FI115711B - Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely - Google Patents
Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely Download PDFInfo
- Publication number
- FI115711B FI115711B FI20031170A FI20031170A FI115711B FI 115711 B FI115711 B FI 115711B FI 20031170 A FI20031170 A FI 20031170A FI 20031170 A FI20031170 A FI 20031170A FI 115711 B FI115711 B FI 115711B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- load
- cargo
- running roller
- cover
- roller
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B60—VEHICLES IN GENERAL
- B60P—VEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
- B60P7/00—Securing or covering of load on vehicles
- B60P7/06—Securing of load
- B60P7/08—Securing to the vehicle floor or sides
- B60P7/0876—Securing to the vehicle floor or sides using restraining net or tarpaulin in contact with the load
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Transportation (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Handcart (AREA)
- Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)
- Rollers For Roller Conveyors For Transfer (AREA)
- Apparatus For Radiation Diagnosis (AREA)
- Basic Packing Technique (AREA)
- Support Devices For Sliding Doors (AREA)
- Connection Of Plates (AREA)
Description
115711
Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on kulkurullarakenne, johon kuuluu runko, rungon yhteyteen sovitetut pyörät sekä ainakin yksi kulkurulla ja joka kulkurullara-5 kenne on sovitettavissa käytettäväksi kuljetusvälineessä käytettävässä kuor-mansidontajärjestelyssä, johon kuormansidontajärjestelyyn kuuluu kuljetusvälineen kuormatilan vastakkaisille puolille olennaisesti kuormatilan yläosaan sovitetut liukukiskot, liukukiskojen yhteyteen liikkuvasti sovitetut kulkurullara-kenteet sekä kuormapeite, jossa kuormapeitteessä on siihen kiinnitettyjä jous-10 tavia elimiä, jotka joustavat elimet on sovitettu kulkurullarakenteiden yhteyteen, ja jossa kuormapeitteessä on edelleen kiinnitysvälineitä, joilla kiinnitysvälineillä kuormapeite on sidottavissa kuljetusvälineeseen kiinni kuorman sitomiseksi ja peittämiseksi, ja missä kuormansidontajärjestelyssä kuormapeitteeseen kiinnitetty joustava elin on sovitettavissa kulkemaan joustavan elimen kiinnityskoh-15 dan kanssa kuormatilan samalla puolella olevan kulkurullarakenteen kautta kuormatilan vastakkaisella puolella olevan kulkurullarakenteen yhteyteen siten, että kiinnitysvälineiden ollessa löysättynä tai kokonaan irrotettuna kuljetusvälineestä on kuormapeite sovitettu nousemaan kuormatilan yläosaan mainittujen joustavien elimien vaikutuksesta.
20 Edelleen keksinnön kohteena on kuormansidontajärjestely kuljetus- : välineessä, johon kuormansidontajärjestelyyn kuuluu kuljetusvälineen kuorma- · ·.. tilan vastakkaisille puolille olennaisesti kuormatilan yläosaan sovitetut liukukis- ·;··: kot, liukukiskojen yhteyteen liikkuvasti sovitetut kulkurullarakenteet sekä kuor- mapeite, jossa kuormapeitteessä on siihen kiinnitettyjä joustavia elimiä, jotka : V. 25 joustavat elimet on sovitettu kulkurullarakenteiden yhteyteen, ja jossa kuorma-‘! peitteessä on edelleen kiinnitysvälineitä, joilla kiinnitysvälineillä kuormapeite on ··’ sidottavissa kuljetusvälineeseen kiinni kuorman sitomiseksi ja peittämiseksi, ja jossa kulkurullarakenteessa on runko, rungon yhteyteen sovitetut pyörät kulku-: rullarakenteen sovittamiseksi liikkuvasti liukukiskojen yhteyteen sekä ainakin 30 yksi kulkurulla, ja jonka kulkurullarakenteen kautta joustava elin, jonka kiinni-tyskohta kuormapeitteeseen on kulkurullarakenteen kanssa samalla puolella ,·*·. kuormatilaa, on sovitettu kulkemaan kuljetusvälineen kuormatilan vastakkaisel- '·’ la puolella olevan kulkurullarakenteen yhteyteen siten, että kiinnitysvälineiden v.: ollessa löysättynä tai kokonaan irrotettuna kuljetusvälineestä on kuormapeite 35 sovitettu nousemaan kuormatilan yläosaan mainittujen joustavien elimien vaikutuksesta.
2 115711
Edelleen keksinnön kohteena on menetelmä kuorman sitomiseksi kuljetusvälineessä, missä menetelmässä kuljetusvälineen kuormatilan pohjalle asetettu kuorma sidotaan kuormapeitteellä, jossa kuormapeitteessä on kuljetusvälineeseen kiinnitettävät kiinnitysvälineet kuorman sitomiseksi ja jossa 5 kuormapeitteessä on joustavat elimet, jotka on sovitettu kuljetusvälineen kuor-matilassa olennaisesti kuormatilan yläosassa vastakkaisilla puolilla olevissa liukukiskoissa olevien kulkurullarakenteiden yhteyteen siten, että mainittujen kiinnitysvälineiden ollessa löysättynä tai kokonaan irrotettuna kuljetusvälineestä on mainittu kuormapeite sovitettu nousemaan kuormatilan yläosaan mainit-10 tujen joustavien elimien vaikutuksesta, ja missä menetelmässä kiristetään mainittuja kuormapeitteen kiinnitysvälineitä kuljetusvälineeseen kiinni siten, että kiinnitysvälineitä kiristettäessä kuormapeite laskeutuu mainittujen joustavien elimien voimaa vasten ainakin osittain kuorman ympärille ja lukitaan mainitut kiinnitysvälineet kuljetusvälineeseen kiinni kiinnitysvälineiden kireyden saavu-15 tettua tarvittavan kireyden.
Kuljetettavien kuormien kiinnittämiseksi ja peittämiseksi on erityisesti maantiekuljetuksissa tunnettua käyttää kuminauhojen voimasta ylös nousevaa ja kuminauhojen voimaa vasten alas varsinaisen kuorman päälle laskettavaa ja kiinnitettävää kuormansidontajärjestelyä. Tällaisessa kuormansidonta-20 järjestelyssä on kuljetusajoneuvon tyypillisesti seinien, lattian ja katon rajoittaman kuormatilan yläosaan kuljetusajoneuvon pituussuuntaisille sivuille sovitet-tu liukukiskot, joihin on sovitettu liukukiskoissa liikkuvia kulkurullarakenteita.
| Kulkurullarakenteeseen kuuluu runko, jonka toiseen päähän sekä ylä- että ala- *:·· puolelle on kiinnitetty pyörät, joiden tukemana kyseinen kulkurullarakenne liik- • ;··; 25 kuu liukukiskoissa. Kulkurullarakenteen rungon toisessa päässä eli pyörien :v. suhteen rungon vastakkaisessa päässä on runkoon tehty pieni reikä. Tähän .···. pieneen reikään voidaan sovittaa lukitustappi, jonka avulla runkoon voidaan lukita erityinen silmukka. Ennen kuin silmukka lukitaan runkoon, silmukkaan pujotetaan kulkurulla siten, että kulkurulla roikkuu oman runkonsa varassa va- t t · *;;/· 30 päästi silmukassa.
'· ·' Kyseisessä kuormansidontajärjestelyssä mainittuja kulkurullaraken- •; · teitä sijoitetaan useita kappaleita kuormatilan vastakkaisille puolille olennaises- • *. ti samoille kohdille kuormatilan pituussuunnassa. Mainittujen kulkurullaraken teiden varsinaisten kulkurullien kautta sovitetaan kulkemaan kuminauhat, joi-35 den kuminauhojen toinen pää on kiinnitetty kuljetusajoneuvon kuorman päälle “· laskettavaan, kuorman sidontaan ja suojaamiseen käytettävään kuormapeit- 3 115711 teeseen. Mainitut kuminauhat kulkevat siten, että kuminauhan toinen pää on siis kiinnitetty kuormapeitteeseen, tämän jälkeen kyseinen kuminauha kulkee kuminauhan ja kuormapeitteen keskinäistä kiinnityskohtaa lähimpänä olevan kulkurullarakenteen kulkurullan kautta kuormatilan leveyssuunnassa kuormati-5 lan ylitse sen vastakkaisella puolella olevalla kulkurullarakenteeseen kuuluvalle j edellä mainitulle silmukalle, johon kyseisen kuminauhan toinen pää pujotetaan.
Vastaavalla tavalla kuormapeitteen vastakkaiselle puolelle olennaisesti samalle kohdalle kuormatilan pituussuunnassa on kiinnitetty toinen kuminauha, joka kulkee vastaavalla tavalla kuminauhan ja kuormapeitteen kiinnityskohtaa lä-10 himpänä olevan kulkurullarakenteen kulkurullan kautta ensin mainittuun kulkurullarakenteeseen kuuluvalle silmukalle, johon tämä toinen kuminauha pujote-! taan. Vastaavia kuminauha- ja kulkurullarakennepareja on sijoitettu useita kuormapeitteen vastakkaisille sivuille kuormapeitteen pituussuunnassa. Mainitun järjestelyn tarkoituksena on nostaa kuormapeite kuormatilan yläosaan pois 15 tieltä siksi ajaksi, kun kuljetusajoneuvoon lastattua kuormaa puretaan tai kun ajoneuvoa lastataan. Sen jälkeen kun ajoneuvo on lastattu, kuormapeite vedetään alas mainittujen kuminauhojen voimaa vastaan ja sidotaan kiinni kuljetusajoneuvoon. Kyseinen kuormapeite on sovitettu sekä suojaamaan kuormaa mutta myös tukemaan tai kiinnittämään kuorma siten, että kuorma ei pääse 20 liikkumaan. Kuormapeitteen sitomiseksi kuljetusajoneuvoon kiinni on kuorma-peitteeseen kiinnitetty kuormahihnoja, jolloin kuormahihnoja kiristettäessä kuormapeite siirtyy kuorman päälle alaspäin mainittujen kuminauhojen voimaa vastaan.
·;·*: Kyseissä kuormansidontajärjestelyssä huonona puolena on maini- • 25 tun kulkurullarakenteen rakenne, joka varsinkin kuormansidontajärjestelyä ajo- neuvoon asennettaessa aiheuttaa asennusvaiheessa jonkin verran hankalasti • · suoritettavaa asennustyötä, koska kulkurullarakenne käytännössä loppuko- • » koonpannaan kuormansidontajärjestelyä ajoneuvoon asennettaessa, sillä kul-kurulla ja kuormatilan vastakkaiselta puolelta tuleva kuminauha on pujotettava : 30 kulkurullarakenteeseen kuuluvaan silmukkaan ennen kuin silmukka voidaan ·*...· lukita lukitustapin avulla kulkurullarakenteen runkoon. Lisäksi kyseisessä sil- ; · mukassa lähes vapaasti roikkuva kulkurulla voi joskus estää kuminauhan va- . -. paata kulkua kulkurullan ympäri.
4 115711
Keksinnön lyhyt selostus Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uudenlainen ja parannettu kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely kuljetusvälineessä käytettäväksi.
5 Keksinnön mukaiselle kulkurullarakenteelle on tunnusomaista se, että kulkurullarakenteen runko on levymäinen rakenne, jonka levymäisen rakenteen ulkoreunojen sisäpuolelle on muodostettu ainakin yksi aukko, jonka aukon sisäpuolella mainittu ainakin yksi kulkurulla on sovitettu pyörimään.
Edelleen keksinnön mukaiselle kuormansidontajärjestelylle on tun-10 nusomaista se, että kulkurullarakenteen runko on levymäinen rakenne, jonka levymäisen rakenteen ulkoreunojen sisäpuolelle on muodostettu ainakin yksi aukko, jonka aukon sisäpuolella mainittu ainakin yksi kulkurulla on sovitettu pyörimään.
Edelleen keksinnön mukaiselle menetelmälle kuorman sitomiseksi 15 on tunnusomaista se, että kulkurullarakenteena käytetään kulkurullarakennet-ta, jossa on levymäisen rakenteen käsittävä runko, jonka rungon liukukiskojen suuntaan tulevassa päässä on pyörät kulkurullarakenteen sovittamiseksi liikkuvasti liukukiskoihin ja jonka rungon levymäisen rakenteen ulkoreunojen sisäpuolella on ainakin yksi aukko, jonka aukon sisäpuolella on ainakin yksi kul-20 kurulla, jonka ympäri joustava elin on sovitettu liikkumaan.
Keksinnön olennaisen ajatuksen mukaan kulkurullarakenteen runko on levymäinen rakenne, jonka levymäisen rakenteen ulkoreunojen sisäpuolelle : ‘ · · on muodostettu ainakin yksi aukko, jonka aukon sisäpuolelle on sovitettu pyö- •: · * i rimään ainakin yksi rungon suhteen tuettu kulkurulla. Keksinnön erään sovellu- ·;*·· 25 tusmuodon mukaan kulkurullarakenteeseen kuuluu kaksi kulkurullaa.
Keksinnön etuna on, että kulkurullarakenne voidaan loppukokoon- .··. panna jo tehtaalla, jolloin kuormansidontajärjestelyn asentaminen kuljetusväli- • neeseen, kuten esimerkiksi kuorma-autoon, käy nopeammin ja helpommin.
, . Tukevasti kulkurullarakenteen runkoon tuettu kulkurulla takaa joustavien elimi- 30 en, kuten kuminauhojen, vapaan kulun kulkurullan ympäri. Lisäksi kulkurullara-'·kenne on hyvin matala, minkä ansiosta liukukiskot ja kulkurullarakenteet voi-:· daan sijoittaa hyvin lähelle kuormatilan sisäkattoa. Tämän ansiosta kuormati- " ’; lan hyötykorkeus saadaan aikaisempaa korkeammaksi ja kuormapeite kiinni- tysvälineineen, kuten kuormahihnoineen, nousee mahdollisimman korkealle 35 helpottaen kuorman lastausta ja purkua. Kun kulkurullarakenteeseen kuuluu ' : kaksi kulkurullaa, voidaan yksi joustava elin sovittaa kulkemaan kahdesti kulje- 5 115711 tusvälineen kuormatilan leveyden ylitse, jolloin joustaviin elimiin voidaan saada aikaan aikaisempaa enemmän joustovaraa.
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, joissa 5 kuvio 1 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaista kulkurulla- rakennetta ylhäältäpäin katsottuna, kuvio 2 esittää kaavamaisesti kuvion 1 mukaista kulkurullarakennet-ta sivusta katsottuna, kuvio 3 esittää kaavamaisesti kuvion 1 mukaista kulkurullarakennet-10 ta alapuolelta katsottuna ja kuvio 4 esittää kaavamaisesti erästä kuormansidontajärjestelyä ja kuorman kiinnittämistä kuljetusvälineen päästä katsottuna ja osittain poikki-leikattuna.
Kuvioissa keksintö on esitetty selvyyden vuoksi yksinkertaistettuna. 15 Samankaltaiset osat on merkitty kuvioissa samoilla viitenumeroilla.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuvio 1 esittää kaavamaisesti erästä kulkurullarakennetta 1 ylhäältäpäin katsottuna, kuvio 2 esittää kaavamaisesti kuvion 1 mukaista kulkurullarakennetta 1 sivusta katsottuna ja kuvio 3 esittää kaavamaisesti kyseistä kul-20 kurullarakennetta 1 alapuolelta katsottuna. Kulkurullarakenteessa 1 on runko :·"* 2. Rungon 2 muodostaa olennaisesti levymäinen rakenne tai levy 3, jonka ul- ‘ t . koreunojen 4 sisäpuolelle on muodostettu ainakin yksi aukko 5 siten, että au- . kon 5 ympärille jää aukkoa 5 kokonaisuudessaan ympäröivä kehämäinen ra kenne. Aukkoon 5 on kuvion 1 mukaisessa sovellutusmuodossa sovitettu kaksi • · · : ·’ 25 kulkurullaa 6, joiden kautta kuormapeitteen 18 yhteyteen sovitetut joustavat elimet, kuten esimerkiksi kuminauhat 23, 23’ sovitetaan kulkemaan kaavamaisesti kuviossa 4 esitetyllä tavalla. Huolimatta siitä, että kuvioissa 1 - 3 on esi-: tetty kaksi kulkurullaa 6, kulkurullien 6 lukumäärä voi vaihdella yhdestä ylös- ;" päin. Kulkurullat 6 on kuvioissa 1-3 tuettu runkoon 2 akselitapin 7 avulla, jon- 30 ka akselitapin 7 ympäri kulkurullat 6 pääsevät vapaasti pyörimään. Akselitappi “;:; 7 on sovitettu kulkemaan kulkurullien 6 ja rungon 2 välissä olevien tukilevyjen ' ; ' 8 ja aluslevyjen 9 sekä itse kulkurullien 6 ja niiden välissä olevan aluslevyn 9 : Y: läpi. Kuvioiden 1-3 esittämässä sovellutusmuodossa tukilevyt 8 muodostavat ·: · osan rungosta 2 siten, että poistettaessa levystä 3 materiaalia aukkoa 5 val- 35 mistettaessa on levyyn 3 jätetty tukilevyjen 8 muotoinen osuus materiaalia.
6 115711 Tämän jälkeen kyseiseen tukilevyjen 8 muotoiseen osuuteen on porattu reikä, jonka jälkeen tukilevyjen 8 muotoinen osuus on taivutettu alaspäin. Tukilevyt 8 voidaan myös valmistaa alunperin erillisinä kappaleina ja sen jälkeen kiinnittää runkoon 2 esimerkiksi hitsaamalla. Kulkurullarakenteen 1 rungon 2 muodosta-5 van levyn 3 kokonaispituus voi olla esimerkiksi noin 120 mm, leveys noin 50 mm ja paksuus noin 3 mm, mutta selvää luonnollisesti on, että kyseiset mitoitukset voivat vaihdella. Runko 2 valmistetaan tyypillisesti metallista, kuten teräksestä.
Kulkurullarakenteen 1 ensimmäiseen päähän 10 on sen korkeus-10 suunnassa molemmille puolille sovitettu kaksi pyörää 11, jotka on laakeroitu esimerkiksi kuulalaakerein pyörimään keskiön 12 ympäri. Kulkurullarakenne 1 sovitetaan kuljetusvälineen 14 kuormatilaan 15 sovitettujen liukukiskojen 19 ja 19’ yhteyteen kaavamaisesti kuviossa 4 esitetyllä tavalla siten, että kulkurullarakenne 1 kulkee pyörien 11 kannattamana liukukiskoissa 19 ja 19’.
15 Kuvioissa 1 ja 3 kulkurullarakenteessa 1 on esitetty ainoastaan yksi aukko 5, mutta aukkoja 5 voidaan tehdä kulkurullarakenteen 1 runkoon 2 useampiakin, ja jokaiseen aukkoon 5 voidaan sovittaa yksi tai useampi kulkurulla 6.
Ratkaisun mukainen kulkurullarakenne 1 voidaan loppukokoonpan-20 na jo tehtaalla, jolloin kuormansidontajärjestelyn asentaminen kuljetusvälineeseen, kuten esimerkiksi kuorma-autoon, käy nopeammin ja helpommin, sillä kuormansidontajärjestelyä asennettaessa kyseiset kulkurullarakenteet vain : sijoitetaan liukukiskoihin ja sen jälkeen kuminauhat tai muut joustavat elimet ·:*·! pujotetaan kulkemaan kulkurullien kautta. Tukevasti kulkurullarakenteen 1 run- 25 koon 2 sovitetut kulkurullat 6 takaavat myös kuminauhojen tai muiden vastaa-vien joustavien elimien vapaan kulun kulkurullien 6 ympäri. Ratkaisun mukai-nen kulkurullarakenne mahdollistaa myös useiden kulkurullien 6 sovittamisen helposti yhteen kulkurullarakenteeseen 1.
Kuviossa 4 on kaavamaisesti esitetty eräs kuormansidontajärjestely : '· 30 kuljetusvälineen päästä katsottuna ja osittain poikkileikattuna, jossa kuorman- sidontajärjestelyssä käytetään ratkaisun mukaista kulkurullarakennetta. Kuvi-ossa 4 on kuljetusväline 14 esitetty erittäin yksinkertaistetusti katkoviivalla esi-.···. tetyn laatikon avulla. Kuljetusvälineessä 14 on kuormatila 15, jota tavallisesti ’’ rajaa kuormathan 15 pohja 16 ja seinät ja katto, joista kuviossa 4 on esitetty v.: 35 ainoastaan kuormathan 15 pohja 16. Kuormathan 15 pohjalle 16 on asetettu : kuorma 17, joka suojataan kuormapeitteellä 18. Kuormapeitteellä 18 kuorma 7 115711 17 myös sidotaan kiinni kuljetusvälineeseen 14 kuorman 17 liikkumisen tai siirtymisen estämiseksi. Kuormapeitteen 18 ollessa sidottuna kuorman 17 ympärille kuormapeite 18 ympäröi kuormaa 17, ei ainoastaan kuorman 17 päältä, mutta myös kuorman 17 sivuilta ja päädyistä ainakin osalta matkaa kuorman 5 17 yläosasta.
Kuormatilan 15 yläosaan sen molemmille puolille on kuormatilan 15 seiniin tuettu liukukiskot 19 ja 19’. Kuormatilan 15 seinien sijaan liukukiskot 19 ja 19’ voidaan sijoittaa kuormatilan yläosaan myös kuormatilan kattoon. Kyseiset liukukiskot voivat myös olla osa seinä/kattorakennelmaa eli liukukiskot voi-10 daan myös integroida kuormatilan seinään tai kattoon. Liukukiskoihin 19 ja 19’ on sovitettu ratkaisun mukaiset kulkurullarakenteet. Liukukiskoon 19 sovitetusta kulkurullarakenteesta käytetään tässä yhteydessä nimitystä ensimmäinen kulkurullarakenne 20 ja liukukiskoon 19’ sovitetusta kulkurullarakenteesta käytetään tässä yhteydessä nimitystä toinen kulkurullarakenne 21. Kuviossa 4 15 esitetyt liukukiskot 19 ja 19’ ovat poikkileikkaukseltaan olennaisesti suljettuja rakenteita, mutta niiden kuormatilaan 15 suuntautuvalla sivulla on rako 22, missä kulkurullarakenteen runko 2 mahtuu liikkumaan. Kulkurullarakenteet on sovitettu liukukiskojen 19 ja 19’ yhteyteen siten, että kulkurullarakenteiden pyörät 11 tukeutuvat liukukisojen kuormatilan 15 suuntaan suuntautuvan sivun 20 sisäseinään, johon tuettuna kulkurullarakenteita voidaan siirtää kuormatilan 15 pituussuunnassa.
• '· Kuormapeitteeseen 18 on kiinnitetty joustavia elimiä, kuten kumi- nauhoja 23 ja 23’, joista kuminauha 23’ on esitetty katkoviivan avulla, Kumi-·:··: nauhojen 23 ja 23’ tarkoituksena on nostaa kuormapeite 18 pois kuorman 17 25 päältä kuormatilan 15 yläosaan siten, että kuorma 17 on purettavissa kuljetus-välineestä 14 tai lastattavissa sinne ilman että kuormapeite 18 haittaa kuorman \,l 17 purkamista tai lastaamista. Tätä tarkoitusta varten kuormapeitteeseen 18 **’* kiinnitetty kuminauha 23 on sovitettu kulkemaan kuormatilan 15 samalla puo lella ja kuminauhan 23 kanssa kuormatilan 15 pituussuunnassa olennaisesti : : 30 samalle kohdalle sijoitetun ensimmäisen kulkurullarakenteen 20 yhden kulku- ,, * rullan kautta kuormatilan 15 leveyden ylitse kuormatilan 15 vastakkaiselle puo- :. lelle ja kuminauhan 23 kanssa kuormatilan 15 pituussuunnassa olennaisesti • ··, samalle kohdalle sijoitetulle toiselle kulkurullarakenteelle 21, missä kuminauha • ‘ 23 sovitetaan kulkemaan toisen kulkurullarakenteen 21 yhden kulkurullan kaut- v.: 35 ta takaisin kuormatilan 15 vasemmalle puolelle, missä se kiinnitetään ensim- 1'': mäisen kulkurullarakenteen 20 yhteyteen koukulla 24. Kuminauhan 23 suhteen 8 115711 kuormatilan vastakkaisella puolella oleva toinen kuminauha eli kuminauha 23’, on puolestaan vastaavalla tavalla sovitettu kulkemaan ensin toisessa kulkurul-larakenteessa 21 olevan toisen kulkurullan kautta kuormatilan 15 toisella puolella olevalle ensimmäiselle kulkurullarakenteelle 20, missä kuminauha 23’ on 5 sovitettu kulkemaan ensimmäisen kulkurullarakenteen 20 toisen kulkurullan kautta takaisin toiselle kulkurullarakenteelle 21, missä kuminauha 23’ kiinnitetään toisen kulkurullarakenteen 21 yhteyteen koukulla 24. Tällaisia vastaavia kuormatilan 15 molemmille puolille tulevia kulkurullarakenteiden ja kuminauhojen keskinäisiä yhteenjärjestelyjä on sovitettu kuormapeitteen 18 yhteyteen 10 useita kuormatilan 15 pituussuunnassa. Kuminauhojen voiman vaikutuksesta kuormapeite 18 on tällöin sovitettu nousemaan pois kuorman 17 päältä kuormatilan 15 yläosaan, kun kuormapeite 18 on irrotettu kuorman 17 päältä kokonaan irrottamalla tai ainoastaan löysäämällä kiinnitysvälineet, kuten kuorma-hihnat 25 ja 25’, joilla kuormapeite 18 on sidottu kiinni kuljetusvälineeseen 14. 15 Kuviossa 4 kuormapeite 18 on esitetty osittain kuorman 17 yläpuolella, jolloin kuormahihnat 25 ja 25’ ovat käytännössä osittain löysättynä. Kuormahihnojen ollessa kokonaan irrotettuna kuljetusvälineestä 14 voidaan kuormapeite 18 helposti siirtää kulkurullarakenteiden kannattamana kuormatilan 15 jompaan kumpaan päähän, mikä edelleen helpottaa kuorman lastausta ja purkausta.
20 Kuvion 4 mukaisessa kuormansidontajärjestelyssä käytetään siis kuvioiden 1-3 mukaisia kulkurullarakenteita, joissa on kaksi kulkurullaa 6.
: : Myös sellaisia kulkurullarakenteita voidaan aivan hyvin käyttää, missä on aino- asiaan yksi kulkurulla. Tällöin esimerkiksi kuminauha 23 sovitetaan kulkemaan -••f ensimmäisen kulkurullarakenteen 20 kautta kuormatilan 15 leveyssuunnan 25 ylitse toiselle kulkurullarakenteelle 21, missä kuminauha 23 kiinnitetään kou-kulia 24 toiseen kulkurullarakenteeseen 21. Käytettäessä kahta kulkurullaa per kulkurullarakenne voidaan kuitenkin käyttää pidempiä kuminauhoja, jotka voi-'*·*’ daan kahteen kertaan vetää yli kuormatilan 15 sen leveyssuunnassa. Pidem pien kuminauhojen etuna on pidempi joustovara, jolloin kuormapeitettä 18 voi- : : 30 daan käyttää myös hyvinkin matalien kuormien 17 suojaamiseen ja sitomiseen.
• » »
Pidempien kuminauhojen ansiosta voidaan kuormansidontajärjestelyssä myös helpommin käyttää tilanteesta riippuen joustovaraltaan erilaisia kuminauhoja, eli kuminauhojen venymä yhtä kuminauhan pituusyksikköä kohti voi tarpeen '·’ mukaan vaihdella. Kulkurullarakenteeseen voidaan luonnollisesti sovittaa use- ::: 35 ampiakin kulkurullia 6 kuin kaksi kulkurullaa 6.
> ► 115711 g
Kulkurullarakenteen 1 kuormatilan 15 puolelle suuntautuva pää 13 ja samalla aukko 5 on kyseisessä päässä kuvioiden 1 ja 3 esittämällä tavalla kavennettu. Aukko 5 on kavennettu siten, että aukon 5 reunat muodostavat kyseisessä kuormatilan 15 puolelle tulevassa päässä 13 terävän kulman, jol-5 loin kuljetusvälineen 14 kuormatilan 15 vastakkaiselta puolelta tuleva kuminauha 23, 23’ voidaan koukun 24 avulla helposti ja tukevasti kiinnittää kulkurullarakenteen 1 yhteyteen kuviossa 4 kaavamaisesti esitetyllä tavalla. Kulkurullarakenteen 1 toista päätä 13 ja aukkoa 5 ei välttämättä kuitenkaan tarvitse kaventaa kuvioissa 1 ja 3 esitetyllä tavalla, vaan kulkurullarakenteen 1 toiseen 10 päähän 13 voidaan levyyn 3 muodostaa esimerkiksi yksi tai useampi erillinen pieni reikä koukun 24 tukemiseksi kulkurullarakenteeseen 1. Kulkurullarakenteen 1 toinen pää 13 on kuvion 2 esittämällä tavalla myös taivutettu hieman alaspäin, mikä tukevoittaa koukun 24 kiinnittymistä kulkurullarakenteeseen 1 kuminauhan 23, 23’ tullessa hieman alhaaltapäin viistossa suunnassa kulkurul-15 larakenteen 1 yhteyteen, mutta kulkurullarakenteen 1 toinen pää 13 voidaan myös jättää taivuttamatta.
Kuormapeite 18 sidotaan kiinni kuljetusvälineeseen 14 kiinnitysväli-neillä, tyypillisesti kuormahihnoilla 25 ja 25’, jotka voidaan esimerkiksi sisään-ommella suojapeitteeseen 18. Kuvion 4 vasemmalla puolella esitetään kaava-20 maisesti, miten kuormahihna 25 on kiinnitetty kuormatilan 15 pohjaan 16. Tällöin kuormatilan 15 pohjassa 16 on tavallisesti kuviossa 4 esittämättä jätetyt kiinnityskoukut, joihin kuormahihnat sidotaan. Kuormahihnat voidaan kiristää kuljetusvälineeseen 14 asennetuilla vinsseillä tai erillisillä vakiovalmisteisilla teljillä. Kuormahihnat kiristetään tarvittavaan kireyteen siten, että kuorma ei 25 pääse liikkumaan. Kuormahihnojen saavutettua tarvittavan kireyden kuorma- . hihnat lukitaan erillisillä lukkolaitteilla tai kiristysvälineissä olevilla lukkomeka- • · nismeilla.
‘ * Kuvion 4 oikealla puolella on kaavamaisesti ja esimerkinomaisesti esitetty eräs toinen vaihtoehto kuormahihnojen tai vastaavien kiinnitysvälinei-: i 30 den kiristämiseksi ja kiinnittämiseksi kuljetusvälineeseen 14. Tässä vaihtoeh-...: dossa kuormatilan 15 pohjan alle on sovitettu esimerkiksi moottorilla tai muulla . . voimalaitteella käytettävä akseli 26, joka ulottuu olennaisesti kuormatilan koko * ·, pituuden matkalle. Moottoria tai muuta vastaavaa voimalaitetta ei selvyyden vuoksi ole esitetty kuviossa 4. Akselille 26 on sen pituussuunnassa sovitettu 35 useita hihnapyöriä 27 tai vastaavia. Kuviossa 4 esitetyn mukaisesti kuorma- • : hihna 25’ on sovitettu hihnapyörään 27 kuormatilan 15 pohjan 16 läpi tehdyn 10 115711 reiän 28 kautta. Pohjaan 16 reiän 28 läheisyyteen on sovitettu ohjausrulia 29 tai vastaava kuormahihnan 25’ kulun ohjaamiseksi. Kuormahihna 25’ kiristetään pyörittämällä akselia 26 nuolen A suuntaan, hihnapyörä 27 pyörii akselin 26 mukana ja kuormahihna 25’ kiertyy hihnapyörän 27 ympärille. Hihnapyörä 5 27 on sovitettu akselille siten, että kuormahihnan 25’ saavuttaessa tietyn en nalta määrätyn kireyden alkaa hihnapyörä 27 luistaa akselilla 26. Kun kaikkia muitakin kuormahihnoja 25’ vastaavat hihnapyörät 27 alkavat luistaa akselin 26 suhteen, pysäytetään akselin 26 pyörittäminen ja lukitaan akseli 26 ja hihnapyörät 27 jarrulla 30. Kuorman 17 purkamista varten jarru 30 voidaan avata 10 joko täysin, jolloin kuormapeite 18 nousee kuminauhojen 23 ja 23’ voiman vaikutuksesta hyvin nopeasti kuormatilan 15 yläosaan tai jarrua 30 voidaan avata hitaasti, jolloin kuormapeite 18 nousee hitaammin kuormatilan 15 yläosaan.
Kuviossa 4 kuormansidontajärjestely ja kuorman 17 kiinnittäminen on esitetty hyvin kaavamaisesti ja esimerkiksi liukukiskot 19 ja 19’, kulkurulla-15 rakenteet 20 ja 21 sekä koukut 24 on esitetty kuviossa 4 esitettyjen muiden rakenteiden suhteen huomattavasti suurempina kuin ne todellisuudessa ovat.
Kyseinen kuormansidontajärjestely on erityisen käyttökelpoinen kappaletavaran muodossa olevien kuormien sitomiseen ja peittämiseen. Esitettyä kuormansidontajärjestelyä voidaan kuitenkin aivan yhtä hyvin käyttää 20 myös irtotavaran, kuten soran, turpeen tai muiden vastaavien kuormien kuljetuksessa kuormien peittämiseen.
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollis- > * * ;\# tamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan keksintö voi vaihdella patentti- vaatimusten puitteissa. Täten on selvää, että vaikka kyseisen tyyppisiä kuor- ,25 mansidontajärjestelyjä käytetäänkin pääasiassa ainoastaan maantieliikentees- .. . sä käytettävissä kuljetusajoneuvoissa, voidaan kyseistä järjestelyä käyttää :,,;' myös junanvaunuissa, konteissa ja lentokoneiden tai laivojen rahtitiloissa, joten • · *··’* kuljetusvälineellä 14 voidaan tarkoittaa sekä maantieliikenteessä, raideliiken teessä että lento- ja meriliikenteessä tavaroiden kuljetukseen käytettäviä ajo-; : 30 neuvoja tai aluksia.
Kuminauhojen 23, 23’ sijaan joustavina eliminä voidaan käyttää esimerkiksi jousia tai kuminauhojen ja jousien yhdistelmää. Kuormapeitteet on tyypillisesti valmistettu kankaasta joka on pinnoitettu tai muuten käsitelty vedenpitäväksi Kuormapeite on tyypillisesti rakenteeltaan yhtenäinen kangas, 35 mutta kuormapeite voi olla myös verkkomainen, eli siinä on reikiä, jolloin kuor-i mapeitteen lähes yksinomaisena tehtävänä on ainoastaan kuorman kiinnittä- 11 115711 minen eikä niinkään kuorman suojaaminen ympäristövaikutuksilta, kuten kosteudelta. Kuormahihnojen 25, 25’ sijaan kiinnitysvälineinä voidaan käyttää myös kuormansidontanauhoja tai vastaavan kaltaisia kiinnitysvälineitä.
» * >
Claims (19)
1. Kulkurullarakenne (1), johon kuuluu runko (2), rungon (2) yhteyteen sovitetut pyörät (11) sekä ainakin yksi kulkurulla (6) ja joka kulkurullarakenne (1) on sovitettavissa käytettäväksi kuljetusvälineessä (14) käytettävässä 5 kuormansidontajärjestelyssä, johon kuormansidontajärjestelyyn kuuluu kuljetusvälineen (14) kuormatilan (15) vastakkaisille puolille olennaisesti kuormatilan (15) yläosaan sovitetut liukukiskot (19, 19’), liukukiskojen (19, 19’) yhteyteen liikkuvasti sovitetut kulkurullarakenteet (1, 20, 21) sekä kuorma-peite (18), jossa kuormapeitteessä (18) on siihen kiinnitettyjä joustavia elimiä, 10 jotka joustavat elimet on sovitettu kulkurullarakenteiden (1, 20, 21) yhteyteen, ja jossa kuormapeitteessä (18) on edelleen kiinnitysvälineitä, joilla kiinnitysvä-lineillä kuormapeite (18) on sidottavissa kuljetusvälineeseen (14) kiinni kuorman (17) sitomiseksi ja peittämiseksi, ja missä kuormansidontajärjestelyssä kuormapeitteeseen (18) kiin-15 nitetty joustava elin on sovitettavissa kulkemaan joustavan elimen kiinnityskohdan kanssa kuormatilan (15) samalla puolella olevan kulkurullarakenteen (1, 20, 21) kautta kuormatilan (15) vastakkaisella puolella olevan kulkurullarakenteen (1, 20, 21) yhteyteen siten, että kiinnitysvälineiden ollessa löysättynä tai kokonaan irrotettuna kuljetusvälineestä (14) on kuormapeite (18) sovitettu 20 nousemaan kuormatilan (15) yläosaan mainittujen joustavien elimien vaikutuksesta, tu n nettu siitä, että kulkurullarakenteen (1, 20, 21) runko (2) on levymäinen rakenne, ·;< · jonka levymäisen rakenteen ulkoreunojen (4) sisäpuolelle on muodostettu ai- ... : 25 nakin yksi aukko (5), jonka aukon (5) sisäpuolella mainittu ainakin yksi kulku- : v. rulla (6) on sovitettu pyörimään. t ·
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kulkurullarakenne, tunnettu * · » » siitä, että kulkurullarakenteeseen (1) kuuluu kaksi kulkurullaa (6).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kulkurullarakenne, t u n - : 30 nettu siitä, että aukon (5) yhteyteen on sovitettu tukilevyt (8), joiden tukilevy- >: jen (8) kautta kulkurulla (6) on tuettu rungon (2) yhteyteen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kulkurullarakenne, tunnettu , siitä, että mainitut tukilevyt (8) ovat yhtä yhtenäistä rakennetta kulkurullaraken teen (1) rungon (2) kanssa. : 35
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kulkurullaraken- * : ne, tunnettu siitä, että aukko (5) on kapeampi kulkurullarakenteen (1) 13 115711 kuormatilan (15) puolelle tulevassa päässä (13) kuin kulkurullarakenteen (1) vastakkaisessa päässä (10).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kulkurullarakenne, tunnettu siitä, että aukon (5) reunat muodostavat kulkurullarakenteen (1) kuormatilan 5 (15) puolelle tulevassa päässä terävän kulman.
7. Kuormansidontajärjestely kuljetusvälineessä, johon kuormansi-dontajärjestelyyn kuuluu kuljetusvälineen (14) kuormatilan (15) vastakkaisille puolille olennaisesti kuormatilan (15) yläosaan sovitetut liukukiskot (19, 19’), liukukiskojen (19, 10 19’) yhteyteen liikkuvasti sovitetut kulkurullarakenteet (1, 20, 21) sekä kuorma- peite (18), jossa kuormapeitteessä (18) on siihen kiinnitettyjä joustavia elimiä, jotka joustavat elimet on sovitettu kulkurullarakenteiden (1, 20, 21) yhteyteen, ja jossa kuormapeitteessä (18) on edelleen kiinnitysvälineitä, joilla kiinnitysvä-lineillä kuormapeite (18) on sidottavissa kuljetusvälineeseen (14) kiinni kuor-15 man (17) sitomiseksi ja peittämiseksi, ja jossa kulkurullarakenteessa (1, 20, 21) on runko (2), rungon (2) yhteyteen sovitetut pyörät (11) kulkurullarakenteen (1, 20, 21) sovittamiseksi liikkuvasti liukukiskojen (19, 19’) yhteyteen sekä ainakin yksi kulkurulla (6), ja jonka kulkurullarakenteen (1, 20, 21) kautta joustava elin, jonka kiinnityskohta 20 kuormapeitteeseen (18) on kulkurullarakenteen (1, 20, 21) kanssa samalla puolella kuormatilaa (15), on sovitettu kulkemaan kuljetusvälineen (14) kuor-matilan (15) vastakkaisella puolella olevan kulkurullarakenteen (1, 20, 21) yh-:·. teyteen siten, että kiinnitysvälineiden ollessa löysättynä tai kokonaan irrotettu- na kuljetusvälineestä (14) on kuormapeite sovitettu nousemaan kuormatilan « t . 25 (15) yläosaan mainittujen joustavien elimien vaikutuksesta, , , ’ tunnettu siitä, että * * kulkurullarakenteen (1, 20, 21) runko (2) on levymäinen rakenne, ‘ jonka levymäisen rakenteen ulkoreunojen (4) sisäpuolelle on muodostettu ai nakin yksi aukko (5), jonka aukon (5) sisäpuolella mainittu ainakin yksi kulku-| 30 rulla (6) on sovitettu pyörimään.
: 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kuormansidontajärjestely, tunnettu siitä, että kulkurullarakenteeseen (1, 20, 21) kuuluu yksi kulkurulla (6) ja että mainittu joustava elin on sovitettu kulkemaan joustavan elimen ja ; ’ kuormapeitteen (18) välisen kiinnityskohdan kanssa samalla puolella olevan : 35 kulkurullarakenteen (20, 21) kulkurullan (6) kautta kuormatilan (15) vastakkai- 14 115711 sella puolella olevan kulkurullarakenteen (20, 21) yhteyteen, johon mainittu joustava elin on kiinnitetty.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kuormansidontajärjestely, tunnettu siitä, että kulkurullarakenteeseen (1, 20, 21) kuuluu kaksi kulku- 5 rullaa (6) ja että mainittu joustava elin on sovitettu kulkemaan joustavan elimen ja kuormapeitteen (18) välisen kiinnityskohdan kanssa samalla puolella olevan kulkurullarakenteen (20, 21) yhden kulkurullan (6) kautta kuormatilan (15) vastakkaisella puolella olevan kulkurullarakenteen (20, 21) yhteyteen, missä joustava elin on edelleen sovitettu kulkemaan kulkurullarakenteen (20, 21) yhden 10 kulkurullan (6) kautta takaisin kuormatilan (15) vastakkaisella puolella olevan kulkurullarakenteen (20, 21) yhteyteen, johon mainittu joustava elin on kiinnitetty.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 7-9 mukainen kuormansidontajärjestely, tunnettu siitä, että joustava elin on kiinnitetty kulkurullarakenteen 15 (1, 20, 21) aukkoon koukulla (24).
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen kuormansidontajärjestely, tunnettu siitä, että kulkurullarakenteen (1, 20, 21) aukon (5) reunat muodostavat kulkurullarakenteen (1) kuormatilan (15) puolelle tulevassa päässä (13) terävän kulman, johon koukku (24) sovitetaan joustavan elimen kiinnittä- 20 miseksi kulkurullarakenteeseen (1).
12. Jonkin patenttivaatimuksen 7-11 mukainen kuormansidontajär- :· jestely, tunnettu siitä, että joustava elin on kuminauha (23, 23’).
: ‘ . 13. Jonkin patenttivaatimuksen 7-12 mukainen kuormansidontajär- : · · j jestely, tunnettu siitä, että kuormapeitteen (18) kiinnitysväline on kuorma- 25 hihna (25, 25’). . v.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 7-13 mukainen kuormansidontajär- jestely, tunnettu siitä, että kuljetusväline (14) on maantieliikenteessä käy-tettävä kuljetusajoneuvo.
12 115711
15. Menetelmä kuorman sitomiseksi kuljetusvälineessä, missä me-: : 30 netelmässä kuljetusvälineen (14) kuormatilan (15) pohjalle (16) asetettu kuor ma (17) sidotaan kuormapeitteellä (18), jossa kuormapeitteessä (18) on kuljetusvälineeseen (14) kiinnitettävät kiinnitysvälineet kuorman (17) sitomiseksi ja jossa kuormapeitteessä (18) on joustavat elimet, jotka on sovitettu kuljetusvälineen (14) kuormatilassa (15) olennaisesti kuormatilan (15) yläosassa vastak-' 35 kaisilla puolilla olevissa liukukiskoissa (19, 19’) olevien kulkurullarakenteiden :: (1, 20, 21) yhteyteen siten, että mainittujen kiinnitysvälineiden ollessa löysätty- 15 115711 nä tai kokonaan irrotettuna kuljetusvälineestä (14) on mainittu kuormapeite (18) sovitettu nousemaan kuormatilan (15) yläosaan mainittujen joustavien elimien vaikutuksesta, ja missä menetelmässä kiristetään mainittuja kuormapeitteen (18) kiinnitysvälineitä kuljetus-5 välineeseen (14) kiinni siten, että kiinnitysvälineitä kiristettäessä kuormapeite (18) laskeutuu mainittujen joustavien elimien voimaa vasten ainakin osittain kuorman (17) ympärille ja lukitaan mainitut kiinnitysvälineet kuljetusvälineeseen (14) kiinni kiinnitysvälineiden kireyden saavutettua tarvittavan kireyden, 10 tunnettu siitä, että kulkurullarakenteena (1, 20, 21) käytetään kulkurullarakennetta (1, 20, 21), jossa on levymäisen rakenteen käsittävä runko (2), jonka rungon (2) liukukiskojen (19, 19’) suuntaan tulevassa päässä (10) on pyörät (12) kulkurul-larakenteen (1, 20, 21) sovittamiseksi liikkuvasti liukukiskoihin (19, 19’) ja jonka 15 rungon (2) levymäisen rakenteen ulkoreunojen (4) sisäpuolella on ainakin yksi aukko (5), jonka aukon (5) sisäpuolella on ainakin yksi kulkurulla (6), jonka ympäri joustava elin on sovitettu liikkumaan.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiristetään kiinnitysvälineet kuljetusvälineeseen (14) asennetuilla vins- 20 seillä tai erillisillä vakiovalmisteisilla teljillä.
17. Patenttivaatimuksen 15 mukainen menetelmä, tunnettu sii-tä, että kiristetään kiinnitysvälineet kuljetusvälineen (14) kuormatilan (15) poh-jän (16) alapuolelle sovitetulla kiristyslaitteella, johon kuuluu voimalaitteella :··· pyöritettävä olennaisesti koko kuormatilan (15) pituuden ylitse ulottuva akseli 25 (26), johon on sovitettu hihnapyöriä (27), joihin hihnapyöriin (27) kiinnitysväli neet on sovitettu siten, että akselin (26) pyöriessä kiinnitysvälineet on sovitettu ·, kiertymään hihnapyörien (27) ympärille samalla kiristäen kuormapeitettä (18) kuorman (17) ympärille.
, 18. Jonkin patenttivaatimuksen 15 - 17 mukainen menetelmä, 30 tunnettu siitä, että kiinnitys väline on kuormahihna (25, 25’) ja joustava elin on kuminauha (23, 23’).
;· 19. Jonkin patenttivaatimuksen 15 - 18 mukainen menetelmä, . tunnettu siitä, että kuljetusväline (14) on maantieliikenteessä käytettävä ’ kuljetusajoneuvo. * * 115711 16
Priority Applications (6)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20031170A FI115711B (fi) | 2003-08-19 | 2003-08-19 | Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely |
BRPI0413678-0A BRPI0413678A (pt) | 2003-08-19 | 2004-08-17 | estrutura de roda corredora e sistema de fixar carga |
DE602004007397T DE602004007397T2 (de) | 2003-08-19 | 2004-08-17 | Laufrollenkonstruktion und frachtsicherungssystem |
EP04742223A EP1660349B1 (en) | 2003-08-19 | 2004-08-17 | Runner wheel structure and cargo securing system |
AT04742223T ATE366202T1 (de) | 2003-08-19 | 2004-08-17 | Laufrollenkonstruktion und frachtsicherungssystem |
PCT/FI2004/000481 WO2005016689A1 (en) | 2003-08-19 | 2004-08-17 | Runner wheel structure and cargo securing system |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20031170A FI115711B (fi) | 2003-08-19 | 2003-08-19 | Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely |
FI20031170 | 2003-08-19 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20031170A0 FI20031170A0 (fi) | 2003-08-19 |
FI20031170A FI20031170A (fi) | 2005-02-20 |
FI115711B true FI115711B (fi) | 2005-06-30 |
Family
ID=27838854
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20031170A FI115711B (fi) | 2003-08-19 | 2003-08-19 | Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP1660349B1 (fi) |
AT (1) | ATE366202T1 (fi) |
BR (1) | BRPI0413678A (fi) |
DE (1) | DE602004007397T2 (fi) |
FI (1) | FI115711B (fi) |
WO (1) | WO2005016689A1 (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE202007013898U1 (de) | 2007-10-04 | 2007-12-27 | Allsafe Jungfalk Gmbh & Co. Kg | Vorrichtung zur Sicherung von Ladegut |
GB201220220D0 (en) * | 2012-11-09 | 2012-12-26 | Loadhog Ltd | Retaining assembly |
GB2510325A (en) * | 2012-11-21 | 2014-08-06 | Freight Securing Systems Ltd | Cargo retention systems having alignment member |
DE102015101682A1 (de) | 2015-02-05 | 2016-08-11 | F. Hesterberg & Söhne Gmbh & Co. Kg | Vorrichtung zum Sichern von Ladung in einem Laderaum eines Nutzfahrzeugs |
AU2016203964B2 (en) * | 2015-06-17 | 2020-10-29 | Strap N Go Pty Ltd | Load strapping system |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2596340B1 (fr) * | 1986-03-28 | 1988-06-10 | Renault Vehicules Ind | Dispositif d'arrimage d'une charge, notamment sur le plancher d'une remorque routiere |
SE464975B (sv) * | 1989-12-01 | 1991-07-08 | Freddie Lindkvist | Anordning foer att saekra styckegods paa ett lastflak |
US5967718A (en) * | 1997-09-12 | 1999-10-19 | California Cedar Products Company | Assembly for securing articles to a moveable platform |
DE19944538C2 (de) * | 1999-09-17 | 2003-04-17 | Daimler Chrysler Ag | Vorrichtung zum Fixieren von Ladegut auf einer Ladefläche eines Fahrzeugs |
DE20113047U1 (de) * | 2001-05-23 | 2001-11-08 | BPW Bergische Achsen KG, 51674 Wiehl | System zur Sicherung einer Ladung |
DE20109024U1 (de) * | 2001-05-30 | 2001-09-20 | Schröder-Rentrop, Karl-Dieter, 58840 Plettenberg | Zurrgurtbereithaltesystem für Lkw-Aufbauten |
-
2003
- 2003-08-19 FI FI20031170A patent/FI115711B/fi active IP Right Grant
-
2004
- 2004-08-17 AT AT04742223T patent/ATE366202T1/de not_active IP Right Cessation
- 2004-08-17 BR BRPI0413678-0A patent/BRPI0413678A/pt not_active IP Right Cessation
- 2004-08-17 DE DE602004007397T patent/DE602004007397T2/de not_active Expired - Lifetime
- 2004-08-17 EP EP04742223A patent/EP1660349B1/en not_active Expired - Lifetime
- 2004-08-17 WO PCT/FI2004/000481 patent/WO2005016689A1/en active IP Right Grant
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP1660349A1 (en) | 2006-05-31 |
DE602004007397T2 (de) | 2008-03-13 |
WO2005016689A1 (en) | 2005-02-24 |
FI20031170A (fi) | 2005-02-20 |
BRPI0413678A (pt) | 2006-10-24 |
FI20031170A0 (fi) | 2003-08-19 |
ATE366202T1 (de) | 2007-07-15 |
DE602004007397D1 (de) | 2007-08-16 |
EP1660349B1 (en) | 2007-07-04 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US4984756A (en) | Arrangement for loading a cargo compartment, in particular that of an aircraft, with piece goods | |
US11117645B2 (en) | Cargo hold component system for convertible cargo hold | |
CA2249884C (en) | Combination lading tie-down strap and protective shield therefor | |
DK2586658T3 (en) | Vehicle construction for the transport of freight, which can be unloaded or stacked. | |
US5170968A (en) | Arrangement for loading a cargo compartment, in particular that of an aircraft, with piece goods | |
GB2506279A (en) | Hold-down locking mechanism for a flexible cover system | |
FI115711B (fi) | Kulkurullarakenne ja kuormansidontajärjestely | |
US9555698B2 (en) | Retractable top covering mechanism | |
US10807512B2 (en) | Shipping system and method for rolling tarp systems | |
US8328140B2 (en) | System for transportation of goods in a loading space | |
US9056541B2 (en) | Bow pivot assembly for a side roll tarping system | |
RU2297958C2 (ru) | Транспортировочный контейнер | |
RU2811190C1 (ru) | Способ крепления крупнотоннажного контейнера в универсальном полувагоне | |
SU1722993A1 (ru) | Ковшовый конвейер | |
RU2786744C1 (ru) | Транспортное средство | |
FI58288C (fi) | Anordning foer att spaenna fast lasten pao ett lastbilsflak | |
RU2351493C2 (ru) | Вагон-платформа | |
RU2277504C1 (ru) | Крутонаклонный конвейер | |
RU180616U1 (ru) | Устройство крепления груза при перевозках | |
FI90220C (fi) | Järjestelmä kuorman sitomiseksi alustaan, kuten ajoneuvon tai perävaunun lavalle, sekä kuljetusnauhan kiristyslaite | |
AU2014101439A4 (en) | Improved truck load restraint system | |
SU992264A1 (ru) | Устройство дл креплени штучных грузов на платформе транспортного средства | |
MXPA06014355A (es) | Conjunto de cubierta deslizable para vehiculos portadores de mercancia. | |
RU2347696C1 (ru) | Одноканатная подвесная дорога для кусковых грузов | |
RU2350537C1 (ru) | Конвейер с подвесной лентой |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 115711 Country of ref document: FI |
|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: WALKI OY Free format text: WALKI OY |
|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: WALKI GROUP OY Free format text: WALKI GROUP OY |
|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: NWE NETWORK ENGINEERING OY AB Free format text: NWE NETWORK ENGINEERING OY AB |