FI71052C - Saedestroeskmekanism - Google Patents

Saedestroeskmekanism Download PDF

Info

Publication number
FI71052C
FI71052C FI824499A FI824499A FI71052C FI 71052 C FI71052 C FI 71052C FI 824499 A FI824499 A FI 824499A FI 824499 A FI824499 A FI 824499A FI 71052 C FI71052 C FI 71052C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
grain
conveyor
threshing
drum
mechanism according
Prior art date
Application number
FI824499A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI824499L (fi
FI824499A0 (fi
FI71052B (fi
Inventor
Jean Claude Mueller
James Baillie Mcnaught
Original Assignee
Massey Ferguson Services Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Massey Ferguson Services Nv filed Critical Massey Ferguson Services Nv
Publication of FI824499L publication Critical patent/FI824499L/fi
Publication of FI824499A0 publication Critical patent/FI824499A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71052B publication Critical patent/FI71052B/fi
Publication of FI71052C publication Critical patent/FI71052C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01FPROCESSING OF HARVESTED PRODUCE; HAY OR STRAW PRESSES; DEVICES FOR STORING AGRICULTURAL OR HORTICULTURAL PRODUCE
    • A01F12/00Parts or details of threshing apparatus
    • A01F12/10Feeders

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Threshing Machine Elements (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)

Description

71052
Viljanpujmamekanismi Tekniikan ala Tämän keksinnön kohteena on viljanpuimamekanismi, jo-5 hon kuuluu pyörivä puimarumpu, joka on sijoitettu puima- rummunseulan kohdalle puimarummun ja puimarummunseulan väliin tangentiaalisesti syötetyn viljan puimiseksi, sekä käytetty viljankuljetin, joka on järjestetty puimarummunseulan etureunaa pitkin siten, että vilja kulkee sen yli 10 puimarummun ja puimarummunseulan väliseen tilaan.
Edellä mainitun mekanismin puintinopeuden määrää puimarummun ja puimarummunseulan koko ja niiden välinen välimatka sekä puimarummun kiertonopeus. Kiertonopeuden lisäys lisää puintinopeutta, mutta lisää myöskin puimavaiku-15 tuksen aggressiivisuutta, mikä puolestaan voi vahingoittaa jyviä.
Tekniikan taso
Aikaisemmin tunnetaan viljanpuintilaitteita, joissa on 2o puimarummun edessä jatkuva hihnakuljetin, jonka yli vilja kulkee rummun ja seulan väliseen tilaan. Näissä laitteissa on myös tunnettua sovittaa kuljettimen lähelle ohjausväline niin, että vilja kulkee sen ja kuljettimen välistä. On myös tunnettua se, että kuljettimen asentoa ohjausvälineeseen 25 nähden voidaan säädellä.
Keksinnön selostus Tämän keksinnön tarkoituksena on parantaa alussa mainitun tyyppisen viljanpuimamekanismin suoritusta, erityi-^ sesti koskien puintinopeutta ja jyvien vahingoittumista.
Tämä tarkoitus saavutetaan keksinnön mukaan siten, että nopeussäätöinen käyttömekanismi on järjestetty käyttämään viljankuljetintä ja sallimaan sen nopeuden muutoksen, säätäen siten.viljavirran nopeutta.
35 2 71052
Kuljetin voi toimia sellaisella nopeudella, joka nopeuttaa primaarisen syöttölaitteen, kuten leikkuupuimurin viljannostolaitteen syöttämän viljavirran nopeutta. Sen vuoksi viljan ja puimarummun suhteellista nopeutta voidaan 5 pienentää, siten pienentäen puimarummun puimavaikutusta ja jyvien vahingoittumista. Vaihtoehtoisesti lisättyä nopeutta voidaan sovitella lisäämällä puimarummun kiertonopeutta, siten lisätyn puintinopeuden saamiseksi, samalla kun vältetään jyvien vahingoittumisen kasvu.
10 Määrä, johon kuljetin kiihdyttää viljan virtauksen, tulee vaihtelemaan erilaisten viljojen, olosuhteiden ja vaadittavien puintitulosten mukaan. Mahdollisesti kuljettimen kehänopeus voi saavuttaa puimarummun kehänopeuden. Muissa tapauksissa kuljetin voi toimia jopa primaarisella 15 syöttölaitteella syötetyn viljan virtauksen hidastamisek si .
Piirustusten selostus
Keksintöä selitetään nyt esimerkin vuoksi, viitaten 20 oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää yleisesti sivulta nähtynä leikkuupuimurin erästä sovellutusmuotoa, jossa on keksinnön mukainen viljanpuimamekanismi, kuva 2 esittää suurennettuna sivulta nähtynä kuvan 1 25 mukaista viljanpuimamekanismia, kuva 3 esittää osaa kuvan 2 mukaisesta viljanpuimame-kanismista ja kuva *1 esittää sivulta nähtynä keksinnön mukaisen viljanpuimamekanismin toista sovellutusmuotoa.
30
Paras käytäntö keksinnön toteuttamiseksi
Esitetyssä leikkuupuimurissa on alusta, jossa on kaksi etumaista vetopyörää 1 ja kaksi takimmaista ohjauspyörää 2. Puimarumpu 3 on asennettu poikittain etupyörien 1 35 väliin ja viljankokoomapöytä 4 on asennettu leikkuupuimurin etuosaan ja syöttää leikattua viljaa puimarumpua koh ti viljannostolaitteen 5 välityksellä. Vilja puidaan puimarummun 3 ja avoimen puimarummunseulan 6 välissä ja oljet syötetään vanuttimiin 7, jotka kuljettavat ne taaksepäin.
71052
Jyväelevaattori 8 päättömän kuljettimen muodossa kokoaa jyvät, jotka putoavat seulan 6 läpi ja kuljettaa ne jyvä-kourun 9 välityksellä täryesiseulaan 10. Tämä turyesiseu-la vastaanottaa myöskin jyvät oljenvanuttimista jyväkourun 5 11 välityksellä. Puhtaat jyvät syötetään täryesiseulasta elevaattorilla 13 jyväsäiliöön 12. Tämä säiliö 12 on sijoitettu kuljettajan hytin 14 ja leikkuupuimurin moottorin 15 taakse ja on satulan muotoinen, joka sijaitsee ol-jenvanuttimien molemmin puolin. Säiliöstä jyvät puretaan 10 poistoputken 16 välityksellä.
Pöytä 4 on asennettu leikkuuouimu^in etuosaan siten, että se on käännettävissä nostolaitteen kanssa puimarummun 3 akselin 17 ympäri. Pöytä kannattaa etureunaansa pitkin terätankoa 18 ja tämän takana ooikittaiskierää 19, joka syöttää leikatun viljan sisäänpäin pöydän molemmilta sivuilta keskeiseen syöttöroottoriin 20, joka on yhtenäinen kierän kanssa. Roottorissa 20 on siitä ulkonevat svöttöoui- i-:ot 21, jotka ovat py ör i t e 11- ävi s s ä akselin 22 ympäri »joka on siirretty roottorin akseliin nähden niin, että ne liikkuvat 2o säteittäisesti ennalta määrät.yllä tavalla roottoriin nähden pyöriessään tämän mukana. Leikattu vilja syötetään taaksepäin roottorilla 20 nostolaitteeseen 5, joka käsittää kaksi siipiroottoria 23, 24 sijoitettuna nostolaitteen pohjan 25 yläpuolelle, johon kuuluu kiviloukku 26. Nämä siipi-25 roottorit syöttävät viljaa taakse- ja ylöspäin puimarumpua kohti puintia varten.
Puimarumpu 3 toimii yhdessä sen alapuolella olevan puimarummunseulan 6 kanssa puinnin aikaansaamiseksi. Lisäksi tela 27 on asennettu puimarummun alapuolelle seulan 30 etureunaa pitkin siten, että sen yläpinta muodostaa nosto laitteen pohjan 25 jatkeen johtaen seulaan 6, ja se muodostaa puserruskohdan puimarummun 3 kanssa. Tela 27 on käytetty ja se säätää puimarummun ja seulan väliseen tilaan virtaavan viljan nopeutta. Viljan nopeuden lisäystä 3o voidaan käyttää pienentyneen jyvien rikkoutumisen aikaan saamiseksi asetetulla puimarummun nopeudella tai puimarummun nopeuden lisäämiseksi ilman jyvien rikkoutumisen lisääntymistä .
«J
71052
Telaa 27 pyöritetään porrastettuna puirnarummun 3 kanssa. Käyttömekanismi on sovitettu sallimaan telan nopeuden muutoksen puirnarummun nopeuteen nähden ja siihen kuuluu kiilahihna 28 puirnarummun ja telan akseleilla 31 vast. 32 -5 olevan kahden säätöhihnapyörän 29 vast. 30 välillä. Säätö-mekanismi on järjestetty sallimaan nopeussuhteen muuttamisen joko jatkuvalla tai jaksottaisella tavalla.
Toiminnan aikana tela 27 voi toimia yhdessä myöskin puirnarummun ja seulan läheisten osien kanssa lisäpuinti-10 vaikutuksen aikaansaamiseksi.
Telan 27 pinta voi olla pitkittäin uritettu tai rih-lahttu tai varustettu pitkittäisillä tartuintangoilla sen syöttövaikutuksen ja puinti vaikutuksen avustamiseksi.
Toiminnan aikana tela 27 toimii myöskin maissin täh-15 kien suuntaamiseksi siten, että ne sijaitsevat poikittain, kun ne syötetään puirnarummun ja seulan väliin, millä vältetään tukkeutuminen. Tämä on havainnollistettu piirustusten kuvassa 3, jossa pitkittäin suunnattu tähkä on esitetty ehjillä viivoilla ja sama tähkä pistekatkoviivalla 20 sen jälkeen, kun tela on suunnannut sen poikittain.
Lähelle telaa 27, toisen siipiroottorin 2^ ja rummun 3 väliin on sovitettu ohjauskaistale 3^, joka on aseteltavissa telaa kohti ja siitä poispäin. Esimerkiksi, kuten on esitetty kuvassa 2, kaistale voi olla kannatettu molem-2^ missä päissään pulteilla 35, jotka liittyvät rakoihin 36 kaistaleen liikkeen ohjaamiseksi telaan nähden. Tämä kaistale pystyy aikaansaamaan viljan syöttökulman puima-rumpuun nähden siten vaihdeltavasti, että puirnarummun is-kuvaikutus viljaan vaihtelee. Niinpä esimerkiksi, kun 3° puidaan viljaa, jonka jyvät ovat alttiita rikkoutumaan, kaistale 3^ voidaan siirtää telaa 27 kohti, niin että se sijaitsee enemmän viljan kulkuradalla ja poikkeuttaa viljan alaspäin enemmän tangentiaalisesti puirnarummun ja telan väliseen tilaan. Vaihtoehtoisessa oovitelmassa kais-35 tale 3^ voi olla aseteltavissa kulmittain poikittaisen akselin ympäri. Kaistale 3*J on myöskin hyödyllinen suunnattaessa maissin tähkät siten kuin on esitetty kuvassa 3· 5 71 052
Puimarummunseula 6, tela 27 ja kaistale 34 on asennettu siten, että niitä voidaan liikuttaa pöydän mukana pui-marummun akselin 17 ympäri, millä taataan se, että näiden komponenttien suhteellinen suuntaus ja kuljetin 23, 24, 5 25 pysyvät muuttumattomina pöydän ylös- ja alaspäin liik keen aikana. Sen vuoksi seulan 6 takapää liikkuu ja kiinteä joustava ohjain 37 on järjestetty toimimaan yhdessä puimarummunseulan 6 takapään kanssa puidun viljan ohjaamiseksi seulalle 3δ> joka johtaa olkivanuttimiin 8.
10 Tela 27 voi olla tehty metallista, se voi olla esimer kiksi terässylinteri. Vaihtoehtoisesti se voi olla tehty kimmoisasta aineksesta, joka antaa vähemmän aggressiivisen puinti vaikutuksen, mikä edelleen vähentää jyvien rikkoutumista. Kimmoisa tela tulee myöskin taipumaan viljan, eri-15 tyisesti maissin tähkien kiinni juuttumisen välttämiseksi.
Keksinnön eräässä tyypillisessä soveilutusmuodossa, jossa käytetään läpimitaltaan suurta puimarumpua (läpimitta 800 mm), telan 27 sopiva läpimitta voi olla noin 200 mm.
Kuvassa 4 esitetyssä vaihtoehtoisessa sovellutusmuo-20 dossa tela 27 on korvattu jatkuvalla hihnatyyppisellä kui-jettimella 39 * joka käsittää kaksi telaa 40, 4i ja niiden yli kulkevan hihnan 42. Ylempi tela 4o on samassa asemassa kuin aikaisempi tela 27 puimarummunseulan 6 etureunaa pitkin ja alempi tela 41 on sijoitettu siten, että hihnan 25 42 yläjuoksu muodostaa pääasiallisesti jatkuvan pinnan nostolaitteen pohjan 25 kanssa. Hihnan 42 pinta on varustettu tartuintangoilla tarttumista varten lujemmin viljaan. Nopeudeltaan helposti muutettava käyttömekanismi on järjestetty kuljettimen 39 käyttämiseksi samoin kuin en-30 simmäisessä soveilutusmuodossa.
Tämän jatkuvan hihnatyyppisen kuljettimen eräänä etuna on, että se voi helpommin aikaansaada suurennetun alueen kosketusta varten viljan kanssa pitkänä aikana, mikä takaa, että se on täysin tehokas säädettäessä viljan 35 nopeutta.

Claims (13)

1. Viljanpuintimekanismi, johon kuuluu pyörivä puima-rumpu (3), joka on sijoitettu puimarummunseulan (6) kohdalle puimarummun ja puimarummunseulan väliin tangentiaallse?- 5 ti syötetyn viljan puimiseksi, sekä käytetty viljankulje-tin (27), joka on järjestetty puimarummunseulan (6) etu-reunaa pitkin siten, että vilja kulkee sen yli puimarummun (3) ja puimarummunseulan (6) väliseen tilaan, t u n-n e t t u siitä, että nopeussäätöinen käyttömekanismi 10 (28, 29, 30, 33) on järjestetty käyttämään viljankuljetin- ta (27) ja sallimaan sen nopeuden muutoksen, säätäen siten viljavirran nopeutta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen mekanismi, tunnettu siitä, että viIjankuljettimena (27) on tela. 15
3· Patenttivaatimuksen 2 mukainen mekanismi, tun nettu siitä, että viljankuljettimena on jatkuva hihnakuljetin (39).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mekanismi, tunnettu siitä, että kuljetin (27) on 20 varustettu ulkokehällään kouruilla, jotka ulottuvat sen pituudelle päästä toiseen.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mekanismi, tunnettu siitä, että kuljettimen (27) ulkokehä on joustava.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mekanismi, tunnettu siitä, että nopeussäätöiseen käyttömekanismiin kuuluu puimarummun (3) ja viljankuljet-timen (27) välinen käyttöyhteys (28), johon kuuluu käyttösuhteen muuttomekanismi (30, 33)·
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen me kanismi, tunnettu siitä, että siihen kuuluu ohjausväline (3*0, joka on sijoitettu kuljettimen (27) kohdalle siten, että vilja kulkee ohjausvälineen (3*0 ja kuljettimen (27) väliin, jolloin ohjausväline (3*1) on asetel-35 tavissa kuljettimeen (27) nähden sen kulman vaihtelema seksi, jossa vilja syötetään rumpuun (3)· 71052
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen mekanismi, t u n-n e t t u siitä, että viljan ohjausvälineen (3*0 muodostaa kaistale, joka kulkee pääasiallisesti yhdensuuntaisesti kuljettimen (27) kanssa ja ulottuu viljan raoslle vi 1-5 jän poikkeuttarniseksi suunnastaan.
9· Patenttivaatimuksen 8 mukainen mekanismi, t u n-n e t t u siitä, että kaistale (3*0 on kääntyvästä liikuteltava viljan syöttökulman vaihtelemiseksi.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen mekanismi, 10 tunnettu siitä, että kaistale (3*1) on kokonaisuudessaan liikkuva kuljetinta (27) kohti ja siitä poispäin viljan syöttökulman vaihtelemiseksi.
11. Leikkuupuimuri, jossa on jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen viljan puintimekanismi, jolloin 15 puimarummun akseli (3) on sovitettu poikittain toimivan leikkuupuimurin etenemissuuntaan nähden ja viljan nostolaite (5) on järjestetty syöttämään leikatun viljan maasta puintimekanismiin (3* 6), tunnettu siitä, että kuljetin (27) on sijoitettu nostolaitteen (5) pohjan (25) 20 yläpään ja puimarummunseulan (6) etupään väliin, pääasiallisesti jatkuvan viljanvirtausradan muodostamiseksi mainitun pohjan (25) ja puimarummunseulan (6) kanssa.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen leikkuupuimuri, tunnettu siitä, että nostolaite (5) on kannatet- 25 tu siten, että se on käännettävissä puimarummun (3) akselin (17) ympäri ja on sovitettu kannattamaan alapäässään viljankokoomapöytää (*J).
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen leikkuupuimuri, tunnettu siitä, että puimarummunseula (6) ja kul- 30 jetin (27) on asennettu siten, että ne kääntyvät nostolaitteen (5) mukana puimarummun (3) akselin (17) ympäri. δ Patentkrav 710 5 2
FI824499A 1980-12-06 1982-12-29 Saedestroeskmekanism FI71052C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8039224 1980-12-06
GB8039224 1980-12-06
PCT/GB1981/000258 WO1982001805A1 (en) 1980-12-06 1981-11-25 Crop threshing mechanism
GB8100258 1981-11-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI824499L FI824499L (fi) 1982-12-29
FI824499A0 FI824499A0 (fi) 1982-12-29
FI71052B FI71052B (fi) 1986-08-14
FI71052C true FI71052C (fi) 1986-11-24

Family

ID=10517820

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI824499A FI71052C (fi) 1980-12-06 1982-12-29 Saedestroeskmekanism

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4501282A (fi)
EP (1) EP0074354B1 (fi)
JP (1) JPS57502100A (fi)
AR (1) AR226394A1 (fi)
AU (1) AU547992B2 (fi)
BE (1) BE891349A (fi)
BR (1) BR8109014A (fi)
CA (1) CA1173718A (fi)
ES (1) ES507752A0 (fi)
FI (1) FI71052C (fi)
IT (1) IT1139924B (fi)
WO (1) WO1982001805A1 (fi)
ZA (1) ZA818049B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO834291L (no) * 1983-11-23 1985-05-24 Sigmund Stokland Anordning ved halmtransportoer i skurtresker.
US4706690A (en) * 1986-12-04 1987-11-17 Deutz-Allis Corporation Crop director for a rotary combine
US6979261B1 (en) * 2004-10-15 2005-12-27 Deere & Company Dust reducing airflow diverter for combine
DE102007043667A1 (de) * 2007-09-13 2009-03-26 Deere & Company, Moline Dreschkorbanordnung für einen Mähdrescher
US8062109B1 (en) * 2010-08-27 2011-11-22 Deere & Company Dust suppressor for combine harvester feederhouse
DE102013106371A1 (de) * 2013-05-17 2014-11-20 Claas Selbstfahrende Erntemaschinen Gmbh Mähdrescher
BR102019016985A2 (pt) * 2019-08-15 2021-02-23 Deere & Company sistema de elevação, para uma colheitadeira de grãos

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1404472A (en) * 1921-03-17 1922-01-24 Dewey K North Speed regulator for thrasher cylinders
US1902292A (en) * 1929-03-05 1933-03-21 Avery Power Machinery Co Accelerating feed roll
GB341852A (en) * 1929-10-17 1931-01-19 Pawel Iwanowitch Borodin Improvements in and relating to threshing drums for threshing grain
US2212297A (en) * 1937-10-15 1940-08-20 Carl R Livermon Feeder for threshing machines
FR853781A (fr) * 1938-11-10 1940-03-28 Perfectionnements aux moissonneuses-batteuses battant en travers
US2230018A (en) * 1938-11-22 1941-01-28 Stromstad Seward Combine
US2358548A (en) * 1941-03-24 1944-09-19 Int Harvester Co Thresher
US2305964A (en) * 1941-06-09 1942-12-22 Huber Mfg Company Thresher concave part
US2639569A (en) * 1950-05-18 1953-05-26 Deere & Co Self-propelled harvester with automatically controlled variablespeed drive
US2749696A (en) * 1952-04-17 1956-06-12 Case Co J I Header and feeder control for combines
FR1093913A (fr) * 1954-02-26 1955-05-10 Perfectionnement aux moissonneuses-batteuses et machines analogues comportant un batteur rotatif et un contre-batteur
US3073099A (en) * 1959-03-04 1963-01-15 Massey Ferguson Ltd Combine control system
US3759021A (en) * 1967-08-24 1973-09-18 L Schreiner Gear drive and support for corn harvesting unit
US3527233A (en) * 1968-02-14 1970-09-08 Mathews B C Mounting means for threshing cylinder and header spout
DE1806677A1 (de) * 1968-11-02 1970-07-02 Bosch Gmbh Robert Steuersystem fuer verzweigte Abtriebe mit Belastungsbegrenzung
DE1917670C3 (de) * 1969-04-05 1973-01-04 Eimer, Manfred, Dipl.Ing., Dr., 3400 Grone Einrichtung zur selbsttätigen Regelung des Dreschprozesses bei einem Mähdrescher
US3662763A (en) * 1970-07-22 1972-05-16 Deere & Co Combine
DE2318293A1 (de) * 1973-04-11 1974-11-07 Agrostroj Prostejov Np Erntedrescher
US3943939A (en) * 1975-03-25 1976-03-16 Sperry Rand Corporation Combine with adjustable feed plate
DE2601058A1 (de) * 1976-01-13 1977-07-14 Claas Maschf Gmbh Geb Einzugskanal fuer maehdrescher
US4138837A (en) * 1976-10-26 1979-02-13 Deere & Company Variable speed reversible drive for a harvesting apparatus
SU627776A1 (ru) * 1977-05-12 1978-10-15 Северо-Кавказский Филиал Всесоюзного Научно-Исследовательского Институт Механизации Сельского Хозяйства Наклонна камера зерноуборочного комбайна
SU798364A1 (ru) * 1978-06-19 1981-01-23 Головное Специализированное Кон-Структорское Бюро По Машинам Дляуборки Зерновых Культур И Самоход-Ным Шасси Вариатор

Also Published As

Publication number Publication date
WO1982001805A1 (en) 1982-06-10
EP0074354A1 (en) 1983-03-23
ES8304753A1 (es) 1983-03-16
ZA818049B (en) 1982-10-27
ES507752A0 (es) 1983-03-16
AU7892981A (en) 1982-06-17
IT8125469A0 (it) 1981-12-04
BR8109014A (pt) 1983-04-12
IT1139924B (it) 1986-09-24
EP0074354B1 (en) 1985-04-17
BE891349A (fr) 1982-03-31
FI824499L (fi) 1982-12-29
AR226394A1 (es) 1982-06-30
CA1173718A (en) 1984-09-04
FI824499A0 (fi) 1982-12-29
FI71052B (fi) 1986-08-14
JPS57502100A (fi) 1982-12-02
US4501282A (en) 1985-02-26
AU547992B2 (en) 1985-11-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
BR102018010600A2 (pt) sistema para processar sementes
US4244380A (en) Adjustable transport vanes for axial flow combine
EP1719402A2 (en) System and method for detecting a condition indicative of plugging of a discharge path of an agricultural combine.
US9144197B2 (en) Dual conveyor infeed for a header of an agricultural harvester
US3186460A (en) Straw chopping apparatus
FI71052C (fi) Saedestroeskmekanism
EP3501259B1 (en) Return pan for an agricultural combine
JP2000300047A (ja) コンバインの脱穀装置
US1819432A (en) Attachment to harvester thrashers
US3439793A (en) Conveying and orientation apparatus particularly for tobacco leaves
US4011998A (en) Forage harvester having combined cut-and-throw cylinder
US20020016192A1 (en) Agricultural combine with stone trough beater arrangement
GB2354689A (en) Separation unit for grain harvesting
US2133396A (en) Rotary material distributor for material handling apparatus
US3238949A (en) Combination feed means and auxiliary threshing cylinder for a thresher
CN104160832A (zh) 一种轴流脱粒或轴流分离联合收割机切草装置
JP2000279019A (ja) コンバインの穀稈移送装置
WO2005020665A1 (ja) コンバイン
JP4051308B2 (ja) コンバイン
JP7134007B2 (ja) コンバイン
JP5138552B2 (ja) コンバイン
JPS6314603Y2 (fi)
US482677A (en) Band-cutter and feeder
US1142844A (en) Self-feeder for corn husking and shredding machines.
US764824A (en) Self-feeder for threshing-machines.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MASSEY-FERGUSON SERVICES N.V.