FI78759B - Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation. - Google Patents

Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation. Download PDF

Info

Publication number
FI78759B
FI78759B FI875599A FI875599A FI78759B FI 78759 B FI78759 B FI 78759B FI 875599 A FI875599 A FI 875599A FI 875599 A FI875599 A FI 875599A FI 78759 B FI78759 B FI 78759B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wall
pumping station
station building
opening
building
Prior art date
Application number
FI875599A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI875599A0 (fi
FI78759C (fi
Inventor
Rauno Seppaenen
Original Assignee
Septek Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Septek Oy filed Critical Septek Oy
Priority to FI875599A priority Critical patent/FI78759C/fi
Publication of FI875599A0 publication Critical patent/FI875599A0/fi
Publication of FI78759B publication Critical patent/FI78759B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78759C publication Critical patent/FI78759C/fi

Links

Classifications

    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A10/00TECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE at coastal zones; at river basins
    • Y02A10/30Flood prevention; Flood or storm water management, e.g. using flood barriers

Landscapes

  • Sewage (AREA)

Description

78759
Menetelmä jätevesipumppaamon valmistamiseksi ja jäteveslpumppaamo
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä jätevesipumppaamon valmistamiseksi ja jäteveslpumppaamo, johon kuuluu ensimmäinen säiliötila, joka on valmistettu pääosin lujitemuovista ja toimii jäteveden tulokaivona, ja toinen säiliötila, joka on valmistettu pääosin lujitemuovista sylinterlmäiseksi pumppaamorakennuksena ja on varustettu ainakin yhdellä kuiva-asenteisella jätevesipumpulla, jonka imuputki on yhteydessä mainittuun ensimmäiseen säiliötilaan ja poistoputki esim. puhdistamoon.
Jätevesipumppaamoja on periaatteessa kahdenlaisia; uppopumpuilla toimivat pumppaamot sekä kuiva-asenteisilla pumpuilla toimivat pumppaamot. Uppopumppuja käytettäessä pumppaamo on yhtenäinen ja pumput toimivat jätevedessä. Koska pumppaamoja tulee säännöllisesti huoltaa on ymmärrettävää, mm. hygienia syistä, miksi uppopump-pu-pumppaamot yhä enenevääsä määrin väistyvät kuiva-asenteisilla pumpuilla varustettujen jäteveslpumppaamojen tieltä.
Kuiva-asenteisilla jätevesipumpuilla varustettuja pumppaamoja tunnetaan kahdenlaisia; betonista valmistetut pääosin suorakaiteen muotoiset pumppaamot ja lujitemuovista valmistetut sylinterimäiset pumppaamot. Tällaiset jätevesipumppaamot ovat pääsääntöisesti kaksiosaisia, jolloin niissä on varsinainen pumppaamorakennus, jonka sisällä on tarvittava määrä jätevesipumppuja, ja jäteveden tulokaivo, johon ulottuu jätevesipumpun imuputki. Perinteisesti kuiva-asenteisilla pumpuilla varustettujen jäteveslpumppaamojen kaksiosaisuus on toteutettu joko rakentamalla sylinterimäisen pumppaamorakennuksen sisään väliseinä, jolloin väliseinä jakaa pumppaamorakennuksen kahtia ja pumpun imuptuki kulkee väliseinän läpi, tai ankkuroimalla maahan varsinaisen pumppaamorakennuksen vierelle toinen säiliörakennus toimimaan jäteveden tulokaivona, jolloin pumpun imuputki kulkee molempien säiliöitten seinämien läpi.
Väliseinään liittyvistä haitoista on mainittava, että väliseinä on lujuusteknisesti heikko ja se joudutaankin riittävän jäykkyyden 78759 2 saavuttamiseksi poikkeuksetta vahvistamaan lisäjäykisteillä. Edelleen on ongelmana väliseinän laminointi sisäpuoliseen sylinteri-pintaan, mikä joudutaan toteuttamaan käsin, mikä merkittävästi lisää kustannuksia. Erilliseen jäteveden tulokaivoon liittyvistä haitoista on mainittava huomattavan kalliit perustamiskustannukset, koska erillinen tulokaivo edellyttää laajempia maankaivuutöi-tä ja lisäksi tulokaivolle on valettava oma perustuksensa. Edelleen on todettava, että jätevesipumpun imuputki jää maa routimisen ja maaaineksen korrosoivalle vaikutukselle alttiiksi, jolloin li-säriskin muodostaa potentiaalinen murtumisvaara.
Tämän keksinnön määmääränä on yhtäältä eliminoida ennestään tunnettuihin jätevesipumppaamoihin ja niiden perustamiseen liittyviä haittoja ja heikkouksia sekä toisaalta mahdollistaa uudenlaisen, ennenkaikkea kompaktin ja lujuusteknisesti vahvan, jätevesipump-paamon valmistaminen aikaisempaa edullisemmin.
Nämä päämäärät voidaan toteuttaa alussa mainitun kaltaisilla mene-tlmällä jätevesipumppaamon valmistamiseksi ja jätevesipumppaamol-la, joille ominaiset tunnusmerkit on esitetty oheisissa patenttivaatimuksissa .
Keksintö perustuu siis siihen nerokkaaseen oivallukseen, että tekemällä sylinterimäisen pumppaamorakennuksen kylkeen aukko, voidaan muodostettuun aukkoon saumata aukon levyinen säiliölohko, joka toimii jäteveden tulokaivona ja muodostaa pumppaamorakennuksen kylkeen pullistuman kaltaisen ulokkeen.
Ninpä keksinnön mukaisesti konstruoitu jätevesipumppaamo on sekä erittäin luja ja kompakti että valmistusteknisesti edullinen valmistaa, erityisesti on syytä huomata, että keksinnön suositeltavan sovellusmuodon mukaisesti yhtenä liitettävän säiliölohkon seinänä voidaan käyttää pumppaamorakennuksen kyljestä poistettua seinämä-kaistaletta - materiaalihävikki voidaan näin lähes täysin eliminoida. Keksintöön liittyvistä eduista voidaan vielä mainita, että säiliölohkon huollon kannalta tarpeellinen miesluukku voidaan sijoittaa pumppaamon yhteiseen kanteen, ja että koko pumppaamo voidaan ankkuroida yhteiseen perustuslaattaan, samalla kun säiliöloh- 3 78759 kon pumppaamon leveyttä kasvattava vaikutus js sen vaikutus maan-kaivuukustannuksiin voidaan minimoida. Keksinnön mukaiseen pump-paamoon ei myöskään liity merkittäviä maaperän routimisen tai sen korrosoivan vaikutuksen aiheuttamia riskitekijöitä.
Keksintöä kuvatan seuraavassa yksityiskohtaisemmin eräiden edullisten sovellusmuotojen avulla oheiseen piirustukseen viittaamalla, jossa kuvio 1 esittää keksinnön suositeltavan sovellusmuodon mukaisen jätevesipumpun kaaviomaista poikkileikkausta sivukuvantona, kuvio 2 esittää jätevesipumppaamon poikkileikkausta pit-kin kuvion 1 linjaa II-II, kuvio 3 esittää erästä toista edullista edullista jätevesipumppaamon poikkileikkausta kuvio 4 esittää erästä kolmatta edullista jätevesipumppaamon poikkileikkausta, kuvio 5 esittää erästä neljättä edullista jätevesipump-paamon poikkileikkausta, ja kuvio 6 esittää erästä viidettä edullista jätevesipumppaamon poikkileikkausta sivukuvantona.
Kuvioissa 1 ja 2 esitettyyn jätevesipumppaamoon kuuluu kuten jo alussa todettiin ensimmäinen säiliötila 1, joka on valmistettu pääosin lujitemuovista ja toimii jäteveden tulokaivona, ja toinen säiliötila 2, joka on valmistettu pääosin lujitemuovista sylinte-rimäiseksi pumppaamorakennuksena ja on varustettu ainakin yhdellä kuiva-asenteisella jätevesipumpulla 3, jonka imuputki 4 on yhteydessä tulokaivoon 1 ja poistoputki 5 esim. puhdistamoon.
Keksinnön mukaisen menetelmän perusperiaatteen mukaisesti pumppaamorakennuksen 2 sylinterimäiseen vaippaseinämään 20 muodostetaan alkaen pumppaamorakennuksen 2 pohjan 21 tasolta aukko, jota rajaavat vertikaaliset vaippaselnämän 20 vastinreunat viistetään samansuuntaisiksi, ja näin muodostettuun aukkoon kiinnitetään jäteveden tulokaivoksi erillinen säiliölohko 1 siten, että säiliölohko 1 ul-konee pullistuman kaltaisesti pumppaamorakennuksen 2 kyljestä. Näin valmistetussa jätevesipumppaamossa on siten edullisesti pump- 78759 4 paamorakennuksen 2 kylkeen tehtyyn aukkoon, edullisesti laminoi-malla, saumattu erillinen säiliölohko 1, joka toimii jäteveden tu-lokaivona. Keksinnön erään kuvioissa 1 ja 2 esitetyn suositeltavan sovellusmuodon mukaisesti säiliölohko 1 ulottuu olennaisesti pumppaamorakennuksen 2 koko korkeudelle, jolloin sen varustaminen miesluukulla ja ankkurointi pumppaamon perustuslaattaan on yksinkertaista. kuten kuvioista 1 ja 2 ilmenee säiliölohko 1 muodostaa pullistuman kaltaisen laajennuksen pumppaamorakennuksen 2 kylkeen ja laajennus ainakin osalta kokonais leveyttään ulkonee sylinteri-mäisen pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämän 20 ulkopinnan kautta kulkevan ajatellun sylinteripinnan piirin ulkopuolelle.
Pumppaamon valmistuksen yhteydessä seinämämateriaalin hävikin minimoimiseksi pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämään 20 muodostetaan aukko poistamalla siitä poikkileikkaukseltaan ympyränkaaren muotoinen seinämäkaistale, ja tästä irroitetusta seinämäkaista-leesta tehdään yksi jäteveden tulokaivoksi tarkoitetun ja pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämässä 20 olevaan aukkoon sovitettavan säiliölohkon 1 pystyseinä 10.
Se seikka kuinka suureksi valitaan pumppaamorakennuksen 2 vaippa-seinämästä poistettava seinämäkaistale ei ole keksinnön kannalta olennaista, suositeltavaa on kuitenkin valita seinämäkaistaleen koko siten, että se vastaa pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämästä 30°...180° sektorin suuruista osaa, ja siten, että poistettu seinämäkaistale määrää rakennettavan säiliölohkon 1 sisäläpimitan niin suureksi, että säiliölohkon 1 sisällä voidaan suuremmitta hankaluuksitta suorittaa tarvittavat huolto- ja puhdistustoimenpiteet. Kuvioissa 1 ja 2 esitetyssä keksinnön suositeltavassa so-vellusmuodossa pumppaamorakennukseen 2 saumattavan säiliölohkon 1 yksi pystyseinä 10 on siten poikkileikkaukseltaan pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämän 30°...180°, edullisesti n. 60°, sektoria vastaavan ympyränkaaren osa ja muut pystyseinät 11,12,13 poikkileikkaukseltaan suoria.
Kuvioiden 1 ja 2 mukaisen jätevesipumppaamon valmistamiseksi pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämään 20 leikattuun aukkoon sovitet- 5 78759 tava, ko. aukon leveyttä vastaava nelisivuinen säliölohko kiinnitetään keksinnön mukaisen menetelmän edullisessa sovellusmuodossa pumppaamorakennuksen aukkoon siten, että sälliölohkon 1 kaarevan seinäelementin 10 suhteen vastakkainen suora seinäelementti 11 liitetään reunoistaan päittäin pumppaamorakennuksen 2 aukkoa ra-jaaviin vaippaseinämän 20 vertikaalisiin vastinreunoihin, jolloin pumppaamorakennuksen korkuisen jäteveden tulokaivon rajaavat muilta osin kaksi pumppaamorakennuksen 2 kyljestä ulkonevaa ja keskenään samansuuntaista suoraa seinäelementtiä 12,13 ja niiden välinen kaareva seinäelementti 10.
Näin valimisteussa jätevesipumppaamossa pumppaamorakennuksen 2 vaippaselnämän 20 aukkoon kiinnitetty säiliölohko 1 on kuten jo edellä todettiin nelisivuinen koostuen kolmesta poikkileikkaukseltaan suorasta pystyseinästä 11,12,13 ja yhdestä poikkileikkaukseltaan kaarevasta pystyseinästä 10, joka on joko alkuperäisestä sy-linterlmälsestä vaippaseinämästä 20 poistettu selnämäkalstale tai alkuperäisestä sylinterimäisestä vaippaseinämästä 20 poistettua seinämäkaistaletta muodoltaan vastaava muu seinäelementti. Kuten selvimmin ilmenee kuviosta 2 liittyy sälliölohkon 1 kaarevan seinäelementin 10 suhteen vastakkainen suora pystyseinä 11 reunoistaan päittäin pumppaamorakennuksen 2 aukkoa rajääviin vaippaseinä-män 20 vertikaalisiin vastinreunoihin. Tällöin pumppaamorakennuksen 2 sisätilan ja jäteveden tulokaivon 1 väliin muodostuu yhteinen suora pystyseinä 11, ja sälliölohkon 1 kaksi muuta keskenään samansuuntaista suoraa pystyseinää 12, 13 liittyvät päittäin pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämään 20 liitetyn suoran pystyseinän 11 ulkopuolisen kylkipinnan reunoihin ja rajautuvat näin pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämään 20 välin päässä toisistaan. Edelleen kuuluu kuvioissa 1 ja 2 esitetyn sovellusmuodon mukaiseen jä-tevesipumppaamon tulokaivoon edellä selostettu kaareva pystyseinä 10, joka ulospäin kaarevana on sovitettu välin päähän sylinteri-mäisen pumppaamorakennuksen (2) vaippaselnämän (20) ulkopinnan kautta kulkevasta ajatelusta sylinteripinnasta, edullisimmin kiin-nilaminoitu joko suorien pystyseinien 12,13 vapaisiin pystyreu-noihin jolloin suorat pystyseinät 11,12 ja 11,13 llityvät suorassa kulmassa toisiinsa tai keskenään samansuuntaisten seinäelementtien 78759 6 12,13 vapaitten päätyjen väliin, jolloin säiliölohko 1 muodostuu hieman kiilamaiseksi.
Kuviossa 3 on esitetty kaaviomaisesti poikkileikkaus keksinnön erään toisen edullisen sovellusmuodon mukaisesta jäteveipumppaa-mosta. Välineistön kokoonpanon ja sijoituksen kannalta se vastaa edellä esitettyä. Kuten ko. kuviosta ilmenee jäteveden tulokaivon muodostava nelisivuinen säiliölohko 1 on saumattu keskenään samansuuntaisten, poikkileikkaukseltaan suorien pystysivujen 12,13 ulkopuolisista kylkipinnoistaan pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinä-män aukkoa rajaaviin vertikaalisiin pystyreunoihin. Tällä ratkaisulla voidaan tarvittaessa pienetään valmistettavan jätevesipump-paamon suurinta leveys mittaa tinkimättä jäteveden tulokaivon mitoituksesta.
Kuviossa 4 on havainnollistettu kaaviomaisesti poikkileikkauksella keksinnön erään kolmannen edullisen sovellusmuodon mukaisen jäte-vesipumppaamon rakennetta, jonka avulla voidaan pienetää valmistettavan pumppaamon kokonaisleveyttä tinkimättä jäteveden tulokaivon koosta. Jäteveden tulokaivon muodostavan säiliölohkon 1 kiinnitys pumppaamorakennukseen on samanlainen kuin kuviossa 3 erona kuviossa kuviossa 3 esitettuun keksinnön toiseen sovellusmuotoon on se, että säiliölohko 1 on liitetty pumppaamorakennuksen 2 vaip-paseinämässä 20 olevaan aukkoon toisin päin eli siten, että säiliölohkon 1 kaareva pystyseinä 10 on suuntautuu säiliölohkon 1 sisätilasta ulospäin kaarevana pumppaamorakennuksen 2 sisäpuolelle ja sen suhteen vastakkainen suora pystyseinä 11 puolestaan on sijoitettu pumppaamorakennuksen 2 ulkopuolelle. Kuviossa 4 on katkoviivalla havainnollistettu myös säiliölohkon 1 kaarevan pystysei-nän 10 vaihtoehtoista sovitusta yhtenä säiliölohkon 1 seinänä. Kuten voidaan todeta kaareva pystyseinä 10 voidaan liittää suoriin pystyseiniin myös siten, että se kaareutuu säiliölohkon sisään.
Kuviossa 5 on havainnollistettu vielä erästä neljättä edullista keksinnön mukaisen jätevesipumppaamon sovellusmuotoa. Tässä sovel-lusmuodossa jäteveden tulokaivon muodostama säiliölohko on kolmisivuinen kaveten kohti pumppaamorakennuksen geometrista keskiakse- 7 78759 lia. Tässä sovellusmuodossa pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämään on tehty ainoastaan kapea aukko, jonka vertikaalisiin pystyreunoi-hin on saumattu yksistä päistään toisiinsa liittyvien säiliölohkon 1 molempien suorien pystyseinien 12 ja 13 ulkopuoliset kylkipin-nat. Suorien pystyseinien 12 ja 13 toisistaan erillään oleviin vapaisiin reunoihin liittyy kuten kuviosta ilmenee säiliölohkon 1 kaareva pystyseinä 10, joka kaarevuussäteeltään vastaa edullisimmin pumppaamorakennuksen vaippaseinämän kaarevuussädettä ja on edullisimmin irroitettu jostain toisesta pumppaamorakennuksesta.
Kuviossa 6 esitetyssä keksinnön viidennessä edullisessa sovellus-muodossa, joka yleisen varustuksensa osalta vastaa kuvion 1 mukaista sovellusmuotoa on pumppaamorakennuksen lujuuden maksimoimiseksi pumppaamorakennuksen 2 vaippaseinämään 20 tehty alkaen sen pohjan 21 tasolta vain osalle pumppaamorakennuksen korkeutta ulottuva aukko, johon on sovitettu ja saumattu tiiviisti edeltäkäsin, esim. muottivaluna valmistettu säiliölohko 1. Tällaisella järjestelyllä jäteveden tulokaivo voidaan mitoittaa juuri tarvittavan kapasiteetin omaavaksi, jolloin siihen ei sisälly tarpeetonta huk-katilaa. Säiliölohkon sisäpuolisen huollon mahdollistamiseksi on säiliölohkon 1 kattoon 14 liitetty maan pinnalle ulottuva, sisä-halkaisijaltaan vähintäin 400 mm:n, edullisesti 800 mm:n, putki 6, Joka mahdollistaa tarvittaessa sisäänmenon säiliölohkoon 1.
Keksintöä on kuvattu edellä vain sen eräiden edullisten sovellus-muotojen avulla. Tällä ei ole luonnollisestikaan haluttu rajata keksintöä ja kuten alan ammattimiehelle on selvää moninaiset yhdistelmät, variaatiot yms. ovat mahdollisia oheisten patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen hengessä. Erityisesti on syytä korostaa, että jäteveden tulokaivon muodostava säiliölohko voidaan luonnollisesti valmistaa itsenäiseksi yksiköksi täysin riippumatta pumppaamorakennuksen materiaalista tai muodosta, jolloin se muodostuu esim. pumppaamorakennuksen kylkeen tehtyyn aukkoon sopivaksi mitoitetusta, saumattomasta onlelolohkosta, joka on ulkopinnastaan tai sopivasta särmästään saumattu pumppaamorakennuksen kylkeen. Muutoinkin on todettava, että varsinkin ulkomuodoltaan jäteveden tulokaivon muoto voi vaihdella.

Claims (12)

1. Menetelmä jätevesipumppaamon valmistamiseksi, johon pumppaamoon kuuluu ensimmäinen säiliötila, joka on valmistettu pääosin lujitemuovista ja toimii jäteveden tulokalvona, ja toinen säiliötila, joka on valmistettu pääosin lujitemuovista sylinterlmälseksl pumppaamorakennuksena ja on varustettu ainakin yhdellä kuiva-asenteisellä jätevesipumpulla, jonka imuputki on yhteydessä mainittuun ensimmäiseen säiliötilaan ja poistoputki esim. puhdistamoon, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen sylinterimäiseen vaippasei-nämään muodostetaan alkaen olennaisesti pumppaamorakennuksen pohjan tasolta aukko, jota rajaavat vertikaaliset vaippaseinämän vas-tinreunat muotoillaan samansuuntaisiksi, ja että mainittuun aukkoon sovitetaan, edullisesti laminoimalla, mainitun jäteveden tu-lokaivon muodostava säiliölohko siten, että säiliölohko ulkonee sivusuunnassa ja olennaisesti mainitun aukon korkuisena ainakin osittain mainitun pääosin sylinterimälsen pumppaamorakennuksen vaippaseinämän ulkopinnan kautta kulkevan sylinteripinnan ulkopuolelle muodostaen pullistuman kaltaisen laajennuksen pumppaamorakennuksen kylkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aukko muodostetaan olennaisesti pumppaamorakennuksen koko korkeudelle ulottuvaksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen seinämään muodostetaan aukko poistamalla siitä poikkileikkaukseltaan ympyränkaaren muotoinen seinämäkaista-le, ja että pumppaamorakennuksen seinämästä poistetusta seinämä-kaistaleesta tehdään yksi jäteveden tulokaivoksi tarkoitetun ja pumppaamorakennuksen vaippaseinämässä olevaan aukkoon sovitettavan säiliölohkon pystyseinä.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1...3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen vaippaseinämään muodostettuun aukkoon sovitetaan säiliölohko, jonka yksi pystyseinä on poikkileikkaukseltaan 30°...180° sektoria vastaavan ympyränkaaren osa ja 9 78759 muut pystyseinät poikkileikkaukseltaan suoria.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen vaippaseinämään muodostettuiin aukkoon sovitetaan olennaisesti aukon leveyttä vastaava nelisivuinen säliölohko, jossa kolmen pystyseinän poikkileikkaus on suora, ja jossa yhden pystyseinän muodostaa joko alkuperäisestä sylinterimäisestä vaip-paseinämästä poistettu seinämäkaistale tai alkuperäisestä sylinterimäisestä vaippaseinämästä poistettua seinämäkaistaletta muodoltaan olennaisesti vastaava seinäelementti, ja että säiliölohkon yksi, edullisesti kaarevan seinäelementin suhteen vastakkainen suora seinäelementti liitetään reunoistaan pumppaamorakennuksen aukkoa rajaaviin vaippaseinämän vertikaalisiin vastinreunoihin, jolloin jäteveden tulokaivon muodostamassa pumppaamorakennuksen laajennuksessa on kaksi keskenään samansuuntaista suoraa seinäele-menttiä ja niiden välinen kaareva seinäelementti.
6. Jätevesipumppaamo, johon kuuluu ensimmäinen säiliötila (1), joka on valmistettu pääosin lujitemuovista ja toimii jäteveden tulo-kaivonna, ja toinen säiliötila (2), joka on valmistettu pääosin lujitemuovista sylinterimäiseksi pumppaamorakennuksena ja on varustettu ainakin yhdellä kuiva-asenteisella jätevesipumpulla (3), jonka imuputki (4) on yhteydessä mainittuun ensimmäiseen säiliötilaan (1) ja poistoputki (5) esim. puhdistamoon, tunnettu pumppaamorakennuksen (2) kylkeen, edullisesti laminoimalla, saumatusta säiliölohkosta (1), joka toimii jäteveden tulokaivona, ja joka ainakin osittain ulkonee mainitun pääosin sylinterlmälsen pumppaamorakennuksen (2) vaippaseinämän ulkopinnan kautta kulkevan sylinte-ripinnan ulkopuolelle muodostaen laajennuksen pumppaamorakennuksen (2) kylkeen alkaen sen pohjan (21) tasolta.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen jätevesipumppaamo, tunnettu siitä, että säiliölohko (1) on olennaisesti pumppaamorakennuksen (2) koko korkeudelle ulottuva.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen jätevesipumppaamo, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen (2) sylinterimäisestä vaippa- 78759 10 seinämästä (20) on poistettu, edullisesti 30°...180° sektoria vastaava, seinämäkaistale, ja että jäteveden tulokaivon muodostava säiliölohko (1) on saumattu ulkokehästään poistetun seinämäkaista-leen vapaksi jättämään aukkoon, jota rajaavat vertikaaliset vaip-paseinämän (20) vastinreunat ovat samansuuntaiset.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen jätevesipumppaamo, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen (2) vaippaseinämästä (20) poistettu poikkileikkaukseltaan kaareva seinämäkaistale on sovitettu yhdeksi, pumppaamorakennuksen (2) kylkeen saumatun, säiliö-lohkon (1) pystyseinäksi (10), jolloin säiliölohkon (1) muut pys-tyseinät (11, 12,13) ovat poikkileikkaukselstaan suoria.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 7...9 mukainen jätevesipumppaamo, tunnettu siitä, että pumppaamorakennukseen (2) saumattavan säiliö-lohkon (1) yksi pystyseinä (10) on poikkileikkaukseltaan 30°... 180° sektoria vastaavan ympyränkaaren osa ja muut pystyseinät (11, 12,13) poikkileikkaukseltaan suoria.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 6...10 mukainen jätevesipumppaamo, tunnettu siitä, että pumppaamorakennuksen (2) vaippaseinämän (20) aukkoon saumattava säiliölohko (1) on nelisivuinen, jolloin kolmen pystyseinän (11,12,13) poikkileikkaus on suora ja yhden pystysei-nän (10) muodostaa joko alkuperäisestä sylinterimäisestä vaippa-seinämästä (20) poistettu seinämäkaistale tai alkuperäisestä sylinterimäisestä vaippaseinämästä (20) poistettua seinämäkaistalet-ta muodoltaan olennaisesti vastaava seinäelementti, ja että säiliölohkon (l)yksi, edullisesti kaarevan seinäelementin (10) suhteen vastakkainen suora seinäelementti (11) on liitetty reunoistaan pumppaamorakennuksen (2) aukkoa rajääviin vaippaseinämän (20) reunoihin, jolloin pumppaamorakennuksen (2) ja jäteveden tulokaivon (1) väliin muodostuu yhteinen suora seinä (11), ja jolloin jäteveden tulokaivon (1) pumppaamorakennuksen (2) kylkeen muodostamassa laajennuksessa on kaksi keskenään samansuuntaista suoraa seinäelementtiä (12,13), jotka rajautuvat pumppaamorakennuksen (2) vaippaseinämään (20), ja niiden välinen kaareva seinäelementti (10), joka on sovitettu välin päähän sylinterimäisen pumppaamora- u 78759 kannuksen (2) vaippaseinämän (20) ulkopinnan kautta kulkevasta ajatelusta sylinteripinnasta, edullisesti laminoitu joko keskenään samansuuntaisten seinäelementtien (12,13) vapaisiin pystyreunoihin tai keskenään samansuuntaisten seinäelementtien (12,13) vapaitten päätyjen väliin.
12. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen 6, 8...11 mukainen jäte-vesipumppaamo, tunnettu siitä, että säiliölohkon (1) kattoon (14) on liitetty maan pinnalle ulottuva, sisähalkaisijaltaan vähintäin 400 mm:n, edullisesti 800 mm:n, putki (6), joka mahdollistaa tarvittaessa sisäänmenon säiliölohkoon (1). 12 78759
FI875599A 1987-12-18 1987-12-18 Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation. FI78759C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI875599A FI78759C (fi) 1987-12-18 1987-12-18 Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI875599A FI78759C (fi) 1987-12-18 1987-12-18 Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation.
FI875599 1987-12-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI875599A0 FI875599A0 (fi) 1987-12-18
FI78759B true FI78759B (fi) 1989-05-31
FI78759C FI78759C (fi) 1989-09-11

Family

ID=8525586

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI875599A FI78759C (fi) 1987-12-18 1987-12-18 Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI78759C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI875599A0 (fi) 1987-12-18
FI78759C (fi) 1989-09-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI66959B (fi) Anordning foer utjaemning av utslaepp av foerorenat vatten i en recipient
FI78759B (fi) Foerfarande foer att tillverka en avloppspumpstation och en avloppspumpstation.
KR19990064576A (ko) 하수처리장의 중공부 패널을 이용한 조립식 간벽
CN212053148U (zh) 一种装配式水处理池
CN109083176B (zh) 一种设计有辅助注浆功能的局部降排水系统
CN217460685U (zh) 一种固废填埋池防渗结构
KR100512026B1 (ko) 상수도 정수처리 시스템을 구비한 기능성 물탱크
RU2213273C2 (ru) Насос охлаждающей воды и способ его изготовления
FI90230C (fi) Jätevesikaivo tai useita selkeytysaltaita käsittävä jäteveden pienpuhdistamo
CN210737744U (zh) 一种直埋预制弃分流井
KR101789247B1 (ko) Pdf 패널 도류벽의 사수방지시스템
RU220234U1 (ru) Корпус канализационной насосной станции
CN218347583U (zh) 节能型提升系统
CN211245639U (zh) 污水处理用地埋式沉淀舱
CN211471187U (zh) 一种环保玻璃钢化粪池
CN217974892U (zh) 一种防渗漏预制外墙
CN214567899U (zh) 储水箱
CN219471174U (zh) 一种大断面多单元装配式污水收集池
KR200420492Y1 (ko) 콘크리트 정화조
CN216075452U (zh) 装配式预制雨水口
CN211005012U (zh) 厨卫污水净化槽
CN219732209U (zh) 一种市政排水管
CN220228050U (zh) 一种压力管道排气、排泥系统
FI75204C (fi) Pumpstation.
CN211245646U (zh) 一种可重复使用的装配式三级沉淀池

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SEPTEK OY