FI63267B - Foerfarande foer framstaellning av specialcellulosa med hoegt alfatal genom flerstegskokning innefattande syrafoerhydrolys - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av specialcellulosa med hoegt alfatal genom flerstegskokning innefattande syrafoerhydrolys Download PDFInfo
- Publication number
- FI63267B FI63267B FI803802A FI803802A FI63267B FI 63267 B FI63267 B FI 63267B FI 803802 A FI803802 A FI 803802A FI 803802 A FI803802 A FI 803802A FI 63267 B FI63267 B FI 63267B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- wood
- hydrolysis
- hydrolyzate
- prehydrolysis
- syrafoerhydrolys
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C13—SUGAR INDUSTRY
- C13K—SACCHARIDES OBTAINED FROM NATURAL SOURCES OR BY HYDROLYSIS OF NATURALLY OCCURRING DISACCHARIDES, OLIGOSACCHARIDES OR POLYSACCHARIDES
- C13K1/00—Glucose; Glucose-containing syrups
- C13K1/02—Glucose; Glucose-containing syrups obtained by saccharification of cellulosic materials
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23K—FODDER
- A23K10/00—Animal feeding-stuffs
- A23K10/30—Animal feeding-stuffs from material of plant origin, e.g. roots, seeds or hay; from material of fungal origin, e.g. mushrooms
- A23K10/32—Animal feeding-stuffs from material of plant origin, e.g. roots, seeds or hay; from material of fungal origin, e.g. mushrooms from hydrolysates of wood or straw
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21C—PRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
- D21C3/00—Pulping cellulose-containing materials
- D21C3/22—Other features of pulping processes
- D21C3/26—Multistage processes
Landscapes
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Biotechnology (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Botany (AREA)
- Molecular Biology (AREA)
- Mycology (AREA)
- Physiology (AREA)
- Animal Husbandry (AREA)
- Zoology (AREA)
- Emergency Medicine (AREA)
- Food Science & Technology (AREA)
- Paper (AREA)
Description
1 63267
MENETELMÄ KORKEA-ALFAISEN ERIKOISSELLULOOSAN VALMISTAMISEKSI HAP POESIHYDROLYYSIN SISÄLTÄVÄLLÄ MONIVAIHEKEITOLLA
Korkealaatuista selluloosaa valmistettaessa käytetään usein kaksivaiheista keittoprosessia, jolloin ensimmäisenä vaiheena on vedellä tai höyryllä suoritettu esihydrolyysi 170 -175 °C:n lämpötilassa.Esihydrolyysin ja mahdollisen hyd-5 rolysaatin poiston jälkeen keittimeen lisätään valkoli-peätä ja suoritetaan normaali sulfaattikeitto, jolloin tuloksena on korkealaatuinen selluloosa, jonka alfaselluloosa-pitoisuus ennen valkaisua on yli 90 %. Korkea alfaluku on esihydrolyysivaiheen ansiota, koska tässä helposti hydroly-10 soituva hemiselluloosa lähes täysin liukenee ja sulfaattikei-ton tehtäväksi jää vain ligniinin poistaminen.
Puun hemiselluloosaosan hydrolyysi ja liuotus edellyttää happamia olosuhteita. Suoritettaessa hydrolyysi vedellä tai höyryllä happamuus aikaansaadaan orgaanisilla hapoilla, ku-15 ten etikka-, muurahais- ja propionihapolla, jotka syntyvät puusta itsestään. Koska mainitut orgaaniset hapot ovat heikkoja happoja, ei pH esihydrolyysireaktiossa voi mennä kovin alas. Reaktio-olosuhteiden vähäinen happamuus on siksi kompensoitava korkeahkolla lämpötilalla, jolloin hydrolyysi saa-20 daan riittävän nopeaksi.
Korkea-alfaselluloosaa pääasiassa kemialliseen, jalostukseen valmistettaessa on tavallisin tapa vesiesihydrolyysi 170 -175 °C:n lämpötilassa reaktioajan huippulämpötiIässä ollessa 40 - 120 minuuttia. Esihydrolyysihäviö on tällöin puulajista 25 riippuen 18 - 25 %. Havupuuta käytettäessä saattaa esiintyä merkittävää ligniinin kondensoitumista, jolloin keiton jälkeinen kappaluku nousee korkeaksi ja valkaisussa kuluu klooria tai klooridioksidia suhteettoman paljon.
Höyryesihydrolyysi on periaatteessa vesiesihydrolyysin tapai-30 nen ja vaatii samat reaktio-olosuhteet. Koska siinä neste-puu -suhde on huomattavasti edellistä pienempi, tullaan toimeen vähäisemmällä lämpöenergialla. Myös tarvittava keitin-tilavuus ja investointikustannukset ovat pienemmät. Höyry-esihydrolyysiä käytettäessä suurin riskitekijä on massan laa- 2 63267 35 tu, jossa lähinnä pienestä neste-puu -suhteesta johtuen saattaa esiintyä epätasaisuutta.
Esihydrolyysissä liukeneva puun kuiva-aine on siis pääasiassa hemiselluloosaa ja koostunut viisi- ja kuusihiilisistä sokereista. Suurin osa hemiselluloosasta pilkkoutuu esihydrolyy-40 sissä ja hydrolysaatin kuiva-aineesta on 50 - 60 % monosak-karideja. Osa on kuitenkin edelleen oligo- tai polysakkaridi-muodossa. Näiden lisäksi prosessissa syntyy merkittävästi orgaanisia happoja sekä furfuraalia puun pentosaaneista. Etik-kahapon sekä erittäinkin furfuraalin syntyminen lisääntyy no-45 peasti hydrolyysilämpötilan kohotessa 150 °C ylöspäin.
Esihydrolyysivaiheessa syntyvä hydrolysaatti, joka sokereiden ja polysakkaridien lisäksi sisältää orgaanisia happoja ja furfuraalia, on arvokasta ja sen hyväksikäyttö parantaa sellun valmistuksen kannattavuutta.
50 Hydrolysaatin hyötykäyttö on edellä mainitun lisäksi tärkeätä myös siksi, että se hukkaan laskettuna aiheuttaa vaikeasti hoidettavia jätevesipulmia. Tehtaissa, joissa hydrolysaatin hyötykäyttöä kemiallisten tuotteiden raaka-aineina tai energian tuotantoon ei ole onnistuttu täysin ratkaisemaan, on 55 kohtuuttoman suuret jätevesien puhdistuskustannukset.
Koska vesi- tai höyryesihydrolyysissä suuri osa hemiselluloosasta jää oligo- tai polysakkaridiasteelle ja samanaikaisesti syntyy suuret määrät furfuraalia, joka osittain muodostaa fu-raanihartseja, on syntynyt hydrolysaatti vaikeasti käsiteltä-60 vää. Sille leimaa antava on ns. karamelloitumistaipumus, jonka aiheuttavat juuri polysakkaridit sekä muodostuvat fu-raanihartsit. Jo laimeana liuoksena hydrolysaatti pyrkii muodostamaan hankalasti poistettavia saostumia ja kerrostumia laitteistoihin; nämä haitat korostuvat, kun hydrolysaattia 65 haihdutetaan. Vaikeudet haihduttamossa heijastuvat useasti lisääntyneenä ympäristökuormana ja suurentuneina käsittelykus-tannuksina. Mikäli hydrolysaattia käytetään biokemiallisten prosessien raaka-aineena, ei haihdutus useinkaan ole välttämätön.
70 Jos esihydrolyysi suoritetaan huomattavan happamissa olosuh- 3 63267 teissä, voidaan hydrolyysilämpötilaa samalla alentaa. Furfu-raalin syntyminen vähenee ja samalla tietysti furaanihartsien muodostus. Matalan pH:n ansiosta polysakkaridit pilkkoutuvat lähes täydellisesti mono- ja disakkaridiasteelle.
75 Vahvojen mineraalihappojen käyttäminen hydrolysoivana agens-sina on jo pitkään ollut tunnettua. Ruotsalainen patentti n:o 113579 mm. sisältää viskoosisellun valmistuksen oljesta käyttämällä esihydrolyysiä alle 1 %:n rikkihapolla 100 - 130° C:ssa sekä tämän jälkeistä sulfaattikeittoa. Ruotsalainen pa-80 tentti n:o 113580 esittää viskoosisellun valmistuksen havupuu-lastuista samoissa olosuhteissa. Väkevän SO2 -liuoksen käyttöä esihydrolyysiin ehdotetaan useissa amerikkalaisissa patenteissa.
Täten aikaansaadulla hydrolysaatilla ei ole karamelloitumis-85 taipumusta eikä muitakaan ikäviä ominaisuuksia; sitä voidaan haitatta varastoida pitkiä aikoja, pumputa sekä erityisesti haihduttaa korkeaan kuiva-ainepitoisuuteen, jolloin sen käyttö- ja jatkojalostusmahdollisuudet ratkaisevasti paranevat.
Vahvojen happojen käyttö ei kuitenkaan ole puimatonta, mm.
90 vaikeiden korroosio-olosuhteiden vuoksi sekä siksi, että sellun laatu- ja saantovaihtelut ovat matalassa pH:ssa tavallista jyrkempiä. Edellä mainittuja patentteja soveltavaa sellun valmistusta ei tiedettävästi ole missään käytössä. Erittäin vaikeata on saada happo imeytymään niin tasaisesti las-95 tuihin, että kaikki puuaines esihydrolysoituu samalla tavalla, mikä on välttämätöntä tasaista sellun laatua ajatellen. Imeytymisen tasaisuutta voidaan parantaa käyttämällä normaalia huomattavasti pienempiä lastuja, mutta tällöin vaikeutuu keit-tonesteen kierto keittimessä varsinkin hydrolyysiä seuraavan 100 alkaalisen vaiheen aikana.
Tämä keksintö koskee korkealaatuisen, kemialliseen jalostukseen sopivan sellun valmistusta useampivaiheisella keitolla, jolle tunnusomaista on esihydrolyysivaiheen suoritus monipuolisesti tarkoin hallituissa, verraten happamissa olosuhteissa. Jotta 101 varmistettaisiin esihydrolyysiagenssin tasainen imeytyminen hakkeisiin, höyrytetään niitä 5-10 min. 110 - 120 °C:n lämpötilassa. Lastujen tavoitepituuden ei tarvitse olla pienem- \ \ \ 4 63267 pi kuin 20 - 21 mrt, mikä vielä ei vaikeuta keittonesteen kier- \ rätystä. Ylikarke^t, 25 mm:ä pitemmät lastut pitää kuitenkin 105 olla tarkoin seulottu pois. Esimerkiksi rikkihappoa käytetään 1 - 2 % puun painosta, jolloin esihydrolyysinesteen rikkihappo-pitoisuus on 0,3 - 0^6 %. Rikkidioksidia käytettäessä sopivin annostus on 0,3 - 1,θ\% puun painosta. Esihydrolyysilämpötila on 140 - 150 °C ja hyt^rolyysiaika 30 - 60 min. Tehostamalla 110 edellä mainittuja olosuhteita annettujen rajojen puitteissa, joko yhtä tai useampia, voidaan lisätä esihydrolyysihäviötä, jolloin tuloksena on entistä vähemmän hemiselluloosaa sisältävä hake, josta taas tätä vaihetta seuraavassa alkaalisessa keitossa saadaan entistä puhtaampaa selluloosaa, jonka alfaluku 115 on erittäin korkea.
Menetelmään kuuluu oleellisena osana esihydrolysoitujen hakkeiden vastavirtapesu 70 - 80 %:n talteenottoasteella, jolloin alkaalisen keiton olosuhteet voidaan hallita riittävällä tarkkuudella, koska alkalia ei mainittavasti kulu hydrolysaatin 120 neutralointiin. Hydrolyysiin voidaan lisätä myös edellisestä hydrolyysistä saatua hydrolysaattia, jonka kuiva-ainepitoisuus on esim. 7- 8 %. Hydrolysaatin kuiva-ainepitoisuutta voidaan täten kierrättämällä korottaa, jolloin oleellisesti pienennetään hydrolysaatin haihdutuskustannuksia.
125 Käytettäessä raaka-aineena lehtipuuta, esim. koivua, jollaisen jalostamiseen tämä menetelmä soveltuu erikoisen hyvin, saadaan edellä mainittuja hydrolyysiolosuhteita annetuissa rajoissa vaihtamalla,esihydrolyysihäviöllä 20 - 30 % ja sulfaattikeiton kemikaaliannostuksella 14 - 15 % Na20 tulokseksi kokealuok-130 kainen selluloosa, jonka pentosaanipitoisuus on 2 - 8 % valkaisemattomana, kappaluku 8 - 12 ja saanto puusta 32 - 36 %.
Kun massa valkaistaan muuten normaalisti, mutta käyttäen ensimmäisessä vaiheessa vähintään 75 % aktiivikloorista kloori-dioksidia, saadaan ilman tehostettua kuuma- tai kylmäalkali-135 käsittelyä kemialliseen jalostukseen sopivia korkea-alfamassoja (alfaluku jäännöspentosaaneista riippuen 90 - 97 %) .
Tarkoin kontrolloitujen olosuhteiden ja hydrolyysinesteen tasaisen imeytymisen ansiosta lastuissa ei tapahdu haitallista ligniinin kondensoitumista, ei myöskään havupuuta hydrolysoi- 5 63267 140 taessa, joten valkaisu on suhteellisen helppoa.
Lastuista tarkoin erotettu hydrolysaatti sisältää liuenneen hemiselluloosan, josta suurin osa on pilkkoutunut monosakka-ridiasteelle, agenssina käytetyn mineraalihapon sekä orgaanisia happoja.
145 Koivua käytettäessä pääosa monosakkarideista on ksyloosia, havupuusta taas syntyy heksooseja. Hydrolysaatin kuiva-ainepitoisuus on 6 - 8 % ja erikoisten hydrolyysiolosuhteiden ansiosta, jolloin hemiselluloosa on pääosin inonosakkariideina ja furfuraalia syntyy minimaalisesti, on sen edelleenkäsittely, 150 mm. haihdutus, helppoa eikä karamelloitumista esiinny.
Tällä tavoin suoritettu esihydrolyysi helpottaa korkealaatuisen selluloosan valmistusta, koska ligniinin kondensoituminen matalassa hydrolyysilämpötilassa on vähäistä ja sulfaatti-keitto esihydrolyysin jälkeen on sen vuoksi helppo suorittaa.
155 Tullaan toimeen pienellä alkaliannoksella ja matalalla keit-tolämpötilalla, joten prosessin energiankulutus sulfaatti-keitonkin osalta pienenee.
Alkalia säästyy myös tehokkaan välipesun ansiosta, jolloin sitä kuluu hydrolysaatin neutraloimiseen vähän. Erikoisesti 160 käytettäessä koivua raaka-aineena pyrkii sellun uuteaineiden pitoisuus jäämään liian korkeaksi. Tämä voidaan hallita lisäämällä sulfaattikeittovaiheeseen mäntyöljyä vähintään 20 kg sellutonnia kohti sekä suorittamalla valkaisun kloorausvaihe ainakin 75 %:sesti klooridioksidilla.
Claims (3)
1. Menetelmä korkea-alfaisen, kemialliseen jatkojalostukseen ja erikoispapereihin soveltuvan erikoissellun valmistamiseksi monivaihekeitolla, jossa puu saatetaan hydrolysoivan esikäsittelyn alaiseksi mineraalihapolla ennen sen keittoa sul-faattimenetelmällä, tunnettu siitä, että esihydro-lyysivaihetta varten lisätään rikkihappoa 1 - 2 % puun painosta tai rikkidioksidia 0,3 - 1.0 % ja vettä niin, että puu-neste -suhde on 1:2,5 - 1: 3,5 ja pidetään tässä vaiheessa 140 - 150 °C:n lämpötilassa 30 - 60 minuuttia liuottaen 20 - 30 % puun kuiva-aineesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että hydrolyysissä käytetään hapon asemesta klooridioksidilaitoksen jätehappoa, jota saadaan valmistettaessa klooridioksidia Na-kloraatista.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että nestetäyttöön käytetään samasta prosessista saatua hydrolysaattia, korkeasaantokeiton jätelientä tai mekaanisesta kuidutusprosessista saatua jätelientä.
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI803802A FI63267B (fi) | 1980-12-08 | 1980-12-08 | Foerfarande foer framstaellning av specialcellulosa med hoegt alfatal genom flerstegskokning innefattande syrafoerhydrolys |
CA000391377A CA1173602A (en) | 1980-12-08 | 1981-12-02 | Process for producing special high alpha-cellulose pulps by means of a multistage cook including an acid prehydrolysis |
SE8107247A SE8107247L (sv) | 1980-12-08 | 1981-12-03 | Forfarande for framstellning av specialcellulosa med hog alfahalt genom syrehydrolys omfattande flerstegskokning |
FR8122762A FR2495654B1 (fr) | 1980-12-08 | 1981-12-04 | Procede pour la fabrication de pates speciales a teneur elevee en a-cellulose, a stades de cuisson multiples, comprenant une prehydrolyse acide |
JP56196428A JPS57121688A (en) | 1980-12-08 | 1981-12-08 | Production of special high alpha- cellulose pulp by multi-stage digestion containing acid prehydrolysate |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI803802 | 1980-12-08 | ||
FI803802A FI63267B (fi) | 1980-12-08 | 1980-12-08 | Foerfarande foer framstaellning av specialcellulosa med hoegt alfatal genom flerstegskokning innefattande syrafoerhydrolys |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI803802L FI803802L (fi) | 1982-06-09 |
FI63267B true FI63267B (fi) | 1983-01-31 |
Family
ID=8513967
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI803802A FI63267B (fi) | 1980-12-08 | 1980-12-08 | Foerfarande foer framstaellning av specialcellulosa med hoegt alfatal genom flerstegskokning innefattande syrafoerhydrolys |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPS57121688A (fi) |
CA (1) | CA1173602A (fi) |
FI (1) | FI63267B (fi) |
FR (1) | FR2495654B1 (fi) |
SE (1) | SE8107247L (fi) |
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US9068236B2 (en) | 2008-10-21 | 2015-06-30 | Dupont Nutrition Biosciences Aps | Process of producing xylose and dissolving pulp |
Families Citing this family (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4436586A (en) * | 1982-01-22 | 1984-03-13 | Kamyr, Inc. | Method of producing kraft pulp using an acid prehydrolysis and pre-extraction |
CN1099501C (zh) * | 1999-09-21 | 2003-01-22 | 中国科学院广州化学研究所 | 一种桉树溶解浆粕的制浆方法 |
FI123036B (fi) | 2006-02-10 | 2012-10-15 | Metso Paper Inc | Menetelmä hydrolyysituotteiden talteenottamiseksi |
US9260818B2 (en) * | 2007-05-23 | 2016-02-16 | Andritz Inc. | Single vessel reactor system for hydrolysis and digestion of wood chips with chemical enhanced wash method |
CA3003581C (en) * | 2016-02-16 | 2023-06-27 | Valmet Ab | Method for recovering concentrated hydrolysate after hydrolysis of cellulose material |
SE1950402A1 (en) | 2019-04-01 | 2020-10-02 | Valmet Oy | Method for extracting hemicellulose from lignocellulosic material |
Family Cites Families (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
BE442623A (fi) * | 1939-12-13 | |||
SE389520B (sv) * | 1973-09-03 | 1976-11-08 | Kamyr Ab | Apparat for kontinuerlig utvinning av hydrolysat ur finfordelat fibermaterial |
-
1980
- 1980-12-08 FI FI803802A patent/FI63267B/fi not_active Application Discontinuation
-
1981
- 1981-12-02 CA CA000391377A patent/CA1173602A/en not_active Expired
- 1981-12-03 SE SE8107247A patent/SE8107247L/ unknown
- 1981-12-04 FR FR8122762A patent/FR2495654B1/fr not_active Expired
- 1981-12-08 JP JP56196428A patent/JPS57121688A/ja active Pending
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US9068236B2 (en) | 2008-10-21 | 2015-06-30 | Dupont Nutrition Biosciences Aps | Process of producing xylose and dissolving pulp |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FR2495654B1 (fr) | 1986-07-04 |
FR2495654A1 (fr) | 1982-06-11 |
SE8107247L (sv) | 1982-06-09 |
FI803802L (fi) | 1982-06-09 |
CA1173602A (en) | 1984-09-04 |
JPS57121688A (en) | 1982-07-29 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CA2150381C (en) | Viscose production process | |
US5589033A (en) | Production of prehydrolyzed pulp | |
US4070232A (en) | Prehydrolysis and digestion of plant material | |
SU1072816A3 (ru) | Способ получени глюкозы из целлюлозосодержащих материалов | |
US5395455A (en) | Process for the production of anhydrosugars from lignin and cellulose containing biomass by pyrolysis | |
US9012188B2 (en) | Conditioning of SO2-ethanol-water spent liquor for fermentation by clostridia | |
JP6723943B2 (ja) | キシラン含有物の製造方法 | |
US10407452B2 (en) | Method for extracting lignin | |
CN103924470B (zh) | 一种提高纸浆白度的本色纸浆生产方法 | |
FI63267B (fi) | Foerfarande foer framstaellning av specialcellulosa med hoegt alfatal genom flerstegskokning innefattande syrafoerhydrolys | |
DE10297032T5 (de) | Verfahren zur Zellstoffherstellung | |
EP3018251B1 (en) | Method for recovering hydrolysate in a prehydrolysis sulfate cooking process for producing pulp | |
Johakimu et al. | Hemicellulose Extraction from South African Eucalyptus grandis using Green Liquor and its Impact on Kraft Pulping Efficiency and Paper Making Properties. | |
Lemma et al. | Prehydrolysis soda pulping of Enset fiber for production of dissolving grade pulp and biogas | |
JPS6328157B2 (fi) | ||
CN112726249A (zh) | 一种利用玉米秸秆皮制备的溶解浆及方法 | |
FI85725C (fi) | Foerfarande foer delignifiering av cellulosamaterial. | |
Kim et al. | Comparison of hemicellulose extracts from two pulping woodchips with green liquor followed by scale-up pre-hemicellulose extraction | |
RU2738813C1 (ru) | Способ получения целлюлозы для химической переработки | |
RU2763878C1 (ru) | Способ получения целлюлозы для химической переработки из целлюлозосодержащего сырья | |
US2118039A (en) | Manufacture of cellulose | |
DE2628971A1 (de) | Verfahren zur herstellung von zellstoff in verbindung mit der gewinnung von holzzuckern | |
SU883217A1 (ru) | Способ получени целлюлозы | |
Arce Gutiérrez et al. | Use of green solvents as pre-treatment of dissolving pulp to decrease CS2 consumption from viscose production | |
US2954312A (en) | Purification of cellulose |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FC | Application refused |
Owner name: A. AHLSTROEM OSAKEYHTIOE |