FI80095C - Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin. - Google Patents

Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin. Download PDF

Info

Publication number
FI80095C
FI80095C FI883882A FI883882A FI80095C FI 80095 C FI80095 C FI 80095C FI 883882 A FI883882 A FI 883882A FI 883882 A FI883882 A FI 883882A FI 80095 C FI80095 C FI 80095C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
roll
recess
arm
longitudinal axis
eller
Prior art date
Application number
FI883882A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI883882A0 (fi
FI80095B (fi
Inventor
Laijo Hirsimaeki
Original Assignee
Tampella Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tampella Oy Ab filed Critical Tampella Oy Ab
Priority to FI883882A priority Critical patent/FI80095C/fi
Publication of FI883882A0 publication Critical patent/FI883882A0/fi
Publication of FI80095B publication Critical patent/FI80095B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI80095C publication Critical patent/FI80095C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

x 80095 Päättömän puristinhuovan tai vastaavan kudoksen vaihdon helpottamiseksi tarkoitettu laite paperi- tai kartonkikoneessa.
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa esitettyyn, päättömän puristinhuovan tai vastaavan kudoksen vaihdon helpottamiseksi tarkoitettuun laitteeseen paperi- tai kartonkikoneessa.
5 US-patenttijulkaisusta 4 036 683 tunnetaan laite, jolla puristinhuopaan tai vastaavaan yhteydessä olevan telan ensimmäistä päätyä voidaan siirtää telan pituusakselin 1. sen pyörimisakselin suhteen poikittaisessa suunnassa, jotta saataisiin aikaan puristin-10 osaan tilaa, jonka kautta uusi huopa voidaan pujottaa telan ympärille. Mainittua ensimmäistä päätyä kohotetaan tässä laitteessa vintturin avulla ja telaa tukee kääntöliikkeen aikana telan toiseen päätyyn kiinnitetty kannatin. Telan nostaminen ensimmäisestä pää-15 dystä ja tukeminen samanaikaisesti toisesta päädystä vähentää kääntöliikkeen hallittavuutta. Toivottavaa olisi, että telan kääntö voitaisiin suorittaa kokonaisuudessaan samalta puolelta. Kyseisen ratkaisun vipurakenteesta johtuu myös, että telan kääntyvän 20 pään tekemä kaari on varsin suuri, jolloin rungon yläosassa olevat palkit on nostettava varsin ylös, mikä kasvattaa rungon kokoa. Edelleen US-patentin mukaisessa ratkaisussa tela lepää käyntiasennossaan nivelpisteensä varassa, josta voi seurata värinöitä, 25 jotka vaikuttavat epäedullisesti koneen rakenteeseen ja paperin laatuun.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa tunnetusta tekniikasta johtuvat epäkohdat ja saada aikaan laite, jonka 2 80095 avulla telan kääntö voidaan suorittaa hallitusti samalta puolelta konetta, poistaa kiinteästä nivelpis-tekonstruktiosta mahdollisesti johtuvia värinöitä sekä madaltaa runkorakennetta. Tarkoituksena on lisäksi 5 saada aikaan laite, jolla samanaikaisesti voidaan sekä kääntää telaa että tukea telaa kääntöliikkeen aikana. Lisäksi tarkoituksena on esittää laite, joka soveltuu erinomaisesti myös vanhoihin koneisiin uusintojen yhteydessä. Näiden tarkoitusten toteuttami-10 seksi keksinnön mukaiselle laitteelle on pääasiassa tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaisessa laitteessa on tukipisteeseen laakeroitu kääntövarsi, jota käännetään toimilaitteen 15 avulla, sekä varressa olevat kiinnityselimet, jotka tukevat telaa siten, että tela on kiinnitettävissä varteen siten, että pituusakseli pysyy varren suhteen kääntymättömänä. Kääntövarsi on järjestetty toimilaitteen vaikutuksesta kääntyessään aikaansaamaan sa-20 maila siinä kiinni olevan telan kääntymisen, jolloin telan ensimmäinen pääty siirtyy siten, että uusi huopa voidaan pujottaa paikoilleen.
Oheisissa alivaatimuksissa on esitetty eräitä edullisia keksinnön suoritusmuotoja. Kiinnityselimet voivat 25 käsittää kääntöasennossa telaa sen pituusakselin suunnassa eri kohdilta ja pystytason suunnassa vastakkaisilta puolilta pituusakselia tukevat kohdat. Kiinnityselinten sijaitessa edellämainitulla tavalla telan vaippaa vasten voidaan kiinnityskohta järjestää 30 esim. lähelle telan toista päätyä, jolloin em. kohdat muodostavat vastinkohdat, jotka estävät telan kääntymisen painovoiman johdosta varren suhteen telan ensimmäisen päädyn ollessa irrallaan. Edullisimmin li 3 80095 elimet telan kiinnittämiseksi varteen käsittävät varteen kiinnitetyn syvennyksen telan vastaanottamiseksi sekä telan lukitsemiseksi syvennykseen. Syvennyksen suun ainakin osittain peittävän kiinnityskappaleen 5 avulla tela voidaan lukita syvennykseen, ja erään edullisen suoritusmuodon mukaan kiinnityskappale voidaan järjestää kiertymään syvennyksen pohjan tasalta telan pituusakseliin nähden poikittaisessa suunnassa asentoon, jossa se ainakin osittain peittää syvennyk-10 sen suun.
Kääntövarren tukipiste voidaan sopivimmin sijoittaa radan ulkopuolelle, ts. siten, että se sijaitsee telan vaipan ulkopuolella eli telasta katsoen sen tason ulkopuolella, joka kulkee telan vaipan reunojen kaut-15 ta telan pituusakselia vastaan kohtisuorassa suunnassa.
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää keksinnön mukaista laitetta alku- 20 asennossaan radan suunnassa nähtynä, kuva 2 esittää laitetta toiminta-asennossa kuvan 1 suunnassa, kuva 3 esittää keksinnön mukaisen laitteen kiinni-tyselintä alkuasennossa telan pituusakselia 25 vastaan kohtisuorassa suunnassa nähtynä ja osittaisena leikkauskuvantona, kuva 4 esittää kuvan 3 elintä kuvan 3 suunnassa ja leikkauskuvantona kuvan 5 linjaa IV-IV pitkin vaiheessa, jossa elin on siirtymässä 30 toiminta-asentoon, 4 80095 kuva 5 esittää kuvien 3 ja 4 elintä toiminta-asennossa ja kuva 6 esittää kuvien 3, 4 ja 5 kiinnityselintä
alkuasennossaan telan pituusakselin suun-5 täisessä pystytasossa kuvan 3 linjaa V-V
pitkin tehtynä leikkauksena.
Kuvassa 1 on esitetty paperi- tai kartonkikoneen pu-ristinosan alaosassa oleva laite nähtynä radan suunnassa. Laite sijaitsee koneen pituussuunnassa katsoen 10 puristinhuovan tai vastaavaan päättymättömän kudoksen sisäpuolisen kiristintelan 1 kohdalla. Mainittu tela sijaitsee huopalenkin alimmassa kohdassa. Telaa voidaan liikutella telan päätyjen la ja Ib laakerointeja kannattavien pitimien 16a ja 16b avulla, jotka on 15 järjestetty siirrettäviksi samanaikaisesti telan molemmilla puolilla olevissa pystysuorissa tai hieman vinossa pystytason suhteen olevissa johteissa 17a ja 17b. Sekä hoitopuolen puoleinen telan ensimmäinen pääty la että käyttöpuolen puoleinen telan toinen 20 pääty Ib ovat irrotettavissa em. kiinnittimistä.
Keksinnön mukainen laite käsittää käyttöpuolella olevaan jalustaan 2 jalustassa sijaitsevan tukipisteen 2' ympäri kääntyväksi laakeroidun varren 3. Varsi on järjestetty kääntymään telan 1 pituusakselin suuntai-25 sessa pystytasossa. KääntÖliikkeen saa aikaan toimilaite 4, joka on järjestetty vaikuttamaan jalustan 2 ja varren 3 välille ja kääntämään näin vartta tukipisteen 2' suhteen. Jalusta voi olla kiinteästi asennettu tai siirrettävissä käyttöpuolella koneen pi-30 tuussuunnassa, jolloin sitä voidaan käyttää kaikkien alahuopien kohdalla.
ti 5 80095
Varsi käsittää kuvan 1 alkuasennossa pystysuoran, tukipisteeseen 2' laakeroidun osan 3a sekä tähän kiinteästi liittyvän vaakasuoran osan 3b, joka suuntautuu telan 1 suuntaisena telan keskelle päin ja sijaitsee 5 kuvan 1 alkuasennossa telan yläpuolella yhdensuuntaisena sen pituusakselin kanssa.Vaakasuoran osan 3b päässä on kiinnityselin 5, jonka avulla tela 1 voidaan kiinnittää varteen 3, ja tämän kiinnityselimen rakennetta ja toimintaa tullaan jäljempänä selosta-10 maan yksityiskohtaisemmin. Tela tuetaan varteen 3 esimerkiksi siten, että varsi 3 käännetään radan ulkopuolelta kuvan 1 esittämään asentoon, jossa vaakasuora osa 3b sijaitsee suoraan telan 1 yläpuolella. Tämän jälkeen tela 1, jonka ympäriltä vanha huopa-15 lenkki on aikaisemmin poistettu esim. leikkaamalla se auki, ajetaan ylös telan siirtomoottorilla 18 kohti varren osaa 3b, kunnes se on kiinnityselimen 5 tasalla, minkä jälkeen tela voidaan tästä kohdasta kiinnittää varteen 3. Jos johteet 17a ja 17b ovat vinossa 20 pystytason suhteen on edellä luvatun varren kääntö radan ulkopuolelta kuvan 1 esittämään asentoon tehtävä vasta sitten, kun tela 1 on nostettu ääriasentoonsa.
Kun tela 1 on tuettu kiinnityselimeen 5 ja telan pää-25 tyjen la ja Ib laakeroinnit on irrotettu vastaavista telan pitimistään 16a ja 16b, on tela 1 varren 3 varassa. Telan ja varren painopiste on tässä asennossa telan puolella tukipistettä 2' ja varren pysyminen tässä asennossa on varmistettu siten, että varren 30 pystysuoran osan 3a radan puoleinen sivu vastautuu jalustaan 2 kohdassa 6. Kiinnityselin 5 sijaitsee telan painopisteen ja laitteen puoleisen toisen päädyn Ib välissä, ja se tukee telaa lyhyellä matkalla sen 6 80095 pituuusakselin suunnassa sekä pystytason suunnassa vastakkaisilta puolilta pituusakselia, jolloin tela 1 ei pääse kääntymään painovoiman vaikutuksesta.
Vaakasuoraan varren osaan 3b on kiinnityselimen 5 ja 5 varren osien 3b ja 3a yhtymäkohdan välille järjestetty lisäksi vastinkappale 7 telan toista päätyä varten. Vastinkappale käsittää telan pituusakseliin nähden poikittaisen vastinpinnan, joka on järjestetty tukemaan telan toista päätyä Ib telan vaipan pääty-10 pinnan kohdalta sekä em. pintaan nähden kohtisuoran, telan pituusakselin suuntaisen pinnan, joka on järjestetty tukemaan telan vaippaa em. päätyyn rajoittuvasta reunasta. Vastinpinnat muodostavat näin ollen olakkeen, joka pitää kuvan 1 asennossa ylöspäin osaa 15 3b kohti suuntautumaan pyrkivää telan toista päätyä Ib paikoillaan telan vaipan reunasta. Vastinkappale 7 voi myös tukeutua suoraan telan akseliin telan päädyssä Ib. Vastinkappale voi olla myös säädettävä eri telahalkaisijoita tai akselihalkaisijoita varten.
20 Kun tela 1 on irti telan pitimistä, sitä voidaan kallistaa kuvan 2 asentoon kääntämällä kääntövartta 3 pystytasossa, jolloin sen vaakasuora osa 3b nousee ylös ja nostaa mukanaan alapuolelleen kiinnitetyn telan 1. Tela kääntyy tällöin pystytasossa tukipiste 2' 25 kääntökeskuksena ja hoitopuolella oleva telan ensimmäinen pääty la kohoaa ylös ja konesuunnassa katsoen sivulle päin, jolloin sen kohdalle saadaan puristin-osan alaosaan riittävä tila, jonka kautta uusi huopa voidaan pujottaa paikoilleen. Varren 3 kääntö tapah-30 tuu toimilaitteen 4 avulla. Varren osan 3a toinen pää sijaitsee osien 3a ja 3b yhtymäkohdasta katsoen kään-töpisteen 2' vastakkaisella puolella, ja toimilaite 4 li 7 80095 on järjestetty vaikuttamaan tähän varren päähän. Toimilaite voi olla mikä tahansa tunnettu toimilaite, joka saa aikaan varren osan 3a pään liikkeen jalustan suhteen ja samalla koko varren 3 kiertymisen tukipis-5 teen 2' ympäri. Tälläinen laite on edullisimmin itse-pidättävä toimilaite, kuten sähkömoottori, joka pyörittää kierukkavaihdetta. Etuna on mahdollisuus pysäyttää nostoliike turvallisesti mihin tahansa ääriasentojen välillä pysäyttämällä sähkömoottori. Jalus-10 taan voidaan lisäksi järjestää varren liikkeen varo-pysäytin 8, joka voi olla esim. jalustaan 2 kiinnitetty levy, johon varren osa 3a osuu kääntöliikkeen ääriasennossa.
Kun uusi huopasilmukka on pujotettu paikoilleen, voi-15 daan varsi 3 ja sen mukana tela 1 kääntää jälleen alkuasentoon, jossa tela 1 on vaakasuorassa, telan päätyjen la ja Ib laakeroinnit voidaan kiinnittää takaisin telanpitimiin, kiinnityselin 5 irroittaa telasta ja varsi 3 kääntää takaisin alkuasentoonsa radan ul-20 kopuolelle ja yleensäkin suorittaa kaikki toimenpiteet, joilla tela saadaan takaisin toimintaasentoon.
Kuvissa 3-6 on esitetty kiinnityselimen 5 rakenne yksityiskohtaisemmin. Kiinnityselin 5 sijaitsee varren osan 3b päässä ja se käsittää em. osaan sen pituus-25 suuntaan nähden poikittain kiinnitetyt levyt 9, joihin on muodostettu osasta 3b poispäin aukeavat U-muo-toiset syvennykset. Levyt on syvennyksien kohdalta yhdistetty niitä vastaan kohtisuoralla sylinterillä 15, jonka vaippa on avoin syvennyksien aukeamissuun-30 nassa, ja sylinterin sisäpinta rajoittaa näin kiinni-tyslaitteeseen 5 muodostuvaa kourumaista, sylinterin pituussuuntaa vastaan kohtisuoralta poikkileikkaukseltaan ympyrän kaaren muotoista syvennystä 10, joka 8 80095 aukeaa alaspäin ja jonka pohja muodostaa yli 180° suuruisen ympyrän kaaren. Syvennykseen 10 on sijoitettu sylinterin 15 kanssa samankeskinen sisäsylinte-ri 11, jonka vaipan ulkopinta on vasten sylinterin 15 5 sisäpintaa sopivalla välyksellä, jotta sylinteri 11 voi kiertyä sylinterin 15 sisällä. Myös sylinterin 11 vaippa on avoin osalla sylinterin kehää siten, että sisäsylinterin 11 sisäpinta muodostaa poikkileikkaukseltaan ympyrän kaaren muotoisen, kourumaisen liikku-10 van syvennyksen 12, joka kuvan 3 asenossa aukeaa alaspäin. Sisäsylinterin sisäpinnan kaaren kaarevuus-säde vastaa pienimmillään telan 1 vaipan kaarevuussä-dettä siten, että telan 1 vaippa tulee syvennyksen pohjaa vasten kuvassa 3 katkoviivoilla esitettyyn 15 asentoon, mutta kaarevuussäde voi olla isompikin. Syvennyksen 10 pohjaan on lisäksi järjestetty kumivuo-raus 21, joka tulee telan vaippaa vasten. Kun varsi 3 on käännetty ennen telan kääntöä telan lähelle siten, että varren osa 3b on telan yläpuolella, syvennys 12 20 suuntautuu syvennyksen 10 tavoin alaspäin, ja tela voidaan ajaa esimerkiksi telan siirtomoottorilla kuvassa 3 nuolen A suunnassa ylös syvennykseen 12. Kuvan 4 esittämässä tapauksessa telan 1 pituusakseli yhtyy syvennyksen 12 pituusakseliin (syvennyksen kaa-25 revan pohjan kaarevuuskeskipisteen kautta kulkeva suora), mutta syvennys voi olla muotoiltu toisellakin tavoin.
Sisäsylinterin 11 molempiin avoimiin päätyihin ulommaisten kiinnityslevyjen 9 ulkopuolelle on kiinnitet-30 ty rengasmaiset päätykappaleet 11a ja 11b. Päätykappaleiden sisäpinnan poikkileikkausmuoto syvennyksen 12 pituusakselia vastaan kohtisuorassa tasossa yhtyy syvennyksen 12 pohjan poikkileikkausmuotoon ja pääty-kappaleet muodostavat näin syvennyksen 12 jatkeet.
li 9 80095 Päätykappaleisiin 11a ja 11b on muodostettu sylinterin 15 ulkopintaa vasten oleva reunus 22, jolloin kappaleisiin muodostuu urat 23, joihin sylinterin 15 päädyt 15a ja 15b sijoittuvat.
5 Sisäsylinteriä 11 ja päätykappaleita 11a ja 11b voidaan kiertää syvennyksen pituusakselia vastaan kohtisuorassa tasossa kuvan 3 asennosta kuvan 4 asentoon, ja edelleen kuvan 5 asentoon, jossa sylinteri 11 peittää sylinterin 15 sisäpinnan muodostaman syven-10 nyksen 10 suun. Kierto tapahtuu syvennyksen 10 pituusakseli eli syvennyksessä olevan telan 1 pituusakseli kierron keskipisteenä, jolloin sisäsylinterin 11 ja päätykappaleiden 11a ja 11b sisäpinta seuraa samalla telan 1 vaippaa ja on sitä vasten myös kuvan 4 15 asennossa. Myös päätykappaleiden sisäpinta voidaan varustaa kumivuorauksella telan 1 vaippaa vasten tulevilta alueilta.
Päätykappaleiden 11a ja 11b ulkopinta on ympyrän kaaren muotoinen, ja sillä on päätykappaleiden sisäpin-20 nan kanssa yhteinen kaarevuuskeskipiste, joka yhtyy syvennyksen 12 pituusakseliin. Ulkopinnan kaarevuus on yli 180°, ja siihen on järjestetty hammastus vastinkappaleen 11 kiertämiseksi hammaspyörän 13 avulla, joka on kiinnitetty kiinnityslevyn 9 ulkopintaan ja 25 jota voidaan pyörittää esim. sähkömoottorin avulla kuvissa 3 ja 4 katkoviivoilla esitetyn ketjun 14 välityksellä.
Ympyrän kaaren muotoiset sylinterin 15 päädyt 15a ja 15b muodostavat ohjaimet sisäsylinterin 11 ja pääty-30 kappaleiden 11a ja 11b muodostamalle kiinnityskappa-leelle. Koska sylinterin 15 sisäpinnan kaari ja sisä-sylinterien 11 ulkopinnan kaari on yli 180°, pysyy 80095 ίο sisäsylinteri 11 kiinni kiinnityselimessä ja pääty-kappaleet 11a ja 11b lukitsevat sen pituussuunnassa. Kiinnityskappaleen 11, 11a, 11b lähtiessä kiertymään kuvan 3 asennosta nuolella B merkittyyn suuntaan 5 työntyy kiinnityskappaleen ensimmäinen pitkittäisreu-na kiertosuunnassa eteenpäin peittäen kiinnityslait-teen syvennystä 10 ja vastaavasti toinen pitkittäis-reuna jättää vapaaksi sylinterin 15 sisäpintaa. Kun ensimmäinen pitkittäisreuna on asennossa, jossa kiin-10 nityskappale 11, 11a, 11b peittää koko kiinnityslait-teen syvennyksen 10 suun, kohtaa sen ulkopinta sylinterin 15 sisäpinnan, ja päätykappaleiden urien 23 päät osuvat sylinterin 15 päätyihin 15a ja 15b syvennyksen 10 vastakkaisessa reunassa ja kappale 11, 11a, 15 llb työntyy sylinterin 15 sisäpintaa ja päätyjä pitkin eteenpäin, jolloin sylinteri 11 ja sylinteri 15 muodostavat kuvan 5 mukaisesti yhdessä pyörähdysakse-leitaan vastaan kohtisuorissa suunnissa joka puolelta suljetun tilan, jossa tela 1 sijaitsee.
20 Tela 1 saadaan kiinnitettyä kiinnityslaitteeseen 5 pituusakseliltaan kääntymättömäksi sen ansiosta, että sylinterin 15 sisäpinta ja sisäsylinterin 11 sisäpinta tukevat telaa sen pituusakselin suunnassa eri kohdilta ja pystytason suunnassa vastakkaisilta puolilta 25 sen pituusakselia, esim. siten, että kuvan 4 kiinni-tysasennossa telan 1 toisen päädyn Ib puoleinen sylinterin 15 sisäpinta on vasten telan vaippaa telan yläpuolelta ja telan ensimmäisen päädyn la puoleinen sylinterin 11 sisäpinta ja siihen liittyvä päätykap-30 pale 11a on vasten telan vaippaa sen alapuolelta. Nämä kohdat estävät telan kääntymisen kiinnityselimessä 5. Kuvissa 1 ja 2 esitetty telan vaipan reunaa vasten tuleva olakkeen muodostava vastinkappale 7 varmistaa lisäksi telan pysymisen liikkumattomana ja sen, että
II
11 80095 se ei pääse liukumaan pituusakselinsa suunnassa kään-töliikkeen aikana. Kuvissa 3-6 on esitetty lisäksi viitenumeroilla 19 merkityt varmistustapit, jotka voidaan työntää sylinterin 15 läpi sisäsylinterin 11 5 ulkopinnalla oleviin koloihin 24, jotka osuvat luki-tusasennossa tappien kohdalle, ja kiinnityslaite 5 voidaan näin varmistaa.
Keksintö mahdollistaa myös sen, että telan kääntö-piste 2' voidaan sijoittaa käyttöpuolelle haluttuun 10 kohtaan, jolloin telan liikerata käännön aikana saadaan sellaiseksi, että esim. hoitopuolella oleva ko-nepalkki (merkitty kuvissa 1 ja 2 viitenumerolla 20) ei ole hoitopuolen puoleisen päädyn la tiellä noston aikana. Samaten liikerata voidaan saada sellaiseksi, 15 että kääntöpisteen puoleisessa päässä vältetään telan huopaa painava ja mahdollisesti repivä vaikutus, koska laitteen toiminnan tulee tapahtua telan 1 ollessa yläasennossaan, jolloin huovan tuleekin olla vapaana.
On selvää, että edellä esitettyjä rakenteita voidaan 20 muotoilla muun kaltaisiksi poikkeamatta keksintöaja-: tuksesta. Eri toimieliminä voidaan käyttää alalla yleisesti tunnettuja toimielimiä, joiden ohjaus voidaan järjestää halutulla tavalla. Huovanvaihdon eri työvaiheet ovat myös itsestäänselviä, eikä niitä ole 25 tässä sen tarkemmin selitetty. Puristinosan ylempien, huopalenkin sisäpuolisien telojen ympärille voidaan uusi huopa pujottaa vanhastaan tunnetuin menetelmin, esim. poistamalla osa telan hoitopuolen puoleisen päädyn kannatinta kuten US-patentissa 4 036 683 on 30 esitetty.
12 80095
Keksintö soveltuu käytettäväksi sekä uusissa paperi-tai kartonkikoneissa että vanhoissa koneissa, joihin se voidaan järjestää uusintojen yhteydessä muuttamatta koneen muita toimintoja. Laite on mahdollista teh-5 dä siirrettäväksi, jolloin se palvelisi kaikkia ala-huopia, ja lukittaisiin kuhunkin kohtaan mekaanisesti rakenteisiin tai lattiatartuntoihin. Uusintojen yhteydessä koneen käyttöpuolella olevat putket, kaapelit ja väliakselit saattavat asettaa kuitenkin joi-10 takin rajoituksia monikäytölle.
il

Claims (11)

13 80095 Patenttivaatimukset i
1. Päättömän puristinhuovan tai vastaavan kudoksen vaihdon helpottamiseksi tarkoitettu laite paperi- tai kartonkikoneessa käsittäen elimet puristinhuopaan tai vastaavaan yhteydessä olevan telan (1) ensimmäisen 5 päädyn (la) siirtämiseksi, tunnettu siitä, että mainitut elimet käsittävät tukipisteeseen (2') laakeroidun, toimilaitteen (4) avulla käännettävän kääntövarren (3), jossa on kiinnityselin (5), joka on järjestetty tukemaan telaa (1) siten, että tela on 10 kiinnitettävissä varteen pituusakseliltaan varren (3) suhteen kääntymättömäksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että kiinnityselin (5) käsittää kääntöasennossa telaa (1) sen pituusakselin suunnassa 15 eri kohdilta sekä pystytason suunnassa vastakkaisilta puolilta pituusakselia tukevat kohdat.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että kiinnityselin (5) kä sittää varteen (3) järjestetyn syvennyksen (10) te- 20 lan (1) vastaanottamiseksi sekä elimet (11, 11a, 11b) telan lukitsemiseksi syvennykseen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että elimet telan lukitsemiseksi muodostuvat syvennyksen (10) suun ainakin osittain 25 peittävästä kiinnityskappaleesta (11, 11a, 11b).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että kiinnityskappale (11, 11a, 11b) on järjestetty kiertymään syvennyksen (10) poh- ·* jän tasalta telan (1) pituusakseliin nähden poikit- 30 täisessä suunnassa asentoon, jossa se ainakin osittain peittää syvennyksen (10) suun. 14 80095
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että kiinnityskappale (11, 11a, 11b) on järjestetty kiertymään pitkin ympyrän kaaren muotoista rataa (15a, 15b).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 3-6 mukainen laite, tunnettu siitä, että syvennys (10) on jär jestetty aukeamaan alaspäin.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että varteen (3) on 10 järjestetty vastinkappale (7) telan toisen päädyn (Ib) kohdalla olevan telan vaipan ja/tai akselin tukemiseksi .
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että kääntövarren 15 (3) tukipiste (2') sijaitsee konesuunnassa katsoen radan ulkopuolella.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että kääntövarsi (3) käsittää tukipisteeseen (2') liitetyn, alkuasennossa ennen 20 telan kääntöä oleellisesti pystysuorassa sijaitsevan osan (3a) ja tähän liittyvän em. asennossa vaakasuoran, oleellisesti telan suuntaisen osan (3b), johon mainittu telan kiinnityselin (5)on liitetty.
11 is 80095 Patentkrav?
FI883882A 1988-08-23 1988-08-23 Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin. FI80095C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI883882A FI80095C (fi) 1988-08-23 1988-08-23 Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI883882A FI80095C (fi) 1988-08-23 1988-08-23 Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin.
FI883882 1988-08-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI883882A0 FI883882A0 (fi) 1988-08-23
FI80095B FI80095B (fi) 1989-12-29
FI80095C true FI80095C (fi) 1990-04-10

Family

ID=8526942

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI883882A FI80095C (fi) 1988-08-23 1988-08-23 Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI80095C (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI102845B1 (fi) * 1997-11-17 1999-02-26 Valmet Corp Päättymättömän huovan vaihtomenetelmä ja vaihtolaite

Also Published As

Publication number Publication date
FI883882A0 (fi) 1988-08-23
FI80095B (fi) 1989-12-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3236305B2 (ja) 輪転印刷機の胴支承装置
US5111744A (en) Method and apparatus for automatically changing a printing plate
FI70951B (fi) Foerfarande i presspartiet av en pappersmaskin foer utbyte av vaevnaderna och/eller valsarna samt en stomkonstruktion foerpresspartiet foer genomfoerande av foerfarandet
US20060219115A1 (en) Web offset printing press with autoplating
JPH0631892A (ja) 輪転印刷機の胴支持装置
FI80095C (fi) Foer underlaettande av utbyte av aendloes pressfilt eller motsvarande duk avsedd anordning i en pappers- eller kartongmaskin.
GB2286993A (en) Removal of printing-unit cylinders from rotary printing presses
JP3790563B2 (ja) 刷版を案内する装置
JPH07251494A (ja) 印刷ユニット
JPH02251449A (ja) 被印刷材料ウエブの位置を移動させるための装置
US4480543A (en) Enclosed gravure printing machine
KR100770304B1 (ko) 후판압연라인의 슬라브 회전 장치
EP1863640B1 (en) Cantilevered blanket cylinder lifting mechanism
FI81539B (fi) Filmdelningskaelke foer en vecklingsmaskin.
JP3065287B2 (ja) 印刷機における保護装置
KR20050113170A (ko) 프린팅 모듈 및 이러한 프린팅 모듈을 구비한 프린팅 머신
JP2955468B2 (ja) コンバインのグレンタンク支持構造
JP2840115B2 (ja) 印刷シリンダを支持する押込みトラックを印刷機の中へ移動させる装置
CA2493858C (en) A belt conveyor for transferring a web threading tail in a web manufacturing machine and a method for changing the belt loop of a belt conveyor for a web threading tail in a web manufacturing machine
CA1319846C (en) Method and apparatus for facilitating the replacement of an endless press felt in a paper and board making machine
JPH0638682Y2 (ja) 版胴装着装置を有する印刷ユニット
US4180248A (en) Flame cutting machine for modification of railway car side sills
FI92503C (fi) Menetelmä ja laitteisto huovan vaihdossa
JP4142826B2 (ja) 入口ローラガイド装置
JPS59182164A (ja) 巻紙輪転印刷機の折り装置用のフオ−マ

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: OY TAMPELLA AB