FI120870B - Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen - Google Patents

Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen Download PDF

Info

Publication number
FI120870B
FI120870B FI20065329A FI20065329A FI120870B FI 120870 B FI120870 B FI 120870B FI 20065329 A FI20065329 A FI 20065329A FI 20065329 A FI20065329 A FI 20065329A FI 120870 B FI120870 B FI 120870B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
arrangement
guide
boom
pulling
towbar
Prior art date
Application number
FI20065329A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20065329A (fi
FI20065329A0 (fi
Inventor
Sami Puustinen
Pekka Kumpukallio
Original Assignee
Lh Lift Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lh Lift Oy filed Critical Lh Lift Oy
Priority to FI20065329A priority Critical patent/FI120870B/fi
Publication of FI20065329A0 publication Critical patent/FI20065329A0/fi
Priority to DE602007007691T priority patent/DE602007007691D1/de
Priority to EP07108223A priority patent/EP1867499B1/en
Priority to AT07108223T priority patent/ATE473875T1/de
Publication of FI20065329A publication Critical patent/FI20065329A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI120870B publication Critical patent/FI120870B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60DVEHICLE CONNECTIONS
    • B60D1/00Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices
    • B60D1/24Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices characterised by arrangements for particular functions
    • B60D1/42Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices characterised by arrangements for particular functions for being adjustable
    • B60D1/46Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices characterised by arrangements for particular functions for being adjustable vertically
    • B60D1/465Traction couplings; Hitches; Draw-gear; Towing devices characterised by arrangements for particular functions for being adjustable vertically comprising a lifting mechanism, e.g. for coupling while lifting

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Agricultural Machines (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Mechanical Treatment Of Semiconductor (AREA)
  • Transplanting Machines (AREA)
  • Bipolar Transistors (AREA)

Description

VETOKOUKKUJÄRJESTELY JA MENETELMÄ VEDETTÄVÄN KOHTEEN KYTKEMISEKSI TYÖKONEESEEN
Keksinnön kohteena on vetokoukkujärjestely työkonetta varten, 5 johon kuuluu - työkoneeseen kiinnitettävissä oleva runko, - runkoon yhdestä päästään nivelöidysti sovitettu puomi, - puomissa lineaarisesti liikkumaan sovitettu johde ja 10 siihen sovitettu vetoelin, jotka on puomilla sovitettu laskettavaksi alas ja nostettavaksi ylös suhteessa runkoon nähden, - väliainetoiminen toimilaite vetoelimen liikuttamiseksi lineaarisesti ja 15 - lukitusmekanismi vetoelimen paikoilleen lukitsemisek si vetoelimeen kytkettyä kohdetta vedettäessä.
Lisäksi keksintö koskee myös menetelmää vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen sovitettuun vetokoukkujärjestelyyn.
20 Erästä tekniikan tasoa työkoneiden, kuten esimerkiksi traktoreiden vetokoukkujen paikoilleen lukitukselle esittää US-patentti 5,692,573. Se esittää ratkaisua, jossa käytetään vetokoukkujär-jestelyn runkoon nivelöityä kelkkaa, jonka päässä on vetoelimenä toimiva vetokoukku. Kelkka ja sen myötä myös vetokoukku ovat 25 toimilaitteella siirrettävissä työkoneen pituussuunnassa lineaarisesti edestakaisin. Liikkeen ansiosta vetokoukku saadaan paremmin hytissä istuvan kuljettajan näkökenttään. Lisäksi vetokoukkua voidaan nostaa ja laskea pystysuunnassa, jolloin esimerkiksi peräkärry tai vastaava vedettävä kohde saadaan 30 poimittua vetokoukkuun tai irrotettua vetokoukusta.
US-patentin kuva 5 esittää vetokoukun lukitusmekanismia. Veto-koukun lukitus, erityisemmin vetokoukun työkonesuuntaisen line-aariliikkeen estäminen tapahtuu tässä siten, että vetokoukun 35 rungon peräpeilissä on kaksi reiällistä työkoneen pituussuuntaista laippaa, joiden väliin asettuu kelkassa oleva lenkki. Pidinelimenä on lenkin ja reikien läpi kulkeva tappi. Tapin 2 lukitsin on monimutkainen jousielimiin perustuva mekanismi. Liikkuvia osia on useita ja ne ovat lisäksi suhteellisen pieniä. Tällainen mekanismi on alttiina kolhuille, joita traktorin peräosiin tunnetusti kohdistuu useissa tilanteissa. Siten se on 5 helposti rikkoutuva. Lisäksi mekanismi on kustannusintensiivi-nen, koska siinä on useita pieniä ja mittatarkkuudeltaan vaativia osia.
Eräs toinen epäkohta US-patentin esittämässä ratkaisussa on se, 10 että siinä samalla elimellä estetään sekä vetokoukun työkoneen pituussuuntainen lineaariliike kuin myös kannatellaan vetokoukkua kuljetusasennossa. Tällöin peräpeilin laippoihin ja tappiin kohdistuu suuria rasituksia, jotka saattavat väsyttää vetokoukku järjestelyn kriittisiä rakenneosia.
15
Muita taaksepäin työntyvien ja alaslaskeutuvien vetokoukkujär-jestelyjen lukituksia esittäviä tekniikan tasoja edustavat US-patentit 3,863,955 ja 4,542,913 sekä EP-patentti 0 346 885 Bl.
20 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan rakenteeltaan ja toiminnaltaan yksinkertainen ja varma vetokoukkujärjestely ja vastaava menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen sovitettuun vetokoukkujärjestelyyn. Keksinnön mukaisen järjestelyn tunnusomaiset piirteet on esitetty patenttivaatimuksessa 1 25 ja menetelmän patenttivaatimuksessa 12.
Keksinnön mukaisessa järjestelyssä vetoelimen paikoilleen lukitus tapahtuu nerokkaan yksinkertaisella tavalla. Lukitusmekanismiin, jolla estetään vetoelimen työkoneen pituussuuntainen 30 lineaariliike vedettävää kohdetta vedettäessä, kuuluu ohjainjärjestely ja ohjausjärjestelyssä vertikaalisesti liikkumaan sovitettu lukituselin. Lukituselimen vertikaaliliike on sovitettu aikaansaatavaksi puomissa lineaarisesti liikkumaan sovitetulla johteella, jonka yhteyteen vetoelin on sovitettu.
35 3
Erään sovellusmuodon mukaan johteeseen on sovitettu lukitusmekanismia varten vertikaalinen tukipinta vetoelimeen kohdistuneen voiman siirtämiseksi lukituselimen kautta runkoon ja lisäksi ohjainpinta lukituselimen pois siirtämiseksi vertikaalisen 5tukipinnan tieltä vetoelintä puomiin vedettäessä. Lukituskon-struktio on äärimmäisen yksinkertainen ja kestävä. Lisäksi se ei monimutkaista vetokoukun rakenteita.
Erään sovellusmuodon mukaan runkoon kuuluu omat kannatinelimet 10 vetoelimen kannattelemiseksi kuljetusasennossa. Tällöin kukin kannatin- / lukituselin voi ottaa vastaan vain tiettyjä voimia, jolloin niiden rakenneratkaisuilta ei vaadita kompromisseja. Myös kannatinelimien lukittuminen ei edellytä lainkaan humaania vuorovaikutusta. Tähän päästään kannatinelimien ja puomiin 15 sovitettujen nostovarsien kiinnityspisteiden toiminnallisesti nerokkaalla järjestämistavalla toistensa suhteen. Sen ansiosta kannatinelimet väistyvät spontaanisti pois kannatuspisteiden tieltä puomia ylös nostettaessa ja kannatuspisteiden ohitettua ne kääntyvät takaisin siepaten ne otteeseensa.
20
Erään sovellusmuodon mukaan johde, jossa vetoelin on kiinni, voidaan muodostaa yllättävästi myös itse toimilaitteesta. Tämä pienentää osakomponenttien lukumäärää ja yksinkertaistaa rakenteita entisestään.
25
Keksinnöllä saavutetaan etua monessakin suhteessa. Ensinnäkin, keksinnön mukainen mekaaninen toteutus on äärimmäisen yksinkertainen ja toimintavarma. Keksintö poistaa tarpeen erityisille jousiin perustuville lukitusmekanismeille, jotka ovat vau-30 rioherkkiä tai toiminnaltaan muutoin epävarmoja. Lukitsimen ohjainliikemekanismi on toiminnaltaan lisäksi idioottivarma. Painovoimainen lukituselimen paluuliike ohjainjärjestelyssä tapahtuu varmasti. Se ei edellytä toimenpiteitä työkoneen kuljettajalta tai vaadi "avustajia" vedettävän kohteen kytkentää 35 varten. Lisäksi mekanismilla aikaan saatava lukitus vedettävää kohdetta vedettäessä on varma. Lukitus pysyy päällä, koska 4 vedettävä kohde muodostaa siihen sitä paikoillaan pitävän voiman. Myös ohjainjärjestelyn orientaatio edesauttaa tätä.
Voimien välitykseen vetoelimestä työkoneeseen on käytettävissä 5 suuret ja massiiviset tukirakenteet. Tällöin vetokoukkurakentei-siin kohdistuvat kuormitukset ja rasitukset jäävät kohtuullisiksi. Massiivisten tukipintarakenteiden järjestäminen ei lisää kuitenkaan koukkujärjestelyn kokoa. Sen myötä järjestely on edelleen helposti järjestettävissä nykyaikaisten työkoneiden 10 muutoin niin ahtaisiin peräosiin. Vetokoukkujärjestely ei myöskään syö työkoneen maavaraa, koska sen rakenneratkaisut ovat korkeudeltaan yllättävän matalia.
Muut keksinnölle ominaiset piirteet käyvät ilmi oheisista pa-15 tenttivaatimuksista ja muita keksinnöllä saavutettavia etuja on mainittu enemmän selitysosassa.
Keksintöä, jota eivät seuraavassa esitettävät suoritusmuodot mitenkään rajoita, selostetaan tarkemmin viittaamalla oheisiin 20 kuviin, joissa
Kuva 1 esittää erästä keksinnön mukaista vetokoukku- järjestelyä kuljetusasennossa,
Kuva 2 esittää kuvassa 1 esitettyä vetokoukkujärjes- 25 telyä poiminta-asennossa,
Kuva 3 esittää kuvassa 1 esitettyä vetokoukkujärjes- telyä poiminta-asennossa viistosti ylhäältä päin nähtynä,
Kuva 4 esittää vetokoukkujärjestelyn runkoa viistos- 30 ti alhaaltapäin nähtynä,
Kuvat 5 ja 6 esittävät lukitusmekanismia sivulta päin näh tynä ja
Kuvat 7a ja 7b esittävät erästä toista sovellusmuotoa veto- koukku j ärj estelyn johteen toteuttamiseksi.
35 5
Kuvissa 1-3 esitetään erästä sovellusesimerkkiä keksinnön mukaisesta vetokoukkujärjestelystä 10 työkonetta varten eri suunnista tarkasteltuna. Järjestely 10 on kiinnitettävissä työkoneeseen, joista esimerkkeinä mainittakoon teollisuus- ja 5 maataloustraktorit. Järjestelyn 10 rungossa 11 on varustelu (kiinnityskohdat 33 / työkoneen rungon kanssa yhteensopiva muotoilu), jolla järjestely 10 voidaan kiinnittää traktorin runkoon, jonne voi olla järjestetty vastaava kiinnityspaikka järjestelyä 10 varten. Lisäksi kiinnityskohtana voidaan käyttää 10 myös traktorin takapäätyrakenteita, jolloin kiinnityspultit ovat traktorin pituussuuntaisesti. Vastaavat kiinnityspulttiaukot 33 näkyvät hyvin kuvassa 4. Traktorin alusta ja/tai järjestely 10 voivat olla myös muotoiltu toisiinsa sopiviksi, jolloin saadaan aikaan kaikin puolin tukeva kiinnitys.
15 Järjestely 10 käsittää perusrakenteina rungon 11, puomin 19 ja puomiin 19 sovitetun johteen 12 ja sen pään yhteyteen sovitetun vetoelimen 13. Nyt johde muodostuu omasta kelkkakomponentis-taan 12, mutta se voidaan toteuttaa yksinkertaisemminkin, kuten 20 myöhemmin esitetään. Vetoelin muodostuu vetovasteena toimivasta kuulasta 13 tai vastaavasta tapista tai koukusta, joka kuvassa 1 esitetyssä kuljetus-asennossa pistää ulos puomin 19 pään 19.2 yhteydestä. Tämä puomin 19 pää 19.2 asettuu traktorissa siten, että se on traktorin takapään yhteydessä. Tällöin vetoelimeen 13 25 on irrotettavasti kytkettävissä vedettävä / hinattava kohde 34, josta eräänä esimerkkinä mainittakoon perävaunu. Kuvissa on esitetty ainoastaan perävaunun aisa 34.
Puomi 19 on toisesta päästään 19.1 nivelöitynä runkoon 11 nivel-30 pisteellä 32 puomin 19 vetoelimen 13 puoleisen pään 19.2 alas laskemisen ja ylös nostamisen mahdollistamiseksi. Puomiin 19 kuuluu lineaarisesti sen suhteen liikkumaan sovitettu johde 12 ja siihen sovitettu vetoelin 13. Nämä näkyvät hyvin kuvissa 2 ja 3. Johde 12 ja vetoelin 13 voidaan laskea puomilla 19 alas ja 35 nostaa ylös suhteessa järjestelyn 10 runkoon 11 nähden.
6 Järjestelyyn 10 kuuluu myös väliainetoiminen toimilaite, kuten esimerkiksi ainakin yksi hydraulisylinteri 14. Se näkyy hyvin kuvassa 3. Sylinterillä 14 vetoelintä 13 ja kelkkaa 12 voidaan liikuttaa lineaarisesti työkoneen pituussuunnassa. Tässä sovel-5 lusmuodossa sylinterin 14 lieriöosa on kiinni päästään puomin 19 nivelpisteessä 32 ja mäntä on kiinni vetoelimessä 13, sen jatkeessa tai kelkassa 12. Kiinnityskohdalla ei ole keksinnön kannalta merkitystä. Puomilla 19, kelkalla 12 ja työsylinterillä 14 aikaan saadaan vetoelimelle 13 traktorin pituussuuntainen 10 liikerata vedettävän kohteen, kuten esimerkiksi perävaunun vaivatonta kytkentää tai irrotusta varten.
Vetokoukkujärjestelyn 10 runkoon 11 kuuluu myös ainakin yksi lukitusmekanismi 15. Sillä vetoelin 13 voidaan lukita paikoil-15 leen. Tässä paikoilleen lukinta tarkoittaa ainakin vetoelimen 13 työkoneen pituussuuntaisen lineaariliikkeen estämistä vetoeli-meen 13 kytkettyä kohdetta vedettäessä. Mekanismiin 15 kuuluu ohjainjärjestely 16 ja siinä pääasiallisen pystysuuntaisesti eli vertikaalisesti liikkumaan sovitettu lukituselin 17. Nyt ohjain-20 järjestely 16 on rungossa 11. Lukituselimen 17 vertikaaliliike on sovitettu aikaansaatavaksi yllättävästi puomissa 19 lineaarisesti liikkumaan sovitetuilla elimillä, joihin voi kuulua johde 12 ja ainakin vetoelin 13, joita hydraulisylinterillä 14 edestakaisin työkoneen pituussuunnassa liikutetaan.
25
Lukituselimen 17 vertikaaliliikkeen aikaan saamiseksi ja vetoelimen 13 paikoilleen lukitsemiseksi on esimerkiksi johteen 12 yhteyteen sovitettu pääasiallisen pystysuuntainen tukipinta 20 ja ohjainpinta 18. Myös näiden voidaan sanoa kuuluvan lukitusme-30 kanismiin 15. Pinnat voivat olla yhtä lailla myös esimerkiksi vetoelimen 13 jatkeessa. Vertikaalisella tukipinnalla 20 siirretään vetoelimeen 13 kohdistunut voima lukituselimen 17 kautta järjestelyn 10 runkoon 11. Ohjainpinnan 18 tehtävänä on nostaa, kohottaa, ohjata lukituselintä 17 vertikaalisesti ohjainjärjes-35 telyssä 16 siten, että lukituselin 17 siirtyy pois vertikaalisen tukipinnan 20 tieltä/edestä vetoelintä 13 puomiin 19 sisään 7 vedettäessä, toisin sanoen siis, vetoelintä 13 siirrettäessä lineaarisesti poiminta-asennosta kuljetusasentoon. Ohjainpinta 18 ja tukipinta 20 ovat toisin sanoen vuorovaikutuksessa luki-tuselimen 17 kanssa.
5
Ohjainpinta 18 ja vertikaalinen tukipinta 20 muodostuvat tässä tapauksessa kahdesta kelkan 12 tai vastaavan johteen yläpintaan 12' vierekkäin sovitetusta kolmiomaisesta muodostelmasta 26. Kahden erillisen muodostelman sijasta voidaan soveltaa myös 10 esimerkiksi yhtä jatkuvaa muodostelmaa tai useampiakin muodostelmia kuin vain kaksi. Ohjainpinnan 18 muodostaa kolmioiden 26 hypotenuusa. Lukituselimen 17 vertikaalisen tukipinnan 20 muodostaa kolmioiden 26 kateetti, joka osoittaa työkoneen pituussuunnassa taaksepäin. On huomattava, että tukipintana 20 toimi-15 valta kateetilta ei välttämättä edellytetä täydellistä koh-tisuoruutta. Tukipinnassa 20 ja myös lukituselimen 17 liikeradassa voi olla myös ainakin hieman vaakasuuntaista ulottuvuutta. Pääasiallisesti muotojen ja liikeratojen ulottuvuudet ovat kuitenkin vertikaalisia eli pystysuuntaisia. Muodostelma 26 on 20 integroitu kelkkaan 12 ollen sen kanssa samaa rakennetta. Tämä tekee muodostelmasta on todella kestävän ja helposti valmistettavan .
Esitetyn sovellusmuodon tapauksessa järjestelyyn 10 kuuluu 25 puomissa 19 lineaarisesti liikkumaan sovitettu kelkka 12 ja vetoelinvälineinä puomin 19 päästä 19.2 kuljetusasennossaan ulos jäävä vetoelin 13. On huomattava, että myös kelkaton sovellus-muoto on mahdollinen. Tällöin esimerkiksi hydraulisylinteri 14 voi yllättävästi muodostaa itsessään johteen 12. Tätä sovellus-30 muotoa selitetään selityksessä hieman tuonnempana kuviin 7a ja 7b viitaten.
Seuraavaksi selitetään tarkemmin erästä sovellusmuotoa lukituksesta 15, 17 ja ohjainjärjestelystä 16 kuviin 4-6 viitaten. 35 Nyt ohjainjärjestelyyn 16 kuuluu runkoon 11 molemminpuolisesti sovitetut pitkänomaiset ohjainaukot 21.1, 21.2. Tässä tapaukses- 8 sa umpinaisesta putkitangosta 17 muodostuva lukituselin on ohjainaukkojen 21.1, 21.2 välissä traktorin pituussuuntaan nähden poikkisuuntaisesti ja sen päät ovat aukoissa 21.1, 21.2. Yhden tangon sijasta lukituselimen 17 voi muodostaa myös kaksi 5 tai useampia aksiaalisesti toistensa suhteen järjestettyjä tankoja. Pitkänomaiset soikiomaiset ohjainaukot 21.1, 21.2 on orientoitu vertikaali-horisontaalisuunnassa nerokkaasti siten, että vetoelimeen 13 ja kelkkaan 12, yleisemmin johteeseen kohdistunut peräkärryn vetämisestä aiheutunut voimavaikutus painaa 10 lukituselinta 17 tukipintaa 20 vasten. Kuten kuvista voidaan havaita, tällöin ohjainaukot 21.1, 21.2 ovat hieman eteenpäin kallistuneina siten, että ne ovat yläosastaan lähempänä työkoneen etupäätä ja alaosastaan lähempänä työkoneen takapäätä.
15 Ohjainaukkojen 21.1, 21.2 paikka voidaan määritellä esimerkiksi seuraavasti. Alaosassa aukot 21.1, 21.2 ovat rungon 11 laipassa 37.1, 38.1 siten, että lukitustappi 17 on välittömästi kelkan 12 yläpinnan 12' yhteydessä tai jopa laahaa kelkkaan 12. Yläosastaan aukot 21.1, 21.2 ovat siten, että lukitustappi 17 on ky- 20 kenevä ohittamaan ohjainpinnan 18 ylimmän kohdan eli tukipinnan 20 yläkärjen 20' (kuva 7b).
Toki, ohjainaukot 21.1, 21.2 voisivat olla myös täysin pys tysuuntaisia pitkulaisia aukkoja. Tällöin tangon 17 pysyminen 25 tukipintaa 20 vasten saattaisi kuitenkin olla epävarmempaa, varsinkin heitteistä alamäkeä ajettaessa, jolloin peräkärry saattaa jopa työntää työkonetta. On huomattava, että jo hyvinkin pieni viistous ohjainaukkojen 21.1, 21.2 orientaatiossa on riittävä stabiloimaan tangon 17 tukipintaa 20 vasten. Toisaalta, 30 myös johteessa 20 voi olla välittömästi tukipinnan 20 perässä ura lukitustankoa 17 varten. Tällöin tanko 17 voi olla kulje-tusasennossaan jopa osittain johteen 13 sisässä (ei esitetty).
Runkoon 11 on lisäksi nivelöity kannatinelimet 23.1, 23.2 puomin 35 19 kannattelemiseksi kuljetusasennossa. Kannatinelimien 23.1, 23.2 yhdessä päässä on nivelöinti 24.1, 24.2 ja vastakkaisessa 9 päässä tartunta 25.1, 25.2. Tartunnalla 25.1, 25.2 kannatellaan puomia 19 kuljetusasennossa. Nyt tartunnat 25.1, 25.2 ovat traktorin takapuolelle avautuvan koukun muotoisia.
5 Runkoon 11 molemminpuolisesti sovitetut pitkänomaiset oh-jainaukot 21.1, 21.2 on sovitettu sisempiin rungosta 11 alaspäin osoittaviin laippoihin 37.1, 38.1 (kuva 4). Niiden viereen on etäisyyden päähän sovitettu ulommat rungosta 11 alaspäin osoittavat laipat 37.2, 38.2. Näiden sisempien ja ulompien laippojen 10 37.1, 38.1, 37.2, 38.2 väliin jäävään tilaan on sovitettu va paasti roikkuvat kannatinelimet 23.1, 23.2. Tällöin kannatineli-met 23.1, 23.2 ovat suojassa ja niille mahdollistetaan hallittu kääntyminen nivelpisteen 24.1, 24.2 suhteen. Laippojen 37.1, 38.2 aukot ovat niissä valmistusteknisistä syistä ja kanna-15 tinelimien 23.1, 23.2 aukot ovat kevennyksiä.
Puomiin 19 kuuluu lisäksi peräpeili 27, joka näkyy hyvin kuvissa 1-3. Peräpeilissä on vasteaukot 28.1, 28.2 kannatinelimien 23.1, 23.2 koukkujen 25.1, 25.2 kärkiä varten. Aukot 28.1, 28.2 20 sallivat koukuille 25.1, 25.2 tukevan ja riittävän asettumisen nostopisteiden 35 alle. Peräpeilissä 27 on lisäksi kevennykset johteessa 12 olevia kolmiomuodostelmia 26 varten. Kahdesta muodostelmasta 26 muodostetut ohjain- ja tukipinnat 18, 20 eivät siten heikennä peräpeiliä 27. Peräpeili 27 on poikkileikkauspro-25 fiililtaan suljettu konstruktio, joka tekee puomista 19 poikkileikkaukseltaan ainakin osittain suljetun rakenteen. Toki, puomi 19 voi olla poikkileikkausprofiililtaan suljettu muustakin kohtaa.
30 Puomiin 19 kuuluu myös molemminpuoliset kiinnityspisteet 35 nostovarsia 36 varten. Kuvassa 1 esitetään toinen näistä nosto-varsista 36. Nyt puomissa 19 olevat kiinnityspisteet 35 ja runkoon 11 nivelöidyt kannatinelimet 23.1, 23.2 on sovitettu toiminnallisesti toistensa suhteen siten, että kannatinelimet 35 23.1, 23.2 kääntyvät pois kiinnityspisteiden 35 tieltä puomia 19 ylös nostettaessa. Lisäksi kannatinelimet 23.1, 23.2 myös palau- 10 tuvat omavoimaisesti kiinnityspisteiden 35 alle, kun kiinnitys-pisteet 35 ovat ohittaneet ne. Tämä nerokas järjestämistapa mahdollistaa puomin 19 ja sen myötä myös vetoelimen 13 lukitsemisen kuljetusasentoonsa ilman humaania vuorovaikutusta.
5
Kannatinelimien 23.1, 23.2 niveliin 24.1, 24.2 voi kuulua kään-tövaste 29 kannatinelimien 23.1, 23.2 toiminnan ohjaamiseksi.
Vipuvasteella 29 voidaan vapauttaa kannatinelimien 23.1, 23.2 tartunnat 25.1, 25.2 nostovarsien 36 kiinnityspisteistä 35 ja 10 samalla myös peräpeilin 27 aukkovasteista 28.1, 28.2. Vipumai-seen vasteeseen 29 voi olla kytkettynä traktorin hyttiin vedetty vaijeri tai se voi olla myös väliainetoimisen toimilaitteen avulla käytettävissä (ei esitetty). Tällöin toimilaite voi olla jopa pelkästään yksitoiminen, koska puominkannatinelimien 23.1, 15 23.2 ja nostovarsitappien 35 järjestämistapa suhteessa toisiinsa saa aikaan vetoelimen 13 lukittumisen kuljetusasentoonsa puomia 19 ylös nostettaessa.
Puomiin 19 voi kuulua myös liukukiskoja 30 ja kelkkaan 12 tai 20 yleensäkin johteeseen niitä vastaavia muotoiluja 31 (kuva 3). Niiden yhteistoiminnalla saadaan aikaan kelkalle 12 juoheva lineaariliike puomissa 19 kelkkaa 12 edestakaisin lineaarisesti siirrettäessä työkoneen pituussuunnassa.
25 Kuvissa 7a ja 7b esitetään erästä toista sovellusmuotoa johteen toteuttamiseksi. Yksinkertaistuksen vuoksi kuvassa ei ole esitetty koko järjestelyä 10. Nyt puomissa 19 johteen 12 muodostaa yllättävällä tavalla osa hydraulisylinteristä 14. Tällaisella sovellusmuodolla yksinkertaistetaan edelleen järjestelyn 10 30 rakennetta ja valmistuskustannuksia, koska erityinen kelkkaosa jää pois. Lisäksi toiminnallisuus saadaan pienempään tilaan.
Nyt muodostelmat 26 voivat olla vetoelimen 13 perusrakenteissa tai hydraulisylinterin 14 poikkileikkaukseltaan neliömäiseksi 35 järjestetyssä lieriöosassa, jossa männänvarsi 14' liikkuu. Nyt ohjainpinta 18 ja vertikaalinen tukipinta 20 ovat kelkan 12 11 yläpuolisella pinnalla 12' . Edellä esitettyyn sovellusmuotoon nähden hydraulisylinteri 14 on käännetty päin vastaiseen suuntaan. Nyt nivelpisteeseen 32 on kiinnitetty männänvarren 14' pää ja vetoelimen 13 puoleisessa päässä on lieriöosa 12. Väliaineen 5 syöttö ja poistuminen tapahtuu männänvarren kautta, jolloin ei tarvita ulkopuolisia putkistoja. Myös tämä yksinkertaistaa rakenteita. On lisäksi vielä huomattava, että tätä kelkatonta sovellusmuotoa voidaan yhtä lailla soveltaa myös muunlaisiin lukitusmekanismeihin 15 kuin tässä hakemuskontekstissa on esi-10 tetty. Eräs tällainen voi olla vaikka US-patentissa 5,692,573 esitetty lukitus.
Seuraavaksi selitetään keksinnön mukaista menetelmää vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen sovitettuun vetokoukkujärjes-15 telyyn 10. Kun traktorin perään halutaan kytkeä peräkärry, peruutetaan traktorin perä kärryn aisan 34 ulottuville. Tämän jälkeen kelkka 12 ja sen päähän kuuluva vetoelin 13 vapautetaan kuvassa 1 esitetystä kuljetusasennosta (pl. kuvassa 1 esitetty aisa 34) ja siirretään vedettävän kohteen poiminta-asentoon eli 20 kuvassa 2 esitettyyn tilanteeseen.
Erään sovellusmuodon mukaan tämä voi tapahtua siten, että aluksi nostovarsilla 36 hyvin vähän nostetaan puomia 19 ja samalla koukut 23.1, 23.2 käännetään pois nostovarsien 36 puomiin 19 25 kiinnityspisteiden 35 alta. Koukkujen 23.1, 23.2 kääntö suoritetaan vivusta 29. Kun kääntö on suoritettu, nostovarret 36 lasketaan ala-asentoonsa. Tällöin runkoon 11 pisteestä 32 nivelöity puomi 19 kelkkoineen 12 laskee vetoelimen 13 poiminta-asentoonsa. Samalla sylinterillä 14 siirretään vetoelintä 13 traktorin 30 pituussuunnassa taaksepäin, jonka seurauksena vetoelin 13 ja kelkka 12 saavuttavat riittävästi taaksepäin ja alaspäin suuntautuneen asentonsa peräkärryn aisan 34 poimimiseksi aisan 34 alla olevan tuen päältä.
35 Seuraavaksi traktoria peruutetaan ehkä hieman ja vedettävä kohde 34 poimitaan vetoelimeen 13. Poiminnan (kuva 2) jälkeen vetoelin 12 13 ja kelkka 12 siirretään takaisin poiminta-asennosta kulje-tusasentoon ja lukitaan paikoilleen lukitusmekanismilla 15, 23.1, 23.2, 35 vedettävän kohteen 34 vetämiseksi. Paluuliike voidaan suorittaa esimerkiksi siten, että aluksi puomi 19 ja 5 siihen järjestetty vetoelin 13 ja kelkka 12 nostetaan yläasen-toonsa ja sen jälkeen sylinterillä 14 vedetään kelkka 12 ja siihen kiinnitetty vetoelin 13 puomin 19 sisään. Puomia 19 nostovarsilla 36 yläasentoon nostettaessa (eheä liikeratanuoli puomissa 19 kuvassa 5) runkoon 11 nivelöidyt kannatinkoukkujen 1025.1, 25.2 alapinnat 25.1', 25.2', joilla kannatinkoukuilla puomia 19 ja siten myös siihen sovitettua vetoelintä 13 ja kelkkaa 12 kannatellaan niiden kuljetusasennossa, vuorovaikuttavat puomissa 19 olevien nostovarsien 36 kiinnityspisteiden 35 kanssa (katkoviivanuoli kuvassa 5) . Vuorovaikutuksessa koukut 1523.1, 23.2 kääntyvät pois kiinnityspisteiden 35 tieltä (eheä liikeratanuoli koukussa 23.1 kuvassa 5). Ohitettuaan kiinnitys-pisteet 35 koukut 23.1, 23.2 palaavat roikkuvaan asentoonsa.
Palatessaan koukut 23.1, 23.2 asettuvat yläasentoonsa nousseiden kiinnityspisteiden 35 alle ja suorittavat puomin 19 ja siten 20 myös vetoelimien 13 ja kelkan 12 kannattelua.
Kun puomi 19 on kannattelussa, voidaan kelkka 12 vetää puomin 19 sisään ja sen yhteyteen sovitettu vetoelin 13 puomin 19 pään 19.2 yhteyteen eli suorittaa niille työkoneen pituussuuntainen 25 lineaariliike. Vetoelintä 13 ja kelkkaa 12 paikoilleen lukittaessa lukitusmekanismiin 15 kuuluvaan lukituselimeen 17, jonka kautta vetoelimeen 13 ja kelkkaan 12 vedettävää kohdetta 34 vedettäessä kohdistunut voima siirretään vetokoukkujärjestelyn 10 runkoon 11, kohdistetaan vertikaaliliike (elimen 17 liikera- 30 tanuoli kuvassa 5) . Vertikaaliliike aiheutetaan vetoelimen 13 ja siten myös johteen 12 lineaarisella siirtoliikkeellä poiminta-asennosta kuljetusasentoon. Yleisemmin voidaan jälleen puhua puomissa 19 liikkumaan sovitettujen elimien lineaariliikkeestä.
35 Erityisemmin tämä voi tapahtua seuraavasti. Vetoelimen 13 si-säänvetoa suoritettaessa kelkan 12 yläpinnasta 12' ylös kohoava 13 vertikaalinen tukipinta 20 tulee välittömästi kelkan 12 yläpinnan 12' yhteydessä makaavan lukituselimen 17 tielle. Sen seurauksena tukipinnan 20 edessä oleva vino ohjauspinta 18 kohottaa lukitustappia 17 rungon 11 ohjainaukoissa 22.1, 22.2 ylöspäin, 5 jolloin tappi 17 pääsee ohittamaan tukipinnan 20 (nuoli kuvassa 5). Ohjainpinnan 18 ohitettua tapin 17 se tippuu ohjainaukoissa 22.1, 22.2 takaisin kelkan 12 yläpinnan 12' yhteyteen. Samalla kelkka 12 ja sen päässä oleva vetoelin 13 ovat saavuttaneet puomiin 19 sisäänvedetyn asemansa, jolloin niiden lineaariliike 10 pysähtyy. Tämän seurauksena lukitustappi 17 nojautuu tukevasti tukipintaan 20 ja välittää vetoelimestä 13 kelkan 12 kautta välittyvän voimavaikutuksen vetokoukun 10 runkoon 11. Hyd-raulisylinteriin 14 ei siten kohdistu kuormituksia peräkärryä vedettäessä. Vastaavasti peräkärryn irrotus voi tapahtua saman 15 proseduurin mukaan. Lukitusmekanismi 15, 23.1, 23.2, 35 pitää vetokoukun 13, tietysti, kuljetusasennossaan myös silloin, kun vedettävänä ei ole peräkärryä.
Edellä olevan perusteella on ymmärrettävää, että vetokoukkujär-20 jestelyyn 10 voi kuulua myös muitakin kuin pelkästään edellä esitettyjä rakenneosia. Esimerkiksi vetoelimen 13 ja johteen 13 välisessä kiinnityksessä voi olla tällaisia. Niiden toteuttaminen on kuitenkin alan ammattimiehelle hyvin ilmeistä ja ne eivät vaikuta keksinnön perusajatukseen.
25
On ymmärrettävä, että edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuvat on tarkoitettu ainoastaan havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Keksintöä ei siten ole rajattu pelkästään edellä esitettyihin tai patenttivaatimuksissa määriteltyihin suoritus-30 muotoihin, vaan alan ammattimiehelle tulevat olemaan ilmeisiä monet erilaiset keksinnön variaatiot ja muunnokset, jotka ovat mahdollisia oheisten patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.

Claims (13)

1. Vetokoukkujärjestely (10) työkonetta varten, johon kuuluu - työkoneeseen kiinnitettävissä oleva runko (11), 5. runkoon (11) yhdestä päästään (19.1) nivelöidysti sovitettu puomi (19), - puomissa (19) lineaarisesti liikkumaan sovitettu johde (12) ja siihen sovitettu vetoelin (13), jotka on puomilla (19) sovitettu laskettavaksi alas ja nostetta- 10 vaksi ylös suhteessa runkoon (11) nähden, - väliainetoiminen toimilaite (14) vetoelimen (13) liikuttamiseksi lineaarisesti ja - lukitusmekanismi (15) vetoelimen (13) paikoilleen lukitsemiseksi vetoelimeen (13) kytkettyä kohdetta (34) 15 vedettäessä, tunnettu siitä, että lukitusmekanismiin (15) kuuluu runkoon (11) sovitettu ohjainjärjestely (16) ja ohjainjärjestelyssä (16) vertikaalisesti liikkumaan sovitettu lukituselin (17), jonka vertikaaliliike on sovitettu aikaansaatavaksi puomissa (19) 20 lineaarisesti liikkumaan sovitetulla johteella (12) .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että johteen (12) yhteyteen on sovitettu sen yläpuoliselle pinnalle (12 ' ) 25. vertikaalinen tukipinta (20) vetoelimeen (13) kohdistuneen voiman siirtämiseksi lukituselimen (17) kautta runkoon (11) ja - ohjainpinta (18) lukituselimen (17) pois siirtämiseksi vertikaalisen tukipinnan (20) tieltä vetoelintä (13) 30 puomiin (19) vedettäessä.
3. Jonkin patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että toimilaite (14) on sovitettu muodostamaan sanotun johteen (12). 35
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että ohjainjärjestelyyn (16) kuuluu runkoon (11) molemminpuolisesti sovitetut pitkänomaiset ohjainaukot (21.1, 21.2) , joiden väliin lukituselin (17) on sovitettu ja jotka 5ohjainaukot (21.1, 21.2) on orientoitu siten, että vetoelimeen (13) kohdistunut veto on sovitettu pitämään lukituselimen (17) tukipintaa (20) vasten.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen järjestely (10), 10 tunnettu siitä, että runkoon (11) on nivelöity kannatinelimet (23.1, 23.2) puomin (19) kannattelemiseksi kuljetusasennossa, joiden kannatinelimien (23.1, 23.2) yhdessä päässä on sanottu nivelöinti (24.1, 24.2) ja vastakkaisessa päässä tartunta (25.1, 25.2) puomin (19) kannattelemiseksi.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että runkoon (11) molemminpuolisesti sovitetut pitkänomaiset ohjainaukot (21.1, 21.2) on sovitettu sisempiin rungosta (11) alaspäin suuntautuviin laippoihin (37.1, 38.1) ja 20 joista etäisyyden päähän on sovitettu ulommat rungosta (11) alaspäin suuntautuvat laipat (37.2, 38.2) ja joiden sisempien ja ulompien laippojen (37.1, 38.1, 37.2, 38.2) väliseen tilaan sanotut kannatinelimet (23.1, 23.2) on roikkuvasti nivelöity.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että ohjainpinta (18) ja vertikaalinen tukipinta (20) on sovitettu muodostumaan kahdesta johteen (12) yläpintaan (12') vierekkäin sovitetusta kolmiomaisesta muodostelmasta (26), jossa sanotun ohjainpinnan (18) muodostaa kolmioiden (26) hypo-30 tenuusa ja lukituselimen (17) vertikaalisen tukipinnan (20) kolmioiden (26) kateetti.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että puomiin (19) on sovitettu poikkileikkaus-35 profiililtaan suljettu peräpeili (27), johon kuuluu vasteet (28.1, 28.2) kannatinelimien (23.1, 23.2) tartuntoja (25.1, 25.2) varten.
9. Patenttivaatimuksen 1-8 mukainen järjestely (10), tunnettu 5 siitä, että puomiin (19) kuuluu kiinnityspisteet (35) nostovar- sia (36) varten, jotka sanotut kiinnityspisteet (35) ja nive-löidyt kannatinelimet (23.1, 23.2) on sovitettu toiminnallisesti toistensa suhteen siten, että kannatinelimet (23.1, 23.2) on sovitettu väistymään pois kiinnityspisteiden (35) tieltä puomia 10 (19) ylös nostettaessa ja palautumaan kiinnityspisteiden (35) alle.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen järjestely (10), tunnettu siitä, että kannatinelimien (23.1, 23.2) niveliin 15 (24.1, 24.2) on sovitettu kääntövaste (29) kannatinelimien (23.1, 23.2) tartuntojen (25.1, 25.2) vapauttamiseksi kiinnitys-pisteistä (35) .
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen järjestely (10), 20 tunnettu siitä, että puomiin (19) on sovitettu liukukiskoja (30) ja johteeseen (12) niitä vastaavia muotoiluja (31) juohevan lineaariliikkeen aikaan saamiseksi johteelle (12) puomissa (19).
12. Menetelmä vedettävän kohteen (34) kytkemiseksi työkoneeseen 25 sovitettuun vetokoukkujärjestelyyn (10), jossa menetelmässä - lineaarijohteeseen (12) sovitettu vetoelin (13) vapautetaan kuljetusasennostaan ja siirretään runkoon (11) sovitetussa puomissa (19) vedettävän kohteen (34) poiminta-asentoon, 30. vedettävä kohde (34) poimitaan vetoelimeen (13) ja - vetoelin (13) siirretään poiminta-asennosta kulje-tusasentoon ja lukitaan paikoilleen lukitusmekanismilla (15) vedettävän kohteen (34) vetämiseksi työkoneella, ja jossa sanottuihin siirtoliikkeisiin kuuluu vetoelimen (13) 35 lasku- ja nostoliike ja johteella (12) aikaan saatava työkoneen pituussuuntainen lineaariliike, tunnettu siitä, että vetoelintä (13) paikoilleen lukittaessa lukitusmekanismiin (15) kuuluvaan, rungossa (11) sovitetussa ohjainjärjestelyssä (16) vertikaalisesti liikuteltavissa olevaan lukituselimeen (17), jonka kautta vetoelimeen (13) vedettävää kohdetta (34) vedettäessä kohdistu-5 nut voima siirretään vetokoukkujärjestelyn (10) runkoon (11), aikaan saadaan puomissa (19) lineaarisesti liikkumaan sovitetulla lineaarijohteella (12) vertikaaliliike, joka aiheutetaan lineaarijohteen (12) siirtoliikkeellä poiminta-asennosta kulje-tusasentoon. 10
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vetokoukkujärjestelyyn (10) kuuluu runkoon (11) nivelöidyt kannatinelimet (23.1, 23.2) vetoelimen (13) kannattelemiseksi kuljetusasennossa ja vetokoukkujärjestelyyn (10) kuuluu kiinni-15 tyspisteet (35) nostovarsia (36) varten, joista vetoelimiä (13) kannatellaan ja joita kannatinelimiä (23.1, 23.2) kiinnityspis-teiden (35) yhteyteen saatettaessa siirretään pois kiinnityspis-teiden (35) tieltä puomia (19) ylös nostettaessa.
FI20065329A 2006-05-16 2006-05-16 Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen FI120870B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20065329A FI120870B (fi) 2006-05-16 2006-05-16 Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen
DE602007007691T DE602007007691D1 (de) 2006-05-16 2007-05-15 Abschlepphaken und Verfahren zum Ankuppeln eines von einer mobilen Arbeitsmaschine zu schleppenden Gegenstandes
EP07108223A EP1867499B1 (en) 2006-05-16 2007-05-15 Tow-hook arrangement and method for coupling an object to be towed to a mobile working machine
AT07108223T ATE473875T1 (de) 2006-05-16 2007-05-15 Abschlepphaken und verfahren zum ankuppeln eines von einer mobilen arbeitsmaschine zu schleppenden gegenstandes

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20065329 2006-05-16
FI20065329A FI120870B (fi) 2006-05-16 2006-05-16 Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20065329A0 FI20065329A0 (fi) 2006-05-16
FI20065329A FI20065329A (fi) 2007-11-17
FI120870B true FI120870B (fi) 2010-04-15

Family

ID=36540032

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20065329A FI120870B (fi) 2006-05-16 2006-05-16 Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP1867499B1 (fi)
AT (1) ATE473875T1 (fi)
DE (1) DE602007007691D1 (fi)
FI (1) FI120870B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ITUA20162001A1 (it) * 2016-03-24 2017-09-24 Cbm Spa Dispositivo di traino per un veicolo agricolo o industriale
EP3379222B1 (en) 2017-03-22 2020-12-30 Methode Electronics Malta Ltd. Magnetoelastic based sensor assembly
US11135882B2 (en) 2018-02-27 2021-10-05 Methode Electronics, Inc. Towing systems and methods using magnetic field sensing
US11084342B2 (en) 2018-02-27 2021-08-10 Methode Electronics, Inc. Towing systems and methods using magnetic field sensing
US11221262B2 (en) 2018-02-27 2022-01-11 Methode Electronics, Inc. Towing systems and methods using magnetic field sensing
US11491832B2 (en) 2018-02-27 2022-11-08 Methode Electronics, Inc. Towing systems and methods using magnetic field sensing
DE18907724T1 (de) 2018-02-27 2021-03-25 Methode Electronics, Inc. Schleppsysteme und Verfahren mit Verwendung von Magnetfeldmessung
US11246252B2 (en) 2019-10-31 2022-02-15 Deere & Company Pick-up hitch assembly

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE517549A (fi) *
FR1076267A (fr) * 1953-02-27 1954-10-25 Huard Ets Attelage d'instruments à un tracteur
US3863955A (en) 1970-08-26 1975-02-04 Deere & Co Pick-up-type drawbar assembly
FR2228413B2 (fi) * 1972-10-11 1977-11-04 Remoise Mecano Soudure
GB8326995D0 (en) * 1983-10-08 1983-11-09 Agricultural Requisites & Mech Towing hitches
US4542913A (en) 1984-07-26 1985-09-24 Deere & Company Pick-up type drawbar assembly
DE8807849U1 (fi) * 1988-06-16 1988-08-25 Sauermann, Roman Johann, 8899 Freinhausen, De
DE59501753D1 (de) 1994-08-03 1998-05-07 Deere & Co Zugvorrichtung und Verriegelungsvorrichtung
ITMO20040161A1 (it) 2004-06-25 2004-09-25 Cbm Spa 'dispositivo di traino ad uncino per rimorchi'.

Also Published As

Publication number Publication date
ATE473875T1 (de) 2010-07-15
EP1867499A1 (en) 2007-12-19
EP1867499B1 (en) 2010-07-14
DE602007007691D1 (de) 2010-08-26
FI20065329A (fi) 2007-11-17
FI20065329A0 (fi) 2006-05-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI120870B (fi) Vetokoukkujärjestely ja menetelmä vedettävän kohteen kytkemiseksi työkoneeseen
US4470211A (en) Thrust coupling for a vehicle
US8790063B2 (en) Attachment mounting apparatus for movable work vehicle
US5692573A (en) Towing Arrangement
US4431207A (en) Automatic hitch device
EP2103458B1 (en) A vehicle hitch
US7264260B2 (en) Adjustable hitch
WO2008100507A1 (en) Trailer hitch for automatically allowing a trailer to tilt for facilitating driving a vehicle on and off the trailer
US6889994B1 (en) Trailer pulling apparatus
PL88806B1 (fi)
EP0138519A2 (en) Towing hitches
CA2313848C (en) Vehicle implement interface
US7937858B2 (en) Hitch assembly and tractor scraper using same
US5129463A (en) Conservation tillage implement convertible for end transport
US9901032B2 (en) Harvesting header transport
US8061489B1 (en) Apparatus for controlling movement of four-wheel trailer
CN104093578B (zh) 牵引装置
US5556245A (en) Tractor mounted lifting apparatus
US20150181809A1 (en) Harvesting header transport apparatus and method
US5240272A (en) Vehicle hitch assembly
US6464016B2 (en) Hitch system
CA3130980C (en) Automatically latching jack assembly for a trailer
GB2289834A (en) Tractor hitch
KR101861987B1 (ko) 보조바퀴의 착탈이 가능한 견인차량용 언더리프트
CA2895053A1 (en) Harvesting header transport

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 120870

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed