FI73467C - Foerfarande att tillverka ett sjaelvanloepande staol. - Google Patents

Foerfarande att tillverka ett sjaelvanloepande staol. Download PDF

Info

Publication number
FI73467C
FI73467C FI843928A FI843928A FI73467C FI 73467 C FI73467 C FI 73467C FI 843928 A FI843928 A FI 843928A FI 843928 A FI843928 A FI 843928A FI 73467 C FI73467 C FI 73467C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
steel
weight
boron
melt
titanium
Prior art date
Application number
FI843928A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI843928A0 (fi
FI843928L (fi
FI73467B (fi
Inventor
Bjoern Hugo Andersson
Carl Erik Grip
Erik Bertil Joergen Hagstad
Original Assignee
Ssab Svenskt Stal Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=20347719&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI73467(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Ssab Svenskt Stal Ab filed Critical Ssab Svenskt Stal Ab
Publication of FI843928A0 publication Critical patent/FI843928A0/fi
Publication of FI843928L publication Critical patent/FI843928L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73467B publication Critical patent/FI73467B/fi
Publication of FI73467C publication Critical patent/FI73467C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22CALLOYS
    • C22C38/00Ferrous alloys, e.g. steel alloys
    • C22C38/14Ferrous alloys, e.g. steel alloys containing titanium or zirconium
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22CALLOYS
    • C22C38/00Ferrous alloys, e.g. steel alloys
    • C22C38/002Ferrous alloys, e.g. steel alloys containing In, Mg, or other elements not provided for in one single group C22C38/001 - C22C38/60

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Heat Treatment Of Articles (AREA)
  • Heat Treatment Of Steel (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Springs (AREA)

Description

1 73467
Menetelmä itsepäästävan teräksen valmistamiseksi
Keksintö liittyy teräksen valmistusmenetelmään, joka teräs soveltuu jousien, erikoisesti ajoneuvojen lehtijousien valmistukseen. Menetelmä on ennen kaikkea tunnettu siitä, että kyseessä on helposti työstettävä alhaisen hiilipitoisuuden omaava hiiliteräs, johon on lisätty booria parantamaan teräksen täydellistä karkaisua sekä tekemään se itsepäästäväksi.
Vaimentamaan lähinnä iskuvoimia ajoneuvoissa käytetään niissä joustavia laitteita, kuten kierukkajousi a ja lehti jousi a.
Kierukkajouset valmistetaan usein pyöreästä aineesta ja käytetyn teräksen jousto-ominaisuus saadaan aikaan kylmätyöstä-mällä, ennen kaikkea aineen vetämisellä. Ajoneuvoihin, joiden pyöriin kohdistuva rasitus on alhainen, nämä kierukkajouset soveltuvat hyvin. Raskaampiin ajoneuvoihin käytetään jousia, joilla on suurempi poikkileikkauspinta, kuten erimuotoisia lehti jousi a. Lehti jousi 11a on, monien muiden etujen lisäksi, se ominaisuus, että jousen stabiliteetti muissa liikkumissuunnissa, paitsi tarkoitetussa joustamissuunnassa, on suuri.
Koska lehtijousien voimamomentti on suurin niiden keskiosassa, halutaan siihen kohtaan suurin poikkileikkauspinta. Tämä voidaan ratkaista useammalla tavalla. Jousilehti voidaan muotoilla niin, että se on keskikohdastaan levein ja kapenee päiden suuntiin. Tämä jousimuoto on tilaa vievä sekä aiheuttaa valmistuksessa suurta ainehukkaa. Jousilehti voidaan keskiosastaan tehdä paksummaksi. Näitä jousia nimitetään usein parabolisiksi lehtijousiksi, ja ne ovat viime aikoina esittäneet yhä tärkeämpää osaa. Paraboliset lehtijouset vaativat verrattain pienen tilan, mutta niiden valmistus on sen sijaan kallista. Tavallisin 1 ehti jousi tyyppi on ns. kerrostettu leh-tijousi, ja ennen kaikkea se tyyppi, joka valmistetaan latta-kangesta, joka katkotaan eri pituisiin pätkiin ja ladotaan päällekkäin. Ylin lehti on pisin ja molemmissa päissään va- 2 73467 rustettu kiinnitysrenkaal1 a. Lehtien pituus pienenee keskustaa kohti, ja koko lehtipaketti pysyy koossa toisaalta sen keskustan läpi vedetyllä sokalla sekä toisaalta muutamilla paketin ympäri keskustan ja kiinnitysrenkaiden väliin asetetuilla länkiraudoilla. Näiden jousien valmistuskustannukset ovat kaikkein huokeimmat. Johtuen lehtien välisestä kitkasta aiheutuu jousiin myös hystereesi, joka vaikuttaa vaimentavas-ti jousitukseen. Jousien valmistuksessa asetetaan käytettävälle teräsainekselle korkeat vaatimukset toistettavuuden suhteen, jotta jousissa vältyttäisiin epäsymmetrialta. Dimensioiden pienen poikkeaman lisäksi vaadiaan myös pieni ominaisuuksien poikkeama teräksessä.
Jousiin käytettävän teräksen olennaiset ominaisuudet ovat korkea kimmoraja sekä korkea väsymysraja.
Jousi aineksen energianvarastoimisteho on verrannollinen kim-morajan neliöön (R ). Kimmorajalla tarkoitetaan sitä suurinta ominaiskuormitusta, jolla ainetta voidaan rasittaa, jotta se palautuu 1ähtöasentoon ilman, että aine deformoituu. Monissa teräksissä ovat kimmorajan ja venymisrajan arvot lähes samat.
Väsymysraja seuraa periaatteessa kimmorajaa, mutta on lisäksi ennen kaikkea riippuvainen rakenteen homogeenisuudesta sekä pinnan laadusta, ja sille on suotuisa sileä pinta, joka on V·;. hi i 1 i katokerrostumi sta sekä vioista, kuten kuonaonte-1 oi s ta ym.
Normaalisti karkaisua ja päästöä käytetään keinona mm. kimmorajan korottamiseen, varsinkin karkeissa teräsaineissa. Tällöin tulee käyttää 1äpikarkaistavaa terästä, ts. terästä, jonka koostumus on sovitettu aineen paksuuteen nähden niin, että jäähdytettäessä martensiitti tunkeutuu aina poikkipinnan keskustaan asti. Karkaisun jälkeen aines päästetään, tavaili- 3 73467
O
sesti noin 400-500 C lämmössä määrätyn sitkeyden saavuttamiseksi. Valitettavasti kimmoraja kuitenkin alenee tästä päästöstä johtuen.
Tähän mennessä ovat jousi teräksen verrattain korkeat hiilipitoisuudet olleet tärkein apukeino korkean kimmorajan saavuttamiseksi. Karkenevuus lisääntyy myös hiilipitoisuuden kasvaessa .
Teräksistä, joita tällä hetkellä käytetään jousissa, voidaan mainita SS 2090 sekä SS 2230. Merkinnät ovat peräisin standardista Svensk Standard.
SS 2090 sisältää 0,52 - 0,60 % C ja 1,5 - 2,0 % Si. Korkean Si-arvon ansiosta saavutetaan korotettu 1äpikarkenevuuskyky. Mutta Si 1ejeerausaineena on tällä hetkellä kallista.
SS 2230 sisältää 0,48 - 0,55 % C, hieman korotetun piipitoisuuden sekä 0,70 - 1,00 Mn, 0,90 - 1,20 % Cr ja 0,10 - 0,20 % V. Tätä terästä käytetään järeämpiä jousia varten. Korotettu pii-, mangaani- ja kromipitoisuus lisää ennen kaikkea karke-nevuutta, kun sen sijaan vanadiinia lisätään kiderakenteen hienontamisen vuoksi.
Terästä on 1 ejeerauslisäaineiden vuoksi kallista valmistaa.
Se on sitäpaitsi suhteellisen vaikeasti työstettävissä leik-kaavassa ja lävistävässä poraus- tai meistotyössä, kuten porattaessa reikiä lehtien läpi jousipaketin koossapitämistä varten. Molemmilla nyt mainituilla teräksillä on myös olemassa vaara pinnan hiilikatoon, mikä mm. alentaa väsymisrajaa.
Nyt on osoittautunut, että kyetään valmistamaan sekä halvalla että tehokkaasti ainetta jousia varten lisäämällä pieniä määriä booria, ja ennen kaikkea pitämällä huolta siitä, että boorin suotuisat ominaisuudet tulevat oikeuksiinsa teräksessä. Eräs huomattava boori 1isäyksen etu on se, että teräs voidaan 4 73467 tehdä itsepäästäväksi, ts. normaali sti karkaisuprosessin jälkeen ei ole tarpeen suorittaa erillistä päästöä.
Keksintöä tullaan selostamaan tarkemmin liitteenä olevissa vaatimuksissa, joista käyvät ilmi keksinnön olennaiset tunnusmerkit, sekä seuraavassa jaksossa.
On osoittautunut edulliseksi valita keksinnön lähtömateriaaliksi seostamaton hiiliteräs, jonka koostumus on seuraava: C = 0,20 - 0,40 %
Si = 0,20 - 0,35 %
Mn = 1,0 - 1,3 % S = maksimi 0,040 % P = maksimi 0,040 %
Cr = maksimi 0,60 % ja joka tämän lisäksi sisältää normaalisti esiintyviä ja hyväksyttäviä epäpuhtauksia. Teräksen tulee myöskin sisältää pieniä määriä booria, sekä mahdollisesti titaania. Määrät tullaan spesifioimaan tarkemmin seuraavassa.
Pienillä boorimääri 11 ä on hyvin suotuisa vaikutus, etenkin karkenevuuteen ja siten luonnollisesti kimmorajaan.
Vertailtaessa erilaisten terästen karkenevuutta on tapana käyttää seuraavaa kaavaa:
_ Λ Si Mn Cu Ni Cr Mo V
P =C+ — + — + — + — + — + — + — + 5 x B
C 30 20 20 60 20 15 10 jossa eri 1ejeerausaineet ilmaistaan esimerkiksi painoprosenteissa. Mitä korkeampi P^ sitä parempi karkenevuus. Kuten ilmenee, on hiili- ja varsinkin booripitoisuudel 1 a huomattava vaikutus. Tämän lisäksi on osoittautunut, että boori-pitoisuuden ollessa 0,002 - 0,004 % vaikutus on kaikkein edullisin. Korkeampi pitoisuus saattaa esimerkiksi tehdä teräksen hauraaksi karkaisussa. Hyvän jousi teräksen aikaan-
II
5 73467 saamiseksi on edellytyksenä, että P ei vaihtele paljon 0 valmiin teräksen eri osissa, eikä myöskään eri masuunisula-tusten kesken. On osoittautunut, että sopivan P^-arvon jou-siteräkselle tulee pysytellä 0,28 ja 0,36 välillä vaihdelleen uuni panoksissa sekä niiden kesken enintään 0,05.
Kuten kaavasta ilmenee, voidaan booria lisäämällä myös C-pitoisuus pitää alhaisempana kuin tavanomaisessa jousiteräk-sessä. Tämä alentaa tietenkin teräksen hintaa, samalla kun sen pinta ei ole niin altis hii1ikadol1 e, joka alentaa väsy-mysrajaa. Lisäksi voidaan tätä booripitoista terästä, jonka hiilipitoisuus on alhainen, helposti työstää leikkaavilla ja meistaavilla välineillä, myös kuumavalssattuna sekä hehkutta-mattomassa tilassa, sitävastoin kun tavanomainen jousiteräs korkean hiilipitoisuutensa vuoksi ensin tulee hehkuttaa tai työstää kuumassa tilassa. Pehmennyshehkutuksessa lisääntyy myös vaara hiilikatoon teräksen pinnassa.
Boorilisäys tekee teräksen itsepäästäväksi, ts. jousiin tarvittava sitkeys saavutetaan välittömästi karkaisun jälkeen. Esimerkkinä voidaan mainita, että mitatut sitkeysarvot (char-py W) huoneenlämmössä vaihtelevat 25 ja 35 J välillä. Sovellutuksissa alhaisissa lämpötiloissa ja missä vaatimukset yhdenmukaisten mekaanisten ominaisuuksien suhteen ovat erittäin , . o kovat, voidaan päästö suorittaa maksimi 300 C:ssa, edu11 ίο sesti maksimi 230 C:ssa, kohottamaan siten iskusitkeyttä tai tasoittamaan aineen ominaisuuksia. On osoittautunut, että jos terässulassa ennen kaikkea vähennetään vetyä ja happea, niin boorin vaikutus tulee enemmän esiin. Terästä mainittuun tarkoitukseen valmistetaan edullisimmin happikaasukonvertte-rissa. AIaspuhal1usmäärää sekä puhal1usputken käyttöä tulee kuitenkin säätää niin, että teräksen typpipitoisuus laskettaessa ei ylitä 20 ppm. Tosiasiassa tämä typpipitoisuusraja on liian korkea ollakseen hyväksyttävissä, mutta käytännöllisistä syistä ei päästä paljoakaan alempiin lukemiin. Happipitoisuus on myös liian korkea. Näitä määriä voidaan alentaa hyväksyttäviin tasoihin, esimerkiksi tyhjökäsittelyl1ä, alu- 6 73467 miiηΐΊΐsäyksel1ä sekä lisäämällä titaania ennen boorin lisäystä .
Tyhjöprosessi tekee mahdolliseksi sekä alhaisen happipitoisuuden saavuttamisen kaasunpoiston ja kuonaerotuksen avulla, että säätötekniikan toteuttamisen, jolla typenotto ilmasta minimoidaan. TyhjÖdesoksidaation jälkeen pelkistetään teräs edelleen tavanomaiseen tapaan lisäämällä alumiinia niin, että vapaan hapen enimmäisarvo sulatuserässä on maksimi 40 ppm, edullisesti 15-20 ppm. Happipitoisuusraja määräytyy osittain siitä, että vapaa happi vaikuttaa haitallisesti teräksen laatuun, sekä osittain siitä, että titaanin kemiallinen yhty-mistaipumus happeen on suurempi kuin jäljellä olevaan typpeen, jota sen on tarkoitettu sitovan.
Boori on hyvin herkkä typelle, ja prosessin kulusta huolimatta jää aina osa typpeä jäljelle. Titaania lisäämällä yritetään parhaiten saattaa sulatuserässä esiintyvä typpi vaarattomaksi sitomalla se titaaninitriitiksi. Sopivaksi lisättäväksi titaanipitoisuudeksi on osoittautunut 0,015 - 0,050 paino-% ja edullisesti 0,020 - 0,045.
Kokemuksen perusteella on todettu, että lehtiterästä varten keksinnön mukaan tulee typpi oi toisuuden ja titaanipitoisuuden välinen tulo, ilmaistuna painoprosentteina sulatuserästä - 4 (Ti x N), mieluimmin olla 4 x 10 alapuolella. On varmempaa ratkaista ti taanimäärän annostus sulaan ottamalla huomioon tämä tosiseikka.
Eräs epäkohta on, että prosessissa kehittyneet titaaninitrii-tit muodostavat sulkeutumia, jotka saattavat vaikuttaa teräksen ominaisuuksiin mm. 1eikattavuuteen ja väsymyslujuuteen.
I) 7 73467
Jotta vältyttäisiin tältä sivuvaikutukselta, tulee teräksen typpipitoisuuden olla niin alhainen kuin suinkin.
Tyhjökäsittelyn jälkeen teräs valetaan jatkuvavalui aitoksessa, joka on varustettu vaiunsuojajärjestelmäl1ä, ts. jossa vir-taavaa sulaa ympäröi keraaminen suojaputki tai muu suojus siten, että terässula kulun aikana ei saa kosketusta ilmaan. Täten vältetään välitön teräs/i1ma-kosketus, joka saattaa aiheuttaa typen ja hapen joutumista teräkseen. Tarvittaessa käytetään suojailmakehää.
AIasvalssauksei 1 a, sitten kun sula on valettu vaissattavaksi tuotteeksi, on myös huomattava vaikutus ennen kaikkea lehti-teräksen väsymysrajaan. Poikkipinnan pienentymän tulee olla vähintään 25:1, jotta saataisiin hyvinmuokattu teräs.
Kuonajätteet, jotka siitä huolimatta ovat teräksessä jäljellä, saattavat 1evennysvalssauksen jälkeen olla muuttuneet sellaiseen muotoon, että niiden vaikutus väsymiseen ja lujuuteen yleensä on negatiivinen. Jotta välyttäisiin tältä, voidaan sula esikäsi tel 1ä metallisella kalsiumilla puhaltamalla sitä jauheena sulaan, ensisijassa ns. kaisiumpiin muodossa, joka sisältää vähintään 20 painoprosenttia metallista kalsiumia. Tämä suoritetaan sopivimmin ennen tyhjökäsittelyä. Vaikutuksena on osaksi, että sulfidi kuonan määrä teräksessä minimoituu, osaksi muuttavat jäljellä olevat sulf idi kuonat valssauksen jälkeen muotoaan vähemmän vaarallisiksi pyöreän muotoisiksi. Epäkohtana on, että prosessi saattaa nostaa typpipitoisuutta. Tältä voidaan kuitenkin välttyä tiukasti noudattamalla tavanomaista käytäntöä teräksen valmistusprosessissa, esimerkiksi käyttämällä argonia kantokaasuna puhallettaessa kaisiumpi toista jauhetta, sekä muutoinkin huolehtimalla, että ilmalla ei ole kosketusta sulaan koko prosessin aikana aina siihen asti, kunnes teräs on jähmettynyt.

Claims (2)

8 73467
1. Menetelmä itsepäästävän alhaisen hiilipitoisuuden omaavan hiiliteräksen valmistamiseksi jousia, erityisesti lehtijousia varten, tunnettu siitä, että terässula valmistetaan happikaasukonvertterissa säätämällä aiaspuhal1 usta ja puhal1usputken käyttöä siten, että typpipitoisuus sulassa laskettaessa valusankoon ei ylitä 20 ppm sekä, että sulan analyysi muutoin on: C = 0,20 - 0,40 painoprosenttia Si = 0,20 - 0,35 Mn = 1,0 - 1,3 S = maksimi 0,040 P = maksimi 0,040 -"-Cr = maksimi 0,60 -"- sekä muita normaalisti esiintyviä epäpuhtauksia, jotka tämän jälkeen tyhjökäsitel 1 ään ja alumiinia lisätään sen verran, että sitoutumaton happi laskee maksimi 40 ppm:ään, edullisesti 15-20 ppmrään ja titaani 0,015 - 0,050 painoprosenttiin, edullisesti 0,020 - 0,045 painoprosenttiin sulassa sekä, että titaanipitoisuuden ja typpipitoisuuden tulo ilmaistuna pai- -4 noprosentteina ei ylitä 4 x 10 , ja että lopuksi lisätään booria 0,002 - 0,004 painoprosenttiin asti, jonka jälkeen sulalle suoritetaan jatkuvavalu terässulan olematta kosketuksissa ilman kanssa, ja materiaali kuumavalssataan siten, että kokonaispoikki1 eikkauksen pienentyminen ei alita 25:1.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen tyhjökäsittelyä sulaan puhalletaan kalsium-piitä, joka sisältää vähintään 20 painoprosenttia metallista kalsiumia.
FI843928A 1982-09-06 1984-10-05 Foerfarande att tillverka ett sjaelvanloepande staol. FI73467C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8205037A SE8205037L (sv) 1982-09-06 1982-09-06 Fjederstal
SE8205037 1982-09-06
SE8300310 1983-09-05
PCT/SE1983/000310 WO1984000981A1 (en) 1982-09-06 1983-09-05 Spring steel

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI843928A0 FI843928A0 (fi) 1984-10-05
FI843928L FI843928L (fi) 1984-10-05
FI73467B FI73467B (fi) 1987-06-30
FI73467C true FI73467C (fi) 1987-10-09

Family

ID=20347719

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI843928A FI73467C (fi) 1982-09-06 1984-10-05 Foerfarande att tillverka ett sjaelvanloepande staol.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0139649B1 (fi)
AT (1) ATE32528T1 (fi)
DE (1) DE3375699D1 (fi)
FI (1) FI73467C (fi)
SE (1) SE8205037L (fi)
WO (1) WO1984000981A1 (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP5520591B2 (ja) * 2009-12-18 2014-06-11 愛知製鋼株式会社 高疲労強度板ばね用鋼及び板ばね部品

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3009491A1 (de) * 1979-03-14 1980-09-25 Daido Steel Co Ltd Stahl fuer das kaltschmieden und verfahren zu seiner herstellung

Also Published As

Publication number Publication date
FI843928A0 (fi) 1984-10-05
FI843928L (fi) 1984-10-05
DE3375699D1 (en) 1988-03-24
EP0139649B1 (en) 1988-02-17
ATE32528T1 (de) 1988-03-15
EP0139649A1 (en) 1985-05-08
SE8205037D0 (sv) 1982-09-06
WO1984000981A1 (en) 1984-03-15
FI73467B (fi) 1987-06-30
SE8205037L (sv) 1984-03-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3631032B1 (en) High-strength, hot rolled abrasive wear resistant steel strip and method of manufacturing thereof
CN114959442B (zh) 一种冷挤压用万向节十字轴用钢及其制造方法
KR101736626B1 (ko) 두께 방향 특성이 우수한 고강도 저항복비 강재 및 그 제조방법
FI73467B (fi) Foerfarande att tillverka ett sjaelvanloepande staol.
GB2246579A (en) High toughness non-refined steels and method for manufacturing them
US4575912A (en) Spring steel
RU2355785C2 (ru) Сортовой прокат из борсодержащей стали повышенной прокаливаемости
RU2337148C2 (ru) Полоса из среднеуглеродистой борсодержащей стали повышенной прокаливаемости и обрабатываемости резанием
KR100545089B1 (ko) 가공경화형 오스테나이트계 스테인레스강
RU2328535C1 (ru) Сортовой прокат, круглый со специальной отделкой поверхности из среднеуглеродистой стали
RU2249629C1 (ru) Сортовой прокат, круглый, из среднеуглеродистой высокопластичной стали для холодной объемной штамповки сложнопрофильных крепежных деталей особо сложной формы
RU2249626C1 (ru) Сортовой прокат, круглый, из среднеуглеродистой борсодержащей стали для холодной объемной штамповки высокопрочных крепежных деталей
JPH08225845A (ja) 耐遅れ破壊性に優れた高強度ボルトの製造方法
RU2330894C2 (ru) Трубная заготовка из среднеуглеродистой легированной стали
RU2330891C2 (ru) Сортовой прокат круглый из низкоуглеродистой высокопластичной стали для холодной объемной штамповки
RU2330890C2 (ru) Сортовой прокат горячекатаный из микролегированной пружинной стали
RU2285057C2 (ru) Пруток из среднеуглеродистой стали
RU2285056C2 (ru) Пруток из среднеуглеродистой стали
KR100498133B1 (ko) 내마모성과 내충격성이 우수한 Cu함유 NiCr합금 및그 제조방법
RU2283875C2 (ru) Сортовой прокат калиброванный, круглый в прутках
KR930003643B1 (ko) 개재물형상이 제어된 고인성 비조질강
RU2249625C1 (ru) Сортовой прокат, круглый, из низколегированной стали для холодной объемной штамповки высокопрочных крепежных деталей
RU2020186C1 (ru) Сталь
KR100276278B1 (ko) 고경도 저온인성을 갖는 100Kg급 초고장력후판의 제조방법
RU1770441C (ru) Литейна сталь

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SSAB SVENSKT STåL AB