FI75861C - Kol/vattendispersion. - Google Patents

Kol/vattendispersion. Download PDF

Info

Publication number
FI75861C
FI75861C FI831100A FI831100A FI75861C FI 75861 C FI75861 C FI 75861C FI 831100 A FI831100 A FI 831100A FI 831100 A FI831100 A FI 831100A FI 75861 C FI75861 C FI 75861C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
dispersion
carbon
weight
dispersion according
polymers
Prior art date
Application number
FI831100A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI831100A0 (fi
FI831100L (fi
FI75861B (fi
Inventor
Lars Lennart Stigsson
Bjoern Lindman
Original Assignee
Fluidcarbon International Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fluidcarbon International Ab filed Critical Fluidcarbon International Ab
Publication of FI831100A0 publication Critical patent/FI831100A0/fi
Publication of FI831100L publication Critical patent/FI831100L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75861B publication Critical patent/FI75861B/fi
Publication of FI75861C publication Critical patent/FI75861C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C10PETROLEUM, GAS OR COKE INDUSTRIES; TECHNICAL GASES CONTAINING CARBON MONOXIDE; FUELS; LUBRICANTS; PEAT
    • C10LFUELS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NATURAL GAS; SYNTHETIC NATURAL GAS OBTAINED BY PROCESSES NOT COVERED BY SUBCLASSES C10G, C10K; LIQUEFIED PETROLEUM GAS; ADDING MATERIALS TO FUELS OR FIRES TO REDUCE SMOKE OR UNDESIRABLE DEPOSITS OR TO FACILITATE SOOT REMOVAL; FIRELIGHTERS
    • C10L1/00Liquid carbonaceous fuels
    • C10L1/32Liquid carbonaceous fuels consisting of coal-oil suspensions or aqueous emulsions or oil emulsions
    • C10L1/326Coal-water suspensions

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Emulsifying, Dispersing, Foam-Producing Or Wetting Agents (AREA)
  • Colloid Chemistry (AREA)
  • Liquid Carbonaceous Fuels (AREA)
  • Solid Fuels And Fuel-Associated Substances (AREA)
  • Lubricants (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)

Description

1 75861
Hiili/vesi-dispersio
Esillä oleva keksintö kohdistuu hiili/vesi-disper-sioon, joka on erittäin stabiili varastoitaessa ja sovel-5 tuu kuljetettavaksi sekä energian tuotantoon. Tarkemmin sanottuna keksintö kohdistuu dispersioon, joka sisältää vettä, jauhettua hiiltä ja lisäaineita, jolloin hiilipitoisuus on alueella 60-80 paino-%.
Hiilidispersio saastuttaa ympäristöä huomattavasti 10 vähemmän ja sitä voidaan käsitellä helpommin kuin kiinteää hiiltä ja vältytään eräiltä kuljetukseen ja varastointiin liittyviltä vaaratekijöiltä. Tällainen dispersio on myös edullinen taloudelliselta näkökohdalta tarkasteltuna.
Syy hiilidispersioiden käyttöön on hiilen käytön 15 suunniteltu kasvu perusenergialähteenä sekä suurissa että pienissä laitoksissa sähkön ja lämmön tuottamiseksi. Kiinteän hiilen käyttö tässä yhteydessä on vaikeaa useista syistä ja siten hiilen muuttamista nestemäiseen muotoon pidetään yleensä mielenkiintoisena menetelmänä. Hiilen ke-20 miallinen muutto nestemäiseksi tuotteeksi, ns. nesteytys, ei vielä voi kilpailla öljyn kanssa ja oletetaan tämän menetelmän vaikuttavan maailmanlaajuiseen energiantuotantoon vain marginaalisesti ennen vuotta 2000. Hiilen kemiallinen muuttaminen kaasumaiseksi tuotteeksi, ns. kaasuunnus, vai-25 kuttaa olevan tuottavampi menetelmä kivihiilen hyödyntämiseksi. Kuitenkin myös tässä menetelmässä on merkittäviä teknillisiä vaikeuksia, vaikka suuria rahamääriä on kulutettu teknilliseen kehitykseen.
Fysikaalinen muuttaminen on toinen tapa muuttaa hii-30 li nestemäiseen muotoon ja keksintö kohdistuu tähän menetelmään. Siinä sovelletaan hiilen dispergoimista nesteeseen, joka voi olla jotain orgaanista polttoainetta, kuten lämmitysöljyä, metanolia jne. tai vettä.
Jauhemaisen hiilen vesidispersioiden vaikeutena on 35 pääasiassa dispersioiden tekeminen stabiileiksi pienellä viskositeetillä. Hiiliosaset eivät saa laskeutua varastoi- 2 75861 taessa tai kuljetettaessa hiilidispersioita. Lisäksi hii-lidispersion pumpattavuuden täytyy olla hyvä ja sen Teologisten ominaisuuksien täytyy soveltua polttoa varten käyttäen tavanomaista menetelmää, jota mahdollisesti on 5 jonkin verran modifioitu.
Aikaisemmista ehdotuksista hiili/vesi-dispersioiden stabiloimiseksi mainittakoon ehdotus, joka on esitetty venäläisessä julkaisussa Khim. Perab. Topi. 1975 30(2) 19-29 ja josta on esitetty tiivistelmä julkaisussa Chemical 10 Abstracts 87: 55532b. Tässä tapauksessa polykarboksyyliha-pon suoloja ja polyfosfaatteja käytetään muiden muassa stabiloivina aineina. Optimaalisen seoksen viskositeetti on noin 0,5 Pas kivihiilipätoisuudella 57-63 % ja tästä seuraa, että tämä dispersio ei täytä vaatimuksia. Lisäksi 15 stabiilisuus laskeutumista vastaan on riittämätön.
SE-kuulutusjulkaisusta 7805632-2 tunnetaan hiili/-vesi-dispersio, jossa stabiilisuusvaikutus laskeutumista vastaan saavutetaan tavanomaisten polyelektrolyyttien, mm. polyfosfaatin avulla samojen periaatteiden mukaan, jotka 20 on esitetty edellä mainitussa julkaisussa. Myöskään tässä tapauksessa stabiilisuus laskeutumista vastaan ei ole tyydyttävä .
US-patentissa 4 242 098 esitetään hiili/vesi-disper-sio, jossa stabilointi saavutetaan lisäämällä erilaisia ve-25 siliuko.isia polymeerejä (polyetyleenioksidia, polakryyli-amideja jne.). Tämä dispersio edustaa parannusta edellä mainittuihin dispersioihin verrattuna.
Teoriaa dispersioiden stabiilisuudesta on viime aikoina huomattavasti tarkennettu. Teoriaa on kehitetty kä-30 eittämään väkevämpiä järjestelmiä, mutta ennen kaikkea on osoitettu uusi vuorovaikutustyyppi. Aikaisemmin käsiteltyjen vaikutustapojen lisäksi, kuten sähköstaattinen stabilointi pinta-aktiivisten aineiden ja polyelektrolyyttien avulla sekä eteerinen stabilointi polymeerien avulla, muo-35 dostavat keskeisen vaikutuksen myös ns. hydrataatiovoimat. Näiden voimien olemassaolo on äskettäin osoitettu ja ne on 3 75861 selitetty teoreettisesti. Hydrataatiovoimat mahdollisesti yhdessä muiden vuorovaikutustyyppien kanssa muodostavat esillä olevan keksinnön pääasiallisen perustan, jolloin saadaan edellä esitettyä tyyppiä olevia pitkäikäisiä sta-5 biileja hiili/vesi-dispersioita, jotka soveltuvat hyvin suoraan poltettaviksi käytettävissä olevia menetelmiä käyttäen mahdollisesti pienin muutoksin. Tällaisia dispersioita saadaan esillä olevan keksinnön avulla.
Keksintö koskee dispersiosta, joka muodostuu vedes-10 tä, jauhetusta hiilestä ja lisäaineista, jolloin hiilipitoisuus on 60-80 paino-%. Menetelmälle on tunnusomaista, että dispersio sisältää lesitiiniä tai muuta kahtaisionista pinta-aktiivista ainetta, joka on absorboitunut hiiliosas-ten pinnalle, ja lisäksi tämän kanssa yhdessä vaikuttavia 15 polymeerejä, joista vähintään yksi sisältää sekä hydrofobisen että hydrofiilisen luonteen omaavia segmenttejä.
Dispersion Teologiset ominaisuudet sallivat dispersion pumppaamisen ja siirtämisen putkistojen kautta kitkan ollessa huomattavasti alentunut ja ennen kaikkea sen sta-20 biilisuus höytälöitymistä sekä laskeutumista vastaan on merkittävästi parantunut.
Jos hiili/vesi-dispersioita, jotka määritelmän mukaan ovat termodynaamisesti epästabiileja, stabiloidaan, laskeutumis- ja aggregoitumisnopeudet alenevat estokerrok-25 sen muodostumisen vaikutuksesta, joka vastustaa osasten välisiä vetovoimia. Tämä hylkivä vaikutus voidaan saavuttaa kolmen perusperiaatteen avulla: sähköstaattinen stabiloituminen, eteerinen stabiloituminen ja stabiloituminen hydrataatiovoimien vaikutuksesta. Stabiloituminen muuttaa 30 osasten energiaa ja/tai muodostaa voimakkaamman estokerrok-sen, joka vastustaa osasten välistä vetovoimaa. Näihin periaatteisiin perustuen on mahdollista stabiloida hiiliosas-ten suuria pitoisuuksia vesiliuoksessa lisäämällä pieniä määriä orgaanisia lisäaineita.
35 Uusien kolloidisten järjestelmien muodostamiseksi on välttämätöntä antaa järjestelmille sellaisia ominaisuuk- 4 75861 siä, että osasten väliset vetovoimat minimoituvat ja muodostuu estokerros höytälöitymistä ja sitä seuraavaa laskeutumista vastaan. Eräät steerisen stabiloinnin muodot hydrofiilisten polymeerien avulla muodostavat edulliset 5 olosuhteet hiili/vesi-dispersioiden pitkäaikaista stabilointia varten.
Tutkittaessa laminaarisia neste/kide-faaseja ionis-ten pinta-aktiivisten aineiden järjestelmissä, on osoitettu, että nämä faasit voivat turvota ja sisältää suuria 10 määriä vettä. Tämä selittyy repulsiolla vierekkäisten pinta-aktiivisten kerrosten välissä olevan vesikerroksen kautta ja sen voidaan katsoa kuuluvan sähköstaattisiin kaksois-kerrosvoimiin. Kahtaisionisilla aineilla, kuten fosfolipi-dilesitiinillä turpoaminen on vähemmän havaittavaa, mutta 15 kuitenkin erittäin selvä. Tämä osoittaa, että myös ilman nettovarausta esiintyy huomattavaa repulsiota. Tämä repul-siovoima, ns. hydrataatiovoima, muuttuu likimain eksponentiaalisesti etäisyyden mukaan 2-3 nm:n deklinaatiolla. Voiman luonne on yleinen eikä se vaihtele alkyyliketjun 20 pituuden tai ketjujen (nestemäisten tai kiinteiden) fysikaalisen tilan mukaan ja on myös läsnä, jos jokin määrä varattuja pinta-aktiivisia aineita lisätään järjestelmään. Hydrataatiovoimia on osoitettu myös mittaamalla suoraan voimat muutaman 1/10-n nm:n etäisyydellä toisistaan olevien 25 pintojen välillä. Äskettäin on kehitetty teoreettinen malli hydrataatiovoimille ja siten on ollut mahdollista saattaa nämä voimat vastaamaan ns. peilivarausten läsnäoloa rajapinnoilla, joissa tehollinen dielektrisyysvakio muut tuu. Nämä peilivaraukset kahtaisionisilla ryhmillä ovat 30 yleisiä mikro- ja makroheterogeenisissä järjestelmissä.
Niitä käytetään hyödyksi tämän keksinnön mukaan haluttujen ominaisuuksien aikaansaamiseksi korkean dielektrisyyden vakion omaavan aineen suspensioon. Täten kahtaisionista pinta-aktiivista ainetta, kuten lesitiiniä, voidaan adsor-35 boida kiinteiden osasten pinnoille. Tällöin esiintyy voimakkaita repulsiovoimia osasten välillä lyhyillä etäisyyk- 5 75861 sillä. Periaate on siten erikoisen käyttökelpoinen väke-vöityjä dispersioita vastaan.
Keksintöä esitellään yksityiskohtaisemmin seuraa-vassa esimerkin avulla.
5 Esimerkki 1. Misellejä muodostamatonta, kahtaisionista aktiivista ainetta, kuten lesitiiniä tai alkyylibetaiinia, joka täten liukenee verrattain vaikeasti veteen, liuotetaan ensin orgaaniseen liuottimeen. Liuotin voi olla esimerkik- 10 si oktanolia, heksadekeenia tai metanolia ja se voidaan ottaa talteen sopivalla tavalla tai se voi muodostaa merkityksettömän osuuden dispersion painosta.
2. Pinta-aktiivinen valmiste lisätään jauhetun hiilen ja veden dispersioon. Sopivat hiilijakeet ovat alueel- 15 la 1-200 mikrometriä (edullisesti 150 yum) ja niiden koko-jakautuma on laaja (polydispergoitu hiilijauhe). Osasten koko ja kokojakauma voidaan valita halutun stabiilisuuden mukaan. Mitä pienempi on osaskoko, sitä parempi on stabiilisuus, mutta hiilen jauhaminen mikrometriä pienempään osas-20 kokoon on kallista. Osasten pitoisuus voi vaihdella laajalla alueella. Taloudellisten ja teknillisten näkökohtien mukaan osasten pitoisuus täytyisi optimoida tapauksesta toiseen. Hiili/vesi-dispersiot, joiden kuiva-ainepitoisuus on välillä 65-75 paino-%, ovat erikoisen mielenkiintoisia, 25 koska näiden dispersioiden reologiset ominaisuudet ovat hyvät, esimerkiksi siirtoa varten putkistoissa. Suurimman mahdollisen hiilipitoisuuden saamiseksi (70-80 paino-%) on osaskokojakauma otettava erikoisesti huomioon. Normaalitapauksessa tämä voidaan tehdä yksinkertaisten geometristen 30 tarkastelujen mukaan, kuten vapaan tilan minimoiminen pakattaessa eri kokoisia osasia.
Adsorptiovaiheen jälkeen dispersioon lisätään vähintään yhtä anionista tai ei-anionista polymeeriä, joka vaikuttaa yhdessä pinta-aktiivisen aineen kanssa ja sisältää 45 luonteeltaan sekä hydrofobisia että hydrofiilisiä segmenttejä, jonkin asteisen steerisen estokerroksen saamiseksi 6 75861 ja osasten välisen kitkan pienentämiseksi. Valinta voidaan tehdä esimerkiksi polyeetterien, polysakkaridien, kuten ksantaanikumin tai guarkumin, polyalkoholien ja po-lyakrylaattien välillä. Erikoisen sopivia keksinnön mu-5 kaan ovat polyetyleenioksidi, polypropyleenioksidin ja polyetyleenioksidin kopolymeerit, joissa polyetyleeniok-sidin määrä on vallitseva. Kopolymeerin molekyylipaino on edullisesti 5000-50000 ja edullisinta on, että kopolymee-ri sisältää vähintään 70 paino-% polyetyleenioksidia, jol-10 loin molekyylipaino on 8000-15000. Polymeerien pitoisuutta painoprosentteina kokonaispainosta laskettuna voidaan vaihdella välillä 0,1 - 5 %, mutta taloudellinen optimi on noin 0,5 %. Lisäaineiden kokonaismäärä on edullisesti alle 2 paino-%.
15 Dispersion saamiseksi miellyttävämmäksi saastumatto man öljyn korvikkeena voidaan dispersioon lisätä hieman al-kalimetallien tai maa-alkalimetallien suoloja. Edullisesti suola on kalsiumhydroksidi tai dolomiittijauhe. Suola neutraloi happamat kaasuaineosat, joita muodostuu polttoaineen 20 hapettuessa ja se voidaan ottaa talteen osasten saostus-laitteessa .
Veden haihtumisen estämiseksi hiili/vesi-dispersios-ta voidaan siihen lisätä ainetta, joka muodostaa monomole-kyläärisen kerroksen rajapinnalle. Tällainen aine on setyy-35 lialkoholi tai heksadekanoli.
Keksintö antaa huomattavia etuja verrattuna aikaisempiin menetelmiin kivihiiliosasten stabiloimiseksi vesiliuoksessa. Erinomaisen laskeutumisstabiilisuuden ja pumpattavuuden suhteen erinomaisten Teologisten ominaisuuk-30 sien ansiosta saatu dispersio soveltuu hiilen siirtämiseksi asianmukaisella tavalla johdoissa ja putkistoissa käytettäväksi esimerkiksi kemian teollisuudessa tai suoraan energian tuotantoon.
Polttokokeet kattiloissa, jotka on suunniteltu ras-35 kasta öljyä varten, ovat osoittaneet, että dispersio soveltuu erittäin hyvin öljyn korvaamiseen täysin tai osittain .

Claims (7)

7 75861
1. Dispersio, joka muodostuu vedestä, jauhetusta hiilestä ja lisäaineista, jolloin hiilipitoisuus on 60-80 5 paino-%, tunnettu siitä, että dispersio sisältää lesitiiniä tai muuta kahtaisionista pinta-aktiivista ainetta, joka on adsorboitunut hiiliosasten pinnalle, ja lisäksi tämän kanssa yhdessä vaikuttavia polymeerejä, joista vähintään yksi sisältää sekä hydrofobisen että hyd-10 rofiilisen luonteen omaavia segmenttejä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dispersio, tunnettu siitä, että yksi polymeereistä on polypropylee-nioksidin ja polyetyleenioksidin kopolymeeri, jossa poly-etyleenioksidin määrä on vallitseva.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen dispersio, tun nettu siitä, että kopolymeerin molekyylipaino on 5 000 - 50 000.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen dispersio, tunnettu siitä, että kopolymeeri sisältää vähintään 70 20 paino-% polyetyleenioksidia ja että molekyylipaino on 8 000 - 15 000.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dispersio, tunnettu siitä, että yksi polymeereistä on polysakkaridi.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen dispersio, t u n -25 n e t t u siitä, että polysakkaridi on ksantaanikumi tai guarkumi.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen dispersio, tunnettu siitä, että lisäaineiden kokonaismäärä on pienempi kuin 2 paino-%.
FI831100A 1981-08-03 1983-03-30 Kol/vattendispersion. FI75861C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8104645A SE436136B (sv) 1981-08-03 1981-08-03 Kol-vattendispersion med additiv bestaende av zwitterjonisk tensid och dermed samverkande hydrofila polymerer
SE8104645 1981-08-03
PCT/SE1982/000107 WO1983000500A1 (en) 1981-08-03 1982-04-05 Coal-water dispersion
SE8200107 1982-04-05

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI831100A0 FI831100A0 (fi) 1983-03-30
FI831100L FI831100L (fi) 1983-03-30
FI75861B FI75861B (fi) 1988-04-29
FI75861C true FI75861C (fi) 1988-08-08

Family

ID=20344323

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI831100A FI75861C (fi) 1981-08-03 1983-03-30 Kol/vattendispersion.

Country Status (11)

Country Link
EP (1) EP0084535B1 (fi)
AT (1) ATE25398T1 (fi)
AU (1) AU557810B2 (fi)
BR (1) BR8207824A (fi)
DE (1) DE3275385D1 (fi)
DK (1) DK152374C (fi)
FI (1) FI75861C (fi)
NO (1) NO160587C (fi)
SE (1) SE436136B (fi)
SU (1) SU1303032A3 (fi)
WO (1) WO1983000500A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1983003617A1 (en) * 1982-04-05 1983-10-27 Stigsson, Lars, Lennart Coal-water dispersion and method of the manufacture thereof
SE8202879L (sv) * 1982-05-07 1983-11-08 Carbogel Ab Vattenuppslamning av ett fast brensle samt sett och medel for framstellning derav
SE8202878L (sv) * 1982-05-07 1983-11-08 Carbogel Ab Pumpbar vattenuppslamning av ett fast brensle samt sett att framstella en sadan
US4472170A (en) * 1982-12-27 1984-09-18 The Procter & Gamble Company Coal-water slurry compositions
SE450690B (sv) * 1983-03-18 1987-07-20 Bergvik Kemi Ab Dispergeringsmedel for fasta partiklar i vatten och anvendning av dispergeringsmedlet for dispergering av kolpartiklar
US4713086A (en) * 1984-03-02 1987-12-15 Amax Inc. Oil-compatible coal/water mixtures
US4592760A (en) * 1985-01-22 1986-06-03 Merck & Co., Inc. Coal slurry

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE417327B (sv) * 1977-05-31 1981-03-09 Scaniainventor Ab Brennbart medium bestaende av pulveriserat kol, vatten och som dispergeringsmedel polyakrylat eller polyfosfat samt forfarande for framstellning herav
JPS5643394A (en) * 1979-09-14 1981-04-22 Lion Corp Dispersant for mixed fuel
JPS5657887A (en) * 1979-10-17 1981-05-20 Lion Corp Dispersing agent for mixed fuel
JPS5657888A (en) * 1979-10-17 1981-05-20 Lion Corp Dispersing agent for mixed fuel

Also Published As

Publication number Publication date
SE436136B (sv) 1984-11-12
ATE25398T1 (de) 1987-02-15
DK152374B (da) 1988-02-22
SE8104645L (sv) 1983-02-04
DK152374C (da) 1988-08-01
NO831118L (no) 1983-03-28
BR8207824A (pt) 1983-09-06
EP0084535B1 (en) 1987-02-04
DK146683D0 (da) 1983-03-30
FI831100A0 (fi) 1983-03-30
AU557810B2 (en) 1987-01-08
FI831100L (fi) 1983-03-30
SU1303032A3 (ru) 1987-04-07
AU8333582A (en) 1983-02-22
EP0084535A1 (en) 1983-08-03
NO160587C (no) 1989-05-03
DE3275385D1 (en) 1987-03-12
DK146683A (da) 1983-03-30
WO1983000500A1 (en) 1983-02-17
NO160587B (no) 1989-01-23
FI75861B (fi) 1988-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU557408B2 (en) An aqueous slurry of a solid fuel and a process and means for the production thereof
CA2148583C (en) Viscoelastic surfactant based foam fluids
Shah Significance of the 1: 3 molecular ratio in mixed surfactant systems
FI75861B (fi) Kol/vattendispersion.
US3210168A (en) Stabilized oiled coal slurry in water
NO315954B1 (no) Belagte partikler, fremgangsmåte for deres fremstilling, suspensjon inneholdende slike partikler, og anvendelse derav på oljefelt
NO151327B (no) Vannfri, bygget, flytende vaskemiddelblanding, samt fremgangsmaate for fremstilling av en slik
JPS5823890A (ja) 燃焼可能な石炭/水燃料スラリ−およびその製造方法
GONZÁLEZ et al. Asphaltenes adsorption by quartz and feldspar
Nunn et al. Visual evidence regarding the nature of hemimicelles through surface solubilization of pinacyanol chloride
US20080103218A1 (en) Surfactant
US4599089A (en) Coal-water dispersion
US4511365A (en) Coal-aqueous mixtures
CA1216425A (en) Coal-water dispersion and method of the manufacture thereof
JPH0248036B2 (fi)
JPS5991195A (ja) 石油コ−クスの水スラリ−用分散安定剤
CN1017062B (zh) 保持稳定化煤水浆的方法
He et al. Effect of inorganic electrolytes on the stability of allophane in aqueous solutions of anionic xanthan polysaccharide
JP3577326B2 (ja) 高濃度石炭・水スラリー用安定剤
JPS6015493A (ja) 石油コ−クスの水スラリ−用分散安定剤
EP0209122A1 (en) Coal-water mixture containing poly(alkylene oxide) surfactant and hydroxyalkyl polygalactomannan
JPS59502105A (ja) 石炭−水分散液
JPS6015494A (ja) 石油コ−クスの水スラリ−用分散安定剤
JPS62215695A (ja) 高濃度石炭−水スラリ−用分散安定剤
JPS60192794A (ja) 液体−固体の分散燃料

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: FLUIDCARBON INTERNATIONAL AB