FI115726B - Vesipitoisten liuosten desinfiointi - Google Patents

Vesipitoisten liuosten desinfiointi Download PDF

Info

Publication number
FI115726B
FI115726B FI953310A FI953310A FI115726B FI 115726 B FI115726 B FI 115726B FI 953310 A FI953310 A FI 953310A FI 953310 A FI953310 A FI 953310A FI 115726 B FI115726 B FI 115726B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
peracetic acid
acid solution
ppm
concentration
solution
Prior art date
Application number
FI953310A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI953310A0 (fi
FI953310A (fi
Inventor
Robert Ashley Simms
Joseph William Gerard Malone
Garry Ian Bowler
Original Assignee
Solvay Interox Ltd
British Sugar Plc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Solvay Interox Ltd, British Sugar Plc filed Critical Solvay Interox Ltd
Publication of FI953310A0 publication Critical patent/FI953310A0/fi
Publication of FI953310A publication Critical patent/FI953310A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115726B publication Critical patent/FI115726B/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C13SUGAR INDUSTRY
    • C13BPRODUCTION OF SUCROSE; APPARATUS SPECIALLY ADAPTED THEREFOR
    • C13B10/00Production of sugar juices
    • C13B10/006Conservation of sugar juices

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Food Preservation Except Freezing, Refrigeration, And Drying (AREA)
  • Apparatus For Disinfection Or Sterilisation (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)

Description

115726
Vesipitoisten liuosten desinfiointi - Desinfektering av vattenhaltiga lösningar
Esillä olevan keksinnön kohteena on desinfiointi ja erityisesti sellaisten vesipitoisten liuosten desinfiointi, joita muodostuu elintarvikkeiden prosessointioperaatioiden 5 aikana, tai vastaavien liuosten, jotka sisältävät oleellisen konsentraation bakteerei-den ravintoaineita.
Kun elintarvikkeita prosessoidaan teollisesti, niistä monissa syntyy esimerkiksi soke-reiden tai vastaavien aineiden, jotka kykenevät toimimaan bakteereiden ravinteina, 10 mukaanlukien laktobasilleille ja termofiilisille basilleille, vesiliuoksia. Esimerkiksi valmistettaessa sakkaroosia sokerijuurikkaasta, juurikasleike on kosketuksessa vesi-liuoksen kanssa pitkähkön ajan korotetuissa lämpötiloissa, jotta sokerit voitaisiin uuttaa liuokseen. Prosessiin ja sokerijuurikkaan pinnalle tulee väistämättä bakteereita. Tämä kontaktiaika antaa siten erinomaisen tilaisuuden bakteereille lisääntyä; 15 laktobasillit voivat viihtyä vähemmän korotetuissa lämpötiloissa ja enemmän korotetuissa lämpötiloissa voivat viihtyä termofiiliset basillit, jolloin in situ muodostuu maitohappoa ja/tai muita epämiellyttäviä tai jopa toksisia aineita. Tämän jälkeen sokeriliuoksille suoritetaan puhdistus- ja kiteytysvaiheet. Sokeriteollisuus on täysin tietoinen näistä potentiaalisista ongelmista ja käyttää tällä hetkellä niitä vastaan 20 erilaisia biosideja. Näihin biosideihin kuuluvat ditiokarbamaatit ja formaldehydi. Vaikkakin niiden käyttöä on pidetty tehokkaana, niiden käytön salliminen elintar-;··; vikkeiden prosessoinnissa on asetettu kyseenalaiseksi. Formaldehydin käytön lisä- ongelmana on, että se voi antaa väriä sokerille ja pienentää näin sen arvoa ja/tai :*·*: lisää sokerin pesemiseen tarvittavaa pesumäärää, mikä lisää prosessointiaikoja ja : ; 25 myös voi lisätä sokeritappioita. Siten on toivottavaa löytää vaihtoehtoinen desinfi- ointisysteemi.
Prosessin, jolla valmistetaan sakkaroosia sokerijuurikkaasta, eräs niistä kohdista, johon on erityisen toivottavaa lisätä biosidia, on diffuusörit, so. se laitoksen osa, : !·. 30 jossa pilkotut ja pestyt sokerijuurikkaat saatetaan kosketukseen uuttoliuosten , , kanssa sakkaroosin uuttamiseksi. Tähän kohtaan lisätystä biosidista käytetään * t jäljempänä nimitystä "D-liuos". Toinen kohta, johon on toivottavaa lisätä biosidia, on ’ puristetun pulpin vedenkiertosysteemi, jossa osa juurikkaista uutetusta nesteestä 115726 2 erotetaan juurikkaista ja kierrätetään takaisin diffuusöreihin. Tähän kohtaan lisätystä biosidista käytetään jäljempänä nimitystä "PWC-liuos".
Eräs yhdisteryhmä, jota on ehdotettu käytettäväksi desinfiointiaineena, muodostuu 5 peroksikarboksyylihapoista, mukaanlukien peretikkahaposta. Sitä on käytetty tai ehdotettu käytettäväksi sokeriprosessiteollisuuden desinfiointiaineena Rolf Nystrand'in julkaisussa: Zukerind. 110 (1985) nro 8, s. 693-698, otsikko "Disinfectants in Beet Sugar Extraction". Nystrand'in ehdottama käsittelytapa muodostuu vain siitä, että käytetään yhtä ainoaa peretikkahappoliuosta, jossa 10 vetyperoksidin moolisuhde peretikkahappoon on korkea. Esillä olevaan keksintöön johtavien tutkimusten kuluessa on havaittu, että bakteeripopulaatioita voidaan kontrolloida hyvin ja kustannustehokkaasti käyttämällä kahta erilaista peretikkahappoliuosta, jotka on annosteltu eri kohdissa.
15 Esillä olevan keksinnön mukaisesti tuodaan esiin menetelmä desinfioida sokereiden vesipitoisia liuoksia tai vastaavia liuoksia, jotka on saatu elintarvikkeiden prosessoinnin aikana ja jotka sisältävät merkittävän määrän bakteereiden ravinteita, jolle menetelmälle on tunnusomaista, että puristetun pulpin vesikiertoon lisätään vaikuttava määrä peretikkahappoliuosta, jonka H202: PAA-moolisuhde on vähintään 20 12 : 1, ja että diffuusörien keskiosaan lisätään vaikuttava määrä peretikkahappo liuosta, jonka H202: PAA-moolisuhde on pienempi kuin 10 : 1.
:' *Esillä olevan keksinnön mukainen menetelmä voidaan suorittaa yksinkertaisemmin : ’ ‘: lisäämällä seokset prosessiliuoksiin halutuissa prosessivaiheissa sopivasti ajoitetuin : 25 välein.
• * I
PWC-liuoksessa koostumuksen täsmällinen valinta tapahtuu käyttäjän harkinnan : :mukaan, edellyttäen, että vetyperoksidia käytetään oleellinen mooliylimäärä per- * * » t etikkahappoon nähden. H202: PAA-moolisuhteeksi on toivottavaa valita vähintään : !·, 30 noin 12 : 1; käytännössä moolisuhde ei tavallisesti ole suurempi kuin noin 120 : 1.
,··*! Eräissä hyvänä pidetyissä suoritusmuodoissa moolisuhde valitaan väliltä noin 18 : 1 » t ( - noin 54 : 1. Vaikka peretikkahapon konsentraatiota voitaisiin teoriassa vaihdella ’ varsin laajalla konsentraatioalueella, käytännössä on suositeltavaa, että konsentraatio on vähintään 0,5 % (w/w), jotta voitaisiin minimoida kuljetettava 3 115726 ja/tai varastoitava perhapposeoksen kokonaistilavuus. Tavallisesti valittu peretikka-hapon konsentraatio on noin 5 % (w/w) asti, ja valmistuksen käytännöllisyyden ja helppouden vuoksi konsentraatio on usein noin 2 - noin 3 % (w/w). Tällaisten seosten vetyperoksidi valitaan usein edullisesti väliltä noin 15 - noin 50 % (w/w).
5
Erityisen hyvänä pidetyissä suoritusmuodoissa voidaan esillä olevassa keksinnössä käytettävät PWC-liuokset valmistaa saattamalla väkevä vetyperoksidiliuos, joka usein valitaan 30 - 65 % (w/w) vetyperoksidia sisältävistä liuoksista, ja erityisesti liuos, joka sisältää nimellisesti 35 % (w/w), reagoimaan pienen määrän kanssa 10 etikkahappoa tai etikkahappoanhydridiä, kuten peroksidi/etikkahappo-moolisuh-teessa noin 10 : 1 - noin 30 : 1, minkä jälkeen seoksen annetaan saavuttaa tasapaino. Mukana voi olla pieni määrä tavanomaista stabilointiainetta ja/tai vahva-happo-katalyyttiä tai katalyytin ja stabilointiaineiden yhdistelmää, mukaanlukien rikkihappoa ja orgaanista fosfonihappoa, kuten etyleenihydroksidi-difosfonihappoa, 15 tyypillisesti noin 1 tai 1,5 %:iin (w/w) asti ja/tai aromaattista hydroksihappoa, kuten dipikoliinihappoa, tyypillisesti noin 0,5 % (w/w) asti. Seoksen valmistuslämpötila valitaan valmistajan harkinnan mukaan. Tavallisesti se valitaan väliltä vähintään noin 10°C, jolloin valinnassa otetaan huomioon, kuinka nopeasti tuote halutaan tuotantoyksiköstä ja onko yksikössä huolehdittu tarpeellisista turvatoimista.
20 : Peretikkahapon konsentraatio D-liuoksessa voidaan valita laajalta konsentraatio- •; -1 alueelta, mutta usein se on välillä noin 0,5 - noin 40 % (w/w) ja kaikkein useim- ·*·': miten välillä noin 4 % ja noin 20 % (w/w). Vetyperoksidin konsentraatio D-liuok- ·*·': sessa valitaan usein väliltä noin 5 - noin 30 % (w/w), mutta kaikissa tapauksissa * : 25 vetyperoksidin moolisuhteeksi peretikkahappoon D-liuoksessa valitaan usein ·': pienemmäksi kuin noin 10 : 1 ja kaikkein useimmiten pienemmäksi kuin noin 5 : 1.
Alan ammattimiehelle on ilmeistä, että vetyperoksidin alhainen moolisuhde per- ; etikkahappoon nähden voidaan saavuttaa käyttämällä tislattua peretikkahappo- laatua. Kaikkein parhaimpana pidetyissä suoritusmuodoissa peretikkahapon '·_ 30 konsentraatio on välillä noin 10 - noin 15 % (w/w), ja vetyperoksidin konsentraatio • ► , · · · ’ on välillä noin 15 - noin 25 % (w/w).
Hill \ D-liuos voidaan valmistaa millä tahansa alalla tunnetulla menetelmällä. Tällöin yleisesti saatetaan etikkahappo- tai etikkahappoanhydridiliuos reagoimaan vetyper- 115726 4 oksidiliuoksen kanssa, valinnaisesti korotetussa lämpötilassa ja vahvahappo-katalyy-tin läsnäollessa, yhdessä mahdollisesti haluttujen stabilointiaineiden, kuten dipikol-iinihapon ja/tai orgaanisen fosfonihapon, kuten etyleenihydroksi-difosfonihapon kanssa.
5
Puristetun pulpin vesikiertoon lisättävän PWC-liuoksen hyvänä pidetty määrä riippuu luonnollisesti monista tekijöistä, kuten uudelleenkontaminoitumisen tasoista ja esiintymistaajuudesta, läsnäolevista basillikannoista ja elintarvikeprosessin käyttö-olosuhteista. Yleisesti on suositeltavaa, että tehdään sarja haarukointikokeita, joiden 10 avulla määritetään karkeasti seosten minimimäärä, jota tulisi käyttää. Monissa tähän päivään mennessä esiintulleissa olosuhteissa PWC-liuos lisätään prosessiliuoksiin tai vastaaviin liuoksiin niin, että perhapon konsentraatioksi saadaan noin 100 ppm asti. Mieluummin se valitaan väliltä vähintään 5 ppm ja usein noin 50 ppm asti, so. mieluummin väliltä noin 6,5 x 10'5M - noin 6,5 x lO^M. D-liuos lisätään diffuusöriin niin, 15 että perhapon konsentraatioksi liuoksissa saadaan noin 500 ppm asti, ja mieluummin se valitaan niin, että se on suuruusluokkaa vähintään 25 ppm ja usein noin 350 ppm asti.
Keksinnön mukainen menetelmä voidaan suorittaa laajalla käyttölämpötila-alueella, 20 ympäristön käyttölämpötiloista alkaen, jotka voivat olla niinkin alhaisia kuin 5°C, noin 90°C asti. Keksinnön mukainen menetelmä sopii siten hyvin liitettäväksi tavan-; · · · omaisiin prosesseihin, joilla uutetaan sokereita sokerijuurikkaasta. Tällaisissa proses- :' · ’: seissa sokerijuurikkaat pestään, viipaloidaan ja saatetaan kosketukseen uuttohöy- ryn/-veden kanssa. Kaikissa prosessimuunnelmissa uutetaan oleellinen osa soke-: ; 25 reistä kontrolloidussa lämpötilassa ja pH:ssa jatkuvatoimisessa diffuusörissä, yleensä : · niin, että laseroitu juurikas kulkee vastavirtaan uuttoliuokseen nähden. Näissä prosesseissa lämpötilagradientti on tavanomainen, ulottuen noin 40 - 50°C:sta noin • 75 - 85°C:een. Eräissä muunnelmissa ensimmäiseen kontaktiin käytetään esikalt- :' ’': tauskattilaa, jossa käyttölämpötila on usein keskimäärin noin 40°C. Uuttoliuokset : | ·, 30 kierrätetään tyypillisesti ainakin jossakin määrin takaisin diffuusörin vaiheiden väliin.
’ · ’ ** Liuoksen keskimääräinen viipymäaika diffuusörissä on usein useita tunteja, jona • aikana ne bakteerit, jotka kestivät peretikkahapon kanssa tapahtuneesta kontaktista ‘ aiheutuneen alkushokin, saattavat lisääntyä, kun mukana ei ole enää biosidia tai biostaattia.
5 115726 PWC-liuokset annostellaan diffuusöriliuosten siihen osaan, joka sisältää kiertoliuok-set puristimilta, kaikkein mieluummin sen jälkeen, kun tämä liuos on seulottu mahdollisen hienojakoisen partikkelimaisen aineen poistamiseksi.
5 D-liuokset lisätään diffuusörien keskiosaan. Monissa käytännön tapauksissa tämä osa on noin yksi kolmasosa diffuusörien pituudesta, so. liuoksen ulostulosta mitattuna D-liuos annostellaan kohtaan, joka on alle yksi kolmasosa ja enintään kaksi kolmasosaa diffuusörin pituudesta. Annostelu tapahtuu mieluummin sellaisessa kohdassa, että peretikkahapon efektiivinen elinaika on vähintään se aika, jonka liuos 10 virtaa annostelukohdasta ulostuloon. Peretikkahapon efektiivinen elinaika lasketaan aikana, joka kuluu peretikkahapon konsentraation pienenemiseen konsentraatioon, jossa se ei ole oleellisesti biosidisesti aktiivinen.
Peretikkahapposeos voidaan haluttaessa lisäksi lisätä vesipitoiseen pulppiin esikalt-15 tauskattilassa, mutta monissa tapauksissa tämä ei ole tarpeen.
Esillä olevan keksinnön mukaista menetelmää käyttämällä on mahdollista samaa desinfiointiainetta (so. peretikkahappoa sisältävää) käyttäen kontrolloida sekä laktobasillien että termofiilisten basillien, jotka viihtyvät sokerin uuttoprosessin eri 20 vaiheissa, kasvua. Tämä vähentää prosessissa tarvittavien eri käsittelyaineiden lukumäärää.
» « *
Esillä olevan keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan myös tuottaa sokeria, joka • ennen pesua on valkoisempaa kuin siinä tilanteessa, että käytetään tiettyjä vaihto- ’: 25 ehtoisia desinfiointitapoja. Tämä pienentää pesumäärää, joka tarvitaan tuottamaan valkoisuudeltaan halutunlaista sokeria. Jotta valkoisuus olisi hyvä, on toivottavaa käyttää vähintään 5 ppm suuruisia peretikkahappokonsentraatioita puristetun pulpin ; : vesikierrossa ja vähintään 25 ppm diffuusörissä.
. , ·. 30 Edellisen keksinnön yleisen kuvauksen jälkeen seuraavassa on havainnollistettu 1. esimerkkien avulla keksinnön yksittäisten suoritusmuotojen tehokkuutta.
6 115726
Esimerkki 1
Koe suoritettiin sokerijuurikkaan prosessointilinjalla.
5 Peretikkahappoliuosta, joka sisälsi 3 % (w/w) peretikkahappoa ja 30 % (w/w) vetyperoksidia, annosteltiin jatkuvatoimisesti puristetun pulpin vesikiertoon sen jälkeen, kun liuoksesta oli poistettu partikkelimainen aines seulomalla. Käytetty peretikkahappokonsentraatio oli 11 ppm. Toinen peretikkahappoliuos, joka on kaupallisesti saatavissa Solvay Interox Ltd:lta kauppanimellä PROXITANE ja joka 10 sisälsi 12 % (w/w) peretikkahappoa ja 20 % (w/w) vetyperoksidia, shokkiannos-teltiin diffuusöreihin 210 ppm peretikkahappokonsentraatiossa, minkä jälkeen peretikkahapon konsentraatio pidettiin 130 ppm:ssä annostelemalla 10 minuuttia joka 3. tunti. Toinen peretikkahappoliuos annosteltiin diffuusörin, jossa on yhteensä 34 väliä, 17. väliin.
15
Puristetun pulpin vesikiertoon tapahtuva annostelu pienensi tämän piirin mikrobi-kontaminaatiota keskimäärin 3 log verran. Diffuusöristä tulevan raakasokerin maitohappokonsentraatio saatiin kontrolloitua alle 100 ppm maitohappoa.
20 Esimerkki 2 • : Noudatettiin esimerkin 1 menettelyä paitsi, että puristevesikiertoon annosteltiin •\· peretikkahappoliuosta tunti päällä-tunti pois-periaatteella.
'i 25 Näiden kummankin käsittelytavan havaittiin torjuvan tehokkaasti bakteeripopu- ; laatiota prosessiliuoksissa. Sakkaroosin konversiot maitohapoksi olivat riittävän alhaisia, ja tuotteen värjääntyminen oli hyväksyttävää.

Claims (7)

  1. 7 115726
  2. 1. Menetelmä desinfioida sokereiden vesipitoisia liuoksia, joita saadaan elintarvikkeiden prosessoinnin aikana ja jotka sisältävät bakteereiden ravinteita, tunnettu 5 siitä, että puristetun pulpin vesikiertoon lisätään vaikuttava määrä peretikkahappo-liuosta, jonka H202: PAA-moolisuhde on vähintään 12 : 1, ja että diffuusörien keskiosaan lisätään vaikuttava määrä peretikkahappoliuosta, jonka H202: PAA-moolisuhde on pienempi kuin 10 : 1.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puristetun pulpin vesikiertoon syötetyn peretikkahappoliuoksen H202: PAA-moolisuhde on 12 : 1 -120 : 1 ja mieluummin 18 : 1 : 54 : 1.
  4. 3. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 15 että diffuusöriin syötetyn peretikkahappoliuoksen moolisuhde on alle 5 : 1.
  5. 4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puristetun pulpin vesikiertoon syötetyn peretikkahappoliuoksen konsentraatio on 0,5 - 5 % (w/w) ja mieluummin 2 - 3 % (w/w). 20 : 5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, i että diffuusöriin syötetyn peretikkahappoliuoksen konsentraatio on 0,5 - 40 % ; (w/w) ja mieluummin 4 - 20 % (w/w).
  6. 6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puristetun pulpin vesikiertoon syötetyn perhapon konsentraatio on korkeintaan 100 ppm ja mieluummin 5 ppm - 50 ppm.
  7. 7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 30 että diffuusöriin syötetyn perhapon konsentraatio on korkeintaan 500 ppm asti ja mieluummin 25 ppm - 350 ppm. 115726
FI953310A 1993-01-06 1995-07-05 Vesipitoisten liuosten desinfiointi FI115726B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB939300243A GB9300243D0 (en) 1993-01-06 1993-01-06 Disinfection of aqueous solutions
GB9300243 1993-01-06
PCT/GB1994/000011 WO1994016110A1 (en) 1993-01-06 1994-01-05 Disinfection of aqueous solutions
GB9400011 1994-01-05

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI953310A0 FI953310A0 (fi) 1995-07-05
FI953310A FI953310A (fi) 1995-07-05
FI115726B true FI115726B (fi) 2005-06-30

Family

ID=10728423

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI953310A FI115726B (fi) 1993-01-06 1995-07-05 Vesipitoisten liuosten desinfiointi

Country Status (16)

Country Link
US (1) US5565231A (fi)
EP (1) EP0678123B1 (fi)
JP (1) JP2780136B2 (fi)
CN (1) CN1117298A (fi)
AT (1) ATE151115T1 (fi)
CA (1) CA2152908C (fi)
CZ (1) CZ175795A3 (fi)
DE (1) DE69402408T2 (fi)
ES (1) ES2103570T3 (fi)
FI (1) FI115726B (fi)
GB (1) GB9300243D0 (fi)
HU (1) HU214913B (fi)
PL (1) PL175281B1 (fi)
RU (1) RU2117705C1 (fi)
SK (1) SK83095A3 (fi)
WO (1) WO1994016110A1 (fi)

Families Citing this family (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5409713A (en) * 1993-03-17 1995-04-25 Ecolab Inc. Process for inhibition of microbial growth in aqueous transport streams
US5683724A (en) * 1993-03-17 1997-11-04 Ecolab Inc. Automated process for inhibition of microbial growth in aqueous food transport or process streams
DE19531241A1 (de) * 1995-08-25 1997-02-27 Degussa Verfahren zur Desinfektion wäßriger Lösungen
KR100251649B1 (ko) * 1997-04-22 2000-04-15 윤종용 반도체장치제조공정용초순수의제조를위한살균조성물 및 이를이용한초순수제조장치의살균방법
FR2776303B1 (fr) * 1998-03-19 2000-05-05 Seppic Sa Procede de desinfection des solutions de sucre par une solution d'acide peracetique
FR2807065B1 (fr) * 2000-03-29 2003-01-03 Seppic Sa Procede de desinfection de solutions de sucre comprenant le traitement des cossettes par une solution d'acide peracetique
AT500496B8 (de) * 2000-05-16 2007-02-15 Tulln Zuckerforschung Gmbh Verfahren zur hemmung von thermophilen mikroorganismen in zuckerhaltigen medien
JP4375950B2 (ja) * 2002-07-16 2009-12-02 日本パーオキサイド株式会社 殺菌剤組成物
US20050048176A1 (en) * 2003-08-28 2005-03-03 Mcneff Larry C. Method and system for extending the shelf life of feed
US8110538B2 (en) * 2005-01-11 2012-02-07 Biomed Protect, Llc Peracid/peroxide composition and use thereof as an anti-microbial and a photosensitizer
DE102005017446B4 (de) * 2005-04-15 2008-06-05 Südzucker AG Mannheim/Ochsenfurt Temperaturführung bei der alkalischen Extraktion
ITRM20060157A1 (it) * 2006-03-22 2007-09-23 Nalco Italiana S R L Metodo per il controllo dell infezione batterica nel processo di produzione dello zucchero
US9271494B2 (en) * 2007-08-30 2016-03-01 Ecolab USA, Inc. Shelf stable, reduced corrosion, ready to use peroxycarboxylic acid antimicrobial compositions
US8809392B2 (en) 2008-03-28 2014-08-19 Ecolab Usa Inc. Sulfoperoxycarboxylic acids, their preparation and methods of use as bleaching and antimicrobial agents
MX2010010236A (es) 2008-03-28 2010-10-20 Ecolab Inc Acidos sulfoperoxicarboxilicos, su preparacion y metodos de uso como agentes blanqueadores y antimicrobianos.
US8871807B2 (en) 2008-03-28 2014-10-28 Ecolab Usa Inc. Detergents capable of cleaning, bleaching, sanitizing and/or disinfecting textiles including sulfoperoxycarboxylic acids
AU2009271217A1 (en) 2008-06-24 2010-01-21 Fresh Express Incorporated Peracid and 2-hydroxy organic acid compositions and methods for treating produce
WO2011027288A2 (en) * 2009-09-03 2011-03-10 Ecolab Usa Inc. Electrolytic degradation systems and methods usable in industrial applications
US9453798B2 (en) * 2010-12-01 2016-09-27 Nalco Company Method for determination of system parameters for reducing crude unit corrosion
WO2012099818A2 (en) * 2011-01-17 2012-07-26 Delaval Holding Ab Process for controlling microorganisms in beverage products
US9321664B2 (en) 2011-12-20 2016-04-26 Ecolab Usa Inc. Stable percarboxylic acid compositions and uses thereof
CA2867565C (en) 2012-03-30 2021-01-19 Victor KEASLER Use of peracetic acid/hydrogen peroxide and peroxide-reducing agents for treatment of drilling fluids, frac fluids, flowback water and disposal water
US20140256811A1 (en) 2013-03-05 2014-09-11 Ecolab Usa Inc. Efficient stabilizer in controlling self accelerated decomposition temperature of peroxycarboxylic acid compositions with mineral acids
US8822719B1 (en) 2013-03-05 2014-09-02 Ecolab Usa Inc. Peroxycarboxylic acid compositions suitable for inline optical or conductivity monitoring
US10165774B2 (en) 2013-03-05 2019-01-01 Ecolab Usa Inc. Defoamer useful in a peracid composition with anionic surfactants
EP3841059A1 (en) 2018-08-22 2021-06-30 Ecolab USA Inc. Hydrogen peroxide and peracid stabilization with molecules based on a pyridine carboxylic acid at c-3, -4 or -5
US11185893B2 (en) 2019-05-31 2021-11-30 Ecolab Usa Inc. Peracid compositions with conductivity monitoring capability
WO2021026410A1 (en) 2019-08-07 2021-02-11 Ecolab Usa Inc. Polymeric and solid-supported chelators for stabilization of peracid-containing compositions
WO2022081236A2 (en) * 2020-07-31 2022-04-21 Hydrite Chemical Co. Method for controlling microbial growth in sugar processing

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE502211C2 (sv) * 1990-05-10 1995-09-18 Eka Nobel Ab Sätt att motverka mikrobiell tillväxt av termofila bakterier samt komposition härför

Also Published As

Publication number Publication date
CA2152908A1 (en) 1994-07-21
SK83095A3 (en) 1996-05-08
FI953310A0 (fi) 1995-07-05
CZ175795A3 (en) 1995-12-13
ES2103570T3 (es) 1997-09-16
ATE151115T1 (de) 1997-04-15
PL175281B1 (pl) 1998-12-31
HUT72109A (en) 1996-03-28
PL309724A1 (en) 1995-11-13
EP0678123B1 (en) 1997-04-02
EP0678123A1 (en) 1995-10-25
FI953310A (fi) 1995-07-05
CA2152908C (en) 2006-03-14
GB9300243D0 (en) 1993-03-03
RU2117705C1 (ru) 1998-08-20
DE69402408D1 (de) 1997-05-07
CN1117298A (zh) 1996-02-21
HU214913B (hu) 1998-07-28
WO1994016110A1 (en) 1994-07-21
US5565231A (en) 1996-10-15
DE69402408T2 (de) 1997-10-30
JP2780136B2 (ja) 1998-07-30
HU9502070D0 (en) 1995-09-28
JPH08502899A (ja) 1996-04-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115726B (fi) Vesipitoisten liuosten desinfiointi
FI118735B (fi) Menetelmä peroksihappojen valmistamiseksi
US20030170354A1 (en) Process for antimicrobial treatment of fresh produce, particularly mushrooms
EP1192130B1 (en) Peroxy-carboxylic acid and aqueous compositions thereof
RU95117112A (ru) Способ дезинфицирования водных растворов
KR100794436B1 (ko) 펄프 표백법
CA3108084A1 (en) Polymer-stabilized aqueous hydrogen peroxide solutions and associated methods
EP0365590A1 (en) Method of removing oxalic acid and/or sulfite from sugarbeets
EP0602086B1 (en) Preparation of peroxyacids
EP1837409B1 (en) Method for controlling bacterial infection in the sugar production porcess
KR102353181B1 (ko) 과초산 수용액 및 그 제조방법
DE60113582D1 (de) Verfahren zur Desinfektion von Zuckerlösungen durch die Behandlung der Zuckerrübenschnitzel mit Peressigsäure

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115726

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed