FI125293B - Telankiristin - Google Patents

Telankiristin Download PDF

Info

Publication number
FI125293B
FI125293B FI20120138A FI20120138A FI125293B FI 125293 B FI125293 B FI 125293B FI 20120138 A FI20120138 A FI 20120138A FI 20120138 A FI20120138 A FI 20120138A FI 125293 B FI125293 B FI 125293B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
locking
drive belt
tensioning device
gear
sleeve
Prior art date
Application number
FI20120138A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20120138A (fi
Inventor
Heikki Pulkkinen
Original Assignee
Heikki Pulkkinen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Heikki Pulkkinen filed Critical Heikki Pulkkinen
Priority to FI20120138A priority Critical patent/FI125293B/fi
Priority to PCT/FI2013/050443 priority patent/WO2013160545A1/en
Publication of FI20120138A publication Critical patent/FI20120138A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI125293B publication Critical patent/FI125293B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25BTOOLS OR BENCH DEVICES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, FOR FASTENING, CONNECTING, DISENGAGING OR HOLDING
    • B25B5/00Clamps
    • B25B5/06Arrangements for positively actuating jaws
    • B25B5/10Arrangements for positively actuating jaws using screws
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25BTOOLS OR BENCH DEVICES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, FOR FASTENING, CONNECTING, DISENGAGING OR HOLDING
    • B25B13/00Spanners; Wrenches
    • B25B13/46Spanners; Wrenches of the ratchet type, for providing a free return stroke of the handle
    • B25B13/461Spanners; Wrenches of the ratchet type, for providing a free return stroke of the handle with concentric driving and driven member
    • B25B13/462Spanners; Wrenches of the ratchet type, for providing a free return stroke of the handle with concentric driving and driven member the ratchet parts engaging in a direction radial to the tool operating axis
    • B25B13/463Spanners; Wrenches of the ratchet type, for providing a free return stroke of the handle with concentric driving and driven member the ratchet parts engaging in a direction radial to the tool operating axis a pawl engaging an externally toothed wheel
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25BTOOLS OR BENCH DEVICES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, FOR FASTENING, CONNECTING, DISENGAGING OR HOLDING
    • B25B27/00Hand tools, specially adapted for fitting together or separating parts or objects whether or not involving some deformation, not otherwise provided for
    • B25B27/14Hand tools, specially adapted for fitting together or separating parts or objects whether or not involving some deformation, not otherwise provided for for assembling objects other than by press fit or detaching same
    • B25B27/22Hand tools, specially adapted for fitting together or separating parts or objects whether or not involving some deformation, not otherwise provided for for assembling objects other than by press fit or detaching same positioning sprocket chains, endless tracks, antiskid chains
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25BTOOLS OR BENCH DEVICES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, FOR FASTENING, CONNECTING, DISENGAGING OR HOLDING
    • B25B5/00Clamps
    • B25B5/06Arrangements for positively actuating jaws
    • B25B5/10Arrangements for positively actuating jaws using screws
    • B25B5/101C-clamps
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D55/00Endless track vehicles
    • B62D55/32Assembly, disassembly, repair or servicing of endless-track systems

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Devices For Conveying Motion By Means Of Endless Flexible Members (AREA)
  • Details Of Spanners, Wrenches, And Screw Drivers And Accessories (AREA)

Description

Telankiristin
Keksinnön kohteena on 1. patenttivaatimuksen johdannon mukainen telankiristin. Keksintö kohdistuu erityisesti työkoneiden telamattojen käsittelyssä käytettävään telankiristimeen.
Työkoneiden telamattojen asentamisessa telapyörien päälle ja vastaavasti irrottamisessa telapyörien päältä käytetään yleisesti erilaisia kiristimiä ja muita apuvälineitä. Raskaiden terästelamattojen paikoilleen asentamisessa on telamatto kiristettävä suhteellisen tiukalle, jotta telasto toimisi oikealla tavalla. Kiristäminen vaati käytettävältä kiristimeltä suuren vetovoiman kohdistamista telamaton päiden välille. Samalla tarvitaan riittävän laajaa liikealuetta, jotta telamaton päät saadaan yhdistetyksi myös vaikeissa maasto-olosuhteissa. Telamaton telalaput tulee saada pysymään oikeassa asennossa kiristyksen aikana, jotta kiinnityslenkit telamaton päiden välille saadaan asennetuksi helpommin.
Julkaisussa US2009183489 esitetty ruuviin perustuva kiristysväline edustaa laite-tyyppiä, jossa on kiinteä leuka ja johteissa kulkeva leuka. Johteissa olevaa leukaa vedetään ruuvilla kiinteää leukaa kohti. Tämän tyyppisten laitteiden ongelmana on kenttäolosuhteissa herkästi vaurioituvat johteiden liukuparit, jotka kuluessaan aiheuttavat toiminnan takertelua ja liukupintojen kiinnileikkautumista. Lisäksi telala-pun asentoa ei voida kontrolloida riittävästi, jotta telamaton kiristäminen voisi tapahtua sujuvasti.
Julkaisuissa FI7686 ja GB2242232A on hydraulisesti toimivia kiristyslaitteita, joihin tuodaan tarvittava nestepaine joko käsikäyttöisestä pumpusta tai työkoneen hydrauliikasta. Tällä sovellusalueella hydraulisen laitteen ongelmana on mekaanista laitetta raskaampi ja monimutkaisempi rakenne sekä huono soveltuvuus talvisiin olosuhteisiin. Näissäkään laitteissa ei telalapun asentoa voida varmistaa.
Erilaisten köysien ja kaapeleiden kiristämiseksi käytetään ns. vanttiruuvia (rigging screw), joka on rakenteeltaan yksinkertainen ja toimintavarma. Tämä rakenneperi- aate ei ole kuitenkaan sovellu suoraan telankiristimiin, koska tavanomaisen vantti-ruuvin käyttöelimet eivät sisällä riittävän luotettavaa räikkäväännintä (ratchet tool).
Keksintö mahdollistaa telankiristimen, jolla voidaan kenttäolosuhteissa asentaa tehokkaasti telamattoja paikoilleen tai poistaa paikoiltaan huoltotöiden yhteydessä. Telankiristimessä on koukkuja, jotka on sovitettu kierreakselin kierteeseen. Kier-reakselin toisessa puolikkaassa on oikeakätinen kierre ja toisessa puolikkaassa vasenkätinen kierre. Puolikkaiden väliin on sovitettu räikkävarsi, jolla kierreakselia pyöritetään. Koukut on varustettu kiristysvälineellä telalapun lukitsemiseksi ja on muotoiltu siten, että telalappu ohjautuu suoraan kiristyksen yhteydessä. Räikkävarsi muodostuu kotelosta, jonka sisällä vääntöelimet ovat suojassa likaantumiselta. Vääntöelimet ovat parhaiten kierreakselin yhteyteen järjestetty hammaspyörä ja räikkäsalpa, joka on hammaspyörän ryntöön sopiva hammassegmentti. Hammaspyörä on sovitettu koteloon siten, että sen ulkokehä nojaa koteloon kiristyksen aikana. Tällöin vääntökuormitus jakaantuu tasaisemmin, mikä vähentää esimerkiksi kierreakselin ja sen laakeroinnin rasituksia. Räikkäsalpa voi olla yhdistettynä räik-kävarren vääntövarteen tai se voi olla räikkävarren runkoon nivelöity erillinen luki-tuselin. Räikkävarteen kuuluu suunnanvaihtoholkki, jolla nivelöidysti kiinnitetty hammassegmentti ohjataan lukittumaan haluttuun suuntaan tai pysymään vapaa-asennossa. Hammassegmentin asema varmistetaan laitteen yhteydessä olevalla jousella.
Keksintö mahdollistaa kevyen ja yksinkertaisen telankiristimen. Telankiristimen vääntöelimet on sijoitettu tiiviisti suljettuun koteloon, jossa ne ovat suojassa vaurioilta ja likaantumiselta. Telankiristimen komponentit ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja kustannuksiltaan edullisia. Ryntöön sovitetut hammaspyörä ja hammas-segmentti välittävät räikkävarrella aikaansaadun vääntömomentin kierreakseliin luotettavasti, koska rynnössä on yhtä aikaa useampi hammas.
Esillä olevalla keksinnöllä ratkaistaan edellä mainittuja ongelmia ja poistetaan tunnetun tekniikan puutteita sekä aikaansaadaan käyttöominaisuuksiltaan hyvä ja toimintavarma telankiristin. Mainitut edut saavutetaan keksinnön mukaisella ratkaisulla, jolle on tunnusomaista se, mitä on määritelty patenttivaatimuksissa.
Keksinnön eräitä edullisia sovellusmuotoja on esitetty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa.
Seuraavassa keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti eräiden edullisten suori-tusesimerkkien avulla ja viittaamalla oheisiin kuviin.
Kuvio 1 esittää erästä keksinnön mukaista telankiristintä viistosti ylhäältä katsottuna.
Kuvio 2 esittää kuvion 1 laitetta asetettuna telalappujen väliin viistosti ylhäältä katsottuna.
Kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen laitteen räikkävartta ilman kotelon kantta.
Kuvio 4 esittää erästä keksinnön mukaisen laitteen räikkävarren rakennetta kaa-viomaisesti ja osittain leikattuna.
Kuvio 5 esittää vaihtoehtoista räikkävarren toteutustapaa, jossa räikkäsalpa on integroituna räikkävarren varsiosaan.
Kuvio 6 esittää vaihtoehtoista räikkävarren toteutustapaa, jossa räikkäsalpa on erillinen lukituselin.
Kuvioissa 1- 6 on esitetty eräs telankiristin. Telankiristin muodostuu vasenkätisestä koukusta 1, oikeakätisestä koukusta 2, kierreakselista 3 ja räikkävarresta 4.
Vasenkätinen koukku 1 muodostuu koukkuosasta 1a ja mutteriosasta 1b. Mutte-riosassa 1b on kierrereikä, jossa on vasenkätinen kierre 3c. Koukkuosaan 1a on järjestetty kiristyspultti 1c, joka on kohtisuorassa kierrereikään 3c nähden.
Oikeakätinen koukku 2 muodostuu koukkuosasta 2a ja mutteriosasta 2b. Mutte-riosassa 2b on kierrereikä, jossa on oikeakätinen kierre 3d. Koukkuosaan 2a on järjestetty kiristyspultti 2c, joka on kohtisuorassa kierrereikään 3d nähden.
Koukkujen 1 ja 2 mutteriosat 1b, 2b ovat suorakulmaisen särmiön muotoisia. Mut-teriosien yhteyteen on järjestetty C-kirjaimen muotoiset koukkuosat 1a, 2a. Kiris-tyspultit 1c, 2c ovat kohtisuorassa koukkujen mutteriosien 1b, 2b yläpintaan 1b1, 2b2 nähden. Yläpinnat 1b1, 2b2 ulottuvat riittävän pitkälle kierreakselin pituusakselin suunnassa, jolloin telalapun harjat eivät pääse vahingoittamaan kierreakselia.
Koukut 1 ja 2 on sovitettu kierreakseliin 3, jonka toisessa puolikkaassa 3a on vasenkätinen kierre ja toisessa puolikkaassa 3b on oikeakätinen kierre. Puolikkaiden 3a ja 3b väliin on sovitettu pyörimättömästi hammaspyörä 3e, joka on samankeskinen kierreakseliin 3 nähden. Räikkävarteen 4 kuuluu kotelomainen runko 4a, vääntövarsi 4c ja vääntövarren päässä kädensija 4d. Rungon 4a sisälle on järjestetty tila hammaspyörälle 3e ja räikkäsalvalle 4c2. Runko 4a on suljettu kannella 4a3, joka on kiinnitetty runkoon kiinnityselimillä 4a1 ja 4a2. Kiinnityselimet ovat parhaiten uppokantainen ruuvi 4a1, joka on sovitettu rungossa 4a oleviin kierrereikiin 4a2. Kierreakseli 3 on sovitettu rungossa 4a ja kannessa 4a3 oleviin vapaareikiin 3a1 siten, että hammaspyörä 3e jää kotelomaisen rungon 4a sisälle. Vapaareiät 3a1 toimivat samalla kierreakselin laakereina, joiden yhteydessä voi olla tiivistyselimiä (ei esitetty). Räikkäsalpa 4c2 muodostuu hammaspyörän 3e ryntöön sopivasta hammasseg-mentistä 4c2. Hammassegmentti 4c2 on kevennetty keskiosastaan, ts. osa segmentin hampaista on poistettu. Segmentti 4c2 ja kiinnitetty runkoon 4a nivelen 4c3 välityksellä siten, että räikkäsalpa voi keinua edestakaisin nivelen 4c3 ympäri. Tämä mahdollistaa sen, että hammassegmentti 4c2 voi olla rynnössä hammaspyörän 3e kanssa vuorotellen molemmista päistään, jolloin telankiristimen työliikkeen suuntaa voidaan vaihtaa. Räikkäsalpa 4c2 voi olla yhdistettynä räikkävarren vääntövarteen 4c tai se voi olla räikkävarren runkoon nivelöity erillinen lukituselin. Jälkimmäisessä tapauksessa vääntövarsi 4c on kiinnitetty kiinteästi tai muotosulkeisesti runkoon 4a. Räikkävarteen 4 kuuluu suunnanvaihtoholkki 4b, jolla nivelöidysti kiinnitetty hammasseg- mentti 4c2 ohjataan lukittumaan haluttuun suuntaan tai pysymään vapaa-asennossa. Hammassegmentin asema varmistetaan laitteen yhteydessä olevalla jousella 4c4. Jousi on parhaiten puristusjousi, jonka jousivoima on suhteellisen pieni. Jousi 4c4 on sovitettu suunnanvaihtoholkin 4b sisälle.
Suunnanvaihtoholkki on sovitettu vääntövarteen 4c ja lukittu paikoilleen lukituseli-mellä 4c1, kuten putkisokalla. Suunnanvaihtoholkin 4b alareuna nojaa räikkäsal-paan 4c2. Hoikin 4b alareuna on muotoiltu viistoksi siten, että pyöritettäessä hoikkia 180 astetta pituusakselinsa ympäri alareuna nojaa jompaankumpaan räik-käsalvan puoleen tai on neutraaliasennossa. Suunnanvaihtoholkin ulkopintaan on järjestetty merkki, josta hoikin asento voidaan todeta suhteessa räikkävarren runkoon. Kun holkki on käännettynä keskiasennosta 90 astetta jompaankumpaan suuntaan, varmistaa jousi 4c4, että räikkäsalpa pysyy rynnössä hammaspyörään 3e.
Edullisessa sovellusmuodossa suunnanvaihtoholkki 4b on varustettu sisäpuolisella olakkeella, johon on asetettu nojaamaan sopivasti vapaapituudeltaan hoikkia pitempi puristusjousi 4c4. Holkki, jonka sisällä jousi on, on pujotettu yläkautta räikkävarren vääntövarteen 4c1 ja lukittu paikoilleen lukituselimellä 4c1.
Hammaspyörän 3e keskipisteen ja hammassegmentin 4c2 nivelpisteen 4c3 keskinäinen etäisyys on edullisessa sovellusmuodossa 0.8 - 1.0 kertaa hammaspyörän jakohalkaisija. Edullisessa sovellusmuodossa hammaspyörän jakohalkaisija on luokkaa 40-60 mm.
Hammaspyörä 3e on sovitettu koteloon 4a siten, että sen ulkokehä nojaa kiristyksen aikana kotelossa 4a olevan tilan sisäpintaan. Hammaspyörän ulkokehän ja kotelon seinämän välille syntyy kitkavoima, joka ottaa vastaan osan vääntörasituk-sesta. Tällöin räikkävarren kiristyksestä tuleva kuormitus jakaantuu tasaisemmin keventäen rakenteen muiden osien rasitusta.
Keksinnön mukainen laite toimii seuraavasti. Telankiristimen koukut 1 ja 2 kierretään kierreakselissa 3 sopivalle kohdalle, jotta koukut voidaan asettaa telalappui- hin 5. Telalaput asetetaan nojaamaan koukun mutteriosissa 1b, 2b oleviin yläpintoihin 1b1, 2b1, jonka jälkeen kiristyspulteillalc, 1c telalaput lukitaan paikoilleen. Räikkävarren 4 suunnanvaihtoholkilla 4b valitaan kiristävä työliike, jolloin hoikin 4b alareuna nojaa räikkäsalvan 4c2 toiseen reunaan ohjaten räikkäsalvan ryntöön hammaspyörän 3e kanssa kiristävässä suunnassa. Hammassegmentin 4c2, hammaspyörän 3e mitoituksesta ja niiden keskinäisestä asemasta johtuen ne pysyvät omavoimaisesti rynnössä, joten jousella 4c4 varmistetaan ainoastaan räikkäsalvan ja hammaspyörän ryntö alkutilanteessa. Koska jousi on voimaltaan mitoitettu suhteellisen pieneksi, se ei estä räikkäsalvan nousemista rynnöstä räikkävarren palautuksen aikana. Edestakaisella räikkävarren 4 liikkeellä saadaan telama-ton päät sopivalle etäisyydelle toisistaan, jotta telamaton kiinnityslenkit voidaan asentaa paikoilleen.
Kuviot ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Yksityiskohdiltaan laite voi vaihdella oheisten patenttivaatimusten ja keksinnön selityksen esittämän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa. Alan ammattimiehelle on selvää, että telankiristimen tekniset ratkaisut voivat käyttötarkoituksesta johtuen vaihdella. Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön ajatusta voidaan soveltaa erilaiseen joukkoon telankiristimiä. Keksinnön sovellusmuoto voi vaihdella käyttöolosuhteiden ja asiakastarpeiden mukaan sekä tuotannon yhteydessä käyttöönotettavien valmistusratkaisujen puitteissa.

Claims (11)

1. Telankiristin työkoneiden telamattojen kiristämiseksi, johon telankiris- timeen kuuluu vasenkätinen koukku (1), oikeakätinen koukku (2), kierreakseli (3) vasen- ja oikeakätisine kierteineen (3a, 3b) ja räikkävarsi (4), tunnettu siitä, että - räikkävarteen (4) kuuluu kotelomainen runko (4a), vääntövarsi (4c) ja vään-tövarren päässä kädensija (4d), ja että - rungon (4a) sisälle on järjestetty tila telankiristimen vääntöeliminä toimiville hammaspyörälle (3e) ja räikkäsalvalle (4c2), ja että - runko (4a) on suljettu kannella (4a3), joka on kiinnitetty runkoon kiinni-tyselimillä (4a1) ja (4a2), ja että - kierreakseli (3) on sovitettu rungossa (4a) ja kannessa (4a3) oleviin vapaa-reikiin (3a1) siten, että hammaspyörä (3e) jää kotelomaisen rungon (4a) sisälle, ja että - räikkäsalpa (4c2) muodostuu hammaspyörän (3e) ryntöön sopivasta ham-massegmentistä (4c2), joka on kevennetty keskiosastaan ts. osa segmentin hampaista on poistettu, ja että - segmentti (4c2) ja kiinnitetty runkoon (4a) nivelen (4c3) välityksellä siten, että räikkäsalpa voi keinua edestakaisin nivelen (4c3) ympäri mahdollistaen sen, että hammassegmentti (4c2) voi olla rynnössä hammaspyörän (3e) kanssa vuorotellen molemmista päistään, jolloin telankiristimen työliikkeen suuntaa voidaan vaihtaa, ja että - hammaspyörä (3e) on sovitettu koteloon (4a) siten, että sen ulkokehä nojaa kiristyksen aikana kotelossa (4a) olevan tilan sisäpintaan, jolloin räikkävar-ren (4) kiristyksestä tuleva kuormitus jakaantuu syntyvän kitkavoiman vaikutuksesta tasaisemmin keventäen rakenteen muiden osien, kuten räikkäsal-van (4c2), kierreakselin (3) ja kierreakselin laakeroinnin (3a1, 3b1) rasitusta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että - koukut (1,2) muodostuvat koukkuosista (1 a,2a) ja mutteriosista (1 b,2b), ja että - mutteriosat (1 b, 2b) ovat suorakulmaisen särmiön muotoisia, joiden mutte-riosien yhteyteen on järjestetty C-kirjaimen muotoiset koukkuosat (1a, 2a) - koukkuosiin (1a,2a) on järjestetty kiristyspultit (1c,2c), jotka ovat kohtisuorassa kierrereikään (3c) nähden - kiristyspultit (1c, 2c) ovat kohtisuorassa koukkujen mutteriosien (1b, 2b) yläpintaan (1b1, 2b2) nähden - yläpinnat (1b1,2b2) ulottuvat kierreakselin (3) pituussuunnassa riittävän pitkälle, jolloin telalapun (5) harja ei pääse vahingoittamaan kierreakselia.
3. Jonkin patenttivaatimuksen 1-2 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että räikkäsalpa (4c3) on yhdistetty räikkävarren (4) vääntövarteen (4c).
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että räikkäsalpa (4c3) on räikkävarren (4a) runkoon nivelöity erillinen luki-tuselin.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että räikkävarteen (4) kuuluu suunnanvaihtoholkki (4b), jolla nivelöidysti kiinnitetty hammassegmentti (4c2) ohjataan lukittumaan haluttuun suuntaan tai pysymään vapaa-asennossa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että hammassegmentin asema (4c2) varmistetaan laitteen yhteydessä olevalla jousella (4c4).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että - hammassegmentti (4c2), hammaspyörä (3e) ja niiden keskinäinen asema on mitoitettu siten, että ne pysyvät omavoimaisesti rynnössä, ja että - jousella (4c4) varmistetaan räikkäsalpana toimivan hammassegmentin (4c2) ja hammaspyörän (3e) ryntö alkutilanteessa, ja että - jousi (4c4) on voimaltaan mitoitettu suhteellisen pieneksi, jolloin se ei estä räikkäsalvan nousemista rynnöstä räikkävarren (4) palautuksen aikana.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 7 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että hammaspyörän (3e) keskipisteen ja hammassegmentin (4c2) nivelpis-teen (4c3) keskinäinen etäisyys on 0.8 -1.0 kertaa hammaspyörän jakohal-kaisija.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 8 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että - suunnanvaihtoholkki (4b) on sovitettu vääntövarteen (4c) ja lukittu paikoilleen lukituselimellä (4c1), kuten putkisokalla, ja että - suunnanvaihtoholkin (4b) alareuna nojaa räikkäsalpaan (4c2), ja että - hoikin (4b) alareuna on muotoiltu viistoksi siten, että pyöritettäessä hoikkia pituusakselinsa ympäri alareuna nojaa jompaankumpaan räikkäsalvan puoleen tai on neutraaliasennossa, ja että - suunnanvaihtoholkin (4b) ulkopintaan on järjestetty merkki (4b1), josta hoikin asento voidaan todeta suhteessa räikkävarren runkoon (4a), ja että - räikkäsalpa on neutraaliasennossa, kun holkki on käännettynä keskiasen-toon ja räikkäsalpa on kiristysasennossa tai palautusasennossa, kun holkki on käännettynä 90 astetta jompaankumpaan suuntaan.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 9 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että - suunnanvaihtoholkki (4b) on varustettu sisäpuolisella olakkeella, johon on asetettu nojaamaan sopivasti vapaapituudeltaan hoikkia pitempi puristus-jousi (4c4), ja että - suunnanvaihtoholkki (4b), jonka sisällä jousi on, on pujotettu yläkautta räikkävarren vääntövarteen (4c1) ja on lukittu paikoilleen lukituselimellä (4c1).
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen telankiristin, tunnettu siitä, että hammaspyörän (3e) jakohalkaisija on luokkaa 40-60 mm.
FI20120138A 2012-04-25 2012-04-25 Telankiristin FI125293B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20120138A FI125293B (fi) 2012-04-25 2012-04-25 Telankiristin
PCT/FI2013/050443 WO2013160545A1 (en) 2012-04-25 2013-04-22 Tightener for track

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20120138A FI125293B (fi) 2012-04-25 2012-04-25 Telankiristin
FI20120138 2012-04-25

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20120138A FI20120138A (fi) 2013-10-26
FI125293B true FI125293B (fi) 2015-08-14

Family

ID=49482267

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20120138A FI125293B (fi) 2012-04-25 2012-04-25 Telankiristin

Country Status (2)

Country Link
FI (1) FI125293B (fi)
WO (1) WO2013160545A1 (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR3047720B1 (fr) * 2016-02-17 2018-05-18 Vinci Construction Terrassement Procede et dispositif de remontage d'une chenille
CN114572320B (zh) * 2020-11-29 2024-05-10 哈尔滨北方防务装备股份有限公司 一种用于双节车的履带连接机构

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1732789A (en) * 1926-03-18 1929-10-22 Wesley F Cornelius Belt clamp and tightener
US2332607A (en) * 1942-06-03 1943-10-26 Templeton Kenly & Co Endless tread track tool
FR1413749A (fr) * 1964-11-12 1965-10-08 Tractel Sa Vérin mécanique
US4222293A (en) * 1978-10-18 1980-09-16 Columbus Mckinnon Corporation Bi-directional wrench
US6161454A (en) * 1996-12-18 2000-12-19 Hand Tool Design Corporation Low cost ratchet wrench and method of assembly
US6945516B1 (en) * 2004-03-30 2005-09-20 Burns Bros., Inc. Load binder
CN101590824A (zh) * 2009-07-06 2009-12-02 浙江双友物流器械股份有限公司 测力刚性拉紧器
WO2011085567A1 (zh) * 2010-01-16 2011-07-21 浙江双友物流器械股份有限公司 一种刚性捆绑器
DE102010015266A1 (de) * 2010-04-15 2011-10-20 Rud Ketten Rieger & Dietz Gmbh U. Co. Kg Spannvorrichtung für Ketten

Also Published As

Publication number Publication date
FI20120138A (fi) 2013-10-26
WO2013160545A1 (en) 2013-10-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4456233A (en) Tensioning device for chains
DK2821182T3 (da) Spændeindretning til strækning af en gevindbolt
JP4913731B2 (ja) ボルト張力付与方法及びボルトを張力装置へ連結させる装置
AU2005337834B2 (en) A quick rotating device for a detached winch belt shaft
CN103648959B (zh) 绞盘总成
US9776550B2 (en) Tensioning device
US10239437B2 (en) Load binder systems
CN202465165U (zh) 一种双棘轮手动式绞车
FI125293B (fi) Telankiristin
GB2447735A (en) A system and method for tensioning a cable.
EP3084235A1 (fr) Fixation temporaire
WO2006126276A1 (ja) エレベータのロープソケッティング装置
CN207309862U (zh) 螺栓装配工装
CN104875156A (zh) 一种顺逆双向作用式棘轮扳手
WO2008123773A1 (en) A wrench provided with a rotary head mechanism having pulling means
US9073187B2 (en) Cable tensioning device
EP1741664A3 (de) Stelleinrichtung zum Positionieren einer Last
JP4184857B2 (ja) 仮締め用多軸レンチ
DE202014103470U1 (de) Antriebseinrichtung für ein Elektrorad
CA2546208A1 (en) Polished rod clamp apparatus
FR3057920A1 (fr) Procede d'installation d'un boulon avec une precontrainte en torsion
DE202005012869U1 (de) Mehrfachschraubadapter
WO2013128223A1 (en) Tool for tightening and releasing screws
US968181A (en) Adjuster for oil-wells.
KR101358959B1 (ko) 유압 텐셔너용 래칫 어셈블리 및 이를 포함하는 유압 텐셔너

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 125293

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MM Patent lapsed