FI103722B - Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä - Google Patents
Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä Download PDFInfo
- Publication number
- FI103722B FI103722B FI980230A FI980230A FI103722B FI 103722 B FI103722 B FI 103722B FI 980230 A FI980230 A FI 980230A FI 980230 A FI980230 A FI 980230A FI 103722 B FI103722 B FI 103722B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- floor
- vehicle
- arrangement
- arrangement according
- presentation
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B62—LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
- B62D—MOTOR VEHICLES; TRAILERS
- B62D47/00—Motor vehicles or trailers predominantly for carrying passengers
- B62D47/003—Motor vehicles or trailers predominantly for carrying passengers convertible in order to modify the number of seats
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Combustion & Propulsion (AREA)
- Transportation (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Vehicle Waterproofing, Decoration, And Sanitation Devices (AREA)
- Devices For Indicating Variable Information By Combining Individual Elements (AREA)
- Body Structure For Vehicles (AREA)
Description
103722
Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä
Keksinnön kohteena on sovitelma kulkuneuvon yhteydessä, joka sovitelma on tarkoitettu sovellettavaksi erilaista esittely- ja edustuskäyttöä varten 5 tarkoitetun ja varustellun kulkuneuvon yhteydessä, jolloin kulkuneuvossa on esittelytila, johon on sovitettuna istuimia ainakin kahteen perättäiseen riviin.
Ennestään tunnettuja ovat erilaiset pyörillä kulkevat messukalustot, kulkuneuvoihin varustellut esittely-, edustus- ja kokoustilat sekä muu ns. road show -kalusto, joka voidaan kuljettaa tai ajaa omalla alustallaan asiakkaan 10 luokse. Tavallisesti tällaiset esittelytilat on rakennettu linja-auton rungolle, mutta myös kuorma-auton perävaunuun rakennettuja tiloja on käytössä. Tällaisten varusteltujen esittelytilojen tarkoituksena on se, että näin saadaan oma yritys tai esiteltävä kalusto vietyä asiakkaan luokse, jolloin palvellaan asiakkaita aikaisempaa paremmin. Kun toimitila ajetaan asiakkaan pihaan, ei asiak-15 kaalta kulu aikaa ja rahaa matkustamiseen. Myös esittelijän kannalta ratkaisu on edullinen, sillä nyt voidaan suunnitella esittelykiertue, jonka aikana voidaan tehokkaasti käydä useissa eri kohteissa ja näin säästää aikaa ja kustannuksia. Liikkuvan toimitilan kattavuus on luonnollisesti vastaavaa kiinteää toimitilaa laajempi. Edelleen voidaan kyseisen kaltaisia ajoneuvoja käyttää esimerkiksi 20 tehokkaana koulutustilana, joka voidaan viedä yrityksen pihaan tai haluttuun ympäristöön. Se mahdollistaa kouluttamisen tai neuvottelujen pidon myös matkan aikana.
Nykyisten esittelykäyttöön varustettujen ajoneuvojen ongelmana on se, että suhteellisen pienissä tiloissa on vaikea järjestää kaikille osanottajille : 25 edes kohtuullista näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Varsinkin ajoneuvon takaosista on .*··! vaikea seurata esittelytilan etuosassa tapahtuvaa esitystä. Ongelmaa on yri- tetty ratkaista rakentamalla linja-auton rungolle esittelykalusto, jonka takaosan I.: lattia on kallistettu, jolloin esittelytilan istuimet on porrastettu korkeussuunnas- • · · *·* ’ sa riveittäin. Kyseisen ratkaisun ongelmana on kuitenkin se, että ajoneuvo on 30 tällöin sidottu yksinomaan käytettäväksi liikuteltavana auditoriona. Se ei so- • · · v : vellu esimerkiksi luontevaksi neuvottelujen pitopaikaksi tai tilaisuuksiin, joissa ·,: · on tarjoilua tai joissa muuten on tarpeen liikkua esittelytilassa. Ylipäätään on . !·. liikkuminen kaltevalla lattiapinnalla hankalaa. Edelleen tällaiseen kaltevapin- taiseen tilaan on hankala asettaa esille tuotteita tai vastaavia. Kyseisen kaltai-35 nen ratkaisu on siten rakenteellisesti varsin joustamaton ja vain yhteen tarkoi- I · 2 103722 tukseen soveltuva. Tällöin ajoneuvo, joka on hinnaltaan usein varsin kallis, voi olla tehottomasti hyödynnetty, koska sitä ei voida käyttää monipuolisesti.
Tämän keksinnön tarkoituksena on mahdollistaa aikaisempaa monipuolisempi kulkuneuvon käyttö sekä parantaa kulkuneuvon valmiuksia mo-5 neen eri tyyppiseen esittelykäyttöön.
Keksinnön mukaiselle sovitelmalle on tunnusomaista se, että ainakin osa esittelytilan lattiasta on saranoitu pystysuunnassa kääntyvästi ja että so-vitelma käsittää välineet, joiden avulla saranoitu eli kallistettava lattia on kallistettavissa sen saranoinnin suhteen haluttuun kulmaan kiinteään lattiaan 10 nähden ja vastaavasti kallistettavissa olennaisesti samansuuntaiseksi esittely-tilan kiinteän lattian kanssa.
Keksinnön olennainen ajatus on, että ainakin osa kulkuneuvon lattiapinnasta on kallistettavissa haluttuun kulmaan sen saranoinnin suhteen käyttäen kallistamiseen sovitelmaan kuuluvia siirtovälineitä ja vastaavasti kyseinen 15 lattiapinta on siirrettävissä kulkuneuvon kiinteän lattiapinnan kanssa samaan tasoon tai ainakin samansuuntaisesti. Näin esittelytilasta saadaan haluttaessa muodostettua auditorio, jossa istuimet asettuvat riveittäin korkeussuunnassa portaittain eri korkeudelle. Edelleen sama tila voidaan muuntaa tilaksi, jonka lattia on olennaisesti tasainen, jolloin sitä voidaan puolestaan käyttää esimer-20 kiksi neuvotteluissa tai silloin kun on tarpeen liikkua esittelytilassa tai asettaa näytteille tuotteita.
Keksinnön etuna on, että kulkuneuvoa voidaan soveltaa aikaisempaa monipuolisemmin erilaisiin esittely-, edustus-, koulutus- ja neuvotteluti-lanteisiin. Kulkuneuvon lattian kallistus mahdollistaa nopeasti ja joustavasti 25 hyvän kuuntelu- ja näköyhteyden auditoriomaiseen tapaan. Toisaalta lattian « · .···. ollessa vain vähän kallistettuna tai olennaisesti vaakasuorassa, voidaan kul- .v. kuneuvoa käyttää monipuolisesti tilanteissa, joissa näkö- ja kuuloyhteyden • · « luomisella esittelytilan eteen ei ole ratkaisevaa merkitystä. Keksintö mahdollistaa myös sen, että lattiaa voidaan kallistaa esittelyn mukaan ja siten tehos-30 taa esitystä. Edelleen on etuna se, että nyt lattia voidaan niin halutessa kallis-: taa vasta sen jälkeen, kun esitystä seuraamaan tulleet ovat asettautuneet pai- • · · : koilleen. Tällä tavoin varsinkin liikuntarajoitteisten henkilöiden liikkumista kul- .·. kuneuvossa voidaan ratkaisevasti helpottaa. Edelleen on keksinnön etuna kiinteästi kallistettuun kulkuneuvoon verrattuna se, että esittelyillä voidaan ’·’ 35 matkustamisen ajan pitää vaakatasossa, joka on matkustajien kannalta muka- 3 103722 vampaa. Tällöin istumapaikka on rauhallisempi ja miellyttävämpi matkustaa ja siinä voi levätä edessä olevien istuinten antaessa näkö- ja äänisuojan. Edelleen on matkustaminen turvallisempaa silloin, kun lattia on perusasennossa, koska tällöin edessä oleva istuin estää törmäystilanteessa henkilön eteenpäin 5 syöksymisen ja suojaa samalla edestä päin sinkoutuvilta osilta. Vielä eräänä etuna on se, että erilaiset huolto- ja kunnostustoimet on helpompi suorittaa kun lattia on mahdollista siirtää vaakatasoon.
Keksintöä selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, joissa kuvio 1a esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaisella sovitel-10 maila varustettua kulkuneuvoa sivultapäin nähtynä ja avattuna, kuvio 1b esittää edellisen kuvion mukaista kulkuneuvoa ylhäältäpäin nähtynä, kuvio 2a esittää kaavamaisesti kuvion 1 mukaista keksinnön mukaisella sovitelmalla varustettua kulkuneuvoa silloin, kun sen kallistettavissa ole-15 va lattia on ala-asennossa ja kuvio 2b esittää kaavamaisesti edellisten kuvioiden mukaista kulkuneuvoa ylhäältäpäin nähtynä ja tilanteessa, jossa istuimet on ryhmitelty neuvottelua varten.
Kuviossa 1 a on kaavamaisesti esitetty moneen eri käyttöön soveltu-20 va esittelykulkuneuvo, joka on rakennettu linja-auton rakenteisiin. Linja-auto onkin luonteva alusta käytettäväksi keksinnön mukaisen sovitelman yhteydessä, mutta toki keksintöä voidaan soveltaa myös muussa maakalustossa, kuten esimerkiksi perävaunuissa sekä kuorma- ja pakettiautoissa. Kuviossa esitetty kulkuneuvo käsittää sen etupäästä lukien normaalin ohjaamotilan 1, kabinetin 25 2, keittiötilan 3, varsinaisen esittelythän 4 sekä kulkuneuvon perässä vielä .···. aputilat 5, jossa voi olla esimerkiksi käymälä ja tavaratila. Ohjaamotila 1 on .·[·. edullisesti eristetty muusta tilasta niin, että kuljettaja voi rauhassa keskittyä • · · omaan tehtäväänsä. Samoin kabinetti 2 voidaan erottaa verhoilla, siirrettävillä seinillä tai vastaavilla muusta tilasta, jolloin sitä voidaan käyttää erillisenä rau-30 hallisena matkustamona tai esimerkiksi pienen ryhmän neuvottelutilana. Edel-: leen käsittää kuvion mukainen kulkuneuvo keittiön, joka mahdollistaa tarjoilun • · · : esittelyjen yhteydessä. Lisäksi keittiötä 3 voidaan tarvittaessa käyttää tuottei den näyttely- ja esittelytilana. Esittelytila 4 toimii sekä nimensä mukaisesti erilaisten esittelyjen pitopaikkana että normaalina matkustustilana. Esittelyillään 35 on sovitettu istuimia 6 tarvittava määrä, joka määrä on tietenkin riippuvainen « · 4 103722 käytettävissä olevasta tilasta. Esimerkin mukaisessa ratkaisussa niitä on 11 kappaletta asetettuna viiteen kulkuneuvon poikkisuuntaiseen riviin, kuten kuviosta 1b voidaan nähdä. Linja-auton alustalle tai muille suhteellisen kapeille alustoille rakennetuissa versioissa on rinnakkaisten istuimien väliin jätettävä 5 vielä käytävä liikkumista varten. Toisaalta käytävätila saadaan hyödynnetyksi silloin kun istuimet on kuviosta 2b näkyvällä tavalla käännetty neuvottelu-asentoon.
Edelleen on kulkuneuvo varustettu sovitelmalla, joka käsittää välineet, joilla esittelythän lattiaa voidaan ainakin osalta matkaa kallistaa ja lukita 10 haluttuun kulmaan. Lattian kallistettava osuus 7 on tällöin saranoitu kääntyväsi esittelythän kiinteään lattiaan 8 nähden. Kallistaminen saadaan aikaan käyttäen ainakin yhtä siirtovälinettä 9, joka voi olla esimerkiksi paineilmatoimi-nen palje, joka on sovitettu kallistettavan lattian 7 ja kulkuneuvon rungon väliseen tilaan kallistettavan lattiaosuuden vapaan pään puoleiseen päähän. Kal-15 listuskulma A on tällöin riippuvainen palkeessa olevasta ilmamäärästä. Pai neilman käyttö raskaan kaluston yhteydessä on luonnollista, sillä niissä paineilmaa tuotetaan valmiiksi muutakin tarkoitusta, kuten esimerkiksi jarruja ja ovien käyttölaitteita varten. Toki kallistaminen voidaan tehdä myös paineväli-aineella toimivan sylinterin, esimerkiksi hydraulisylinterin avulla tai vaihtoehtoi-20 sesti sovittamalla esimerkiksi sähkömoottori käyttämään ruuvi-mutteri -yhdistelmää tai vastaavaa siirtoliikkeen aikaansaavaa mekaanista ratkaisua. Kallistuskulma A on edullisesti välillä 0...30 , ja sitä voidaan säätää portaattomasti. Vaihtoehtoisesti voi sovitelma käsittää aseteltavia rajoja, jotka mahdollistavat lattian kallistamisen ennalta asetettuihin kulma-asentoihin. Ala-asennossa kal-25 listettava lattia 7 voi asettua joko samaan tasoon sitä sivuavan kiinteän lattian .···. 8 kanssa tai näiden välillä voi olla vähäinen korkeusero. Kulkuneuvon sisätilan .·]·. korkeus B on puolestaan sovitettu edullisesti niin, että kallistetussakin asen- nossa voidaan esittelytilassa 4 liikkua ilman, että on vaaraa kolhia päätänsä sisäkattoon. Jos sisätilan korkeudeksi B asetetaan esimerkiksi 2400 mm, 30 mahdollistaa se riittävän kallistuskulman A näkyvyyttä ajatellen ja toisaalta • · » *·’ ‘ riittävän sisäkorkeuden vielä kallistetun osan korkeimmallakin kohtaa C. Edel- • · · : leen voidaan istuimia 6 kallistaa niin, että istuimen asento voidaan säilyttää . olennaisesti muuttumattomana lattian kallistuksesta huolimatta. Tämä voidaan . ·. järjestää tapahtuvaksi myös automaattisesti lattian kallistuskulman mukaan.
* I
'·' 35 Kuviossa 1b on esitetty kuviossa 1a esitetyn kulkuneuvon layout -pii- i 5 103722 rustus. Istuimet 6 on esitetty kuviossa perusasennossa eli niiden rintamasuunta on suoraan eteenpäin kulkuneuvon kulkusuuntaan. Tässä asennossa istuimet ovat edullisesti matkustettaessa ja seurattaessa esittelytilassa tapahtuvaa esitystä.
5 Kuviossa 2a on esitelty kuvion 1a mukainen kulkuneuvo, kun sen lii kuteltava lattia 7 on alaslaskettuna. Selvyyden vuoksi lattian siirtovälineitä ei ole nyt esitetty. Istuimet 6 on edullisesti sovitettu sopivien pikakiinnitysvälinei-den avulla, jolloin ne voidaan tarvittaessa irrottaa ja siten muodostaa erilaisia kokoonpanoja. Tällöin on myös mahdollista muodostaa yksi suurempi tila esi-10 merkiksi näyttelyjä varten.
Kuviossa 2b on vielä esitetty edellisten kuvioiden mukaisen kulkuneuvon eräs vaihtoehtoinen layoutratkaisu. Siinä istuimet 6 on siirretty neu-votteluasentoon sekä varsinaisessa esittelytilassa 4 että kabinetissa 2. Tätä tarkoitusta varten istuimet 6 onkin sovitettu edullisesti kiskojen tai vastaavien 15 ohjaamaksi, jolloin niitä voidaan siirtää ja kääntää näitä ohjauselimiä pitkin ja lukita ne haluttuun asemaan.
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan keksintö voi vaihdella patenttivaatimusten puitteissa. Niinpä kulkuneuvoa ei ole millään lailla välttämätöntä 20 jakaa eri osastoihin juuri kuvioissa esitetyllä tavalla, vaan kulkuneuvo voi koostua täysin yhtenäisestä tilasta, jolloin se on periaatteessa yksi yhtenäinen esittelytila, tai se voi koostua myös kuvioissa esitetystä poikkeavalla tavalla jaetuista asiakaskohtaisista osastoista. Edelleen voidaan kallistettavissa oleva lattia muodostaa aivan hyvin muuallekin kuin vain kuvioissa esitetyllä tavalla .·. : 25 esittelythän peräosaan. On siten täysin mahdollista, että kulkuneuvon koko .···.* esittelythän lattia on kallistettavissa, jolloin saadaan aikaan suurikokoinen au- !*! ditorio. Kallistaminen voidaan tehdä vielä joko kulkuneuvon pituus- tai leveys- *;];* suunnassa. Kulkuneuvon lattian pituussuuntainen kallistaminen on erityisen • « « onnistunut ratkaisu esimerkiksi sellaisen esittelybussin yhteydessä, jossa on 30 erillinen bussi poikkisuunnassa siirrettävissä oleva uloke. Esiintymistila voi- • · · v : daan tällöin järjestää ulokeosuuteen ja bussin muu lattia voidaan kallistaa kat- : somoksi. Näin vältytään myös turhilta käytäviltä. Vielä on mahdollista se, että . !·. esittelythän taka- ja etuosa ovat erikseen kallistettavissa niin, että niiden kes- • kelle jää tarvittava vaakatasossa oleva tila esittelyä varten. Vielä eräs mah- 35 dollisuus on se, että liikuteltava osa lattiasta on mahdollista kallistaa paitsi 103722 β ylöspäin, niin myös kiinteää lattiaa alemmaksi, jolloin alemmalta tasolta on helppo seurata esimerkiksi video- tai diakuvaesityksiä, sillä tavallisesti niiden näyttölaitteet asennetaan kulkuneuvon sisäkaton tuntumaan. Edelleen on mahdollista, että kallistettava lattia ei olekaan saranoitu yhdestä reunastaan, 5 vaan saranointi on sovitettu matkan päähän reunasta, jolloin kun lattiaa kallistetaan, siirtyy saranoinnin ensimmäisellä puolella oleva lattiaosuus ylöspäin ja vastaavasti sen toisella puolella oleva osuus alaspäin kiikkulaudan tavoin. Mahdollista on myös sovittaa kallistettava lattia kokonaisuudessaan pystysuunnassa liikuteltavasti. Kulkuneuvon rakenteita suunniteltaessa on var-10 mistuttava siitä, että missään tilanteessa ei synny puristumavaaraa kallistettavan lattian ja kulkuneuvon muiden rakenteiden välille. Vaikka kuvioissa ja niiden selityksessä onkin käsitelty esimerkinomaisesti linja-auton alustalle muodostettua ratkaisua, voidaan keksinnön mukaista sovitelmaa soveltaa erittäin hyvin myös kiskokaluston yhteydessä. Myös veneissä, laivoissa ja vastaavissa 15 sekä ilma-aluksissa sitä voidaan käyttää aivan hyvin.
• · · • * • « · • · · • · • · « • · « • · · • a · • · · • · · • · · «
Claims (7)
1. Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä, joka sovitelma on tarkoitettu sovellettavaksi erilaista esittely- ja edustuskäyttöä varten tarkoitetun ja varus- 5 tellun kulkuneuvon yhteydessä, jolloin kulkuneuvossa on esittelytila (4), johon on sovitettuna istuimia (6) ainakin kahteen perättäiseen riviin, tunnettu siitä, että ainakin osa esittelytilan (4) lattiasta on saranoitu pystysuunnassa kääntyvästi ja että sovitelma käsittää välineet, joiden avulla saranoitu eli kallistettava lattia (7) on kallistettavissa sen saranoinnin suhteen haluttuun kul- 10 maan kiinteään lattiaan (8) nähden ja vastaavasti kallistettavissa olennaisesti samansuuntaiseksi esittelytilan (4) kiinteän lattian (8) kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että kallistettava lattia (7) on siirrettävissä olennaisesti samaan tasoon sitä sivuavan kiinteän lattian (8) kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että esittelyosan (4) kallistettavan lattian (7) kallistuskulma (A) on 0...300 suuruinen kulkuneuvon mukaiseen vaakatasoon nähden.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että kallistettava lattia (7) on sovitettu kokonaisuudessaan pys- 20 tysuunnassa liikuteltavasti.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että lattian kallistaminen on sovitettu tehtäväksi paineilmatoimi- : sen palkeen avulla. : Λ
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen sovitelma, tunnet- 25 tu siitä, että lattian kallistaminen on sovitettu tehtäväksi paineväliainesylinte-.*··. rin avulla. . v.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen sovitelma, tunnet- t u siitä, että lattian kallistaminen on sovitettu tehtäväksi moottorin ja siihen * kytketyn ruuvimekanismin avulla. 30 • 4 t « · · • · · « · « • · · • · · « • « 103722
Priority Applications (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI980230A FI103722B1 (fi) | 1998-02-02 | 1998-02-02 | Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä |
EP99660018A EP0933287A3 (en) | 1998-02-02 | 1999-02-01 | Arrangement in vehicle |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI980230A FI103722B1 (fi) | 1998-02-02 | 1998-02-02 | Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä |
FI980230 | 1998-02-02 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI980230A0 FI980230A0 (fi) | 1998-02-02 |
FI980230A FI980230A (fi) | 1999-08-03 |
FI103722B true FI103722B (fi) | 1999-08-31 |
FI103722B1 FI103722B1 (fi) | 1999-08-31 |
Family
ID=8550661
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI980230A FI103722B1 (fi) | 1998-02-02 | 1998-02-02 | Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä |
Country Status (2)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0933287A3 (fi) |
FI (1) | FI103722B1 (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
ES2539846B2 (es) * | 2013-08-07 | 2015-12-22 | Javier FUENTES RAMIREZ | Autobus adaptado para la representación de obras de teatro en ruta |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2500509B1 (fr) * | 1981-02-26 | 1985-10-25 | Chauvet Henri | Structure de plancher mobile |
JPS57172836A (en) * | 1981-12-07 | 1982-10-23 | Masayuki Kurasaku | Large car to be used for mobile movie house |
US4964671A (en) * | 1989-07-10 | 1990-10-23 | Russell Millar | Interior bus configuration |
US5706616A (en) * | 1994-10-27 | 1998-01-13 | Fernandez; Hector Raul Lopez | System and apparatusses to operate a transportable cinema room |
-
1998
- 1998-02-02 FI FI980230A patent/FI103722B1/fi active
-
1999
- 1999-02-01 EP EP99660018A patent/EP0933287A3/en not_active Withdrawn
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI980230A (fi) | 1999-08-03 |
FI980230A0 (fi) | 1998-02-02 |
EP0933287A3 (en) | 2000-05-17 |
FI103722B1 (fi) | 1999-08-31 |
EP0933287A2 (en) | 1999-08-04 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US9604724B2 (en) | Seating arrangement convertible to a bunk bed | |
US7185849B2 (en) | Passenger accommodation cabin for a vehicle | |
US7156462B2 (en) | Seat convertible into a bed, in particular for aircraft | |
AU2010275705B2 (en) | Trolley car vehicle having an additional collapsible seating arrangement for the operator’s cab | |
EP1864850A1 (en) | Extendable seat unit for transport vehicle, and corresponding transport vehicle | |
EP0996554B1 (en) | Removable seat | |
US20030091415A1 (en) | Apparatus for loading and unloading aircrafts | |
US20030141731A1 (en) | Bulkhead for a van | |
CN102695833B (zh) | 具有改善视野的挖掘机驾驶室 | |
US6126218A (en) | Arrangement in vehicle | |
US20110169289A1 (en) | Vehicle Having Utility Bed And Locking Device | |
US20190225167A1 (en) | Vehicle with individual compartments | |
US20150164716A1 (en) | Reconfigurable Passenger Restraint | |
HUT67719A (en) | Vehicle, mainly lorry | |
US6412847B2 (en) | Motor vehicle with a displaceable cargo area | |
WO2001000441A1 (en) | A platform for a vehicle | |
DE3224474A1 (de) | Bewohnbare fahrzeuge fuer freizeitvergnuegen und arbeit sowie fuer den langstreckentransport von personen und sachen mit einbaubarem hilfspersonenkraftwagen | |
US20070194607A1 (en) | Motor Vehicle Chair System for Physically Disabled Persons | |
FI103722B (fi) | Sovitelma kulkuneuvon yhteydessä | |
US8544586B2 (en) | Multifunction utility cart | |
GB2171365A (en) | Caravan type trailer or vehicle body | |
JPS61500595A (ja) | 道路走行車両 | |
CN100423965C (zh) | 用于机动车座椅的轨道组件以及配备这种轨道组件的座椅 | |
GB2417021A (en) | Passenger service vehicle disabled persons lift | |
DE3315171C2 (de) | Omnibus |