FI121668B - Turvalukko sekä menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn - Google Patents
Turvalukko sekä menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn Download PDFInfo
- Publication number
- FI121668B FI121668B FI20070787A FI20070787A FI121668B FI 121668 B FI121668 B FI 121668B FI 20070787 A FI20070787 A FI 20070787A FI 20070787 A FI20070787 A FI 20070787A FI 121668 B FI121668 B FI 121668B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- lock
- elevator
- safety
- security
- locking
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B66—HOISTING; LIFTING; HAULING
- B66B—ELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
- B66B13/00—Doors, gates, or other apparatus controlling access to, or exit from, cages or lift well landings
- B66B13/02—Door or gate operation
- B66B13/14—Control systems or devices
- B66B13/16—Door or gate locking devices controlled or primarily controlled by condition of cage, e.g. movement or position
- B66B13/165—Door or gate locking devices controlled or primarily controlled by condition of cage, e.g. movement or position electrical
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E05—LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
- E05B—LOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
- E05B65/00—Locks or fastenings for special use
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Automation & Control Theory (AREA)
- Elevator Door Apparatuses (AREA)
Description
TURVALUKKO SEKÄ MENETELMÄ TURVALUKON SOVITTAMISEKSI HISSIN TURVAJÄRJESTELYYN
Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen 5 turvalukko, sekä patenttivaatimuksen 13 johdanto-osan mukainen menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn.
Turvalukkoja on käytetty osana rakennuksen turvajärjestelyjä, esimerkiksi hissin tasonovien yhteydessä. Tällöin turvallisuuden varmistamiseksi tarvitaan 10 lukituslaitteen lisäksi valvontalaitteita, joilla varmistetaan lukituksen turvallisuus. Esimerkiksi hissimääräykset edellyttävät, että hissin tasonovien lukintaa pitää valvoa sekä mittaamalla lukituksen tilaa että mittaamalla lukittavan ta-sonoven asentoa. Tasonoven asentoa on perinteisesti mitattu erillisellä turva-kytkimellä, joka on sovitettu aukeamaan pakko-ohjatusti tasonoven avautues-15 sa. Mainittu turvakytkin on asennettu tasonoveen erikseen.
Julkaisussa EP1441091 on kuvattu turvalukko, jossa ensimmäisellä turvakyt-kimellä mitataan käsikäyttöisen hätäavauslaitteiston toimintaa ja toisella turva-kytkimellä mitataan lukitusta.
20
Julkaisussa EP1473511 on kuvattu hall-antureilla toteutettu mittausjärjestely esimerkiksi tasonoven asennon valvomiseksi.
Julkaisussa EP1110900 on kuvattu hissikuilun huoltotilojen turvajärjestely, jos-25 sa tasonoven asentoa valvova turvalaite on mekaanisesti yhteydessä ovi-koneistoon.
Tämän keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin uudenlainen turvalukko, jossa sekä lukituksen valvonta että tasonoven asennon mittaus tehdään turvalukon 30 runko-osan sisään sovitetulla turvakytkimellä. Keksinnön tarkoituksena on myös esittää turvalukon sovittaminen hissin turvajärjestelmään, erityisesti hissin tasonovien yhteyteen.
2
Keksinnön mukaiselle turvalukolle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa, ja keksinnön mukaiselle menetelmälle turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn on tunnusomaista se, mitä 5 on esitetty patenttivaatimuksen 13 tunnusmerkkiosassa. Muille keksinnön so-vellusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on kerrottu muissa patenttivaatimuksissa. Keksinnöllisiä sovellusmuotoja on myös esillä tämän hakemuksen selitysosassa. Hakemuksessa oleva keksinnöllinen sisältö voidaan määritellä myös toisin kuin jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa tehdään. Keksin-10 nöllinen sisältö voi muodostua myös useammasta erillisestä keksinnöstä, erityisesti jos keksintöä tarkastellaan ilmaistujen tai implisiittisten osatehtävien valossa tai saavutettujen hyötyjen tai hyötyryhmien kannalta. Tällöin jotkut jäljempänä olevien patenttivaatimuksien sisältämät määritteet voivat olla erillisten keksinnöllisten ajatusten kannalta tarpeettomia.
15
Keksinnön mukainen turvalukko käsittää runko-osan sekä lukkohaan. Turva-lukko käsittää myös ohjausrajapinnan kautta ohjattavan säpin sekä runko-osan sisään sovitetun turvakytkimen. Säppiin voidaan kohdistaa ohjausrajapinnan kautta ohjausvoima, jonka avulla säppi on siirrettävissä toiseen asentoon. Oh-20 jausrajapinnassa voi olla esimerkiksi säppiin kiinnitetty ohjausmagneetti, joka kohdistaa säppiin ohjausmagneetin ja lähistöllä olevan vastamagneetin välisen voiman. Vastamagneetti voi olla esimerkiksi tasonoven ovenpielessä, jolloin ohjausmagneetti on sovitettu kohdakkain vastamagneetin kanssa oven ollessa kiinni, ja oven auetessa mainittu ohjausvoima lakkaa vaikuttamasta. Vastaava 25 ohjausvoima voidaan aikaansaada magneetin sijasta myös esimerkiksi jousella. Turvakytkimellä tarkoitetaan tässä pakko-ohjatusti avautuvaa kytkintä, jossa voi olla yksi tai useampia kytkinelementtejä.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä turvalukon sovittamiseksi hissin turva-30 järjestelyyn sovitetaan turvalukko hissin tasonoveen sekä viedään turvakytkimen ensimmäisen kytkinelementin asentotiedon käsittävä signaali runko-osan sähköisen liityntärajapinnan kautta hissin tasonovien turvakytkentään. Mainittu 3 ensimmäisen kytkinelementin asentotiedon käsittävä signaali voi olla mikä tahansa tunnetun tekniikan mukainen signaali, joka kertoo kytkimen asennon. Signaali voi olla rinnakkais- tai sarjamuotoinen analogia- tai digitaalisignaali, ja se voidaan siirtää signaalijohtimella tai esimerkiksi langattomasi!, jolloin turva-5 lukon sähköisessä rajapinnassa on myös lähetin. Mainittu ensimmäinen kyt-kinelementti voi olla myös sovitettu sarjaankytkentäpiiriin yhdessä muiden ta-sonovien turvakytkimien ensimmäisten kytkinelementtien kanssa, jolloin mainitut kytkinelementit muodostavat yhdessä tasonovien turvapiirin.
10 Keksinnöllä saavutetaan ainakin yksi seuraavista eduista: - Koska turvalukon avulla on mahdollista valvoa sekä lukitusta että lukittavan oven asentoa, ei oveen tarvitse asentaa erillistä turvamääräysten edellyttämää oven asennon mittausjärjestelyä.
15 - Koska turvakytkin voidaan keksinnössä esitetysti sulkea runko-osan si sään erilliseen suojakoteloon, paranee turvakytkimen suojaus esimerkiksi likaa ja kosteutta vastaan, jolloin myös turvakytkimen luotettavuus paranee.
- keksinnön mukainen turvaiukko on kaikilta dimensioiltaan rakenteeltaan 20 kompakti, joten se on helppo sovittaa oveen, myös esimerkiksi moder nisoitaessa olemassa olevia ovia uusien turvamääräysten mukaisiksi. Tällöin lukon mekaaninen liityntärajapinta voidaan myös suunnitella siten, että lukko mahtuu olemassa olevaan kiinnitykseen. Lukon runko-osan materiaali voidaan myös valita vapaasti, ja se voi olla myös teräs- 25 tä, jolloin lukko on kestävä.
- Lukon runko-osan kansi voidaan tehdä esimerkiksi läpinäkyvästä muovista, jolloin lukon rakenne voidaan tarkastaa visuaalisesti avaamatta runko-osaa.
- Lukon runko-osan sähköinen liityntärajapinta voidaan suunnitella siten, 30 että lukko on sovitettavissa rakennuksen sähköisiin ohjausjärjestelmiin sekä turvajärjestelmiin, kuten hissijärjestelmän turvajärjestelmään sekä hissin ovikoneiston ohjausjärjestelmään.
4 - Koska turvalukko käsittää sulkujousen perinteisen sulkupainon sijasta, lukon asento ei vaikuta sulkuvoimaan, jolloin lukon asento voidaan valita vapaasti.
- Koska turvalukko käsittää oven, kuten hissikuilun tasonoven asennon 5 mittauksen runko-osan sisään sovitetusta turvakytkimestä, voidaan tur- valukon avulla muodostaa valvontatieto asentajan siirtymisestä hissikuiluun, ja tällöin hissikorin liikettä hissikuilussa voidaan valvontatiedon perusteella rajoittaa hissikuilun huoltotilojen ulkopuolelle.
10 Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin esimerkin avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää erästä keksinnön mukaista turvalukkoa 15 kuvio 2 esittää erästä keksinnön mukaista turvalukkoa kuvio 3 esittää erästä keksinnön mukaista lukkohaan ohjausosaa
Kuvio 4 esittää erästä keksinnön mukaista hissin turvajärjestelyä, jossa on 20 eräs keksinnön mukainen turvalukko
Kuviossa 1 on esitetty eräs keksinnön mukainen turvalukko 1 kiinni -asennossa. Kuviossa 2 on esitetty eräs keksinnön mukainen turvalukko auki-asennossa. Kuviossa 3 on esitetty eräs keksinnön mukainen lukkohaan ohja-25 usosa 9. Turvalukko on tässä sovitettu hissin tasonoveen. Turvalukko 1 käsittää runko-osan 2 sekä runko-osan yhteydessä lukkohaan 4. Lukkohaka on sovitettu kääntymään nivelpisteensä 5 ympäri. Lukkohaka käsittää varsiosan 6, salpaosan 7 sekä erillisen ohjausosan 9, joka on kiinnitetty muuhun lukko-hakaan. Ohjausosa 9 on tässä muusta lukkohaasta 4 erillinen muoviosa val-30 mistuksen helpottamiseksi, mutta se voi olla myös integroitu muuhun lukkoha-kaan. Ohjausosa 9 käsittää ohjauspinnan 10 sekä ohjausuran 11. Ohjausuran 11 yhteyteen on tehty salpaosa 20. Turvalukko käsittää myös lukkohaan käyt- 5 tövivun 24, joka on sovitettu siirtämään itseensä kohdistuvan voimavaikutuksen lukkohaan kääntämiseksi nivelpisteen 5 suhteen. Tämä voimavaikutus voidaan esimerkiksi hissijärjestelmässä aikaansaadaan hissin ovimoottorilla, jolloin lukkohaan käyttövipu 24 on yhteydessä muuhun hissin ovikoneistoon.
5 Toisaalta voimavaikutus voidaan myös aikaansaada esimerkiksi käsikäyttöi-sesti oven hätäavauslaitteistolla.
Turvalukko käsittää myös säpin 3, jonka avulla lukkohaka 4 voidaan salvata auki -asentoon silloin, kun ovi on auki. Turvalukossa on ohjausrajapinta 17,19, 10 jossa on säppiin kiinnitetty sulkumagneetti 17. Kun ovi on kiinni, sulkumag-neettiin kohdistuu työntövoima vastamagneetista 19, joka on sovitettu ovenpieleen 18 sulkumagneetin kohdalle. Säpin nivelpisteen 14 ympärille on sovitettu salpausjousi 16, joka taas kohdistaa säppiin 3 sulkumagneetin työntövoimalle vastakkaisen salpausvoiman. Kun sulkumagneetin työntövoima alkaa 15 vaikuttaa säppiin 3, säppi kääntyy oleellisesti ensimmäiseen asentoonsa 21, jolloin säpin ohjain 15 pääsee liikkumaan lukkohaan 4 suhteen ohjausurassa 11. Tällöin lukkohaka voi vapaasti kääntyä ja lukko on avattavissa tai suljettavissa.
20 Kun lukko käännetään auki -asentoon ja ovi avataan, ovenpieleen 18 sovitetun sulkumagneetin vastamagneetin 19 työntövoima lakkaa vaikuttamasta. Tällöin salpausjousen 16 säppiin kohdistama vastakkaissuuntainen salpausvoima kääntää säpin oleellisesti toiseen asentoonsa 22. Nyt säpin ohjain 15 liikkuu ohjausuran yhteydessä olevaan salpaosaan 20, ja säppi 3 lukitsee ohjaushaan 25 4 auki -asentoon. Lukinta on purettavissa sulkemalla ovi ja saattamalla näin sulkumagneetti 17 ja vastamagneetti 19 toistensa läheisyyteen, jolloin työntövoima kääntää säpin ensimmäiseen asentoonsa 21, säpin ohjain 15 liikkuu ohjausuraan ja säpin lukitus lakkaa.
30 Turvakytkin 8 käsittää ensimmäisen ja toisen pakko-ohjatusti aukeavan kyt-kinelementin, sekä näiden yhteydessä turvakytkimen käyttövivun 12, joka on tuettu rullan 13 välityksellä lukkohaan ohjauspintaan 10. Käyttövipu 12 liikkuu 6 rullan 13 liikkuessa ohjauspintaa pitkin, silloin, kun lukkohakaa käännetään. Kun lukkohaka 4 on kiinni-asennossa, lukkosalpa 7 on ulkona lukiten oven. Tällöin turvakytkimen 8 ensimmäinen ja toinen kytkinelementti ovat kiinni. Kun lukkohaka kääntyy auki -asentoon, turvakytkimen käyttövipu 12 liikkuu ohjaus-5 pinnan 10 liikkeen mukaisesti, ja käyttövivun asennon muutos pakottaa turva-kytkimen kytkinelementit auki. Tällöin avautuneet kytkinelementit ilmaisevat lukkohaan olevan auki -asennossa. Tämä tieto välitetään hissin turvajärjestelylle, jossa tietoa verrataan ainakin hissin korinoven ohjauskäskyyn, ja jos tiedot eivät ole yhtenevät, turvajärjestely päättelee tasonoven avautuneen hissi-10 kuiluun. Tällöin hissikorin liikettä hissikuilussa rajoitetaan. Toinen turvakytkimen 8 kytkinelementeistä on myös tasonovien turvapiirissä, joten kytkinele-mentin aukeaminen katkaisee tasonovien turvapiirin. Tällöin estetään hissillä ajon katkaisemalla tehonsyöttö sekä mekaanisen jarrun jarrunohjauspiirille 29,31, että hissimoottorille 27.
15
Koska säppi 3 lukitsee ohjaushaan auki -asentoon tasonoven ollessa auki, myös auki olevat turvakytkimen 8 kytkinelementit ilmaisevat tasonoven asennon. Turvakytkimen kytkinelementit voivat muuttaa tilaansa vasta tasonoven sulkeuduttua, jolloin ohjaushaan lukitus purkautuu ja ohjaushaka voidaan siir-20 tää kiinni-asentoon.
Turvalukko 1 käsittää myös sulkujousen 23, joka on sovitettu runko-osan 2 ja lukkohaan 4 välille. Sulkujousi kohdistaa lukkohakaan 4 voiman, joka pyrkii pitämään lukkohaan kiinni-asennossa.
25
Kuviossa 1 esitetysti asentokytkin 25 on sijoitettu turvalukkoon siten, että lukkohaan 4 siirtyessä auki -asentoon ohjausosa 9 painuu asentokytkintä vasten, jolloin asentokytkin 25 vaihtaa tilaansa lukkohaan 4 asennon perusteella.
30 Kuviossa 4 on esitetty eräs keksinnön mukainen hissin turvajärjestely. Tässä hissikoria 30 liikutetaan hissikuilussa 33 hissimoottorilla 36 hissiköysien välityksellä. Moottorin 36 tehonsyöttöä ohjataan taajuusmuuttajalla 34. Turvajär- 7 jestelyssä tasonoviin 26 on sovitettu keksinnön mukaiset turvalukot. Turvalukot käsittävät keksinnön mukaisesti turvakytkimet 8, ja jokaisen turvakytkimen 8 ensimmäisen kytkinelementin asentotiedon käsittävä signaali on viety runko-osan 2 sähköisen iiityntärajapinnan kautta hissin tasonovien turvakytkentään 5 27. Turvakytkentä 27 muodostaa tässä keksinnön sovelluksessa sarjaankyt- kettyjen ensimmäisten kytkinelementtien turvapiirin, ja ensimmäiset kytkinele-mentit on liitetty turvapiiriin turvalukon runko-osan sähköisen Iiityntärajapinnan läpi viedyillä johtimilla. Jokaisen turvakytkimen 8 toisen kytkinelementin asentotiedon käsittävä signaali on viety johtimella turvalukon 1 runko-osan 2 säh-10 köisen Iiityntärajapinnan kautta hissin tasonovien mittauspiiriin 28. Mittauspiiri käsittää jokaisen toisen kytkinelementin rinnalle kytketyn vastuksen 29. Vastuksien ja toisten kytkinelementtien rinnankytkennät on kytketty sarjaan ja liitetty toisiinsa johtimilla, ja tasonovien asentoa määritetään mittaamalla sarjaan-kytkennän impedanssia. Jokaisen turvalukon 1 asentokytkimen 25 tilatiedon 15 käsittävä signaali on viety lukon runko-osan 2 sähköisen Iiityntärajapinnan kautta signaalijohtimella hissikorin ovikoneiston ohjaukselle 32, ja ovikoneiston ohjaus saa tiedon tasonoven asennosta asentokytkimen 25 tilatiedosta.
Hissin turvajärjestely on sovitettu estämään tarvittaessa hissikorin 30 liike kat-20 kaisemalla tehonsyöttö hissimoottorille 36 sekä ohjaamalla hissikorin mekaanista jarrutuslaitetta, kuten koneistojarrua tai hissikorin kiilajarrua 31, ainakin turvakytkimen 8 ensimmäisen kytkinelementin asentotiedon perusteella. Hissin turvajärjestely on myös sovitettu rajoittamaan hissikorin liike hissikuilussa 33 hissikuilun huoltotilojen ulkopuolelle ainakin turvakytkimen 8 toisen kytkinele-25 mentin asentotiedon perusteella.
Keksinnön mukaista turvalukkoa voidaan käyttää yleisesti ovien lukitukseen missä tahansa rakennuksissa, erityisesti tilanteissa, joissa turvamääräykset edellyttävät lukituksen ja lukittavan oven asennon valvontaa.
30 8
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellutusmuodot eivät rajoitu yksinomaan edellä esitettyyn esimerkkiin, vaan ne voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.
Claims (15)
1. Turvalukko (1), joka käsittää: - runko-osan (2), sekä runko-osan yhteydessä: 5. lukkohaan (4), - ohjausrajapinnan (17,19) kautta ohjattavan säpin (3), sekä - runko-osan (2) sisään sovitetun turvakytkimen (8) tunnettu siitä, että lukkohaan (4) ohjausuran (11) yhteyteen on tehty sal-paosa (20), ja että säpin ohjain (15) on sovitettu liikkumaan ohjausurassa 10 (11) lukkohaan suhteen säpin oleellisesti ensimmäisessä asennossa (21) ja että säpin ohjain on sovitettu lukittumaan salpaosaan (20) säpin oleellisesti toisessa asennossa (22).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että lukkoha-ka (4) käsittää ohjausosan (9), joka ohjausosa käsittää ohjauspinnan (10) sekä 15 ohjausuran (11).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että tur-vakytkin (8) käsittää turvakytkimen käyttövivun (12), joka turvakytkimen käyttö-vipu on tuettu rullan (13) välityksellä lukkohaan ohjauspintaan (10),
4. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu 20 siitä, että mainittu säppi (3) on sovitettu kääntymään nivel pisteensä (14) ympäri ja että säpissä on ohjain (15), joka on sovitettu ohjausuraan (11).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että säppi käsittää salpausjousen (16) sekä sulkumagneetin (17).
6. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu 25 siitä, että turvalukko käsittää ovenpieleen (18) sovitettavan sulkumagneetin vastamagneetin (19), jonka vastamagneetin polariteetti on sulkumagneetille (17) hylkivä.
7. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että turvalukko käsittää sulkujousen (23), joka sulkujousi on sovitettu 30 runko-osan (2) ja lukkohaan (4) välille.
8. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että turvalukko käsittää lukkohaan käyttövivun (24), joka on sovitettu siir tämään itseensä kohdistuvan voimavaikutuksen lukkohaan (4) kääntämiseksi nivelpisteen (5) suhteen.
9. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että turvalukko käsittää asentokytkimen (25), joka on sovitettu vaihta- 5 maan tilaansa lukkohaan (4) asennon perusteella.
10. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että lukkohaka (4) käsittää erillisen ohjausosan (9), joka ohjausosa on kiinnitetty muuhun lukkohakaan .
11. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu 10 siitä, että turvalukko käsittää runko-osassa (2) sähköisen liityntärajapinnan.
12. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen turvalukko, tunnettu siitä, että mainittu turvakytkin (8) käsittää suojakotelon, sekä ensimmäisen ja toisen kytkinelementin suojakoteloon sovitettuina.
13. Menetelmä turvalukon (1) sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn, jossa 15 menetelmässä: - sovitetaan turvalukko hissin tasonoveen (26) - viedään turvakytkimen (8) ensimmäisen kytkinelementin asento-tiedon käsittävä signaali runko-osan sähköisen liityntärajapinnan kautta hissin tasonovien turvakytkentään (27) 20 tunnettu siitä, että: - viedään turvakytkimen toisen kytkinelementin asentotiedon käsittävä signaali runko-osan sähköisen liityntärajapinnan kautta hissin tasonovien mittauspiiriin (28)
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että: 25. sovitetaan hissin turvajärjestely estämään tarvittaessa hissikorin (30) liike katkaisemalla tehonsyöttö hissimoottorille (27) sekä ohjaamalla hissikorin mekaanista jarrutuslaitetta (29,31) ainakin turvakytkimen (8) ensimmäisen kytkinelementin asentotiedon perusteella 30. sovitetaan hissin turvajärjestely rajoittamaan hissikorin liike hissi kuilussa (33) hissikuilun huoltotilojen ulkopuolelle ainakin turva-kytkimen (8) toisen kytkinelementin asentotiedon perusteella
15. Patenttivaatimuksen 13 tai 14 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että: - viedään lukon asentokytkimen (25) tilatiedon käsittävä signaali runko-osan (2) sähköisen liityntärajapinnan kautta hissikorin ovi-koneiston ohjaukselle (32) 5. sovitetaan hissikorin ovikoneisto ohjattavaksi ainakin mainitun lu kon asentokytkimen (25) tilatiedon käsittävän signaalin perusteella 10
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20070787A FI121668B (fi) | 2007-10-19 | 2007-10-19 | Turvalukko sekä menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn |
EP08840493.4A EP2197776B1 (en) | 2007-10-19 | 2008-10-15 | Safety lock |
DK08840493.4T DK2197776T3 (en) | 2007-10-19 | 2008-10-15 | Safety lock |
PCT/FI2008/000112 WO2009050328A1 (en) | 2007-10-19 | 2008-10-15 | Safety lock |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20070787 | 2007-10-19 | ||
FI20070787A FI121668B (fi) | 2007-10-19 | 2007-10-19 | Turvalukko sekä menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20070787A0 FI20070787A0 (fi) | 2007-10-19 |
FI20070787A FI20070787A (fi) | 2009-04-20 |
FI121668B true FI121668B (fi) | 2011-02-28 |
Family
ID=38656799
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20070787A FI121668B (fi) | 2007-10-19 | 2007-10-19 | Turvalukko sekä menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP2197776B1 (fi) |
DK (1) | DK2197776T3 (fi) |
FI (1) | FI121668B (fi) |
WO (1) | WO2009050328A1 (fi) |
Families Citing this family (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE102010010007B4 (de) | 2010-03-02 | 2018-05-03 | Janzhoff Aufzüge GmbH | Sicherungseinrichtung für Aufzüge |
US11040853B2 (en) | 2015-05-07 | 2021-06-22 | Otis Elevator Company | Elevator system hoistway access control |
JP7079275B2 (ja) | 2017-06-01 | 2022-06-01 | インターロック ユーエスエー、インコーポレーテッド | 磁気トリガーロック機構 |
US11479989B2 (en) | 2017-06-01 | 2022-10-25 | Interlock Usa, Inc. | Lever action automatic shootbolt operator with magnetically-triggered locking mechanism |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1896541A (en) * | 1929-04-29 | 1933-02-07 | Otis Elevator Co | Electromechanical interlock |
US2307542A (en) * | 1942-03-18 | 1943-01-05 | Otis Elevator Co | Interlock for elevator doors |
NL6514354A (fi) * | 1965-02-26 | 1966-08-29 | ||
DE10301325B4 (de) * | 2003-01-15 | 2012-04-12 | Hans & Jos. Kronenberg Gmbh | Türverschluss mit Notentriegelung |
-
2007
- 2007-10-19 FI FI20070787A patent/FI121668B/fi not_active IP Right Cessation
-
2008
- 2008-10-15 EP EP08840493.4A patent/EP2197776B1/en not_active Not-in-force
- 2008-10-15 DK DK08840493.4T patent/DK2197776T3/en active
- 2008-10-15 WO PCT/FI2008/000112 patent/WO2009050328A1/en active Application Filing
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP2197776B1 (en) | 2015-12-23 |
FI20070787A (fi) | 2009-04-20 |
WO2009050328A1 (en) | 2009-04-23 |
DK2197776T3 (en) | 2016-01-11 |
EP2197776A4 (en) | 2013-10-09 |
FI20070787A0 (fi) | 2007-10-19 |
EP2197776A1 (en) | 2010-06-23 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CA2772107C (en) | Method and arrangement for preventing the unintended movement of an elevator car | |
EP1863733B1 (en) | Safety lock for elevator landing door detecting intrusion in the shaft through the landing door and elevator thus equipped | |
KR101331390B1 (ko) | 엘리베이터 장치 및 그 검사 방법 | |
US10882720B2 (en) | Elevator car door interlock | |
CN107839451A (zh) | 用于车门打开驱动器的防夹紧逻辑 | |
FI121668B (fi) | Turvalukko sekä menetelmä turvalukon sovittamiseksi hissin turvajärjestelyyn | |
US7252179B2 (en) | Elevator-door latching and opening device | |
AU2011344430B2 (en) | Monitoring device for detecting an undesired travel of an elevator cab from a standstill | |
KR100903971B1 (ko) | 카도어 잠금장치를 구비한 엘리베이터의 클러치 구조 | |
CN111039133A (zh) | 电梯层站门解锁系统 | |
WO2013140575A1 (ja) | エレベーターの安全装置 | |
KR20070115779A (ko) | 카 도어 록 | |
CN108263937B (zh) | 电梯层站门解锁系统 | |
US6659514B2 (en) | Swinging elevator hatchway door interlock | |
US11673771B2 (en) | Elevator car parking brake | |
EP3693318B1 (en) | Elevator car door interlock | |
US9085921B2 (en) | Unlocking device | |
US5183978A (en) | Elevator governor rope block actuation in low speed emergency situations | |
US4512443A (en) | Lift door control apparatus | |
EP1785557A2 (en) | Door Latch | |
KR101436675B1 (ko) | 엘리베이터 도어 개폐장치 | |
GB2206331A (en) | Elevator car door locking mechanism | |
JP6580275B2 (ja) | エレベータのインターロック装置 | |
US20230303363A1 (en) | Elevator door interlock assembly | |
KR20060109204A (ko) | 엘리베이터의 트립 방지장치 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 121668 Country of ref document: FI |
|
MM | Patent lapsed |