FI125681B - Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten - Google Patents

Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten Download PDF

Info

Publication number
FI125681B
FI125681B FI20145589A FI20145589A FI125681B FI 125681 B FI125681 B FI 125681B FI 20145589 A FI20145589 A FI 20145589A FI 20145589 A FI20145589 A FI 20145589A FI 125681 B FI125681 B FI 125681B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
profile
glazing
glazing structure
structure according
metal
Prior art date
Application number
FI20145589A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Harri Vainionpää
Original Assignee
Primapoli Ltd Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Primapoli Ltd Oy filed Critical Primapoli Ltd Oy
Priority to FI20145589A priority Critical patent/FI125681B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI125681B publication Critical patent/FI125681B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B1/00Border constructions of openings in walls, floors, or ceilings; Frames to be rigidly mounted in such openings
    • E06B1/04Frames for doors, windows, or the like to be fixed in openings
    • E06B1/12Metal frames
    • E06B1/18Metal frames composed of several parts with respect to the cross-section of the frame itself
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Securing Of Glass Panes Or The Like (AREA)

Description

LASITUSRAKENNE PUUPALKKIRAKENNUSTA VARTEN
Keksinnön kohteena on lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten, jossa lasitusrakenteessa puupalkkirakennukseen kuuluvaan kantavaan rakenteeseen on järjestetty lasielementillä varustettu puite.
Perinteisten hirsirakennusten ohella nykyisin valmistetaan niin sanottuja puupalkkirakennuksia, kuten taloja ja huviloita. Puupalkkirakennus on painumaton ja puupalkkirakennuksessa liimapalkeista muodostetaan kantavia kehiä, jotka täytetään valitulla materiaalilla, kuten esimerkiksi hirrellä, paneelilla, lasilla tai kivellä. Rakennustapa on monipuolinen ja sillä saadaan toteutettua painumaton ja helppohoitoinen puurakennus.
Puupalkkirakenne mahdollistaa myös suurten lasipintojen käytön. Useiden neliömetrien kokoiset lasielementit liitetään puupalk-keihin. Tavallisesti käytetään niin sanottua MEK-ikkunaa, jossa kiinteään puitteeseen on sovitettu yksi- tai useampilasinen lasielementti. Nykyisissä ratkaisuissa on ilmennyt kuitenkin ongelmia.
Sinällään melko suuretkin puitteet voidaan valmistaa perinteisin menetelmin tavallisesti puusta. Puite pitää lasielementin paikoillaan. Perinteisesti puitteet osat on sahattu jiiriin ja tapitettu kiinni toisiinsa. Lisäksi puitteen ja lasielementin välissä on tiivistyssilikoni. Tällainen ikkuna on kuitenkin haasteellinen kuljettaa ja vaikea asentaa. Liikuttelu rasittaa kiinnittämättömänä kiertosuunnassa joustavan ikkunan rakennetta, jolloin tapitukset voivat löystyä ja silikonit rikkoutua. Lisäksi varsinkin ulkopuoliset puitteen osat ovat alttiina lämpötilanvaihteluille ja kosteudelle. Edellisten yhteisvaikutuksesta puitteeseen pääsee kosteutta, mikä johtaa muodonmuutoksiin ja jopa lahoamisiin. Lisäksi ikkunan kiinnitys jättää kantavat kehät ja varsinkin puitteet näkyviin, mikä tekee rakenteen ulkonäöstä raskaan. Ikkunaelementin esimerkiksi rikkoutuessa koko ikkuna joudutaan vaihtamaan ja sitä ennen purkamaan muita ympäröiviä rakenteita.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada puupalkkirakennusta varten uudenlainen lasitusrakenne, joka on entistä kestävämpi ja tiiviimpi ja jolla voidaan toteuttaa aiempaa laajempia lasituksia puupalkkirakennuksiin. Tämän keksinnön mukaisen lasitusra-kenteen tunnusomaiset piirteet ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista. Keksinnön mukaisessa lasitusrakenteessa yhdistetään uusi materiaali yhteen uudenlaisen rakenteen kanssa. Tällöin lasitusrakenteesta saadaan helposti jäykkä ja tiivis asennuksen ollessa yksinkertaista. Lasitusrakenne on myös pitkäikäinen kestäen hyvin kosteutta ja lämpötilanvaihteluja. Lisäksi lasitusrakenne on ulkonäöltään siro ja sen paikallinen huoltaminen on mahdollista.
Keksintöä kuvataan seuraavassa yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin eräitä keksinnön sovelluksia kuvaaviin piirroksiin, joissa
Kuva 1 esittää periaatteellisesti puupalkkirakennusta keksinnön mukaista lasitusrakennetta muodostettaessa,
Kuva 2 esittää pystysuuntaisen poikkileikkauksen keksinnön mukaista lasitusrakennetta muodostettaessa,
Kuva 3 esittää kuvan 2 lasitusrakenteen valmiina,
Kuva 4 esittää keksinnön mukaisen metalliprofiilin poikki- leikattuna,
Kuva 5 esittää kuvan 4 metalliprofiilin osat irrotettuina, Kuva 6 esittää vaakasuuntaisen poikkileikkauksen keksinnön mukaisesta lasitusrakenteesta,
Kuva 7a esittää keksinnön mukaisen lasitusrakenteen takaylä-viistosta katsottuna,
Kuva 7b esittää keksinnön mukaisen lasitusrakenteen etuylä-viistosta katsottuna.
Kuvassa 1 esitetään periaatteellisesti lasitusrakenteen muodostamista. Keksintö koskee lasitusrakennetta puupalkkirakennusta varten. Yleisesti sanottuna lasitusrakenteessa puupalkkiraken-nukseen 10 kuuluvaan kantavaan rakenteeseen 11 on järjestetty lasielementillä 12 varustettu puite 13. Kuvassa 1 esitetään neljä pystyasentoon tuettua liimapuupilaria 14, jotka tässä muodostavat kantavan rakenteen 11. Liimapuupilarit voivat olla myös vaakasuuntaisia.
Keksinnön mukaan puite 13 muodostuu metalliprofUlista 15 muodostetusta kehästä 16, johon lasielementti 12 on järjestetty, ja joka metalliprofiili 15 on kiinnitetty kantavaan rakenteeseen 11. Ensinnäkin metallinen kehä kattaa lasielementin kauttaaltaan, jolloin lasielementti on hyvin tuettu. Lisäksi metallipro-fiili on itsessään jäykkä, jolloin kehästäkin muodostuu jäykkä. Metalliprofiili on myös korroosiota kestävä ilman vaaraa lahoamisesta. Lisäksi kehä voidaan kiinnittää tukevasti metallipro-fiilista yksinkertaisin kiinnittimin.
Edullisesti metalliprofiili 15 kostuu kahdesta toisiinsa yhdys-kappaleella 17 liitetystä metalliosaprofiilista 18 ja 19, joiden väliin lasielementti on 12 järjestetty. Tällä saavutetaan monta etua. Ensinnäkin yksittäiset metalliosaprofiilit ovat yksinkertaisia valmistaa. Lisäksi metalliprofiili on tasalaatuista ja siitä voidaan valmistaa erittäin pitkiä kappaleita. Toiseksi yhdyskappaleen mittaa muuttamalla voidaan lasielementille varattavaa tilaa helposti muuttaa. Esitetyissä sovelluksissa on käytetty kolmesta lasilevystä muodostettu lämpölasielementtiä. Yksinkertaisesti yhdyskappaleen mittaa muuttamalla voidaan samanlaisia metalliosaprofiileja käyttämällä muodostaa kehys esimerkiksi kaksilasista lämpölasielementtiä varten. Käytännössä yhdyskappaleiden pituus on sama kuin metalliosaprofiileilla.
Kolmanneksi asennettavuus poikkeaa tunnetusta tekniikasta. Kuvassa 2 esitetään osa puupalkkirakennuksen perustuksesta. Tässä harkkoperustuksessa 20 on liimapuupilarin 14 kohdalle järjestetty lisävalu 21. Tällöin liimapuupilari 14 saadaan kulmaraudoilla 22 tukevasti kiinnitettyä kolmelta eri suunnalta. Tässä liimapuupilaria 14 vasten on lisäksi eristelevy 23, joka ulottuu harkkoperustuksen 20 tasalle asti. Uloimpana on bitumi-kaista 24, jota vasten on tässä sovitettu terassilaudoituksen 25 painekyllästetty vasa 26. Poikkeuksellista on puitteen kiinnitys. Yllättäen kuvan 2 mukaisesti kantava rakenne 11 on liimapuupilari 14, jonka otsapintaan puite 13 on kiinnitetty. Tällöin puite sijoittuu kantavan rakenteen kohdalle, jolloin lasitusten välissä on mahdollisimman pieni matka. Toisin sanoen metallipro-fiili 15 on kiinnitetty kantavan rakenteen 11 leveydelle. Tällöin lasitusrakenteesta muodostuu siro, kun lasiton matka on alle puolet tunnettuun tekniikkaan verrattuna. Tunnetusti puite sijoitetaan liimapuupilareiden väliin. Tällöin lasitonta matkaa on liimapuupilarin ja puitteen yhteenlaskettu mitta. Lisäksi tunnetussa tekniikassa puitteen kiinnittämiseen vaaditaan esimerkiksi kulmarautoja, kun keksinnön mukainen kehys voidaan ruuvata suoraan liimapuupilarin otsapintaan.
Kuvassa 3 on lasitusrakenne on valmis ja lasielementti 12 on tuettu metalliprofiilin 15 sisään. Lisäksi eristelevyn 23 ja kehän 16 väli on täytetty pursotettavalla eristeellä, jolloin muodostuu tiivis ja eristävä rakenne. Yleisesti sanottuna kehän 16 ja sitä ympäröivän rakenteen välissä on pursotettu eristemateriaali 27. Yksi sopiva materiaali on laajeneva polyure-taanivaahto, joka täyttää tyhjät tilat ja on kimmoisa kestäen murtumatta. Tässä metalliprofiiliin on lisäksi kiinnitetty tippalista 28, jolloin esimerkiksi sadevesi valuu harkkoperustuksen 20 ulkopuolelle. Liimapuupilarin 14 kohdalla on lisäksi ohuesta laudasta muodostettu peite 29, joka peittää metallisen kehän. Siten lopputulos on siistin näköinen.
Kuvissa 2 ja 3 ilmenee myös kahden liimapuupilarin 14 väliin on järjestetty vaakapalkki 30, joka otsapintaan puite 13 on myös kiinnitetty. Vaakapalkki kiinnitetään päistään liimapuupilarei-hin 14 sekä harkkoperustukseen 20. Perustuksen yläpuoliset vaakapalkit kiinnitetään päistään liimapuupilareihin. Tällöin koko kehä saadaan kiinnitettyä kauttaaltaan kantavaan rakenteeseen. Kuvissa 2 ja 3 puupalkkirakennuksen sisälattian tasoa kuvataan katkoviivalla. Selvyyden vuoksi eristeet ja lattiarakenne jätetään esittämättä.
Kuvissa 4 ja 5 esitetään tarkemmin keksinnön mukainen metalli-profiili. Edullisesti kummassakin metalliosaprofUlissa 18 ja 19 on muotolukitusvaste 31 eristemateriaalia olevaa yhdyskappaletta 17 varten. Tällöin yhdyskappale on helppo asentaa ja se pysyy paikoillaan ilman erillisiä kiinnikkeitä. Yhdyskappale on lujaa eristemateriaalia, kun esimerkiksi kuitulujitteista muovikomposiittia. Yhdyskappale kestää monenlaisia rasituksia kuitenkin hiukan joustaen. Tällöin lasitusrakenne voi hiukan elää rakennuksen mukana kuitenkaan rikkoutumatta. Lisäksi eristysmateriaali oleva yhdyskappale muodostaa kylmäkatkon. Tällöin estetään lämmön johtuminen metalliosaprofUlien välillä.
Edullisesti kumpikin metalliosaprofiili 18 ja 19 on pursotettua alumiiniprofUlia. Alumiini soveltuu hyvin pursotukseen. Lisäksi se kestää korroosiota ja ulkonäkö säilyy edustavana ilman pintakäsittelyäkin. Tarvittaessa metalliosaprofiilit anodisoi-daan, jolloin niiden pintaa muodostuu kova ja kestävä alu-miinioksidikerros. Samalla pinnan puhtaanapito helpottuu.
Esitetyssä sovelluksessa kukin metalliosaprofiili 18 ja 19 on T-profiili. Metalliosaprofiilit voisivat olla identtisiä, mutta peilikuvia keskenään. Esitetyssä sovelluksessa metalliosaprofiilit ovat kuitenkin hiukan poikkeavia rakenteeltaan toiminnallisuuksien muodostamiseksi. Yleisesti sanottuna T-profUlissa on ensimmäinen laippa 32 lasielementtiä 12 varten, toinen laippa 33 kiinnitystä varten ja kolmas laippa 34 toiseen metalliosaprofii-liin 18 ja 19 yhdistämistä varten. Valmiissa lasitusrakenteessa lasielementti asettuu kahden ensimmäisen laipan väliin. Lisäksi yleisesti sanottuna metalliosaprofiilin 18 ja 19 ja lasielemen-tin 12 välissä on erillinen tiiviste 35 (kuva 6) . Edullisesti käytetään paksua kumitiivistettä, joka pysyy paikoillaan laippojen muotoilujen ansiosta. Paksut kumitiivisteet asennetaan kehää kasattaessa ja ne pitävät lasielementin varmasti paikoillaan. Samalla muodostuu täysin ilma- ja vesitiivis rakenne. Elastinen tiiviste mukautuu mahdollisiin muodonmuutoksiin rikkoutumatta. Lisäksi tarvittaessa kumitiivisteet voidaan vaihtaa, koska niitä ei ole liimattu kiinni.
Toinen laippa on kiinnittämistä varten. Sisemmässä metalliosap-rofiilissa 18 ensimmäinen 32 ja toinen laippa 33 ovat samalla tasalla. Tällöin kyseinen metalliosaprofiili tukeutuu liimapuu-pilariin laajalta alueelta. Lisäksi toisessa laipassa 33 on esiporattu reikä 36, josta metalliosaprofiili 18 ja siten koko kehä kiinnitetään ruuvilla 37 kantavaan rakenteeseen, kuten liimapuuprofiilin otsapintaan. Ruuvi 37 jää lisäksi kolmannen laipan 34 taakse piiloon, joten se ei näy mistään suunnasta katsottuna. Myös ulommassa metalliosaprofiilin 19 toinen laippa 33 on kiinnittämistä varten, joskin toinen laippa 33 on muotoiltu muotolukitusvasteeksi, johon voidaan kiinnittää tukiprofiili 38. Tukiprofiileissa 38 on kiinnitysreiät 39, joista peite 29 voidaan piiloruuvata kiinni. Yleisemmin sanottuna kehän 16 alueella on peite 29, joka on muotolukitteella irrotettavasti kiinnitetty metalliprofiiliin 15. Siten ulkoapäin katsottuna lasitusrakenteesta ei näy yhtään ruuvinkantaa tai muutakaan kiinnikettä tai ylimääräistä rakennetta. Toisessa laipassa 33 on myös aukko 40 esiporatun reiän 36 kohdalla. Tällöin lasielemen-tillä varustettua puitetta asennettaessa työkalu mahtuu ulomman metalliosaprofiilin 19 läpi ruuville asti samalla ohjaten työkalua. Esiporatun reiän 36 ja aukon 40 kohdistusta kuvataan katkoviivalla kuvassa 4. Kuvassa 5 näkyy porausten kohdalla olevat vaot, jotka muodostuvat pursotuksessa. Vaot helpottavat reikien poraamista.
Metalliosaprofiilien 18 ja 19 kolmannet laipat 34 ovat muodoiltaan ja mitoituksillaan toisiaan vastaavat. Tällöin yhdyskappale asettuu oikeaan asentoon. Tässä yhdyskappaleella 17 on polveikas rakenne, jolloin se toimii hiukan joustavana elimenä. Kolmansissa laipoissa 34 on lisäksi muotourat 41, joita hyödynnetään kehän muodostamisessa. Liitoskohdassa eli puitteen nurkissa toisiinsa liitettävät metalliosaprofiilit asetetaan kohtisuoraan toistensa suhteen. Tällöin symmetrisesti mitoitetut kolmannet laipat 34 ja niiden muotourat 41 asettuvat kohdakkain. Näin metalliosaprofiilit voidaan yksinkertaisesti kasausruuveilla 42 kiinnittää toisiinsa. Kuvassa 4 esitetään kaksi kasausruuvin asentoa. Ylempi kasausruuvi 42 on asennettu muotouran 41 pohjan läpi ja se kiinnittyy vastaavalla kohdalla olevaan muotouraan sen pituussuuntaisesti (alempi kasausruuvi). Toisin sanoen kasausruuvi kiinnittyy muotouran sisäseinämiin. Tässäkin kaikki ruuvit jäävät näkymättömiin.
Kuvassa 6 esitetään vaakasuuntainen poikkileikkaus keksinnön mukaisesta lasitusrakenteesta. Liimapuupilari 14 koostuu tässä kahdesta toisiinsa liimatusta palkista. Puite 13 varustetaan lasielementillä 12 ja tiivisteillä 35 jo tehtaalla. Siten muodostuu kiinnitysvalmis paketti, joka on jäykkä käsitellä ja kuljettaa. Rakennuksella tuotaessa kantava rakenne on jo valmiina. Asennettaessa puite kohdistetaan oikeaan kohtaan. Tarkistuksen jälkeen puite lasielementteineen ruuvataan kiinni kantavaan rakenteeseen. Lasitusten ollessa kiinnitettyinä kehän ja sitä ympäröivän rakenteen välit pursotetaan täyteen eristemateriaalia. Tämän jälkeen tukiprofiileilla varustetut peitteet painetaan paikoilleen, jolloin asennus on valmis. Kuvissa 7a ja 7b esitetään valmis keksinnön mukainen lasitusrakenne ilman purso-tettua polyuretaania, ruuveja ja tiivisteitä. Kuvassa 6 tiivisteet 35 ja pursotettu eristemateriaali 27 on esitetty periaatteellisesti leikkausviivoitetuilla suorakaiteilla. Varsinkin eriste täyttää pienimmätkin sopukat, jolloin muodostuu tiivis rakenne.
Lasitusrakenne on myös helppo huoltaa. Esimerkiksi lasielementin rikkoutuessa, voidaan metalliprofiili irrottaa ja asentaa siihen uusi lasielementti. Samalla tarvittaessa vaihdetaan uudet tiivisteet. Ennen irrottamista osa pursotetusta eristemateriaalista poistetaan ja asentamisen jälkeen avoin tila taas täytetään eristemateriaalilla. Vastaavalla tavalla jopa yksittäinen metalliosaprofiili voidaan vaihtaa. Kehyksen ulkopuolelle jää tilaa myös esimerkiksi sähköjohtoja varten. Sähköjohtoja voidaan asentaa myös jälkikäteen irrottamalla peitelista ja työstämällä vaadittava ura pursotettuun eristemateriaaliin.
Lasielementin suhteen kehyksen osuus on pieni ja vaadittavat materiaalivahvuudet ohuita. Syvyyssuunnassa lisää mittaa tulee vain muutamia kymmeniä millimetrejä ja kehys mahtuu helposti limapuupilarin leveydelle. Siten ulkonäkö on siro ja peitekin näyttää kapealta rimalta laajan lasipinnan rinnalla. Perinteinen puupuite on kooltaan vähintään 40 * 100 mm. Siten tunnettu peitelista on jopa 100 mm leveämpi kuin keksinnössä. Lisäksi tunnetussa rakenteessa puitteet rajoittavat merkittävästi katselukulmaa sisäpuolelta. Keksinnön mukaisessa lasitusraken-teessa lasielementti alkaa heti puupalkista alkaen.
Keksinnön mukainen lasitusrakenne soveltuu erinomaisesti puu-palkkirakennuksiin. Yksittäinen lasitus voi olla jopa kymmenen neliömetriä. Rajoittavana tekijänä on lähinnä lasielementin massa. Kolmilasinen lämpölasielementti voi painaa lähes sata kilogramma neliömetriltä. Puite sen sijaan on kevyt, mutta jäykkä. T-profiili luonnostaan jäykistää ja kullakin laipalla on oma tehtävänsä. Lasitusrakenteesta muodostuu lisäksi siro, mutta ehdottomasti vesi- ja ilmatiivis ilman kylmäsiltoja. Kumitiivisteet ja yhdyskappaleet tuovat hiukan elastisuutta rakenteeseen lasielementtien pysyessä kuitenkin varmasti paikoillaan.

Claims (10)

1. Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten, jossa lasitus-rakenteessa puupalkkirakennukseen (10) kuuluvaan kantavaan rakenteeseen (11) on järjestetty lasielementillä (12) varustettu puite (13), j oka muodostuu metalliprofUlista (15) muodostetusta kehästä (16), johon lasielementti (12) on järjestetty, tunnettu siitä, että metalliprofiili (15) on kiinnitetty kantavaan rakenteeseen (11), ja metalliprofiili (15) kostuu kahdesta toisiinsa yhdyskappaleella (17) liitetystä metalliosaprofUlista (18, 19), joiden väliin lasielementti (12) on järjestetty.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että kummassakin metalliosaprofiilissa (18, 19) on muotolukitusvaste (31) eristemateriaalia olevaa yhdyskappaletta (17) varten.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että kumpikin metalliosaprofiili (18, 19) on pursotettua alumiiniprofiilia.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että metalliosaprofiilin (18, 19) ja lasielemen-tin (12) välissä on erillinen tiiviste (35) .
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että metalliosaprofiili (18, 19) on T-profiili, jossa on ensimmäinen laippa (32) lasielementtiä (12) varten, toinen laippa (33) kiinnitystä varten ja kolmas laippa (34) toiseen metalliosaprofiiliin (18, 19) yhdistämistä varten.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että kantava rakenne (11) on liimapuupilari (14), jonka otsapintaan puite (13) on kiinnitetty.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 6 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että kahden liimapuupilarin (14) väliin on järjestetty vaakapalkki (30), joka otsapintaan puite (13) on kiinnitetty.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että kehän (16) ja sitä ympäröivän rakenteen välissä on pursotettu eristemateriaali (27).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että metalliprofiili (15) on kiinnitetty kantavan rakenteen (11) leveydelle.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen lasitusrakenne, tunnettu siitä, että kehän (16) alueella on peite (29), joka on muotolukitteella irrotettavasti kiinnitetty metalliprofiiliin (15) .
FI20145589A 2014-06-19 2014-06-19 Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten FI125681B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20145589A FI125681B (fi) 2014-06-19 2014-06-19 Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20145589 2014-06-19
FI20145589A FI125681B (fi) 2014-06-19 2014-06-19 Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI125681B true FI125681B (fi) 2016-01-15

Family

ID=55071749

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20145589A FI125681B (fi) 2014-06-19 2014-06-19 Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI125681B (fi)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9683373B2 (en) Composite cladding panel building system
US9617733B2 (en) Curtain wall elements
US9212481B2 (en) Curtain-wall system for buildings
US20150284951A1 (en) Curtain wall mullions, transoms and systems
US11214961B2 (en) Window and curtain wall mullions, transoms and systems
US8955270B2 (en) Window assemblies including bronze elements
AU2017268718A1 (en) Curtain wall
RU2587658C1 (ru) Комплект профилей для фасадного ограждения из стекла
JP3216050U (ja) ガラスパネル手摺
KR102017812B1 (ko) 오픈조인트 타입 외장패널 고정장치
US20220009196A1 (en) Construction panel for use as self-supporting wall panel or roof panel
KR102108538B1 (ko) 고단열 알루미늄 창호
US20130305639A1 (en) Fastening arrangement for glass balustrades
KR100639685B1 (ko) 건조물의 커튼 월
FI125681B (fi) Lasitusrakenne puupalkkirakennusta varten
GR1010034B (el) Ευελικτο πλαισιο υαλωσης σε υποδαπεδιο οδηγο κυλισης συρομενου συστηματος με υποδαπεδιο συστημα απορροης υδατων και μετατροπη ημιαορατου συρομενου συστηματος σε αορατο
US20180135346A1 (en) Modular storefront system
US12054944B2 (en) Curtain wall frame gaskets
EP2278090A1 (en) Fastening system for one or more staves, in particular for covering external building walls, and related process for fastening staves
CA2912933A1 (en) Invisible window frames
JP6367028B2 (ja) 支持部材の取付構造
DE102010032947B4 (de) Aufsatzkonstruktion für Pfosten-Riegelelemente mit verbesserter Wärmeisoliereigenschaft
KR101635535B1 (ko) 열전도 차단형 커튼월
JP3218729U (ja) 外張断熱用の新パネルユニット
RU2792935C1 (ru) Способ утепления балконов или лоджий

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 125681

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B