FI108686B - Bias-jännitteen säätö - Google Patents

Bias-jännitteen säätö Download PDF

Info

Publication number
FI108686B
FI108686B FI992827A FI19992827A FI108686B FI 108686 B FI108686 B FI 108686B FI 992827 A FI992827 A FI 992827A FI 19992827 A FI19992827 A FI 19992827A FI 108686 B FI108686 B FI 108686B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
component
ldmos
err
error signal
arrangement
Prior art date
Application number
FI992827A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI19992827A (fi
Inventor
Jonas Lundell
Original Assignee
Nokia Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Corp filed Critical Nokia Corp
Priority to FI992827A priority Critical patent/FI108686B/fi
Priority to US10/169,196 priority patent/US7078967B2/en
Priority to PCT/FI2000/001133 priority patent/WO2001050594A1/en
Priority to AU23802/01A priority patent/AU2380201A/en
Publication of FI19992827A publication Critical patent/FI19992827A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108686B publication Critical patent/FI108686B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03FAMPLIFIERS
    • H03F1/00Details of amplifiers with only discharge tubes, only semiconductor devices or only unspecified devices as amplifying elements
    • H03F1/30Modifications of amplifiers to reduce influence of variations of temperature or supply voltage or other physical parameters
    • H03F1/301Modifications of amplifiers to reduce influence of variations of temperature or supply voltage or other physical parameters in MOSFET amplifiers
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03FAMPLIFIERS
    • H03F1/00Details of amplifiers with only discharge tubes, only semiconductor devices or only unspecified devices as amplifying elements
    • H03F1/32Modifications of amplifiers to reduce non-linear distortion
    • H03F1/3223Modifications of amplifiers to reduce non-linear distortion using feed-forward
    • H03F1/3229Modifications of amplifiers to reduce non-linear distortion using feed-forward using a loop for error extraction and another loop for error subtraction

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Nonlinear Science (AREA)
  • Amplifiers (AREA)

Description

1 n P < o f, ^ I J o \.r \J c,:
Bias-jännitteen säätö
Keksinnön tausta
Keksintö liittyy menetelmään ja järjestelyyn LDMOS-puolijohdekom-ponentin optimaalisen toimintapisteen säilyttämiseksi stabiilina. Keksintö on 5 erityisen käyttökelpoinen myötäkytketyssä vahvistinjärjestelyssä.
Erityisesti laajakaistaisissa vahvistimissa ja tehovahvistimissa vahvistimen epälineaarisuudet aiheuttavat vääristymää ulostulosignaaliin. Kuvio 1 esittää intermodulaatiotulon muodostumista (IM-tulot), joka aiheuttaa vääristymistä ulostulosignaaliin. Vääristymätön sisäänmenosignaali 12, joka koostuu 10 kahdesta taajuuskomponentista ω1 ja ω2, syötetään vahvistimeen 14. Vahvistimen 14 ulostulossa ilmenee vääristynyt signaali 16, joka sisältää halutut sig-naalikomponentit taajuuksilla ω1 ja ω2 ja myös kaksi hyvin ei-toivottua signaa-likomponenttia toivottujen signaalikomponenttien lähellä taajuuksilla 2*ω1 - ω2 ja 2*co2 - ω1. Nämä ei-toivotut signaalit saattavat ilmaantua halutulla signaali-15 kaistalla, ja siten korruptoida ulostulosignaalia.
LDMOS (Laterally Diffused Metal Oxide Semiconductor) -komponentit ovat suhteellisen uusia puolijohdekomponentteja, joilla on parannettuja ominaisuuksia verrattuna tavanomaisiin puolijohdekomponentteihin. Esimerkiksi niillä on parannettu IM-suorituskyky eli ne tuottavat vähemmän IM-tuloja 20 samalla sisäänmenoteholla kuin perinteiset puolijohdekomponentit. Tyypillisiä tavanomaisten puolijohdekomponenttien ja LDMOS-komponenttien sisäänme-noteho/IM-tulo käyriä kuvataan kuviossa 2 katkoviivalla ja jatkuvalla viivalla vastaavasti. Perinteisessä puolijohde-komponentissa IM-tulojen määrä kasvaa sisäänmenotehon kasvaessa. LDMOS-komponentin etu on, että sillä on opti-25 maalinen toimintapiste nimeltä "sweet point", joka tuottaa optimaalisen si-säänmenoteho/IM-tulo -suhteen.
LDMOS-komponentin ominaisuudet tekevät niistä erityisen hyvin soveltuvia tehovahvistimiin. Kuitenkaan niitä ei käytetä laajasti tällä hetkellä. Eräs syy tähän on huomattava gate-source, Vgs, bias-jännitteen luisuminen. 30 Vgs on DC-jännite, jota käytetään tietyn drain-source, Ids, lepovirran järjestämiseen. Toimintapisteen "sweet point" sijainti sisäänmenotehoakselilla kuviossa 2 riippuu tästä lepovirrasta. Siksi jännitettä Vgs voidaan käyttää asettamaan "sweet point" eli optimaalinen toimintapiste haluttuun sisäänmenotehotasoon. Kuitenkin mikäli Vgs pidetään stabiilina Idq vähenee ajan kuluessa LDMOS-35 transistorien ikääntymisen seurauksena. Toisin sanoen tiettyä Idq-virtaa vastaava Vgs muuttuu ajan myötä. Tämän tyyppinen bias-jännitteen luisuminen 108686 2 transistorin ikääntymisen johdosta ilmenee myös "normaalissa" puolijohdekomponentissa, mutta erityisen huomattava ongelma se on LDMOS-transistoreissa. Siksi menetelmää virran Idq pitämiseksi stabiilina tarvitaan LDMOS-komponentteja varten, jotta niiden "sweet point" voidaan pitää halutul-5 la signaalitasolla. Tämä tavoite voidaan saavuttaa vähentämällä jännitteen Vgs luisumista tai säätämällä jännitettä Vgs virran Idq pitämiseksi stabiilina.
Eräs mahdollinen menetelmä jännitteen Vgs luisumisen vähentämiseksi on "kuluttaa" LDMOS-komponentti ennen kuin niitä käytetään, koska lui-sumisilmiö on huomattavin LDMOS-komponentin käytön alussa. Tämän pro-10 seduurin haitta on, että se vähentää komponentin elinaikaa. Lisäksi "kuluttaminen" on vaikeaa ja kallista implementoida.
Koska jännitteen Vgs luisumista on vähennetty enemmän kuin 25%:sta 5%:iin 900 MHz:n osilla ja 12 %:iin - 15%:iin 2 GHz:n osilla komponenttitoimittajien toimesta, luisumisen ongelma on vähentynyt. Kuitenkaan on-15 gelma ei ole hävinnyt, koska 10 %:n luisuminen voi tuottaa 5 dB:n- 10 dB:n IM-tuloja, joka on yhä suhteellisen paljon lineaarisessa vahvistimessa.
Yksi ehdotettu menetelmä jännitteen Vgs säätämiseksi virran Idq pitämiseksi stabiilina on mitata Idq ja tehdä Vgs-säätöjä mitatun ldq:n perusteella. Ongelmana tämän tyyppisessä järjestelyssä on, että vahvistin täytyy sulkea 20 mittauksen ajaksi. Lisäksi transistorin ominaisuuksilla, jotka muuttuvat yhdestä transistorista toiseen, on vaikutus mittaustuloksiin.
Keksinnön lyhyt selostus
Keksinnön tavoitteena on kehittää menetelmä ja järjestely virran Idq pitämiseksi stabiilina LDMOS-komponentissa siten, että yllä mainitut ongelmat 25 saadaan ratkaistua tai niitä voidaan lieventää. Keksinnön tavoite saavutetaan menetelmällä ja järjestelmällä, joille on tunnusomaista se, mitä sanotaan itsenäisissä patenttivaatimuksissa. Keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimusten kohteena.
Keksinnössä LDMOS-komponentin bias-jännitettä Vgs säädetään 30 komponentin virran Idq pitämiseksi stabiilina ja siten komponentin optimaalisen toimintapisteen, eli "sweet pointin" ylläpitämiseksi stabiilina. Keksinnössä käytetään menetelmää, joka on tunnettu myötäkytketyn vahvistimen järjestelystä. Myötäkytketty vahvistinjärjestely on eräs mahdollinen ratkaisu korkean tehovahvistuksen, suuren tehokkuuden ja matalan vääristymän aikaansaami-35 seksi. Myötäkytketyssä vahvistinjärjestelyssä järjestelyn ulostulosignaalissa olevaa vääristymää vähennetään erottamalla virhesignaalikomponentti vahvis- 108686 3 timen ulostulosignaalista ja sitten vähentämällä tämä virhesignaalikomponentti vahvistimen ulostulosignaalista, joka sisältää virhesignaalikomponentin. Siten virhesignaalikomponentit poistavat toisensa ja jäljelle jäävä ulostulosignaali sisältää huomattavasti vähemmän vääristymää kuin vahvistimen alkuperäinen 5 ulostulosignaali.
Keksinnön mukaan tämän tyyppistä erillistä virhesignaalikompo-nenttia käytetään LDMOS-komponentin Vgs:n säätämiseen LDMOS-kompo-nentin optimaalisen toimintapisteen säilyttämiseksi stabiilina. Virhesignaalikomponentin absoluuttinen arvo LDMOS-komponentin ulostulossa määrite-10 tään ja Vgs.ää säädetään vasteellisesti tähän virhesignaalikomponenttiin siten, että virhesignaalikomponentti LDMOS-komponentin ulostulossa saavuttaa mi-niminsä.
Keksintö tarjoaa yksinkertaisen tavan säätää LDMOS-komponentin toimintapistettä. Keksintö sopii erityisen hyvin myötäkytkettyyn vahvistinjärjes-15 telyyn, koska se käyttää virhesignaalia joka on jo muodostettu myötäkytketys-sä järjestelyssä ja siksi tarvitaan vain harvoja lisäkomponentteja. Keksinnön edullisen suoritusmuodon etuna on myös se, että vahvistinta ei tarvitse täysin sulkea Vgs-säädön aikana.
Kuvioiden lyhyt selostus 20 Keksintöä selostetaan nyt lähemmin edullisten suoritusmuotojen yh- : '·· teydessä, viitaten oheisiin piirroksiin, joista:
Kuvio 1 esittää IM-tulojen muodostumista, .y; Kuvio 2 esittää tyypillistä tavanomaisen puolijohdekomponentin ja : LDMOS-komponentin sisääntuloteho/IM-tulo -käyriä, .·:·! 25 Kuvio 3A on lohkokaavio, joka kuvaa keksinnön mukaista järjeste- ,··;*; lyä’ * ’ Kuvio 3B on lohkokaavio, joka kuvaa keksinnön edullista suoritus muotoa, ’ : Kuvio 4 on lohkokaavio, joka kuvaa keksinnön toista edullista suori- ... · 30 tusmuotoa, . · . : Kuvio 5 on vuokaavio, joka kuvaa Vgs-säätölohkon toimintaa kek- ^ » sinnön mukaisesti.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Keksintöä voidaan soveltaa LDMOS-komponentin bias-jännitteen 35 säätöön. Seuraavassa keksinnön edulliset suoritusmuodot kuvataan myötä- 108686 4 kytketyn järjestelyn avulla, mutta keksintöä ei ole rajoitettu myötäkytkettyyn järjestelyyn. Kuvioissa käytetään samoja viitenumerolta ekvivalenttisille komponenteille.
Kuvio 3A kuvaa keksinnön mukaisen järjestelyn lohkokaaviota sisäl-5 täen LDMOS-komponentin 32, virhesignaalin erottamisvälineet 30 ja jännitteen Vgs säätövälineet 39. LDMOS-komponentti 32 vastaanottaa sisäänmenosig-naalin In ja tuottaa tämän sisäänmenosignaalin In perusteella ulostulosignaalin, joka signaali sisältää vääristymää. Tämä LDMOS-komponentin ulostulosignaali kytketään virhesignaalin erottamisvälineisiin 30 yhdessä sisään-10 menosignaalin In kanssa. Virhesignaalin erottamisvälineet 30 tuottavat vir-hesignaalinkomponentin err joka kytketään Vgs-säätövälineisiin 39. Virhesig-naalikomponentin err, perusteella Vgs-säätövälineet säätävät LDMOS-komponentin 32 Vgs.ää LDMOS-komponentin toimintapisteen pitämiseksi stabiilina.
15 Kuvio 3B kuvaa keksinnön edullista suoritusmuotoa sisältäen pe- rusmyötäkytketyn järjestelyn 31 ja Vgs-säätövälineet 39. Myötäkytketty järjestely sisältää LDMOS-vahvistimen 32, vaimennusvälineet 35, ajan (viive) säätö-välineet 33 ja 36, summaimet 34 ja 37 ja virhesignaalivahvistimen 38. Si-säänmenosignaali In kytketään LDMOS-vahvistimen 32 sisäänmenoon. Vir-20 hesignaalikomponentin err saamiseksi sisäänmenosignaalia säädetään ajassa (viivästetään) ajan säätövälineillä 36 signaalin A tuottamiseksi ja LDMOS-: '·· vahvistimen 32 ulostulosignaalia vaimennetaan vaimennusvälineillä 35 signaa-
Iin B saamiseksi. Tällä tavalla signaaleina A ja B, jotka syötetään sum-. Y: maimeen 37, on yhtä suuret amplitudit ja 180 asteen vaihe-ero suhteessa toi- : 25 siinsa, ja virhesignaalikomponentti err saadaan summaimen 37 ulostulona.
Ulostulosignaalin Uout saamiseksi, jossa virhesignaalikomponentti on poistet-tu, virhesignaalikomponenttia err vahvistetaan virhesignaali-vahvistimella 38 signaalin C saamiseksi, ja LDMOS-vahvistimen 32 ulostulosignaalia sääde- , tään ajassa (viivästetään) ajan säätövälineillä 33 signaalin D saamiseksi. Täi- > < * * · 30 lä tavoin signaaleilla C ja D, jotka syötetään summaimeen 34 on yhtä suuret 1 » amplitudit ja 180 asteen vaihe-ero suhteessa toisiinsa, ja ulostulosignaali Out, jossa virhesignaalikomponentti on vähennetty, saadaan summaimen 34 ulos-:··· tulona.
Kuviossa 3 esitetyn suoritusmuodon mukaan virhesignaalikompo-• ’ 35 nentti err kytketään myös Vgs säätövälineisiin 39. Vgs -säätövälineet tuottavat , 108586 o LDMOS-vahvistimen 32 Vgs.n virhesignaalikomponentin err perusteella kuten jäljempänä kuvataan kuvion 5 yhteydessä.
Kuvio 4 kuvaa keksinnön toista edullista suoritusmuotoa sisältäen myötäkytketyn järjestelyn 40 ja Vgs-säätövälineet 39. Myötäkytketty järjestely 5 40 sisältää LDMOS-vahvistimen 32, summaimet 34 ja 37, ajan (viive) säätövä- lineet 33 ja 36 ja virhesignaalivahvistimen 38, jotka kaikki toimivat olennaisesti samalla tavalla kuin kuvion 3B järjestelyssä. Vahvistus/vaihe -säätövälineet 41 on lisätty sisääntulosignaalin In vaiheen ja vahvistuksen A säätämiseksi ennen vahvistusta. Lisäksi järjestely 40 sisältää alaskonvertoivan välineen 44 vir-10 hesignaalin ja sisäänmenosignaalin konvertoimiseksi matalammalle taajuudelle, ja A/D-muuntimet 45 ja 46 vastaavien alaskonvertoitujen signaalien konvertoimiseksi numeeriseen muotoon DSP-prosessointia varten. Vasteena A/D -muuntimien 45 ja 46 ulostulosignaaleihin signaalin prosessointivälineet 47 tuottavat säätösignaalin, joka kytketään säätövälineisiin 41 pitopiirivälineiden 15 48 ja D/A-muuntimen 49 kautta.
Virhesignaalikomponentti err, joka saadaan A/D-muuntimen 45 ulostulona, kytketään myös Vgs säätövälineisiin 39. Vgs-säätövälineet tuottavat LDMOS-vahvistimen 32 Vgs:n virhesignaalikomponentin err perusteella. Virhesignaalikomponenttia err käsitellään numeerisessa tasossa Vgs-20 säätövälineillä, ja Vgs tuotetaan numeeriseen muotoon ja sitten konvertoidaan analogiseen muotoon Vgs-säätövälineillä.
Säätövälineiden toimintaa kuvioissa 3B ja 4 ei saa muuttaa Vgs-. ’ ·· säädön aikana, mutta muuten LDMOS-vahvistin 32 voidaan käyttää normaalis- V: ti. Toisin sanoen LDMOS-vahvistinta ei täydy kokonaan sulkea Vgs-säädön ai- 25 kana.
j’; Kuvio 5 on vuokaavio, joka kuvaa Vgs-säätövälineiden 39 mahdolli- ;·. sen implementoinnin toimintaa kuvioissa 3 ja 4. Tämä implementointi kokeilee useita Vgs-arvoja, kullakin yrityksellä ollessa yritysnumero N. Vaiheessa 51 . virhesignaalin err(N) järjestysnumerolla N tehotaso mitataan. Sitten jännitettä 30 Vgs kasvatetaan vaiheessa 52 ja virhesignaalin err(N+1) järjestysnumerolla N+1 tehotaso mitataan vaiheessa 53. Vaiheessa 54 virhesignaalien numeroilla N ja N+1 tehotasoja verrataan ja mikäli err(N) > err (N+1) lukua N kasvatetaan :··· vaiheessa 55 ja vaiheet 52 - 54 toistetaan. Muuten jännitettä Vgs ensin vä hennetään arvoon, joka vastaan virhesignaalia numerolla N vaiheessa 56 ja • 35 sitten vähennetään uudestaan vaiheessa 57. Seuraavaksi virhesignaalin ‘ ' err(N+1) järjestysnumerolla N+1 tehotaso mitataan vaiheessa 58 ja virhesig- 6 108586 naalien numeroilla N ja N+1 tehotasoja verrataan vaiheessa 59. Mikäli err(N) > err (N+1) numeroa N kasvatetaan vaiheessa 60 ja vaiheet 57 - 59 toistetaan. Muuten jännitettä Vgs kasvatetaan arvoon, joka vastaa virhesignaalia numerolla N vaiheessa 61. Toiminta lopetetaan vaiheessa 62, 5 Alan ammattilaiselle on ilmeistä, että tekniikan kehittyessä keksin nön perusajatus voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Keksintö ja sen suoritusmuodot eivät siten rajoitu yllä kuvattuihin esimerkkeihin vaan ne voivat vaihdella patenttivaatimusten puitteissa.
• «» » ·

Claims (2)

1. O o c •j I U u o ö 6 Patenttivaatim u kset 1. Menetelmä LDMOS-komponentin (32) optimaalisen toimintapisteen ylläpitämiseksi stabiilina, LDMOS-komponentin (32) tuottaessa ulostu-5 losignaalin, joka sisältää virhesignaalikomponentin (err) menetelmän käsitäes-sä, erotetaan virhesignaalikomponentti (err) LDMOS-komponentin (32) ulostulosignaalista, tunnettu siitä, että käytetään virhesignaalikomponenttia (err) LDMOS-komponentin (32) gate-source bias-jännitteen, Vgs, säätämiseksi LDMOS-komponentin 10 (32) optimaalisen toimintapisteen ylläpitämiseksi stabiilina. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että Vgs-jännitteen säätö käsittää vaiheen, jossa Vgs-jännitteelle asetetaan erilaisia arvoja kunnes virhesignaalikomponentti (err) saavuttaa miniminsä. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu 15 siitä, että menetelmää käytetään myötäkytketyssä vahvistinjärjestelyssä. 4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että bias-jännitettä säädetään ilman että LDMOS-komponentti 32 suljetaan täysin. 5. Järjestely LDMOS-komponentin (32) optimaalisen toimintapis-20 teen ylläpitämiseksi stabiilina, järjestelyn käsittäessä LDMOS-komponentin (32) sisäänmenosignaalin vastaanottamiseksi ja ulostulosignaalin tuottamisek-: " si sisäänmenosignaaliin perustuen ulostulosignaalin sisältäessä virhesignaali- . i komponentin (err) ja Λ: virhesignaalin erotusvälineet (30) virhesignaalikomponentin (err) .1 ·I 25 erottamiseksi ulostulosignaalista, tunnettu siitä, että järjestely : edelleen käsittää gate-source bias-jännitteen, Vgs, säätövälineet (39) virhesignaalikomponentin (err) vastaanottamiseksi sisäänmenona ja Vgs-jännitteen säätämiseksi vas-teellisenä virhesignaalikomponenttiin (err) ja Vgs-jännitteen järjestämiseksi 30 LDMOS-komponentille (32) LDMOS-komponentin (32) optimaalisen toimintapisteen ylläpitämiseksi stabiilina. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestely, tunnettu siitä, et- : tä Vgs-säätövälineet (39) on sovitettu toimimaan ilman että LDMOS- komponentti suljetaan täysin. 7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen järjestely, tunnettu sii tä, että järjestely sijaitsee myötäkytketyssä vahvistinjärjestelyssä. 108686 8. Jonkin patenttivaatimuksen 5-7 mukainen järjestely, tunnet-t u siitä, että järjestely on osa monikantoaaltovahvistinta. 10 1 08686 8. Arrangemang enligt nagot av patentkraven 5 - 7, känne-t e c k n a t av att arrangemanget är en del av en multibärvagsförstärkare.
1 O 8 ό 8 6 1/4 Fig 1 ^ ~ [ ί \.......................................: • ; \ a A . ! A A ! ! : ! : a a j : ω1 (o2 : : 2*col-co2 ω1 ω2 2*ω2-ω1 | *Ί2 *Ί6 IM-Tulot Fig
2 A normaali puolijohdekomponentti^^^____ / LDMOS "sweet point" LDMOS -komponentti ->. Sisäänmenoteho
FI992827A 1999-12-30 1999-12-30 Bias-jännitteen säätö FI108686B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992827A FI108686B (fi) 1999-12-30 1999-12-30 Bias-jännitteen säätö
US10/169,196 US7078967B2 (en) 1999-12-30 2000-12-21 Control of bias voltage
PCT/FI2000/001133 WO2001050594A1 (en) 1999-12-30 2000-12-21 Control of bias voltage
AU23802/01A AU2380201A (en) 1999-12-30 2000-12-21 Control of bias voltage

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992827 1999-12-30
FI992827A FI108686B (fi) 1999-12-30 1999-12-30 Bias-jännitteen säätö

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI19992827A FI19992827A (fi) 2001-07-01
FI108686B true FI108686B (fi) 2002-02-28

Family

ID=8555841

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI992827A FI108686B (fi) 1999-12-30 1999-12-30 Bias-jännitteen säätö

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU2380201A (fi)
FI (1) FI108686B (fi)
WO (1) WO2001050594A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7231191B2 (en) * 2001-09-28 2007-06-12 Powerwave Technologies, Inc. Spurious ratio control circuit for use with feed-forward linear amplifiers
WO2003069773A2 (en) * 2002-02-14 2003-08-21 Powerwave Technologies, Inc. Deed forward rf power amplifier with high efficiency main amplifier and highly linear error amplifier
FR2839165A1 (fr) * 2002-04-30 2003-10-31 Koninkl Philips Electronics Nv Appareil radioelectrique comportant un amplificateur pour signaux a radiofrequence, amplificateur pour signaux a radiofrequence et procede pour amplifier de tels signaux
US9843292B2 (en) * 2015-10-14 2017-12-12 Knowles Electronics, Llc Method and apparatus for maintaining DC bias

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2136749C (en) * 1993-03-26 1998-11-03 Richard K. Kornfeld Power amplifier bias control circuit and method
US5973564A (en) * 1998-04-02 1999-10-26 Burr-Brown Corporation Operational amplifier push-pull output stage with low quiescent current
US6107880A (en) * 1998-08-06 2000-08-22 Motorola, Inc. Method and apparatus for increasing the linearity of the phase and gain of a power amplifier circuit
US6069530A (en) * 1998-09-16 2000-05-30 Motorola, Inc. Apparatus and method for linear power amplification
US6111464A (en) * 1999-07-23 2000-08-29 Nokia Networks Oy Amplifier having bias circuit self-compensating for VGS process variation and IDS aging

Also Published As

Publication number Publication date
AU2380201A (en) 2001-07-16
WO2001050594A1 (en) 2001-07-12
FI19992827A (fi) 2001-07-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9030255B2 (en) Linearization circuit and related techniques
US5155448A (en) Feed-forward amplifier having increased compression point
US6392483B2 (en) Feed-forward amplifier
EP1041712B1 (en) Feedforward amplifier
US7440733B2 (en) Constant gain nonlinear envelope tracking high efficiency linear amplifier
US6522198B2 (en) Power amplifier having predistortion linearizer
JP4387936B2 (ja) 高周波用のドハティ型の高効率増幅器、およびその信号処理方法
US6931080B2 (en) Multiple stage and/or nested predistortion system and method
US20030042978A1 (en) Equalizer system and method for predistortion
US6028477A (en) Adaptive biasing in a power amplifier
JPH10242771A (ja) 改良フィ−ドフォワ−ド補正を利用する増幅器の線形化法
US6046635A (en) Dynamic predistortion compensation for a power amplifier
US6194964B1 (en) Predistorter having an automatic gain control circuit and method therefor
JP4425630B2 (ja) 通信ビルディングブロックのための適応線形化技法
KR20000029154A (ko) 마스크를 검출하는 증폭 시스템
CA2315577C (en) Adaptive gain and/or phase adjustment control system and method
JP3335907B2 (ja) 歪補償回路及び低歪半導体増幅器
FI108686B (fi) Bias-jännitteen säätö
JP3892725B2 (ja) 電力用デバイスのvgsドリフト及び熱補償のためのバイアス回路
US6531918B1 (en) Low cost, pilotless, feed forward compensation for a power amplifier
US7078967B2 (en) Control of bias voltage
US20070159245A1 (en) Apparatus for calibrating non-linearity of radio frequency power amplifier
JP2011015239A (ja) 増幅回路及び該増幅回路に用いられるバイアス調整方法
EP1349268B1 (en) MOS variable gain amplifier
EP1419573A1 (en) Linearised radio transmitter