FI101583B - Järjestelmä ja menetelmä sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dynaami sta luovutusta varten - Google Patents

Järjestelmä ja menetelmä sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dynaami sta luovutusta varten Download PDF

Info

Publication number
FI101583B
FI101583B FI915257A FI915257A FI101583B FI 101583 B FI101583 B FI 101583B FI 915257 A FI915257 A FI 915257A FI 915257 A FI915257 A FI 915257A FI 101583 B FI101583 B FI 101583B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mobile
call
subscriber
telephone
mobile telephone
Prior art date
Application number
FI915257A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI101583B1 (fi
FI915257A0 (fi
Inventor
David Paul Kunz
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of FI915257A0 publication Critical patent/FI915257A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI101583B1 publication Critical patent/FI101583B1/fi
Publication of FI101583B publication Critical patent/FI101583B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W84/00Network topologies
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W8/00Network data management
    • H04W8/26Network addressing or numbering for mobility support
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W8/00Network data management
    • H04W8/02Processing of mobility data, e.g. registration information at HLR [Home Location Register] or VLR [Visitor Location Register]; Transfer of mobility data, e.g. between HLR, VLR or external networks
    • H04W8/06Registration at serving network Location Register, VLR or user mobility server

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Databases & Information Systems (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Traffic Control Systems (AREA)
  • Controlling Rewinding, Feeding, Winding, Or Abnormalities Of Webs (AREA)
  • Control Of Position, Course, Altitude, Or Attitude Of Moving Bodies (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)
  • Computer And Data Communications (AREA)
  • Lubricants (AREA)
  • Silicon Polymers (AREA)

Description

101583 Järjestelmä ja menetelmä sijainninpäivittäjän suuntanumero iden dynaamista luovutusta varten
Keksinnön tausta 5 Keksinnön ala
Esillä oleva keksintö koskee matkaviestinverkkoa, joka sisältää ainakin yhden liikkuvan lähetin-vastaan-ottimen ja ainakin yhden matkapuhelinkeskuksen.
Tarkemmin ottaen esillä oleva keksintö koskee me-10 netelmää, jolla puheluita ohjataan liikkuville tilaajille määrätyissä olosuhteissa.
Tekniikan taso Määrätyissä tietoliikennejärjestelmissä, sellaisissa kuin jotkin radiopuhelinjärjestelmät, järjestelmien 15 koko palvelualue on jaettu useisiin paikallisiin palvelualueisiin. Kuhunkin paikalliseen alueeseen on sijoitettu tukiasemia yhteen tai useampaan avainpisteeseen radioyhteyksien muodostamiseksi matkapuhelintilaajien ja matkapuhelinkeskusten välille. Matkapuhelintilaajille nimetään 20 pysyvästi yksilölliset puhelinnumerot, jotka yleinen valintainen puhelinverkko tunnistaa, ja niille nimetään myös väliaikaisesti eri numero aina kun ne päivittävät sijaintinsa toiselle paikalliselle alueelle. Sellaisen väliaikaisen tilaajanumeron nimeäminen vaatii, että järjestel- ; 25 mälle on järjestetty tieto kunkin matkapuhelintilaajan si- ? « jainnista kyseisellä hetkellä. Kukin järjestelmän mat- kapuhelintilaajista tulee sen vuoksi rekisteröidä yksinomaan yhteen paikallisista alueista. Tämän yksinomaisuuden säilyttämiseksi aina, kun matkapuhelintilaaja siirtyy toi-30 selle paikalliselle alueelle, vanha rekisteröinti tulee peruuttaa alueella josta on lähdetty, ja uusi rekisteröin- ' ' · ti tulee suorittaa alueelle johon matkapuhelintilaaja on juuri saapunut.
Tähän saakka on, aina kun automaattisella sijain-35 ninpäivityksellä varustettu tilaaja tunnistettiin ensim- 2 101583 mäisen kerran yhteistoiminnassa olevassa keskuksessa, tilaaja rekisteröityi välittömästi automaattiseksi vierailijaksi keskuksen alueelle. Rekisteröinnin yhteydessä tilaajalle varattiin tilaajanumero. Tätä numeroa käytettiin 5 avustamaan kyselykeskusta tai vierailijan kotikeskusta puhelun ohjaamisessa tilaajalle.
Jos kaikki puhelut ohjattaisiin vain yhteistoiminnassa olevan keskuksen verkon alueella, keskus itse voisi nimetä numerot. Kuitenkaan muut järjestelmät (so. yleinen 10 valintainen puhelinverkko) eivät tunnistaisi näitä numeroita. Jotta tehtäisiin mahdolliseksi puhelut, jotka vaativat ohjausta yhteistoiminnassa olevan verkon ulkopuolelle, tilaajanumerot tulee usein vuokrata ulkopuolisesta lähteestä. Tulisi myös huomata, että tähän mennessä auto-15 maattisen vierailijan yhdistämisen yhteydessä varattuja tilaajanumerolta ei ole vapautettu ennenkuin vierailija on poistunut. Tämän seurauksena on ollut välttämätöntä, että on yhtä monta tilaajanumeroa kuin on olemassa rekisteröityjä automaattisia vierailijoita. Näin on ollut sen takaa-20 miseksi, että rekisteröidyllä automaattisella vierailijalla olisi kyky vastaanottaa puhelu. On kuitenkin sanomattakin selvää, että tilaajanumeroiden vuokraus ulkopuolisesta lähteestä voi olla kallista. Koska tekniikan tason mukaiset järjestelmät ovat yleisesti vaatineet ainakin yhden 25 vuokratun numeron automaattista vierailijaa kohden, nämä tekniikan tason mukaiset järjestelmät on kaikki toteutettu suhteellisen kalliisti. Näihin tosiasioihin perustuen on selvää, että menetelmän, joka vähentää vuokrattujen tilaajanumeroiden määrää tekniikan tason mukaisissa tietolii-30 kennejärjestelmissä, puuttuminen on tekniikan tason puute · ja vajavuus. ;
Vaikkakaan ei ole olemassa mitään sellaisia tekniikan tason mukaisia oppeja aiemmin mainitun puutteen ja vajavuuden ratkaisemiseksi, kuin tässä on kuvattu ja josta 35 patenttivaatimukset on esitetty, on olemassa useita alalla 3 101583 aiemmin tunnettuja viitteitä, jotka käsittelevät käsiteltävää asiaa, joilla on jokin yhteys tässä käsiteltäviin asioihin. Sellaisia aiemmin tunnettuja viitteitä ovat US-patentit 4 228 319, 4 612 415, 4 748 655, 4 794 635, 5 4 833 701 ja 4 833 702. Kutakin näistä viitteistä käsitel lään lyhyesti alla.
US-patentti 4 228 319, joka on myönnetty Jager et alrlle, koskee automaattista matkapuhelintilaajajärjes-telmää. Jager et ai. esittää paikallaan pysyvät asemat, 10 jotka lähettävät toistuvasti niiden solukkokanavan kautta vapaan duplex-puhekanavan kanavanumeron, joka tallennetaan muistilaitteeseen liikkuvissa asemissa jotka vastaanottavat kutsukanavan. Jager et ai. esittää myös tallennetun kanavanumeron käytön vapaan duplex-puhekanavan automaat-15 tista valintaa varten yhteydenmuodostuskomennon ohjaamana.
Zdunek et al:lle myönnetty US-patentti 4 612 415 koskee menetelmää ja laitetta, jolla ohjataan puhelinlii-täntäliikennettä yhdysjohtoihin perustuvassa radiojärjestelmässä. Zdunek et ai. esittää kaiken tyyppisen tietolii-20 kenteen jatkuvan valvonnan järjestelmässä, ja kasvavan lä-hetykseenpääsyviiveen ohjaamana määrättyjen toistimien varaamisen lähetyskäyttöön vain ennalta määrättynä aikajaksona. Zdunek et ai. esittää myös järjestelmän jossa samanaikaisten puhelukutsujen sallittava määrä järjestel-25 mässä ennalta määrätyn aikajakson aikana muuttuu dynaami-sesti järjestelmän kuormituksen ohjaamana. Edelleen Zdunek et ai. esittää muuttuvan, jaksollisesti päivitettävän, suurimman puhelupituuden määrittämisen järjestelmän kyseisen hetken lähetysviiveeseen perustuen.
30 Thrower et al:n US-patentti 4 748 655 koskee kan nettavia puhelimia. Thrower et al:n opetusten mukaisesti henkilökohtainen kannettava puhelin sallii käyttäjän pääsyn solukkoverkkoon useiden eri kauttakulkulaitteiden kautta, joihin lukeutuvat yhteisyksikkö, käyttäjän matka-35 puhelinlaite, kotipuhelin tai toimistovaihde. Puhelinta 4 101583 voidaan myös käyttää hakulaitteena, jota käytetään solukkoradioverkon sisällä. Yhteisradioyksikkö on monikanavainen laite, joka kykenee palvelemaan suurta määrää henkilökohtaisia puhelimia palvelualueensa, joka on pieni verrat-5 tuna normaaliin solukkoradion soluun, sisällä. Yhteisyk-siköt voivat olla siirrettäviä ja sijaita julkisissa paikoissa, sellaisissa kuin rautatieasemat, lentokentät, ja junissa tai linja-autoissa. Puhelin lähettää automaattisesti tunnistusnumeronsa kauttakulkulaitteelle kun se saa-10 puu sen palvelualueelle, mikä tekee mahdolliseksi soittajien pääsyn tilaajalle ilman että he tietävät hänen sijaintiaan .
Hess:lie myönnetty US-patentti 4 794 635 esittää rajoitetulla kanavamäärällä varustetun kaksisuuntaisen ra-15 dioliikennejärjestelmän, joka kytkee puheluita maksimi-minimi -menetelmällä . Hessin menetelmä toteaa myöskin puhelun tyypin, kanavanvaihdon tai ensimmäisen siirron, ja nimeää palvelijan annetun keskusohjaimen kanssa pyytäjän sektorilla olevalle kanavataajuudelle, joka minimoi vuoro-20 vaikutuksen senhetkisten käyttäjien kanssa. Menetelmänsä toisessa toteutuksessa Hess esittää pyyntövarauksen rajoitetulle kanavamäärälle rinnakkaiskanavan vuorovaikutuksen vähentämiseksi pyytäjälle ja pyytäjältä senhetkisten järjestelmässä toimivien käyttäjien suhteen, käyttämällä yhtä 25 tai useampaa kynnysarvoa kanavavarausten järjestämiseksi * · vastaanotetun signaalivoimakkuuden progressiivisesti suurempiin tai pienempiin arvoihin perustuen.
Comroe et al:n US-patentti 4 833 701 koskee yhdys-johtoihin perustuvaa tietoliikennejärjestelmää, joka on 30 varustettu maanlaajuisella sijainninseurantaominaisuudel-: la. Comroe et ai:n oppien mukaisesti valitut alueelliset yhdysjohtojärjestelmät on varustettu puhelinliittymäomi-naisuudella ja varustettu paikallisilla tietokoneilla, jotka kommunikoivat kansallisen keskustietokoneen kanssa.
35 Jokaisessa valitussa verkkoryhmässä on varattu useita 5 101583 ID:tä "sijainninpäivitys-ID:ksi", jotka luovutetaan väliaikaisesti sijainninpäivittäville tilaajille. Kun tilaaja havaitsee, että hän on päivittänyt sijaintinsa uuteen verkkoryhmään, hän pyytää sijainninpäivitys-ID:tä. Sijain-5 ninpäivitys-ID luovutetaan ja lähetetään tilaajalle, joka sen jälkeen toimii uuden verkkoryhmän alueella käyttämällä sijainninpäivitys-ID:tä. Sijainninpäivitysvaraus lähetetään myös kansalliselle keskustietokoneelle siten, että yhdyspuhelut voidaan ohjata oikealla tavalla. Tämä eroaa 10 esillä olevasta keksinnöstä, jossa sijainninpäivitysnume-ron määrääminen pyydetään jokaisella puheluyrityksellä mieluummin kuin että se lähetettäisiin kansalliselle keskustietokoneelle. Viittaamalla jälleen Comroe et al:n opetuksiin, sijainninpäivittävä tilaaja jatkaa toimimistaan 15 luovutetulla sijainninpäivitys-ID:llä, kunnes se päivittyy senhetkisen järjestelmän alueen ulkopuolelle ja edelleen toiseen verkkoryhmään. Tällä tavoin tilaaja voi päivittää sijaintinsa järjestelmästä toiseen.
Shitara et al:n US-patentti 4 833 702 koskee puhe-20 limen rekisteröinnin ja poistamisen hallintaa laajan alueen langattomassa puhelinjärjestelmässä. Erityisesti Shitara et ai esittää menetelmän, jolla suoritetaan sijainnin päivittävän langattoman puhelimen rekisteröinti yhteen useista paikallisista palvelualueista, ja rekisteröinnin 25 poisto.
.. ·
Kunkin edellä olevan patentin tarkastelu ei paljasta tai ehdota sellaista järjestelmää tai menetelmää kuin tässä on kuvattu ja joista patenttivaatimukset on tässä esitetty.
30 Keksinnön yhteenveto
Yllä kuvatun tekniikan tason vajavuuksien ja puutteiden voittamiseksi esillä oleva keksintö esittää tietoliikennejärjestelmän, joka sisältää ainakin yhden liikkuvan lähetin-vastaanottimen ja ainakin yhden vierailtavan 35 matkapuhelinkeskuksen, tai MSC:n. Esillä olevan keksinnön 6 101583 opetusten mukaisesti mainittu ainakin yksi vierailtu MSC sisältää laitteen, jolla luovutetaan väliaikainen suuntanumero kyseiselle ainakin yhdelle liikkuvalle lähetin-vas-taanottimelle puhelun muodostamisen helpottamiseksi, ja 5 laitteen väliaikaisen suuntanumeron vapauttamiseksi sen uudelleenkäyttöä varten. Esillä olevan keksinnön toteutuksissa kyseinen ainakin yksi liikkuva lähetin-vastaanotin voi olla ainakin yksi matkapuhelintilaaja.
Keksintö koskee matkaviestinverkkoa, jolle on tun-10 nusomaista se, että se käsittää valinnaisesti valittavat luovutusvälineet reititysnumeron luovuttamiseksi mainitulle ainakin yhdelle liikkuvalle lähetin-vastaanotti-melle tulevan kutsun reitityksen sallimiseksi mainittuun liikkuvaan lähetin-vastaanottimeen, ja välineet, jotka 15 mainittujen luovutusvälineiden valinnaisen valinnan ohjaamana vapauttavat mainitun reititysnumeron sen uudelleenkäyttöä varten välittömästi sen jälkeen, kun mainitulle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle tuleva puhelu on reititetty mainittuun ainakin yhteen matkapuhelinkeskukseen. 20 Esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesti myös kin laite väliaikaisen suuntanumeron luovuttamiseksi mainitulle ainakin yhdelle matkapuhelintilaajalle puhelun muodostamisen helpottamiseksi voi olla laite väliaikaisen suuntanumeron luovuttamiseksi mainitulle ainakin yhdelle 25 matkapuhelintilaajalle tulevan puhelun muodostamisen helpottamiseksi. Lisäksi laite väliaikaisen suuntanumeron vapauttamiseksi, jotta se vapautuisi uudelleenkäyttöä varten, voi olla laite jolla väliaikainen suuntanumero vapautetaan sen vapauttamiseksi käytettäväksi uudelleen tulevan 30 puhelun muodostuksen jälkeen.
Esillä olevassa keksinnössä esitetään myöskin vierailtava MSC:n yhteyden muodostamiseksi ainakin yhden mat-kapuhelintilaajan kanssa. Esillä olevan keksinnön mukaisen matkapuhelinkeskuksen, tai keskuksen, toteutuksissa laite, 35 jolla luovutetaan väliaikainen suuntanumero ainakin yhdel- 7 101583 le matkapuhelintilaajalle puhelun muodostamisen helpottamiseksi, voi olla valinnaisesti valittava laite jolla luovutetaan väliaikainen suuntanumero mainitulle ainakin yhdelle matkapuhelintilaajalle puhelun muodostuksen hel-5 pottamiseksi. Sellaisessa toteutuksessa laite väliaikaisen suuntanumeron vapauttamiseksi sen asettamiseksi vapaaksi uudelleenkäyttöä varten voi olla valinnaisesti valittava laite, jolla vapautetaan väliaikainen suuntanumero sen asettamiseksi vapaaksi uudelleenkäyttöä varten.
10 Esillä oleva keksintö tarjoaa myöskin menetelmän puhelun ohjaamiseksi ainakin yhdelle matkapuhelintilaajalle tietoliikennejärjestelmässä, joka sisältää ainakin kaksi MSC:tä. Esillä olevan keksinnön mukainen menetelmä sisältää vaiheet joissa luovutetaan väliaikainen suuntanu-15 mero mainitulle ainakin yhdelle matkapuhelintilaajalle puhelun muodostuksen tekemiseksi mahdolliseksi, ja luovutetun väliaikaisen suuntanumeron vapauttamisen uudelleenkäyttöä varten puhelun muodostuksen jälkeen.
Keksintö koskee lisäksi menetelmää puhelun muodos-20 tamiseksi ainakin yhdelle liikkuvalle lähetin-vastaan-ottimelle tietoliikennejärjestelmässä, joka sisältää ainakin yhden matkapuhelinkeskuksen, jossa on välineet väliaikaisen reititysnumeron tai kiinteän rekisteröidyn vieraili j atilaaj an numeron nimeämiseksi sen alueella sijait-25 sevalle vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimel- . . . le numeroksi, jota käytetään puheluiden reitittämiseen vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle sen peittoalueen ulkopuolelta.
Tällaiselle keksinnölliselle menetelmälle puhelun 30 muodostamiseksi on tunnusmerkillistä se, että se käsittää seuraavat vaiheet: valitaan mainitun ainakin yhden MSC:n alueelta mainittu valinnaisesti nimettävä väliaikainen reititysnu-mero mainitun kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajan 35 numeron tilalle; 8 101583 luovutetaan väliaikainen reititysnumero mainitulle vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle tulevan puhelun reitittämiseksi mainitulle vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle; ja 5 vapautetaan mainittu luovutettu väliaikainen rei titysnumero uudelleenkäyttöä varten sen jälkeen, kun mainittu tuleva puhelu on reititetty mainittuun ainakin yhteen MSC:een.
Keksintö koskee lisäksi menetelmää puheluiden muo-10 dostamiseksi vieraan palvelukeskuksen alueella sijaitsevalle matkapuhelintilaajalle, mainitun vieraan palvelukeskuksen sisältäessä estonlähestymishälytyksen, mainitun matkapuhelintilaajan omatessa kotikeskuksen, joka seuraa sen sijaintia ja voi tallentaa reititysnumeron mainittua 15 matkapuhelintilaajaa varten, jolle menetelmälle on tunnusmerkillistä, että se sisältää seuraavat vaiheet: valitaan mainitusta vieraasta palvelukeskuksesta valinnainen väliaikaisen reititysnumeron luovutusmoodi kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajän numeromoodin ti-20 lalle; ilmaistaan, että mainittu matkapuhelintilaaja on mainitun vieraan palvelukeskuksen alueella; nimetään mainitulle matkapuhelintilaajalle vieraan palvelukeskuksen sisäisesti tunnettu numero osoitusta var-- 25 ten; .
ilmaistaan mainitulle matkapuhelintilaajalle tuleva puhelu; nimetään yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero mainitulle matkapuhelintilaajalle ilmais-30 taessa mainitulle matkapuhelintilaajalle tuleva puhelu; käytetään mainittua yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävää numeroa mainitun tulevan puhelun reitittämiseen mainittuun vieraaseen palvelukeskukseen ja mainitun matkapuhelimen tunnistamiseen mainitun vieraan 35 palvelukeskuksen sisällä; 9 101583 vapautetaan mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero välittömästi mainitun reitityksen ja tunnistamisen jälkeen; ja käytetään sen jälkeen mainittua vieraan palvelu-5 keskuksen sisäisesti tunnettua numeroa tulevan puhelun muodostamiseksi mainitussa vieraassa palvelukeskuksessa sijaitsevalle matkapuhelintilaajalle.
Keksintö koskee edelleen järjestelmää puheluiden muodostamiseksi matkapuhelintilaajalle, joka sijaitsee 10 vieraan palvelukeskuksen alueella, joka mainittu vieras palvelukeskus sisältää estonlähestymishälytyksen, mainitun matkapuhelintilaajan omatessa kotikeskuksen, joka seuraa sen sijaintia ja joka voi tallentaa reititysnumeron mainittua matkapuhelintilaajaa varten, jolle järjestelmälle 15 on tunnusmerkillistä, että se käsittää: välineet, joilla mainitun vieraan palvelukeskuksen sisällä valitaan valinnainen väliaikaisen reititysnumeron nimeämismoodi kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajan numeromoodin tilalle; 20 välineet, joilla ilmaistaan mainitun matkapuhelin- tilaajan olevan mainitun vieraan palvelukeskuksen alueella; välineet, joilla mainitulle matkapuhelintilaajalle nimetään vieraan palvelukeskuksen sisällä tunnettu numero 25 osoitusta varten; välineet mainitulle matkapuhelintilaajalle tulevan puhelun ilmaisemiseksi; välineet yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävän numeron nimeämiseksi mainitulle matkapuhelin-30 tilaajalle ilmaistaessa mainitulle matkapuhelintilaajalle tuleva puhelu; · · välineet mainitun yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävän numeron käyttämiseksi mainitun tulevan puhelun reitittämiseen mainittuun vieraaseen palvelu-35 keskukseen ja mainitun matkapuhelintilaajan tunnistamiseen 101583 mainitussa keskuksessa; välineet mainitun yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävän numeron vapauttamiseksi välittömästi mainitun reitityksen ja tunnistamisen jälkeen; ja 5 välineet mainitun vieraan palvelukeskuksen sisäi sesti tunnetun numeron käyttämiseksi tulevan puhelun muodostamiseksi mainitussa vieraassa palvelukeskuksessa sijaitsevalle mainitulle matkapuhelintilaajalle.
Näin ollen esillä olevan keksinnön tavoitteena on 10 ohjata tehokkaasti tulevat puhelut sijaintiaan muuttaville tilaajille tietoliikennejärjestelmässä.
Toinen esillä olevan keksinnön tavoite on luovuttaa taloudellisesti ja dynaamisesti sijainninpäivittäjän suuntanumerolta tietoliikennejärjestelmässä.
15 Piirrosten lyhyt kuvaus
Jotta esillä oleva keksintö ja sen muut tavoitteet ja edut voitaisiin ymmärtää täydellisemmin, voidaan nyt tarkastella oheista selitystä yhdessä oheisten piirrosten kanssa, joissa: 20 Kuvio 1 on lohkokaavio esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesta matkapuhelintilaajajärjestelmästä;
Kuvio 2 on yksityiskohtaisempi lohkokaavio kuvion 1 osasta;
Kuvio 3 on lohkokaavio esillä olevan keksinnön . 25 opetusten mukaisesta matkapuhelinkeskuksesta; ja
Kuvio 4 on piirikaavio esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesta MRNUM-lohkosta.
Piirrosten yksityiskohtainen kuvaus
Tarkastellaan nyt kuviota 1, jossa on esitetty 30 esillä olevan keksinnön opetusten mukainen solukkoradio-·.' verkko. Tämän verkon voidaan nähdä sisältävän useita matkapuhelinkeskuksia (MSC) 2, 4, 6 yhdistettyinä yleiseen valintaiseen puhelinverkkoon (PSTN) 8. Kunkin MSC:n 2, 4, 6 on esitetty olevan yhdistetty suoraan (yhdysjohtojen 10, 35 12, 14 kautta) PSTN:ään 8.
11 101583
Kuhunkin MSC:een liittyy tukiasema, sellainen kuin tukiasema 16, jonka on esitetty liittyvän MSC-V:een kuviossa 1. Merkintä "V" MSC:ssä 4, kuin myös merkinnät "I" ja "H" vastaavasti MSC:ssä 2 ja 6, tullaan selittämään al-5 la. Tukiasemien, sellaisten kuin tukiasema 16, kautta voidaan muodostaa radioyhteydet eri MSC:en ja matkapuhe-lintilaajien (MS), sellaisten kuin MS 18 ja MS 20 jotka on esitetty kuviossa 1, välille. Sellainen radioyhteys, jota on yleisesti merkitty viitenumerolla 29, on esitetty täs-10 mällisemmin kuviossa 2. Siitä voidaan nähdä, että radio-liikennettä voidaan lähettää MS:n 20 ja tukiaseman 16, joka liittyy MSC-V:een 4, välillä.
Kussakin MSrssä on puhelinlaite, jolle on nimetty yksikäsitteinen MS-puhelinnumero. Saamalla tavoin kullakin 15 MS:lla on kotikeskus, jonka merkintä on MSC-H. Tarkasteltaessa jälleen kuviota 1, voidaan nähdä että MSC-H 6 on MS:n 20 kotikeskus. Puhelujen ohjaus MS:lle 20 voidaan suorittaa yksinomaan MSC-H:n 6 toimesta niin kauan kuin MS 20 pysyy alueella jota MSC-H 6 palvelee.
20 Melko usein kuitenkin matkapuhelintilaajat, sel laiset kuin MS 20, siirtyvät MSC-H:nsa peittoalueen ulkopuolelle ja toisen MSC:n alueelle, jota nimitetään vierailtavaksi keskukseksi, tai MSC-V:ksi, esim. MSC-V 4 joka on esitetty kuviossa 1. On sanomattakin selvää, että sel-. 25 laisen "sijainninpäivityksen" aikana on hyvin tärkeää pi tää tehokkaasti ja oikein kirjaa MS:n sijainnista. On kehitetty erilaisia rekisteröintimenettelyjä tämän toteuttamisen helpottamiseksi. Nämä rekisteröintimenettelyt sisältävät puhelinlaitteen MS-numeron lähettämisen tukiase-30 malle 16, joka palvelee MSC-V:tä 4. Käytännössä tukiasema ·. 16 releoi dataa vierailevan MS:n 20 ja vierailtavan MSC:n 4 välillä. Tuolla hetkellä MSC-V 4 yrittää tunnistaa MS: n - -20 analysoimalla releoidun puhelinlaitteen numeron. Olettamalla että MSC-V 4 määrittää MS:n 20 olevan vierailija 35 joka tulee viereiseltä MSC:ltä, esim. MSC-H 6, MSC-V 4 12 101583 tarjoaa palvelua vierailijalle luovuttamalla tilaajanumeron sille. Sen jälkeen yhdysjohdon 22 kautta ilmoitetaan vierailevan MS:n MSC-H:lle 6 vierailijan sijainti verkossa, eli MSC-V:n 4 peittoalue.
5 Jatkamalla kuvion 1 tarkastelua voidaan nyt tar kastella esillä olevan keksinnön opetusten mukaisia menetelmiä puhelun ohjaamiseksi vierailijalle (MS 20). Sellaisen puhelun voi suorittaa "tavallinen" PSTN-tilaaja, jota on merkitty puhelinsymbolilla 24, MS:lie 20 silloin kun se 10 vierailee MSC-V:ssä 4. Sellaisessa tapauksessa sen jäl keen, kun PSTN 8 on vastaanottanut tilaajan 24 valitsemat numerot, PSTN 8 ohjaa puhelun MSC-keskukselle joka on nimetty tulopisteeksi koko solukko- tai matkapuhelinverkkoon. Käsittelyä varten tälle keskukselle on nimetty vii-15 tenumero 2 kuviossa 1. Alan ammattimiehet tuntevat sellaisen nimetyn keskuksen kyselykeskuksena (MSC-I).
MSC-I 2 analysoi PSTN:n 8 sille releoimat valitut numerot ja muodostaa kohdedatan sijainninpäivityksen merkinantosanomaan joka lähetetään MS:n 20 samalle MSC:lle, 20 eli MSC-H:lle 6. Tämä siinä tapauksessa, että MSC-I ei tunnista tilaajaa valitusta numerosta omakseen. Tätä selitystä varten oletetaan, että näin ei ole. Tämä sanoma, joka on muodoltaan "ohjaustiedon kyselysanoma", pyytää tietoa siitä kuinka puhelu ohjataan MS:lle 20. Kuviossa 1 tä- , 25 mä "ohjaustiedon kyselysanoma" tulisi ymmärtää lähetetyksi * · MSC-I:ltä 2 MSC-H:lle 6 yhdysjohdon 26 kautta.
Vastaanottaessaan "ohjaustiedon kyselysanoman" MSC-I:Itä 2 MSC-H 6 tunnistaa tilaajan valitusta numerosta omakseen, ja päättelee että MS on siirtynyt toisen MSC:n, 30 MSC-V 4, peittoalueelle.
·, . Tässä kohdin tarvitaan sijainninpäivitysnumero pu helun ohjaamiseksi MSC-V:lie 4. Kohdetieto saadaan sijainninpäivityksen merkinantosanomasta, joka tulee lähettää vierailtavalle MSC-V:lie 4. Tämä sanoma, "sijainninpäivi-35 tysnumeron kyselysanoma", lähetetään MSC-V:lie 4. "Sijain- 13 101583 ninpäivitysnumeron kyselysanoma" sisältää kutsutun vierailijan 20 MS-numeron. Tulisi huomata tässä kohden, että valittuja tilaajanumerolta ei voida käyttää, koska niitä numeroita ei ole tallennettu MSC-V:een 4, eikä niitä sen 5 vuoksi tunnistettaisi.
Sen jälkeen kun MSC-V 4 vastaanottaa sanoman, si-jainninpäivittäjän suuntanumero luovutetaan, ja MS-numero tallennetaan sen tietueeseen. Sijainninpäivittäjän suuntanumero palautetaan sitten sijainninpäivitysnumerona 10 MSC-H:lle 6. MSC-H 6 siirtää sitten numeron edelleen MSC-I:lle 2. Edellä olevat siirrot eri MSC:den välillä suoritetaan kaikki sijainninpäivityksen merkinantosanomien ja MSC:den välisten yhdysjohtojen 22 ja 26 kautta.
MSC-I 2 analysoi sijainninpäivittäjän suuntanume-15 ron ja palauttaa sen seurauksena puhelun PSTN:lie 8. PSTN 8 analysoi sitten sijainninpäivittäjän suuntanumeron, jonka analyysin tulos on puhelun ohjaus suoraan PSTN:Itä 8 MSC-V:lie 4 yhdysjohdon 12 kautta.
Sen jälkeen kun MSC-V 4 on vastaanottanut tulevan 20 puhelun, voidaan aloittaa sijainninpäivittäjän suuntanumeron analyysi, joka johtaa aiemmin tallennettuun MS-nume-roon. Tässä kohdin, esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesti, sijainninpäivittäjän suuntanumero vapautetaan sitten käytettäväksi muiden puheluiden ohjauksessa. Tässä 25 kohdin MS-numeroa voidaan käyttää määrittämään tilaajanu-mero joka on luovutettu vierailijalle 20. Tämän tilaajanumeron analyysi johtaa MS:n 20 kaukohakuun MS-numeron avulla tukiaseman 16 ja MSC-V:n 4 ja tukiaseman 16 välisen yh-dysjohdon 28 ja tukiaseman 16 ja MS:n 20 välillä olevan 30 radioyhteyden 30 kautta.
Nyt, esillä olevan keksinnön näkökohtien ymmärtämiseksi täydellisemmin, erityisesti keskuksen tai MSC:n suhteen joka on rakennettu ja/tai konfiguroitu esillä olevan keksinnön toteuttamiseksi, on avuksi tunnistaa kaikki 35 keskuksen lohkot, joita voitaisiin käyttää esillä olevan 14 101583 keksinnön sellaisessa toteutuksessa,· käsittelemättä tuota toteutusta yksityiskohtaisemmin. Sellaiset lohkot on esitetty kuviossa 3. Alan ammattimiesten tulisi tunnistaa kukin näistä lohkoista yleisesti, ja heidän tulisi myös olla 5 perillä ja ymmärtää muut lohkot joita voidaan löytää tyypillisistä keskuksista. Noiden alan ammattimiesten tulisi myös tuntea keskinäiset riippuvuudet rakenteellisesti ja toiminnallisesti kaikkien lohkojen kesken riippumatta siitä onko niitä esitetty vai ei. Kuitenkin esillä olevan 10 keksinnön yhden toteutuksen täydellistä ymmärtämistä varten välittömästi alla esitetään huomionarvoisia yksityiskohtia koskien kuviossa 3 esitettyjä lohkoja.
Tarkasteltaessa kuviota 3 viitenumero 30 osoittaa matkapuhelinmerkinantolohkon (SIGBLOC). Tämä lohko käsit-15 telee merkinantosanomat MSC:den välisen kommunikoinnin osalta.
MDA/MDAV-lohkot (matkapuhelimen numeroanalyysi/-matkapuhelimen numeroanalyysi vierailijoille), jotka on merkitty viitenumerolla 32, suorittavat matkapuhelintilaa-20 jän numeroanalyysin. Tarkemmin ottaen MDAV-lohko analysoi matkapuhelintilaajan numeron vierailijoiden osalta.
MRNUM-lohko 34, eli matkapuhelimen sijainninpäivityksen suuntanumerolohko, käsittelee sijainninpäivittäjän suuntanumeron valinnan puhelun muodostusta varten vierei-25 selle keskukselle automaattisen sijainnin päivityksen aikana .
Matkapuhelimen A-tilaajan (MTA) lohko 36 suorittaa liikenteenkäsittelytoiminnot puheluiden aloittamista varten. MTA-lohkolla 36 on ohjaustehtävä kullakin puhelulla 30 ja se muodostaa liitännän muiden alijärjestelmien suuntaan. MTB-lohko, eli matkapuhelimen B-tilaajan lohko, jota * on myös merkitty viitenumerolla 36, suorittaa liikenteen- käsittelyfunktiot tuleville puheluille.
MTV-lohko, eli vierailevan matkapuhelintilaajan 35 automaattisen sijainnin päivityksen lohko, jolle on annet- 15 101583 tu viitenumero 38, käsittelee tilaajadatan, joka on luovutettu matkapuhelinjärjestelmässä vierailijoille jotka kuuluvat viereiseen keskukseen, automaattisen sijainninpäivityksen aikana.
5 Tarkastelemalla edelleen kuviota 3, viitenumerolla 42 on merkitty vierailevan matkapuhelintilaajan ohjausdatan hallintalohko (MVRP), joka lohko sisältää toiminnot sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden määrittämiseksi vieraileville matkapuhelintilaajille pyynnön tullessa tilaa-10 jän kotikeskuksesta.
Viitenumerot 44 ja 46 osoittavat vastaavasti alijärjestelmän rekisteritoiminnon ja tilaajaluokan. Rekiste-ritoimintolohko 44 tallentaa tulevat numerot ja hoitaa puheluiden muodostuksen. Tilaajaluokkalohkoon 46 on tal-15 lennettu tilaajaluokat kaikille keskukseen kytketyille tilaajille .
Alan ammattimiesten avustamiseksi ymmärtämään täysin välittömästi alla käsiteltävien lohkojen, kuin myös muiden lohkojen jotka on esitetty ja joita ei ole esitet-20 ty, toiminnan, välittömästi alapuolella ovat kuvaukset signaaleista joita ohjataan lohkojen välillä kuviossa 3 esitetyn mukaisesti. Tarkasteltaessa kuviota 3, ryhmän 1 signaalin voidaan nähdä välittyvän lohkojen 30 ja 42 välillä, ryhmän 2 signaalien lohkojen 32 ja 42 välillä, ja 25 niin edelleen. Sen ymmärtämiseksi, mitä tapahtuu erilaisissa lohkoissa jotka yllä on kuvattu, ja että edelleen ymmärrettäisiin täysin informaation, joka siirtyy alla osoitettavien lohkojen välillä, tyyppi, alan ammattimiesten tulisi kyetä ymmärtämään täysin keskuksen, joka on 30 konfiguroitu esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesti, toiminta.
101583 16
SIGNAALIT
Ryhmä 1 Kuvaus Lähettäjä Vastaan- _ottaj a
5 MRIMI Sijainninpäivitysnume- SIGBLOC MVRP
ron kysely, tuleva sanoma
MNRMO Sijainninpäivitysnumero, MVRP SIGBLOC
lähtevä sanoma
10 MRNRO Sijainninpäivitysnumero MVRP SIGBLOC
hylätty, lähtevä sanoma
Ryhmä 2
IDENTMS Tunnista matkapuhelin- MVRP MDA/MDAV
15 tilaaja
MSIDENT Matkapuhelintilaaja tun- MDA/MDAV MVRP
nistettu
MSNOIDENT Matkapuhelintilaajaa ei MDA/MDAV MVRP
ole tunnistettu 20
Ryhmä 3
FINMS Etsi tilaajadata liikku- MRNUM MD/MDAV
van aseman numerolle (MSNB)
25 MSFOUND MSNB:n tilaajadata löy- MDA/MDAV MRNUM
detty
MSNOFOUND MSNB:n tilaajadataa ei MDA/MDAV MRNUM
löydetty 30 Ryhmä 4
FETCHMSDATA Nouda matkapuhelintilaa- MRNUM MTV
jän data
FETCHMSDATAR Matkapuhelintilaajan da- MTV MRNUM
tan noutamisen tulos 17 101583
GETVSUBINFO Nouda tilaajainformaatio MRNUM MTV
puhelunmuodostusta varten vierailevan tilaajan lohkosta
5 GETVSUBINFOR Tulos vierailevan tilaa- MTV MRNUM
informaation noutamisesta puhelunmuodostusta varten
OFSEIZE Lue yhdistetyn MTA/MTV:n MRNUM MTV
10 viite ja kytkentätila
OFSEIZERD Yhdistetyn MTA/MTB:n MTV MRNUM
viite ja kytkentätila palautettu 15 Ryhmä 5
GETMSDATA Lue matkapuhelintilaajan MRNUM MTA/MTB
data
GETMSDATAR Matkapuhelintilaajan da- MTA/MTB MRNUM
tan luennan tulos 20
Ryhmä 6
FETCHRNB Tilaa sijainninpäivi- MVRP MRNUM
tysnumeron valinta
FETCHRNBR Sijainninpäivitysnume- MRNUM MVRP
25 ron valinnan tulos
Ryhmä 7
CAPCONG Riittämätön prosessori- OMS MVRP
kapasiteetti
30 CAPSEIZED Prosessorikapasiteetti OMS MVRP
varattu
SEIZECAPT Pyydä prosessorikapasi- MVRP OMS
teettia 18 101583
Ryhmä 8
FAULT Informaatio vikatilan- MRNUM APZ
teestä
COFAULT Informaatio vikatilan- MRNUM APZ
5 teen päättymisestä
REFO Vikaparametrien siirto APZ MRNUM
tulostusyksikölle
REFOACK Kuittaussignaali MRNUM APZ
REFO:lie 10
Ryhmä 9
TRSCIND Tilaa SC-osoittimen MRNUM TCS/SC
muunnos tilaajanumeroksi
TRSCINDR Tilaajanumero palautettu TSC/SC MRNUM
15
Ryhmä 10
CALL Numerot lähetysvalmiit TCS/RE MRNUM
OBNR Käytettävissä olevat TCS/RE MRNUM
numerot
20 OCODE Valintakoodi loppunut MRNUM TCS/RE
OCONG Esto lähtevän johdon va- MRNUM TCS/RE
linnassa
ODISC Vapauta lähtevä johto TCS/RE MRNUM
RE:stä
25 ODISCED Lähtevä kytkentä vapau- MRNUM TCS/RE
tettu RE:stä
OFBNR Uudelleenohjaus, aloita MRNUM TCS/RE
B-numeron analyysi uudelleen
30 OGRA(4) Pyydä käytettävissä ole- MRNUM TCS/RE
. via B-numeron numeroita
‘ OGR1 B-numeron numero TCS/RE MRNUM
ORG4 B-numeron siirto päätty- TCS/RE MRNUM
nyt 19 101583
ONEXTBD Pyydä seuraavaa käytet- MRNUM TCS/RE
tavissa olevaa B-numeron numeroa
OSEIZED Lähtevä johto valittu MRNUM TCS/RE
5 SEIZEOLINK Valitse lähtevä johto TCS/RE MRNUM
STOREMTSDATA Talleta RE-informaatio, MRNUM TCS/RE
MTS-kohtainen
Edellä olevaan perustuen tulisi ymmärtää, että 10 esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesti sijainninpäi-vitysnumeroiden kyselyt ohjataan kotimatkapuhelinkeskuk-sesta vierailtuun matkapuhelinkeskukseen. Liikkuvan aseman numero lähetetään sijainninpäivitysnumeron kyselyssä.
Riippuen siitä, onko esillä olevan keksinnön mu-15 kainen dynaaminen sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden luovutus aktivoitu, sijainninpäivitysnumero voidaan joko lukea SC-lohkosta 46 vierailijan tilaajanumeron muodossa, tai valitaan käytettävissä olevista sijainninpäivittäjän suuntanumeroista (RRNB:t). Tämä numero voidaan lähettää 20 sijainninpäivityssanomassa kotikeskukselle.
Siinä tapauksessa, että on aktivoitu dynaaminen sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden luovutus, aloitetaan aikavalvonta puhelun läpikytkennälle, so. puhelun ohjaukselle takaisin vierailtavalle keskukselle. RE-lohkon 44 25 suorittaman onnistuneen varauksen jälkeen lohko MRNUM 34 vastaanottaa sijainninpäivittäjän suuntanumeron numerot. Vastaanotettuaan kaikki, esim. kymmenen, RRNB-numeroa, lasketaan osoitin RRNB-tietueeseen käyttämällä sisäistä väyläosoitin, joka vastaanotetaan signaalissa SEIZEOLINK, 30 ja kahta viimeisintä RRNB-numeroa jotka vastaanotetaan RE-lohkolta 44. Osoitettu RRNB-tietue sisältää asiaan liittyvän liikkuvan aseman numeron (MSNB). Sijainninpäivittäjän suuntanumero voidaan sitten vapauttaa, jotta sitä voidaan käyttää muissa puheluyrityksissä. Sen jälkeen kun 35 MSNB on onnistuneesti muunnettu MTV-osoittimeksi, saadaan 101583 20 SC-osoitin, josta saadaan vierailijan tilaajanumero. Tilaajanumero (SNB) viedään RE-lohkolle 44 B-numeron analyysin uudelleenaloittamisen sallimiseksi.
Sijainninpäivitysnumeron kyselyn vastaanottamisen 5 osalta merkinantolohko SIGBLOC 30 vastaanottaa sijainnin-päivitysnumeron kyselyn kotikeskukselta ja ohjaa pyynnön toimintalohkolle MVRP 42. Tämä tapahtuu MRIMI-signaalin kautta. Matkapuhelintilaajan tunnistus seuraa MVRP-tehtä-vän yksilön onnistuneen varauksen jälkeen ja sen jälkeen 10 kun riittävän keskusprosessorin kyvyn tarkastus on onnistuneesti saatettu loppuun. Muussa tapauksessa voidaan lähettää sijainninpäivitysnumero hylätty -sanoma (eli MRNRO-signaali) sijainninpäivityksen merkinantolohkolle SIGBLOC 30.
15 Matkapuhelintilaajan tunnistuksen osalta lohko MVRP 42 tilaa vastaanotetun liikkuvan aseman numeron (MSNB) analyysin ja kytkennän lohkoista MDA/MDAV 32 lähettämällä signaalin IDENTMS MDA-lohkolle 32. MDA-lohkon 32 sisällä MVRP-lohko 32 aiheuttaa vierailijan MSNB:n analyy-20 sin, ja tarvittaessa vierailevan tilaajan datatietueen kytkennän tai varauksen lähettämällä signaalin IDENTVMS MDAV-lohkolle 32. Epäonnistuneen MSNB-analyysin tai kytkennän tapauksessa vastaanotetaan signaali MSNOIDENT MDA/MDAV-lohkolta 32, mikä johtaa sijainninpäivitysnumeron 25 hylkäämissanomaan, eli signaalin MRNNRO lähettämiseen SIGBLOC-lohkolle 30. Muussa tapauksessa vastaanotetaan MSIDENT MDA/MDAV-lohkolta 32 kuittauksena onnistuneesta analyysistä ja kytkennästä, ja tilaajatyypin ollessa oikea tapahtuu sijainninpäivitysnumeron määritys. Jos tilaaja ei 30 ole vierailija, palautetaan sijainninpäivitysnumero hylät- .· ty -sanoma MRNRO-signaalin avulla merkinantolohkolle * SIGBLOC 30.
Sijainninpäivitysnumeron määrityksen osalta MVRP 42 tilaa sijainninpäivitysnumeron valinnan lohkossa MRNUM 35 34 lähettämällä signaalin FETCHRNB. Paluusignaali 21 101583 FETCHRNBR vastaanotetaan lohkolta MRNUM 34 riippumatta si-jainninpäivitysnumeron määrityksen tuloksesta, so. varustettuna sijainninpäivitysnumeron numeroille onnistuneen sijainnin päivitysnumeron valinnan tapauksessa, tai es-5 tolia varustettuna puhelun hylkäämisen syynä.
Vastaanotettaessa signaali FETCHRNB tulee varata vapaa MRNUM-tehtävän yksilö. Jos vapaita MRNUM-yksilÖitä ei löydetä, sijainnin päivitysnumeron hylkäyssanoma, eli signaali MRNRO, lähetetään lohkolle SIGBLOC 30. Muussa ta-10 pauksessa tehdään tarkistus sen toteamiseksi, onko tilaa jadatatietue kytketty, ja jos niin on, ovatko hänen luokkansa saadut selville. Tämä jälkimmäinen tarkistus sisältää signaaliparin GETSUBINFO/GETSUBINFOR. Jos tilaa-jadatatietuetta ei ole kytketty, signaali FETCHRBNR palau-15 tetaan MVRP-lohkolle 42 (eston ollessa syynä puhelun hylkäykseen) . Varattu MRNUM-yksilö vapautetaan, ja sijainnin-päivitysnumeron hylkäyssanoma (signaaali MRNRO) lähetetään lohkolle SIGBLOC 30. Jos tilaaja kytketään, ja tilaajaluo-kat on löydetty, suoritetaan sijainninpäivitysnumeron va-20 linta riippuen sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dy naamisen luovutuksen aktiivisuustilasta.
Edelleen aiheen ollessa sijainninpäivitysnumeron määritys on tärkeää tarkastella mitä tapahtuu, jos vierailijan SNB vaalitaan ja palautetaan sijainninpäivitysnume-25 rona. Jos sijainninpäivittäjän suuntanumeron luovutusta ei ole aktivoitu, lohko MRNUM 34 pyytää SC-osoittimen, joka aiemmin noudettiin lohkolta MTV 38 signaaliparilla GETSUBINFO/GETSUBINFOR, muunnosta SNB:ksi lähettämällä signaalin TRSCIND. Tämän tuloksena vastaanotetaan tilaaja-30 numero (SNB) signaalissa TRSCINDR, ja se palautetaan si- jainninpäivitysnumerona signaalissa FETCHRNBR lohkolle MVRP 42. Numero lähetetään sitten sijainninpäivityssano-massa (MRNMO) sijainninpäivityksen merkinantolohkolle SIGBLOC 30. Varattu MRNUM-yksilö vapautetaan ja se on käy-35 tettävissä toiseen puhelunmuodostukseen. MVRP-yksilö va- 22 101583 pautetaan myös silloin.
Vielä yhtenä sijainninpäivitysnumeron määritykseen liittyvänä asiana on myös tärkeää tarkastella mitä tapahtuu kun valitaan dynaamisesti luovutettu sijainninpäivit-5 täjän suuntanumero ja se palautetaan sijainninpäivitysnu-merona. Jos sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dynaaminen luovutus aktivoidaan (keskusparametrin MIS1 avulla komennossa EXRBC), niin valitaan vapaa sijainninpäivittäjän suuntanumerotietue (RRNB). Jos mitään vapaata 10 RRNB-tietuetta ei löydetä, merkitään esto MVRP-lohkolle 42 menevään paluusignaaliin FETCHRNBR, ja sijainninpäivi-tysnumeron hylkäyssanoma lähetetään MVRP-lohkolta 42 SIGBLOC-lohkolle 30. Sekä MVRP- että MRNUM-yksilöt, jotka varattiin sijainninpäivitysnumeron määritystä varten, va-15 pautetaan. Muussa tapauksessa valittu RRNB-tietue merkitään "varatuksi", so. "valittu sijainninpäivittäjän suuntanumeroksi", ja vierailijan MSNB talletetaan valittuun tietueeseen.
Jos vähemmän kuin tietty määrä, esim. 20 prosent-20 tia, valintaan käytettävissä olevista sijainninpäivittäjän
suuntanumeroista on vapaana, voidaan asettaa etukäteises-tohälytys (signaali FAULT). Hälytyssignaalilla voidaan sitten aiheuttaa sopiva tulostus. Vastaanotettaessa vika-parametrit ALArlta signaalissa REFO, MRNUM-lohko 34 voi 25 tulostaa hälytystulostuksen käyttäjäosan. Signaali REFOACK
voidaan sitten lähettää ALA:lie kuittauksena.
Valittaessa onnistuneesti sijainninpäivittäjän suuntanumero, aloitetaan aikavalvonta MRNUM-lohkossa 34 puhelun läpikytkennälle, so. puhelun ohjaukselle vieraili-30 jän kotikeskuksesta vierailtuun/rinnakkaiseen keskukseen.
.· Valittu RRNB lähetetään sitten MVRP-lohkolle 42 signaalis sa FETCHRNBR ja MRNUM-yksilö vapautetaan. Sijainninpäivi-tysnumerosanoma (signaali MRNMO), joka sisältää valitun RRNB:n sijainninpäivitysnumeron kutsuun vastaamiseksi, 35 voidaan lähettää sijainninpäivityksen merkinantolohkolle 101583 23 SIGBLOC 30. MVRP- yksilö voidaan sitten vapauttaa.
Puhelun läpikytkennän osalta, sen jälkeen kun si-jainninpäivittäjän suuntanumero on valittu ja lähetetty kotikeskukselle, puhelun voidaan olettaa tulevan ohjatuksi 5 takaisin vierailtavaan keskukseen. Tämä tapahtuma on aika-valvottu. Tulisi havaita, että voi tapahtua kaksi mahdollista tapahtumaa: joko puhelu saatetaan ohjata takaisin vierailtavaan keskukseen tai aikavalvonta voi laueta MRNUM-lohkossa 34. Aikavalvonnan laukeaminen voi tapahtua 10 jos puhelua ei oltu ohjattu oikein vierailtavaan keskukseen. Sellaisessa tapauksessa aikavalvonta pysäytetään ja sijainninpäivittäjän suuntanumero vapautetaan toiselle puhelulle .
Kun puhelu on ohjattu oikein vierailtavaan keskuk-15 seen, vastaanotetaan signaali SEIZEOLINK RE-lohkolta 44, mikä tilaa vapaan MRNUM-yksilön puhelun läpikytkentää varten. Jos yhtään vapaata MRNUM-yksilöä ei ole käytettävissä, signaali OCONG lähetetään lohkolle RE 44 ja puhelu hylätään. Kun vapaa tehtäväyksilö varataan lohkossa MRNUM 20 34, signaali OSEIZED lähetetään RE-lohkolle 44 varauksen vahvistamiseksi.
Sen jälkeen kun RE-lohko 44 on varannut MRNUM-yksilön onnistuneesti puhelun läpikytkentää varten, lohkolta 44 tuleva signaali ODISC voidaan vastaanottaa MRNUM-loh-. 25 kossa 34 milloin tahansa, mikä osoittaa purkupyynnön, jo- ka on määrätty RE-lohkossa 44. Sellaisessa tapauksessa MRNUM-yksilö vapautetaan, ja signaali ODISCED tulee lähettää RE-lohkolle 44 vahvistuksena. Muussa tapauksessa RE-lohko 44 ilmoittaa MRNUM-lohkolle 34, että numerot ovat 30 valmiit siirtoa varten lähettämällä signaalin CALL. Vas-' taanottaessaan CALL-signaalin MRNUM-lohko 34 pyytää si- jainninpäivittäjän suuntanumeron numerot RE-lohkolta 44 lähettämällä signaalin OGRA(4). Ensimmäiset saatavilla olevat numerot lähetetään signaalin OBNR kanssa. Koska on 35 mahdollista että kaikkia saatavilla olevia numeroita ei 24 1 0 1 5 8 3 lähetetty OBNR:ssä, signaali ONEXTBD lähetetään RE-lohkol-le 44 seuraavan saatavilla olevan numeron pyytämiseksi. Jos ei ole jäänyt yhtään jäljellä olevia numeroita, signaali OGR4 palautetaan MRNUM-lohkolle 34 kuittauksena di-5 gitaalisen siirron päättymisestä. Muussa tapauksessa seu-raava numero vastaanotetaan RE-lohkolta 44 signaalin OGR1 kuluessa. MRNUM-lohko 34 pyytää sitten toisen numeron siirtoa RE-lohkolta 44 lähettämällä signaalin ONEXTBD. Tämä jatkuu kunnes signaali OGR4 vastaanotetaan RE-lohkolta 10 44 sen osoittamiseksi, että sijainninpäivittäjän suun tanumeron numeroiden siirto on saatu onnistuneesti päätökseen .
Jos vastaanotetun sijainninpäivittäjän suuntanumeron pituus ei ole oikea, so. jos numeroiden määrä ei ole 15 yhtä kuin esim. 10, signaali OCODE voidaan lähettää valinnan päättymiskoodin kanssa RE-lohkolle 44 määräämään puhelun hylkäys ja aloittamaan RE-lohkon 44 määräämä purkaminen, joka voidaan suorittaa signaaliparilla ODISC/ODISCED. Puhelulle varattu MRNUM-yksilö voidaan sitten vapauttaa.
20 Jotta voitaisiin käsitellä RRNB-tietuetta, johon on tallennettu asiaan liittyvä MSNB, voidaan laskea osoitin tietueeseen. Sisäinen suuntanumero, joka vastaanotettiin signaalissa SEIZEOLINK, kerrotaan esim. luvulla 100, jotta saataisiin RRNB-sarjan aloitusosoitin. Viimeiset . 25 kaksi RRNB-numeroa summataan sitten RRNB-sarjan aloitus- kohtaan, jotta saataisiin osoitin haluttuun RRNB-tietuee-seen.
Jos sijainninpäivittäjän suuntanumero ei ole pätevä, esim. jos todelliselle sijainninpäivittäjän suuntanu-30 merosarjalle varattu väylä ei ole aktiivinen, valinnan : päättymiskoodi voidaan lähettää RE-lohkolle 44 signaalin OCODE avulla puhelun hylkäämiseksi. Tämä aloittaa purkamisen, jonka RE-lohko 44 määräsi signaaliparilla ODISC/ODISCED. MRNUM:n yksilö, joka varattiin puhelun lä-35 pikytkentään, voidaan sitten vapauttaa.
101583 25
Kuten aiemmin mainittiin, puhelun läpikytkentäta-pahtuma on aikavalvottu. Siinä tapauksessa että aikavalvonta on lauennut, sijainninpäivityksen suuntanumero voidaan vapauttaa seuraavalle puhelun muodostukselle merkit-5 semällä aikavalvottu RRNB-tietue vapaaksi ja pysäyttämällä aikavalvonta. Koska aikavalvonnan esiintyminen ei vaikuta kyseessä olevien RE-lohkolta 44 tulevien RRNB-numeroiden siirtoon, tuon määrätyn RRNB-tietueen varausyritykselle on mahdollista että puhelun läpikytkentä voi seurata sen jäl-10 keen kun se on jo vapautettu aikavalvonnan vuoksi. Näin ollen tämä johtaa puhelun hylkäämiseen, minkä aiheuttaa RRNB-tietueen väärä tila ("vapaa" sen sijaan että se olisi "valittu sijainninpäivittäjän suuntanumeroksi", kuten odotetaan normaalissa tapauksessa).
15 Kun sijainninpäivittäjän suuntanumero on kerran määritelty olevan pätevä, aikavalvonta pysäytetään. Sen jälkeen suoritetaan tarkistus, jotta nähtäisiin onko varattu RRNB-tietue oikeassa tilassa, so. varattu ("valittu sijainninpäivittäjän suuntanumeroksi"). Jos tila on oikea, 20 aiemmin tallennettu MSNB kopioidaan MRNUM-yksilöön ja RRNB tulee vapauttaa. Muussa tapauksessa, jos tietue on merkitty vapaaksi, valinnan päättymiskoodi (signaali OCODE) voidaan lähettää RE-lohkolle 44 puhelun hylkäämiseksi. RE-lohkossa 44 määrätty purkaminen voi seurata signaalipaarin 25 ODISC/ODISCED kautta. Sen jälkeen puhelun läpikytkennälle varattu MRNUM-yksilö voidaan vapauttaa.
Sijainninpäivittäjän suuntanumeron (RRNB) vapautus pitää sisällään estohälytyksen nollauksen, jos enemmän kuin tietty prosentti, esim. 30 prosenttia, sijainninpäi-30 vittäjän suuntanumeroista on käytettävissä valintaan, ja : hälytys on aiemmin aktivoitu. Signaali COFAULT voidaan lä hettää hälytysjärjestelmälle hälytyksen peruuttamiseksi poistamalla hälytys hälytyslistalta. Sopiva hälytyksen lakkaamisen osoittava tulostus voidaan sitten laittaa 35 alulle hälytysjärjestelmässä. Vastaanottaessaan vikapara- 26 101583 metrit ALA:lta signaalissa REFO, MRNUM-lohko 34 voi tulostaa hälytystulostuksen käyttäjäosan. Signaali REFOACK voidaan sitten lähettää ALA:lie kuittauksena.
MRNUM-lohko 34 lähettää signaalin FINDMS MDA-loh-5 kolle 32 (mikä johtaa signaalin FINDMS lähettämiseen MDAV:lle) MSNB:n muuntamiseksi MTV-osoittimeksi vierailijan datatietueen löytämiseksi.
Kuten jo on mainittu, signaali ODISC voidaan vastaanottaa RE-lohkolta 44 millä tahansa hetkellä, mikä 10 osoittaa RE-lohkossa 44 määrätyn purkamisen. Jos näin on asianlaita, tapahtuma voidaan puskuroida, ja sitten sen seurauksena MRNUM-lohko 34 voi lähettää valinnanpäättymis-koodin RE-lohkolle 44 signaalin OCODE avulla puhelun hylkäämiseksi. Sitten sekä RRNB-tietue että MRNUM-yksilö, 15 jotka on varattu puhelulle, voidaan vapauttaa. Purkaminen voidaan kuitata ODISCED-signaalin avulla, joka palautetaan RE-lohkolle 44.
Epäonnistunut muunnos, esim. jos MSNB:n datatie-tuetta ei löydetä, voidaan osoittaa vastaanottamalla sig-20 naali MSNOFOUND MDA/MDAV-lohkolta 32. Jos muunnos on onnistunut, tilaajalohkon viite ja osoitin palautetaan MSFOUND-signaalissa. Tilaajatyypille voidaan suorittaa tarkistus. Epäonnistuneen muunnoksen tai virheellisen ti-laajatyypin (muu kuin vierailija joka on kytketty auto-. 25 maattiseen sijainninpäivitykseen) tapauksessa valinnan päättymiskoodi voidaan lähettää RE-lohkolle 44 signaalilla OCODE puhelun hylkäämiseksi. RE-lohko 44 voi sitten määrä-• tä purkamismenettelyn signaalilla ODISC/ODISCED, ja RRNB- ja MRNUM-yksilön, jotka on varattu puhelun läpikytkentään, 30 vapautus voi tapahtua. Muussa tapauksessa SC-osoitin ja : vierailijan todellinen kytkentätila noudetaan MTV-lohkosta 38 signaaliparilla FETCHMS DATA/FETCHMS DATAR käyttämällä MTV-osoitinta, jotta voidaan todentaa, että tilaaja on vierailija joka on kytketty automaattiseksi sijainninpäi-35 vittäjäksi. Jos näin ei ole asia, valinnan päättymiskoodi 27 101583 lähetetään RE-lohkolle 44 signaalilla OCODE, mikä johtaa jo kuvattuun purkumenettelyyn, joka määrätään RE-lohkossa 44, mihin menettelyyn sisältyy signaaliparin ODISC/ODISCED käyttö.
5 Normaalisti SC-osoittimen muunnos tilaajanumeroksi (SNB) pyydetään sitten SC-lohkolta 46 signaalin TRSCIND avulla. Tilaajanumero palautetaan MRNUM-lohkoon 34 ja signaaliin TRSCINDR. Jos on vastaanotettu purkaminen RE-loh-kolta 44, purkumenettely tapahtuu kuten yllä on kuvattu. 10 Tilaajanumero (SNB) lähetetään sitten RE-lohkolle 44 yhdessä käskyn kanssa jolla aloitetaan uudelleen B-numeron analyysi, jossa käytetään signaalia OFBNR. RE-lohko 44 määrää sitten MRNUM-lohkon 34 purkamisen lähettämällä ODISC-signaalin. MRNUM-yksilö voidaan sitten vapauttaa. 15 MRNUM-lohko 34 voi kuitata purkamisen lähettämällä ODISCED-signaalin RE-lohkolle 44.
Tarkasteltaessa nyt kuviota 4, esitetään tarkemmat yksityiskohdat koskien MRNUM-lohkoa 34. MRNUM-lohkon 34 voidaan nähdä muodostuvan kooltaan muunneltavasta ohjaus-20 tiedostosta 52 ja siihen liittyvästä sijainninpäivittäjän ohjaustiedostosta 54. Jokaiselle ohjaustietueelle voidaan luovuttaa 50 RRNB-tietuetta. RRNB:t, jotka ovat valitta vissa väylästä, sijoitetaan vapaalistalle.
Sijainninpäivittäjän suuntanumeroa varattaessa ; · 25 voidaan valita aktiivinen väylä yhdessä käytettävissä ole vien sijainninpäivittäjien suuntanumeroiden kanssa. RRNB-tietue valitaan sitten siihen liittyvästä vapaalistasta ja se päivitetään vierailijan MSNBrllä. Sijainninpäivittäjän suuntanumeroa käytetään sitten vastaamaan suuntanumeron 30 tiedusteluun.
Puhelun läpikytkennässä, so. RE:n suorittamassa MRNUM:n varauksessa, sisäinen väyläosoitin kerrottuna 100:11a antaa aloitusosoittimen RRNB:ille. Lisäämällä RRNB:n kaksi viimeistä numeroa aloitusosoittimeen, voidaan 35 päästä käsiksi tietueeseen jossa MSNB sijaitsee. Sen jäi- 101583 28 keen kun SNB saadaan, se voidaan viedä RE:lle B-numeron analyysin aloittamiseksi uudelleen. RRNB voidaan sitten palauttaa vapaalistaan.
Kooltaan muutettava tehtävätiedosto voi myös olla 5 tarpeen sijainninpäivitysnumeron kyselyn ja puhelun läpi-kytkentämenettelyn hoitamiseksi.
Vain esimerkkinä, joka esitetään välittömästi alla, on sekvenssikaavio, jonka tulisi olla merkittävän arvokas alan ammattimiehille esillä olevan keksinnön ra-10 kenteen ja toiminnan täydellisen ymmärtämisen kannalta.
29 101583
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM MVRP____
g START CONDmON
THE MSNB OMSI) OF A
visrroR has been received FOR THE ROAMING DETERMINATION
1. RECEPTION OF A
ROAMING NUMBER 10 INTERROGATION
SIGBLOC
ROAMING NUMBER INTER- MRIMI Dl SEND. IND.
ROGATION RECEIVED Dl SEND.BL P.EI\ DJ MSNB LENGIII 04 MSNB DIG 14 DS MSNB DIG 5 1 D6 MSNB DIG 0 10 1 5 SEIZE AN IDLE MVRP-
INDIVIDUAL
IF < MVRP-ROUTE NOT DEFINED >
THEN
MARK CONGESTION
20 SEND THE ROAMING SIGBLOC
NUMBER REJECTED MRNRO Dl REC. IND
MESSAGE D2 REASON
END
ENDIF
IF < NO MVRP-INDIVI.
DUAL AVAILABLE >
; 25 THEN
MARK CONGESTION
SEND TOE ROAMING SIGBLOC
NUMBER REJECTED -----> MRNRO DI REC. IND
MESSAGE D2 REASON
END
ENDIF
30
. OMS
·. ASK PROCESSOR CAPACITY SEIZECAPT Dl ROUTE ID.
Dl SEND. HID.
D3 SEND.BL.P.EF
CASE <CAPACITY >
OMS
,r < INSUFFICIENT CAP- AC TTY > CAPCONG Dl REC. IND.
GOTO 100
OMS
äo 101583
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM MVRP__ < CAPACITY SEIZED > CAPSEIZED D1 R£C, IND.
5 ENDCASE
3. MOBILE SUBSCRIBER IDENTIFICATION
PERFORM THE MSNB ANAL- <--- IDENTMS DI SEND. IND.
YSIS TO DETERMINE THE D2 SEND.BL.REF.
-n TYPE OF A SUBSCRIBER D3MSNB LENGTH
AND ORDER THE CONNEC- D4 MSNB DIG 1-4
TION. IF NECESSARY DJ MSNB DIG 5-X
D6 MSNB DIG 9-10 CASE < ANALYSIS/ CONNECTION RESULT > <UNSUCCESSFUL> «-«> MSNOIDENT Dl REC. IND.
D2REASON
15 MARK CONGESTION GOTO 100 <SUCCESSFUL> - - - - > MSIDENT DI REC. IND.
D2 MSB REF.
D3 MSB IND. D5SUBSCR. TYPE
IF < SUBSCRIBER TYPE 20 |s NoT A VISITOR
WITH AUTOMATIC ROAMING»
THEN
MARK CONGESTION GOTO 100
25 END
ENDIF
ENDCASE
4. ROAMING NUMBER DETERMINATION
ORDER SELECTION OF A FETCHRNB D2 SEND. REF.
30 ROAMING NUMBER D3 SEND. IND
D4MTV BLCK.REF
’ ; DS MTV IND.
*. D6 MSNB DIG I T
D7 MSNB DIGS g DS MSNB DIG 9· 10
SEIZE AN IDLE MRNUM-INDIVIDUAL
35 IF <NO MRNUM-INDIVI-DUAL AVAILABLE» n 101583 label function interwork signal data
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM MVRP_
THEN
MARK CONGESTION FETCHRNBR Dl REC. tND.
_ D2 RESULT CODE
GOTO 100 ENDIF
FETCH VISITING SUB- GETVSUBtNFO Dl REC. tND.
SCRIBER'S INFORMATION D2 SEND. REF.
D3 SEND. IND.
RESULT OF FETCHING GETVSUBINFOR Dl REC. IND.
10 VlSmNG SUBSCRIBER'S D2 CONN. STATUS
INFORMATION DJ CATEG. STATUS
D4 GLOBAL STATE DJ SC-PO INTER D6LOC.AREA.ITR.
IF < SUBSCRIBER CONNECTED >
THEN
1 - IF < CATEGORIES
-10 RECEIVED»
THEN GOTO 10 ENDIF
ENDIF
MARK CONGESTION FETCHRNBR DI REC. IND.
D2 RESULT CODE
RELEASE MRNUM-IN-20 DIVIDUAL
GOTO 100
10 IF < DYNAMIC ALLOCATION OF THE ROAMER ROUTING NUMBERS IS ACTIVATED WITHIN
2 5 THE SYSTEM»
THEN GOTO 30 ENDIF
4.1. A VISITOR'S SNB TO BE RETURNED AS A ROAMING
30
NUMBER
. TCS-SC
ORDER TRANSLATION OF < « « TRSCIND Dl REC. IND.
THE SC-PO INTER INTO D2 SEND. REF.
A SNB D3 SEND. IND.
TCS-SC
J D SNB RECEIVED «-«> TRSCINDR Dl REC. IND.
D3 SNB LENGTH D4SNB DIG l-J
32 101583
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
. EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM MVRP _ DS SNB DIG St D6SN8 DIG 9-10 5 SNB RETURNED AS A FETCHRNBR Dl REC. IND.
ROAMING NUMBER D2 RESULT CODE
D3 SNB LENGTH CM SNB DIG M DS SNB DIG S t D6 SNB DIG 9-10
RELEASE MRNUM-INDIVUSUAL
*•0 SIGBLOC
SEND THE ROAMING »-«·«» MRNMO D1 REC. IND.
NUMBER MESSAGE D3 RNB LENGTH
D4 RNB DIG M D5 RNB DIG 5-8 D6 RNB DIG 9-10
RELEASE MVRP-INDIVIDUAL
15
END
4.2. A DYNAMICALLY ALLOCATED ROAMER ROUTING NUMBER TO BE RETURNED AS A ROAMING NUMBER
20
30 SELECT AN IDLE ROAMER ROUTING NUMBER
CASE <RRNB SELECTION 25 RESULT» < NO RRNB AVAILABLE» MARK CONGESTION FETCHRNBR D1 REC. IND.
Q2 RESULT CODE
RELEASE MRNUM-INDIVIDUAL
30 GOTO 100 <RRNB SELECTED»
MARK RRNB SELECTED AS ROAMER ROUTING NUMBER
35
STORE THE MSNB IN A SELECTED RRNB
33
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
_MRNUM MVRP_______ 101583
5 RECORD
ENDCASE
Or < LESS THAN 10* OF
THE RRNB'S ARE IDLE AND THE LOAD SUPERVISION ALARM HAS NOT BEEN SET>
THEN
APZ-AL
SET THE LOAD SUPER- FAULT Dl SEND.BL.REF.
VISION ALARM D2 ALARMCLASS
D3 ALARM CAT D* VS A POINTER
END IF
15
START TIME SUPERVISION FOR CALL DELIVERY
RRNB IS RETURNED AS A FETCHRNBR Dl REC. IND.
ROAMING NUMBER DJ RESULT CODE
D3 RRNB LENGTH D4 RRNB DIG M DJ RRNB DIG 5 8 D6 RRNB DIG 9 10
RELEASE MRNUM-INDIVIDUAL
SIGBLOC
SEND THE ROAMING NUMBER MRNMO Dl REC. IND.
MESSAGE D3 RNB LENGTH
D4 RNB DIG 1-J
25 DS RNB DIG 5 8 ; D6 RNB DIG 9-10
RELEASE MVRP-INDIVIDUAL
S. CALL DELIVERY
BLOCK MRNUM IS WAITING 30 FOR THE ROUTING OF THE
CALL TO THE VISITED EXCHANGE
CASE <EVENT> <TIME SUPERVISION 35 TIME OUT > DOS300 (RELEASE-RRNB) 34 101583
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM_MYRR_
STOP TIME SUPER-VISION
END
< CALL ROUTED TO TCS-RE
THE VISITED EX- -----> SE12EOLINK Dl INT.ROUTE NO.
CHANGE» D2 SEND.BL.REF.
D3 SEND. IND.
ENDCASE
10 SEIZE AN IDLE MRNUM
INDIVIDUAL
CASE <SEIZURE RESULT» < SUCCESSFUL SEIZURE >
15 TCS-RE
INDIVIDUAL SEIZED <--- OSEIZED Dl REC. IND.
D! SEND.BL.REF.
D3 SEND. IND.
«CONGESTION >
TCS-RE
CALL REJECTED <--» OCONG Dl REC. IND
20 end
ENDCASE
40 CASE «NEXT EVENT»
25 TCS-RE
. «THE RRNB DIGITS ------> CALL Dl REC. IND.
'· READY FOR TRANS- D3 SIGNAL ΙΝΓΟ MISSION»
TCS-RE
REQUEST THE RRNB OGRA(4) Dl REC. IND.
DIGITS D2 SIG.NUMBER
30 GOTO 40
. TCS-RE
«FIRST AVAILABLE ««««««> OBNR Dl REC. IND.
RRNB DIGITS RE- Dl RRNB LENGTH
CEIVED > D3 RRNB DIG 1 -J
D4 RRNB DIG 5-S DJ RRNB DIG 9-10
35 DIO END MARK
3s 101583 label function interwork signal data
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM MVRP_
TCS-RE
REQUEST THE NEXT <«,»«--« ONEXTBD Dl REC. 1ND.
g RRNB DIGIT
GOTO 40
TCS-RE
<REMAINING RRNB OGR1 Dl REC. IND.
DIGiT TRANSMITTED > D2 RRNB DIGrT
10 TCS-RE
REQUEST THE NEXT ONEXTBD Dl REC. IND.
RRNB DIGrT
GOTO 40
TCS-RE
<END OF RRNB DIGITS OGR4 Dl REC. IND.
TRANSMISSION> D2 END TRANSMIT
IF < INCORRECT RRNB LENGTH»
THEN
TCS-RE
CALL REJECTED OCODE Dl REC. IND.
D2 EOS CODE
20 GOTO 40
ENDIF
CALCULATE A POINTER TO THE RRNB RECORD,
USING THE INTERNAL ROUTE POINTER AND THE LAST TWO RRNB ^ 5 DIGITS
IF <RRNB NOT VALID»
THEN
TCS-RE
CALL REJECTED OCODE Dl REC. IND.
D2 EOS CODE
30 GOTO 40
*. ENDIF
STOP TIME SUPERVISION 35 CASE < RRNB STATE > 101583
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
_:_MRNUM MVRP_
<SELECTED AS
5 ROAMER ROUTING
NUMBER > GOTO JO <IDLE> < SEIZED FOR CALL 10 DELIVERY >
ENDCASE
TCS-RE
CALL REJECTED OCODE Dl REC. IND.
D2EOS CODE
15 GOTO 40
TCS-RE
<DISCONNECTION ODISC D1 REC. IND.
ORDERED BY RE> RELEASE MRNUM·
INDIVIDUAL
20
TCS-RE
DISCONNECTION <--«««- ODISCED D2REC. IND.
ACKNOWLEDGED
END
ENDCASE
SO DOS300 (RELEASE-RRNB)
.: COPY MSNB INTO MRNUM
TASK INDIVIDUAL
ORDER TRANSLATION OF FINDMS D1 SEND. IND.
THE MSNB INTO A MTV- D2 SEND.BL.REF.
POINTER (FIND VBTTOR D3 MSNB. LENGTH
DATA RECORD) I?4 MSNB DIG 1 -4 DJ MSNB DIG S-* 30 D6 MSNB DIO 9-10 *, 60 CASE <NEXT EVENT> <TRANSLATION UN- < - - - MSNOFOUNDD1 REC. IND.
SUCCESSFUL, DATA D2 RESULT CODE
RECORD FOR GIVEN D6 SUBSC. TYPE
gg MSNB NOT FOUND >
TCS-RE
CALL REJECTED <---»« OCODE Dl REC. IND.
D2 EOS CODE
37 1 0 1 5 8 3
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__ MRNUM MVRP____
MARK WΑΪΤΙΝΟ FOR DISCONNECTION
5 GOTO 60 ^TRANSLATION SUC- <--- MSFOUND Dl REC. IND.
CESSFUL. MSB RJEF- DJ MSB BL.REF.
ERJENCE AND POINTER D3 MSB IND.
RETURNED» DJSUBSC. TYPE
10 IF < SUBSCRIBER TYPE OTHER THAN VISITOR WITH AUTOMATIC ROAMING»
THEN
TCS-RE
15 CALL REJECTED OCODE Dl REC. IND.
D2 EOS CODE
MARK WAITING FOR DISCONNECTION
GOTO 60 20 IF < DISCONNECTION ORDERED BYRE»
THEN
GOTO 200
ENDIF
25
READ THE SC-POINTER -----------> FETCHMSDATA Dl REC. DID
AND VISITOR’S CON- D2 SEND.Bl .RET.
NECTION STATUS D3 SEND. IND.
GOTO 60 qo < VISITING SUBSCRIBER’S <----------- FETCHMSDATAR Dl REC. INb.
DATA RECEIVED» D2 RESULT CODE
D4 SC-rOINIER
.: IF < VISITOR NOT CON
NECTED» ’
THEN
TCS-RE
CALL REJECTED <----- OCODE Dl REC. IND
35 D2 EOS CODE
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
_MRNUM MVRP_ 101583 38
MARK WATTING FOR DISCONNECTION
5
GOTO 60 ENDIF
IF < DISCONNECTION ORDERED BY RE >
THEN
10 GOTO 200
ENDIF
TCS-SC
ORDER TRANSLATION OF TRSCIND Dl REC. IND.
THE SC-POINTER INTO A D2 SEND.BL.REF.
SNB D3 SEND. IND.
15 GOTO 60
TCS-SC
<SNB RETURNED» TRSCINDR Dl REC.IND.
D3 SNB LENGTH CM SNB DIG M D5 SNB DIG S-* D6SNB DIG 9-10 20 IF < DISCONNECTION ORDERED BY R£>
THEN
GOTO 200
ENDIF
25
TCS-RE
SEND THE SUBSCRI- <.«..»« OFBNR D1 REC. IND.
BER NUMBER (SNB) D2 OBA INDICAT.
WITH AN ORDER TO D3 NEW OBA
RESTART THE B- CM SNB LENGTH
NUMBER ANALYSIS P3 SNB DIG H
D6 SNB DIG S-S D7 SNB DIG 9-12 30 DS SNB DIG 13-16 D9SNB DIG 17-20 • «
’ MARK WAITING FOR
DISCONNECTION
GOTO 60
35 < DISCONNECTION DETER
MINED IN RE>
LABEL FUNCTION INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
__MRNUM MVRP_ 39 1 0 1 5 8 3
TCS-RE
DISCONNECTION ODISC Dl REC IND.
^ ORDER
IF < WATTING FOR DISCONNECTION MARKED> THEN GOTO 200
ENDIF
10
MARK DISCONNECTION ORDERED BY RE
GOTO 60
ENDCASE
GOTO 60 lb
END
6. SENDING OF THE ROAMING NUMBER REJECTED MESSAGE
20
S1CBLOC
100 SEND THE ROAMING NUMBER MRNRO Dl REC. IND.
REJECTED MESSAGE D2 REASON
RELEASE MVRF-INDIVIDUAL
END
25
7. DISCONNECTION DETERMINED IN RE
200 RELEASE MRNUM-INDIVIDUAL
TCS-RE
DISCONNECTION ACKNOW- ODISCED D2 REC. IND.
30 LEDGED
.. END
«.ALARM HANDLING
PRINT LOAD SUPERVISION ALARM
35
APZ-ALA
PRINT ALARM REFO Dl I/O ID ENT.
' 40 1 0 1 5 8 3
LABEL FUNCTION 1 INTERWORK SIGNAL DATA
EXT MDA/MDAV MTV OTHER
_MRN11M MVRP___
•ROAMER ROUTING DJ AL.PRINT CODE
5 NUMBER LOAD SUPER- DJVSA POINTER
VISION*
APZ-ALA
PRINT ACKNOWLEDGED REFOACK Dl ERR. CODE
9. SUBROUTINE
10 9.1 RELEASE-RRNB
S300 RELEASE THE ROAMER ROUTTNO NUMBER
IF < MORE THAN 30% OF THE RRNB'S AVAILABLE FOR SELECTION ARE IDLE AND 1 c THE SUPERVISION ALARM
° IS SET>
THEN
APZ-AL
REQUEST ALARM COFAULT Dl SEND.RL.REF.
CEASED PRINTOUT DI ALARMCLASS
DJ ALARMCAT. DIVSA POINT F.R
ENDIF
20
RETURN
Esillä olevan keksinnön määrättyjen toteutusten näkökohta, joka on huomionarvoinen, koskee numeroiden va-25 pautusta puheluissa joita ei ole saatu päätökseen. On esimerkiksi mahdollista, että sen jälkeen kun MSC-H pyytää sijainninpäivittäjän suuntanumeroa MSC-V:ltä, MSC-V valitsee sellaisen numeron, ja numero lähetetään MSC-H:lie, MSC-H voi määrittää että matkapuhelintilaaja ei ole halu-30 kas maksamaan puhelusta vierailtavalle keskukselle.
.. Tuossa kohdassa prosessi pysähtyy numeron ollessa varattu MSC-V:stä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi esillä olevan keksinnön toteutukset voivat sisältää laitteen jolla sellainen numero vapautetaan, kun sitä ei käytetä ennalta 35 määrätyn ajan kuluessa, esim. kymmenessä sekunnissa.
:4i 101583
Edellä olevaan perustuen tulisi olla selvää, että esillä oleva keksintö tarjoaa laitteen ja menetelmän väliaikaisen numeron luovuttamiseksi vierailevalle liikkuvalle asemalle puhelun muodostuksen aikana. Sen jälkeen kun pu-5 helu on ohjattu takaisin vierailtavaan keskukseen, sijain-ninpäivittäjän suuntanumero voidaan vapauttaa muiden tulevien puheluyritysten käyttöön automaattisille vierailijoille. Esillä olevan keksinnön laite ja menetelmä on parannus tekniikan tasoon, koska se tarjoaa halvan vaihtoeh-10 don erillisen tilaajanumeron vuokraamiselle järjestelmän jokaista vierailijaa varten.
On ilmeistä, että lukuiset muutokset ja muunnelmat ovat mahdollisia yllä olevien opetusten perusteella. Näin ollen liitteenä olevien patenttivaatimusten sovellusalueen 15 puitteissa esillä olevaa keksintöä voidaan käyttää muulla tavoin kuin tässä erityisesti on kuvattu.

Claims (27)

  1. 42 101583
  2. 1. Matkaviestinverkko, joka sisältää: ainakin yhden liikkuvan lähetin-vastaanottimen 5 (20); ainakin yhden matkapuhelinkeskuksen (4), mainitun ainakin yhden matkapuhelinkeskuksen ollessa tunnet-t u siitä, että se käsittää: valinnaisesti valittavat luovutusvälineet reiti-10 tysnumeron luovuttamiseksi mainitulle ainakin yhdelle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle tulevan kutsun reitityksen sallimiseksi mainittuun liikkuvaan lähetin-vastaan-ottimeen, ja välineet, jotka mainittujen luovutusvälineiden va-15 linnaisen valinnan ohjaamana vapauttavat mainitun reiti-tysnumeron sen uudelleenkäyttöä varten välittömästi sen jälkeen, kun mainitulle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle tuleva puhelu on reititetty mainittuun ainakin yhteen matkapuhelinkeskukseen.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin verkko, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi välineet, jotka mainittujen luovutusvälineiden valinnaisen valinnan ohjaamana vapauttavat mainitun reititysnumeron, jos sitä ei ole käytetty ennalta määrätyn aikajakson si-. 25 säilä mainitun tulevan puhelun ohjaamiseen mainittuun ai nakin yhteen matkapuhelinkeskukseen (4).
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen matkaviestinverkko, tunnettu siitä, että mainittu ennalta määrätty aikajakso on kymmenen sekunnin luokkaa.
  5. 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin- ; verkko, tunnettu siitä, että mainitut välineet ‘ reititysnumeron luovuttamiseksi mainitulle ainakin yhdelle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle (20) tulevan puhelun reitittämiseksi mainitulle liikkuvalle lähetin-vastaanot-35 timelle sisältävät välineet sijainninpäivittäjän reititys- 43 101583 numeron valintaa varten.
  6. 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin verkko, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi matkapuhelinkeskus (4) käsittää lisäksi välineet sijain- 5 ninpäivitysnumeron kyselyn vastaanottamiseksi.
  7. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen matkaviestin verkko, tunnettu siitä, että mainitut välineet si-jainninpäivittäjän numeron kyselyn vastaanottamiseksi käsittävät välineet keskusalijärjestelmien välisten sanomien 10 käsittelemiseksi.
  8. 7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin verkko, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi matkapuhelinkeskus sisältää lisäksi välineet liikkuvien lähetin-vastaanottimien tunnistamiseksi.
  9. 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen matkaviestin verkko, tunnettu siitä, että mainitut välineet liikkuvien lähetin-vastaanottimien tunnistamiseksi sisältävät vierailevan matkapuhelimen reititysdatan tuottamis-lohkon.
  10. 9. Menetelmä puhelun muodostamiseksi ainakin yh delle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle (20) tietoliikennejärjestelmässä, joka sisältää ainakin yhden matkapuhelinkeskuksen (MSC), jossa on välineet väliaikaisen rei-titysnumeron tai kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajan . 25 numeron nimeämiseksi sen alueella sijaitsevalle vieraile valle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle numeroksi, jota käytetään puheluiden reitittämiseen vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle sen peittoalueen ulkopuolelta, mainitun menetelmän ollessa tunnettu siitä, 30 että se käsittää seuraavat vaiheet: ^ valitaan mainitun ainakin yhden MSC:n alueelta ’ mainittu valinnaisesti nimettävä väliaikainen reititysnu- mero mainitun kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajan numeron tilalle; 35 luovutetaan väliaikainen reititysnumero mainitulle 44 101583 vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle tulevan puhelun reitittämiseksi mainitulle vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle; ja vapautetaan mainittu luovutettu väliaikainen rei-5 titysnumero uudelleenkäyttöä varten sen jälkeen, kun mainittu tuleva puhelu on reititetty mainittuun ainakin yhteen MSC:een.
  11. 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi MSC on 10 vieras palvelu-MSC, mainittu tuleva puhelu on vieraan MSC:n ulkopuolelta vierailevalle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle, ja mainittu menetelmä käsittää lisäksi seuraavat vaiheet: a) nimetään mainitulle liikkuvalle lähetin-vas-15 taanottimelle vieraan palvelu-MSC:n sisäisesti tunnettu numero mainitun saapuvan puhelun osoittamiseksi; b) etsitään mainitun vieraan palvelu-MSC:n alueella yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävien numeroiden ryhmästä numero, joka ei ole käytössä; 20 c) nimetään mainitulle liikkuvalle lähetin-vas taanottimelle yleisen puhelinverkon kautta päästävä numero vasteena vapaan numeron paikantamiselle mainitusta ryhmästä puhelun reitittämiseksi mainitulle liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle; .φ 25 d) yhdistetään mainittu vieraan palvelu-MSC:n si säinen numero ja mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero toisiinsa tulevan puhelun yhdistämiseksi vierailevaan liikkuvaan lähetin-vastaanotti-meen; ja 30 e) erotetaan mainittu vieraan palvelu-MSC:n sisäi- ; nen numero ja mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero toisistaan ja otetaan takaisin mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero mainitulta vierailevalta liikkuvalta lähetin-35 vastaanottimelta vasteena mainitun vierailevaan liikku- 45 1 0 1 5 8 3 vaan lähetin-vastaanottimeen tulevan puhelun päättymiselle .
  12. 11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi MSC on 5 vieras palvelu-MSC, mainittu tuleva puhelu on vieraan MSC:n ulkopuolelta vierailevalle liikkuvalle lähetin-vas-taanottimelle, ja mainittu menetelmä käsittää lisäksi seuraavat vaiheet: a) nimetään mainitulle liikkuvalle lähetin-vas- 10 taanottimelle vieraan palvelu-MSC:n sisäisesti tunnettu numero; b) nimetään mainitulle liikkuvalle lähetin-vas-taanottimelle yleisen puhelinverkon kautta päästävä numero mainitun tulevan puhelun reitittämiseksi mainitulle 15 liikkuvalle lähetin-vastaanottimelle tuleva puhelun il maisemisen jälkeen; c) vapautetaan mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero reititystä varten välittömästi reititettäessä mainittu tuleva puhelu mainittuun 20 vieraan palvelu-MSC:n sisäisesti tunnettuun numeroon; ja d) käytetään sen jälkeen mainittua vieraan palvelu-MSC sisäisesti tunnettua numeroa tulevan puhelun muodostamiseksi mainitussa vieraassa palvelu-MSC:ssä sijaitsevalle mainitulle vierailevalle liikkuvalle lähetin-vas- • 25 taanottimelle. i
  13. 12. Menetelmä puheluiden muodostamiseksi vieraan palvelukeskuksen alueella sijaitsevalle matkapuhelintilaa-jalle (20), mainitun vieraan palvelukeskuksen sisältäessä estonlähestymishälytyksen, mainitun matkapuhelintilaajan 30 omatessa kotikeskuksen, joka seuraa sen sijaintia ja voi tallentaa reititysnumeron mainittua matkapuhelintilaajaa varten, mainitun menetelmän ollessa tunnettu siitä, että se sisältää seuraavat vaiheet: valitaan mainitusta vieraasta palvelukeskuksesta 35 valinnainen väliaikaisen reititysnumeron luovutusmoodi 101583 kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajan numeromoodin tilalle; ilmaistaan, että mainittu matkapuhelintilaaja on mainitun vieraan palvelukeskuksen alueella; 5 nimetään mainitulle matkapuhelintilaajalle vieraan palvelukeskuksen sisäisesti tunnettu numero osoitusta varten; ilmaistaan mainitulle matkapuhelintilaajalle tuleva puhelu; 10 nimetään yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero mainitulle matkapuhelintilaajalle ilmaistaessa mainitulle matkapuhelintilaajalle tuleva puhelu; käytetään mainittua yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävää numeroa mainitun tulevan puhelun 15 reitittämiseen mainittuun vieraaseen palvelukeskukseen ja mainitun matkapuhelimen tunnistamiseen mainitun vieraan palvelukeskuksen sisällä; vapautetaan mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero välittömästi mainitun reiti-20 tyksen ja tunnistamisen jälkeen; ja käytetään sen jälkeen mainittua vieraan palvelukeskuksen sisäisesti tunnettua numeroa tulevan puhelun muodostamiseksi mainitussa vieraassa palvelukeskuksessa sijaitsevalle matkapuhelintilaajalle. . 25 13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnet t u siitä, että menetelmä käsittää lisäksi vaiheen: Hipaistaan mainittu estonlähestymishälytys, kun on käytettävissä vähemmän kuin ennalta määrätty määrä va-30 paita yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästäviä : numeroita.
  14. 14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että on olemassa ryhmä vapaita yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästäviä nume-35 roita, ja että menetelmä käsittää lisäksi vaiheen, jossa 47 101583 nimettävä mainitun yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero valitaan mainitusta yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävien vapaiden numeroiden ryhmästä .
  15. 15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero palautetaan mainittuun vapaiden yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävien numeroiden ryhmään sen jälkeen, kun mainittu 10 yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero vapautetaan.
  16. 16. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää lisäksi vaiheen: liipaistaan mainittu estohälytys, kun yhtään va- 15 paata yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävää numeroa ei ole käytettävissä.
  17. 17. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitulla matkapuhelinti-laajalla on matkapuhelimen tunnistusnumero ja että mainit- 20 tu vaihe, jossa mainitulle matkapuhelintilaajalle nimetään vieraan palvelukeskuksen sisällä tunnettu numero osoitusta varten, käsittää vaiheen: liitetään mainitun matkapuhelimen tunnistusnumero mainittuun vieraan palvelukeskuksen sisällä tunnettuun numeroon.
  18. 18. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi vaiheen: vapautetaan mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero, kun ennalta määrätyn ajan kuluessa ei ole vastaanotettu yhtään puhelua.
  19. 19. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, ; tunnettu siitä, että on olemassa ainakin yksi tie tue matkapuhelimen tunnisteen tallentamista varten, ja että mainittu vaihe mainitulle matkapuhelintilaajalle tulevan puhelun ilmaisemiseksi käsittää vaiheen: varataan mai- 35 nittu ainakin yksi tietue matkapuhelimen tunnisteen säi 48 1 0 1 5 8 3 lytystä varten.
  20. 20. Järjestelmä puheluiden muodostamiseksi matka-puhelintilaajalle (20), joka sijaitsee vieraan palvelukeskuksen alueella, joka mainittu vieras palvelukeskus sisäl-5 tää estonlähestymishälytyksen, mainitun matkapuhelintilaa-jan omatessa kotikeskuksen, joka seuraa sen sijaintia ja joka voi tallentaa reititysnumeron mainittua matkapuhelin-tilaajaa varten, mainitun järjestelmän ollessa tunnettu siitä, että se käsittää: 10 välineet, joilla mainitun vieraan palvelukeskuksen sisällä valitaan valinnainen väliaikaisen reititysnumeron nimeämismoodi kiinteän rekisteröidyn vierailijatilaajän numeromoodin tilalle; välineet, joilla ilmaistaan mainitun matkapuhelin-15 tilaajan olevan mainitun vieraan palvelukeskuksen alueella; välineet, joilla mainitulle matkapuhelintilaajalle nimetään vieraan palvelukeskuksen sisällä tunnettu numero osoitusta varten; 20 välineet mainitulle matkapuhelintilaajalle tulevan puhelun ilmaisemiseksi; välineet yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävän numeron nimeämiseksi mainitulle matkapuhelin-tilaajalle ilmaistaessa mainitulle matkapuhelintilaajalle 25 tuleva puhelu; välineet mainitun yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävän numeron käyttämiseksi mainitun tulevan puhelun reitittämiseen mainittuun vieraaseen palvelukeskukseen ja mainitun matkapuhelintilaajan tunnistamiseen 30 mainitussa keskuksessa; ; välineet mainitun yleisen valintaisen puhelinver- ' kon kautta päästävän numeron vapauttamiseksi välittömästi mainitun reitityksen ja tunnistamisen jälkeen; ja välineet mainitun vieraan palvelukeskuksen sisäi-35 sesti tunnetun numeron käyttämiseksi tulevan puhelun muo- 101583 dostamiseksi mainitussa vieraassa palvelukeskuksessa sijaitsevalle mainitulle matkapuhelintilaajalle.
  21. 21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää lisäksi 5 laitteet estonlähestymishälytyksen liipaisemiseksi, kun on käytettävissä vähemmän kuin ennalta määrätty määrä vapaita yleisen valintaisen verkon kautta päästäviä numeroita .
  22. 22. Patenttivaatimuksen 20 mukainen järjestelmä, 10 tunnettu siitä, että on olemassa ryhmä vapaita yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästäviä numeroita, ja että se lisäksi käsittää välineet mainittujen nimettävien yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävien numeroiden valitsemiseksi mainitusta yleisen valin-15 täisen puhelinverkon kautta päästävien vapaiden numeroiden ryhmästä.
  23. 23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero palautetaan mainit- 20 tuun vapaiden yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävien numeroiden ryhmään sen jälkeen, kun mainittu yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävä numero vapautetaan.
  24. 24. Patenttivaatimuksen 20 mukainen järjestelmä, . 25 tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi välineet mainitun estohälytyksen liipaisemiseksi, kun käytettävissä ei ole yhtään vapaata yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästävää numeroa.
  25. 25. Patenttivaatimuksen 20 mukainen järjestelmä, 30 tunnettu siitä, että mainitulla matkapuhelintilaa- : jalla on matkapuhelimen tunnistusnumero, ja että mainitut välineet, joilla mainitulle matkapuhelimelle nimetään vieraan palvelukeskuksen sisällä tunnettu numero osoitusta varten, sisältää välineet mainitun matkapuhelimen tunnis-35 tusnumeron liittämiseksi mainittuun vieraan palvelukeskuk- 50 101583 sen sisällä tunnettuun numeroon.
  26. 26. Patenttivaatimuksen 20 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi välineet mainitun yleisen valintaisen puhelinverkon kautta päästä- 5 van numeron vapauttamiseksi, kun ennalta määrätty ajan kuluessa ei tule yhtään puhelua.
  27. 27. Patenttivaatimuksen 20 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että on olemassa ainakin yksi tietue matkapuhelimen tunnisteen tallennusta varten, ja että 10 mainitut välineet mainitulle matkapuhelintilaajalle tulevan puhelun ilmaisemiseksi käsittävät välineet mainitun ainakin yhden tietueen varaamiseksi matkapuhelimen tunnisteen tallennusta varten. « 51 101583
FI915257A 1990-03-08 1991-11-07 Järjestelmä ja menetelmä sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dynaami sta luovutusta varten FI101583B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US49048090A 1990-03-08 1990-03-08
US49048090 1990-03-08
PCT/SE1991/000174 WO1991014349A1 (en) 1990-03-08 1991-03-06 Dynamic allocation of roamer routing numbers system and method
SE9100174 1991-03-06

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI915257A0 FI915257A0 (fi) 1991-11-07
FI101583B1 FI101583B1 (fi) 1998-07-15
FI101583B true FI101583B (fi) 1998-07-15

Family

ID=23948242

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI915257A FI101583B (fi) 1990-03-08 1991-11-07 Järjestelmä ja menetelmä sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dynaami sta luovutusta varten

Country Status (15)

Country Link
US (1) US5353340A (fi)
EP (1) EP0474812B1 (fi)
JP (1) JP3054439B2 (fi)
KR (1) KR100187513B1 (fi)
AT (1) ATE128311T1 (fi)
AU (1) AU649662B2 (fi)
BR (1) BR9104863A (fi)
CA (1) CA2054682C (fi)
DE (1) DE69113190T2 (fi)
DK (1) DK0474812T3 (fi)
ES (1) ES2080302T3 (fi)
FI (1) FI101583B (fi)
GR (1) GR3017668T3 (fi)
NO (1) NO301959B1 (fi)
WO (1) WO1991014349A1 (fi)

Families Citing this family (41)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5327480A (en) * 1993-02-22 1994-07-05 Motorola, Inc. Method and apparatus in a communication system for completing an inbound call
US6970434B1 (en) * 1995-06-07 2005-11-29 Broadcom Corporation Hierarchical communication system providing intelligent data, program and processing migration
JP3260011B2 (ja) * 1993-07-13 2002-02-25 松下電器産業株式会社 移動体通信システムの通話路管理方法および移動体通信システム
US5526400A (en) * 1994-04-01 1996-06-11 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson System for routing calls to mobile subscribers
US5659544A (en) * 1994-10-17 1997-08-19 Lucent Technologies Inc. Method and system for distributed control in wireless cellular and personal communication systems
US5778315A (en) * 1995-05-16 1998-07-07 Teletrac, Inc. Integrated mobile unit location services and cellular telephone services
US5926760A (en) * 1995-07-31 1999-07-20 Lucent Technologies, Inc. System for providing features for a land-line supported private base station operable in a cellular system
US5920816A (en) * 1995-07-31 1999-07-06 At&T Ipm Corp. Location register for a land-line supported private base station operable in a cellular system
US5724658A (en) * 1995-08-21 1998-03-03 Mci Communications Corporation Call routing to wireless roamers in mobile telecommunication systems
FI101183B1 (fi) * 1995-08-22 1998-04-30 Nokia Telecommunications Oy Optimoitu reititys matkaviestimelle päättyvässä puhelussa
US5978678A (en) * 1996-06-07 1999-11-02 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Cellular telephone network routing method and apparatus for internationally roaming mobile stations
US5884179A (en) * 1996-09-16 1999-03-16 Ericsson Inc. Optimized routing of terminating calls within a mobile telecommunications network
US5832382A (en) * 1996-09-16 1998-11-03 Ericsson Inc. Optimized routing of mobile calls within a telecommunications network
US5884180A (en) * 1996-10-30 1999-03-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method of providing a delayed connection announcement to a mobile subscriber within a radio telecommunication system
WO1998023099A2 (en) * 1996-11-15 1998-05-28 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) System and method of temporarily changing subscriber services in a radio telecommunications network
US6119001A (en) * 1997-04-28 2000-09-12 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Roamer service auto-activation and deactivation in a home location register
US6240067B1 (en) * 1997-10-06 2001-05-29 Ericsson Messaging Systems Inc. Method and apparatus for managing control messages in a communication system
US6246670B1 (en) * 1997-10-16 2001-06-12 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Method and apparatus for preventing misrouting of data in a radio communication system
US6185425B1 (en) * 1998-06-22 2001-02-06 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Call routing using direct in-dialing numbers in place of temporary routing numbers
US6195558B1 (en) * 1998-09-29 2001-02-27 Avaya Technology Corp. Automatic reassignment of a telephone number of a wireless terminal based on location of the wireless terminal
USRE43856E1 (en) 1999-06-08 2012-12-11 Tasom Mobile Transfer Co. Llc Hybrid public/private wireless network with seamless roaming
US6868272B1 (en) 1999-06-08 2005-03-15 Utstarcom, Inc. Method and apparatus for roaming in hierarchical mobile communications network
WO2001006799A1 (en) * 1999-07-15 2001-01-25 Nokia Corporation Method and network element for establishing a connection to a local service
EP1222835A1 (en) * 1999-10-18 2002-07-17 Nokia Corporation Location update in a super-charged environment
KR100349196B1 (ko) * 1999-12-15 2002-08-14 에스케이 텔레콤주식회사 국제 자동 로밍 서비스 방법
US6760580B2 (en) * 2000-03-06 2004-07-06 America Online, Incorporated Facilitating instant messaging outside of user-defined buddy group in a wireless and non-wireless environment
US6714793B1 (en) 2000-03-06 2004-03-30 America Online, Inc. Method and system for instant messaging across cellular networks and a public data network
WO2003036623A1 (de) * 2001-09-28 2003-05-01 Siemens Aktiengesellschaft Sprachextender und verfahren zum schätzen eines breitbandigen sprachsignals anhand eines schmalbandigen sprachsignals
US20040101123A1 (en) * 2002-11-22 2004-05-27 Garcia Michael C. Method of providing a temporary telephone number
US7991394B2 (en) * 2005-02-16 2011-08-02 Starhome Gmbh Local number solution for roaming mobile telephony users
WO2006118742A2 (en) * 2005-04-29 2006-11-09 Jasper Systems Self provisioning of wireless terminals in wireless networks
US9167471B2 (en) 2009-05-07 2015-10-20 Jasper Technologies, Inc. System and method for responding to aggressive behavior associated with wireless devices
US8818331B2 (en) 2005-04-29 2014-08-26 Jasper Technologies, Inc. Method for enabling a wireless device for geographically preferential services
US9226151B2 (en) 2006-04-04 2015-12-29 Jasper Wireless, Inc. System and method for enabling a wireless device with customer-specific services
US8867575B2 (en) 2005-04-29 2014-10-21 Jasper Technologies, Inc. Method for enabling a wireless device for geographically preferential services
US9307397B2 (en) 2005-04-29 2016-04-05 Jasper Technologies, Inc. Method for enabling a wireless device with customer-specific services
US8346214B2 (en) * 2005-04-29 2013-01-01 Jasper Wireless, Inc. Self provisioning of wireless terminals in wireless networks
US8745184B1 (en) 2007-05-18 2014-06-03 Jasper Wireless, Inc. Wireless communication provisioning using state transition rules
US8478238B2 (en) 2005-04-29 2013-07-02 Jasper Wireless, Inc. Global platform for managing subscriber identity modules
US8712432B2 (en) * 2010-07-01 2014-04-29 Absolute Software Corporation Method and system for tracking mobile electronic devices while conserving cellular network resources
US9628298B2 (en) 2013-05-13 2017-04-18 Avaya Inc. Routing technique

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL7607300A (nl) * 1976-07-02 1978-01-04 Philips Nv Automatisch radio-telefoniesysteem.
JPS60170341A (ja) * 1984-02-14 1985-09-03 Nec Corp 交換方式
GB8419003D0 (en) * 1984-07-25 1984-08-30 Racal Res Ltd Portable telephones
US4646345A (en) * 1986-06-09 1987-02-24 Motorola, Inc. Automatic unit ID for quasi-transmission trunked systems
US4794635A (en) * 1986-11-28 1988-12-27 Motorola, Inc. Two-way radio communication system with max-minimum call assignment method
JP2582369B2 (ja) * 1987-05-13 1997-02-19 日本電気株式会社 ロ−ミング登録・解除方式
US4833701A (en) * 1988-01-27 1989-05-23 Motorola, Inc. Trunked communication system with nationwide roaming capability
US4901340A (en) * 1988-09-19 1990-02-13 Gte Mobilnet Incorporated System for the extended provision of cellular mobile radiotelephone service
US5090050A (en) * 1989-09-14 1992-02-18 Contel Cellular Inc. Method and apparatus for communicating with radio telephones
US5093926A (en) * 1989-09-29 1992-03-03 Motorola, Inc. Trunked communication system scanning method and apparatus
FR2657477A1 (fr) * 1990-01-19 1991-07-26 Cit Alcatel Procede de protection contre la saturation de la base de donnees d'un enregistreur de localisation des visiteurs pour un systeme de radiotelephonie cellulaire.

Also Published As

Publication number Publication date
EP0474812B1 (en) 1995-09-20
KR100187513B1 (ko) 1999-05-15
NO914359L (no) 1992-01-06
KR920702172A (ko) 1992-08-12
EP0474812A1 (en) 1992-03-18
GR3017668T3 (en) 1996-01-31
BR9104863A (pt) 1992-04-14
DK0474812T3 (da) 1995-11-06
AU7461891A (en) 1991-10-10
ATE128311T1 (de) 1995-10-15
NO301959B1 (no) 1997-12-29
WO1991014349A1 (en) 1991-09-19
FI101583B1 (fi) 1998-07-15
DE69113190D1 (de) 1995-10-26
DE69113190T2 (de) 1996-03-28
JPH05500593A (ja) 1993-02-04
CA2054682A1 (en) 1991-09-09
FI915257A0 (fi) 1991-11-07
AU649662B2 (en) 1994-06-02
JP3054439B2 (ja) 2000-06-19
NO914359D0 (no) 1991-11-07
ES2080302T3 (es) 1996-02-01
US5353340A (en) 1994-10-04
CA2054682C (en) 2001-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI101583B (fi) Järjestelmä ja menetelmä sijainninpäivittäjän suuntanumeroiden dynaami sta luovutusta varten
JP2757515B2 (ja) 全国的に移動可能な能力を有する中継通信システム
CA2078439C (en) Apparatus and method for directing calls to mobile telephone subscribers
US5845211A (en) Wireless digital network
US4310727A (en) Method of processing special service telephone calls
AU658400B2 (en) Auxiliary communication service routing
EP0761068B1 (en) Telecommunications system
CN1111082A (zh) 接通呼叫的方法
US6738629B1 (en) Method for flood paging in a telecommunications network
AU2002301579B2 (en) Service apparatus and method for public mobile communication network, and private wire and mobile communication network
US6253072B1 (en) Method and system for dynamically updating rate center information
JP2001157241A (ja) 共同相互呼出しを介する音声メール検索のための代替メッセージ使用法
US6782268B1 (en) Method and apparatus for tracking call history for mobile and wireline users accessing the network on different ports for subsequent calls
US6631260B1 (en) Method of routing calls to peripheral devices
EP0724351A2 (en) System and method for establishing communications with a mobile party
JP3144762B2 (ja) 電気通信接続の方法及びその装置
KR100250432B1 (ko) 이동 교환기에서의 데이터 서비스 제어 방법
JP2910655B2 (ja) 移動体通信システム
JPH1013940A (ja) 移動通信システム
US7069002B2 (en) Message waiting indication operable to overcome a border condition between mobile switching centers
KR20000019457A (ko) 분실 이동통신 단말기를 위한 호 제어 방법
CA2166433C (en) System and method for establishing communications over a network
US5937354A (en) In-building and out-of-building personal reach communications system
US5642403A (en) Portable telephone set tracking connection system in mobile communication network
CA2288648A1 (en) Method and apparatus for roamer port hlr barring