FI75610C - Foerfarande och anordning foer framstaellning av fibermassa av lignocellulosahaltigt material. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer framstaellning av fibermassa av lignocellulosahaltigt material. Download PDF

Info

Publication number
FI75610C
FI75610C FI841041A FI841041A FI75610C FI 75610 C FI75610 C FI 75610C FI 841041 A FI841041 A FI 841041A FI 841041 A FI841041 A FI 841041A FI 75610 C FI75610 C FI 75610C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
grinding
preheater
pressure
steam
gas
Prior art date
Application number
FI841041A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI841041A (fi
FI841041A0 (fi
FI75610B (fi
Inventor
Leif Klinga
Original Assignee
Sunds Defibrator
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sunds Defibrator filed Critical Sunds Defibrator
Publication of FI841041A publication Critical patent/FI841041A/fi
Publication of FI841041A0 publication Critical patent/FI841041A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75610B publication Critical patent/FI75610B/fi
Publication of FI75610C publication Critical patent/FI75610C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21BFIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
    • D21B1/00Fibrous raw materials or their mechanical treatment
    • D21B1/04Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres
    • D21B1/12Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres by wet methods, by the use of steam
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D1/00Methods of beating or refining; Beaters of the Hollander type
    • D21D1/20Methods of refining
    • D21D1/30Disc mills

Description

7561 O
1 Menetelmä ja laite kultumassan valmistamiseksi kuitumaisesta lignoselluloosapltolsesta materiaalista Förfarande och anordning för framställning av 5 flbermassa av lignocellulosahaltlgt material Tämä keksintö koskee menetelmää kultumassan valmistamiseksi kuitumai-10 sesta lignoselluloosapltolsesta raaka-aineesta, jossa materiaalin kuljetus esikuumentlmeen ja myös heti sen jälkeen jauhinlaitteeseen suoritetaan höyrytiiviillä kuljettimella ja jossa materiaali esikuu-mennetaan höyryn avulla esikuumentimessa ja jossa esikuumennettu materiaali tämän jälkeen jauhinlaitteessa jauhetaan korotetussa höyryn 15 tai kaasun paineessa jauhinkiekkojen välissä, jotka pyörivät toistensa suhteen, kultumassaksl, joka pakotetaan eteenpäin laitteen kammiosta höyryn tai kaasun avulla erotuslaitteeseen, joka samoin on höyrynpaineen alaisena ja jossa höyry erotetaan massasta.
20 Keksintö koskee myös laitetta keksinnön mukaisen menetelmän suorittamiseksi valmistettaessa kultumassaa kuitumaisesta lignoselluloosapitoi-sesta raaka-aineesta käsittäen esikuumentimen, johon raaka-aine johdetaan ylipaineessa höyrytiiviin kuljetinlaitteen kautta yhdessä höyryn kanssa materiaalin eslkuumentamiseksi, höyrytiiviin ruuvikuljettimen 25 esikuumennetun materiaalin siirtämiseksi jauhatuslaitteeseen, joka käsittää toistensa suhteen pyörivät jauhinkiekot, jotka on sijoitettu kammioon ja on yhdistetty ulkopuolisesti tiivistettyyn vastaanotto-säiliöön, johon jauhettu kultumassa puhalletaan jauhinkammiossa olevan höyryn avulla, joka höyry erotetaan vastaanottosäillössä kuitumassasta.
30
Raaka-aine koostuu lastuista, jotka ovat havu- tai lehtipuuta, bambua, olkea, bagassla jne., jotka voivat olla joko kemiallisesti käsiteltyjä tai käsittelemättömiä jauhatuslaitteessa tapahtuvan kuldutuksen aikana. Jauhatuslaite käsittää vähintään kaksi toisensa suhteen pyörivää esim.
35 kiekkotyyppistä jauhinelintä, joissa on tasomaiset tai kartiomaiset jauhinpinnat tai niiden kombinaatio.
2 75610 1 Riippuen tuotettavan kulttimateriaalin tyypistä valhtelevat määrät sähkö-tal höyryenergiaa (50-2000 kWh/tonni) tarvitaan prosessllämpötilan ollessa 250-l00°C, Yleisesti on voimassa, että kuldutukseen vaaditun energian määrä vähenee jauhatuslaitteeseen syötetyn materiaalin lämpötilan kasva-5 essa. Tämä selittyy sillä, että kultujen erottamiseen tarvittava työ riippuu siltä lämpötilasta, johon kuitumateriaalia koossapitävät ja kuituja ympäröivät keskilamellit kuumennetaan jauhatusprosessin aikana erityisesti tämän alkuvaiheessa. Keskilamellit koostuvat suureksi osaksi ligniinistä, joka kuumennettaessa ja lämpötilan noustessa vähitellen peh-10 menee ja muuttuu vähitellen kiinteästä suhteellisen juoksevaan olomuotoon. Tätä seikkaa käytetään hyväksi useissa massanvalmlstusmenetelmlssä pienentämään tähän tarkoitukseen tarvittavaa sähköenergian kulutusta, jolloin materiaali ennen kuldutusta kuumennetaan suoraan syötetyn tuoreen höyryn tai kuldutusprosessin aikana syntyneen höyryn avulla.
15
Jauhatusellmen sulkeminen painetilvliseen kammioon tekee mahdolliseksi eslkuumennetussa tilassa syötetyn materiaalin hajotuksen tai jauhatuksen suorittamisen ylläpitäen korotettua painetta ja lämpötilaa, jotka ovat prosessin kannalta suotuisia. Kuidutusprosessissa valmistettu kultumate-20 riaall syötetään paineenalaisesta jauhlmen kammiosta vastaanottolaittee-. seen, jota pidetään samoin ylipaineen alaisena, joka on yhtä suuri tai hiukan pienempi kuin se, joka vallitsee jauhlnkammion poistovyöhykkeessä. Vastaanottolalte, jossa kultumassasta erotetaan sen mukana jauhatuslalt-teesta tullut höyry, on varustettu laitteella kuitumateriaalin polstaml-25 seksi vastaanottolaitteesta siten, että höyrynpaine sanotussa vastaanot-tolaitteessa säilyy ja ilman, että samanaikaisesti höyryä suuremmin poistuu kuitumateriaalin mukana.
Aikaisemmin on vastaanottolaltteessa erotettua höyryä käytetty esikuumen-30 tamaan materiaali atmosfäärisessä tilassa noin 100°C:een ennenkuin se syötetään palnetiiviistl eslkuumentimeen, joka toimii palneenalalsena ja joka on yhdistetty suoraan jauhatualaitteeseen. Materiaalin kuumennus on saatu aikaan syöttämällä eslkuumentimeen tuoretta palneenalaista höyryä tai sellaisissa kuidutusprosesselssa, jotka vaativat suurempia määriä 35 sähköenergiaa, jauhatuslaltteen sisääntulovyöhykkeeltä palautetaan höyryä.
3 75610 1 Keksinnön tarkoituksena on soveltaen ennestään tunnetun tyyppistä jauha-tusprosessia (vrt. esim. ruotsalainen patentti 413.601) tehdä mahdolliseksi jauhatuksen suorittamisen edullisen korkeassa paineessa ja lämpötilassa ja samalla tehdä mahdolliseksi tähän tarkoitukseen syötetyn sähkö-5 tai höyryenergian talteenotto materiaalin esikuutnentamiseksi mahdollisimman korkeaan lämpötilaan esikuumentimessa.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että jauhatus-laitteessa aikaansaadaan korkeampi höyryn tai kaasun paine kuin 10 esikuumentimessa niin, että jauhatuslaltteesta vastaanottolaitteeseen menevä höyry siirtyy edelleen tämän korkeamman paineen avulla esi-kuumentimeen, jossa se varmistaa materiaalin kuumentamisen yli 100°C.
Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista, että vastaanottolaite 15 on yhdistetty putkella esikuumentimeen ja että jauhinlaite on järjestetty syötettäväksi tuorehöyryllä tai kaasulla tai siinä tuotetaan tuorehöyryä tai kaasua korkeammassa paineessa ja lämpötilassa kuin vastaanottosäiliössä ja esikuumentimessa, ja että tämä höyry tai kaasu johdetaan putken kautta esikuumentimeen, jossa se ainakin osittain 20 vastaa materiaalin esikuumentamisesta tarkoitettuun lämpötilaan yli 100°C.
Materiaali siirretään painetiiviin kuljettimen kautta ei ainoastaan esikuumentimeen, vaan myöskin tästä jauhatuslaltteeseen.
25
Samalla kun keksinnön mukainen jauhatusprosessl voidaan suorittaa edulli-simmissa lämpötila- ja paineolosuhteissa, se höyryenergia, joka on syntynyt jauhatusprosessin aikana tai syötetty tuorehöyrynä, voidaan saada talteen esikuumentimessa, mikä huomattavasti vähentää prosessin suoritta-30 mlsen vaatimaa energiankulutusta. Suhteellisen korkean lämpötilan vuoksi, jonka alaiseksi kuitumateriaali joutuu, keksintö on erityisen sopiva huokoisten ja kovien kuitulevyjen valmistuksessa, joissa vaatimukset mitä tulee kuitumassan vaaleuteen, ovat vähäisemmät. Samalla kuitujen hajottamista niin, että tuloksena olisi fibrillien vapautuminen, ei tarvitse 35 viedä niin pitkälle ja prosessi kokonaisuudessaan tulee vähemmän ener-glaa kuluttavaksi jauhinlaltteessa. Tämä taas merkitsee, että jauhatus- 4 75610 ^ laitteeseen on tarpeen syöttää energiaa tuoreen höyryn muodossa, jotta saataisiin aikaan tarkoitettu paineen jakauma höyryn siirtämiseksi järjestelmässä ja korkea esikuumennuslämpötila esikuumentimessa. Keksinnön mukaisesti kalliin höyryn tarve alenee minimiinsä käyttämällä kokonaan 5 tai osaksi sitä paineenalaista höyryä, joka voidaan saada talteen vas-taanottolaitteesta.
Voidaan havaita, että paine, joka saadaan jauhatuslaitteen poistovyöhyk-keeltä, lisättynä pienehköllä tuorehöyrymäärällä tai ilman sitä jauhatus-10 laitteen erillisellä sisääntulovyöhykkeellä, voidaan jauhatuslaitteen turboefektin ja kuidutukseen syötetyn sähköenergian ansiosta, putkissa, venttiileissä ja säätölaitteessa syntyvästä vastuksesta ja painehäviöis-tä huolimatta saattaa sellaiselle tasolle, että erillisestä esikuumenti-mesta jauhatuslaitteeseen johdetun materiaalin lämpötila ja prosessointi-15 aste on sama kuin tai poikkeaa vain vähäisessä määrin siltä, mikä on aikaisemmin aikaansaatu lisäämällä tuoretta höyryä eslkuumennuslaitteeseen, joka on suoraan (avoimesti) liitetty jauhatuslaitteeseen.
Keksinnölle voidaan myöskin sanoa olevan tunnusmerkillistä, että raaka-20 aine ennenkuin se siirretään periaatteessa painetiiviin syöttölaitteen avulla jauhatuslaitteeseen, joka toimii korotetussa paineessa ja lämpötilassa, saatetaan esikuumennuksen alaiseksi lämpötilassa, joka on yli 100°C, mutta ei ylitä jauhatuslaitteen poistovyöhykkeellä vallitsevaa lämpötilaa, jolloin tähän esikuumennukseen tarvittava höyrymäärä tuodaan 25 pääasiallisesti jauhimen poistovyöhykkeestä paineenalaisena toimivan kui-dunerotuslaitteen kautta.
Laitetta selostetaan tämän jälkeen yksityiskohtaisemmin viitaten oheisessa piirustuksessa esimerkkinä esitettyyn edulliseen sovellutusmuotoon.
30
Kuvio 1 on enemmän tai vähemmän kaaviollinen sivukuvanto osittain leikkauksena, joka esittää laitteistoa keksinnön mukaisen prosessin suorittamiseksi.
oc ° Kuvio 2 esittää jauhatuslaitetta, joka muodostaa osan laitteistosta sekä siihen yhdistettyä painetlivlstä kuljetinta piirrettynä suurennettuun skaalaan ja pystyleikkauksessa.
Il 5 75610 1 Piirustuksissa viitenumero 10 tarkoittaa syöttösuppiloa raaka-ainetta varten, joka on esimerkiksi puulastuja, jotka siirretään ruuvikuljet-time11a 11 esikuumentimeen 15. Tässä vaiheessa materiaali komprimoidaan kuljettimen ruuvilla 12, jota käyttää roottori 19 siten, että muodostuu 5 höyrytiivis materiaalitulppa. Kompressioastetta säädetään pneumaattisesti ohjatulla vastapainelaitteella 13, joka toimii yhdessä kartiomai-sen venttiilikappaleen 14 kanssa, joka on sisäänsyötettyä materiaalitulp-paa vastassa.
10 Ohittaessaan kartiomaisen venttiilikappaleen materiaalitulppa hajoaa ja materiaali putoaa alas pystysuoraan esikuumentimeen 15, jossa materiaalin pinta pidetään tasolla, joka antaa tulokseksi toivotun viipymäajan esi-kuumennussäiliössä. Tämä materiaalin pinnankorkeus ylläpidetään siten, että pInnankorkeuden säädin 16 vaikuttaa syöttöruuvin 12 nopeuteen käyt-15 tölaltteen 19 kautta. Materiaali, joka on kuumennettu esikuumennussäili-8ssä 15, syötetään esikuumentimen pohjan kautta kuljettimen 18 avulla tiiviin siirtoputken 20 kautta kuljettimen 22 sisääntulo-osaan, joka komprimoi materiaalia niin, että saadaan aikaan periaatteessa höyrytiivis materiaalin siirto esikuumentimesta 15 jauhinlaitteeseen tai kiekkojau-20 himeen 24.
Kuljetin 22 käsittää samalla tavoin kuin sovellutusesimerkin syöttökul-jetin 11 kartiomaisen putken, joka kapenee sisäpuolelta on materiaalivirran suunnassa, jossa putkessa toimii saman muotoinen ruuvi 26. Jos proses-25 sin suoritus näin vaatii, putken poistopuolelle on yhdistetty vastapaine-laite 27, joka voi olla putkiyhde, johon on laakeroitu läpät 28 toimiviksi mäntäservomoottorin 30 avulla niin, että ne voidaan kääntää putkiyh-teen sisäonteloon 32, joka muodostaa sopivimmin syllnterimäisen jatkeen materiaalia komprimoivan ruuvisyöttölaitteen poistoaukolla, joka laite 30 toimiessaan pienentää tämän ontelon virtauspolkkipintaa.
Tällä tavalla jauhatuslaitteelle 24 syötetyn esikuumennetun materiaalin kompressioastetta voidaan vaihdella halutussa määrin samanaikaisesti kun materiaalin mukana tullut neste (vesi) puristetaan komprimointiputken 35 rei'ityksen 31 läpi kanavaan 35, joka on yhdistetty painetiiviisti tähän putkeen, josta kanavasta puristettu vesi poistetaan putken 90 kautta säiliöön 92, jossa vallitseva ylipaine on yhtä suuri tai lähes sama kuin 6
7561 O
1 syöttöputkessa 20 ylläpidetty höyrynpaine sen ansiosta, että kanava 94 yhdistää säiliön 92 syöttöputkeen 20. Nesteen pinnankorkeutta säiliössä 92 säädetään pinnankorkeusanturin 100 ja sen ohjaaman säätölaitteen 98 avulla, jotka vaikuttavat säiliöstä johtavassa poistoputkessa 96 olevaan 5 venttiiliin 97.
Jauhatuslalte eli defibraattori 24 käsittää kammioon 36 sijoitetut jauhin-kiekot, sovellutusesimerkissä kiinteän jauhinkiekon 38, joka on kiinnitetty tukevasti kammioon ja jauhinkiekon 40, joka on käyttöakselilla 44, 10 jota moottori 42 käyttää.
Kun lähtömateriaali on komprimoitu kuljettimen 22 ja vastapainelaitteen 27 avulla, se siirtyy eteenpäin putken 70 kautta, joka sopivimmin on sisäpuoleltaan sylinterimäinen ja jonka vapaa pää sijaitsee läheisesti pyö-15 rivän jauhinkiekon 40 tuntumassa. Lisäksi putki 70 on sijoitettu epäkes-keisesti jauhinkiekon pyörimisakselin suhteen tarkoituksella edistää erittäin komprimoidun tulpan hajottamista ennenkuin massamaterlaali johdetaan jauhinkiekkojen väliseen jauhatusrakoon 48. Tulppa on sopiva hajottaa kiekossa 40 olevalla yhdellä tai useammalla siivekkeellä 72 suoraan put-20 ken 70 suuaukon edessä. Putken 74 kautta vettä voidaan lisätä materiaaliin, kun se johdetaan jauhatusrakoon 48, korvaamaan kuljettimessa pois-puristettu vesi. Tässä kuvatun tyyppinen kuljetin on tunnettu ruotsalaisen patentin 419.659 perusteella.
25 Servomoottori 45 on sijoitettu moottorin 42 ja pyörivän jauhinkiekon 40 välille sinänsä tunnetulla tavalla, kuten on esitetty esimerkiksi ruotsalaisessa patentissa 179.337, joka servomoottori aksiaalisesti siirtyvän pyörimättömän männän avulla välittää hydraulisen paineväliaineen paineen pyörivälle akselille 44 tämän laakereitten kautta tarkoituksella aikaan-30 saada materiaalin jauhatukseen tarvittava suuri paine sen kulkeutuessa säteen suuntaan ulospäin jauhatusraossa 48 kahden vastakkaisen jauhinkiekon välissä. Poistoputki 50 on yhdistetty jauhinkiekkokammioon 36, jonka putken kautta jauhatuslaitteessa aikaansaatu ylipaineinen kuitumateriaali siirretään tai puhalletaan ilman painehäviötä vastaanottosäiliöön 80, 35 joka on sopivimmin pyörre-erotintyyppiä, jossa kuidut ja höyry erotetaan toisistaan. Sovellutusesimerkissä erotetut kuidut poistuvat periaatteessa palnetiivlin pyörivän venttiilin 82 kautta vastaanottokuljetinlait- 7 75610 1 teeseen 84, jossa kuitumateriaalin mukana tullut kosteus höyrystyy ja poistetaan keräyssuppilon 99 kautta mahdollista uudellenkäyttöä varten jossakin järjestelmään kuuluvien laitteiden muussa osassa, joka toimii atmosfäärisen paineen alaisena.
5
Vastaanottosäiliössä 80 vallitseva paine säädetään toivottuun arvoon paine-erosäätimen 85 avulla, joka mittaa tuntoelimillä 54 ja 55 putkien 81 ja 83 kautta paineen sekä jauhatuslaitteen kammiossa 36 että vastaanottosäiliössä 80 ja automaattisesti säilyttää niiden välillä paine-eron, 2 10 joka on sovellutusesimerkissä normaalisti 0,1-0,7 kg/cm . Höyrynpaine 2 jauhimen kammiossa voi nousta arvoon 7-12 kg/cm . Höyryn lämpötila jauhi-men kammion poistoaukolla voi olla luokkaa 115-125°, jopa 150-170°C, johon lämpötilaan materiaali sen vuoksi kuumennetaan esikuumentimessa huomioonottamatta väistämättömiä paine- ja lämpötilahäviöitä matkalla esikuu-15 mentimeen.
Jauhinlaitteen 24 ja vastaanottosäiliön 80 väliseen putkeen 50 voidaan sijoittaa venttiili 52. Tämän venttiilin avulla on mahdollista säätää kuitumateriaalin polstumisnopeutta jauhinkammiosta huomioonottaen putken 50 20 kokonaispituus.
Materiaali, joka syötetään esikuumentimeen 15, kuumennetaan vastaanotto-säiliöstä 80 putken 86 kautta saatavalla höyryllä, jonka painetaso on alempi kuin jauhimen kammiossa ylläpidetty painehäviön ollessa vain se, 25 mikä vaaditaan siirtämään käsitelty kuitumateriaali jauhimen kammiosta 36 vastaanottosäiliön 80 kautta esikuumentimeen 15, normaalisti 0,1-2,0 kg/cm2.
Jauhlnkiekkokammioon 36 syötetään tuorehöyryä putkien 120,124 ja 122 kaut-30 ta ennen ja jos tarvitaan sen jälkeen kun jauhettu materiaali on läpäissyt kiekkojen välisen jauhatusraon 48. Tuorehöyryn tarkoitus on ylläpitää painetta, joka vaaditaan prosessia varten. Tämä paine tasapainotetaan säätölaitteen 110 avulla, joka vaikuttaa putkessa 122 olevaan venttiiliin 112 ja joka tuntee putken 114 kautta jauhlnkammion polstoaukosta vallit-35 eevan paineen. Tuorehöyry johdetaan yhdessä jauhatusprosessin aikana siihen tuodun sähköenergian synnyttämän höyryn kanssa esikuumentimeen 15 paine- ja lämpötllahäviöiden ollessa minimaaliset.
8 75610 1 Höyryn syötön jakaantumista putkien 122,124 kautta säädetään venttiileillä 123,125. Putken 122 kytkeminen on tarpeen ainoastaan höyryn kehityksen jauhinkiekkojen välissä ollessa erittäin vähäistä, ja jotta tällöin voitaisiin säiliössä 15 ylläpitää vaadittu paine ja eslkuumennuslämpötila.
5 Monissa tapauksissa putkesta 122 voidaan luopua.
Järjestely, jossa on erilliset paineastiat, so. esikuumennln 15, jauhinkam-mlo 36 ja vastaanottosälllö 80 tekee siten mahdolliseksi sen, että prosessiin syötetty materiaali voidaan kuumentaa eslkuumentimessa lämpöti-10 laan, joka on lähellä jauhlnkiekkokammlossa ylläpidettyä lämpötilaa esim. sen tulopuolella käyttäen yksinomaan prosessista talteenotettua paineen-alaista höyryä.
Käyttäen hyväksi jauhatuslaltteen 40 turboefektiä yhdessä hajotusprosessin 15 aikana tuodun sähköenergian kanssa, on mahdollista nostaa sitä painetta, joka vallitsee jauhlnkammlon 36 polstopuolella, tasolle, joka tekee mahdolliseksi aikaansaada esikuumentimeen 15 palautettavalle höyrylle paine, joka on korkeampi kuin eslkuumentimessa vallitseva höyrynpaine.
20 Täten materiaalissa, joka on syötetty jauhatuslaltteeseen 24, voidaan tämän järjestelyn ansiosta ylläpitää sama lämpötila, joka aikaisempien järjestelmien mukaisesti on voitu saavuttaa vain syöttämällä esikuumentimeen tuoretta höyryä, seikka, joka merkitsee huomattavia (40-80 Z) lämpöenergian säästöjä materiaalin kuumakäsittelyssä.
25
Syötetyn tai syntyneen höyryn mahdollinen ylimäärä johdetaan pois höyry-putken 88 kautta, mikä tekee mahdolliseksi höyrynpalneen ylläpitämisen järjestelmässä vakiotasolla samalla kun on mahdollista säilyttää vaadittu pieni paine-ero jauhlnkammlon 36 ja vastaanottosäiliön 80 välillä toi-30 votulla tasolla. Putkeen 88 on sijoitettu venttiili 99, jonka asetusta voidaan valvoa säätölaitteella 85.
On selvää, että keksintö ei ole rajoitettu esitettyihin sovellutuksiin, vaan sitä voidaan vaihdella monin eri tavoin keksinnöllisen konseptin 35 puitteissa. Siten on ajateltavissa, että kaasua, esim. ilmaa johdetaan höyrytilaan tarkoituksella aikaansaada tarkoitetut paine- ja lämpötila-jakaumat suljetussa järjestelmässä.
li

Claims (4)

9 75610
1. Menetelmä kuitumassan valmistamiseksi kuitumaisesta lignoselluloosa-pitoisesta raaka-aineesta, jossa materiaalin kuljetus eslkuumentimeen 5 (15) ja myös heti sen jälkeen jauhinlaitteeseen (24) suoritetaan höyry- tiiviillä kuljettimellä (11,22) ja jossa materiaali eslkuumennetaan höyryn avulla esikuumentimessa (15) ja jossa esikuumennettu materiaali tämän jälkeen jauhinlaitteessa (24) jauhetaan korotetussa höyryn tai kaasun paineessa jauhinkiekkojen (38,40) välissä, jotka pyörivät tois-10 tensa suhteen, kuitumassaksi, joka pakotetaan eteenpäin laitteen kammiosta höyryn tai kaasun avulla erotuslaitteeseen (80), joka samoin on höyrynpaineen alaisena ja jossa höyry erotetaan massasta, tunnet-t u siitä, että jauhatuslaitteessa (24) aikaansaadaan korkeampi höyryn tai kaasun paine kuin esikuumentimessa (15) niin, että jauhatuslait-15 teestä (24) vastaanottolaitteeseen (80) menevä höyry siirtyy edelleen tämän korkeamman paineen avulla esikuumentimeen, jossa se varmistaa materiaalin kuumentamisen yli 100°C.
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 20 että tuore höyry tai kaasu johdetaan materiaaliin jauhatuslaitteen (24) kammiossa (36) ennen ja mahdollisesti myös sen jälkeen kun materiaali on kulkenut jauhinkiekkojen (38,40) välistä, jossa vaiheessa tuore höyry tai kaasu pidetään paineessa ja lämpötilassa, joka varmistaa materiaalin kuumentamisen yli 100°C, edullisimmin 125-150°C. 25
3. Laite patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän suorittamiseksi valmistettaessa kuitumassaa kuitumaisesta llgnoselluloosapltoisesta raaka-aineesta käsittäen eslkuumentimen (15), johon raaka-aine johdetaan ylipaineessa höyrytiiviin kuljetinlaitteen (11) kautta yhdessä höyryn 30 kanssa materiaalin esikuumentamiseksl, höyrytiiviin ruuvikuljettimen (22) esikuumennetun materiaalin siirtämiseksi jauhatuslaitteeseen (24), joka käsittää toistensa suhteen pyörivät jauhinkiekot (38,40), jotka on sijoitettu kammioon (36) ja on yhdistetty ulkopuolisesti tiivistettyyn vastaanottosäiliöön (80), johon jauhettu kultumassa puhalletaan jauhin-35 kammiossa olevan höyryn avulla, joka höyry erotetaan vastaanottosäi-liössä kuitumassasta sanotun laitteen ollessa tunnettu siitä, 10 7561 0 1 että vastaanottolaite (80) on yhdistetty putkella (86) esikuumentlmeen (15) ja että jauhinlaite (24) on järjestetty syötettäväksi tuorehöyryllä tai kaasulla tai siinä tuotetaan tuorehöyryä tai kaasua korkeammassa paineessa ja lämpötilassa kuin vastaanottosäiliössä (80) ja esikuumen-5 timessa (15), ja että tämä höyry tai kaasu johdetaan putken (86) kautta esikuumentlmeen (15), jossa se ainakin osittain vastaa materiaalin esi-kuumentamisesta tarkoitettuun lämpötilaan yli 100°C.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että 10 jauhinlaite (24) on järjestetty syötettäväksi tuorehöyryllä tai kaasulla sellaisessa ylipaineessa ja lämpötilassa, että se on ainakin osittain vastuussa esikuumentimessa (15) olevassa materiaalissa esikuumentami-sesta tarkoitettuun lämpötilaan ennen materiaalin siirtämistä jauhin-laitteeseen (124). 15 20 25 30 35 II 11 7561 0 Ί Patentkrav
FI841041A 1982-02-16 1984-03-14 Foerfarande och anordning foer framstaellning av fibermassa av lignocellulosahaltigt material. FI75610C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8200943 1982-02-16
SE8200943A SE429874B (sv) 1982-02-16 1982-02-16 Sett och anordning vid framstellning av fibermassa an lignocellulosahaltigt material
SE8300048 1983-02-15
PCT/SE1983/000048 WO1983002788A1 (en) 1982-02-16 1983-02-15 Method and apparatus for producing fibre pulp from fibrous lignocellulose containing material

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI841041A FI841041A (fi) 1984-03-14
FI841041A0 FI841041A0 (fi) 1984-03-14
FI75610B FI75610B (fi) 1988-03-31
FI75610C true FI75610C (fi) 1988-07-11

Family

ID=20346021

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI841041A FI75610C (fi) 1982-02-16 1984-03-14 Foerfarande och anordning foer framstaellning av fibermassa av lignocellulosahaltigt material.

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP0113353B1 (fi)
JP (1) JPS59500175A (fi)
DE (1) DE3364587D1 (fi)
FI (1) FI75610C (fi)
NO (1) NO833688L (fi)
SE (1) SE429874B (fi)
WO (1) WO1983002788A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE8502210L (sv) * 1985-05-06 1986-11-07 Sunds Defibrator Framstellning av mekanisk massa
SE468015B (sv) * 1987-04-15 1992-10-19 Sunds Defibrator Ind Ab Anlaeggning foer framstaellning av fibermassa av lignocellulosamaterial
DE3903591A1 (de) * 1989-02-07 1990-08-09 Baehre & Greten Verfahren und vorrichtung zur herstellung von lignozellulosehaltigem faserstoff fuer die herstellung von faserplatten nach dem trockenverfahren
DE19712653C2 (de) 1997-03-26 2002-10-24 Voith Paper Fiber Systems Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur Dispergierung eines Altpapierfaserstoffes
US6284098B1 (en) 1998-07-20 2001-09-04 Wwj, Llc Lignocellulose fiber filler for thermoplastic composite compositions
EP1070782A1 (en) * 1999-07-20 2001-01-24 Wwj, L.L.C. Lignocellulose fiber filler for thermoplastic composite compositions
DE10102449C1 (de) 2001-01-19 2002-03-21 Voith Paper Patent Gmbh Vorrichtung zur Heiß-Dispergierung eines Papierfaserstoffes
DE102005012168A1 (de) * 2005-03-17 2006-09-28 Voith Paper Patent Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Beladen von in einer Faserstoffsuspension enthaltenen Fasern mit Füllstoff
CN104047195A (zh) * 2009-01-13 2014-09-17 拜格索有限公司 用于从生物质材料制备生物产品的设备和方法
AT510594B1 (de) * 2010-12-23 2012-05-15 Andritz Ag Maschf Refiner
AT514329B1 (de) * 2013-08-01 2014-12-15 Andritz Ag Maschf Anlage und Verfahren zum Verarbeiten von Faserstoffen
AT514330B1 (de) * 2013-08-01 2014-12-15 Andritz Ag Maschf Anlage und Verfahren zum Verarbeiten von Faserstoffen
DE102013017136B4 (de) * 2013-10-16 2017-09-07 Pallmann Maschinenfabrik Gmbh & Co. Kg Vorrichtung und Verfahren zum Reinigen von vorzerkleinertem, folienförmigem Aufgabegut
CN110820403A (zh) * 2018-08-08 2020-02-21 岳阳林纸股份有限公司 一种竹柳的prc-apmp制浆方法
ES2907600T3 (es) 2019-06-20 2022-04-25 Cellwood Machinery Ab Aparato y método para dispersión o refinado de material orgánico, tal como fibra de celulosa y residuos orgánicos
WO2021225498A1 (en) * 2020-05-07 2021-11-11 Valmet Ab Defibrator assembly, and method for monitoring a defibrator assembly

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE359332B (fi) * 1971-12-20 1973-08-27 Reinhall Rolf
SE372299B (fi) * 1973-04-27 1974-12-16 Reinhall Rolf
SE419659B (sv) * 1976-03-19 1981-08-17 Rolf Bertil Reinhall Sett och anordning for framstellning av fibermassa av fiberformigt lignocellulosahaltigt material
SE413601B (sv) * 1976-06-30 1980-06-09 American Defibrator Sett vid framstellning av fibermassa i en under angtryck staende malapparat samt anordning for genomforande av settet
SE413784B (sv) * 1976-08-06 1980-06-23 Isel Sa Sett och anordning for att utnyttja i defibreringszonen utvecklat verme for att minimera angforbrukningen vid framstellning av massa for fiberskivor

Also Published As

Publication number Publication date
EP0113353B1 (en) 1986-07-23
DE3364587D1 (en) 1986-08-28
NO833688L (no) 1983-10-11
FI841041A (fi) 1984-03-14
SE8200943L (sv) 1983-08-17
EP0113353A1 (en) 1984-07-18
FI841041A0 (fi) 1984-03-14
WO1983002788A1 (en) 1983-08-18
FI75610B (fi) 1988-03-31
SE429874B (sv) 1983-10-03
JPS59500175A (ja) 1984-02-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75610C (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av fibermassa av lignocellulosahaltigt material.
FI68092C (fi) Foerfarande och anordning vid framstaellning av fibermassa i en under aongtryck staoende malapparat
FI63788C (fi) Saett och anordning vid framstaellning av fibermassa av fiberformigt lignocellulosahaltigt material
US4082233A (en) Disc refiner having means for removing gaseous media from pulp stock
US4136831A (en) Method and apparatus for minimizing steam consumption in the production of pulp for fiberboard and the like
FI87586B (fi) Anlaeggning vid framstaellning av fibermassa
FI79151B (fi) Utmatningsanordning med bortsvepningsoeppningar och utmatningsfoerfarande.
FI76844C (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av fibermassa.
CN106715064B (zh) 木材改性的方法
FI62149C (fi) Foerfarande foer framstaellning av varmslipmassa
US7314538B2 (en) Process and device for discharging lignocellulose raw materials from a digester and conveying the raw material to a refiner
FI66927C (fi) Saett och anordning foer avskiljning av aonga
US20220162798A1 (en) System and process for refining lignocellulosic biomass material
US7229526B2 (en) Method and apparatus for the feeding of fibers
US3801434A (en) Method in the manufacture of lignocellulosic fibreboard
CN207153286U (zh) 用于纸浆生产线的机械蒸汽分离器
US4257563A (en) Apparatus and process for producing wood pulp in a pressurized wood grinder
CN111501387A (zh) 一种低蒸汽消耗热磨制纤维系统
CA1221262A (en) Method and apparatus for producing fibre pulp from fibrous lignocellulose containing material
EP0079336B1 (en) Method and grinder for the manufacture of pulp
FI62687C (fi) Skivraffinoer
FI70436B (fi) Foerfarande foer matning av flis i en raffinoer
FI89946B (fi) Saett vid behandling och disperger foer finfoerdelning av traefibermassa, saerskilt innehaollande returpapper
KR820001789B1 (ko) 쇄목 펄프의 제조방법
CA1063406A (en) Method and apparatus for producing fiber pulp in a steam-pressurized grinding apparatus

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SUNDS DEFIBRATOR AB