FI106530B - Hierontalaite - Google Patents

Hierontalaite Download PDF

Info

Publication number
FI106530B
FI106530B FI964026A FI964026A FI106530B FI 106530 B FI106530 B FI 106530B FI 964026 A FI964026 A FI 964026A FI 964026 A FI964026 A FI 964026A FI 106530 B FI106530 B FI 106530B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sound
heads
massage
heating element
massage device
Prior art date
Application number
FI964026A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI964026A (fi
FI964026A0 (fi
Inventor
Kaarlo Ilmari Railo
Original Assignee
Kaarlo Ilmari Railo
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kaarlo Ilmari Railo filed Critical Kaarlo Ilmari Railo
Priority to FI964026A priority Critical patent/FI106530B/fi
Publication of FI964026A0 publication Critical patent/FI964026A0/fi
Priority to AU44628/97A priority patent/AU4462897A/en
Priority to EP97942988A priority patent/EP1011600A1/en
Priority to PCT/FI1997/000602 priority patent/WO1998015252A1/en
Publication of FI964026A publication Critical patent/FI964026A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106530B publication Critical patent/FI106530B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61HPHYSICAL THERAPY APPARATUS, e.g. DEVICES FOR LOCATING OR STIMULATING REFLEX POINTS IN THE BODY; ARTIFICIAL RESPIRATION; MASSAGE; BATHING DEVICES FOR SPECIAL THERAPEUTIC OR HYGIENIC PURPOSES OR SPECIFIC PARTS OF THE BODY
    • A61H23/00Percussion or vibration massage, e.g. using supersonic vibration; Suction-vibration massage; Massage with moving diaphragms
    • A61H23/02Percussion or vibration massage, e.g. using supersonic vibration; Suction-vibration massage; Massage with moving diaphragms with electric or magnetic drive
    • A61H23/0218Percussion or vibration massage, e.g. using supersonic vibration; Suction-vibration massage; Massage with moving diaphragms with electric or magnetic drive with alternating magnetic fields producing a translating or oscillating movement
    • A61H23/0236Percussion or vibration massage, e.g. using supersonic vibration; Suction-vibration massage; Massage with moving diaphragms with electric or magnetic drive with alternating magnetic fields producing a translating or oscillating movement using sonic waves, e.g. using loudspeakers

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Pain & Pain Management (AREA)
  • Physical Education & Sports Medicine (AREA)
  • Rehabilitation Therapy (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Percussion Or Vibration Massage (AREA)

Description

1 106530
Hierontalaite Tämän keksinnön kohteena on hierontalaite, johon kuuluu ääni-päitä käsittävä joustava värähtelyosa, joka on taivutettavissa hierottavan lihak-5 sen päälle, ja ohjausyksikkö, joka on kytketty värähtelyosaan, ja joka käsittää välineitä moduloitujen signaalien tuottamiseksi ja syöttämiseksi värähtelyosan äänipäille.
Keksintö koskee hierontalaitetta, jossa moduloiduilla ääniaalloilla ja lämmöllä lievennetään ja/tai poistetaan erityisesti kestojännitteitä esim.
10 niskan ja selän alueella ja nopeutetaan lihasten ja kudosten palautumista rasittavien suoritusten, esim. urheilusuoritusten jälkeen, ja yleisesti kudoskun-non ja aineenvaihdunnan parantamista.
Näiden lisäksi menetelmä on sekä paikasta että ajasta riippumaton ja joustava. Menetelmä on paikasta riippumaton siten, että sitä voi käyt-15 tää esim. kotona tai matkoilla. Siten se vapauttaa mm. hoitopaikoissa käynneiltä. Samoin sitä voi käyttää silloin kun haluaa. Järjestelmän joustavuus taas merkitsee sitä, että laitetta tai laitteita voi käyttää melkein kuka tahansa perheessä tai työpaikalla. Joustavuus on toteutettu siten, että lämpöelemen-tit ovat pääasiassa tarralla kiinnitettävissä ja siten sama elementti sopii sekä 20 isommille että pienemmille ihmisille. Ääniaaltolaitetta ohjausyksiköineen voidaan käyttää myös ilman lämpöelementtiä. Ääniaallot ovat fysikaalista energiaa.
Käsitteellä moduloitu ääniaalto tarkoitetaan kantoaallon muutta-mistä tietylle äänen värähtelytaajuudelle, joka hieroo lihasta, niveltä tai ku- :‘ v 25 dosta tai ko. kohtaa. Tässä käytämme pieniä taajuuksia, koska käsittelykoh-teet ovat solutasossa.
• · ·
Modulointi on säädettävissä kahteen suuntaan, jolloin aallot kul-kevät äänipäistä toiseen joko yhteen suuntaan tai molempiin suuntiin ja jät- • « · V.'.' kavat ohjelmoinnin avulla liikettä jatkuvalla toistolla, kunnes aaltoliikkeen ** * 30 suuntaa muutetaan tai laite suljetaan.
- ^ Äänipää on laite, joka tuottaa äänen ja niitä voi olla eri määrä.
Lämpöosa on sandwich-rakenteinen, kerroksittainen materiaalil-' taan ja se on eristeentyyppinen ja lisäksi se käyttää hyväkseen myös kehon • lämpöä.
35 Nykyinen tekniikan taso tiedossamme olevien laitteiden osalta on contra moduloitu äänihieronta. Nykyisen tekniikan ja välineiden taso on hyvin « « « • · · 2 106530 kirjava ja moninainen, mutta ongelman luonnetta ei ole täsmällisesti määritelty solutasolla. Laajenevan ja supistuvan z-kalvon koko on pieni, sen koko on keskimäärin 1-2 mikrometriä ja lihassyyn kalvopotentiaali eli jännite-ero toiseen lihaskalvoon on 60-80 millivolttia, sattumalta tai syystä sama potenti-5 aali kuin hermosäikeessä. Tästä näemme, että liikumme siis erittäin pienellä kohdealueella soluissa. Tätä kohdealuetta ei yksikään tiedossamme oleva rentoutumismenetelmä määrittele tarkasti. Yleisesti ottaen nykyinen tekniikka ei pyri tavoittamaan tätä solutasoa ainakaan kertoessa menetelmänsä taustasta, siten harhaanosuminen on todennäköistä, kun ei tiedä minne pitää 10 mennä.
Yhdysvalloissa julkaistuissa patenttihakemuksissa käytetään pääasiassa sähkömagneettista, pneumaattista ja hydraulista menetelmää, mutta ei moduloitua infraääntä, kuten keksimämme laitteisto käyttää.
Tunnetaan Yhdysvalloissa julkaistuja patentteja, joissa on mukana 15 myös vartaloon kiinnitettäviä osia. Patenttijulkaisun "Vibratory therapeutic treatment”, hakemus nro 3053250, laite on takkimuotoinen laite, jossa on useita kiinnityspisteitä ja joka käyttää sähkömagneettista menetelmää. Edellämainitussa patenttijulkaisussa ei ole sanottu miksi tiettyä kenttää käytetään. Meidän keksintömme käyttää määriteltyä ääniaaltoa ja on yksinker-20 taisempi pukea päälle ja soveltuu helposti itsehoitoon. Patenttijulkaisun "Therapeutic garment or harness”, nro 1136896, esittää rintaan laitettavan laitteen, joka on kiinnitettävä monesta kohtaa. Laite käyttää joko sähkömagneettista, pneumaattista tai hydraulista metodia ja itsehoito on vaikeaa, täs-. ;': säkään ei ole määritelty tarkasti värähtelytasoa. Materiaali vaihtelee synteet- ;·.! 25 tisestä luonnolliseen.
« · .1··. Meidän keksintömme käyttää ääniaaltoja ja on helpommin sovel- tuva itsehoitoon ja meillä materiaalille on annettu eristävä ja lämpöä takaisin heijastava tehtävä. "Contour belt for massage vibrator”, nro 2742036, käyttää VV. sähkömagneettista menetelmää, mutta ei kerro minkälaista kenttää ja miksi.
• · · 30 Meidän keksintömme käyttää siis ääniaaltoja ja ne on tarkoin määriteltyjä. Patenttijulkaisu "Stimulating apparatus”, nro 4343303, käyttää sähkömag- • · · neettista metodia, "rechargeable battery or portable pover unit”, akku, sa- * « « maila materiaalissa myös muovia. Meidän keksintömme, kuten jo sanottu, perustuu ääneen ja kiinnitysosissa ei ole muovia. Lisäksi meidän keksinnölle 35 riittää kaksi vartaloon kiinnitettävää osaa, kun taas edellämainitut julkaisut • « * • t I · I • · « · • · a • · · • · 3 106530 käsittelevät monia ja monimutkaisia osia, jotka soveltuvat huonosti itsehoitoon.
Tunnetaan myös kotona käytettäviä rentoutuslaitteita, kuten hie-romakoneet ja hieromalaitteet. Laitteet perustuvat mekaaniseen värähtelyyn, 5 joka synnytetään sähköisesti. Kun hieronnan suorittaa itse, niin hierova käsi jännittyy automaattisesti, jolloin ei voi olla kokonaan rentona. Kehittämämme ääniaaltomenetelmä ei vaadi omaa työtä hieronnan suorittajalta, aallot tekevät työn, voi oleskella.
Keksinnössämme hoitavan energian lähde on siis aalto ja ener-10 gian voima vakio, kun sitä vastoin hieromalaitteita voidaan käyttää myös liian kovalla voimalla.
Tunnetaan myös akupistelaite, joka hakee sähkön avulla lihaksesta reagoivan kohdan. Kun hoidon suorittaa itse, niin on kyseessä on samanlainen asennollinen ongelma kuin edellä, eli itsehoitoa suorittaessa osa 15 lihaksista jännittyy, ja myöskään itse ei pääse kiinni kaikkiin lihaksiin. Lihaksen supistamisvoima voidaan myös säätää liian suurelle voimalle, jolloin lihaksen supistaminen ja nykiminen voi olla liian suuri ja haitallinen. Meidän keksintömme käyttää ääniaaltoja ja siinä voi olla rentona koko itsehoidon ajan ja mitään ylimääräisiä nykimisiä ei esiinny.
20 Tunnetaan myös hieromarullat. Kyseessä on mekaaninen laite ja siihen pätee sama kuin hieromalaitteissa, eli itsehoitona käsi jännittyy, esim. selän hieronnassa. Meidän keksintömme energia on erilaista, eli ääntä. Hoidon aikana voi olla rentona tekemättä mitään.
Kotona käytettäviä äänilaitteita en tunne muita kuin musiikki. Voi-25 daan käyttää rentoutukseen rauhallista musiikkia. Meidän keksinnössämme • · · /···[ ääniaallot ovat määriteltyjä, kun taas musiikin ääniaallot ovat laajempaa • · skaalaa ja vaihtelevampia kuin keksinnössämme.
• · · 1 •2j Fysikaalisissa hoitolaitoksissa tunnetaan ultraääni. Ultraäänen • · *”·1 käyttö perustuu yli 16 000 Hz:n äänivärähtelyyn, mutta meidän keksintömme : 30 perustuu ääniaaltojen toiseen ääripäähän, moduloituihin infra-aaltoihin.
Tunnetaan myös akustinen tuoli. Siinä käytetään matalahkoja ää-nivärähtelyjä 27-115 Hz, jotka ovat säädettävissä edellä olevalla alueella.
' ·1“: Laitteeseen on nyt myös kytketty mekaaninen hieronta, joka tuottaa rentout- tavan olon. Laitteena suurehkoja monen kotikukkarolle kallis. Laitteella ei voi ! 35 antaa hierontaa esim. koko hartialihaksen alueelle ja jalkapohjiin. Käytetään nykyisin pääasiassa terveydenhoitolaitoksissa ja kylpylöissä. Kaikista edellä- « · « · · « · · • » · # · « 2 • · · 4 106530 olevista menetelmistä parhaiten tutkittu. Keksintömme käyttää moduloitua ääniaaltoaluetta 8-13 Hz (7-17), siinä voidaan hieroa koko hartiaseutua ja keksintömme on myös kotikukkarolle sopivampi ja hoito voidaan ottaa kotona. Keksintömme yhdistää ääneen myös lämmön.
5 Olemme edellä esittäneet tekniikan tason mukaisten laitteiden pääerot keksimäämme laitteeseen nähden. Yleisesti keksintömme perustuu solutasoon, jota pitää käsitellä hellävaraisesti. Kokeissa parhaiten toimi moduloitu ääniaalto 8-13 Hz, jonka syötimme n. 6600 Hz kantoaallolla kudokseen. Tähän liitimme lämpöelementin, joka on eristävä ja käyttää myös kelo hon omaa lämpöä hyväkseen. Lämpöelementti tekee keksinnöstä joustavan, sama elementti sopii monille ihmisille. Keksinnön käyttö ei riipu ajasta ja paikasta, jolloin itsehoito sopii kotona yms. paikoilla.
Lisäksi tutkimuksin on osoitettu, että matalat värähtelyt tietyllä taajuusalueella saavat aikaan rentoutumisvasteen, (mm. 29 04 1985 15 Lanström & Lundström, Changes in wakefulness).
Seuraavassa käymme läpi keksinnön kuvien ja saatujen käyttöko-keiden avulla. Havainnot on saatu kertomatta laitteen toimintaperiaatteita.
Keksinnön mukaiselle hierontalaitteelle on tunnusomaista, että vä-rähtelyosan äänipäät on järjestetty ryhmiksi, jolloin samaan ryhmään kuuluvat 20 äänipäät tuottavat samanaikaisesti ääniaaltoja, joiden taajuus on 7-17 Hz, ja että ohjausyksikkö ohjaa värähtelyosan äänipäitä siten, että äänipääryhmät tuottavat ääniaaltoja vuorottelevasti ääniaaltopyyhkäisyn aikaansaamiseksi.
Keksinnön mukainen laite koostuu värähtelyosasta, värähtelyosan , ohjausyksiköstä, lämpöelementeistä, kiinnitysosista ja taskuista, joihin vä- .'. 25 rähtelyosa laitetaan. Värähtelyosa koostuu äänilähteistä, piezosummereista.
.···! Ohjausyksikkö koostuu elementeistä, joilla ohjataan hoitavaa ääniaaltoa.
• · Lämpöelementit koostuvat useammasta materiaalikerrostumasta, jotka ovat ··1! eristävää materiaalia ja heijastavat suurimman osan kehon lämmöstä takai- • · · sin hierottavaan kohtaan. Lämpöelementtien taskut ovat keholle sopivaa '·1 : 30 materiaalia. Kiinnitysosat ovat joko tarramaisia tai nauhoja.
Värähtely-yksiköiden äänipäiden lukumäärä samalla rivillä sekä ri- • · · vien lukumäärä voi vaihdella kuvioissa 1 ja 2 esitetyistä, kunhan vaikutus on sama eli saadaan moduloitu ääniaaltoalue 7-17 Hz.
•« «
Keksinnön mukaisen hierontalaitteen edulliset suoritusmuodot il-. 35 menevät oheisista epäitsenäisistä patenttivaatimuksista 2-5.
· « « « · • · • · • « « • M • ♦ 106530 5
Kuviossa 1 esitetään värähtely- ja ohjausosa edestä; kuviossa 2 esitetään värähtelyosa takaapäin; kuviossa 3a esitetään ohjauspiiri; kuviossa 3b esitetään ohjauspiirin pääosat; 5 kuviossa 4 esitetään lämpöelementin ihoa vasten oleva osa, ker roksia neljä; kuviossa 5 esitetään lämpöelementti ihosta katsottuna ulkoapäin tarrakiinnityksineen; kuviossa 6 esitetään lämpöelementti hartioissa takaapäin; 10 kuviossa 7 esitetään lämpöelementti hartioissa edestäpäin, jossa se on kiinni nauhalla ja tarroilla; kuviossa 8 esitetään sama elementti sisältäpäin katsottuna; kuvioissa 6-8 värähtelyosat ovat taskuissa ja kytkettyinä ohjausosaan; 15 kuviossa 9 esitetään lämpöelementti jalassa, sisällä värähtelijä; kuviossa 10 esitetään lämpöelementti selässä, kiinnitys vatsan puolelta, sisällä värähtelijä; kuviossa 11 esitetään lämpöelementti kädessä, sisällä värähtelijä; kuviossa 12 esitetään pelkkä värähtelijä jalkapohjan hierontalait- 20 teenä; kuvioissa 9-12 esitetään värähtelijät kytkettynä ohjausosaan.
Kuvio 1 esittää äänihieromalaitteen värähtely- ja ohjausosan. Se koostuu osasta 1, joka on 3 mm paksu kumilevy ja taipuu joustavasti hie-, ;\ rontaa saavan lihaksen päälle. Osat 2 ovat äänipäitä, jotka synnyttävät aal- ; ‘. 25 lot, niitä on kolmessa rivissä ja kussakin kahdeksan kappaletta. Äänipäinä on .···.* käytetty piezosummeria MEB-9, myöskin vastaavat äänipäät tulevat kysy- mykseen. Osa 3 yhdistää värähtelyosan sähköjohdolla numero 4 ohjaus-**\* osaan 5, joka koostuu käynnistyspainikkeesta 6 (auki/kiinni), modulaatio- • · o säätöosasta 7, äänen kulkusuunnan ohjaimesta 8, ohjelmointipiiristä 9 ja « · « ‘ 30 virtalähteestä 10.
Käynnistyspainike toimii periaatteella auki tai kiinni. Modulaatio- • · · säätöosan kokeiluvaiheessa kokeiltiin laajaa asteikkoa, mutta kokeiluissa to-dettiin välin 8-13 Hz olevan vaikutukseltaan paras. Moduloitu aaltoalue 8-13 Hz tarkistettiin oskilloskoopilla ja kulkusuuntaa voidaan säätää kohdasta 8.
• * > . 35 Kulkusuunnat ovat yhteen ja molempiin suuntiin. Yksisuuntaisessa vaihtoeh- *. * dossa reagoivat ensimmäiset kolme saraketta, sitten seuraava jne. loppuun * ·
f « I
• · • · * · « » ·« 106530 6 saakka, josta palataan alkuun ja niin edelleen. Molempisuuntaisessa reagoi ensimmäinen rivi ja sitten toinen ja kolmas niin kauan kuin ko. kiertotapaa halutaan käyttää. Molemmat suunnat katsottiin tarpeelliseksi, koska lihaksia on kehossa eri asennoissa, ja tällä tavoin voidaan vaihtamalla välillä aallon 5 kulkusuuntaa saada parempi vaikutus kuin vain toisella kulkusuunnalla saataisiin. Ohjelmointipiiri 9 pitää sisällään ohjelman, joka materialisoi idean. Se synnyttää kantoaallon, jota voidaan moduloida kohdalla 7. Tässä tapauksessa kantoaalto on n. 6600 Hz ja siksi ohjelmointipiirissä kuuluu tietyllä taajuudella pientä ääntä. Kohdassa 10 on voimanlähde 9 voltin kuivaparisto.
10 Kuvio 2 kertoo sen, että äänipäät yhdistetään takaa osaan 3. Jo kaisesta äänipäästä lähtee kaksi johtoa 11. Näin yhdistetyt äänipäät ovat yhteydessä johdolla 4 ohjausosaan numero 5, joka esiintyy kuviossa 1.
Värähtelyosa on ohjelmoitu toimimaan kolmen sarjoissa eli esim.
8, 16, 24, 32. Voidaan käyttää myös muita äänipäitä, jotka saavat aikaa sa-15 man vaikutuksen. Prototyypissä kolme piezosummeria soi yhtä aikaa.
Kuvio 3A kertoo ohjelmointipiirin sisällön. Toimintaperiaate perustuu matalataajuisen ääniaallon muodostamiseen piezosummerien avulla. Piezosummerit moduloidaan pyyhkäisykytkennän avulla, jonka lopputuloksena verhokäyrän, tässä kantoaalto, amplitudi (muoto) pitää sisällään erikseen 20 säädettävän matalataajuisen komponentin, n. 7-17 Hz, käytimme pääasiassa 8-13 Hz. Prototyypissä on lähdetty säätöalueesta 1-50 Hz.(vrt. amplitudimo-duloitu radiolähete). Kokeellisesti haimme sopivaa aluetta ja päädyimme jo edellämainittuun. Ohjelma antaa mahdollisuuden valita aaltopyyhkäisyn joko yhteen suuntaan tai molempiin suuntiin tapahtuvaksi. Pyyhkäisynopeuden 25 valinta tapahtuu RC-piirillä R2/C1/555 (aikavakiopiiri). R2 on säätövastuk- ' «· seksi kytketty potentiometri.
**"1 Laite on kytketty voimanlähteeseen 9 V:n kuivaparistoon. Saatu ··· •••j energia on mekaanista ääniaaltojen osalta.
*..v Kuviossa 3B on osoitettu ohjausyksikön pääosat, joita ovat pyyh- v : 30 käisytaajuuden säätö, pyyhkäisykytkentä ääniaallon suuntaa varten ja vä rähtelyosa äänipäiden ohjelmointia varten.
Kuvio 4 näyttää lämpöelementin sisältä katsottuna. Siinä on ensin ·1'1· ihoa vasten miellyttävä keinokuitu, josta myös värähtelijän tasku 13 on tehty.
• · 1 * . Lämpöelementti on nelikerroksinen, kohta 14, kerrokset. Taskussa on ääni- 35 värähtelijä, sen taustalle voidaan laittaa jotain pehmeää, esim. superlonia yms. vastaavaa suojaamaan johtoja ja estämään äänen hajoamista. Lämpö- • · • « · • · · * · « f 1 « • ·» • · 7 106530 osan seuraava materiaali ulospäin ihosta on ohut puuvilla, sitten ohut 000-asteinen teräsvilla, jonka jälkeen villakangas tai vastaava. Näin saadaan lämmin kokonaisuus ja eri aineilla varmistetaan se, että voidaan käyttää myös ihon lämpöä hyväksi. Näin ihon lämpö ei pääse pakenemaan vaan 5 suuri osa voidaan käyttää hyödyksi lisälämpönä.
Kuviossa 5 on edellinen asia ulkoapäin katsottuna. Reunoissa on tarranauhat 15, jotka tekevät elementin joustavaksi. Päälikangas on villaa. Tarroilla kiristäminen on portaatonta ja kiinnittää värähtelijän paremmin lihasta vasten.
10 Kerroksissa voidaan käyttää muitakin materiaaleja, kun ne vain täyttävät edellä mainitut ehdot, esim. voidaan käyttää vanua, alumiinikan-gasta, core-texia, polypropania, nailontaftetea tai vastaavia.
Kuvio 6 esittää lämpöosaa värähtelijöineen 16 hartioilla takaa, huom. kaksi värähtelijää, jotka kytketty ohjausosaan ja saavat aikaan sa- 15 manlaisen hieronnan. Ohjausosan, tässä nro 17, kytkentä kuvattu paremmin kuviossa 7, joka esittää saman asian etupuolelta ja siksi myös ohjausyksikkö on asetettu eteen. Se sijaitsee etupuolella laitteen hallintaa varten. Kiinnitys on nauhoilla 18 lämpöelementin alaosasta, ja loppukiinnitys tarroilla 19 edestä.
20 Kuvio 8 esittää hartiaelementin sisäpuolelta katsottuna, jolloin pääaukko 20 näkyy. Ääniaaltohieronta on aivan samanlaista molemmissa hartioissa, kuten edellä todettiin, ja jos vaihdetaan suuntaa, mm. äänen kulkusuunta muuttuu molemmissa värähtelyosissa. Samoin jos moduloidaan _! ‘ ‘: aaltoa, niin tuloksena on molemmissa värähtelijöissä sama modulaatio.
25 Kuvio 9 kuvaa lämpöelementtiä 14 jalassa, tässä tapauksessa *···* reisilihaksessa. Värähtelijä 16 on lämpöosassa 14, joka on asennettu lihak- • · · ···* sen päälle ja tiukennettu tarroilla 19. Siten hieronta kohdistuu oikeaan paik- kaan. Ohjausosasta 17 ohjataan toimintaa.
• · · v · Kuvio 10 esittää lämpöelementtiä 14 selässä värähtelijöineen 16 30 kiinnitettynä ohjausosaan 17. Tässä lämpöelementin kiinnitys tapahtuu nau-hoilla vatsan puolelta. Kuvion 10 alemmasta kuvasta nähdään kiinnitys var- • · · ·'*; talon etupuolella.
• , Kuvio 11 esittää saman asian kädessä, kiinnitys kuitenkin tarroilla l kuten jalassakin. Värähtelijä on lämpöelementin 14 sisällä.
: : 35 Kuviot 9-11 näyttävät miten yksi lämpöelementti värähtelyosan (1 : V: kpl) kanssa sopii moneen osaan vartalolla.
* * 0 • · 3 106530
Kuvio 12 näyttää miten pelkällä värähtelyosalla 16 ohjausosineen voi antaa jalkapohjahierontaa. Samoin voi käyttää pelkkää värähtelijää ohjaus- osineen, jos lämpö tekee huonoa esim. nivelissä tai muissa paikoissa.
Tehdyt havainnot: 5 1. Niska ja hartiaseudun kipu ja kestojännitteet:
Laite annettiin kokeiltavaksi yhdeksälle henkilölle, joilla on ollut pitkäaikainen kestojännitys ko. alueella, kertomatta laitteen sisältöä. Koska käyttöaika rajoittui yleensä kahteen päivään, niin saatiin selville vain vaikutuksen suunta. Kaikkien vastanneiden mielestä laitteesta oli hyötyä ko. jän-10 nitysalueella. Vaikutuksia olivat mm. niskan rutinan lakkaaminen, hartioiden selvä rentoutuminen ja kevyempi olo. Yhdellä kivut poistuivat ja yhdellä unen laatu parani selvästi.
2. Selkä:
Muutamalla henkilöllä alaselän jännitystila pieneni. Yhdellä henkilö löllä, jolla selkä menee kivuliaaksi tietyssä asennossa ja hän joutuu turvautumaan lääkäriin saadakseen kipu- ja rentoutuslääkkeitä, selkä tuli kivuttomaksi vajaassa kahdessa päivässä ilman lääkäriä ja lääkkeitä. Normaalisti tila kestää lääkkeilläkin neljä-viisi päivää.
3. Raskaan urheilusuorituksen, esim. juoksun jälkeinen palautu- 20 minen:
Muutama koe tehtiin juoksemalla jalat aivan kankeiksi ja kivuliaiksi ja sitten annettiin hierontaa vain toiseen jalkaan mutta käsiteltiin koko jalka.
, , Tuloksena oli, että käsitelty jalka oli melko rento jo tunnin päästä, kun toinen oli vielä kipeä ja rasittunut. Sama tilanne oli myös aamulla. Käsittelemätön 25 jalka oli edelleen jäykempi ja kankeampi niin laitteella käsitelty.
* · *···’ 4. Nivelreuma: ···’ Laitetta kokeiltiin myös muutamiin nivelreumaa sairastavaan hen- kiloon. He käyttivät pääasiassa vain värähtelijää, koska lämpö ei sopinut.
• · · ·* Nopein vaikutus oli, että virtsaamistarve ja jano lisääntyi. Eräs koehenkilö 30 vertasi kokemusta samaan kuin lymfahoidossa esiintyvään ilmiöön, jolloin kuonaa poistuu nivelistä.
« « · .·*·. 5. Akuutit tapaturmat: • # Tässä oli vain yksi tapaus. Koehenkilö oli pudonnut pahasti ja kä- ] det olivat aluksi halvaantuneet ja niska vino. Pahin isku oli tullut ylävartalon 35 vasemmalle puolelle. Hän käytti laitetta kolmen päivän ajan kolme kertaa :y; päivässä ä 20 min./kerta. Hänet päästettiin kotiin omalla vastuulla, koska toi- * « • · • * · « « g 106530 nen käsi ei enää ollut halvaantunut. Vasemman käden kaikissa sormissa ei ollut vielä ollut tuntoa ja hartialihas oli iskusta kipeä ja vammautunut. Toisena päivänä hän aikoi lopettaa hieronnan, koska vasemman käden sormia pisteli ja hän pelkäsi, että tila kääntyy huonommaksi. Mutta vähän ajan päästä 5 sormiin tuli tunto, samoin niska suoristui oleellisesti. Hän koki laitteen antaman hieronnan hyväksi.
6. Jalkapohjat ja muuta:
Jotkut väittivät, että hieromalla jalkapohjia he saivat aikaan positiivisia tuloksia. Tätä seikkaa ei varsinaisesti kysytty. Yksi henkilö käytti laitetta 10 tenniskyynärpäähän ja särky lakkasi. Olo oli hyvä vielä muutaman päivän käsittelyn jälkeen tenniskyynärpään osalta.
7. Vaikutuksettomat:
Jos henkilöä oli paljon leikattu tai hänellä oli keinoniveliä tai erittäin pahoja rappeutumia, niin laitteen käytöllä kahden päivän aikana ei ollut 15 vaikutusta.
* < I
• » • ♦ • · · • · · • « · · • · · • · · • · · • · · • · · • · · • · · • · • · • · · • · · • · « « · v 1 4 « • · • · · • · · • · • · • · · ·

Claims (5)

10 106530
1. Hierontalaite, johon kuuluu: äänipäitä (2) käsittävä joustava värähtelyosa (1), joka on taivutetta-5 vissa hierottavan lihaksen päälle, ja ohjausyksikkö (5), joka on kytketty värähtelyosaan (1), ja joka käsittää välineitä moduloitujen signaalien tuottamiseksi ja syöttämiseksi värähte-lyosan äänipäille (2), tunnettu siitä, että värähtelyosan (1) äänipäät (2) on järjestetty ryhmiksi, jolloin 10 samaan ryhmään kuuluvat äänipäät (2) tuottavat samanaikaisesti ääniaaltoja, joiden taajuus on 7-17 Hz, ja että ohjausyksikkö (5) ohjaa värähtelyosan (1) äänipäitä (2) siten, että äänipääryhmät tuottavat ääniaaltoja vuorottelevasti ääniaaltopyyhkäisyn aikaansaamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen hierontalaite, tunnettu siitä, että äänipäät (2) ovat piezosummereita.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen hierontalaite, tunnettu siitä, että äänipäät (2) on värähtelijässä järjestetty riveihin, ja että ohjausyksikkö (5) ohjaa äänipäitä (2) siten, että ääniaaltopyyhkäisy tapahtuu yhteen tai 20 kahteen suuntaan.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen hierontalaite, tunnettu siitä, että äänipäät (2) tuottavat noin 6600 Hz kantoaallolla moduloitua , , ääniaaltoa, jonka taajuus on 7 -17 Hz. _'‘5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen hierontalaite, t u n -‘ 25 n e 11 u siitä, että värähtelyosaan (1) kuuluu eristävää materiaalia oleva läm- pöelementti (14) lämmön heijastamiseksi takaisin hierottavaan kohtaan. • · · • Ml • · e • · · • M • · · • · o I 1 O • · · • · • · • · · • · · • « « ( I f f • ♦ « • · « « « • · · * · · • · · • · I t · 11 106530
FI964026A 1996-10-08 1996-10-08 Hierontalaite FI106530B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI964026A FI106530B (fi) 1996-10-08 1996-10-08 Hierontalaite
AU44628/97A AU4462897A (en) 1996-10-08 1997-10-06 Massage equipment
EP97942988A EP1011600A1 (en) 1996-10-08 1997-10-06 Massage equipment
PCT/FI1997/000602 WO1998015252A1 (en) 1996-10-08 1997-10-06 Massage equipment

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI964026A FI106530B (fi) 1996-10-08 1996-10-08 Hierontalaite
FI964026 1996-10-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI964026A0 FI964026A0 (fi) 1996-10-08
FI964026A FI964026A (fi) 1998-04-09
FI106530B true FI106530B (fi) 2001-02-28

Family

ID=8546825

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI964026A FI106530B (fi) 1996-10-08 1996-10-08 Hierontalaite

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP1011600A1 (fi)
AU (1) AU4462897A (fi)
FI (1) FI106530B (fi)
WO (1) WO1998015252A1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT413077B (de) * 2003-08-29 2005-11-15 Othegraven Achim Von Therapeutisches behandlungsgerät
GB2422313A (en) * 2005-01-25 2006-07-26 John Surtees Wykeham Bradford Therapeutic infrasound generator and amplifier for clinical application
DE102017120665B4 (de) 2017-09-07 2023-08-31 Peter Hofmann Fluidmatratzenanordnung mit Infraschallanregung

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3121254C2 (de) * 1981-05-29 1987-04-23 Horst 6531 Münster-Sarmsheim Klostermann Handbetätigbares Gerät zur Erzeugung elektrischer Impulse für eine Anwendung am lebenden Körper
DE3850179T2 (de) * 1987-07-08 1994-11-03 Fukoku Ageo Kk Vibratoranordnung und diese verwendendes Vibrotherapeutisches Gerät.
US4979502A (en) * 1988-01-15 1990-12-25 Hunt Troy T Combined massage and heating devices
FR2700656B1 (fr) * 1993-01-19 1995-04-07 Dupriez Guy Robert Jean Procédé et dispositif pour l'obtention simultanée de vibrations sonores et ultrasonores.
RU2020918C1 (ru) * 1993-08-09 1994-10-15 Нонна Ефимовна Липовецкая Способ косметического массажа лица и шеи
DE4340301A1 (de) * 1993-11-26 1995-06-01 Schubert Werner Vorrichtung für die Steigerung der Perfusion in Organen

Also Published As

Publication number Publication date
FI964026A (fi) 1998-04-09
EP1011600A1 (en) 2000-06-28
WO1998015252A1 (en) 1998-04-16
AU4462897A (en) 1998-05-05
FI964026A0 (fi) 1996-10-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5072724A (en) Vibrational liquid-wave stimulating therapy mask apparatus for facial health and beauty care
US20180028396A1 (en) Device and methods for massage, acupressure myofascial release and trigger point therapy
EP3200743B1 (en) A novel wearable vibration device
US7648471B2 (en) Medical apparatus, use and methods
US6022368A (en) Acupuncture method and device
US4732140A (en) Vibratory massager retained against body with belt having elastic strap
US20070255187A1 (en) Vibrating therapy device
US20090112134A1 (en) Devices and method for applying vibrations to joints
US20080243041A1 (en) Butt and thigh massager
BRPI0612446A2 (pt) instrutor de estimulacão de freqüência
US4552132A (en) Pulsating hydrotherapy system
CN106137709B (zh) 按摩护理装置
WO2009044400A2 (en) Wearable vibrating means and thermal conditioning therapeutic devices
RU2202323C2 (ru) Способ волновой биомеханотерапии б.с. савельева
US4732142A (en) Deep friction massage orthosis
KR101453593B1 (ko) 휴대용 안마 장치
FI106530B (fi) Hierontalaite
US10589116B1 (en) Wearable pain management apparatus and method
EP1726282B1 (en) Massage vibrator apparatus
US20130012850A1 (en) Knee pain treatment
EP1721594B1 (en) Apparatus for the treatment of lymphoedema
CN102716014A (zh) 一种便携式中医按摩治疗仪
CN1024117C (zh) 多功能呼吸自动按摩静电保暖带
RU2647830C1 (ru) Способ восстановительного лечения посттравматической контрактуры голеностопного сустава после переломов костей голени
KR200238930Y1 (ko) 진동과 적외선 및 레이저 광원이 동시에 진행할 수있도록 함께 내장시킨 것으로 조사된 광원의 넓이를조절할 수 있도록 빛조리개가 부착된 물리치료기

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired