FI74174C - Telexapparat. - Google Patents

Telexapparat. Download PDF

Info

Publication number
FI74174C
FI74174C FI831177A FI831177A FI74174C FI 74174 C FI74174 C FI 74174C FI 831177 A FI831177 A FI 831177A FI 831177 A FI831177 A FI 831177A FI 74174 C FI74174 C FI 74174C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
characters
printer
row
line
display unit
Prior art date
Application number
FI831177A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI831177A0 (fi
FI74174B (fi
FI831177L (fi
Inventor
Roman Lutz
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI831177A0 publication Critical patent/FI831177A0/fi
Publication of FI831177L publication Critical patent/FI831177L/fi
Publication of FI74174B publication Critical patent/FI74174B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74174C publication Critical patent/FI74174C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L13/00Details of the apparatus or circuits covered by groups H04L15/00 or H04L17/00
    • H04L13/02Details not particular to receiver or transmitter
    • H04L13/08Intermediate storage means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Record Information Processing For Printing (AREA)
  • Accessory Devices And Overall Control Thereof (AREA)
  • Printers Characterized By Their Purpose (AREA)

Description

74174
Kaukokirjoitin
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen kaukokirjoitin.
Yleisesti tunnetaan jo kaukokirjoittimia, joiden avulla on mahdollista sekä merkeistä muodostuvien tekstien aikaansaaminen paikalliskäytössä että näiden tekstien kaukosiirto. Kaukokirjoittimet muodostuvat tavanomaisesti vähintään yhdestä syöttöyksiköstä, keskeisestä ohjausyksiköstä, johdon-sovitusyksiköstä, joka saa aikaan kaukokirjoittimen liitännän kaukojohtoon, ja vähintään yhdestä tulostusyksiköstä sekä virranjakelusta. Syöttöyksiköksi on tavanomaisesti järjestetty näppäimistö tai reikänauhanlukulaite, kun taas tulostusyksiköiksi on järjestetty tavanomaisesti kirjoitin ja reikänauhanlävistin. Uudemmissa kaukokirjoittimissa on tulostusyksiköksi järjestetty lisäksi näyttöyksikkö, joka on muodostettu esimerkiksi katodisädeputkena. Tämän lisäksi on järjestetty levykemuisti, jota voidaan käyttää sekä syöttöyksikkönä että tulostusyksikkönä ja joka voi korvata reikänauhalaitteet.
Siirtoa varten koodataan kaukokirjoitinmerkit kansainvälisten lennätinaakkosten nr. 2 mukaisesti ja varustetaan käynnisty s-pysäytysvaiheilla. Lähetettävän ja vastaanottavan kaukokirjoittimen välinen synkronointi tapahtuu sillä tavalla, että jokainen lähetetty merkki käynnistää vastaanottavan kaukokirjoittimen kirjoittimen. Kirjoitinlaite pysyy viimeksi kirjoitetun merkin sarakkeessa tai seuraavassa sarakkeessa ja odottaa seuraavan merkin vastaanottoa. Tämä pätee etenkin silloin, kun näppäimistön avulla syötetään merkkejä pienellä syöttönopeudella.
Käynnistys-pysäytystoiminnan johdosta asetetaan huomattavia vaatimuksia merkeittäin toimiviin laitteisiin, etenkin kir-joittimeen. Kahden vastaanotetun merkin välisenä aikana on kirjoitinlaitetta kiihdytettävä kirjoituskohtaan ja jälleen 2 741 74 hidastettava, Kirjasinkirjoituksessa, esimerkiksi kirjasin-kehällä on kirjoitinlaite saatettava jälleen pysähtymään jo ennen tulostusta. Usein on myös tarpeen viimeisen merkin kirjoituksen jälkeen sijoittaa kirjoitinlaite siten, että käyttöhenkilö voi lukea viimeisen merkin sen kirjoituksen jälkeen. Lopuksi on myös tarpeen kahden vastaanotetun merkin välisenä aikajaksona suorittaa rivinvaihto ja merkinsyöttö eteenpäin, s.o. kirjoitinlaite on saatettava rivin lopusta seuraavan rivin alkuasentoon.
Tätä kaukokirjoittimissa tavanomaista toimintatapaa varten tarvitaan kirjoitinlaitteen liikettä varten kulloinkin lyhytaikaisesti hyvin paljon energiaa ja kaukokirjoittimen verkko-osalla on oltava korkeat tehovarat tätä toimintatapaa varten. Tämän lisäksi tarvitaan suuria moottoreita, jotta voidaan suorittaa kirjoitinlaitteen liikkeet riittävällä nopeudella. Lopuksi asetetaan suuria vaatimuksia mekaanisille tarkkuuksille. Kaikki tämä aiheuttaa sen, että käyn-nistys-pysäytystoimintaa varten suunnitellut kaukokirjoitti-met tarvitsevat suhteellisen suurta panosta ja valmistuskustannukset ovat vastaavan suuruiset.
Keksinnön tehtävänä on tästä syystä esittää kaukokirjoitin, joka tarvitsee pientä panosta ja jolla voidaan suorittaa kuitenkin kaikki kaukokirjoittimelta vaaditut toiminnat.
Keksinnön mukaisesti tehtävä ratkaistaan alussa mainitun tyyppisessä kaukokirjoittimessa patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitetyillä tunnusmerkeillä.
Keksinnön mukaisessa kaukokirjoittimessa on se etu, että se tarvitsee erittäin pientä panosta ja siten se voidaan valmistaa kustannuksiltaan edullisesti. Kaukokirjoitin voidaan valmistaa pienillä mekaanisilla vaatimuksilla ja tästä syystä siinä on yksinomaan riveittäin tapahtuvan kirjoituksen johdosta pieni kulutus. Mikäli kirjoitin-laitteeksi järjestetään matriisikirjoitin, tarvitaan vain pieni moottori kirjoittimen liikettä varten rivinsuunnassa, I.
3 741 74 koska kirjoitinta on kiihdytettävä vain rivin alussa ja jarrutettava rivin lopussa. Käytettäessä lämpökirjoitinta voidaan luopua lisäksi myös tästä moottorista, kun, kuten tunnetuissa lämpökirjoittimissa, kirjoitinelementit on järjestetty koko riville. Koska kirjoitinta ei ole järjestetty merkkien merkeittään tapahtuvaa kirjoitusta varten, voidaan saada aikaan erittäin korkea kirjoitusnopeus, niin että tällainen kaukokirjoitin ei sovellu ainoastaan 50 bitin/s siirtoon vaan myös 200 bitin/s siirtoon, ilman että tarvitaan olennaisesti suurempaa panosta.
Näyttöyksikkö voi olla muodostettu yksirivisenä tai moni-rivisenä. Mikäli se muodostetaan yksirivisenä, näytetään kulloinkin yhden rivin ne merkit, joita ei ole vielä kirjoitettu valmiiksi. Mikäli näyttöyksikkö on muodostettu kaksirivisenä, voidaan lisäksi osoittaa kulloinkin edellä oleva, jo kirjoitettu rivi. Tässä tapauksessa ei ole tarpeen säätää rivin jokaisen kirjoittamisen jälkeen kir-joitinlaitteessa näkyvyysasentoa. Lisäksi yksinkertaistetaan tallennetun tekstin toimitusta, koska helpotetaan tekstin järjestämistä. Tämä pätee myös silloin, kun muita rivejä voidaan esittää näyttöyksikössä. Mikäli näyttö-yksikössä on muutamia rivejä, osoittautuu tarkoituksenmukaisesti muodostaa ne nestekidenäyttönä tai tyhjöfluore-senssinäyttönä. Useiden rivien yhteydessä on edullista valmistaa näyttöyksikkö käyttämällä katodisädeputkea.
Mikäli näyttöyksikkö on muodostettu nestekidenäyttönä ja siinä on vain muutama rivi, se voi muodostaa kaukokirjoit-timen näppäimistön kanssa yhden rakenneyksikön, joka voidaan asettaa erillisenä kirjoittimesta ja yhdistää tämän kanssa vain kaapelin kautta. Voidaan myös ajatella, että nestekidenäyttö järjestetään kirjoittimen etusivulle tai kirjoi-tuskohdan läheisyyteen.
Ohjaussignaali, jonka vastaanoton jälkeen rivin merkit kirjoitetaan valmiiksi, voi olla esimerkiksi signaali, joka on järjestetty merkeille "rivinvaihto", "rivin siirto eteenpäin" tai "uusi rivi". On myös tarkoituksenmukaista tuottaa 4 74174 ohjaussignaali silloin, kun ennalta määrätyn aikajakson kuluessa, joka on järjestetty esimerkiksi neljän merkin vastaanotolle, lisää merkkejä ei vastaanoteta. Tässä tapauksessa kirjoitetaan kaikki siihen asti esiintyneet rivin merkit valmiiksi ja kirjoitinlaite palautuu lopuksi jälleen lähtöasemaan. Kun merkkejä saapuu lisää, nämä kirjoitetaan rivissä jatkuen, jolloin kirjoitinlaite kiihtyy samoin vain rivin alkuun ja liikkuu yhtäjaksoisesti vastaavaan kirjoituskohtaan asti. Tämä toimintatapa osoittautuu etenkin silloin tarkoituksenmukaiseksi, kun näppäimistön avulla suoritetaan dialogitoimintaa.
Keksinnön mukaisen kaukokirjoittimen suoritusesimerkkiä selitetään seuraavassa lähemmin piirustuksen avulla. Piirustuksessa kuvio 1 esittää kaukokirjoittimen lohkokaaviokuvaa, kuvio 2 esittää kaukokirjoittimen keskusohjauksen lohkokaaviokuvaa .
Kuviossa 1 esitetty kaukokirjoitin sisältää mikrotietokone-ohjatun keskusohjauksen ZS. Sen tehtävänä on määrittää tietojensiirtotiet syöttö- ja tulostusyksikköjen välillä ja siirtää tiedot. Tämän lisäksi se suorittaa laiteohjaus-ja valvontatoimintoja. Sisäinen tietojenvaihto tapahtuu tällöin tietoväylien kautta. Syöttöyksiköiksi on järjestetty näppäimistö TA ja muisti SP, joka voi olla muodostettu reikänauhanlukulaitteeksi ja reikänauhanlävistimeksi, levykelaitteeksi tai kuplamuistiksi. Tulostusyksiköiksi on järjestetty näyttöyksikkö AE, kirjoitin DR ja samoin muisti SP. Näyttöyksikkö AE voi olla muodostettu yksi- tai monirivisenä nestekidenäyttönä tai kuvapintana. Kirjoitin DR on muodostettu riveittäin toimivana kirjoittimena, joka sisältää joko matriisikirjoittimen ja kirjoittaa merkit kirjoittimen liikkuessa yhtäjaksoisesti tai lämpökirjoittimen, jossa kirjoituselementit on jaettu koko kirjoitusrivil-le. Merkkien valmiiksikirjoittaminen tapahtuu joka tapaukses- I; 74174 5 sa riveittäin. Ohjaussignaalin saapumisen jälkeen kirjoitetaan valmiiksi kulloinkin kaikki tähän ajankohtaan mennessä kirjoittamattomat rivin merkit. Tämä ohjaussignaali voi olla esimerkiksi ohjausmerkille "rivinvaihto", "rivinsiirto" tai "uusi rivi" järjestetty signaali. Voidaan ajatella myös etenkin dialogitoiminnassa kirjoittaa rivin merkit kulloinkin silloin, kun viimeisen merkin jälkeen ennalta määrätyn aikajakson aikana ei saavu enää lisää merkkejä. Tässä tapauksessa palautetaan seuraavien merkkien kirjoittamisen edellä kirjoitin kulloinkin taas lähtöasen-toonsa. Tämä koskee matriisikirjoittimen kohdalla vasenta rivin reunaa ja lämpökirjoittimen kohdalla rekisteröinti-kantimen palautusta rivillä. Tämän jälkeen kirjoitetaan sitten valmiiksi kulloinkin seuraavat rivin merkit.
Rivin merkit tallennetaan ensin viestimuistiin ja siirretään vasta ohjaussignaalin vastaanoton jälkeen kirjoittimeen. Viestimuisti on joko muisti SP tai muu muisti, esimerkiksi puolijohdemuisti keskusohjauksessa ZS. Viestimuistiin tallennetaan myös täydellinen viesti, niin että käytettäessä näyttöyksikköä AE tekstin toimitus on mahdollista, ennen kuin tämä tulostetaan kirjoittimessa DR tai siirretään johdonsovituksen LA ja kaukojohdon FL kautta vastaanottavalle asemalle.
Mikäli näyttöyksikkö AE voi ottaa vastaan vähemmän merkkejä kuin rivin, esitetään juuri syötetyt merkit näyttöyksikön AE oikeassa reunassa, kun taas vasemmassa reunassa siirretään kulloinkin vanhimmat merkit pois. Toimitus- ja korjaus-mahdollisuuksien helpottamiseksi on tarkoituksenmukaista, että näyttöyksikössä AE on useita merkkejä. Tässä tapauksessa voidaan esittää vähintään yksi edellä oleva ja vähintään yksi seuraava rivi ja ajankohtaisessa rivissä yksittäiset merkit voidaan merkitä kirjoitusmerkin avulla.
Mikäli näyttöyksikkö AE sisältää suhteellisen vähän rivejä ja se on muodostettu nestekide- tai tyhjöfluoresenssinäyttö-nä, voidaan näyttöyksikkö AE järjestää siten näppäimistöön 741 74 6 TA, että se muodostaa tämän kanssa yhden rakenneyksikön ja se voidaan asettaa kirjoittimesta DR erillisenä. Heijastusten välttämiseksi voi näyttöyksikkö AE olla järjestetty myös kääntyväksi, mutta se voi olla järjestetty myös kirjoittimen DR etusivulle. Tämä osoittautuu tarkoituksenmukaiseksi etenkin silloin, kun kaukokirjoitin on järjestetty puhtaaksi tulostuslaitteeksi. Merkkien lisäksi näyttöyksikkö AE voi näyttää myös käyttäjä- ja/tai ohjausinformaatioita, kuten esimerkiksi kulloinkin vielä vapaat muistipaikat tai kellonajan.
Keskusohjaukseen ZS on liitetty mainittujen yksikköjen lisäksi vielä virranjakelu SV sinänsä tunnetulla tavalla.
Kuviossa 2 esitetty keskusohjaus ZS sisältää mikrotietokone-järjestelmän, joka on muodostettu mikrotietokoneesta MR, lukumuistista Sa, kirjoitus-lukumuistista S2 ja väyläjärjestelmästä. Väyläjärjestelmä sisältää tietoväylän, osoite-väylän ja useita ohjausjohtoja. Väyliin on liitetty näppäi-mistöohjaus ST, joka puolestaan on yhdistetty näppäimistöön TA. Edelleen väyliin on liitetty näyttöohjaus AS, johon on liitetty näyttöyksikkö AE, muistiohjaus SS, johon on liitetty muisti SP, lähetys-vastaanotto-ohjaus SE, johon on liitetty johdonsovitus LA ja kirjoitinohjaus DS, joka on yhdistetty kirjoittimeen DR.
Syötettäessä merkkejä näppäimistöllä TA nämä saapuvat näp-päimistöohjauksen TS kautta mikrotietokonejärjestelmän ohjaamana muistiin S2, joka on muodostettu tavanomaisesti puolijohdemuistiksi ja toimii toimitusmuistina. Muisti S1 toimii sitä vastoin ohjelmamuistina ja siihen tai muistiin S2 voi olla tallennettu eri vaihtoehdoille järjestetyt tiedot ja/tai tunnus, joka vaihdetaan yhteyden muodostamisen jälkeen tilaajien välillä. Syötetyt merkit syötetään paikallistoiminnassa näyttöohjauksen AS kautta näyttöyksikköön AE. Käytettäessä nestekidenäyttöä sisältää näyttöohjaus AS rin-nakkais-sarja-muuntimen, joka muuntaa tietoväylällä rinnakkaismuodossa esiintyvät koodatut merkit sarjassa koodatuiksi 7 741 74 merkeiksi näyttöyksikköön AE menevien johtojen määrän pitämiseksi mahdollisimman pienenä. Tiedot voidaan tallentaa samanaikaisesti muistiin SP ja tätä varten ne syötetään muistiohjaukseen SS, joka toimii yhdessä mikrotieto-konejärjestelmän kanssa suoran muistisaannin mukaisesti (DMA).
Kun merkit on siirrettävä etäällä olevalla tilaajalle, nämä saapuvat lähetys-vastaanotto-ohjauksen SE ja johdon-sovituksen LA kautta kaukojohtoon FL. Ensin on muodostettava tietenkin yhteys tunnetulla tavalla, mukaanlukien tunnusten vaihto. Merkkien kirjoittaminen tapahtuu vasta sitten, kun esiintyy ohjaussignaali. Kun rivin lopussa on annettu ohjausmerkki "rivinvaihto", merkit syötetään muistista S2 kirjoitinohjauksen DS kautta kirjoittimeen DR, joka kirjoittaa ne matriisikirjoittimen, esimerkiksi neulakirjoittimen ollessa kyseessä yhtäjaksoisesti ja lämpökirjoittimen ollessa kyseessä samanaikaisesti.
Kun etäällä olevalta asemalta vastaanotetaan merkkejä, nämä saapuvat johdonsovituksen LA ja lähetys-vastaanotto-ohjauksen SE kautta samoin muistiin S2. Muistista S2 ne syötetään näyttöohjauksen AS kautta näyttöyksikköön AE ja mahdollisesti samanaikaisesti muistiohjauksen SS kautta muistiin SP. Kun keskusohjauksessa tuotetaan ohjaussignaali, koska esimerkiksi merkki "rivinvaihto" on vastaanotettu, kaikki tähän mennessä vastaanotetut rivin merkit syötetään kirjoitinohjauksen DS kautta kirjoittimeen ja kirjoitetaan siinä valmiiksi. Samanaikaisesti sammutetaan valmiiksi kirjoitetut merkit näyttöyksikössä AE. Vastaava pätee, kun dialogitoiminnassa, esimerkiksi näppäimistötoiminnassa merkkejä on syötetty ja ennalta määrätyn aikajakson kuluessa, joka on järjestetty esimerkiksi neljän merkin siirto-ajalle, ei vastaanoteta lisää merkkejä. Tässä tapauksessa tuotetaan käyttämällä mikrotietokonetta MR ohjaussignaalina aikasignaali ja tähän mennessä vielä kirjoittamattomat rivin merkit kirjoitetaan kirjoittimessa DR. Tämän jälkeen kirjoitin DR tulee jälleen lähtöasentoonsa. Neulakirjoittimen ollessa kyseessä tämä on vasen reuna. Kun saapuu lisää merk- 74174 δ kejä, nämä esitetään jälleen näyttöyksikössä AE ja toisen ohjaussignaalin esiintymisen jälkeen tulostetaan tähän mennessä vielä kirjoittamattomat merkit. Neulakirjoittimen ollessa kyseessä estetään niissä kohdissa, joissa on jo merkit kirjoitettu, esittämällä tyhjämerkkikirjoitus ja merkkien kirjoittaminen alkaa vasta tähän mennessä vielä esittämättömillä merkeillä. Lämpökirjoittimen ollessa kyseessä palautetaan rekisteröintikannin jälleen rivin verran ja ohjataan niitä kirjoituselementtejä, jotka on järjestetty tähän mennessä vielä kirjoittamattomille merkeille. Ohjaussignaali voi merkitä myös tässä tapauksessa jälleen ajasta riippuvaista signaalia tai signaalia "rivinvaihto".
Viestimuistissa voidaan kaikki jo valmiiksi kirjoitetut rivin merkit varustaa merkintäbitillä ja ohjaussignaalin esiintyessä kirjoitetaan vain rivien ne merkit, jotka eivät sisällä tätä merkintäbittiä.
t

Claims (9)

9 74174
1. Kaukokirjoitin merkkien syöttämiseksi, lähettämiseksi ja/tai vastaanottamiseksi ja tulostamiseksi, jossa kirjoit-timessa merkit esittävät kirjoitusmerkkejä, jossa merkit on koodattu käynnistys- ja pysäytyspolariteetilla varustetuilla kaukokirjoitinmerkeillä ja siirretään käynnistys-pysäytys-toiminnan mukaisesti, johon kaukokirjoittimeen on järjestetty muisti, johon voidaan tallentaa vähintään yhden rivin merkit, jossa on näyttöyksikkö (AE), jossa voidaan näyttää merkit ennen niiden valmiiksikirjoittamista, ja johon on järjestetty kirjoitin, joka kirjoittaa merkit, tunnettu siitä,että kirjoitin (DR) on muodostettu sinänsä tunnetulla tavalla riveittäin toimivana kirjoittimena, joka rivin lop-pupäähän liittyvän ohjaussignaalin jälkeen tulostaa täydellisen rivin merkit, että kirjoitin (DR) rivin ollessa epätäydellinen tulostaa siihen mennessä vielä tulostamattomat merkit aikasignaaliin liittyvän ohjaussignaalin esiinnyttyä, jolloin aikasignaali synnytetään aina silloin kun tietyn aikavälin sisällä ei anneta eikä vastaanoteta merkkejä, ja että kirjoittimen (DR) kirjoituskoneisto myös ennen jokaista epätäydellisen rivin merkkien tulostusta aina palaa lähtöasemaansa .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että kirjoittimeksi (DR) on järjestetty yksinomaan yhtäjaksoisesti toimiva matriisikirjoitin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että kirjoittimeksi (DR) on järjestetty yksinomaan riveittäin toimiva lämpökirjoitin.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että näyttöyksikkö (AE) on muodostettu yksirivisenä.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että näyttöyksikkö (AE) on muodos- 741 74 tettu monirivisenä ja se näyttää ajankohtaisen rivin lisäksi ainakin yhden edellä olevan rivin.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että näyttöyksikkö (AE) on muodostettu monirivisenä ja se näyttää ajankohtaisen rivin lisäksi vähintään yhden edellä olevan ja vähintään yhden seuraa-van rivin.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että näyttöyksikkö (AE) on muodostettu nestekidenäyttönä.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että näyttöyksikkö (AE) on muodostettu katodisädeputkena.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen kaukokirjoitin, tunnettu siitä, että näyttöyksikkö (AE) muodostaa kaukokir joittimen näppäimistön (TA) kanssa yhden rakenneyksikön. i n 74174
FI831177A 1982-04-08 1983-04-07 Telexapparat. FI74174C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3213290A DE3213290C1 (de) 1982-04-08 1982-04-08 Fernschreibmaschine
DE3213290 1982-04-08

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI831177A0 FI831177A0 (fi) 1983-04-07
FI831177L FI831177L (fi) 1983-10-09
FI74174B FI74174B (fi) 1987-08-31
FI74174C true FI74174C (fi) 1987-12-10

Family

ID=6160640

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI831177A FI74174C (fi) 1982-04-08 1983-04-07 Telexapparat.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4501930A (fi)
EP (1) EP0091644B1 (fi)
BR (1) BR8301797A (fi)
DE (1) DE3213290C1 (fi)
FI (1) FI74174C (fi)
MX (1) MX153439A (fi)
PT (1) PT76513B (fi)

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1240477A (en) * 1967-12-20 1971-07-28 Creed & Co Ltd Improvements in data printing apparatus
US3923139A (en) * 1972-05-25 1975-12-02 Paul Mesnil Device for acquisition, storage and echelon of characters in a printer of the series type
DE2251831A1 (de) * 1972-10-21 1974-04-25 Licentia Gmbh Elektrisches schreibwerk
IT1071378B (it) * 1976-09-22 1985-04-02 Olivetti & Co Spa Sistema di scrittura automatica
US4244031A (en) * 1976-10-18 1981-01-06 Ricoh Company, Ltd. Word processor
US4195353A (en) * 1977-01-14 1980-03-25 Ricoh Company, Ltd. Word processor comprising improved editing means
DE2823175A1 (de) * 1978-05-27 1979-11-29 Itt Ind Gmbh Deutsche Anzeigegeraet fuer teletext-zeichen

Also Published As

Publication number Publication date
FI831177A0 (fi) 1983-04-07
EP0091644A3 (en) 1984-10-10
PT76513A (de) 1983-05-01
PT76513B (de) 1986-01-13
EP0091644B1 (de) 1987-03-11
FI74174B (fi) 1987-08-31
MX153439A (es) 1986-10-09
DE3213290C1 (de) 1986-05-28
US4501930A (en) 1985-02-26
FI831177L (fi) 1983-10-09
BR8301797A (pt) 1983-12-20
EP0091644A2 (de) 1983-10-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN101189622B (zh) 打印系统体系
DE3586678T2 (de) Flexibel anwendbares serielles interface-system fuer eine verbindung zwischen einer und mehreren einheiten.
CN101091153B (zh) 用于打印的数据泵
US4007449A (en) Control device for local connection of a peripheral unit through a modem interface for remote connection
GB854362A (en) Printing apparatus
FI92079B (fi) Tekstiilinvärjäyslaite ja menetelmä kuviotietojen reaaliaikaisen valinnan mahdollistamiseksi
US2681614A (en) Recording machine with grouped recording elements operable selectively to form data-representations
GB1565439A (en) Bialphabetic teleprinter for texts in latin and arabic characters
EP0100655A2 (en) Data flow control system
US2520142A (en) Code translator
FI74174C (fi) Telexapparat.
CN101376302B (zh) 印刷系统中控制成像部件工作的装置及方法
US4071909A (en) Digital interface system for a printer
US4371948A (en) Train printer-data link processor
JPS6133711B2 (fi)
DE1292168B (de) Sende- und Empfangsstation fuer die Datenuebertragung
JPS6353948B2 (fi)
CN110303787A (zh) 一种图像阵列打印的方法及装置
EP0051662A1 (en) TELE-PRINTER TEMRINAL.
JPS5887064A (ja) 往復ドツト印字位置制御方式
DE2233452A1 (de) Steuereinrichtung fuer datenendgeraete
JP4432124B2 (ja) プリンタ装置及びその制御方法
WO2017058125A2 (en) Data transfer and use method in inkjet printheads
US1815786A (en) Printing telegraph control circuit
JP2842010B2 (ja) 印刷制御装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT