FI57926C - Accelerator innehaollande cementkomposition - Google Patents

Accelerator innehaollande cementkomposition Download PDF

Info

Publication number
FI57926C
FI57926C FI781423A FI781423A FI57926C FI 57926 C FI57926 C FI 57926C FI 781423 A FI781423 A FI 781423A FI 781423 A FI781423 A FI 781423A FI 57926 C FI57926 C FI 57926C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
calcium
cement
polyformate
concrete
mixture
Prior art date
Application number
FI781423A
Other languages
English (en)
Other versions
FI57926B (fi
FI781423A (fi
Inventor
David Berry
Original Assignee
Bp Chem Int Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bp Chem Int Ltd filed Critical Bp Chem Int Ltd
Publication of FI781423A publication Critical patent/FI781423A/fi
Publication of FI57926B publication Critical patent/FI57926B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI57926C publication Critical patent/FI57926C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C04CEMENTS; CONCRETE; ARTIFICIAL STONE; CERAMICS; REFRACTORIES
    • C04BLIME, MAGNESIA; SLAG; CEMENTS; COMPOSITIONS THEREOF, e.g. MORTARS, CONCRETE OR LIKE BUILDING MATERIALS; ARTIFICIAL STONE; CERAMICS; REFRACTORIES; TREATMENT OF NATURAL STONE
    • C04B24/00Use of organic materials as active ingredients for mortars, concrete or artificial stone, e.g. plasticisers
    • C04B24/04Carboxylic acids; Salts, anhydrides or esters thereof

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ceramic Engineering (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Curing Cements, Concrete, And Artificial Stone (AREA)

Description

R3SF1 M (11)KWULUTUSjULKAISU „ l j ' ' utlAggningsskimft 0/926 C Patentti myönnetty 10 11 1980 ” Patent meddelat ^ ^ (51) ic*.Bu/im.a3 C 04 B 13/24 SUOMI—FINLAND ¢21) p««>ttitakimu·—ρμ«*μ·6Μιιι 781^23 (22) H*k«misptlvt—AiwMcnlnfudtf 05.05· 78 (23) AlkupUvt—GIMih«t*d>f Ο5.Ο5.78 (41) Tullut JulkMcsi — Bltvtt offuntllg 18.11.78
Patentti- ]a reki.terihailltus ***»*—, μ kuuLjullutam pum.-
Patent· och registerstyrelaen ' ' AmMcm uäagd«di utUki-Ntan puMfeund 31.07.80 (32)(33)(31) Pyydetty utuoHcuu*—Bugird prtorttuc 17.05.77
Englanti-England( G3B) 20676/77 (71) BP Chemicals Limited, Britannic House, Moor Lane, London EC2Y 9BU,
Engianti-England( GB) (72) David Berry, Hull, North Humberside, Englanti-England(GB) (7M Oy Kolster Ab (5*0 Kiihdytintä sisältävä sementtiseos - Accelerator inneh&llande cement-komposition Tämä keksintö koskee kiihdytintä sisältäviä sementtiseoksia. Erityisesti se koskee hydraulisille sementeille tarkoitettua lisäainetta, joka kiihdyttää sementin sitoutumista ja joka on vähemmän terästä syövyttävä teräsbetonissa kuin tavanomaiset kloridipohjäiset lisäaineet.
Hydrauliset sementit määritellään niiksi sementeiksi, jotka kykenevät sitoutumaan ja kovettumaan veden ja sementin aineosien vuorovaikutuksen avulla. Portland-sementti on esimerkki eräästä hydraulisten sementtien luokasta ja se koostuu oleellisesti kalsiumsilikaatista. Yleinen Portland-sementti sisältää tri-kalsiumsilikaattia ja dikalsiumsilikaattia ja pienemmän määrän trikalsiumaluminaat-tia ja tetrakalsiumaluminoferriittiä. Kun Portland-sementtiin sekoitetaan vettä, se sitoutuu muutamassa tunnissa ja kovettuu joidenkin viikkojen aikana. Alkusitou-tumisen aiheuttaa veden ja trikalsiumaluminaatin vuorovaikutus. Sitä seuraava kovettuminen ja koheesiolujuuden kehittyminen ovat seurausta veden ja trikalsium-silikaatin vuorovaikutuksesta. Molempiin vuorovaikutuksiin liittyy hyytelömäisen hydratoituneen tuotteen erottuminen, joka ympäröi yksityisiä hiukkasia ja sitoo ne yhteen.
Sementin hydratoituminen on kemiallinen muutos, joka riippuu lämpötilasta. Koska lämpötilat vaihtelevat jatkuvasti, tehokas keino hydratoitumisnopeuden säätämiseksi on välttämätön korkealaatuisen betonin valmistukselle. Tämä on erityisen tärkeää betonin valmistuksessa ja käytössä talven aikana kun vaaditaan kiihdytettyä hydratoitumista varhaisen lujuuden kehittämiseksi ja matalien lämpötilojen 2 57926 vahingoittavien vaikutusten estämiseen. Kiihdytetty sitoutuminen on myös toivottavaa tehdasvalmisteisten hetoniprofiilien valmistuksessa helpottamaan nopeaa ir-roitusta muoteista ja valmiin seosbetonin valmistuksessa.
Ulkonaista lämmitystä on ehdotettu varhaisen hydrautumisen keinona. Yleisempi käytäntö on lisätä kiihdytintä, kuten kalsiumkloridia betoniseokseen. Kal-simnkloridin etuna on alhainen hinta ja se on tehokas kiihdytin sementtien sitoutumiselle, Kuitenkin sitä käytetään vastahakoisesti sovellutuksissa, joissa betoni on kosketuksessa metallin kanssa, kuten teräsbetonissa ja esijännitetyssä betonissa johtuen sen syövyttävästä vaikutuksesta teräsvahvistuksiin erityisesti erittäin huokoisissa rakenteissa. Tämä huomioonottaen Englannissa on ehdotettu lainsäädäntöä ja eräissä Euroopan maissa se on voimassa, tällaisten kiihdyttimien käyttöä vastaan. Neutraalia kalsiumformaattia on käytetty kloridittomana ja vähemmän syövyttävänä vaihtoehtona kalsiumkloridille erityisesti, kun sitä on käytetty kor-roosioinhibiittorin yhteydessä. Kuitenkin kalsiumformiaatin päähaittana on sen vähäinen vesiliukoisuus (16 g 100 g:a kohti vettä) joka usein rajoittaa sen käytön jauhemuotoon. Liukoisuus on tärkeä tekijä, sillä kiihdyttimen jakautumisen tasaisuus betoniseoksessa on välttämätön, mikäli on vältettävä epätasaista sitoutmista ja siitä johtuvaa jännitysten kehittymistä betonirakenteisiin.
Nyt on havaittu, että liukoisuuden, aktiivisuuden ja syöpymisen ongelmia voidaan kaikkia pienentää käyttämällä kalsiumin kompleksista, hapanta suolaa.
Näin ollen tämä keksintö kohdistuu sementtiseokseen, joka sisältää sementin kovettumista kiihdyttävän seoksen, joka on kalsiumpolyformiaatin vesiliuos, jossa kalsiumkationin ja formiaattianionin välinen moolisuhde on välillä 1:3 - 1:8.
Lisätoteutusmuodon mukaisesti tämä keksintö kohdistuu menetelmään edellämainitun sementtiseoksen valmistamiseksi, jossa menetelmässä lisätään sementti-seokseen kalsiumpolyformiaatin vesiliuosta, jossa kalsiumkationin ja formiaattianionin välinen moolisuhde on välillä 1:3 - 1:8.
Kalsiumpolyformiaatit ovat tässä määriteltyinä kalsiumin happamia suoloja vastakohtana neutraalille kalsiumformiaatille. Tämän tyyppisille happamille suor. loille esitetään patenttivaatimukset ja niitä kuvataan englantilaisessa patentissamme n:o 1505388. Näin ollen esimerkkejä kalsiumpolyformiaateista, joita voidaan käyttää tämän keksinnön sementtiseoksissa, ovat kalsiumtriformiaatti (suhde Ca++/HC00 on 1:3), kalsiumtetraformiaatti (suhde Ca++/HC00 on 1:U), kalsiumpenta-formiaatti (suhde 1:5), kalsiumheksaformiaatti (suhde 1:6) ja niiden seokset.
Kalsiumpolyformiaatit voidaan muodostaa antamalla ylimäärin olevan muurahaishapon reagoida kalsiumhydroksidin kanssa. Niinpä kalsiumtetraformiaatti voidaan muodostaa antamalla muurahaishapon (U moolia) vesiliuoksen reagoida kalsiumhydroksidin (1 mooli) vesiliuoksen kanssa happaman suolan vesiliuoksen muodostamiseksi, jonka pH on 3,0, mutta samanaikaisesti se saa aikaan turvallisemman keinon lisätä muurahaishappoa sementtiseoksiin. Suolan väkevyys tässä vesiliuoksessa on 3 57926 suunnilleen 22 paino-$, joka vastaa kalsiumtetraformiaatin 27,5 g:n liukoisuutta loo g:a kohti vettä. Vahvuudeltaan samanlainen happaman suolan liuos voidaan valmistaa myös lisäämällä muurahaishapon (2 moolia) vesiliuosta kalsiumformiaatin (l mooli) vesiliuokseen.
Kun tämän keksinnön kalsiumpolyformiaattgja lisätään sementtiseokseen, ne alentavat seoksen viskositeettia. Viskositeetti näyttää laskevan polyformiaatin happopitoisuuden kasvaessa. Tämä on erittäin hyödyllinen asia erityisesti, jos matalan viskositeetin seokset ovat toivottavia. Sitäpaitsi tämä ominaisuus antaa mahdollisuuden valita sen vesimäärän pienentämisen, jota käytetään tällaisten seosten valmistuksessa, mikä parantaa kiihdyttämistä.
Sementtiin lisätyn kalsiumpolyformiaatin määrä voi vaihdella välillä 0,2 -5 paino-$ ja mieluummin välillä 0,2-3,5 paino-$ kuivasta sementtiseoksesta. Kal-siumpolyformiaatti lisätään sopivasti vesiliuoksena siihen veteen, jota käytetään sekoitusprosessissa, käytetyn vesimäärän riippuessa toivotusta seoksen viskositeetista. Kalsiumpolyformiaatit voidaan lisätä sementtiseokseen yksin tai sekoitettuna kalsiumformiaattiin. Vesiliuos on suositeltava, koska kalsiumpolyformiaat-tien suurempi liukoisuus tekee mahdolliseksi lisäaineen tasaisemman jakaantumisen betoniseokseen. Liukoisuuden ja tasaisen jakaantumisen käsitteet ovat tärkeitä silloinkin kun lisätään kiinteitä kalsiumpolyformiaatteja, sillä vettä lisätään sementtiseoksiin aina jossakin vaiheessa ja kalsiumformiaatilla on taipumus saostua, kun sitä käytetään yksin, mikä vaikuttaa rakenteiden lujuuteen.
Tämän keksinnön sementtiseokset voivat sisältää yhtä tai useampia muista tavanomaisista lisäaineista kalsiumpolyformiaattien lisäksi. Se voi esimerkiksi sisältää aineita, jotka suojaavat syöpymiseltä ja pakkaselta; betonin nesteytys-aineita; pinta-aktiivisia tai kostutusaineita; inerttejä apuaineita, kuten esim. huokoisia täyteaineita, kuituja ja pigmenttejä; hydraulisia sideaineita; lämpöä ja ääntä eristäviä aineita; synteettisiä hartseja ja lujitusaineita; sekä hiekkaa.
Keksintöä kuvataan tarkemmin turvautumalla seuraaviin esimerkkeihin.
Esimerkit
Seuraavissa esimerkeissä taivutuslujuudet mitattiin betonilla, joka sisälsi yhden paino-osan Portiani-sementtiä ja 0,73 paino-osaa Buckland B-hiekkaa. Veden ja käytetyn sementin keskimääräinen suhde oli 0,35:1· Lisäaineet lisättiin betoniseokseen vesiliuoksina.
Betonikoeseokset kaadettiin muotteihin, joita säilytettiin huoneenlämpötilassa ja yli 90 %:n suhteellisessa kosteudessa. 2, 3, 7, .*+ ja 28 päivän ajanjaksojen kuluttua saatiin taivutuslujuudet neljän pisteen taivutuskokeista jokaisen koebetonin kahdeksalla näytteellä. Näytteet (100 mm x 15 mm x 11 mm) leikattiin betonista kokeita edeltävänä päivänä ja säilytettiin huoneenlämpötilassa ja suuressa kosteudessa.
I, 57926
Esimerkki 1 Tässä kokeessa taivutuslujuudet määritettiin betoneilla, jotka sisälsivät suunnilleen ekvimolaariset määrät kalsiumkloridia, kalsiumformiaattia ja kalsium-tetraformiaattia. Keskitaivutuslujuudet esitetään alla: -2
Lisäaine Lisäaineen Taivutuslujuus MN m väkevyys % v/w -——-—r.....—=—.r.·· -· · '·· ··— 2 paivaa 3 paivaa 7 paivaa 14 paivaa S 6 DIG Π u 1S w a
Kalsiumkloridi 1,50 1,8 !+,l 6,8 6,6
Kalsiumformiaatti 1,77 !+,5 7,1* 7,8 8,0
Kalsiumtetraformiaatti 2,1!+ 6,1 8,9 9,5 9,1
Esimerkki 2 Näissä kokeissa taivutuslujuudet määritettiin betonilla, joka sisälsi 2,5 % w/w (laskettuna prosentteina lisäainetta sementin kuivapainosta) kalsiumkloridia, kalsiumformiaattia, kalsiumtriformiaattia, kalsiumtetraformiattia ja kalsiumpenta-formiaattia. Keskitaivutuslujuudet esitetään alla yhdessä niiden tulosten kanssa, jotka saatiin betonilla, jossa ei vertailutarkoituksissa ollut lisäaineita.
. . -2
Lisäaine Taivutuslujuus MNm 2 pv. 3 pv. 7 pv. li pv. 28 pv.
Ei lainkaan x) 5,7 7,7 11,9 11,9 12,8
Kalsiumkloridi 7,6 8,5 12,1 11,1 12,9
Kalsiumformiaatti 7,3 8,9 11,8 13,1 15,1
Kalsiumtriformiaatti 7,2 8,6 12,5 11,7 11,0
Kalsiumtetraformiaatti 6,9 9,1 12,7 13,2 13,0
Kalsiumpentaformiaatti 7,0 8,5 9,0 12,7 12,3 x) Vertailukokeet
Esimerkki 3 a) Kvalitatiiviset korroosiokokeet suoritettiin tarkoituksena testata identtisten teräsupotepalasten kestoisuutta, jotka oli upotettu erillisiin sementtiseok-siin, joihin jokaiseen oli annosteltu samanlaiset väkevyydet kalsiumkloridia, kalsiumformiaattia, kalsiumtriformiaattia ja kalsiumtetraformiaattia vesiliuoksessa. Senjälkeen, kun seosten oli annettu sitoutua, upotteet poistettiin ja niitä tutkittiin lU päivän kuluttua. Visuaaliselta ulkonäöltään niiden seosten syövyttävä vaikutus, jotka sisälsivät triformiaattia ja tetraformiaattia, osoitti vähäisempää korroosiota kuin ne, jotka sisälsivät kalsiumformiaattia ja kalsiumkloridia. Jälkimmäinen oli huonoin.
5 57926 b) Kvantitatiiviset korroosiokokeet eräillä lisäaineilla suoritettiin myös seuraavasti:
Hiiliterässauvat (ulkohalkaisija 3/8 in) kiillotettiin ja puhdistettiin rasvasta ja ympäröitiin betoniseoksella, joka sisälsi eri lisäaineita (sitoutumis-kiihdyttimiä), teräsbetonisauvojen (ulkohalk. 1", betoni + teräs) valmistamiseksi. Betonisauvoja pidettiin 22 °C:ssa ja 90-95 %:n suhteellisessa kosteudessa. Kuuden kuukauden kuluttua betonisauvat murrettiin ja hiiliterässauvojen korroosio luokiteltiin 10 pisteen skaalalla, 0 (ei korroosiota) -10 (täydellinen korroosio) eri kiihdytinlisäaineilla. Tulokset on taulukoitu alle:
Lisäaine Lisäaineen väkevyys Korroosioluokka % v/v sementistä kuuden kuukauden seoksessa kuluttua
Ei lainkaan - 1-2
Kalsiumformiaatti 5X 1-2
Kalsiumkloridi 1,5XX 10
Kalsiumtetraformiaatti 3,0 0-1 x Käytetyn kalsiumformiaatin näyte oli erittäin epäpuhdas ja tästä johtuu suuri väkevyys xx Lain mukaan sallittu raja betonissa.

Claims (7)

  1. 57926 6
  2. 1. Sementtiseos, tunnettu siitä, että se sisältää sementin kovettumista kiihdyttävän seoksen, joka on kalsiumpolyformiaatin vesiliuos, jossa kalsium-kationin ja formiaattianionin välinen moolisuhde on välillä 1:3 - 1:8.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sementtiseos, tunnettu siitä, että kalsiumpolyformiaatti valitaan kalsiumtriformiaatista, kalsiumtetraformiaa-tista, kalsiumpentaformiaatista, kalsiumheksaformiaatista ja niiden seoksista.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sementtiseos, tunnettu siitä, että kalsiumpolyformiaatti on kalsiumtetraformiaatti. U. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen sementtiseos, tunnettu siitä, että kalsiumpolyformiaatin määrä seoksessa on välillä 0,2 - 5 paino-/5 kuivasta sementtiseoksesta.
  5. 5. Patenttivaatimuksen h mukainen sementtiseos, tunnettu siitä, että kalsiumpolyformiaatin määrä seoksessa on välillä 0,2 - 3,5 paino-% kuivasta sementtiseoksesta.
  6. 6. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen sementtiseoksen valmistamiseksi, tunnettu siitä, että lisätään sementtiseokseen kalsiumpolyformiaatin vesiliuosta, jossa kalsiumkationin ja formiaattianionin välinen moolisuhde on välillä 1:3 - 1:8.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kalsiumpolyformiaatin vesiliuosta lisätään sekoitusprosessissa käytettyyn veteen.
FI781423A 1977-05-17 1978-05-05 Accelerator innehaollande cementkomposition FI57926C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB2067677 1977-05-17
GB20676/77A GB1551656A (en) 1977-05-17 1977-05-17 Cementitious compositions

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI781423A FI781423A (fi) 1978-11-18
FI57926B FI57926B (fi) 1980-07-31
FI57926C true FI57926C (fi) 1980-11-10

Family

ID=10149828

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI781423A FI57926C (fi) 1977-05-17 1978-05-05 Accelerator innehaollande cementkomposition

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4191584A (fi)
JP (1) JPS53141331A (fi)
AU (1) AU514171B2 (fi)
BE (1) BE867190A (fi)
CA (1) CA1092171A (fi)
DE (1) DE2821014A1 (fi)
DK (1) DK214578A (fi)
FI (1) FI57926C (fi)
FR (1) FR2391176A1 (fi)
GB (1) GB1551656A (fi)
IT (1) IT1094813B (fi)
NL (1) NL7804589A (fi)
NO (1) NO145431C (fi)
NZ (1) NZ187286A (fi)
SE (1) SE7805285L (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NZ192046A (en) * 1978-11-15 1981-02-11 Bp Chemicals Co Cementitious composition comprising an acid formate of ammonium, sodium or potassium as an accelerator
JPS59131547A (ja) * 1983-01-19 1984-07-28 ダイセル化学工業株式会社 水中打設用セメント組成物
US4473405A (en) * 1983-04-11 1984-09-25 Martin Marietta Corporation Admixture for hydraulic cement
US4600514A (en) 1983-09-15 1986-07-15 Chem-Technics, Inc. Controlled gel time for solidification of multi-phased wastes
US4769077A (en) * 1987-06-30 1988-09-06 Texas Industries, Inc. Cementitious grout patching formulations and processes
US20040232184A1 (en) * 2003-05-19 2004-11-25 Moen Russel J. Vehicle tow accessory for wheeled receptacle
EP2090560A1 (en) 2008-01-30 2009-08-19 Schlumberger Holdings Limited Chemical activation for cement setting
JP7316151B2 (ja) * 2019-08-23 2023-07-27 デンカ株式会社 コンクリート構造物の劣化診断ツール

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3210207A (en) * 1964-08-24 1965-10-05 Grace W R & Co Non-corrosive accelerator for setting of cements
US3619221A (en) * 1970-03-25 1971-11-09 Grace W R & Co Amine formate accelerator additives for portland cement compositions
US3801338A (en) * 1972-07-10 1974-04-02 Fosroc Ag Cement additives
US4033782A (en) * 1976-03-23 1977-07-05 Martin Marietta Corporation Calcium aluminate cement compositions and mixes and method for preparing them

Also Published As

Publication number Publication date
AU514171B2 (en) 1981-01-29
NL7804589A (nl) 1978-11-21
JPS53141331A (en) 1978-12-09
AU3560878A (en) 1979-11-08
FI57926B (fi) 1980-07-31
DE2821014A1 (de) 1978-11-30
FI781423A (fi) 1978-11-18
IT7823220A0 (it) 1978-05-10
SE7805285L (sv) 1978-11-18
NO145431C (no) 1982-03-24
US4191584A (en) 1980-03-04
NO145431B (no) 1981-12-14
CA1092171A (en) 1980-12-23
DK214578A (da) 1978-11-18
IT1094813B (it) 1985-08-10
NZ187286A (en) 1980-08-26
GB1551656A (en) 1979-08-30
FR2391176A1 (fr) 1978-12-15
BE867190A (fr) 1978-11-17
NO781638L (no) 1978-11-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0011485B1 (en) Acid formates containing cementitious compositions and process for preparing them
US3427175A (en) Accelerator for portland cement
KR820000152B1 (ko) 내식성이 높은 콘크리이트의 제조방법
US5215585A (en) Hydration retarder
EP1061089B1 (en) Multipurpose, cement dispersing polymers for high flow and high strength concrete
US5211751A (en) Hydraulic cement set-accelerating admixtures incorporating amino acid derivatives
KR0150209B1 (ko) 강도 증진 배합 시멘트 및 포트랜드 시멘트 조성물
US4026723A (en) Admixture of alkali-metal nitrate with water-soluble condensate of sulfonated aromatic hydrocarbon and aliphatic aldehyde
MY105261A (en) Acid resistant concrete artcles, especially sulpher concrete pipes and method of manufacturing them.
US4264368A (en) Admixtures and method for accelerating the setting of portland cement compositions
FI57926C (fi) Accelerator innehaollande cementkomposition
JP2012121804A (ja) 水硬性結合剤のための凝結および硬化促進剤、およびその用法、およびその製造法
US3950178A (en) Concrete containing sparingly soluble barium compounds
US20030200903A1 (en) Controlling the set of carbon-fiber embedded cement with electric current
US4464201A (en) Process for producing cement and cement obtained by means of this process
FI98214C (fi) Juoksevuuslisäaine, menetelmä sen valmistamiseksi ja sen käyttö
JPH10236860A (ja) 耐硫酸性セメント組成物
JP2759688B2 (ja) 鉄筋セメントモルタル及び/又は鉄筋コンクリート用腐食抑制剤
JPH11246257A (ja) 植物繊維セメント成形体及びその製造方法
US3373048A (en) Hardening accelerated portland cement
US20050258401A1 (en) Corrosion protection for metals in cementitious material and method of applying and making the same
EP0791565B1 (en) Admixture for cement
US2374562A (en) Treatment of hydraulic cement compositions
US4897120A (en) Accelerator for portland cement derived from fertilizer
KR102576608B1 (ko) 칼슘설포알루미네이트를 함유한 수경성 조성물 및 이를 포함하는 페이스트, 모르타르 및 콘크리트의 유동성 유지방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BP CHEMICALS INTERNATIONAL LIMITED