FI77552C - Anordning foer att belaegga linjen utan att lyfta handluren foer en telefonapparat med en mikroprocessor. - Google Patents

Anordning foer att belaegga linjen utan att lyfta handluren foer en telefonapparat med en mikroprocessor. Download PDF

Info

Publication number
FI77552C
FI77552C FI831156A FI831156A FI77552C FI 77552 C FI77552 C FI 77552C FI 831156 A FI831156 A FI 831156A FI 831156 A FI831156 A FI 831156A FI 77552 C FI77552 C FI 77552C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
microprocessor
transistor
line
supply
circuit
Prior art date
Application number
FI831156A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI77552B (fi
FI831156A0 (fi
FI831156L (fi
Inventor
Philippe Bitsch
Original Assignee
Telephonie Ind Commerciale
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Telephonie Ind Commerciale filed Critical Telephonie Ind Commerciale
Publication of FI831156A0 publication Critical patent/FI831156A0/fi
Publication of FI831156L publication Critical patent/FI831156L/fi
Publication of FI77552B publication Critical patent/FI77552B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77552C publication Critical patent/FI77552C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/02Constructional features of telephone sets
    • H04M1/04Supports for telephone transmitters or receivers
    • H04M1/06Hooks; Cradles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Devices For Supply Of Signal Current (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)

Description

77552
Laite johdon varaamiseksi kuuloketta nostamatta puhelinkojetta varten, jossa on mikroprosessori -Anordning för att belägga linjen utan att lyfta handluiren för ert teleforiapparat med en mikro-5 processor
Keksinnön kohteena on laite johdon varaamiseksi sulkemalla silmukka nostamatta kuuloketta sen kannatuskytkimeltä puhelinkojetta varten, jossa on mikroprosessori.
Puhelimen käyttäjä varaa tavallisesti siihen kuuluvan 10 johdon yksinkertaisesti nostamalla tämän puhelinkojeen kuuloketta. Tämä nostotoiminta sulkee koskettimet, jotka sulkevat sen puhelinkeskuksen syöttämän johtosilmukan, johon puhelinko je on liitetty. Tämä johtosilmukka muodostuu kahdesta puhejohtimesta, jotka yhdistävät puhelinkojeen keskukseen.
15 Silmukan sulkeutuminen päästää virran kulkemaan johdon läpi ja poistaa mahdollisuuden kutsua tätä puhelinkojetta muiden puhelimien taholta, ja varaa pääsyn puhelinkeskuksen kutsun-käsittelyelimiin kutsuvan käyttäjän tarpeiden tyydyttämiseksi. Nykyaikaiset puhelinkojeet antavat mahdollisuuden laa-20 jempaan käyttöön kuin yksinkertaiset kojeet, ja erikoisesti voidaan käyttää puhelimia, jotka soveltuvat saatavien informaatioiden tallentamiseen yksinkertaistetun menetelmän avulla, niin että esim. voidaan kutsua eräitä tilaajia lyhytnumerovalinnan avulla tai voidaan käyttää erikoispäätteillä va-25 rustettuja puhelimia, joissa voidaan käyttää elektronisia piirejä ja varsinkin mikroprosessoreita, joiden syöttö on voitava varmistaa ennen kuin käytetään puhelinta johon nämä piirit liittyvät, mahdollisesti kuuloketta käyttämättä.
Mitään virtaa ei normaalisti kulje puhelinjohdossa el-30 lei silmukka ole suljettu puhelimessa, jota se palvelee.
Yksinkertaisin ratkaisu on täten nostaa puhelimen kuuloke siinäkin tapauksessa, että tämän käyttö ei ole välttämätöntä. Tällä ratkaisulla on kuitenkin eräitä haittoja, koska ilman erikoistoimenpiteitä puhelimen mikrofoni sieppaa 35 ympäristön melua ja välittää sen muodostuneelle yhteydelle 7 7 5 5 2 alkaen hetkestä, jolloin kuuloke on nostettu. Lisäksi vaarat siitä, että kuuloketta ei panna uudelleen paikalleen ja täten johto ei ole käytettävissä kutsua varten kolmannelta taholta yhteyden päätyttyä, ovat paljon suuremmat alkaen het-5 kestä, jolloin kuuloke on nostettu mutta sitä ei ole käytetty suullisten tietojen vaihtoon.
Tämä keksintö ehdottaa näin ollen laitetta johdon varaamiseksi kuuloketta nostamatta puhelinkojetta varten, jossa on mikroprosessori, joka liittyy useisiin elektronisiin apu-10 piireihin, ja jota syötetään tasavirralla, samoin kuin näitä apupiirejäkin,johdon välityksellä diodisillan kautta, joka määrää tasavirran kulkusuunnan puhelinkojeessa, riippumatta johdon johtimien napaisuudesta. Syöttö tapahtuu piirin kautta, joka sijaitsee diodisillan alavirran puolella johtoon 15 nähden.
Keksinnön mukaan mikroprosessori ohjaa johdon varaamista, ja se saatetaan toimimaan varauspainikkeella, jonka kosketin on kytketty rinnan kytkimen koskettimen kanssa johdon johtimeen diodisillan ylävirran puolella, kaksiasentoisen 20 releen avulla, jonka kosketin on kytketty rinnan painikkeen koskettimen ja kuulokkeen kannatuskytkimen koskettimen kanssa, jolloin varauksen katkaiseva transistori saatetaan johtavaan tilaan. Tämä transistori on sijoitettu syöttöpiirin kohti diodisiltaa menevän yhteisen paluujohtimen päähän.
25 Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin oheisten pii rustusten esittämän erään suoritusmuodon perusteella.
Kuvio 1 esittää periaatekaaviona keksinnön mukaista puhelinkojetta, jossa on mikroprosessori, jossa on piiri johdon varaamiseksi kuuloketta nostamatta.
30 Kuviot 2A ja 2B esittävät keksinnön mukaisen varaus- laitteen erästä suoritusesimerkkiä ja puhelinkojeen niitä osia, jotka liittyvät tämän varauspiirin toimintaan.
Kuvion 1 näyttämä puhelinkoje 1 saa tunnetulla tavalla syöttönsä keskuksesta kahden johtimen L1 ja L2 kautta, jot-35 ka tavalliseen tapaan syöttävät tasajännitettä, ja yhdistä- 77552 vät tämän puhelinkojeen keskukseen, johon muitakin puhelin-kojeita on liitetty.
Puhelinkojeessa 1 on pääasiallisesti yksikkö 2, joka osoittaa, kun muut puhelimet kutsuvat kojetta 1, yksikkö 3, 5 jonka avulla käyttäjä kutsuu toista puhelinkojetta ja viestittää muita käyttötarpeita keskukseen, ja yksikkö 4, joka muuttaa johdon johtimien L1 ja L2 kautta vastaanotetut signaalit molemmissa suunnissa informaatioiksi, joita käyttäjä, ihminen tai kone, voi hyödyntää, ja muuttaa tällaiset infor-10 maatiot signaaleiksi, jotka voidaan siirtää näiden johtimien kautta.
Mikroprosessorin 5 yhteyteen järjestetty looginen yksikkö koordinoi useiden apupiirien välityksellä puhelinko-jeen toiminnan ainakin siinä tapauksessa, että sitä käyte-15 tään puhelimena.
Johdonvarauspiiri 6, joka on yksi edellä mainituista apupiireistä, varaa johdon puhelinkojeen käyttäjälle toisen puhelinkojeen kutsumiseksi johtimien L1 ja L2 kautta.
Yksikköä 4 sanotaan tavallisesti audiopiiriksi, ja sii-20 nä on tavanomainen ei näytetty käsipuhelin, jossa on mikrofoni ja vähintään yksi kuuloke, samoin kuin mahdollisesti ei näytetty kovaääninen, jonka avulla useita henkilöitä voi samanaikaisesti kuunnella puhelua, ja ei näytetty modeemi tietojen välittämiseksi, jotka voidaan näyttää esim. näyttö-25 yksikössä. Yksikkö 4 vastaanottaa ja lähettää sopivia signaaleja johtimien L1 ja L2 kautta, joihin se on kytketty, kun yhteys on muodostettu.
Yksikköä 2 sanotaan tavallisesti soittopiiriksi, ja se on kytketty johtimiin L1 ja L2 puhelinkojeen muiden kompo-30 nenttien, varsinkin varauspiirin 6 ylävirran puolelle, joka eristää puhelinkojeen muut komponentit kuin syöttöyksikön 2 johdosta, aina kun puhelinkojetta ei käytetä yhteyttä varten tai kutsun kytkemiseksi. Rele RE toimii aina kun puhelu on käynnissä tai on kytkentävaiheessa, ja siinä on 35 normaalisti suljettu lepokosketin re2, jonka tehtävänä on 4 77552 eristää soittoyksikkö 2 aina kun rele RE on toimiasennossaan, ja yhdistää soittoyksikkö 2 uudelleen aina kun rele RE palaa lepoasentoonsa ja kosketin re2 sulkeutuu. Johtimien L1 ja L2 poikitse on näytetty tavanomainen suojakomponentti 7, 5 koska soittoyksikössä 2 voi olla sähköakustinen kelloyksik-kö, jossa tavallisesti on diodit kilahduksen estämiseksi, tai esim. elektroninen toistoväline, joka ohjaa esim. puhelinko jeen kovaäänistä. Yksikkö 3 on numerolevy tai edullisesti näppäimistö. Se on kytketty mikroprosessoriin 5 ei 10 näytetyn välipiirin kautta, joka syöttää yksikköä 3 ja ohjaa tätä siten, että käyttäjä voi antaa tietoja, jotka koskevat kutsuttuja puhelinliittymiä tai itse puhelinkojeen 1 toimintaa.
Muut apupiirit yhteistoimivat mikroprosessorin 5 kans-15 sa sekä sen omassa toiminnassa, esim. muistipiiri 8, että sen ohjaamassa sovellutuksessa, jona voi olla esim. signa-lointiyksikkö 9, joka voi kehittää valintapulsseja tai mo-nitaajuisia äänisignaaleja kutsujen kytkemiseksi keskuksessa, johon puhe1inkoje 1 on yhdistetty.
20 Syöttöyksikkö 10 syöttää puhelinkojeen 1 tehoa kulut tavia yksiköitä syöttöjohtojen kautta, jotka on kuvattu johtimina VA ja M, jotka on yhdistetty diodisillan 11 vastaaviin positiivisiin ja negatiivisiin napoihin. Tämä silta määrää tasajännitetehon kulkusuunnan puhelinkojeeseensa, 25 riippumatta siltaa syöttävien johtimien L1 ja L2 napaisuuksista. Diodisilta 11 syöttää säätöpiiriä 12, joka sovittaa sillan 11 syöttämän tasajännitteen vastaamaan käyttöyksiköi-den tarpeita, ja joka säätää syöttöä sekä kuormituksen että etuoikeutusjärjestelmän funktiona.
30 Puhelinkojeen 1 käyttäjä ottaa kutsun varauspiirin 6 avulla, joka voidaan käynnistää joko nostamalla kuuloke tai painamalla käyttäjän ohjaamaa kutsukytkintä, jonka on painike T, jolloin kuuloke jätetään paikalleen.
Kuuloketta nostettaessa toimivat kuulokkeen kannatus-35 kytkimen koskettimet ccl ja cc2, mikä sulkee syöttösilmukan, joka muodostuu, kun johtimet L1 ja L2 ovat yhdistäneet pu- 5 77552 helinkojeen keskukseen, mikä käynnistyspiirin 13 kautta aktivoi mikroprosessorin 5 sen jälkeen, kun syötönohjaus-piiri 14 on todennut, että syöttövaatimukset on täytetty.
Kosketinta cc2 käytetään tässä ilmaisemaan mikropro-5 sessorille 5 johtimien 1cc kautta, että kuuloke on nostettu paikaltaan.
Painiketta T painettaessa kuulokkeen ollessa paikallaan sulkeutuu silmukka myös puhelinkojeen syöttämiseksi, koska painikkeessa T on sulkukosketin tl, joka on yhdistetty vaih-10 tokytkimen koskettimen ccl kanssa.
Syöttönsä saanut puhelinkoje aktivoi mikroprosessorin 5 käynnistyspiirin 13 kautta sen jälkeen, kun syötönohjaus-piiri 14 on todennut, että syöttövaatimukset on täytetty.
Tämän jälkeen mikroprosessori ohjaa yksikössä 6 ole-15 vaa johdonvarausrelettä RE tämän sulkukoskettimen rel saattamiseksi sulkeutumaan rinnan kuulokkeen kannatuskytkimen koskettimen ccl ja painikkeen T koskettimen tl kanssa. Rele RE on tyypiltään edullisesti kaksiasentoinen pienoisrele siten, että se sopeutuu puhelinkojeen elektronisiin piirei-20 hin. Sulkeutunut kosketin rel kytkee johtimet Li, L2 silmukkaan, jolloin painike T voidaan vapauttaa. Releen RE ei näytettyä ylimääräistä kosketinta käytetään mikroprosessorin kautta käyttäjän informoimiseksi releen tilasta niin,että painike T voidaan vapauttaa. Tämä signalointi voidaan välit-25 tää eri tavoin, erikoisesti mahdollisella kovaäänisellä tai näyttöyksiköllä.
Hetkestä alkaen, jolloin johtimet Li ja L2 käsittävä johtosilmukka on sulkeutunut, vaikka kuuloke yhä on paikallaan, on välttämätöntä käyttää välineitä releen saattami-30 seksi päästämään koskettimen rel avaamiseksi ja täten silmukan avaamiseksi.
Silmukan tämä avautuminen indusoi yleensä voimakkaan ylijännitteen puhelinjohdon induktanssin takia, joten on olemassa suhteellisen suuri vaara koskettimen rel jousien 35 yhteenhitsautumisesta siinä tapauksessa, että rele RE on pienoisrele, joka on valittu syystä, että se sopeutuu pu- 6 77552 helinkojeen muihin elektronisiin komponentteihin.
Tämän tapahtuman välttämiseksi on johdonvarauspiiris-sä 6 vaihtoelin, edullisesti katkaisutransistori 15, jonka mikroprosessori 5 ohjaa sulkevaan tilaan puhelinkojeen 5 1 syöttösilmukan avaamiseksi yhteyden päättyessä.
Tämä katkaisutransistori 15 on kytketty syöttöpiirin yhteisen paluujohtimen M ennen diodisillan 11 negatiivista napaa C olevan pään ja diodisillan 11 negatiivisen navan C väliin siten, että se sulkutilassa eristää johtimeen 10 M yhdistettyjen piirien negatiiviset navat diodisillan 11 negatiivisesta navasta C.
Koska katkaisutransistori 15 katkaisee syötön puhelin-kojeen piireistä ja varsinkin mikroprosessorin 5 sisältävästä loogisesta piiristä, on olemassa apusyöttölähde, jo-15 ka toimii ainakin väliaikaisesti sen varmistamiseksi, että kaksiasentoinen rele RE päästää vasta sen jälkeen, kun syöttövirta on katkennut niin, että kosketin rel pääsee avautumaan.
Apusyöttölähteenä on edullisesti ei näytetty siloitus-20 kondensaattori, joka on kytketty kysymykseen tulevien piirien ja varsinkin mikroprosessorin napojen väliin.
Kuviot 2A ja 2B näyttävät suoritusesimerkkinä puhelin-kojeen johdonvarauspiirin ja siihen liittyvien piirien eri komponenttien erästä erikoista suoritusmuotoa.
25 Kuviossa 2A on näytetty johdon johtimet Li ja L2, vaih- tokytkimen koskettimet ccl ja cc2, releen Re kosketin rel, painikkeen T koskettimet tl ja t2 sekä diodisilta 11.
Näytetyssä suoritusesimerkissä on diodisillan 11 navat A ja B kytketty johtimiin Li ja L2, ja sillassa on kolme 30 syöttöhaaraa ja yhteinen paluuhaara, joita kuvaavat navat E, F, G ja C, ja jotka on saatu kahdeksan diodin 64 - 71 kytkennällä.
Syöttönavoissa E, F ja G on kaikissa sama positiivinen jännite, mutta ne syöttävät tehoa puhelinkojeen eri 35 komponentteihin näiden eri tehtävien funktiona, ja ne mahdollistavat erillisen tehonsyötön näihin komponentteihin 7 77552 toisistaan riippumatta, mikäli tämä olisi välttämätöntä.
Mikroprosessori 5 saa syöttönsä navasta G syöttöyksi-kössä 10 olevan syötönsäätöpiirin 122 kautta. Tämä säätöpiiri 122 on kytketty diodisillan positiiviseen napaan G 5 ja sen negatiiviseen napaan C johtimen m ja johtimen M
sisältävän piirin ja katkaisutransistorin 15 kautta. Säätöpiiriä 122 ohjaa toisaalta johtojännitettä valvova piiri 123, ja toisaalta sen säätöjännitettä ohjaa sisäisesti säädin 16, jonka lähtö on kytketty ohjaustuloon.
10 Käynnistyspiiri 124 käynnistää mikroprosessorin 5 heti kun syöttöjännite on sopiva, kuten mitataan kondensaattorin 51 navoissa.
Riittävän jännitteen tultua syötetyksi johtojännitet-tä valvovaan piiriin 123, joka on kytketty diodisillan po-15 sitiivisen navan F ja johtimen m väliin, tulee johtovirran osoitus CC syötetyksi mikroprosessorin 5 katkaisusisään-menoon sopivasti kytkettyjen NPN- ja PNP-transistorien 54 ja 57 kautta sekä niihin liittyvien esijänniteresistanssien 52, 53, 55, 56 ja 58 kautta.
20 Samanaikaisesti säätöpiiri 122 saa osoituksen johto-
virrasta CC diodin 18 ja resistanssin 17 kautta, ja tämä osoitus ohjaa transistorin 23 kantaa, johon se on kytketty. Tämä transistori 23 ohjaa transistoria 22 pisteeseen G yhdistetyn kantansa kautta resistanssin 20 ja kapasitanssin 25 19 muodostaman yhdistelmän välityksellä, jolloin johdin VD
vastaanottaa pisteestä G virran pienen resistanssin 21 ja PNP-transistorin 22 kautta. Tämä virta menee resistanssin 31 läpi ja ohjaa transistoria 30 sekä transistoreista 32 ja 34 muodostettua Darlington-piiriä.
30 NPN-transistori 24, jonka kanta on yhdistetty toisaal ta syöttöjohtimeen VD ja toisaalta pienen jännitteen omaavaan johtimeen m resistanssien 26 ja 29 kautta, ja jonka emitteri-kollektoriliitoksen päät on yhdistetty toisaalta johtimeen m resistanssin 28 kautta ja toisaalta pisteeseen 35 G, on enemmän tai vähemmän johtava johtimien VD ja m välisen jännite-eron funktiona, toisin sanoen mikroprosessorin 77552 8 5 syöttöjännitteen funktiona, joten siis on kysymys säätimestä, joka on yhteydessä säätöpiirin 122 muihin elementteihin.
Kuten edellä on mainittu, mahdollistaa mikroprosesso-5 ria 5 syöttävien johtimien m ja VD väliin kytketty kondensaattori 51 niiden mahdollisten syöttökätköjen poistamisen, joita esiintyy esim. desimaalinumerovalinnassa, joka edellyttää pakosta silmukan katkoja. Tämän kondensaattorin kapasitanssi on esim. suuruusluokkaa 220 mikrofaradia.
10 Käynnistyspiiri 124 on välttämätön syystä, että mik roprosessori 5 ei saa syöttöä sen sisältävän puhelinkojeen ollessa vapaana.
Käynnistyspiiri 124 kehittää nollaan palauttamissig-naalin RAZ säätöpiirin transistorin 34 johtavan tilan lau-15 kaisemana. Signaali RAZ välittyy NPN-transistorin 39 kautta, kun tämän transistorin 39 kantaa ohjaava NPN-transis-tori 38 on sulkutilassa säätöpiirin 122 transistorista 34 tulevan virran puuttuessa.
Kuten edellä mainittiin, on käynnistyminen mahdollinen 20 vasta siitä hetkestä alkaen, jolloin diodin 35 ja resistanssien 36, 37 muodostaman yhdistelmän kanssa rinnan olevan kondensaattorin 41 varaus on riittävän suuri. Tämä kondensaattori 41 voidaan purkaa NPN-transistorilla 42, jonka kollektori-emitteriliitoksen päät on yhdistetty tämän 25 kondensaattorin napoihin.
Transistorin 42 kanta on yhdistetty sillan 11 positiiviseen napaan F diodin 45 kautta siten, että se purkaa kondensaattorin 41 joka kerta, kun puhelinkoje yhdistetään uudelleen keskukseen.
30 NPN-transistorin 46 avulla voidaan transistorin 42 kanta oikosulkea diodin 45 kautta hetkestä alkaen, jolloin sillan napa F on syötetty. Nollaan palauttavan kutsun RAZ päättymistä voidaan ohjata johtimella CGA, joka on yhdistetty transistorin 42 kantaan diodin 45 alavirran puolella, 35 ja joka on mikroprosessorin 5 ohjaama.
Johdonvarauspainikkeen T tultua painetuksi rele RE
9 77552 toimii releen ohjauspiirin 125 kautta mikroprosessorin 5 toimesta, joka on sopivasti syötetty ja asetettu toiminnan alkutilaan. Tätä varten signaali PLE syötetään NPN-transistorin 59 kantaan, joka transistori on kytketty na-5 van F ja pienen jännitteen omaavan johtimen m väliin resistanssin 62 kautta, joka napaistaa molempien komplementtitransistorien 61 ja 60 kannan. Transistorit on kytketty siten, että NPN-transistorin 61 emitter! on yhdistetty kak-siasentoisen releen RE käämin toiseen napaan varauskonden-10 saattorin 63 kautta ja PNP-transistorin 60 emitteriin, jonka kollektori on yhdistetty releen RE käämin toiseen napaan.
Mikroprosessorin 5 ohjauksen PLE vaikutuksesta johtava transistori 59 ohjaa transistorin 60 sulkeutumista ja transistorin 61 johtamista ja näin ollen kondensaattorin 63 pur-15 kautumisia ja varautumisia, jotka kehittävät releen RE oh-jauspulssit.
Kuvion 2 A näyttämät diodisillan syöttämät eri piirit ovat johtovirran säätöpiiri 126 ja sen ohjauspiiri 127, sekä nostetun kuulokkeen impedanssin sovituspiiri 128 ja 20 katkaisupiiri 121.
Kuvatussa suoritusesimerkissä katkaisutransis-tori 15 saatetaan myös toimimaan johtovirran säätämiseksi ja numeronvalintasignaalien välittämiseksi.
Tätä varten tämän NPN-transistorin 15 emitteri on yh-25 distetty diodisillan 11 negatiiviseen napaan C ja kollektori johtimeen M, joka toimii toisaalta johtovirran säätöpiirin 126 pienemmän potentiaalin omaavana johtimena,ja joka on yhdistetty johtimeen m pienen resistanssin 120, hiukan suuremman resistanssin 106 ja NPN-transistorin 108 emit-30 teri-kollektoriliitoksen kautta, jolloin nämä resistanssit 120 ja 106 ovat esim. 3 ja 12 ohmia. Katkaisutran-sistorin 15 kanta, joka on yhdistetty resistanssin 76 kautta sillan negatiiviseen napaan C, saa syöttönsä PNP-transis-torin 74 emitteri-kollektoriliitoksesta.
35 NPN-transistori 78 välittää määräykset kat- kaisutransistorin 15 lukitsemiseksi, jotka määräykset tämä 77552 10 transistori saa kantaansa mikroprosessorista 5 johtimen N kautta. Tämä transistori 78 on kytketty toisaalta diodisil-lan 11 positiiviseen napaan E PNP-transistorin 73 napais-tamisresistanssien 80 ja 81 kautta, joka transistori 73 on 5 kytketty rinnan PNP-transistorin 72 kanssa sillan positiivisen navan E ja negatiivisen navan C väliin suuren resistanssin 77 kautta, joka varmistaa PNP-transistorin 74 kannan napais-tumisen, jonka transistorin emitteri-kollektoriliitos yhdistää transistorien 72 ja 15 kannat.
10 Siitä alkaen, jolloin positiivinen jännite on ilmes tynyt napaan E ja transistorin 78 kantaan mikroprosessorin 5 vaikutuksesta kytketyn positiivisen jännitteen N puuttuessa, tulee transistori 15 johtavaksi transistorin 74 johtavan tilan takia. Desimaalinumerovalinnan tapauksessa, 15 jolloin esiintyy lyhyt katkos tai mikroprosessorin 5 yhteyden päättyessä, tulee transistori 78 johtavaksi, mikä saattaa transistorin 73 johtavaksi, joka oikosulkee transistorin 72 emitteri-kollektoriliitoksen ja sulkee transistorit 74 ja 15. Desimaalinumerovalinnan tapauksessa tai lyhyen 20 katkoksen esiintyessä, mikroprosessorin 5 tarpeellinen syöttö pysytetään kondensaattorien, kuten 51 (kuvio 2B) purkautuessa, tai apusyötöllä varsinkin siinä tapauksessa, että tällainen syöttö on olemassa esim. näyttöä varten.
Yhteyden päätyttyä transistorin 15 katkaistua silmukan 25 mikroprosessori 5 antaa ohjaussignaalin johtimeen PLE, mikä vaihtaa releen RE tilan niin, että sen kosketin rel avautuu vaaratta, koska se ei enää ole jännitteellinen.
Katkaisutransistoria 15 käytetään myös säätämään johtovirtaa tässä suoritusesimerkissä. Tätä var-30 ten on transistorin 74 emitteri yhdistetty NPN-transistorin 82 kollektoriin johtovirtaa säätävän piirin 126 lähdössä, jonka transistorin 82 emitteri on yhdistetty johtimeen M suhteellisen pienen resistanssin 87 kautta, joka on esim.
180 ohmia.
35 Säätöpiiri 126 on tunnetulla tavalla sovitettu operaa tiovahvistimen 86 yhteyteen, joka on takaisinkytketty resis- 11 77552 tanssin 85 ja stabiloivan kapasitanssin 83 kautta. Tämän vahvistimen 86 positiivinen tulo on yhdistetty johtimeen M resistanssin 91 ja resistanssin 120 kautta, ja sen negatiivista tuloa säätää diodisäätökytkentä 88, jota ohjaa 5 jännite sen napojen väliin kytketyn resistanssijakajan 89, 90 kautta, kahden resistanssin 97, 92 kautta. Diodisäädin 88 on yhdistetty paitsi resistanssien 97, 130 muodostaman jännit-teenjakajan napoihin, joka syöttää resistanssia 92 yhteisestä pisteestään, myös PNP-transistorin 98 emitteri-kollek-10 toriliitoksen napoihin, jonka transistorin kanta on yhdistetty resistansseista 99,100 muodostetun jännitteenjakajan yhteiseen pisteeseen, ja jota transistoria toisaalta ohjaa säätöpiirin 126 PNP-transistori 95 ja toisaalta sovituspii-rin 128 NPN-transistori 101.
15 Transistorin 95 kanta saa ohjauksensa samalla tavoin kuin piirin 121 transistori 74 diodin 93 kautta, jolloin tämä transistori varsinkin syöttää piiriä 126.
Piiri 127 aikaansaa tunnetulla tavalla vahvistuksen Darlington-kytkennän avulla siten, että se syöttää piiriä 20 128 siitä hetkestä alkaen, jolloin kuulokkeen nostosignaa- li CGA tulee mikroprosessorista 5 johtimen CGA, diodin 50 ja johtimen D kautta. Tämä piiri 127 on muodostettu NPN-transistoreista 111, 114, 118 ja PNP transistorista 116 kytkemällä ne diodisillan 11 positiivista napaa E syöttävän 25 johtimen VA, ja transistorien 111, 114 tapauksessa johtimen m ja transistorien 116 ja 118 tapauksessa johtimen s väliin resistanssien 110, 112, 113, 115 ja 117 kautta.
Transistorin 118 piirin 128 johtimeen s syöttämä virta kytketään zenerdiodin 104 anodiin, jonka katodi on yh-30 distetty johtimeen M hyvin pienen resistanssin 120 kautta.
Jännitteenjakaja 102, 103 on yhdistetty zenerdiodin 104 napoihin siten, että sen yhteinen piste ohjaa NPN-transisto-rin 101 kantaa, jonka kollektori-emitteriliitos yhdistää transistorin 98 kannan johtimeen M toisaalta resistanssin 35 100 ja toisaalta resistanssin 120 kautta.
Zenerdiodi 104 säätää NPN-transistorin 108 kannan 77552 12 jännitettä, joka transistori yhdistää pienen jännitteen omaavan johtimen m johtimeen M kahden pienen resistanssin 120 ja 106 kautta. Tätä varten on transistorin 108 kanta yhdistetty zenerdiodin 104 anodiin resistanssin 109 kautta 5 ja johtimeen M resistanssin 120 ja kahden diodin 105 ja 107 kautta.
Transistorin 118 johtava tila saattaa transistorin 108 johtavaan tilaan, mikä pienien resistanssien 106 ja 120 takia likimain kytkee maahan ne piirit, jotka on yh- 10 distetty johtimeen m. Jännitteenjakajan 102, 103 avulla voidaan impedahssin sovituspiirin 128 transistorin 101 kantavirta pysyttää vakiona käyttämällä kelluvaa sovitusta.
Huomataan myös, että keksinnön mukaisen varauslaitteen avulla voidaan myös ohjata johdon varaamista mielivaltaises-15 ta informaatiokojeesta 132, joka on yhdistetty mikroprosessoriin 5 esim. kaksisuuntaisella liitoksella 131 siitä hetkestä alkaen, jolloin ei näytetty lisäsyöttö sallii mikroprosessorin 5 pitämisen toiminnassa.
Eräässä suoritusesimerkissä on tämä lisäsyöttö yhdis-20 tetty toisaalta napaan G ja toisaalta johtimeen m, ja se saadaan imformaatiokojeesta 132 tai sitä ohjaavasta lähteestä.
Siitä hetkestä alkaen, jolloin painiketta T on painettu, ja rele RE on saatettu sen stabiiliin toimintatilaan, 25 jossa kosketin rel on sulkeutunut, on mahdollista ohjata johdon varaamista sulkemalla silmukka kojeen 132 avulla antamalla mikroprosessorille 5 käsky kytkeä aikaisemmin sul-kutilassa oleva transistori 15 johtavaan tilaan.

Claims (6)

77552
1· Laite puhelinjohdon varaamiseksi sulkemalla johto-silmukka kuuloketta nostamatta sen kannatuskytkimeltä puhe-linkojeessa, jossa on mikroprosessori (5) , joka liittyy useisiin elektronisiin apupiireihin, ja jota syötetään ta-savirralla, samoin kuin piirit, jotka puhelinjohdon välityksellä diodisillan (11) kautta määräävät tasavirran kulkusuunnan puhelinkojeessa, riippumatta puhelinjohdon johtimien (L1, L2) napaisuudesta, ja syöttöpiiri, joka sijaitsee diodisillan alavirran puolella puhelinjohtoon nähden, jolloin mikroprosessori (5) ohjaa puhelinjohdon varaamista tai silmukan sulkeutumista saattamalla releen (RE) toimimaan, tunnettu siitä, että mikroprosessori saatetaan toimimaan varauspainikkeen (T) vaikutuksesta, jonka kosketin (tl) on kytketty rinnan kuulokkeen kannatuskytkimen koskettimen (ccl) kanssa puhelinjohdon johtimeen diodisillan ylävirran puolella, jolloin releen kosketin (rel) on kytketty rinnan painikekoskettimen (tl) ja vaihtokoskettimen (ccl) kanssa ja saattamalla johtavaan tilaan katkaisutransistori (15), joka on sovitettu syöttöverkon yhteisen paluujohtimen (M) päähän kohti diodisiltaa (11)relekoskettimen (re 1) suojaamiseksi silmukkavirtaa katkaistessa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen johdon varauslaite, tunnettu siitä, että rele (RE) on kaksiasentoista tyyppiä siten, että voidaan ohjata johdon varaamista siten, että mikroprosessori (5) saattaa katkaisutransistorin (15) johtavaan tilaan tähän mikroprosessoriin yhdistetyn infor-maatiolaitteen (132) tarpeiden funktiona.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen johdon varauslaite, tunnettu siitä, että mikroprosessori ohjaa kaksiasentoista relettä kondensaattorin (63) välityksellä, jonka varautumisia ja purkautumisia ohjataan yhteisten kantojen kautta kahden komplementtitransistorin (60, 61) kytkennällä, joiden yhteiset emitterit on yhdistetty tämän kondensaattorin toiseen napaan. 14 77552
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen johdon varauslaite, tunnettu siitä, että siinä on käynnistyspiiri (124), joka antaa nollaan palauttamissignaalin mikroprosessoriin johdon tultua varatuksi siitä alkaen, kun kondensaattorin (41) navoissa oleva varaus osoittaa, että syöttö-jännite, jonka diodisillan (11) syöttämä säätöpiiri (122) syöttää mikroprosessoriin, on saavuttanut vaaditun kynnyksen.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen johdon varauslaite, tunnettu siitä, että siinä on vähintään yksi kondensaattori (51) rinnan mikroprosessorin (5) syöttönapojen kanssa tämän syötön pysyttämiseksi katkaisutransistorin (15) aiheuttamien silmukan rajoittuneiden katkaisujen aikana.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen johdon varauslaite puhelinkojeeseen, jossa on lisäsyöttö johdon johtimien kautta tulevan syötön lisäksi, tunnettu siitä, että siinä on valvontapiiri (123), joka valvoo johdon diodisillan (11) kautta toimittaman syötön jännitettä, jonka piirin lähtö on kytketty mikroprosessorin (5) katkaisutuloon, joka mikroprosessori samoin vastaanottaa tilaa valvovat signaalit painikkeen (T) koskettimen (12) ja kuulokkeen kannatus-kytkimen koskettimen (cc2) kautta.
FI831156A 1982-04-09 1983-04-06 Anordning foer att belaegga linjen utan att lyfta handluren foer en telefonapparat med en mikroprocessor. FI77552C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8206243 1982-04-09
FR8206243A FR2525056A1 (fr) 1982-04-09 1982-04-09 Dispositif de prise de ligne sans decrochage pour poste telephonique comportant un microprocesseur

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI831156A0 FI831156A0 (fi) 1983-04-06
FI831156L FI831156L (fi) 1983-10-10
FI77552B FI77552B (fi) 1988-11-30
FI77552C true FI77552C (fi) 1989-03-10

Family

ID=9272939

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI831156A FI77552C (fi) 1982-04-09 1983-04-06 Anordning foer att belaegga linjen utan att lyfta handluren foer en telefonapparat med en mikroprocessor.

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4506112A (fi)
EP (1) EP0091630B1 (fi)
JP (1) JPS58187061A (fi)
AU (1) AU560553B2 (fi)
BR (1) BR8301818A (fi)
DE (1) DE3364640D1 (fi)
DK (1) DK159747C (fi)
ES (1) ES8402484A1 (fi)
FI (1) FI77552C (fi)
FR (1) FR2525056A1 (fi)
IE (1) IE55007B1 (fi)
IL (1) IL68359A (fi)
MX (1) MX154383A (fi)
PT (1) PT76524B (fi)
ZA (1) ZA832469B (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2548494B1 (fr) * 1983-06-30 1985-10-31 Horlogerie Photograph Fse Ensemble poste telephonique-terminal d'ordinateur a clavier decimal unique et alimentation locale commutable
JPS6132646A (ja) * 1984-07-25 1986-02-15 Matsushita Electric Ind Co Ltd ガス計量装置
US4644103A (en) * 1985-06-04 1987-02-17 Base Ten Systems, Inc. Tone-responsive circuit for activating an instrumentality interfacing system
DE3609706C1 (de) * 1986-03-21 1987-11-05 Siemens Ag Verfahren zur elektronischen Nachbildung des Gabelumschalters und der Freisprech-Lauthoertaste in einer Freisprech-Lauthoerfernsprechstation
US4689814A (en) * 1986-05-29 1987-08-25 Warner Ii Charles L External device interface for an electronic telephone
GB2193414B (en) * 1986-07-14 1990-01-04 Siliconix Ltd Telephone instrument
DE3725329A1 (de) * 1987-07-30 1989-02-09 Siemens Ag Schaltungsanordnung fuer eine digitale fernsprechstation
JPH01235447A (ja) * 1988-03-16 1989-09-20 Toshiba Corp 有線端末装置
FR2650138B1 (fr) * 1989-07-18 1991-09-20 Alcatel Business Systems Poste telephonique a prise de ligne sans decrochage
US5912964A (en) * 1996-03-27 1999-06-15 Hello Direct, Inc. Adaptive telephone handset interface
US6343126B1 (en) 1996-03-27 2002-01-29 Hello Direct, Inc. Method and apparatus for interfacing analog telephone apparatus to a digital, analog or hybrid telephone switching system
US5892823A (en) * 1996-03-27 1999-04-06 Hello Direct, Inc. Smart interface technology
US7031454B1 (en) 1997-11-06 2006-04-18 Hello Direct, Inc. Method and apparatus for interfacing telephone apparatus to a digital, analog or hybrid telephone switching system
US6351533B1 (en) 1998-01-26 2002-02-26 Xircom, Inc. System and method for protecting devices connected to a telephone line
US20170214238A1 (en) * 2015-11-25 2017-07-27 Oceaneering International, Inc. Programmable Fuse With Under-voltage/short-circuit Protection

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5645243Y2 (fi) * 1971-02-27 1981-10-22
US4277651A (en) * 1978-09-13 1981-07-07 Basic Incorporated Telephone dialer
US4220820A (en) * 1978-10-02 1980-09-02 Motorola, Inc. Control circuitry for a radio telephone
FR2487611B1 (fr) * 1980-07-22 1987-10-30 Telephonie Ind Commerciale Circuit d'interface de clavier a frequences vocales
US4378470A (en) * 1981-03-25 1983-03-29 Northern Telecom Limited Interface circuits for connection to non-dedicated telephone lines
US4415774A (en) * 1981-11-25 1983-11-15 Universal Data Systems, Inc. Line powered modem automatic answer device powered from equipment

Also Published As

Publication number Publication date
ES521329A0 (es) 1984-01-16
AU560553B2 (en) 1987-04-09
IL68359A0 (en) 1983-07-31
IE55007B1 (en) 1990-04-25
PT76524B (fr) 1986-02-13
DK151483A (da) 1983-10-10
FI77552B (fi) 1988-11-30
DK159747B (da) 1990-11-26
FI831156A0 (fi) 1983-04-06
IE830808L (en) 1983-10-09
DE3364640D1 (en) 1986-08-28
IL68359A (en) 1986-08-31
ZA832469B (en) 1983-12-28
EP0091630B1 (fr) 1986-07-23
DK159747C (da) 1991-04-29
US4506112A (en) 1985-03-19
ES8402484A1 (es) 1984-01-16
BR8301818A (pt) 1983-12-20
MX154383A (es) 1987-08-04
PT76524A (fr) 1983-05-01
JPS58187061A (ja) 1983-11-01
AU1327683A (en) 1983-10-13
DK151483D0 (da) 1983-04-05
EP0091630A1 (fr) 1983-10-19
FR2525056B1 (fi) 1984-05-11
FR2525056A1 (fr) 1983-10-14
FI831156L (fi) 1983-10-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4723267A (en) Telephone line interface and dialer circuitry for telecommunications equipment
FI77552C (fi) Anordning foer att belaegga linjen utan att lyfta handluren foer en telefonapparat med en mikroprocessor.
US4815126A (en) Telephone line switch
US4000376A (en) Telephone privacy device
EP1011258B1 (en) Telephone line-powered power supply for ancillary equipment and method of operating thereof
US3919487A (en) Telephone instrument disconnect circuit
IE57578B1 (en) Telephone power supply
US6137189A (en) Line circuit apparatus for supplying power to a telephone set in telecommunication systems
US3965308A (en) Line card circuit
US4262172A (en) Ring-trip detector
US4445003A (en) Improved connection arrangement for connecting series and shunt utilization circuit to a communications channel
AU618651B2 (en) Battery boosted dial memory
US4674118A (en) Telephone line hold and hold release apparatus
US4395596A (en) Multi-line controller
US4492822A (en) Telephone hold circuit with improved self-limiting amplifier for injecting an audio signal during hold conditions
US4443665A (en) Privacy and hold circuit for telephone
US4145579A (en) Key telephone unit protective coupler
US4459433A (en) Station identification circuit arrangement
US4324953A (en) Four-party automatic number identification circuit arrangements
US5155764A (en) Telephone set with on-hook line seizure
US5768367A (en) Method and apparatus for removing FSK in-band signaling
US5040207A (en) Two-telephone intercom
US6934382B1 (en) Method for recognizing an off-hook condition on a single subscriber line with two terminal devices
US5317634A (en) Telephone subset arrangement
US5917895A (en) Adjunct arrangement for a telecommunication device

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SOCIETE ANONYME LA TELEPHONIE