FI73075B - Isolering och foerfarande foer att isolera en ugnsyta. - Google Patents

Isolering och foerfarande foer att isolera en ugnsyta. Download PDF

Info

Publication number
FI73075B
FI73075B FI824031A FI824031A FI73075B FI 73075 B FI73075 B FI 73075B FI 824031 A FI824031 A FI 824031A FI 824031 A FI824031 A FI 824031A FI 73075 B FI73075 B FI 73075B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mat
fastening
insulation
fastener
branch
Prior art date
Application number
FI824031A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73075C (fi
FI824031L (fi
FI824031A0 (fi
Inventor
Robert Abraham Sauder
Original Assignee
Babcock & Wilcox Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Babcock & Wilcox Co filed Critical Babcock & Wilcox Co
Publication of FI824031A0 publication Critical patent/FI824031A0/fi
Publication of FI824031L publication Critical patent/FI824031L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73075B publication Critical patent/FI73075B/fi
Publication of FI73075C publication Critical patent/FI73075C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F27FURNACES; KILNS; OVENS; RETORTS
    • F27DDETAILS OR ACCESSORIES OF FURNACES, KILNS, OVENS, OR RETORTS, IN SO FAR AS THEY ARE OF KINDS OCCURRING IN MORE THAN ONE KIND OF FURNACE
    • F27D1/00Casings; Linings; Walls; Roofs
    • F27D1/14Supports for linings
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F27FURNACES; KILNS; OVENS; RETORTS
    • F27DDETAILS OR ACCESSORIES OF FURNACES, KILNS, OVENS, OR RETORTS, IN SO FAR AS THEY ARE OF KINDS OCCURRING IN MORE THAN ONE KIND OF FURNACE
    • F27D1/00Casings; Linings; Walls; Roofs
    • F27D1/14Supports for linings
    • F27D1/144Supports for ceramic fibre materials
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F27FURNACES; KILNS; OVENS; RETORTS
    • F27DDETAILS OR ACCESSORIES OF FURNACES, KILNS, OVENS, OR RETORTS, IN SO FAR AS THEY ARE OF KINDS OCCURRING IN MORE THAN ONE KIND OF FURNACE
    • F27D1/00Casings; Linings; Walls; Roofs
    • F27D1/0003Linings or walls
    • F27D1/0006Linings or walls formed from bricks or layers with a particular composition or specific characteristics
    • F27D1/0009Comprising ceramic fibre elements
    • F27D1/002Comprising ceramic fibre elements the fibre elements being composed of adjacent separate strips

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Ceramic Engineering (AREA)
  • Furnace Housings, Linings, Walls, And Ceilings (AREA)
  • Thermal Insulation (AREA)
  • Electric Stoves And Ranges (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)
  • Insulating Bodies (AREA)

Description

1 73075
Eriste ja menetelmä uunin pinnan eristämiseksi Tämä keksintö liittyy eristeeseen ja menetelmään uunin pinnan eristämiseksi.
5 Ongelmat, jotka liittyvät uunin seinien sisäpinto jen (jotka käsittävät seinät, katon, ovien sisäpinnat ja uunin muut- esitettävät pinnat) eristämiseen, tunnetaan hyvin. Perinteellisesti on suurlämpötilauunien sisäosat vuorattu erityyppisillä tiilillä, jotka kestävät korkei-10 ta lämpötiloja. Kuitenkin, kun tiilivuoraus kuluu loppuun, on vanhan tiilen korvaaminen uudella tiilivuorauksella epämiellyttävä ja aikaavievä tehtävä.
Tiilivuorausten varjopuolet, yhdessä tehokkaampien ja korkeampia lämpötiloja kestävien vuorausten tarpeen 15 kanssa, ovat johtaneet eristävien kuitumateriaalien, kuten keraamisten kuitujen, käyttöön eristyksessä tai ainakin eristykseen kuumassa pinnassa.
Keraaminen kuitumateriaali, johon tässä viitataan, on yleensä saatavana keraamisena kuitumattona, joka taval-20 lisesti valmistetaan samanlaisessa prosessissa kuin tavanomaiset paperit. Sinänsä ovat huovan muodostavat kuidut suunnattu tasoihin, jotka ovat yleisesti huovan tai arkin valmistuksen pituussuuntaisia.
Jos sellaisen maton osia leikataan paloiksi ja 25 kiinnitetään sellaisinaan uunin sisäpintaan, olisivat maton tai palan keraamiset kuidut tasoissa, jotka ovat yleisesti sen pinnan suuntaisia, joihin matto tai pala on kiinnitetty.
Jos matto kiinnitetään tällä tavoin uunin pintaan, 30 pyrkivät kaikki keraamisen materiaalin kuidut olemaan suunnassa, joka pyrkii olemaan huovan itsensä muodosta-missuunnassa, vaikkakin huomattava osa kuiduista on vieläkin mielivaltaisesti suuntautuneita. Jos kuidut ovat tasoissa, jotka ovat uunin seinän suuntaisia, pyrkii 35 kuitumattomateriaaliin tulemaan halkeamia, jotka johtuvat lämpökutistumisesta.
2 73075
Lisäksi johtavat suurlämpötilaympäristöt keraamista kuitueristettä maton muodossa käytettäessä devitrifi-kaatioon ja siten halkeamien ja delaminaatioon.
Vaikeudet, jotka johtuvat keraamisten kuitujen käy-5 töstä maton muodossa, on yritetty voittaa erottamalla kui-tukaistaleita sellaisesta arkista suuntaan, joka on kohtisuorassa arkin muodostumissuuntaan nähden.
Nämä kaistaleet leikataan kuituarkirta leveyksinä, jotka vastaavat eristyskuitumaton kylmän pinnan ja kuuman 10 pinnan välistä lineaarista etäisyyttä. Leikatut kaistaleet asetetaan sitten reunoilleen ja sijoitetaan pituussuunnassa rinnakkain käyttäen riittävää määrää kaistaleita, niin että saadaan halutun levyinen matto.
Halutun levyisen maton valmistamista varten tarvit-15 tavien kaistaleiden lukumäärän määrää luonnollisesti sen kuituarkin paksuus, josta nämä kaistaleet on leikattu.
Kiinnittämällä uunin sisäpintaan sellaisia kaistaleita, joissa keraamisen kuitumateriaalin kuidut ovat yleisesti poikittain uunin seinän sisäpintaan nähden ja 20 jossa kuitutasot ovat poikittain sellaiseen sisäpintaan nähden, vähenevät dvitrifikaatiosta, delaminaatiosta, kutistumisesta ja halkeamista johtuvat ongelmat huomattavasti .
Lisäksi, koska keraamisella kuitumateriaalilla on 25 taipumus olla kokooonpuristettavissa kimmoisasti (tai ainakin kokoonpuristettavissa rajoitetun kimmoisasti), voidaan kaistaleet sijoittaa toisiinsa nähden rajakkain, niin että vältetään kutistumisesta aiheutuvien rakojen muodostuminen kaistaleiden väliin käytön aikana.
30 Käytettiinpä eristysmateriaalia sitten maton tai kaistaleiden muodossa tarvitaan sopivia välineitä eristysmateriaalin kiinnittämiseksi uunin seinän sisäpintaan. Tämän päämäärän saavuttamiseksi on yritetty erilaisia me-netemiä. Siten, jos eristysmateriaalia käytetään huovan 35 muodossa, voidaan uunin seinään hitsata edeltäkäsin tappeja tai pultteja ja eristysmateriaali voidaan sitten 3 73075 seivästää tapeille tai pulteille sekä kiinnittää paikalleen muttereilla tai vastaavilla.
Tämä menettely on epäedullinen, koska tapit tai pultit on kiinnitettävä ennakolta uunin seiniin erityi-5 sen suunnitelman mukaan. Tästä aiheutuu se varjopuoli, että tappien tai pulttien paikkaa ei haluttaessa voida helposti muuttaa. Lisäksi, koska tapit tai pultit ulottuvat eristysmateriaalin läpi, ne joutuvat alttiiksi uunin sisällä vallitsevalle lämpötilalle ja johtavat lämpöä 10 suoraan uunista uunin seiniin. Tämä ei ole ainoastaan epätaloudellista, vaan myös aiheuttaa haitallisten kuumien kohtien muodostumisen uunin seiniin.
Jos eristysmateriaali käytetään kaistaliden muodossa, voidaan kaistaleet kiinnittää uunin seinään ennal-15 ta hitsattujen korvakkeiden avulla, niin että kaistaleet kiinnitetään korvakkeisiin kuitukaistaleiden läpi kulkevilla langoilla tai vastaavilla. Tässä taas on se varjopuoli, että korvakkeet on hitsattava ennalta nimenomaisen suunnitelman mukaan, jolloin uudelleensijoittelu on 20 mahdotonta tai epäkäytännöllistä. Tästä aiheutuu se lisävaikeus, että kaistaleiden käsittely on ikävää ja työlästä .
Näiden vaikeuksien voittamiseksi on tehty yrityksiä kiinnittää eristysmateriaali uunin seinään kiinnittämällä 25 eristysmateriaali jäykästä keraamisesta materiaalista tehdyille kiinnityslohkoille tai kannatuslevyille tai -pane-leille, niin että muodostuu moduleja. Moduleita voidaan sitten käsitellä erillisinä ja ne voidaan kiinnittää uunin seinälle kiinnittämällä jäykät lohkot, levyt tai pa-30 nelit uunin seinään.
Vaikka tämä moduliajatus tarjoaa joukon etuja, on sen ongelmana kuitenkin eristysmateriaalin tehokas kiinnitys jäykille lohkoille, levyille tai paneleille, tapauksesta riippuen. Jos taustalevy on jäykkä lohko, voidaan 35 kuidut kiinnittää siihen pujottamalla lankoja tai tankoja eristysmateriaalin läpi ja kiinnittämällä sitten lan- 4 73075 gat tai tangot taustalevyyn sitomalla langat tai vastaavat määrävälein. Tämä ratkaisu on kuitenkin vaivalloinen ja kallis. Lisäksi ei tämä ole erikoisen tehokas, jos taustalevyt ovat vähemmän jäykkää levymateriaalia.
5 Tähän asti ehdotetuista ratkaisuista lupaavin on ollut kiinnittää eristysmateriaali taustalevylle käyttämällä lämmönkestävää liimaa. Tämä ratkaisu on ollut suhteellisen menestyksekäs monissa sovellutuksissa. Uuneissa, jotka toimivat rikkipitoisessa ympäristössä tai jois-10 sa käytetään rikkiäpolttavia polttoaineita, muodostuu uunin sisäseinille kuitenkin syövyttäviä nesteitä (jotka tavallisesti sisältävät rikkihappoja ja/tai rikkihapokkei-ta). Sikäli kun hakijan tiedossa on, eivät saatavana olevat liimat ja keraamiset kitit kestä sellaisia syövyttä-15 viä nesteitä pitempää aikaa. Liimalla tai kitillä on sen vuoksi taipumus pettää tietyn käyttöajan jälkeen mistä johtuu modulien ennenaikainen irtoaminen ja eristysmateriaalin irtoaminen taustalevyistä ja siten uunin seinistä .
20 Jos lisäksi läsnä on rautaa, reagoivat rikkihapot ja rikkihapokkeet raudan kanssa muodostaen rautasulfaatteja. Hakija on todennut, että näillä rautasulfaateilla on erittäin voimakas korroosiovaikutus keraamiseen kuituun.
On kohtalon ivaa, että kiinnitettäessä keraamisis-25 ta kuiduista tehtyjä uunin seiniin lämmönkestävän liiman tai kitin avulla, ei maton lämpötilagradientti normaalisti salli rikkihappojen tai rikkihapokkeiden muodostuvan muualle kuin maton kylmän pinnan läheisyyteen. Se merkitsee, että vain maton kylmän pinnan läheisyydessä on lämpö-30 tila riittävän alhainen, jotta voisi muodostua rikkihappoja ja/tai rikkihapokkeita. Sen vuoksi voivat syövyttävät hapot muodostua (ja muodostuvat käytettäessä rikkipitoisia polttoaineita) juuri siinä vyöhykkeessä, jossa eristysjärjestelmä on kaikkein haavoittuvin. Toisaalta on kaikkein 35 haavoittuvammalla alueella, uunin vaipassa tai eristysai-neen taustalevyssä, metalli, jota eristysaineen ja uunin 5 73075 vaipan rajapinnan alueella olevat hapot syövyttävät muodostaakseen rautasulfaatteja, jotka syövyttävät keraamista kuitua.
Sellaisen eristeen ikä on sen vuoksi rajallinen, 5 koska liima tai kitti lopulta turmeltuvat ja/tai keraamiset kuidut, jotka ovat läheisessä kosketuksessa liiman tai kitin kanssa ja joiden tehtävänä on kiinnittää maton muu osa taustalevyyn tai uunin seinään, tapauksesta riippuen, joutuvat alttiiksi korroosiolle. Sen vuoksi on lii-10 ma- tai kittikerrosta lähinnä olevilla kuiduilla taipumus pettää tietyn käyttöajan jälkeen. Tämän kaksinkertainen pettäminen kriittisessä vyöhykkeessä johtaa siten lopulta koko eristejärjestelmän pettämiseen.
Sen mukaisesti on tämän keksinnön eräänä kohteena 15 menetelmä eristeen kiinnittämiseksi pintaan sekä pintaan kiinnitettävä eriste aikaisemmin tunnettujen menetelmien epäkohtien vähentämistä tai poistamista varten.
Hakija on pitänyt selviönä, että lämmin ilma pyrkii uunin lämmityksen vaikutuksesta nousemaan ja kehit-20 tämään ylipaineen uunin yläosassa. Tämä ylipaine aiheuttaa ilman virtaamisen ulospäin uunin seiniä vuoraavan eristysmateriaalin läpi.
Koska useimmissa uunieristysjärjestelmissä jää eristysmateriaalin ja vaipan pinnan väliin merkittäviä 25 ilmarakoja, johtaa ilman virtaaminen eristysmateriaalin läpi uunin yläosissa siihen, että tämä ilma jäähtyy ja alkaa virrata alaspäin pitkin eristysmateriaalin ja uunin seinien tai vaipan pinnan välistä rajapintaa.
Hakijat uskovat, että eristysmateriaalin ja uunin 30 vaipan välissä olevat ilmaraot edistävät tätä ilmavirtaa. Lisäksi uskovat hakijat, että tämä ilmavirta aiheuttaa haitallista lämmönhukkaa. Tämän lisäksi uskoo hakija, että tämä ilmavirta voi edistää korroosiota rajapinnassa.
Vaikka tekniikan tason eristysmateriaalit olisi-35 vatkin kiinnitetty uunin seinään tai vaippaan, on vaipalla taipumus taipua lämpötilan vaihdellessa seinässä tai 73075 e vaipassa. Vaipanseudut saattavatkin sen vuoksi muuttua muodoltaan koverista kuperiksi ja niin edelleen. Sen vuoksi, vaikka tekniikan tason eristysmateriaalit tai -moduulit ovatkin kiinnitetty lujasti vaippapintoihin, 5 voi vaippojen taipuessa syntyä ilmarakoja.
Hakija uskoo sen vuoksi, että useissa sovellutuksissa olisi edullista, jos eristysmateriaali olisi lujassa kosketuksessa uunin seinäpintoihin tai vaippapintoihin ja jos eristysmateriaali pysyisi olennaisesti kosketuk-10 sessa näihin pintoihin huolimatta lämpötilanvaihtelui-den aiheuttamista taipumista.
Sen mukaisesti on tämän keksinnön tiettyjen aspektien kohteena menetelmä eristysmateriaalin kiinnittämiseksi lujasti uunin seinän tai vaipan pintaan.
15 Vaikka tämän keksinnön periaatteita voidaan käyttää kiinnitettäessä eristysmateriaalia taustalevyihin yhtä hyvin yleiseristystä kuin uunien eristystä varten, on tämä keksintö nimenomaan sovellettu korkeassa lämpötilassa toimivien uunien seinien sisäpuolista eristystä varten.
20 Tämän keksinnön tarkoituksia varten merkitsee käsite "korkea lämpötila" lämpötilaa, joka on yli noin 870°C ja mieluimmin noin 870-1540°C tai yli.
Lisäksi, kun selityksessä viitataan uunin seiniin, tarkoitetaan kaikkia eristystä vaativia pintoja, joihin 25 kuuluvat katot, ovat ja vastaavat.
Keraamisista kuiduista tehtyjä eristysmateriaaleja on kaupallisesti saatavana monilta valmistajilta, ja tämän tekniikan ammattimiehet tuntevat ne hyvin. Siten valmistetaan esimerkiksi keraamisia kuitumattoja tavaramer-30 keillä tai kauppanimillä "Kaowool" (Babcock & Wilcox), "Fiber-Frax" (Carborundum CO). "LO-Con" (Carborundum Co.), "Cero-Felt" (Jons-Manville Corp.) ja "SAFFIL" (I.C.I). Vaikka useimpien näiden keraamisten kuitumattojen ilmoitettu maksimitoimintalämpötila on 1260°C, voidaan kuitu-35 kaistaleita uudelleensuuntaamalla paljastuneiden kuitujen päihin tai reunoihin kohdistaa noin 1500°C:n lämpötila, jos käytetään laadultaan tarkoituksenmukaista kuitua.
7 73075
Tarkoituksenmukainen laatu voisi esimerkiksi olla SAFFIL-alumiinioksidikuitu.
Keksinnön erään aspektin mukaan on pinnan eristystä varten käytettävissä eriste, joka käsittää: eristys-5 maton joustavasti deformoituvasta eristysmateriaalista, jossa eristysmatossa on kylmä pinta uunin pintaa vasten asetettavaksi ja jossa on vastakkainen kuuma pinta; kiin-nittimen maton kiinnittämiseksi uunin pintaan, joka kiinnitin käsittää sekä kylmästä pinnasta että kuumasta pin-10 nasta erillään olevan, mattoon sijoitetun ankkurointilait-teen, joka asemoi kiinnittimen maton suhteen, ja uunin pintaan kiinnitettävän liitososan, joka kiinnittää eristeen pintaan. Eristeelle on tunnusomaista se, että liitos-osa on yhdistetty ankkurointilaitteeseen siirrettävästi 15 sen suhteen, ja että liitosor.a on vedetty sisäänpäin kylmän pinnan suhteen siten, että kiinnitin puristaa maton kylmän pinnan uunin pintaa vasten, kun liitososaan kohdistetaan voima sen pakottamiseksi uunin pintaa kohti siihen kiinnittämistä varten, ja että ankkurointilaite käsittää 20 ainakin yhden ankkurointiosan, joka on sijoitettu ulottumaan maton läpi liitososaan vaikuttavan voiman jakamiseksi maton läpi maton kylmän pinnan puristamiseksi lujaan tartuntaan uunin pinnan kanssa.
Tämän keksinnön eriste voi olla levyn tai kaistaleen 25 muodossa. Tämän keksinnön eriste on kuitenkin mieluimmin eristysmoduli tai -lohko, joka on tarkoitettu käytettäväksi rinnakkain vastaavien modulien tai lohkojen kanssa muodostamaan eristävä vuoraus.
Eriste voi sen vuoksi olla sopivasta suorakaiteen 30 tai neliön muotoinen moduli. Modulin paksuus riippuu eristysmateriaalin eristysominaisuuksista sekä niistä uunin-ympäristöistä,joihin eriste on tarkoitettu.
Maton eristysmateriaali voi olla mitä tahansa sopivaa eristysmateriaalia, joka tarjoaa tarvittavan läm-35 pöeristyksen ja joka on ainakin osittain deformoituva mieluimmin ainakin rajoitetussa määrin kimmoisa, niin et- s 73075 tä matto voidaan kimmoisasti painaa kosketukseen uunin pinnan kanssa.
Eritysmateriaali voi sen vuoksi esimerkiksi koostua kuitumaisesta eristysmateriaalista, kuten mineraa-5 likuitumateriaalista, tulenkestävästä kuitumateriaalista tai keraamisesta kuitumateriaalista. On kuitenkin selvää, että voidaan käyttää mitä tahansa muuta sopivaa eristysmateriaalia, edellyttäen että materiaali on edes osittain kimmoisasti deformoituvaa, niin että huovan ma-10 teriaali voidaan kimmoisasti jännittää tai kimmoisasti pakottaa kosketukseen eristettävän pinnan kanssa.
Jos eristysmateriaali on kuitumaista eristysmateriaalia, voidaan materiaalia keksinnön eristyssovel-lutuksia varten käyttää huopana, jossa kuidut on järjes-15 tetty kuitutasoihin, jotka ovat yleisesti eristettävän pinnan suuntaisia eristimen ollessa kiinnitetty siihen pintaan.
Tässä huopatyyppisessä järjestelyssä on kuitenkin erilaisia varjopuolia. Sen vuoksi on keksinnön tässä 20 suosituissa suoritusmuodoissa kuitueristysmateriaali, joka on tarkoitettu käytettäväksi eristeenä suurlämpö-tilauuneissa, jotka toimivat yli 870°C lämpötiloissa, mieluimmin materiaalia, jonka kuitutasot ovat kohtisuorassa eristeen kylmään pintaan nähden, kuitujen suunnan 25 kuitutasoissa ollessa mielivaltainen.
Keksinnön tässä suoritusmuodossa voidaan joutua vaikeuksiin korkeammissa toimintalämpötiloissa, jollei kiinnitintä ole tehty kimmoisasti muotoaanmuuttavasta materiaalista, joka kestää sellaisia korkeampia lämpö-30 tiloja menettämättä kimmoisuuttaan ja/tai jollei kiinnitintä ole sijoitettu mattoon siten, että se on suojattu lämmöltä niissä kohdin, missä se voisi menettää kimmoisuutensa .
Sen vuoksi voivat kiinnittimet keksinnön suosi-35 tuessa suoritusmuodossa olla joustavasti deformoituvia siten, että niissä on kimmoisasti deformoituva osa, joka 9 73075 on käytön aikana lähinnä maton tai eristimen kylmää pintaa. Tällä tavoin voi maton paksuus suojata kimmoisasti muotoaan muuttavaa osaa ylikuumenemiselta käytön aikana varmistaen siten, että kimmoisasti muotoaan muuttava osa 5 säilyttää kimmoisuusominaisuutensa käytön aikana, että puristusvaikutus säilyy käytön aikana.
Ankkurointilaite voi olla mikä tahansa sopiva väline, joka voidaan liittää tämän keksinnön eristimen eris-tysmattoon ja joka sitten voidaan kiinnittää eristettä-10 vään pintaa eristinosan kiinnittämiseksi siihen pintaan.
Ankkurointi voi esimerkiksi käsittää yhden tai useamman pitkänomaisen tangon, sauvan tai putken, jotka on sijoitettu mattoon. Keksinnön eräässä vaihtoehtoisessa muodossa voi ankkurointi olla suljettu muoto tai mattoon 15 sijoitettu verkko. Keksinnön eräässä vielä muussa esimerkissä voi ankkurointi olla pitkänomainen, käyrä osa, joka on sijoitettu mattoon.
Vaikka ankkurointi itsessään voi olla kimmoisasti deformoituva tai taipuva, on se mieluimmin tehty jäykästä 20 materiaalista, niin että siihen kohdistuva jännitys pyrkii jakaantumaan koko ankkurointiin aiheuttaen siten pu-ristusvaikutuksen maton materiaaliin.
Sen vuoksi voi ankkurointi keksinnön eräässä suositussa suoritusmudossa käsittää useita ankkuriputkia, jot-25 ka sivusuunnassa toisistaan erillä kulkevat läpi maton tasossa, joka on yleisesti kylmän pinnan suuntainen jakaakseen ankkuriin kohdistuvan jännityksen mattoon.
Jos maton kuitutasot ovat poikittain tai tavallisesti kohtisuorassa kylmään pintaan nähden, on ankkuri-30 putket mieluimmin sijoitettu kulkemaan yleisesti kylmän pinnan suunnassa, mutta kohtisuoraan kuitutasoihin nähden, jotta ankkuriputkien sijainti matossa olisi tehokas.
Mattoon voidaan sijoittaa lujitemateriaali maton lujittamiseksi ankkuroinnin lähellä, jotta ankkurointiin 35 kohdistuva voima jakautuisi paremmin käytön aikana.
10 73075
Lujitemateriaali voi olla muodostunut verkkorakenteesta, liimakerroksesta tai vastaavasta.
Kannatin voi olla muodoltaan mikä tahansa ankkuroinnin kanssa yhteyteen ja pintaan kiinnitettäväksi sopiva.
5 Kimmoisasti deformoituva kiinnitinosa voi olla jou si tai vastaava saadakseen aikaan pakotus- tai jännitys-vaikutuksen. Se voi sen vuoksi olla kierrejousi, lehtijousi tai vastaava.
Keksinnön eräässä suositussa suoritusmuodossa voi 10 kimmoisasti deformoituva kiinnitysosa olla kiinnitinhaa-ra, joka on poikittain liitoshaaraan nähden.
Keksinnön erässä suositussa suoritusmuodossa käsittää kannatin parin liitoshaaroja, jotka on kytketty toisiinsa kiinnityshaaralla muodostaakseen kannatinta var-15 ten U:n muotoisen profiilin, niin että kummassakin lii-toshaarassa on vapaa pää, joka on liitetty tai kytketty ankkurointiin.
Kiinnitin on mieluimmin sijoitettu mattoon siten, että sen kimmoisasti deformoituva osa on vedetty sisään-20 päin maton kylmästä pinnasta. Sen vuoksi voidaan kimmoisasti taipuvaa osaa siirtää kimmoisasti pois matosta kohti eristettävää pintaa tähän kiinnitystä varten, niin että se painaa kimmoisasti kiinnitintä ja siten mattoa kohti sitä pintaa käytön aikana.
25 Kiinnitin voi käsittää kiinnityslaitteen, jota käy tetään kiinnittimen kiinnittämisksi eristettävään pintaan.
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa voi kiinnitys-laitteessa olla reikä pulttia, ruuvia, hitsaustappia tai vastaavaa varten, jolla kiinnityslaite kiinnitetään sii-30 hen pintaan.
Kiinnityslaite voi olla kannattimen materiaalin yhtenäinen osa tai sen jatke. Vaihtoehtoisesti voi kiinnityslaite olla esimerkiksi erillinen kiinnityslaite, joka on kiinnitetty kiinnittimen kannattimeen.
35 Kiinnityslaite voi käsittää kiinnitysosana sille sijoitetun ja mattoon ulottuvan hitsaustapin, jonka sula- 11 73075 va osa ulottuu kiinnityslaitteen reiän läpi. Tässä suoritusmuodossa voi kiinnityslaite käsittää valokaarisuojan, joka ympäröi hitsaustapin sulavaa osaa, niin että tämä voidaan kiinnittää eristettävään pintaan sisäisellä hit-5 sauksella.
Kiinnitin voi lisäksi käsittää kiristimen, jolla kiinnityslaite kiristetään päin eristettävää pintaa, sen-jälkeen kun kiinnityslaite on kiinnitetty siihen pintaan. Kiristys voidaan esimerkiksi saada aikaan mutterilla jo-10 ka voidaan kiertää tapille, pultille tai vastaavilla kiinnityslaitteen ja siten kimmoisasti deformoituvan kiinni-tinosan vetämiseksi päin eristettävää pintaa ja siten kimmoisan kiristysvaikutuksen aikaansaamiseksi.
Keksintö koskee lisäksi menetelmää eristeen kiin-15 nittämiseksi uunin pintaan, joka menetelmä käsittää joustavasta deformoituvasta eristysmateriaalista koostuvan eristysmaton kiinnittämisen uunin pinnalle, jossa matossa on uunin pintaa vasten asetettava kylmä pinta ja vastakkainen kuuma pinta, jolloin kiinnittäminen tapahtuu kiin-20 nittimellä, joka on erillään sekä kylmästä pinnasta että kuumasta pinnasta. Menetelmälle on tunnusomaista se, että kiinnittimeen kohdistetaan voima sen siirtämiseksi kohti uunin pintaa ja maton kylmän pinnan pakottamiseksi kosketukseen uunin pinnan kanssa, jolloin kiinnitin sisältää 25 ankkurilaitteen, joka ulottuu maton läpi kohdistetun voiman jakamiseksi maton läpi maton kylmän pinnan puristamiseksi joustavasti uunin pintaa vasten.
Keksinnön mukaisen menetelmän eräässä suositussa suoritusmuodossa maton kylmä pinta jännitetään mukautuvaan 30 kosketukseen uunin pinnan kanssa.
Menetelmän toisen edullisen suoritusmuodon mukaisesti siirretään kiinnitin joustavasti uunin pintaa kohti maton kylmän pinnan jännittämiseksi joustavasti kosketukseen uunin pinnan kanssa rakojen poistamiseksi kylmän 35 pinnan ja uunin pinnan väliltä.
Keksintö koskee lisäksi uunin pinnan eristämiseen tarkoitettua eristettä, jossa on käytön aikana uunin 12 73075 pintaa kohti sijoitettava kylmä pinta, vastakkainen kuuma pinta ja useita sivuja, ja jossa eristeessä on de-formoituva, kuituisesta eristysmateriaalista tehty matto jakiinnitin, jonka avulla matto kiinnitetään uunin pin-5 taan, jolloin kuituisessa eristysmateriaalissa on kuitu-tasoja, jotka kulkevat poikittain kuuman pinnan tasoa vastaan, jolloin kuituisen aineen kuidut kulkevat sattumanvaraisissa suunnissa kuitutasojen sisällä; ja kiinnitin käsittää useita pitkänomaisia ankkurointiosia, jot-10 ka sijaitsevat matossa poikittain kuitutasoihin nähden välimatkan päässä sekä kylmästä että kuumasta pinnasta. Eristeelle on tunnusomaista se, että kiinnitin käsittää edelleen kannattimen, jossa on kiinnityshaara ja useita liitoshaaroja, jotka lähtevät kiinnityshaarasta, jolloin 15 kunkin liitoshaaran vapaa pää on yhdistetty yhteen ank-kurointiosaan, ja että kiinnityshaara rajoittaa kiinni-tysvyöhykkeen, joka sijaitsee lähellä kylmää pintaa ja sisäänpäin erillään eristeen sivuista ja jota käytetään eristeen kiinnitykseen uunin pintaan.
20 Keksinnön tämän aspektin eräässä suositussa suo ritusmuodossa on kiinnitysvyöhyke sijoitettu keskelle modulia, ankkuriosat on sijoitettu mattoon ja liitos-haarat on liitetty ankkuriosiin, jotta kiinnitysaluee-seen kohdistuva kiinnitysvoima jakautuisi yleisesti tai 25 mieluimmin kohtalaisen tasaisesti koko moduliin maton pitämiseksi paikallaan sellaisella uunin pinnalla käytön aikana.
Liitoshaarat lähtevät tarkoituksenmukaisesti kiinnity shaaran vastakkaisista päistä.
30 Keksinnön eräässä suositussa suoritusmuodossa kä sittää kiinnitin kaksi tai ainakin kaksi ankkuriosaa, jota ovat sivusuunnassa toisistaan erillä, ja kannatin on muodoltaan yleisesti U.
Keksinnön eräässä esimerkissä voivat liitoshaarat 35 muodostaa kiinnityshaaramateriaalin jatkuvan jatkeen.
Vaihtoehtoisesti voidaan liitoshaarat saranoida kiinni-tyshaaran vastakkaisiin päihin.
13 7 3075
Keksinnön määrätyissä aspekteissa voi eristysmateriaalin muodostaa yhdistetty eristysmateriaali, joka on tehty useista erityyppisistä eristysmateriaaleista. Keksinnön tässä aspektissa voidaan käyttää yhdistelmää, 5 johon kuuluu korkeaa lämpöä kestävää ja matalampaa lämpöä kestävää eristysmateriaalia, jotta päästäisiin parhaisiin taloudellisesti ja käytännöllisesti toteuttamiskelpoisiin yhdistelmiin nimenomaisia ympäristöjä ja lämpötilaolosuhteita varten.
10 Vaikka tämä keksintö on erityisen sopiva ja teho kas käytettäväksi uunien suurlämpöeristyksessä on selvää, että keksintöä voidaan samalla tavoin soveltaa kiinnitettäessä muunlaista eristettä pintoihin silloin kun vaaditaan tai asetetaan etusijalle eristysmateriaalin ja 15 eristettävän pinnan välinen luja kiinnitys. Sen vuoksi kuuluvat tämän keksinnön sellaiset vaihtoehtoiset sovellutukset tämän keksinnön piiriin. Keksinnön suosituissa sovellutuksissa käytetään keksintöä kuitenkin suurläm-pöuuneissa, koska näissä sovellutuksissa on tekniikan ta-20 son järjestelmissä suurimmat varjopuolet, minkä vuoksi tämä keksintö voi tarjota suurimmat edut.
Keksinnön suoritusmuotoja selitetään nyt esimerkin avulla viitaten oheisiin piirustuksiin.
Piirustuksissa esittää kuvio 1 kaavamaista vino-25 kuvaa tämän keksinnön mukaisen eristysmodulin eräästä suoritusmuodosta, kuvio 2 esittää suurennetussa mittakaavassa kuvion 1 modulin kiinnittimen osoittaista kaavamaista pystykuvaa vaiheessa, jossa kiinnitintä liitetään uunin tai 30 vaipan seinään sisäpuolisella pulttihitsausjärjestelmällä, kuvio 3 esittää kaavamaista vinokuvaa tämän keksinnön mukaisen modulin eräästä toisesta suoritusmuodosta, kuvio 4 esittää samanlaista kuvaa modulista, joka on samanlainen kuin kuviossa 3 esitetty, lukuunottamatta 35 sitä, että kiinnitysosa esitetään paikallaan modulissa, kuvio 5 ja 6 esittävät suurennetussa mittakaavassa 14 73075 sivupystykuvaa sekä kuvion 5 leikkausta VI-VI kuvion 4 modulin kiinnikkeen kannattimesta, kuvio 7 esittää suurennetussa mittakaavassa kaavamaista sivupystykuvaa kuvion 4 modulista, joka on kiin-5 nitetty uunin vaippapintaan, kuvio 8 esittää kaavamaista tasokuvaa tämän keksinnön mukaisen modulin vaihtoehtoisesta suoritusmuodosta, kuvio 9 esittää alapuolista kaavamaista tasokuvaa tämän keksinnön mukaisen modulin vielä eräästä muusta 10 vaihtoehtoisesta suoritusmuodosta, kuviot 10 ja 11 esittävät kaavamaista sivukuvaa ja alapuolista tasokuvaa, vastaavasti, kannattimen vaihtoehtoisesta muodosta, kuvio 12 esittää kaavamaista päätypystykuvaa tämän 15 keksinnön mukaisen modulin vielä eräästä vaihtoehtoisesta suoritusmuodosta, kuvio 13 esittää sivupystykuvaa tämän keksinnön mukaisen modulin eräästä vaihtoehtoisesta suoritusmuodosta, kuvio 14 esittää tasokuvaa kuvion 13 modulin kan-20 nattimesta, kaviot 15 ja 16, kuviot 17 ja 18 sekä kuviot 19 ja 20 esittävät vuorotellen tämän keksinnön mukaisten muiden vaihtoehtoisten suoritusmuotojen tasokuvia ja sivupysty-kuvia, 25 kuviot 21 ja 22 esittävät tämän keksinnön kannat timen vielä kaksi muuta vaihtoehtoista suoritusmuodota, kuvio 23 esittää tämän keksinnön mukaisen yhdistetyn modulin erään vaihtoehtoisen suoritusmuodon sivupystykuvaa, 30 kuviot 24 ja 25 esittävät tämän keksinnön mukai sen modulin vielä erään vaihtoehtoisen suoritusmuodon kaavamaista sivupystykuvaa ja pystykuvaa vastaavasti, kuvio 26 esittää kaavamaista tasokuvaa kuvioiden 24 ja 25 modulin kannattimesta ja 35 kuvio 27 esittää alapuolista kaavamaista tasokuvaa tämän keksinnön mukaisen modulin vielä eräästä vaihtoehtoisesta suoritusmuodosta.
15 73075
Viitaten piirustusten kuvioihin 1 ja 2 viittaa viitenumero 10.1 yleisesti lämpöuunien lämmönkestävään eristysmoduliin 10.1, joka käsittää eristysmateriaalista tehdyn deformoitavan maton 12 sekä kiinnittimen 14.1 ma-5 ton 12 kiinnittämistä varten eristettävään uuninpintaan, joka kiinnitin 14.1 on joustavasti deformoitavissa maton 12 esijännittämiseksi joustavasti myötäilevään kosketukseen sellaisen uuninpinnan kanssa.
Matossa 12 on kylmä pinta 16, joka on tarkoitettu 10 suunnattaessa kohti käytön aikana eristettävää uunin tai vaipan seinäpintaa ja siinä on vastakkainen kuuma pinta 18, joka suunnataan kohti uunin sisäosaa käytön aikana.
Deformoitava matto 12 tehdään mieluimmin keraamisesta kuitumateriaalista, j ossa materiaalin kuitujen suun-15 ta on mielivaltainen kuitutasoissa 20, jotka ulottuvat rinnakkaisina kylmästä pinnasta 16 kuumaan pintaan 18, joiden suhteen ne ovat suorassa kulmassa.
Kun kuitutasot on järjestetty tällä nimenomaisella tavalla, jossa keraamisen materiaalin kaistaleet on si-20 joitettu kuitutasojen 20 pääty- tai reunasivuun, ei deformoitava matto 12 purkaannu ja se on kestävämpi devitrifi-kaatiota ja murtumista vastaan.
Lisäksi saa keraamisen kuidun luonnollinen kimmoisuus aikaan tehokkaan suojan, joka kätkee maton kiinnik-25 keet. Kuidut suojaavat siten kiinnikkeitä uunin lämmöltä.
Kiinnitin 14.1 käsittää ankkuroinnin 22 ja kannatuksen 24.1.
Ankkurointi 22 käsittää pitkän, jäykän ankkuriput-ken 26, joka on sijoitettu mattoon 12.
30 Ankkuriputki 26 on mieluimmin keraamisesta materi aalista tehty jäykkä putki, joka ulottuu maton 12 yhdeltä sivulta sen toiselle sivulle ja joka on erillään sekä kylmästä pinnasta 16 että lämpimästä pinnasta 18.
Keksinnön piirustuksessa esitetyssä suoritusmuodo-35 dossa on akkuriputki 26 noin 50 mm:n etäisyydellä kylmästä pinnasta 16.
16 73075
Ankkuriputki 26 on riittävällä etäisyydellä lämpimästä pinnasta 18, jotta se ei olisi suojassa uunin lämmöltä ja jotta kannatus 24.1 olisi samoin suojassa ylikuumenemiselta käytön aikana.
5 Kannatin 24.1 käsittää liitososan 28.1 sekä kim- moisasti deformoituvan kiinnitysosan 30.1.
Liitososan 28.1 vapaassa päässä on koukku 32. Koukku 32 on kiinni ankkuriputkessa 26 liittääkseen kannatuksen 24.1 ankkurointiin 22.
10 Kiinnitysosa 30.1 lähtee liitososan 28.1 vastak kaisesta päästä kohtisuoraan tähän nähden, niin että muodostuu yleisesti L-kirjain.
Kannatin 24.1 on tehty sopivasta materiaalista, niin että se ei syövy ja on samalla kimmoisasti taipuisa, 15 jotta kiinnike 14.1 voisi kimmoisasti deformoitua.
Sen vuoksi on kannatin 24.1 tehty esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä, niin että se ei syövy ja on kimmoisasti deformoituva.
Keksinnön eräässä suositussa suoritusmuodossa on 20 kannatin 24.1 tehty voimakkaasti myötävästä materiaalista, kuten ruostumattomasta teräksestä A304. Tämä on eräs 18/8 ruostumaton teräs tyyppiä A304, joka kestää korroosiota ja joka oikein suunniteltuna ja sijoitettuna pysyy kimmoisasti taipuisana käytettäessä tarvittavalla alueella.
25 Kannatin voidaan esimerkiksi tehdä halkaisijaltaan noin 9 mm:n tangosta. Ankkuriputket voidaan esimerkiksi tehdä noin 300 mm:n pituisista keramiikkaputkista, joiden ulkohalkaisija on noin 12 mm ja sisähalkaisija noin 6 mm.
30 Lämpimän pinnan 18 ja kylmän pinnan 16 välissä olevan maton 12 paksuus riippuu luonnollisesti siitä uuninympäristöstä, jossa modulia 10.1 käytetään. Sen vuoksi voi paksuus tyypillisesti olla vähintään noin 75 mm ja se voi vaihdella välillä noin 75-150 mm tai yli.
35 Jotta ankkuriputki 26 olisi riittävästi suojat tu lämmöllä ja jotta sen ja kylmän pinnan 16 välillä kui- 17 73075 tenkin olisi riittävästi keraamista kuitumateriaalia maton 12 tehokasta kimmoisaa kokoonpuristumista varten, sijoitetaan putki sopivasti noin 50 mm:n etäisyydelle kylmästä pinnasta 16. On kuitenkin selvää, että etäisyys saattaa 5 vaihdella riippuen siitä, mitä uuninympäristöä varten moduli 10.1 on tarkoitettu, maton 12 materiaalityypistä, kannattimen 24.1 materiaalin johtokyvystä ja ominaisuuksista sekä siitä, miten paljon maton materiaalin edellytetään puristuvan kokoon.
10 Kannatin 24.1 on yhteydessä ankkuriputkeen 26 ja lähtee siitä kylmän pinnan 16 suuntaan. Kiinnitysosa 30.1 ulkonee poikittaissuunnassa liitososaan 28.1 nähden ja on yleisesti kylmän pinnan 16 tasossa.
Kiinnitysosa 30.1 on kuitenkin taivutettu sisään-15 päin kylmään pintaan 16, jotta kannatin 24.1 taipuisi kimmoisasta, niin että käytön aikana vallitsisi kimmoisa esijännitys.
Se, miten paljon kiinnitysosaa 30.1 taivutetaan kylmän pinnan 16 takana olevaan mattoon 12, riippuu edellä 20 tarkastelluista näkökohdista, samoinkuin kannattimen 24.1 kimmoisuudesta ja sen muodosta. Piirustusten kuviossa 1 esitetyssä suoritusmuodossa on kiinnitysosa 30.1 taivutettu sanokaamme noin 12-25 mm kylmästä pinnasta 16.
Kiinnitin 14.1 käsittää lisäksi pinteen 34, jolla 25 kiinnitysosa 30.1 kiinnitetään uunin seinän tai vaipan 38 pintaan 36, kuten kuviossa 2 esitetään.
Pinne 34 on muodoltaan uloke, jossa on pohjasei-nä 40, pohjaseinän yhdessä päässä laippa 42, ja pohjasei-nän 40 toisessa päässä tartuntalaippa 44, joka liittyy 30 kiinnitysosaan 30.1. Tartuntalaippa 44 voi olla kannatus-osaan 30.1 tartuntayhteydessä se voi olla puristettu siihen, hitsattu siihen tai liitetty siihen jollain muulla tavalla.
Pohjaseinä 40 on varustettu reiällä 46 hitsaus-35 pulttia varten, jolla pinne 34 kiinnitetään pintaan 36.
18 73075
Kuten erityisesti piirustusten kuviossa 2 voidaan nähdä, käsittää moduli 10.1 kiinnikeosan 48, joka liittyy pinteeseen 34 sen kiinnittämiseksi pintaan 36.
Kiinnikeosa 48 käsittää hitsauspultin 50, jonka 5 kierteitetty kara 52 ulottuu reiän 46 läpi ja jonka päässä on poikkileikkaukseltaan suhteellisesti pienempi pul-tinkärki 54.
Kierteitetyllä karalla 52 on kiristysmutteri 56.
Pinne 34 käsittää lisäksi keraamisesta materi-10 aalista tehdyn kaarisuojan 58, joka on sijoitettu pinteeseen 34. Kaarisuojaa 58 pitää paikallaan renkaan-muotoinen pidätinaluslaatta (ei näy), jossa on säteit-täisesti sisäänpäin ulkonevat sormet, jotka ovat pultin kärjessä 54 olevassa urassa (ei näy).
15 Käytössä on moduli, sen kiinnittämistä varten pintaan 36, varustettu moduliin sijoitetulla kiinnitti-mellä 14,1, niin että pinne 34 on asennettu kiinnitys-osalle 30,,1 ja kara 52 sekä mutteri 56 on sijoitettu oikeaan asemaan pinteellä 34. Lisäksi kuuluu moduliin 20 10,1 irroitettava ohjainmuhvi 60, joka on sijoitettu mutterin 56 päälle ja on kytketty tähän. Muhvi 60 toimii ohjaimena, johtimena hitsausvaiheessa sekä vääntölait-teena.
Modulin 10.1 kiinnittämiseksi pintaan 36 käyte-25 tään hitsaustyökalua 62. Työkalu 62 on sähkökäyttöinen ja siinä on piippu, joka on muodoltaan sellainen, että se liittyy lujasti muhviin 60.
Modulin 10.1 kiinnittämistä varten pintaan asetetaan moduli haluttuun asemaan vasten pintaa, minkä 30 jälkeen työkalun 62 piippu työnnetään ohjainmuhviin 60 ja liitetään tähän.
Tässä asennossa voidaan työkalua 62 käyttää, niin että sähkövirta kulkee muhvin 60, karan 52 ja pultin kärjen 54 kautta vaippaan 38. Koska kärjen 54 poikki-35 leikkauksen ala on suhteellisesti pienempi, palaa kärki 7 3075 pois ja synnyttää valokaaren. Kaarisuojus 58 suojaa valokaarta.
Kara 52 ei ensin itse liiku kohti pintaa 36, koska sitä pitää paikallaan pidätinlaippa (ei näy), 5 kuten edellä todettiin.
Kun hitsausvaihe jatkuu, polttaa valokaaren korkea lämpö pidätinlaipan säteittäiset sormet pois, niin että kara 52 pääsee uppoamaan valokaaren sulattamaan metalliin. Tässä vaiheessa on hitsaus valmis, niin että kara 52 liit-10 tyy kiinteästi pintaan 36.
Karalla 52 oleva mutteri 56 voidaan nyt kiristää yksinkertaisesti kiertämällä työkalua 62 sen piipun akselin ympäri, koska piippu on kytketty muhviin 60, joka vuorostaan on kytketty mutteriin 56. Mutteria 56 voidaan kiris-15 tää karalla 52, Kunnes se kantaa vasten pinnettä 34 ja siirtää pinnettä 34 kohti pintaa 36 tai kosketukseen pinnan 36 kanssa. Sellaisen siirtymisen aikana toimii mutteri 56 esijännittimenä esijännittämään kiinnitys-haara 30.1 pois matosta 12 kohti pintaa 36. Kiinnitys-20 osan 30.1 esiiännittämätön asento esitetään kuviossa 2 katkoviivoilla, kun se taas esitetään yhtenäisillä viivoilla kimmoisasti esijännitetyssä asennossaan.
Haaran 30.1 kimmoisan liikkeen aikana jännittää kannatin 24,1 ankkuriputkeen 26. Koska ankkuriputki 26 25 on pitkä jäykkä putki, jakautuu täten aikaansaatu jännitys pitkin putken 26 pituutta. Senvuoksi aiheuttaa putki 26 kimmoisan kokoonpuristuman sen ja pinnan 36 väliseen kuituun, niin että kuitu ja siten matto 12 kokoon kimmoisasti mukautuvaan kosketukseen pinnan 36 30 kanssa.
Koska haara 30,1 siirtyy kimmoisasti, säilyy maton 12 materiaalin kimmoisa kokoonpuristuminen mukautuvaan kosketukseen pinnan 36 kanssa modulin 10.1 koko käyttöiän.
Koska kiinnityshaara 30,1 on sijoitettu modulin 35 10,1 kylmään pintaan 16, pitää maton 12 eristysmateriaali 20 73075 haaran 30.1 ja siihen liittyvän liitäntähaaran 28 lähinnä olevan osan lämpötilan riittävän alhaisena, niin että kannattimen 24.1 kimmoisuus käytön aikana säilyy.
Maton 12 kimmoisa esijännitys sen myötäillessä 5 pintaa 36 saa aikaan sen edun, että pyrkimys siihen, että kylmän pinnan 16 ja pinnan 36 väliin jäisi tai muodostuisi ilmarako, vähenee tai jää kokonaan pois.
Koska kannattimen 24.1 kimmoisa esijännitysvaikutus säilyy» jäisi kylmä pinta 16 kokonaan tai olennaisesti 10 kimmoisaan kosketukseen pinnan 36 kanssa silloinkin kun Dinta 36, johtuen lämpötilanvaihteluista, tulee kaarevaksi tai taipuneeksi.
Hakija uskoo senvuoksi, että poistamalla kylmän pinnan 16 ja pinnan 36 väliset ilmaraot tai pienentä-15 mällä niitä voidaan kokonaan estää ilman virtaus alaspäin pitkin pintaa 36 tässä raossa käytön aikana tai vähentää sitä. Hakija uskoo senvuoksi, että tämä estää tai olennaisesti vähentää lämpöhäviötä ja siten sellaisesta kaa-sunvirtauksesta johtuvaa tehonhäviötä.
20 Rajoittamalla kylmän pinnan 16 ja pinnan 36 vä listä rajapintaa pitkin liikkuvan ilman liikettä uskoo hakija korroosion edelleen estyvän.
Modulissa 10.1 on edelleen se etu, että kiinnitin 14,1 on modulin sisällä varustettu enimmäkseen vain kiin-25 nityshaaralla 30.1 ja pinteellä 34 kylmän pinnan 16 lähellä. Kannattimen 24.1 muut osat pyritään sijoittamaan riittävän etäälle kylmästä pinnasta 16, niin että niiden lämpötila on liian korkea veden esiintymiselle, jolloin ei voi muodostua rikkihappoa ja rikkihapoketta.
30 Jos tässä alhaisen lämpötilan vyöhykkeessä esiintyy korroosiota, jonka aiheuttaa rautasulfaattien muodostuminen vaipan 38 ja kannttimen 24.1 metallin läsnäollessa, pyrkii tämä aiheuttamaan korroosiota maton 12 kylmässä pinnassa 16. Sellaisella korroosiolla ei kui-35 tenkaan ole merkittävää pysyvää haitallista vaikutusta modulin 10.1 toimintaan tai tehoon. Syöpynyt keramiikka- 21 73075 kuitu jää paikalleen ja sen eristysvaikutus on olennaisesti sama kuin syöpymättömän kuidun. Tämä on jyrkässä vastakohdassa tekniikan tason moduleihin nähden, joissa käytetään kittejä tai liimoja tässä rajapinnassa. Sellai-5 sissa tekniikan tason moduleissa aiheuttaa kuidun syöpyminen tällä alueella sen, että kuitu irtoaa liimasta ja aiheuttaa siten vian.
Vastakohtana tekniikan tasoon nähden ei korroosiolla modulin 10.1 kylmän pinnan 16 välipinnassa 16 ole 10 merkittävää vaikutusta modulin 10.1 eristysominaisuuksiin tai moduliin 10.1 kiinnitykselle pintaan 36.
Tätä tehostaa se, että ankkuriputki 26 on ruostumaton ja että kannatin 24.1 on tehty korroosiota kestävästä materiaalista. Tässä suhteessa on selvää, että kannatin 24.1 15 voidaan tarvittaessa pinnoittaa korroosiota estävällä materiaalilla.
Modulissa 10.1 on lisäksi se etu, että siinä on neljä pehmeätä sivua, joita ei riko taustalevy, vaste-tönkkä tai vastaava.
20 Vastaavat modulit 10.1 voidaan senvuoksi kiin nittää pintaan 36 siten, että niiden sivut kuristuvat kimmoisasti kosketukseen toistensa kanssa. Tästä on seurauksena se etu, että jos vaippa 38 taipuu kohti uunin sisäosaan kovaan muotoon lämpötilanvaihtelun vuoksi tai jos 25 virekkäisten modulien 10.1 väliin muodostuu rakoja pyrkivät olemaan melko kapeita ja matalia.
Modulissa 10.1 on lisäksi se etu, että jos sitä käytetään uunin tai sitä vastaavan seinän vuoraamiseen, jakaa ankkuriputki 26 paikallisen jännityksen koko modulille 30 10,1 vähentäen siten modulin 10.1 taipumusta riippua painovoiman vaikutuksesta pois seinästä. Tämä vähentää senvuoksi entisestään pyrkimystä merkittävien rakojen muodostumiseen vierekkäisten modulien väliin.
Piirustusten kuviosta 1 käy ilmi, että ankkuri-35 putki 26 kulkee kohtisuorassa kuitutasoihin 20 nähden, mikä paikantaa ne tehokkaasti matossa 12.
22 7 3 0 7 5
Lisäksi voidaan huomata, että kannatin 24.1 on yleisesti kuitutasoien 20 suunnassa.
Kiinnitin 14.1 voidaan senvuoksi asettaa paikalleen ottamalla puolet kuitutasoista 20 pois modulista 10.2, 5 asettamalla kannattimen 24.1 paikalleen modulille, työntämällä puolet ankkuriputkesta 26 kuituien sisään koukun 32 läpi ia pujottamalla sitten puolet kuitutasoista 20 jäljellejäävälle ankkuriputkelle 26. On selvää, että kuitutasoihin 20 matossa 12 voidaan muodostaa tai porata 10 reiät putkea 26 varten.
Viitaten piirustusten kuvioon 3 viittaa viitenumero 10.3 yleisesti tämän keksinnön mukaisen modulin vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon. Moduli 10.3 vastaa kuitenkin olennaisesti modulia 10.1. Vastaavia osia merki-15 tään senvuoksi samoilla viitenumeroilla.
Moduli 10.1 on niinsanotusti modulinpuolikkaan muotoinen. Sen pohjapiirros on senvuoksi suorakaiteen muotoinen ja se on suhteellisen kapea. Sitä käytetään pääasiassa asennettavaksi tiloihin, jotka ovat liian 20 kapeita tavanomaisia moduleita varten. Koska moduli 10.1 on suhteellisen kapea, voidaan käyttää yhtä ainoata ankkuriputkea 26, jossa on vain yksi liitäntähaara 24.1 ja kiinnitin 30.1 kannatinta 24.1 varten.
Kuviossa 3 esitettv moduli 10.3 on enemmän nor-25 maalikokoinen moduli, jonka pohjapiirros on neliö tai suorakulmio. Koska moduli 10.3 on suhteellisesti leveämpi kuin moduli 10.1 on kiinnitintä 14.3 levitetty jakamaan modulin 10.3 mattoon 12 kohdistuvaa kimmoisaa jännitystä tehokkaammin modulille 10.3.
30 Moduli 10.3 on kooltaan tyypillisesti 300 x 300 mm.
Sen suositussa sovellutuksessa se asennetaan vastaavien modulien kanssa 275 x 275 mm:n välein, jotta modulit puristuisivat kokoon erityisen tehokkaasti.
Kiinnitin 14,3 käsittää parin keraamisia ankkuri-35 putkia 26, jotka kulkevat yhdensuuntaisina, toisistaan sivusuunnassa erillään. Putket 26 vuorostaan ulottuvat 23 73075 poikittain kuitutasoihin 20 upotakseen tehokkaasti ja lujasti mattoon 12.
Kummankin putken 26 pituus on noin 275-300 mm ja halkaisija noin 12 mm. Senvuoksi ulkonee kumpikin putki-2 5 melkein 39 cm :n alueelle maton 12 kylmän pinnan 16 suuntaan. Matto 12 itse ulkonee kylmän pinnan 16 suuntaan 2 noin 930 cm :n alueella. Hakija on todennut, että modulissa, jossa matto 12 on tehty keramiikkakuidusta, on tämä suhde ankkurioutkien 26 pinnan projektion ja maton 10 12 pinnan projektio kylmän pinnan suunnassa, nimittäin noin 10 % maton pinnan projektiosta, on riittävä. Hakiia on todennut, että jos pinnan projektion suhde on tällainen, että putket 26 eivät käytön aiVanaoyri pidentämään reikiä, joihin ne matossa 12 on sijoitettu. Toisin 15 sanoen on putkien 26 ja maton 12 materiaalin välinen pintakosketus riittävä, niin että kun moduli 10.3 kiinnitetään uunin pintaan pinteen 34 muodossa olevalla kiinnittimellä, pysyy moduli 10.3 lujasti vasten pintaa, ilma että maton 12 materiaalin läpi kvlmän pinnan 16 suh-20 teen liikkumaan pyrkivät putket 26 pyrkisivät siirtämään mattoa 12 pois pinnasta.
Käyttämällä ankkuriosina ankkuriputkia 26 kasvaa putkien pinta-ala ilman että ankkuriosien paino samalla tavoin kasvaisi. Tästä on senvuoksi seurauksena se etu, 25 että ankkuriputket 26 pysyvät lujasti uponneina mattoon 12 modulin 10.3 tehokasta käyttöä varten.
Kannatin 24.3 käsittää parin liitäntähaaroja 28.3. Kummankin liitäntähaaran vapaassa päässä on putkien 26 ympäri kulkeva koukku 32.
30 Liitäntähaarojen 28.3 vastakkaiset päät on yhdis tetty yhtenäistä rakennetta olevalla kiinnityshaaralla 30.3. Kiinnityshaaralle 30.3 on sijoitettu kiinnitin 34.
Kiinnityshaara 30.3 on upotettu noin 12 mm kylmään pintaan, on kylmän pinnan 16 suuntainen ja on kimmoisasti 35 taivutettavissa tai käännettävissä kohti kvlmää pintaa 16 kiinnitettäväksi vaipan tai uuninseinän pintaan esijän- 24 73075 nittääkseen siten ankkuriputket 26 ja siten maton 12 myötäilevään kosketukseen pinnan kanssa.
Pinne 34 on, johtuen ankkuriputkien 26 ja kannattimen 24.3 sijoituksesta lähinnä modulin 10.3 kylmää 5 pintaa keskellä, missä se on sisäänpäin erillään modulin 10.3 neljästä sivusta.
Siten, kun moduli 10.3 kiinnitetään uunin pintaan kiinnittämällä pinne 34 sellaiseen pintaan, jakaantuu pinteen 34 sellaiseen pintaan kiinnittävä kiinnitysvoima 10 kannattimen 24.3 ja ankkuriputkien 26 välityksellä koko mattoon 12 tai yleisesti tasaisesti siihen. Kiinnitys-voiman tasainen jakautuminen takaa senvuoksi, että moduli 10.3 pysyy tehokkaasti vasten eristettävää pintaa.
Viitaten piirustusten kuvioihin 4-7 viittaa viite-15 numero 10.4 yleisesti lämmönkestävään uunineristys- moduliin, joka olennaisesti vastaa modulia 10.3. Vastaavia osia merkitään senvuoksi vastaavilla viitenumeroilla.
Piirustusten kuviossa 4 esitetään moduli 10.4 ennen sen kiinnitämistä uunin vaippaan. Kiinnitin 34 20 esitetään varustettuna ohjainmuhvilla 60, joka on sijoitettu kiinnittimelle ohjaamaan sisäistä hitsaustyökalua 62 paikalleen, kuten kuviossa 2 selitetään.
Modulin 10.4 kiinnitin 14.4 esitetään yksityiskohtaisesti piirustusten kuvioissa 5 ja 6. Vastaavia 25 osia merkitään kuvion 2 vastaavilla numeroilla. Kuviossa 6 esitetään pidätinlaippa 64 kuitenkin paikallaan. Tämän pidätinlaipan 64 ulkokehä toimii yhdessä kaarisuojan 58 kanssa pitääkseen kaarisuojan paikallaan. Pidätin-laipassa 64 on säteittäisesti sisäänpäin ulkonevat sormet, 30 jotka ovat kitkakosketuksessa pultin kärkeen 54. Kun nämä sormet sulavat hitsausvaiheen aikana, ne päästävät karan 52 sallien siten kärjen 54 hitsautua pintaan 36.
Piirustusten kuviossa 7 esitetään moduli 10.4 kiinnitettynä pintaan 36. Pinne 34 on siirretty kosketukseen 35 pinnan 36 kanssa kiristämällä karalla 52 olevaa kiristys-mutteria 56. Tämä on aiheuttanut kiinnityshaaran 30.4 25 73075 kimmoisan taipumisen sen yhtenäisillä kimmoisasti taipuneeseen asemaan, joka kuviossa 7 esitetään katkoviivoilla. Tämä kiinnityshaaran 30.4 kimmoisa taipuma aiheuttaa kimmoisan esijännityksen ankkuriputkiin 26.
5 Tämä jakautuu jäykkien ankkuriputkien 26 välityksellä pitkin maton 12 pituutta maton 12 kuitumateriaaliin, joka puristuu mukautuvaan kosketukseen pinnan 36 kanssa.
Jos maton 12 kuitumateriaali on oikealla tavalla puristunut kimmoisasti kokoon, on se lujasti kiinni ja 10 pysyy kiinni pinnassa 36 riippumatta pinnan nimenomaisesta muodosta käytön aikana.
Viitaten kuvioon 8 viittaa viitenumero 10.5 yleisesti erääseen muuhun tämän keksinnön mukaiseen vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon. Moduli 10,5 vastaa olennai-15 sesto modulila 10,4, lukuunottamatta sitä että ankku- riputket on sijoitettu keskenään yhdensuuntaisina terävään kulmaan maton 12 yhden vastakkaisen sivuparin suhteen.
Putkien 26 tällä järjestelyllä on se etu, että kaksi vastaavaa modulia 10.5 voidaan kiinnittää rin-20 nakkain toisiaan vasten kokoonpuristettuina, ilman että vierekkäisten modulien ankkuriputket 26 häiritsevät moduleja 10,5. Tämä saavutetaan kallistamalla putkia 26, niin että ne eiyät ole linjassa.
Viitaten kuvioon 9 viittaa viitenumero 10.6 vielä 25 erääseen keksinnönmukaisen modulin vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon .
Modulissa 10.6 käsittää kannatin 24,6 kaksi vastaavaa kannatinosaa, jotka on vastushitsattu toisiinsa muodostamaan reikä 46,6 kiinnitinosan 48 pultinkärkeä 54 ja 30 kierteitettyä karaa 52 varten.
Modulin 10.6 etuna on, että kannattimen 24,6 aikaansaama kimmoisa jännitys jakaantuu edelleen maton 12 koko pääasialliseen tasoon neljän liitoshaaran välityksellä edistäen siten maton 12 kimmoisaa painumista mukau-35 tuvaan kosketukseen siihen seinään, jolle se on kiinnitetty.
26 73075
Viitaten piirustusten kuvioihin 10 ja 11 viittaa viitenumero 24.7 yleisesti vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon kuvion 1 kannattimelle 24.1
Kannatin 24,7 on tehty taivuttamalla pitkä taipuisa 5 tanko L-kirjaimen muotoon liitoshaarojen 28.7 ja kiinni tyshaarojen 30.7 muodostamista varten.
Liitoshaarat 28,7 muodostavat koukun, joka on ripustettu ankkuriputkelle 26, kun taas kiinnityshaarat 30.7 muodostavat reiän 46,7, jonka päälle voidaan sijoittaa 10 aluslevy jakamaan kuorma, jonka saa aikaan kiinnitys- tappi, -pultti tai ruuvi, jota käytetään painamaan kim-moisasti kiinnityshaarat kosketukseen uunin seinän tai vaipan pinnan kanssa.
Viitaten piirustusten kuvioon 12 viittaa viite-15 numero 10,8 yleisesti vielä erääseen tämän keksinnön mukaisen modulin vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon.
Moduli 10.8 vastaa yleisesti modulia 10.4 lukuunottamatta sitä, että modulissa 10.8 on kiinnitin, joka käsittää kolme ankkuriputkea 26, kolme liitosharaa 20 28.8 sekä yhden kiinnityshaaran 30.8, joka on liitetty kolmeen liitoshaaraan 28.8.
Lisäämällä ankkuriputkien 26 sekä liitoshaarojen 28.8 lukumäärää voidaan mattoon 12 kohdistuvaa kimmoisaa jännitystä kasvattaa tarpeen mukaan erikokoisia moduleja 25 ja keksinnön erilaisia sovellutuksia varten.
Kuviossa 12 on modulin 10.8 mattoa 12 vahvistettu sen kestävyyden parantamiseksi.
Mattoa on vahvistettu kerrostamalla esimerkiksi ruiskutuksen avulla sopivaa hartsia ankkuriputkien 26 ja 3Q kylmän pinnan 16 välisille alueille.
Hartsi alueilla 75 kovettuu ja muodostaa vahvistetut alueet 75, jotka vastustavat niiden reikien venymistä, joissa ankkuriputket 26 ovat. Siten, kun putkia 26 jännitetään kimmoisasti kohti uunin seinäpintaa, puristavat 35 putket eristysmateriaalin tehokkaasti kokoon kosketukseen pinnan kanssa.
27 73075
Vahvistetut alueet 75 auttavat senvuoksi jakamaan putkien 26 kokoonpuristavia voimia.
Alueilla 75 voidaan käyttää jotain sopivaa hartsia tai heikkoa kittiä, kuten esimerkiksi kolloidista pii-5 dioksidia.
On helposti nähtävissä, että putkien 26 kokoonpurista-va voima voidaan jakaa muillakin tavoin, esimerkiksi haluttaessa putkista lähtevillä sivuhaaroilla.
Keksinnönmukaisten modulien käytön helpottamista 10 varten ne voidaan kääriä harsomateriaaliin tai paperiin, tai ne voidaan sitoa paperikastaleilla, joustavalla materiaalilla tai vastaavalla. Käärimiseen tai sitomiseen käytetty materiaali on mieluimmin materiaalia, joka murtuu kuumennettaessa ja vapauttaa matot 12 ja sallii mat-15 tojen kuitujen laajeta kimmoisasti.
Viitaten piirustusten kuvioihin 13 ja 14 viittaa viitenumero 62,1 yleisesti tämän keksinnön mukailen modulin yielä erääseen vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon.
Moduli 62,1 vastaa yleisesti kuvioiden 3 ja 4 mo-2Q dulia 10.3 ja modulia 10.4. Modulia 62.1 ei kuitenkaan, poiketen moduleista 10.3 ja 10,4 ole tarkoitettu jännitettäväksi tai kimmoisasti puristettavaksi vasten uunin seinää.
Moduli 62,1 käsittää maton 63.1, joka on muodoltaan 25 muutettava matto, joka on tehty sopivasta eristysmateriaalista. Modulissa 63.1 on kylmä pinta 64,1, kuuma pinta 65.1 sekä neljä sivua 66,1.
Moduliin 62,1 kuuluu kiinnitin maton 63.1 kiinnittämiseksi eristettävään uuniseinään. Kiinnitin 67.1 30. käsittää useita pitkiä, putkimaisia ankkuruosia 68.1. Modulissa 62,1 on kaksi ankkuriosaan 68.1, jotka ovat sivusuunnassa erillä toisistaan ja jotka ovat erillä kylmästä pinnasta 64.1 ja kuumasta pinnasta 65.1. Kummankin ankkuriosan 68.1 ja kylmän pinnan välissä on sen-35 vuoksi riittävästi maton 63.1 eristysmateriaalia, jotta ankkuriosa 68.1 voi pitää mattoa 63.1 paikallaan, 28 7 3 0 7 5 kun moduli kiinnitetään uunin seinään. Lisäksi on kummankin ankkuriosan 68.1 ja kuuman pinnan 65.1 välissä riittävästi eristysmateriaalia, jotta ankkuriosa 68.1 olisi suojattu uunin kuumuudelta käytön aikana.
5 Kiinnitin 67.1 käsittää edelleen kannattimen 69.1.
Kannatin 69.1 käsittää kiinnityshaaran 70.1, joka on lähinnä kylmää pintaa 64.1 ja on yleisesti sen suuntainen. Kannatin 69.1 käsittää edelleen parin liitos-haaroja 71.1, jotka lähtevät kohtisuoraan kiinnityshaaran 10 70,1 vastakkaisista päistä. Liitoshaarat 71.1 muodostavat kiinnityshaaran 70.1 materiaalin jatkeen ja ovat sen-vuoksi yhtenäistä rakennetta sen kanssa.
Kumpikin liitoshaara 71.1 on vapaassa päässään taivutettu silmukaksi tai koukuksi, joka liukuu yhdellä 15 ankkuriputkista 68.1,
Kiinnityshaara 70.1 rajoittaa keskiosassaan kiinni-tysalueen .73,1, Kiinnitysalue 73.1 sijaitsee lähinnä kylmää pintaa 64,1 tai sen vieressä, ja se on sisäänpäin erillään modulin 62,1 sivuista 66.1, Piirustusten ku-20 triossa 13 on kiinnitysalue 73.1 sijoitettu todella modulin 62.1 siyujen 66,1 keskivälille.
Seuyuoksi, kun kiinnitysalue 73.1 kiinnitetään uunin seinään sopivalla kiinnityslaitteella, jakaantuu kiinnitysvoima, jolla kiinnitysslue 73.1 kiinnitetään 25 sellaiseen pintaan, kannattimen 69.1 ja ankkuriosan 68.1 välityksellä maton 63.1 koko tehokkaalle alalle.
Tämä varmistaa senvuoksi, että moduli 62.1 voidaan kiinnittää helposti ja tehokkaasti uunin seinää vasten yhden ainoan kiinnitysalueen 73.1 avulla.
30 Käyttämällä kiinnityslaitetta, joka sijaitsee kiinnitysalueella 73.1 tai liittyy siihen voidaan maton 63.1 keskustan kautta päästä käsiksi sellaiseen kiinni-tyslaitteeseen sen kiinnittämiseksi uunin pintaan.
29 73075
Senjälkeen, kuten tässä selitetään, suojaa maton 63.1 materiaali kiinnittimen 67.1 lisäksi kiinnitys-aluetta 73.1 sekä siinä käytettyä kiinnityslaitetta.
Tämä muodostaa tälle keksinnölle olennaisen edun 5 sikäli, että käyttämällä yhtä ainoasta kiinnitysaluetta, joka on modulin keskellä, voidaan kiinnitysvoima jakaa tasaisesti maton 63.1 deformoituvan eristysmateriaalin välityksellä.
Lisäksi on kuviossa 13 esitetyn tämän keksinnön 10 suoritusmuodossa se etu, että kiinnitin 67.1 on suureksi osaksi maton 63.1 suojaama uunin lämmöltä, niin että sen arin osa, nimittäin kiinnitysalue 73.1 ja kiinnitvshaara 70.1 ovat tehokkaasti suojatut.
Muuttamalla määrää, jonka kiinnityshaara 70.1 ulot-15 tuu maton 63.1 kylmän pinnan 64.1 ohi, voidaan kylmän pinnan ja suojattavan uuniseinän väliä halutulla tavalla muuttaa,
Kiinnitin 67,1 tarjoaa sen edun, että siellä, mi?sä kiinnitin 67,1 lähinnä uunin suoraa lämpöä 20 käytön aikana, nimittäin koukkujen 72.1 kohdalla, kohdistuu kannattimeen 67,1 suoraan pienin rasitus.
Alueella, jossa kiinnittimeen 67.1 kohdistuu suurempi rasitus, nimittäin liitoshaarojen 71.1 ja kiinnitys-haaran 70,1 liitoskohdassa, on etäisyys kuumasta pin-25 nasta suurin mahdollinen, niin että lämpötila tällä alueella on pienin mahdollinen. Kiinnittimen 67.1 suurin lujuus sattuu senyuoksi alueelle, jossa kiinnitin on yiiieimmiilään ja senvuoksi vähiten altis kimmoisuuden vähenemiselle.
30 Piirustusten kuyiois.sa 13 ja 14 muodostaa kiin- nitysaiueen 73,1 kiinnityslevy 74.1, joka on pistehit-sattu kiinnityshaaraan 70.1. Kiinnityslevyssä 74.1 on reikä 76.1 pulttia, hitsaustappia tai vastaavaa varten, kuten tässä selitettiin, kiinnityslevyn 74.1 kiinnittä-35 miseKsi uunin pintaan.
Viitaten piirustusten kuvioihin 15 ja 16 viittaa viitenumero 67. 2 yleisesti kuvion 13 muodostaa 62.1 käytettäväksi tarkoitetun kiinnittimen erääseen vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon.
30 73075
Kiinnitin 67.2 vastaa olennaisesti kiinnitintä 67.1 sikäli kun on kysymyksessä kiinnitysalue 73.2.
Kiinnitysalueen 73.2 muodostaa profiililtaan U:n muotoinen uloke 74.2, joku on kiinnitetty kiinnitys-5 Haaralle 70.2 pistehitsaamalla. Kiinnityshaara 70.2 on tasokuyassa litistetty V-profiili, niin että ulokkeen 74.2 reikä 76,2 on kohdistettu koukkuihin 72.2 nähden.
Tämä voi pyrkiä jakamaan tasaisemmin kiinnitysvoiman, jolla kiinnitysalue 73.2 on kiinnitetty uunin seinän 10 pintaan.
Viitaten piirustusten kuvioihin 17 ja 18 käsittää viitenumero 67.3 kiinnittimen, joka olennaisesti vastaa kuvioiden 15 ja 17 kiinnitintä 67.2. Sensijaan että kiinnittimessä 67,2 olisi yleisesti profiililtaan V:n 15 muotoinen taivutettu kiinnityshaara 70.2, siinä on kiinnityshaara 70,3, jossa on puolipyöreä, kaareva keskiosa, jolle kiinnitysalue 73.3 on sijoitettu. Puoliympyrän muotoiseksi taivutettu keskiosa taasen takaa, että kiinnitysalueen 73.3 reikä 76,3 on kohdistettu 2 0 koukkuihin 72,3 nähden..
Viitaten piirustusten kuvioihin 19 ja 20 viittaa Viitenumero 67.4 yleisesti tämän keksinnön mukaisen kiinnittimen vielä erääseen vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon, 25 Kiinnittimessä 67.4 on kiinnityshaara 70.4, jonka muodostaa pari tankoja. Tango paikannetaan yhdensuuntaisiksi, toisistaan sivusuunnassa erilleen U:n muotoisen liitoshaarojen 71,4 avulla, jotka on vastushitsattu kiinnityshaaraan 70,4. U:n muotoiset liitoshaarat muo-30 dostavat senvuoksi koukut 72#4 vastakkaisiin päihinsä.
Osat, jotka muodostavat kiinnityshaaran 70.4 on taivutettu keskiosaltaan, niin että muodostuu kiinnitys-alue 73.4 kiinnityalaitetta tai ^saa varten.
'Viitaten piirustusten kuvioon 21 viittaa viite-35 numero 67,5 tämän keksinnön mukaisen kiinnittimen vielä erääseen muuhun vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon.
31 73075
Kiinnitin 67,5 vastaa olennaiset! kuvion 13 kiin-nitintä 67.1. Senvuoksi käsittää kiinnitin 67.5 kannattimen 69.5, joka käsittää kiinnityshaaran 70,6, liitos-haarat 71.5, jotka lähtevät yhtenäisenä rakenteena 5 kiinnityshaarasta sekä kiinnitysalueen 73,5.
Kummankin liitoshaaran 71.5 liitoskohdassa kiin-nltyshaaraan 70,5 on ruostumattomasta terästangosta tehdyn kannatin 69*5 litistetty, jotta sen taivutusvastus olisi pienempi. Tämä sallii senvuoksi liitoshaarojen 71.5 taipua helpommin toisiaan kohti ja poispäin toisistaan samassa tasossa,
Kannattimen 69.5 tämä nimenomainen muoto on erityisen tarkoituksenmukainen keksinnön niitä suoritusmuotoja varten, joissa matto, johon kannatin 69.5 liit-15 tyyr sopii kimmoisastikokoonpuristettavaksi maton puristamista varten uunin eristettävää pintaa. Senvuoksi sijoitetaan kannatin 69,5 tyypillisesti mattoon siten, että se on upotettu sisäänpäin maton kylmästä pinnasta.
Kun kiinnitysalue sitten kiinnitetään uunin pintaan, 2Q siirtyy se kohti uunin pintaa tai kosketukseen sen kanssa, niin että kiinnityshaara 70.5 kimmoisasti taipuu ja puristaa siten maton materiaalia kimmoisasti kokoon.
Kilnnityshaaxan 7Q.5 tällaisen siirtymisen aikana voivat koukut 72,5 siirtyä toisiaan kohti, jollei osa taipu-25 masta voi tapahtua liitoshaarojen 71.5 ja kiinnityshaaran välisissä yhtymäkohdissa. Tällä voi olla haitallinen Vaikutus mattoon, koska se voi pyrkiä vähäisessä määrin pienentämään maton tehokasta leveyttä. Kun taipuminen voi tapahtua litistetyissä kohdissa, pyrkii koukkujen 72.5 sel-3Q lainen liike vähenemään.
Viitaten piirustusten kuvioon 22 viittaa viitenumero 69,9 yleisesti tämän keksinnön mukaisen kannattimen erääseen vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon. Kannattimen 69.6 tehtävä on sama kuin kannattimen 69,5 tehtävä.
35 Kannattimessa 69,6 on liitoshaarat 71.6 saranoitu 32 7 30 7 5 kiinnityshaaraan kopleroenttikoukuilla 77.6.
Viitaten piirustusten kuvioon 23 viittaa viitenumero 62.7 tämän keksinnön mukaisen modulin vielä erääseen muuhun vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon. Moduli 62.7 5 käsittää maton 63.7 sekä kiinnikkeen, joka käsittää kannattimen 69.,7, ankkuriosat 68,7 sekä kiinnitysalueen 73.7. Kiinnitysalue 73.7 on upotettu sisäänpäin maton 63.7 kylmästä pinnasta, niin että kun se jännitteen kimmoisasti kosketukseen eristettävän uuninpinnan kanssa, jakautuu 10. kiinnitysvoima mattoon 63.7 kokonaisuudessaan puristaak-seen maton 63,7 materiaalin kimmoisasti kokoon lujaan kosketukseen uunin pinnan kanssa.
Maton 63.7 muodostaa yhdistetty matto, jossa on ensimmäinen kerros, 78.7 ja toinen kerros 79.7. Ensim-15 mäinen eristyskerros 78.7 on tyypillisesti eristysomi-naisuuksiltaan parempaa materiaalia kuin toinen kerros 79..7, ja yhdistettyä mattoa käytetään alentamaan eristysmateriaalin kustannuksia silloin kun tämä on mahdollista nimenomaisia uuninympäristöjä silmälläpitäen.
20 Kun yhdistetty matto 63.7 tehdään, on ensimmäinen kerros 78,7 mieluimmin kerros, jonka muodostavat keraamiset kuitumateriaalit, jotka ovat säteittäisesti suunnattuja. Toinen kerros 79.,7 voi olla samalla tavoin säteittäisesti suunnattu tai se voi haluttaessa olla 25 vaippamuodossa, jossa kuitutasot ovat yleisesti kylmän pinnan suuntaisia.
Käyttämällä toista kerrosta 79,7 vaippamuodossa se saa aikaan tehokkaan kimmoisuuden ankkuriputken 68.7 ja kylmän pinnan väliin, niin että yhdistetty matto 63.7 ja 30. uunin pinta ovat käytön aikana lujassa kosketuksessa. Johtuen lisäksi ensimmäisessä kerroksessa 78,7 olevien kuitujen säteittäisestä suuntauksesta ei moduli 62.7 menetä tiivistä vaikutustaan viereisiin moduleihin käytön aikana.
Yhdistetyn maton 63,7 ensimmäinen kerros 78.7 voi olla 35 tehty tiheydeltään 3.6 kg:n SAUDER keraamisesta kuidusta.
33 7 307 5 kun taas toinen kerros 79,7 voi tiheydeltään 3.6 kg:n vuorivillakerroksesta. Tällä kokoonpanolla ja maton ollessa paksuudeltaan 125 mm on moduuli 62,7 sopiva käytettäväksi uunissa, jonka kuuman pinnan lämpötila 5 on noin 771°C. Ensimmäisen ja toisen kerroksen 78.7 ja 79.7 välisen rajapinnan lämpötila on noin 510°C, kun taas kylmän pinnan lämpötila on noin 81°C.
Tämän keksinnön yhdistetyllä matolla voidaan saada aikaan olennaista kustannussäästöä silloin kun 1Q kylmän pinnan vieressä voidaan käyttää eristyskyvyltään alhaisempaa materiaalia. Sitä voidaan senvuoksi soveltaa erityisesti silloin, kun tässä teollisuudenhaarassa tarvitaan tavanomaista alhaisempia kylmän pinnan lämpötiloja erityissoyellutuksia varten.
15 Viitaten piirustusten kuvioihin 24-26 viittaa viitenumero 62,8 tämän keksinnön mukaisen modulin vielä muuhun vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon.
Moduli käsittää yhdistetyn maton 63.8 sekä kiin-nittimen 67.8, joka on yhdistetyssä matossa.
2Q Yhdistetty matto 63.8 käsittää ensimmäisen ker roksen 78,8 ja toisen kerroksen 79.8. Tässä suoritusmuodossa on ensimmäinen matto mieluimmin tiheydeltään 2.7 k^:n keraamista kuitua, jota on saatavana tavaramerkillä SAFFIL, kun taas toinen kerros 79.8 on mieluimmin 25 tiheydeltään 3,6 kg:n keraamista kuitua, jota on saatavana tavaramerkillä SAUDER.
Ensimmäisen kerroksen paksuus on mieluimmin noin 114 mm, kun taas toisen kerroksen paksuus on noin 152 mm. Tällä järjestelyllä sopii moduli 62,8 käytettäväksi 30 uunissa, jonka kuuman pinnan lämpötila on noin 1316°C.
Tämä aiheuttaisi ankkuriputkiin 68.8 noin 1093°C lämpötilan, ensimmäisen ja toisen kerroksen väliseen väli-kerrokseen 78,8 ja 79.8 väliseen rajapintaan noin 945°C löiiipötilan ja kylmään pintaan noin 93°C lämpötilan.
34 7 3 0 7 5
Johtuen ankkuriputkien 68,8 lähellä vallitsevasta korkeasta lämpötilasta tehdään ankkuriputket 68.8 sekä kiinnitin 67.8 paljon alumiinioksidia sisältävästä keraamisesta materiaalista.
5 Kiinnittimeen 67.8 kuuluu pitkä pultti, joka ulottuu kiinnitvshaarasta 70.8 kiinnitysalueeseen 73.8.
Esitetyssä suoritusmuodossa on kiinnitysalue 73.8 Sijoitettu kylmään pintaan siten, että kun moduli 62.8 kiinnitetään uunin pintaan, ei mattoa 63»8 puristeta kimmoi-10 sasti kokoon. Jos edellytetään kimmoisaa kokoonpuristumista, upotetaan kiinnitysalue 73.8 kylmän pinnan sisään. Lisäksi edellytettäisiin sivusuunnassa kulkevaa kiinnitys-korvaketta, joka on kimmoisasti taipuisa, niin että kiinnikkeessä 67.8 on kimmoisasti taipuisa alue, joka on mahdol-15 lisimman etäällä kuumasta pinnasta ja senvuoksi vähiten vaarassa menettää kimmoisuutensa lämpötilan käytön aikana kasvaessa.
Viitaten piirustusten kuvioon 27 viittaa viitenumero 62,9. tämän keksinnön mukaisen modulin vielä erää-20 seen muuhun vaihtoehtoiseen suoritusmuotoon. Moduli 62.9 vastaa olennaisesti kuviossa 3 esitettyä modulia 10.3.
Moduliin 62,9. kuuluu kaksi paria ankkuriputkia 68.9 ja 80,9., Ankkuriputkissa 68.9 on niihin liitetty kannatan 6.7,9, kun taas ankkuriputkissa on niihin liitetty 25 vastaava kannatin 67.9,
Kummassakin kannattimessa 67.9 on kiinnitysalue 73,9, joka on yleisesti maton 63,9 keskellä.
Kuvion 27 suoritusmuodossa voidaan moduli 62,9 ankkuroida lujemmin uunin pintaan käyttämällä useita ankkuri-30 putkisarjoja ja useita kannattimia, ja ankkurointivoima jakaantuu tasaisemmin mattoon 63.9. Tätä nimenomaista sovellutusta voidaan senvuoksi soveltaa silloin, kun edellytetään maton 63.9 varmempaa kiinnitystä ja varmempaa kannatusta.
35 73075
Piirustuksissa esitetyn hakijan keksinnön etuna on, että moduli voidaan tehdä yksinkertaisesti ja helposti erillisesti valmistetuista rakenneosista, jotka voidaan helposti pannan kokoon. Kun rakenneosat on koottu, muodostuu mo-5 duli, jossa on kannatin ja kiinnitin, jotka on koteloitu modulin mattoon, Moduli voidaan kiinnittää maton materiaalin kautta kiinnittimen kiinnitysalueeseen.
Modulin etuna on lisäksi, että kiinnittimen sijaintia voidaan muuttaa, jotta kiinnitysvoima voidaan ICL halutulla tavalla jakaa modulin maton kautta. Lisäksi soidaan kiinnittimen sijaintia muuttaa, niin että kiinnitys uunin pintaan käy yksinkertaisesti tai että moduli puristuu kiramoisasti uunin pinnalle. Senvuoksi voidaan kiinnitin sijoittaa siten, että kiinnitysalue on kylmässä pinnassa tai 15 uikonee kylmästä pinnasta. Vaihtoehtoisesti voidaan kiinnitin sijoittaa modulin puristamiseksi minmoisasti uunin pinnalle siten, että kiinnitysalue on upotettu sisäänpäin kylmästä pinnasta ja sitä on senvuoksi siirrettävä kimmoisasi!, jotta kuidut puristuisivat kokoon kiinnittyäk- 20. seen uunin pintaan. Kokoonpuristumisen määrä voidaan Säätää säätämällä määrää, jolla kiinnitysalue on upotettu sisäänpäin kylmästä pinnasta.
Käyttämällä sivusuunnassa erilläänolevaa ankkuri-osasparia sekä profiililtaan yleisesti U:n muotoista kiin-25 nitintä voidaan kiinnitysvoima jakaa riittävän tasaisesti kautta modulin koko maton, niin että se joko pysyy tehokkaasti paikallaan tai pysyy tehokkaasti puristuneena vasten uunin seinää käytön ja modulin normaalin tehokkaan iän aikana.
30 Kannattimen erityinen muoto tarjoaa sen edun, että ankkuriosia vedetään kohti kylmää pintaa tasoissa, jotka Ovat olennaisesti suorissa kulmissa kylmään pintaan nähden, niin että ankkuriputkien pyrkimys siirtyä modulissa sivusuuntaan on rajoitettu. Lisäksi, kun kiinnitysalue on 73075 35 keskellä modulia, voidaan moduli kiinnittää tehokkaasti yhden ainoan kiinnityspisteen avulla, joka on aina suojattu uunin lämmöltä. Yksi ainoa kiinnityspiste riittää keskimääräisen modulin kiinnittämiseen ja tekee modulin hal-5 vaksi valmistaa ja kiinnittää. Kun kiinnitysalue on keskellä, voidaan kiinnitysvoima jakaa tasaisesti kannattimen, ankkuriosan ja siten maton materiaalin välityksellä.

Claims (31)

37 73075
1. Eriste (10.1) uunin pinnan (36) eristämistä varten, joka eriste (10.1) käsittää: eristysmaton (12) jous- 5 tavasti deformoituvasta eristysmaterialista, jossa eris-tysmatossa on kylmä pinta (16) uunin pintaa (36) vasten asetettavaksi ja jossa on vastakkainen kuuma pinta (18); kiinnittimen (14.1) maton (12) kiinnittämiseksi uunin pintaan (36), joka kiinnitin (14.1) käsittää sekä kylmästä 10 pinnasta (16) että kuumasta pinnasta (18) erillään olevan, mattoon (12) sijoitetun ankkurointilaitteen (22) , joka asemoi kiinnittimen (14.1) maton (12) suhteen, ja uunin pintaan (36) kiinnitettävän liitososan (28.1), joka kiinnittää eristeen (10.1) pintaan, tunnettu siitä, 15 että liitososa (28.1) on yhdistetty ankkurointilaitteeseen (22) siirrettävästä sen suhteen, ja että liitososa on vedetty sisäänpäin kylmän pinnan (16) suhteen siten, että kiinnitin (14.1) puristaa maton (12) kylmän pinnan (16) uunin pintaa (36) vasten, kun liitososaan (28.1) kohdis-20 tetaan voima sen pakottamiseksi uunin pintaa (36) kohti siihen kiinnittämistä varten, ja että ankkurointilaite (22) käsittää ainakin yhden ankkurointiosan (26), joka on sijoitettu ulottumaan maton (12) läpi liitososaan (28.1) vaikuttavan voiman jakamiseksi maton (12) läpi maton kyl-25 män pinnan (16) puristamiseksi lujaan tartuntaan uunin pinnan (36) kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että ankkurointilaite (22) käsittää useita pitkänomaisia ankkurointiosia (26).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että eristysmateriaali on kuituista eristysmateriaalia, johon kuuluu kuitutasoja (20), jotka on järjestetty kulkemaan kohtisuoraan eristeen (10.1) kuumaan pintaan (16) nähden, niin että kuitu-35 materiaalin kuitujen suunta kuitutasoissa (20) on sattumanvarainen. 33 730 7 5
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen eriste (10.1) , tunnettu siitä, että kiinnitin (14.1) on joustavasti deformoituva maton (12) jännittämiseksi tai pakottamiseksi kosketukseen eristettävän pinnan (36) kans- 5 sa, kun kiinnitin (14.1) on kiinnitetty pintaan (36).
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että liitososa (28.1) käsittää kannattimen (24.1), jossa on ainakin yksi liitoshaara (28.1) , joka on yhdistetty ankkurointivälineeseen (22) 10 ja kulkee kohti kylmää pintaa (16), ja jossa on kiinni- tyshaara (30.1) eristettävään pintaan (36) kiinnittämistä varten.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että kannatin (24.1) on kimmoi- 15 sasti deformoitavissa kiinnityshaaralla (30.1), jonka se osa on kimmoisasti joustava, jota voidaan kimmoisasti taivuttaa kohti eristettävää pintaa (36) pintaan (36) kiinnittämistä varten ja siten maton (12) kimmoissa jännittämistä varten kohti pintaa (36).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että kiinnityshaara (30.1) kulkee poikittain liitoshaaran (28.1) suhteen, ja että kiinnityshaara (30.1) on sijoitettu lähelle kylmää pintaa (16), jotta maton (12) materiaali suojaisi kimmoisasti joustavaa 25 osaa menettämästä joustavuuttaan käytettäessä sitä niissä lämpötilaolosuhteissa, joita varten eriste (10.1) on suunniteltu .
8. Patenttivaatimuksen 5 mukainen eriste (10.3), tunnettu siitä, että kannattimessa (24.4) on kaksi 30 liitoshaaraa (28.3), jotka on liitetty yhteen kiinnitys-haaralla (30.3) antamaan kannattimelle (24.4) kanava-osan muoto, ja että kunkin liitoshaaran (28.3) vapaa pääosa on liitetty yhteen ankkurointiosaan (26).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen eriste (10.3), 35 tunnettu siitä, että ankkurointilaite (22) käsittää joukon pitkänomaisia ankkuriputkia (26), jotka sijaitsevat matossa (12) sivusuunnassa erillään, ja että kuhunkin on yhdistetty yksi liitoshaara (28.3). 39 73075
10. Patenttivaatimuksen 2 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että liitososaan (28.1) kuuluu eristettävään pintaan (36) kiinnitettävä kiinnityslaite (34) liitososan (28.1) kiinnittämiseksi pintaan (36) , jo- 5 ka kiinnityslaite (34) rajoittaa kiinnitysvyöhykkeen (73.1), joka on oleellisesti keskellä suhteessa kylmän pinnan (16) kehään.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen eriste (10.3), tunnettu siitä, että liitososassa on kannatin (24.4), 10 jossa on kaksi liitoshaaraa (28.3) yhdistettynä keskenään kiinnityshaaran (30.3) avulla siten, että kannatin (24.4) on oleellisesti kanavaosan muotoinen, jolloin liitoshaa-rojen (28.3) vapaat päät on yhdistetty ankkurointiosiin (26) ja kiinnityslaite (34) on kiinnitetty kiinnityshaa-15 raan (30.3).
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen eriste (10.3), tunnettu siitä, että kiinnityslaitteessa (34) on kiinnityselin (48) , joka muodostuu hitsipultista (50), joka kiinnitetään pintaan (36) sisäisen hitsauksen avulla 20 ja jossa on kierteitys (52) ja mutterin (56) muodostama taivutuselin, joka taivuttaa kiinnittimen (14.1) pintaa (36) kohti.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen eriste (10.3), tunnettu siitä, että kiinnityslaitteessa (34) on 25 liittimeen (24.1) yhdistetty kiinnitystuki, jossa on poraus (76.1), jonka kautta hitsipultin (50) helposti sulava osa (54) kulkee, jolloin kiinnitystuessa oleva kaa-risuoja (58) ympäröi helposti sulavaa osaa (54).
14. Patenttivaatimuksen 11 mukainen eriste (10.3), 30 tunnettu siitä, että siinä on kiinnityslaitteessa (34) sijaitseva kiinnityselin (48), joka kiinnitetään eristettävään pintaan (36) ja jossa on taivutuselin (56) kiin-nityselimen (48) ja siten myös kiinnittimen (14.1) pakottamiseksi pintaa (36) kohti siten pakottaen tai painaen 35 maton (12) lujasti kiinni pintaan (36).
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että kiinnitin (14.1) on 40 73075 upotettu mattoon (12) ja ankkurointilaite (22) kulkee poikittain kuitutasoihin (20) nähden.
16. Patenttivaatimuksen 8 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että kannatin (69.5) on litistet- 5 ty kunkin liitoshaaran (71.5) ja kiinnityshaaran (70.5) välisellä liitosalueella taivutusvastuksen vähentämiseksi alueella siten, että liitoshaarat (71.5) ovat taivutettavissa toisiaan kohti ja poispäin toisistaan.
17. Patenttivaatimuksen 2 mukainen eriste (10.1), 10 tunnettu siitä, että pitkänomaiset ankkurointi- osat (26) kulkevat maton (12) läpi hajoittaen liitososaan (28.1) kohdistetun voiman maton (12) läpi siten, että maton kylmä pinta (16) painautuu joustavasti ja oleellisesti täysin mukautuen kiinni uunin pintaan (36), kun lii- 15 tintä (28.1) pakotetaan uunin pintaa (36) kohti kiinnityksen aikana.
18. Patenttivaatimuksen 8 mukainen eriste (10.3), tunnettu siitä, että liitoshaarat (28.3) muodostavat kiinnityshaaran (30.3) materiaalin yhtäjaksoisen jat- 20 keen kiinnityshaaran vastakkaisissa päissä.
19. Jonkin patenttivaatimuksen 1-18 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että ankkurointilait-teessa (22) on kaksi pitkänomaista, putkimaista ankkuroin-tiosaa (26), joiden kummankin kylmän pinnan (16) suuntaan 25 projisoitu pinta-ala käsittää noin 10 prosenttia modulin projisoidusta pinta-alasta.
20. Jonkin patenttivaatimuksen 1-19 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että matto (12) on yh-distelmämatto (63.8), jossa on useita, eri eristysaineis- 30 ta koostuvia kerroksia.
21. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen eriste (10.1) , tunnettu siitä, että liitososassa (28.1) on kiinnitysvyöhyke (73.1), jota käytetään kiinnitettäessä liitososaa (28.1) eristettävään uunin pintaan (36), jol- 35 loin kiinnitysvyöhykettä (73.1) on loitonnettu maton (12) kylmän pinnan (16) suhteen, mutta se sijaitsee kuitenkin lähempänä kylmää pintaa (16) kuin ankkurointilaite (22). 41 73075
22. Menetelmä uunin pinnan (36) eristämiseksi, joka menetelmä käsittää joustavasta deformoituvasta eristysmateriaalista koostuvan eristysmaton (12) kiinnittämisen uunin pinnalle (36), jossa matossa (12) on uunin pintaa (36) 5 vasten asetettava kylmä pinta (16) ja vastakkainen kuuma pinta (18), jolloin kiinnittäminen tapahtuu kiinnittimellä (14.1), joka on erillään sekä kylmästä pinnasta (16) että kuumasta pinnasta (18), tunnettu siitä, että kiin-nittimeen (14.1) kohdistetaan voima sen siirtämiseksi kohti 10 uunin pintaa (36) ja maton (12) kylmän pinnan (16) pakottamiseksi kosketukseen uunin pinnan (36) kanssa, jolloin kiinnitin (14.1) sisältää ankkurilaitteen (22), joka ulottuu maton (12) läpi kohdistetun voiman jakamiseksi maton läpi maton kylmän pinnan (16) puristamiseksi joustavasti 15 uunin pintaa (36) vasten.
23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että maton (12) kylmä pinta (16) jännitetään mukautuvaan kosketukseen uunin pinnan (36) kanssa.
24. Patenttivaatimuksen 22 tai 23 mukainen menetel-20 mä, tunnettu siitä, että kiinnitin (14.1) siirretään joustavasti uunin pintaa (36) kohti maton kylmän pinnan (16) jännittämiseksi joustavasti kosketukseen uunin pinnan (36) kanssa rakojen poistamiseksi kylmän pinnan (16) ja uunin pinnan (36) väliltä.
25. Eriste (10.1) uunin pinnan (36) eristämiseksi, jossa eristeessä (10.1) on käytön aikana uunin pintaa (36) kohti sijoitettava kylmä pinta (16), vastakkainen kuuma pinta (18) ja useita sivuja, ja jossa eristeessä (10.1) on de-formoituva, kuituisesta eristysmateriaalista tehty matto 30 (12) ja kiinnitin (14.1), jonka avulla matto (12) kiinnite tään uunin pintaan (36), jolloin kuituisessa eristysmateriaalissa on kuitutasoja (20), jotka kulkevat poikittain kuuman pinnan (18) tasoa vastaan, jolloin kuituisen aineen kuidut kulkevat sattumanvaraisissa suunnissa kuitutasojen 35 (20) sisällä; ja kiinnitin (14.1) käsittää useita pitkän omaisia ankkurointiosia (26), jotka sijaitsevat matossa (12) poikittain kuitutasoihin (20) nähden välimatkan päässä 42 73075 sekä kylmästä (16) että kuumasta (18) pinnasta, tunnettu siitä, että kiinnitin käsittää edelleen kannattimen (24.1), jossa on kiinnityshaara (30.3) ja useita liitoshaaroja (28.3), jotka lähtevät kiinnityshaarasta 5 (30.3), jolloin kuinkin liitoshaaran (28.3) vapaa pää on yhdistetty yhteen ankkurointiosaan (26), ja että kiinnitys-haara (30.3) rajoittaa kiinnitysvyöhykkeen (73.1), joka sijaitsee lähellä kylmää pintaa (16) ja sisäänpäin erillään eristeen (10.1) sivuista ja jota käytetään eristeen (10.1) 10 kiinnitykseen uunin pintaan (36).
26. Patenttivaatimuksen 25 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että siinä on kiinnityslaite (34), joka on yhdistetty kiinnityshaaraan (30.3) ja joka rajoittaa kiinnitysvyöhykkeen (73.1).
27. Patenttivaatimuksen 26 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että siinä on kiinnityselin (48), joka on sijoitettu kiinnityslaitteeseen (34) ja joka kiinnitetään pintaan (36) siten, että kiinnityslaite (34) ja siten myös eriste (10.1) kiinnittyy uunin pintaan (36).
28. Patenttivaatimuksen 27 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että kiinnityselimessä (48) on hitsipultti (50), joka kiinnitetään pintaan (36) sisäisen hitsauksen avulla ja jossa hitsipultissa on kierteitys (52) ja mutteri (56), jonka avulla kiinnitin (14.1) 25 taivutetaan kohti pintaa (36).
29. Patenttivaatimuksen 25 tai 28 mukainen eriste (10.1), tunnettu siitä, että kiinnityslaitteessa (34) on liittimeen (28.1) yhdistetty kiinnitystuki, johon on muodostettu poraus (76.1), jonka läpi hitsipultin (50) 30 helposti sulava osa (54) ulottuu, jolloin kiinnitystuessa on kaarisuojus, joka ympäröi helposti sulavaa osaa (54).
30. Patenttivaatimuksen 25 mukainen eriste (10.3), tunnettu siitä, että liitoshaarat (28.3) muodostavat kiinnityshaaran (30.3) materiaalin yhäjatkoisen jat- 35 keen kiinnityshaaran (30.3) vastakkaisissa päissä.
31. Patenttivaatimuksen 25 mukainen eriste (10,3), tunnettu siitä, että ankkurointilaitteessa (22) 43 7 3 0 7 5 on kaksi pitkänomaista, putkimaista ankkurointiosaa (26), joiden kummankin kylmän pinnan (16) suuntaan projisoitu pinta-ala on noin 10 prosenttia modulin projisoidusta pinta-alasta . 5 73075 44
FI824031A 1981-12-17 1982-11-23 Isolering och foerfarande foer att isolera en ugnsyta. FI73075C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US33167381A 1981-12-17 1981-12-17
US33167381 1981-12-17
US38257082A 1982-05-27 1982-05-27
US38257082 1982-05-27

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI824031A0 FI824031A0 (fi) 1982-11-23
FI824031L FI824031L (fi) 1983-06-18
FI73075B true FI73075B (fi) 1987-04-30
FI73075C FI73075C (fi) 1987-08-10

Family

ID=26987860

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI824031A FI73075C (fi) 1981-12-17 1982-11-23 Isolering och foerfarande foer att isolera en ugnsyta.

Country Status (16)

Country Link
EP (1) EP0082361B1 (fi)
KR (1) KR890004624B1 (fi)
AR (1) AR230759A1 (fi)
AU (2) AU569698B2 (fi)
BR (1) BR8207291A (fi)
CA (1) CA1202874A (fi)
DE (1) DE3275862D1 (fi)
DK (1) DK158214C (fi)
ES (1) ES8407574A1 (fi)
FI (1) FI73075C (fi)
GB (1) GB2111657B (fi)
HK (1) HK20090A (fi)
IN (1) IN157358B (fi)
MX (1) MX159446A (fi)
NO (1) NO162736C (fi)
PT (1) PT75993B (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2572796B1 (fr) * 1984-11-06 1988-06-10 Lafarge Refractaires Dispositif de fixation sur une paroi-support d'un element d'isolation forme de fibres
US4714072A (en) * 1986-07-18 1987-12-22 The Babcock & Wilcox Company Mechanically attached two component ceramic fiber system
CZ2006257A3 (cs) * 2006-04-21 2007-07-04 Herbst@Jirí Pecní agregát

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2480241A (en) * 1944-07-03 1949-08-30 Universal Oil Prod Co Detachable clip suspended wall
US3819468A (en) * 1971-06-28 1974-06-25 Sander Ind Inc High temperature insulation module
US3854262A (en) * 1973-05-01 1974-12-17 Babcock & Wilcox Co Inpaled and compressed fibrous furnace lining
US3993237A (en) * 1974-02-25 1976-11-23 Sauder Industries, Inc. Method for providing high-temperature internal insulation
US4001996A (en) * 1974-06-03 1977-01-11 J. T. Thorpe Company Prefabricated insulating blocks for furnace lining
NL7614300A (en) * 1976-12-22 1978-06-26 Plibrico B V Cladding block assembly or refractory material and fastenings - from folded strips of ceramic fibre blanket in frames
GB2006413B (en) * 1977-10-22 1982-06-23 Mckechnie Refractory Fibres Thermal insulation systems
EP0007465B1 (de) * 1978-07-21 1981-12-30 Karrena GmbH Auskleidung für Feuerungsräume
GB2033559B (en) * 1978-10-27 1983-04-07 Mckechnie Refractory Fibres Heat-insulating fibrous panels
DE2856441A1 (de) * 1978-12-28 1980-07-17 Uhde Gmbh Vorrichtung zur innenwandauskleidung von industrieoefen
MX153463A (es) * 1979-07-26 1986-10-21 Green Refractories Mejoras a un ensamblaje de modulo refractario para el recubrimiento de pared interior de un horno
US4381634A (en) * 1981-03-20 1983-05-03 Manville Service Corporation Fiber blanket insulation module

Also Published As

Publication number Publication date
BR8207291A (pt) 1983-10-18
AU9084382A (en) 1983-06-23
KR840002977A (ko) 1984-07-21
DK158214C (da) 1990-09-03
CA1202874A (en) 1986-04-08
ES517936A0 (es) 1984-09-16
FI73075C (fi) 1987-08-10
GB2111657A (en) 1983-07-06
IN157358B (fi) 1986-03-08
HK20090A (en) 1990-03-23
ES8407574A1 (es) 1984-09-16
AU606870B2 (en) 1991-02-21
AU569698B2 (en) 1988-02-18
AU7360287A (en) 1987-09-17
PT75993A (en) 1983-01-01
FI824031L (fi) 1983-06-18
DK158214B (da) 1990-04-09
EP0082361B1 (en) 1987-03-25
MX159446A (es) 1989-06-09
PT75993B (en) 1985-02-27
EP0082361A1 (en) 1983-06-29
NO162736B (no) 1989-10-30
NO824024L (no) 1983-06-20
FI824031A0 (fi) 1982-11-23
DE3275862D1 (en) 1987-04-30
AR230759A1 (es) 1984-06-29
NO162736C (no) 1990-02-07
DK527882A (da) 1983-06-18
KR890004624B1 (ko) 1989-11-20
GB2111657B (en) 1985-08-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3892396A (en) Lining for high temperature furnaces
US3952470A (en) Furnace lining apparatus
US5010706A (en) Insulation and the provision thereof
FI93899C (fi) Eristysmatto kaarevan pinnan omaavia kappaleita, nimenomaan putkia varten ja sen käyttö
CA1215831A (en) Furnace wall construction for industrial use
FI73075B (fi) Isolering och foerfarande foer att isolera en ugnsyta.
US5759663A (en) Hard-faced insulating refractory fiber linings
CS216946B2 (en) Isolator from two mutually engaging segments
US4443509A (en) Insulation and the provision thereof
US4189301A (en) Reinforced insulating members
US4932187A (en) Refractory anchor system and method
US7628611B2 (en) Low conductivity refractory insulation member with fiber mat
GB2103331A (en) Heat-insulating casing for elongate constructional parts
JPS6335917B2 (fi)
GB2190167A (en) Furnace pipe insulation
JP2012167512A (ja) 補強材、構造物の補強構造及び構造物の補強方法
KR101173681B1 (ko) 탈부착식 단열 커버
US4802425A (en) High temperature fiber system with controlled shrinkage and stress resistance
SK218792A3 (en) Device for holding of pipes, in particular the pipes in a power station
JP4575623B2 (ja) 炉内ライニング
JP2603163Y2 (ja) 炉壁支持構造体
EP0038204A1 (en) Metal anchor and a structure comprising a metal surface and a plurality of refractory anchors
AU2003262442B2 (en) Apparatus for anchoring abrasion and heat resistant refractory concrete type linings
US4591340A (en) Refractory insulating shields for water-cooled pipes
SU1201645A1 (ru) СПОСОБ ИЗГОТОВЛЕНИЯ ФУТЕРОВКИ из волокнистого огнеупорного материала

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: THERMAL CERAMICS, INC.