FI115269B - Lähetin ja vastaanotin radiokommunikaatiolaitetta varten sekä menetelmä signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi - Google Patents

Lähetin ja vastaanotin radiokommunikaatiolaitetta varten sekä menetelmä signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI115269B
FI115269B FI971244A FI971244A FI115269B FI 115269 B FI115269 B FI 115269B FI 971244 A FI971244 A FI 971244A FI 971244 A FI971244 A FI 971244A FI 115269 B FI115269 B FI 115269B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
signals
frequency
mixing
base stations
Prior art date
Application number
FI971244A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI971244A0 (fi
FI971244A (fi
Inventor
Charles E Wheatley Iii
Richard K Kornfeld
Original Assignee
Qualcomm Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Qualcomm Inc filed Critical Qualcomm Inc
Publication of FI971244A0 publication Critical patent/FI971244A0/fi
Publication of FI971244A publication Critical patent/FI971244A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115269B publication Critical patent/FI115269B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/02Diversity systems; Multi-antenna system, i.e. transmission or reception using multiple antennas
    • H04B7/12Frequency diversity
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B1/00Details of transmission systems, not covered by a single one of groups H04B3/00 - H04B13/00; Details of transmission systems not characterised by the medium used for transmission
    • H04B1/005Details of transmission systems, not covered by a single one of groups H04B3/00 - H04B13/00; Details of transmission systems not characterised by the medium used for transmission adapting radio receivers, transmitters andtransceivers for operation on two or more bands, i.e. frequency ranges
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/16Performing reselection for specific purposes
    • H04W36/18Performing reselection for specific purposes for allowing seamless reselection, e.g. soft reselection

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
  • Processes Of Treating Macromolecular Substances (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
  • Memory System Of A Hierarchy Structure (AREA)
  • Radio Transmission System (AREA)
  • Measurement And Recording Of Electrical Phenomena And Electrical Characteristics Of The Living Body (AREA)

Description

115269
LÄHETIN JA VASTAANOTIN RADIOKOMMUNIKAATIOLAITETTA VARTEN SEKÄ MENETELMÄ SIGNAALIN LÄHETTÄMISEKSI JA VASTAANOTTAMISEKSI
Esillä oleva keksintö liittyy radiotietolii-5 kenteeseen. Erityisesti esillä oleva keksintö liittyy radioihin, joiden avulla pystyy välittämään signaaleja useammalla kuin yhdellä taajuudella yhtäaikaa. Täsmällisemmin keksinnön kohde on kuvattu itsenäisten patenttivaatimusten johdanto-osissa.
' 10 Nykyään on olemassa useita radiopuhelinjär- jestelmiä. Parannettu analoginen solukkomatkaviestin-järjestelmä (AMPS), kaksi digitaalista solukkojärjestelmää: koodijakoinen (CDMA) monipääsy- ja aikajakoinen monipääsyjärjestelmä tai uusi henkilökohtainen 15 tietoliikennejärjestelmä (PCS), jossa voidaan käyttää joko koodijakoa tai aikajakoa. CDMA-solukkojärjestelmä kuvataan yksityiskohtaisemmin julkaisussa Telecommunications Industry Association/Electronic Industries Association (TIA/EIA) Interim Standard IS-95.
20 CDMA-solukkojärjestelmällä ja CDMA PCS- järjestelmällä on joitain yhtäläisyyksiä. Ne koostuvat tyypillisesti useista kiinteistä tukiasemista, joista ·*'( jokainen lähettää lähtökanavalla solualueella oleviin yhteen tai useampaan matkaviestimeen.
• · *. 25 Solun tukiasema on kytketty yleiseen, puhelin- » : verkkoon (PSTN) . Tämä mahdollistaa sen, että solussa : lähettävä matkaviestin voi paluukanavan' ja tukiaseman kautta kommunikoida kiinteään puhelinverkkoon kytketyn puhelimen kanssa. Lisäksi matkaviestin voi kommunikoi-30 da tukiasemien ja kiinteän verkon kautta kommunikoida toisen samassa tai eri solussa olevan matkaviestimen kanssa.
• I
\‘j CDMA-matkaviestin- tai henkilökohtaisessa pu- ‘C‘: helinjärjestelmässä käytetään yhteistä taajuuskaistaa 35 yhteyksissä kaikkien tukiasemien kanssa järjestelmäs-!,! sä. Yhteinen taajuuskaista sallii samanaikaisen yhtey- den matkaviestimen ja useamman kuin yhden tukiaseman 115269 2 välillä. Lähettimet toimivat alhaisella teholla mahdollistaen taajuuksien uudelleenkäytön toisiaan lähellä olevissa järjestelmissä ilman olennaista häiriötä.
Yhteisen taajuuskaistan varaavat signaalit 5 erotetaan vastaanottoasemalla (joko matkaviestimessä tai tukiasemassa) laajaspektri-CDMA aaltomuoto-ominaisuuksien kautta perustuen suurinopeuksiseen nä-ennäiskohina(PN)koodiin ja suorakulmaisiin Walsh-koodeihin. Suurinopeuksista PN-koodia ja suorakulmais-10 ta Walsh-koodia käytetään tukiasemilta ja matkaviestimiltä lähetettyjen signaalien modulointiin. Eri PN-koodeja tai PN-koodeja, jotka ovat vaihesiirrossa ajan suhteen toisiinsa nähden, käyttävät lähetinasemat (joko matkaviestimissä tai tukiasemissa) tuottavat sig-15 naaleita, jotka voidaan vastaanottaa erillisinä vas taanottoasemalla .
Esimerkinomaisessa CDMA-järjestelmässä kukin tukiasema lähettää alustussignaalin PN-jakokoodeineen, joka on eri vaiheessa kuin muiden tukiasemien alustus-20 signaalien koodivaihe. Järjestelmän toiminnan aikana matkaviestimelle annetaan luettelo vaihesiirroista, jotka vastaavat viereisiä tukiasemia, jotka ympäröivät ^ ‘ tukiasemaa, johon ollaan yhteydessä. Matkaviestin va- • · rustetaan etsintäelementillä, joka sallii matkaviesti- ' j 25 men seurata alustussignaalin voimakkuutta tukiasema- : joukolta käsittäen viereiset tukiasemat.
CDMA-teknologia aikaansaa pehmeän kanavanvaihdon solujen välillä yhdellä taajuudella muuttamal- * ’ la koodivaihesiirtymiä. Kun on käytettävä useampia 30 taajuuksia, ja tarvitaan kanavanvaihtoa kahden taajuu-den välillä, suoritetaan kova kanavanvaihto. Yhden sektorin solujen välistä kanavanvaihtoa kutsutaan peh- . ,·. meämmäksi kanavanvaihdoksi.
• » » .···, Menetelmä ja järjestelmä yhteyden saamiseksi
• I
‘1’ 35 matkaviestimeltä useampaan kuin yhteen tukiasemaan ka- navanvaihdon aikana esitetään patenttijulkaisussa US 5,267,261, myönnetty 30.11.1993 '1 Matkaviestinavustei- 11526? 3 nen pehmeä kanavanvaihto CDMA- matkaviestinjärjestelmässä1' , jossa hakijana on sama kuin tässä hakemuksessa. Käyttämällä tätä järjestelmää, yhteys matkaviestimen ja loppukäyttäjän välillä 5 ei katkea kanavanvaihtuessa alkuperäiseltä tukiasemalta seuraavaan tukiasemaan. Tämän tyyppistä kanavanvaihtoa voidaan kutsua "pehmeäksi'' kanavanvaihdoksi siinä mielessä, että yhteys seuraavaan tukiasemaan muodostetaan ennen kuin yhteys alkuperäiseen tukiase-10 maan katkaistaan. Kun matkaviestin on yhteydessä kahteen tukiasemaan, yksittäinen signaali loppukäyttäjälle luodaan kunkin tukiaseman signaalista matka- tai henkilökohtaisen puhelinjärjestelmän ohjaimella.
Matkaviestimen suorittama pehmeä kanavanvaih-15 to perustuu usean tukiasemajoukon alustussignaalin voimakkuuteen matkaviestimellä mitattuna. Aktiivijoukko on tukiasemajoukko, johon aktiivinen yhteys luodaan. Naapurijoukko on tukiasemajoukko, joka ympäröi aktiivijoukkoa, käsittäen tukiasemia, joilla on suuri 20 todennäköisyys, että niiden alustussignaalin voimakkuus on riittävä yhteyden perustamiseen. Ehdokasjoukko on tukiasemajoukko, joiden tukiasemien alustussignaa-Iin taso on riittävä yhteyden perustamiseen.
Kun yhteydet alussa perustetaan, matkaviestin :*·,· 25 on yhteydessä ensimmäiseen tukiasemaan ja aktiivijouk- ko sisältää ainoastaan ensimmäisen tukiaseman. Matka- • » :·. viestin monitoroi aktiivi joukon, ehdokasjoukon ja naa- • * » purijoukon tukiasemien alustussignaalin voimakkuutta.
» » *
Kun alustussignaali naapurijoukon tukiasemalla ylittää 30 ennalta määrätyn kynnystason, matkaviestin lisää tu-···! kiaseman ehdokasjoukkoon ja poistaa sen naapurijoukos- ta.
. Matkaviestin lähettää viestin ensimmäiseen .···, tukiasemaan identifioiden uuden tukiaseman. Matka- tai 35 henkilökohtaisen puhelinjärjestelmän ohjain päättää * t · '...· perustetaanko yhteys uuden tukiaseman ja matkaviesti- men välillä. Mikäli matka- tai henkilökohtaisen puhe- 11526? 4 linjärjestelmän ohjain päättää niin tehdä, se lähettää viestin uudelle tukiasemalle matkaviestimen identifiointi tietoineen ja komentoineen yhteyden muodostamiseksi .
5 Lisäksi viesti lähetetään matkaviestimeen en simmäisen tukiaseman kautta. Viesti identifioi uuden aktiivijoukon, johon kuuluu ensimmäinen tukiasema ja uudet tukiasemat. Matkaviestin etsii uuden tukiaseman lähettämää informaatiosignaalia ja yhteys perustetaan 10 uuden tukiaseman kanssa katkaisematta yhteyttä ensimmäiseen tukiasemaan. Tämä prosessi voi jatkua lisätu-kiasemille.
Kun matkaviestin on yhteydessä usean aseman kautta, se jatkaa aktiivijoukon, ehdokasjoukon ja naa-15 purijoukon tukiasemien signaalin voimakkuuden tarkkailua. Mikäli aktiivijoukon tukiaseman signaalin voimakkuus on alle ennalta määrätyn kynnystason ennalta määrätyn aikajakson ajan, matkaviestin generoi ja lähettää tapahtumasta ilmoittavan viestin. Matka- tai hen-20 kilökohtaisen puhelinjärjestelmän ohjain vastaanottaa viestin ainakin yhdeltä tukiasemalta, jonka kanssa matkaviestin on yhteydessä. Matka- tai henkilökohtai-sen puhelinjärjestelmän ohjain voi päättää, katkaisee-';· ko se yhteyden tukiasemaan, jonka alustussignaalin 25 voimakkuus on heikko.
Päätettyään katkaista yhteyden matka- tai ;·, henkilökohtaisen puhelinjärjestelmän ohjain generoi ”... viestin, joka identifioi uuden aktiivitukiasemajoukon.
' Uusi aktiivijoukko ei sisällä tukiasemaa, johon yhteys 30 katkaistaan. Tukiasemat joiden kautta ollaan yhteydes- * * · ··.: sä, lähettävät viestin matkaviestimelle. Lisäksi mat- • · * ·...· ka- tai henkilökohtaisen puhelinjärjestelmän ohjain . lähettää tukiasemalle tiedon yhteyden katkaisemisesta ,·*·. matkaviestimeen. Näin matkaviestimen yhteydet reitite- 35 tään vain uudessa aktiivijoukossa identifioitujen tu- *...· kiasemien kautta.
11526? 5
Koska matkaviestin on yhteydessä loppukäyttäjään ainakin yhden tukiaseman kautta pehmeän kanavanvaihdon aikana, yhteys matkaviestimen ja loppukäyttäjän välillä ei katkea. Pehmeä kanavanvaihto aikaansaa 5 merkittäviä etuja sen luontaisessa Mota yhteys ennen katkaisua'1 yhteydessä verrattuna perinteiseen ''katkaise ennen yhteydenottoa'1 menetelmissä, joita käytetään muissa matkaviestinjärjestelmissä.
Kun matkaviestin liikkuu solusta toiseen se 10 voi joutua vaihtamaan taajuuksia eli suorittamaan kovan kanavanvaihdon. Tämä taajuusvaihto PCS:ssä voi johtua toiminnallisen kiinteän palvelun (OFS) käytöstä, mikä jakaa PCS:n spektrin. Lähellä näitä palveluita PCS ei pysty käyttämään OFS-taajuuksia häiriön 15 välttämiseksi. PCS-matkaviestimen on siksi vaihdettava taajuutta näillä alueilla.
Vaihdettaessa taajuudelta toiselle matkaviestin hakee naapurijoukosta toista alustuskanavaa, synk-ronointikanavaa, hakukanavaa ja liikennekanavaa. Jos 20 vain alustuskanava ja/tai synkronointikanava löytyy, matkaviestin siirtyy seuraavalle taajuudelle.
Ongelma pehmeässä kanavanvaihdossa toiselle taajuudelle on, että matkaviestimen hakiessa naapurini" joukosta muita alustuskanavia syntetisaattorin on 25 vaihdettava taajuuksia nopeasti vaadittavan taajuuden • ;· \ asetusajan ollessa 2 millisekuntia. Tämä on vaikea to- .*·. teuttaa ja vaatii monimutkaista suunnittelua. Lisäksi matkaviestimen on poistuttava käytössä olevalta taajuudelta, mikä aiheuttaa häiriötä tietoliikenteessä.
30 Näin ollen tarvitaan taloudellista matkaviestintä, jo- ···· ka voi nopeasti kommunikoida useilla taajuuksilla mah- • * * dollistaen siten pehmeän kanavanvaihdon taajuuksien . välillä.
.···. Esillä oleva keksintö käsittää monikaistara- *·" 35 dion, joka voi lähettää ja vastaanottaa monitaajuisia ·...· signaaleita samanaikaisesti. Radiolla on lähetysreitti ja vastaanottoreitti. Lähetysreitti käsittää joukon 115269 6 sekoitusreittejä. Jokaisella sekoitusreitillä on vahvistin, jonka tulo on kytketty lähetettävään signaaliin. Jokaisen vahvistimen lähtö on kytketty sekoitti-men tuloon. Sekoittimen toinen tulo on kytketty taa-5 juussyntetisaattorin lähtöön. Sekoittimilta saadut signaalit summataan summaimella. Summasignaali on tulona tehovahvistimeen, joka syöttää signaalin antenniin lähetettäväksi.
Vastaanottoreitti käsittää vahvistimen, joka 10 on kytketty antenniin vastaanotettujen signaalien vahvistamiseksi. Vahvistimen lähtö on tulona alasmuunto-reiteille. Jokaiseen alasmuuntoreitin signaaliin on kytketty sekoitin. Kunkin sekoittimen toinen tulo on kytketty taajuussyntetisaattoriin. Saadut alasmuunne-15 tut signaalit ovat tuloina suodattimille. Kunkin suodattimen lähtö on tulona muuttuvavahvistuksisille vahvistimille. Vahvistetut signaalit alasmuuntoreiteiltä ovat tulona summaimelle. Summasignaali on tulona yhteiselle suodattimelle, joka generoi signaalin muun 20 radio-osan käytettäväksi.
Joukko taajuussyntetisaattoreita yhdessä useiden lähetys- ja vastaanottoreittien kanssa mahdol- listavat esillä olevan keksinnön mukaisessa laitteessa ·*· signaalien lähettämisen ja vastaanottamisen usealla ;\j 25 taajuudella samanaikaisesti, kommunikoinnin yhdellä « · taajuudella etsittäessä muita ja pehmeän kanavanvaih-don taajuuksien välillä. Tämä helpottaa ongelmaa taa-juussyntetisaattorin asetusajan suhteen, koska sen ei * tarvitse vaihtaa taajuutta niin nopeasti ja usein kuin 30 aikaisemmin. Lisäksi sillä vältetään yhteyden häiriin-tyminen, mikä normaalisti on seurauksena yhden taajuu-den seuraamisesta kerrallaan. Täsmällisemmin sanottuna . .·. keksinnölle on tunnusomaista se, mitä on esitetty it- .···. senäisten patenttivaatimusten tunnusmerkkiosissa.
9 35 Edullisina suoritusmuotoina esitetään se, mitä on esi- tetty epäitsenäisissä vaatimuksissa.
11526° 7
Kuvio 1 esittää lohkokaaviota esillä olevan keksinnön mukaisesta monikaistaradiosta.
Kuvio 2 esittää esillä olevan keksinnön mukaisen monikaistaradion erästä sovellutusta.
5 Kuvio 3 esittää esillä olevan keksinnön mu kaisen monikaistaradion erästä toista sovellutusta.
Esillä olevan keksinnön mukainen laite ja menetelmä mahdollistavat matkaviestimen toiminnan useilla taajuuksilla. Lisäämällä välissä olevien taajuus-10 reittien määrää matkaviestimessä ja erikseen sekoittamalla jokainen eri taajuudella lähetettävä signaali, voidaan lisätä radion käyttämien taajuuksien määrää. CDMA-teknologian käyttö antaa mahdollisuuden signaalien erottamisen myöhemmin.
15 Esillä olevan keksinnön mukainen laite esite tään kuviossa 1. Laitteeseen kuuluu lähetysreitti 103 ja vastaanottoreitti 104. Sekä lähetys- että vastaan-ottoreitillä 103, 104 on yhteismuotoinen automaattisen vahvistuksen säädön omaava vahvistin (AGC) 101 ja 102 20 välitaajuudella olevan signaalin vahvistamiseksi.
Edullisessa sovellutuksessa vastaanottovälitaajuus on 85 Mhz ja lähetysvälitaajuus 130 Mhz. Vaihtoehtoisesti ·· voidaan käyttää muita taajuuksia.
j. Yhteismuotoisia AGC-vahvistimia 101 ja 102 , : 25 käytetään sekä avoimen silmukan että suljetun silmukan • · j tehonohjaukseen radiossa. Avoimen silmukan tehonohjaus esitetään tarkemmin patenttijulkaisussa US 5,056,109, Gilhousen et ai, hakijana Qualcomm Inc. Avoimen silmukan ohjaus toteutetaan radion arvioiman lähtökanavan 30 reittihäviön perusteella perustuen radion vastaanotta- maan kokonaistehoon. Kokonaisteho on kaikkien samalla taajuudella radion kanssa toimivien tukiasemien lähet-]·. tämän tehon summa. Keskimääräisen kanavahäviön esti- !!!^ maatista radio asettaa lähetystason paluukanavalla ka- **' 35 navahäviön kompensoimiseksi. Suljetun silmukan te- honohjaus toteutetaan tukiaseman lähettämin komennoin.
11526? 8
Esillä olevan keksinnön mukainen laite säätää tehoaan käyttämällä yhteismuotoisia AGC-vahvistimia 101 ja 102. Kun signaali vastaanotetaan radiolla, niin vastaanoton yhteismuotoisen AGC-vahvistimen 102 vah-5 vistus säädetään siten, että vastaanottovahvistus vastaa olennaisesti lähettimen vahvistusta vähennettynä 73 dB:llä. Ero on estimoitu reittihäviö.
Esillä olevan keksinnön mukaisen laitteen lä-hetysreitti 103 käsittää edelleen joukon sekoitusreit-10 tejä 110 ja 115. Edullisessa sovellutuksessa on kaksi sekoitusreittiä 110 ja 115, jotka mahdollistavat radion kommunikoinnin kahdella taajuudella samanaikaisesti. Vaihtoehtoiset sovellutukset voivat käyttää useampaa kuin kahta sekoitusreittiä, jolloin mahdolliste-15 taan radion kommunikointi useamman tukiaseman kanssa.
Jokainen sekoitusreitti 110 ja 115 käsittää AGC-erovahvistimen 120 ja 125, jotka syöttävät sekoit-timen 130 ja 135 tuloa. Näillä vahvistimilla 120 ja 125 on muuttuva vahvistus, jota voidaan säätää 20 dB:n 20 alueella edullisessa sovellutuksessa. Vaihtoehtoisissa sovellutuksissa on eri alueita vahvistimen vahvistukselle .
AGC-erovahvistimien 120 ja 125 tulot on kyt- • ketty yhteismuotoisen vahvistimen 101 lähtöön. AGC- : 25 erovahvistimet 120 ja 125 vahvistavat lähetettävän : signaalin. Radion normaalitoiminnan aikana yhden vah- » vistimen vahvistus asetetaan nollaksi. Kun radio on kanavanvaihdossa tai hakemassa toista taajuutta, niin » » vahvistukset ovat suunnilleen samat. Jos järjestelmän 30 kanavanvaihtoaluetta halutaan vaihtaa, niin toista vahvistusta voidaan lisätä toisen suhteen. Tämä lisää t » > signaalin lähetystehoa toisen suhteen ja radion toi-. mintaetäisyyttä tukiasemasta käyttäen suurempitehoisen ,···, signaalin taajuutta.
'·’ 35 Taajuussyntetisaattorit 140 ja 145 on kytket- ty sekoittimien 130 ja 135 muihin tuloihin. Nämä syn-tetisaattorit 140 ja 145 edullisessa sovellutuksessa 115269 9 ovat taajuudeltaan muuttuvia syntetisaattoreita, joiden taajuusspektri kattaa joko solukkojärjestelmän tai henkilökohtaisen järjestelmän taajuusspektrin. Syntetisaattorien 140 ja 145 lähtöä ohjataan radion mikro-5 ohjaimella. Radio vastaanottaa ohjeet tukiasemilta liittyen toimintataajuuteen ja mikro-ohjain vaihtaa syntetisaattorien 140 ja 145 taajuutta niin, että radio toimii oikeilla taajuuksilla.
Jokainen sekoitin 130 ja 135 sekoitusreiteil-10 lä 110 ja 115 kertovat signaalin sitä vastaavan AGC-erovahvistimen 120 tai 125 signaalilla tai vastaavan taajuussyntetisaattorin 140 ja 145 signaalilla. Molempien sekoittimien 130 ja 135 lähtö yhdistetään sum-maimella 160. Summasignaali vahvistetaan tehovahvisti-15 mella 165. Edullisessa sovellutuksessa vahvistimen vahvistus on asetettu noin 30 dB:iin. Vaihtoehtoisissa sovellutuksissa käytetään muita vahvistuksia riippuen komponenttien kohinatasoista.
Vahvistettu signaali on tulona duplekseriin 20 170, joka on kytketty antenniin 175. Duplekseri 170 mahdollistaa antennin kytkemisen sekä lähetys- että , vastaanottoreittiin 103 ja 14 erottamalla lähetetyt
M
* · signaalit vastaanotetuista signaaleista.
: » · . : Vastaanottoreitti 104 käsittää pienikohinai- * · . Ί 25 sen vahvistimen 180, joka syöttää useita alasmuunto- reittejä 116 ja 117, jotka kukin muuntavat signaalin alas samalle IF-taajuudelle. Pienikohinainen vahvistin vahvistaa vastaanotetun signaalin 20 dB:n vahvistuk-sella edullisessa sovellutuksessa.
<" 30 Edullisessa sovellutuksessa vahvistettu sig- naali on tulona kahdelle alasmuuntoreitille 116 ja • · *;** 117. Vaihtoehtoisissa sovellutuksissa käytetään useam- pia alasmuuntoreittejä, jos halutaan kommunikoida use-·:··: ämmän kuin kahden tukiaseman kanssa samanaikaisesti.
35 Jokainen alasmuuntoreitti 116 ja 117 käsittää * i · • * · I,; sekoittimen 185 ja 190, joka yhdistää taajuuden yhdel- ’’*·* tä taajuussyntetisaattoreista 140 tai 145 vastaanotet- 11526? 10 tuun vahvistettuun signaaliin. Siksi jos sekoitusreit-ti 110 tai 115 toimii taajuudella 850 Mhz, niin on vastaava alasmuuntoreitti 116 tai 117, joka myös toimii samalla taajuudella duplekserin offsetia vastaa-5 vassa vaihesiirrossa. Kaistanpäästösuodattimia 122 ja 132 käytetään sekoittimien 185 ja 190 signaalien suodattamiseen.
Kaistanpäästösuodattimien 122 ja 132 lähdöt vahvistetaan erovahvistimella 142 ja 152. Vahvistimet 10 142 ja 152 toimivat samalla tavalla kuin erovahvist!- met 120 ja 125 lähetysreitillä. Vastaanoton erovahvis-timien 142 ja 152 vahvistus on normaalisti sama. Niiden vahvistukset voivat olla vaihesiirrossa toistensa suhteen, kuitenkin yhden signaalitaajuuden painottami-15 seksi toiseen nähden. Tämä antaa matkaviestimelle mahdollisuuden tarkkailla joko toista tai molempia kanavia kerrallaan.
Vastaanoton erovahvistimien 142 ja 152 lähdöt ovat tulona summaimelle 162, joka laskee ne yhteen.
20 Summasignaali summaimelta 162 on tulona kaistanpääs-tösuodattimelle 172 suodatusta varten. Edullisessa so-, vellutuksessa kaistanpäästösuodatin on pinta-akustinen i i · •••j aaltosuodatin (SAW) . Suodatettu signaali on tulona yh- teismuotoiseen AGC-vahvistimeen 102, joka selitettiin 25 yllä tarkemmin. Vahvistettu signaali vahvistimelta 102 * on tulona radion piiriin lisäkäsittelyä varten. TIA/EIA IS-95 kuvaa tämän prosessin tarkemmin.
Jos erovahvist imet 120, 125, 142 ja 152 ovat aina samanvahvistuksisia, toisin sanoen kanavanvaihtoja 30 alue on samassa tehopisteessä, niin vahvistimet 120, "M 125, 142 ja 152 voidaan korvata kytkimillä 220, 225, ;*’ 242 ja 252. Sellainen sovellutus esitetään kuviossa 2.
Kytkimet voivat olla diodeita, transistoreita, releitä •:··· tai muita kytkinlaitteita, joiden avulla piiriä voi- 35 daan yksinkertaistaa.
* > ♦ Tämä vaihtoehtoinen sovellutus toimii samalla tavalla kuin edullinen sovellutus ainoastaan kytkimien 11526° 11 ollessa erilaisia. Kytkimen asemaa ohjataan radion mikro-ohjaimella riippuen radion vaatimista taajuuksista. Jos radio ei toimi lähellä solukkojärjestelmän kaistavaihtorajaa, niin vaaditaan vain yksi taajuus, 5 joten ainoastaan yksi kytkin reittiä kohden on suljettu. Radion saavuttaessa kanavanvaihtorajan, kullakin reitillä suljetaan toinen kytkin radion kommunikoinnin mahdollistamiseksi useilla taajuuksilla.
Vielä eräs sovellutus esitetään kuviossa 3.
10 Tämän sovellutuksen vastaanottoreitin rakenne ja toiminta on sama kuin edullisessa sovellutuksessa. Tämän sovellutuksen lähetysreitti 301 kuitenkin käsittää yh-teismuotoisen AGC-vahvistimen 302, joka suorittaa saman suljetun silmukan tehonohjauksen kuin edullisessa 15 sovellutuksessa, sekoittimen 310, kaistanpäästösuodat-timen 330 ja tehovahvistimen 315.
Kaksi taajuussyntetisaattoria 320 ja 325 generoivat signaalia eri taajuuksilla. Kytkin tai multiplekseri 330 kytkee molemmat taajuussyntetisaattorit 20 sekoittimeen 310. Kytkintä ohjataan radion mikro-ohjaimella siten kuin taajuussyntetisaattoreita 320 ja 325. Radio voi täten nopeasti vaihtaa ensimmäisen ja ,,,·’ toisen taajuussyntetisaattorin 320 ja 325 välillä ;· riippuen kunkin tukiaseman taajuudesta. Nämä taajuudet j * * j 25 määritetään vastaanotettujen signaalien avulla, koska tämä vaihtoehtoinen sovellutus voi yhä vastaanottaa • · useilla taajuuksilla.
• * ·
Vahvistimen 3 02 lähtö on tulona sekoittimelle • « * * 310. Sekoittimen 310 toinen tulo on kytketty kytkimeen 30 330. Kun syntetisaattori l:sta tarvitaan, kytkin kyt- kee sen sekoittimeen 310. Kun syntetisaattori 2:sta , ,ί tarvitaan, kytkin kytkee sen irti sekoittimesta 310 ja kytkee syntetisaattorin 2 325 sekoittimeen 310. Jos ! vaihtoehtoisissa sovellutuksissa käytetään useampia 35 syntetisaatoreita, kytkimen toiminta on samanlainen.
Kaistanpäästösuodatin 330 suodattaa sekoitti-'f.· men 310 lähdön. Kuten edullisessa sovellutuksessa suo- 11526° f I 12 i dattimen 330 päästökaista säädetään sekoittimen 310 haluamasta signaalista.
Kaistanpäästösuodattimen 330 lähtö on tulona tehovahvistimeen 315. Kuten edullisessa sovellutukses-5 sa vahvistinta säädetään solukkoradiojärjestelmän, jossa esillä olevan keksinnön mukainen radio toimii, r vaatiman halutun lähetystehon mukaan.
Kuvion 3 vaihtoehtoinen sovellutus ei pysty lähettämään useilla taajuuksilla samanaikaisesti. Kui-10 tenkin se voi vastaanottaa ja alasmuuntaa useita taajuuksia samanaikaisesti. Tämä sovellutus vaatii vähemmän komponentteja ja on siten halvempi, ja vaatii vähemmän todellista tilaa piirilevyltä kuin edullisessa sovellutuksessa, koska siinä ei tarvita ylimääräisiä 15 vahvistimia, sekoittimia ja kaistanpäästösuodattimia.
Vielä eräs etu on, että tehovahvistimen on lähetettävä vain yhdellä taajuudella kerrallaan.Tämä on tärkeää tehovahvistimen lineaarisuuden ja tehokkuuden säilyttämiseksi.
20 « i · t • I · * · * 1 * · * / ’ · • · > t • » · • 1 · * 1 ·
* I

Claims (19)

1. Lähetin (103) radiokommunikaatiolaitetta varten, joka sanottu lähetin on sovitettu ensimmäisessä 5 moodissa kommunikoimaan telekommunikaatioverkon yksittäisen tukiaseman kanssa, ja toisessa moodissa kommunikoimaan eri taajuuksilla sanotun telekommunikaatioverkon useiden tukiasemien kanssa, tunnettu siitä, että lähetin käsittää: 10 useita taajuussyntetisaattoreita (140, 145; 320, 325. jotka on sovitettu generoimaan eri taajuuksinen kantosignaali joka soveltuu kommunikaatioon yhden sanotuista tukiasemista kanssa; sekoituselimet (130, 135; 310) jotka on sovitettu 15 sanotussa ensimmäisessä moodissa, sekoittamaan lähetyssignaali ja kantosignaali taajuudella joka on sovitettu kommunikaatioon sanotun yksittäisen tukiaseman kanssa generoimaan sekoitettu lähetyssignaali ja, sanotussa toisessa moodissa, 20 sekoittamaan sanottu lähetyssignaali ja useita kantosignaaleja joilla jokaisella on eri taajuus joka on sovitettu kommunikaatioon yhden sanotuista useista tukiasemista kanssa generoimaan useita sekoitettuja lähetyssignaaleja; ja 25 elimet (165, 170, 175) lähettämään sanottu j sekoitettu lähetyssignaali sanotussa ensimmäisessä • . * ‘ moodissa ja sanotut useat sekoitetut i · lähetyssignaalit sanotussa toisessa moodissa; jossa: V · lähetin (103) on sovitettu valitsemaan moodi 30 lähettimen sijainnin mukaan telekommunikaatioverkon • kanavanvaihtoalueen sisä- tai ulkopuolella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lähetin, tunnettu siitä, että sanotut lähetyselimet (165, 170, 175) on 35 sovitettu sanotussa toisessa moodissa, samanaikaisesti lähettämään sanotut sekoitetut lähetyssignaalit. * t i 14 1 1 526°
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen lähetin, tunnettu siitä, että se käsittää summaimen (160) joka on sovitettu summaamaan sanotut useat 5 sekoitetut lähetyssignaalit muodostamaan yksittäisen rakennesignaalin lähetystä varten.
4. Minkä tahansa edellisen patenttivaatimuksen mukainen lähetin, tunnettu siitä, että sanotut sekoituselimet 10 käsittää useita sekoitusreittejä (110, 115) joista jokainen käsittää sekoittimen (130, 135), joista jokainen sanottu sekoitin on sovitettu sekoittamaan sanottu lähetyssignaali ja taajuussignaali joka on generoitu kutakin vastaavalla sanotulla 15 taajuussyntetisaattorilla (140, 145).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lähetin, tunnettu siitä, että se käsittää useita kytkinelimiä (220, 225. joista jokainen mahdollistaa tai estää kutakin 20 vastaavan sanotun sekoitusreitin (110, 115), sanottujen kytkinelimien ollessa sovitettu mahdollistamaan yksittäinen sekoitusreitti sanotussa :* ensimmäisessä moodissa ja ainakin kaksi sekoitusreittiä sanotussa toisessa moodissa. 25 » ·
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lähetin, tunnettu siitä, että se käsittää useita vahvistimia (120, 125. jotka on sovitettu säätämään vastaavat ’’ ’ signaalien vahvuudet jotka menevät kunkin 30 sekoitusreitin läpi mahdollistamaan ainoastaan yksittäisen sekoitusreitin sanotussa ensimmäisessä moodissa ja ainakin kaksi sekoitusreittiä sanotussa .·. ; toisessa moodissa. » > · • · «II»· , 35
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen lähetin, tunnettu v,! siitä, että sanotut vahvistimet (120, 125) on : sovitettu sanotussa toisessa moodissa kasvattamaan 11526? 15 tai vähentämään signaalien vahvuutta jotka kulkevat läpi yhden tai useamman sanotuista signaalireiteistä suhteessa signaaleihin jotka kulkevat läpi ainakin yhden toisen sekoitusreitin. 5
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lähetin, tunnettu siitä, että sanotut lähetyselimet (165, 170, 175) on sovitettu sanotussa toisessa moodissa lähettämään sanotut useat sekoitetut lähetyssignaalit yksi 10 toisensa jälkeen.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen lähetin, tunnettu siitä, että sanotut sekoituselimet käsittää, yksittäisessä sekoitusreitissä (301), sekoittimen 15 (310) ja kytkinelimet (330) on sovitettu kytkemään sanottujen taajuussyntetisaattoreiden (320, 325) välillä siten että ainoastaan yksittäinen generoitu taajuussignaali syötetään sanottuun sekoittimeen (310) sekoittumaan sanotun lähetyssignaalin kanssa 20 millä tahansa yhdellä hetkellä.
10. Minkä tahansa edellisen patenttivaatimuksen . mukainen lähetin, tunnettu siitä, että jokainen sanotuista taajuussyntetisaattoreista (140, 145; 25 320, 325) on viritettävissä vaihtelemaan siitä uloskytketyn signaalin taajuutta. I
‘ · 11. Vastaanotin (104) radiokommunikaatiolaitetta varten, joka sanottu vastaanotin on sovitettu 30 ensimmäisessä moodissa kommunikoimaan telekommunikaatioverkon yksittäisen tukiaseman .···, kanssa, ja toisessa moodissa kommunikoimaan eri • » ‘I’ taajuuksilla useiden sanotun telekommunikaatioverkon v,· tukiasemien kanssa, tunnettu siitä, että vastaanotin 35 käsittää: useita taajuussyntetisaattoreita (140, 145; 320, 325. joista jokainen on sovitettu generoimaan i 16 115269 taajuussignaali eri taajuudella joka on sopiva kommunikaatioon yhden sanotuista tukiasemista kanssa; elimet (175, 170) jotka on sovitettu vastaanottamaan 5 signaali sanotulta yksittäiseltä tukiasemalta tai signaali jokaiselta sanotuista useista tukiasemista; alasmuuntoelimet (185, 190, 122, 132) jotka on sovitettu sanotussa ensimmäisessä moodissa, sekoittamaan sanottu vastaanotettu sekoitettu 10 signaali ja generoitu kantosignaali taajuudella joka on sovitettu kommunikaatioon sanotun yksittäisen tukiaseman kanssa generoimaan alasmuuntosignaali ja, sanotussa toisessa moodissa, sekoittamaan sanotut vastaanotetut signaalit useiden generoitujen 15 kantosignaalien kanssa joista jokaisella on eri taajuus joka on sovitettu kommunikaatioon yhden sanotuista useista tukiasemista kanssa generoimaan useita alasmuuntosignaaleja; jossa vastaanotin (104) on sovitettu valitsemaan moodi 20 vastaanottimen kanavanvaihtoalueen sijainnin mukaan telekommunikaatioverkon sisä- tai ulkopuolella.
,·. 12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen vastaanotin, ; tunnettu siitä, että sanotut alasmuuntoelimet 25 käsittävät useita alasmuuntoreittejä (116, 117) joista jokainen käsittää sekoittimen (185, 190), * jokaisen sanotuista sekoittimista ollessa sovitettu ; ·· sekoittamaan vastaanotettu signaali taajuussignaalin : kanssa joka on generoitu kutakin vastaavalla 30 sanotuilla taajuussyntetisaattoreilla. * * * »
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen • · '* vastaanotin, tunnettu siitä, että se käsittää useita • · » '·’·* kytkinelimiä (242, 252) joista jokainen mahdollistaa 35 tai estää kunkin vastaavan yhden sanotuista ·;. alasmuuntoreiteistä, sanottujen kytkinelinten ollessa sovitettu mahdollistamaan yksittäinen » I / 11526? 17 alasmuuntoreitti sanotussa ensimmäisessä moodissa ja ainakin kaksi alasmuuntoreittiä sanotussa toisessa moodissa.
13 115269
14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että se käsittää useita vahvistimia (142, 152) jotka on sovitettu säätämään suhteelliset signaalien vahvuudet jotka kulkevat jokaisen sanotun alasmuuntoreitin läpi 10 mahdollistamaan vain yksittäisen alasmuuntoreitin sanotussa ensimmäisessä moodissa ja ainakin kaksi alasmuuntoreittiä sanotussa toisessa moodissa.
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen 15 vastaanotin, tunnettu siitä, että sanotut vahvistimet (142, 152) on sovitettu sanotussa toisessa moodissa lisäämään tai vähentämään signaalien vahvuutta jotka kulkevat läpi yhden tai useamman sanotuista alasmuuntoreiteistä suhteessa 20 signaaleihin jotka kulkevat läpi ainakin yhden toisen alasmuuntoreitin.
16. Minkä tahansa patenttivaatimuksen ; 11-15 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että » · \ 25 jokainen sanotuista taajuussyntetisaattoreista (140, 145; 320, 325) on viritettävissä vaihtelemaan siitä * uloskytketyn signaalin taajuutta.
: ; : 17. Radiokommunikaatiolaite, joka 30 käsittää minkä tahansa patenttivaatimuksen 1-10 mukaisen lähettimen, ja minkä tahansa .**·. patenttivaatimuksen 11-16 mukaisen vastaanottimen. \v
18. Menetelmä signaalin lähettämiseksi 35 lähettimellä, joka sanottu lähetin on sovitettu kommunikoimaan ensimmäisessä moodissa .···_ telekommunikaatioverkon yksittäisen tukiaseman » · 18 115269 kanssa, tai toisessa moodissa eri taajuuksilla sanotun telekommunikaatioverkon useiden tukiasemien kanssa, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää: generoidaan useita kantosignaaleja, joista jokainen 5 eri taajuudella joka on sovitettu kommunikaatioon yhden sanotuista tukiasemista kanssa; sekoitetaan - sanotussa ensimmäisessä moodissa -lähetyssignaali ja kantosignaali taajuudella joka on sovitettu kommunikaatioon sanotun yksittäisen 10 tukiaseman kanssa generoimaan sekoitettu lähetyssignaali; ja lähetetään sanottu sekoitettu lähetyssignaali; ja sekoitetaan - sanotussa toisessa moodissa - sanottu lähetyssignaali ja useita kantosignaaleja joista 15 jokaisella on eri taajuus joka on sovitettu kommunikaatioon yhden sanotuista useista tukiasemista kanssa generoimaan useita sekoitettuja lähetyssignaaleja; ja lähetetään sanotut useat sekoitetut lähetyssignaalit; edelleen käsittäen: 20 valitaan moodi lähettimen sijainnin telekommunikaatioverkon sisä- tai ulkopuolella mukaisesti. * ·
19. Menetelmä signaalin 25 vastaanottamiseksi vastaanottimella, joka sanottu · vastaanotin on sovitettu kommunikoimaan it· ensimmäisessä moodissa telekommunikaatioverkon ; '·· yksittäisen tukiaseman kanssa, tai toisessa moodissa ·* eri taajuuksilla telekommunikaatioverkon useiden 30 tukiasemien kanssa, tunnettu siitä, että menetelmä ··· käsittää: .·“. generoidaan useita kantosignaaleja, joista jokainen eri taajuudella joka on sovitettu kommunikaatioon • · · *·’·* yhden sanotuista tukiasemista kanssa; • · I *...’ 35 alasmuunnetaan, sanotussa ensimmäisessä moodissa, vastaanotettu signaali sekoittamalla sanottu ,··, vastaanotettu signaali ja generoitu kantosignaali / 11526? 19 taajuudella joka on sovitettu kommunikaatioon sanotun yksittäisen tukiaseman kanssa generoimaan alasmuunnettu signaali; ja alasmuunnetaan, sanotussa toisessa moodissa, useita 5 vastaanotettuja signaaleja sekoittamalla sanotut vastaanotetut signaalit useiden generoitujen kantosignaalien kanssa joista jokaisella on eri taajuus joka on sovitettu kommunikaatioon yhden sanotuista useista tukiasemista kanssa generoimaan 10 useita alasmuunnettuja signaaleja; edelleen käsittäen: valitaan moodi vastaanottimen sijainnin telekommunikaatioverkon sisä--· tai ulkopuolella mukaisesti. 15 > · · · • · « · • » · 1 « 1 1 · * » · * » · / ( · * ( · • · • % * 1 11526? 20
FI971244A 1994-09-30 1997-03-25 Lähetin ja vastaanotin radiokommunikaatiolaitetta varten sekä menetelmä signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi FI115269B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US31618894 1994-09-30
US08/316,188 US5758266A (en) 1994-09-30 1994-09-30 Multiple frequency communication device
PCT/US1995/012388 WO1996010871A1 (en) 1994-09-30 1995-09-27 Multiple band radio
US9512388 1995-09-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI971244A0 FI971244A0 (fi) 1997-03-25
FI971244A FI971244A (fi) 1997-05-30
FI115269B true FI115269B (fi) 2005-03-31

Family

ID=23227914

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI971244A FI115269B (fi) 1994-09-30 1997-03-25 Lähetin ja vastaanotin radiokommunikaatiolaitetta varten sekä menetelmä signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi

Country Status (21)

Country Link
US (2) US5758266A (fi)
EP (1) EP0783804B1 (fi)
JP (1) JP3756952B2 (fi)
KR (1) KR100384189B1 (fi)
CN (1) CN1086075C (fi)
AT (1) ATE240011T1 (fi)
AU (1) AU689332B2 (fi)
BR (1) BR9509111A (fi)
DE (1) DE69530696T2 (fi)
DK (1) DK0783804T3 (fi)
ES (1) ES2202377T3 (fi)
FI (1) FI115269B (fi)
HK (1) HK1001448A1 (fi)
IL (1) IL115462A (fi)
MX (1) MX9702264A (fi)
MY (2) MY112812A (fi)
PT (1) PT783804E (fi)
RU (1) RU2180769C2 (fi)
TW (1) TW289888B (fi)
WO (1) WO1996010871A1 (fi)
ZA (1) ZA957751B (fi)

Families Citing this family (91)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5758266A (en) * 1994-09-30 1998-05-26 Qualcomm Incorporated Multiple frequency communication device
ZA965340B (en) 1995-06-30 1997-01-27 Interdigital Tech Corp Code division multiple access (cdma) communication system
WO1997008911A1 (en) * 1995-08-31 1997-03-06 Nokia Telecommunications Oy A handover method, and a cellular radio system
DE19538544A1 (de) * 1995-10-17 1997-04-24 Philips Patentverwaltung Schaltungsanordnung mit einer Hochfrequenz-Empfangsstufe und einer Übertragungsstufe
US5661724A (en) * 1995-12-18 1997-08-26 Ericsson Inc. Satellite diversity scheme
FI102447B1 (fi) * 1996-02-06 1998-11-30 Nokia Telecommunications Oy Yhteydenmuodostusmenetelmä, tilaajapäätelaite ja radiojärjestelmä
FI100286B (fi) * 1996-04-01 1997-10-31 Nokia Mobile Phones Ltd Lähetin/vastaanotin RF-signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi kahdella taajuusalueella
JP3690889B2 (ja) * 1996-06-10 2005-08-31 松下電器産業株式会社 受信回路
JPH1022852A (ja) * 1996-07-02 1998-01-23 Nec Corp 無線通信装置
FI117841B (fi) * 1996-07-18 2007-03-15 Nokia Corp Järjestely radiotaajuisen signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi kahdella taajuusalueella
KR100224102B1 (ko) * 1996-11-28 1999-10-15 윤종용 이중 대역 셀룰러 전화에 이용되는 중간주파수 선택장치 및 방법
ES2119710B1 (es) * 1996-11-29 1999-06-16 Alsthom Cge Alcatel Emisor-receptor de una estacion base de un sisema de comunicacion por radio.
SE519263C2 (sv) * 1996-12-02 2003-02-04 Ericsson Telefon Ab L M Anordning för sändning på flera frekvenser i ett radiokommunikationssystem
KR100201814B1 (ko) * 1996-12-06 1999-06-15 윤종용 삼중 겸용 휴대전화기의 무선신호 처리장치
GB2320632B (en) * 1996-12-23 2001-09-05 Nokia Mobile Phones Ltd Method and apparatus for transmitting and receiving signals
US6091939A (en) * 1997-02-18 2000-07-18 Ericsson Inc. Mobile radio transmitter with normal and talk-around frequency bands
US5926751A (en) * 1997-02-19 1999-07-20 Motorola, Inc. Method and apparatus for receiving communication signals
US5974302A (en) * 1997-03-24 1999-10-26 Lucent Technologies Inc. Dual band cellular/PCS transceiver
WO1998044750A2 (de) * 1997-03-27 1998-10-08 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren und anordnung zur übertragung von daten
US5966639A (en) * 1997-04-04 1999-10-12 Etymotic Research, Inc. System and method for enhancing speech intelligibility utilizing wireless communication
US5966646A (en) * 1997-05-13 1999-10-12 Ericsson, Inc. Dual-band radio receiver
KR100290670B1 (ko) * 1997-05-16 2001-07-12 윤종용 위상동기루프를사용한주파수합성기의락-업고속화회로
US6442382B1 (en) * 1997-06-27 2002-08-27 Agere Systems Guardian Corp. Filter switching system and method
US6285655B1 (en) * 1997-09-08 2001-09-04 Qualcomm Inc. Method and apparatus for providing orthogonal spot beams, sectors, and picocells
US6308048B1 (en) * 1997-11-19 2001-10-23 Ericsson Inc. Simplified reference frequency distribution in a mobile phone
US6405025B1 (en) 1997-12-09 2002-06-11 Nokia Mobile Phones Limited Method for selecting the frequency range in radio communication devices operating in several frequency ranges and a radio communication device
KR100251582B1 (ko) * 1997-12-29 2000-04-15 윤종용 이중대역 이중모드 송/수신기의 제2중간주파수 자동 스위칭장치
US6125266A (en) * 1997-12-31 2000-09-26 Nokia Mobile Phones Limited Dual band architectures for mobile stations having transmitter linearization feedback
US5977835A (en) * 1998-02-06 1999-11-02 Adc Telecommunications, Inc. Method and circuit arrangement for reducing passband ripple of a bandpass filter
US6275686B1 (en) * 1998-02-09 2001-08-14 Imogene Healy Differential phase shift amplifier of electrical or physical quantities
US6282177B1 (en) * 1998-03-04 2001-08-28 3Com Corporation Method and apparatus for dynamically controlling the bias current in a receiver in response to the transmitter power
US7027484B1 (en) * 1998-07-10 2006-04-11 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for transmitting and receiving high speed data using code division multiple access channels
DE19838244A1 (de) * 1998-08-22 2000-02-24 Daimler Chrysler Ag Verfahren zum Empfang verschiedenartiger Funkstandards
US6591100B1 (en) * 1998-11-19 2003-07-08 Ericsson Inc. Cellular communication device with scanning receiver and continuous mobile communication system employing same
US6205334B1 (en) * 1998-11-24 2001-03-20 Ericsson Inc. Accelerated scanning of cellular channels by cellular radiotelephones
FI112741B (fi) * 1998-11-26 2003-12-31 Nokia Corp Menetelmä ja järjestely RF-signaalien lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi tiedonsiirtojärjestelmien erilaisissa radiorajapinnoissa
US6532270B1 (en) * 1998-12-16 2003-03-11 Legerity, Inc. Apparatus and method for broadcast band noise reduction in a transmitter with a low IF frequency
US20020082019A1 (en) * 1998-12-30 2002-06-27 Oguz Sunay Methods and apparatus for accomplishing inter-frequency, inter-network, and inter-tier soft handoff using dual transmission/reception or compression
US6594245B1 (en) 1999-03-29 2003-07-15 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method and system for enabling a remote communication station to engage multiple communication stations
US6584090B1 (en) * 1999-04-23 2003-06-24 Skyworks Solutions, Inc. System and process for shared functional block CDMA and GSM communication transceivers
US6728528B1 (en) * 1999-06-28 2004-04-27 Skyworks Solutions Inc. Wireless communications device allowing a soft handoff procedure in a mobile communications system
US7123891B2 (en) * 1999-06-28 2006-10-17 Skyworks Solutions, Inc. Wireless communications device allowing a soft handoff procedure in a mobile communications system
US6606485B1 (en) * 1999-10-06 2003-08-12 Qualcomm, Incorporated Candidate system search and soft handoff between frequencies in a multi-carrier mobile communication system
US6466803B1 (en) * 1999-10-19 2002-10-15 Qualcomm, Incorporated Multi-mode communications system with efficient oscillator synchronization
US6591093B1 (en) 1999-10-25 2003-07-08 Motorola, Inc. Circuit and method for frequency translation
US6785324B1 (en) 1999-10-26 2004-08-31 Intersil Corporation Transceiver including reactive termination for enhanced cross-modulation performance and related methods
IL134512A0 (en) * 2000-02-13 2001-04-30 Dspc Tech Ltd Offline acquisition method for cdma
US6604997B2 (en) * 2000-08-17 2003-08-12 Worldwinner.Com, Inc. Minimizing the effects of chance
US7301987B2 (en) 2001-02-08 2007-11-27 Intel Corporation Background processing and searching for a communication channel
US6920324B2 (en) * 2001-04-10 2005-07-19 Ericsson Inc. Methods, receivers, transmitters, and systems for performing a soft hand-over of a mobile terminal between base stations that communicate using different communication channels
KR100390512B1 (ko) * 2001-06-22 2003-07-04 엘지전자 주식회사 이동통신 단말기의 셀프 콰이어팅 제거장치
US6888888B1 (en) * 2001-06-26 2005-05-03 Microsoft Corporation Simultaneous tuning of multiple channels using intermediate frequency sub-sampling
GB2383700A (en) * 2001-09-27 2003-07-02 Inquam Frequency converter for CDMA systems
FR2835369B1 (fr) * 2002-01-31 2005-09-30 Evolium Sas Station de base pour systeme de telecommunication
GB0204108D0 (en) * 2002-02-21 2002-04-10 Analog Devices Inc 3G radio
KR100442833B1 (ko) * 2002-07-12 2004-08-02 삼성전자주식회사 이동통신시스템에 있어서 다중대역 무선주파수 수신방법및 장치
SE0202847L (sv) * 2002-09-26 2004-03-27 Lars Edman Förfarande och anordning
KR100854037B1 (ko) * 2002-12-20 2008-08-26 엘지전자 주식회사 비동기 기지국 모뎀의 다중경로 탐색기
US7260416B2 (en) * 2003-01-21 2007-08-21 Qualcomm Incorporated Shared receive path for simultaneous received signals
KR100519806B1 (ko) * 2003-10-07 2005-10-11 한국전자통신연구원 초광대역 전송 시스템의 수신신호 전력 제어 방법
KR100630157B1 (ko) * 2003-12-23 2006-09-29 삼성전자주식회사 Rf 송수신 장치
US7539170B2 (en) * 2003-12-29 2009-05-26 Research In Motion Limited Optimized data reconnect
WO2005101677A1 (en) * 2004-04-16 2005-10-27 Koninklijke Philips Electronics N.V. Receiver for receiving multiple standards
KR20070007339A (ko) * 2004-04-22 2007-01-15 코닌클리케 필립스 일렉트로닉스 엔.브이. 임계 레벨이 선택되기 위한 메모리를 구비한 전자 회로
US20050245201A1 (en) * 2004-04-30 2005-11-03 Nokia Corporation Front-end topology for multiband multimode communication engines
US20070097924A1 (en) * 2004-11-22 2007-05-03 Motorola, Inc. Method and system for inter-technology active handoff of a hybrid communication device
JP4660299B2 (ja) * 2005-06-29 2011-03-30 三菱電機株式会社 移動体用情報装置
KR100664256B1 (ko) 2005-11-15 2007-01-04 엘지전자 주식회사 디지털 멀티미디어 방송의 수신 감도 개선을 위한 장치
US8920343B2 (en) 2006-03-23 2014-12-30 Michael Edward Sabatino Apparatus for acquiring and processing of physiological auditory signals
KR100822475B1 (ko) 2006-10-19 2008-04-16 삼성전자주식회사 저주파대역 무선신호의 송수신이 가능한 능동형 안테나 및이를 구비한 이동통신 단말기
US8095099B2 (en) 2007-03-09 2012-01-10 Bhaskar Patel Multiple radio receive chain wireless communication devices
US8036658B2 (en) * 2007-05-17 2011-10-11 Arumugam Govindswamy Method and apparatus to improve network acquisition
CN101420238B (zh) * 2007-10-26 2012-07-25 海华科技股份有限公司 使用于双频段感测电路的滤波装置与方法
US8958460B2 (en) 2008-03-18 2015-02-17 On-Ramp Wireless, Inc. Forward error correction media access control system
WO2009124811A2 (en) * 2008-04-10 2009-10-15 Nokia Corporation Apparatus, methods and computer programs
US8412108B2 (en) * 2008-04-10 2013-04-02 Nokia Corporation Apparatus, methods and computer programs
US8099071B2 (en) * 2008-12-16 2012-01-17 Visteon Global Technologies, Inc. Direct conversion pre-ADC frequency mixer
US8363699B2 (en) 2009-03-20 2013-01-29 On-Ramp Wireless, Inc. Random timing offset determination
US7702290B1 (en) * 2009-04-08 2010-04-20 On-Ramp Wirless, Inc. Dynamic energy control
US20100261500A1 (en) * 2009-04-09 2010-10-14 Broadcom Corporation Multiple frequency band multiple standard information signal modular baseband processing module
US8204537B2 (en) * 2009-04-09 2012-06-19 Broadcom Corporation Multiple frequency band information signal frequency band conversion
US20100261435A1 (en) * 2009-04-09 2010-10-14 Broadcom Corporation Multiple frequency band information signal frequency band compression
JP5957383B2 (ja) * 2009-11-13 2016-07-27 コーニンクレッカ フィリップス エヌ ヴェKoninklijke Philips N.V. 患者データを伝送するためのシステム、方法及び通信ユニット
DE102010001147B4 (de) * 2010-01-22 2016-11-17 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Mehrfrequenzbandempfänger auf Basis von Pfadüberlagerung mit Regelungsmöglichkeiten
EP2589108B1 (en) * 2010-07-01 2018-04-18 Blue Danube Systems, Inc. Low cost, active antenna arrays
US8774334B2 (en) * 2011-11-09 2014-07-08 Qualcomm Incorporated Dynamic receiver switching
CN102751957B (zh) * 2012-06-14 2016-04-27 北京敏视达雷达有限公司 一种双频放大器和一种双频接收机系统
US9337878B2 (en) 2013-12-16 2016-05-10 Motorola Solutions, Inc. Dual watch radio frequency receiver
US10826570B2 (en) 2018-05-31 2020-11-03 Skyworks Solutions, Inc. Apparatus and methods for multi-antenna communications
US11563481B2 (en) * 2019-11-13 2023-01-24 Electronics And Telecommunications Research Institute Method and apparatus for relay based on multiple beams in vehicle-to-everything communication system
KR102246233B1 (ko) * 2020-12-22 2021-04-29 국방과학연구소 방사보정 데이터 생성을 위한 다중 신호 송, 수신 장치 및 방법

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4259742A (en) * 1978-11-06 1981-03-31 Burns Richard C Electronic switching system for reducing noise transients
US4494238A (en) * 1982-06-30 1985-01-15 Motorola, Inc. Multiple channel data link system
US4584716A (en) * 1984-11-13 1986-04-22 Honeywell Inc. Automatic dual diversity receiver
JPS63141417A (ja) * 1986-12-03 1988-06-13 Fujitsu Ltd 無線送受信装置のチャンネル増減方式
US5095531A (en) * 1987-08-28 1992-03-10 Iwatsu Electric Co., Ltd. Mobile communication position registering method and system therefor
US5291474A (en) * 1989-05-18 1994-03-01 Nokia Mobile Phones Ltd. Procedure for forming frequencies of a digital radio telephone
US5274836A (en) * 1989-08-08 1993-12-28 Gde Systems, Inc. Multiple encoded carrier data link
US5257283A (en) * 1989-11-07 1993-10-26 Qualcomm Incorporated Spread spectrum transmitter power control method and system
CA2030641C (en) * 1989-11-24 1994-05-31 Yasushi Yamao Radio communication equipment for a mobile station and traffic channel hand-off method using the same
JPH03293824A (ja) * 1990-04-12 1991-12-25 Pioneer Electron Corp ラジオ受信機
US5129098A (en) * 1990-09-24 1992-07-07 Novatel Communication Ltd. Radio telephone using received signal strength in controlling transmission power
JP2841900B2 (ja) * 1991-02-27 1998-12-24 日本電気株式会社 ハンドオフ方法
FI88981C (fi) * 1991-09-09 1993-07-26 Elektrobit Oy Foerfarande foer automatisk reglering av saendningseffekten i en saendar-mottagarenhet laempad foer en koduppdelad multipelaotkomstomgivning som utnyttjar direktsekvensspridning
US5321850A (en) * 1991-10-09 1994-06-14 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Diversity radio receiver automatic frequency control
US5267261A (en) * 1992-03-05 1993-11-30 Qualcomm Incorporated Mobile station assisted soft handoff in a CDMA cellular communications system
GB2268027B (en) * 1992-06-20 1996-08-21 Motorola Inc Trunking radio system with frequency diversity
JP3358183B2 (ja) * 1993-04-09 2002-12-16 ソニー株式会社 時分割多重送受信装置
US5530925A (en) * 1993-08-02 1996-06-25 Harris Corporation Intermediate frequency combiner for a radio communication system
FR2711292B1 (fr) * 1993-10-12 1996-01-05 Morey Gilles Marcel Procédé de transmission d'un signal sur au moins deux canaux.
US5535432A (en) * 1994-09-14 1996-07-09 Ericsson Ge Mobile Communications Inc. Dual-mode satellite/cellular phone with a frequency synthesizer
US5758266A (en) * 1994-09-30 1998-05-26 Qualcomm Incorporated Multiple frequency communication device

Also Published As

Publication number Publication date
AU689332B2 (en) 1998-03-26
IL115462A0 (en) 1995-12-31
MY112812A (en) 2001-09-29
ES2202377T3 (es) 2004-04-01
ZA957751B (en) 1996-05-31
KR100384189B1 (ko) 2003-08-21
JP3756952B2 (ja) 2006-03-22
WO1996010871A1 (en) 1996-04-11
DK0783804T3 (da) 2003-07-21
AU3728395A (en) 1996-04-26
FI971244A0 (fi) 1997-03-25
TW289888B (fi) 1996-11-01
DE69530696T2 (de) 2004-02-26
PT783804E (pt) 2003-08-29
MY119877A (en) 2005-07-29
CN1162377A (zh) 1997-10-15
BR9509111A (pt) 1998-07-14
HK1001448A1 (en) 1998-06-19
CN1086075C (zh) 2002-06-05
KR970706663A (ko) 1997-11-03
RU2180769C2 (ru) 2002-03-20
DE69530696D1 (de) 2003-06-12
US5722053A (en) 1998-02-24
IL115462A (en) 1999-04-11
EP0783804A1 (en) 1997-07-16
ATE240011T1 (de) 2003-05-15
JPH10507044A (ja) 1998-07-07
US5758266A (en) 1998-05-26
EP0783804B1 (en) 2003-05-07
FI971244A (fi) 1997-05-30
MX9702264A (es) 1998-04-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115269B (fi) Lähetin ja vastaanotin radiokommunikaatiolaitetta varten sekä menetelmä signaalin lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi
KR100299773B1 (ko) 섹터화된통신가능영역에무선통신을제공하기위한장치및방법
US7447519B2 (en) Multi-mode radio with interference cancellation circuit
KR100884507B1 (ko) 공중링크 감지 워터마킹 리피터
MXPA97002264A (en) Multi band radio
US6728528B1 (en) Wireless communications device allowing a soft handoff procedure in a mobile communications system
EP0468688B1 (en) Method and apparatus for providing wireless communications between remote locations
US20120140682A1 (en) Dual Mode Base Station
EP0692918A2 (en) System and method for cellular digital packet data voice channel selection
KR100282959B1 (ko) 선택적 이중경로 수신기를 이용한 기지국
CA2200960C (en) Multiple band radio
KR100324027B1 (ko) 중계기의 동작 제어회로
KR20050059206A (ko) 이동국 신호에 의해 제 2 기지국에서 발생하는 간섭에 대한평가를 기반으로 수행되는 이동국과 제 1 기지국 간의통신 적응
KR100576308B1 (ko) 광대역 부호 분할 다중 접속 광중계기용 전송 신호 강도표시기 전력 검출장치
KR20060080630A (ko) 외장형 비콘 pru의 채널분리 시스템

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115269

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed