FI57446B - Anodkonstruktion foer elektrolysceller - Google Patents

Anodkonstruktion foer elektrolysceller Download PDF

Info

Publication number
FI57446B
FI57446B FI1782/70A FI178270A FI57446B FI 57446 B FI57446 B FI 57446B FI 1782/70 A FI1782/70 A FI 1782/70A FI 178270 A FI178270 A FI 178270A FI 57446 B FI57446 B FI 57446B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
titanium
channel
tube
cell
anode
Prior art date
Application number
FI1782/70A
Other languages
English (en)
Other versions
FI57446C (fi
Inventor
Frank Smith
John Hubert Entwisle
Original Assignee
Ici Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ici Ltd filed Critical Ici Ltd
Publication of FI57446B publication Critical patent/FI57446B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI57446C publication Critical patent/FI57446C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B11/00Electrodes; Manufacture thereof not otherwise provided for
    • C25B11/02Electrodes; Manufacture thereof not otherwise provided for characterised by shape or form
    • C25B11/03Electrodes; Manufacture thereof not otherwise provided for characterised by shape or form perforated or foraminous

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrodes For Compound Or Non-Metal Manufacture (AREA)

Description

ΓβΊ /««xKUULUTUSJULKAISU ς ΠΛΑΖ
Μα lBJ ν11) UTLÄGGN I NGSSKRIFT 3 ' ^ ^ O
»gHg C (45) Pa ^r.;.u ί i-v 11 03 i;C0 ^ ^ (51) Ky.Hc.3/h«t.a.3 c 25 B 11/02 SUOMI—FINLAND (21) PtttMaMttning 1782/70 (22) HtkMniapUvi—AMeknlnpdif 25*06.70 (FI) (23) AlkupUvt—Gllti(h«t*dt| 25.06.70 (41) Tullut {ulkbakil - Blhrit effMtllg 28.12.70
Patentti· ja rekisterihallitut (44) NihUvUcip^ j. kuuL|Ullai*un pvm.- _ Λΐ
Patent- och registentyralaan Amöiun uti»gd och utUkrtfun pubiicurad 30.04.oo (32)(33)(31) Pyy*«tty *tuoik*u*—&*gird prioritat 27.06.69
Englanti-England(GB) 32544/69 (71) Imperial Chemical Industries Limited, Imperial Chemical House, Millbank, London S.W.l, Englanti-England(GB) (72) Frank Smith, Runcorn, Cheshire, John Hubert Entvisle, Runcorn,
Cheshire, Englanti-England(GB) (74) Oy Kolster Ab (54) Anodirakenne elektrolyysikennoj a varten - Anodkonstruktion för elektrolys-celler
Esiteltävä keksintö käsittelee anodirakennetta elektrolyysikennoja varten. Tarkemmin se käsittelee anodirakennetta, joka on erikoisen sopiva käytettäväksi kennoissa, joissa anodilla kehittyy kaasua.
Viime vuosina on ehdotettu käytettäväksi anodeina, erikoisesti kennoissa, joissa elektrolysoidaan vesipitoisia alkaalimetallin kloridiliuoksia, rakenteita, joissa kerros platinaryhmän metallia tai metalleja ja/tai niiden oksideja muodostaa toimivan anodipinnan ja joka on asennettu filminmuodostavaa metallia, tavallisesti titaania, olevalle tukirakenteelle. Anodijohdin, joka johtaa virtaa kennossa olevaan anodiin, voidaan myös rakentaa titaanista, koska tämä metalli on vastustuskykyinen sähkökemiallisia vaikutuksia vastaan kennossa vallitsevissa vaikeissa anodisissa olosuhteissa, miitta pääomamenojen ja käyttökustannusten pienentämiseksi on suotavaa käyttää niin paljon kuin mahdollista halvempaa ja paremmin johtavaa metallia. Tämän vuoksi on ehdotettu käytettäväksi virtajohtona yhdistettyä rakennetta, jossa kuparia, terästä tai alumiinia oleva sisus suojataan sähkökemialliselta vaikutukselta titaanikuorella tai peitteellä. Alumiini on 2 57446 yleensä suosituin sisusmetalli sen hinta/paino suhteen perusteella riittävän sähköjohtavuuden omaavana, mutta sellainen rakenne aiheuttaa vaikeuksia mekaanisesti lujan ja alhaisen sähkövastuksen omaavan liitoksen valmistamiseksi alumiini-ytimen ja titaanikuoren tai anodirakenteen titaanitukiosan välille. Tämä on tärkeää, koska virran, joka kulkee pääasiassa hyvin johtavassa alumiiniytimessä, täytyy läpäistä jossakin kohtaa alumiiniytimen ja titaanikuoren tai titaania olevin anodirakenteen liitoskohta, toimivan anodipinnan saavuttamiseksi.
Tämä ongelma voidaan ratkaista käyttämällä alumiinisen virtajohdintangon ja titaanilevyn yhteenliittämiseen ruuviliitosta kuten on esitetty US-patentti-julkaisussa 3 297 561.
Lisäksi tämän vaikeuden ratkaisemista on ehdotettu sulattamalla ja saosta-taalla titaanikuoren sisällä oleva alumiiniydin ja juottamalla alumiiniydin titaanikuoreen ytimen ja kuoren vierekkäisten pintojen juottokelpoisella metallilla päällystämisen jälkeen. Sulattaminen ja saostaminen ovat korkeassa lämpötilassa tapahtuvia prosesseja, jotka voivat aiheuttaa vääntymisiä. Juottaminen aiheuttaa kutistumisvaikeuksia ytimen ja kuoren välille jäähtymisessä ja on paljon työtä vaativa tarvittavien esipäällystystyövaiheiden vuoksi.
Esiteltävä keksintö poistaa nämä vaikeudet aikaansaamalla kitkahitsatun liitoksen sopivasti alumiinisen virtajohtimen ja anodirakenteen titaanisen tuki-kappaleen välille.
Esiteltävän keksinnön mukaan aikaansaadaan vaakasuora anodirakenne esim. alkalikloridi-elektrolyyttikennoja varten, joka rakenne käsittää sähköä hyvin johtavaa metallia olevan pystysuoran virtajohdintangon, jonka alaosaa ympäröi titaaniputki, jolla on hitsaamalla aikaansaatu hyvä sähkökosketus mainitun putken sulkevaan titaanipäätylevyyn, jonka vastakkaiset reunat on taivutettu alaspäin muodostamaan kanavan kaasujen kulkutieksi ja jossa on aukkoja kaasun päästämiseksi kennon yläosaan, ja mainitun päätylevyn kanssa yhdensuuntainen sen taivutettuihin reunoihin hitsaamalla johtavasti liitetyn rei’itetyn titaanirakenteen, jonka pinnalla ainakin osaksi on toimivaa elektrodiainetta oleva pinnoite, jolloin ano-dirakenteelle on pääasiassa tunnusomaista, että alumiininen virtajohdintanko on alapäästään kiinnitetty kitkahitsillä mainittuun litteään titaanipäätylevyyn.
Tässä esitteessä tarkoitetaan "titaanilla" joko yksinomaan titaania tai titaaniin perustuvaa seosmetallia, jonka anodiset polarisaatio-ominaisuudet ovat verrattavissa titaanin ominaisuuksiin.
Toimiva elektrodimateriaali voi olla mitä materiaalia tahansa, joka pystyy siirtämään elektroneja elektrolyytistä anodirakenteen titaaniosaan ja joka on vastustuskykyinen sähkökemiallista vaikutusta vastaan niissä olosuhteissa, jotka 3 57446 vallitsevat kennossa, jossa anodia käytetään. Käytettäessä erittäin korroosioivassa väliaineessa, esimerkiksi kloridielektrolyyteissä, toimiva elektrodimateriaali voi sopivasti olla yhtä tai useampaa platinaryhmän metallia so. platinaa, rodiumia, iridiumia, ruteniumia, osmiumia ja palladiumia ja/tai näiden oksideja tai muuta metallia tai yhdistettä, joka voi toimia anodina ja joka on kestävä sähkökemiallista liukenemista vastaan kennossa, esimerkiksi reniumia, reniumtrioksidia, magnetiittia, titaaninitridiä, borideja, fosfideja tai silisidejä platinaryhmän metalleista tai happipitoista puolijohtavaa yhdistettä. Toimivan elektrodimateri-aalin sisältämä päällyste voi myös sisältää eristäviä oksideja, erikoisesti kal-vonmuodostavien metallien kuten titaanin oksideja, kuten alalla on tunnettu, kiinnittämään toimiva elektrodimateriaali lujemmin kantavaan titaanirakenteeseen sekä parantamaan sen vastustuskykyä liukenemista vastaan kennossa. Suositeltava päällyste, joka sisältää toimivan elektrodimateriaalin anodeja varten ja jota käytetään elohopea-katodeissa elektrolysoitaessa alkaalimetallin kloridiliuoksia, sisältää vähintään yhden platinaryhmän metallin vähintään yhtä oksidia, varsinkin ruteniumoksidia toimivana elektrodimateriaalina ja titaanidioksidia.
Kun keksinnön mukainen anodirakenne sijoitetaan kennoon, titaaniputki kulkee tiivisteen lävitse kennon kotelossa, esimerkiksi kennon kannessa, niin, että alumiininen virtajohtotanko on suojattu kosketukselta kennon sisällön kanssa. Yleensä alumiininen virtajohtotanko on tehty riittävän pitkäksi niin, että se ulottuu ulos titaaniputkesta sallien sähkövirtakiskon helpon kiinnittämisen tangon päähän kennon ulkopuolella.
Keksinnön suositeltavassa toteutuksessa titaania oleva sulkulevy ja titaani-kappaleet, jotka yhdessä muodostavat ylösalaisin olevan kanavan, valmistetaan yhdestä titaanimetallia olevasta kappaleesta. Lisäksi ylösalaisin oleva kanava voi ulottua sekä pitkittäis- että poikittaissuunnassa runsaasti sen alueen ulkopuolelle, jolla se sulkee titaaniputken pään ja tavallisesti ulottuukin näin tukeakseen riittävän pinta-alan omaavaa päällystettyä rei'itettyä titaaniraken-netta, joka kennoon asennettuna muodostaa halutun pinta-alan omaavan toimivan anodin. Tällaiset toteutukset on esitetty oheisissa piirroksissa 1-7, jotka eivät ole oikeassa mittakaavassa ja joissa vastaavat osat on numeroitu samoin.
Kuviot 1 ja 2 esittävät kohtisuoria leikkauksia toisiaan vastaan pystytasos-sa elektrodirakenteen keskustan kautta. Näissä kuvioissa poikittain olevan titaa-nikanavan 1 keskiosa muodostaa vesitiiviin päätekappaleen titaaniputken 2 alapäähän putken pään ympäri kulkevan hitsaussauman avulla, kuten on esitetty numerolla 3. (Muita sopivia menetelmiä, joita ei ole esitetty, hitsaukseen 3 ovat sähkövastushitsaus ja kitkahitsaus). Alumiininen virtajohtotanko h on alapäästään 11 57446 kiinnitetty kanavan 1 keskikohtaan kitkahitsauksen avulla, mikä on esitetty numerolla 5· Kanavan 1 reunat on hitsattu sopivin välimatkoin, esitettynä numerolla 6, vaakasuoraan asetettuun revitettyyn titaanikappaleeseen 7, jolla on vähintään osalla pinnastaan päällyste (ei-esitetty), joka sisältää toimivaa elektrodimate-riaalia, kuten edellä on esitetty. Rei'itetty titaanikappale 7 voi sopivasti olla minireikäinen titaanilevy, esimerkiksi venytettyä titaanimetallia oleva levy. Vaihtoehtoisesti rei'itetty kappale voidaan rakentaa pitkänomaisista titaanikap-paleista, jotka on sijoitettu toisistaan erilleen pituusakselit keskenään yhdensuuntaisina, joista jokainen on hitsattu molempiin poikittaiskanavan alareunoihin. Nämä kappaleet voivat olla esimerkiksi ohuita liuskoja, tankoja, puolisylinterin muotoisia muotokappaleita ylöspäin kuperia tai alaspäin kuperia tai U-muotoisia kappaleita tai ylösalaisin olevia U-kappaleita, U:n suljetun pään ollessa haluttaessa tasoitetun. Lisäksi järjestely, joka muistuttaa mainittua rakennettua kappaletta, jossa pitkänomaiset kappaleet olivat sijoitetut vierekkäin pituusakselit yhdensuuntaisina, voidaan saada aikaan puristamalla titaanilevya leikkaavan ja muotoilevan työkappaleen avulla, jolloin saadaan alaspuristetuin aukoin varustettu rakenne. Täten saadut raot voidaan sopivasti kääntää kohtisuoraan titaani-levyn alkuperäistä tasoa vastaan tai jokainen niiden reunoista voidaan taivuttaa pyöreäksi muodostamaan likimain puolisylinterimäiset ulokkeet, jotka vuorottele-vat rakojen kanssa, joista ne muodostava metalli on puristettu pois.
Kuvio 3 esittää anodirakennetta, jossa rei'itetty titaanikappale on rakennettu vierekkäin yhdensuuntaisiksi sijoitetuista titaaniliuskoista 8, joista jokaisen yksi pitkä sivu on hitsattu poikittain olevan titaanikanavan 1 molempiin alareunoihin, kuten on esitetty numerolla 6. Kuvion 3 muut osat vastaavat kuvion 2 osia. Kim rei'itetty titaanikappale on rakennettu tällä tavalla, vähintään puolet sillä olevaa toimivaa elektrodimateriaalia sisältävästä päällysteestä voidaan sopivasti sijoittaa liuskojen 8 tasoille (pystysuorat pinnat piirustuksen mukaisessa rakenteessa), kuten on esitetty brittiläisessä patenttijulkaisun n:o 1 076 973 titaanisäleistä muodostettujen anodipintojen platinaryhmän metalleja olevista päällysteistä.
Haluttaessa voidaan keksinnön puitteissa alumiinista virtajohtoa ympäröivä titaaniputki varustaa sen alapäässä olevalla laipalla, jolloin titaaniputken ja poikittaisen titaanikanavan välinen vesitiivis liitos tehdään hitsaamalla laippa kanavaan. Samoin voidaan poikittaiskanavan jokainen sivu päättää laipalla, jolloin rei'itetty titaanikappale, jolla on toimivaa elektrodimateriaalia oleva päällyste, hitsataan näihin laippoihin. Nämä lisäosat sisältävä anodirakenne on esitetty kuviossa H, jossa laippa 8a ja hitsaus 9 korvaavat hitsauksen 3 kuviossa 1 ja laipat 10 ja hitsit 11 korvaavat hitsit 6 kuviossa 1.
5 57446
Kuvioissa 1-1* alumiinisen virtajohtotangon 1* on esitetty täyttävän pääosaltaan titaaniputken 2 poikkileikkauksen. Tavallisesti suosittelemille tätä järjestelyä, jossa on jätetty vain senverran tilaa tangon ja putken välille, että nämä osat voidaan asentaa helposti niin, että saadaan alumiinitangolle alhaisin sähkö-vastus käytetyn putken halkaisijaan verrattuna. Ei kuitenkaan ole oleellista, että tanko täyttää ahtaasti putken ja laajempaa väliä voidaan haluttaessa käyttää näiden kahden osan välillä.
Keksinnön mukainen anodirakenne on erittäin sopiva käytettäväksi kennossa, jossa anodilla kehittyy kaasua ja jossa päällystettyä titaania oleva toimiva anodirakenne on järjestetty yhdensuuntaiseksi pääasiassa vaakasuoran katodin, esimerkiksi virtaavan elohopeakatodin kanssa, koska myös kaasu, jota kehittyy juuri virtajohdon alapuolella, voi kulkeavapaasti ylöspäin rei’itetyn anodin lävitse poikittain olevaan kanavatilaan.ja pääsee virtaamaan ulos mainitun kanavan molem-' mistä päistä tai yhdestä tai useammasta aukosta, jotka on tehty kaasun poiston helpottamiseksi kanavan kanteen kanavan kummankin pään ja sen keskellä oleviin titaaniputken väliseen alueeseen. Sopivia järjestelyjä aukkoja varten on esitetty kuvioissa 5-7, jotka ovat tasoesityksiä esittäen ainoastaan titaania olevan kanavakappaleen 1 ja virtajohtimen 1* sitä ympäröivine titaaniputkineen 2. Kuvion 5 järjestelyssä on ainoastaan yksi suuri aukko 12 tehty kanavan kumpaankin päähän. Kuvion 6 järjestelyssä on joukko pieniä aukkoja 13 kanavan kummassakin puoliskossa ja kuvion 7 järjestelyssä kanava on leikattu kummastakin päästä likimain V-muotoiseksi 1U kaasun poistumisen helpottamiseksi .

Claims (1)

  1. 6 57446 Patenttivaatimus: Vaakasuora anodirakenne esim. alkalikloridielektrolyysikennoja varten, joka rakenne käsittää sähköä hyvin johtavaa metallia olevan pystysuoran virta-johdintangon (¼), jonka alaosaa ympäröi titaaniputki (2), jolla on hitsaamalla aikaansaatu hyvä sähkökosketus mainitun putken sulkevaan titaanipäätylevyyn (1), jonka vastakkaiset reunat on taivutettu alaspäin muodostamaan kanava kaasujen kulkutieksi ja jossa on aukkoja kaasun päästämiseksi kennon yläosaan, ja mainitun päätylevyn (1) kanssa yhdensuuntainen sen taivutettuihin reunoihin hitsaamalla johtavasti liitetyn rei'itetyn titaanirakenteen (7), jonka pinnalla ainakin osaksi on toimivaa elektrodiainetta oleva pinnoite, tunnettu siitä, että alumiininen virtajohdintanko (k) on alapäästään kiinnitetty kitkahitsillä (5) mainittuun litteään titaanipäätylevyyn (1).
FI1782/70A 1969-06-27 1970-06-25 Anodkonstruktion foer elektrolysceller FI57446C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB3254469 1969-06-27
GB3254469 1969-06-27

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI57446B true FI57446B (fi) 1980-04-30
FI57446C FI57446C (fi) 1980-08-11

Family

ID=10340232

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1782/70A FI57446C (fi) 1969-06-27 1970-06-25 Anodkonstruktion foer elektrolysceller

Country Status (7)

Country Link
US (1) US3676325A (fi)
JP (1) JPS4815146B1 (fi)
BE (1) BE752433A (fi)
FI (1) FI57446C (fi)
FR (1) FR2063122B1 (fi)
GB (1) GB1304518A (fi)
ZA (1) ZA703781B (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3900384A (en) * 1972-11-24 1975-08-19 Ppg Industries Inc Method of assembling a bipolar electrode having friction welded conductor/connector means and bipolar electrode formed thereby
GB1394026A (en) * 1973-02-21 1975-05-14 Ici Ltd Anodes for electrochemical processes
US4022679A (en) * 1973-05-10 1977-05-10 C. Conradty Coated titanium anode for amalgam heavy duty cells
JPS5418086Y2 (fi) * 1973-05-28 1979-07-10
DE2327303C3 (de) * 1973-05-29 1981-07-30 Metallgesellschaft Ag, 6000 Frankfurt Chloralkali-Elektrolyse
US3912616A (en) * 1973-05-31 1975-10-14 Olin Corp Metal anode assembly
US4013525A (en) * 1973-09-24 1977-03-22 Imperial Chemical Industries Limited Electrolytic cells
US3953316A (en) * 1973-11-05 1976-04-27 Olin Corporation Metal anode assembly
US3988220A (en) * 1974-01-04 1976-10-26 Ppg Industries, Inc. Process for electrolyzing brine in a bipolar electrolytic diaphragm cell having friction welded conductor connector means
JPS559067B2 (fi) * 1974-08-23 1980-03-07
US4069130A (en) * 1975-01-29 1978-01-17 Kerr-Mcgee Chemical Corporation Bipolar electrode and method for constructing same
JPS52115848U (fi) * 1976-02-29 1977-09-02
CA1059943A (en) * 1976-07-20 1979-08-07 Pierre L. Claessens Electrolytically forming peroxosulfuric acid to oxidize organic material in sulfuric acid
DE2914414A1 (de) * 1979-04-10 1980-10-23 Bayer Ag Anode fuer die alkalichlorid-elektrolyse und verfahren zur herstellung von chlor
DE2949495C2 (de) * 1979-12-08 1983-05-11 Heraeus-Elektroden Gmbh, 6450 Hanau Elektrode für Elektrolysezellen
US4391695A (en) * 1981-02-03 1983-07-05 Conradty Gmbh Metallelektroden Kg Coated metal anode or the electrolytic recovery of metals
USRE32561E (en) * 1981-02-03 1987-12-15 Conradty Gmbh & Co. Metallelektroden Kg Coated metal anode for the electrolytic recovery of metals
US4457811A (en) * 1982-12-20 1984-07-03 Aluminum Company Of America Process for producing elements from a fused bath using a metal strap and ceramic electrode body nonconsumable electrode assembly
US4657652A (en) * 1986-02-28 1987-04-14 Pennwalt Corporation Electrolytic cell and anode for brine electrolytes
US4784735A (en) * 1986-11-25 1988-11-15 The Dow Chemical Company Concentric tube membrane electrolytic cell with an internal recycle device
DE4419459A1 (de) * 1994-06-06 1995-12-07 Heraeus Elektrochemie Verfahren zur Verbindung zwischen einer Elektrode für elektrolytische Zwecke und einem Stromzuführungsbolzen und Verbindungsanordnung
US6773669B1 (en) * 1995-03-10 2004-08-10 Maxcyte, Inc. Flow electroporation chamber and method
US5584975A (en) * 1995-06-15 1996-12-17 Eltech Systems Corporation Tubular electrode with removable conductive core
US6090617A (en) * 1996-12-05 2000-07-18 Entremed, Inc. Flow electroporation chamber with electrodes having a crystalline metal nitride coating
US7029916B2 (en) * 2001-02-21 2006-04-18 Maxcyte, Inc. Apparatus and method for flow electroporation of biological samples
DK1456345T3 (en) 2001-08-22 2016-09-26 Maxcyte Inc Apparatus and method for electroporation of biological samples
WO2003026599A1 (en) * 2001-09-26 2003-04-03 The Procter & Gamble Company Personal cleansing compositions comprising silicone resin-containing adhesives
US20040115784A1 (en) * 2002-09-30 2004-06-17 Maxcyte, Inc. Apparatus and method for streaming electroporation
AU2005245871A1 (en) * 2004-05-12 2005-12-01 Maxcyte, Inc. Methods and devices related to a regulated flow electroporation chamber
CN109183135A (zh) * 2018-09-14 2019-01-11 华晶精密制造股份有限公司 一种用于生产电镀金刚石切割线的阳极装置

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE453750C (de) * 1927-12-14 I G Farbenindustrie Akt Ges Elektrolysierzelle
NL156233B (nl) * 1949-10-24 Societe Anonyme, Societe Industrielle Pour La Diffusion D'equipement Et De Materiel "Sidemat", Parijs. Aansluitinrichting voor apparatuur op een brandstofhouder.
BE573978A (fi) * 1957-12-17 1959-06-17
GB900370A (en) * 1959-07-22 1962-07-04 Oronzio Nora De Corrosion resistant, current- or heat-conducting components
NL135399C (fi) * 1961-05-08
US3409533A (en) * 1964-03-23 1968-11-05 Asahi Chemical Ind Mercury-method cell for alkali chloride electrolysis
SE307568B (fi) * 1965-02-04 1969-01-13 Uddeholms Ab
GB1069605A (en) * 1965-04-20 1967-05-17 Ici Ltd Anode assembly
DE1567909B1 (de) * 1965-12-07 1970-07-16 Basf Ag Titan-oder tantalhaltige Anode fuer horizontale Elektrolysezellen
US3511766A (en) * 1967-10-02 1970-05-12 Dow Chemical Co Current lead-in pin

Also Published As

Publication number Publication date
FR2063122B1 (fi) 1973-01-12
JPS4815146B1 (fi) 1973-05-12
FI57446C (fi) 1980-08-11
FR2063122A1 (fi) 1971-07-09
GB1304518A (fi) 1973-01-24
ZA703781B (en) 1972-01-26
BE752433A (fr) 1970-12-24
US3676325A (en) 1972-07-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI57446B (fi) Anodkonstruktion foer elektrolysceller
US3984303A (en) Membrane electrolytic cell with concentric electrodes
US4210516A (en) Electrode element for monopolar electrolysis cells
US4138324A (en) Metal laminate strip construction of bipolar electrode backplates
US20060011489A1 (en) Electrolysis process and apparatus
AU662002B2 (en) Electrolytic cell and capillary slit electrode for gas-developing or gas-consuming electrolytic reactions and electrolysis process therefor
US4664770A (en) Electrolyzer
HU227835B1 (en) Electrolysis cell with gas diffusion electrodes
NO138178B (no) Bipolar elektrode, saerlig for elektrolyse av loesninger av alkalimetallhalogenider
JPS6315354B2 (fi)
JPS5822548B2 (ja) 複極式電極単位体
US3980545A (en) Bipolar electrodes with incorporated frames
JPS6242036B2 (fi)
JPS635472B2 (fi)
HUT57288A (en) Frame-unit for press filter type electrilizer and press filter type monopolar electrolizer
US4519888A (en) Electrolytic cell
US20120125782A1 (en) Gas diffusion electrode equipped ion exchange membrane electrolyzer
CA1041040A (en) Electrode assembly for an electrolytic cell
US3297561A (en) Anode and supporting structure therefor
US4497112A (en) Method for making double L-shaped electrode
FI78931C (fi) Elektrod, speciellt en anod av utbelagd ventilmetall foer elektrolytisk utvinning av metaller och metalloxider.
US2370087A (en) Electrolytic alkali halogen cells
JP2004002993A (ja) イオン交換膜電解槽
US3297560A (en) Apparatus for alkali chloride electrolysis having a corrosion assistant anode
JP2007508456A (ja) 複極式電解槽のための構造ユニット