FI109128B - Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos ja menetelmä sen valmistamiseksi - Google Patents

Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos ja menetelmä sen valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI109128B
FI109128B FI920807A FI920807A FI109128B FI 109128 B FI109128 B FI 109128B FI 920807 A FI920807 A FI 920807A FI 920807 A FI920807 A FI 920807A FI 109128 B FI109128 B FI 109128B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
maltitol
weight
zone
cooling
mixing
Prior art date
Application number
FI920807A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI920807A0 (fi
Inventor
Shigeru Kawashima
Mitsuo Magara
Yoshibumi Ishii
Kazuaki Kato
Original Assignee
Towa Chemical Ind
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Towa Chemical Ind filed Critical Towa Chemical Ind
Publication of FI920807A0 publication Critical patent/FI920807A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109128B publication Critical patent/FI109128B/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H15/00Compounds containing hydrocarbon or substituted hydrocarbon radicals directly attached to hetero atoms of saccharide radicals
    • C07H15/02Acyclic radicals, not substituted by cyclic structures
    • C07H15/04Acyclic radicals, not substituted by cyclic structures attached to an oxygen atom of the saccharide radical

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Crystallography & Structural Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

109128
Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos ja menetelmä sen valmistamiseksi
Keksinnön ala 5 Tämä keksintö koskee maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta ja menetelmää sen valmistamiseksi„ Erityisesti tämä keksintö koskee maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, jolla on parantuneet 10 fy sikaaliset ominaisuudet ja menetelmää sen valmis tamiseksi.
Tekniikan tason kuvaus 15 On jo tunnettua, että sellaiset sokerialkoholit kuir. sorbitoli ja mannitoli esiintyvät kiteinä tai kiinteinä kiteisinä seoksina, ja tunnetaan joukko menetelmiä niiden valmistamiseksi.
20 Päinvastoin kuin mannitolilla ja sorbitolilla, jotka jo ovat kiteisinä tunnettuja, on maltitolilla taipumus helpommin muodostaa ylikyllästynyt tila, ja kitei-;·. den muodostuminen siitä on vaikeaa. Menetelmä sen ki~ *... teiden tai kiinteän kiteisen seoksen valmistamiseksi M; 25 on keksitty vain vähän aikaa sitten, ja ennen tätä keksintöä luultiin olevan mahdotonta valmistaa kiteitä
’···’ maltitolista, kuten ovat kuvanneet JIRO NIKUNI, I1ENPUN
* · ; V·: KAGAKU HANDBOOK, rivit 14 ja 17 ~ 18 sivulla 46: Jul- V ’ kaissut ASAKURA SHOTEN, 20. heinäkuuta 1977)» 30
Maltitolin kiteitä tai maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta on ensimmäisen kerran valmistettu vuonna ,· . 1981, ja niiden valmistusmenetelmä on esitetty julkai- ; sussa T0KKY0-K0K0KU-K0H0 (tutkitun patenttihakemuksen ..·* 55 julkaisu väitteen tekemistä varten) SH0WA 63("'988) - 2439.
• » » 109128
Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos on kaupallisesti tärkeämpi kuin fraktioivilla kiteytyömenetelmillä saadut kiteet sen erinomaisista ominaisuuksista ja taloudellisista syistä johtuen.
5
Maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen fysikaalisissa ominaisuuksissa on sen valmistuksen kannalta epäselviä seikkoja, koska maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen keksimisestä ei ole kauan, ja se 10 pyrkii muodostamaan ylikyllästyneen tilan hyvin helposti. Siksi maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta on valmistettu vain epätäydellisellä menetelmällä.
Edellä mainitussa TOKKYO-KOKOKU-KOHO julkaisussa es i tet-15 ty menetelmä maltitolia sisältävän kiinteän ki teisen seoksen valmistamiseksi käsittää puhtaudeltaan 65$ tai enemmän (ellei muuta ole mainittu, $ tarkoittaa jäljempänä paino$) olevan maltitolin liuottamisen veteen mal-titolin vesiliuoksen muodostamiseksi, jonka väkevyys on 20 65 - 95$, ja massan muodostamisen ymppäyskiteiden läsnä ollessa. Tämä menetelmä itsessään edellyttää käytettäväksi mitä tahansa seuraavista hyvin tunnetuista menetelmistä: kokkarejauhatusmeneteimä, leijukerros Kuivaus-menetelmä tai ruiskukuivausmenetelmä .
25
Yleisesti ottaen esimerkiksi ruiskutuskuivausmenetelinä on menetelmä, joka käsittää noin 70 - 85$.:ri väkevyyden !*'. ja noin 25 - 60$:n kiteytymisasteen omaavan massan ruis- !,.* kuttamisen suurpainepumpun suukappaleesta ja ruiskutetun » · · *** * 50 massan kypsy itämisen noin 1-20 tuntia kuuma.: s a .limunsa 60 - 100°C:n lämpötilassa, joka ei aiheuta kiteisen jau-heen sulamista.
I * · > ,·, : Kokkare jauhatusmeneteimä on yleisesti ottaen menetelmä, ,*··, 35 joka käsittää noin 5-15$ vettä sisältävän ja 10 - 60 $:n kiteytymisasteen omaavan massan seisottaminen 0o3 ..!! - 5 päivää, jotta koko massa kiteytyy ja jähmettyy kokks- reen muotoon, joka sitten jauhetaan jauhamis- tai leik- 109128 kausmenetelmällä ja kuivataan.
Näistä menetelmistä kokkarejauhatusmenetelmää käytetään päämenetelmänä maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen 5 seoksen valmistamiseksi huolimatta sen menetelmävaihei-den monimutkaisuudesta syystä, että jokainen menetelmä-vaihe voidaan suorittaa suhteellisen helposti ja että laitteistojen koko ja menetelmän kustannukset ovat edullisemmat verrattuna muiden menetelmien vastaaviin.
10 Näillä menetelmillä saadulla maltitolin kiinteällä kiteisellä seoksella oli näennäinen ominaispaino alueella noin 0.43 - 0.59 jauheen muodossa, jonka hiukkaskoko oli 20 -50 mesh, ja se oli kevyempää kuin muut sokerialkohol.it ku-15 ten sorbitoli ja sen kaltaiset. Maltitolia sisältävällä kiinteällä kiteisellä seoksella oli myös suuri öljyn ab-sorptiokyky, joka oli alueella 15 - 22$, ja pyyhkäisy elektroni mikrovalokuvassa noin 1,000 kertaisena suurennuksella havaittiin suhteellisen ohut huokoinen kiteinen rakenne.
20
Yllä mainituilla kaupallisilla menetelmillä valmistetulla maltitolia sisältävällä kiinteällä kiteisellä seoksella oli sen fysikaalisista ominaisuuksista johtuvia useita on-: '·· gelmia.
C.: 25
Esimerkiksi, (a) tavanomaisella menetelmällä valmistettu .··*. maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos oli tiiavuudel- ,·, : taan tiläa ottava johtuen sen pienestä näennäisestä omi- naispainosta, ja pakkausmateriaali tai pakkausastia, jota ‘ 30 käytettiin toisten sokerialkoholien pakkaamiseen ja joil la alun perin oli riittävä vetoisuus tietylle määrälle ’· tuotetta, olivat riittämättömän kokoisia, jotta niihin oli- ! ·.’ : si mahtunut täysi tilavuus maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, niin että tarvitaan erityistä pakkausma-.··*. 35 teriaalia tätä yksinomaista käyttöä varten sekä paljon ti- *_ laa tai kuljetinlaite tarvitaan myös sen varastoimiseen .··: tai kuljettamiseen.
4 109128 (b) sen jauhe on painoltaan kevyttä ja siten hienoksi jauhetulla jauheella on taipumusta levitä ympäriinsä hajalleen, niin että sen käyttö on rajoitettua; ja 5 (c) sillä on ohut kiderakenne, niin että sitä suoraan lyömällä valmistetuilla tableteilla pyrkii olemaan riittämätön kovuus.
Useita ongelmia oli edelleen myös tavanomaisesti kuvatus-10 sa leijukerros kuivausmenetelmässä tai ruiskutuskuivaus-menetelmässä samoin kuin kokkarejauhatusmenetelmässäkin, jota on tavallisesti käytetty.
Leijukerros kuivausmenetelmä esimerkiksi on menetelmä, 15 jossa maltitolikiteitä tai maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta käytetään leijukerroksena, jolle maltito-lin vesiliuosta puhalletaan rakeistumisen ja kuivumisen aikaan saamiseksi. Menetelmässä on kuitenkin ongelmana, että siinä maltitolin kiteytymisaste on alhainen ja että 20 leijukerros kuivaustapahtuma vaatii suhteellisen pitkän ajan, niin että laitteistoa on tarpeen suurentaa ja että on vaikea valmistaa maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta suuressa mittakaavassa.
: : 25 Kun ruiskutuskuivausmenetelmää aijottiin käyttää, oli on- gelmana, että oli vaikea säätää kiteytymisnopeutta maltito-limassan valmistuksessa, että maltitolimassa, joka oli ,·. : ruiskutettu kuivaan ilmaan, sai aikaan kiteiden riittämä- _·;·, töntä kasvua, ja lasimaisen kiinteän aineosan osuus kasvoi, 30 että siten valmistettu jauhe tarttui kuivauslaitteen seinämään kiteiden riittämättömän kasvun seurauksena, eikä val-y mistusta vo.itu suorittaa jatkuvasti, ja. että tämä menetel- '·' ’ mä vaati kalliit laitekustannukset.
.*·*. 35 Kokkarejauhatusmenetelmä on toisaalta nykyisin käytetty ·_ menetelmä, jossa kuitenkin on ongelmina, että (a) menetel- mävaiheet ovat monimutkaisia, ja jokainen menetelmävaihe
, · I
5 109128 vaatii pitkän ajan, (b) tarvitaan säiliöitä ja tiloja suurten välituote määrien varastointiin kiteytyksen aikana, (c) tarvitaan hygieenisten näkökohtien huomioon ottamista, laitteita ja rakennelmia niiden varastoimiseen me-5 netelmävaiheiden aikana, ja (d) jokainen menetelmävaihe vaatii usein monimutkaisia toimenpiteitä, ja sites menetelmän automatisointi tai työn säästäminen on vaikeaa.
Siksi on haluttu kehittää maltitolia sisältävä kiinteä 10 kiteinen seos, jossa nämä eri ongelmat on ratkaistu ja tavanomaisia fysikaalisia ominaisuuksia on parannettu, samoin kuin menetelmä sen valmistamiseksi0
Keksinnön kuvaus 15 Tämän keksinnön tekijät ovat perusteellisesti tutkineet maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen fysikaalisia ominaisuuksia ja menetelmää sen valmistamiseksi. Tuloksena tästä he ovat valmistaneet muovailtavaa maiti.tolitah-20 dasta maltitolin vesiliuoksesta suulakepuristimella, jossa on pidennetty jäähdytys- ja sekoitusvyöhyke, ja onnistuivat sillä tavoin valmistamaan maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, jolla on parantuneet fysikaaliset ·*·., ominaisuudet, erittäin lyhyessä ajassa pienessä laitteis- 25 tossa menetelmällä, jolla säästetään työtä ja aikaa. He ovat siten toteuttaneet tämän keksinnön.
• « · Tämä keksintö kohdistuu siten ensiksi maltitolia sisältä-vään kiinteään kiteiseen seokseen, jolle on on ominaista ’·' ‘ 30 (a) että sillä on hienonnettu ja suhteellisen tiivis kide rakenne, joka voidaan havaita pyyhkäisy elektroni mikro-·.'·· skoopilla käyttäen 1 ,000 kertaista suurennusta, (b) kysy- : myksessä olevalla maltitolia sisältävällä kiinteällä kitei- ,·! ; sellä seoksella, jonka hiukkaskoko on 50 mesh - 20 mesh, 35 on näennäinen ominaispaino alueella 0.650 - 0;.750, ja (c) Ί' kysymyksessä olevalla maltitolia sisältävällä kiinteällä ..!·* kiteisellä seoksella, jonka hiukkaskoko oli välillä 50 * » · . 6 109128 mesh - 20 mesh, oli öljyn absorptiokyky alueella 7,0% - ; 17%, Tämä keksintö kohdistuu toiseksi yllä määriteltyyn malti-5 tolia sisältävään kiinteään kiteiseen seokseen, jossa kiinteä aineosa sisältää maltitolia alueella 80 - 98% painosta olevan määrän, sorbitolia alueella 0.5 - 15% painosta olevan määrän sekä maltotritolia ja sokerialko-holeja, joiden polymeroitumisaste ei ole pienempi kuin 10 maltotritolilla eli DP ^3, alueella 1.5 - 10% painosta olevan määrän.
Kolmanneksi tämä keksintö kohdistuu maltitolia sisältävään kiinteään kiteiseen seokseen, joka on valmistettu 15 syöttämällä maltitolin vesiliuosta suulakepuristimeen, jossa on pidennetyt jäähdytys- ja sekoitusvyöhykkeet, jäähdyttäen ja sekoittaen maltitolin vesiliuosta ymp-päyskiteiden läsnä ollessa maltitolitahtaan muodostamiseksi, ja suulakepuristamalla jatkuvatoimisesti kysymyk-20 sessä olevaa tahdasta suukappaleesta.
Neljänneksi tämä keksintö kohdistuu kiteiseen seokseen, joka sisältää maltitolia, joka on valmistettu syöttärcäl- • lä jatkuvasti maltitolin vesiliuosta, jonka pitoisuus ,**·. 25 on alueella 80 - 98% painosta ja jonka kiinteässä aine- osassa maltitoli pitoisuus on alueella 80 - 99% paino- * · · osina lausut tuna, suulakepuristimen ensimmäiseen vyöhyk- » · ”*. keeseen,ajossa suulakepuristimessa on pidennetyt jäähay- tys- ja sekoitusvyöhykkeet, jäähdyttämällä ja sekoitta-'·* 30 maila maltitolin vesiliuosta 50 - 90°C:een, suoritta malla jatkuvatoimisesti tai panoksittain ymppäyskiteiden lisäys ja sekoittaminen määrässä 3 - 80% paino-osina :.· : lausuttuna laskettuna toiseen vaiheeseen suulakepuristi ; tetusta määrästä, jossa kysymyksessä oleva maltitoliliuos h/ 35 jäähdytetään 50 - 80°0:n lämpötilaan, jäähdyttämistä ja sekoittamista jatkamalla edelleen jatkuvatoimisesti kolmannessa vyöhykkeessä, jäähdyttämällä ja sekoittamalla * > * 109128 25 - 60°C:n lämpötilaan viimeisessä vyöhykkeessä ja jatkuvatoimisesta suulakepuristamalla siten muodostunutta maltitolitahdasta suulakepuristimen suuaukosta.
5 Viidenneksi tämän keksinnön kohteena on rnaltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, joka on valmistettu suorittamalla peräkkäisesti seuraavat vaiheet: (a) ensimmäinen vaihe, jossa pitoisuuden 80 - 98$ painosta sekä kiinteän aineen kokoomuksen 0.5 - 15$ painosta 10 sorbitolia, 80 - 98$ painosta rnaltitolia ja 1.5 - 10$ painosta maltotritolia ja ei pienemmän molekyylipainon kuin maltotritolilla on (DP =3) olevia sokerialkoholeja omaavaa maltitolin vesiliuosta syötetään jatkuvasti ensimmäiseen vyöhykkeeseen, joka on varustettu pidenne-15 tyllä jäähdytys- ja sekoitusvyöhykkeellä, suoritetaan jäähdyttäminen ja sekoittaminen lämpötilaan 50 - 90°C, ! suoritetaan jatkuvatoimisesti tai panoksittain ymppäys- kiteiden lisääminen ja sekoittaminen määrässä 3 - 80$ painosta laskettuna määrästä, joka on suulakepuriste itu 20 toiseen vaiheeseen, jossa lämpötila on 50 - 80°C, jäähdyttämistä ja sekoittamista jatketaan edelleen jatkuvatoimisesti kolmannessa vyöhykkeessä, seos jäähdytetään sekoittaen lämpötilaan 25 - 60°C viimeisessä vyöhykkeessä, ) '·. ja muodostunut maltitolitahdas suulakepuristetaan suulak- 25 keesta, (b) toinen vaihe, jossa kysymyksessä oleva suu-lakepuristettu maltitolitahdas kypsennetään lämpötilassa 15 - 80°G 5-30 minuuttia, ja' (c) kolmas vaihe, jossa ,·, : sitten kypsytetty maltitolitahdas jauhetaan karkeasti, 0 * * kuivataan lämpötilassa 80 - 115°C 60 minuuttia tai
I » I
30 kauemmin, jauhetaan hienoksi ja luokitellaan.
• ♦ '· ’·* Kuudenneksi, tämä keksintö kohdistuu menetelmään rnaltitolia v : sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmistamiseksi, :\j joka käsittää maltitolin vesiliuoksen jatkuvan syöttä- • · 35 misen suulakepuristimeen, joka on varustettu pidennetyillä jäähdytys- ja sekoitusvyöhykkeillä, tuottaen rnalti-•\·1' tolitahdasta jäähdyttämällä ja sekoittamalla kysymyk-
t » I
8 109128 sessä olevaa maltitolin vesiliuosta ymppäyskiteiden läsnä ollessa ja jatkuvatoimisesti suulakepurista-malla kysymyksessä olevaa maltitolitahdasta suukappaleesta.
5
Seitsemänneksi tämä keksintö kohdistuu menetelmään maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmistamiseksi, joka käsittää sellaisen maltitolin vesi-liuoksen syöttämisen, jonka pitoisuus on alueella 10 80 - 98% painosta laskettuna ja maltitolipitoisuus kiinteässä aineosassa alueella 80 - 99% painosta laskettuna, suulakepuristimen ensimmäiseen vyöhykkeeseen, jossa suulakepuristimessa on pidennetyt jäähdytys- ja sekoitusvyöhykkeet, jäähdyttäen ja sekoittaen sitä 15 lämpötilaan 50 - 90°C, suorittamalla jatkuvatoimisesti tai panoksittain ymppäyskiteiden lisääminen ja sekoittaminen määrältään 3 - 80% painosta laskettuna toiseen vyöhykkeeseen suulakepuristetusta määrästä, jossa kysymyksessä oleva maltitolin vesiliuos jäähdytettiin lämpö-20 tilaan 50 - 80°C, edelleen jatkaen jäähdyttämistä ja sekoittamista jatkuvatoimisessa kolmannessa vyöhykkeessä, jäähdyttäen ja sekoittaen lämpötilaan 25 - 60°C viimeisessä vyöhykkeessä ja jatkuvasti suulakepuristaen ‘niin muodostunutta maltitolitahdasta suulakepuristimen '··’ 25 suulakkeesta.
*,,,·* Kahdeksanneksi tämä keksintö kohdistuu menetelmään raal- '/ · titolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmista- miseksi, jossa valmistus tapahtuu suorittamalla peräk- 30 käin seuraavat vaiheet: (a) ensimmäinen vaihe, jossa ,·. | maltitolin vesiliuosta, jonka pitoisuus on 80 - 98% ,··.·. painosta laskettuna, ja jonka kiinteän aineen koostumus < * * käsittää 80 -98% painosta laskettuna maltitolia, syöte-,'i tään jatkuvatoimisesti ensimmäiseen vyöhykkeesee, jossa 35 on pidennetty jäähdytys- ja sekoitusvyöhyke, jäähdy te- tään ja sekoitetaan lämpötilaan 80 - 90°G, lisätään jät- > ,·, ; kuvatoimisesti tai panoksittain ymppäyskiteitä määrässä i i t 9 109128 3 - 80# painosta laskettuna suulakepuristetus ta määrae-tä, ja sekoittaen siirretään toiseen vy ohykkavcseen , jossa lämpötila on 50 - 80°0, jäähdyttämistä ja seiuu t-tamista jatketaan edelleen jatkuvatoimisessa kolmannes-5 sa vaiheessa, seos jäähdytetään ja sekoitetaan lämpötilaan 25 - 60°C viimeisessä vyöhykkeessä ja muodostunut maltitolitahdas suulakepuristetaan suulakepuristimen suukappaleesta, (h) toinen vaihe, jossa kysymyksessä oleva suulakepuristettu maltitolitahdas kypsytetään 10 lämpötilassa 15 - 80°G 5-30 minuuttia, ja (c) kolmas vaihe, jossa sitten kypsytetty maltitolitahdas jauhetaan karkeasti, kuivataan lämpötilassa 80 - 115°C 60 minuuttia tai kauemmin, jauhetaan lii enoksi ja luokitellaan.
15
Yhdeksänneksi tämä keksintö koskee menetelmää, maltvto-i lia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmistaa;isoksi millä tahansa sen yllä esitetyistä suoritusmuodoista kuudennesta kahdeksanteen, jolloin maltitolin ves.il Luos 20 sisältää kokoomuksestaan 0.5 - 15# painosta laskettuna sorbitolia, 80 - 98# painosta laskettuna maltitolia sekä 1e5 -.10# painosta laskettuna maltotritolia ja sokeri-alkoholeja, joiden molekyylipaino ei ole pienempi kuin maltotritolin (DP ^ 3).
25 ·*·’ Tämä keksintö kuvataan yksityiskontaisesti alla.
Suulakepuristin, jota voidaan käyttää : ässä keksinnössä, ::: käsittää pidennetyn jäähdytys- ja sekoJ tusvyöhykkeen.
30 Samalla kun suulakepuristimelle vaaditaan sellainen ra-: kenne, että raaka-aineita voidaan syöttää jatkuvasti ni- sään, ymppäyskiteitä voidaan syöttää sisään jatkuvasti tai panoksittain muovailtavan maltitolitahtaan muodos ta-*: miseksi ja että valmistettu tahdas voidaan poistaa vii- 35 meisestä jäähdytysvyöhykkeestä jatkuvatoimisesti, suula-kepuristimella täytyy olla vain sellainen rakenne, että : se täyttää nämä vaatimukset, eikä ole väliä sen muodosta 1° 109128 tai sekoituksen, jäähdytyksen, sisällön kuljettamisen tai tyhjentämisen suoritustavasta.
Esimerkiksi rakennemuotöihin, jotka toimivat sekoittajina, 5 jäähdyttiminä ja kuljettimina, kuuluvat yksinkertaisen ]· ruuvin käsittävän suulakepuristimen rakenne, kaksois- ruuvi suulakepuristimen rakenne, rakenne, jossa .suoritetaan upottaminen sylinterin muotoiseen rakenteeseen, jonka varusteena on kiinteä lapa, jossa on kuljettava lai-10 te kuten mäntä ja sen kaltainen, joita kaikkia voidaan käyttää tässä keksinnössä» Tällaisena laitteena tämän keksinnön toteuttamiseen voidaan edullisesti käyttää kaupallisesti saatavana olevaa 15 suulakepuristinta, ja tyypilliset laitteet käsittävät: alfalizer (valmistanut Suehiro Tekkosho K.K.), KRC sekoittaja (valmistanut Kurimoto Tekkosho K.K.), kaksois-ruuvisuulakepuristin (valmistanut Kogyo K.K.), suulakepuristimia erilaisia ruokatavaroita varten, joita valmis-20 taa ja markkinoi Nihon Seikosho K.K., ja sen kaltaisia.
Maltitolin vesiliuoksena, jota tässä keksinnössä voidaan käyttää, voi olla liuos, jonka laatu on sellainen, että : ’·* muodostuu muovailtavaa maltitolitahdasta jäähdytettäessä 25 sitä ymppäyskiteiden läsnä ollessa, riippumatta sen läh-: : : töaineiden alkuperästä tai sen valmistustavasta. Vesi- liuos on edullisesti sellainen liuos, jonka maltitoli-pitoisuus, on alueella 80 - 99$ kiinteän aineen määräs-tä, ja kiinteän aineen pitoisuus on alueella 80 - 98$, 30 koska sellainen liuos voi helposti muodostaa maltitoli-. . tahdasta.
• » · v * Erityisesti pidetään edullisena maltitolin vesiliuosta, jonka sokerikoostumuksessa on 0.5 - 15$ sorbitolia, 35 80 - 98$ maltitolia sekä 1.5 - 10$ maltotritolia ja so- kerialkoholeja, joiden molekyylipaino ei ole pienempi ”··. kuin maltotritolin (DP = 3), ja jonka pitoisuus oli 80 - ‘ 1 98$, tämän keksinnön tarkoituksen saavuttamiseksi, kos- n 109128 ka se voi helposti muodostaa maltitolitahdasta jatkuvatoimisesta. Erityisen edullisena pidetään tämän saman sokerikoostumuksen omaavista sellaisia liuoksia, joiden pitoisuus on alueella 85 - 97%.
5
Kun maltitolin vesiliuosten aineosista sellaisen sokeri-| alkoholin määrä, jonka DP =3, ylittää 10%, muodostuu riittävän kovuuden omaava maltitolitahdas vaikeasti, joten on suositeltavaa välttää sellaisten sokerialkoho-10 li aineosien kuin maltotritolin ja sellaisten sokerialko-holien, joiden molekyylipaino ei ole pienempi kuin malto-tritolilla on, määrän kasvua.
Lisäksi ei tässä keksinnössä käytetyn maltitolin vesiliuok-15 sen välttämättä tarvitse olla kirkasta liuosta, ja se voi olla liuosta, jossa on saostuneita ja suspentoituneita kiteitä ennen liuoksen syöttämistä suulakepuristimeen.
Kun maltitolin vesiliuosta syötetään jatkuvasti suulake-20 puristimeen tämän keksinnön toteuttamista varten, maiti-tolin vesiliuoksen lämpötila on edullisesti alueella 50 - 150°G syystä, että liuoksen lämpötilan valinnalla voidaan estää sellaisia ilmiöitä kuin maltitolin vesiliuok-:sen hajoaminen tai värjääntyminen, joka johtuu ylikuume-25 nemisesta, että viskositeetti pienenee ja juoksevuus : V: suurenee niin, että maltitolin vesiliuos tulee helpoksi käsitellä, ja että tällä lämpötila-alueella muodostui: helposti -maltitolitahdasta sen jälkeen kun liuos on pan-tu suulakepuristimeen.
30 . . Maltitolin syöttönopeuteen vaikuttaa suuresti käytetyn suulakepuristimen sisäinen tilavuus, viipymäaika, jääh- * » · '·' ’ dytyskyky ja sekoituskyky. Jos käytetään kaupallisesti
: a: saatavissa olevaa suulakepuristinmallia TEX38FSS-20AW-V
35 (valmistanut Nihon Seikosho K0Ko), maltitolin vesi-liuosta syötetään edullisesti nopeudella 10 - 30 kg/tunti, jotta saadaan aikaan riittävä jäähdytys ja
1 I
12 109128 sekoitus, ja ulos tulleella maltitolitahtaalla on riittävä kovuus, ja niin edelleen.
Sen jälkeen kun maltitolin vesiliuosta on pantu suula-5 kepuristimeen, sitä jäähdytetään ja sekoitetaan ensimmäisessä vyöhykkeessä edullisesti lämpötila-alueella : 50 - 90°C, ja sitten se kuljetetaan seuraavaan vyöhyk keeseen.
10 Maltitolin vesiliuoksen lämpötilat, jotka ovat 50°C:n alapuolella tai 90°C:n yläpuolella, eivät ole suositeltavia, koska ei voida odottaa, että niissä muodostuu maltitolitahdasta.
15 Seuraavaksi lisätään ymppäyskiteitä suulakepuristimen toiseen vaiheeseen, jolloin ymppäyskiteiden ei välttämättä tarvitse olla maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, ja voidaan myös käyttää fraktioimalla saatuja maltitolikiteitä.
20
Ymppäyskiteinä käytetyn maltitolin laatu on edullisesti, ! vaikkakaan ei välttämättä, samaa laatutasoa kuin syö tetty maltitolin vesiliuos siitä syystä, että tuotteen I laadun tarkkailu saadaan helpommaksi.
O 25
Ymppäyskiteet on edullista lisätä ja sekoittaa samaan aikaan, kun suulakepuristimeen syötetyn maltitolin vesi- liuoksen .lämpötila saavuttaa alueella 50 - 80°G olevan !..* lämpötilan. Kun ymppäyskiteet lisätään lämpötilassa, jo- ’ 30 ka on alempi kuin 50°C, ei maltitolin vesiliuos ole hyvä johtuen siitä epäedullisesta seikasta, että sillä on ” suuri viskositeetti ja sekoittaminen ymppäyskiteiden » * · v · kanssa vie aikaa, että kiteytymisnopeus on maltitoli- : tahtaan muodostumisen jälkeen pieni ja että muodostu- 35 neessa maltitolitahtaassa on suuri osa lasimaista aine-osaa, ja se vaikuttaa tuotteen varastointikestävyyteen.
15 109128
Ymppäyskiteiden lisäämistä lämpötiloissa, jotka ylittävät 80°C, ei suositella johtuen sellaisista syistä kuin mahdollisuus, että ymppäyskide liukenee.
5 Lisäksi ymppäyskiteet lisätään eri suurilla nopeuksilla johtuen maltitolin vesiliuoksen pitoisuudesta, syöttö-nopeudesta, laadusta ja lisäyslämpötilasta. Ymppäyskiteet lisätään edullisesti nopeudella, jolla varmistetaan, että lisättävä määrä on alueella 3 - 80$ painosta 10 laskettuna (suulakepuristettu määrä) aikayksikössä suu-lakepuristetun maltitolitahtaan määrästä, koska lisäys-nopeudella vaikutetaan maltitolitahtaan muodostumiseen, jolla on sopiva kovuus» Kun maititolitahdasta on suulakepuristettu luonteenomaisessa määrässä 30 kg/tunti, on 15 ymppäyskiteitä lisätty nopeudella 0.9 - 24 kg/tunti.
Myös voidaan ymppäyskiteitä lisätä joko jatkuvatoimisesti tai panoksittain.
20 Ymppäyskiteitä on kuitenkin edullista lisätä jatkuvatoimisesti syystä, että ymppäyskiteiden homogeeninen dispergoituminen maltitolin vesiliuokseen on edullista, .. jotta maltitolitahdas muodostuu lyhyessä ajassa.
• » • · 1 * 1 1 25 Maltitolin vesiliuos ja yllä kuvatulxa tavalla syötetyt :.V ymppäyskiteet jäähdytetään ja sekoitetaan sen jälkeen suulakepuristimen kolmannessa · ja sitä seuraavassa vyöhyk-keessä tai seuraavissa vyöhykkeissä. Kolmas ja sitä seu-raava vyöhyke tai sitä seuraavat vyöhykkeet eivät vä 11-30 tämättä ole yksi vyöhyke, vaan ne voivat käsittää usei-' : ta vyöhykkeitä.
* I I I 1
t I I
( 1 I 1 t
Kun kolmas ja sitä seuraava vyöhyke tai vyöhykkeet on yksi vyöhyke, kolmas vyöhyke on viimeinen vyöhyke» Jos ί...! 35 kolmas ja seuraava vyöhyke tai vyöhykkeet muodostuvat kahdesta vyöhykkeestä, neljäs vyöhyke on viimeinen vyö-hyke. Jos kolmas ja seuraava vyöhyke tai seuraavat vyö- hykkeet muodostuvat kolmesta vyöhykkeestä, viides vyöhyke on viimeinen vyöhyke.
14 109128 Jäähdyttäminen ja sekoittaminen suoritetaan yllä kuvatussa suulakepuristimessa sellaisissa olosuhteissa, että viimeinen jäähdytys- ja sekoitusvyöhyke pidetään lämpötilassa, joka on alueella 25 - 60°C, ruuvia pyö-5 ritetään nopeudella noin 60 kierrosta minuutissa, maiti-tolin vesiliuoksen ja ymppäyskiteiden pitämiseksi noin 1-2 minuuttia vyöhykkeen sisäpuolella, jotta saadaan maltitolitahdasta, jolla on sopiva kovuus.
10 Lisäksi voidaan silloin kun poistetaan maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta suulakepuristimesta tahtaan muodossa, jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet, valita mikä tahansa sen kaltainen muoto kuin lanka, tanko, levy tai sen kaltainen. Jos esimerkiksi 15 maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta muodostetaan ohuen tangon muotoisena, sen annetaan edullisesti poistua puristimesta niin, että sen läpimitta on alueella 2 - 6mm, koska seuraavat menetelmävaiheet, jos ne ovat tarpeen, kuten kypsyttäminen, karkea jauhatus ja kui- 20 vaus, voidaan silloin suorittaa helposti» Näin saadulla maltitolia sisältävällä kiinteällä kiteisellä' seoksella, jolla on parantuneet fysikaaliset omi- < · • '·· naisuudet, on paljon parantunut hygroskooppisuus ver- 25 rattuna maltitolia sisältäviin kiinteisiin kiteisiin I I | ;Y: seoksiin, jotka on valmistettu ruiskutuskuivausmene- i * * * ’ * · telmällä tai le-ijukerros kuivausmenetelmällä, ja sillä (Il : on myös yhtenäinen maltitolikiteiden kasvusuunta ver- rattuna maltitolia sisältävään kiinteään kiteiseen seok- i i · 30 seen, joka on valmistettu kokkarejauhatusmenetelmällä, , , joten se on erinomainen puristusominaisuuksiltaan, ja 'Il ’· ’· hyvän kovuuden omaava tabletti voidaan saada myös käyt-
i * I
’ tämällä suoraa lyöntimenetelmää» I · i i · I * I * · 35 Koska maltitolia sisältävällä kiinteällä kiteisellä i » seoksella on suuri näennäinen ominaispaino, sillä on li-
• 1 I
*;·· säksi sellaisia erinomaisia ominaisuuksia , kuten että » * · ’» » hienojakoinen jauhe leviää ympäriinsä vähän, vain pieni 15 109128 säiliö tai kuljetuslaite tarvitaan jauheen varastoimista ja kuljetusta varten, ja voidaan käyttää muita sokeri-alkoholeja varten käytettyjä astioita.
5 Samalla kun maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet ja joka on otettu pois valmistusvaiheen päätyttyä tahtaan muodossa, voidaan sellaisenaan käyttää tuotteena, sitä voidaan, jos on tarpeellista, käsitellä sellaisilla 10 tavoilla kuin kypsyttäminen, karkea jauhaminen, kuivaaminen, hienoksi jauhaminen, luokittaminen ja sen kaltaiset, tuotteen varastointiominaisuuksien tai sen käsittelyn helpottamisen vuoksi.
15 Maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, joka on tahtaan muodossa, ja jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet, kypsytetään edullisesti lämpötilassa T5 - 80°C noin 5-120 minuuttia, vielä edullisemmin lämpötilassa 55 - 70°C 15 - 50 minuuttia, jotta este-20 tään saadun jauhemaisen tuotteen myöhempi paakkuuntu-minen ja sen kaltaisista syistä.
Menetelmiä, joilla kypsyttäminen suoritetaan, ei ole erityisesti rajoitettu, ja muutamat menetelmät, kuten ]···, 25 kuuman ilman puhaltaminen pitkin maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, joka liikkuu metalliverkosta valmistetun hihnan mukana, tai sen kypsyttämistä lämpö-*;·’ kaapissa^·voidaan käyttää.
·.* · 30 Karkean jauhatuksen menetelmää ja olosuhteita ei ole erikoisemmin rajoitettu» Kun maltitolia sisältävä kiin-teä kiteinen seos, joka on tahtaan muodossa, ja jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet, otetaan valmistus-. vaiheen päätyttyä pois pitkän tangon muodossa, riittää 35 kun vain tanko katkotaan 5 - 15 mm pitkiksi kappaleiksi.
··· Kun suoritetaan karkea jauhatus, voidaan edullisesti » * 109128 käyttää kaupallisesti saatavissa olevaa jauhainta kuten Feather mill myllyä malli FM-I (valmistanut Kosokawa mieron K„K.).
5 Myöskin tällä menetelmällä saadun maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen, jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet, kuivaaminen voidaan suorittaa ilman erityistärajoitusta. Kun on tarkoitus säätää j tuotteen vesipitoisuus alueelle 1% tai vähemmän, on *10 mahdollista päästä päämäärään suhteellisen lyhyessä ajassa kuivaamalla tuote lämpötilassa noin S0°C - 115°C.
On myös mahdollista suorittaa kuivaus kahdessa tai useammassa menetelmävaiheessa eri olosuhteissa ja on ^5 myös mahdollista käyttää paineita alueella normaalista paineesta alennettuihin paineisiin.
Menetelminä, joita edullisesti voidaan käyttää kuivaamiseen, mainittakoon esimerkiksi tärykuljetin tyyppistä, 20 levy tyyppistä, suppilokuivain tyyppistä, rumpukuivain tyyppistä ja sen kaltaisia kuivauslaitteistoja käyttävät kuivausmenetelmät.
:·, Kuvioiden lyhyt kuvaus 25
Kuvio 1 on pyyhkäisy elektronimikrovalokuva tämän kek-sinnön mukaisesta maltitolia sisältävästä kiinteästä ki-teisestä,seoksesta, jossa (a) on 200 kertaisesti suuren-nettu mikro valokuva, ja (b) on 1,000 kertaisesti suuren-ν’ : 50 nettu mikrovalokuva; ja
Kuvio 2 pyyhkäisy elektronimikrovalokuva tavanomaisesta maltitolia sisältävästä kiinteästä kiteisestä seoksesta, _· _ jossa (a) on 200 kertaisesti suurennettu mikrovalokuva, • 55 ja (b) on 1,000 kertaisesti suurennettu mikrovalokuva.
109128
Keksinnön paras suoritustapa Tätä keksintöä kuvataan yksityiskohtaisemmin seuraavien suoritusesimerkkien avulla ja vertailevan esimerkin 5 avulla rajoittamatta keksintöä niihin. Seuraavissa esimerkeissä $ merkitsee $ painosta laskettuna ellei muuta ole mainittu.
Esimerkki 1 10 (1) Maltitolin vesiliuos säädettiin pitoisuuteen 93.5$, ja sitä syötettiin ravintoaineiden kaksoisruuvi suulakepuristimen (valmistanut Nihon Seikosho K.K., TEX-38FSS-20AW-V) ensimmäiseen vyöhykkeeseen nopeudella 22 kg/tunti, 15 sekoitettiin nopeudella 60 kierrosta minuutissa ja siirrettiin eteenpäin.
Käytettiin maltitolin vesiliuosta, jonka sokeri koostumus oli 1.2$ sorbitolia, 94.0$ maltitolia ja 4.8$ sokeriko alkoholia, jonka polymeroitumisaste DP ^ 3. Maltitolin vesiliuos säädettiin ennen syöttöä lämpötilaan 98°C, ja maltitolin vesiliuos ensimmäisessä vyöhykkeessä säädettiin lämpötilaan 80°C.
.···. 25 (2) Maltitolin vesiliuos suulakepuristimen toisessa vyö- hykkeessä säädettiin lämpötilaan 60°C, ja maltitolia si- sältävä kiinteä kiteinen seos,· jonka koostumus oli sama 1". (vesipitoisuus 0.3$) kuin maltitolin vesiliuoksella oli, * · » syötettiin nopeudella 8 kg/tunti (noin 26.7$ laskettuna '·’ ' 30 suulakepuristetusta määrästä) maltitolitahtaan muodosta miseksi.
(3) Kun jäähdytys suoritettiin niin, että maltitolitah-. taan lämpötila suulakepuristimen kolmannessa vaiheessa !..* 35 alennettiin lämpötilaan 40°C, ja maltitolitahdasta suula- kepuristettiin nopeudella noin 30 kg/tunti suukappaleesta, /·' jossa oli 12 suulakeaukkoa läpimitaltaan 4 mm avoimina, suulakepuristetun maltitolitahtaan lämpötila oli 69°C ja vesipitoisuus 3.9$.
is 109128
Saatu maltitolitahdas ei ollut pinnaltaan tahmeaa, ja se oli niin vähäisessä määrin muovailtavaa, että se voitiin käsin taivuttamalla helposti katkaista.
5 Syötön keskimääräinen viipymäaika ensimmäisestä vyöhykkeestä viimeiseen vyöhykkeeseen oli noin 1.5 minuuttia» (4) Suulakepuristettu maltitolitahdas laitettiin ruos-10 tumattomasta teräksestä valmistettuun astiaan, ja kypsytettiin kiertävässä kuumailma uunissa (valmistanut Trio science, TR-ED malli) 60°G:ssa 20 minuuttia» (5) Kypsytetty maltitolitahdas otettiin seuraavassa vai-15 heessa pois uunista, jäähdytettiin huoneen lämpötilaan ja jauhettiin karkeasti jauhimessa (valmistanut Hosokawa mieron, terämylly malli FM-1).
(6) Karkean jauhamisen jälkeen tuote kuivattiin kiertä-20 väliä ilmalla 130 minuuttia, jolloin saatiin maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, jonka vesipitoisuus oli 0.5$> ja jolla oli parantuneet fysikaaliset ominaisuudet.
Tähän vaiheeseen asti vaadittava aika oli noin 2 tuntia 25 ja 40 minuuttia, ja maltitolia sisältävää kiinteää kiteis-tä seosta tuotettiin hyvällä menestyksellä merkittävän ,··*. lyhyessä ajassa verrattuna siihen noin 55 tunnin aikaan, • joka vaaditaan saman laatuisen tuotteen valmistamiseen kokkare jauhatusmenetelmällä» 30
Sen lisäksi, kun maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta jauhettiin, luokiteltiin ja varastoitiin voimapa-v : perisäkkiin 1 kuukauden ajaksi, se säilyi hyvänä jauhe- .·. : maisessa tilassa ilman että jauhe lainkaan kovettui.
35
Esimerkki 2 .**: (1) Toistettiin samanlaiset toimenpiteet kuin esimerkissä 19 109128 1 - (1), paitsi että maltitolin vesiliuos säädettiin pitoisuuteen 92.5$ ja syötettiin nopeudella 16 kg/tunti, maltitolin vesiliuoksen sokerikoostumukseksi säädettiin 1.0$ sorbitolia, 90.3$ maltitolia ja 8.7$ sokerialko-5 holia, jonka polymeroitumisaste DP = 3, maltitolin vesiliuos ennen syöttöä säädettiin lämpötilaan 95°0, ja maltitolin vesiliuos ensimmäisessä vyöhykkeessäsäädettiin lämpötilaan 65°G.
10 (2) Toistettiin samanlaiset toimenpiteet kuin esimer kissä 1 - (2), paitsi että maltitolin vesiliuos suulakepuristimen toisessa vyöhykkeessä säädettiin lämpötilaan 53°C , ja maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos (vesipitoisuus 0.2$) syötettiin nopeudella 12 kg/tunti 15 (noin 42.9$ laskettuna suulakepuristetusta määrästä) maltitolitahtaan muodostamiseksie (3) Kun jäähdyttäminen suoritettiin niin, että maltitcii-tahtaan lämpötila suulakepuristimen kolmannessa ja nel- 20 jännessä vyöhykkeessä alennettiin lämpötiloiksi 45°C ja 38°C, vastaavasti, ja maltitolitahdasta suulakepuristet-j tiin samalla tavalla kuin esimerkissä 1 - (3) nopeudella noin 28 kg/tunti suukappaleesta, jossa oli 18 suulakkeen aukkoa läpimitaltaan 3 mm avoimina, suulakepuristetun 25 maltitolitahtaan lämpötila oli 67°C ja vesipitoisuus 4.1$.
(4) Saatu maltitolitahdas kypsytettiin samalla tavalla kuin esimerkissä 1 - (4), paitsi että kypsyttäminen suo-ritettiin lämpötilassa 70°C 45 minuuttia.
30 (5) Kypsytetty maltitolitahdas jauhettiin seuraavaksi /·: karkeasti samalla tavalla kuin esimerkissä 1.
• f · : (6) Karkean jauhamisen jälkeen tuote kuivattiin samalla ·./ 35 tavalla kuin esimerkissä 1 - (6) kiertävällä ilmalla läm pötilassa 90°C 160 minuutin ajan, jolloin saatiin kiinteä kiteinen seos, joka sisälöi maltitolia, jonka vesipitoi- 109128 suus oli 0.6%, ja jolla oli parantuneet fysikaaliset ominaisuudet o
Esimerkki 5 5 (1) Toistettiin samanlaiset toimenpiteet kuin esimerkissä 1 - (1), paitsi että maltitolin vesiliuos säädettiin pitoisuuteen 93.0% ja syötettiin nopeudella 12 ; kg/tunti, maltitolin vesiliuoksen sokerikoostumukseksi 10 säädettiin 4.0% sorbitolia, 87.8% maltitolia ja 8„2% sokerialkoholia, jonka polymerisoitumisaste I)P = 3, maltitolin vesiliuoksen lämpötila ennen syöttöä säädettiin 85°C:een, ja maltitolin vesiliuos ensimmäisessä ! vyöhykkeessä säädettiin lämpötilaan 60°Co 15 (2) Maltitolitahdasta muodostettiin toistamalla samanlaiset toimenpiteet kuin esimerkissä 2 - (2) suoritettiin, paitsi että maltitolin vesiliuos suulakepuristimen toisessa vaiheessa säädettiin lämpötilaan 55°0, ja maltitolia 20 sisältävää kiinteää kiteistä seosta syötettiin nopeudella 12 kg/tunti (noin 50% laskettuna suulakepuristetusta määrästä).
:·. (5) Kun jäähdyttäminen suoritettiin niin, että maltitoli- ,···, 25 tahtaan lämpötilat kolmannessa ja neljännessä vyöhykkees- sä suulakepuristimessa alennettiin lämpötiloihin 38°C ja 35°C, vastaavasti, ja maltitolitahdasta suulakepuristet-*;·*! tiin samalla tavalla kuin esimerkissä 1 - (3) nopeudella ’· '1 noin 24 kg/tunti suukappaleesta, jossa oli auki 18 suula- v · 30 keaukkoa, joiden läpimitta oli 3 mm, suulakepuristetulla ! maltitolitahtaalla oli lämpötila 62°C ja vesipitoisuus 4.9%» ' , Näin saatu maltitolitahdas oli tahmeaa pinnaltaan, ja se / 35 oli myös muovailtavaa, mutta useita minuutteja suulakepu- ristamisen jälkeen sitä voitiin käsitellä niin helposti, ;· että se voitiin katkaista taivuttamalla sitä käsin.
21 109128 (4) Saatu maltitolitahdas kypsytettiin samalla tavalla kuin esimerkissä 1 - (4), paitsi että kypsytys suoritettiin lämpötilassa 60°C 30 minuutin ajan.
5 (5) Kypsytetty maltitolitahdas jauhettiin sen jälkeen karkeasti samalla tavalla kuin esimerkissä 1 - (5).
(6) Karkean jauhatuksen jälkeen tuote kuivattiin samalla tavalla kuin esimerkissä 1 - (6) kiertävällä ilmalla en-10 sin lämpötilassa 85°C 200 minuutin ajan ja sitten lämpötilassa 105°C 100 minuutin ajan, jolloin saatiin maiti-tolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, jonka vesi-pitoisuus oli 0.6$, ja jolla oli parantuneet fysikaaliset ominaisuudet.
15
Esimerkki 4 (1) Toistettiin samanlaiset toimenpiteet kuin esimerkissä 1 - (1), paitsi että maltitolin vesiliuos säädettiin 20 pitoisuuteen 89*0$ ja syötettiin nopeudella 11.4 kg/tunti, maltitolin vesiliuoksen sokerikoostumukseksi säädettiin 1.0$ sorbitolia, 95.2$ maltitolia ja 3.8$ sokerialko-holia, jonka polymeroitumisaste DP ^ 3.
25 (2) Maltitolitahdasta muodostettiin toistamalla samat ;y; toimenpiteet kuin esimerkissä 1 - (2), paitsi että mal- .···. titolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta (vesipitoi- .·, : suus 0„5$) syötettiin nopeudella 13.7 kg/tunti (noin
• · I
54.6$ suulakepuristetusta määrästä).
I I · 30 (3) Sen jälkeen kun oli toistettu samat toimenpiteet kuin esimerkissä 1 - (3), saatiin maltitolitahdasta, v · jonka lämpötila suulakepuristamisen jälkeen oli 65°C ja : vesipitoisuus 3.1$.
35 ’·’ (4) Näin saatua maltitolitahdasta kypsytettiin samoissa •k olosuhteissa kuin esimerkissä 1 -(4).
22 109128 (5) Kypsytetty maltitolitahdas jauhettiin sen jälkeen ! karkeasti samalla tavalla kuin esimerkissä 1.
(6) Karkean jauhatuksen jälkeen tuote kuivattiin samalla 5 tavalla kuin esimerkissä 1 - (6), jolloin saatiin maiti- tolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, jonka vesipitoisuus oli 0.5$, ja jolla oli parantuneet fysikaaliset ominaisuudet.
10 Vertailuesimerkki
Esimerkissä 1 saatua maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet ja siten saatua maltitolia käytettiin tämän kek-15 sinnön mukaisina tuotteina, ja vertailutuotteeksi valmistettiin maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos tavanomaisella tavalla kuten alla on kuvattu, sen vertaamiseksi tämän keksinnön mukaiseen tuotteeseen.
20 Maltitolin vesiliuos, jolla oli sama sokerikoostumus kuin esimerkissä 1 käytetyllä vesiliuoksella oli, säädettiin pitoisuuteen 88$, ja väkevöite siirrettiin kiteyttimeen, säädettiin 50°C:n lämpötilaan, lisättiin maltitolin vedet-tömiä kiteitä ymppäyskiteiksi määrässä 2$ painosta las-·/"; 25 kettuna, ja sekoitettiin 2 tuntia hitaasti» Sisältö pan- ·.·. tiin sitten astiaan, jossa sen annettiin seistä 4 päivää, jotta Saataisiin aikaan saostuminen ja kiinteytyminen. Saostunut kiinteä aine poistettiin sitten astiasta ja * « hienonnettiin kaapimella varustetulla murskaimella, iu-’ 30 loksena oleva jauhe kuivattiin, jolloin saatiin 20 kg maltitolia sisältävää kiinteää kiteistä seosta, joka si- • # sälsi maltitolin vedettömiä kiteitä (vertailutuote)e . < Tämän keksinnön mukainen tuote ja vertailutuote valokuvat- ", 35 tiin 200 kertaisena suurennuksella ja 1,000 kertaisel- la suurennuksella tyypillisellä pyyhkäisy elektronimik-roskoopilla.
» I
23 109128
Kuvio 1 on tämän keksinnön mukaisen tuotteen pyyhkäisy elektronimikrovalokuva, jossa (a) on 200 kertaa suurennettu mikrovalokuva, ja (b) on 1,000 kertaa suurennettu mikrovalokuva; ja 5
Kuvio 2 on pyyhkäisy elektronimikrovalokuva tavanomaisesta maltitolia sisältävästä kiinteästä kiteisestä seoksesta, | jossa (a) on 200 kertaa suurennettu mikrovalokuva, ja (h) on 1,000 kertaa suurennettu mikrovalokuva.
10
Kun verrataan kuvioita 1 ja 2, voidaan todeta, että tämän keksinnön mukaisella tuotteella on suhteellisen tiivis kiderakenne kun sitä verrataan tavanomaisen tuotteen kiderakenteeseen.
, 15 Tämän keksinnön mukaisesta tuotteesta ja vastaavasti ver-tailutuotteesta valmistettiin näytteitä, joiden hiukkas-koko oli alueella 50 mesh - 20 mesh, ja näiden näytteiden näennäinen ominaispaino ja öljyn absorptiokyky mi-20 tattiin.
Öljyn absorptiokyky mitattiin tällöin seuraavalla menetelmällä, * * • · ( 25 Risiiniöljyä lisättiin 15 g:n jauhenäytteeseen, ja 5 minuutin kuluttua seos pantiin sentrifuu- f « · ,··!, gin putkeen (jonka pohjassa oli reikiä), jonka sisään t » t!'\ oli levitetty suodatinkangas, ja sitä sentrifugoitiin 1,300 G:ssä 10 minuutin ajan. Suodatinkankaalle jäänei- ( » · '·* ' 30 den kakkujen paino punnittiin, ja öljyn absorptiokyky laskettiin seuraavasta yhtälöstä: » * » > > Öljyn absorptiokyky (%) = | [(kakkujen paino) - 1 5 ]/ 15}x 100 • t 35 Mittausten tulokset on esitetty taulukossa 1.
$
- 1 t : I
»
! I
) t ; 24 109128
Taulukko 1
Keksinnön Vertailu- 5 tuote tuote ---- --1----- ' —f" --------1 -------------- ' ' ' noin 20 noin 50 noin 20 noin 50 mesh mesh me-sh mesh Näennäinen ominaispaino 0.72 0.01 0.49 J 0.4o 10________________ 'Öljyn absorptiokyky 7.5% 16.5% 20.8% 22.0% 15 Taulukosta 1 voidaan todeta, että tämän keksinnön tuotteella on suurempi näennäinen ominaispaino kuin vertailutuotteen ominaispaino on, ja pienempi öljyn atsorptiokyky kuin vertailutuotteella.
20 Kuten yllä on kuvattu, on tämän keksinnön mukainen mal-titolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet, hienonnettu ja suhteellisen tiivis kiderakenne, joka voidaan havaita 1,000 :·, kertaisilla suurennuksilla, kun sitä verrataan tavan- 25 omaisella menetelmällä saatuun maltitolia sisältävään • · • · kiinteään kiteiseen seokseen. Tämän keksinnön mukaisella • · · maltitolia sisältävällä kiinteällä kiteisellä seoksella on suuri’· näennäinen ominaispaino, joka on samaa tasoa *. i kuin on sorbitolilla, eräänä esimerkkinä muista sokeri- * 1 1 v · 30 alkoholeista, ja myös pieni öljyn absorptiokyky.
;1·,· Siksi (a) tämän keksinnön mukainen maltitolia sisältävä t · kiinteä kiteinen seos ei ole tilavuudeltaan tilaa otta-y _ vaa, eikä vaadi pakkausmateriaaleja ja pakkausastioita ’· 35 yksinomaiseen käyttöön sitä varten, niin että voidaan ’...· käyttää muiden sokerialkoholien pakkausmateriaaleja tai · pakkausastioita, eikä suuria tiloja tai kuljetuslaittei- > n · · 25 109128 ta tarvita sen varastoimiseen tai kuljettamiseen; (b) jauheena se on painoltaan raskasta, ja siten hieno jauhe ei helposti leviä ympäriinsä, joten sitä voidaan 5 käyttää monenlaisiin sovellutuksiin; ja (c) sillä on tiivis kiderakenne, niin että siitä suoraan lyömällä valmistettu tabletti on kovuudeltaan erinomainen.
10 Tämän keksinnön maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmistusmenetelmän mukaan voidaan siis valmistaa maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, jolla on parantuneet fysikaaliset ominaisuudet, hyvin lyhyessä ajassa yksinkertaisia menetelmiä käyttäen ilman monimut-15 kaisla toimenpiteitä, ja siten voidaan välituotteiden säilytystiloja ja -astioita, joita kiteytyksen kestäessä käytetään, voimakkaasti pienentää, niin että voidaan helposti suorittaa menetelmän automatisointi.

Claims (9)

  1. 26 1 09 1 28 \ ! $
  2. 1. Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, 5 a) jolla on hienonnettu ja suhteellisen tiivis kiderakenne, joka voidaan havaita pyyhkäisy elektronimikroskoopilla suurennusvoimakkuuden ollessa 1,000 kertainen, b) kyseisen maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seok-10 sen, jonka hiukkaskoko on välillä 50 mesh - 20 mesh, näennäinen ominaispaino on alueella 0,650 - 0.750, ja c) kyseisen maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen , jonka hiukkaskoko on välillä 50 mesh - 20 mesh, 15 öljyn absorptiokyky on alueella 7,0$ - 17»$.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen maltitolia sisältävä ,,· kiinteä kiteinen seos, jossa kiinteä aineosa sisältää maltitolia alueella 80 - 98$ painosta, sorbitolia alueel-.* 20 la 0,5 - 15$ painosta sekä maltotritolia ja sokerialko- : ·,· hole ja, joiden polymeroitumisaste ei ole pienempi kuin maltotritolilla eli DP = 3, alueella 1.5 - 10$ painosta.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen maltitolia sisältävä ,···, kiinteä kiteinen peop, joka on ;;; 25 valmistettu syöttämällä maltitolin vesiliuosta suulake- ;·’ puristimeen, joka on varustettu pidennetyillä jäähdytys- v**· : ‘-ja sekoitus vyöhykkeillä, jäähdyttäen ja sekoittaen mal- : titolin yesiliuosta ymppäyskiteiden läsnä ollessa malti- tolitahtaan muodostamiseksi, sekä suulakepuristamalla 30 kyseistä tahdasta suukappaleesta jatkuvatoimisesti. < I Patenttivaatimuksen 1 mukainen maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, joka on valmistettu syöttämällä jatkuvasti maltitolin vesiliuosta, jonka pitoisuus on alueella 80 - 98$ painosta ja 35 maltitolin pitoisuus kiinteässä aineosassa alueella 80 -99$ painosta, suulakepuristimen, joka on varustettu pidennetyillä jäähdytys- ja sekoitusvyöhykkeillä, ensim- 27 1 09 1 28 maiseen vyöhykkeeseen, jäähdyttäen ja sekoittaen maltito-lin vesiliuosta 50 - 90°C:een, suorittamalla jatkuvasti tai panoksittain ymppäyskiteiden lisääminen ja sekoittaminen määrässä 3 - 80$ painosta laskettuna toiseen 5 vyöhykkeeseen suulakepuristetusta määrästä, jossa toisessa vyöhykkeessä kyseinen maltitolin vesiliuos on jäähdytetty lämpötilaan 50 - 80°G, edelleen jatkaen jäähdyttämistä ja sekoittamista jatkuvatoimisessa kolmannessa vyöhykkeessä, jäähdyttäen ja sekoittaen lämpötilaan 25 -60°C viimeisessä vyöhykkeessä, ja jatkuvasti suulakepu-ristaen näin muodostunutta maititolitahdasta suulakepuristimen suukappaleestae
  5. 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos, joka on valmistettu suorittamalla 15 peräkkäin seuraavat vaiheet: . · a) ensimmäinen vaihe, jossa maltitolin vesiliuosta, jon ka pitoisuus on 80 - 98$ painosta ja kiinteän aineosan kokoomuksessa on 0.5 - 15$ painosta sorbitolia, 80 -20 g8$ painosta maltitolia ja 1.5 - 10$ painosta maltotri- ;··’ tolia ja sokerialkoholeja, joiden molekyylipaino ei ole '· pienempi kuin maltotritolin (DP - 3), jatkuvasti syöte- ‘ tään ensimmäiseen vyöhykkeeseen, joka on varustettu pi dennetyllä jäähdytys- ja sekoitusvyöhykkeellä, jäähdyttäen : ‘ 25 sekoittaen lämpötilaan 50 - 90°C, lisätään ja sekoite- taan‘ymppäyskiteitä määrässä 3 - 80$ painosta toiseen -vyöhykkeeseen suulakepuristetusta määrästä laskettuna, jossa toisessa vyöhykkeessä lämpötila on 50 - 80°G, jat-p' kuvatoimisesti tai panoksittain, jäähdyttämistä ja se- ;·*: 30 koittamista jatketaan edelleen jatkuvatoimisessa kolnian- nessa vyöhykkeessä, seos jäähdytetään ja sekoitetaan lämpötilaan 25 - 60°C viimeisessä vyöhykkeessä, ja muodostunut maltitolitahdas suulakepuristetaan suulakepuristimen suukappaleesta, b) toinen vaihe, jossa kyseinen suulakepuristettu maltitolitahdas kypsytetään 15 - 80°G:ssä 5-30 minuutin ajan, ja 35 109128 28 c) kolmas vaihe, jossa kypsytetty maltitolitahdas jauhetaan karkeasti, kuivataan lämpötilassa 80 - 115°C 60 minuutin ajan tai kauemmin, jauhetaan hienoksi ja luokitellaan. 5
  6. 6. Menetelmä maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmistamiseksi, joka käsittää maltitolin vesi-liuoksen syöttämisen jatkuvasti suulakepuristimeen, joka on varustettu pidennetyillä jäähdytys- ja sekoitusvyöhyk- 10 keillä, maltitolitahtaan tuottamisen jäähdyttäen ja sekoittaen kyseistä maltitolin vesiliuosta ymppäyskiteiden läsnä ollessa, ja jatkuvasti suulakepuristaen kyseistä maltitolitahdasta suukappaleesta.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä maltitolia 15 sisältävän kiinteän kiteisen I seoksen valmistamiseksi, joka käsittää maltitolin vesi- . liuoksen, jonka pitoisuus on alueella 80 - 98$ painosta ja maltitolipitoisuus kiinteässä aineosassa alueella 80 - 99$ painosta, syöttämisen suulakepuristimen, joka 20 on varustettu pidennetyillä jäähdytys- ja sekoitusvyö- hykkeillä, ensimmäiseen vyöhykkeeseen, sen jäähdyttämisen ja sekoittamisen 50 - 90°C:een, jatkuvatoimisesti tai pa-· noksittain ymppäyskiteiden lisäämisen ja sekoittamisen määrässä 5 - 80$ painosta toiseen vyöhykkeeseen suulakepuristetusta 25 määrästä laskettuna, jossa toisessa vyöhykkeessä kyseinen mal-.···. titolin vesiliuos on jäähdytetty 50 - 80°C:een, edelleen jat kuvan jäähdyttämisen ja sekoittamisen jatkuvatoimisessa kolmannessa vyöhykkeessä, jäähdyttämisen ja sekoittami-sen lämpötilaan 25 - 60°C viimeisessä vyöhykkeessä, ja ·;·· 30 näin saadun maltitolitahtaan suulakepuristamisen jatku- . vasti suulakepuristimen suukappaleesta. '8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen menetelmä ma!tltel in sisältävän kiinteän kirvisen seoksen valmistamiseksi, joka on valmistettu suoritta-35 maila peräkkäin seuraavat vaiheet: a) ensimmäinen vaihe, jossa maltitolin vesiliuos, jonka 29 109128 i i pitoisuus on 80 - 98% painosta, ja jonka kiinteän aineosan koostumuksessa on 80 - 98% painosta maltitolia, syötetään jatkuvasti ensimmäiseen vyöhykkeeseen, joka on varustettu pidennetyllä jäähdytys- ja sekoitusvyöhyk-5 keellä, suoritetaan jäähdyttäminen ja sekoittaminen 50 - 90°C:n lämpötilaan, lisätään ja sekoitetaan ymp-päyskiteitä määrässä 3 - 80% painosta laskettuna suula-kepuristetusta määrästä jatkuvatoimisesti tai panoksit-tain toiseen vyöhykkeeseen, jossa lämpötila on 50 - 80°C, 10 jäähdyttämistä ja sekoittamista jatketaan edelleen jatkuvatoimisessa kolmannessa vyöhykkeessä, seos jäähdytetään ja sekoitetaan lämpötilaan 25 - 60°C viimeisessä vyöhykkeessä, ja muodostunut maltitolitahdas suulake-puristetaan suulakepuristimen suukappaleesta. 15 b) toinen vaihe, jossa kyseinen suulakepuristettu malti-tolitahdas kypsytetään 15 - 80°C:ssa 5-30 minuuttia, ja 20 c) kolmas vaihe, jossa kypsytetty maltitolitahdas sitten i‘\ jauhetaan karkeasti, kuivataan lämpötilassa 80 - 115°C 60 .minuuttia tai kauemmin, jauhetaan hienoksi ja luo-'·’ ’ kiteilaan. • < «
  8. 9. Menetelmä maltitolia sisältävän kiinteän kiteisen seoksen valmistamiseksi minkä tahansa patenttivaatimuk-- sista 6-8 mukaisesti, jossa· maltitolin vesiliuoksella .·>·, on koostumus, joka sisältää 0.5 - 15% painosta sorbi- tolia, 80 -98% painosta maltitolia sekä 1.5 - 10% pai-’”* 30 nosta maltotritolia ja sokerialkoholeja, joiden mole- kyylipaino ei ole pienempi kuin maltotritolilla (DP = 3). 30 109128
FI920807A 1990-06-25 1992-02-24 Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos ja menetelmä sen valmistamiseksi FI109128B (fi)

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP16414890 1990-06-25
JP16414890 1990-06-25
JP5321191 1991-02-26
JP5321191 1991-02-26
PCT/JP1991/000690 WO1992000309A1 (en) 1990-06-25 1991-05-23 Molasses-containing maltitol crystal and production thereof
JP9100690 1991-05-23

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI920807A0 FI920807A0 (fi) 1992-02-24
FI109128B true FI109128B (fi) 2002-05-31

Family

ID=26393927

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI920807A FI109128B (fi) 1990-06-25 1992-02-24 Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos ja menetelmä sen valmistamiseksi

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5354856A (fi)
EP (1) EP0491953B1 (fi)
KR (1) KR970002596B1 (fi)
AU (1) AU643528B2 (fi)
CA (1) CA2065301C (fi)
DE (1) DE69125803T2 (fi)
FI (1) FI109128B (fi)
WO (1) WO1992000309A1 (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0561585B1 (en) * 1992-03-17 1997-05-28 Kabushiki Kaisha Ueno Seiyaku Oyo Kenkyujo Method for manufacturing powdery crystalline maltitol
GB9422154D0 (en) 1994-11-03 1994-12-21 Euro Celtique Sa Pharmaceutical compositions and method of producing the same
US5965161A (en) 1994-11-04 1999-10-12 Euro-Celtique, S.A. Extruded multi-particulates
IL117623A (en) * 1995-03-29 2000-01-31 Roquette Freres Maltitol composition and its preparation
FR2732343B1 (fr) * 1995-03-29 1997-06-13 Roquette Freres Composition de maltitol et son procede de preparation
JP3602903B2 (ja) * 1995-05-02 2004-12-15 東和化成工業株式会社 結晶マルチトール及びそれを含有する含蜜結晶の製造方法
US6123980A (en) * 1997-12-01 2000-09-26 Imperial Sugar Company Preparing granulated sugar blends and products
JP3624672B2 (ja) * 1998-01-27 2005-03-02 株式会社林原生物化学研究所 無水結晶マルチトールの連続的製造方法及び製造装置
DE19918325A1 (de) 1999-04-22 2000-10-26 Euro Celtique Sa Verfahren zur Herstellung von Arzneiformen mit regulierter Wirkstofffreisetzung mittels Extrusion
CA2381661C (en) 2000-07-05 2010-02-16 Kabushiki Kaisha Ueno Seiyaku Oyo Kenkyusho Crystalline mixture solid containing maltitol and preparation therefor
FR2826239B1 (fr) 2001-06-25 2005-02-25 Roquette Freres Procede de drageification dure ameliore
EP1440975A1 (en) * 2001-10-31 2004-07-28 Kabushiki Kaisha Ueno Seiyaku Oyo Kenkyusho Maltitol crystal containing crystal of saccharide except maltitol and method for production thereof
JP4212103B2 (ja) * 2002-06-19 2009-01-21 上野製薬株式会社 結晶状マルチトールの製造方法
FI20021312A (fi) 2002-07-03 2004-01-04 Danisco Sweeteners Oy Polyolikoostumusten kiteyttäminen, kiteinen polyolikoostumustuote ja sen käyttö
CN1860125B (zh) * 2003-10-21 2012-03-21 嘉吉有限公司 固化麦芽糖醇的制备方法及其在食品和药品中的应用

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4789559A (en) * 1981-02-12 1988-12-06 Kabushiki Kaisha Hayashibara Seibutsu Kagaku Kenkyujo Anhydrous crystals of maltitol and the whole crystalline hydrogenated starch hydrolysate mixture solid containing the crystals, and process for the production and uses thereof
JPS57134498A (en) * 1981-02-12 1982-08-19 Hayashibara Biochem Lab Inc Anhydrous crystalline maltitol and its preparation and use
FR2575179B1 (fr) * 1984-12-20 1987-02-06 Roquette Freres Procede de preparation de maltitol cristallise
FR2575180B1 (fr) * 1984-12-20 1987-02-06 Roquette Freres Produit a haute teneur en maltitol, ses applications et son procede de fabrication
FR2581999B1 (fr) * 1985-05-15 1988-08-12 Roquette Freres Procede et installation de production de maltitol cristallise
FR2588005B1 (fr) * 1985-10-02 1987-12-11 Roquette Freres Maltitol poudre directement compressible et son procede de preparation
IT1223398B (it) * 1987-12-01 1990-09-19 Sirac Spa Procedimento per la preparazione di lattulosio cristallino ad alta purezza
JP2696537B2 (ja) * 1988-10-28 1998-01-14 東和化成工業株式会社 高純度マルトースの製造方法
DK174749B1 (da) * 1988-11-22 2003-10-20 Leaf Oy Fremgangsmåde til fremstilling af et hårdt konfektureprodukt
FR2661192B1 (fr) * 1990-04-20 1992-07-24 Fives Cail Babcock Procede et installation pour la production en continu de cristaux de sucre.

Also Published As

Publication number Publication date
CA2065301A1 (en) 1991-12-26
WO1992000309A1 (en) 1992-01-09
KR970002596B1 (en) 1997-03-06
US5354856A (en) 1994-10-11
CA2065301C (en) 2001-10-16
AU643528B2 (en) 1993-11-18
AU7891991A (en) 1992-01-23
FI920807A0 (fi) 1992-02-24
EP0491953A4 (en) 1992-12-02
DE69125803D1 (de) 1997-05-28
EP0491953B1 (en) 1997-04-23
EP0491953A1 (en) 1992-07-01
DE69125803T2 (de) 1997-07-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI109128B (fi) Maltitolia sisältävä kiinteä kiteinen seos ja menetelmä sen valmistamiseksi
DE69123123T2 (de) Eine physikalische Form von N-[4-[5-(Cyclopentyloxycarbonylamino)-1-methyl-indol-3-ylmethyl]-3-methoxybenzoyl]-2-methylbenzolsulfonamid, ein Verfahren zu dessen Herstellung und es enthaltende pharmazeutische Zusammensetzungen
US5583215A (en) Crystalline mixture solid containing maltitol and a process for preparing it
CN106604721B (zh) 固体清凉剂的制备方法
US4802926A (en) Spray dried lactose and process for preparing the same
US8101806B2 (en) Granulated sorbitol and process for its preparation
JPH0118088B2 (fi)
EP1965766A1 (de) Verfahren zur herstellung von vitamin e-adsorbaten
JP3166102B2 (ja) マルチトール含蜜結晶
EP0268247B1 (en) Calcium hypochlorite compositions and process for preparation thereof
EP1064293A1 (en) Crystallization of lactitol, crystalline lactitol product and use thereof
US3221029A (en) Autogenous, vitamin e active beadlet product and process
US20170368521A1 (en) Method for storing cooling agents
EP1440975A1 (en) Maltitol crystal containing crystal of saccharide except maltitol and method for production thereof
KR100327679B1 (ko) 미세과립을제조하는방법
US6755914B2 (en) Crystalline mixture solid composition and preparation thereof
EP3228634B1 (en) Method for producing water-soluble nonionic cellulose ether powder having high bulk density
WO2002002581A1 (fr) Cristal de maltitol contenant de la melasse et procede de production associe
CN117088925A (zh) 一种化合物晶型及其制备、组合物和用途
DD249153A3 (de) Verfahren zur Verbesserung des Förderverhaltens von Hefetrockenprodukten
JPH0250937B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MITSUBISHI SHOJI FOODTECH CO., LTD

Free format text: MITSUBISHI SHOJI FOODTECH CO., LTD