FI79365B - Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner. - Google Patents

Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner. Download PDF

Info

Publication number
FI79365B
FI79365B FI881453A FI881453A FI79365B FI 79365 B FI79365 B FI 79365B FI 881453 A FI881453 A FI 881453A FI 881453 A FI881453 A FI 881453A FI 79365 B FI79365 B FI 79365B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pressure
pulp suspension
water flow
pulp
suspension
Prior art date
Application number
FI881453A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79365C (fi
FI881453A0 (fi
Inventor
Olavi Maekelae
Original Assignee
Ahlstroem Valmet
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ahlstroem Valmet filed Critical Ahlstroem Valmet
Priority to FI881453A priority Critical patent/FI79365C/fi
Publication of FI881453A0 publication Critical patent/FI881453A0/fi
Priority to US07/322,697 priority patent/US4956050A/en
Priority to EP89105478A priority patent/EP0335343A3/en
Priority to KR1019890003887A priority patent/KR890014920A/ko
Priority to CN89101888A priority patent/CN1013596B/zh
Priority to JP1076388A priority patent/JPH01298291A/ja
Publication of FI79365B publication Critical patent/FI79365B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79365C publication Critical patent/FI79365C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/06Regulating pulp flow
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/06Regulating pulp flow
    • D21F1/065Shock-absorbing devices

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

79365 1 Afctiivivaimennin painevärähtelyjen vaimentamiseksi paperi- ja kartonki-koneiden perälaatikossa ja massaputkietossa
Aktivdämpare för dämpning av tryckvibratloner 1 inloppsladan och rnassa-rörsystemet 1 pappers- och kartongmaskiner 5
Keksinnön kohteena on menetelmä paperi- tai kartonkikoneen perälaatikkoon syötettävässä massasuspensiossa esiintyvien painevärähtelyjen vaimentamiseksi aktiivisesti, jossa menetelmässä ensimmäisessä vaiheessa mlta-10 taan massasuspensiossa esiintyvät painevärähtelyt.
Keksinnön kohteena on myös laite keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi.
15 Esillä olevan keksinnön taustaa ja tarkoitusperiä sekä paperikoneen mas-sasysteemln lähestymlsputkistossa kuiva-alnevirrassa ilmeneviä häiriöitä ja niiden syntymekanismia käsitellään aluksi yleisesti. Mainittujen häiriöiden kannalta ideaalinen tilanne on silloin, kun perälaatlkon huuli-aukon jokaisen pltuuselementln kohdalta virtaa jatkuvasti ulos sama kui-20 va-ainemäärä aikayksikössä vakiona pysyvällä nopeudella. Jos mainittu virta on sama koko huuliaukon leveydeltä, mutta vaihtelee ajan mukana, syntyy paperin kuivapainoon paperikoneen suuntaista vaihtelua. Esillä olevan keksinnön ensimmäisenä tarkoituksena on saada aikaan menetelmä ja laite, jolla mainittua vaihtelua voidaan vaimentaa ennestään tunnettuja ratkaisuja 25 tehokkaammin ja taloudellisemmin.
Jos kyseessä oleva massasuspensiovirta on ajan suhteen vaklolllnen, mutta vaihtelee eri kohdilla paperikoneen leveyssuunnassa, syntyy paperin kuiva-painoon poikkisuuntaista painovaihtelua. Tätä vaihtelua eivät massasystee-30 min lähestymlsputkistossa olevat valmennusjärjestelmät pysty vaimentamaan. Tunnetusti kyseisen profiilin säätö tapahtuu huulen hlenosäätökarojen avulla.
Jos mainittu massavirta on samanaikaisesti koko huuliaukosta mitattuna 35 ajasta riippumaton ja lisäksi joka kohdalla paperikoneen leveyttä keskimäärin sama pitemmällä aikavälillä tarkasteltuna, mutta ajanhetkestä toiseen erilainen, eri kohdilla koneen leveyssuunnassa syntyy paperiin sa- 2 79365 1 tunnaisesti sijoittuvia painavampia ja kevyempiä kohtia eli ns. jäännös-vaihtelua. Viimemainittu vaihtelu aiheutuu ensiksikin perälaatlkossa muodostuvien turbulenssipyörtelden vaikutuksesta ulostulovirtaamaan ja toiseksi kuiva-aineen pienimittakaavaisesta epätasaisesta jakautumasta mas- 5 saeuspenslossa.
Ensinmainittua pyörteisyyttä el voida keksinnön mukaisella eikä muillakaan lähestymisputkistoon sijoitetulla valmennusjärjestelmällä valmentaa. Kyseiseen haittaan voidaan vaikuttaa perälaatlkon rakenteen suunnittelulla.
10 Sen sijaan mainittua pienimittakaavaista kuiva-ainejakaantumaa massasus-pensiossa on tarkoitus keksinnön mukaisella ratkaisulla tasata tunnettuja ratkaisuja taloudellisemmalla tai ainakin yhtä tehokkaalla tavalla kuin parhailla ennestään tunnetuilla ratkaisuilla.
15 Ensiksi mainittu paperin konesuuntalnen kuivapainon vaihtelu pääasiallisesti aiheutuu ensiksikin perälaatikkoon tulevassa massan syöttöputkessa esiintyvästä tilavuusvirran vaihtelusta ja toiseksi samassa putkessa aina esiintyvistä, äänen nopeudella etenevistä paineaalloista, jotka huullau-kossa muuttuvat suihkun liikeenerglan vaihteluiksi, sekä kolmanneksi suu- 20 rimlttakaavaisieta sakeusvaihteluista mainitussa massan syöttöputkessa.
Tiivistetysti voidaan todeta, että keksinnössä kyseessä oleva tulohäiriö-slgnaall on huulivirtausaukon dynaaminen paineen vaihtelu ja lähtöhäiriö-signaaleja ovat hydrostaattisen paineen vaihtelu putkistossa, pumpun syöt- 25 tämän paineen vaihtelu, prosessin painehäviön vaihtelu, putkistoon sen tuennan kautta siirtyvät tärinän aiheuttamat lmpulssipalneet ja turbulens-sipyörteiden aiheuttama painevaihtelu putkistossa erityisesti venttiilien, putkimutkien tms. kohdalla. Käytännössä on havaittu, että eri häirlösig-naaleilla on kullakin ominaisensa, useasti varsin laaja taajuusspektri.
30 Kuitenkin esim. pumppujen häiriösignaalien spektreille on ominaista selvästi havaittavat "piikit" pumpun kierroslukua ja sen monikertoja sekä aliharmonisia vastaavilla taajuuksilla. Käytännössä haitallisia värähtelyjä esiintyy taajuusalueella 1-50 Hz ja amplitudiltaan nämä värähtelyt ovat luokkaa 1-20 mbar (*»1-20 cm ^0).
Eräs ennestään tunnettu ratkaisu palnevärähtelyjen valmentamiseksi paperikoneen perälaatlkossa on esitetty US-patenttijulkalsussa 3 649 446, 35
II
3 79365 1 jossa perälaatlkon paineen muuttuessa muutetaan perälaatlkon tilavuutta halutun paineen saavuttamiseksi ja jossa perälaatlkossa on Ilmatila.
US-patenttljulkalsussa 4 146 052 on esitetty eräs ennestään tunnettu rat-5 kalsu paperikoneen massasuspenslovirtauksen painehäiriöiden valmentamiseksi. Ko. patenttijulkaisun mukainen laite käsittää pesän, jossa on kammio ja siirtymäalue sekä rei'itetty levy pesässä slirtymäalueen loppupäässä. Tämä levy ulottuu yli koko slirtymäalueen ja siinä on useita putkia, joista kussakin on sarja vlrtausalueita asteittain poikkileikkaukseltaan 10 kasvavassa järjestyksessä nesteen vlrtaussuunnassa. Painehäiriöt valmennetaan slirtymäalueen ja rei'itetyn levyn avulla.
Lisäksi on FI-patenttijulkalsussa 57281 esitetty ratkaisu paperikoneen hydraulisen perälaatlkon massasuspenslovirtauksen painevaihteluiden val-15 mennuejärjestelmäksi, jossa perälaatlkon sisääntulojakoputki ja/tai ta-sauskammlo on yhteydessä ilmasälllöön ko. kohdalla kulkevan massasuspen-siovlrtauksen suunteisella, painevaihteluiden vaikutuksesta värähtelemään pääsevällä joustavalla seinällä.
20 FI-patenttijulkalsussa 57282 on myös esitetty laite paperikoneen massasuspenslovirtauksen painehäiriöiden valmentamiseksi, joka on tarkoitettu sijoitettavaksi massasuspenslon lähestymisputkistoon. Tässä viitejulkal-| sun mukaisessa laitteessa on painehäiriöiden valmentamiseen tarkoitettu suljettu ilmatila ja suljettu säiliä, sen läpi kulkeva massasuspenslon 25 virtauskanava, jonka seinämät ovat joustavaa painehäiriöiden mukaisesti värähtelemään pääsevää kalvomalsta materiaalia, joka on toiselta puoleltaan säiliön ilmatilan kanssa välittömässä yhteydessä.
Lisäksi eräs ennestään tunnettu paperikoneen hydraulisen perälaatlkon 30 lähestymisputklstoon sijoitettava paine- ja virtaamahäiriöiden valmennus- laite on esitetty FI-patenttijulkalsussa 58955. Tämän viitejulkaisun mukainen laite käsittää säiliön, siinä olevat Ilmatilan ja massasuspenslon virtaus-tilan, jotka ovat keskinäisessä yhteydessä joustavan kalvon välityksellä.
35 Ennestään tunnetut paperikoneen perälaatlkot voidaan jakaa kolmeen pää ryhmään : A 79365 1 a) suoraan perälaatikon yhteyteen rakennetulla Ilmatyynyllä varustetut eli ns. ilmatyynyperälaatlkot, b) Itse perälaatlkosta erillään olevalla Ilmatyynyllä varustetut hydrau-5 llset perälaatikot, joissa ilmasälllöt sijaitsevat joko paperimassasus- penslon lähestymlsputkistossa ennen jakotukkla tai jakotukin jälkeen ja c) kokonaan liman Ilmatyynyä olevat hydrauliset perälaatikot.
10 Kyseisellä ilmatyynyn käytöllä perälaatikon yhteydessä pyritään tasaamaan ennen perälaatikon ulosvirtausaukkoa eli huuliaukkoa massasuspenslovir-taukeessa esiintyvät paineenvaihtelut, jotka voivat olla peräisin joko ennen perälaatikkoa olevasta massasysteemletä tai Itse perälaatlkosta.
15 Edellä esitetyn kohdan a) mukaisessa ilmatyynyperälaatlkossa on kyseisten ajallisten palneenvaihtelulden vaimentuminen yleensä varsin tehokasta» koska niissä ilmatyynyä vasten tuleva virtaavan massan pinta-ala on suhteellisen suuri ja virtaussuuntaa vastaan kohtisuoraan mitattu massatllan korkeus verraten pieni. Näiden perälaatlkoiden etuna on myös se, että 20 ilmatyyny ulottuu yleensä aivan perälaatikon ulospurkaushuulen läheisyyteen, joten ilmatyynyn vaikutuskohdan ja huulen välisellä alueella on uusien palneenvaihtelulden syntymismahdollisuus vähäinen.
Edellä ilmenneistä eduistaan huolimatta on selostetut ilmatyynyperälaatl-25 kot saaneet viime aikoina usein väistyä uusimmissa nopeissa paperikoneissa kohdissa b) ja c) mainittujen hydraulisten tai täyshydraulisten perälaa-tikoiden tieltä. Syynä ovat olleet viimemainittujen helpompi sijoittaminen uusien kaksiviiraformerlen yhteyteen ja toisaalta niiden pienemmät valmistuskustannukset. Huulelta purkautuvan massasuihkun suurempi turbu-30 lenttlsuus ja sen edullisempi lntensiteettijakautuma sekä siitä seuraava massan parempi homogeenisuus ovat myös puoltaneet näiden hydraulisten pe-rälaatlkolden käyttöönottoa.
Mainittujen etujensa vastapainoksi on hydraulisissa perälaatikoisea 11-35 mennyt edellä käsiteltyjen palneenvaihtelulden aiheuttamia vaikeuksia. Usein alkuaan täyshydraullseksi tarkoitettu perälaatlkko on jouduttu varustamaan myöhemmin yhdellä tai useammalla erillisellä llmasälllöllä, jot-
II
5 79365 1 ka pyrkivät korvaamaan ilmatyynyperälaatikon ilmatyynyn. Näiden erillisten ilmasäillölden sijoittamisessa tunnetaan erilaisia ratkaisuja, joista toisissa ilmasälliöt on kytketty ennen perälaatikkoa olevaan massaputkistoon tai toisissa ratkaisuissa itse perälaatikon yläpuolelle liittämällä ne yh-5 dysputkllla tai -kanavalla perälaatikon yläosaan.
Viimemainitun ratkaisun epäkohtana on kuitenkin se, että perälaatikon yläpuolelle sijoitetussa ilmaeälllössä vapaan nestepinnan korkeus nestevir-tauksen keskiakselista tulee suureksi tai yhdysputket tai -kanava perälaa-10 tlkosta ilmasäiliöön joudutaan mitoittamaan ahtaaksi päävlrtauskanavaan nähden. Molemmissa tapauksissa vaimennusominalsuudet helkkenevät oleellisesti verrattuna normaalin ilmatyynyperälaatikon palneenvaihtelujen vai-mennuskykyyn.
15 Keksinnön päätarkoituksena on kehittää aktilvlvaimennin, joka eliminoi massasuspenslossa esiintyvät painevärähtelyt ja jolla voidaan korvata perälaatikon valmennussäillö ja sen ilmatila siten, että ilmatila voidaan jättää pois. Keksintö voidaan toteuttaa konstruktiolla, joka on yksinkertaisempi ja valmistuskustannuksiltaan edullisempi kuin ennestään 20 tunnettujen ratkaisujen mukaiset konstruktiot.
Keksintö perustuu siihen tunnettuun seikkaan, että nesteen kimmokerroin on hyvin suuri. Esim. puhtaalla vedellä tilavuuden muuttaminen 1 %:lla muuttaa tässä tilavuudessa olevan vesimäärän painetta n. 200 bar. Massa-25 suspensiolla paineen muuttuminen ei ole aivan näin voimakasta, koska mas-sasuspenslo sisältää aina jonkinverran ilmaa. Käytännössä massasuspen-siolla 1 %:n tilavuuden muutos vastaa ehkä n. 20 bar paineen muutosta. Keksinnön mukaisessa menetelmässä muutetaan massasuspension käytettävissä olevaa tilavuutta massan joukkoon johdettavan veden avulla. Veden virtaus-30 ta muutetaan hyvin nopeasti, jolloin massasulpun käytettävissä oleva tilavuus muuttuu myös hyvin nopeasti. Ohjaamalla veden virtausta sopivalla tavalla saadaan sen avulla eliminoitua massasuspenslossa esiintyvät paine-värähtelyt. Tarvittava vesimäärä on hyvin pieni, jo tuhannesosa prosentin tilavuuden muutos aiheuttaa palnevärähtelyn eliminointiin riittävän n.
OC
03 20 mbar palnemuutoksen. Käytännössä tarvitaan suurempia vesimääriä, sillä putkisto ei vastaa täysin suljettua astiaa. Käytännössä massavirtaukselle 6 79365 1 10 000 1/min sopiva vesimäärä on noin 1-10 1/min. Tällä vesimäärällä ei ole mitään käytännöllistä vaikutusta massasuspension sakeuteen.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on pääasiallisesti tunnusomaista, 5 että menetelmä käsittää edelleen kombinaationa seuraavat vaiheet: (a) ensimmäisen vaiheen mittaustulosten perusteella ohjataan massasuspension sekaan syötettävää vesivirtausta; 10 (b) edellisen vaiheen (a) ohjauksella aikaansaadun vesivirtauksen muutoksilla hallitaan massasuspensiovirtauksen käytettävissä olevaa tilavuutta; 15 (c) edellisen valheen (b) tilavuuden muutoksilla aikaansaadaan paine- muutoksia, jotka järjestetään olennaisesti vastakkaisvalheisikei vaimennettaviin peinevärähtelyihin nähden ja täten vaimennetaan massa-suspensiossa esiintyviä painevärähtelyjä.
20
Keksinnön mukaisen menetelmän multa edullisia tunnuspiirteitä esitetään patenttivaatimuksissa 2-3.
Keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi tarkoitetulle laitteelle 25 on tunnusomaista, että laite käsittää paineanturin tai vastaavan an-turisarjan, jonka antaman slgnaalin/signaallen perusteella säädin on järjestetty ohjaamaan automaattisesti massasuspensiovirtauksen sekaan syötettävää vesivirtausta riittävän nopealla venttiilijärjestelyllä, jota liikuttaa säätimen toimielin.
30
Keksinnön mukaisen laitteen muita edullisia tunnuspilreltä esitetään patenttivaatimuksissa 5-9.
il 35 7 79365 1 Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin toteutusesi-merkkelhln, joihin keksintöä ei kuitenkaan ole mitenkään rajoitettu.
5 Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen laitteen kaaviokuvaa.
Kuvio 2 esittää keksinnön erään toisen toteutusesimerkln mukaisen laitteen kaaviokuvaa.
10 Kuvio 3 esittää kaaviollisena painevärähtelyn eliminoimista vastakkaisvai-heisella painemuutoksella.
Kuvion 1 mukaisessa laitteessa perälaatikkoon 10 massaputkessa 5 vlrtaa-vassa massasuepenslosea esiintyvät painevärähtelyt mitataan riittävän 15 nopealla ja herkällä paineanturilla 6 tai vastaavalla. Paineanturi 6 lähettää signaalin elektroniseen säätlmeen 7, joka muokkaa paineanturin 6 signaalista hydrauliselle servoventtiilille 3 syötettävän signaalin. Elektronisen säätimen 7 kautta signaali lähetetään edelleen hydrauliseen servoventtiiliin 3, joka ohjaa hydraulisen toimielimen 2 männän asemaa. Toi-20 miellmen 2 mäntä liikuttaa venttiilin 1 karaa siten, että venttiilin 1 kuristus muuttuu karan aseman mukaan. Venttiili 1 säätää paineistetusta vesisäiliöstä 8 putken 4 kautta massaputkeen 5 massasuspenslon sekaan syötettävää vesivirtausta, jonka virtaussuunta on ulkoa perälaatikon 10 sisälle päin.
25
Paineanturin 6 mittauskohta sijaitsee soplvlmmln jonkin verran lähempänä perälaatikkoa 10 kuin vesivirtauksen syöttöpiste putkesta 4.
Säätimen 7 servoventtiilin 3 kautta toimielimelle 2 antama signaali oh-30 jaa toimielimen 2 kautta venttiiliä 1 siten, että venttiilin 1 kautta putkea 4 massaputkeen 5 massasuspenslon sekaan menevä veslvlrtaus muuttaa massasuspenslon käytettävissä olevaa tilavuutta ja siten myös painetta siten, että painevärähtely eliminoituu.
Elektroninen säädin 7 muokatessaan paineanturin 6 antamaa signaalia ottaa huomioon myös eri toimilaitteiden sekä massasuspensio- ja vesivirtauksen matka- ja nopeuserojen aiheuttamat viiveet, jotta vesivirtauksen muutok- 8 79365 1 sen aiheuttama massasuspension käytettävissä olevan tilavuuden muutos aiheuttaa painemuutoksen, joka eliminoi painevärähtelyn. Kuviossa 3 on esitetty esimerkinomaisesti, kuinka painevärähtely PV eliminoidaan vastakkals-vaiheisella palnemuutoksella PM.
5
Venttiiliä 1 ohjataan hyvin nopeasti, joten servoventtiilin 3 ja toimielimen toiminta tapahtuu myös riittävällä, n. 50 Hz, nopeudella ja tarvittava liikematka on hyvin lyhyt, n. + 1 mm.
10 Painesäiliöön 8, jossa on vakiopaine, pumpataan massaputkeen 5 massasuspension sekaan putken 4 ja venttiilin 1 kautta syötettävä vesi. Sopivimmin painesäiliön 8 paine on n. 20-30 bar.
Hydraulisen servoventtiilin 3, joka ohjaa toimielintä 2, paineöljy saa-15 daan hydrauliikkakoneikosta 9.
Venttiilin 1 ja massaputken 5 välinen putki 4 on riittävän lyhyt veden virtausnopeuden muuttamiseksi riittävän nopeasti, jotta painevärähtely eliminoituu.
20
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön eräs toinen toteutuseslmerkki, jossa painevärähtelyt mitataan paineanturilla 6 esim. perälaatikon 10 huuli-osalta 11. Paineanturin 6 lähettämä signaali kulkee säätimen 7, joka muokkaa signaalin, kautta servoventtiiliin 3, joka ohjaa toimielimen 25 2 mäntää, joka liikuttaa venttiilin 1 karaa siten, että venttiilin 1 ku ristus muuttuu karan aseman mukaan. Venttiili 1 säätää painesälliöstä 8 putkea 4 pitkin perälaatikkoon 10 massasuspension sekaan syötettävää vesivirtausta.
30 Tämän toteutuseslmerkin mukaisessa ratkaisussa veslvirtaus tuodaan perä-laatikkoon 10 yhtä tai sopivimmin useita putkia 4 pitkin. Putket 4 on sopivimmin sijoitettu rinnakkain sopivan etäisyyden päähän toisistaan poikittaiseuuntalsestl massasuspension etenemiseuuntaan nähden. Painevärähtelyn mittaus tapahtuu kuitenkin vain yhdellä anturilla 6.
Keksintöä on edellä selostettu vain sen eräisiin edullisiin toteutusesi-merkkeihin viitaten. Tällä ei kuitenkaan haluta rajoittaa keksintöä vain 35 9 79365 1 näitä esimerkkejä ja niiden yksityiskohtia koskevaksi, vaan kuten alan ammattimiehelle on selvää, ovat monet muunnokset mahdollisia seuraavlen patenttivaatimuksien määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
5 10 15 20 25 30 35

Claims (9)

10 7 9365
1. Menetelmä paperi- tai kartonkikoneen perälaatikkoon (10) syötettävässä massasuspensiossa esiintyvien painevärähtelyjen valmentamiseksi 5 aktiivisesti, jossa menetelmässä ensimmäisessä vaiheessa mitataan massasuspensiossa esiintyvät painevärähtelyt, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää edelleen kombinaationa seuraavat vaiheet: (a) ensimmäisen vaiheen mittaustulosten perusteella ohjataan massa- Ί0 suspension sekaan syötettävää vesivirtausta; (b) edellisen vaiheen (a) ohjauksella aikaansaadun vesivirtauksen muutoksilla hallitaan massasuspensiovirtauksen käytettävissä olevaa tilavuutta; 15 (c) edellisen vaiheen (b) tilavuuden muutoksilla aikaansaadaan paine-muutoksia, jotka järjestetään olennaisesti vastakkaisvaiheisiksi vaimennettaviin peinevärähtelyihin nähden ja täten vaimennetaan massa-suspensiossa esiintyviä painevärähtelyjä. 20
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmässä ohjataan massasuspension sekaan syötettävää vesivirtausta siten, että eri toimielinten sekä massasuspensio- ja vesivirtauksen matka- ja/tai nopeuserojen aiheuttamat viiveet otetaan huomioon painevä- 25 rähtelyn mittaustuloksesta vesivirtauksen ohjaussignaalia muokattaessa painevarähtelyn vaimentavan painemuutoksen aikaansaamiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmällä vaimennetaan massasuspension sellaisia painehäirl- 30 öitä, joiden spektrin energia on pääasiallisesti taajuusalueella noin 1-50 Hz.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukaisen menetelmän soveltamiseen tarkoitettu laite, tunnettu siitä, että laite käsittää paineanturin 35 (6) tai vastaavan anturisarjän, jonka antaman signaalln/signaalien perus teella säädin (7) on järjestetty ohjaamaan automaattisesti massasuspensio- 11 79365 1 virtauksen sekaan syötettävää vesivirtausta riittävän nopealla venttiili-järjestelyllä CD, jota liikuttaa säätimen (7) toimielin (2).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että 5 massasuspensiossa esiintyvä painevärähtely on järjestetty mitattavaksi paineanturilla (6) massaputkesta (5) ja että vesivirtaus on johdettu mas-sasuspension sekaan massaputkeen (5), sopivimmin yhden syöttöplsteen (4) kautta.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että massasuspensiossa esiintyvät painevärähtelyt on järjestetty mitattavaksi paineanturilla perälaatikon (10) huuliosalta (11) ja että vesivirtaus johdetaan massasuspension sekaan perälaatikkoon (10) sopivimmin massasuspen-sion kulkusuuntaan nähden poikittaisessa suunnassa usean rinnakkaisen syöt-15 töpisteen (4) kautta.
7. Jokin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen laite, tunnettu siitä, että säädin (7) on elektroninen säädin, joka muokkaa paineanturin (6) antaman signaalin vesivirtauksen ohjaussignaaliksi ottaen huomioon eri toi- 20 mielinten sekä massasuspenslo- ja vesivirtauksen matka- ja/tai nopeuserojen aiheuttamat viiveet painevärähtelyjä vaimentavan painemuutoksen aikaansaamiseksi.
8. Jokin patenttivaatimuksen 4-7 mukainen laite, tunnettu sii-25 tä, että toimielin (2) on servoventtiilin (3) tai vastaavan ohjaama hyd- raulisylinteri (2).
9. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siltä, että paineanturin (6) mittauskohta sijaitsee jonkin verran lähempänä perälaa- 30 tikkoa (10) kuin vesivirtauksen syöttöpiste (4). 35 12 79365
FI881453A 1988-03-28 1988-03-28 Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner. FI79365C (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI881453A FI79365C (fi) 1988-03-28 1988-03-28 Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner.
US07/322,697 US4956050A (en) 1988-03-28 1989-03-13 Method for attenuation of the machine direction pressure pulsations in the headbox in paper and board machines
EP89105478A EP0335343A3 (en) 1988-03-28 1989-03-28 Active attenuator for attenuation of the pressure pulsation in the headbox in paper and board machines
KR1019890003887A KR890014920A (ko) 1988-03-28 1989-03-28 압력 맥동 감쇠 장치
CN89101888A CN1013596B (zh) 1988-03-28 1989-03-28 衰减纸机流浆箱内压力波动的方法与装置
JP1076388A JPH01298291A (ja) 1988-03-28 1989-03-28 製紙機のヘッドボックスへ供給される製紙原料における圧力脈動を減衰する方法と装置

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI881453 1988-03-28
FI881453A FI79365C (fi) 1988-03-28 1988-03-28 Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI881453A0 FI881453A0 (fi) 1988-03-28
FI79365B true FI79365B (fi) 1989-08-31
FI79365C FI79365C (fi) 1989-12-11

Family

ID=8526164

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI881453A FI79365C (fi) 1988-03-28 1988-03-28 Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4956050A (fi)
EP (1) EP0335343A3 (fi)
JP (1) JPH01298291A (fi)
KR (1) KR890014920A (fi)
CN (1) CN1013596B (fi)
FI (1) FI79365C (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4237303A1 (en) * 1992-11-05 1993-04-08 Voith Gmbh J M Pulsation damping of pulp currents - in paper machine breast box, without using costly devices
DE4441217C2 (de) * 1993-12-17 1998-09-10 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Verfahren zur Dämpfung von Druckstößen sowie Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens
JP3377721B2 (ja) * 1997-06-30 2003-02-17 三菱重工業株式会社 製紙用原料圧力脈動吸収装置
US20020084051A1 (en) * 1998-02-06 2002-07-04 Andritz-Patenverwaltungs-Gesellschaft M.B.H. Process and a device for the formation of fiberboard
US20050045299A1 (en) * 1998-02-06 2005-03-03 Franz Petschauer Process and a device for the formation of fiberboard
FI19991793A (fi) 1999-08-23 2001-02-24 Andritz Ahlstrom Oy Menetelmä paperikoneen tai vastaavan lähestymisjärjestelmän toiminnan ohjaamiseksi
DE102007055850A1 (de) * 2007-12-18 2009-06-25 Voith Patent Gmbh Verfahren sowie eine Vorrichtung zur Unterdrückung von Schwingungen und/oder Variationen in einer Papiermaschine
CN106120304B (zh) * 2016-06-30 2019-03-01 北京化工大学 一种聚酰亚胺纤维表面活化的连续化处理方法

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2904461A (en) * 1957-08-23 1959-09-15 Beloit Iron Works Method and apparatus for controlling flow of stock through a slice jet
US3547775A (en) * 1966-04-29 1970-12-15 Industrial Nucleonics Corp Means and method for modulating fiber stock flow in papermaking headbox in response to paper sheet product parameters
FR1519450A (fr) * 1967-04-19 1968-03-29 Industrial Nucleonics Corp Procédé et équipement pour la fabrication de produits en feuille, notamment en papier et en matière plastique
SE365009B (fi) * 1968-09-24 1974-03-11 Ahlstroem Oy
CH608873A5 (fi) * 1976-07-20 1979-01-31 Escher Wyss Gmbh
SU636314A1 (ru) * 1976-08-11 1978-12-05 Ленинградский технологический институт целлюлозно-бумажной промышленности Способ контрол равномерности напуска массы по ширине сети бумагоделательной машины
AT363776B (de) * 1980-01-31 1981-08-25 Stroemungsmasch Anst Stoffauflauf fuer siebbandpressen
JPS56118990A (en) * 1980-02-14 1981-09-18 Mitsubishi Heavy Ind Ltd Weight basis profile adjusting apparatus of paper making machine
AT376251B (de) * 1980-12-19 1984-10-25 Escher Wyss Gmbh Einrichtung zur beschickung eines mehrlagen-stoffauflaufes fuer papiermaschinen
DE3514554C3 (de) * 1984-09-19 1998-01-08 Escher Wyss Gmbh Stoffauflauf-Vorrichtung für eine Papiermaschine und Verfahren zu deren Betrieb

Also Published As

Publication number Publication date
KR890014920A (ko) 1989-10-25
CN1037940A (zh) 1989-12-13
EP0335343A2 (en) 1989-10-04
EP0335343A3 (en) 1990-01-31
JPH01298291A (ja) 1989-12-01
CN1013596B (zh) 1991-08-21
US4956050A (en) 1990-09-11
FI79365C (fi) 1989-12-11
FI881453A0 (fi) 1988-03-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4945855A (en) Coater
FI79365C (fi) Aktivdaempare foer daempning av tryckvibrationer i inloppslaodan och massaroersystemet i pappers- och kartongmaskiner.
JPH0351955B2 (fi)
US2881674A (en) Papermaking machine
KR850000479B1 (ko) 지료(紙料)공급장치
US4116259A (en) Damping structure in a pipe system delivering pulp suspension to a headbox
US6444090B1 (en) Process and device for spraying a moving fibrous web
US4612089A (en) Surge suppression device
KR840000219B1 (ko) 광대역 맥동 감쇠기
US5785815A (en) Process for damping pressure pulsations and apparatus for performing the process
CA1084750A (en) Means for damping the pressure disturbances in the pulp suspension flow in a paper machine
US4166759A (en) Apparatus for damping pulp stock pressure fluctuations in a headbox
CN1140420A (zh) 将第一流体混入第二流体的设备
EP0344941A1 (en) Hydraulic headbox of a paper or board making machine
US4014738A (en) Sifting drum paper machine wherein the diluent water is controlled
US6210534B1 (en) Trim squirt for a paper-making machine
JP3377721B2 (ja) 製紙用原料圧力脈動吸収装置
FI78522B (fi) Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen.
SU1033614A1 (ru) Напорный щик бумагоделательной машины
FI115248B (fi) Laitteisto hydraulisen voimalaitteen avulla tuetun tai kannatetun rakenteen värähtelyn vaimentamiseksi paperin tai sellun valmistus- tai jatkojalostuskoneessa
FI84192B (fi) Maongskiktsinlopslaoda i pappersmaskin.
FI67245C (fi) Foerfarande foer utjaemning av stroemningsvariationerna hos massasuspension som matas in i inloppslaodan pao en pappersmaskin.
RU1789794C (ru) Гидродинамический генератор дл обработки жидких сред
SU929768A1 (ru) Напорный щик бумагоделательной машины
FI110333B (fi) Sovitelma monitelakalanterin värähtelyjen vaimentamiseksi

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET-AHLSTROEM OY