FI57741B - Anordning foer initiering av spraengladdningar - Google Patents

Anordning foer initiering av spraengladdningar Download PDF

Info

Publication number
FI57741B
FI57741B FI3179/72A FI317972A FI57741B FI 57741 B FI57741 B FI 57741B FI 3179/72 A FI3179/72 A FI 3179/72A FI 317972 A FI317972 A FI 317972A FI 57741 B FI57741 B FI 57741B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
ignition
explosive
capsule
ignition wire
wire
Prior art date
Application number
FI3179/72A
Other languages
English (en)
Other versions
FI57741C (fi
Inventor
Hans Krister Lundborg
Original Assignee
Nitro Nobel Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nitro Nobel Ab filed Critical Nitro Nobel Ab
Application granted granted Critical
Publication of FI57741B publication Critical patent/FI57741B/fi
Publication of FI57741C publication Critical patent/FI57741C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42DBLASTING
    • F42D1/00Blasting methods or apparatus, e.g. loading or tamping
    • F42D1/04Arrangements for ignition
    • F42D1/043Connectors for detonating cords and ignition tubes, e.g. Nonel tubes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C06EXPLOSIVES; MATCHES
    • C06CDETONATING OR PRIMING DEVICES; FUSES; CHEMICAL LIGHTERS; PYROPHORIC COMPOSITIONS
    • C06C5/00Fuses, e.g. fuse cords
    • C06C5/06Fuse igniting means; Fuse connectors

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Geophysics And Detection Of Objects (AREA)
  • Fuses (AREA)
  • Drilling And Exploitation, And Mining Machines And Methods (AREA)
  • Air Bags (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)

Description

Γβΐ ««KUULUTUSJULKAISU ^ΠΠΑΛ
Ma lbj (") utläggningsskrift 5 7 7 4 1 C Patentti nyonnetty 10 10 1930
Patent moddelat (51) ^W3 0 06 0 5/06, F 42 D 1/04 SUOMI —FINLAND (21) PmnttIhukMnui — Ht.«»n»ftknlni 31T9/T2 (22) HtkamlipUvt — AnaMcnlnpd* lU. 11.72 (FI) (23) Alkupllvi—GlMghvtadag lU.ll.72 (41) Tullut JulklMksI — Riivit offantllf 02.06.73
Patentti· Ja rakiltarlhallltu» (44) NlfaMkalpunon |a kuuLjulkalaun pvm. —
Patent· och registentyrelMn ' AnaBtam uttafd oeh utUkrHtm publlnrad 30.06.80 (32)(33)(31) Pyydetty atuolkau*—e«j»rt prkxiuc 01.12.71 Ruotsi-Sveri ge(SE) 15380/71 (71) Nitro Nobel Aktiebolag, 710 30 Gyttorp, Ruotsi-Bverige(SE) (72) Hans Krister Lundborg, Gyttorp, Ruotsi-Sverige(SE) (74) Oy Jalo Ant-Wuorinen Ab (54) Laite räjähdyspanosten sytyttämiseksi - Anordning för initiering av sprängladdningar Tämä keksintö koskee laitetta räjähdyspanosten sytyttämiseksi käyttämällä pienenergistä sytytyslankaa.
Pienenergisellä sytytyslangalla tarkoitetaan tässä sytytyslankoja, joilla on niin pieni oma räjähdysvaikutus, että ne eivät ilman räjähdys- tai sytytyspanosta voi siirtää räjähdystä sytytyslangasta siihen kytkettyyn toiseen sytytyslankaan tai räjähdysaineeseen, joka on räjähdystöitä varten tavanomaista tyyppiä. Eräs käyttökelpoinen pienenerginen sytytyslankatyyppi on esitetty ruotsalaisessa patentissa 333 321.
Keksinnön mukainen laite on käyttökelpoinen myös muissa pien-energisten sytytyslankojen rakennemuodoissa.
Esimerkiksi porausreikään asetetun räjähdyspanoksen sytyttämistä varten kytketään pienenerginen sytytyslanka räjähdyskapseliin, jonka räjähdys- tai sytytyspanos sytytetään sytytyslangasta saadulla kaasuiskuaallolla. Räjähdyskapselin räjähdyspanos sytyttää vuorostaan räjähdyspanoksen. Kaasuiskuaalto syntyy sytytyslangassa sopivasti sopeutetun iskuaallon, kipinäpurkauksen tai vastaavan avulla.
Erään tunnetun ja käytetyn tavan mukaan sytytetään samanaikaisesti useita pienenergisiä sytytyslankoja yhdessä räjähdyssarjassa, kytketään sopivasti muotoiltujen kiinnityslaitteiden ja mahdollisten 57741 2 sytyttävien räjäytyskapselien avulla vastaava pienenerginen sytytyslanka pitkin pitkänomaista räjähtävää sytytyslankaa, jolla on niin suuri ominaisräjähdysvaikutus että se kykenee aloittamaan räjähdyksen kulun vastaavissa kytkentäpisteissä olevissa pienenergisissä sytytyslangoissa. Räjähtävä sytytyslanka sytytetään tavallisesti räjähdys-kapselilla.
Sytyttämiseen räjähtävällä sytytyslangalla liittyy useita epäkohtia, jotka johtuvat suuresta ominaisräjähdysvaikutuksesta, joka voi aiheuttaa vahinkoja ympäristössä tai kytkettyjen, vielä sytyttä-mättömien pienenergisten sytytyslankojen katkeilemista, mikä puolestaan aiheuttaa sen, että räjähdyssarja epäonnistuu. Erään toisen epäkohdan muodostaa räjähtävän sytytyslangan aikaansaama melu, joka monessa tapauksessa estää sen käytön tiheästi asutuilla seuduilla.
Keksinnön tarkoituksena on pienentää huomattavassa määrin ja tietyissä tapauksissa kokonaan poistaa nämä epäkohdat. Tämä saadaan aikaan siten, että laite koostuu yhdestä tai useammasta räjähtämätöntä materiaalia olevasta liitoskappaleesta, joka yksittäinen liitoskap-pale on varustettu reiällä pienenergisen sytytyslangan sekä sytytys-impulssin vahvistimen, esim. alkuräjähdyskapselin, kanssa, sekä yhdellä tai useammalla kanavalla yhden tai useamman sytytettävän sytytyslangan sisäänviemiseksi, josta mainitusta sytytyslangasta sen päiden välillä oleva kaksinkerroin taitettu osa on viety kanavaan, jolloin tämä alkuräjähdyskapselin syttyessä vastaanottaa ja siirtää edelleen sytytysimpulssin sytytyslangan molempia päitä kohti, ja joka sytytyslanka on toisessa päässään varustettu räjähdyskapselilla porausreiäs-sä olevan räjähdyspanoksen sytyttämiseksi sekä toisessa päässään varustettu toiseen liitoskappaleeseen samalla tavalla kuin edellä sijoitetulla alkuräjähdyskapselilla, jolloin samalla tavalla jatketulla sarjaankytkennällä mahdollistetaan porausreikäsarjassa olevien, lukumäärältään rajoittamattomien räjähdyspanosten räjäyttäminen.
Useiden tällaisten sytyttimien yhteenkytkentä keksinnön mukaiseksi sytytysjärjestelmäksi, jotka kaikki sytyttimet käsittävät rä-jähdyskapselin, tietyn pituisen pienenergisen sytytyslangan ja liitos-kappaleen 1. kytkentäkappaleen, saa aikaan sen, että sytyttävän sytyttimen tietyssä pisteessä syntynyt kaasuiskuaalto siirtyy edelleen muiden sytyttimien sytytyslankoihin vastaavien räjähdyskapselien sytyttämistä varten. Kaasuiskuaallon siirtäminen tapahtuu ilman sen siir-tymisnopeuden pienentymistä, vaikka kaasuiskuaallon siirtyminen on katkonainen.
On osoittautunut, että ruotsalaisen patentin 333 321 mukaiset 57741 3 sytytyslangat ovat herkkiä suurelle ilmankosteudelle, sumulle, vedelle (myös yksittäiselle hyvin pienelle pisaralle) sekä vieraille hiukkasille kaasukanavassa. Sytyttimien ja yhteen kytkettyjen sytytys-järjestelmien toiminnan varmistamiseksi on se tai ne kaasukanavat suojattava sisäpuolelta, joita pitkin kaasuiskuaallon on kuljettava. Suoja tehdään siten, että yhdistettäessä useita, sinänsä suljettuja sytyttimiä, saadaan aikaan yhteenkuuluva sytytyslankajärjestelmä, jonka sisäpuoli ei voi joutua alttiiksi vedelle tai lialle kytkentätyön aikana.
Jokainen yksittäinen sytytin, so. jokaista panosta tai poraus-reikää varten tarvittava sytytystoiminta käsittää räjähdyskapselilla varustetun sytytyslangan ja liitoskappaleen ja muodostaa siten kosteutta vastaan tiiviisti suljetun yksikön, jolla voi olla vaihteleva sytytyslangan pituus ja viivästysväli. Sytyttimien yhteenliittäminen yhdeksi sytytysjärjestelmäksi saadaan aikaan liitoskappaleiden avulla (jotka ovat kytkentäkappaleita, joissa on sytyttävä räjähdys-kapseli tai sisäänpuristettu räjähdyspanos), jotka voidaan kytkeä toiseen pienenergiseen sytytyslankaan missä kohdassa tahansa sen pituudella. Kytkentäkappale yhdistää sytyttimet mekaanisesti ja siirtää iskuaallon avulla sytyttävästä räjähdyskapselista tai räjähdys-panoksesta kaasuiskuaallon toisesta sytytyslangasta toiseen kahdessa vastakkaisessa suunnassa, toisaalta yhteen suuntaan, joka johtaa po-rausreiässä olevaan räjähdyskapseliin, ja toisaalta toiseen suuntaan, joka johtaa seuraavaan lävistyselementtiin, joka vuorostaan sytyttää seuraavan sytytyslangan kahteen suuntaan jne. Kytkentäkappale muodostaa myös suojan sytyttävästä räjähdyskapselista tulevia teräviä sirpaleita vastaan sekä vaimentaa sen räjähdysvaikutusta sekä muodostaa lopuksi suojan sytyttävälle räjähdyskapselille ulkopuolisia mekaanisia vahinkoja vastaan.
Eri tavalla panostettujen räjähdyssarjojen tai panosten, joissa sytytyslankojen pituus on riittämätön, kytkeminen voidaan suorittaa erikoisesti valmistettujen jatkesytytysiankojen avulla, joiden toisessä päässä on kytkentäkappale ja toisessa kosteusvarma sulku.
Keksinnössä käytettävä kytkentäkappale (eli liitoskappale) yksittäisten sytyttimien yhdistämistä varten sytytysjärjestelmäksi käsittää kappaleen, joka sopivimmin on muovia, ja varustettu syvennyksellä sytytyslangan sisäänviemistä varten, jossa on päällekutistet-tu sytyttävä räjähdyskapseli, ja yhdellä tai usealla sytytyslangalla, jotka halutaan sytyttää. Sytytyslangat voidaan sopivimmin viedä sytytyslankakanaviin kaksinkerroin taitettuina. Kappale voi myös 57741 4 olla edellä mainitunlainen, mutta joka on varustettu syvennyksellä, jonka sisään räjähdyspanos on kiinteästi puristettu joko suoraan tai hoikin avulla. Sytytyslanka viedään syvennykseen ja kappale puristetaan kiinni sytytyslankaa vasten. Sytytyslankakanavat voivat olla samansuuntaiset, kohtisuorassa tai tietyssä kulmassa sisäänviedyn räjähdyskapselin tai kiinteän räjähdyspanoksen suhteen. Sytytyslan-kakanava voi myös olla aksiaalisesti sijoitettu sytyttävään räjäh-dyskapseliin nähden. Kytkentäkappaleissa voi sytytyslankanavan tai kanavien toisen pään yhteydessä olla mekaaniset lukituslaitteet, esim. ulkonemat, sisäänviedyn kaksinkerroin taitetun sytytyslangan kiinnittämistä varten.
Se rakennemuoto, jossa sytytettävä sytytyslanka viedään kaksinkerroin taitettuna kappaleeseen ja suorassa yhteydessä sytyttävään räjähdyskapseliin sen suuntaisena, sallii sen, että sytyttävän räjähdyskapselin voimakkuutta voidaan voimakkaasti pienentää n. 50 %:lla, millä on suuri merkitys kun kyseessä on lävistyselementin ominaisrä-jähdystehon vaimentaminen. Tämä pienentäminen saadaan aikaan siten, että kaksinkerroin taitettaessa käytetään tehokkaasti hyväksi sytyttävästä räjähdyskapselista tulevan iskuaallon suunnattua komponenttia sisäänviedyn sytytyslangan sytyttämiseksi kahdessa diametraalisessa suunnassa.
Sen ominaisräjähdystehon pienentämisen valaisemiseksi, joka voidaan saavuttaa kun sarja kytketään keksinnön mukaiseen kytkentäkappaleeseen ja menetelmään verrattuna tunnetunlaiseen räjähtävällä sytytyslangalla suoritettuun kytkentään voidaan mainita seuraavat esimerkit: Räjähtävä syty- Ruots.patentin 333 321 tyslanka 10 g/m mukainen pienenerginen sytytyslanka ja lävis-tyselementti
Kokonaismäärä räjähdysainetta, laskettuna g PETN, joka räjähtää porausreikäaukkojen ulkopuolella sytyttämällä 10-rei-käSarja, jossa on 2 m reikä- välit 180 g < 2,4 g
Joitakin keksinnön mukaisia rakennemuotoja selitetään lähemmin viitaten oheiseen piirustukseen, jossa kuviot 1-4 esittävät neljää vaihtoehtoista kytkentäkappalerakennetta, kuviot 5-7 ja 8-13 kahta kytkentäkappaleen rakennemuotoa, jotka koostuvat kahdesta yhteenlii-tettävästä osasta, kuvio 14 keksinnön mukaista sytytintä ja kuvio 15 kaaviollisesti keksinnön mukaista sytytysjärjestelmää. Viitemerkit 5 57741 ovat samat kaikissa kuvioissa.
Kytkentäkappaleet käsittävät rungon 1, joka sopivimmin on valmistettu muovista, esim. polyeteenistä, jossa on syvennys 2 sytyttävän räjähdyskapselin sisäänviemistä varten, joka on yhdistetty sytytyslankaan, ja yhden tai useamman sytytyslankakanavan 3 yhden tai useamman kaksinkerroin taitetun sytytyslangan 4 sisäänviemistä varten. Kanavat 3 on järjestettävä siten, että jonkin osa sytytyslangasta 4 tulee suoraan yhteyteen räjähdyskapselin kanssa tai pienen välimatkan päähän siitä. Kuvion 1 mukaan on sytytyslankakanava 3 samansuuntainen räjähdyskapselisyvennyksen 2 kanssa, kuvion 2 mukaan suorassa kulmassa ja kuvion 3 mukaan vinossa kulmassa räjähdyskapselisyvennyksen 2 suhteen. Kuvion 4 mukaan sytytyslankakanava 3 on sijoitettu aksiaalisesti räjähdyskapselisyvennyksen 2 suhteen.
Kuvio 5 esittää erästä toista kytkentäkappaletta 1 sivulta katsottuna, kuvio 6 leikattuna ja kuvio 7 molempia osia leikattuina. Kappale koostuu kahdesta yhteenliitettävästä osasta 5 ja 6, jotka on esitetty kuviossa 7. Toinen osa 5 on varustettu keskeisellä syvennyksellä 2 sytyttävän räjähdyskapselin sisäänviemistä varten ja kahdella sen kanssa samansuuntaisella sytytyslankakanavalla 3 kahden kaksinkerroin taitetun sytytyslangan 4 sisäänviemistä varten. Räjähdyskapselin kiinnittämistä varten käytetään ylempää osaa 6, jossa on vastaava ontelo 2 räjähdyskapselin paikallaan pitämistä varten. Lisäksi siinä on kanava 8 sytyttävään räjähdyskapseliin liitetyn sytytyslangan läpiviemistä varten. Osa 6 on edelleen varustettu kahdella ulokkeella 7, joiden yli sytytyslangan 4 kaksinkerroin taitetut päät voidaan kiinnittää, kts. kuv. 5 ja 6.
Kuviot 8-13 esittävät kytkentäkappaleen 1 erästä toista raken-nemuotoa, joka käsittää kaksi yhteen liitettävissä olevaa osaa 5 ja 6. Toinen osa 5 on varustettu suuremmalla keskeisellä aukolla 2 ja kahdella pohjaan sijoitetulla pienemmällä aukolla 3, jotka muodostavat osan sytytyslankakanavista. Osa 6 on muodostettu muovikappaleeksi ja varustettu keskeisellä aukolla 8, johon räjähdyspanos 10 painetaan alas joko suoraan tai hoikin 9 avulla. Osa 6 on edelleen varustettu kahdella samansuuntaisella syvennyksellä 11, jotka yhdessä osan 5 kanssa muodostavat sytytyslankakanavat 3. Ulokkeet 7 muodostavat elimet kaksinkerroin taitettujen sytytyslankojen 4 kiinnittämistä varten. Osat 5 ja 6 liitetään yhteen ja kiinnitetään näppä-salpaamalla.
Koska kappaleet kuvioiden 5-13 mukaisesti ovat varustetut kah- 57741 6 della kanavalla kahden sytytyslangan sisäänviemistä varten, voidaan sytyttimiä jatkaa ja myös kaksi rinnankytkettyä sarjaa sytyttää.
Eräs esimerkki sytyttimen eräästä rakennemuodosta, joka on selitetty aikaisemmin, esitetään kaaviomaisesti kuviossa 14, jossa 9 on räjähdyskapseli esim. porausreiässä olevan räjähdyspanoksen sytyttämiseksi, 4 on pienenerginen sytytyslanka, ja johon kuuluu lävistys-elementti, joka käsittää kytkentäkappaleen 1 ja sytyttävän räjähdys-kapselin tai sisäänpuristetun räjähdyspanoksen 10. Sanonta lävistys-elementti muodostaa yhteisen käsitteen kytkentäkappaleelle, joka ympäröi sisään asetettua sytyttävää räjähdyskapselia, joka on suoraan kutistettu sytytyslangan päälle, tai kytkentäkappaleelle jossa on kiinteä räjähdyspanos, joka on puristettu joko suoraan tai hoikin avulla kappaleeseen. Viimeksi mainitussa tapauksessa liitetään kappale suoraan sytytyslankaan.
Kuvio 15 esittää kaaviomaisesti sytytysjärjestelmää, jossa käytetään keksinnön mukaista siirtoelementtiä. Sytyttävä sytytyslanka sytytetään sopivalla tavalla kuten edellä on selitetty. Kaasuisku-aalto seuraa sytyttävää sytytyslankaa ja sytyttää räjähdyskapselin siirtoelementissä No 1. Tällöin lävistetään ja sytytetään sytytin 1 kahdessa suunnassa, toisessa suunnassa alas vaiheräjähdyskapseliin porareiässä No 1 ja toisessa suunnassa sytyttävään räjähdyskapseliin siirtoelementissä No 2, minkä jälkeen toiminta ja syttyminen toistuu rajoittamattoman moneen räjähdyspanokseen porausreikäsarjassa.
Esitetyt kytkentäkappaleet, siirtoelementit ja sytytysjärjestelmä on suunniteltu ruotsalaisen patentin n:o 333 321 mukaisia pien-energisiä sytytyslankoja varten. Samaa kytkentäkappaletta, siirto-elementtiä ja sytytysjärjestelmää voidaan myös käyttää muita pien-energisiä sytytyslankoja varten.

Claims (3)

57741 7
1. Laite räjähdyspanosten sytyttämiseksi, kuten useamman po-rausreikäsarjassa olevan panoksen sytyttämiseksi, käyttämällä pien-energistä sytytyslankaa, tunnettu siitä, että laite koostuu yhdestä tai useammasta, räjähtämätöntä materiaalia olevasta liitos-kappaleesta (1), joka yksittäinen liitoskappale on varustettu reiällä (2) pienenergisen sytytyslangan sisäänviemiseksi sytytysimpulssiin vahvistimen, esim. alkuräjähdyskapselin, kanssa, sekä yhdellä tai useammalla kanavalla (3) yhden tai useamman sytytettävän sytytyslangan (4) sisään- " viemiseksi, josta mainitusta sytytyslangasta (4) sen päiden välillä oleva kaksinkerroin taitettu osa on viety kanavaan (3), jolloin tämä alkuräjähdyskapselin syttyessä vastaanottaa ja siirtää edelleen sy-tytysimpulssin sytytyslangan molempia päitä kohti, ja joka sytytyslanka (4) on toisessa päässään varustettu räjähdyskapselilla poraus-reiässä olevan räjähdyspanoksen sytyttämiseksi sekä toisessa päässään varustettu toiseen liitoskappaleeseen (1) samalla tavalla kuin edellä sijoitetulla alkuräjähdyskapselilla, jolloin samalla tavalla jatketulla sarjaankytkennällä mahdollistetaan porausreikäsarjassa olevien, lukumäärältään rajoittamattomien räjähdyspanosten räjäyttäminen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että liitoskappaleen (1) toisessa kanavassa tai kanavissa (3) on mekaanisia lukituselimiä (7) sisäänvietyjen sytytyslankojen (4) kiinnittämiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 ja/tai 2 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että räjähdyskapselit, sytytyslangat (4) ja sytytysimpuls-sin vahvistimet muodostavat suljetun laitteen mahdolliseen ympäristön kosteuteen nähden.
FI3179/72A 1971-12-01 1972-11-14 Anordning foer initiering av spraengladdningar FI57741C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE1538071 1971-12-01
SE1538071 1971-12-01

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI57741B true FI57741B (fi) 1980-06-30
FI57741C FI57741C (fi) 1980-10-10

Family

ID=20300567

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI3179/72A FI57741C (fi) 1971-12-01 1972-11-14 Anordning foer initiering av spraengladdningar

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3878785A (fi)
AT (1) AT328938B (fi)
AU (1) AU469127B2 (fi)
BR (1) BR7208338D0 (fi)
CA (1) CA985956A (fi)
DE (1) DE2255106C3 (fi)
ES (1) ES409390A1 (fi)
FI (1) FI57741C (fi)
GB (1) GB1420950A (fi)
IT (1) IT975896B (fi)
NO (1) NO134110C (fi)
SU (1) SU656498A3 (fi)
ZA (1) ZA727873B (fi)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3987733A (en) * 1975-02-10 1976-10-26 The Ensign-Bickford Company Millisecond delay surface connector
US3987732A (en) * 1975-02-10 1976-10-26 The Ensign-Bickford Company Non-electric double delay borehole downline unit for blasting operations
SE7604047L (sv) * 1976-04-06 1977-10-07 Nitro Nobel Ab Anleggning for sprengning av kroppar sasom berg, betong och dermed liknande
US4187780A (en) * 1978-05-10 1980-02-12 Ensign-Bickford Company Detonating cord and blasting cap connector block
US4426933A (en) * 1981-04-27 1984-01-24 E. I. Du Pont De Nemours And Company Non-electric blasting assembly
US4481884A (en) * 1981-12-28 1984-11-13 E. I. Du Pont De Nemours And Company Field-connected explosive booster for initiating low-energy explosive connecting cords
US4495867A (en) * 1982-06-18 1985-01-29 E. I. Du Pont De Nemours And Company Assembly for initiating explosives with low-energy detonating cord
US4494392A (en) * 1982-11-19 1985-01-22 Foster Wheeler Energy Corporation Apparatus for forming an explosively expanded tube-tube sheet joint including a low energy transfer cord and booster
DE3520490A1 (de) * 1985-04-10 1986-10-16 Friedrich-Wilhelm Dipl.-Kaufm. 4600 Dortmund Sobbe Vorrichtung zum verbinden von sprengschnur und zuender
SE452880B (sv) * 1985-07-01 1987-12-21 Nitro Nobel Ab Sett och anordning for koppling av stubiner
US4757764A (en) * 1985-12-20 1988-07-19 The Ensign-Bickford Company Nonelectric blasting initiation signal control system, method and transmission device therefor
US4953464A (en) * 1987-07-13 1990-09-04 Atlas Powder Company Multi-directional signal transmission in a blast initiation system
US4821645A (en) * 1987-07-13 1989-04-18 Atlas Powder Company Multi-directional signal transmission in a blast initiation system
US5162606A (en) * 1990-04-12 1992-11-10 Atlas Powder Company Modular blasting system
US5086702A (en) * 1990-04-12 1992-02-11 Atlas Powder Company Modular blasting system
US5012741A (en) * 1990-04-16 1991-05-07 The Ensign-Bickford Company Initiator for a transmission tube
GB9017716D0 (en) * 1990-08-13 1990-09-26 Ici Plc Low energy fuse
US5204492A (en) * 1991-10-30 1993-04-20 Ici Explosives Usa Inc. Low noise, low shrapnel detonator assembly for initiating signal transmission lines
PE46296A1 (es) * 1994-10-07 1996-10-31 Austin Powder Co Bloque conector para retener lineas tubulares de transmision
US5594196A (en) * 1995-04-20 1997-01-14 Ireco, Inc. Shock tube surface connector
US5708228A (en) * 1996-01-11 1998-01-13 The Ensign-Bickford Company Method and apparatus for transfer of initiation signals
US5703320A (en) * 1996-01-18 1997-12-30 The Ensign Bickford Company Connector for blast initiation system
US5659149A (en) * 1996-01-18 1997-08-19 The Ensign-Bickford Company Secure connector for blast initiation signal transfer
MXPA03009709A (es) * 2001-04-24 2004-05-21 Ensign Bickford Co Detonador no electrico.
FR2937638B1 (fr) * 2008-10-24 2010-12-17 Davey Bickford Dispositif de connexion d'au moins deux tubes conducteurs a onde de choc
US9133072B1 (en) * 2013-03-20 2015-09-15 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Tactical capsule charge system
RU2584285C1 (ru) * 2014-12-04 2016-05-20 Акционерное общество "Новосибирский механический завод "Искра"(АО НМЗ "Искра") Соединитель для подрывных инициирующих устройств

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1337225A (fr) * 1961-11-24 1963-09-13 Schlumberger Prospection Perfectionnements aux dispositifs d'amorçage des cordeaux détonants
US3175491A (en) * 1963-06-08 1965-03-30 Canadian Ind J-shaped detonating fuse connector
US3205818A (en) * 1963-08-02 1965-09-14 Du Pont Connector for explosive cords
US3349706A (en) * 1966-07-15 1967-10-31 Du Pont Tailless connector
GB1204924A (en) * 1967-10-11 1970-09-09 Ici Ltd Detonator connector
US3614928A (en) * 1969-03-12 1971-10-26 Gulf Oil Corp Cast high explosive primer
GB1233138A (fi) * 1969-03-31 1971-05-26

Also Published As

Publication number Publication date
US3878785A (en) 1975-04-22
DE2255106A1 (de) 1973-06-07
NO134110B (fi) 1976-05-10
FI57741C (fi) 1980-10-10
ZA727873B (en) 1974-06-26
ATA951972A (de) 1975-06-15
ES409390A1 (es) 1976-03-16
IT975896B (it) 1974-08-10
BR7208338D0 (pt) 1973-09-25
NO134110C (fi) 1976-08-18
DE2255106C3 (de) 1981-09-10
DE2255106B2 (de) 1980-10-09
GB1420950A (en) 1976-01-14
SU656498A3 (ru) 1979-04-05
AT328938B (de) 1976-04-12
AU4937772A (en) 1974-05-30
AU469127B2 (en) 1976-02-05
CA985956A (en) 1976-03-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI57741B (fi) Anordning foer initiering av spraengladdningar
AU2011213319B2 (en) Rock cracker cartridge and ignition capsule
AU696967B2 (en) Detonator-to-shock tube ignition transfer connector
US4998477A (en) Detonation transfer apparatus for initiating detonation of an insensitive detonating cord utilizing an initiating compound, flyer and shock reflector
US20040055494A1 (en) Detonator junction for blasting networks
JPS6041638B2 (ja) 遅発雷管
NZ200408A (en) Non-electric blasting assembly and connector
US4335652A (en) Non-electric delay detonator
GB2252605A (en) Safety booster for explosive systems
GB1533685A (en) Delay detonator device
US2475875A (en) Explosive assembly
US4314508A (en) Device with incendiary fusecord ignited by detonation
US4369708A (en) Delay blasting cap
JPS5817157B2 (ja) バクハツコンゴウガスノ ネツバクハツエネルギ−デ テンカカノウナライカン オヨビ バクハケイ
US5665932A (en) Initiation of blasting
EP0015697A1 (en) Non-electric delay detonator and assembly of a detonating cord and a delay detonator
JPS62258999A (ja) 遅発発破雷管
SE526830C2 (sv) Sprängpatron
RU2210722C2 (ru) Инициирующее устройство
US3894489A (en) Explosive assemblies and method of utilizing the same
US5932835A (en) Line charge insensitive munition warhead
JPH028697A (ja) 爆薬の多方向性起爆方法及びこれに用いる装置
US6606950B1 (en) Method and apparatus for positioning a shaped charge
RU2046276C1 (ru) Газодинамический электродетонатор
KR100279050B1 (ko) 격벽착화기