FI65276C - Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning av xylanhaltiga raovaror - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning av xylanhaltiga raovaror Download PDF

Info

Publication number
FI65276C
FI65276C FI772002A FI772002A FI65276C FI 65276 C FI65276 C FI 65276C FI 772002 A FI772002 A FI 772002A FI 772002 A FI772002 A FI 772002A FI 65276 C FI65276 C FI 65276C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
acid
zone
washing water
hydrolyzate
hydrolyzed
Prior art date
Application number
FI772002A
Other languages
English (en)
Other versions
FI65276B (fi
FI772002A (fi
Inventor
Hansjoerg Pfeiffer
Original Assignee
Sulzer Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sulzer Ag filed Critical Sulzer Ag
Publication of FI772002A publication Critical patent/FI772002A/fi
Publication of FI65276B publication Critical patent/FI65276B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65276C publication Critical patent/FI65276C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C13SUGAR INDUSTRY
    • C13KSACCHARIDES OBTAINED FROM NATURAL SOURCES OR BY HYDROLYSIS OF NATURALLY OCCURRING DISACCHARIDES, OLIGOSACCHARIDES OR POLYSACCHARIDES
    • C13K13/00Sugars not otherwise provided for in this class
    • C13K13/002Xylose

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Treatment And Processing Of Natural Fur Or Leather (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)

Description

rm kuulutusjulkaisu ® ^ utlAggningsskrift 65276
igj® C (45) i - A
Patent raodiolat ' y (51) K».ik.3/inta.3 C 13 K 13/00 SUOMI—FINLAND pi) 772002 (22) HakwnbplM—AmBfcnlmriag 28.06.77 (23) AlfcupUvl—GlMgMtadig 28.06.77 (41) TuHut {ulkMcsl — BIMt offentllj 02.01.78
Pttcnttl· ja rekisteri hallitus ... ________ ._,. ,, „ , ^«tant- och registerstyrelMn ^ AmMon κ!*Γxh utiJxtfun pubitond 30.12.83 (32)(33)(31) Pyrlsttr scuoHteus—β·0π1 priorttat 01.07.76
SveitBi-Schweiz(CH) 008U28/76 (71) Gebruder Sulzer Aktiengesellschaft, Winterthur, Sveitai-Schweiz(CH) (72) Hansjörg Pfeiffer, Winterthur, Sveitsi-Schveiz(CH) (71*) 0y Kolster Ah (51*) Menetelmä ksyloosiliuoksen valmistamiseksi ksylaanipitoisista raaka-aineista - Förfarande för framstalining av xyloslösning av xylanhal-tiga rävaror
Keksinnön kohteena on menetelmä ksyloosiliuoksen valmistamiseksi ksylaanipitoisista raaka-aineista, jotka kuivassa tilassa ovat hyvin imukykyisiä, erityisesti yksivuotisista kasveista, jolloin ksylaani hydrolysoidaan käsittelemällä sitä hapolla reaktio-lämpötilassa, ja suoritetaan pesu uuttamalla vastavirtaan.
On tunnettua, että yksivuotiset kasvit ja puu sekä näiden kiinteät jäännökset sisältävät ksylaania. Varsinkin jäännökset, kuten murskattu sokeriruoko, murskatun sokeriruo’on sisus, oljet, viljankuoret ja sahajauho esiintyvät usein hyvin pieniä osasina ja/ tai ovat suuren huokoisuutensa ja ominaispintansa ansiosta kuivassa tilassa hyvin imukykyisiä. Ne imisivät itseensä paljon kyllästys-nestettä, jos niitä kyllästettäisiin happoliuokseen kastamalla; tämä johtaisi kyllästetyn materiaalin suureen vesipitoisuuteen. Tällöin saataisiin hydrolysaatti, jolla on hyvin pieni ksyloosi-pitoisuus. Jos esimerkiksi sokeriruokojätteestä erotettavan ksy-laanin määrä on 15% sokeriruokojätteen kuiva-ainemäärästä laskettuna, on kyllästysliuoksen ksyloosipitoisuus vain noin 3% silloin kun veden absorptio on noin 500-600 % kuiva-aineesta. Hyrolysaattia 65276 uutettaessa tapahtuu vielä lisälaimentuminen. Tämä johtaa ksy-loosiliuoksen väkevöinnin suuriin kustannuksiin, mikä tekee menetelmän epätaloudellisesti.
Keksinnön tehtävänä on tarjota edellä määriteltyyn tarkoitukseen menetelmä, jossa tarvittavan happoliuoksen määrä on pieni ja siten kustannukset ksyloosiliuoksen väkevöintiä varten ovat myös pienet.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista että happo-lisäys suoritetaan happoliuosta ruiskuttamalla tai happohöyryllä, siinä määrin, että happolisäyksen jälkeen raaka-aine sisältää hydro-lyysiä varten riittävän määrän happoliuosta, mutta ei ole täyteen imeytynyt, ja hydrolyysi suoritetaan höyryfaasissa. Hydrolyysin jälkeen hapolla käsitelty, reaktiolämpötilaan kuumennettu aines saatetaan vastavirtauutospesuun.
Jos raaka-ainetta käsitellään happoliuoksella ruiskuttamalla, voi kuumentaninen raaka-aineen hydrolyysilämpötilaan tapahtua vesihöyryllä.
Ksyloosin uuttamista varten hydrolysoitu aines voi virrata uuttokolonnin läpi, jolloin muodostunut ksyloosi uuttuu raaka-ainetta vastaan virtaavaan pesuveteen raaka-aineesta.
Jos hydrolysoidun aineksen rakenne ei salli uuttamista kolonnissa, voi uuttaminen tapahtua sekoittamalla hydrolysoitu aines monivaiheisesti pesuveden kanssa ja sen jälkeen erottamalla nämä, jolloin pesuvesi johdetaan vastavirtaan ainekseen nähden. Tämä voi tapahtuva niin, että hydrolysoitu aines syötetään juoksevalle nauha-sihdille, joka kulkee useamman peräkkäin asennetun pesuveden ruisku-tusvyöhykkeen läpi, jolloin yhden ruiskutusvyöhykkeen pesuvesi vir-rattuaan aineksen läpi muodostaa pesuveden edellistä ruiskutusvyö-hykettä varten.
Jos hydrolysoitu aines ei ohuinakaan kerroksina läpäise riittävästi pesuvettä, voi uuttaminen tapahtua siten, että ainakin yksi pesuveden lisäysvyöhyke asennetaan hydrolysoidun aineksen puserrusvyöhykkeen perään, ja että pesuveden lisäysvyöhyke edeltää puserrusvyöhykettä.
Menetelmän erään edullisen suoritusmuodon mukaan suoritetaan uutto siten, että ennen uuttolaitteeseen syöttämistä hydrolysoitu aines suspendoidaan hydrolysaattiin, joka otetaan jostakin I: 65276 3 puserrus- tai pesuvaiheesta.
Tällöin otetaan edullisesti suspension muodostamiseen käytettävä hydrolysaatti puserrus- tai pesuvyöhykkeestä, jossa hydroly-saatilla on suurin saavutettavissa oleva ksyloosipitoisuus.
Keksintöä valaistaan seuraavasti.
Raaka-aine saatetaan kulloistenkin vaatimusten mukaan mekaanisesti puhdistamalla ja senjälkeen murskaamalla jalostusta varten edulliseen tilaan. Erittäin vesipitoisista raaka-aineista, kuten esim. märkämenetelmällä saadusta murskattujen sokeriruokojen yti-mistä, poistetaan vesi n. 50 %:n vesipitoisuuteen.
Raaka-aineen tämänjälkeinen käsittely hapolla voi tapahtua kahdella tavalla, nimittäin ruiskuttamalla tai höyryttämällä. Ensin-mainitulla käsittelytavalla raaka-aine, esim. sekoitinkuljetuskieru-kassa, joka saa aikaan raaka-aineen hyvän sekoittumisen ja kierrätyksen, ruiskutetaan mineraalihappojen ja/tai orgaanisten happojen vesipitoisella liuoksella. Tällöin valitaan nestemäärät ja niiden happopitoisuudet niin, että raaka-aine ruiskuttamisen jälkeen sisältää hydrolyysiä varten riittävän happomäärän, mutta ei ole imeytetty täyteen nestettä, kuten asia olisi uppokyllästykses-sä. Senjälkeen raaka-aine kuumennetaan vesihöyryä johtamalla reak-tiolämpötilaan. Tällöin raaka-aineesta samanaikaisesti poistuu ilma. Raaka-ainetta pidetään tarvittava aika tässä lämpötilassa ja hydrolysoidaan tällöin niin, että ksyloosi muodostuu. Reaktion päätyttyä muodostunut ksyloosi on liuenneena raaka-aineen sisältävään nesteeseen, hydrolysaattiin.
Höyrykäsittelyssä raaka-ainetta käsitellään yhdessä työvaiheessa happoliuoksella, siitä poistetaan ilma ja se kuumennetaan, siten, että sisäänvirtaava happohöyry tunkeutuu raaka-aineen huokosiin, tunkee huokosissa olevan ilman pois, tiivistyy tasaisesti kylmemmän raaka-aineen huokosissa ja kuumentaa tämän kondensoitumis-lämmöllään. Tarvittava happoliuosmäärä on ainoastaan yhtä suuri kuin raaka-aineessa muodostuneen kondensaatin määrä ja on puolestaan paljon alle määrän, joka uppokyllästyksessä imeytyisi. Raaka-aineen kuumentumisen jälkeen kondensaatiolämmön vaikutuksesta säilyy happohöyryn lämpötila huokosissa reaktion kestoajan, jossa hydro-lyysi tapahtuu. Erona kuvatusta ruiskutuskäsittelystä tapahtuu reaktio huppohöyryatmos fääx'issä. Myös tässä on muodostunut ksyloosi 4 65276 liuenneena raaka-aineen sisältävään nesteeseen, hydrolysaattiin.
Ksyloosi uutetaan nyt hydrolysoidusta aineksesta vastavirta-pesulla, mikäli hydrolysoitu aines laskee pesuveden virtaamaan lävitseen. Tämä voi tapahtua kolonnissa, jonka läpi hydrolysoitu aines virtaa ja johon pesuvesi johdetaan vastavirtaan ko. ainekseen nähden.
Jos hydrolysoitu aines ei rakenteensa takia salli uuttamista kolonnissa, voi ksyloosin uuttaminen tapahtua sekoittamalla monivaiheisesta hydrolysoitua ainesta pesuveden kanssa ja sen jälkeen erottamalla nämä toisistaan, jolloin pesuvesi johdetaan vastavirtaan ko. ainekseen nähden. Erään suoritusesimerkin mukaan hydrolysoitu aines voidaan syöttää juoksevalle nauhasihdille, joka kulkee useamman peräkkäin kytketyn pesuveden ruiskutusvyöhykkeen läpi. Pesuvesi, joka yhden ruiskutusvyöhykkeen alueella on virrannut aineksen läpi, kootaan sihtinauhan alapuolella ja se muodostaa pesuveden edellistä ruiskutusvyöhykettä varten.
Riippuen hydrolysoidun aineksen läpivirtaavuudesta voidaan sen pesuveden läpivirtausta parantaa sihtinauhan alapuolelle järjestetyillä imukennoilla. Yhteen imukennoon koottu pesuvesi muodostaa sitten pesuveden edellistä ruiskutusvyöhykettä varten.
Jos hydrolysoitu aines ei ohuenakaan kerroksena riittävästi läpäise pesuvettä, tapahtuu ksyloosin uuttaminen hydrolysoidusta aineksesta pääasiassa pusertamalla. Pusertaminen täytyy toistaa useaan kertaan, esim. sarjalla pusertimia, koska yksinkertaisen pusertamisen jälkeen jää vielä huomattava osa hydrolysaatista hydrolysoituun ainekseen. Ennen sarjan viimeistä puserrinta hydrolysoituun ainekseen lisätään tuoretta pesuvettä. Sarjan ensimmäisestä pusertimesta puserrettu hydrolysaatti, jossa ksyloosipitoi-suus on suurin, ja toisesta pusertimesta puserrettu hydrolysaatti, jolla on hiukan pienempi ksyloosipitoisuus, johdetaan jatkokäsittelyyn ksyloosin talteenottamiseksi niistä. Kuvatun menetelmän erään suoritusmuodon mukaan hydrolysoitu aines syötetään nauhasihti-puristimelle, jossa pesuveden lisäysvyöhykkeiden ohella aina kahden lisäysvyöhykkeen välissä on puserrusvyöhykkeitä. Puserrusvyöhyk-keestä puserrettu pesuvesi lisätään pusertimeen tätä puserrus-vyöhykettä edeltävässä puserrusvyöhykkeessä.
i, 65276
Puserrusvyöhykkeiden välissä voidaan uuttoliuoksia myös siinä määrin palauttaa, että hydrolysoidun aineksen syöttö puserti-meen voi tapahtua suspendoidussa, pumpattavassa muodossa. Tämä edullinen vastavirtauuton suoritustapa pusertamalla toteutetaan seuraavasti:
Hydrolysaatin poistamiseksi jonkun kuvatun työtavan mukaisesti hydrolysoidusta aineksesta se suspendoidaan ensin hydro-lysaattiin, jolla on sama ksyloosipitoisuus kuin hydrolysaatilla, joka saadaan menetelmän lopussa (ks. seuraavaa). Tällöin jo raaka-aineessa muodostunut hydrolysaatti ei laimene tai laimenee vain vähän.
Ksyloosi uutetaan nyt hydrolysaatilla kyllästetystä raaka-aineesta. Tämä tapahtuu edellä kuvatulla tavalla sarjassa puserrus-ja pesuvaiheita. Ensimmäisessä puserrusvyöhykkeessä puserretaan suspension hydrolysaattiseoksen pääosa eroon. Osa tästä hydrolysaa-tista, jossa on suurin saavutettavissa oleva ksyloosipitoisuus, joutuu puhdistukseen ksyloosin talteenottamiseksi siitä ja toinen osa haaroitetaan suspension kuvattuun muodostukseen hydrolysoidun aineksen kanssa. On myös mahdollista käyttää suspensiota varten hydrolysaattia, jolla on pienempi ksyloosipitoisuus kuin ensimmäisen puserrusvyöhykkeen hydrolysaatilla, ottamalla se jostakin sarjan seuraavista puserrusvyöhykkeistä. Seuraavissa puserrus-vaiheissa, jotka vuorottelevat pesuvaiheiden kanssa, puserretaan loput hydrolysaatista. Myös tässä pesuvesi johdetaan edullisesti vastavirtaan pesuvaiheisiin ko. ainekseen nähden, niin että jää-mähydrolysaatti kulloinkin laimenee mahdollisimman vähän.
Seuraavassa taulukossa esitetään hydrolyysikokeet murskatulla sokeriruo'on sisuksella, murskatulla sokeriruo'olla, oljilla ja viljankuorilla.
Taulukossa esitetyt vertailuarvot on saatu FI-patentin 58 655 mukaisella laitteistolla, jossa raaka-aineen kyllästyminen tapahtuu upottamalla kastamalla samalla kun raaka-aine kulkee kyllästämisastian kierukkakuljettimen läpi, mihin kuluu noin 10 minuuttia.
6 6 5 2 7 6
TAULUKKO
Suhde neste/kuiva raaka-aine , Murskatun . Murskattu Olki , Viljan- sokeriruo' sokeri- kuori on sisus ruoko
Keksinnön mukainen menetelmä:
Ehnen käsittelyä 1 0,17 0,13 0,136
Kyllästämisen ja kuumennuksen jälkeen 1,87 1,07 1,06 0,72
Happo rikki- rikki- rikki- rikkihappo happo happo happo
Happoa kuivalle raakaaineelle % 5,5 4 1,94 2
Aika, min. 180 240 60 60 Lämpötila, °C 100 97 135 130
Hydrolysoituja pentosaaneja, % 71 68 82 79 • I · · _
Vertailu; FI-patentin 58 655 5,25 5,66 3,54 1,77 mukaisen kyllästämisen jälkeen
Taulukosta nähdään, että murskatun sokeriruo’on sisusta hydrolysoitaessa nesteen suhde täysin kuivaan aineeseen kyllästämisen ja kuumennuksen jälkeen on 1,87· Neste sisältää raaka-aineessa alunperin olleen veden, lisätyn happoliuoksen sekä kondensoituneen höyryn. Todettiin, että 71% pentosaaneista oli hydrolysoitunut.
Verrattaessa keksinnön mukaisella menetelmällä murskatun soke-riruo'on sisukselle kyllästämisen jälkeen saatua (neste/kuiva raaka-aine) -suhteen arvoa 1,87 siihen arvoon (5,25), joka on saatu, kun kyllästäminen on suoritettu PI-patentin 58 655 mukaisella laitteistolla, todetaan, että keksinnön mukaisessa menetelmässä tarvitaan vain 35,6% siitä nestemäärästä, joka tarvitaan tunnetulla tavalla suoritetussa kyllästämisessä.
Muiden taulukossa esiintyvien raaka-aineiden kohdalla todettiin, että tarvittava nestemäärä nousi kulloinkin l8,9%:iin, 29,9%; iin tai 40,7%:iin siitä määrästä, joka vastaavasti imeytyi murskatuun sokeriruokoon, olkiin tai viljankuoriin tunnetussa laitteistossa.
7 65276
Taulukosta käy myös ilmi, että keksinnön mukaisesti raaka-ainetta ruiskutetaan hapolla siinä määrin, että raaka-aineen (neste/kuiva-aine)-suhde on ruiskutuksen ja kuumennuksen jälkeen 70# siitä suhteesta, johon päästäisi, jos raaka-ainetta kyllästettäisiin 10 minuuttia happoliuoksessa. Tämän jälkeen raaka-aine kuumennetaan reaktiolämpötilaan 100-l40°C:isen höyryn avulla. Kuumennettua ainesta pidetään reaktiolämpötilassa riittävän kauan (30-2*10) minuuttia), jotta happoliuoksen ja lämpötilan vaikutuksesta vähintään 60% raaka-aineessa olevasta ksylaanista saadaan ksyloosiliuokseen. Lopuksi hydrolysoitu aines pestään vedellä ksyloosiliuoksen uuttamiseksi.
Hapon hydrolysoiva vaikutus on suoraan riippuvainen vety-ionikonsentraatiosta, joten hydrolyysissä happokonsentraatiolla on ratkaiseva merkitys, ei hapon määrällä. Tarvittavan nestemäärän pieneneminen merkitsee samalla käytettävän happomäärän pienenemistä.

Claims (7)

  1. 8 65276
  2. 1. Menetelmä ksyloosiliuoksen valmistamiseksi ksylaanipi-toisista raaka-aineista, jotka kuivassa tilassa ovat hyvin imu-kykyisiä, erityisesti yksivuotisista kasveista, jolloin ksylaani hydrolysoidaan käsittelemällä sitä hapolla reaktiolämpötilassa, ja suoritetaan pesu uuttamalla vastavirtaan, tunnettu siitä, että happolisäys suoritetaan happoliuosta ruiskuttamalla tai happo-höyryllä, siinä määrin, että happolisäyksen jälkeen raaka-aine sisältää hydrolyysiä varten riittävän määrän happoliuosta, mutta ei ole täyteen imeytynyt, ja hydrolyysi suoritetaan höyryfaasissa.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että happoliuoksella ruiskutettu raaka-aine kuumennetaan hydrolyysilämpötilaan vesihöyryllä.
  4. 3· Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että uuttaminen suoritetaan sekoittamalla hydrolysoitu aines monivaiheisesti pesuveteen ja sen jälkeen erottamalla nämä, jolloin pesuvesi johdetaan vastavirtaan ainekseen nähden. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hydrolysoitu aines syötetään juoksevalle nauhasihdille, joka kulkee useamman peräkkäin asennetun pesuveden ruiskutusvyöhyk-keen läpi, jolloin yhden ruiskutusvyöhykkeen pesuvesi virrattuaan aineksen läpi muodostaa pesuveden edellistä ruiskutusvyöhykettä varten.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainakin yksi pesuveden lisäysvyöhyke on kytketty hydrolysoidun aineksen puserrusvyöhykkeen perään, ja että pesuveden lisäysvyöhyke edeltää puserrusvyöhykettä.
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen uuttolaitteistoon syöttämistä hydrolysoitu aines suspendoidaan hydrolysaattiin, joka otetaan jostakin puserrus- tai pesuvaiheesta.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suspension muodostamiseen käytettävä hydrolysaatti otetaan pesu- tai puserrusvaiheesta, jossa hydrolysaati11a on korkein saavuttavissa oleva ksyloosipitoisuus.
FI772002A 1976-07-01 1977-06-28 Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning av xylanhaltiga raovaror FI65276C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH842876A CH622029A5 (fi) 1976-07-01 1976-07-01
CH842876 1976-07-01

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI772002A FI772002A (fi) 1978-01-02
FI65276B FI65276B (fi) 1983-12-30
FI65276C true FI65276C (fi) 1984-04-10

Family

ID=4340191

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI772002A FI65276C (fi) 1976-07-01 1977-06-28 Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning av xylanhaltiga raovaror

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4226638A (fi)
CA (1) CA1082178A (fi)
CH (1) CH622029A5 (fi)
DE (1) DE2630349B2 (fi)
FI (1) FI65276C (fi)
FR (1) FR2356728A1 (fi)
IT (1) IT1081506B (fi)
NO (1) NO145248C (fi)
SE (1) SE439324B (fi)
ZA (1) ZA773984B (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4350766A (en) * 1980-08-01 1982-09-21 Purdue Research Foundation Pentose syrup production from hemicellulose
FR2668165A1 (fr) * 1990-10-23 1992-04-24 Toulouse Inst Nat Polytech Procede et installation pour preparer un jus concentre de pentoses et/ou hexoses a partir de matieres vegetales riches en hemicelluloses.
US5424417A (en) * 1993-09-24 1995-06-13 Midwest Research Institute Prehydrolysis of lignocellulose
US6589760B1 (en) * 1999-02-10 2003-07-08 Eastman Chemical Company Methods of separating a corn fiber lipid fraction from corn fiber
AU2003302254A1 (en) * 2002-12-16 2004-07-22 Avery Dennison Corporation Analyte detecting article and method
BR0301678A (pt) * 2003-06-10 2005-03-22 Getec Guanabara Quimica Ind S Processo para a produção de xilose cristalina a partir de bagaço de cana-de-açucar, xilose cristalina de elevada pureza produzida através do referido processo, processo para a produção de xilitol cristalino a partir da xilose e xilitol cristalino de elevada pureza assim obtido
US7815876B2 (en) 2006-11-03 2010-10-19 Olson David A Reactor pump for catalyzed hydrolytic splitting of cellulose
US7815741B2 (en) 2006-11-03 2010-10-19 Olson David A Reactor pump for catalyzed hydrolytic splitting of cellulose
BRPI0923405B1 (pt) 2008-12-17 2018-07-17 Borregaard As conversão de biomassa lignocelulósica.

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US787102A (en) * 1904-11-10 1905-04-11 Max Lorenz Process of macerating sugar-cane.
US2086963A (en) * 1934-08-25 1937-07-13 Scholler Heinrich Apparatus for the saccharification of cellulose
US2474669A (en) * 1944-09-22 1949-06-28 Hereng Andre Cellulose saccharification
US3275472A (en) * 1961-09-30 1966-09-27 Sucreries Et De Distillerie D Continuous process for the extraction of sugar and apparatus therefor
US3523911A (en) * 1969-02-26 1970-08-11 Harald F Funk Method of separating components of cellulosic material
SE407423B (sv) * 1974-01-16 1979-03-26 Gemass Anstalt Sett att kontinuerligt hydrolysera pentosanhaltigt material samt anordning for utovande av settet
NL7409402A (nl) * 1974-07-11 1976-01-13 Inst Voor Bewaring Werkwijze voor het winnen van voor de vervaar- diging van papier en karton geschikt vezelma- teriaal, lignien, xylose en/of furfural uit plantaardige materialen.
CH585794A5 (fi) * 1974-12-03 1977-03-15 Sulzer Ag

Also Published As

Publication number Publication date
FI65276B (fi) 1983-12-30
NO145248C (no) 1982-02-10
ZA773984B (en) 1978-05-30
CA1082178A (en) 1980-07-22
FI772002A (fi) 1978-01-02
FR2356728A1 (fr) 1978-01-27
NO772314L (no) 1978-01-03
DE2630349A1 (de) 1978-01-12
SE439324B (sv) 1985-06-10
IT1081506B (it) 1985-05-21
CH622029A5 (fi) 1981-03-13
US4226638A (en) 1980-10-07
SE7707621L (sv) 1978-01-02
NO145248B (no) 1981-11-02
DE2630349B2 (de) 1980-04-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI71360C (fi) Foerfarande och anordning foer kontinuerlig uppslutning av vaextfibermaterial
FI110695B (fi) Puun keitto etikkahapolla kuidutusta varten muurahaishappoa lisäämällä
FI65276B (fi) Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning av xylanhaltiga raovaror
US5242700A (en) Treatment of extracts obtained by split extraction of coffee
US2734836A (en) Production of pentoses from cellulosic materials
FI58944C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en xylosloesning
JP5796550B2 (ja) リグノセルロース物質を原料とする固体燃料の製造方法
US3132051A (en) Continuous process for extracting pentoses from substances containing hemicelluloses
US2239095A (en) Saccharification of wood
US2474669A (en) Cellulose saccharification
SU663269A3 (ru) Способ обработки растительных материалов
FI69130B (fi) Foerfarande och anordning foer kontinuerlig uppslutning av vaextfibermaterial
US3576709A (en) Process for making pulp utilizing a mixture of phosphoric and nitric acids
JP6098675B2 (ja) リグノセルロース物質を原料とする固体燃料の製造方法
US1511786A (en) Process for converting cellulose and cellulose-yielding matter into dextrine and glucose
US2801206A (en) Process of recovering alcohol from waste sulphite liquor
IE54404B1 (en) Process for the dehydration of moist vegetables
FI71804B (fi) Saett foer framstaellning av fiberskivor enligt den vaota metoden
JP2014024782A (ja) バイオマスからのフルフラール類の製造方法
US3253977A (en) Digestion of vegetable material by nitric acid
CN108863711B (zh) 一种1,1,1,3,3-五氟丙烷的脱水装置和方法
US1813531A (en) Process for obtaining a product rich in cellulose and useful by-products from straw
GB869059A (en) The treatment of distillery wastes
SU1558911A1 (ru) Способ получени фурфурола
US3443549A (en) Juice-extracting method and apparatus

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: GEBRUEDER SULZER AG