FI112905B - Menetelmä tukiasemien sijaintien määrittämiseksi ja laite menetelmän toteuttamiseksi - Google Patents
Menetelmä tukiasemien sijaintien määrittämiseksi ja laite menetelmän toteuttamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI112905B FI112905B FI961411A FI961411A FI112905B FI 112905 B FI112905 B FI 112905B FI 961411 A FI961411 A FI 961411A FI 961411 A FI961411 A FI 961411A FI 112905 B FI112905 B FI 112905B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- sub
- range
- additional
- parameter
- values
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W16/00—Network planning, e.g. coverage or traffic planning tools; Network deployment, e.g. resource partitioning or cells structures
- H04W16/18—Network planning tools
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
- Monitoring And Testing Of Exchanges (AREA)
- Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)
- Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
- Automatic Analysis And Handling Materials Therefor (AREA)
Description
x 112905
Menetelmä tukiasemien sijaintien määrittämiseksi ja laite menetelmän toteuttamiseksi
Keksinnön tausta 5 Esillä oleva keksintö kohdistuu menetelmään tuki asemien sijaintien määrittämiseksi alueella, joka on jaettu useisiin alialueisiin, alialueparametrin ollessa tunnettu alialuetta kohti.
Kyseinen menetelmä on yleisesti tunnettu ja liit-10 tyy ihmisen toimintaan. Siihen ottaa osaa niin kutsuttuja verkkosuunnittelijoita, jotka määrittävät tukiasemien sijainteja jakamalla tukiasemat alueelle intuitiivisesti tai määrätyn mallin mukaisesti. Tämän jälkeen niin kutsutun arviointityökalun avulla kullekin alialueelle ennustetaan 15 (uusi) peittoaste (sopiva alialueparametri), samaan aikaan tarkistettaessa muun muassa käytetyn antennikorkeuden, käytetyn antennityypin ja tukiaseman lähettämän tehon määrän vaikutus. Uuden ennustetun peittoasteen perusteella verkkosuunnittelijät määrittävät silloin seuraavat tuki-20 aseman sijainnit. Kunkin tukiaseman liikennekapasiteetti asetetaan niin kutsuttujen oletusarvojen ja/tai verkko- ;-.J suunnittelijoiden näkemyksen perusteella ja sitä voidaan : myöhemmin säätää käytännön kokemuksen perusteella ja/tai ennustusten perusteella.
, 25 Haittapuolena on kuitenkin muun muassa se, että kyseinen tunnettu menetelmä on hyvin työläs ja siksi kal-;; lis ja aikaa kuluttava.
Keksinnön yhteenveto
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on aikaansaada i 30 edellä johdannossa mainittua tyyppiä oleva menetelmä, joka ; ' on vähemmän työläs.
,, ; Tätä varten keksinnön mukaiselle menetelmälle on . tunnusomaista se, että peräkkäisesti lasketaan alialuearvot, joista kukin on alialuee-.35 seen liittyvän alialueparametrin ja ainakin yhteen toi- seen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän alialueparametrin funktio, kaikista alialuearvoista määritetään äärialialue- 2 Λ Ί ^ Λ ^ r I I Ζ y ϋ ίί arvo, 5 äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle osoite taan säätötoiminnon omaava tukiasema, äärialialuearvoon liittyvän alialueen alialuepara-metria säädetään säätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen 10 liittyvää alialueparametria säädetään säätötoiminnon perusteella, lasketaan seuraavia alialuearvoja, joista kukin on alialueeseen liittyvän alialueparametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liitty-15 vän alialueparametrin funktio, seuraava äärialialuearvo määritetään kaikista alialuearvoista, seuraavaan äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle osoitetaan seuraava tukiasema, jolla on seuraava säätö-20 toiminto, seuraavaan äärialialuearvoon liittyvään alialuee-·: * seen liittyvää alialueparametria säädetään seuraavan sää- : tötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kysei sen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää alialue-, 25 parametria säädetään seuraavan säätötoiminnon perusteella.
Esimerkiksi tallettamalla kullekin alialueelle ali-alueparametri (kuten esimerkiksi peitto) tietokantaan ja ‘ laskemalla esimerkiksi prosessorin avulla alialuearvo kul lekin alialueelle löydetään tämä alialue valmiiksi automa-: ’ 30 tisoidulla tavalla alialuearvolla ollessa ääriarvo (mini- ·’, : mipeitto). Koska alialuearvo on sekä kyseiseen alialuee- ; seen liittyvän alialueparametrin että viereisiin alialuei- ,,, ; siin liittyvien parametrien funktio, äärialialuearvoon liittyvä alialue on hyvin sopiva tukiaseman sijainniksi.
' : 35 Silloin äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle osoite- 3 A A f\ Λ p I l-_>05 taan tukiasema, jolla on vastaava säätötoiminto, joka sää-tötoiminto johtaa kyseiseen alialueeseen liittyvän alialue-parametrin ja viereisiin alialueisiin liittyvien ali-alueparametrien säätöön tavalla, joka on valmiiksi automa-5 tisoitu (alialueparametrin "peitto"). Tämän säädön tuloksena tulee silloin laskea joitakin seuraavia alialueita, minkä jälkeen jälleen valmiiksi automatisoidulla tavalla määritetään äärialialue, jne. Siten keksinnön mukainen menetelmä aikaansaa mahdollisuuden tukiasemien sijaintien 10 käytännöllisesti katsoen täysin automatisoituun määritykseen, joka menetelmä on paljon vähemmän työläs ja siten vähemmän aikaa kuluttava ja pidemmän päälle huomattavasti halvempi.
Keksintö perustuu muun muassa siihen näkemykseen, 15 että on mahdollista alialuearvojen perusteella, joista kukin on alialueeseen liittyvän alialueparametrin ja viereisiin alialueisiin liittyvien alialueparametrien funktio, löytää se alialue, jonka vastaavalla alialuearvolla on ääriarvo, ja että tälle alialueelle erityisesti siksi 20 tulisi osoittaa tukiasema, minkä jälkeen alialueparametre-ja, jotka liittyvät kyseiseen alialueeseen ja viereisiin • alialueisiin, tulee säätää tähän tukiasemaan liittyvän • | säätötoiminnon perusteella. Tämä siksi, koska tukiaseman osoitus alialueelle merkitsee, että alialueparametrien 25 arvot, jotka liittyvät kyseiseen alialueeseen ja viereisiin alialueisiin, muuttuvat (siten peitto kasvaa sijoit-! tamalla tukiasema sen läheisyyteen). Edelleen alialuearvo jen laskennat alialueparametrien, äärialialuearvojen ja alialueparametrien säätöjen funktiona tapahtuu ilmeisen ' 30 edullisesti automatisoidulla tavalla.
: Keksinnön mukaisen menetelmän ensimmäiselle suori- ; tusmuodolle on tunnusomaista se, että alialueen parametri : on käsiteltävän liikenteen volyymi, ja äärialialuearvo on maksimialialuearvo säätötoiminnon vähentäessä ainakin osan * , | 112905 4 liikenteen käsittelykapasiteetista käsiteltävän liikenteen volyymista.
Tämä menetelmä tarjoaa mahdollisuuden määrittää valmiiksi automatisoidulla tavalla tukiasemien sijainnit 5 käsiteltävän (puhelin)liikenteen volyymin perusteella kullekin alialueelle arvioituna, ja johtaa käytännössä tehokkaampiin tukiaseman sijainteihin.
Keksinnön mukaisen menetelmän toiselle suoritusmuodolle on tunnusomaista se, että kullekin alialueelle tun-10 netaan lisäalialueparametri, jossa menetelmässä, heti kun ensimmäinen pysäytyskriteeri on täytetty, peräkkäisesti lasketaan lisäalialuearvoja, joista kukin on alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen 15 liittyvän lisäalialueparametrin funktio, määritetään äärilisäalialuearvo kaikista lisäali-aluearvoista, äärilisäalialuearvoon liittyvälle alialueelle osoitetaan lisätukiasema, jolla on lisäsäätötoiminto, 20 äärilisäalialuearvoon liittyvään alialueeseen liit tyvää lisäalialueparametria säädetään lisäsäätötoiminnon J perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää lisäalialueparametria säädetään lisäsäätötoiminnon perusteella, . 25 lasketaan seuraavia lisäalialuearvoja, joista kukin on alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen '·' ‘ liittyvän lisäalialueparametrin funktio, määritetään seuraava äärilisäalialuearvo kaikista I 30 lisäalialuearvoista, ! ’ seuraavaan äärilisäalialuearvoon liittyvälle ali- ,,, ; alueelle osoitetaan seuraava lisätukiasema, jolla on seu- , raava lisäsäätötoiminto, i > , seuraavaan äärilisäalialuearvoon liittyvään ali- 35 alueeseen liittyvää lisäalialueparametria säädetään seu- 5 η Λ n n n r I I ^ ./ ο Ο raavan lisäsäätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää lisäalialueparametria säädetään seuraavan lisäsäätötoiminnon perusteella, kunnes toinen pysäytyskriteeri on 5 täytetty.
Määrittämällä alialueparametrien perusteella valmiiksi automatisoidulla tavalla tukiasemien sijainteja (ensimmäinen vaihe) ja niin pian kuin ensimmäinen pysäytyskriteeri on täytetty, pysäyttämällä tällä tavoin tehty 10 sijaintien määritys ja määrittämällä seuraavaksi toisten (lisä)alialueparametrien perusteella valmiiksi automatisoidulla tavalla tukiasemien sijainteja (toinen vaihe), kunnes toinen pysäytyskriteeri on täytetty, sijainnit muodostettaessa eri tavalla kussakin vaiheessa, mikä on edul-15 lisempaa kuin muodostaa kaikki sijainnit yhdellä ja samal la tavalla.
Keksinnön mukaisen menetelmän kolmannelle suoritusmuodolle on tunnusomaista, että lisäalialueparametri on valmiiksi esiintyvä kentänvoimakkuus ja äärilisäalialuear-20 vo on minimilisäalialuearvo lisäsäätötoiminnon määrittäessä tukiaseman kehittämän sijainnista riippumattoman ken-;-·· tänvoimakkuuden ja valmiiksi esiintyvän kentänvoimakkuuden maksimin.
Tämä keksintö aikaansaa mahdollisuuden määrittää 25 ensimmäisen vaiheen aikana valmiiksi automatisoidulla tavalla käsiteltävän (puhelin)liikenteen volyymin perus-;; teella, kullekin alialueelle arvioituna, tukiasemien si- ’ jainteja, ja seuraavaksi määrittää toisen vaiheen aikana valmiiksi automatisoidulla tavalla kullekin alialueelle : 30 ennustetun tai mitatun kentänvoimakkuuden perusteella täy- : dentäviä tukiasemien sijainteja johtaen käytännössä tuki- ; aseman sijainteihin, jotka ovat jälleen tehokkaampia.
Keksinnön mukaisen menetelmän neljännelle suoritusmuodolle on tunnusomaista, että ensimmäinen pysäytyskri-35 teeri käsittää kaikkien alialuearvojen vertaamisen ensim- 112905 6 mäiseen kynnysarvoon, enempää tukiasemia ei osoitettaessa heti kun ensimmäinen osuus alialuearvojen kokonaislukumäärästä on pienempi kuin ensimmäinen kynnysarvo, ja toinen pysäytyskriteeri käsittää kaikkien lisäalialuearvojen ver-5 taamisen toiseen kynnysarvoon, enempää lisätukiasemia ei osoitettaessa heti kun toinen osuus lisäalialuearvojen kokonaislukumäärästä on suurempi kuin toinen kynnysarvo.
Tämä käsittää ensimmäisen vaiheen päättämisen heti kun alialueiden ensimmäiseen osuuteen (esimerkiksi 95 %, 10 vaikka 100 %:n osuus on myös mahdollinen) liittyvät ali-aluearvot (jotka ovat käsiteltävän liikenteen arvioitujen volyymien funktio) ovat pienempiä kuin ensimmäinen kynnysarvo. Toinen vaihe päätetään heti kun alialueiden toiseen osuuteen (esimerkiksi 95 %, vaikka 100 %:n osuus on myös 15 mahdollinen) liittyvät alialuearvot (jotka ovat ennustettujen tai mitattujen kentänvoimakkuuksien funktio) ovat suurempia kuin toinen kynnysarvo.
Keksintö kohdistuu edelleen laitteeseen menetelmän toteuttamiseksi tukiaseman sijaintien määrittämiseksi 20 alueella, joka on jaettu alialueisiin, alialueparametri tunnettaessa alialuetta kohti.
. ...j Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista se, että laitteessa on _;> ensimmäinen laskentalaite alialuearvojen laskemi- 25 seksi, joista kukin on alialueeseen liittyvän alialuepara-metrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen vie-reiseen alialueeseen liittyvän alialueparametrin funktio, '·* vertailulaite alialuearvojen keskinäiseksi vertaa miseksi äärialialuearvon määrittämiseksi, • 30 osoituslaite säätötoiminnon omaavan tukiaseman ! : osoittamiseksi äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle, ; toinen laskentalaite äärialialuearvoon liittyvään , alialueeseen liittyvän alialueparametrin säätämiseksi sää tötoiminnon perusteella ja ainakin yhteen toiseen kyseisen 7 Λ λ r- rs r\ r I I ϋΟ alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän alialuepara-metrin säätämiseksi säätötoiminnon perusteella.
Tässä yhteydessä ensimmäinen laskentalaite, vertai-lulaite, osoituslaite ja toinen laskentalaite voidaan to-5 teuttaa prosessorilaitetta käyttäen alialueparametrit talletettaessa prosessorilaitteeseen linkitettyyn muistiin. Prosessorilaitteen käyttö on edullista ottaen huomioon keksinnön mukaisen menetelmän iteratiivinen luonne.
Keksinnön mukaisen laitteen ensimmäiselle suoritus-10 muodolle on tunnusomaista se, että alialueparametri on käsiteltävän liikenteen volyymi, ja äärialialuearvo on mak-simialialuearvo toisella laskentalaitteella suoritettavan säätötoiminnon vähentäessä ainakin osan liikenteen käsitte-lykapasiteetista käsiteltävän liikenteen volyymista.
15 Tämä laite aikaansaa mahdollisuuden määrittää käsi teltävän (puhelin)liikenteen perusteella, kullekin alialueelle arvioituna, tukiasemien sijainteja, ja johtaa käytännössä tehokkaampiin tukiasemien sijainteihin.
Keksinnön mukaisen laitteen toiselle suoritusmuo-20 dolle on tunnusomaista, että kullekin alialueelle tunnetaan lisäalialueparametri ja että laitteessa on • ensimmäinen pysäytyskriteerilaite ensimmäisen las- , : kentalaitteen, vertailulaitteen, osoituslaitteen ja toisen laskentalaitteen deaktivoimiseksi, . 25 kolmas laskentalaite lisäalialuearvojen laskemisek si, joista kukin on alialueeseen liittyvän lisäalialuepa-rametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen vie-’· ' reiseen alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin funk tio, ; ’,· 30 lisävertailulaite lisäalialuearvojen keskinäiseksi ', · vertaamiseksi äärilisäalialuearvon määrittämiseksi, : lisäosoituslaite lisäsäätötoiminnon omaavan lisätu- kiaseman osoittamiseksi äärilisäalialuearvoon liittyvälle alialueelle, 8 Λ Ί Ο Λ Γ\ Γ’ 1Ίζ>υο neljäs laskentalaite äärilisäalialuearvoon liittyvään alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin säätämiseksi lisäsäätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liitty-5 vän lisäalialueparametrin säätämiseksi lisäsäätötoiminnon perusteella, toinen pysäytyskriteerilaite kolmannen laskenta-laitteen, lisävertailulaitteen, lisäosoituslaitteen ja neljännen laskentalaitteen deaktivoimiseksi.
10 Tässä yhteydessä ensimmäinen pysäytyskriteerilaite, kolmas laskentalaite, lisävertailulaite, lisäosoituslaite, neljäs laskentalaite ja toinen pysäytyskriteerilaite voidaan toteuttaa jo aikaisemmin mainittua prosessorilaitetta käyttäen alialueparametrit talletettaessa prosessorilait-15 teeseen linkitettyyn muistiin.
Keksinnön mukaisen laitteen kolmannelle suoritusmuodolle on tunnusomaista, että lisäalialueparametri on valmiiksi esiintyvä kentänvoimakkuus, ja äärilisäalialue-arvo on minimilisäalialuearvo neljännen laskentalaitteen 20 suorittaman lisäsäätötoiminnon määrittäessä tukiaseman kehittämän sijainnista riippumattoman kentänvoimakkuuden ·· ja valmiiksi esiintyvän kentänvoimakkuuden maksimin.
- Laite aikaansaa mahdollisuuden määrittää ensimmäi- * · sen vaiheen aikana käsiteltävän (puhelin)liikenteen volyy-25 min perusteella, kullekin alialueelle arvioituna, tukiasemien sijainteja, ja seuraavaksi määrittää toisen vaiheen aikana kullekin alialueelle ennustetun tai mitatun kentänvoimakkuuden perusteella täydentäviä tukiasemien sijainteja johtaen käytännössä tukiasemien sijainteihin, jotka ; ,‘ 30 ovat jälleen tehokkaampia.
• · Keksinnön mukaisen laitteen neljännelle suoritus- : muodolle on tunnusomaista, että ensimmäinen pysäytyskri- teerilaite käsittää ensimmäisen vertailuyksikön kaikkien . alialuearvojen vertaamiseksi ensimmäiseen kynnysarvoon, ja ' 35 niiden pudotessa sen alapuolelle, ensimmäisen laskentasig- ·* /1 ΠΛΓ|Γ ! 1 Z > U b 9 naalin kehittämiseksi, joka ensimmäinen pysäytyskriteeri-laite käsittää ensimmäisen laskentayksikön ensimmäisten laskentasignaalien laskemiseksi, ja ensimmäinen laskutila ylitettäessä, ensimmäisen deaktivointisignaalin kehittämi-5 seksi, toisen pysäytyskriteerilaitteen käsittäessä toisen vertailuyksikön kaikkien alialuearvojen vertaamiseksi toiseen kynnysarvoon, ja niiden ylittäessä sen, toisen las-kentasignaalin kehittämiseksi, joka toinen pysäytyskritee-rilaite käsittää toisen laskentayksikön toisten laskenta-10 signaalien laskemiseksi, ja toinen laskutila ylitettäessä, toisen deaktivointisignaalin kehittämiseksi.
Tässä tapauksessa ensimmäinen vaihe päätetään deak-tivoimalla ensimäiselle deaktivointsignaalille vasteena ensimmäinen laskentalaite, vertailulaite, osoituslaite ja 15 toinen laskentalaite, heti kun alialueiden ensimmäiseen osuuteen (esimerkiksi 95 %, vaikka 100 %:n osuus on myös mahdollinen) liittyvät alialuearvot (jotka ovat arvioitujen käsiteltävän liikenteen volyymien funktio) ovat pienempiä kuin ensimmäinen kynnysarvo, aikaansaamalla ensim-20 mäinen vertailuyksikkö ohjaamaan ensimmäistä laskentayksikköä, jonka ensimmäinen laskutila vastaa ensimmäistä osuutta. Toinen vaihe päätetään deaktivoimalla toiselle deaktivointisignaalille vasteena kolmas laskentalaite, lisävertailulaite, lisäosoituslaite ja neljäs laskentalai- ,, ; 25 te, heti kun alialueiden toiseen osuuteen (esimerkiksi 95 %, vaikka 100 %:n osuus on myös mahdollinen) liittyvät alialuearvot (jotka ovat ennustettujen tai mitattujen ken-• tänvoimakkuuksien funktio) ovat suurempia kuin toinen kyn nysarvo, aikaansaamalla toinen vertailuyksikkö ohjaamaan 30 toista laskentayksikköä, jonka toinen laskutila vastaa * toista osuutta. Ensimmäinen vertailuyksikkö, ensimmäinen laskentayksikkö, toinen vertailuyksikkö ja toinen laskentayksikkö voidaan jälleen toteuttaa käyttäen edellä jo aikaisemmin mainittua prosessorilaitetta.
10 112905
On huomattava, että termi "viereinen" on ymmärrettävä laajassa mielessä- Siten on ajateltavissa, että ensimmäisen alialueen ja toisen alialueen välissä sijaitsee välialue, joka on vähemmän tärkeä tiettyjen alialuearvojen 5 laskemiseksi. Tässä tapauksessa ensimmäistä ja toista alialuetta pidetään kaikesta huolimatta vierekkäisinä.
Viitteitä
Planning Pan European Networks with CAESAR, Proceedings of the 3rd FITCE congress, Strassbourg, 1991, H.
10 Witberg.
Interactive planning tool for cellular mobile radio networks, Proceedings Fourth Nordic Seminar on Digital Mobile Radio Communications, Oslo 1990, W. Schelvis ja B. Stortelder.
15 NL-patenttihakemus 93 01 684 (prioriteettijulkai su) .
Kaikki viitteitä pidetään esillä olevaan hakemukseen liitettyinä.
Havainnollinen suoritusmuoto 20 Keksintöä selostetaan seuraavassa yksityiskohtaisemmin kuviossa kuvattuun havainnolliseen suoritusmuotoon . viitaten kuvion 1 esittäessä keksinnön mukaisen menetelmän , vuokaaviota. Keksintöä selostetaan edelleen yksityiskoh taisesti laskennalliseen esimerkkiin viitaten, joka on 25 kuvattu taulukoiden avulla.
Kuviossa 1 kuvatun vuokaavioiden laatikoilla on · seuraava merkitys: t t · 11 Λ Ί Π Λ Π Γ I lz>ub
Laatikko Merkitys 1 laske kuhunkin alialueeseen (x,y) liittyvä ali-aluearvo Vx y vastaavan alialueparametrin funktiona ja viereisiin alialueisiin liittyvien alialue- 5 parametrien funktiona 2 onko ensimmäinen osuus kaikista lasketuista ali-aluearvoista pienempi kuin ensimmäinen kynnysarvo? jos kyllä: mene laatikkoon 6 10 jos ei : mene laatikkoon 3 3 määritä äärialialuearvo 4 osoita tukiasema äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle 5 säädä äärialialuearvoa vastaavan alialueen ja 15 viereisten alialueiden alialueparametrejä tuki asemaan liittyvän säätötoiminnon perusteella, mene laatikkoon 1 6 laske kuhunkin alialueeseen (x,y) liittyvä lisä-alialuearvo Wx y vastaavan lisäalialueparametrin 20 funktiona ja viereisiin alialueisiin liittyvien lisäalialueparametrien funktiona , ,,: 7 onko toinen osuus kaikista lasketuista lisäali- aluearvoista suurempi kuin toinen kynnysarvo? jos kyllä: mene laatikkoon 11 25 jos ei : mene laatikkoon 8 8 määritä äärilisäalialuearvo 9 osoita lisätukiasema äärilisäalialueeseen liitty- v välle alialueelle 10 säädä äärilisäalialuearvoon liittyvän alialueen ; 30 ja viereisten alialueiden lisäalialueparametrejä lisätukiasemaan liittyvän lisäsäätöparametrin perus teella, mene laatikkoon 6 11 loppu 1 1 9 H n r ! I l y\J \j 12
Keksinnön mukaisen menetelmän toimintamuoto, kuten on esitetty kuviossa 1 kuvatun vuokaavion avulla, on seu-raava. Kuhunkin alialueeseen (x,y) liittyvä alialuearvo Vx y lasketaan tähän alialueeseen liittyvän alialueparamet-5 rin funktiona ja viereisiin alialueisiin liittyvien ali-alueparametrien funktiona (laatikko 1). Kyseinen alialue-parametri on esimerkiksi käsiteltävän liikenteen volyymi, joka saadaan ennustuksilla tai mahdollisilla mittauksilla käyttäen yksikköä erlang, kuten on esitetty edelleen tau-10 lukossa 1. Kunnes ensimmäinen osuus, esimerkiksi 95 % vaikka 100 %:n osuus on myös mahdollinen, kaikista lasketuista alialuearvoista on pienempi kuin ensimmäinen kynnysarvo (laatikko 2), tämä menetelmän osa toistetaan, ää-rialialuearvo määritettäessä (laatikko 3), tukiasema osoi-15 tettaessa äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle (laatikko 4), ja äärialialuearvoon liittyvän alialueen ja viereisten alialueiden alialueparametreja säädettäessä tukiasemaan liittyvän säätötoiminnon perusteella (laatikko 5), minkä jälkeen lasketaan seuraavia alialuearvoja (laatikko 20 1), jne. Tapauksessa, jossa käsiteltävän liikenteen volyy mi on valittu alialueparametriksi, säätötoiminto vähentää ainakin osan liikenteen käsittelykapasiteetista käsiteltä-vän liikenteen volyymista. Heti kun ensimmäinen osuus, esimerkiksi 95 % kaikista lasketuista alialuearvoista, on 25 pienempi kuin ensimmäinen kynnysarvo (laatikko 2), hypätään menetelmän toiseen osaan, jossa laatikon 2 ja laati-··’ kon 6 välissä sijaitsevan laatikon (ei esitetty kuviossa ' 1) kautta lasketaan ensimmäinen kaikista lisäalialuepara- metreista ennustusten ja mahdollisten mittausten perus-j ’ : 30 teella. Tämä tapahtuu alan ammattimiehelle tunnettujen : arviointityökalujen perusteella lisäalialueparametrin ol lessa esimerkiksi alialueella valmiiksi esiintyvä kentänvoimakkuus, joka kentänvoimakkuus johtuu yhdestä (esimerkiksi lähimmästä) tukiasemasta. Tämän jälkeen lasketaan 35 kuhunkin alialueeseen (x,y) liittyvä lisä-alialuearvo Wxy a a r> r\ η ς~ I I Z y ϋ j 13 kyseiseen alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin funktiona ja viereisiin alialueisiin liittyvien lisäali-alueparametrien funktiona (laatikko 6). Kunnes toinen osuus, esimerkiksi 95 % vaikka 100 %:n osuus on myös mah-5 dollinen, kaikista lasketuista lisäalialuearvoista on suurempi kuin toinen kynnysarvo (laatikko 7), tämä menetelmän lisäosa toistetaan, äärilisäalialuearvo määritettäessä (laatikko 8), lisätukiasema osoitettaessa äärilisä-ali-aluearvoon liittyvälle alialueelle (laatikko 9), ja ääri-10 lisäalialuearvoon liittyvän alialueen ja viereisten alialueiden lisäalialueparametrejä säädettäessä lisätukiase-maan liittyvän lisäsäätötoiminnon perusteella (laatikko 10), minkä jälkeen lasketaan seuraavia lisäalialuearvoja (laatikko 6), jne. Tapauksessa, jossa valmiiksi esiintyvä 15 kentänvoimakkuus valitaan lisäalialueparametriksi, lisä-säätöfunktio määrittää tukiaseman kehittämästä sijainnista riippumattomasta kentänvoimakkuudesta ainakin osan ja valmiiksi esiintyvän kentänvoimakkuuden maksimin. Heti kun toinen osuus, esimerkiksi 95 % kaikista lasketuista lisä-20 alialuearvoista, on suurempi kuin toinen kynnysarvo (laatikko 7), tämä menetelmän lisäosa päätetään (laatikko 11).
.. (Lisä)tukiaseman osoittaminen alialueelle, johon : liittyvä (lisä)alialuearvo on maksimi (minimi), kuten on määritelty laatikon 4 (laatikon 9 avulla), voidaan suorit-25 taa lisäksi määrittelemällä useita edullisia sijainteja (kuten korkeita rakennuksia, joille paikallinen viranomai-: ‘ nen on jo antanut luvan antennien sijoittamiseen niihin, v 1 kukkuloita, näköalatorneja metsäisillä alueilla, kiinteään puhelinverkkoon kuuluvia vaihteita, jne.) alialueella kul- 30 lekin edulliselle sijainnille määriteltäessä useita para- metrejä (kuten edullisen sijainnin korkeus, etäisyys ali- . alueen keskuksesta, rakennettu tai rakentamaton maasto, lähellä sijaitsevat korkeat rakennukset, jotka voisivat aiheuttaa heijastuksia, jne.). Laskemalla silloin kullekin 35 edulliselle sijainnille luku vastaavien parametrien funk- 112905 14 tiona on mahdollista määrittää edullisin sijainti äärim-mäisimmän luvun perusteella. Menettelyssä on vieläpä ajateltavissa, että tukiaseman osoitusta alialueelle A vastaa tämän tukiaseman sijoittaminen viereiselle alialueelle B, 5 koska alialue A ei sisälllä edullisia sijainteja mutta alialue B sisältää. Siten saavutetaan keksinnön mukainen menetelmä, joka on vahvasti kytketty jokapäiväiseen käytäntöön.
Taulukko 1 esittää käsiteltävän liikenteen volyyme-10 ja Tx T yksikkönä erlang-alueella, joka on jaettu 25 alialueeseen, joista kukin on määritelty (x,y)-koordinaatilla (l£x<5, l<y<5).
Taulukko 1 15 - —...... ......—
Txy x=l x=2 x=3 x=4 x=5 y=5 00 04 06 05 07 20 y=4 00 12 06 06 04 y=3 00 08 06 09 00 y=2 04 07 05 11 00 : 25 y=l 00 08 04 14 04 * · t V : Kaava alialueiden laskemiseksi voisi olla esimerkiksi seu- raava: 30 ^*.y = f^x.y-ί+^xf+ [T^j y.j+T,,.! y,1+TK,1 r_x+ ,,, , ^x+l.y+ll ' t
Siten kuhunkin alialueeseen liittyvä alialuearvo laske-35 taan, kyseiseen alialueeseen liittyvä alialueparametri 112905 15 laskettaessa painokertoimella 4 alialueparametrelhln nähden, jotka liittyvät viereisiin alialueisiin suunnissa koillinen, luode, kaakko ja lounas, ja painokertoimella 2 alialueparametrelhln nähden, jotka liittyvät viereisiin 5 alialueisiin suunnissa pohjoinen, etelä, itä ja länsi. Taulukko 2 esittää tämän kaavan mukaisesti laskettujen alialuearvojen yleisesitystä.
Taulukko 2
10 I
V x=l x=2 x=3 x-4 x=5
X'Y
y=5 20 58 72 68 52 15 y=4 36 96 110 91 56 y=3 43 97 116 97 43 y=2 46 88 115 114 53 20 y=l 31 63 88 99 55
Jos ensimmäiselle kynnysarvolle asetetaan arvo 10, ei mikään yksittäinen laskettu alialuearvo ole pienempi kuin 25 tämä kynnysarvo, joten kyseessä ei varmastikaan ole tapaus, jossa ensimmäinen osuus, esimerkiksi 95 %, on pienempi kuin tämä ensimmäinen kynnysarvo (laatikko 2), jonka V ' avulla määritetään seuraavaksi äärialialuearvo (laatikko 3) ja tukiasema osoitetaan tähän äärialialuearvoon liitty-j 30 välle alialueelle (laatikko 4). On ilmeistä, että ääriali- aluearvo V3,3 liittyy koordinaatin (3,3) määrittelemään * alialueeseen. Tämän jälkeen säädetään äärialialuearvoon liittyvään alialueeseen ja viereisiin alialueisiin liittyviä alialueparametrejä (laatikko 5), esimerkiksi vähentämäl-35 lä osoitetun tukiaseman käsittelykapasiteetti äärialialue- i i ^ n n r ! k;(Uu 16 arvon omaavaan alialueeseen liittyvästä alialueparametris-ta,ja vähentämällä käsittelykapasiteetin loppuosa kaikkien viereisten alialueiden (enintään kahdeksan viereistä alialuetta) alialueparametreista kyseisen loppuosan ollessa 5 esimerkiksi jakautunut suhteessa viereisille alialueille (pyöristäen alaspäin kokonaislukujen saavuttamiseksi). Taulukko 3 esittää käsiteltävän liikenteen volyymeja taulukosta 1 säädettynä käyttäen yksikköä erlang, jos osoitetun tukiaseman käsittelykapasiteetti on 40 erlangia. 10 Negatiivisille tuloksille on tässä yhteydessä asetettu arvo nolla.
Taulukko 3 15 Txy x=l x=2 x=3 x-4 x=5 y=5 00 04 06 05 07 y=4 00 08 02 02 04 2o------ y=3 00 04 00 * 05 00 y=2 04 03 01 07 00 y=l 00 08 04 14 04 25 ____
Taulukko 4 esittää silloin seuraavien alialuearvojen V yleisesitystä aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti las kettuna.
112905 17
Taulukko 4
Vxy x»l x«=2 x=3 x=4 x*=5 5 y=5 16 46 56 56 48 y=4 24 58 58 53 44 y*3 27 45 44 45 27 10 y=2 34 50 63 76 41 y=l 27 51 72 87 51 15 Koska ei ole kyseessä tapaus, jossa 95 %:n osuus lasketuista alialuearvoista on pienempi kuin kynnysarvo 10, määritetään seuraava äärialialuearvo (87) ja seuraava tukiasema osoitetaan koordinaatin (4,1) määrittelemälle alialueelle. Tämän jälkeen säädetään jälleen seuraavaan ääri-20 alialuearvoon liittyvän alialueen ja viereisten alialueiden alialueparametrit. Taulukko 5 esittää käsiteltävän liikenteen volyymit Tx y säädettynä taulukosta 3 käyttäen yksikköä erlang, jos seuraavan osoitetun tukiaseman käsit-telykapasiteetti on 40 erlangia. Negatiivisille tuloksille \ 25 asetetaan arvo nolla tässä yhteydessä.
Taulukko 5 ιβ 112905 |Τ x=l x=2 x=3 x=4 x=5 5 y=5 00 04 06 05 07 y=4 00 08 02 02 04 y=3 00 04 00 * 05 00 10 y—2 04 03 00 04 00 y=l 00 08 01 00 * 01 15 Taulukko 6 esittää silloin seuraavien alialuearvojen yleisesitystä aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti laskettuna .
Taulukko 6 20 - - I —i V x*l x=2 x=3 x=4 x=5 x*v ! y=5 16 46 56 56 48 25 y=4 24 58 58 53 44 y=3 27 44 39 38 24 y=2 34 45 33 28 15 30 y=i 27 44 27 12 08
Koska ei ole kyseessä tapaus, jossa 95 %:n osuus on pienempi kuin kynnysarvo 10, määritetään silloin seuraava 35 äärialialuearvo (58), ja koska on olemassa kaksi seuraavaa 112905 19 ääriarvoa, seuraava tukiasema on osoitettu esimerkiksi koordinaatin (2,4) määrittelemälle alialueelle. Tämän jälkeen säädetään jälleen seuraavaan äärialialuearvoon liittyvän alialueen ja viereisten alialueiden alialueparamet-5 rit. Taulukko 7 esittää käsiteltävän liikenteen volyymeja Tx y, säädettynä taulukosta 5 käyttäen yksikköä erlang, jos seuraavan osoitetun tukiaseman käsittelykapasiteetti on 40 erlangia. Negatiivisille tuloksille asetetaan tässä yhteydessä arvo nolla.
10
Taulukko 7
Txy X=1 x=2 x=3 x=4 x=5 15 y=5 00 00 02 05 07 y=4 00 00 * 00 02 04 y=3 00 00 00 * 05 00 20------ y=2 04 03 00 04 00 y=l 00 08 01 00 * 01 25 Taukko 8 esittää puolestaan seuraavien alialuearvojen yleisesitystä aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti laskettuna .
ΙΑ Γ·' f”
LiysjO
20
Taulukko 8
Vxy x=l x=2 x=3 x=4 x=5 5 y=5 00 04 20 46 48 y=4 00 02 18 45 44 y=3 11 10 19 36 24 10------ y=2 30 37 29 28 15 y=l 27 44 27 12 08 15 Koska kyseessä ei ole tapaus, jossa 95 %:n osuus on pienempi kuin kynnysarvo 10, määritetään seuraava ääriali-aluearvo (48) ja seuraava tukiasema osoitetaan koordinaatin (5,5) määrittelemälle alialueelle. Tämän jälkeen säädetään jälleen seuraavaan äärialialuearvoon liittyvän ali-20 alueen ja viereisten alialueiden alialueparametrit. Tau lukko 9 esittää käsiteltävän liikenteen volyymeja Tx>y sää-, dettynä taulukosta 7 käyttäen yksikköä erlang, jos seuraa- van osoitetun tukiaseman käsittelykapasiteetti on 40 er-langia. Negatiivisille tuloksille on asetettu arvo nolla 25 tässä yhteydessä.
t ; I
112905 21
Taulukko 9 J Tx y ~ x=l x=2 x=3 x=4 x=5 5 y=5 00 00 02 01 00 * y«4 00 00 * 00 00 00 y=3 00 00 00 * 05 00 10------ y=2 04 03 00 04 00 y=l 00 08 01 00 * 01 15 Taulukko 10 esittää puolestaan seuraavien alialuearvojen yleisesitystä aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti laskettuna.
Taulukko 10 20 _ _____
Vxy x=l x=2 x=3 x=4 x=5 y=5 00 04 10 08 02 25 y=4 00 02 10 14 06 y=3 11 10 17 28 14 y=2 30 37 29 28 15 30 y=l 27 44 27 12 08
Koska kyseessä ei ole tapaus, jossa 95 %:n osuus on pienempi kuin kynnysarvo 10, määritetään seuraava ääriali-35 aluearvo (44) ja seuraava tukiasema osoitetaan koordinaa- 112905 22 tin (2,1) määrittelemälle alialueelle. Tämän jälkeen säädetään jälleen seuraavaan äärialialuearvoon liittyvän alialueen ja viereisten alialueiden alialueparametrit. Taulukko 11 esittää käsiteltävän liikenteen volyymeja Tx y sää-5 dettynä taulukosta 9 käyttäen yksikköä erlang, jos seuraa-van osoitetun tukiaseman kapasiteetti on 40 erlangia. Negatiivisille tuloksille on asetettu arvo nolla tässä yhteydessä.
10 Taulukko 11 mi x=l x=2 X=3 X=4 x=5 y=5 00 00 02 01 00 * 15___.____ y=4 00 00 * 00 00 00 y=3 00 00 00 * 05 00 2Q y=2 00 00 00 04 00 y=l 00 00 * 00 00 * 01
Taulukko 12 esittää puolestaan seuraavien alialuearvojen 25 yleisesitystä laskettuna aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti.
23 a i c n o r I I l ;'Uj
Taulukko 12 pssssssaspssssassssssaaiBSBBsspssaaaassasas^sasBsas^sssasa
Vxy x=l x=2 x=3 x=4 x-5 5 y=5 00 04 10 08 02 y=4 00 02 10 14 06 y=3 00 00 14 28 14 10 y=2 00 00 13 27 15 y«l 00 00 04 10 08 15 Koska kyseessä ei ole tapaus, jossa 95 %:n osuus on pienempi kuin kynnysarvo 10, määritetään seuraava ääriali-aluearvo (28) ja seuraava tukiasema osoitetaan koordinaatin (4,3) määrittelemälle alialueelle. Tämän jälkeen säädetään jälleen seuraavaan äärialialuearvoon liittyvän ali-20 alueen ja viereisten alialueiden alialueparametrit. Taulukko 13 osoittaa käsiteltävän liikenteen volyymeja Tx ,, ,: säädettynä taulukosta 11 käyttäen yksikköä erlang, jos , seuraavan osoitetun tukiaseman käsittelykapasiteetti on 40 erlangia. Negativiisille tuloksille asetetaan arvo nolla 25 tässä yhteydessä.
Taulukko 13 112905 24 Τχγ x=l x=2 x=3 x=4 x=5 5 y_5 00 00 02 01 00 * y=4 00 00 * 00 00 00 ysrB 00 00 00 * 00 * 00 -------- y=2 00 00 00 00 00 y=l 00 00 * 00 00 * 01 15 Taulukko 14 esittää puolestaan seuraavlen alialuearvojen yleisesitystä laskettuna aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti .
Taulukko 14 20 . V,v x=l X=2 x=3 x=4 x=5 y=5 00 04 10 08 02 25 y=4 00 02 05 04 01 : ·: y—3 00 00 00 00 00 y=2 00 00 00 01 02 j * 30------- y— 1 00 00 00 02 04
Koska nyt 96 % lasketuista alialuearvoista on pienempiä kuin ensimmäinen kynnysarvo, jonka arvo on 10, tämä kek-, 35 sinnön mukaisen menetelmän osa pysähtyy tukiasemien olles- ΙΑ Γ* A\ r— L· > U b 25 sa osoitettu alialueille, joilla on koordinaatit (3,3), (4,1), (2,4), (5,5), (2,1) ja (4,3). Menettely jatkuu vastaavasti keksinnön mukaisen menetelmän lisäosassa (laatikot 6, 7, 8, 9 ja 10 kuviossa 1), kun lisäalialueparamet-5 rit on laskettu alan ammattimiehelle tunnetulla tavalla arviointityökalun avulla määritettyjen tukiaseman sijaintien perusteella. Tämä käsittää edullisesti arviointityö-kalun "CAESAR" hyväksikäyttämisen, jonka on suunnitellut "Royal PTT of the Netherlands" ja joka toimii erittäin 10 hyvin, joka työkalu annettujen tukiaseman sijaintien perusteella laskee ja esittää kullekin alialueelle peittoas-teen lisäalialueparametrina.
Taulukoiden avulla esitetty laskennallinen esimerkki on ilmeisesti voimakkaasti yksinkertaistettu versio. 15 Todellisuudessa suhteellisen pieni alue, kuten Alankomaat, tulisi jo jakaa esimerkiksi 100 000 tai vieläpä 1 000 000 alialueeseen. Laskennallista esimerkkiä voitaisiin vielä laajentaa laskutoimituksilla, jotka koskevat aikaisemmin mai-20 nittuja edullisia sijainteja, esimerkiksi täydentämällä aikaisemmin esitettyä kaavaa ylimääräisillä parametreillä, : laskutoimituksilla, jotka koskevat erityyppisiä . ; tukiasemia, joilla esimerkiksi on eri käsittelykapasiteet- teja, ' . 25 laskutoimituksilla, jotka koskevat käsittelykapasi- teetin eri mahdollisia jakaumia äärialialuearvoon liitty-; ’ välle alialueelle ja viereisille tai vieläpä ei-viereisil- *·’ ’ le alialueille, ja laskutoimituksilla, jotka koskevat käsittelykapasi-• V 30 teetin loppuosan eri mahdollisia jakaumia viereisille tai : vieläpä ei-viereisille alialueille riippuen esimerkiksi ; käsittelykapasiteetin kysynnästä kullakin alialueella.
, Aikaisemmin mainittu kaava on siten mielivaltainen 1 t S l t ja sitä voidaan modifioida monin tavoin (esimerkiksi ali-' ,· 35 alueen laskutoimituksiin osallistuvien ylimääräisten ei- 112905 26 viereisten alialueiden käsiteltävän liikenteen volyymeilla) niin kauan kuin alialueeseen C liittyvä alialuearvo on ainakin alialueeseen C liittyvän alialueparametrin ja toisen alialueeseen D, joka hyvin usein (mutta ei välttämättä 5 aina) on alialueen C vieressä, liittyvän alialueparametrin funktio. Kynnysarvot ja osuudet ovat myös mielivaltaisia. Kuten aikaisemmin on mainittu, vieläpä 100 %:n osuudet ovat mahdollisia niin kauan kuin osuudet ovat suurempia kuin 0 % ja kynnysarvot sijaitsevat ensimmäisessä tapauk-10 sessa laskettujen minimi- ja maksimialialuearvojen välillä, menetelmä toimii oikein ja osoittaa tukiasemia.
Keksinnön mukainen laite keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi, joka käsittää ensimmäisen laskentalaitteen alialuearvojen laske-15 miseksi, vertailulaitteen alialuearvojen keskinäiseksi vertaamiseksi äärialialuearvon määrittämiseksi, osoituslaitteen säätötoiminnon omaavan tukiaseman osoittamiseksi äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle, 20 toisen laskentalaitteen alialueparametrien säätämi seksi, ja käsittäen edullisesti ensimmäisen pysäytyskri teeri laitteen, joka käsittää ensimmäisen vertailuyksikön kaikkien alialuearvojen vertaamiseksi ensimmäiseen kynnysarvoon ja tapauksessa, jossa 25 ne osuvat sen alapuolelle, ensimmäisen laskentasignaalin kehittämiseksi, ja käsittäen ensimmäisen laskentayksikön ensimmäisten laskentasignaalien laskemiseksi, ja tapauk-'. * sessa, jossa ensimmäinen laskutila ylitetään, ensimmäisen deaktivointisignaalin kehittämiseksi ensimmäisen laskenta-': 30 laitteen, vertailulaitteen, osoituslaitteen ja toisen las- ; kentalaitteen deaktivoimiseksi, kolmannen laskentalaitteen lisäalialuearvojen las-, kemiseksi, lisävertailulaitteen lisäalialuearvojen keskinäi-; ; 35 seksi vertaamiseksi äärilisäalialuearvon määrittämiseksi, 112905 27 lisäosoituslaitteen lisäsäätötoiminnon omaavan li-sätukiaseman osoittamiseksi äärilisäalialuearvoon liittyvälle alialueelle, neljännen laskentalaitteen lisäalialueparametrien 5 säätämiseksi, toisen pysäytyskriteerilaitteen, joka käsittää toisen vertailuyksikön kaikkien alialuearvojen vertaamiseksi toiseen kynnysarvoon, ja tapauksessa, jossa toinen lasku-tila ylitetään, toisen deaktivointisignaalin kehittämisek-10 si kolmannen laskentalaitteen, lisävertailulaitteen, lisä osoituslaitteen ja neljännen laskentalaitteen deaktivoimi-seksi, toteutetaan keksinnön mukaisen menetelmän iteratiivisen luonteen seurauksena käyttäen edullisesti prosessoriisi-15 tetta, aikaisemmin mainitun laskentalaitteen mahdollista toteutusta, vertailulaitetta, osoituslaitetta ja pysäytys-kriteerilaitetta prosessorilaitteen esimerkiksi seuraaviin ohjelmisto-osiin perustuen.
Ensimmäinen laskentalaite laskee alialuearvoja Vx y, 20 joista kukin on alialueeseen liittyvän alialueparametrin
Tx y ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen : alialueeseen liittyvän alialueparametrin funktio, esimer- kiksi aikaisemmin mainitun kaavan mukaisesti: 10 kun x=l vaihe 1-5 suorita 25 11 kun y=l vaihe 1- 5 suorita ' 12 v*.y = 4xtTx,y]+2x[Tx.1 y+Tx+1 y+Tx y.1+Tx y+1] + ['^x-l.y-l^x-l.y+l^x+l.y-l^x+l.y+l 3 * 13 seuraava y 14 seuraava x • “ : 30 Tässä oletetaan, että Txy koordinaateille (x,y) kun I<xs5, : ; l£y<5 on jo ennustettu ja/tai laskettu, ja että Txy:lle koordinaateilla (x,y) kun x=0 (0sy<6) ja x=6 (0<y<6) ja y=0 (0<x<6) ja y=6 (0<x<6) on annettu arvo nolla.
Kolmas laskentalaite laskee lisäalialuearvoja Wxy, 35 joista kukin on alialueeseen liittyvän lisäalialueparamet- 112905 28 rin funktio ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen liittyvän lisäalialueparametrin funktio, tavalla joka vastaa edellä selostettua, jossa menettelyssä on vieläpä mahdollista säilyttää kaavassa käytetyt suhteet.
5 Toinen laskentalaite säätää äärialialuearvoon Vx y liittyvään alialueeseen liittyvää alialueparametria Tx y säätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää alialueparametria säätötoiminnon funktiona, esimerkiksi kuten 10 on aikaisemmin selostettu vähentämällä osoitetun tukiaseman käsittelykapasiteetti (40 erlangia) äärialialuearvon omaavaan alialueeseen liittyvästä alialueparametrista Tx , ja vähentämällä käsittelykapasiteetin loppuosa Rx y kaikkien viereisten alialueiden alialueparametreista (yksinkertaisuu-15 den vuoksi oletetaan, että on kahdeksan viereistä alialuetta) loppuosan ollessa jakautunut esimerkiksi suhteessa viereisille alialueille. Menettelyssä negatiivisille tuloksille annetaan arvo nolla: 20 (Rx,y):=40-T(x,y) 20 21 jos R(x,y)<0 niin R(x,y):=0 muutoin R(x,y):=R(x,y) 22 jos T(x,y)<40 niin T(x,y):=0 muutoin T(x,y):= T(x,y)-40 23 kun i=-l vaihe 1-1 suorita 24 kun j=-l, 1 suorita 25 25 jos T(x+l,y+j)<(R(x,y)/8) niin T(x+i,y+j):=0 muutoin T(x+l,y+j):=T(x+i,y+j)-(R(x,y)/8) 26 seuraava j 27 seuraava i 28 kun i=-l, 1 suorita : V 30 29 jos T(x+l,y)<(R(x,y)/8) niin T(x+i,y):=0 :,,t muutoin T(x+l,y): =T( x+i, y) - (R( x, y)/8 ) ,' 30 seuraava i
Neljäs laskentalaite säätää äärilisäalialuearvoon W liit- * *' > I χ»y tyvään alialueeseen liittyvää lisäalialueparametria Fx 35 lisäsäätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen 112905 29 kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää lisä-alialueparametria lisäsäätötoiminnon perusteella, esimerkiksi kuten aikaisemmin on määritelty, määrittämällä tukiaseman (joka on osoitettu koordinaatin (x,y) määrittele-5 mälle alialueelle) kehittämästä sijainnista riippumatto masta kentänvoimakkuudesta ainakin osan maksimin ja valmiiksi esiintyvän kentänvoimakkuuden, oletettaessa siten että tukiaseman kehittämä sijainnista riippumaton kentänvoimakkuus Ex+1 y+j pienenee joka kerran kun i:tä tai j:tä 10 kasvatetaan/pienennetään (E(x+i,y+j):=E(x,y) * exp(-abs(i)-abs(j))): 40 kun i=-5 vaihe 1-5 suorita 41 kun j=-5 vaihe 1-5 suorita 42 E(x+i,y+j):=E(x,y) * exp(-abs(i)-abs(j )) 15 43 jos F(x+i,y+j)<E(x+i,y+j) niin 44 F(x+i,y+j):=E(x+i,y+j) 45 seuraava j 46 seuraava i
Vertailulaite vertailee keskinäisesti alialuearvoja ääri-20 alialuearvon määrittämiseksi. Jos alialueparametri on esimerkiksi käsiteltävän liikenteen volyymi, äärialialuear-: volla on maksimialialuearvo: : 50 A:=0; m:=0; n:=0 51 kun x=l vaihe 1-5 suorita 25 52 kun y=l vaihe 1-5 suorita 53 jos V(x,y)>A niin A:=V(x,y) m:=x ‘ n:-y 54 seuraava y * *’ 30 55 seuraava x : : Lisävertailulaite vertailee keskinäisesti lisäalialuear- , . voja äärilisäalialuearvon määrittämiseksi. Jos alialuepa rametri on esimerkiksi valmiiksi esiintyvä kentänvoimakkuus, äärilisäalialuearvo on minimialialuearvo: so 11^>υο 60 Β:=1000; ρ:=0; q:=0 61 kun χ=1 vaihe 1-5 suorita 62 kun y=l vaihe 1-5 suorita 63 jos W(x,y)<B niin B:=W(x,y) 5 p: =x q:=y 64 seuraava y 65 seuraava x
Osoituslaite syöttää suorittaakseen säätötoiminnon omaavan 10 tukiaseman osoituksen äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle m:n ja n:n viimeksi lasketut arvot (rivillä 53) vastaavasti x:nä ja y:nä riveille 20 - 30 mainitut rivit mukaan lukien.
Lisäosoituslaite syöttää suorittaakseen lisäsäätö-15 toiminnon omaavan lisätukiaseman osoituksen äärilisäali-aluearvoon liittyvälle alialueelle p:n ja q:n viimeksi lasketut arvot (rivillä 63) vastaavasti x:nä ja y:nä riveille 40 - 45 mainitut rivit mukaan lukien.
Ensimmäinen pysäytyskriteerilaite käsittää ensim-20 mäisen vertailuyksikön kaikkien alialuearvojen Vx y vertaamiseksi ensimmäiseen kynnysarvoon (dl), ja tapauksessa, : jossa ne osuvat sen alapuolelle, ensimmäisen laskentasig- naalin (t) kehittämiseksi, ja käsittää ensimmäisen laskentayksikön ensimmäisten laskentasignaalien laskemiseksi, ja 25 tapauksessa, jossa ensimmäinen laskutila (esimerkiksi arvo 23, koska tässä esimerkissä arvo 24 vastaa 96 %:ia) ylitetään, ensimmäisen deaktivoivan signaalin (deactl) kehittämiseksi : 70 t:=0, deactl:=0 ; ‘ 30 71 kun x=l vaihe 1-5 suorita : 72 kun y=l vaihe 1-5 suorita 73 jos V(x,y)<dl niin t:=t+l 74 seuraava y 75 seuraava x 35 76 jos t>23 niin deactl:=1 112905 31
Toinen pysäytyskriteerilaite käsittää toisen vertailuyk-sikön kaikkien alialuearvojen Wx y vertaamiseksi toiseen kynnysarvoon {62), ja tapauksessa, jossa ne ylittävät sen, toisen laskentasignaalin (u) kehittämiseksi, ja käsittää 5 toisen laskentayksikön toisten laskentasignaalien laskemiseksi, ja tapauksessa, jossa toinen laskutila (esimerkiksi arvo 23, koska tässä esimerkissä arvo 24 vastaa 96 %:ia) ylitetään, toisen deaktivoivan signaalin (deact2) kehittämiseksi: 10 80 u:=0, deact2:=0 81 kun x=l vaihe 1-5 suorita 82 kun y=l vaihe 1-5 suorita 83 jos W(x,y)<d2 niin u:=u+l 84 seuraava y 15 85 seuraava x 86 jos u>23 niin deact2:=l
Ensimmäiset ja toiset deaktivoivat signaalit, jos keksinnön mukainen laite toteutetaan prosessorilaitteen avulla, johtavat hyppyihin ohjelmistossa, esimerkiksi niin kutsut-20 tujen "mene"-käskyjen suorittamiseen, ja voivat siten kirjaimellisesti sulkea määrittämättömän laitteen. Kyseisiä j "mene"-käskyjä vaaditaan lisäksi useammin edellä mainitus- , : sa esinmerkinomaisessa suoritusmuodossa eri ohjelmisto- osien linkittämiseksi yhteen erillisten ohjelmisto-osien 25 iteraatioiden sallimiseksi.
On huomattava, että on ilmeistä, että mitään eroa ei ole toisaalta sen, että talletetaan tietty osuus arvo-'· ' ja, jotka tyydyttävät tietyn ehdon, ja toisaalta sen vä lillä, että talletetaan tietty lukumäärä arvoja, jotka : 30 tyydyttävät tietyn ehdon. Siten 96 % arvoista vastaa 24 arvoa yhteensä 25 arvosta, kun taas arvojen 95 %:n minimi-osuus vastaa 24 tai 25 arvoa yhteensä 25 arvosta, jne.
Claims (10)
1. Menetelmä tukiasemien sijaintien määrittämiseksi alueella, joka on jaettu useisiin alialueisiin alialuepa- 5 rametrin ollessa tunnettu alialuetta kohti, tunnet- t u siitä, että peräkkäisesti lasketaan alialuearvot, joista kukin on alialueeseen liittyvän alialueparametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän ali-10 alueparametrin funktio, kaikista alialuearvoista määritetään äärialialue- arvo, äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle osoitetaan säätötoiminnon omaava tukiasema, 15 äärialialuearvoon liittyvän alialueen alialuepara- metria säädetään säätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää alialueparametria säädetään säätötoiminnon perusteella, 20 lasketaan seuraavia alialuearvoja, joista kukin on alialueeseen liittyvän alialueparametrin ja ainakin yhteen : toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liitty- : vän alialueparametrin funktio, seuraava äärialialuearvo määritetään kaikista ali-25 aluearvoista, seuraavaan äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle osoitetaan seuraava tukiasema, jolla on seuraava säätö-toiminto, seuraavaan äärialialuearvoon liittyvään alialuee-: ' 30 seen liittyvää alialueparametria säädetään seuraavan sää- ; tötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kysei sen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvää alialueparametria säädetään seuraavan säätötoiminnon perusteella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, ::: 35 tunnettu siitä, että alialueen parametri on käsi- 112905 33 teltävän liikenteen volyymi, ja äärialialuearvo on maksi-mialialuearvo, säätötoiminnon vähentäessä ainakin osan liikenteen käsittelykapasiteetista käsiteltävän liikenteen volyymista.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kullekin alialueelle tunnetaan lisäalialueparametri, jossa menetelmässä, heti kun ensimmäinen pysäytyskriteeri on täytetty, peräkkäisesti lasketaan lisäalialuearvoja, joista kukin on ali-10 alueeseen liittyvän lisäalialueparametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin funktio, määritetään äärilisäalialuearvo kaikista lisäali-aluearvoista, 15 äärilisäalialuearvoon liittyvälle alialueelle osoi tetaan lisätukiasema, jolla on lisäsäätötoiminto, äärilisäalialuearvoon liittyvään alialueeseen liittyvää lisäalialueparametria säädetään lisäsäätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen 20 viereiseen alialueeseen liittyvää lisäalialueparametria säädetään lisäsäätötoiminnon perusteella, ; lasketaan seuraavia lisäalialuearvoja, joista kukin on alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen 25 liittyvän lisäalialueparametrin funktio, määritetään seuraava äärilisäalialuearvo kaikista lisäalialuearvoista, • seuraavaan äärilisäalialuearvoon liittyvälle alialueelle osoitetaan seuraava lisätukiasema, jolla on seu- 30 raava lisäsäätötoiminto, seuraavaan äärilisäalialuearvoon liittyvään alialueeseen liittyvää lisäalialueparametria säädetään seu-raavan lisäsäätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen , toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liitty- : 35 vää lisäalialueparametria säädetään seuraavan lisäsäätö- 11C Ο η r 34 "'U° toiminnon perusteella, kunnes toinen pysäytyskriteeri on täytetty.
4. Patenttivaatimuksen 2 ja 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lisäalialueparametri on val-5 miiksi esiintyvä kentänvoimakkuus ja äärilisäalialuearvo on minimilisäalialuearvo lisäsäätötoiminnon määrittäessä tukiaseman kehittämän sijainnista riippumattoman kentänvoimakkuuden ja valmiiksi esiintyvän kentänvoimakkuuden maksimin.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen pysäytyskriteeri käsittää kaikkien alialuearvojen vertaamisen ensimmäiseen kynnysarvoon, enempää tukiasemia ei osoitettaessa heti kun ensimmäinen osuus alialuearvojen kokonaislukumäärästä on 15 pienempi kuin ensimmäinen kynnysarvo, ja toinen pysäytyskriteeri käsittää kaikkien lisäalialuearvojen vertaamisen toiseen kynnysarvoon, enempää lisätukiasemia ei osoitettaessa heti kun toinen osuus lisäalialuearvojen kokonaislukumäärästä on suurempi kuin toinen kynnysarvo.
6. Laite menetelmän toteuttamiseksi tukiaseman si jaintien määrittämiseksi alueella, joka on jaettu ali-alueisiin, alialueparametri tunnettaessa alialuetta kohti, tunnettu siitä, että laitteessa on ensimmäinen laskentalaite alialuearvojen laskemi-25 seksi, joista kukin on alialueeseen liittyvän alialuepara-metrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän alialueparametrin funktio, • ‘ 1 vertailulaite alialuearvojen keskinäiseksi vertaa miseksi äärialialuearvon määrittämiseksi, • \*‘ 30 osoituslaite säätötoiminnon omaavan tukiaseman : ; osoittamiseksi äärialialuearvoon liittyvälle alialueelle, ’ ; toinen laskentalaite äärialialuearvoon liittyvään alialueeseen liittyvän alialueparametrin säätämiseksi säätötoiminnon perusteella ja ainakin yhteen toiseen kyseisen 112905 35 alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän alialuepara-metrin säätämiseksi säätötoiminnon perusteella.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että alialueparametri on käsiteltävän 5 liikenteen volyymi, ja äärialialuearvo on maksimialialue-arvo, toisella laskentalaitteella suoritettavan säätötoiminnon vähentäessä ainakin osan liikenteen käsittelykapasi-teetista käsiteltävän liikenteen volyymista.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen laite, 10 tunnettu siitä, että kullekin alialueelle tunnetaan lisäalialueparametri ja että laitteessa on ensimmäinen pysäytyskriteerilaite ensimmäisen las-kentalaitteen, vertailulaitteen, osoituslaitteen ja toisen laskentalaitteen deaktivoimiseksi, 15 kolmas laskentalaite lisäalialuearvojen laskemisek si, joista kukin on alialueeseen liittyvän lisäalialuepa-rametrin ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin funktio, 20 lisävertailulaite lisäalialuearvojen keskinäiseksi vertaamiseksi äärilisäalialuearvon määrittämiseksi, lisäosoituslaite lisäsäätötoiminnon omaavan lisätu-, ; kiaseman osoittamiseksi äärilisäalialuearvoon liittyvälle alialueelle, 25 neljäs laskentalaite äärilisäalialuearvoon liitty vään alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin säätämi-·' seksi lisäsäätötoiminnon perusteella, ja ainakin yhteen toiseen kyseisen alialueen viereiseen alialueeseen liittyvän lisäalialueparametrin säätämiseksi lisäsäätötoiminnon | ‘ 30 perusteella, ; ; toinen pysäytyskriteerilaite kolmannen laskenta- , laitteen, lisävertailulaitteen, lisäosoituslaitteen ja , neljännen laskentalaitteen deaktivoimiseksi.
9. Patenttivaatimuksen 7 ja 8 mukainen laite, : ·,ι 35 tunnettu siitä, että lisäalialueparametri on vai- 112905 36 miiksi esiintyvä kentänvoimakkuus, ja äärilisäalialuearvo on minimilisäalialuearvo neljännen laskentalaitteen suorittaman lisäsäätötoiminnon määrittäessä tukiaseman kehittämän sijainnista riippumattoman kentänvoimakkuuden ja 5 valmiiksi esiintyvän kentänvoimakkuuden maksimin.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäinen pysäytyskriteerilaite käsittää ensimmäisen vertailuyksikön kaikkien alialuear-vojen vertaamiseksi ensimmäiseen kynnysarvoon, ja niiden 10 pudotessa sen alapuolelle, ensimmäisen laskentasignaalin kehittämiseksi, joka ensimmäinen pysäytyskriteerilaite käsittää ensimmäisen laskentayksikön ensimmäisten lasken-tasignaalien laskemiseksi, ja ensimmäinen laskutila ylitettäessä, ensimmäisen deaktivointisignaalin kehittämisek-15 si, toisen pysäytyskriteerilaitteen käsittäessä toisen vertailuyksikön kaikkien alialuearvojen vertaamiseksi toiseen kynnysarvoon, ja niiden ylittäessä sen, toisen laskentasignaalin kehittämiseksi, joka toinen pysäytyskriteerilaite käsittää toisen laskentayksikön toisten laskenta-20 signaalien laskemiseksi, ja toinen laskutila ylitettäessä, toisen deaktivointisignaalin kehittämiseksi. 112905 37
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL9301684A NL9301684A (nl) | 1993-09-30 | 1993-09-30 | Werkwijze voor het bepalen van basisstationlocaties, en inrichting voor toepassing van de werkwijze. |
NL9301684 | 1993-09-30 | ||
PCT/EP1994/003171 WO1995009513A1 (en) | 1993-09-30 | 1994-09-23 | Method for determining base station locations, and device for applying the method |
EP9403171 | 1994-09-23 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI961411A0 FI961411A0 (fi) | 1996-03-28 |
FI961411A FI961411A (fi) | 1996-03-28 |
FI112905B true FI112905B (fi) | 2004-01-30 |
Family
ID=19862944
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI961411A FI112905B (fi) | 1993-09-30 | 1996-03-28 | Menetelmä tukiasemien sijaintien määrittämiseksi ja laite menetelmän toteuttamiseksi |
Country Status (13)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5787350A (fi) |
EP (1) | EP0721728B1 (fi) |
JP (1) | JP2840883B2 (fi) |
CN (1) | CN1070681C (fi) |
AT (1) | ATE166762T1 (fi) |
AU (1) | AU7698194A (fi) |
CZ (1) | CZ287087B6 (fi) |
DE (1) | DE69410624T2 (fi) |
DK (1) | DK0721728T3 (fi) |
ES (1) | ES2117300T3 (fi) |
FI (1) | FI112905B (fi) |
NL (1) | NL9301684A (fi) |
WO (1) | WO1995009513A1 (fi) |
Families Citing this family (24)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2290195B (en) * | 1994-06-10 | 1998-08-05 | Northern Telecom Ltd | Automatic determination and tuning of pico-cell topology for low-power wireless systems |
US5613217A (en) * | 1995-05-03 | 1997-03-18 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson | Transceiver site selection a cellular communications system |
FI105515B (fi) * | 1995-05-24 | 2000-08-31 | Nokia Networks Oy | Menetelmä kanavanvaihdon nopeuttamiseksi sekä solukkoradiojärjestelmä |
DE19648543A1 (de) * | 1996-11-25 | 1998-05-28 | Alsthom Cge Alcatel | Testsender, Verfahren und Rechner zum Testen eines zellularen Mobilfunknetzes |
DE19705903A1 (de) * | 1997-02-14 | 1998-08-20 | Alsthom Cge Alcatel | Verfahren zum Ermitteln der räumlichen Verteilung der Verkehrsaufkommens in einem Mobilfunknetz |
US5946612A (en) * | 1997-03-28 | 1999-08-31 | Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) | Method and apparatus for performing local traffic measurements in a cellular telephone network |
US6016429A (en) * | 1997-05-28 | 2000-01-18 | Northern Telecom Limited | Method and apparatus for minimizing cellular network costs when upgrading the electronics in an existing cellular system |
US6097957A (en) * | 1997-11-14 | 2000-08-01 | Motorola, Inc. | Radiotelephone service planning system and method for determining a best server for a communication connection |
US6173067B1 (en) * | 1998-04-07 | 2001-01-09 | Hughes Electronics Corporation | System and method for rapid determination of visibility-based terrain properties over broad regions |
US7177650B1 (en) | 1999-08-04 | 2007-02-13 | Clearwire Corporation | Method and apparatus for use in reducing overutilization of RF communication system resources |
US6834180B1 (en) | 2000-06-30 | 2004-12-21 | Cellco Partnership | Radio propagation model calibration software |
US7085592B1 (en) * | 2000-09-29 | 2006-08-01 | Alcatel Canada Inc. | Wireless transmission evaluation system and method |
DE10146829B4 (de) * | 2001-09-21 | 2017-08-17 | Aeroflex Ltd. | Verfahren und Vorrichtung zur Bestimmung der Position einer Basisstation |
KR100560389B1 (ko) * | 2004-07-05 | 2006-03-13 | 한국전자통신연구원 | 무선망 기지국 설계 방법 |
US7299069B2 (en) * | 2005-03-31 | 2007-11-20 | Lucent Technologies Inc. | Adapting a communications network of wireless access nodes to a changing environment |
CN100563366C (zh) * | 2005-12-02 | 2009-11-25 | 上海交通大学 | 无线通信系统中下行链路的分配方法及装置 |
US8281392B2 (en) | 2006-08-11 | 2012-10-02 | Airdefense, Inc. | Methods and systems for wired equivalent privacy and Wi-Fi protected access protection |
US7783300B2 (en) * | 2006-11-22 | 2010-08-24 | Airdefense, Inc. | Systems and methods for proactively enforcing a wireless free zone |
GB2447439B (en) | 2007-02-02 | 2012-01-25 | Ubiquisys Ltd | Access point power control |
GB2471681B (en) | 2009-07-07 | 2011-11-02 | Ubiquisys Ltd | Interference mitigation in a femtocell access point |
GB2472597B (en) | 2009-08-11 | 2012-05-16 | Ubiquisys Ltd | Power setting |
CN104410978A (zh) * | 2014-11-14 | 2015-03-11 | 中国联合网络通信集团有限公司 | 站点规划评估方法及装置 |
WO2016152078A1 (ja) * | 2015-03-20 | 2016-09-29 | 日本電気株式会社 | サイト位置優先順位決定装置及び方法 |
CN106454859B (zh) * | 2016-09-19 | 2019-10-08 | 广东省电信规划设计院有限公司 | 接入层网络部署方法和系统 |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
IT1209566B (it) * | 1984-07-06 | 1989-08-30 | Face Standard Ind | Sistema e procedura per identificare la posizione di un utente radiomobile nell'ambito di una vasta superficie geografica. |
SE8903208L (sv) * | 1989-09-29 | 1991-03-30 | Televerket | Metod foer framstaellning av taeckningsgrad i ett mobilradiosystem |
SE465004B (sv) * | 1989-12-18 | 1991-07-08 | Televerket | Metod foer faststaellning av multipla interferenser i ett mobilradiosystem |
GB2245455B (en) * | 1990-06-18 | 1994-04-27 | Stc Plc | Mobile communications |
FI100043B (fi) * | 1992-01-23 | 1997-08-29 | Nokia Telecommunications Oy | Solukkoradioverkon suunnittelumenetelmä ja -järjestelmä |
FR2687520B1 (fr) * | 1992-02-14 | 1994-05-06 | France Telecom | Procede d'implantation de l'infrastructure d'un reseau cellulaire de communication. |
-
1993
- 1993-09-30 NL NL9301684A patent/NL9301684A/nl not_active Application Discontinuation
-
1994
- 1994-09-23 DK DK94927641T patent/DK0721728T3/da active
- 1994-09-23 ES ES94927641T patent/ES2117300T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1994-09-23 US US08/605,219 patent/US5787350A/en not_active Expired - Lifetime
- 1994-09-23 AU AU76981/94A patent/AU7698194A/en not_active Abandoned
- 1994-09-23 CZ CZ1996865A patent/CZ287087B6/cs not_active IP Right Cessation
- 1994-09-23 WO PCT/EP1994/003171 patent/WO1995009513A1/en active IP Right Grant
- 1994-09-23 AT AT94927641T patent/ATE166762T1/de not_active IP Right Cessation
- 1994-09-23 CN CN94193599A patent/CN1070681C/zh not_active Expired - Fee Related
- 1994-09-23 DE DE69410624T patent/DE69410624T2/de not_active Expired - Lifetime
- 1994-09-23 EP EP94927641A patent/EP0721728B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1994-09-23 JP JP7510101A patent/JP2840883B2/ja not_active Expired - Lifetime
-
1996
- 1996-03-28 FI FI961411A patent/FI112905B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP0721728B1 (en) | 1998-05-27 |
CZ86596A3 (en) | 1996-10-16 |
CN1070681C (zh) | 2001-09-05 |
ATE166762T1 (de) | 1998-06-15 |
EP0721728A1 (en) | 1996-07-17 |
WO1995009513A1 (en) | 1995-04-06 |
FI961411A0 (fi) | 1996-03-28 |
JPH09502068A (ja) | 1997-02-25 |
DE69410624D1 (de) | 1998-07-02 |
AU7698194A (en) | 1995-04-18 |
CN1132584A (zh) | 1996-10-02 |
CZ287087B6 (en) | 2000-09-13 |
US5787350A (en) | 1998-07-28 |
FI961411A (fi) | 1996-03-28 |
ES2117300T3 (es) | 1998-08-01 |
NL9301684A (nl) | 1995-04-18 |
JP2840883B2 (ja) | 1998-12-24 |
DK0721728T3 (da) | 1999-03-22 |
DE69410624T2 (de) | 1998-11-26 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI112905B (fi) | Menetelmä tukiasemien sijaintien määrittämiseksi ja laite menetelmän toteuttamiseksi | |
KR101083456B1 (ko) | 기존 무선 통신 커버리지 네트워크를 빠져나갈 시기의 결정시스템 및 방법 | |
EP3214772A1 (en) | Beam adjustment method, user equipment, and base station | |
CN102170689A (zh) | 无线通信系统用外回路功率控制 | |
CN102291811B (zh) | 一种上行功率控制方法和设备 | |
CN101305562A (zh) | 具有活动性检测的支持QoS的无线资源管理(用于无线通信) | |
JP2011024068A (ja) | コグニティブ無線通信における電力制御方法,コグニティブ無線通信システム,及び無線通信デバイス | |
CN108696929A (zh) | 一种动态调整cca能量检测阈值的方法与装置 | |
CN109982385B (zh) | 基于lte业务类型特征的网络智能均衡方法及装置 | |
JP2009153135A (ja) | 干渉低減のための方法、装置及びコントローラ並びにコントローラの動作方法 | |
CA2494242A1 (en) | Method and apparatus for the power control system outer loop of a mobile communications system | |
Kushki et al. | Location tracking in wireless local area networks with adaptive radio maps | |
KR101311228B1 (ko) | 그래프 컬러링 기반의 주파수 자동 지정 장치 및 주파수 자동 지정 방법 | |
CN108780140A (zh) | 用于运行雷达传感器的设备 | |
US7505439B2 (en) | System and method for managing CDMA communication system capacity using power-based metrics | |
US20180227774A1 (en) | Optimizing coverage of infrastructure equipment utilizing network density information | |
FI109954B (fi) | Taajuuksien ryhmäjakoanalyysi matkaviestinverkossa | |
CN113012672A (zh) | 一种多噪声源的降噪控制方法、系统和网络侧服务端 | |
US20060092903A1 (en) | System and method for power-optimized user loading of a CDMA communication system | |
US9986443B1 (en) | Optimizing coverage of infrastructure equipment | |
CN104703208A (zh) | 一种根据mr信息生成系统仿真使用的话务信道位置的方法 | |
Ijaz et al. | Self-triggered control plane for cognitive radio networks | |
CN102754464B (zh) | 一种资源分配方法及装置 | |
CN101785337A (zh) | 采用irc的蜂窝无线电系统的频率规划的方法 | |
CN102480741B (zh) | 一种无线网络规划仿真收敛判决方法及装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MD | Opposition filed |
Opponent name: TELIASONERA FINLAND OYJ |
|
MM | Patent lapsed |