FI74412B - Anordning foer att rena en partikelbemaengd vaetska. - Google Patents
Anordning foer att rena en partikelbemaengd vaetska. Download PDFInfo
- Publication number
- FI74412B FI74412B FI834048A FI834048A FI74412B FI 74412 B FI74412 B FI 74412B FI 834048 A FI834048 A FI 834048A FI 834048 A FI834048 A FI 834048A FI 74412 B FI74412 B FI 74412B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- liquid
- magnetic field
- magnet
- plug
- container
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B03—SEPARATION OF SOLID MATERIALS USING LIQUIDS OR USING PNEUMATIC TABLES OR JIGS; MAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
- B03C—MAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
- B03C1/00—Magnetic separation
- B03C1/02—Magnetic separation acting directly on the substance being separated
- B03C1/28—Magnetic plugs and dipsticks
- B03C1/286—Magnetic plugs and dipsticks disposed at the inner circumference of a recipient, e.g. magnetic drain bolt
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B03—SEPARATION OF SOLID MATERIALS USING LIQUIDS OR USING PNEUMATIC TABLES OR JIGS; MAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
- B03C—MAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
- B03C2201/00—Details of magnetic or electrostatic separation
- B03C2201/18—Magnetic separation whereby the particles are suspended in a liquid
Landscapes
- Water Treatment By Electricity Or Magnetism (AREA)
- Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
Description
j 74412
Laite hiukkaspitoisen nesteen puhdistamiseksi Tämä keksintö liittyy laitteeseen, jonka avulla voidaan erottaa hiukkaspitoisessa nesteessä olevat hiukkaset, 5 ja silloin erityisesti laitteeseen, jonka avulla voidaan poistaa nesteen sisältämät, magneettikentän puoleensavetä-mät, hiukkaset tai nesteet. Esimerkkeinä tällaisista hiukkasista tai esineistä voidaan antaa magnetiitti, rautalastut, ruoste ja vastaavat.
10 Keksintö liittyy erityisesti sellaisiin laitteisiin, joissa neste ohjataan kulkemaan magneetin aikaansaaman magneettikentän ohi, magneetin ollessa sijoitettu erilleen nesteestä. Nesteen virtausradalle tai sen lähelle on kuitenkin sijoitettu ainakin yksi nesteessä olevan magneettikentän ja-15 kava kappale.
Sinänsä on aikaisemmin tunnettu useita yllä mainitun kaltaisia laitteita.
Esineiden, jotka ovat magnetisoituvaa materiaalia, kuten metallilastujen, ruosteliuskojen ja vastaavien pois-20 tamiseksi nesteistä, esimerkiksi höyrykattiloissa ja voitelujärjestelmissä olevissa lämmönvaihtimissa, on tunnettua käyttää kestomagneettisesta materiaalista tehtyjä, tulpan muotoisia kappaleita, jotka on upotettu nesteeseen. Tulpat on tällöin sijoitettu siten, että ne ulottuvat kappaleen 25 matkaa nesteen virtausradalle tai altaaseen ja saa siellä aikaan magneettikentän, joka vetää puoleensa magnetisoitu-via vieraita esineitä. Muutoin seuraisivat nämä nestettä nestevirrassa.
Tunnetaan myös muita laitteita tätä tarkoitusta var- 30 ten.
Sellaisena voidaan esimerkiksi mainita, että US-pa-tentin 2 798 611 mukaan on tunnettua, että vetopinnan alapuolelle sijoitetaan kaksi kestomagneettia, jotka sijoitetaan säiliöön.
2 74412
Saksalaisessa kuulutusjulkaisussa 1 012 871 on aikaisemmin tunnettua käyttää useita nesteessä olevia magneettikenttiä nesteeseen jaetuissa kappaleissa, jotka toimivat yhdessä sähkömagneetin kanssa siten, että neste virtaa 5 useiden magnetisoituvien levyjen läpi ja ohi. Sähkömagneettinen yksikkö muodostaa yhden osan, kun taas nesteen puhdistusta varten tarkoitettu säiliö muodostaa toisen osan, jotka osat toimivat yhdessä.
Patenttijulkaisussa GB 1 311 794 on aikaisemmin tun-10 nettu nesteen puhdistaminen antamalla sen kulkea kapeasta raosta, jossa on voimakas magneettivuo.
Lopuksi voidaan yhteenvetona mainita, että näiden kaltaisia laitteita esitetään ja selitetään patenttijulkaisuissa DK 82 001, US 1 673 873 ja SE 111 582.
15 Useimpiin aikaisemmin tunnetuista laitteista liittyy kuitenkin teknisiä ongelmia. Erityisesti on magneettikentän voimakkuus aikaisemmin käytetyissä kestomagneettisesta materiaalista tehdyissä tulpissa riippuvainen magneetin koosta sekä ilmaraon suuruudesta. Se merkitsee, että magnee-20 tin lähelle on sijoitettava suhteellisen ahtaita virtaus-reittejä, jotta varmistauduttaisiin siitä, että kaikki puo-leensavedettävät hiukkaset erottuvat ja tarttuvat magneettiin .
Tietyissä sovellutuksissa muodostaa tämä varjopuolen. 25 Nesteen kulkua ahtaan virtausreitin kautta vaikeuttaa luonnollisesti se, että magneettikentän puoleensavetämät hiukkaset tai esineet tarttuvat virtausreittiin ja tekevät sen entistäkin ahtaammaksi.
Varjopuoleksi on myös osoittautunut, että on vaikeaa 30 irrottaa kestomagneettitulppia kun niille on keräytynyt magneettikentän puoleensavetämiä hiukkasia ja esineitä. Edelleen voi ongelmana olla poistaa kerääntyneet hiukkaset toisaalta tulpasta ja toisaalta nestesäiliön lähimmästä ympäristöstä.
3 74412
Siten muodostaa tällä teknisellä alueella määrätyn ongelman saada aikaan hiukkaspitoisen nesteen puhdistamista varten hiukkasista yllä annettujen edellytysten mukaan laite, joka toisaalta on yksinkertainen ja käytännöllinen 5 sekä toisaalta takaa, että magneettikenttä, jonka tulee vetää hiukkaset puoleensa, todella ulottuu nestevirran poikki.
Lisäksi on määrätty tekninen ongelma saada aikaan sellaiset edellytykset, että kerääntyneet hiukkaset eivät 10 tuki nesteen virtausreittiä tai tukkivat sen vain vähäisessä määrin.
Lisäksi on määrätty tekninen ongelma saada aikaan sellaiset edellytykset, että nestesäiliössä olevan irrotettavan tulpan irrotus tekee myös mahdolliseksi kerääntynei-15 den hiukkasten ja esineiden poiston siten, että samanaikaisesti kuin tulppa irrotetaan, poistuu myös säiliössä oleva magneettikenttä, niin että kun jäljelle jääneet kertyneet hiukkaset otetaan pois säiliöstä, ei magneettikenttä vaikuta niihin.
20 Tämä keksintö esittää nyt laitteen hiukkaspitoisen nesteen puhdistamiseksi, erityisesti nesteen sisältämien, magneettikentän puoleensavetävien hiukkasten tai esineiden, kuten magnetiitin, rautalastujen, ruosteen jne. poistamiseksi, niin että neste ohjataan kulkemaan magneetin aikaansaa-25 man magneettikentän kautta, jossa magneetti on sijoitettu erilleen nesteestä, jolloin ainakin yksi nesteessä olevan magneettikentän jakava kappale on sijoitettu nesteen vir-tausreitille tai sen viereen.
Tämä keksintö on olennaisesti tunnettu siitä, että 30 tämä kappale on tehty irrotettavaksi tulpaksi, joka on liitetty nestesäiliöön tehtyyn aukkoon ja että nestesäiliön ulkopuolelle on suunnattu toinen magneettikentän jakava kappale.
Tämä keksintö esittää edelleen, että kappale tai 35 tulppa on sijoitettu ulottumaan kappaleen matkaa nestesäiliöön ja mieluimmin nestevirran 180°:n kääntöreunan ohi.
, 74412 4
Lisäksi esitetään, että kun tulppa on kiinnitetty nestesäiliöön, pitää se kiinni toista, magneettikentän jakavaa kappaletta ja magneettia niille kuuluvissa asennoissa.
5 Nestesäiliössä oleva magneettikentän jakava kappale ulottuu magneetista pitemmälle kuin nestesäiliön ulkopuolella oleva toinen magneettikentän jakava kappale.
Tämän keksinnön avulla on siis ryhdytty toimenpiteisiin puhdistuksen suorittamiseksi yksinkertaisesti ja luo-10 tettavasti, ilman että sillä on nesteen virtaukseen mainittavaa vaikutusta, minkä lisäksi on tietyn käyttöajan jälkeen tai tarpeen vaatiessa mahdollista poistaa erottuneet hiukkaset tai esineet keräyskohdasta, mikä ei ensi kädessä estä nesteen kulkua, vaan on sivussa itse nestevirrasta 15 tai virtausreitistä.
Ne edut, joita voidaan pitää tunnusomaisina tämän keksinnön mukaiselle laitteelle, ovat että on ryhdytty erityisiin toimenpiteisiin magneettikentän jakamiseksi virtaus-reitille siten, että koko nestevirtauksen on kuljettava 20 magneettikentän kautta, samalla kun on ryhdytty toimenpiteisiin poistaa kertyneet hiukkaset yksinkertaisesti olosuhteissa, joissa magneettikenttä ei vaikuta.
Oheisen patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitetään se, minkä katsotaan olevan tunnusomaista, tämän kek-25 sinnön mukaiselle laitteelle hiukkaspitoisen nesteen puhdistamista varten.
Tämän keksinnön tässä ehdotetun suoritusmuodon merkittäviä tunnusmerkkejä esitetään lähemmin viitaten oheiseen piirustukseen, joka esittää sylinterin muotoista lai-30 tetta pitkittäisleikkauksena keksinnölle merkittävien ominaisuuksien valaisemiseksi.
Kuviossa esitetty säiliö 10 on tehty epämagneetti-sesta materiaalista, kuten ruostumattomasta teräksestä, 5 74412 muovista tai vastaavasta ja on varustettu sisääntulolla 12' hiukkaspitoista nestettä varten, joka on tarkoitus puhdistaa magneettikentän puoleensavetävistä hiukkasista sekä ulosmenolla 14 siten puhdistuneen nesteen poistamiseksi, 5 sen jälkeen kun se on kulkenut säiliön 10 läpi. Säiliössä on sylinterin muotoinen väliosa 10a, alaosa 10b sekä yläosa 10c. Alaosa 10b ja yläosa 10c ovat identtisesti samanlaisia. Osa 10c kannattaa keskelle sijoitettua poistokanavaa 14 ja osa 10b kannattaa keskelle sijoitettua aukkoa tai laskuauk-10 koa 18. Säiliön 10 yläosaan 10c kiinnitetyn, tästä yläosasta 10c alaspäinlähtevän, sylinterin muotoisen väliseinän 16 avulla saadaan sisääntulon 12' kautta virtaava neste liikkumaan säiliössä 10 kohti sen pohjaa 10b. Säiliön seinän 10a ja väliseinän 16 muodostaman renkaan muotoisen tilan 11 pin-15 ta on mieluummin huomattavasti suurempi kuin tulojohdon tai sisääntulon 12', niin että virtaavan väliaineen, kuten nesteen, nopeus pienenee, jolloin renkaan muotoisen tilan 11 alle muodostuu saostustila 12 erottuneita hiukkasia varten. Johtuen siitä, että neste kulkee sisääntulosta 12' renkaan 20 muotoisessa tilassa 11 alaspäin väliseinän 16 reunaosan 16a alla olevaan saostustilaan 12, voivat painavammat esineet tai hiukkaset yksinkertaisesti vajota säiliön pohjalle ja saostustilaan, riippumatta siitä, voidaanko näihin hiukkasiin vaikuttaa magneettisesti tai ei. Saostustila sijaitsee 25 toimivan nesteradan 13 sivulla.
Säiliön 10 pohjaosa 10b on tällöin mieluummin kartion muotoinen, niin että sen seinät viettävät alas kohti keskelle sijoitettua aukkoa, joka toimii tyhjennyskohtana ja jonka muodostaa sisäpuolelta kierteitetty putki-istukka 30 18. Putki-istukan 18 ja rungon 20 lähellä oleva tila toimii keräys- tai saostustilana 12 erottuneita hiukkasia varten itse nestevirran 13 ulkopuolella.
Putki-istukkaan 18 on kierretty kappale tai tulppa 20, jonka keskellä on säiliöön ulottuva sylinterin muotoinen 35 osa 21, jonka alapäässä on kierre 22 sisäänruuvaamista ja yhteistoimintaa varten putki-istukan 18 kierteiden kanssa.
6 74412
Tulpassa 20 on myös laippa 24, joka rajoittaa tulpan ruuvaa-mista säiliön pohjassa 10b olevaan putki-istukkaan. Laipan 24 ja kierteellä 22 varustetun osan välissä on tiivistys-rengas 23. Laipan 24 alapuolella olevassa osassa on kierre 5 26 sekä nelikulmapää 28 tulpan 20 kiertämiseksi säiliön poh jassa 10b olevaan putki-istukkaan.
Tulppa 20 voi olla tehty materiaalista, joka voidaan magnetisoida kestomagneetin tai kelan avulla. Tulppa on siten mieluummin tehty meltorautamateriaalista, kuten hiili-10 teräksestä, jonka hiilipitoisuus on alhainen, mieluummin alle 0,05 % C. Nestevirtaan 13 tai sen lähelle säiliön 10 sisään ulottuvan tulpan 20 magnetisoimista varten on esitetyssä suoritusesimerkissä sijoitettu renkaan muotoinen kestomagneetti 30 välittömästi säiliön 10 pohjaosan 10b alle, 15 sen ulkopuolelle. Magneettia 30 pitää paikallaan vaippa 32, jonka keskellä on aukko 33, joka sopii tulpan 20 kierteite-tyn alaosan 26 päälle, niin että vaippa 32 on kiristetty kiinni tulpan laipan 24 ja sen alle sijoitetun mutterin 34 väliin. Kun vaippa 32 on magneetteineen 30 sijoitettu pai-20 kalleen säiliön 10 pohjan 10b alle, kuten kuviossa esitetään, syntyy magneetin 30 ja säiliössä olevan tulpan 20 sekä magneetin 30 ja vaipan 32 välille kaksi suljettua magneettikenttää (joista vain yksi esitetään kuviossa) ja magne-tisoitu tulppa 20 voi vetää puoleensa vieraita esineitä, 25 kuten magnetiittia, rautahiukkasia jne., joita kulkee nesteen mukana väliseinän 16 alareunan 16a ja tulpan 20 sylinterin muotoisen osan 21 välisessä kanavassa. Tulppa 20 voi luonnollisesti itse olla tehty kestomagneettisesta materiaalista .
30 Normaalisti tulee hiukkasten kerääntyä suoraan saos- tustilaan 12 magneetin 30 suoranaisesta vaikutuksesta.
Kun saostustilaan 12 kerääntyneet hiukkaset halutaan poistaa säiliöstä 10, ruuvataan mutteri 34 irti, jolloin vaippa 32 ja magneetti 30 voidaan irrottaa säiliöstä 10.
35 Tällöin tulee tulppa 20 epämagneettiseksi ja ne hiukkaset, jotka aikaisemmin olivat tarttuneet tulppaan, putoavat 7 74412 säiliön 10 pohjalle 10b ja ne voidaan kerätä yhdessä painavampien partikkeleiden kanssa saostustilaan 12. Kun tulppa 20 on irrotettu, voivat tilaan 12 kerääntyneet hiukkaset pudota ulos. Myös säiliön sisätilan huuhtelu nesteellä saa 5 hiukkaset poistumaan nestevirran mukana laskuaukosta 18.
Jos tulppa 20 on magneettista materiaalia, saa mag-nettikenttä magneettikentän puoleensavetävät hiukkaset kiinnittymään runkoon 21 ja seuraamaan irrotettua tulppaa.
Myös tässä voi huuhtelu olla sopiva.
10 Tulppa 20 voidaan luonnollisesti tehdä magneettisek si myös muilla tavoin kuin esitetyllä kestomagneetilla 30, joka voi käsittää anisotrooppisen magneetin, esimerkiksi käyttämällä sähkökelaa, joka magnetisoi tulpan 20.
Myös väliseinä 16, joka ohjaa nestevirran keskitetyn 15 magneettikentän läpi tulpan 21 kohdalla, voidaan luonnollisesti korvata säiliössä 10 olevilla muilla sisärakenteilla haluttujen virtausreittien aikaansaamiseksi nesteelle ja suurempaan säiliöön voidaan sopiviin kohtiin sijoittaa useampia tulppia, samoin kuin magnetisoitava tulppa 20 voi 20 olla toisen muotoinen kuin esitetty.
Säiliön 10 sisääntulo 12 ja poisto 14 tai niiden liitännät varustetaan mieluummin venttiileillä nestevirran sulkemiseksi kun säiliö tyhjennetään erottuneiden hiukkasten poistamiseksi, minkä lisäksi voidaan sijoittaa laittei-25 ta tämän tyhjennyksen helpottamiseksi puhtaaksihuuhtelemal-la mahdollisesti samalla nesteellä, joka kulkee säiliön läpi. Kuten mainittiin, on säiliö 10 epämagneettista ainetta, kuten ruostumatonta terästä, alumiinia tai muovia, jolloin viimeksi mainitussa tapauksessa joitain osia voidaan tehdä 30 läpinäkyviksi, jotta erottuneiden hiukkasten määrää voidaan valvoa ulkopuolelta.
Yllä olevasta käy ilmi, että keksinnön avulla osoitetaan nesteiden puhdistamista varten magnetisoitavista hiukkasista, kuten magnetiitista jne., laite, joka on erittäin 35 tehokas ja joka sallii erotettujen esineiden yksinkertaisen tyhjennyksen. Kuten suoritusesimerkistä käy ilmi, sopii se β 74412 käytettäväksi esimerkiksi keskuslämmityslaitoksissa kierto-veden puhdistamiseksi magnetiitista tai vastaavasta ja sitä voidaan muutoin käyttää erittäin edullisesti myös paineen-alaisissa suljetuissa järjestelmissä.
5 Tämä keksintö osoittaa siten erityisesti, että nes teessä olevan magneettikentän jakava kappale 21 tulee olla irrotettava tulppa 20, joka on kiinnitetty nestesäiliön laskuaukkoon 18 ja lisäksi tulee nestesäiliön 10 ulkosivulle olla sijoitettu toinen magneettikentän jakava kappale 32. 10 Kappale 20 on sijoitettu ulottumaan kappaleen matkaa neste-säiliön sisään ja mieluummin ohi nestevirran 13 kääntöreu-nan 16a, jonka kohdalla virran esitetään kääntyvän 180°. Käännökset muilla läheisillä kulma-alueilla kuuluvat luonnollisesti keksinnön puitteisiin.
15 Kuten aikaisemmin on todettu, on tulppa 20 sijoitet tu pitämään magneettikentän jakavaa kappaletta 32 ja magneettia 30 niille kuuluvilla paikoilla kun tulppa on kiinni nestesäiliössä 10. Magneettikentän jakava kappale 20 on sijoitettu ulottumaan kauemmaksi magneetista 30 kuin toinen 20 magneettikentän jakava osa 32, niin että näiden kappaleiden ylimpien osien yhdysviiva kulkee väliainevirran kääntöreu-nan 16a kautta.
Kappale 20 ja osa 32 on tehty magneettikenttää johtavasta aineesta. Osa 32 kannattaa kestomagneettia, jossa 25 on kuvion mukainen napaisuus. Tällöin muodostuu kuvion vasemmalla puolella esitetty voimakenttä.
Keksinnön puitteissa on myös se suoritusmuoto, että magneetin napaisuus on vaakasuorassa, jolloin magneettikenttä kulkee suoraan osien 32 ja 31 välillä sekä reunan 16 30 ohi.
Osa 16 voisi olla magneettikenttää johtavaa ainetta. (Magneettisesti johtavaa tai kestomagneettista ainetta.)
Kun neste virtaa säiliöön 10 sisääntulon 12 kautta, ehdotetaan, että ryhdytään toimenpiteisiin nestevirran kier-35 rättämiseksi tilassa 11 seinän 16 ympäri. Pinnan suureneminen 9 74412 voidaan valita siten, että nesteen nopeus tilassa 11 on 10 kertaa alhaisempi kuin sisääntulossa 12.
Keksintö ei luonnollisesti rajoitu esitettyyn suoritusmuotoon, vaan sitä voidaan muuttaa seuraavien patenttivaa-5 timusten puitteissa.
Claims (8)
1. Laite hiukkaspitoisen nesteen puhdistamiseksi, erityisesti nesteen sisältämien, magneettikentän puoleen- 5 sa vetävien hiukkasten tai esineiden, kuten magnetiitin, rautalastujen, ruosteen jne., poistamiseksi, niin että neste ohjataan kulkemaan magneetin (30) aikaansaaman magneettikentän kautta, jossa magneetti (30) on sijoitettu erilleen nesteestä, jolloin ainakin yksi nesteessä olevan magneetti-10 kentän jakava kappale (20) on sijoitettu nesteen virtausrei-tille (13) tai sen viereen, tunnettu siitä, että tämä kappale on tehty irrotettavaksi tulpaksi (20) , joka on liitetty nestesäiliöön tehtyyn aukkoon (18) ja että neste-säiliön (10) ulkopuolelle on suunnattu toinen magneettiken-15 tän jakava kappale (32).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että kappale (20) on sijoitettu ulottumaan kappaleen matkaa nestesäiliöön (10) ja mieluimmin nes-tevirran 180°:n kääntöreunan (16a) ohi.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tun nettu siitä, että tulppa (20) on, sen ollessa kiinnitetty nestesäiliöön (10), sijoitettu pitämään kiinni toista, magneettikentän jakavaa, kappaletta (32) ja magneettia (30) niille kuuluvissa asennoissa.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tun nettu siitä, että magneettikentän jakava kappale (20) on sijoitettu ulottumaan pitemmälle magneetista (30) kuin toinen magneettikentän jakava kappale (32) .
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, t u n -30 n e t t u siitä, että puhdistettavan nesteen virtausreitil-le (13) tai sen lähelle on sijoitettu ainakin yksi magneti-soitavissa oleva kappale (20), joka voidaan magnetisoida kappaleesta ennaltamäärätyllä etäisyydellä olevalla magneetilla (30), että väliseinä (10b) erottaa nesteen magneetista 35 ja että elin (16) on sijoitettu ohjaamaan nestettä 180° käännöksellä ennaltamäärätylle virtausreitille. i n 74412
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että säiliössä (10), jossa on puhdistettavaa nestettä varten sisääntulo (12) ja poisto (14), on lisäksi väliseinä (16) , joka ulkonee säiliön yläosasta (10c) alas- 5 päin säiliöön, joka muodostaa säiliön seinän alimman osan kanssa tilan (12) raskaampien partikkeleiden erottamista varten ja joka pakottaa nesteen virtaamaan alaspäin säiliön alaosaan (10b), magnetisoitavissa olevasta materiaalista tehty, alaosan keskelle asetettu tulppa (20) , säiliön ala- 10 osan (10b) alapuolelle sijoitettu ja säiliön sisäosasta erotettu magneetti (30) sekä magneettisesta materiaalista tehty kiinnitin (32) magneetin (30) paikallaanpitämiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 1 tai 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että säiliö (10) on epämagneettista ma- 15 teriaalia, kuten ruostumatonta terästä, alumiinia, muovia tai vastaavaa, että magnetisoitavaa materiaalia oleva kappale (20) on tehty vähähiilisestä, edullisesti alle 0,05 % C sisältävästä hiiliteräksestä ja että toinen kappale (32) on magnetisoituvaa materiaalia.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että säiliön (10) alaosan (10b) alle on kappaleen (20) ulkonevan kierteitetyn osan avulla kiinnitetty vaippa (32) , joka kannattaa magneettia (30) tai vastaavaa kappaleen (20) magnetisointia varten. 12 7441 2
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8201575 | 1982-03-12 | ||
SE8201575A SE430383B (sv) | 1982-03-12 | 1982-03-12 | Anordning for att rena en partikelbemengd vetska |
SE8300085 | 1983-03-11 | ||
PCT/SE1983/000085 WO1983003207A1 (en) | 1982-03-12 | 1983-03-11 | Arrangement for cleaning a liquid containing particles |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI834048A FI834048A (fi) | 1983-11-03 |
FI834048A0 FI834048A0 (fi) | 1983-11-03 |
FI74412B true FI74412B (fi) | 1987-10-30 |
FI74412C FI74412C (fi) | 1988-02-08 |
Family
ID=20346246
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI834048A FI74412C (fi) | 1982-03-12 | 1983-11-03 | Anordning foer att rena en partikelbemaengd vaetska. |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4529517A (fi) |
EP (1) | EP0103001B1 (fi) |
JP (1) | JPS59500359A (fi) |
DE (1) | DE3364478D1 (fi) |
FI (1) | FI74412C (fi) |
SE (1) | SE430383B (fi) |
WO (1) | WO1983003207A1 (fi) |
Families Citing this family (22)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4585553A (en) * | 1982-11-24 | 1986-04-29 | Dai Nippon Insatsu Kabushiki Kaisha | Apparatus for the removal of solid particles from printing ink or other liquids |
GB8903411D0 (en) * | 1988-03-09 | 1989-04-05 | Flowerday Michael J | Improvements relating to welded containers improvements to the manufacture of capacitive touch switches for use with operator control panels and probes |
US5174892A (en) * | 1989-05-08 | 1992-12-29 | Daco Manufacturing Corporation | Permanent fuel filter |
US5468381A (en) * | 1994-05-31 | 1995-11-21 | Williamson; Carlton R. | Magnetic filter adapter |
US5898002A (en) * | 1997-08-22 | 1999-04-27 | Betzdearborn Inc. | Method for removing ferric-ferrous oxides from a liquid |
US6632354B2 (en) * | 2001-06-22 | 2003-10-14 | Joseph C. Caiozza | Combined oil filter and magnet apparatus |
FR2896240B1 (fr) * | 2006-01-13 | 2008-06-27 | Charat Sa Ets | Dispositif de desembouage electro-magnetique |
GB2450501B (en) * | 2007-06-26 | 2011-10-12 | Balvinder Singh Nagi | Filtering and purging system |
US8871096B2 (en) | 2007-09-10 | 2014-10-28 | Res Usa, Llc | Magnetic separation combined with dynamic settling for fischer-tropsch processes |
US8453860B2 (en) * | 2011-09-12 | 2013-06-04 | Efrain Otero | Bottle with ratcheting base and inner bladder |
ITMI20111687A1 (it) * | 2011-09-19 | 2013-03-20 | Caleffi Spa | Separatore magnetico di particelle per impianti termici |
ITMI20120033A1 (it) * | 2012-01-13 | 2013-07-14 | Far Rubinetterie S P A | Separatore magnetico di impurita' per impianti di riscaldamento e/o di raffrescamento |
EP2664382A3 (en) * | 2012-05-15 | 2017-01-04 | Scalemaster Limited | Magnetic sludge filter |
GB201213070D0 (en) * | 2012-07-23 | 2012-09-05 | Harnett Tyronne G | Fluid diverter for particulate capture |
AT513793A1 (de) * | 2012-12-21 | 2014-07-15 | Frauenschuh Josef | Anordnung zum Sammeln von magnetisierbaren Metallteilen in einem Fluid an einer Magnetvorrichtung |
US20160194229A1 (en) * | 2015-01-02 | 2016-07-07 | Habibi Mehdi | Poly-magnetic filter device for hot water heaters and gas water heaters |
US20180141054A1 (en) * | 2015-04-29 | 2018-05-24 | Fleenor Manufacturing, Inc. | Filter Element With Magnetic Array |
ITUA20164716A1 (it) | 2016-06-28 | 2017-12-28 | Far Rubinetterie S P A | Separatore magnetico di impurita' per impianti termici |
GB2562537B (en) * | 2017-05-19 | 2020-05-06 | Romar International Ltd | Particle removal apparatus |
US11506081B2 (en) * | 2019-08-23 | 2022-11-22 | Rolls-Royce Corporation | Filtration system for geared turbofan tank |
DE102020200589A1 (de) * | 2020-01-20 | 2021-07-22 | Robert Bosch Gesellschaft mit beschränkter Haftung | Flüssigkeitsfilter |
DK181611B1 (en) * | 2022-10-28 | 2024-06-26 | Respired Ltd | Separation device comprising a magnetic separation unit and method for fluid separation |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1673837A (en) * | 1927-02-17 | 1928-06-19 | Siemens Ag | Magnetic separator |
US2798611A (en) * | 1953-03-27 | 1957-07-09 | Bolton John W & Sons Inc | Magnetic separator |
US2800230A (en) * | 1953-07-15 | 1957-07-23 | Jean Thoma | Magnetic separators |
GB1311794A (en) * | 1970-03-03 | 1973-03-28 | Reid A J K | Magnetic separators |
GB2023116B (en) * | 1978-05-30 | 1982-10-27 | Strutt Agencies Ltd B | Apparatus for the magnetic treatment of liquids |
-
1982
- 1982-03-12 SE SE8201575A patent/SE430383B/sv not_active IP Right Cessation
-
1983
- 1983-03-11 WO PCT/SE1983/000085 patent/WO1983003207A1/en active IP Right Grant
- 1983-03-11 US US06/552,124 patent/US4529517A/en not_active Expired - Fee Related
- 1983-03-11 DE DE8383900984T patent/DE3364478D1/de not_active Expired
- 1983-03-11 JP JP58501007A patent/JPS59500359A/ja active Granted
- 1983-03-11 EP EP83900984A patent/EP0103001B1/en not_active Expired
- 1983-11-03 FI FI834048A patent/FI74412C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JPH0240381B2 (fi) | 1990-09-11 |
DE3364478D1 (en) | 1986-08-21 |
SE8201575L (sv) | 1983-09-13 |
FI834048A (fi) | 1983-11-03 |
JPS59500359A (ja) | 1984-03-08 |
EP0103001A1 (en) | 1984-03-21 |
WO1983003207A1 (en) | 1983-09-29 |
US4529517A (en) | 1985-07-16 |
FI834048A0 (fi) | 1983-11-03 |
FI74412C (fi) | 1988-02-08 |
EP0103001B1 (en) | 1986-07-16 |
SE430383B (sv) | 1983-11-14 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI74412B (fi) | Anordning foer att rena en partikelbemaengd vaetska. | |
US4428837A (en) | Fluid treatment device | |
US4306970A (en) | Magnetic particle separating device | |
EP3509753B1 (en) | Apparatus and method for magnetic separation | |
US2430157A (en) | Magnetic separator for removing finely divided magnetic material from liquids | |
US3979288A (en) | Double-flow magnetic filter, apparatus and method | |
EP2614893B1 (en) | Magnetic separator of impurities for heating and/or cooling plants | |
CN109414709A (zh) | 用于中央供热系统的磁过滤器 | |
US2464628A (en) | Device for magnetically trapping metal particles | |
KR20010005481A (ko) | 초고자기유체처리장치 | |
US4731186A (en) | Magnetic fluid treating method and device | |
US3714037A (en) | Flocculating apparatus and method | |
RU66329U1 (ru) | Устройство магнитной обработки жидкости в трубопроводе | |
US2830705A (en) | Magnetic trap | |
GB2228431A (en) | Electromagnetic filter with a high field gradient | |
CN200943050Y (zh) | 一种大流量磁化水器 | |
GB201306133D0 (en) | Fluid cleansing device | |
DE102017006676B4 (de) | Vorrichtung und Verfahren zur Bestimmung einer Konzentration von Partikeln in einem Fluid | |
EP0048272A1 (en) | ELECTROMAGNETIC FILTER WITH REMOVABLE COIL. | |
US3040896A (en) | Magnetic trap for conduits | |
SU698658A1 (ru) | Устройство дл очистки жидкости | |
CA1214399A (en) | Arrangement for cleaning a liquid containing particles | |
KR102348569B1 (ko) | 이물질 포집장치 및 이를 포함하는 전기강판 제조설비 | |
GB2285936A (en) | Magnetic treatment of fluids | |
SU915896A1 (ru) | Устройство для магнитной коагуляции1 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: CARLVRET, BERTIL |