FI104677B - Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle - Google Patents
Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle Download PDFInfo
- Publication number
- FI104677B FI104677B FI964856A FI964856A FI104677B FI 104677 B FI104677 B FI 104677B FI 964856 A FI964856 A FI 964856A FI 964856 A FI964856 A FI 964856A FI 104677 B FI104677 B FI 104677B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- subscriber
- register
- mobile telephone
- stored
- language
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W4/00—Services specially adapted for wireless communication networks; Facilities therefor
- H04W4/12—Messaging; Mailboxes; Announcements
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M3/00—Automatic or semi-automatic exchanges
- H04M3/42—Systems providing special services or facilities to subscribers
- H04M3/50—Centralised arrangements for answering calls; Centralised arrangements for recording messages for absent or busy subscribers ; Centralised arrangements for recording messages
- H04M3/53—Centralised arrangements for recording incoming messages, i.e. mailbox systems
- H04M3/5307—Centralised arrangements for recording incoming messages, i.e. mailbox systems for recording messages comprising any combination of audio and non-audio components
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
Description
, 104677
Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle Tämän keksinnön kohteena on menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi matkapuhelinjärjestelmän tilaajalle, johon järjestelmään kuluu muistiväline T 5 tilaajakohtaisten tietojen ylläpitämiseksi. Keksinnön kohteena on lisäksi matkapu helinjärjestelmä, joka käsittää tilaajalaitteita, ensimmäisen matkapuhelinkeskuksen sekä siihen liittyvän tilaajarekisterin, jossa ylläpidetään tietoja ensimmäisen matkapuhelinkeskuksen piiriin kuuluvista tilaajalaitteista. Keksinnön kohteena on vielä lisäksi matkapuhelinkeskus, joka käsittää tilaajarekisterin tilaajalaitetietojen 10 ylläpitämiseksi sen piiriin kuuluvista tilaajalaitteista, vierailijarekisterin sen kattamalla alueella määrätyllä hetkellä sijaitsevien muiden matkapuhelinkeskusten piiriin kuuluvien tilaajalaitteiden tietojen ylläpitämiseksi, muistivälineitä joihin on tallennettu ennalta määrättyjä äänitiedotteita, ja ohjausvälineitä muistivälineisiin tallennettujen äänitiedotteiden välittämiseksi tilaajalaitteille.
15 Tämä keksintö liittyy äänitiedotusten antamiseen matkapuhelinjärjes telmän tilaajalle. Matkapuhelinjärjestelmien tilaajalaitteelle taijoama mahdollisuus liikkua useiden eri valtioiden alueella on tuonut mukanaan kieliongelmia erityisesti tilaajalaitteelle välitettävien äänitiedotusten yhteydessä.
Tunnetuissa matkaviestinjärjestelmissä, kuten esimerkiksi GSM-20 järjestelmässä (Global System for Mobile Communications) tilaajalaitteille välitettävät äänitiedotukset generoidaan sen matkapuhelinkeskuksen toimesta, jonka kattamalla alueella tilaajalaite sijaitsee (jonne tilaajalaite on viimeksi tehnyt sijain-i ninpäivityksen). Jos näin ollen suomalaisen operaattorin piiriin kuuluva matka- \v viestin on sijaitsee esimerkiksi ranskalaisen operaattorin ylläpitämän matkapuhe- ..*·* 25 linkeskuksen kattamalla alueella generoidaan äänitiedotus ranskalaisen operaat- torin valitsemalla kielellä. Tällaisen vieraskielisen tiedotuksen ymmärtäminen voi : luonnollisesti olla hankalaa.
Tämän keksinnön tarkoitus on ratkaista edellä selostettu ongelma ja tarjota käyttöön ratkaisu, joka mahdollistaa äänitiedotusten välittämisen tilaajalle ” 30 siten, että tilaaja entistä helpommin ja varmemmin ymmärtää hänelle välitetyn äänitiedotuksen. Tämä päämäärä saavutetaan keksinnön mukaisella menetel-• « « _ ' mällä, jolle on tunnusomaista, että tallennetaan mainittuun muistivälineeseen ti- ’ * laajakohtaisten tietojen yhteyteen tilaajakohtainen kielitunnus, joka osoittaa kie-
Ien, jolla tilaaja haluaa kuulla hänelle osoitetut tiedotukset, ja välitetään tilaajalle 35 äänitiedotuksia muistivälineeseen tallennetun kielitunnuksen osoittamalla kielellä.
104677 2
Keksinnön kohteena on lisäksi matkapuhelinjärjestelmä, jossa keksinnön mukaista menetelmää voidaan hyödyntää. Keksinnön mukaiselle matkapuhelinjärjestelmälle on tunnusomaista, että tilaajarekisteriin on tallennettu kunkin tilaajalaitteen osalta kielitunnus, joka osoittaa kielen, jolla äänitiedotukset tulee 5 kyseiselle tilaajalaitteelle välittää, ja että ensimmäinen matkapuhelinkeskus käsittää välineitä äänitiedotuksen välittämiseksi tilaajalaitteelle tilaajarekisteriltä vastaanotetun kielitunnuksen osoittamalla kielellä.
Keksinnön kohteena on vielä edelleen matkapuhelinkeskus, jolla keksinnön mukaista menetelmää voidaan soveltaa, ja joka soveltuu käytettäväksi 10 keksinnön mukaisessa matkapuhelinjärjestelmässä. Keksinnön mukaiselle matkapuhelinkeskukselle on tunnusomaista, että tilaajarekisteriin ja vierailijarekisteriin on kunkin tilaajan osalta tallennettu ennalta määrätty kielitunnus, että muistivälineisiin on tallennettu samoja äänitiedotteita useilla eri kielillä, ja että ohjausvälineet on sovitettu vastaanottamaan määrättyä tilaajalaitetta koskevan kielitunnuk-15 sen tilaajarekisteriltä tai vierailijarekisteriltä sekä välittämään mainitulle tilaajalaitteelle kielitunnusta vastaavalla kielellä muistivälineeseen tallennetun äänitiedotuksen.
Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että kun tilaajalaitteen osalta etukäteen tallennetaan tilaajan haluamaa kieltä vastaava kielitunnus muistivälinee-20 seen voidaan tilaajaan kielitoivomus ottaa huomioon kun tilaajalaitteelle myöhemmin välitetään äänitiedotteita. Tallentamalla kielitunnus muiden tilaajatietojen kanssa samaan rekisteriin saadaan kielitunnus helposti esille sekä välitetyksi jär- • · ! jestelmän muille osilla muiden tilaajatietojen mukana. Keksinnön mukaisen ratkai-
I I
sun merkittävin etu on näin ollen, että äänitiedotukset voidaan välittää tilaajalle 25 hänen toivomalla ja ymmärtämällä kielellä, jolloin tilaaja varmasti ymmärtää hä- : nelle välitetyn äänitiedotuksen. Näin ollen äänitiedotuksen kieli ei enää ole riippu- :*·*: vainen paikallisen operaattorin suosimasta kielestä.
: ·
Eräässä keksinnön mukaisen järjestelmän edullisessa suoritusmuo-dossa tilaajarekisteriin on kunkin tilaajan osalta tallennettu useita vaihtoehtoisia 30 kielitunnuksia tilaajan haluamassa suosituimmuusjärjestyksessä. Tällöin äänitie- • · · dotuksia kyseiselle tilaajalaitteelle lähettävä matkapuhelinkeskus valitsee käyt-'« ' i töön sen käytettävissä olevista kielistä sen jonka kyseisen tilaajan osalta on kor keimmalla suosituimmuusjärjestyksessä. Näin ollen varmistutaan siitä, että jos matkapuhelinkeskus ei kykene välittämään äänitiedotuksia tilaajan eniten toivo-.1. : 35 maila kielellä, voi se valita käyttöön jonkin toisen kielen jota tilaaja ymmärtää.
I · 104677 3
Keksinnön mukaisen menetelmän, matkapuhelinjärjestelmän ja matkapuhelinkeskuksen edulliset suoritusmuodot ilmenevät oheisista epäitsenäisistä patenttivaatimuksista 2, 4-6 ja 8.
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin esimerkinomaisesti lä-5 hemmin viitaten oheisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää vuokaaviota keksinnön mukaisen menetelmän ensimmäisestä edullisesta suoritusmuodosta, kuvio 2 esittää lohkokaaviota keksinnön mukaisen matkapuhelinjärjestelmän ensimmäisestä edullisesta suoritusmuodosta, ja 10 kuvio 3 havainnollistaa kielitunnusten välittämistä järjestelmän eri osi en välillä.
Kuvio 1 esittää vuokaaviota keksinnön mukaisen menetelmän ensimmäisestä edullisesta suoritusmuodosta.
Lohkossa A operaattori tallentaa tilaajarekisteriin kyseistä tilaajalaitetta 15 koskevat kielitunnukset tilaajan haluamassa suosituimmuusjärjestyksessä. Vaihtoehtoisesti tilaaja voi tilaajalaitteensa näppäimistön välityksellä syöttää kyseiset kielitunnukset järjestelmälle soitettuaan ennalta määrättyyn palvelunumeroon. Myös tällöin kyseiset kielitunnukset tallentuvat tilaajarekisteriin.
Lohkossa B matkapuhelinkeskus on välittämässä ennalta määrättyä 20 äänitiedotusta tilaajalaitteelle, jolloin se aluksi vastaanottaa tilaajarekisteriin tallennetut kielitunnukset suosituimmuusjärjestyksessä. Joissakin matkapuhelinkes-kus vastaanottaa kielitunnukset vierailijarekisterin kautta jonne ne on tilapäisesti « « i tallennettu tilaajan liikkuessa jonkin muun kuin oman matkapuhelinkeskuksensa
I I
v,: kattamalla alueella. Kun kielitunnukset on vastaanotettu matkapuhelinkeskus 25 aloittaa sen selvittämisen onko sen käytössä jokin tilaajan toivomista kielistä. Tar-:[: kastelu alkaa suosituimmuusjärjestyksessä korkeimmalla (n=1) olevasta kielitun- nuksesta.
Lohkossa C matkapuhelinkeskus selvittää onko sen käytössä suosi- .*:·« tuimmuusjärjestyksessä sijalla n oleva kieli. Jos ei ole siirrytään lohkoon D.
« , 30 Lohkossa D selvitetään oliko sijalla n oleva kielitunnus viimeinen. Jos « » · * oli siirrytään lohkoon F, jolloin äänitiedotus annetaan matkapuhelinkeskuksen · oletuskielellä, eli esimerkiksi suomeksi jos kyseessä on suomalaisen operaattorin ylläpitämä matkapuhelinkeskus.
Jos sitävastoin lohkossa D osoittautuu, että tilaajalaitteen osalta on c · 35 vielä tarkastelemattomia kielitunnuksia, siirrytään lohkon E kautta takaisin loh- * « koon C uuden kielitunnuksen tarkistamiseksi.
104677 4
Jos lohkossa C havaitaan, että tarkasteltavana olevaa kielitunnusta vastaava kieli on matkapuhelinkeskuksen käytössä siirrytään lohkoon G, jossa äänitiedotukset annetaan tilaajalaitteelle kyseistä kieltä käyttämällä.
Kuvio 2 esittää lohkokaaviota keksinnön mukaisen matkapuhelinjär-5 jestelmän ensimmäisestä edullisesta suoritusmuodosta. Kuviossa 2 esitetty so-lukkoradiojärjestelmä voi olla mikä tahansa tunnettu matkapuhelinjärjestelmä vaikka seuraavassa esimerkinomaisesti oletetaan että kyseessä on nimenomaan GSM-järjestelmä.
Kuviossa 2 esitettyyn matkapuhelinjärjestelmän osaan kuuluu ensim-10 mäinen ja toinen matkapuhelinkeskus MSC1 ja MSC2 (Mobile Switching Center), jotka kumpikin tukiasemaohjainten BSC (Base Station Controller) ja tukiasemien BTS välityksellä välittävät puheluita niiden peittoalueella sijaitseville matkaviestimille MS1 ja MS2. Matkapuhelinkeskukset MSC1 ja MSC2 voivat olla eri operaattoreiden ylläpitämä keskuksia, esimerkiksi siten, että ensimmäistä matkapu-15 helinkeskusta ylläpitää suomalainen operaattori ja toista matkapuhelinkeskusta MSC2 ylläpitää ranskalainen operaattori.
Ensimmäinen ja toinen matkapuhelinkeskus MSC1 ja MSC2 käsittävät kumpikin tilaajarekisterin HLR1 ja HLR2, jossa ylläpidetään tietoja matkapuhelinkeskusten piiriin kuuluvista tilaajalaitteista. Keksinnön mukaisesti tilaajarekisteriin 20 HLR1 ja HLR2 on tallennettu lisäksi jokaisen tilaajalaitteen osalta kielitunnuksia tilaajan haluamassa suosituimmuusjärjestyksessä. Yhden tilaajalaitteen osalta voi tilaajarekisteriin HLR1 olla tallennettuna esimerkiksi kielitunnukset: 1, 2, 10 ja 8. Tällöin tilaaja haluaa kuulla hänelle osoitetut äänitiedotukset mieluiten kielellä 1 '.ν' (esim, suomi). Jos suomenkieli ei kuitenkaan ole käytettävissä haluaa tilaaja 25 kuulla äänitiedotukset kielellä 2 (esim. ruotsi). Jos tämäkään kieli ei ole käytettä-: vissä haluaa tilaaja kuulla äänitiedotuksen kielellä 10 (esim. englanti), jne.
Ensimmäiseen ja toiseen matkapuhelinkeskukseen kuuluu lisäksi vie- » railijarekisterit VLR1 ja VLR2. Näissä keskukset ylläpitävät tietoja niistä tilaajalait-teista jotka kuuluvat jonkin toisen matkapuhelinkeskuksen piiriin, mutta jotka tila-30 päisesti sijaitsevat kyseisen keskuksen kattamalla alueella. Eli esimerkiksi matka- • · viestimen MS2 kuuluu keskuksen MSC1 piiriin, mutta kuvion 2 tapauksessa se sijaitsee matkapuhelinkeskuksen MSC2 kattamalla alueella, jolloin se on sinänsä tunnetusti tehnyt sijainninpäivityksen matkapuhelinkeskukseen MSC2. Tällöin <, i kyseisen tilaajanlaitteen tiedot löytyvät sen oman matkapuhelinkeskuksen MSC1 - 4 4 35 tilaajarekisteristä HLR1 mutta myös matkapuhelinkeskuksen MSC2 vierailijare- I « 104677 5 kisterissä VLR2. Keksinnön mukaisesti tilaajalaitteen kielitunnukset tallennetaan muiden tilaajalaitetta koskevien tietojen mukana vierailijarekisteriin VLR2.
Kun matkapuhelinkeskus MSC2 on välittämässä äänitiedotusta matkaviestimelle MS2 vastaanottaa sen ohjausyksikkö 1 aluksi vierailijarekisteristä 5 VLR2 matkaviestimen MS2 kielitunnukset suosituimmuusjärjestyksessä. Tämän jälkeen ohjausyksikkö valitsee käytettäväksi sen kielen, joka sijaitsee korkeimmalla suosituimmuusjärjestyksessä, ja joka on matkapuhelinkeskuksen MSC2 käytettävissä. Kun kieli on valittu hakee ohjausyksikkö 1 valitulla kielillä olevan äänitiedotuksen muistista 2 ja 10 lähettää sen matkaviestimelle MS2. Muisti 2, joka voi olla mikä tahansa tunnetun tyyppinen muisti kuten muistipiiri, levymuisti tai jopa nauhuri sisältää näin ollen samoja äänitiedotuksia useilla eri kielillä.
Kuvio 3 havainnollistaa kielitunnusten välittämistä järjestelmän eri osien välillä. Tilaajarekisteriin HLR1 tallennetut tiedot siirtyvät GSM-järjestelmässä 15 tilaajarekisteristä HLR1 toisen matkapuhelinkeskuksen vierailijarekisteriin VLR2 GSM spesifikaatioiden kohdan 09.02 mukaisella MAP-INSERT-SUBSCRIBER-DATA viestillä S1. Keksinnön mukaisesti kyseiseen viestiin lisätään kenttä, jonka välityksellä myös kielitunnukset välittyvät muiden tilaajatietojen mukana.
Puhelun yhteydessä tilaajan kaikki kielitunnukset siirtyvät vierailijare-20 kisteristä VLR2 matkapuhelinkeskukselle MSC2 muiden tilaajatietojen yhteydessä. GSM-järjestelmässä tilaajatiedot välittyvät matkapuhelinkeskukselle MSC2 GSM-spesifikaatioiden kohdan 09.02 mukaisella MAP-COMPLETE-CALL viestii-
I
i.i : lä. Keksinnön mukaisesti kyseiseen viestiin lisätään kenttä, jonka välityksellä ::: myös kielitunnukset välittyvät muiden tilaajatietojen mukana.
25 Mikäli kyseessä on kuvion 3 tapauksesta poiketen äänitiedotuksen ··,·]: toimittaminen matkapuhelinkeskuksen "omalle" tilaajalaitteelle toimitetaan kieli- tunnukset matkapuhelinkeskukselle vastaavalla tavalla kun edellä on selostettu MAP-COMPLETE-CALL viestillä, sillä poikkeuksella, että viesti on lähtöisin tilaaja- :**; rekisteristä (HLR) eikä vierailijarekisteristä (VLR).
30 On ymmärrettävä, että edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuviot on .· , ainoastaan tarkoitettu havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Alan ammatti- miehille tulevat olemaan ilmeisiä erilaiset keksinnön variaatiot ja muunnelmat ilman että poiketaan oheisissa patenttivaatimuksissa esitetyn keksinnön suojapii-ristä ja hengestä.
• « i I I « ♦ 104677 6
Patenttivaatimukset; 1. Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi matkapuhelinjärjestelmän tilaajalle, johon järjestelmään kuluu muistiväline tilaajakohtaisten tietojen ylläpitä- 5 miseksi, tunnettu siitä, että tallennetaan mainittuun muistivälineeseen tilaajakohtaisten tietojen yhteyteen tilaajakohtainen kielitunnus, joka osoittaa kielen, jolla tilaaja haluaa kuulla hänelle osoitetut tiedotukset, ja välitetään tilaajalle äänitiedotuksia muistivälineeseen tallennetun kieli-10 tunnuksen osoittamalla kielellä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tallennetaan muistivälineeseen useita kielitunnuksia tilaajan haluamassa suosituimmuusjärjestyksessä, ja 15 välitetään tilaajalle äänitiedotuksia sillä käytettävissä olevalla kielellä, jonka kielitunnus on suosituimmuusjärjestyksessä korkeimmalla.
3. Matkapuhelinjärjestelmä, joka käsittää tilaajalaitteita (MS1, MS2), ensimmäisen matkapuhelinkeskuksen (MSC1) sekä siihen liittyvän tilaajarekiste-rin (HLR1), jossa ylläpidetään tietoja ensimmäisen matkapuhelinkeskuksen 20 (MSC1) piiriin kuuluvista tilaajalaitteista (MS1, MS2), tunnettu siitä, että tilaajarekisteriin (HLR1) on tallennettu kunkin tilaajalaitteen (MS1, • » « MS2) osalta kielitunnus, joka osoittaa kielen, jolla äänitiedotukset tulee kyseiselle :·: : tilaajalaitteelle välittää, ja • t v.' että ensimmäinen matkapuhelinkeskus (MSC1) käsittää välineitä (1, 5) 25 äänitiedotuksen välittämiseksi tilaajalaitteelle (MS1) tilaajarekisteriltä (HLR1) vastaanotetun kielitunnuksen osoittamalla kielellä.
:T; 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen matkapuhelinjärjestelmä, tun nettu siitä, että tilaajarekisteriin (HLR1) on tallennettu kunkin tilaajalaitteen (MS1, 30 MS2) osalta useita kielitunnuksia suosituimmuusjärjestyksessä, ja että ensimmäinen matkapuhelinkeskus (MSC1) käsittää välineitä ääni-tiedotuksen välittämiseksi tilaajalaitteelle (MS1) sillä matkapuhelinkeskuksen käytettävissä olevalla kielellä, jonka tilaajarekisteriin (HLR1) tallennettu kielitunnus on korkeimmalla suosituimmuusjärjestyksessä tai matkapuhelinkeskuksen 35 (MSC1) oletuskielellä, jos matkapuhelinkeskuksen käytettävissä ei ole yhtään 7 104677 tilaajalaitteen (MS1) osalta tilaajarekisteriin (HLR1) tallennettua kielitunnusta vastaavaa kieltä.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen matkapuhelinjärjestelmä, johon jäijestelmään kuluu lisäksi ainakin toinen matkapuhelinkeskus (MSC2) sekä 5 siihen liittyvä vierailijarekisteri (VLR2) tietojen ylläpitämiseksi ensimmäisen matkapuhelinkeskuksen (MSC1) piiriin kuuluvista tilaajalaitteista (MS2), jotka määrätyllä hetkellä sijaitsevat toisen matkapuhelinkeskuksen (MSC2) kattamalla alueella, tunnettu siitä, että vierailijarekisteri (VLR2) käsittää välineitä tilaajarekisteriin (HLR1) 10 määrätyn tilaajalaitteen (MS2) osalta tallennetun kielitunnuksen tai kielitunnusten vastaanottamiseksi ja tallentamiseksi suosituimmuusjärjestyksessä, ja että toinen matkapuhelinkeskus (MSC2) käsittää välineitä äänitiedo-tuksen välittämiseksi tilaajalaitteelle (MS2) sillä matkapuhelinkeskuksen (MSC2) käytettävissä olevalla kielellä, jonka vierailijarekisteriin (VLR2) tallennettu kielitun-15 nus on korkeimmalla suosituimmuusjärjestyksessä tai matkapuhelinkeskuksen (MSC2) oletuskielellä, jos matkapuhelinkeskuksen käytettävissä ei ole yhtään tilaajalaitteen osalta vierailijarekisteriin (VLR2) tallennettua kielitunnusta vastaavaa kieltä.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että 20 mainittu matkapuhelinjärjestelmä on GSM-järjestelmä, että tilaajarekisteri (HLR1) on ensimmäisen matkapuhelinkeskuksen (MSC1) HLR-rekisteri, että vierailijare-
f I
' ;; kisteri (VLR2) on toisen matkapuhelinkeskuksen (MSC2) VLR-rekisteri, että HLR- rekisteri on sovitettu välittämään tilaajalaitteen osalta tallennetut kielitunnukset v VLR-rekisterille GSM-spesifikaatioiden 09.02 mukaisen MAP-INSERT- 25 SUBSCRIBER-DATA viestin yhteydessä, ja että VLR-rekisteri on sovitettu välit-tämään tilaajalaitteen osalta tallennetut kielitunnukset matkapuhelinkeskukselle GSM-spesifikaatioiden 09.02 mukaisen MAP-COMPLETE-CALL viestin yhteydessä.
7. Matkapuhelinkeskus (MSC1), joka käsittää ' 30 tilaajarekisterin (HLR1) tilaajalaitetietojen ylläpitämiseksi sen piiriin . kuuluvista tilaajalaitteista (MS1, MS2), vierailijarekisterin (VLR1) sen kattamalla alueella määrätyllä hetkellä sijaitsevien muiden matkapuhelinkeskusten piiriin kuuluvien tilaajalaitteiden tieto- /.; jen ylläpitämiseksi, 35 muistivälineitä (5) joihin on tallennettu ennalta määrättyjä äänitiedot- teita, ja 8 104677 ohjausvälineitä (1) muistivälineisiin tallennettujen äänitiedotteiden välittämiseksi tilaajalaitteille (MSC1), tunnettu siitä, että tilaajarekisteriin (HLR1) ja vierailijarekisteriin (VLR1) on kunkin ti-5 laajan osalta tallennettu ennalta määrätty kielitunnus, että muistivälineisiin (5) on tallennettu samoja äänitiedotteita useilla eri kielillä, ja että ohjausvälineet (1) on sovitettu vastaanottamaan määrättyä tilaajalaitetta (MS1) koskevan kielitunnuksen tilaajarekisteriltä (HLR1) tai vierailijare-10 kisteriltä (VLR1) sekä välittämään mainitulle tilaajalaitteelle (MS1) kielitunnusta vastaavalla kielellä muistivälineeseen (5) tallennetun äänitiedotuksen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen matkapuhelinkeskus, tunnettu siitä, että tilaajarekisteriin (HLR1) ja vierailijarekisteriin (HLR1) on tallennettu kunkin tilaajalaitteen (MS1) osalta useita kielitunnuksia suosituimmuusjärjestyksessä, 15 ja että ohjausvälineet (1) on sovitettu vastaanottamaan mainitut kielitunnukset tilaajarekisteriltä (HLR1) tai vierailijarekisteriltä (VLR1) sekä välittämään äänitiedotuksen tilaajalaitteelle (MS1) sillä matkapuhelinkeskuksen (MSC1) käytettävissä olevalla kielellä jota vastaava kielikoodi on korkeimmalla tilaajalaitteen (MS1) 20 suosituimmuusjärjestyksessä tai matkapuhelinkeskuksen (MSC1) oletuskielellä, jos matkapuhelinkeskuksen käytettävissä ei ole yhtään tilaajalaitteen osalta tilaa-
• « I
jarekisteriin (HLR1) tai vierailijarekisteriin (VLR1) tallennettua kielitunnusta vas-:. taavaa kieltä.
··» ···· • · « • · · ·«« • ·♦ • · l • « · • · ♦ • · t • · * • t» • · « • · · 1 « · ·
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI964856A FI104677B (fi) | 1996-12-04 | 1996-12-04 | Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle |
PCT/FI1997/000751 WO1998027759A1 (en) | 1996-12-04 | 1997-12-03 | Method of forwarding voice messages to a subscriber |
AU52228/98A AU5222898A (en) | 1996-12-04 | 1997-12-03 | Method of forwarding voice messages to a subscriber |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI964856 | 1996-12-04 | ||
FI964856A FI104677B (fi) | 1996-12-04 | 1996-12-04 | Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI964856A0 FI964856A0 (fi) | 1996-12-04 |
FI964856A FI964856A (fi) | 1998-06-05 |
FI104677B true FI104677B (fi) | 2000-04-14 |
Family
ID=8547209
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI964856A FI104677B (fi) | 1996-12-04 | 1996-12-04 | Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
AU (1) | AU5222898A (fi) |
FI (1) | FI104677B (fi) |
WO (1) | WO1998027759A1 (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
NO985747L (no) | 1998-12-08 | 2000-06-09 | Ericsson Telefon Ab L M | FremgangsmÕte for overføring av informasjon mellom en lokal sentral og en bruker/terminal |
FI19992748A (fi) * | 1999-12-21 | 2001-06-22 | Nokia Networks Oy | Tietoliikennejärjestelmä |
WO2001047286A2 (en) * | 1999-12-22 | 2001-06-28 | General Instrument Corporation | Method and device for generating multiple language messages for distribution to set-top terminals in a broadcast television system |
WO2002013558A1 (en) * | 2000-08-03 | 2002-02-14 | Chul Soo Jeong | Cellular telephone for providing information in multiple languages |
US8756051B2 (en) | 2005-09-30 | 2014-06-17 | Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) | Method and communication network for providing announcements in preferred language while roaming |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS6471254A (en) * | 1987-09-11 | 1989-03-16 | Hashimoto Corp | Automatic answering telephone system |
US5222125A (en) * | 1991-09-03 | 1993-06-22 | At&T Bell Laboratories | System for providing personalized telephone calling features |
US5329578A (en) * | 1992-05-26 | 1994-07-12 | Northern Telecom Limited | Personal communication service with mobility manager |
DK0585556T3 (da) * | 1992-08-28 | 2000-01-17 | Motorola Inc | Abonnentenhed, der kan reagere på beskeder til kundgørelse |
JPH08506710A (ja) * | 1993-06-11 | 1996-07-16 | ノーザン・テレコム・リミテッド | ユーザ制御呼管理サービス方法および装置 |
US5487111A (en) * | 1993-07-29 | 1996-01-23 | At&T Ipm Corp. | Telecommunications system sequence calling |
AU1552695A (en) * | 1994-01-27 | 1995-08-15 | At & T Corporation | Flexible language selection in a telecommunication system |
-
1996
- 1996-12-04 FI FI964856A patent/FI104677B/fi active
-
1997
- 1997-12-03 AU AU52228/98A patent/AU5222898A/en not_active Abandoned
- 1997-12-03 WO PCT/FI1997/000751 patent/WO1998027759A1/en active Application Filing
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
WO1998027759A1 (en) | 1998-06-25 |
FI964856A (fi) | 1998-06-05 |
FI964856A0 (fi) | 1996-12-04 |
AU5222898A (en) | 1998-07-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5960356A (en) | Paging a mobile station within a public land mobile network (PLMN) | |
US6134314A (en) | Method and system for dynamically redirecting wireline call delivery | |
US6697621B2 (en) | Method and apparatus for providing services in a private wireless network | |
CN1285203C (zh) | 无移动用户标识模块时的匿名网络接入的方法和装置 | |
CN100473187C (zh) | 存储用户数据的方法和设备 | |
FI91346B (fi) | Menetelmä solukkoradiojärjestelmän tilaajatietojen päivittämiseksi ja solukkoradiojärjestelmä | |
CN101677474B (zh) | 一种实现一卡多号业务的方法、系统及装置 | |
WO1993026131A1 (en) | Method and arrangement for processing short messages in a cellular network | |
CN1233378A (zh) | 向地理区域内的移动站广播消息 | |
CA2300409A1 (en) | Voice mail service of a closed user group in a mobile communication system | |
GB2332125A (en) | Home location register with expandable storage capacity | |
EP0985309A2 (en) | Delivery of announcements to a user of a communications system when roaming in a network away from the user's home network | |
AU2184797A (en) | Intelligent mobile station for a cellular telecommunications network | |
WO2000054537A2 (en) | Camping in an exclusive cell | |
CN101180896A (zh) | 入境漫游用户呼叫控制系统 | |
EP0520049B1 (en) | A method for setting up an incoming call to a mobile radio in a cellular mobile radio network | |
US6782258B2 (en) | Wireless hot-lining with automatically assigned variable hot-line number | |
US6782268B1 (en) | Method and apparatus for tracking call history for mobile and wireline users accessing the network on different ports for subsequent calls | |
FI104677B (fi) | Menetelmä äänitiedotusten välittämiseksi tilaajalle | |
WO1998011749A3 (de) | Verfahren und kommunikationssystem zur erstmaligen eintratung von teilnehmerdaten eines mobilteilnehmers in eine zentrale teilnehmerdatenbasis | |
US7340262B1 (en) | Method and system for providing location-sensitive call management services to a mobile subscriber | |
US6366660B1 (en) | Apparatus, method and system for providing variable alerting patterns for multiple leg telecommunication sessions | |
FI111212B (fi) | Menetelmä, jolla verkon tilaaja voi hyödyntää tietoliikenneverkon palveluja | |
CN100544521C (zh) | 基于移动交换中心地址的定位方法 | |
FI110907B (fi) | Menetelmä puhelun käsittelemiseksi |