FI58998C - Hus foer elektrisk kontakt - Google Patents

Hus foer elektrisk kontakt Download PDF

Info

Publication number
FI58998C
FI58998C FI3525/72A FI352572A FI58998C FI 58998 C FI58998 C FI 58998C FI 3525/72 A FI3525/72 A FI 3525/72A FI 352572 A FI352572 A FI 352572A FI 58998 C FI58998 C FI 58998C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
housing
section
shoulder
cross
corner
Prior art date
Application number
FI3525/72A
Other languages
English (en)
Other versions
FI58998B (fi
Inventor
Dino Battaglia
Mario Bergonzi
Wladimiro Teagno
Franco Trevisiol
Original Assignee
Amp Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Amp Inc filed Critical Amp Inc
Application granted granted Critical
Publication of FI58998B publication Critical patent/FI58998B/fi
Publication of FI58998C publication Critical patent/FI58998C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/46Bases; Cases
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/02Contact members
    • H01R13/10Sockets for co-operation with pins or blades
    • H01R13/11Resilient sockets
    • H01R13/115U-shaped sockets having inwardly bent legs, e.g. spade type

Landscapes

  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Installation Of Indoor Wiring (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)

Description

RSFH [B] (11)KUm.UTUSJULKAISU
WjQ lJ '' UTLÄGGNI NOSSKRIFT 0 Ö 9 9 8 C Pqtontti myönnetty 11 05 1901 ” Patent neddelat ^ T ^ (51) Kv.ik?/int.a.3 H 01 H 4/70 SUOMI —FINLAND (*·) Ρ»*»«Η^^-Ρκ«*·»βΐΜΐη* 3525/72 (22) HkkamtepUvt — Anattknlngadtg ^.2 12 72 (23) Alkupiivi—Glltlfhatsdaf 12.12 72 (41) Tullut JulklMksl — Bllvit offamHg p-> ^ _
Patentti-ja rekisterihallitus ............... . ... . ^ _ * (44) NlhtSvSktJpanon {· kuuL|uHui*jn pvm. —
Patent- och registerstyrelsen ' AiwSkan uthgd och utijkriftwi publlcarad 30 01 8l (32)(33)(31) löydetty atuoikmu—B«gird priority 22.12 71
Italia-Italien(IT) 32799 A/71 (71) AMP Incorporated, Eisenhower Boulevard, Harrisburg, Pennsylvania, USA(US) (72) Dino Battaglia, Torino, Mario Bergonzi, Torino, Wladimiro Teagno,
Torino, Franco Trevisiol, Torino, Italia-Italien(lT) (7^) Oy Kolster Ab (3k) Sähköliittimen kotelo - Hus för elektrisk kontakt Tänä keksintö kohdistuu sähköliittimen koteloon, Joka on sitä tyyppiä, joka soveltuu sisältämään vastaanottavan kosketinosan joka sopii pistokeosaan. Tämän tyyppisiä koteloita nimitetään usein rasioiksi ja ne soveltuvat käsikäyttöisinä yksittäisiin kosketinvastaanottimiin sen jälkeen kun tämä vastaanotin on yhdistetty johtimeen. Yleisesti sisältävät tällaiset kotelot putkimaisen runkokappaleen, joka on valettu muoviaineesta kuten esim. polyetyleenista tämän ollessa yleisesti poikkileikkaukseltaan suorakaiteen muotoinen. Tämä runko on varustettu sisäpuoleltaan eteenpäin suuntautuvalla esto-olkapäällä, joka on järjestetty siten, että koskettimen vastaanotinosan asettamisen yhteydessä tämän rungon takapään lävitse tämä esto-olkapää taipuu sivuun joustavan muodonmuutoksen vaikutuksesta tässä olkapäässä ja/tai sen runko-osassa niin että sallitaan vastaanottavan osan kulku olkapään ohi kunnes tämä pidikkeen olkapää saattaa joustaa takaisin normaaliin asentoonsa ja tarttua taaksepäin suun-tautuvanolkapään pinnan taakse tässä koskettimen osassa estäen ulosvetämistä.
Useita erilaisia tuoterakennelmia on kehitetty, mutta yleensä esiintyy kahta vaikeutta. Ensinnäkin tarvitaan jotta voitaisiin sallia sisäänasettamisen helppous tähän koskettimen vastaanotto-osaan käyttäen suhteellisen alhaisia sisäänasettamisen voimia helposti taivutettavissa oleva kotelo ja on vaikeata toteuttaa tätä ilman että se haitallisesti vaikuttaisi poistovoiman suuruuteen.
2 58998
Toisekseen tämä ensimmäinen vaikeus usein johtaa helposti muodoltaa muutettavissa olevan aineksen käyttämiseen tässä kotelossa, mikä saattaa aikaansaada riittämättömän suojan tälle koskettimen vastaanotto-osalle·
Nyt kyseessä olevan keksinnön tarkoituksena on aikaansaada koskettimen kotelo, joka on kyseessä olevaa tyyppiä, jolla on suhteellisen korkeampi ulos-vetämisen tai poiston voima toteutettavissa^ suhteellisen pienen sieäänasetta-misen voiman yhteydessä ja joka voidaan valmistaa esim. nylonista.
Sähköinen liittimen kotelo, joka muodostuu putkimaisesta runko-osasta joustavaa eristeainetta varustettuna sisänpuolisesti yhtenä kappaleena olevalla pito-osalla, joka on varustettu eteenpäin suuntautuvalla olkapäällä tämän vasteen rajoittaessa liikettä eteenpäin sisäänasetetussa koskettimen vastaanotti-messa, ainakin osan tästä rungosta ollessa poikkileikkaukseltaan yleisesti ottaen suorakaiteen muotoinen ja on se nyt kyseessä olevan keksinnön mukaan tunnettavissa siitä, että pito-olake ulottuu tämän suamkaiteen muotoisen poikkileikkauksen tietyn osan erään nurkan yli ja on siinä eteenpäin suuntautuva olkapää poikkileikkaukseltaan kolmion muotoisena sekä taaksepäin oleva pinta, joka on viistotta taaksepäin sekä ulospäin ja sijaitsee tämän suorakaiteen muotoisen poikkileikkauksen osuuden kahden vierekkäisen seinän välissä.
Toiminnassa oltaesea tämän pito-olakkeen taaempi pinta aikaansaa ohjaavan toiminnan tämän koskettimen vastaanottimen sisäänaaettamisessa sen joutuessa tartuntaan takapinnan kanssa ja nyt kehittyy voima lävistäjän suuntaan tämän rungon poikkileikkauksen suunnassa, joka voima pyrkii muuttamaan poikkileikkausta suunnikkaan muotoiseksi ja tällöin tapahtuu pienin mahdollinen aineksen muodonmuutos. Suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus on vähemmän jäykkä täl-läistä muodonmuutosta vastaan kuin vetovoimaa vastaa kohtisuorassa suunnassa jompaa kumpaa seinien paria vastaan ja tästä seurauksena voidaan käyttää jäy-kempää tai kovempaa eristeainetta. Sitä paitsi aikaansaadaan poisvetävät voimat tähän koskettimen vastaanottavaan osaan eteenpäin suuntautuvaan olkapäähän siihen ja ovat ne oleellisesti tämän kotelon akselin suuntaisia. Ei esiinny oleellisesti mitään reaktiovoimaa kehitettynä poikkileikkauksen lävistäjän suunnassa siirtämään tai taivuttamaan sitä irxoituksen suuntaan ja tällöin aikaansaadaan oleellisesti parantunut ulosvetämisen vastustuskyky.
Edullisimmin on tämän rungon eräs seinä etäällä siitä nurkasta, joka on varustettu pito-olakkeella ja joka muodostaa pitemmän sivun tästä suorakaiteen muotoisesta poikkileikkauksesta varustettu sen leveyden välialueella olevassa kohdassa toisistaan erillään olevien pitkittäisuuntaisten sisäpuolisten ripojen parilla. Toiminnassa ollessa lävistäjän suuntainen reaktiovoima tässä pito-olakkeessa pakoittaa koskettimen vastaanottavan osan näitä ripoja vasten, mikä pyrkii taivuttamaan tätä seinää ulospäin kaarevaksi.
Eräässä toisessa suoritusmuodossa on sen rungon seinämä, joka sijaitsee etäällä pito-olakkeen salvasta ja joka muodostaa pitemmän sivun suorakaiteen muotoisesta poikkileikkauksesta varustettu tämän poikkileikkauksen nurkista 5 58998 pitkittäissuontaan kulkevien ripojen parilla. Se ripa, joka on lähempänä pito-salpaa suuntautuu taaksepäin tämän tangon etummaisesta päästä ja se päättyy ennen pito-olakkeen osaa nousurinteeseen, joka on taaksepäin viisto tästä pito-dak-keen salvasta. Toinen ripa sijaitsee lävistäjänsuunnassa vastapäätä tätä pito-olaketta ja se ulottuu oleellisesti yli koko kappaleen rungon pituuden. Toiminnassa ollessaan kun koskettimen vastaanottava osa aluksi asetetaan sisään joutuu vastaanottimen kantaosa toiselta puolen tartuntaan pitemmän rivan kanssa ja se kohoaa tämän rungon laittiaosan yläpuolelle, kun taas vastaanottava osa toisella puolella kulkee pitkin tätä lattiaa niin että tämän vastaanottavan osan poikkileikkaus kallistuu tähän lattiaan verrattuna tämän rungon sivut-taissuunnassa. Alempi puoli tästä vastaanottavasta osasta kulkee pitosalvan alapuolelta ennen tarttumistaan lyhyemmän rivan nousuosuuteen, tämän sitten nostaessa tämän puolen vastaanottavasta osasta niin että se tarttuu pitosal-paan ja taivuttaa runkoa poikkileikkaukseltaan. Kun koskettimen vastaanottava osa on kokonaan asetettuna sisään se saavuttaa aseman, jossa pito-olakkeen salpa lepää vastaanottavan osan takana tämän ollessa lyhyemmän rivan nostamana ylös asemaan, joka yleisesti ottaen on lattian kanssa yhdensuuntainen.
Tällä on se etu, että aluksi tapahtuvan sisäänasettamisen yhteydessä taipumus etummaisella reunalla koskettimen vastaanottimessa leikkautua ensimmäiseen alempaan reunaan pito-olakkeessa on estettävissä.
Keksintöä tullaan nyt kuvaamaan antaen siitä esimerkki viitaten oheisiin osittain kaavamaisiin piirustuksiin, joissa: kuvio 1 on perspektiivikuvanto eristävästä runkokappaleesta erään ensimmäisen suoritusmuodon mukaisesti, joka sisältää pistokkeen vastaanottavan osan kiinnitettynä johtimeen.
Kuvio 2 on feikkauskuvanto kuvion 1 kotelosta katsottuna ylöspäin kattoa kohden vastaanottavan osan ollessa poistettuna.
Kuvio 3 on leikkauskuvanto sivultapäin pLtkin viivaa 3-3 kuviosta 2 vastaanottavan osan ollessa paikallaan.
Kuvio 4 on edestäpäin otettu päätykuvanto kuvion 1 mukaisesta rakenteesta.
Kuvio 5 on osittainen hajoltettu perspektiivikuvanto toisesta tämän liittimen kotelon suoritusmuodosta katsottuna sen taasempaan päähän sisään.
Kuvio 6 on poikittainen leikkaus otettuna pitkin viivaa 6-6 kuviossa 7 välillä olevasta osuudesta tässä kotelossa vastaanottavan osan ollessa osittain asetettuna sinne sisään.
Kuvio 7 on leikkauskuvanto sivultapäin otettuna kuvion 3 mukaisesta kotelosta vastaanottavan osanollesea osittain asetettuna sisään, kuvion ollessa esitetty pitkin viivaa 7-7 kuviossa 6.
Kuvio 6 on kuviota 7 vastaava kuvanto mutta on vastaanottava osa nyt asetettu enemmän sisään.
Kuvio 9 on vielä eräs kuvanto joka vastaa kuviota 7 mutta vastaanottava osa on nyt kokonaan asetettuna sisään ja sitä pidetään paikallaan tässä kappaleessa.
4 58998
Kuvion 1 mukainen rakennelma muodostuu kuten voidaan nähdä selvemmin kuviosta 3 kuorikappaleesta 1, johon sähköisen liittimen vastaanotin 2 kiinnitettynä eristävään johtimeen 3» joka alkaa taaemmasta oikeanpuoleisesta päästä kotelo-runkoa 1. Tämä runko 1 on valettu joustavasta eristävästä aineksesta, esim. nylonista yhtenä kappaleena ja se on muodoltaan putkimainen ja on siinä yleisesti ottaen suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus, kuten voidaan nähdä kuviosta 4* Tämä kotelo 1 on tasalaatuisen leveä koko pituudeltaan mutta kuten voidaan nähdä sivukuvannosta, kuuluu siihen edessäpäin vasemmalla puolella oleva osuus 4, jonka korkeusosuus on piennennetty verrattuna taaempaan oikeanpuoleiseen osuuteen 5· Siirtymäosuus 6 kallistuu eteenpäin ja alaspäin osuuden 3 ylemmästä pinnasta siirtyen osuuteen 4« Tämän kotelon seinän paksuus on oleellisesti ottaen kokonaan tasalaatuinen niin että sisäpuolinen muoto yleisesti ottaen sopeutuu ylläkuvattuun tapaukseen niin että aikaansaadaan sileä lattia 7» portaalla varustettu katto-osa Θ ja vastakkaiset sileät sivut 9 ja 10.
Kotelon taaempi pää on laajennettu niin että se vastaanottaa johtimen 3« joka alkaa liuskan vastaanotlnoeasta 2 tämän ollessa sijoitettu etummaiseen kavannettuun osuuteen tässä kotelossa. Tämä helpoittaa vastaanottimen sisään asettamista ja se myös sallii suuremman laajennetun halkaisijan johtimien käytön ilman haittaa.
Etummainen pää 11 tästä kotelosta on kuristettu niin että muodostetaan eisäänasettamisen vaste tähän vastaanotinosaan. Huuliosa 12 ulottuu yli koko etummaisen pään 11 leveyden ja se ulkonee ylöspäin lattiaosasta 7* Huuli 12 on muodostettu keskisesti syvennyksen 13 suhteen niin että siihen sopii kanna-tinliuskan kaltainen osa vastaanotinosaeta 2 tämän käytännössä usein syntyessä epätäydellinen vastaanottimen leikkautumisen vaikutuksesta kytkinosien liuskasta irti valmistamisen aikana.
Suorakaiteen muotoinen liuska 14 suuntautuu alaspäin etummaisen pään 11 katto-osasta ja es ulottuu yli likimäärln puolen tämän rungon 1 leveydestä sivuseinästä 10 alkaen ja likimain puolen tämän runko-osan 4 korkeudesta verran. Tämä liuskan 14 tehtävänä on osittain peittää etummainen pää ja ohjata sisään asetettu liuska asiaankuuluvaan kappaleen vastaanottavaan osuuteen tässä vastaanottavassa osassa ja estää tartunta liuskassa vastaanottimen 2 ja katto-osan 8 välillä tässä kotelossa. Bipaosa 13 ulottuu akselin suuntaan tämän kotelo-osan 4 yli pitkin kattoa 8 aina laipasta 10 alkaen ja keskisesti tämän kotelo-osan leveyden suhteen. Tämän rivan tehtävänä on keskittää vastaanottava osa 2 leveyden suunnassa tässä kotelossa aikaansaamalla tartunta joustlntelojen 16 kanssa vastaanottavassa osassa kuten nähdään kuviosta 4· Tämä ripa 13 päättyy etupäässään siirtymäosaan 6.
Kotelo-osan lattiapinta 7 on varustettu sisäpuoleltaan ripojen 17 parilla näiden kulkiessa pitkittäisuuntaan ja ollessa erossa toinen toisistaan ja yhtä suuren matkan piässä tämän kotelon sivuista 9 ja- 10. Nämä rivat suuntautuvat ylöspäin lattiasta 7 pienemmän korkeuden verran kuin mitä etummainen huuliosa 5 58998 12 ja ne suuntautuvat taaksepäin tästä huulesta aina kohtaan, joka on vastapäätä siixtymosaa 6, jossa ne kapenevat taaksepäin korkeudeltaan sulautuak-seen lattiaan nousuosuudella 18.
Tämä kotelo osa on varustettu sisäpuoleltaan salpakiinnikkeellä 19, jolla on eteenpäin suuntautuva olkapääpinta 20 kolmiomaisina muotoineen, kuten nähdään kuviosta 4 nurkassa sivupinnan 9 ja katto-osan 8 välillä ja eteenpäin siirtymäosasta 6. Litteä nousupinta 21 suuntautuu tämän olkapään 20 hypotenuu-sareunasta 22 taaksepäin Ja ulospäin kaltevana verrattuna sisäänasettamisen suunnan pitkittäisuuntaiseen akseliin tässä kotelossa, niin että pinta 21 ulko-nee katto-osasta 6 ja sivuseinästä 9 taaksepäin olkapään 20 suhteen. Nousupinta 21 päättyy likimäärin puolivälissä eiirtymäpinnan 6 etummaisen ja takimmaisen osuuden välillä.
Liuskan vastaanottava osa 2, joka on sinänsä tunnettua muotoa sisältää etummaisen vastaanottavanosan 2 ja taaemman kutistettavan osan 23, jotka kiinnittävät vastaanottavan osuuden sähköä johtavasta sydänosasta ja johtimen 3 eristeestä. Tämä vastaanottava osa on yleensä kourun muotoinen ja liittyy siihen pohjaosa, joka tarttuu ripoihin 17 tämänkotelon lattiaosuudella. Tämän vastaanottavan osan 2 sivut on taivutettu niin että muodostetaan jousikierukat 16, joista vapaat reunat sijaitsevat vastapäätä pohjaosaa ja on se sijoitettu molemmille puolille ripaa 13*
Kocrtbaessa koteloa 1 päätettyyn johtoon 3 asetetaan vastaanottava osuus 2 käsin laajennettuiin taaempaan päähän tästä kotelosta ja sitä siirretään eteenpäin niin että etummainen reuna pohjaosasta tarttuu lattiaosuuden nousuosuuteen 18 ja etureuna toisesta näistä jousiklerukasta 16 tarttuu salpaavaan noueupintaan 19· Tämän vastaanottavan osuuden työntäminen edelleen sisäänpäin aikaansaa voiman pintaan 19* joka on oleellisesti ottaen lävlstäjän suunnassa tähän koteloon suorassa kulmassa olevan poikkileikkauksen osuudella niin että se taivuttaa tätä poikkileikkausta yleisesti ottaen vinosuunnikkaan muotoon. Samalla kertaa aikaansaadaan taivutusvoimaa lattiaosaan 7 ripojen 17 avulla. Näin tuloksena oleva joustava kotelon vääntyminen sallii vastaanottavan kappaleen kulkemisen eteenpäin tämän salpaavan olkapään 20 hypotenuusasärmän 22 ohi. Kun taaempi pää joustavasta kierukasta 16 siirtyy eteenpäin reunasta 22 tämä kotelo laukeaa takaisin ja olkapää 20 saljpautuu jousikierukan takaosan taakse kuten on esitettynä kuviossa 3·
Ulospäin vetävät voimat johtimessa 3 pakoittavat vastaanottavan osuuden takapinnan vasten olkapäätä 20 aikaansaaden oleellisesti ottaen akselinsuun-taisen voiman, joka ei kehitä oleellisesti ottaen mitään reaktivolmaa lävistä-jän summassa, mikä olisi tarpeen kotelon taivuttamiseksi samaan tapaan kuin mitä tapahtuu sisäänasettamisen aikana. Tämän seurauksena vastaanottava osuus pysyy varmasti paikallaan.
6 58998
Kuvioiden 5-9 mukaisessa suoritusmuodossa tarkoittavat vastaavat viitenumerot samanlaisia osia kuvioiden 1-4 suoritusmuodosta ja seuraavassa oleva selitys kohdistetaan vain oleellisesti ottaen erilaisiin piirteisiin siinä.
Salpaava pidike etummaisen olkapääpinnan 20 ja taaemman nousupinnan 21 välillä on varustettu sileällä olkapääpinnalla 32* joka alkaa olkapään 21 hy-potenuusasärmästä 22 yhdensuuntaisena kotelon pitkittäissuuntaiselle akselille eli sisäänasettamisen suunnalle. Lattiapinta 7 on varustettu sisäpuolisesti sivulta 10 pitkittäissuuntaisella rivalla 33* joka ulottuu yli koko kotelon pituuden. Päinvastaisella puolella 9 lalttiaosa 7 on varustettu rivalla 34* jolla on vastaava muoto* mutta joka ulottuu ainoastaan osan tämän kotelon pituudesta yli taaksepäin sen etummaisesta pääetä lukien ja päättyy ennen salpaavaa lukko-osaa nousuosuudella 35 kaveten kotelon lattiaa 7 kohden.
Kiinnitettäessä kuvion 3 mukaista kotelo-osaa päätettyyn johtimeen kuten on esitettynä kuviossa 6-9 tapahtuu aluksi suoritettava sisäänasettaminen toiselta puolelta vastaanottavan osan runkopohjaa* ylemmän piimän rivasta 35 noustaessa tämän sivupinnan lattiaosan 7 yläpuolelle mutta vastakkainen puoli tästä vastaanottavasta osasta tarttuu lattiaan 7· Seurauksena tästä kallistuu vastaanottava osa 2 kuten nähdään kuviosta 6 sivattaissuunnassa pohjaan 7 verrattuna. Sisäänasettaminen edelleen aikaansaa alemman pinnan tästä vastaanottimesta kulkevan salpapinnan 32 alta kuten nähdään kuvioista 6 ja 7 ilman että tällöin mitään jännitystä aikaansaataisiin koteloon 1 kunnes etummainen pää vastaanottimen runkopohjasta tarttuu kiinni nousuosuuteen 35« Tämän nousu-osuuden 33 tehtävänä on nostaa alempi puoli vastaanottimesta kuten on esitettynä kuviossa 6 ja kun edelleen johdinta asetetaan sisään se kehittää voiman salpapintaan 32 aikaansaaden joustavan vääntymisen tähän koteloon yleisesti ottaen samaan tapaan kuin mitä on kuvattuna ensimmäisen suoritusmuodon yhteydessä. Lopuksi saavuttaa vastaanotin 2 kuviossa 9 esitetyn aseman, jossa vastaanottimen osuuden 2 takapinta on irti olkapäästä 20* niin että kotelo joustaa lepoasentoon ja olkapää tarttuu vastaanottavan jousikierukan taakse tällä puolella. Tässä tilanteessa rivat 33 ja 34 pitävät vastaanottavan kappaleen runko-pohjaa erossa lattiasta.
Erä» etu tästä toisesta suoritusmuodosta on, että vääntävät voimat aikaansaadaan pintaan 32 sen sijaan että ne aikaansaataisiin pintaan 21 ja ne ovat tarkemmin tämän salpaosan halutun liikkeen suunnassa. Edelleen ei näitä vääntymä voimia aikaansaada tartunnan perusteella tämän vastaanottavan osan etureunalla pinnan 21 kanssa vaan ylemmän piiinan 36 tartunnalla jousikierukkaan, jossa on yleisesti ottaen yhtenduuntainen pinta 32. Tällöin on olemassa alentunut vaara tämän vastaanottavan osuuden leikkautumisesta kiinni tämän salvan ainekseen, mikä saattaisi aiheuttaa vaurioita tai korkeita sisäänasettamisen voimia.
Vielä eräässä suoritusmuodossa alenee salvan nousupinta asteettain korkeudeltaan sitä mukaa kun siirrytään taaksepäin sulautuakseen sittenpehmeästi

Claims (3)

7 58998 liitoskohdan viereisen seinän ja katto-osan kanssa tässä kotelossa tämän kotelon taaemman pään lähellä ja pitkittäisuuntainen ripa, joka on muodostettu vastakkaiseen nurkkaan kulkee tämän kotelon etummaisesta päästä aina kohtaan saakka, joka sijaitsee vastapäätä tätä olkapäätä ja alenee se sitten asteettain korkeudeltaan kunnes se sulautuu pehmeästi runkopohjaan tämän siirtymäosuuden alapuolella.
1. Sähköisen liitinelimen kotelo, johon kuuluu joustavaa eristävää ainetta oleva putkimainen kappale, jossa on sisäpuolinen yhtenä kappaleena kotelon kanssa muodostettu vaste-elin, jossa on eteenpäin suunnattu olakepinta ja taaksepäin suuntautuva nousupinta sekä rajoitin kotelon sisään asetetun liitinelimen eteenpäin suuntautuneen liikkeen rajoittamiseksi, jolloin ainakin eräs osa tästä kappaleesta on poikkileikkaukseltaan olennaisesti suorakaiteen muotoinen, tunnettu siitä, että vaste-elin (19) ulottuu mainitun suorakaiteen muotoisen poikkileikkauksen omaavan osan nurkan yli ja että siinä on eteenpäin suuntautuva poikkileikkaukseltaan kolmion muotoinen olakepinta (20) sekä taaempi pinta (21), joka on viistottu taaksepäin ja ulospäin mainitun suorakaiteen muotoisen poikkileikkauksen omaavan osan vierekkäisten seinien (8 ja 9) välillä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kotelo, tunnettu siitä, että kotelon seinämä (7), joka sijaitsee etäällä vaste-elimellä (19) varustetusta nurkasta ja muodostaa suorakulmaisen poikkileikkauksen pidemmän sivun, on sisäpuoleltaan varustettu kahdella välimatkan päässä toisistaan sijaitsevalla rivalla (1T» 33, 3*0, jotka sijaitsevat kotelon pituussuunnassa, jolloin toinen ripa (33) kulkee poikkileikkauksen nurkkaa pitkin diagonaalisesti vaste-elintä (19) vastapäätä oleellisesti kotelon koko pituuden yli ja toinen ripa (3^) kulkee toista nurkkaa pitkin taaksepäin etummaisesta päästä ja päättyy ennen olakepintaa (20) nousupintaan (35), joka kallistuu taaksepäin kotelon kahdella rivalla (33, 3*0 varustettuun seinään (7).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kotelo, tunnettu siitä, että liitos eteenpäin suuntautuvan olakepinnan (20) ja taaemman pinnan (21) välillä muodostuu sileästä pinnasta (32) joka on yhdensuuntainen kotelon akselin kanssa.
FI3525/72A 1971-12-22 1972-12-12 Hus foer elektrisk kontakt FI58998C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT32799/71A IT944272B (it) 1971-12-22 1971-12-22 Custodia di connettore elettrico
IT3279971 1971-12-22

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58998B FI58998B (fi) 1981-01-30
FI58998C true FI58998C (fi) 1981-05-11

Family

ID=11235651

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI3525/72A FI58998C (fi) 1971-12-22 1972-12-12 Hus foer elektrisk kontakt

Country Status (20)

Country Link
US (1) US3825880A (fi)
JP (1) JPS534633B2 (fi)
AR (1) AR192851A1 (fi)
AT (1) AT333357B (fi)
AU (1) AU476665B2 (fi)
BE (1) BE793077A (fi)
BR (1) BR7208790D0 (fi)
CA (1) CA987776A (fi)
CH (1) CH543818A (fi)
DK (1) DK135516B (fi)
ES (1) ES409706A1 (fi)
FI (1) FI58998C (fi)
FR (1) FR2165629A5 (fi)
GB (1) GB1375615A (fi)
IL (1) IL40979A (fi)
IT (1) IT944272B (fi)
NL (1) NL151854B (fi)
NO (1) NO133004C (fi)
SE (1) SE380398B (fi)
ZA (1) ZA728396B (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2450773C3 (de) * 1974-10-25 1984-09-06 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Anschluß zwischen Spule und der das durch eine Verteilerkappe verschlossene Verteilergehäuse durchquerenden Steuerleitung bei einem Zündverteiler mit magnetischem Steuergenerator für Brennkraftmaschinen
US3944312A (en) * 1975-04-04 1976-03-16 General Electric Company Locking device for spade-type electrical connectors
US4050757A (en) * 1976-02-25 1977-09-27 Hego Electric Gmbh Insulating casing for electrical spade terminal sockets
FR2344979A1 (fr) * 1976-03-17 1977-10-14 Amp Inc Boitier isolant pour cosse de contact
US4227103A (en) * 1978-02-21 1980-10-07 General Electric Company Apparatus for insulating an internal motor connection
US4295698A (en) * 1978-10-10 1981-10-20 Bunker Ramo Corporation Electrical connector housing
US4273408A (en) * 1979-02-21 1981-06-16 General Electric Company Terminal block assembly
ES269031Y (es) * 1982-12-07 1984-07-16 Un alojamiento aislante tubular para un contacto electrico hembra.
JPS6332876A (ja) * 1986-07-21 1988-02-12 アンプ インコ−ポレ−テツド コネクタ
DE102011079136A1 (de) 2011-07-14 2013-01-17 Robert Bosch Gmbh Direktsteckelement mit integrierter Verriegelung

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR92979E (fr) * 1966-05-27 1969-01-24 Proner Sa Ets Protecteur isolant pour clips de connexion électrique.
GB1139729A (en) * 1966-08-15 1969-01-15 Amp Inc Improvements in electrical connector housings
ES146825Y (es) * 1969-03-22 1970-03-01 Amp, Espanola, S. A. Un alojamiento de plastico sintetico moldeado, electrica- mente aislante, para un terminal electrico.

Also Published As

Publication number Publication date
BE793077A (fr) 1973-06-20
AU476665B2 (en) 1976-09-30
DK135516B (da) 1977-05-09
GB1375615A (fi) 1974-11-27
IT944272B (it) 1973-04-20
IL40979A (en) 1975-02-10
ES409706A1 (es) 1975-11-16
BR7208790D0 (pt) 1973-09-13
NL151854B (nl) 1976-12-15
NO133004B (fi) 1975-11-10
CH543818A (de) 1973-10-31
NO133004C (fi) 1976-02-18
DE2261536B2 (de) 1977-07-07
ZA728396B (en) 1973-07-25
FI58998B (fi) 1981-01-30
JPS4870080A (fi) 1973-09-22
AU4968472A (en) 1974-06-06
IL40979A0 (en) 1973-02-28
CA987776A (en) 1976-04-20
DK135516C (fi) 1977-10-17
NL7216808A (fi) 1973-06-26
US3825880A (en) 1974-07-23
AT333357B (de) 1976-11-25
JPS534633B2 (fi) 1978-02-18
SE380398B (sv) 1975-11-03
FR2165629A5 (fi) 1973-08-03
DE2261536A1 (de) 1973-06-28
ATA1082672A (de) 1976-03-15
AR192851A1 (es) 1973-03-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4781628A (en) Female electrical terminal
US3971613A (en) Electrical housing member
FI58998C (fi) Hus foer elektrisk kontakt
KR100814353B1 (ko) 암압착단자
US7229329B2 (en) Female terminal fitting
US8747156B2 (en) Terminal fitting
US4013331A (en) Electrical housing member
CN100477403C (zh) 连接端子
US8708759B2 (en) Terminal fitting and connector
GB2305785A (en) Electrical receptacle terminal
US4046450A (en) Electrical terminal with retracted latch and electrical connector having same
CA1211180A (en) Blade coupling terminal
US7922547B2 (en) Electrical connector having contacts each with free guiding end
EP1107376A2 (en) Female connection terminal
CN1103736A (zh) 电插头接插件
US4664460A (en) Electrical connectors
US6551151B2 (en) Male terminal with curved interconnecting portion
US4558913A (en) Electrical connector
US5427544A (en) Press-connecting terminal and connector using same
US6364722B1 (en) Female metal terminal
EP0806813A2 (en) Electrical connector having terminals with improved retention means
JP4066978B2 (ja) ファストン端子
CN108376860B (zh) 电连接器
US4209220A (en) Wipe-in terminal for printed circuits
CN211556227U (zh) 一种稳定型pin针