FI78671B - Foerfarande foer framstaellning av en foerform foer dragande av ljusledningsfibrer. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av en foerform foer dragande av ljusledningsfibrer. Download PDF

Info

Publication number
FI78671B
FI78671B FI852067A FI852067A FI78671B FI 78671 B FI78671 B FI 78671B FI 852067 A FI852067 A FI 852067A FI 852067 A FI852067 A FI 852067A FI 78671 B FI78671 B FI 78671B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
glass
glass body
vacuum
tubular
drawn
Prior art date
Application number
FI852067A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI852067L (fi
FI78671C (fi
FI852067A0 (fi
Inventor
Bertram Glessner
Paul Pitsch
Peter Heinen
Hartmut Peglow
Original Assignee
Aeg Telefunken Kabelwerke
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Aeg Telefunken Kabelwerke filed Critical Aeg Telefunken Kabelwerke
Publication of FI852067A0 publication Critical patent/FI852067A0/fi
Publication of FI852067L publication Critical patent/FI852067L/fi
Publication of FI78671B publication Critical patent/FI78671B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78671C publication Critical patent/FI78671C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B37/00Manufacture or treatment of flakes, fibres, or filaments from softened glass, minerals, or slags
    • C03B37/01Manufacture of glass fibres or filaments
    • C03B37/02Manufacture of glass fibres or filaments by drawing or extruding, e.g. direct drawing of molten glass from nozzles; Cooling fins therefor
    • C03B37/025Manufacture of glass fibres or filaments by drawing or extruding, e.g. direct drawing of molten glass from nozzles; Cooling fins therefor from reheated softened tubes, rods, fibres or filaments, e.g. drawing fibres from preforms
    • C03B37/027Fibres composed of different sorts of glass, e.g. glass optical fibres
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B37/00Manufacture or treatment of flakes, fibres, or filaments from softened glass, minerals, or slags
    • C03B37/01Manufacture of glass fibres or filaments
    • C03B37/012Manufacture of preforms for drawing fibres or filaments
    • C03B37/014Manufacture of preforms for drawing fibres or filaments made entirely or partially by chemical means, e.g. vapour phase deposition of bulk porous glass either by outside vapour deposition [OVD], or by outside vapour phase oxidation [OVPO] or by vapour axial deposition [VAD]
    • C03B37/018Manufacture of preforms for drawing fibres or filaments made entirely or partially by chemical means, e.g. vapour phase deposition of bulk porous glass either by outside vapour deposition [OVD], or by outside vapour phase oxidation [OVPO] or by vapour axial deposition [VAD] by glass deposition on a glass substrate, e.g. by inside-, modified-, plasma-, or plasma modified- chemical vapour deposition [ICVD, MCVD, PCVD, PMCVD], i.e. by thin layer coating on the inside or outside of a glass tube or on a glass rod
    • C03B37/01861Means for changing or stabilising the diameter or form of tubes or rods
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B2205/00Fibre drawing or extruding details
    • C03B2205/08Sub-atmospheric pressure applied, e.g. vacuum

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Manufacture, Treatment Of Glass Fibers (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)

Description

78671
Menetelmä esimuodon valmistamiseksi valonjohtokuitujen vetämiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä valonjohtokuidun val-5 mistamiseksi, jossa valmistetaan ensiksi putkimainen lasi-kappale seostamalla sisempää sydänvaippaa, jolla lasikap-paleella on erilaisen valontaittokertoimen omaavia alueita, ja tämä lasikappale vedetään lasikuiduksi, jolloin putkimaisen lasikappaleen vetämisen yhteydessä putkimaisen lasi-10 kappaleen sisällä vallitsee alipaine.
Optisesti johtavia lasikuituja vedetään esimuodoista. CVD-menetelmän mukaan kerrostetaan päällyslasista muodostuva putki sisäpuolelta sydänlasilla. Sydänlasi muodostuu erityisesti fermaniumdioksidillä (GeC^) seostetusta pii-15 dioksidista (SiC^) ja sillä on korkeampi valontaittokerroin kuin päällyslasilla. CVD-menetelmän mukaan voidaan myös ensiksi sauvamainen peruskappale kerrostaa seostetulla sydänlasilla ja sen jälkeen päällyslasilla. Peruskappale poistetaan lopuksi. Molemmissa tapauksissa saadaan, mahdollisesti 20 tuotujen kerrosten lasituksen jälkeen, putkimainen kappale. Tällöin putkimaista kappaletta kuumennetaan päästä alkaen jatkuvasti koko pituudeltaan pehmenemispisteeseen saakka, niin että se menee kasaan umpikappaleeksi. Kokoonpainuminen voi tapahtua myös erillisenä menetelmävaiheena tai yhdessä 25 kuitujen vetämisen kanssa.
Erityisesti Geelillä seostetun sydänlasin yhteydessä todettiin tällä keskeisellä alueella valontaittokertoimen haitallinen sortuma (dip). Tämä syntyy siitä, että kokoon-painumista varten tai kuiduksi vetämistä varten tarvitta-30 vassa korkeassa kuumennuksessa etupäässä GeC>2 haihtuu sisemmältä putkenpinnalta. Tämän seurauksena syntyy kokoon-painuneen sydämen keskialue, jossa on vähän Ge02:ta. Tällainen esimuotoon syntynyt dip ilmenee silloin geometrisesta ekvivalentissa muodossa myös vedetyssä optisessa kuidus-35 sa.
2 78671 Tämä ei-toivottu dip aiheuttaa kulloinkin suuruuden mukaan monilajigradientti- ja monilajikuidussa epäedullisia fysikaalisia vaikutuksia: - liittymistehokkuuden pieneneminen, 5 - mikrokaarevuusherkkyyden suureneminen, - Cut-off-aallonpituuden vaikutus, - siirtokaistaleveyden pieneneminen, - DMD-mittausmenetelmän virhetulkinta, -Y-tekijän negatiivinen vaikutus suurilla LWL-matkoilla, 10 - kaistaleveyden mittaamisen herkkyys suhteessa kytkemiseen ja mikrotaipumiin.
Huolimatta lukuisista yrityksistä ei tähän saakka ole onnistunut välttää dippiä täydellisesti, sitä on voitu ainoastaan pienentää. Pienien dip-arvojen saavuttamiseksi täy-15 tyi ensiksi pienentää kerrostetun putken suurta sisähalkai-sijaa esikokoonpainumisella. Pienentämisen jälkeen poistettiin GeC^-köyhä sisempi pintakerros syövyttämällä. Tämä esi-menetelmä suoritettiin mahdollisimman pieneksi jäävään sisä-halkaisijaan, niin että päättyvän lopullisen kokoonpainumi-20 sen yhteydessä saattoi ilmetä ainoastaan suhteellisen vähäinen Ge02~köyhä pintaosa ja myös ainoastaan kapea dip-vyöhy-ke. Toinen tunnettu menetelmä dipin pienentämiseksi muodostuu siitä, että kokoonpainumisen yhteydessä lisätään germa-niumpitoisia aineita, jotta vaikutettaisiin GeC^n vähene-25 mistä vastaan.
Tunnetut menetelmät dipin pienentämiseksi ovat kalliita eivätkä täysin tyydyttäviä, koska jäännös-dip ei ollut vältettävissä. Keksintö perustuu sen vuoksi tehtävään muodostaa edellä mainittua lajia oleva menetelmä niin, että 30 dip vältetään mahdollisimman täydellisesti.
Tämä tehtävä ratkaistaan edellä mainittua lajia olevan menetelmän yhteydessä keksinnön mukaan siten, että alipaine valitaan sillä tavoin, että valmiissa lasikuidussa, mikäli mahdollista, ei esiinny lainkaan seosmateriaalin 35 köyhtymistä (dip).
Keksintö perustuu siihen olennaiseen tietoon, että 3 78671 vastaavan alipaineen johdosta dip voidaan välttää. Keksinnön mukaisessa menetelmässä otetaan edullisesti huomioon se, että keksinnön mukaan valmistetulla lasikuidulla on mahdollisimman ympyrämäinen poikkileikkaus. Tämä saavutetaan 5 keksinnön edelleenkehityksen mukaan edullisesti siten, että putkimainen lasikappale esikokoonpainumisen avulla mekaanisesti tehdään niin stabiiliksi, että lisäksi tulevan kuiduksi vetämisen yhteydessä alipaineella ei synny lasikuituja, joilla on ellipsimäinen poikkileikkaus. Tätä tarkoitusta 10 varten täytyy putkimaisella lasikappaleella olla ennen kuiduksi vetämistä vastaava geometria, siten että sillä on esimerkiksi vastaavasti pieni sisähalkaisija tai vastaavasti pieni sisä- ja ulkohalkaisijän suhde.
Keksinnön mukainen menetelmä johtaa siihen yllättävään 15 tulokseen, että dippien tai dipin syntyminen on vältettävissä täydellisesti tai likimain täydellisesti ja siten tulos on olennaisesti parempi kuin tunnetuissa menetelmissä. Alipaineelle voidaan ottaa mielivaltaisen alhaisia arvoja, jolloin kuitenkin käytännössä painetta pienennetään ainoastaan 20 niin pitkälle, että dippiä ei varmuudella muodostu.
Tarvittava vähimmäisalipaine riippuu esimuotoa varten käytettyjen materiaalien lajista, erityisesti seostusaineis-ta. Eri tapauksille sopivat optimaaliset painearvot voidaan todeta yksinkertaisilla kokeilla, siten että esimerkiksi 25 yksi koe-esimuoto pituudelta, jolla on vaihteleva paine, vedetään kuiduksi. Mittaamalla kuitujen eri tasoissa on todettavissa, millä alipaineella dip katoaa tai tulee merkityksettömän pieneksi.
Keksinnön erään sovellutusmuodon mukaan esikokoonpai-30 netaan putkimainen lasikappale ennen vetämistä ilman alipainetta. Sitä tapausta varten, että lasiputkessa ennen vetämistä on köyhtynyt seostuskerros, poistetaan edullisesti tämä köyhtynyt seostuskerros. Edullisesti kuiduksi vetämisen yhteydessä alipaineen alaisena tämä alipaine muodos-35 tetaan putkimaisen lasikappaleen ulkosivulle vaikuttavan paineen suhteen.
4 78671
Keksintö ei ole aivan yleisesti käytettävissä, niin että se ei esimerkiksi käsittele sitä, muodostuuko alue, jossa on erilainen valontaittokerroin, sisä- tai ulkoker-rostuksella.
5 Lasiputken sisäkerrostus tai ulkokerrostus muodostuu esimerkiksi keksinnön mukaisessa menetelmässä seostetusta piistä. Seostusaineena käytetään esimerkiksi fermanium-dioksidia ja/tai fosforipentaoksidia.
Keksintöä selostetaan seuraavassa sovellutusesimer-10 keillä.
Kuviossa 1 oleva putkimainen lasikappale muodostuu ulommasta vaippakerroksesta 1 olennaisesti puhtaasta Si02-lasista ja sisemmästä sydänkerroksesta 2 olennaisesti Ge02:lla seostetusta Si02-lasista. Ge02-pitoisuus lisääntyy 15 keskustaan päin, niin että vedettävän lasikuidun sydämessä syntyy valontaittokertoimen haluttu gradienttiprofiili eksponentiaalisesti.
Polttimella tai uunilla 3 kuumennetaan kuvion 2 mukaan putkimainen lasikappale määrätyllä alueella 4 pehmene-20 mispisteeseen asti. Pehmennetty alue vedetään lasikuiduksi. Tällöin tuotetaan ei vielä lasikuiduksi vedetyssä ja sen vuoksi vielä putkimaisessa osassa 5 alipaine, joka on mitoitettu niin, että estetään dip lasikuidussa. Alipaine alueella 5 tuotetaan esimerkiksi siten, että aukkoon 6 lii-25 tetään tyhjöpumppu.
Jotta putkimainen kappale ei sisäisen alipaineen seurauksena muotoudu ellipsimäisesti kuiduksi, sen seinämäpak-suus suhteessa sisähalkaisijaan ei saa olla liian pieni.
Sen vuoksi ennen lopullista vetämistä kuiduksi kuvion 2 mu-30 kaisesti esikokoonpainettiin pystysuoran CVD-menetelmän (VCVD) mukaisesti sisältä kerrostettu putki, jolla oli suurempi ulkohalkaisija ja vähäisempi seinämäpaksuus, ensiksi ilmakehän sisäpaineessa. Tämän johdosta syntynyt Ge02~köyhä sisäkerros poistettiin syövyttämällä. Koska jäljessä seu-35 raavassa lopullisessa vetämisessä kuiduksi kuvion 2 mukaan ylläpidettiin esimerkiksi 400 millibaarin sisäistä alipai- 5 78671 netta, ei GeC^-köyhää sisäaluetta voinut enää muodostua kuituihin.
Samalla kun tunnettujen menetelmien mukaan valmistetuissa lasikuiduissa on kuvion 3 mukaan keskustassa dip 7, 5 ei keksinnön mukaan valmistetuissa lasikuidussa kuvion 4 mukaan ole todettavissa dippiä. Ainoastaan yhden sisäkerroksen sijasta kiinnitetään lasikuitujen valmistuksen yhteydessä yleensä hyvin useita kerroksia, joilla on erilainen valontaittokerroin, jotka on kuvioihin 3 ja 4 merkitty 10 viitenumerolla 8. Kuviossa 3 näkyvä, ei-toivottu dip on germaniumdioksidista köyhtynyt alue.

Claims (9)

1. Menetelmä valonjohtokuidun valmistamiseksi, jossa valmistetaan ensiksi putkimainen lasikappale seostamalla 5 sisempää sydänvaippaa (2), jolla lasikappaleella on erilaisen valontaittokertoimen omaavia alueita, ja tämä lasikappale vedetään lasikuiduksi, jolloin putkimaisen lasikappaleen vetämisen yhteydessä putkimaisen lasikappaleen sisällä (5) vallitsee alipaine, tunnettu siitä, että alipaine 10 valitaan sillä tavoin, että valmiissa lasikuidussa, mikäli mahdollista, ei esiinny lainkaan seosmateriaalin köyhtymistä (dip).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että putkimainen lasikappale tehdään esi- 15 kokoonpainumisen avulla mekaanisesti niin stabiiliksi, että putkimaisen lasikappaleen vetämisen yhteydessä alipaineella ei synny lasikuituja, joilla on ellipsimäinen poikkileikkaus .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että putkimainen lasikappale ennen vetämistä esikokoonpainetaan ilman alipainetta.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sitä tapausta varten, että lasiputkessa ennen vetämistä on köyhtynyt seostuskerros, 25 tämä köyhtynyt seostuskerros poistetaan.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että muodostetaan alipaine ilmakehän paineen suhteen.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetel-30 mä, tunnettu siitä, että muodostetaan alipaine lasiputken sisälle putkimaisen lasikappaleen ulkosivulle vaikuttavan paineen suhteen.
6 78671
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että muodostetaan alue (1,2), 35 jossa on erilainen valontaittokerroin, sisä- ja ulkokerros-tuksella. 7 78671
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lasiputken sisäkerros-tus tai ulkokerrostus muodostuu seostetusta piistä.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, t u n -5 n e t t u siitä, että seostusaineena käytetään germanium- dioksidia ja/tai fosforipentaoksidia. 78671
FI852067A 1984-05-26 1985-05-23 Foerfarande foer framstaellning av en foerform foer dragande av ljusledningsfibrer. FI78671C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3419835 1984-05-26
DE3419835 1984-05-26
DE19843447081 DE3447081A1 (de) 1984-05-26 1984-12-22 Verfahren zum herstellen einer vorform zum ziehen von lichtleitfasern
DE3447081 1984-12-22

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI852067A0 FI852067A0 (fi) 1985-05-23
FI852067L FI852067L (fi) 1985-11-27
FI78671B true FI78671B (fi) 1989-05-31
FI78671C FI78671C (fi) 1989-09-11

Family

ID=25821608

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI852067A FI78671C (fi) 1984-05-26 1985-05-23 Foerfarande foer framstaellning av en foerform foer dragande av ljusledningsfibrer.

Country Status (4)

Country Link
US (1) US4636235A (fi)
CA (1) CA1259785A (fi)
DE (1) DE3447081A1 (fi)
FI (1) FI78671C (fi)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6140834A (ja) * 1984-07-31 1986-02-27 Furukawa Electric Co Ltd:The 光フアイバ母材の製造方法
CN1011227B (zh) * 1985-06-25 1991-01-16 占河电气工业有限公司 光纤的制造方法
US4750926A (en) * 1987-08-07 1988-06-14 Corning Glass Works Method of making precision shaped apertures in glass
US4908053A (en) * 1987-08-19 1990-03-13 Non Oxide Glass Research And Development Co., Ltd. Process for producing chalcogenide glass fiber
DE3733880A1 (de) * 1987-10-07 1989-04-20 Schott Glaswerke Verfahren zur herstellung eines lichtwellenleiters
US5055120A (en) * 1987-12-15 1991-10-08 Infrared Fiber Systems, Inc. Fluoride glass fibers with reduced defects
FR2679548B1 (fr) * 1991-07-25 1994-10-21 Alsthom Cge Alcatel Procede de fabrication de fibres optiques actives.
US5672192A (en) * 1996-05-30 1997-09-30 Lucent Technologies Inc. Method of making optical fiber using a plasma torch fiber-drawing furnace
MXPA01010868A (es) * 1999-04-26 2002-05-06 Corning Inc Una fibra optica y un metodo para fabricar una fibra optica con dispersion de modo de baja polarizacion y de baja atenuacion.
WO2002098808A1 (en) * 2001-05-31 2002-12-12 Corning Incorporated Method of low pmd optical fiber manufacture
EP1438267A1 (en) 2001-07-31 2004-07-21 Corning Incorporated Method for fabricating a low polarization mode dispersion optical fiber
NL1024015C2 (nl) * 2003-07-28 2005-02-01 Draka Fibre Technology Bv Multimode optische vezel voorzien van een brekingsindexprofiel, optisch communicatiesysteem onder toepassing daarvan en werkwijze ter vervaardiging van een dergelijke vezel.
FR2922657B1 (fr) * 2007-10-23 2010-02-12 Draka Comteq France Fibre multimode.
FR2932932B1 (fr) * 2008-06-23 2010-08-13 Draka Comteq France Sa Systeme optique multiplexe en longueur d'ondes avec fibres optiques multimodes
FR2933779B1 (fr) * 2008-07-08 2010-08-27 Draka Comteq France Fibres optiques multimodes
FR2940839B1 (fr) * 2009-01-08 2012-09-14 Draka Comteq France Fibre optique multimodale a gradient d'indice, procedes de caracterisation et de fabrication d'une telle fibre
FR2946436B1 (fr) * 2009-06-05 2011-12-09 Draka Comteq France Fibre optique multimode a tres large bande passante avec une interface coeur-gaine optimisee
FR2953605B1 (fr) * 2009-12-03 2011-12-16 Draka Comteq France Fibre optique multimode a large bande passante et a faibles pertes par courbure
US9014525B2 (en) 2009-09-09 2015-04-21 Draka Comteq, B.V. Trench-assisted multimode optical fiber
FR2957153B1 (fr) * 2010-03-02 2012-08-10 Draka Comteq France Fibre optique multimode a large bande passante et a faibles pertes par courbure
FR2953606B1 (fr) * 2009-12-03 2012-04-27 Draka Comteq France Fibre optique multimode a large bande passante et a faibles pertes par courbure
FR2953029B1 (fr) * 2009-11-25 2011-11-18 Draka Comteq France Fibre optique multimode a tres large bande passante avec une interface coeur-gaine optimisee
FR2953030B1 (fr) * 2009-11-25 2011-11-18 Draka Comteq France Fibre optique multimode a tres large bande passante avec une interface coeur-gaine optimisee
FR2949870B1 (fr) * 2009-09-09 2011-12-16 Draka Compteq France Fibre optique multimode presentant des pertes en courbure ameliorees
FR2950156B1 (fr) * 2009-09-17 2011-11-18 Draka Comteq France Fibre optique multimode
FR2966256B1 (fr) 2010-10-18 2012-11-16 Draka Comteq France Fibre optique multimode insensible aux pertes par
DK2482106T5 (da) 2011-01-31 2014-09-22 Draka Comteq Bv Multimode-fiber
FR2971061B1 (fr) 2011-01-31 2013-02-08 Draka Comteq France Fibre optique a large bande passante et a faibles pertes par courbure
EP2503368A1 (en) 2011-03-24 2012-09-26 Draka Comteq B.V. Multimode optical fiber with improved bend resistance
EP2506044A1 (en) 2011-03-29 2012-10-03 Draka Comteq B.V. Multimode optical fiber
EP2518546B1 (en) 2011-04-27 2018-06-20 Draka Comteq B.V. High-bandwidth, radiation-resistant multimode optical fiber
EP2541292B1 (en) 2011-07-01 2014-10-01 Draka Comteq BV Multimode optical fibre

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2380996A1 (fr) * 1977-02-18 1978-09-15 Comp Generale Electricite Procede de realisation d'une ebauche de fibre optique
CA1106710A (en) * 1977-06-22 1981-08-11 Michael G. Blankenship Method of making optical devices
US4184859A (en) * 1978-06-09 1980-01-22 International Telephone And Telegraph Corporation Method of fabricating an elliptical core single mode fiber
US4251251A (en) * 1979-05-31 1981-02-17 Corning Glass Works Method of making optical devices
DE2938218C2 (de) * 1979-09-21 1986-10-09 Corning Glass Works, Corning, N.Y. Verfahren zur Herstellung eines Glasgegenstandes
GB2072870B (en) * 1980-02-21 1984-01-11 Nippon Telegraph & Telephone Method for preparing optical fibres
DE3132010A1 (de) * 1981-08-13 1983-03-03 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt "verfahren zur herstellung polarisationserhaltender optischer fasern"
JPS5969438A (ja) * 1982-10-15 1984-04-19 Hitachi Ltd 光フアイバ母材の製造方法
JPS59152238A (ja) * 1983-02-18 1984-08-30 Hoya Corp 屈折率勾配を有するガラス体の製造法
DE3315165A1 (de) * 1983-04-27 1984-10-31 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zur herstellung eines lichtwellenleiters
US4486214A (en) * 1983-12-08 1984-12-04 At&T Technologies, Inc. Methods of and apparatus for collapsing a preform tube into a preform from which lightguide fiber is drawn
US4551162A (en) * 1984-10-01 1985-11-05 Polaroid Corporation Hollow tube method for forming an optical fiber

Also Published As

Publication number Publication date
CA1259785A (en) 1989-09-26
US4636235A (en) 1987-01-13
FI852067L (fi) 1985-11-27
DE3447081A1 (de) 1985-12-19
FI78671C (fi) 1989-09-11
FI852067A0 (fi) 1985-05-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78671B (fi) Foerfarande foer framstaellning av en foerform foer dragande av ljusledningsfibrer.
FI78669C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en foerform foer dragande av ljusledningsfibrer.
US4822399A (en) Glass preform for dispersion shifted single mode optical fiber and method for the production of the same
KR890001121B1 (ko) 싱글모우드 파이버용 중간체의 제조방법
US4846867A (en) Method for producing glass preform for optical fiber
EP1104891A1 (en) Method of fabricating an optical fibre having low loss at 1385 nm
US4643751A (en) Method for manufacturing optical waveguide
EP0044712B1 (en) Improvements in and relating to glass fibres for optical communication
EP3359498B1 (en) Method for manufacturing a glass core preform for optical fibres
CA1236695A (en) Optical fiber
EP0450465B1 (fr) Procédé de fabrication de préformes pour la réalisation de fibres optiques par étirage
CN102149648B (zh) 光纤母材的制造方法
CA1263807A (en) Optical waveguide manufacture
CN110078366B (zh) 一种高芯包同心度的光纤及其制备方法
CA1266403A (en) Method for producing glass preform for optical fiber containing fluorine in cladding
US9416045B2 (en) Method of manufacturing preforms for optical fibres having low water peak
EP1270522B1 (en) Method for fabricating optical fiber from preforms, using control of the partial pressure of oxygen during preform dehydration
GB2123810A (en) Fabrication of single polarization optical fibres
KR101078516B1 (ko) 광섬유 프리폼 제조 방법, 광섬유 프리폼 및 이와 관련된광섬유
KR100591085B1 (ko) 싱글모드 광섬유용 모재의 제조 방법
JPH0426523A (ja) 光ファイバの製造方法
US5666454A (en) Preform for optical fiber and method of producing optical fiber
JPS60255640A (ja) 線引き光フアイバ用母材の製造方法
JPS60255642A (ja) 光フアイバの製造方法
JPH0826763A (ja) 光ファイバおよびその製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: AEG-TELEFUNKEN KABELWERKE AG, RHEYDT