FI101350B - Laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi - Google Patents

Laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI101350B
FI101350B FI930962A FI930962A FI101350B FI 101350 B FI101350 B FI 101350B FI 930962 A FI930962 A FI 930962A FI 930962 A FI930962 A FI 930962A FI 101350 B FI101350 B FI 101350B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lifter
sensor
sensor rod
mill
drum
Prior art date
Application number
FI930962A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI930962A (fi
FI930962A0 (fi
FI101350B1 (fi
Inventor
Sture Persson
Original Assignee
Skega Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Skega Ab filed Critical Skega Ab
Publication of FI930962A publication Critical patent/FI930962A/fi
Publication of FI930962A0 publication Critical patent/FI930962A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI101350B publication Critical patent/FI101350B/fi
Publication of FI101350B1 publication Critical patent/FI101350B1/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C17/00Disintegrating by tumbling mills, i.e. mills having a container charged with the material to be disintegrated with or without special disintegrating members such as pebbles or balls
    • B02C17/18Details
    • B02C17/20Disintegrating members
    • B02C17/205Adding disintegrating members to the tumbling mill
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C17/00Disintegrating by tumbling mills, i.e. mills having a container charged with the material to be disintegrated with or without special disintegrating members such as pebbles or balls
    • B02C17/18Details
    • B02C17/1805Monitoring devices for tumbling mills

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Polishing Bodies And Polishing Tools (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)

Description

101350
Laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi Tämä keksintö koskee vähintään yhdellä sisäpuoli -5 sella taipuisalla nostolaitteella varustettuun, jauhatukseen tarkoitettuun pyörivään rumpumyllyyn liittyvää laitetta .
Kun käsitellään mineraaliainesta arvokkaiden ainesosien talteenottamiseksi selektiivisesti tai kollektiivi-10 sesti, kyseisiä prosesseja edeltää aineksen mekaaninen murskaus tai hienontaminen tavalla, joka erottaa arvokkaat osat toisistaan. Komponentit eristetään sitten toisistaan tunnettujen erottelumenetelmien avulla, tämä eristäminen perustuu väri-, muoto-, tiheyseroihin tai eroihin pinta-15 aktiivisuus- ja magnettisissa ominaisuuksissa tai muissa ominaisuuksissa.
Malmiaineksen mekaaninen murskaus tai hienonnus aloitetaan normaalisti, kun kallio räjäytetään, ja sitten jatkuu perättäisinä hienonnusoperaatioina, jotka voivat 20 olla erilaisia toisiinsa nähden. Normaalisti käytetty prosessi käsittää aineksen murskauksen useissa vaiheissa leu-kamurskaimia ja/tai kartiomurskaimia apuna käyttäen, jonka : jälkeen aines jauhetaan pyörivissä rumpumyllyissä, joissa . .·. jauhinkappaleet ovat teräskuulia tai terästankoja. Tämä t 25 tavanomainen ainesten jauhaminen kuitenkin johtaa myllyn • · · jauhinkappaleiden huomattavaan kulumiseen käsiteltävän • · t”* kiven kovauudesta johtuen ja näin ollen johtaa huomatta- • · · : ·* viin kustannuksiin näiden jauhinkappaleiden osalta.
··· *.* * Tämän välttämiseksi on kehitetty menestyksellisesti 30 tekniikkaa, jossa varsinainen materiaali itse, ts. hienon- • · • :i'l nettava materiaali, muodostaa jauhinkappaleet. Tämä tek- niikka tunnetaan autogeenisena jauhatuksena ja on laajalti tunnettu.
'X' Autogeenisissa jauhatusjärjestelmissä jauhatusrum- 35 puun muodostetun jauhatuspanoksen koostumus on riippuvai- 2 101350 nen kyseisen materiaalin ominaisuuksista. Olemassa olevat mineraalilöydökset ovat kuitenkin harvoin homogeenisia rakenteeltaan ja mekaaniselta lujuudeltaan, ja niin muodoin autogeeninen jauhatusprosessi vaatii vaihtelevan 5 energiapanoksen johtuen jauhatuspanoksen luonnollisesti muodostuneesta hiukkaskokokoostumuksesta, joka on sopimaton jauhatustarkoituksiin ja joka tunnetaan "kriittisenä kokona" ja tarkoittaa tiettyjen hiukkaskokojakeiden yliedustusta jauhatuspanoksessa johtuen autogeenisten jauha-10 tusprosessien materiaalin huonoudesta.
Kun kriittiset hiukkaskoot muodostuvat myllyssä, mylly ei enää pysty toimimaan tarkoitetulla tavalla ja materiaalin kauttakulku huononee nopeasti, mikä johtaa kasvavaan energiavaatimukseen ilmaistuna kwh:na malmiton-15 nia kohti, ennaltamäärätyn jauhatusasteen saavuttamiseksi.
Myllyn energia- tai voiman tarve riippuu useista tekijöistä, kuten jauhatuspanoksen tiheydestä, myllyvaki-osta, myllyn panoksen täydennysmäärästä tai myllyn hetkellisestä panosmäärästä, suhteellisesta myllyn nopeudesta, 20 myllyn pituudesta ja halkaisijasta. Normaalisti myllyn ohjauksen ratkaisuparametrina on käytetty jauhatuspanoksen painoa. Tämä menetelmä on kuitenkin kustannuksia vaativa johtuen punnituslaitteista, joita tarvitaan rekisteröimään . .·. jatkuvasti myllyn toiminnan aikana tapahtuvia jauhatuspa- 25 noksen painon muutoksia, jotta välttämättömät korjaustoi- • · · *... menpiteet on mahdollista suorittaa vallitsevien toiminta- • · olosuhteiden parantamiseksi niin nopeasti kuin mahdollis- ♦ ♦ · : ·* ta.
• · · ♦ · · *.* * Tämän keksinnön tavoite on sen vuoksi tehdä mahdol- 30 liseksi käyttää jauhatuspanoksen olemassaolevaa määrää • « l/·/· jauhatusmyllyn ohjausparametrina, riippumatta siitä, käy- tetäänkö myllyä tavanomaisessa jauhatusjär jestelmässä, puoliautogeenisessa jauhatusjärjestelmässä tai autogee-nisessa jauhatus järjestelmässä, tarkemmalla, luotettavam-35 maila ja huomattavasti nopeammalla tavalla eikä ainakaan 3 101350 monimutkaisemmalla ja kallimmalla tavalla kuin tähän asti on ollut mahdollista.
Tämä tavoite saavutetaan keksinnön mukaisella laitteella, jolle on tunnusomaista patenttivaatimuksissa esi-5 tetyt ominaispiirteet.
Keksintöä kuvataan seuraavassa yksityiskohtaisemmin viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on poikkileikkauskuva pyörivästä, vuoratusta myllyrummusta; 10 kuvio 2 on leikkauskuva suuremmassa mittakaavassa rummun sisävaippaan asennetusta nostolaitteesta, joka on varustettu keksinnön mukaisella ilmaisimella, mainittu nostolaite on esitetty ei-aktivoidussa tilassaan; kuvio 3 esittää nostolaitteeseen sisältyvää ilmai-15 sinta, mainittu kuva on esitetty suuremmassa mittakaavassa kuin kuvio 2; kuvio 4 esittää kuvion 2 mittakaavassa nostolaitetta, joka on varustettu keksinnön mukaisella ilmaisimella, mainittu nostolaite on esitetty aktivoidussa asennos-20 saan; ja kuvio 5 on lohkokaavio kaukomittausjärjestelmästä, joka välittää tiedon jauhatusmyllyn sisällä olevasta il-:\j maisimesta kauempana sijaitsevaan tietojenkäsittely-yksik- . .·. köön, mainittu kaukomittausjärjestelmä on esitetty vain 25 esimerkin vuoksi.
• · ·
Piirustuksissa viitenumerolla 1 merkitään yleensä • · .*** käytettävää malmin jauhatusmyllyä, joka normaaliolosuh- • · · \ teissä pyörii pyörimisakselinsa 3 ympäri nuolien 2 suun- • · · *·* * täisestä ennaltamäärätyllä nopeudella, jota voidaan muut- 30 taa vaadittaessa jauhatusoperaation aikana. Myllyn vaipan • · • ·,:#· 4 sisäpinnalla 5 on sisävaippa 6, joka koostuu nostolait- : teiden 7 muotoisista kulutusosista, jotka on yleensä yh- densuuntaisia myllyn pyörimisakselin 3 kanssa ja levyistä '!!! 8, jotka on yleensä matalampia kuin lyhimmät nostolaitteet 35 7. Kunkin nostolaitteen 7 päätyosa 9, joka on myllyn vaip- 4 101350 paa 4 kohti, on varustettu uurretulla tai rihlatulla kiin-nityskiskolla 10, joka ulottuu nostolaitteen 7 koko pituudelta. Kuhunkin uraan 11 on tarkoitus sovittaa kiinnitys-pultti nostolaitteen 7 kiinnittämiseksi lujasti ja siten 5 puristaa viereisiä kulutuslevyjä 8 myllyn vaippaa 4 vasten muttereiden avulla, jotka sopivat myllyn vaipan 4 ulkopuolelta asennettaviin vastaaviin pultteihin tunnetulla tavalla .
Tämän keksinnön mukaisesti nostolaitteet 7 on valio mistettu elastomeerimateriaalista, kuten kulutusta kestävästä kumista, ja vuorauksen kulutuslevyt 8 voivat olla valmistetut samasta tai vastaavasta elastomeerimateriaalista, kuten siitä, josta nostolaitteet 7 on valmistettu, tai ne voidaan valmistaa metallisesta kulutusmateriaalis-15 ta, kuten teräksestä, edullisesti teräksestä, jonka pintakerroksiin ainakin on seostettu kromimolybdeenia.
Myllyrumpu 1 on esitetty kuviossa 1 pyöriväksi nuolten 2 suuntaan, ja se pitää sisällään jauhatuspanoksen 25, joka koostuu jauhatuskappaleista, jotka voivat koostua 20 varsinaisesta jauhettavasta materiaalista, kuten autogee-nisissa jauhatusprosesseissa, tai se voi koostua mainitusta materiaalista ja teräskuulista, kuten puoliautogeeni-.·. : sissa jauhatusprosesseissa tai yksinomaan teräskuulista, , .·. kuten tavanomaisissa jauhatusprosesseissa. Riippumatta !!! 25 käsiteltävän jauhatuspanoksen tyypistä, on havaittu kui- • · · *., tenkin edulliseksi, ei vähiten voiman syötön vaatimukses- • · ta, säilyttää panosmäärä tai panoksen taso myllyn sisällä • · · : ·’ niin vakiona kuin mahdollista jauhatusprosessin aikana.
• · · * Tätä tarkoitusta varten kukin nostolaitteista 7 on varus- 30 tettu keksinnön mukaisesti ilmaisimella tai anturilla 12, joka rekisteröi rummun kunkin kierroksen aikana kyseiseen nostolaitteeseen 7 kohdistuvat erilaiset kuormitukset. Nostolaite, johon anturi 12 on asennettu, on edullisesti korkea nostolaite ja sitä on alempana merkitty viitenume-35 rolla 7a.
5 101350
Ilmaisin 12 koostuu taipuisasta joustavasta tangosta 13, joka on edullisesti valmistettu jousiteräksestä ja jonka poikkileikkaus on pyöreä, soikea, neliömäinen tai nelisivuinen, jossa tangon leveimmät sivut on edullisesti 5 käännetty rummun pyörimissuuntaan päin. Ilmaisintanko 13 on liitetty perusteellisesti yksittäiseen nostolaitteeseen niin, että se on pakotettu seuraamaan mainittua laitetta ja ilmaisemaan esiintyvät vaihtelut nostolaitteen 7a asennossa diametraalisesti ja voidaan tätä tarkoitusta 10 varten vulkanoida suoraan nostolaitteeseen, mainittu ilmaisimen pää, joka on rummun vaippaa 4 päin, on lujasti ankkuroitu mainitun nostolaitteen kiinnitystankoon 10 tai valettu koteloon 14, ja sen pää, joka on rummun vaippaa 4 päin, on ankkuroitu pidikeeseen 16, joka on varustettu 15 kiinnityskiskoa 10 vasten olevalla tiivisteellä 15 ja jonka halkaisija on sama kuin kotelon 14 halkaisija, kuten piirustuksisa esitetyssä keksinnön suoritusmuodossa on esitetty. Tällöin tässä viimemainitussa tapauksessa ilmaisin 12 on tarkoitettu asennettavaksi säteen suuntaisesti 20 sisäänpäin ulottuvaan aukkoon 17, joka on muodostettu kiinnityskiskoon 10 ja nostolaitteeseen 7a ja jonka sisä-halkaisijan ei pitäisi olla suurempi kuin ilmaisintangon kotelon 14 ulkohalkaisija niin, että saavutetaan läheinen . kosketus ilmaisintangon ja nostolaitteen 7a välille. Kun 25 nostolaite on ei-aktivoidussa asennossa, ilmaisintanko 13 • « · on säteen suuntaisesti suunnattu, ts. ulottuu säteen suun- • · .1*1 taisesti sisäänpäin nostolaitteen kiinnityskiskosta 10, ja • · · päättyy vähän matkan päähän rummun vaipan sisäpinnasta 5, • · · *·* ’ tämä lyhyt etäisyys on sama tai pienempi kuin matalamman 30 nostolaitteen korkeus, kuten nähdään mainitun rummun vai- • · pan sisäpuolelta. Kun keksinnön mukaisesti ilmaisimella • · · ‘ 12 varustettu nostolaite 7a, on kulunut tasolle, joka vas- taa suurin piirtein lyhyemmän nostolaitteen alkuperäistä '!!! korkeutta, mainitun laitteen ilmaisin 12 voidaan irrottaa 35 ja laite voi sitten toimia nostolaitteena, kunnes se on 6 101350 täysin kulunut loppuun, kun samanaikaisesti korvataan täysin kulunut nostolaite 7a uudella ilmaisimella 12 varustetulla nostolaitteella 7a, joka on nostolaitteiden 7 korkeampaa tyyppiä asennettuna kuvatun suoritusmuodon myllyn 5 sisävaippaan, jonka muissa suoritusmuodoissa kaikki nostolaitteet voivat olla samaa pidempää pituutta.
Materiaali, josta tankokotelo 14 on valmistettu, voi olla elastomeerimateriaalia tai polymeerimateriaalia, kuten kumia tai polyuretaania. Pidike 16 voidaan kiinnit-10 tää lujasti kiinnitystangon reikiin 17 joko puristussovit-teen avulla tai ruuviliitoksen 18 avulla.
Ilmaisintanko 13 on täysin paljaana ilmaisinkotelon 14 ja pidikkeen 16 välillä, ja tämä vapaasti esillä oleva osa ilmaisintankoa 13 on liitetty vetojännitysanturiin 19, 15 joka on liitetty johtimen 20 välityksellä lähettimeen 21, joka on sijoitettu rummun vaipan ulkopintaan ja muodostaa osan tiedonsiirto-kaukomittausjärjestelmää. Kaukomittaus-järjestelmää on kuvattu vain esimerkin vuoksi, ja anturin 19 ja lähettimen 21 lisäksi se käsittää vastaanottimen 22, 20 joka vastaanottaa lähettimestä 21 siirretyn tiedon ja tietojenkäsittely-yksikön 23, joka on pientietokone tai vastaava.
:\j Kun myllyrumpu 1 pyörii, nostolaite 7a ja ilmaisin , 12, kuten myös kaikki toiset nostolaitteet, kytkeytyvät 25 jauhatuspanokseen 25 kohdassa A (kuvio 1) ja jättävät tai • ( t joutuvat jättämään kosketuksen jauhatuspanokseen kohdassa • · B ja kosketuksen pysyessä olellisesti muuttumattomana pis- • · · • ·* teiden A ja B välillä, edellyttäen, että jauhatuspanoksen • · « *.* * 25 sama määrä säilyy, ts. edellyttäen, että määrä ei kasva 30 eikä pienene.
• ·
Kun ilmaisimella 12 varustettu nostolaite 7a joutuu kosketukseen jauhatuspanoksen 25 kanssa kohdassa A ja siihen kohdistuu jauhatuspanoksen kuormitus, mikä johtaa e-lastomeerisen nostolaitteen 7a aktivoitumiseen voimalla, 35 joka vaikuttaa myllyrummun nuolilla merkittyä pyörimis- 101350 7 suuntaa vastaan, nostolaite 7a taipuu taaksepäin, kuten rummun pyörimissuunnan nuolista nähdään, mikä saa myös nostolaitteeseen 7a tuotetun ilmaisintangon 13, joka on edullisesti valmistettu jousiteräksestä, taipumaan taakse-5 päin matkan, joka vastaa kuormituksen suuruutta, ja siten altistuu vetojännitysvoimalle, joka vastaa mainittua kuormaa, ja sen vuoksi altistuu jännitysvoimalle, joka vastaa mainittua kuormaa sivulla, joka on rummun pyörimisuuntaan kohti, tämä jännitys rekisteröidään ja sen suuruus määri-10 tetään vetojännitysanturin 19 avulla, joka vuorostaan tuottaa lähettimelle 21 jännitysarvon, joka on mitattu ja rekisteröity kohdassa A. Lähetin 21 vuorostaan lähettää tämän arvon tai tiedon kaukomittausjärjestelmän vastaanottimeen 22, joka lähettää arvon tai tiedon edelleen maini-15 tun järjestelmän tietojenkäsittely-yksikköön 23.
Näin, koska myllyrumpu jatkaa pyörimistään, anturilla 12 varustettuun nostolaitteeseen 7a kohdistuu vaih-televia kuormituksia ja ilmaisintankoon 13 kohdistuu vastaavat vetojännitysvoimat, jotka rekisteröidään jatkuvasti 20 ja niiden suuruus määritellään jatkuvasti ilmaisimen 12 vetojännitysanturin 19 avulla ja välitetään edelleen lähettimeen 21 ja kaukomittausjärjestelmän tietojenkäsitte-ly-yksikköön vastaanottimen 22 välityksellä.
: Kun anturilla 12 varustettu nostolaite 7a jättää .·;·. 25 tai joutuu pois jauhatuspanoksen 25 kosketuksesta kohdassa .···. B, jauhatuspanoksen nostolaitteeseen 7a kohdistama kuormi- • · tus loppuu, ja nostolaite ilmaisintankonsa 13 kanssa pa- • · *lautuu säteen suuntaiseen, ei-aktivoituun alkuasentoonsa, • · « jossa ilmaisintankoon 13 ei kohdistu mitattavaa jännitystä 30 ja vetojännitysanturi 19 rekisteröi arvon nolla.
Kuvatun suoritusmuodon tapauksessa pisteet A ja B
• · · · edustavat sopivinta jauhatuspanoksen määrää energiavaati- musten näkökulmasta katsottuna, joka voidaan ilmaista aikana t. noissa kohdissa, kun myllyn rumpu jatkuvasti pyörii 35 vakionopeudella, kulmana a, joka on suurempi tai pienempi 101350 8 kuin 180°, jänteen pituutena, nopeuden muutoksena jne, tämä vertailuarvo on tallennettu tietojenkäsittely-yksikköön 2 3.
Kun jauhatuspanoksen määrä alkaa muuttua, pienentyä 5 tai suurentua, kulma a myös muuttuu, aika t. tai jänteen pituus lyhenee jauhatuspanoksen määrän pienetessä ja suurenee jauhatusmäärän kasvaessa, tai nopeus muuttuu. Nämä muutokset ovat välittömiä ja määrän muutos havaitaan suoraan ilmaisintangosta 13 ja anturi 19 rekisteröi sen, 10 minkä avulla tietojenkäsittely-yksikkö 23 määrittää suuruuden ja mainitun muutoksen suunnan ja, kun panoksen määrän kasvua rekisteröidään, taataan, että materiaalin syöttö rumpuun 1 pienenee, kunnes ideaalitila on jälleen saavutettu, ja kun panoksen määrä pienenee, taataan, että 15 materiaalin syöttöä rumpuun 1 lisätään, kunnes mainittu ideaalitila on jälleen saavutettu, mainittu ideaalitila on asetettu tietokoneen käsittely-yksikköön 23.
On ymmärrettävä, että tätä keksintöä ei ole rajattu ylläkuvattuun ja selitettyyn suoritusmuotoon ja että muun-20 noksia ja muutoksia voidaan tehdä keksintöön jäljempänä olevien patenttivaatimusten määrittämän suoja-alan rajoissa .
• 1 1 • · · • · • · * 1 · • · · • · · • ♦ • » • · · • · · • · · • · • · · • · · • · · · • · · • · ·

Claims (8)

101350 9
1. Vähintään yhdellä sisäpuolisella taipuisalla nostolaitteella varustettuun, jauhatukseen tarkoitettuun 5 pyörivään rumpumyllyyn liittyvä laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi, joka laite käsittää ilmaisimen, joka on tarkoitettu myllyrummun (4) jokaisen kierroksen aikana havaitsemaan, kun mainittu nostolaite joutuu kosketukseen ja on kosketuksessa rummussa (4) 10 olevan jauhatuspanoksen (25) kanssa tai poistuu tai vapautuu sen kosketuksesta, tunnettu siitä, että ilmaisin (19) on sovitettu, edullisesti jousiterästä olevaan ilmaisintankoon (13), joka on asennettu mainittuun nostolaitteeseen (7a) ja sovitettu seuraamaan nostolait-15 teen (7a) vallitsevista kuormituksista johtuvia asentomuu-toksia diametraalisella tasolla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että nostolaitteen (7a) aiheuttamat il-masintangon (13) asentomuutokset ovat eri taipumisasteiden 20 muodossa jotka aiheuttavat ilmaisintangossa (13) jännityksen, joka ilmaisin (19) on tarkoitettu reksiteröimään ja määrittämään suuruus.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, ::: tunnettu siitä, että ilmaisintanko (13) on säteen 25 suuntaisesti sovitettu nostolaitteeseensa (7a). .***. 4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- • · · nen laite, tunnettu siitä, että ilmaisintanko (13) • · ].··, on ankkuroitu nostolaitteessa olevaan kiinnityskiskoon • · · (10) pidikkeen (16) avulla.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, t u n - • · · *·[·’ n e t t u siitä, että pidikkeessä (16) on tiiviste (15) , • · · *.* * nostolaitteen kiinnityskiskon (10) tiivistämistä varten. 9
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että taipuisan, jousta- 101350 10 van ilmaisintangon (13) poikkileikkaus on pyöreä, soikea tai suorakulmainen.
7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisintanko (13) 5 on vulkanoitu nostolaitteeseensa (7a).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisintanko (13) on sovitettu nostolaitteeseen (7a) ja sen kiinnityskiskoon (10) muodostettuun aukkoon (17) , ja ainakin sen yläosassa on 10 kotelo (14), joka muodostuu elastomeerisestä materiaalista ja jonka ulkohalkaisija on ainakin yhtä suuri kuin mainitun aukon poikkileikkaus. • · · • · • · • · · ·· · • · · • · • · • · · • f · * ♦ 1 • · • 1 · • · · • · · · • · · • 1 · 101350 11
FI930962A 1991-07-12 1993-03-04 Laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi FI101350B1 (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9102174 1991-07-12
SE9102174A SE468749C (sv) 1991-07-12 1991-07-12 Anordning för registrering av i en kvarntrumma förekommande malchargevolym
SE9200439 1992-02-14
PCT/SE1992/000439 WO1993000996A1 (en) 1991-07-12 1992-06-17 An arrangement for registering the instant grinding charge volume of a grinding drum

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI930962A FI930962A (fi) 1993-03-04
FI930962A0 FI930962A0 (fi) 1993-03-04
FI101350B true FI101350B (fi) 1998-06-15
FI101350B1 FI101350B1 (fi) 1998-06-15

Family

ID=20383327

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI930962A FI101350B1 (fi) 1991-07-12 1993-03-04 Laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5360174A (fi)
JP (1) JP2896230B2 (fi)
AU (1) AU647667B2 (fi)
CA (1) CA2088992A1 (fi)
FI (1) FI101350B1 (fi)
NO (1) NO180153C (fi)
RU (1) RU2062148C1 (fi)
SE (1) SE468749C (fi)
WO (1) WO1993000996A1 (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AUPP755998A0 (en) * 1998-12-07 1999-01-07 Ani Corporation Limited, The Lifter bars
BE1014486A3 (fr) 2001-11-22 2003-11-04 Magotteaux Int Procede d'evaluation du taux de remplissage d'un broyeur rotatif tubulaire et dispositif pour sa mise en oeuvre.
FI115854B (fi) * 2003-01-17 2005-07-29 Outokumpu Oy Menetelmä myllyn täyttöasteen määrittämiseksi
AU2008291162B2 (en) * 2007-08-29 2012-04-19 Flsmidth A/S Tube mill with internal lining of epoxy material
DE102010040724B4 (de) 2010-09-14 2015-02-12 Siemens Aktiengesellschaft Ermittlung des Mahlgrades eines Mahlgutes, insbesondere eines Erzes, in einer Mühle
CL2010001649A1 (es) 2010-12-31 2013-01-18 Univ Santiago Chile Sistema y metodo de medicion en tiempo real del flujo de material de descarga desde un molino de minerales.
US9943853B2 (en) 2014-01-16 2018-04-17 Michael Marshall Pulverizing apparatus and method of pulverizing rocks
US20150224509A1 (en) * 2014-02-12 2015-08-13 Kennametal Inc. Grain mill liner assembly
FI125518B (fi) 2014-04-28 2015-11-13 Outotec Finland Oy Menetelmä ja järjestely suuren jauhinmyllyrummun täyttöasteen määrittämiseksi ja suuri jauhinmyllyrumpu
FI20145393A (fi) 2014-04-28 2015-10-29 Outotec Finland Oy Menetelmä ja järjestely tehon järjestämiseksi anturijärjestelylle suuressa pyörivässä mineraali- ja metallurgian prosessilaitteessa, ja anturijärjestely suuressa pyörivässä mineraali- ja metallurgian prosessilaitteessa
UA109224C2 (uk) * 2014-05-21 2015-07-27 Спосіб управління розподілом потоку рудної галі
CN104069917B (zh) * 2014-07-01 2016-03-23 山东理工大学 球磨机冲击力检测装置及冲击力检测和球磨机调速方法
EP3097979A1 (en) * 2015-05-28 2016-11-30 ABB Technology AG Method for determining a lifting angle and method for positioning a grinding mill
GB2578719B (en) * 2018-10-18 2023-06-07 Vulco Sa Lifter bar having integral sensors and electronics
CN115069367B (zh) * 2022-05-24 2023-07-04 马鞍山金泰耐磨材料实业有限公司 一种镶嵌硬质合金嵌块的球磨机耐磨钢球

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4289279A (en) * 1977-02-25 1981-09-15 Trelleborg Ab Mill lining
SE421508B (sv) * 1979-11-06 1982-01-04 Trelleborg Ab Slitgummiprodukt och sett att tillverka densamma
DE3224792A1 (de) * 1982-07-02 1984-01-05 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Integrierter sensor fuer kraft und weg
US4515319A (en) * 1982-07-08 1985-05-07 Wei Yun Song Dual-inclined lifters for autogenous mills
FR2580073B1 (fi) * 1985-04-09 1987-06-05 Electro Resistance
CA1301731C (en) * 1987-06-02 1992-05-26 Klas-Goran Eriksson Wear resistant element

Also Published As

Publication number Publication date
JP2896230B2 (ja) 1999-05-31
US5360174A (en) 1994-11-01
RU2062148C1 (ru) 1996-06-20
SE9102174D0 (sv) 1991-07-12
AU647667B2 (en) 1994-03-24
SE468749C (sv) 1996-11-18
NO930895D0 (no) 1993-03-11
FI930962A (fi) 1993-03-04
NO930895L (no) 1993-03-11
NO180153B (no) 1996-11-18
FI930962A0 (fi) 1993-03-04
SE9102174L (sv) 1993-01-13
WO1993000996A1 (en) 1993-01-21
SE468749B (sv) 1993-03-15
CA2088992A1 (en) 1993-01-13
NO180153C (no) 1997-02-26
FI101350B1 (fi) 1998-06-15
JPH06503034A (ja) 1994-04-07
AU2332692A (en) 1993-02-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI101350B (fi) Laite myllyrummussa olevan jauhatuspanostilavuuden rekisteröimiseksi
JP6391678B2 (ja) ローラ対、測定装置、製品処理設備及び方法
CA2951636C (en) Wear indication devices, and related assemblies and methods
US20060113416A1 (en) Angle-based method and device for protecting a rotating component
US20060243839A9 (en) Method and apparatus for measuring and adjusting the setting of a crusher
Rezaeizadeh et al. Experimental observations of lifter parameters and mill operation on power draw and liner impact loading
FI126947B (fi) Menetelmä ja järjestely hienonnusprosessissa kuljetettavan malmin malmimassavirran määrittämiseksi
US11241693B2 (en) System for in-line estimation of load distribution in a rotary mill
WO2004004908A1 (en) Method and apparatus for measuring and adjusting the setting of a crusher
FI127273B (fi) Vaippalevy, menetelmä vaippalevyn tekemiseksi ja jauhin
WO2009121129A1 (en) A lifter bar assembly for a crushing mill and method of installation
EP3137218B1 (en) A method and an arrangement for determining a degree of fullness of a large grinding mill drum, and a large grinding mill drum
NZ216153A (en) Monitoring grinding mill charge level by position of impact sound
JP4351625B2 (ja) コンクリート廃材再生処理設備
CN206343211U (zh) 具有过载保护轴套的颚式破碎机
WO2015166139A1 (en) A method and an arrangement for providing power to a sensor arrangement on a tube mill
RU2779916C1 (ru) Способ управления режимом работы измельчительных систем и устройство для его осуществления
CN208037414U (zh) 一种带式提升机失速检测装置
KR102488407B1 (ko) 캐스케이드와 디스트리뷰터가 설치된 자동 제어형 콘크라샤
WO2023055259A1 (ru) Способ и устройство управления режимом работы измельчительных систем
AU780346B2 (en) A grinding machine
JPH07265724A (ja) 破砕機の磨耗検出方法及び装置