FI78007B - Benavlaegsnings- och renskaerningskniv och ram. - Google Patents

Benavlaegsnings- och renskaerningskniv och ram. Download PDF

Info

Publication number
FI78007B
FI78007B FI823512A FI823512A FI78007B FI 78007 B FI78007 B FI 78007B FI 823512 A FI823512 A FI 823512A FI 823512 A FI823512 A FI 823512A FI 78007 B FI78007 B FI 78007B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
blade
frame
handle
housing
plate
Prior art date
Application number
FI823512A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI78007C (fi
FI823512A0 (fi
FI823512L (fi
Inventor
Louis A Bettcher
Original Assignee
Bettcher Industries
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bettcher Industries filed Critical Bettcher Industries
Publication of FI823512A0 publication Critical patent/FI823512A0/fi
Publication of FI823512L publication Critical patent/FI823512L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78007B publication Critical patent/FI78007B/fi
Publication of FI78007C publication Critical patent/FI78007C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B26HAND CUTTING TOOLS; CUTTING; SEVERING
    • B26BHAND-HELD CUTTING TOOLS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B26B25/00Hand cutting tools involving disc blades, e.g. motor-driven
    • B26B25/002Motor-driven knives with a rotating annular blade

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Forests & Forestry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Knives (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)

Description

1 78007
Luunpoisto- ja viimeistelyveitsi ja kehys Tämä keksintö käsittelee luunpoistoon ja lihan viimeistelyyn tarkoitettua sen tyyppistä veistä, jossa on 5 koneellisesti pyörivä rengasmainen terä.
Pyöriviä veitsiä, joissa on rengasmaiset moottorikäyttöiset terät, on esimerkinomaisesti esitetty rakenteeltaan US-patenteissa 2 827 657; Re. 25 947; 3 852 882; 4 170 063; ja 4 198 750. Sellaisissa veitsissä on pyörivä 10 rengasmainen tai kehämäinen terä, joka on yleensä lieriön tai katkaistun kartion muotoinen ja joka on akselin suunnassa toisesta päästään teroitettu ja jonka toiseen päähän liittyy käyttöpyöräosan muodostava hammasvaihde. Käyttö-pyöräosa on sijoitettu rengasmaiseen kehykseen,joka on 15 kiinnitetty kädensijaan ja joka tukee tai ohjaa terän pyörimisliikettä. Terää pyörittää kädensijaan asennettu vetopyörä. Vetopyörää pyörittää ulkopuolisen moottorin pyörittämä taipuisa kaapeli tai kädensijaan liitetty paine-ilmamoottori.
20 Joissakin tunnetuissa konstruktioissa, esim. niissä, jotka on esitetty US-patentissa 4 198 750, ja muissakin, on rengasmaisessa kehyksessä sisäänpäin käännetty reuna, joka tukee terän käyttöpyöräosaa ja joka on jaettu laajenemisen mahdollistamiseksi terän asennusta ja poistoa varten. 25 Terän vaihtaminen vaatii terän kehyksen irroittamisen kä-densijasta, jaetun kehyksen levittämisen terän vapauttamiseksi, uuden terän asentamisen ja kehyksen kiinnittämisen kädensijaan. Tämän tekemiseen liittyvä lievä vaikeus vie käyttäjältä halun vaihtaa terä käytön aikana. Toiset 30 konstruktiot, kuten sellaiset suurempitvyppiset veitset kuin on esitetty Re. 25 947:ssä,käyttävät jakamattomia kehysrenkaita, mutta vaativat pidennetyn varsimaisen sektorinosan terän ja kehyksen toisen sivun ympärille kannattamaan terää tukevaa 1lukukappaletta, joka pidetään pai-35 kallaan usealla kiinnitysruuvilla ja asetetaan vasteruuvien avulla. Liukukappale on kiinnitetty suoraan vasten terää, 2 78007 jota se painaa kevyesti kehystä vasten sen tukemiseksi. Terää tukevan 1lukukappaleen irroittamisen ja uudelleen asennuksen vaatimat toimet terän vaihtamiseksi eivät rohkaise vaihtamaan terää työvuoron aikana. Myöskin kädensijan 5 varsi tai sektori on kooltaan ja sijoitukseltaan sellainen, että se ei ole hyväksyttävissä pienemmissä viimeistelyveit-sissä, joissa useaimpia terän ja kehyksen osia, ennemmin kuin pääasiassa rajoitettua kehän osaa,käytetään leikkaa-mistoiminnoissa.
10 Leikkaamisen tehokkuus riippuu terävän terän käyttä misestä. Kuitenkin terien vaihtamiseen liittyvien vaikeuksien johdosta työvuoron aikana käyttäjä tyypillisesti vain käyttää terään teroitustyökalua veistä käytettäessä tarkoituksenaan terävyyden ylläpitäminen. Yhden tai jos-15 kus useamman päivän käytön jälkeen kehys tai tukeva liukukappale irroitetaan ja terä teroitetaan tai vaihdetaan tyypillisesti korjaamossa tai kunnossapitohenkilökunnan toimesta. Valitettavasti terän teroittaminen ei ylläpidä tai tuota optimileikkuureunaa ja olennaisesti suurempi 20 tehokkuus saavutetaan, jos kunnollisesti teroitettu terä vaihdetaan joka kahden tai neljän tunnin käytön jälkeen.
Tunnetuissa veitsissä ja kehyksissä terän hammas-vaihteet joutuvat kosketuksiin leikkaustuotteen kanssa terän kehyksen sisäpuolella ja niillä on taipumus tarttua 25 leikkaustuotteeseen ja kuljettaa sitä mukanaan ympyrämäistä reittiä pitkin terän mukana. Tämä tekee veitsen käyttämisen ja säätämisen vieläkin vaikeammaksi käytön aikana.
Jaettuja kehyksiä ei voida karkaista riittävän koviksi kulumisen minimoimiseksi haluttaessa säilyttää riittävä 30 jousto muodonmuutoksen sallimiseksi* Siten terän paineesta ja pyörimisestä johtuva kuluminen erityisesti kehyksen ympyränmuotoisella seinällä kaukana kädensijasta ja tukevan reunuksen vieressä vetopyörän alla, johon kitkavoimat ovat käyttötavasta johtuen keskittyneet, vaativat usein 35 toistuvaa kehyksen vaihtamista. Kun kehyksen reunan kulumista ilmenee vetopyörän alapuolella, tästä johtuva lisään- 3 78007 tynyt terän välys saa aikaan käyttökosketuksen menettämisen riskin terän ja vetopyörän välillä.
Nyt esillä olevalla keksinnöllä saadaan aikaan lihan ja vastaavan leikkaamiseen tarkoitettu käsiveitsi, joka kä-5 sittää kädensijan, kädensijassa pyörivän vetopyörän, käden-sijan toisessa päässä olevan rengasmaisen terän kehyksen, kehyksessä pyörivän yhtenäisen rengasterän, jossa kehyksessä on kaareva, terän vastaanottava syvennys, ja jossa terässä on hammasvaihde toisessa aksiaalisessa päässä, joka ham-10 masvaihde on mainitussa syvennyksessä ja kosketuksessa mainitun vetopyörän kanssa, kehyksestä ulos ulottuvan leikkaa-van osan, ja terän kehän ympärillä olevan ulkopuolisen laipan, ja terän tuen, joka on liitetty kädensijaan, ja joka on kytkettävissä kehykseen, ja sijoitettu vetopyörän viereistä 15 ulkopuolista laippaa vastapäätä tukemaan terää kehykseen, jolle veitselle on tunnusomaista se, että terän vastaanottava syvennys on avoin kehyksen toista aksiaalista päätä kohti ja on ainakin osittain kahden samankeskisen terää ohjaavan seinäpinnan muodostama, jotka seinäpinnat on sijoitettu sy-20 vennyksen suuaukolla toisistaan erilleen vähintään yhtä kauas kuin syvennyksen sisällä, jotta terä voitaisiin viedä suuaukon läpi vääntämättä kehystä, ja että syvennys on syvempi kuin terän aksiaalinen pituus ulkopuolisesta laipasta terän siihen aksiaaliseen päähän, jossa hammasvaihde on, 25 jolloin terän tuki, ollessaan kytkettynä kehykseen, tukee terän kehykseen aiheuttamatta terään kiristävää voimaa.
Tietyillä suoritusmuodoilla ilmennetään erityisiä etuja, kuten valmistuksen taloudellisuutta, mihin liittyvät kehyksen alhaiset kustannukset sekä kehyksen vaihtaminen me-30 nettämättä lujuutta tai jäykkyyttä.
Veistä käytettäessä osa terää ja kehystä viedään läpi työstettävän ruhon ja leikkaustuote kulkee terän ja kehyksen keskellä olevan avoimen osan läpi. Tässä kuvattuja erityisiä suoritusmuotoja käytetään pääasiassa lihan irrot-35 tamiseen luusta.
Terän tukea voidaan löystyttää kädensijaan ja kehykseen nähden terän irrottamiseksi ja kiristää terän kiinnit- 4 78007 tämiseksi ilman sovittamista sormin käytettävillä kiinnit-timillä, jotka on kiinnitetty kädensijaan.
Keksinnön edullisissa suoritusmuodoissa on kehys yhtenäinen. Edullisesti se voi olla ympyränmuotoinen rengas, 5 jonka akselin suuntainen korkeus on yhtenäinen, ja joka on kiinnitetty kädensijaan siihen kiinnittimin liitetyn tukikappa-leen kiristyksellä. Tukikappale voi kehän suunnassa olla lyhyt kehysrenkaalle ominaisen jäykkyyden vuoksi. Koska kehys kuluu käytössä ja se täytyy vaihtaa, on erillisen tukikappa-10 leen käyttö taloudellisempaa kuin sellaisen kehyksen käyttö, jossa on siihen kuuluva laajennus, jolla se on kiinnitetty kädensijaan.
Erityisen edullista suoritusmuodoissa, joissa kehys-osa, joka muodostaa aukon samakeskiset seinämät, peittää 15 täydellisesti terän käyttöpyöräosan hampaat sekä teräpinnan sisäpuolelta että ulkopuolelta, on hampaiden eristäminen tai suojaaminen joutumisesta kosketuksiin työstetyn tuotteen kanssa. Tämä vähentää olennaisesti kitkaa pyörivän terän ja työstetyn tuotteen välillä ehkäisten terän aikaisemman 20 taipumuksen kuljettaa leikattua kappaletta ympyränmuotoista reittiä pitkin terän mukana. Myös seinämän läsnäolo, joka on kokonaan tai osittain terän sisäpinnan ympärillä, lisää kehyksen jäykkyyttä ja pidentää kehyksen ikää ottamalla osuuden terän ja kehyksen välisestä kitkakulumisesta, mikä muuten 25 kohdistui kokonaan ulkopuoliseen seinään.
Kehyksen kuluminen, erityisesti vetopyörän alapuolella, mikä kohdistui kehyksen reunaan, jota aiemmin käytettiin terän pitämiseksi kehyksessä, vältetään käyttämällä te-rätukea, joka on kehystä kovemmasta materiaalista tehty le-30 vy, joka voidaan vaihtaa tai säätää, kun huomattavaa kulumista on esiintynyt. Lisäksi kehyksen reunuksen poisjättäminen lyhentää kehyksen aksiaalista pituutta, mikä johtaa suurempaan esillä olevaan teräpituuteen, mikä sallii teroituksen suorittamisen useampia kertoja.
35 Terän tukilevy ulottuu osittain terän kehän ympäri (kaikissa edullisissa suoritusmuodoissa vähemmän kuin puoliksi ympäri) ja se on riittävän kapea, niin ettei se hait- 5 78007 taa veitsen käsittelyä käytön aikana. Se puristuu vasten kehystä ja sijaitsee terän ympyränmuotoisen laipan alla tukien terää aiheuttamasta minkäänlaista kitkakuormaa terään. Levyn paksuuden määrittelemä reunapinta on vasten te-5 rää ja se on pohjaltaan kaareva. Levyn eräässä suoritusmuodossa sen pinnan ääriviiva yli paksuusmitan on symmetrinen levyn paksuuden läpi kulkevan keskitason suhteen. Tämä symmetria mahdollistaa levyn kääntämisen toisin päin sen käyttämiseksi pidempään sovittaen suuremman pinnankulumisen 10 levyn vastakkaisille puolille. Edullisesti on reunapinta lieriön osan muotoinen. Toisessa suoritusmuodossa reunapinta on viistottu ja se toimii yhdessä katkaistun kartion muotoisen teräpinnan kanssa. Vinouden johdosta levyn sivu-suuntainen asettuminen kompensoituu kulumisen johdosta ja 15 säilyttää terän halutussa asemassa. Levyn vähentynyt kuluminen tai asettuminen kulumisen jälkeen minimoi riskin, että terä liikkuisi akselin suunnassa kehyksessä siinä määrin, että käyttöpyörän hampaat menettäisivät riittävän kosketuksen vetopyörään.
20 Terässä on akselin suunnassa lyhyt väliosa suoraan laipan vieressä, hammasvaihteen tyvessä, jonka ääriviiva on sellainen, että se sopii yhteen tai yhtyy terää tukevan levyn reunapinnan kanssa. Tämän teräosan ääriviiva asettaa sen levyn kanssa läheiseen ja osittain ympäröivään suhtee-25 seen ja mahdollistaa levyn vaihtamisen tai säätämisen.
Oheisissa piirroksissa kuvio 1 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta ensimmäisestä suoritusmuodosta; kuvio 2 on kuvion 1 mukaisen suoritusmuodon pohjakuva; 30 kuvio 3 on pitkittäinen leikkauskuva otettuna pitkin linjaa 3-3 kuviosta 2; kuvio 4 on kuvion 3 mukaisen kehyksen ja terän katkaistu ja suurennettu kuva, joka on osittain leikattu ja osittain leikkaamaton; 35 kuvio 5 on osittainen leikkauskuva otettuna pitkin linjaa 5-5 kuviossa 2; 6 78007 kuvio 6 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta toisesta suoritusmuodosta; kuvio 7 on pohjakuva osasta kuvion 6 mukaista suoritusmuotoa? 5 kuvio 8 on pitkittäinen leikkauskuva otettuna pitkin linjaa 8-8 kuviosta 7; kuvio 9 on osittainen leikkauskuva otettuna pitkin linjaa 9-9 kuviosta 7; kuvio 10 on osittainen kuva päältäpäin kuvion 6 mukai-10 sen suoritusmuodon teräkehyksestä; kuvio 11 on suurennettu osittainen leikkauskuva osasta kuviota 9, josta osat on poistettu; kuvio 12 on keksinnön mukaisen kolmannen suoritusmuodon perspektiivikuva; 15 kuvio 13 on osittainen leikkauskuva otettuna kuvion 12 mukaisen suoritusmuodon pystytasossa, suunnilleen pitkin linjaa 13-13; kuvio 14 on osittainen leikkauskuva keksinnön mukaisesta neljännestä suoritusmuodosta; 20 kuvio 15 on osittainen leikkauskuva ensimmäisen suo ritusmuodon kaltaisen muunnellun kehyskonstruktion keskitasosta; kuvio 16 on osittainen leikkauskuva kuvion 15 mukaisesta muunnellusta kehyksestä/ otettuna keskitasosta ku-25 vioon 15 nähden vastakkaiseen suuntaan; ja kuvio 17 on osittainen leikkauskuva kuvion 51 kehyksestä, otettuna pitkin linjaa 17-17.
Ensimmäistä suoritusmuotoa edustava käsiveitsi 20 on esitetty kuviossa 1 ja se käsittää kädensijan 22, kehä-30 mäisen terän kehyksen 24, jatkuvan rengasterän 26 ja terää tukevan levyn 28. Terän kehys 24, joka on irroitetta-vasti kiinnitetty kädensijaan 22 ruuveilla 30, 31, ohjaa pyörivää terää 26, jota tukilevy 28 pitää irroitettavasti kehyksessä.
35 Kuten parhaiten on esitetty kuvioissa 2-5, terän kehys 24 on kokonainen rengas, jossa on akselin suuntainen suu- 7 78007 rennettu kiinnitysosa 24a, joka toimii yhdessä kädensijan 22 kaarevan otsaistukkapinnan 32 kanssa. Akselin suuntaiset aukot 34, 35 avautuvat kehysosan 24a yläreunan 36 läpi, ja vastaanottavat kiinnitysruuvit 30, 31. Yläreunan 5 36 läpi avautuvat aukot 34, 35 mahdollistavat sen,e<ttä kehys voidaan irroittaa löystyttämällä ruuvit ja liuottamalla kehystä akselin suunnassa kädensijan suhteen.
Ympyränmuotoinen ura tai syvennys 38 kehyksen akselin suuntaisessa päässä (alapää kuvioiden 1 ja 3 mukaisessa 10 rakenteessa) vastaanottaa terän 26. Samakeskiset sisemmät seinäpinnat 38a, 38b ovat lieriömäiset ja tämän vuoksi samalla tavoin sijoitetut toisistaan erilleen koko niiden aksiaaliselta korkeudelta, jotta ne voivat vapaasti mahdollistaa terän 26 akselin suuntaisen tuonnin syvennykseen 15 ja sen poistamisen sieltä. Tulee huomata, että samakeskiset seinät, jotka eroavat toisistaan syvennyksen aukkoa kohti, mahdollistaisivat myös terän tuonnin ja poistamisen, jossa terässä olisi uraa vastaava ääriviiva. Yläseinäpinta 38c ulottuu seinien 38a, 38b välisen etäisyyden yli. Kehyksen 20 ulkoseinäpinnat 24a, 24b ovat kartiomaiset, kuten kuvioissa 3 ja 4 on esitetty,sillä poikkeuksella, että ulompi seinä ei ole kartiomainen siinä kohdassa, missä laajennettu osa 24a on vasten käiensi jaa. Tämä kartioroaisuus vähentää leik-kaustuotteen tukkeutumista kehykseeen käytön aikana.
25 Kehyksen akselin suunnassa laajennettuun osaan 24a on muodostettu aksiaalinen uurre 42 ulkopuoliseen pintaan, joka on kädensijaan päin. Kartiomainen vetopyörä 44 ulottuu kädensijan otsapinnasta 32 uurteeseen 42 ja on sovitettu menemään ympyränmuotoiseen uraan tai syvennykseen 38 30 terän 26 pyörittämiseksi. Kuten kuvioissa 1 ja 3 on esi -tetty, uurre 42 avautuu kehysosan 24a yläreunan 36 läpi kehyksen kädensijaan nähden akselin suuntaisen liikkeen sallimiseksi kehyksen poistamista varten. Vetopyörässä 44 on akseliosa 46, joka ulottuu kädensijaan 22, ja jonka 35 pyörimisliikettä tukee liukulaakeri 48. Liukulaakerin pään ja hammaspyörän välissä oleva välilevy 49 asettaa hammas- 8 78007 pyörän tarkasti yhteistoimintaan veitsen terän kanssa. Esitetyssä suoritusmuodossa hammaspyörää 44 pyörittää taipuisa akseli tai kaapeli (ei esitetty), joka menee kädensijan 22 takaosaan ja liittyy vetopyörän akselissa olevaan aukkoon 50.
5 Ulkopuolinen sähkömoottori pyörittää akselia tai kaapeli käyttää vetopyörää, joka pyörittää terää.
Kuten kuvioissa 1, 3 ja 5 on esitetty, kädensijassa 22 on laippa tai uloke 52, joka ulottuu kehystä varten olevan tukipinnan 32 yläpuolitse. Kehysosan 24a yläreuns 36 on 10 vasten laipan pintaa 53, joka asettaa kehyksen akselin suunnassa haluttuun paikkaan kädensijan suhteen.Lisäksi terää tukeva levy 28 pitää myös kehystä halutussa asemassa vasten laipan pintaa 53.
Terässä 26, joka on parhaiten esitetty kuvioissa 2-4 15 (ja identtisesti suurennetussa mittakaavassa kuvion 11 mukaisessa kehyksen toisessa suoritusmuodossa), on ylempi rengasmainen hammaspyöräosa 56, lieriömäinen väliosa 58 ja katkaistun kartion muotoinen alempi teräosa 60. Rengasmaisen hammaspyöräosan liitos lieriömäisen väliosan kanssa 20 määrittelee ulkopuolisen ympyrämäisen laippakehän 62 rengasmaisen hammaspyöräosan radiaalisella paksuudella, joka on suurempi kuin lieriömäisen väliosan paksuus. Terän yläpintaan muodostetut hammaspyörän hampaat 64 ulottuvat täysin terän ympäri ja tarttuvat vetopyörään 44. Kuten kuvi-25 oissa 3 ja 4 on esitetty, on hammaskehäosan hampaiden syvyys pienempi kuin uran tai syvennyksen 38 syvyys kehyksen päästä 40 ylempään seinäpintaan 38c ja ympyrämäinen laippa 62 on olennaisesti samalla tasolla kehyksen alemman pääty-pinnan 40 kanssa.
30 Terän väliosassa on sisäpinta 66 ja ulkopinta 67, joista molemmat ovat lieriömäisiä ja joista sisäpuolinen pinta 66 on aksiaalisesti pidempi. Ulomman lieriömäisen pinnan 67 aksiaalinen pituus on yhtä suuri tai vain hiukan suurempi kuin terää tukevan levyn 28 paksuus.
35 Teräosa 60 on olennaisesti aksiaalisesti pidempi kuin lieriömäinen väliosa ja se on esitetyssä terässä ulospäin 9 78007 kaareva, joka muoto on sopiva luun poistamiseen lihasta. Teräosa 60 voi olla ääriviivoiltaan erilainen eri tarkoituksiin. Terän pinta 69 on hiottu leikkuureunan 70 aikaansaamiseksi.
5 Tapa,jolla terä 26 on tuettu kehykseen 24, on esitetty kuvioissa 2-5. Kuten kuvioissa 4 ja 5 on esitetty, urassa tai ontelossa 38 olevan hammaspyöräosan 56 korkeus ja leveys tai paksuus ovat sellaiset, että uran ylä- ja sivu-seinien väliin muodostuu välys, kun kehämäinen laippa 62 10 on samalla tasolla kehyksen 24 päätypinnan 40 kanssa.
Tukilevy 28 on kiinnitetty kädensijaan 22 siten, että se on asetettu vasten tätä terän laippaa 62 ja että se sijaitsee samalla tasolla kehyksen aksiaalisen pään kanssa estäen terän laippaa liikkumasta pois kehyksestä. Tuki-15 levyn ja terän lieriömäisen väliosan 58 väliin on muodostettu sivusuunnassa välys. Tämän konstruktion tuloksena terä on vapaasti pyörivä kehyksen ja tukilevyn välissä.
Kuten kuviossa 2 on parhaiten esitetty, on terän tukilevy 28 pääasiassa haarukan muotoinen, jossa on kantaosa 20 28a levyn kiinnittämiseksi kädensijaan sormin kierrettä villä ruuveilla 72, 73 ja jossa on sormimaisesti ulottuvat osat 28b, 28c kehyksen kummallakin puolella suunnattuna kädensijasta eteenpäin. Levyllä 28 on koveran kaaren (olennaisesti puoliympyrä) muotoinen ääriviiva 75, joka 25 on suunnattu terään päin pitkin kahta sormimaista osaa ja kantaosan yli. Kaarevan osan pinnassa on kohtisuoraan levyn vastakkaisia ylä- ja alapintoja 76, 77 vastaan viivasuorat osat: so. kaarevan ääriviivan 75 pinnan paksuus on lieriön segmentti, joka yhtyy tai sopii yhteen terän 30 väliosan ulkopinnan 67 kanssa. Terää tukeva levy ympäröi terää sen vieressä ja on vasten kehämäistä laipparenkaan 62 osaa ja myös vasten kehyksen samakeskistä ulompaa seinää 38. Sormimaiset osat 28b, 28c ovat kapeat ja ulottuvat vain hiukan kehyksen ulkoseinän ympäryksen 80 yli, jotta 35 se ei häiritsisi veitsen käsittelyä käytön aikana.
10 7 8007
Tukilevyn pohjaosassa 28a on kaksi reikää 82, 83 ruuvien 72, 73 vastaanottamiseksi. Kummassakin ruuvissa on kaulaosa 84, joka on esitetty kuviossa 3 liittyen ruu-veihin 72, joka kaulaosa on ohuempi kuin vastaava aukko 5 82 tai 83 ja jonka aksiaalinen pituus on suurempi kuin levyn 28 paksuus.Siten,kun kumpaakin ruuvia on löystytetty muutama kierros kaulaosan 84 asettamiseksi vastaaviin aukkoihin 82, 83, levyä 28 voidaan helposti kallistaa käden-sijaan nähden siirtämällä sormimaiset osat 28b, 28c kelo hyksen aksiaalisesti alemmasta päästä 40 riittävän kauas pois, jolloin terä 26 voi pudota pois syvennyksestä 38.
Kuten kuvioissa 3 ja 5 on esitetty, levyn 28 pohjaosa 28a on pienen poikittaisen kynnyksen 85 päällä, joka ulottuu kädensijan alapinnan yli erillään ruuveista 72 15 kädensijan istukkapinnasta 32 poispäin. Levy kääntyy kynnyksellä kohti kehystä, kun ruuvit 72, 73 kiristetään.
Tämä varmistaa sen, että tukilevyn sormimaiset osat 28b, 28c pakotetaan ruuveilla vasten kehyksen päätypintaa 40 tukemaan terä oikealle tasolle urassa tai syvennyksessä 20 38 ja tukemaan kehys vasten kädensijassa olevaa laippaa 52. Kehyksen pinta 40 toimii pidäkkeenä estäen levyä puristamasta terän hammaskehäosaa vasten syvennyksen ylempää poikittaista seinäpintaa 38c, mikä voisi kitkan vuoksi estää pyörimisen. Levy on asetettu hyvin pieneen kulmaan 25 pinnan 40 suhteen niin, että sormimaisten osien 28b, 28c päät koskettavat ensin kehyksen päätä 40.
Kun ruuvit 72, 73 kiristetään, levy vääntyy hieman tuoden levyn kosketukseen pään 40 kanssa pitkin koko kaarevaa ääriviivaa 75.
30 Koska levyn 28 muoto paksuusdimension suhteen pitkin kaarevaa ääriviivaa 75 on lieriömäinen, levy voidaan kääntää ylösalaisin (so. pinta 77 voidaan asettaa vasten kädensijaa ja kehystä pinnan 76 sijasta), kun levyssä on ilmennyt terän pyörimisestä johtuvaa pinnan kulumista.
35 Tulee huomata, että muukin kuin lieriömäinen pinnan 75 muoto on hyväksyttävissä, jos se on levyn paksuusdimension 11 78007 keskustan läpi kulkevan tason suhteen symmetrinen (so. pintojen 76, 77 välissä keskellä) ja muotoiltu sovittamalla toimimaan yhdessä terän väliosan ulkopuolisen pinnan 67 kanssa tavalla, joka mahdollistaa sen, että levy on 5 tehokkaasti vasten terän laippaa 62 ja että se tukee terän kehykseen. Esimerkiksi pinta 75 voisi olla poikkileikkaukseltaan kupera ja pinta 67 kovera.
Käytössä suuri osa veitsellä suoritetusta leikkaamisesta tehdään sillä terän puoliskolla, joka on kauempana 10 kädensijasta, ja johon nuoli A osoittaa kuviossa 3. Leikkaustoimenpidettä, missä terä viedään tuotteen sisään, seuraa usein veitsen vetoliike suuntaan, joia on merkitty nuolella B kuviossa 3. Ennestään tunnetuissa kehyksissä joissa on terän kehämäisen laipan alapuolella oleva reu-15 nus, ja joista puuttuu sisempi seinäpinta 38b, kuluminen keskittyi kehykseen kädensijasta kauimpana olevassa seinä-osassa 38a, so. nuolen A alueella, sekä terän laipan alapuolella olevaan reunukseen vetopyörän 44 alla. Nämä kulu-miskohdat aiheutuivat terän puristavasta ja vetävästä 20 liikkeestä, mikä pakotti sen vasten ympäröivää kehyksen seinää ja sai terän asettumaan vinoon, mikä puristi kehämäistä laippaa alaspäin vetopyörän alapuolella olevalla alueella. Reunuksen kuluminen vetopyörän alapuolisella alueella saisi terän putoamaan riittävästi, jolloin koske-25 tus vetopyörän ja terän hammaspyörän hampaiden välillä menetettäisiin. Nyt esillä olevassa järjestelyssä nuolella B merkittyyn suuntaan tapahtuvan veitsen vetoliikkeen aiheuttama terän liike vasten ulkoseinää 38c alueella A johtaa siihen, että veitsen terän sisäkehä joutuu kosketukseen 30 sisäseinän 38b kanssa kädensijan vieressä olevalla kehyksen alueella. Tuloksena sekä sisäseinän 38b että ulkoseinän 38c osat, jotka ovat päin kädensijaa, ottavat vastaan kulumisen, mikä olennaisesti kaksinkertaistaa kehyksen iän. Vetopyörän 44 alapuolella tapahtuva kuluminen kohdis-35 tuu levyyn 28 ennemmin kuin kehyksen reunukseen. Tyypillisesti levy 28 voidaan tehdä kovemmasta, enemmän kulumista 12 78007 kestävästä materiaalista kuin kehys, koska se ei vaadi olen·*· naista koneistusta. Lisäksi levy voidaan kääntää ylösalaisin, jolloin se voi ottaa vastaan kaksi kertaa niin paljon kulumista kuin mitä yksi pinta muuten kestäisi.
5 Toinen suoritusmuoto on esitetty kuvioissa 6-10, jois sa samat viitenumerot tarkoittavat samoja osia kuin edellisessäkin suoritusmuodossa ja vastaavia mutta erilaisia osia merkitään samoilla, mutta 100-sarjan viitenumeroilla, ja kolmannessa suoritusmuodossa 200-sarjan numeroilla.
10 Esitetty on käsiveitsi 129, jossa on kädensija 22,kehämäinen terän kehys 124, yhtenäinen rengasterä 26 ja terää tukeva levy 28.
Terän kehys 124 on metallinen rengas, jolla on yhtenäinen korkeus (so. ilman edellisen suoritusmuodon laajen-15 nettua osaa 24a) ja jonka aksiaalisessa päässä 140 on uran tai syvennyksen 138 aukko. Terän kehyksen ulkokehän osa on vasten kädensijan kaarevaa otsaistukkapintaa 32 ja kehys on kiinnitetty paikalleen kehyksen tukilevyllä 90, joka on kiinnitetty kädensijaan ruuveilla 130, 131. Levy 20 90 on kaareva ja pääosa takapinnasta 92 myötäilee otsais tukkapintaa 32. Levyn takapintaan on muodostettu syvennys 94 vetopyörän 44 vastaanottamiseksi. Takapintaan 92 on muodostettu myös kaareva syvennys 96 juuri levyn 90 alareunan 98 yläpuolelle terän kehyksen 124 vastaanottamiseksi. 25 Kun levy 90 on kiinitetty kädensijaan, se pitää kehyksen 124 tiukasti paikallaan vastoin aksiaalista ja kädensijaan nähden poikittaista liikettä.
Kuten kuvioissa 6, 8 ja 9 on esitetty, kädensijan 22 laipan tai ulokkeen 52 pinta 53 on vastenlevyn 90 reuna-30 pintaa 90a levyn pitämiseksi halutussa akselinsuuntaisessa asemassa kädensijaan nähden.Lisäksi terää tukeva levy 28 pitää myös kehyksen ja levyn 90 oikeilla paikoillaan levyn ollessa vasten uloketta 52. Siten kehyksen ja kehystä tukevan levyn sijoitukset eivät ole riippuvaisia ruuveista 35 130, 131, vaan ennemminkin pinnasta 53. Laipan 52 kier- teitetyssä aukossa 93 oleva asetusruuvi 91 nojaa vasten 13 78007 levyn 90 vastakkaista pintaa 90a. Kun asetusruuvi on sää-detty ulottumaan laipan pinnan 53 yli nojaamaan vasten levyä 90, se toimii levyn ja kehyksen säädettävänä ohjaime'-na ja voi kompensoida mitkä tahansa levyn 90 ja kehyksen 5 124 mittojen yhteisesti vaikuttavat virheet. Vaihtoehtoi sesti voitaisiin kokonaisuuteen kuuluva laippa 52 jättää pois ja käyttää erillistä pinnan 32 yli ulottuvaa laippa-elintä, joka voisi olla ruuvattu kädensijaan kehyksen asentamiseksi akselin suunnassa; esim. voitaisiin käyttää 10 ruuvia, jossa olisi leveä ja litteä pää ja jonka säätämiseen käytettäisiin jousijännitystä tai lukkomuttereita.
Kuten kuvioissa 8 ja 9 on esitetty, syvennyksen 96 yläpinta 96a ulottuu koko kehysrenkaan leveyden yli lukuunottamatta kohtaa, missä vetopyörä sijaitsee, ja alapinta 15 96b on kehyksen alapäätypinnan 140 alapuolella, joka pinta sijaitsee säteen suunnassa teräkehän 26 sisäpuolella ja toimii kehyksen tukireunuksena.
Kehyksessä 124 on yläpinnan 94 ja kehyksen ulkoseinän 180 kehän läpi kulkeva aukko 99 vetopyörän alueella 20 (kuvio 10) vetopyörän viemiseksi kehyksen yhteistoimintaan terän 26 kehämäisen hammaspyöräosan 56 kanssa.
Tässä suoritusmuodossa vain yksi kehyksen seinä 124b (kuvio 8) on kartiomainen ja kartio on epäjatkuva kehyksen alueella, joka on sovitettu levyn 90 uraan 96. Ei-kar-25 tiomaisella seinällä 124a saadaan aikaan kehykselle haluttu jäykkyys, mitä ei tarvittu ensimmäisessä suoritusmuodossa, koska laajennettu osa 124a ulottui kehän suunnassa suuremman etäisyyden.
Tämän suoritusmuodon mukainen kehys 124 ei ole yhtä 30 kallis kuin kehys 24 ja näin ollen kiinnitys, jossa käytetään uudestaan käytettävää kehyksen tukilevyä 90, johtaa kustannussäästöihin kehyksiä vaihdettaessa. Lisäksi levyn 90 säteen suunnassa sisäänpäin suunnattu ulkonema kehykseen nähden muodostaa päätypinnat 90b, 90c (kuvio 7), jois-35 ta toinen on terän pyörimissuuntaa vastaan ja toimii ra-joittimena estäen tai ohjaten sivuun viimeisteltävän 14 78007 tuotteen leikkuukappaleet hetkellä, jolloin kappale pyrkii kulkemaan kehystä pitkin terän kitkan johdosta.
Kuten piirroksista käy ilmi, ovat kuvioiden 6-10 mukaisen suoritusmuodon muut rakenteet identtiset jo kuva-5 tun, kuvioiden 1-5 mukaisen suoritusmuodon rakenteiden kanssa.
Kolmas suoritusmuoto on esitetty kuvioissa 11 ja 12,> joissa samoilla numeroilla on merkitty osia, jotka ovat identtisiä edellisten suoritusmuotojen kanssa. Kuvioissa 10 on esitetty käsiveitsi 220, jossa on kädensija 222, rengasmainen terän kehys 224, yhtenäinen rengasterä 26, ja terää tukeva levy 228.
Terän kehys 224 on samanlainen kehyksen 124 kanssa, mutta akselin suuntaisen pään 240 läpi menevää uran 238 15 aukkoa rajoittaa sisäpuolinen samakeskinen seinä 100, joka on aksiaalisesti pidempi kuin ulkopuolinen samakeskinen seinä 280. Sisemmän seinän akselin suunnassa alemmassa päässä on viistottu ulkopinta 224b.
Kädensijan 222 etuosan kaarevassa istukkapinnassa 232 20 on alaspäin suunnattu upotettu porras 106, jonka syvyys on yhtä suuri kuin kehysrenkaan leveys, ja johon kehys asetetaan, jolloin se muodostaa lujan asennuksen. Kehystä pitää paikallaan kehyksen tukilevyn 290 kiristysvoima, joka tukilevy on muodoltaan kaareva ja jossa on takapinta 109, 25 joka kaarevasti myötäilee kädensijan pintaa 232, Kehyksen tukilevyssä on viistottu pinta 110 alemman päätypinnan 112 vieressä. Levy on kiinnitetty kädensijaan ruuveilla 230, 231. Avaimia ei tarvita kehyksen tukilevyn asentamiseen, koska kehys pysyy paikallaan kädensijaan upotetun portaan 30 106 ja terän tukilevyn avulla. Kehyksen tukilevyn ja ke hyksen välinen aksiaalinen suhde ei ole ratkaiseva.
Kehyksen 224 yläpinnassa 294 on adcko 298 vetopyörää 44 varten terän pyörittämiseksi..
Terän tukilevy 228 on pienempi kuin terän tukilevyt 35 28 ja 128,jolloin se on hiukan kapeampi kuin kädensijan leveys, jossa se yhtyy kehykseen. Se on kiinnitetty käden- 15 78007 sijaan kahdella ruuvilla, joista toinen 273 on esitetty kuviossa 13. Sen lisäksi että levy 228 tukee terän kehykseen, se auttaa tukemaan kehyksen oikealle paikalleen kä-densijaan nähden nojaamalla vasten ulkoseinän 280 pohja-5 reunaa. Koska levy 228 puristetaan vasten seinän 280 reunaa, se ei aiheuta terään mitään kiristysvoimaa, joka haittaisi pyörittämistä.
Neljäs suoritusmuoto on esitetty kuviossa 14, jossa kuvannollisista syistä on muunnellut piirteet esitetty ke-10 hyksen ja kädensijan kanssa, jotka ovat kuvioiden 12 ja 13 kaltaiset, mutta joka on yhtä käyttökelpoinen myös muiden suoritusmuotojen mukaisten kehys- ja kädensijarakentei-den kanssa. Kuvioiden 12 ja 13 mukaisen suoritusmuodon kanssa identtisiä osia on merkitty samoilla viitenumeroilla 15 ja alkuperäisellä osoittamisella. Tässä konstruktiossa käytetään terää 360 ja terän tukilevyä 328. Kuten näkyy, on terässä 360 kehämäinen hammaspyöräosa 356, jossa on useita hampaita 364, ulkopuolinen ympyrämäinen laippa 365, sekä ohuempi katkaistun kartion muotoinen osa 361, joka kaartuu 20 ulospäin ulottuessaan laipasta ja kehämäisestä hammaspyörä-osasta poispäin. Ohuempi osa 361 päättyy ympyränmuotoiseen leikkuureunaan 370. Edullisessa suoritusmuodossa ohuempi teräosa on kallistettu kulmaan, edullisesti 15;n ja 20:n asteen välillä, lieriömäisestä pinnasta 366, joka muodos-25 taa kehämäisen hammaspyöräosan sisähalkaisija, ja kaikissa tapauksissa on leikkuureunan halkaisija vähintään yhtä suuri kuin pinnan 366 halkaisija.
Edulliseesa suoritusmudossa on ulkopuolinen laippa 365 katkaistun kartion muotoinen ja se ulottuu koko etäi-30 syyden kehämäisen hammaspylräosan ulommasta lieriömäisestä pinnasta 367 ohuempaan teräosaan 361 kulmassa A, joka on suunnilleen 135-140 astetta lieriömäiseen kehään nähden.
Terää tukevassa levyssä 328 on kovera, kaarimainen, olennaisesti puoliympyrän muotoinen terään päin oleva 35 pinta 375, joka toimii yhdessä katkaistun kartion muotoisen laipan 365 kanssa terän tukemiseksi kehyksessä 224'. Pinta 16 78007 375 on kallistettu tätä päätä kohti laipan 365 vertaisessa kulmassa ja se on kosketuksessa laipan kanssa terän tukemiseksi kotelossa samalla sallien pyörimisliikkeen, so. aiheuttamatta säteittäistä, terän vasten kehyksen sisäseinää 5 sitovaa voimaa. Terän ja tukilevyn välisen kulumisen joh dosta syntyvä liikkumavara menee kaikki levyn poikittaiseen liikkeeseen kohti terää ja vinouden johdosta tämä liike myös pitää terän akselin suunnassa oikein sijoitettuna kehyksessä kosketuksen säilyttämiseksi hampaiden 364 10 ja vetopyörän 244' välillä. Tukilevyn säätäminen hoidetaan kahdella aukolla 382, jotka ovat suurempia kuin tukiruuvien, joista on esitetty kohdassa 273' se osa, joka menee aukkojen läpi ja puristaa levyn kädensijaan. Täten tämä konstruktio kompensoi tukilevyn tai terän kulumista poikittaisen 15 liikkeen avulla ennemmin kuin levyn kääntämisellä, Sillä on se etu, että se pitää asennuksen avulla terän kehämäisen hammaspyöräosan akselin suunnassa vakioasemassa kehyksen sisällä, mutta toisin kuin toiset levyt se pitää säätää huolellisesti, jotta vältettäisiin terän kehystä vasten 20 sitova tai puristava vaikutus.
Kehyksen 24 kaltainen terän kehys 424,mutta muunneltuna rakenteena, on esitetty kuvioissa 15-17. Kehyksessä 424 on kehyksen 24 sisäseinäpinnan 38b muodostava osa siirretty tai jätetty pois osasta kehystä; tässä tapauk-25 sessa siinä kehyksen osassa,joka ulottuu akselin suunnassa laajennetun kiinnitysosan 424a toiselle puolelle. Tämän seurauksena ura 442 on kädensijan 22 vieressä olevassa kehyksen osassa muodostettu seinien 438a ja 438b avulla;ja kehyksen muu osa on L- muotoinen, joka muodostuu seinistä 30 438aja438c, jotka kulkevat ulkokehän ympäri ja terän 26 kehämäisen hammaspyöräosan 56 yli. Molemmat kehyksen osat muodostavat ympyränmuotoisen syvennyksen, jossa terä pyörii. Terä tuotaankehykseen levyllä 76, kuten kuvion 1 mukaisessa-kin suoritusmuodossa. Kehyksen kulumista ulkoseinän 438a 35 siinä osassa, joka on kädensijasta poispäin, vähennetään kädensijan vieressä olevalla sisäseinällä 438b, ja näin on 17 78007 saatu aikaan ohueksi kehyksen ja teränprofiili kehyksen se osa, joka on kauempana kädensijasta ja joka käytön aikana viedään tuotteen läpi*
Kehyksen sisäseinän 438b pään 441 laajennetun kiin-5 nitysosan 424a puolella, jota kohti terä tekee ympyrä-mäistä liikettä, on muotoiltu veitsen teräksi 443. Terä on kallistetun pinnan 445 siinä päässä, joka muodostaa särmän ja on osaksi kallistettu kohti leikkuureunaa 70, kaiken tuotteen ohjaamiseksi sivuun,jolla on taipumusta kul-10 keutua pyörivän terän mukana kehykseen nähden.

Claims (6)

1. Lihan ja vastaavan leikkaamiseen tarkoitettu käsi-veitsi, joka käsittää kädensijan, kädensijassa pyörivän 5 vetopyörän (44), kädensijan toisessa päässä olevan rengasmaisen terän kehyksen (24) , kehyksessä pyörivän yhtenäisen rengasterän (26), jossa kehyksessä on kaareva, terän vastaanottava syvennys (38), ja jossa terässä on hammasvaihde (64) toisessa aksiaalisessa päässä, joka hammasvaihde on 10 mainitussa syvennyksessä ja kosketuksessa mainitun vetopyörän kanssa, kehyksestä ulos ulottuvan leikkaavan osan (60), ja terän kehän ympärillä olevan ulkopuolisen laipan (62), ja terän tuen (28), joka on liitetty kädensijaan, ja joka on kytkettävissä kehykseen, ja sijoitettu vetopyörän vie-15 reistä ulkopuolista laippaa vastapäätä tukemaan terää kehykseen, tunnettu siitä, että terän vastaanottava syvennys (38) on avoin kehyksen toista aksiaalista päätä kohti ja on ainakin osittain kahden samankeskisen terää ohjaavan seinäpinnan (38a,38b) muodostama, jotka seinäpinnat 20 on sijoitettu syvennyksen suuaukolla toisistaan erilleen vähintään yhtä kauas kuin syvennyksen sisällä, jotta terä voitaisiin viedä suuaukon läpi vääntämättä kehystä, ja että syvennys (38) on syvempi kuin terän aksiaalinen pituus ulkopuolisesta laipasta (62) terän siihen aksiaaliseen päähän, 25 jossa hammasvaihde on, jolloin terän tuki (28), ollessaan kytkettynä kehykseen, tukee terän kehykseen aiheuttamatta terään kiristävää voimaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veitsi, tunnettu siitä, että kehyksessä (24) on syvennykseen toi- 30 sen aksiaalisen pään läpi menevä aukko (42) terää käyttävän vetopyörän vastaanottamiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen veitsi, tunnettu siitä, että terän tuki (28) on symmetrinen paksuutensa kautta kulkevan keskitason suhteen, ja 35 että se osittain kulkee läheltä rengasterän (26) ympäri ja tukeutuu vasten kehyksen toista aksiaalista päätä. i9 78007
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veitsi, tunnettu siitä, että tuki (28) on kulutusta kestävä osa, joka on sijoitettu vetopyörän viereistä ulkopuolisen laipan osaa vastapäätä.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veitsi, tun nettu siitä, että mainittu kehys (24,124,224,424) on asetettu kädensijaan nähden elimillä, jotka käsittävät kädensijassa olevan lieriön segmentin muotoisen ensimmäisen pinnan (32), jonka akseli on yhdensuuntainen kehyksen 10 akselin kanssa ja jota vasten on osa terän kehystä asetettu, laipan (52,106), joka ulottuu kädensijasta poikittain yli ja pitkin mainitun ensimmäisen pinnan (32) toista aksiaalista päätä, joka on erillään kehyksen siitä aksiaalisesta päästä, josta terä pistää esiin sekä mainitun laipan 15 toisen pinnan (53,106), joka ulottuu poikittain mainitun ensimmäisen pinnan akselin suhteen, ja joka on päin sitä suuntaa, johon terä ulottuu kehyksestä, jolloin tämä pinta vastustaa kehyksen aksiaalista liikettä kädensijaan nähden vain siinä suunnassa, joka on poispäin suunnasta, johon 20 terä ulottuu.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veitsi, tunnettu siitä, että terän tukeen (328) kuuluu kovera . . viisto reunapinta (375), joka on kytkettävissä yhteen vas taavan terän kallistetun pinnan (365) kanssa. 20 78007
FI823512A 1981-12-14 1982-10-14 Benavlaegsnings- och renskaerningskniv och ram. FI78007C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/330,553 US4509261A (en) 1981-12-14 1981-12-14 Boning and trimming knife and housing
US33055381 1981-12-14

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823512A0 FI823512A0 (fi) 1982-10-14
FI823512L FI823512L (fi) 1983-06-15
FI78007B true FI78007B (fi) 1989-02-28
FI78007C FI78007C (fi) 1989-06-12

Family

ID=23290269

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823512A FI78007C (fi) 1981-12-14 1982-10-14 Benavlaegsnings- och renskaerningskniv och ram.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4509261A (fi)
EP (1) EP0081905B1 (fi)
JP (1) JPS58127686A (fi)
AR (1) AR231487A1 (fi)
AT (1) ATE34114T1 (fi)
AU (1) AU543331B2 (fi)
BR (1) BR8205959A (fi)
CA (1) CA1213431A (fi)
DE (1) DE3278461D1 (fi)
DK (1) DK455182A (fi)
FI (1) FI78007C (fi)
SU (1) SU1386014A3 (fi)

Families Citing this family (41)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4590676A (en) * 1981-12-14 1986-05-27 Bettcher Industries, Inc. Boning and trimming knife and housing
US4637140A (en) * 1981-12-14 1987-01-20 Bettcher Industries, Inc. Boning and trimming knife
US4494311A (en) * 1982-10-13 1985-01-22 Mccullough Timothy J Meat trimming knife
US4702006A (en) * 1986-04-25 1987-10-27 Mccullough Timothy J Handle for the handpiece of a meat trimming knife
US4854046A (en) * 1987-10-07 1989-08-08 Bettcher Industries, Inc. Rotary hand trimming knife
GB8926372D0 (en) * 1989-11-22 1990-01-10 Turedi Kaya Food slicer
US5230154A (en) * 1990-09-28 1993-07-27 Bettcher Industries, Inc. Modular power-driven rotary knife, improved handle and method
US5484331A (en) * 1993-04-23 1996-01-16 Monfort, Inc. Method and device for hot fat trimming
US5761817A (en) * 1996-10-17 1998-06-09 Bettcher Industries, Inc. Rotary hand knife
AUPO592397A0 (en) * 1997-03-27 1997-04-24 Parke, Terrence James A rotary cutting device
US6769184B1 (en) * 1998-07-22 2004-08-03 Bettcher Industries, Inc. Low friction rotary knife
AU2003260032A1 (en) * 2002-09-06 2004-03-29 Bettcher Industries, Inc. Low-cost ring blade for rotary knives
US6857191B2 (en) 2002-11-07 2005-02-22 Bettcher Industries, Inc. Rotary knife having vacuum attachment
US7207114B2 (en) * 2004-08-19 2007-04-24 Bettcher Industries, Inc. Rotary knife with improved drive transmission
US20070283573A1 (en) * 2006-06-09 2007-12-13 Hantover, Inc. Rotary knife with blade bushing
US8037611B2 (en) * 2006-06-09 2011-10-18 Hantover, Inc. Rotary knife with blade bushing
US8448340B2 (en) * 2010-02-01 2013-05-28 Bettcher Industries, Inc. Large diameter notched blade and blade housing for power operated rotary knife
US8756819B2 (en) 2010-04-12 2014-06-24 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife with disposable blade support assembly
US8726524B2 (en) * 2011-07-25 2014-05-20 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US8695222B2 (en) 2011-07-25 2014-04-15 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US8739416B2 (en) 2011-07-25 2014-06-03 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US8745881B2 (en) * 2011-07-25 2014-06-10 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US8806761B2 (en) * 2011-07-25 2014-08-19 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US8950076B2 (en) 2011-07-25 2015-02-10 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US8752299B2 (en) * 2012-02-29 2014-06-17 Bettcher Industries, Inc. Blade guide assembly for power operated rotary knife
US10022146B2 (en) 2015-05-29 2018-07-17 Exsurco Medical, Inc. Power operated rotary excision tool
US10537356B2 (en) 2014-06-16 2020-01-21 Exsurco Medical, Inc. Power operated rotary excision tool
USD907205S1 (en) 2012-09-07 2021-01-05 Exsurco Medical, Inc. Power operated rotary excision tool
US9321183B2 (en) 2013-03-11 2016-04-26 Bettcher Industries, Inc. Pivoting thumb support for power operated rotary knife
US9579810B2 (en) * 2014-07-29 2017-02-28 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife with vacuum attachment assembly
US9452541B2 (en) * 2014-07-29 2016-09-27 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife with vacuum attachment assembly
US9999986B2 (en) * 2014-07-29 2018-06-19 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife with vacuum attachment assembly
US10272559B2 (en) 2014-11-12 2019-04-30 Black & Decker Inc. Side handle
US9833919B2 (en) 2015-10-02 2017-12-05 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
US10405558B2 (en) * 2015-11-24 2019-09-10 Hall Fabrication, Inc. Loin puller scribe saw assembly
US10471614B2 (en) 2016-12-09 2019-11-12 Bettcher Industries, Inc. Cam-actuated split blade housing for power operated rotary knife
US10124500B2 (en) 2016-12-09 2018-11-13 Bettcher Industries, Inc. Cam-actuated split blade housing for power operated rotary knife
US10040211B2 (en) 2016-12-09 2018-08-07 Bettcher Industries, Inc. Power operated rotary knife
USD973115S1 (en) 2018-01-26 2022-12-20 Bettcher Industries, Inc. Annular blade
USD912489S1 (en) 2019-06-13 2021-03-09 Bettcher Industries, Inc. Housing for a power operated rotary knife
US11077571B2 (en) 2019-10-02 2021-08-03 Bettcher Industries, Inc. Split blade housing with expansion sleeve assembly for power operated rotary knife

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
USRE25947E (en) * 1965-12-14 Trimming and slicing device
US25947A (en) * 1859-11-01 And henry still
US2827657A (en) * 1954-04-09 1958-03-25 Bettcher Industries Boning knife
US3852882A (en) * 1974-01-28 1974-12-10 Bettcher Industries Air driven boning and trimming knives
US4175321A (en) * 1977-10-17 1979-11-27 Bettcher Industries, Inc. Trimming knife
US4166317A (en) * 1977-10-17 1979-09-04 Bettcher Industries, Inc. Trimming knife
US4170063A (en) * 1978-07-17 1979-10-09 Bettcher Industries, Inc. Knife with removable blade housing
US4178683A (en) * 1978-07-17 1979-12-18 Bettcher Industries, Inc. Knife with removable blade
US4198750A (en) * 1978-10-16 1980-04-22 Bettcher Industries, Inc. Ring blade knife having wear plate
US4236531A (en) * 1979-07-30 1980-12-02 Mccullough Timothy J Rotary blade holder
US4363170A (en) * 1980-11-03 1982-12-14 Mccullough Timothy J Blade holder for meat trimming knife

Also Published As

Publication number Publication date
ATE34114T1 (de) 1988-05-15
AR231487A1 (es) 1984-12-28
FI78007C (fi) 1989-06-12
JPS58127686A (ja) 1983-07-29
SU1386014A3 (ru) 1988-03-30
BR8205959A (pt) 1983-09-13
JPS6210672B2 (fi) 1987-03-07
AU8892782A (en) 1983-08-04
EP0081905A2 (en) 1983-06-22
FI823512A0 (fi) 1982-10-14
AU543331B2 (en) 1985-04-18
DE3278461D1 (en) 1988-06-16
CA1213431A (en) 1986-11-04
FI823512L (fi) 1983-06-15
US4509261A (en) 1985-04-09
EP0081905B1 (en) 1988-05-11
DK455182A (da) 1983-06-15
EP0081905A3 (en) 1984-08-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78007B (fi) Benavlaegsnings- och renskaerningskniv och ram.
FI80573C (fi) Ringliknande bett och betthus.
US4590676A (en) Boning and trimming knife and housing
US8640580B2 (en) Tool fastenable to a drive shaft of a hand-held power tool driveable in an oscillating manner
CA1234336A (en) Meat trimming knife
CA2682285C (en) Saw blade
US6662452B2 (en) Power operated rotary knife
US20040244560A1 (en) Saw tooth
JP3827294B2 (ja) カッタのインサートの装着及びその装着方法
US5746104A (en) Two-piece hole punch
EP1485238B1 (en) Knife assembly for a chipper
CA2234800C (en) Knife supporting structure
US7900542B2 (en) Knife assembly for rotary cutting system
RU2676939C2 (ru) Станок для резки
US4949615A (en) Indexable insert cutters
US5893314A (en) Knife assembly for rotary cutting system
CN211305003U (zh) 一种刀轴组件及使用该刀轴组件的硅钢片切割机
US8783150B2 (en) Device for trimming a print product
US20190009426A1 (en) Knife, knife holder and knife assembly and method of using the same
EP1007261B1 (en) Blade construction for a cutting machine
KR870000425B1 (ko) 교체식 스톤 및 안내 조립체의 마스터 홀더에의 부착수단
JP2002154087A (ja) 円盤状ナイフ
JPH0228011Y2 (fi)
JPH0324321Y2 (fi)
CN117444673A (zh) 叶片加工夹具

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BETTCHER INDUSTRIES, INC.