FI65539B - Ihopfaellbart taelt med utvaendigt stativ - Google Patents

Ihopfaellbart taelt med utvaendigt stativ Download PDF

Info

Publication number
FI65539B
FI65539B FI772282A FI772282A FI65539B FI 65539 B FI65539 B FI 65539B FI 772282 A FI772282 A FI 772282A FI 772282 A FI772282 A FI 772282A FI 65539 B FI65539 B FI 65539B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tent
frame
fabric
members
utvaendigt
Prior art date
Application number
FI772282A
Other languages
English (en)
Other versions
FI65539C (fi
FI772282A (fi
Inventor
Koji Tomomitsu
Original Assignee
Sumitomo Rubber Ind
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sumitomo Rubber Ind filed Critical Sumitomo Rubber Ind
Publication of FI772282A publication Critical patent/FI772282A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65539B publication Critical patent/FI65539B/fi
Publication of FI65539C publication Critical patent/FI65539C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04HBUILDINGS OR LIKE STRUCTURES FOR PARTICULAR PURPOSES; SWIMMING OR SPLASH BATHS OR POOLS; MASTS; FENCING; TENTS OR CANOPIES, IN GENERAL
    • E04H15/00Tents or canopies, in general
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04HBUILDINGS OR LIKE STRUCTURES FOR PARTICULAR PURPOSES; SWIMMING OR SPLASH BATHS OR POOLS; MASTS; FENCING; TENTS OR CANOPIES, IN GENERAL
    • E04H15/00Tents or canopies, in general
    • E04H15/32Parts, components, construction details, accessories, interior equipment, specially adapted for tents, e.g. guy-line equipment, skirts, thresholds
    • E04H15/34Supporting means, e.g. frames
    • E04H15/42Supporting means, e.g. frames external type, e.g. frame outside cover
    • E04H15/425Flexible supporting means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)

Description

RSFH M <11)KUU,LUTUSJULKA,SU
Ma ' ' UTLAGGNINGSSKRIFT 00 00 7 C i45) y - 11 . 6 1934 ^ v ^ (51) Ky.lkP/lnt.CL3 A 45 F 1 /16 SUO M I — Fl N LAN D (21) P**nttlhtk*rous — Ptt«ttarw6knlng 772282 (22) Hakamltpilvt — Anseknlngidag 26.07.77 (23) AlkupUyt—Glltlghatsdig 26.07*77 (41) Tullut |utktMk«l — Bllvlt offamllg 31-01.78
Pmtwttl-ia rekisterihallitin N»htMk,.p™o« j. kuuiju.k^n pvm.- 7Q n9
Pltfnti och registerstyrelMfl Arnokin utlagd och utl.skrlften publfc«rtd ^!7 · u /. oh (32)(33)(31) Py^^r etuoikeui—Begird prlorltvt 30.07.76 Japani-Japan(JP) 102964/76 (71) Sumitomo Rubber Industries, Ltd., 1-1, Tsutsui-cho 1-chome, Fukiai--ku, Kobe-shi, Hyogo-ken, Japani-Japan(JP) (72) Koji Tomomitsu, Kobe-shi, Hyogo-ken, Japani-Japan(JP) (74) Leitzinger Oy (54) Kokoontaitettava teltta ulkopuolisella kehyksellä - Ihopfällbart täit med utvändigt stativ Tämän keksinnön kohteena on kokoontaitettava teltta ulkopuolisella kehyksellä, jonka muodostaa joustavat tukisauvat, jotka on taivutettu pääasiassa parabooliseen muotoon, jolloin korkeimmalla kohdalla sauvat kulkevat ristikkäin, ja joihin sauvoihin telttakangas on kiinnitetty.
Edellä mainittua tyyppiä oleva runkorakenteinen, kokoonpantava teltta on yleisesti tunnettu. Esimerkiksi US-patenttijulkaisun 3.168.101 kohteena on runkorakenteinen, kokoonpantava teltta, johon kuuluu ainakin yksi pari pääasiallisesti U-muotoisia runkoelimiä, jotka on sovitettu pystytettäväksi maahan sillä tavalla, että niiden vastaavat yläosat, jokaisen runkoelimen ollessa paikallaan, kulkevat ristiin toistensa kanssa ennalta määrätyssä kulmassa, esimerkiksi suorassa kulmassa, jolloin runkoelimien vapaat päät on kiinnitetty maahan välin päähän toisistaan. Tähän kokoonpantavaan telttaan kuuluu kuution muotoinen nelisivuinen varsinainen telttarunko ja tämän päällä pääasiallisesti pyramidin muotoinen katto-osa, joka on 65539 sijoitettu pystytetyn rungon sisäpuolelle ja ripustettu riippumaan runkoelimistä, jolloin pyramidin muotoisen katto-osan huippu ja kulmat on yhdistetty irrotettavasti liitäntäelimillä runkoelimien risteyskohtaan ja eri runkoelimien muihin kuin risteyskohtiin.
Tässä tunnetussa teltassa jokainen liitäntäelin käsittää koukun, joka on yhdistetty runkoelimeen, ja siteen, joka on yhdistetty pääasiallisesti pyramidimaisen katto-osan kulmaan ja ulottuu ulospäin tästä kulmasta. Koukkujen ja siteiden käyttö, jotka on sovitettu kiinnitettäviksi vastaaviin koukkuihin, on välttämätöntä tässä tunnetussa telttarakenteessa runkoelimien jäykkyyden johdosta, ripustetun telttakankaan saattamiseksi paikalleen siten, että sen sivut pysyvät kireänä eli pingotettuna. Erityisesti tämä tunnettu teltta on rakennettu siten, että telttakankaan kaikkien sivujen vetämiseksi kireiksi eli pingotetuiksi on välttämätöntä vetää siteitä erikseen, kun ne sovitetaan vastaavien koukkujen ympäri ja sitten kiinnittää ne.
Lisäksi runkoelimet on kytketty niiden risteyskohdissa toisiinsa silmukkamaisella U-pultilla, jonka silmukka on sovitettu kytkettäväksi katto-osan huippuun siteen välityksellä, tällä tavalla rungon tekemiseksi kiertymistä vastustavaksi, mutta peräänantavaksi sovittuinaan tuulen aiheuttamien rasitusten ja telttakankaan muodonmuutosten mukaan.
Mitä tulee siihen tosiasiaan, että tunnetussa teltassa runkoelimet ovat jäykkiä ja kiinnitetty toisiinsa sillä tavalla, että vastaavien runkoelimien yläosat vedetään tiiviisti yhteen U-pultilla, on huomattu, että tähän tunnettuun telttarakenteeseen liittyy erilaisia epäkohtia.
Ensiksikin, koska U-pultti on kiinnitetty tai jäykästi sovitettu yhteen runkoelimeen, toisen runkoelimen ollessa sovitettu U-pultin ja toisen runkoelimen määrittämään aukkoon ja pidätetty lujasti siinä, tunnetun telttarakenteen joustavuus tuulirasitusten vastaanottamiseksi on rajoitettu. Lisäksi se seikka, että runkoelimet ovat jäykkiä, rajoittaa tunnetun telttarakenteen joustavuutta. Erityisesti kun tuulenpuuskat tai voimakas tuuli puhaltavat telttaa vastaan 65539 pääasiallisesti mainitun runkoelimen pituusakselin suunnassa, johon runkoelimeen U-pultti on kiinnitetty ja jonka päät on kiinnitetty pitkittäisen välin päähän toisistaan, ts. suunnassa pääasiallisesti kohtisuorasti sen toisen runkoelimen pituus-akseliin nähden, joka kulkee U-pultin läpi toisen runkoelimen alapuolella, ei tapahdu mitään oleellista peräänantavuutta, mutta kuitenkin runkoelimien välinen kulmasuhde niiden risteys-kohdassa vaihtelee, mistä on seurauksena, että teltta pyrkii kiertymään imaginaarisen keskiviivan ympäri, joka kulkee teltan huipusta pystysuorasti maahan. Pahimmillaan tässä telttarakenteessa runkoelimet voivat murtua niihin kohdistuvan rasituksen johdosta, joka on seurauksena niiden välisen kulmasuhteen ylimääräisestä vaihtelusta tai mahdollisesti telttakangas voi erota rungosta, johtuen repäisyvoimasta, jotka kohdistuvat liitäntäsiteisiin liiallisen vaihtelun esiintyessä runkoelimien välisessä kulmasuhteessa.
Lisäksi tarvitaan liintätäsiteiden säätöä, telttakankaan liittämiseksi runkoon, telttakankaan pitämiseksi kireänä ja pingotettuna teltan käytön aikana. Tällainen säätö vie aikaa ja hankaloittaa teltan pystytystä, koska yhden liitäntäsiteen vähäinenkin säätö vaatii toisen vastapäisen liitäntäsiteen vastaavaa säätöä.
DE-hakemusjulkaisusta 2 319 796 tunnetaan lisäksi kokoonpantava teltta, johon kuuluu itsekantava kahdesta, rakenteeltaan samanlaisesta, pitkänomaisesta ristikkäin kulkevasta runkoelimestä muodostuva runko ja tähän ripustettu kokoonpantava telttakangas.
Tämä tunnettu rakenne soveltuu hyvin pienikokoisiin telttoihin, joiden pituus on suhteellisen pieni, erityisesti leveyteen verrattuna. Suurikokoisempiin telttoihin tämä rakenne ei sovellu.
Tämän keksinnön mukaan aikaisemmin tunnettuihin telttoihin liittyvät epäkohdat ja haitat voidaan tyydyttävästi ja tehokkaasti poistaa aikaansaamalla runkorakenteinen, kokoonpantava teltta, jolle on tunnusomaista, se että kehyksen muodostaa useampi ristikkäin kulkeva 65539 tukisauvapari, jotka ovat peräkkäin järjestetyt ia joiden ristevs-kohdat sijoittuvat harjaviivalle, ja että jokainen ylempi sauva tukisauvoista on sauvojen risteysalueella liitetty hariatankoon.
Keksinnön mukaan sopivimmin harjasauva on sijoitettu telttakankaan harjatuppeen, joka on varustettu elastisilla nauhoilla tai vastaavilla uloimpiin tukisauvoihin kiinnittämistä varten.
Tämän keksinnön nämä ja muut tarkoitukset sekä piirteet käyvät lähemmin selville sen eräiden edullisten sovellutusmuotoien selityksestä, jossa viitataan oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää keksinnön edullista sovellutusmuotoa ylhäältä katsottuna, kuvio 2 esittää sivulta nähtynä kuvion 1 mukaista telttaa, kuvio 3 esittää perspektiivisesti kuvion 1 mukaista telttaa, kuvio 4 esittää päältä nähtynä teltan aurinkokatosta, joka on asennettavissa kuvioiden 1-3 mukaisen teltan päälle, kuvio 5 esittää kaaviollisesti kuinka rungon muodostama jokainen runkoelin on rakennettu, kuvio 6 esittää kaaviollisesti telttakankaan ja teltan rungon välistä yhtä liitäntää, kuvio 7 esittää kaaviollisesti teltan harjan ja rungon välistä liitäntää.
Ennen keksinnön selitystä huomautettakoon, että kaikissa kuvioissa samoja osia on merkitty samoilla viitenumeroilla keksinnön paremmin ymmärtämisen helpottamiseksi.
Keksinnön mukaiseen rungolla varustettuun, kokoonpantavaan telttaan kuuluu kokonaisuudessaan viitemerkinnällä T merkitty telttakangas.
65539
Esitetyssä sovellutusmuodossa telttakangas T on tehty kankaasta tai tekohartsikalvosta ia sen muodostaa sivuseinät 10, 11, 12 ja 13, jotka on liitetty yhteen vaipan aikaansaamiseksi, jolloin sivuseinät 10 ja 12 muodostavat vastaavasti etu- ja takaosat, samalla kun sivuseinät 11 ja 13 muodosatavat vastaavasti vastakkaiset sivuosat. Etuosa 10 on jaettu kahdeksi pääasiallisesti suorakulmaisen kolmion muotoiseksi kaistaleeksi 10a ja 10b, jotka määrittävät sisäänkäynnin, joka johtaa vaipan sisäosaan 14.
Kuten parhaiten käy selville kuviosta 3, kaistaleiden 10a ja 10b vastakkaiset pystysuorat reunat on varustettu näppäyskiinnitinlait-teella ja vetoketjulaitteella. Näppäyskiinnityslaite muodostuu useista näppäysnastoista 15a, jotka on kiinnitetty kaistaleen 10a pystysuoraan reunaan ja niiden vastaistukoista 15b, jotka on kiinnitetty kaistaleen 10b pystysuoraan reunaan, samalla kun vetoketju-laitteen muodostaa esittämättä jätetty luisti ja toisiinsa luistia siirtämällä tartuntaan saatettavat hakasnauhat 16a ja 16b, jolloin hakasnauha 16a on kiinnitetty kaistaleen 10a pystysuoraan reunaan ja hakasnauha 16b kaistaleen 10b pystysuoraan reunaan. Tätä näppäys-kiinnnitinlaitetta ja vetoketjulaitetta käytetään sinänsä tunnetulla tavalla kaistaleiden 10a ja 10b yhteen liittämiseksi.
On huomattava, että riippuen käytöstä, johon tämän keksinnön mukaista telttaa käytetään, joko näppäyskiinnitinlaite tai vetoketjulaite voidaan jättää pois.
Samalla kun etuosa 10 ja takaosa 12 ovat muodoltaan pääasiallisesti samanlaiset kuin Quonsetin majan poikkileikkaus, kumpikin sivuosa 11 ja 13 on pääasiallisesti tasakylkisen kolmion muotoinen, ionka huippu on katkaistu, ts. pääasiallisesti puolisuunnikkaan muotoinen. Sivuosat 11 ja 13 on tehty yhdestä telttakangasta tai tekohartsi-kalvoa olevasta kappaleesta ja ommeltu kohdassa, joka sijaitsee sisäänpäin taiveviivasta, ennalta määrätyn pituisen harjatupen 17 aikaansaamiseksi.
Harjatupen 17 pituus on sopivimmin pienempi kuin sivuosien 11 ja 13 alareunan pituus ja se on samassa asennossa kuin sivuosien 11 ja 13 65539 puolisuunnikkaan kanta, mutta ei ole välttämättä tähän rajoitettu.
Kuten parhaiten käy selville kuviosta 6, teltan jokaisessa neljässä kulmareunassa on yksi tai useampi elastinen nauhasilmukka 18 ja rei'itetty ulkoneva korvake 19, joka sijaitsee teltan pohjan vieressä. Nämä elastiset silmukat 18 sijaitsevat välin päässä toisistaan ulkonevan korvakkeen 19 ja teltan harjan välillä ja ne kannattavat koukkuja 20. Lisäpari revitettyjä ulkonevia korvakkeita 19' on järjestetty vastakkaisten sivuosien 11 ja 13 alareunoihin, jotka korvakkeet ovat rakenteeltaan ja muodoltaan samanlaiset kuin ulkonevat korvakkeet 19 ja sijoitettu pääasiallisesti ulkonevien korvak-keiden 19 keskivälille välin päähän toisistaan. Lisäksi on järjestetty myöskin neljä koukkua 20' kumpaakin sivuosaa 11 ja 13 varten samalla tavalla kuin koukut 20. Teltan T harjalla on neljä vastakkaista elastista nauhasilmukkaa 21, jotka sijaitsevat harjatupen 17 eri puolilla ja kannattavat koukkuja 22. On huomattava, että elastisten nauhasilmukoiden 21 ja siten koukkujen 22 lukumäärää voi olla ainakin kaksi, mutta sopivimmin se on sama kuin runkoelimien lukumäärä, joita selitetään lähemmin jäljempänä.
Harjan muodon säilyttämiseksi teltan pystyttämisen aikana ja/tai sen käyttämiseksi käytännössä tukitanko 23, esimerkiksi putki, on sovitettu harjatuppeen 17 joko irrotettavasti tai kiinteästi.
Vaikka teltta on rakennettu edellä selitetyn mukaan, on huomattava, että jokaisessa ulkonevassa korvakkeessa 19 oleva reikä on vahvistettu metallisilmukalla tai sen tapaisella renqasosalla runkoelimen vastaanottamiseksi, kuten jäljempänä selitetään.
Runkoon F kuuluu kaksi paria pitkänomaisia, joustavasti taivutettavia runkoelimiä 24, 25, 24' ja 25' jotka voivat olla tehty metallia tai tekohartsilla vahvistettua lasikuitua olevasta lujasta ja taipuisasta putkesta. Kumpikin runkoelinpari 24, 25 ja 24', 25' on pituudeltaan riittävä ulottumaan osittain ulospäin telttakankaan T kahden kulman pohjan yli, jotka kulmat sijaitsevat diaqonaalisesti vastakkain. Telttakankaan T ripustamiseksi rungon F sisäpuolelle runkoelimet 24, 25 ja 24', 25' on käyristetty ulospäin ottamaan 7 65539 pääasiallisesti kaarimaisen muodon niiden omaa joustavuutta vastaan, kun niiden vapaat päät on sovitettu ulkonevien korvakkeiden 19, 19' vastaaviin reikiin ja vastaavien runkoelimien 24, 25 ja 24', 25’ pääasiallisesti keskiosat kulkevat ristikkäin toistensa yli teltan harjan yläpuolella.
Kummankin parin runkoelimet eivät ole ristikkäin ainoastaan teltan harjan yläpuolella olevassa kohdassa, vaan myöskin kahden parin runkoelimet ovat ristissä sivuosien 11 ja 13 vastaavilla kohdilla. Myöskään runkoelimien 24 ja 25' sekä runkoelimien 24' ja 25 välis-sissä risteyskohdissa nämä runkoelimet eivät ole kiinnitetyt toisiinsa, vaan ne voivat liikkua vapaasti toisiinsa nähden.
Käytännössä kumpikin runkoelinpari 24, 25 ja 24' ja 25' on kokoonpantu useista pitkänomaisista ontoista runko-osista 30a, 30b, 30c ja 30d, joista jokaisen toisessa päässä on läpimitaltaan pienempi osa ja vastakkaisessa päässä läpimitaltaan suurempi poraus toisen onton runko-osan läpimitaltaan pienemmän osan siihen sovittamiseksi. On selvää, että kun nämä pitkänomaiset ontot runko-osat 30a, 30b, 30c ja 30d on liitetty toisiinsa pistämällä läpimitaltaan pienempi osa läpimitaltaan suuremman osan sisään, muodostuu runkoelimet 24, 25 ja 24*, 25'. Kuitenkin eri runko-osien hukkaantumisen tai irtoamisen estämiseksi teltta kokoonpantaessa ja/tai kuljetettaessa nämä runko-osat on sopivimmin löyhästi kytketty sarjaksi toistensa kanssa taipuisalla kumiköydellä 31 niin, että kun runko-osat ovat toisistaan erillään, ne voidaan taittaa nipuksi.
Tämän keksinnön mukaisen teltan pystyttämiseksi esimerkiksi leiriy-tymisalueella ensimmäisenä tehtävänä on levittää telttakanqas T, joka on ollut kokoonpantuna tai laskostettuna, maahan leiriytymis-paikalla, jolloin ulkonevat korvakkeet 19 tulevat ulospäin teltta-kankaan T neljästä kulmasta paikalla, johon teltta on pystytettävä. Sitten runko-elimien 24, 25 ja 24', 25' vapaat päät sovitetaan peräkkäin ulkonevissa korvakkeissa 19, 19' oleviin reikiin sillä tavalla, että runkoelimet ottavat pääasiallisesti kaarevan muodon, jolloin runkoelimien pääasiallisesti keskiosat kulkevat ristikkäin harjan yläpuolella. Vastaavien runkoelimein 24 ja 25 ulospäin suip- 8 65539 penevat kärjet, jotka ulkonevat korvakkeiden 19, 19' rei'ista, voidaan pakottaa maahan tai kytkeä maahan jollakin muulla tavalla. Näin tehtäessä on selvää, että kumpikin runkoelinpari 24, 25 ja 24', 25' kaareutuu ulospäin niiden omaa joustavuutta vastaan ja sen vuoksi runkoelimet pyrkivät palautumaan alkuperäiseen muotoonsa.
Sen jälkeen telttakangasta T kohotetaan ja harjan kohdalla olevat koukut 22 kiinnitetään vastaaviin runkoelimiin 24, 25 ja 24', 25' niiden risteyskohdan lähelle kuviosta 7 selville käyvällä tavalla ja koukut 20, 20' kiinnitetään tai saatetaan tarttumaan runkoelimiin 24, 25 ja 24', 25' kuviosta 3 selville käyvällä tavalla.
Tämän keksinnön mukaista telttaa kokoonpantaessa menetellään päinvastaisella tavalla.
Vaikka edellä esitetyssä sovellutusmuodossa on selitetty, että jokaisena viitenumeroilla 18 ja 21 merkittynä elimenä on joustava kuminauha, ei ole rajoituttu tähän, vaan tällaisena elimenä voi olla myöskin kangasnauhasilmukka. Jos käytetään kangasnauhasilmu-koita elimiä 18 ja 21 varten, telttakangas T voi pysyä kireänä tai pingotettuna, koska kummallakin runkoelinparilla 24, 25 ja 24', 25' on pyrkimys palautua alkuperäiseen muotoonsa oman joustavuutensa vaikutuksesta.
Kuten on esitetty kuviossa 4, pääasiallisesti suorakulmaisen aurin-kokatoksen kummassakin vastakkaisessa päätyreunassa on vähäinen ulospäin suuntautuva ulkonema ja sen sivureunoissa on ryhmä ulokkeita 29a, jotka ovat rakenteeltaan samanlaiset kuin ulkoneva kor-vake 20 tai 20'. Tämä aurinkokatos 29 on sovitettu peittämään teltan rungon yläpuolella, kuten on esitetty pilkkuviivalla kuviossa 2, mikä tekee teltan pääasiallisesti kaksiseinäiseksi tarkoituksella parantaa asumismukavuutta. Kun käytetään aurinkokatosta, tukitangon 23 pituuden täytyy olla suurempi kuin teltan harjan pituus ja yhtäsuuri kuin aurinkokatoksen 29 suurin pituus, kun viimeksi mainittu on sijoitettu teltan ylä- ja ulkopuolelle edellä selitetyllä tavalla, jolloin räystäät voivat olla muodostettu vastaavasti etuja takosaan 10 ja 12 yläpuolelle toimimaan samalla jonkin verran 9 65539 päivänvarjoina.
*
Aurinkokatos 29 voi olla asennettu teltan ulkopuolle sen jälkeen kun viimeksi mainittu on pystytetty paikalleen, jolloin ulokkeet 29a saatetaan tarttumaan lujasti maahan millä tahansa sopivalla kytken-täelimillä, esimerkiksi käyttämällä paaluja tai köysiä ia myöskin käyttämällä joustavia kytkinhihnoja 29b, jotka yhdistetään tukitan-gon 23 vastakkaisiin päihin. Kun aurinkokatosta 29 käytetään teltan yhteydessä, tukitanko 23 voi olla rakennettu eri tavalla kuin kuvion 5 yhteydessä esitetyt runkoelimet.
Aurinkokatoksen 29 käytön lisäksi telttakangas T on varustettu millä tahansa sopivilla tuuletuslaitteilla, esimerkiksi tuuletusrei'illä asumismukavuuden parantamiseksi.
FI772282A 1976-07-30 1977-07-26 Ihopfaellbart taelt med utvaendigt stativ FI65539C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP10296476U JPS5321805U (fi) 1976-07-30 1976-07-30
JP10296476 1976-07-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI772282A FI772282A (fi) 1978-01-31
FI65539B true FI65539B (fi) 1984-02-29
FI65539C FI65539C (fi) 1984-06-11

Family

ID=14341455

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI772282A FI65539C (fi) 1976-07-30 1977-07-26 Ihopfaellbart taelt med utvaendigt stativ

Country Status (5)

Country Link
JP (1) JPS5321805U (fi)
AT (1) AT366899B (fi)
CH (1) CH618083A5 (fi)
FI (1) FI65539C (fi)
NL (1) NL7708497A (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4236543A (en) * 1979-06-26 1980-12-02 Moss Charles W Portable tent
US4352362A (en) * 1980-09-10 1982-10-05 Nichols Philip T Tent apparatus and method
US4404980A (en) * 1980-09-30 1983-09-20 James Nemec Arched support structure with cover
US4706696A (en) * 1984-08-10 1987-11-17 Gillis Robert E Orbit tent
US4811751A (en) * 1986-10-17 1989-03-14 The Quaker Oats Company Collapsible and expandable tent
JP2519963Y2 (ja) * 1989-02-27 1996-12-11 日本用品株式会社 テントのフライシート張出し装置
US4941422A (en) * 1989-05-25 1990-07-17 Muller Marshall K Hatch ventilator awning for boats
US6014982A (en) * 1997-05-14 2000-01-18 Strevey; Darlene Pyramidal tent-like structure
US8001986B2 (en) 2007-03-16 2011-08-23 Shumate Morris W Flexible base structure for portable shelters
US9057207B1 (en) * 2013-05-01 2015-06-16 Kid Agains, Inc. Multi-purpose recreational tent
DE102018130211B4 (de) * 2018-11-28 2020-09-24 Oliver Königer Tunnelzelt, vorzugsweise Einmann-Tunnelzelt

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3168101A (en) * 1960-12-16 1965-02-02 Hawthorn Company Division Of K Outside frame tent

Also Published As

Publication number Publication date
FI65539C (fi) 1984-06-11
CH618083A5 (en) 1980-07-15
AT366899B (de) 1982-05-10
ATA567777A (de) 1981-10-15
JPS5321805U (fi) 1978-02-23
NL7708497A (nl) 1978-02-01
FI772282A (fi) 1978-01-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4825892A (en) Instantly stable, quickly erectable and quickly collapsible portable structure
US4827958A (en) Tent
US4709718A (en) Tent fly apparatus and method
US4285355A (en) Tent
US7716876B2 (en) Catapult air beam with permanently affixed laceloops
US5067505A (en) Tent
US6470901B1 (en) Tent
FI65539B (fi) Ihopfaellbart taelt med utvaendigt stativ
US4745936A (en) Tent
US7841356B2 (en) Strut and arch structure for tent
WO2001048338A1 (en) Unitary, collapsible tri-panel structures__
US20060185707A1 (en) Foldable tent
US4355650A (en) Portable shelter
JPS6098066A (ja) 空気膜構造物
US6454340B1 (en) Collapsible top for child&#39;s vehicle, one-piece method of assembly and packaging design for storage and transport
US4098281A (en) Collapsible shelter
JPS626075A (ja) 膨張式シエルタ−
US3499457A (en) Tent
CA1166926A (en) Tent
US2059463A (en) Tent
US3468321A (en) Convertible tent structure
WO1984002065A1 (en) Tent
RU39991U1 (ru) Сборно-разборное укрытие
US2827065A (en) Tent frame
WO1996018789A1 (en) Foldable shelter

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired
MA Patent expired

Owner name: SUMITOMO RUBBER INDUSTRIES,_LTD