FI62803B - Genomgaongsregallageranordning - Google Patents

Genomgaongsregallageranordning Download PDF

Info

Publication number
FI62803B
FI62803B FI763367A FI763367A FI62803B FI 62803 B FI62803 B FI 62803B FI 763367 A FI763367 A FI 763367A FI 763367 A FI763367 A FI 763367A FI 62803 B FI62803 B FI 62803B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rolling
push rod
shelf
track
carriage
Prior art date
Application number
FI763367A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI763367A (fi
Inventor
Hans Rudolf Haldimann
Original Assignee
Tortuga Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tortuga Sa filed Critical Tortuga Sa
Priority to FI763367A priority Critical patent/FI62803B/fi
Publication of FI763367A publication Critical patent/FI763367A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62803B publication Critical patent/FI62803B/fi

Links

Landscapes

  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)

Description

raSr^l ΓβΙ mxKUULUTU$JULKAISU Λ
JjSäk lBJ (11) UTLÄCCNINCSSKIIIFT 62 80 3 ^ ~ ^ (51) Kv.ik?/iM.CL^ B 65 G 1/08 SUOMI—Fl N LAND (21) Nw*ttiiwiwww—funcwouiiwi 763367 (22) H»k«mi«ptlvl—Araeknln|^«| 23.ll.j6 ^ ^ (23) Alkupllvi — Glltif hucadag 23.11.76 (41) Tullut lutklttlul — liivit 21.05.78 t*kl«terlh*IHtu$ /44) J( kuuL|ulk«Uun pvm. — rfttant· och rogictorstyrolMn Amttktn utlagd och utl^kriftun publican* 30.11.82 (32)(33)(31) Pyydätqr «tuoHcaui—eaglrd priority (71) Tortuga S.A., 15, Boulevard Royal, Luxembourg, Luxemburg(LU) (72) Hans Rudolf Haldimann, Zurich, Sveitsi-Schweiz(CH) (7l) Ruska & Co (5l) Läpikulkuvarastohyllylaitteisto - Genomg&ngsregallageranordning Tämä keksintö koskee läpikulkuvarastohyllylaitteistoa, jossa on viettävä rata, jonka päällä käyttövoimaa vailla olevat pyörävaunut ovat siirrettävissä, jolloin on järjestetty lisälaitteet hyllyjen täyttämiseksi ja tyhjentämiseksija jolloin rataan on sovitettu pyörävaunuihin vaikuttava, t.yöntötan%oksi muodostettu liikesysäyksen antaja, joka toisaalta on radan pituussuunnassa siirtyvästä laakeroitu rataan ja jossa toisaalta on tarttuimia ja johon toisaalta vaikutetaan lisälaitteiden avulla otettaessa pyörävaunua hyllystä.
Sellaiset läpikulkuvarastohyllylaitteistot ovat tunnettuja, joissa varastoitavat tavarat on sijoitettu kuljetettavien varasto- ja kuljetusyksikköjen päälle kiskoilla varustettuihin hyllyihin, jolloin on järjestetty hyllyn poistopuolelle ajettava kuljetusajoneuvo vastaanotto laitteineen hyllyjen tyhj enteämiseksi (esim. sveitsiläinen patenttijulkaisu 557 796). Tällaisissa laitteistoissa on jo käytetty menestyksellisesti tavaroiden kuljettamiseen yksinkertaisia kiskoilla kulkevia vaunuja, jotka vierivät vapaasti kaltevalla osalla. Tällöin kaltevuuden täytyy olla mitoitettu siten, että varmasti taataan vaunujen Itsestään tanahtuva vieriminen riippumatta siitä, ovatko rir' r* 1 swanst i. vai kevyesti kuormatut vai kokonaan kuormaamattomat.
2 62803
Kuitenkin toisaalta tällainen suuri kaltevuus aikaansaa vaunujen kiihtyvyyden liian suureen nopeuteen,niin että vaunuja täytyy toistuvasti jarruttaa. Tätä tarkoitusta varten kulkuradalle on sovitettu jarrutus-laitteita. Tällöin on olennainen edellytys tällaista jarrutuslaitetta varten se, että jarrutus, ts. jarrutuslaitteella aikaansaatu nopeuden pienentäminen on mahdollisimman riippumaton kuormaustalasta ja siten vaunujen painosta.
On ehdotettu mitä erilaisimpia jarrutuslaitteita, jotka täyttävät paremmin tai huonommin niille asetetut vaatimukset (esimerkiksi sveitsiläiset patenttijulkaisut 573 832, 557 252, 561 619, 568 874}.
Tällöin kuitenkin joka tapauksessa on epäkohtana se, että tarvitaan suuri lukumäärä tällaisia jarrutuslaitteita, mikä johtaa suurissa läpikulkuvarastohyllylaitteistoissa huomattaviin kustannuksiin.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada ratkaisu, jossa voidaan luopua jarrutuslaitteiden käytöstä. Tämä saavutetaan siten , että pyörävaunuja varten on järjestetty ainoastaan vähän viettävä, itsestään tapahtuvaa vierimistä estävä, mutta vieriviä vaunuja ainoastaan vähän jarruttava kulkurata, jolloin vaunuja laitteistosta poistettaessa jokaiselle vaunulle annetaan kulkuradalla liikesysäys.
Tällöin liikesysäykset riittävät pyörävaunujen siirtämiseen muutaman vaunun pituuden verran, jolloin vierivä vaunu vierintävastuksen joh -dosta pysähtyy jälleen hitaasti ilman, että lisäksi tarvitaan mitään jarrutuslaitteita. Tärkeää on, että kaltevuus on niin vähäinen, ettei voi tapahtua kuormattujen tai tyhjien vaunujen itsestään tapahtuvaa vierimistä.
Aivan oieni viettävyys aikaansaa myöskin niiden nousujen tasoittumisen, jotka syntyvät kuljetuskuorman aikaansaamasta raiteen taipumasta raiteen kahden kannattimen välillä. Kaikissa tapauksissa kuitenkin pyörä-vaunujen pyörien vierintävastus pysyy suurempana kuin kulkuradan oienen kaltevuuden aikaansaama kiihtyvyys, jolloin liikesvsäyksellä liikkeeseen saatettu vaunu vierii hitaasti ja tulee pysähtymään.
Keksinnön mukaiselle läpikulkuvarastohyll.ylaitteistolle on tunnusomaista ne, että rata viettää niin vähäisessä määrin, että pyörävaunuihin r> Ltori syntyvä kiihtyvyys on pienempi kuin vierintävastuksen aiheuttama ' i Haut un .
3 62803 Tällöin voi olla järjestetty vetojousi, joka on kiinnitetty toisesta päästään työntötankoon ja toisesta päästään hyllyn poistopuolen puoleiseen pääähän, työntötangon pitämiseksi lepotilassa hyllyn päätä kohti siirretyssä asemassa. Samalla jousi toimii energia-akkuna liikesysäystä varten,joka annetaan vaunuille.
Tarttuimet on yhdistetty kääntyvästi työntötankoon ja ne ovat kääntyviä vaunujen kulkuradalle ulkonevasta vaikutusasennosta kulku-radan ulkopuolella olevaan lepoasentoon.
Eräässä yksinkertaisessa sovellutusmuodossa jokainen tartuin on tehty epäkeskisesti laakeroiduksi kaksivartiseksi vivuksi, jonka toinen, pitempi viouvarsi nojaa työntötankoa vasten ja jonka toinen, lyhyempi vipuvarsi ulottuu vaunun kulkuradalle.
Vaatimuksena, joka on asetettava tällaisille tarttuimille, on se että vierivä vaunu voi kulkea niiden yli työntötangon ollessa liikkumaton. Silloin kun tarttuimet ovat käännettävissä toiminta-asennostaan, jossa ne ulkonevat vaunun liikeradalle, lepoasentoon, jossa ne kääntyvä työntötangon sisään, tämä vaatimus on täytetty, jolloin on huolehdittu myös siitä, että tarttuimet palaavat itsestään uudelleen toiminta-asentoonsa. Tämä tapahtuu painovoiman vaikutuksesta muodostamalla tarttuimet kaksivartisiksi, epäkeskisesti kääntyvästi laakeroiduiksi vivuiksi.
Kokeissa, joita hakija on suorittanut tällaisella laitteistolla, on kohdattu seuraava ongelma: Vaikka kaikkiin hyllylokerossa oleviin vaunuihin on vaikutettu teoreettisesti samanlaisella liikesysäyksellä, käytännössä esiintyy huomattavia eroja eri vaunujen nopeudessa sen jälkeen, kun sysäyksen antaja on sysännyt vaunuja. Toisaalta tämä voi johtua eri vaunujen erilaisesta painosta ja toisaalta syynä tähän voi olla myöskin se, että kiskokulkuradan viettävyys ei ole tasainen niiden koko pituudella. Joka tapauksessa on toivottavaa tasoittaa vierivien vaunujen nopeutta toisiinsa nähden ja ilman kalliita säätölaitteita.
Keksinnön a rivin aovc I lutusrnuodon mukaan nopeuden tasoitus voidaan tot-uiitaa mitä yksinkertaisimmalla tavalla Lisäenergiaa käyttämättä.
4 62803 Tässä sovellutuksessa tarttuimina ovat toisesta päästään työntö-tankoon kääntyvästä laakeroidut vivut, joihin vaikuttavat pienen ominaisfrekvenssin ja korkean ominaisvaimennuksen omaavat, joustavasti peräänantavat palauttimet, jotka pyrkivät painamaan vivut vaunujen kulkuradasta ulkonevaan vaikutusasentoon. Vipujen vapaassa päässä on työntöpinta , joka sijaitsee 90° tai vähän suuremmassa kulmassa vipuun nähden.
Keksintöä selitetään lähemmin seuraavassa viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa on esitetty keksinnön kohteen sovellutusesimerkkejä enemmän tai vähemmän kaaviollisesti ja joissa kuvio 1 esittää läpikulkuvarastohyllylaitteiston osaa yleisnäkymänä, kuvio 2 esittää läpikulkuvarastohyllylaitteiston hyllylokeron osaa paikalleen sovitettuine poistolaitteineen, kuvio 3 esittää samaa kuin kuvio 2 ilman poistolaitteita, kuvio 4 esittää sysäyksen antajan kaaviollista sovitusta, kuvio 5 esittää sivulta nähtynä sysäyksen antajaa, kuvio 6 esittää kuvion 5 sysäyksen antajan poikkileikkausta ja kuviot 7-11 esittävät osittain leikattuna työntötankoa toisella tavalla muodostettuine tarttuimineen eri asennoissa.
Läpikulkuvarastohyllylaitteistossa on varastoteline, joka on tarkoitettu tavaroilla 1 kuormattujen varasto- ja kuljetusyksiköiden eli vaunujen 2 vastaanottamiseksi. Telineen muodostaa pääasiallisesti joukko pystysuoria palkkeja 3, jotka on yhdistetty vaakasuorasii kulkevien poikit-taispalkkien H kanssa. Poikittaispalkkien 4 päälle niihin nojaamaan on kiinnitetty pitkittäispalkit 5» jotka kannattavat kiskoja 6, jotka kulkevat vaakatasoon nähden nuolen P suunnassa, ts, näin muodostetun hyllylokeron poistopään suuntaan vähän viettävästi. Kiksojen 6 päähän on asennettu varmistuslaitteet 28, jotka estävät varasto- ja kuljetusyksiköiden 2 vahingossa tapahtuvan kulkemisen kiskojen oään yli.
Kiskojen 6 kaltevuus on valittu siten, että varasto- ja kuljetusyksiköt eivät missään tapauksessa voi vieriä itsestään. Vierimisliikkeessä olevien varasto- ja kuljetusyksiköiden vierimisliike hidastuu kohtuullisesti, koska kiskojen vähäisen viettävyyden aikaansaama kiihtyvyys on pienempi kuin pyörien vierintävastuksen aikaansaama hidastus. Kiskot 6 joutuvat kuormattujen varasto- ja kuljetusyksiköiden kuorman alla muodonmuutoksen alaiseksi taipuen vähän kahden peräkkäisen poikit-taispalkin 4 välillä, niin että pyörien vieriminen aluksi viettävyyden 5 62 80 3 kohdalla kiihtyy vähän ja sen jälkeen hidastuu uudelleen nousevalla osalla. :iyt riittää, kun kiskojen 6 kokonaisviettävyys mitoitetaan siten, että vierivät pyörät eivät pysähdy kokonaan mainitun kiskon muodonmuutoksen johdosta.
Hyllyn etu- eli poistopäässä on ajettava kuljetusajoneuvo S, joka on varustettu vastaanottolaitteella 9.
Raiteen muodostavien kiskojen 6 väliin on sovitettu liikesysäyksen antaja, joka vaikuttaa varasto- ja kuljetusyksiköihin 2, kun yksi varastoja kuljetusyksikkö poistetaan kuljetusajoneuvon 8 välityksellä.
Liikesysäyksen antajan yksityiskohtainen rakenne käy selville kuvioista 2 - 6. Liikesysäyksen antaja on muodostettu työntötangoksi 10 ja sovitettu kiskojen 6 väliin. Kuten kuviosta 6 käy selville, työntötangossa on poikkileikkaukseltaan U-muotoinen yläosa 11 ja kaksoisohjaimeksi muodostettu alaosa 12, jossa on liukupinta 13. Kiskojen 6 pituudelle on asennettu poikittaispalkkien 7 päälle laakeri-pukit 14, joiden kunkin tehtävänä on yhden rullan 15 vastaanottaminen, joita vasten työntötangon liukupinta 13 nojaa. Tällä tavalla työntö-tanko on laakeroitu rullille 15 siirrettävästi kiskojen 6 pituudella, jolloin kaksoisohjaimessa 12 on laipat 14'. Siirtäminen voi tapahtua ainoastaan jousen 16 vaikutusta vastaan, joka pyrkii pitämään työntö-tangon 10 pääteasemassa. Työntötangon 10 siirtämiseksi on järjestetty käyttötanko 17, joka toisaalta on yhteydessä kohdassa 13 työntötangon kanssa ja toisaalta kohdassa 19 nivelvipuvarren 20 kanssa, joka on kääntyvästä laakeroitu kohdassa 21. Varsi 22 yhdistää nivelvipuvarren 20 laukaisimen 23 kanssa. Tämä on sovitettu hyllyvaraston etu- eli pois-topuolelle sillä tavalla, että vastaanottolaitteen 9 ollessa asetettu paikalleen laukaisinta 23 käännetään nuolen suuntaan, jolloin käyttö-tanko 17 siirtyy varren 22 ja nivelvipuvarren 20 välityksellä. Tämän johdosta tulee myöskin työntötanko 10 siirtymään liukuen rullien 1.5 päällä .jousen .16 vaikutusta vastaan, jolloin mainittu jousi 16 jännittyy.
"vöntötanko 10 on varustettu vasteilla eli tarttuimilla 24, jotka on laakeroitu akseleiden 25 ympäri kääntyvästä työntötangon nituudelle 6 62803 tasaisin välein U-muotoiseen yoäosaan 11. Tarttuimet ottavat tavallisesti kuvion 5 oikealla puolella esitetyn asennon, jossa ne tulevat pinnallaan 24’ nojaamaan U-muotoisen yläosan 11’ pohjaa vasten, samalla kun pinta 24” kulkee pystysuorasti ja toimii vastepintana varasto- ja kuljetusyksikön 2 poikkipalkkia 26 varten. Kuviosta 5 käy selvästi ilmi, että tarttuimien yli kulkeminen voi tapahtua ainoastaan vasemmalta oikealle, mutta ei päinvastaiseen suuntaan. Kuljettaessa tarttuimien 24 yli ne kääntyvät myötäpäivään asentoon, joka on esitetty kuvion 5 vasemmalla puolella. Tässä asennossa tart-tuimet 24. no jaavat rajöituspultteja 27 vasten.
Kuviosta 4 käy selville ennen muuta tarttuimilla 24 varustetun työntö-tangon 10 yleinen sovitus poikittaispalkkeihin 4 ja varasto- sekä kuljetusyksikköihin 2 nähden jousen 16 ollessa jännittämätön. Vastaan-ottolaitteen 9 ollessa paikallaan etumaisimman varasto- ja kuljetus-yksikön poistamista varten laukaisin 23 kääntyy vastapäivään ja käyttö-tanko 17 siirtyy oikealta vasemmalle, jolloin jousi 16 jännittyy ja myöskin työntötanko 10 tulee, siirtymään vasemmalle. Tämä liukuu varastoja kuljetusyksiköiden 2 alla ja tarttuu pääteasemassaan tarttuimilla 24 jälleen sen päällä olevien poikkipalkkien 26 taakse. Sen jälkeen kun vastaanottolaite 9 on poistettu paikaltaan, jousi 16 palaa takaisin jännittämättömään tilaansa ja siirtää tällöin työntötankoa 10, minkä johdosta tarttuimet 24 aikaansaavat liikesysäyksen poikkipalkkeihin 26. Tämä kevyt sysäys aikaansaa varasto- ja kuljetusyksiköiden 2 vierimisen, jotka tämän johdosta vierivät edelleen vasemmalta oikealle ainakin kuljetusyksikön yhden pituuden verran. Etumaisin varasto- ja kuljetus-yksikkö tulee poistoasemaan ja uudelleen paikalleen siirretty vastaanottolaite 9 voi ottaa sen vastaan ja kuljettaa pois. Jos kerran annettu sysäys ei riitä varasto- ja kuljetusyksiköiden 2 siirtämiseksi, niin voidaan antaa toinen tai kolmas sysäys vastaanottolaitteella 9 tai käsiohjauksella,
Liikesysäyksen antajan monessa suhteessa muunnettu sovellutusmuoto on esitetty kuvioissa 2, 3 ja 7 - 11.
Kuvioissa 2 ja 3 on esitetty hyllylokeronpoistopuoli. Kiskot 6 jatkuvat syöttöpuolta kohti, jolloin hyllylokeron koko pituus voi olla 20 m.
Näin muodostetun kiskokulkuradan päähän on sovitettu vasteet 28, jotka 62803 7 estävät vaunujen kulkemisen hyllylokeron pään yli.
Kiskojen 6 väliin on laakeroitu nuolen P suunnassa siirrettävästi työntötanko 10. Tämän laakerointi voi olla samanlainen kuin on esitetty kuvion 6 yhteydessä. Siihen vaikuttaa jousi 37, joka pyrkii painamaan työntötankoa poistopuolta kohti. Kuviossa 2 on esitetty kaaviollisesti poisto- eli vastaanottolaite 9, joka aikaansaa uloimman vaunun poistamisen hyllylokerosta. Kun tämä vastaanottolaite 9 on ajettu hyllylokeron eteen, se painaa vasteen 39 työntötangon 10 otsapintaa 40 vasten ja siirtää työntötankoa jousen 37 vaikutusta vastaan hyllylokeron syöttöpäätä kohti. Kuviossa 3 vastaanottolaite 9 ei ole enää hyllylokeron edessä, niin että otsapintaan 40 ei vaikuta enää mikään voima. Työntötanko 10 siirtyy jousen 37 vaikutuksesta nuolen Q suuntaan.
Työntötanko 10 on varustettu useilla tarttuimilla 4l, joiden rakenne käy selville kuvioista 7-11. Esitetyssä sovellutusesimerkissä työntö-takona 10 on käytetty U-profiilia, joka on ylöspäin avoin, jolloin U:n sisäpuolelle on kiinnitetty tarttuimet 4l. Viimeksi mainitut ovat yksivartisia vipuja 42, jotka on laakeroitu toisesta päästään pultin 43 välityksellä työntötankoon 10. Vivun 42 toisessa päässä on työntö-pinta 44, joka on noin 99 - 100° kulmassa vipuun 42 nähden. Lisäksi työntötankoon 10 on kiinnitetty vaste 45, jota vasten nojaa työntö-pinnan 44 vapaaseen päähän kiinnitetty, kulmaan taivutettu jatke 46. Vaste 45 rajoittaa tarttuimen 4l liikettä ylöspäin. Liikkeen rajoitus alaspäin on aikaansaatu sillä, että jatke 46 nojaa U-muoto.isen työntö-tangon 10 alaosaa 10' vastaan.
Vivun 42 alapuolelle on sovitettu palautuselin 47. Esitetyssä sovellutusesimerkissä tämän palautuselimen muodostaa butyylikautsua oleva lieriömäinen ontto kappale, joka toisaalta nojaa vipua 42 ja toisaalta työntötangon 10 alaosaa 10’ vasten.Näin palautuselimellä 47 on pyrkimys pitää tartuin 41 kuviossa 7 esitetyssä toiminta-asennossa, jossa se ulkonee työntötangon 1Q yläpinnan yläpuolelle. Tarttuimen Ml täysin sisään käännetty asento käy selville kuviosta 9, josta huomataan myöskin selvästi, kuinka palautuselin 4γ on muuttanut elastisesti muotoaan.
Olennaista on se, että aineella, josta palautuselin 47 on valmistettu, on pieni ominaisfrekvenssi ja korkea ominaisvaimennus. Hakijan suorit- 8 62803 tamissa kokeissa on todettu, että butyylikautsu täyttää erittäin hyvin nämä vaatimukset. Luonnollisesti voidaan käyttää myöskin muita aineita.
Muunnetun sovellutusmuodon toimintatapa on seuraava:
Edellytetään, että kuvioissa 1 ja 2 kaaviollisesti esitetty poisto-eli vastaanottolaite 9 on juuri poistettu paikaltaan, jolloin työntö-tanko 10 liikkuu jousen 37 vaikutuksesta kuviossa 3 esitetyn nuolen Q suuntaan hyllyn poistopäätä kohti. Tällöin jokainen kiskoilla 6 o]evä vaunu 2 saa tarttuimien 4l välityksellä sysäyksen, niin että kaikki vaunut 2 alkavat liikkua hyllyn poistopäätä kohti. Vaunut 2 liikkuvat jatkuvuutensa johdosta edelleen sen jälkeen, kun työntötanko 10 on päättänyt iskunsa, ja ylittävät pienemmän tai suuremman lukumäärän tarttuimia 4l. Nämä painuvat niiden päällä vierivän vaunun vaikutuksesta alaspäin,mutta kääntyvät jälleen ylöspäin heti kun kuljetusvaunu on ohittanut ne.
Kuvioissa 7 - 11 on esitetty tarttuimen asento sen liikkeen eri vaiheissa, kun vainu 2 vierii sen yli ja se painuu tällöin alaspäin vaunun poikkipalkin 51 vaikutuksesta. Tällöin vaunu 2 liikkuu poikkipalkin sisällä esitetyn nuolen suunnassa.
Vaihe 1 (kuvio 7).
Tartuin 41 on uloskäännetyssä toiminta-asennossaan ja pysyy siinä palautselimen 47 vaikutuksesta vastetta 45 vasten painettuna. Vaunun 2 poikkipalkki 51 lähestyy.
Vaihe 2 (kuvio 8)
Poikkipalkki 51 on saavuttanut tarttuimen 41 ja alkaa Dainaa tätä alaspäin palautuselimen 47 vaikutusta vastaan.
Vaihe 3 (kuvio 9) «
Tartuin 41 on painettu täysin alas poikkipalkin 51 vaikutuksesta ja palautuselin 47 on maksimaalisesta deformoitunut.
Vaihe 4 (kuvio 10I
Vaunun 2 poikkipalkki 51 alkaa poistua ja tartuin 4l kohoaa jälleen ylöspäin palautuselimen 47 vaikutuksesta.
9
Vaihe 5 (kuvio 11) 6 2 80 3
Poikkipalkki 51 on juuri jättänyt tarttuimen 4l vaikutusalueen ja tartuin tulee painetuksi jälleen palautuselimen 47 vaikutuksesta ylöspäin.
Nyt on huomattava kaksi erilaista tilannetta: 1. Tarttuimen 4l yli kulkee vaunun 2 poikkipalkki 51 verraten suurella nopeudella. Poikkipalkin kulkiessa vivun 42 yli ja sitä seuraavan palautuselimen 47 muodonmuutoksen johdosta vaunun energia vähenee, jolloin sen kulkunopeus tulee hitaammaksi, (vaiheet 1-5). Palautus-elimeen 47 käytetyn aineen alhaisen ominaisfrekvenssin ja korkean ominaisvaimennuksen johdosta tartuin 4l kääntyy verraten hitaasti jälleen takaisin, jolloin vaunu on jo ohittanut tarttuimen koko alueen kun tämä on kääntynyt jälleen uloskäännettyyn toiminta-asentoonsa (vaihe 5). Tämä merkitsee sitä, että vaihe 4 on päättynyt. Tämä vaihe toistuu jokaisen tarttuimen 8 kohdalla, joiden yli vaunu kulkee, siksi kunnes se pysähtyy itsestään tai vasteen 28 vaikutuksesta.
2. Vaunun 2 poikkipalkki 51 vierii tarttuimen 4l yli suhteellisen pienellä nopeudella. Vivun 42 päälle .kulkemisen ja sitä seuraavan palautuselimen 47 muodonmuutoksen johdosta vaunun energia jälleen vähenee (vaiheet 1 - 3). Kutenkin osa tästä energiasta, joka vaikuttaa palautuselimesn 47, tulee heti vaikuttamaan jälleen vaunuun, jolloin vaikutusasentoonsa takaisin liikkuva tartuin 4l liukuu työntöpinnal-laan 44 vaunun takareunaa pitkin ja vaunun nopeus jälleen suurenee (vaihe 4). Luonnollisestikaan kaikkea poistettua energiaa ei palauteta, jolloin hidas vaunu pysähtyy, kun se on kulkenut muutaman tarttuimen 4l yli. Työntötangon 1Q seuraavalla siirrolla vaunu saatetaan sitten jälleen liikkeeseen ja selitetyt vaiheet toistuvat siksi, kunnes hidas vaunu on saavuttanut hyllylokeron pään.
Edellä esitetyllä tavalla tapahtuu vaunujen nopeuden säätö ilman, että tarvitaan lisäksi mitään kalliita lisälaitteita.

Claims (7)

  1. 62803 10
  2. 1. Läpikulkuvaraatohyllylaitteisto, jossa on viettävä rata (6), jonka päällä käyttövoimaa vailla olevat pyörävaunut (21 ovat siirrettävissä, jolloin on järjestetty lisälaitteet hyllyjen täyttämiseksi ja tyhjentämiseksi ja jolloin rataan (61 on sovitettu pyörävaunuihin (2) vaikuttava, työntötangoksi (1Q1 muodostettu liikesysäyksen antaja, joka toisaalta on radan (6) pituussuunnassa siirtyvästi laakeroitu rataan (6) ja jossa toisaalta on tarttuimia (24 tai 41) ja johon toisaalta vaikutetaan lisälaitteiden avulla otettaessa pyörävaunua (2) hyllystä, tunnettu siitä, että rata (6) viettää niin vähäisessä määrin, että pyörävaunuihin (2) siten syntyvä kiihtyvyys on pienempi kuin vierintävastuksen aiheuttama hidastus.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen läpikulkuvarastohyllylaitteisto, tunnettu siitä,että tarttuimet (24 tai 41) on kääntyvästä kiinnitetty työntötankoon (10) ja ne ovat käännettävissä pyörävaunujen (2) kulkuradalle ulkonevan vaikutusasennon ja kulkuradan ulkopuolella olevan lepoasennon välillä.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen läpikulkuvarastohyllylaitteisto, tunnettu siitä ,että jokainen tartuin (24) on tehty epäkeski-oesti laakeroiduksi, kaksivartiseksi vivuksi, jonka toinen vipuvarsi nojaa työntötankoa (10) vasten ja jonka toinen vipuvarsi ulottuu pyörä-vaunun (2) kulkuradalle ,ja että laakeroinnin kiertokohta (25) on valittu siten, että jokainen tartuin (24) pysyy vaikutusasennossaan silloin, kun siihen ei vaikuta voimia.
  5. 4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen läpikulkuvarastohyllylaitteisto, t u n n o itu siitä, että tarttuimina ovat toisesta päästään työntötankoon (1U) kääntyvästä laakeroidut, yksivartiset vivut, joihin vaikuttavat nienen ominaisfrekvenssin ja korkean ominaisvaimen-nukcen omaavat, joustavasti peräänantavat palauttimet (47), jotka pyrkivät painamaan vipuja pyörävaunujen (2) kulkuradalle ulkonevaan vaikutuoasentoon. ‘3. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laitteisto, tunnettu niitä, ' t.tä vivut (4l) on varustettu vapaasta päästään työntöpinnalla j'>ka ori noin '.iO° kulmaosa vipuun (41) nähden. 11 62803
  6. 6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että palauttimet (47) on tehty lieriömäisiksi,ontoiksi butyylikumikappaleiksi.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että on järjestetty vasteet (45) tarttuimien (41) ylöspäin liikkumisen rajoittamiseksi. » 12 Potentkrav „ _ „ 62803
FI763367A 1976-11-23 1976-11-23 Genomgaongsregallageranordning FI62803B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI763367A FI62803B (fi) 1976-11-23 1976-11-23 Genomgaongsregallageranordning

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI763367A FI62803B (fi) 1976-11-23 1976-11-23 Genomgaongsregallageranordning
FI763367 1976-11-23

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI763367A FI763367A (fi) 1978-05-24
FI62803B true FI62803B (fi) 1982-11-30

Family

ID=8510440

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI763367A FI62803B (fi) 1976-11-23 1976-11-23 Genomgaongsregallageranordning

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI62803B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI763367A (fi) 1978-05-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4089404A (en) Tilting tray apparatus
US5567103A (en) Unloading device
EP1972579B1 (en) Transport system
EP2234904A1 (de) Verfahren zum einlagern von ladehilfsmitteln und transportvorrichtung
US4197047A (en) Shelf storage system
NL8004168A (nl) Uittrekgeleidingsgarnituur voor schuifladen en dergelijke.
US20150259145A1 (en) Method and device for discharging piece goods from a conveying apparatus
WO2011032654A1 (de) Verfahren und system zum ein- und auslagern von behältern in ein oder aus einem lagerregal mittels satellitenfahrzeug
WO2012085234A1 (de) Sortiervorrichtung zum sortieren von stückgütern
CA1040549A (en) Continuous shelf storage unit
FI62803B (fi) Genomgaongsregallageranordning
FI70194B (fi) Genomgaongsregallageranordning
US6612798B2 (en) Apparatus for delivering large containers of goods, especially warehoused goods, to an out-processing station or transfer station
US11370611B2 (en) Automated storage system having guided transfer means
US3581670A (en) Accumulating and pusher tow truck conveyor system
US4488493A (en) Power-and-free conveyor
US3503338A (en) Subfloor conveyor tow trucks
AU711332B2 (en) Push back storage assembly
CN108621962B (zh) 一种车载置物架
JPH09117728A (ja) 常に傾斜された搬送平面を備えた選別装置
SU1266467A3 (ru) Устройство дл съема транспортировочного колесного контейнера
KR101203943B1 (ko) 전착도장라인용 행거공급장치의 대차투입장치
CN212692678U (zh) 一种多工位装填装置
SU1059402A1 (ru) Тележка дл транспортировки вагонетки
EP0776841A1 (de) Transportbahn für Stückgüter und Paletten

Legal Events

Date Code Title Description
FC Application refused

Owner name: TORTUGA S.A.