FI106673B - Matkaviestimen kohdennusmenetelmä matkapuhelinjärjestelmässä - Google Patents

Matkaviestimen kohdennusmenetelmä matkapuhelinjärjestelmässä Download PDF

Info

Publication number
FI106673B
FI106673B FI935193A FI935193A FI106673B FI 106673 B FI106673 B FI 106673B FI 935193 A FI935193 A FI 935193A FI 935193 A FI935193 A FI 935193A FI 106673 B FI106673 B FI 106673B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frequencies
nol
mobile
frequency
mobile station
Prior art date
Application number
FI935193A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI935193A0 (fi
FI935193A (fi
Inventor
Walter Ghisler
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of FI935193A0 publication Critical patent/FI935193A0/fi
Publication of FI935193A publication Critical patent/FI935193A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106673B publication Critical patent/FI106673B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/08Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/04Reselecting a cell layer in multi-layered cells
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/34Reselection control
    • H04W36/36Reselection control by user or terminal equipment

Description

1 106673
Matkaviestimen kohdennusmenetelmä matkapuhelinjärjestel-mässä
Tekniikan ala 5 Keksintö koskee matkapuhelinjärjestelmään liittyvää menetelmää käsittäen matkaviestimen (MS) kohdentamisen (engl.: locating), joka matkapuhelinjärjestelmä sisältää tukiasemat (BS1, MT), jotka on kytketty matkapuhelinkeskukseen (MSC) ja joille on osoitettu haluttu määrä taa-10 juuksia.
Tekniikan taso
Tunnetuissa matkapuhelinjärjestelmissä, joissa on käytössä TDMA, toisin sanoen aikajakoinen monikäyttö, ja MAHO, toisin sanoen matkaviestimen avustama kanavanvaihto 15 (engl. Mobile Assisted Handoff), on kullakin tukiasemalla ohjauskanava, jonka signaalinvoimakkuuden matkaviestimet voivat mitata ja jonka taajuus mahdollistaa tunnistamisen lähettävän tukiaseman annetulla maantieteellisellä alueella. Esimerkkejä tällaisista järjestelmistä ovat eurooppa-20 lainen GSM-järjestelmä ja amerikkalainen järjestelmä, joka on spesifioitu standardin EIA/TIA IS-54 mukaisesti. Maa-järjestelmä voi määrätä matkaviestimen mittaamaan ja raportoimaan signaalinvoimakkuuden annetuilla taajuuksilla, mikä mahdollistaa niiden tukiasemien tunnistamisen, jotka 25 ovat lähinnä matkaviestintä.
SE-patenttihakemuksessa 90 013 129 on tuotu esiin matkapuhelinjärjestelmä, joka on tarkoitettu tilaajien käyttöön sekä sisällä että ulkona. Järjestelmä sisältää ulkoisen osajärjestelmän ja sisäisen osajärjestelmän. Si-30 säisessä osajärjestelmässä sovelletaan adaptiivista kana-. vanosoitusta, joka antaa sisäkäyttäjille pääsyn kaikille järjestelmässä oleville liikennekanaville. Lähettimen tehot ovat pieniä verrattuina lähetintehoihin ulkoisessa osajärjestelmässä, mikä mahdollistaa samojen liikennekana-35 vien käytön useissa rakennuksessa olevissa soluissa. Si- 2 106673 säilä kuhunkin soluun kuuluva ohjauskanava ei ole adaptiivinen vaan kiinteä, ja aivan samalla tavoin kuin ulkona olevissa soluissakin se tunnistaa matkaviestimen tukiaseman. Tämä matkaviestintäjärjestelmä sisältää suuren määrän 5 sisätiloissa olevia tukiasemia. Kiinteä ohjauskanava on haittapuoli, koska se altistuu helposti ulkoisesta järjestelmästä tuleville häiriöille eikä silloin vaihdu adaptii-visesti. Lisäksi maajärjestelmälle on vaikeaa tunnistaa selvästi sisällä oleva tukiasema kanavanvaihtoa varten 10 ohjauskanavien taajuuden perusteella, kun tilaaja raportoi puhelun aikana reuna-alueilla olevien tukiasemien ohjaus-kanavilla suoritetuista mittauksista. Tämä vaikeus voi esiintyä, kun tilaaja valitsee siirtymisen annetussa ulko-solussa olevalta kadulta johonkin useista mahdollisista 15 rakennuksista. Näissä rakennuksissa olevat sisätukiasemat täytyy silloin selvästi määrittää matkaviestimeltä raportoiduissa mittauksissa, mikä edellyttää, että ohjauskana-vataajuudet kaikissa näissä rakennuksissa ovat erilaiset.
Keksinnön selitys 20 Keksintö perustuu osittain sen tajuamiseen, että kiinteät sisätilatukiasemien ohjauskanavat edellä mainitussa adaptiivisessa sisätilajärjestelmässä ovat alttiita häiriöille, ja osittain sen tajuamiseen, että tulisi olla mahdollista turvallisesti tunnistaa sisätilatukiasemat, .. 25 kun lähtökohtana ovat matkaviestimeltä raportoidut mit taukset.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sisätila-tukiasemat, joihin tämän jälkeen viitataan aliasemina, joilla on ainoastaan liikennekanavia eikä lainkaan ohjaus-30 kanavia.
Keksinnön toisena tarkoituksena on ratkaista ali-aseman tunnistamisen ongelma varaamalla tähän tarkoitukseen jokin määrä taajuuksia kaikista niistä, jotka ovat matkaviestintäjärjestelmän käytettävissä. Kullekin aliase-35 malle maantieteellisen alueen sisällä on osoitettu näistä • < 3 106673 varatuista taajuuksista ainutkertainen sarja taajuuksia, joita ne säteilevät jatkuvasti. Vaikka tämä osoittaminen voi olla pysyvää, se on suositeltavimmin puolipysyvää ja sen komentaa järjestelmän matkapuhelinkeskus. Tämä mahdol-5 listaa huomion kohdistamisen paikallisiin häiriöolosuhtei siin ja muutos- tai modifiointitarpeisiin matkapuhelinverkon laajentamisen yhteydessä. Sen lisäksi että solussa käytetään tunnistustaajuuksia tunnistustarkoituksiin, näitä taajuuksia voidaan käyttää myös kuljettamaan liikennet-10 tä solussa. Keksinnölle ovat tunnusomaisia oheen liitetyissä patenttivaatimuksissa esitetyt piirteet.
Piirustusten lyhyt kuvaus
Keksinnön esimerkki sovellutusmuoto kuvataan nyt yksityiskohtaisemmin viitaten liittyviin piirustuksiin, 15 joista: kuvio 1 on kaavioesitys solukkomatkapuhelinjärjes-telmästä, kuvio 2 kuvaa aikavälejä aikajakoista radiosiirtoa varten, 20 kuvio 3 kuvaa aikavälissä lähetettyä signaalisek- venssiä, kuvio 4 kuvaa tukiasemaa ja aliasemia rakennuksessa ja kuvio 5 on vuokaavio, joka kuvaa keksinnöllistä ·. 25 menetelmää.
Keksinnön paras suoritusmuoto
Kuvio 1 kuvaa osaa solukkoinatkapuhelinjärjestelmästä, jossa on solut Cl, C2 ja C3. Kussakin soluista on vastaavasti tukiasemat BS1, BS2 ja BS3, jotka on kytketty 30 matkapuhelinkeskukseen MSC. Solussa Cl on rakennus 1, johon on asennettu yleisesti merkinnällä MT osoitetut ali-asemat, jotka on kytketty matkapuhelinkeskukseen MSC kaapelin 2 avulla. Tilaaja, joka kykenee ottamaan puheluita matkapuhelinjärjestelmän kautta matkaviestimestä MS, liik-35 kuu solussa Cl.
• « 4 106673
On toivottaavaa, että tilaajalle on mahdollista ottaa puhelu sekä ulkoa että rakennuksesta 1. Tulee myös olla mahdollista ottaa puhelu tai jatkaa keskustelua, kun matkaviestin siirtyy rakennukseen tai rakennuksesta ulos, 5 ilman että tilaajan tarvitsee kytkeä puhelua uudelleen manuaalisesti. Matkapuhelinjärjestelmässä tulee olla alhainen häiriötaso myös ohjauskanavilla, ja ennen kanavanvaihtoa sen tulee saada selvä matkaviestimien kohdentaminen sekä sisällä että ulkona. Toiveet täyttää keksinnön 10 mukainen matkapuhelinjärjestelmä.
Kuviossa 1 esitetylle matkapuhelinjärjestelmälle viranomaiset ovat varanneet taajuusalueen, joka on jaettu lukuisiin taajuuksiin tai yksittäisiin taajuuspareihin, joiden toista taajuutta käytetään kommunikointiin tukiase-15 miltä tai aliasemilta matkaviestimille, niin kutsuttuun downlink-yhteyteen, ja joiden toista taajuutta käytetään vastakkaiseen suuntaan niin kutsuttuun uplink-yhteyteen. Kukin taajuus on jaettu tunnetulla tavalla yksittäisiin aikaväleihin yksittäisiä puheluita varten, mihin viitataan 20 yleisesti merkinnällä TDMA, aika jakoinen monikäyttö. Tässä hakemuksessa termin liikennekanava tarkoituksena on identifioida jokin tällainen aikaväli annetulla taajuudella. Kuvio 2 kuvaa säännöllisesti esiintyviä aikavälejä 1 - N yhdelle taajuuspareista. Merkintä T osoittaa ajan ja mer-25 kintä Tl osoittaa aikavälin keston, kuvatussa sovellutus-muodossa aikavälin 10 keston. T2 identifioi ajan niiden kahden hetken välillä, jolloin aikaväli 10 lähetetään. Puheluita ja yhteyksien muodostamista varten matkapuhelinjärjestelmä, esimerkiksi sellainen kuin edellä mainitun 30 amerikkalaisen standardin EIA/TIA IS-54 järjestelmä, sisältää ohjauskanavat CC, joista puuttuu aikavälit ja jotka varaavat täyden taajuuden.
On huomattava, että termiä kanava käytetään joskus radiotekniikan yhteydessä osoittamaan lähettimen ja vas- ·’ « 5 106673 taanottimen välistä tilaa. Hakemuksessa ei käytetä sanan kanava tätä merkitystä.
Kuvio 3 kuvaa tunnettua signaalisekvenssiä, joka lähetetään aikaväleissä. Signaalisekvenssi on jaettu aloi-5 tussekvenssiin GR, tahdistussekvenssiin SYNC, kahteen da-tasekvenssiin Dl ja D2 sekä niihin liittyvään ohjaussek-venssiin SACHH, joka on varattu signaalitila ohjaussignaaleille. Edellä mainitussa amerikkalaisessa matkapuhelin-standardissa EIA/TIA IS-54 on spesifioitu vastaava aika-10 välien yhdistelmä.
Kuvio 4 kuvaa tukiasemaa BS1 ja rakennusta 1 solussa Cl yksityiskohtaisemmin. Rakennuksessa on kolme tilaa 3, joista kukin on varustettu vastaavasti aliasemalla MT1, MT2 ja MT3 näiden aliasemien ollessa kytketty matkapuhe-15 linkeskukseen MSC kaapelilla 2. Matkaviestin MS on esitetty kolmessa eri paikassa, joihin viitataan vastaavasti merkinnöillä A, B ja C. Tukiasemalla BS1 on pääsy kaikille järjestelmän liikennekanaville, joita osoitetaan adaptiivisesta ja täydelle taajuudelle, joka on ohjauskanava CC. 20 Matkaviestin MS kutsuu tukiasemaa BS1 ohjauskanavan CC avulla ja matkapuhelinkeskus MSC osoittaa puhelukanavan ohjauskanavan avulla. Kun vaihdetaan kanavia, komento uudelle puhelukanavalle lähetetään vanhalla puhelukanavalla. Nämä toiminnot suoritetaan tunnetulla tavalla, esimerkiksi '· 25 edellä mainitun amerikkalaisen matkapuhelinstandardin, joka kuitenkin toteaa ainoastaan kolme aikaväliä kuvion 2 osoittaman määrän N sijasta, mukaisesti. Määrää N aikaväliä käytetään kuvaamaan keksintöä, joka ei rajoitu amerikkalaiseen matkapuhelinstandardiin.
30 Keksinnön mukaan aliasemat MT1, MT2 ja MT3 ovat .· yksinkertaistettuja tukiasemia, joissa on joitakin lähe- tinvastaanottimia. Aliasemista puuttuu ohjauskanavat, mutta ne pystyvät lähettämään ja vastaanottamaan matkapuhelinjärjestelmän eri liikennekanavilla. Kaikista matkapuhe-35 linjärjestelmän käyttämistä liikennekanavataajuuksista, 6 106673 joihin tukiasemalla BS1 on pääsy, annettu määrä varataan tunnistustarkoituksiin. Kuvatun sovellutusmuodon tapauksessa on varattu kolmekymmentä taajuutta, joihin viitataan lähtien merkinnästä Nol ja päätyen merkintään No30 se mu-5 kaan lukien. Kullekin aliasemista MT1, MT2 ja MT3 on osoitettu ainutkertainen sarja näistä kolmestakymmenestä taajuudesta, jolloin kukin sarja sisältää viisi taajuutta. Kukin aliasema lähettää jatkuvasti viittä sille osoitettua taajuutta, ja koska nämä taajuudet muodostavat kullekin 10 aliasemalle ainutkertaisen taajuussarjan, matkaviestimen MS lähistöllä olevat aliasemat voidaan tunnistaa matkapuhelinkeskuksen MSC toimesta. Laajemmin katsoen tämän tunnistamisen suorittaa matkaviestin MS, joka mittaa kolmenkymmenen varatun taajuuden signaalinvoimakkuuden ja rapor-15 toi viisi voimakkainta signaalia matkapuhelinkeskukselle MSC. Tämä mahdollistaa sen, että tukiasema BS1 komentaa matkaviestimelle MS, kun se on sisällä, kanavanvaihdon lähimpänä sijaitsevalle aliasemalle. Tämä kanavanvaihto-menettely kuvataan alla tarkemmin.
20 Vastaavien ainutkertaisten taajuussarjojensa lisäk si aliasemilla MTl, MT2 ja MT3 on pääsy liikennekanaville puheluita varten. Nämä kanavat voivat olla pysyvästi osoitettuja. Keksinnön kuvatun esimerkkisovellutusmuodon mukaan matkapuhelinkeskus MSC osoittaa liikennekanavat perä-• 25 jälkeen adaptiivisesti. On huomattava, että adaptiivisen kanavanosoituksen tapauksessa aliasema voi käyttää liiken-nekanavataajuutena myös niitä taajuuksia, jotka kuuluvat aliaseman ainutkertaiseen taajuussarjaan identifiointitar-koituksia varten.
30 Kuvatun esimerkki sovellutusmuodon tapauksessa ali- .· asemille on muodostettu seuraavat ainutkertaiset taajuus- sarjat: MTl: taajuudet Nol, No2, No3, No4, No5, MT2: taajuudet Nol, No3, No4, No5, No6, 35 MT3: taajuudet Nol, No4, No5, No6, No7.
7 106673
On huomattava, että taajuus Nol on yhteinen aliase-mille. Aliasemilta MT1, MT2 ja MT3 tulevien sisätilasig-naalien voimakkuus on yleensä suurempi kuin tukiasemalta BS1 tulevien ulkoisten signaalien voimakkuus johtuen suh-5 teellisen lyhyistä sisätilaetäisyyksistä. Kuten jäljempänä yksityiskohtaisemmin kuvataan, matkapuhelinkeskus MSC voi määrittää, sijaitseeko matkaviestin MS ulkona vai rakennuksen sisällä, vertaamalla taajuuden Nol voimakkuutta kynnysarvoon. Taajuudenosoitus mahdollistaa sen, että tun-10 nistetaan suuri määrä aliasemia matkapuhelinjärjestelmässä. Kuvatun sovellutusmuodon mukaan voidaan muodostaa 291/25!*4! = 2 3751 ainutkertaista taajuussarjaa. Huutomerkki tarkoittaa tavalliseen tapaan kertomaa.
Tapa, jolla keksinnöllinen matkapuhelinjärjestelmä 15 toimii, kuvataan viitaten kuvion 5 vuokaavioon. Kuten edellä mainittiin, matkapuhelinjärjestelmälle osoitetaan taajuudet lohkon 20 mukaisesti, ja tunnistustaajuudet Nol - No30 osoitetaan lohkossa 21. Lohkossa 22 osoitetaan vastaavat valitut ainutkertaiset taajuussarjat aliasemille 20 MTl, MT2 ja MT3, ja aliasemat lähettävät näitä taajuuksia, kuten kuvataan lohkolla 23. Kun matkaviestin MS sijaitsee solussa Cl ja ottaa itse puhelun tai kun toinen tilaaja kutsuu sitä, matkapuhelinkeskus MSC osoittaa jonkin vapaista liikennekanavistaan tukiasemalla BS1, esimerkiksi ' 25 ensimmäisen aikavälin taajuudella No36. Tämä lohkossa 24 kuvattu kanavan antaminen suoritetaan tunnetulla tavalla, ja matkaviestin MS aloittaa puhelunsa osoitetulla liiken-nekanavalla. Matkapuhelinkeskus MSC määrää tukiaseman BS1 kautta matkaviestimen MS kuuntelemaan lähellä olevien tu-30 kiasemien ja aliasemien taajuuksia lohkon 25 mukaisesti.
.· Matkaviestin raportoi viiden voimakkaimman taajuuden sig- naalinvoimakkuuden tukiasemalle BS1 osoitetun liikenneka-navan asianomaisessa ohjaussekvenssissä SACCH lohkossa 26. Lohkossa 27 matkapuhelinkeskus MSC vastaanottaa mittaus-35 tulokset koskien näitä taajuuksia ja vertaa raportoitua 8 106673 signaalinvoimakkuutta kynnysarvoon Th. Kun yhteisen taajuuden Nol signaalinvoimakkuus on kynnysarvon Th alapuolella tai kun taajuutta ei ilmaista lainkaan, eli vaihtoehdolla "Ei", matkaviestin MS sijaitsee todennäköisesti 5 ulkotilassa esimerkiksi paikassa A. Tällä tavoin matkapuhelinkeskus MSC kohdentaa liikkuvan aseman yhteisen taajuuden Nol signaalinvoimakkuuden avulla. Tässä tapauksessa yhteys tukiasemaan BS1 jatkuu "Ei" -vaihtoehdon mukaan osoitetulla liikennekanavalla taajuuden No36 ensimmäisessä 10 aikavälissä. Toisaalta, kun yhteisen taajuuden Nol signaalinvoimakkuus ylittää kynnysarvon Th "Kyllä" -vaihtoehdon mukaan lohkossa 27, matkaviestin MS sijaitsee todennäköisesti sisällä lohkon 29 mukaisesti, esimerkiksi paikassa B. Tässä tapauksessa matkaviestin MS raportoi taajuudet 15 Nol, No3, No4, No5 ja No6 osoitetun liikennekanavan asianomaisessa ohjaussekvenssissä SACCH ensimmäisessä aikavälissä taajuudella No36. Matkapuhelinkeskus MSC konhdentaa siten ensiksi matkaviestimen MS sisälle yhteisen taajuuden Nol avulla. Lohkon 30 mukaisesti matkapuhelinkeskus MSC 20 varmistaa sitten osuvatko raportoidut taajuudet yhteen jonkin ainutkertaisen taajuussarjan kanssa vai eivät. Vaihtoehdon "Kyllä" tapauksessa matkapuhelinkeskus MSC kohdentaa matkaviestimen MS aliasemalle MT2 lohkon 31 mukaisesti. MT2 tunnistetaan raportoitujen taajuuksien No3, ·.· ' 25 No4, No5 ja No6 avulla. Lohkon 32 mukaisesti matkapuhelin keskus MSC osoittaa vapaan kanavan yhteydelle 4 matkaviestimen MS ja aliaseman MT2 välillä. Tämä suoritetaan esimerkiksi osoittamalla taajuuden No35 aikaväli 10. Matkapuhelinkeskus määrää sitten kanavanvaihdon lohkon 33 mukai-30 sesti. Tämä kanavanvaihto suoritetaan aikaisemmin osoite-,· tulta liikennekanavalta ensimmäisestä aikavälistä taajuu- della No36 osoitetulle kanavalle taajuuden No35 aikaväliin 10. Kun yhteys 4 on muodostettu, aliasema MT2 kommunikoi matkapuhelinkeskuksen MSC kanssa pitkin kaapelia 2. Vaih-35 toehdon "Ei" tapauksessa lohkossa 30 matkaviestin MS jät- 9 106673 kaa kommunikointia tukiaseman BS1 kautta lohkon 24 mukaisesti ja kuuntelee tunnistustaajuuksia lohkon 25 mukaises-ti.
Puhelun ollessa käynnissä on mahdollista, että mat-5 kaviestin MS voi siirtyä oven 5 kautta paikkaan C viereisessä tilassa 3. Matkaviestin MS jatkaa taajuuksien Nol -No30 kuuntelua lohkon 25 mukaisesti, kun puhelu yhteydellä 4 jatkuu. Tämä kuunteluprosessi tapahtuu aikavälin T2 aikana niiden tapahtumien välillä, jolloin aikaväli 10 10 esiintyy, kuvion 2 mukaisesti. Lohkon 26 mukaisesti matkaviestin MS raportoi matkapuhelinkeskukselle MSC aliase-man MT2 kautta allokoidun liikennekanavan, taajuuden No35 aikavälin 10, asianomaisessa ohjaussekvenssissä SACCH viisi voimakkainta signaalia. Kun matkaviestin MS kulkee oven 15 5 kautta, se raportoi jossakin pisteessä matkapuhelinkes kukselle MSC voimakkaimmat taajuudet Nol, No4, No5, No6 ja No7. Tämä taajuussarja ei kuulu aliasemalle MT2. "Ei” -vaihtoehdon mukaisesti lohkossa 30 matkapuhelinkeskus määrää tukiaseman BS1 ja matkaviestimen MS suorittamaan 20 kanavanvaihdon vapaalle liikennekanavalle BSl:n solussa Cl, esimerkiksi taajuuden No49 toiseen aikaväliin. Matkaviestin MS raportoi jatkuvasti voimakkaimmat taajuudet Nol, No4, No5, No6 ja No7, mikä tapahtuu nyt taajuuden No49 toisen aikavälin asianomaisessa ohjaussekvenssissä 25 SACCH. Jos taajuuden Nol signaalinvoimakkuus ylittää kynnysarvon Th lohkossa 27, matkapuhelinkeskus kohdentaa matkaviestimen sisälle lohkossa 29. Matkaviestin MS kohdennetaan myös aliaseman MT3 läheisyyteen sen ainutkertaisen taajuussarjan avulla, kuten kuvattiin edellä lohkojen 30 30 ja 31 yhteydessä. Yhteydelle 6 aliaseman MT3 ja matkavies-.' timen MS välillä osoitetaan jokin tämän aliaseman kolmesta liikennekanavasta lohkossa 32, esimerkiksi taajuuden No37 kolmas aikaväli, ja matkaviestin MS suorittaa kanavanvaihdon tälle liikennekanavalle lohkon 33 mukaisesti.
i . k .
10 106673
Kuvatun esimerkin tapauksessa, kun tilaa vaihdetaan, kanavanvaihto suoritetaan aliasemalta MT2 tukiasemalle BS1, joka sen jälkeen suorittaa kanavanvaihdon ali-asemalle MT3. Tämä pienentää riskiä, että puhelu menete-5 tään aliaseman vaihtoprosessin aikana. Keksinnön vaihtoehtoisen sovellutusmuodon mukaan on kuitenkin mahdollista suorittaa kanavanvaihto suoraan aliasemalta toiselle. Tätä menetelmää voidaan soveltaa, kun uuden aliaseman MT3 tunnistus taajuuksien signaalinvoimakkuudet ylittävät vanhan 10 aliaseman MT2 signaalinvoimakkuudet. Tässä tapauksessa on soveliasta, että ainutkertaiset taajuussarjat eroavat toisistaan enemmän kuin yhdellä taajuusnumerolla.
Matkaviestin MS voi siirtyä ulosa rakennuksesta 1 oven 5 ja ovien 7 ja 8 kautta. Tässä tapauksessa yhteys 15 kytketään peräjälkeen tukiaseman BS1 ja aliasemien MT3, MT2 ja MT1 välille sen mukaisesti, mitä edellä on kuvattu. Kun matkaviestin MS kulkee oven 8 kautta, tukiasema BS1 ottaa hoitaakseen yhteyden jollakin sen omista liikenne-kanavista, esimerkiksi taajuuden No42 toisessa aikavälis-20 sä. Matkaviestin MS raportoi viisi voimakkainta taajuutta tämän kanavan asianomaisessa ohjaussekvenssissä SACCH. Tässä tapauksessa yhteisen taajuuden Nol voimakkuus on kynnysarvon Th alapuolella vaihtoehdossa "Ei" lohkossa 27. Tukiasema BS1 kohdentaa silloin matkaviestimen MS ulos, ja • 25 yhteys tukiaseman BS1 kanssa jatkuu taajuuden No42 toises sa aikavälissä lohkon 24 mukaisesti.
Tämä taajuudenallokointi aliasemille voidaan toteuttaa niin, että ainoastaan raportoitujen taajuuksien alisarjan tarvitsee osua yhteen aliasemien ainutkertaisten 30 taajuussarjojen alisarjan kanssa. Tämä taajuussarja voi-.1 daan muodostaa esimerkiksi seuraavalla tavalla: MT1: taajuudet Nol, No2, No3, No4, No5, MT2: taajuudet Nol, No6, No7, No8, No9, MT3: taajuudet Nol, NolO, Noll, Nol2, Nol3.
< U 106673
Eräässä tapauksessa matkaviestin MS raportoi taajuudet Nol, No9, NolO, Noll, Nol2. Matkapuhelinkeskus MSC pystyy kohdentamaan matkaviestimen MS sisällä olevaksi taajuudesta Nol. Taajuuksiin NolO, Noll ja Nol2 perustuvan 5 enemmistöpäätöksen perusteella matkapuhelinkeskus MSC pystyy kohdentamaan matkaviestimen MS aliasemalle MT3 j a osoittamaan yhteyden jollekin tämän aseman kanavista.
Kun suhteellisen pieni määrä taajuuksia on varattu kohdennustarkoituksiin, matkaviestimen MS kohdennus voi-10 daan jakaa useisiin jaksoihin. Tämä mahdollistaa suuren aliasemamäärän tunnistamisen niiden vastaavien ainutkertaisten taajuussarjojen avulla seuraavan esimerkin mukaisesti. Solulle C2 on varattu yksitoista numeroitua taajuutta kohdennustarkoituksiin. Ainutkertaiset taajuussar-15 jät aliasemille tässä solussa muodostuvat yhteisestä taajuudesta ja kahdesta taajuudesta, joita lähetetään ensimmäisen kohdennusjakson aikana, sekä kahdesta taajuudesta, joita lähetetään toisen kohdennus jakson aikana. Tämä menetelmä mahdollistaa määrän (101/2!18!)2 = 2 025 eri aliase-20 mia tunnistamisen huolimatta pienestä varattujen taajuuksien määrästä. Ainutkertainen taajuussarja jaetaan näin kahteen osasarjaan, joita kumpaakin lähetetään vastaavan kohdennusjakson aikana.
Edellä kuvatussa keksinnön esimerkkisovellutusmuo- • 25 dossa aliasemilta MT1, MT2 ja MT3 puuttuvat ohjauskanavat, kun tukiasemalla BS1 yksin on ohjauskanava CC sen tunnistamiseksi matkaviestimelle MS. Keksintöä voidaan kuitenkin soveltaa myös sellaisin aliasemin, joilla on pääsy ohjaus-kanavalle, ja tukiasemat voivat säteillä ainutkertaisia 30 taajuussarjoja tunnistustarkoituksia varten keksinnön menetelmän mukaisesti.
Vaikka aliasemat on kuvion 2 sovellutusmuodossa sijoitettu sisälle, on ymmärrettävää, että aliasemat voivat olla sijoitettuina myös ulos, esimerkiksi tehdasalu-35 eelle. Edellä mainittuja kolmeakymmentä varattua taajuutta u . ...
12 106673 lähtien taajuudesta Nol ja päätyen taajuuteen No30 se mukaan lukien voidaan käyttää aliasemien sijoittamiseen muihin soluihin kuin soluun Cl, esimerkiksi soluihin C2 ja C3. Kuvatussa sovellutusmuodossa tukiasemilla ja aliase-5 millä on adaptiivinen liikennekanavien osoitus, vaikka keksinnön puitteisiin sisältyy myös pysyvä kanavanosoitus. Adaptiivisen kanavanosoituksen tapauksessa, jossa mahdollisten liikennekanavien häiriötaso mitataan, jokin aliase-mista, joka käyttää taajuuksia tunnistustarkoituksiin, voi 10 käyttää allokoituja tunnistustaajuuksia Nol - No30 myös liikenteeseen. Tämä on mahdollista, kun jonkin tunnistus-taajuuden häiriötaso on sovitun suurimman arvon alapuolella. Kuvioon 5 viitaten kuvatussa esimerkki sovellutusmuodossa kaikkia matkaviestimeltä MS raportoituja signaalin-15 voimakkuuksia verrattiin kynnysarvoon Th. On kuitenkin mahdollista käyttää useita kynnysarvoja, esimerkiksi yhtä kynnysarvoa yhteiselle tunnistustaajuudelle Nol ja toista kynnysarvoa jäljelle jääville tunnistustaajuuksille.
Keksintö antaa lukuisia etuja. Kuten edellä mainit-20 tiin, aliasemat MT ovat suhteellisen yksinkertaisia, ja keksintö mahdollistaa matkaviestimen paikan tarkan määrittämisen, ts. kohdentamisen. Eräs tärkeä etu on, että keksintö käyttää hyväksi tiettyjen olemassa olevien matkapuhelinjärjestelmien toimintoa, jota kutsutaan nimityksellä 25 matkaviestimen avustama kanavanvaihto (engl. Mobile
Assisted Handoff). Tämä toiminto pitää sisällään, että matkaviestin kuuntelee useita ohjauskanavia yksittäisiltä tukiasemilta ja raportoi jotkin voimakkaimmista signaaleista matkapuhelinkeskukselle. Keskus voi tällä tavoin 30 valita sopivimman tukiaseman yhteydelle matkaviestimeen.
. Keksinnön esimerkkisovellutusmuodon mukaisesti toimintoa "matkaviestimen avustama kanavanvaihto" käytetään varattujen taajuuksien Nol - No30 kuunteluun.

Claims (4)

1. Menetelmä liittyen matkaviestimen (MS) käsittävään matkapuhelinjärjestelmään, joka matkapuhelinjärjes- 5 telmä sisältää tukiasemat (BS1, MT), jotka on kytketty matkapuhelinkeskukseen (MSC), ja jolle matkapuhelinjärjestelmälle on allokoitu haluttu määrä taajuuksia, tunnettu siitä, että jotkin matkapuhelinjärjestelmän taajuuksista on 10 osoitettu tunnistustaajuuksiksi (Nol - No30), joillekin tukiasemista (MT1, MT2, MT3) on valittu ja osoitettu ainakin yksi vastaava ainutkertainen sarja taajuuksia (Nol, No2, No3, No4, No5; Nol, No3, No4, No5, No6; Nol, No4, No5, No6, No7) tunnistustaajuuksien (Nol -15 No30) joukosta, valitut tukiasemat (MT1, MT2, MT3) lähettävät vastaavaa ainutkertaista taajuussarjaansa, matkaviestin (MS) kuuntelee tunnistustaajuuksia (Nol - No30), 20 matkaviestin (MS) raportoi ennalta määrätyn määrän taajuuksia, joilla on voimakkaimmat signaalit, matkapuhelinkeskukselle (MSC), matkapuhelinkeskus (MSC) vertaa raportoituja taajuuksia ainutkertaisiin taajuussarjoihin, ·' 25 yhdenmukaisuuden esiintyessä ainakin raportoitujen taajuuksien alisarjan ja ainakin ainutkertaisen taajuus-sarjan (Nol, No3, No4, No5, No6) alisarjan välillä jollekin valituista tukiasemista (MT2) tämä tukiaema valitaan ja sille osoitetaan liikennekanava sekä 30 matkaviestin (MS) kohdennetaan valitulle tukiase- malle (MT2), jolla on osoitettu liikennekanava, jolla yh- * . . teys (4) matkaviestimeen (MS) muodostetaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että matkaviestin (MS) raportoi voimak- 35 kaimpien taajuussignaalien voimakkuuden ja matkapuhelin- * I 14 106673 keskus (MSC) vertaa ainakin jotakin signaalinvoimak-kuuksista kynnysarvoon (Th).
3. Patenttivaatimuksien 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kullekin valituista tukiase- 5 mistä (MT1, MT2, MT3) on osoitettu ainakin kaksi ainutkertaista sarjaa taajuuksia tunnistustaajuuksien (Nol - No30) joukosta, jolloin näitä taajuussarjoja lähetetään ainakin kahden keskenään erillisen kohdennusjakson aikana.
4. Patenttivaatimuksien 1, 2 tai 3 mukainen mene-10 telmä, tunnettu siitä, että matkaviestin (MS) kuuntelee tunnistustaajuuksien (Nol - No30) signaalinvoimakkuuksia yhteyden (4) valittuun tukiasemaan (MT2) keston ajan, matkaviestin (MS) raportoi ennalta määrätyn määrän 15 taajuuksia (Nol, No4, No5, No6, No7), joilla on voimakkaimmat signaalit, raportoitujen taajuuksien nimikkeitä verrataan ainutkertaiseen taajuussarjaan (Nol, No3, No4, No5, No6) valitulle tukiasemalle (MT2) sekä 20 poikkeaman esiintyessä ainutkertaisen taajuussarjan (Nol, No3, No4, No5, No6) alisarjan ja raportoitujen taajuuksien (Nol, No4, No5, No6, No7) alisarjan välillä yhteys (4) kytketään valitulta tukiasemalta (MT2) jollekin tukiasemista (BS1), joilta puuttuu ainutkertainen taajuus- • 25 sarja. • · i • . ·« 106673
FI935193A 1992-03-24 1993-11-23 Matkaviestimen kohdennusmenetelmä matkapuhelinjärjestelmässä FI106673B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9200914A SE470036B (sv) 1992-03-24 1992-03-24 Förfarande att lokalisera en mobilstation i ett mobiltelefonsystem
SE9200914 1992-03-24
SE9300203 1993-03-09
PCT/SE1993/000203 WO1993019538A1 (en) 1992-03-24 1993-03-09 A method of locating a mobile station in a mobile telephone system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI935193A0 FI935193A0 (fi) 1993-11-23
FI935193A FI935193A (fi) 1993-11-23
FI106673B true FI106673B (fi) 2001-03-15

Family

ID=20385728

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI935193A FI106673B (fi) 1992-03-24 1993-11-23 Matkaviestimen kohdennusmenetelmä matkapuhelinjärjestelmässä

Country Status (14)

Country Link
US (1) US5634193A (fi)
EP (1) EP0586682B1 (fi)
JP (1) JP3213318B2 (fi)
AU (1) AU661579B2 (fi)
BR (1) BR9305448A (fi)
CA (1) CA2109116C (fi)
DE (1) DE69318359T2 (fi)
ES (1) ES2116446T3 (fi)
FI (1) FI106673B (fi)
HK (1) HK1010807A1 (fi)
SE (1) SE470036B (fi)
SG (1) SG43756A1 (fi)
TW (1) TW220023B (fi)
WO (1) WO1993019538A1 (fi)

Families Citing this family (76)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5475735A (en) * 1993-12-02 1995-12-12 Motorola, Inc. Method of providing wireless local loop operation with local mobility for a subscribed unit
US5542115A (en) * 1994-06-24 1996-07-30 Pioneer Tech Development Limited Paging method and apparatus
JP3085154B2 (ja) * 1994-08-26 2000-09-04 トヨタ自動車株式会社 移動体無線通信システム
FI112303B (fi) * 1995-05-16 2003-11-14 Nokia Corp Usealla taajuuskaistalla toimiva matkapuhelinjärjestelmä
CA2247241A1 (en) * 1996-02-23 1997-08-28 Matsushita Communication Industrial Corporation Of America Method and system for determining the integrity of a received signal
US6052558A (en) * 1997-04-28 2000-04-18 Motorola, Inc. Networked repeater
DE19730363B4 (de) 1997-07-15 2011-08-11 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Ortsspezifische World Wide Web Dienste in digitalen zellularen Kommunikationsnetzwerken
FR2769155A1 (fr) * 1997-09-30 1999-04-02 Philips Electronics Nv Systeme de telecommunications, procede de localisation et station mobile pour un tel systeme
US6078812A (en) * 1997-12-15 2000-06-20 Ericsson Inc. System and method for adaptive channel allocation
ES2143431B1 (es) * 1998-09-02 2001-02-01 Carballo Jose Maria Pousada Sistema de localizacion e identificacion de terminales moviles en recintos cerrados.
US6587683B1 (en) 1998-12-31 2003-07-01 At&T Corp. Unconditional call forwarding in a wireless centrex services system
US6819945B1 (en) 1998-12-31 2004-11-16 At&T Corp. Wireless centrex feature activation/deactivation
US6631258B1 (en) 1998-12-31 2003-10-07 At&T Corp. Busy call forwarding in a wireless centrex services system
US6591115B1 (en) 1998-12-31 2003-07-08 At&T Corp. Wireless centrex call hold
US6738615B1 (en) 1998-12-31 2004-05-18 At&T Corp. Wireless centrex caller ID
US6771953B1 (en) 1998-12-31 2004-08-03 At&T Corp. Wireless centrex call transfer
US6535730B1 (en) 1998-12-31 2003-03-18 At&T Corp. Wireless centrex conference call adding a party
US6745025B1 (en) 1998-12-31 2004-06-01 At&T Corp. Time-of-day call forwarding in a wireless centrex services system
US6654615B1 (en) 1998-12-31 2003-11-25 Albert Chow Wireless centrex services
US6711401B1 (en) 1998-12-31 2004-03-23 At&T Corp. Wireless centrex call return
US6618600B1 (en) 1998-12-31 2003-09-09 At&T Corp. Distinctive ringing in a wireless centrex system
US6374102B1 (en) 1998-12-31 2002-04-16 At+T Corp. User proactive call handling
US6643507B1 (en) 1998-12-31 2003-11-04 At&T Corp. Wireless centrex automatic callback
US6654603B1 (en) 1998-12-31 2003-11-25 At&T Corp. Call waiting in a wireless centrex system
US6606493B1 (en) 1998-12-31 2003-08-12 At&T Corp. Wireless centrex conference call deleting a party
US6574470B1 (en) 1998-12-31 2003-06-03 At&T Corp. Programmable ring-call forwarding in a wireless centrex services system
US6961559B1 (en) 1998-12-31 2005-11-01 At&T Corp. Distributed network voice messaging for wireless centrex telephony
US7512109B2 (en) * 2000-09-29 2009-03-31 Intel Corporation Slot structure for radio communications system
US20030119548A1 (en) * 2001-02-26 2003-06-26 Jahangir Mohammed Method for extending the coverage area of a licensed wireless communications system using an unlicensed wireless communications system
US7308263B2 (en) * 2001-02-26 2007-12-11 Kineto Wireless, Inc. Apparatus for supporting the handover of a telecommunication session between a licensed wireless system and an unlicensed wireless system
KR100386091B1 (ko) * 2001-06-07 2003-06-02 한국과학기술원 옥내/외로 이동하는 이용자를 위한 최적의 이동통신망접속 및 로밍 시스템 및 방법
US7567803B2 (en) * 2001-09-28 2009-07-28 Siemens Aktiengesellschaft System and method for inhibiting features for wireless terminals
US7236473B2 (en) * 2002-01-11 2007-06-26 Ncr Corporation Methods and apparatus for automatic assignment of a communication base station and timeslot for an electronic shelf label
US7787572B2 (en) 2005-04-07 2010-08-31 Rambus Inc. Advanced signal processors for interference cancellation in baseband receivers
US7873015B2 (en) 2002-10-18 2011-01-18 Kineto Wireless, Inc. Method and system for registering an unlicensed mobile access subscriber with a network controller
US7953423B2 (en) * 2002-10-18 2011-05-31 Kineto Wireless, Inc. Messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
US7349698B2 (en) 2002-10-18 2008-03-25 Kineto Wireless, Inc. Registration messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
US7640008B2 (en) * 2002-10-18 2009-12-29 Kineto Wireless, Inc. Apparatus and method for extending the coverage area of a licensed wireless communication system using an unlicensed wireless communication system
US7471655B2 (en) * 2003-10-17 2008-12-30 Kineto Wireless, Inc. Channel activation messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
US7369859B2 (en) * 2003-10-17 2008-05-06 Kineto Wireless, Inc. Method and system for determining the location of an unlicensed mobile access subscriber
US7606190B2 (en) * 2002-10-18 2009-10-20 Kineto Wireless, Inc. Apparatus and messages for interworking between unlicensed access network and GPRS network for data services
US7565145B2 (en) * 2002-10-18 2009-07-21 Kineto Wireless, Inc. Handover messaging in an unlicensed mobile access telecommunications system
EP2334137A3 (en) * 2002-10-18 2012-07-25 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatuses for releasing an ongoing communication session of a telecommunication device
US7885644B2 (en) 2002-10-18 2011-02-08 Kineto Wireless, Inc. Method and system of providing landline equivalent location information over an integrated communication system
US7634269B2 (en) * 2002-10-18 2009-12-15 Kineto Wireless, Inc. Apparatus and method for extending the coverage area of a licensed wireless communication system using an unlicensed wireless communication system
US20080132207A1 (en) * 2003-10-17 2008-06-05 Gallagher Michael D Service access control interface for an unlicensed wireless communication system
US7283822B2 (en) * 2003-10-17 2007-10-16 Kineto Wireless, Inc. Service access control interface for an unlicensed wireless communication system
US7272397B2 (en) 2003-10-17 2007-09-18 Kineto Wireless, Inc. Service access control interface for an unlicensed wireless communication system
US7957348B1 (en) 2004-04-21 2011-06-07 Kineto Wireless, Inc. Method and system for signaling traffic and media types within a communications network switching system
US8041385B2 (en) 2004-05-14 2011-10-18 Kineto Wireless, Inc. Power management mechanism for unlicensed wireless communication systems
US7940746B2 (en) 2004-08-24 2011-05-10 Comcast Cable Holdings, Llc Method and system for locating a voice over internet protocol (VoIP) device connected to a network
US20060239277A1 (en) * 2004-11-10 2006-10-26 Michael Gallagher Transmitting messages across telephony protocols
US7386308B2 (en) * 2005-01-05 2008-06-10 Ernest Mann In-building radio frequency communications system with automatic failover recovery
US20060209799A1 (en) * 2005-02-09 2006-09-21 Gallagher Michael D Unlicensed mobile access network (UMAN) system and method
US7933598B1 (en) 2005-03-14 2011-04-26 Kineto Wireless, Inc. Methods and apparatuses for effecting handover in integrated wireless systems
US7756546B1 (en) 2005-03-30 2010-07-13 Kineto Wireless, Inc. Methods and apparatuses to indicate fixed terminal capabilities
US7843900B2 (en) * 2005-08-10 2010-11-30 Kineto Wireless, Inc. Mechanisms to extend UMA or GAN to inter-work with UMTS core network
US7515575B1 (en) 2005-08-26 2009-04-07 Kineto Wireless, Inc. Intelligent access point scanning with self-learning capability
US8165086B2 (en) 2006-04-18 2012-04-24 Kineto Wireless, Inc. Method of providing improved integrated communication system data service
US7526248B2 (en) * 2006-06-06 2009-04-28 Nextwave Broadband, Inc. Extended wireless communication system and method
US20080039086A1 (en) * 2006-07-14 2008-02-14 Gallagher Michael D Generic Access to the Iu Interface
US20090059848A1 (en) * 2006-07-14 2009-03-05 Amit Khetawat Method and System for Supporting Large Number of Data Paths in an Integrated Communication System
US7852817B2 (en) * 2006-07-14 2010-12-14 Kineto Wireless, Inc. Generic access to the Iu interface
US7912004B2 (en) * 2006-07-14 2011-03-22 Kineto Wireless, Inc. Generic access to the Iu interface
US20080076425A1 (en) * 2006-09-22 2008-03-27 Amit Khetawat Method and apparatus for resource management
US7995994B2 (en) * 2006-09-22 2011-08-09 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for preventing theft of service in a communication system
US8073428B2 (en) 2006-09-22 2011-12-06 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for securing communication between an access point and a network controller
US20080076392A1 (en) * 2006-09-22 2008-03-27 Amit Khetawat Method and apparatus for securing a wireless air interface
US8036664B2 (en) * 2006-09-22 2011-10-11 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for determining rove-out
US8204502B2 (en) 2006-09-22 2012-06-19 Kineto Wireless, Inc. Method and apparatus for user equipment registration
US20080132239A1 (en) * 2006-10-31 2008-06-05 Amit Khetawat Method and apparatus to enable hand-in for femtocells
US20080108367A1 (en) * 2006-11-08 2008-05-08 Nextel Communications, Inc. System and method for supporting multiple technologies in a wireless communication cell
US8019331B2 (en) * 2007-02-26 2011-09-13 Kineto Wireless, Inc. Femtocell integration into the macro network
US20090262683A1 (en) * 2008-04-18 2009-10-22 Amit Khetawat Method and Apparatus for Setup and Release of User Equipment Context Identifiers in a Home Node B System
US20100040023A1 (en) * 2008-08-15 2010-02-18 Gallagher Michael D Method and Apparatus for Inter Home Node B Handover in a Home Node B Group
US8493205B2 (en) * 2010-01-29 2013-07-23 Ntt Docomo, Inc. Search area reduction based on indoor detection for estimating the location of a wireless terminal

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4144411A (en) * 1976-09-22 1979-03-13 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Cellular radiotelephone system structured for flexible use of different cell sizes
SE448199B (sv) * 1985-05-09 1987-01-26 Ericsson Telefon Ab L M Anleggning med flera berbara, snorlosa telefonapparater
JPH0746877B2 (ja) * 1985-12-11 1995-05-17 株式会社日立製作所 移動無線通信システム
JPH0622345B2 (ja) * 1988-01-14 1994-03-23 東京電力株式会社 移動体通信方式
GB8905852D0 (en) * 1989-03-14 1989-04-26 Ferranti Creditphone Telephone systems
US5042082A (en) * 1989-06-26 1991-08-20 Telefonaktiebolaget L. M. Ericsson Mobile assisted handoff
SE465992B (sv) * 1990-04-10 1991-11-25 Ericsson Telefon Ab L M Mobiltelefonisystem avsett att brukas av abonnenter inomhus och utomhus
US5128959A (en) * 1991-02-22 1992-07-07 Motorola, Inc. Variable bandwidth CDMA radio system

Also Published As

Publication number Publication date
JPH06508493A (ja) 1994-09-22
US5634193A (en) 1997-05-27
FI935193A0 (fi) 1993-11-23
EP0586682A1 (en) 1994-03-16
SE470036B (sv) 1993-10-25
TW220023B (fi) 1994-02-01
FI935193A (fi) 1993-11-23
CA2109116A1 (en) 1993-09-25
WO1993019538A1 (en) 1993-09-30
ES2116446T3 (es) 1998-07-16
AU661579B2 (en) 1995-07-27
AU3911093A (en) 1993-10-21
HK1010807A1 (en) 1999-06-25
JP3213318B2 (ja) 2001-10-02
DE69318359D1 (de) 1998-06-10
BR9305448A (pt) 1994-09-27
SE9200914D0 (sv) 1992-03-24
DE69318359T2 (de) 1998-10-01
CA2109116C (en) 2002-10-01
EP0586682B1 (en) 1998-05-06
SG43756A1 (en) 1997-11-14
SE9200914L (sv) 1993-09-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI106673B (fi) Matkaviestimen kohdennusmenetelmä matkapuhelinjärjestelmässä
US5375123A (en) Allocation of channels using interference estimation
US5353332A (en) Method and apparatus for communication control in a radiotelephone system
US5966657A (en) Method and system for radio frequency measurement and automatic frequency planning in a cellular radio system
KR100311765B1 (ko) 이동전화통신시스템용기지국
US6078815A (en) Method and apparatus for allocating radio channels
US7096019B2 (en) Apparatus, and associated method, for allocating channels in a radio communication system responsive to mobile station movement
KR100431045B1 (ko) 적응적채널할당시스템에서의자동적인제어채널계획
JP4426117B2 (ja) 経路損失の改良推定値を用いたチャネル割り当て
EP0932993A2 (en) Traffic hot spot locating method
EP0963670B1 (en) Method of implementing dynamic channel allocation in a cellular radio system
CN101888639A (zh) 一种控制用户设备驻留小区的方法和装置
KR19980702068A (ko) 무선 통신 시스템
CA2123605C (en) Method and apparatus for communication control in a radiotelephone system
JPH10117373A (ja) チャネル割当て方法および該方法を使用する通信網
JP2001509348A (ja) 移動通信システムにおけるチャンネル割り当て
FI87289B (fi) Radiosystem.
JP3110202B2 (ja) 周波数再利用方法
FI107506B (fi) Menetelmä kanavanvaihdon tekemiseksi solukkoradiojärjestelmässä
WO2010064803A2 (en) Method for managing neighbor base station list based on terminal location for efficient cell selection and handoff in macrocell environments with femtocell
Silventoinen et al. Radio resource management in a novel indoor GSM base station system
Lempiäinen et al. Optimisation

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired