FI66825C - Foerfarande foer tillverkning av ett dekorativt foeremaol av glas samt genom foerfarandet framstaellt dekorativt foeremaol - Google Patents
Foerfarande foer tillverkning av ett dekorativt foeremaol av glas samt genom foerfarandet framstaellt dekorativt foeremaol Download PDFInfo
- Publication number
- FI66825C FI66825C FI821321A FI821321A FI66825C FI 66825 C FI66825 C FI 66825C FI 821321 A FI821321 A FI 821321A FI 821321 A FI821321 A FI 821321A FI 66825 C FI66825 C FI 66825C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- glass
- mold
- color
- temperature
- color material
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C03—GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
- C03B—MANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
- C03B11/00—Pressing molten glass or performed glass reheated to equivalent low viscosity without blowing
- C03B11/14—Pressing laminated glass articles or glass with metal inserts or enclosures, e.g. wires, bubbles, coloured parts
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Manufacturing & Machinery (AREA)
- Materials Engineering (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Surface Treatment Of Glass (AREA)
- Glass Compositions (AREA)
- Joining Of Glass To Other Materials (AREA)
Description
66825
LASISEN KORISTE-ESINEEN VALMISTUSMENETELMÄ SEKÄ MENETELMÄN AVULLA VALMISTETTU KORISTE-ESINE - FÖRFARANDE FÖR TILLVERK-NING AV ETT DEKORATIVT FÖREMÄL AV GLAS SAMT GENOM FÖRFA-RANDET FRAMSTÄLLT DEKORATIVT FÖREMÄL
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukaiseen menetelmään koristeellisen lasiesineen valmistamiseksi syöttämällä sulaa lasimassaa muottiin,' ja menetelmää soveltamalla valmistettuun lasiesineeseen, jossa menetelmässä lasiesineen koristeellisuus ainakin osittain saadaan aikaan jäähdytetyn lasimassan väristä poikkeavalla väriku-vioilla.
Eräs tunnettu tapa valmistaa koristeellinen lasiesine on sirottaa värilasijauhe esineen aihion pinnalle, kun aihio on työlämpötilassa. Esine on tällöin muokattavassa muodossa, siis lopullista muotoaan vailla. Toisessa tavassa pyöritellään työlämpöistä aihiota värilasijauheen päällä. Kummassakin tavassa aihio värijauheineen siirretään kaasukäyttöiseen ns. trummeliuuniin, jossa värijauhe sulatetaan lasimai-seksi kerrokseksi aihion pinnalle. Tämän jälkeen jäähdytetään lasiesine tavanomaisesti sisäisten jännitysten poistamiseksi. Kummassakin tavassa on haittana, ettei trummeliuu-nisulatuksessa pystytä hallitsemaan värilasijauheen tuottamaa värivaikutusta esineen pinnalla.
Keksinnön tarkoituksena on luoda menetelmä, jolla aikaan saadaan koristelasiesineitä ja näiden muunnelmia, joissa \ kuvioinnin sijainti on reprodusoitavissa ja värivaikutuksen sijainti, voimakkuus ja värisävy hallitusti säädettävissä. Edelleen on tavoitteena luoda tapa, jolla kiilto ja/tai mattaisuus esineen pinnalla on säädettävissä. Lisäksi pyritään tuottamaan lasiesineitä, joissa on tarkasti ja hallitusti tuotetut kuviot, pinnat ja/tai ääriviivat.
Keksinnön tarkoitus saavutetaan patenttivaatimuksen 1 tun-nusmerkkiosassa esitetyllä tavalla. Syöttämällä lasimassa muottiin, jonka lasimassaan koskettava pinta ainakin osit- • T-- 66825 tain, ja ennen lasimassaan syöttämistä, peitetään värikuvion tuottavalla ja lasimassaan tarttuvalla värimateriaalilla, saadaan yksinkertaisella tavalla aikaan koriste-esineen muunnelmia, joissa värimateriaalin sijainti sekä voimakkuus ja sävy on vaihdettavissa. Muotissa mahdollisesti olevien kuviontia vastaavien kohoumien ja/tai upotusten avulla saadaan kuviointien sijainti toistettavaksi. Värimateriaa-limäärästä voidaan osa poistaa haluttaessa ennen lasimassaan syöttöä. Keksinnön mukaisesti värimateriaali valitaan siten, että sen sulamislämpötila tai helposti juoksevaa tilaa vastaava lämpötila on huomattavasti korkeampi kuin lasimassan lämpötila muotissa. Halutun lasiesineen muotoa vastaava aihio ja värimateriaalin tarttuminen saadaan puristamalla painimella lasimassa syöttämisen jälkeen vasten muottia, josta aihio pienehkön jäähdyttämisen jälkeen irroi-tetaan. Tällöin voidaan asettaa paininta vasten ollut aihion pinta alustaa vasten. Pienehköllä jäähdyttämisellä tarkoitetaan käsittelyä, jonka jälkeen aihio muotoaan muuttamatta voidaan poistaa muotista. Lasimaisuuden ja/tai värikuvion aikaansaamiseksi käsitellään ainakin värimateriaalilla varustettu osa aihion pinnasta lämpökäsittelyllä, jonka lämpötila on muotin lämpötilaa huomattavasti korkeampi. Näiden lämpötilojen välinen ero on ainakin 1000 astetta. Tällä tavoin saadaan materiaalilla varustetut aihion pinnan osat ja näitten liittymäkohdat muuhun aihiopintaan, ja tarvittaessa myös koko aihion pinta, lämpökäsittelyn alaiseksi. Lasiesineen lopullinen viimeistely toteutetaan valitsemalla jälkikäsittelytapa, joka vaikuttaa esineen pinnan mattaisuu-teen tai kiiltoon, esimerkiksi jokin sinänsä tunnettu tapa, jossa käsittelylämpötilaa ja -aikaa säädetään. Jälkikäsit-telytapoja on esimerkiksi jäädyttäminen sähkö-, nestekaasu tai polttoöljykäyttöisessä jäähdytysuunissa.
Menetelmän eräässä edullisessa suoritusmuodossa käytetään värimateriaalina pigmentoitua värijauhetta. Pigmentoinnilla tarkoitetaan, että värijauheella on ainakin lämpökäsittelyn jälkeen näkyvän valon alueella värivaikutuksen tuottava 3 66825 ominaisuus, joka poikkeaa värittömästä tai valkoiseen vivahtavaksi käsitettävästä ominaisuudesta. Valkoiseen vivahtavalla ymmärretään tässä yhteydessä myös harmaan, sinisen, punaisen tai keltaisen tai näiden yhdistelmien laimeita sävyjä, joita ilman rinnastusta ei voida erottaa tavanomaisesta valkoisesta. Työlämpötilaa korkeamman sula-mislämpötilan tai juoksevaa tilaa vastaavan lämpötilan ansiosta on värijauhe jauhemaisena ja kuitenkin se saadaan tarttumaan muottivaiheessa pehmeään lasimassaan. Tämän ansiosta voidaan esimerkiksi toisistaan erilliset jauhe-alueet aihion pinnalla esikäsitellä yksilöllisesti, eli helposti aikaansaadaan yksilöllisiä koriste-esineitä.
Yksinkertainen ja halpa käsittely saadaan aikaan käyttämällä hyvin hienojakoista lasijauhetta. Lasiesineen aihion värien sävyjä voidaan muunnella käsittelyolosuhteiden mukaisesti halutulla tavalla käyttämällä tietynväristä tai useaa eri väristä lasijauhetta tai lasijauheseosta, joka on muodostettu useammasta eri värisestä värilasista, jonka värin tuottaa sen sisältämä jokin metallioksiidi.
Kuvioinnin varma toisintaminen eri lasiesineissä toteutetaan käyttäen pääasiallisesti grafiitista valmistettua muottia, johon on kaiverrettu esineen kuviointia vastaavat upotukset. Muotin pinnan osittainen peittäminen värimateriaalilla suoritetaan ripottamalla värijauhe ainakin johonkin kuvion-tien upotukseen, jota toimenpidettä seuraa ylimääräisen värimateriaalin poistaminen. Ripottamiseen käsitetään tässä yhteydessä sisältyvän mahdollinen jauheen paikallinen tasoittaminen ja levittäminen. Tällä tavoin on saatu aikaan yksinkertainen ja halpa työvaihe. Tämän jälkeen syötetään muottiin sula lasimassa, joka pääasiallisesti on väriltään valkoinen opaalilasimassa. Laattamaisten tai lautasmaisten aihioiden valmistus voidaan tehdä käyttämällä grafiitista tai synteettisestä hiilestä valmistettua muottia, jossa on tila sulan, työlämpöisen opaalimassaan syöttöä varten. Tehokas lämpökäsittely saadaan aikaan korkean palamislämpö- 11 66825 tilan omaavalla kaasuseoksella, mieluimmin happi-nestekaasu-liekillä. Hapen määrää säätämällä vaikutetaan liekin hapetus-pelkistyskykyyn ja siten voidaan hallitusti vaikuttaa lasiesineen aihion värisävyihin. Paras vaikutus saadaan käsiteltäessä metallioksiideja sisältäviä värilasijauheita.
Keksinnön mukaisella menetelmällä valmistetaan koristeellinen lasiesine, jonka koristeellisuus on aikaansaatu kuvioinnilla ja jäähdytetyn lasimassan väristä poikkeavalla värivaikutuksella. Lasiesine on tunnettu siitä, että värima-teriaalin sulamislämpötilaa tai helposti juoksevaa tilaa vastaava lämpötila on huomattavasti muotissa olevan lasimassan lämpötilaa korkeampi, että irrallisesti muottiin järjestetty värimateriaali on tartutettu lasimassaan tätä muottia vasten puristettaessa, ja että värimateriaalin lasimaisuus ja/tai värivaikutus on aikaansaatu kohdistamalla värimate-riaalilla varustettuun oeaan aihion pintaa lämpökäsittely, jonka lämpötila on huomattavasti muotin lämpötilaa korkeampi.
Pääasiallisesti valkoisesta opaalilasimassasta valmistettu lasiesine voi edullisesti olla levymäinen tai lautasmainen siten, että sen värisävyä tuottava värimateriaali on hyvin hienojakoinen pigmentoitu tai lämpökäsittelyn olosuhteiden mukaisesti sävyltään värinsä muuttava lasijauhe, mieluimmin hapetus- pelkistysolosuhteiden mukaisesti värinsä muuttava jauheseos. Edelleen on tämän lasijauheen sulamislämpötilaa tai helposti juoksevaa tilaa vastaava lämpötila huomattavasti korkeampi kuin opaalilasimassan työlämpötila. Lisäksi on lasiesineen pintakiilto ja mattaisuus tuotettu jälkikäsitte-lytavalla, jossa reaktio-olosuhteita ja jäähdytysaikaa voidaan säätää jollakin sinänsä tunnetulla tavalla.
Keksintöä selostetaan tarkemmin viittaamalla oheiseen piirustukseen, jossa kuvio 1 esittää erästä keksinnön mukaisella menetelmällä valmistettua lasiesinettä,
II
5 66825 - kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen menetelmän erästä vaihetta leikkauksena, ja kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaista vaihetta myöhemmin seuraavaa erästä toista vaihetta leikkauksena.
Kuviossa 1 viitenumero 1 tarkoittaa koristeellista, lasista valmistettua laattamaista esinettä, jossa on koristeupotuk-set tai -kohoumat 2 esineen pinnassa 3· Pinnassa 3 on myös keksinnön mukaisesti tuotettuja värialueita 4. Kaikki koristemuotoilut 2, tai valinnan mukaan osa niistä, sisältää väritettyjä osia.
Kuviossa 2 tarkoittaa viitenumero 5 levymäistä grafiitti-muottia, jossa on upotukset tai kaiverrukset 6,9 ja 11 kohoumien aikaansaamiseksi esineeseen 1. Upotus 9 ja muotin 5 pinnan osa 10 on ennen lasimassaan 7 syöttämistä varustettu metallioksiideja sisältävällä värilasijauheella. Jauheen koostumus ja ulottuvuus muotissa 5 on säädetty halutun vaikutuksen mukaisesti. Opaalilasimassa 7 painetaan kuvion 3 mukaisesti painimella 8 vasten muottia 5, jolloin muodostuu lasiesineen 1 aihio 15. Aihion 15 ulokkeen 14 pinnalle on tartutettu värijauhe, kun taas ulokkeet 12 ja 16 on värit-tämättöraiä. Aihion 15 pinnan osalle 13 on tartutettu muotin 5 pinnan osalta 10 siirretty värilasijauhe. Kuvion 3 vaiheen jälkeen asetetaan aihio 15 jollekin alustalle siten, että aihion 15 pinta 17 on alustaa vasten. Tämän jälkeen käsitellään kohdat 14 ja 13 happi-nestekaasuliekillä, jonka liekin kokoa ja poikkipinta-alaa sekä happimäärää säädetään halutun värivaikutuksen aikaansaamiseksi.
Keksintö ei rajoitu esitettyihin suoritusesimerkkeihin, vaan useita sen muunnelmia on ajateltavissa oheisten patenttivaatimusten puitteissa. Esimerkiksi voidaan myös lasimassaan koskettava painimen pinta varustaa upotuksin.
Claims (10)
1. Menetelmä koristeellisen lasiesineen (1) valmistamiseksi syöttämällä pehmeäksi lämmitettyä lasimassaa (7) muottiin (5), johon tarvittaessa on tehty lasiesineen (1) kuviointia (2) vastaavat upotukset ja/tai kohoumat ja jonka lasimassaan (7) koskettava pinta ainakin osittain on peitetty värikuvion tuottavalla värimateriaalilla lasiesineen (1) koristeellisuuden tuottamiseksi ainakin osittain kuviolla (4), jonka väri poikkeaa jäähdytetyn lasimassan väristä, tunnettu siitä, että sanottu värimateriaali valitaan siten, että sen sulamislämpötila tai helposti juoksevaa tilaa vastaava lämpötila on huomattavasti korkeampi kuin muotissa (5) olevan lasimassan (7) lämpötila, että lasimassan (7) syöttämisen jälkeen värimateriaalin tartuttamiseksi lasimassa (7) puristetaan painimella (8) vasten muottia (5) halutun lasiesineen (1) muotoa vastaavaksi aihioksi (15), joka pienehkön jäähdyttämisen jälkeen irroitetaan muotista (5), ja että värimateriaalin tuottama lopullinen värivaikutus ja/tai tämän lasimaisuus aikaansaadaan asettamalla ainakin värimateriaalilla varustettu osa aihion pinnasta (13,14) lämpökäsittelyn kohteeksi, jossa lämpötila on muotin (5) lämpötilaa huomattavasti korkeampi. /
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että värimateriaalina käytetään pigmentoitua värijauhetta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että värijauheena käytetään hienojakoista lasijau-hetta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lasijauhe muodostetaan useamman eri värisen, metalliok-siideja sisältävän värilasin seoksesta tai niitä erikseen muottiin järjestämällä siten, että käsittelyolosuhteiden mukaisesti vaikutetaan lasiesineen (1) aihion (15) värien sävyihin. Il 7 66825
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että muotti (5) tehdään pääasiallisesti grafiitista.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 2-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu muotin (5) pinnan osittainen peittäminen suoritetaan ripottamalla jauhemainen värimate-riaali ainakin Johonkin kuviointien upotukseen (9), ja että ylimääräisen värimateriaalin poistamisen jälkeen syötetään muottiin opaalilasimassaa (7).
6 66825
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lasiesine (1) tehdään pääasiallisesti laattamaiseksi tai lautasmaiseksi.
8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu lämpökäsittely suoritetaan korkean palamislämpötilan omaavalla kaasuseoksella, mieluimmin happi-nestekaasuliekillä, jonka hapen määrää säädetään liekin hapetus-pelkistyskyvyn ja siten lasiesineen aihion (15) värisävyjen säätämiseksi.
9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukaisella menetelmällä valmistettu koristeellinen lasiesine (1), joka on valmistettu pääasiallisesti tasavärisestä lasimassasta (7) ja puristettu painimella (8) muottia (5) vasten esineen (1) muotoilemiseksi ja upotus- ja/tai kohokuviointien (2) tuottamiseksi ja jonka koristeellisuus on aikaansaatu jäähdytetyn lasimassan väristä poikkeavalla värivaikutuksella (4), joka on tuotettu ainakin osittain lasiesineen pinnan peittävällä värimateriaalilla, tunnettu siitä, että värimateriaalin sulamislämpötilaa tai helposti juoksevaa tilaa vastaava lämpötila on huomattavasti muotissa (5) olevan lasimassan (7) lämpötilaa korkeampi, että irrallisesti muottiin (5) järjestetty värimateriaali on tartutettu lasimassaan (7) tätä muottia (5) vasten puristettaessa, ja että värimateriaalin lasimaisuus ja/tai värivaikutus on aikaansaatu kohdistamalla 8 66825 värimateriaalilla varustettuun osaan aihion pintaa (13*1^) lämpökäsittely, jonka lämpötila on huomattavasti muotin (5) lämpötilaa korkeampi.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen lasiesine, tunnettu siitä, että levymäisen tai lautasmaisen, pääasiallisesti opaalilasimassasta valmistetun lasiesineen värisävyä tuottava värimateriaali on hienojakoinen pigmentoitu ja/tai lämpökäsittelyn olosuhteiden mukaisesti sävyltään värinsä muuttava lasijauhe, mieluimmin hapetus-pelkistysolosuhteiden mukaisesti värinsä muuttava jauhe, jonka sulamislämpötilaa tai helposti juoksevaa tilaa vastaava lämpötila on huomattavasti korkeampi kuin opaalilasimassan muotoilulämpötila, ja että koristeellisen lasiesineen (1) pintakiilto ja mattai-suus on aikaansaatu Jälkikäsittelyllä reaktio-olosuhteita ja jäähdytysaikaa säätämällä. Il 9 66825
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI821321A FI66825C (fi) | 1982-04-15 | 1982-04-15 | Foerfarande foer tillverkning av ett dekorativt foeremaol av glas samt genom foerfarandet framstaellt dekorativt foeremaol |
NO831324A NO155617C (no) | 1982-04-15 | 1983-04-14 | Dekorativ gjenstand av glass og fremgangsmaate ved dens fremstilling. |
DE19833313742 DE3313742A1 (de) | 1982-04-15 | 1983-04-15 | Verfahren zur herstellung eines dekorativen glasgegenstandes |
DK166683A DK166683A (da) | 1982-04-15 | 1983-04-15 | Fremgangsmaade til fremstilling af et dekorativt glasemne samt det herved frembragte produkt |
SE8302123A SE8302123L (sv) | 1982-04-15 | 1983-04-15 | Forfarande for tillverkning av ett dekorativt foremal av glas |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI821321A FI66825C (fi) | 1982-04-15 | 1982-04-15 | Foerfarande foer tillverkning av ett dekorativt foeremaol av glas samt genom foerfarandet framstaellt dekorativt foeremaol |
FI821321 | 1982-04-15 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI821321A0 FI821321A0 (fi) | 1982-04-15 |
FI821321L FI821321L (fi) | 1983-10-16 |
FI66825B FI66825B (fi) | 1984-08-31 |
FI66825C true FI66825C (fi) | 1984-12-10 |
Family
ID=8515356
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI821321A FI66825C (fi) | 1982-04-15 | 1982-04-15 | Foerfarande foer tillverkning av ett dekorativt foeremaol av glas samt genom foerfarandet framstaellt dekorativt foeremaol |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
DE (1) | DE3313742A1 (fi) |
DK (1) | DK166683A (fi) |
FI (1) | FI66825C (fi) |
NO (1) | NO155617C (fi) |
SE (1) | SE8302123L (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
AT411041B (de) * | 2000-05-18 | 2003-09-25 | Josef Lindenberg | Verfahren zur herstellung von glasfliesen, glasbordüren, glasdekorpaneelen oder dgl. |
-
1982
- 1982-04-15 FI FI821321A patent/FI66825C/fi not_active IP Right Cessation
-
1983
- 1983-04-14 NO NO831324A patent/NO155617C/no unknown
- 1983-04-15 DK DK166683A patent/DK166683A/da active IP Right Grant
- 1983-04-15 DE DE19833313742 patent/DE3313742A1/de not_active Withdrawn
- 1983-04-15 SE SE8302123A patent/SE8302123L/ not_active Application Discontinuation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI821321A0 (fi) | 1982-04-15 |
NO831324L (no) | 1983-10-17 |
DK166683D0 (da) | 1983-04-15 |
SE8302123L (sv) | 1983-10-16 |
SE8302123D0 (sv) | 1983-04-15 |
DE3313742A1 (de) | 1983-10-20 |
FI66825B (fi) | 1984-08-31 |
DK166683A (da) | 1983-10-16 |
NO155617B (no) | 1987-01-19 |
FI821321L (fi) | 1983-10-16 |
NO155617C (no) | 1987-04-29 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN101747020B (zh) | 窑变抛釉砖及其生产方法 | |
US5716712A (en) | Glass-ceramic article decorated with ceramic colorings and method for making the same | |
FI66825C (fi) | Foerfarande foer tillverkning av ett dekorativt foeremaol av glas samt genom foerfarandet framstaellt dekorativt foeremaol | |
BR9609899A (pt) | Processo para revestimento e decoração de superfícies em geral | |
CN108298815A (zh) | 一种瓷器的制备工艺 | |
JP2007516926A (ja) | アンバーガラス製造用混合物、アンバーガラス、着色電球の管及びブランクの製造方法、並びにガラスで得られる着色電球 | |
CN201545788U (zh) | 一种窑变抛釉砖 | |
CN1165122A (zh) | 高温霁兰釉中彩陶瓷及其制作方法 | |
US2538935A (en) | Method for forming partly colored glass articles | |
CN1036516C (zh) | 红天目釉陶瓷及生产方法 | |
KR100583251B1 (ko) | 원형 유리비드를 이용하여 입체감이 있는 에칭효과를가지도록 한 유리판 및 그 무늬 성형방법 | |
KR100750812B1 (ko) | 열경화성 수지를 이용한 장식용 판유리의 제조방법 | |
RU2067542C1 (ru) | Способ создания декоративного украшения на керамической плитке | |
CN106795034B (zh) | 热制备有色玻璃砖块的方法 | |
CN111499197B (zh) | 一种万物生多色建盏及其制备方法 | |
KR200235090Y1 (ko) | 도자칠보 | |
CN107336555B (zh) | 一种琉璃板画的制备工艺 | |
CN106673412A (zh) | 彩色条纹玻璃砖的制造工艺 | |
KR101913585B1 (ko) | 진사 문양 도자기의 제조방법 | |
JPH01100077A (ja) | 溶射による模様タイルの製造方法 | |
EP1324888B1 (en) | Method of producing a decor on a glass wall or floor tile | |
CZ278175B6 (en) | Process of manually producing utility decorative glass | |
JPH03293464A (ja) | 窯業製品表面の窯変装飾生成方法 | |
Bessmertnyi et al. | Trends in Contemporary Methods for Decoration of Glass and Glass Articles (A Review). | |
RU2096359C1 (ru) | Способ изготовления декоративного листового стекла "метелица-супер" |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: OY WAERTSILAE AB |