FI116935B - Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri - Google Patents

Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri Download PDF

Info

Publication number
FI116935B
FI116935B FI20040164A FI20040164A FI116935B FI 116935 B FI116935 B FI 116935B FI 20040164 A FI20040164 A FI 20040164A FI 20040164 A FI20040164 A FI 20040164A FI 116935 B FI116935 B FI 116935B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
brake
guide roller
bearing
piece
periphery
Prior art date
Application number
FI20040164A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20040164A0 (fi
FI20040164A (fi
Inventor
Kari Halonen
Original Assignee
Roxon Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Roxon Oy filed Critical Roxon Oy
Priority to FI20040164A priority Critical patent/FI116935B/fi
Publication of FI20040164A0 publication Critical patent/FI20040164A0/fi
Priority to DE200510005075 priority patent/DE102005005075A1/de
Publication of FI20040164A publication Critical patent/FI20040164A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI116935B publication Critical patent/FI116935B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G39/00Rollers, e.g. drive rollers, or arrangements thereof incorporated in roller-ways or other types of mechanical conveyors 
    • B65G39/10Arrangements of rollers
    • B65G39/12Arrangements of rollers mounted on framework
    • B65G39/16Arrangements of rollers mounted on framework for aligning belts or chains

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Rolls And Other Rotary Bodies (AREA)

Description

Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla keskilaakeri
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on ohjausrulla hihnakuljettimen hil 5 miseksi, joka ohjausrulla käsittää ainakin: vaipan, jota vasten hihn kuljetushihna on sovitettavissa; akselin, joka on sovitettu ohjausr laakeroitu pituusakselinsa suhteen pyörivästi päälaakerien avulla; rin, joka on sovitettu ohjausrullan keskiosuudelle vaipan ja aksel joka keskilaakeri käsittää vaippaan kiinnitetyn ulkokehän, akseliii 10 sisäkehän, ulkokehän ja sisäkehän välille sovitetut laakerielimet, se kääntöakselin, joka on sovitettu kytkemään sisäkehän akseliin ja s; elollistamaan vaipan kääntymisen kääntöakselin ympäri hihnan p nassa, ja edelleen jossa keskilaakerissa sisäkehän akselin puoleim on kaareva mahdollistaen vaipan kallistumisen hihnan pintaan nä 15 täisessä suunnassa; ja jossa kääntöakseli on sovitettu kääntyväst nan kulkusuunnan mukaisesti.
Edelleen keksinnön kohteena on keskilaakeri hihnakulje usrullaa varten, joka keskilaakeri käsittää ainakin: ulkokehän, joka tävissä ohjausrullan vaipan sisäkehälle; sisäkehän, joka on kiinnite 20 jausrullan akseliin; laakerielimet, jotka mahdollistavat ulkokehän j; pyörimisen toistensa suhteen ohjausrullan pituusakselin ympäri; s : akselin, jolla keski laakerin sisäkehä ja ohjausrullan akseli on k kääntyvästi toisiinsa.
.**·. Massatavaran kuljettamisessa käytetään yleisesti hihn \*J. 25 Yleensä tällaisten kuljettimien hihnat ovat suhteellisen ohuita, rr « "!! kuljetin hihna ei ole tukeva sivusuunnassa, vaan se voi kuljettimen ***** kana ajautua sivusuunnassaan erilaisten häiriöiden seurauksen; häiriötilanne voi aiheutua mm. rullavaurioista, materiaalin juuttur naan tai rulliin sekä virheistä rullien linjauksessa. Hihnan siirtyess;
»f I
30 seurauksena olla. että kuljetettavaa materiaalia tvhientvv hihnalta. I
2 ajautunut hihna painaa ohjausrullan vaippaa keskilaakerin suhte siitä reunasta, jossa hihna virheellisesti kulkee. Ohjausrullan kesk teydessä on iaakeritappi tai vastaava kääntöakseli, jonka suhteen vaippa pääsee kääntymään hihnan kulkusuunnassa. Edelleen on I 5 sovitettu vinoon kulmaan hihnan kulkusuuntaan nähden, jolloin j sen vaippa painuu alaspäin, kääntyy se automaattisesti myös hi suunnassa ja pyrkii siten korjaamaan hihnan asemaa. Sellaisissa V joissa kuljetinhihnaa voidaan ajaa molempiin kuljetussuuntiin, on kääntöakseli sovitettu kääntymään hihnan vaikutuksesta ajettava 10 suuntaan päin. Erääksi ongelmaksi tällaisten ohjausrullien yhteyd vaittu se, että kääntöakseli ei aina käänny suunnitellulla tavalla li tussuunnan vaihtuessa. Mikäli kääntöakseli ei käänny hihnan ku päin, ei ohjausrulla kykene ohjaamaan hihnaa oikealla tavalla.
Keksinnön lyhyt selostus 15 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uu< parannettu ohjausrulla hihnakuljetinta varten sekä edelleen keskila ta ohjausrullaa varten.
Keksinnön mukaiselle ohjausosalle on tunnusomaista i kilaakerin yhteydessä on ainakin yksi magneettijarru ohjausrulla) 20 vastustavan jarruvoiman muodostamiseksi, ja että magneettijarru •l· nakin yhden kestomagneetin.
: Keksinnön mukaiselle keskilaakerille on tunnusomaista: kilaakeri käsittää ainakin yhden magneettijarru n, ja että magneetti .*·*. luu ainakin yksi kestomagneetti, joka on sovitettu muodostamaan 25 keskilaakerin ulkokehän ja sisäkehän keskinäisen pyörimisen vasti *!!’. Keksinnön olennainen ajatus on, että ohjausrullan kesk *··* teyteen on sovitettu magneettijarru, jolla varmistetaan se, että ohje selin päälaakereista aiheutuva pyörimistä vastustava voima on pi keski laa keristä aiheutuva pyörimistä vastustava voima ainakin sill : : 30 iausrulla on ovörimätön. Keskilaakeri käsittää ohiausrullan akseli! 3
Ainakin yksi jarrukappale on varustettu ainakin yhdellä kestomag että mainittujen jarrukappaleiden välille on sovitettu muodostumaa! vuo.
Keksinnön etuna on, että magneettijarru varmistaa 5 kääntöakselin kääntymisen kuljetussuunnan mukaisesti, jolloin ohj mii aina suunnitellulla tavalla ja ohjaa tehokkaasti sivuun ajautur kuljettimen keskelle. Tällöin vältetään riskejä kalliin hihnan vaurioit saksi, koska magneettijarrun jarrukappaleet eivät ole mekaanisess sessa toisiinsa, on magneettijarrun rakenne kestävä. Magneettijai 10 rakenteeltaan yksinkertainen ja olennaisesti huoltovapaa.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuk että jarrukappale on ympyrärenkaan muotoinen kiekko, johon yksi kestomagneetti on kiinnitetty.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuk 15 että ensimmäinen ja toinen jarrukappale ovat ympyrärenkaan mu koja, että kummankin jarrukappaleen kehällä on useita kestoma< että ensimmäisen jarrukappaleen kestomagneettien napaisuus ' kuin toisen jarrukappaleen kestomagneettien.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuk 20 että magneettijarru käsittää välineet jarrukappaleiden välisen aksi; syyden säätämiseksi. Jarrukappaleiden välistä etäisyyttä säätäm; asettaa haluttu jarruvoima. Tällä tavoin ohjausrullan toiminta vok : tarkasti erilaisia kuljettimia, kuljetinhihnoja, kuljetustarpeita ja olos ·!··: ten.
.***. 25 Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuk että ensimmäinen ja toinen jarrukappale ovat holkkimaisia kappale ]·*·. sovitettu sisäkkäin. Sisemmän hoikin ulkokehällä ja uloimman holki *" lä on kestomagneetteja. Jarrukappaleissa olevat kestomagneetit o diaalisuuntaisen etäisyyden päässä toisistaan.
* * · 30 Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuk että manneettiiarriin vhtpv/ripccä nn ainakin v/kei cnniakannalo ink: 4 yksi tai useampi kestomagneetti on kiinnitetty, ja että toinen jam ympyrärenkaan muotoinen kiekko, joka on valmistettu ei-magneett naalista ja varustettu ainakin yhdellä magnetoituvalla kohtiolla.
Kuvioiden lyhyt selostus 5 Keksintöä selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, kuvio 1 esittää kaavamaisesti ja sivultapäin nähtynä e kuljetinta, jossa keksinnön mukaista ohjausrullaa voidaan soveltaa, kuvio 2 esittää kaavamaisesti ja päästäpäin nähtynä kel kaisen erään ohjausrullan periaatetta, 10 kuviot 3a ja 3b esittävät kaavamaisesti edestäpäin ja ylhäältäpäin nähtynä keksinnön mukaisen ohjausrullan toimintaa jossa kuljetushihna kulkee oikein kuljettimen keskellä, kuviot 3c ja 3d esittävät kaavamaisesti edestäpäin ja va häältäpäin nähtynä keksinnön mukaisen ohjausrullan toimintaa 15 jossa kuljetushihna on ajautunut virheellisesti kuljettimen sivuun, kuvio 4 esittää kaavamaisesti ja poikkileikattuna keksii sen erään ohjausrullan keskilaakeria ja sen yhteydessä olevaa n rua, kuviot 5a - 5c esittävät kaavamaisesti ja sivultapäin nä 20 magneettijarruun kuuluvia jarrukappaleita, '·< kuviot 6a - 6c esittävät kaavamaisesti ja sivultapäin nä • * # * . toisia magneettijarruun kuuluvia jarrukappaleita, kuvio 7 esittää kaavamaisesti ja poikkileikattuna magi • * ..... kuuluvia jarrukappaleita kuljetussuunnasta päin nähtynä, **;' 25 kuvio 8 esittää kaavamaisesti ja poikkileikattuna keksii *;;; sen erään toisen ohjausrullan keskilaakeria ja sen yhteydessä c **··: neettijarrua, ja kuvio 9 esittää kaavamaisesti ja poikkileikattuna vieli mukaisen erään magneettijarrun periaatetta.
30 Kuvioissa keksintö on esitetty selvyyden vuoksi vksinke 5 vittaa kuljetinhihnan 3 paluupuolelle, jossa se korvaa normaalin k Toisaalta ohjausrulla 2 voidaan sijoittaa tarvittaessa muuallekin. Ki 3 voidaan ajaa molempiin kuljetussuuntiin Aja B.
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön mukainen ohjausrulla 2 5 päin nähtynä. Kuviota 2 on selvyyden vuoksi yksinkertaistettu v erityisesti kääntöakselin 4 osalta. Ajettaessa kuljetinhihnaa 3 kulj ensimmäiseen kuljetussuuntaan A päin, on rullan 2 keskilaakerin 5 oleva kääntöakseli 4 kääntyneenä ennalta määrätyn kulman C v taan A päin ja vastaavasti, kuten kuviossa on katkoviivoin esitetty 10 akseli 4’ sovitettu kääntymään suuntaan B päin kulma-asentoon C kuljetinhihnaa 3 ajetaan kuljetussuuntaan B päin. Kulma-asento C ma tai erisuuri ajettaessa eri suuntiin.
Kuvioiden 3a ja 3b mukaisessa tilanteessa kuljetinhihna kein ohjausrullan 2 keskellä, jolloin rullan vaippa 6 on olennaisesti i 15 taisesti rullan akselin 7 kanssa. Kuviossa 3b on hihna 3 esitett vuoksi katkoviivoilla. Ohjausrulla 2 voidaan kiinnittää päiden o tyselimien 8 avulla kuljettimen 1 runkorakenteeseen. Rullan akselii tyselimen 8 välille voi olla sovitettu säätömekanismi 9, jolla kääi kulma-asentoa C voidaan säätää. Lisäksi on akselin 7 ja kiinnityse 20 Iillä välineet, jotka mahdollistavat kääntöakselin 4 kääntymisen hihi suunnan mukaisesti. Akseli 7 on tuettu pyörivästi päälaakerien 10 £ Kuviossa 3c on esitetty tilanne, jossa hihna 3 on ajauti rullan 2 vasempaan reunaan. Tämän seurauksena hihnan 3 p; keskilaakerin 5 vasemmalla puolella, jolloin rullan 2 vaippa 6 oi .···. 25 suunnassa D niin, että vaipan 6 vasemmanpuoleinen pää on painu ja sen vastakkainen pää on noussut ylöspäin. Koska kääntöakseli -tu vinoon asentoon hihnaan 3 nähden, seuraa vaipan alaspäin p ***** se, että vaippa 6 kääntyy samalla kääntöakselin 4 suhteen hihn; nähden suunnassa E, kuviossa 3d esitetyllä tavalla. Vaipan 6 l· 30 hihnan 3 kulkusuunnassa A saa aikaan ohjausvaikutuksen ja pyrk • » » * * hihnaa Ί hiliottimon 1 Ifaclrollo k^iin hihna ^ nn iälban ciirt\/n\/i nh 6 sisäkehän 12. Ulkokehä 11 on kiinnitetty vaippaan 6 ja sisäkehä ' tetty akseliin 7. Uiko-ja sisäkehän välillä on laakerielimet 13, kuten kuulat tai rullat, jotka mahdollistavat uiko- ja sisäkehän pyörimis* suhteen. Sisäkehällä 12 voi olla kaareva liitospinta 14, joka mahdol 5 laakerin 5 ja vaipan 6 keinumisen ylös- ja alaspäin kuvioon merki nassa D. Vaipan 6 kallistuminen suunnassa D voidaan nähdä hav kuviosta 3c. Lisäksi kääntöakseli 4 mahdollistaa vaipan 6 kääntyr nassa E. Tämä voidaan puolestaan nähdä havainnollisesti kuviost töakseli 4 voi olla jokin sopiva tappi 4a, joka on laakeroitu sisäk< 10 akseliin 7. Kuviossa 4 on esitetty katkoviivoilla akselin 7 päiden tu* kereiden 10 avulla.
Edelleen on keksinnön ajatuksen mukaisesti sovitettu k 5 yhteyteen ainakin yksi magneettijarru 15, jonka avulla muodosti F1. Jarruvoimalla F1 vastustetaan keskilaakerin 5 ulkokehän 11 ji 15 12 pyörimistä toistensa suhteen tilanteessa, jossa kuijetinhihna 3 neenä ja ohjausrullan vaippa 6 on pyörimätön. Mikäli hihnaa 3 aje dyksen jälkeen alkuperäiselle ajosuunnalle vastakkaiseen suuntaa pyörimistä vastustava voima F1 sen, että hihnan 3 liikevoima väli hän 11 kautta sisäkehälle 12, jolloin kääntöakseli 4 kääntyy hihn* 20 ajosuuntaan päin. Kun keskilaakerin 5 pyörimistä vastustava voimg rempi kuin akselin 7 päälaakerien 10 yhdessä muodostama pyörirr •l· tava voima, voidaan varmistua siitä, että kääntöakseli 4 kääntyy : ajosuunnan vaihtuessa aina oikeaan ajosuuntaan päin.
Magneettijarru 15 voi käsittää keskilaakerin 5 sisäkehän .··*. 25 tyn ainakin yhden ensimmäisen jarrukappaleen 16 ja ulkokehään ft · ainakin yhden toisen jarrukappaleen 17. Ensimmäisiä jarrukappa ‘Iti olla kaksi tai useampia, ja toisia jarru kappaleita 17 voi olla kaksi ta *···* Tyypillisesti jarrukappaleet 16 ja 17 on sovitettu toimimaan pareii laakeri 5 voi käsittää kuviossa 4 esitetyllä tavalla neljä jarrukappale 30 sijoitettu pareittain kääntöakselin 4 molemmin puolin.
··· ! * Jarru kanna Ia 16 17 vni nila mnnHnltaan vmnvrärAnnac ä 7 nen jarrukappale 17 voi käsittää S-napaisia kestomagneetteja, jotki ty kuvioissa valkoisetta värillä. Vierekkäiset jarrukappaleet 16 ja 17 niin, että niiden kylkipinnassa 18 olevat kestomagneetit 19 osoitta kohti. Kuten tiedetään, napaisuudeltaan vastakkaiset kestomagne 5 toisiaan puoleensa ja toisaalta napaisuudeltaan samanlaiset kesi pyrkivät hylkimään toisiaan. Näitä ilmiöitä voidaan käyttää hyväks mukaisessa magneettijarrussa.
Vastakkaisten jarrukappaleiden välille muodostuva m muodostaa vääntömomentin ja pyrkii asettamaan magneetit tiettyy 10 toisiinsa nähden. Vääntömomentin vaikutuksesta ohjausrulian vaipi magneettien määrittelemään asentoon, ja pyrkii sitten vaipan py jälkeen vastustamaan sen uudelleen pyörimistä. Tällöin saadaan a voima, jonka ansiosta ohjausrulian 2 kääntöakseli 4 muuttaa suunta 3 kulkusuunnan mukaiseksi.
15 Kuvioissa 5a - 5c on havainnollistettu sivulta päin näh tapaa magneettien sijoittamiseksi jarrukappaleisiin. Jarrukappaleet vat olla ympyrärenkaan muotoisia levyjä ja ne voidaan valmistaa n jostain muusta tarkoitukseen soveltuvasta materiaalista. Jarrukapp 17 tosiinsa nähden vastakkaisiin kylki pintoihin 18 on kiinnitetty ui 20 magneetteja 19. Ensimmäisen jarrukappaleen 16 ulkohalkaisija \ nempi kuin toisen jarrukappaleen 17 ulkohalkaisija. Kun jarrukapp; *:· on sovitettu paikoilleen kuvion 5b havainnollistamalla tavalla, ovat • ·· · . ··. teet osittain limittäin. Kestomagneetit 19 voidaan kiinnittää tälle limi
le alueelle. Ensimmäisessä jarrukappaleessa 16 kestomagneetit M
• · 25 sovitetut ympyrärenkaan ulkokehän alueelle ja sisäkehän aluetta vc **”* tää jarrukappaleen 16 kiinnittämiseksi keskilaakeriin 5. Toisessa *** ·;·; leessa 17 kestomagneetit 19 ovat sitä vastoin sovitetut ympyrärei ***** halkaisijan alueelle ja ulkohalkaisijan aluetta voidaan käyttää jarr 17 kiinnittämiseksi keskilaakeriin 5. Edelleen kuviosta 5a nähdään, :J.· 30 sa jarrukappaleessa 17 kestomagneetit 19 on järjestetty niin, että r samanmerkkiset navat, tässä tapauksessa S-navat, osoittavat kvlkii δ olennaisesti yhtä suuri. Käyttötilanteessa jarrukappaleet 16, 17 o\ niin, että vastakkaisten jarrulevyjen kestomagneetit osoittavat toi; Tätä on havainnollistettu kuviossa 5b. Kuvioissa on esitetty nuoli, j nollistaa, miten ensimmäinen jarrukappale 16 on käännetty 180°, 5 sovitettu vastakkain toisen jarru kappaleen 17 kanssa.
Kuvioissa 6a - 6c esitetyt jarrukappaleet 16 ja 17 vast naisesti kuvioissa 5a - 5c esitettyjä jarrukappaleita paitsi, että kun kappale 16, 17 käsittää kylkipinnasta 18 poispäin suunnattuna seka että N-napaisia kestomagneetteja 19. N-napaisia ja S-napaisia kes 10 teja 19 voi olla sovitettu jarru kappaleisiin 16,17 vuorotellen.
Kuviosta 7 nähdään, että magneettijarruun 15 kuuluvat leet 16,17 on sovitettu niin, että niiden kylkipinnoissa 18 olevat kes 19 osoittavat toisiaan kohti. Napaisuudeltaan vastakkaiset kestom vetävät toisiaan puoleensa ja samanapaiset kestomagneetit hylkiv 15 Pyörimistä vastustavaa voimaa voidaan säätää vaikuttamalla jarrut 16, 17 väliseen etäisyyteen X. Mitä suurempi rako vastakkaisten neettien 19 välillä on, sitä pienempi on niiden aikaansaama jarrutta) päinvastoin. On selvää, että jarruttavan voiman suuruuteen vaik kestomagneettien 19 lukumäärä, voimakkuus, etäisyys ohjausrull 20 misakselista (momentti) jne.
Kuviossa 8 on esitetty vielä eräs toinen keskilaakeri 5 t .i. na. Keskilaakerin 2 yhteydessä voi olla säätöeiin 20, jolla jarrukapi : ja 17 välistä etäisyyttä X voidaan säätää. Säätöeiin 20 voi olla esinr .*"· vimekanismi. Toisaalta säätöeiin 20 voi käsittää vaihdettavissa ol< ... 25 tai useamman kappaleen, jonka paksuus vaikuttaa etäisyyteen X. I\ laisia mekanismeja voidaan soveltaa säätöelimessä 20.
•••| Edelleen kuviossa 8 on esitetty suojakappaleet 21, jc voidaan ehkäistä kestomagneettien 19 magneettivuon kohdistumis kerin 2 muuhun rakenteeseen. Magneettivuo saattaa olla epäed 30 laakerielimille 13. Suojakappaleita 21 voi olla yksi tai useita, ja ne :***: sovitetut maaneettiiarrun 15 molemmin Duolin. SuoiakaDDaleet 21 11 9 jarrukappaleen 16, jonka ulkokehälle on kiinnitetty yksi tai usear magneetteja 19. Edelleen magneettijarruun 15 voi kuulua keskilaak kehään 11 kytketty ainakin yksi holkkimainen ulompi jarrukappal· sisäkehälle voi olla kiinnitetty yksi tai useampia kestomagneetteja 5 kappaleet 16, 17 voivat olla sovitetut aksiaalisuunnassa niin, että säkkäin ja kestomagneetit 19 radiaalisuuntaisen etäisyyden päässs Tällaisia magneettijarruja 15 voi olla sovitettu yhteen keskilaakerii useampia. Edelleen voi magneettijarrun 15 yhdellä tai molemmilla suojalevyt 21 estämässä kestomagneettien 19 mahdollisia ei-toivc 10 tuksia.
Eräs keksinnön sovellutusmuoto voi olla sellainen, että y rukappaleessa on kestomagneetteja ja toisessa jarrukappaleessa toituvia osuuksia, esimerkiksi rauta- tai teräsosuuksia. Magneettivi tuu tällöin kestomagneetin ja magnetoituvan osuuden välille. Käytä 15 lainen magneettijarru voi olla toteutettu niin, että yksi jarrukappale < vioissa 5a - 5c tai 6a - 6c esitetyn kaltainen kappale ja toinen jarri ei-magnetoituvasta materiaalista valmistettu kiekko, johon on kiinni tai terästä olevia osuuksia.
Eräs keksinnön sovellutusmuoto voi olla sellainen, että 20 neetit on sovitettu suoraan keskilaakerin sisäkehään ja/tai ulkokeh käytetään erillisiä kappaleita, joihin kestomagneetit on kiinnitetty, < den tarvitse välttämättä olla kuvioissa esitetyllä tavalla ympyrärenki : siä.
Ml ·:··: Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain h .··*. 25 tamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan keksintö voi vaihde vaatimusten puitteissa.
MM
«M * • ·
• M
• li» • · I «M Ml » » • *
• M

Claims (10)

1. Ohjausrulla hihnakuljettimen hihnan ohjaamiseksi, jok; la (2) käsittää ainakin: vaipan (6), jota vasten hihnakuljettimen (1) kuljetushihna 5 tettavissa; akselin (7), joka on sovitettu ohjausrullan (2) läpi ja la tuusakselinsa suhteen pyörivästi päälaakerien (10) avulla; keskilaakerin (5), joka on sovitettu ohjausrullan (2) kes vaipan (6) ja akselin (7) välille, ja joka keskilaakeri (5) käsittää v 10 kiinnitetyn ulkokehän (11), akseliin (7) kiinnitetyn sisäkehän (12), (11) ja sisäkehän (12) välille sovitetut laakerielimet (13), sekä edelk akselin (4), joka on sovitettu kytkemään sisäkehän (12) akseliin (7] mahdollistamaan vaipan (6) kääntymisen kääntöakselin (4) ympäri pinnan suunnassa (E), ja edelleen jossa keski laakerissa (5) sisä 15 akselin (7) puoleinen liitospinta (14) on kaareva mahdollistaen νβίρε tumisen hihnan (3) pintaan nähden poikittaisessa suunnassa; ja jossa kääntöakseli (4) on sovitettu kääntyvästi kuljeti kulkusuunnan (A, B) mukaisesti, tunnettu siitä, 20 että keskilaakerin (5) yhteydessä on ainakin yksi magne* ohjausrullan (2) pyörimistä vastustavan jarruvoiman (F1) muodostar * ...T että magneettijarru (15) käsittää ainakin yhden kestomag **.·]: 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ohjausrulla, tunne ·:*·: että magneettijarru (15) käsittää kaksi jarrukappaletta (1( 25 on sovitettu vastakkain, etäisyyden (X) päähän toisistaan, että ensimmäinen jarrukappale (16) on kytketty keskilaa !···. säkehälle (12), ja edelleen toinen jarrukappale (17) on kytketty k< (5) ulkokehälle, jolloin jarrukappaleet (16,17) ovat sovitetut pyöriväi suhteen, ja • · · 30 että ainakin yhden jarrukappaleen (16, 17) kylkipintaan • · *·..* ainakin x/kei kietoman naatti MCh inlinin atäicxn/Hon /Y\ nääeeä trti<
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen ohjausrulla, t siitä, että yksi jarrukappale (16, 17) käsittää useita kestoi (19), joiden kaikkien N-navat osoittavat kylkipinnasta (18) poispäin, 5 että toinen jarrukappale (16, 17) käsittää useita kestoi (19) , joiden kaikkien S-navat osoittavat kylkipinnasta (18) poispäin.
5. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen ohjausrulla, t siitä, että jarrukappaleet (16, 17) käsittävät useita kestomagne 10 että jarrukappaleiden (16, 17) kehälle on sovitettu vuor tomagneetteja (19), joiden S-navat osoittavat kylkipinnasta (18) vuorotellen kestomagneetteja (19), joiden N-navat osoittavat kylkip poispäin.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 2-5 mukainen 15 tunnettu siitä, että keskilaakerin (5) yhteydessä on ainakin yl· (20) jarrukappaleiden (16,17) välisen etäisyyden (X) säätämiseksi.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen tunnettu siitä, että keskilaakerin (5) yhteydessä on ainakin yk pale (21), joka on sovitettu suojaamaan keskilaakerin (5) haluttuja 20 magneetin (19) muodostaman magneettivuon vaikutukselta.
8. Keskilaakeri hihnakuljettimen ohjausrullaa varten, jo! ·:* keri (5) käsittää ainakin: : ulkokehän (11), joka on kiinnitettävissä ohjausrullan (2 sisäkehälle; .*··. 25 sisäkehän (12), joka on kiinnitettävissä ohjausrullan (2) s * * laakerielimet (13), jotka mahdollistavat ulkokehän (11) j mlll (12) pyörimisen toistensa suhteen ohjausrullan (2) pituusakselin yrr '··** kääntöakselin (4), jolla keskilaakerin (5) sisäkehä (12) j lan (2) akseli (7) on kytkettävissä kääntyvästi toisiinsa, 30 tunnettu siitä, • * · ! ! oHö tfacLilaaUari (l/äeiHä^ ainaisin uh/Jnn mennaaHiiarr 1 -
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen keskilaakeri, tunne että magneettijarru (15) käsittää ainakin kaksi jarrukap 17), jotka on sovitettu pyörivästä toistensa suhteen, että jarrukappale (16, 17) on ympyrärenkaan muotoiner 5 yhdessä kylkipinnassa (18) on ainakin yksi kestomagneetti (19), että ensimmäinen jarrukappale (16) on kytketty sisäkehä että toinen jarrukappale (17) on kytketty ulkokehään (11) että ensimmäinen jarrukappale (16) ja toinen jarrukapp sovitettu ohjausruilan (2) aksiaalisuunnassa tarkasteltuna en nait 10 etäisyyden (X) päähän toisistaan ja siten, että jarrukappaleiden (1 pintoihin (18) sovitetut kestomagneetit (19) osoittavat olennaisesti t ti.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen keskilaakeri, t u n n että yksi jarrukappale (16, 17) käsittää useita kestoi 15 (19), joiden kaikkien N-navat osoittavat kylkipinnasta (18) poispäin, että toinen jarrukappale (16, 17) käsittää useita kestoi (19), joiden kaikkien S-navat osoittavat kylkipinnasta (18) poispäin.
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen keskilaakeri, t u n n että jarrukappaleet (16, 17) käsittävät useita kestomagn 20 ja että jarrukappaleiden (16, 17) kehälle on sovitettu vuor tomagneetteja (19), joiden S-navat osoittavat kylkipinnasta (18) ; f; vuorotellen kestomagneetteja (19), joiden N-navat osoittavat kylkip *** poispäin.
12. Patenttivaatimuksen 8 mukainen keskilaakeri, t u n n • * että magneettijarru (15) käsittää ainakin kaksi jarrukap 17), jotka on sovitettu pyörivästi toistensa suhteen, • 4 ***** että ensimmäinen jarrukappale (16) on holkkimainen kai ulkokehällä on ainakin yksi kestomagneetti (19), 30 että ensimmäinen jarrukappale (16) on kytketty keskila I ΐ 1/nhöiin (ΛΟ\ että ensimmäinen jarrukappale (16) ja toinen jarrukapp sovitettu sisäkkäin, jolloin jarru kappaleiden (16, 17) kehäpintoihin s tomagneetit (19) osoittavat radiaalisuunnassa tarkasteltuna toisiaar « >·· 4 ···· • • · 4 • t I 4 4 4 4 • 4 4 44 4 4 • · 4 44 4 44 4 « • 444 44« 4 4 4 4 4 4 4 1 4 4 • · 4 • · fr 4 44 4 4 • 4 14 1 1
FI20040164A 2004-02-03 2004-02-03 Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri FI116935B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20040164A FI116935B (fi) 2004-02-03 2004-02-03 Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri
DE200510005075 DE102005005075A1 (de) 2004-02-03 2005-02-03 Mit einer Bremsvorrichtung versehene Führungsrolle eines Bandförderers und Mittellager

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20040164 2004-02-03
FI20040164A FI116935B (fi) 2004-02-03 2004-02-03 Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20040164A0 FI20040164A0 (fi) 2004-02-03
FI20040164A FI20040164A (fi) 2005-08-04
FI116935B true FI116935B (fi) 2006-04-13

Family

ID=31725648

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20040164A FI116935B (fi) 2004-02-03 2004-02-03 Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri

Country Status (2)

Country Link
DE (1) DE102005005075A1 (fi)
FI (1) FI116935B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102012107413B4 (de) * 2012-08-13 2017-09-14 Maschinenbau Krumscheid Gmbh Korrekturrolle

Also Published As

Publication number Publication date
FI20040164A0 (fi) 2004-02-03
DE102005005075A1 (de) 2005-08-18
FI20040164A (fi) 2005-08-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE19900283C2 (de) Wälzlagereinheit mit Kodiereinrichtung
US4239092A (en) Adjustable tensioner
TWI346082B (fi)
GB0503700D0 (en) Camshaft assembly
TW200718623A (en) Gravity wheel or roller conveyor capable of brake control with respect to an object being transported
WO2013081008A1 (ja) クロスローラー軸受
FI116935B (fi) Jarrulaitteella varustettu hihnakuljettimen ohjausrulla sekä keskilaakeri
FR2521116A1 (fr) Dispositif d&#39;avance et de guidage bidirectionnel de bande
JP2013092213A (ja) 車輪用回転支持装置
JP6654143B2 (ja) ピンとボアとの間の横方向隙間が減少された自動車のディスク・ブレーキ
CN102987552B (zh) 用于输送烟草加工业制品的输送装置的部件以及具有这种部件的输送装置
EP1351059A2 (en) Axle unit for a vehicle
JP2009214954A (ja) 巻上機ディスクブレーキ装置
US11009086B2 (en) Free wheel assembly with front clutches for a bicycle
JP2014114135A (ja) 搬送物の方向転換装置
WO2023008379A1 (ja) ブレーキローラ
JPH06191108A (ja) キャプスタンローラおよびその駆動方法
JP2005272102A (ja) ローラ式搬送装置
JPH0274146A (ja) 回転体の回転力減衰装置
US20210273545A1 (en) Magnetic Force Reducer
KR920021763A (ko) 링 방적기
JP4696708B2 (ja) 渦電流式減速装置
WO2022075189A1 (ja) トルクリミッタ
JP4898380B2 (ja) 平ベルト用アイドラプーリ装置
JP4617949B2 (ja) マグネットロール及びその製造方法、及び現像ロール

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 116935

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed