DK175003B1 - Fingerring - Google Patents

Fingerring Download PDF

Info

Publication number
DK175003B1
DK175003B1 DK199900582A DKPA199900582A DK175003B1 DK 175003 B1 DK175003 B1 DK 175003B1 DK 199900582 A DK199900582 A DK 199900582A DK PA199900582 A DKPA199900582 A DK PA199900582A DK 175003 B1 DK175003 B1 DK 175003B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
finger ring
annular body
finger
ring
pivotal
Prior art date
Application number
DK199900582A
Other languages
English (en)
Inventor
Daniel Bentley
Original Assignee
Daniel Bentley
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Daniel Bentley filed Critical Daniel Bentley
Priority to DK199900582A priority Critical patent/DK175003B1/da
Priority to AU41011/00A priority patent/AU761519B2/en
Priority to EP00920426A priority patent/EP1223829A1/en
Priority to JP2000614840A priority patent/JP2002542851A/ja
Priority to US09/959,504 priority patent/US6701746B1/en
Priority to PCT/DK2000/000215 priority patent/WO2000065947A2/en
Application granted granted Critical
Publication of DK175003B1 publication Critical patent/DK175003B1/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A44HABERDASHERY; JEWELLERY
    • A44CPERSONAL ADORNMENTS, e.g. JEWELLERY; COINS
    • A44C9/00Finger-rings
    • A44C9/0038Finger-rings openable or able to be broken for safety reasons

Landscapes

  • Adornments (AREA)
  • Hooks, Suction Cups, And Attachment By Adhesive Means (AREA)

Description

i DK 175003 B1
Den foreliggende opfindelse angår en fingerring med et ringlegeme, som eventuelt er besætningsbærende, og som er udført på oplukkelig måde som er almindelig anvendt som smykke- forlovelses- eller vielsesring eller andre anvendelser.
5 Det er almindeligt kendt og erfaret af langt de fleste ringbærere, at fingerringe med tiden bliver vanskeligere at få af. Da tidsforløb brugsmæssigt sagtens kan strække sig over årtier, og der samtidig sker en fysisk organisk ændring af fingre, led, knogler, muskler og sener med tiden, forstærkes vanskeligheden ved af- og påtagning af ringe generelt med tiden og personens alder.
10
Omfanget af vanskeligheden hermed er umiddelbart større end man antager, og er generelt voksende i takt med den stigende brug af flere ringe på begge hænder af såvel yngre mænd som kvinder.
15 Samtidig er produktioner, processer og maskinbetjening i stigende grad betinget af, at ringe og andre metalelementer kan fjernes, enten af hensyn til bakteriologiske forhold eller til akkumulerede urenheder, som kan influere på det færdige produktionsresultat, ikke mindst ved levnedsmiddelproduktion, medicinalske produktioner eller tilsvarende nøjagtige eller sterile produktionsforhold, hvor generel renhed er en nødvendighed for hele produktionsaf-20 snittet, af hensyn til det færdige produktionsresultat.
Et helt andet problem er fortykkelse af de enkelte fingre eller led forårsaget af sygdomme, slag eller bindevævsændringer, hvilket eksempelvis forekommer ved gigtlidelser, eller hævning som følge af lokale væskeansamlinger i kroppens lemmer og fingre med tilsva-25 rende forløb.
t
For en stor gruppe mennesker opstår således som en daglig tilbagevendende vanskelighed af- og påtagning af fingerringe, som følge af arbejdssituationer, håndvask eller lignende.
30 Da ringe ofte har en stor symbolsk og personlig værdi for ringbæreren, er de hermed forbundne ulemper en daglig foreteelse, der skal overkommes, men som dog ikke får ret mange til at undlade at bære ring, selvom det giver besvær og irritation.
2 DK 175003 B1
Der har således længe været et stigende behov for en ring som let kan af- og påtages selv efter mange års anvendetse. Ringen kunne være udført med en vis, evt. elastisk ekspansionsmulighed, hvilket blot er vanskeligt foreneligt med den almene forventning om en ring som en fast, gedigen struktur, ligesom den nødvendige énhåndsbetjening kunne være van-5 skelig. Ringen kunne så snarere være udført på en måde svarende til oplukkelige armringe, i men dette vanskeliggøres af, at der netop ved fingrene er meget dårlige muligheder for forekomst af diverse hængsel- og udløserdele, da enhver irregularitet vil virke stærkt generende.
10 Der kendes fra US-A-4,790,148 en sådan oplukkelig ring, ved hvilken det er tilstræbt at udforme både hængslet og lukkesystemet på en sådan måde, at der ikke optræder generende fremspring, idet der ved lukkeområdet forekommer dels en fjedrende indstikslås og dels en udsvingelig holdelaske til brodannelse over samlestedet. I lukket stilling danner lasken en ren, bueformet forlængelse af ringkonturen, men den vil så modsvarende være særdeles 15 vanskelig at gribe for udsvingning ved oplukning af ringen.
Nærværende opfindelse anviser derfor en fingerring, der er speciel ved at ringlegemet har et sideværts udsvingeligt stykke, som i sig selv er tilstrækkeligt lidt krummet til at kunne udsvinges fra ringen, når denne sidder på en finger, hvilket stykke ved sin ene ende er 20 permanent svingforbundet med en ende af ringlegemet, fortrinsvis ved at være forlænget med en afbukket eller -bøjet, ikke udsvingelig del, som ved en endetapsamling er i svingbar aksialforbindelse med den tilstødende ende af ringlegemet, og at der findes integrerede midler til stabilisering af det drejelige element i dettes låsestilling på en sådan måde, at stykket er udsvingeligt ved tvangssvingning· 25
Ved opfindelsen er det således accepteret, at et ønske om en åbnelig, konventionel finger- ring næppe kan realiseres i praksis, men det er tillige erkendt, at der kan skabes en fuldt brugbar løsning, ifald den konventionelle runde ringform modificeres på en i praksis fuldt acceptabelt måde, nemlig til en mere eller mindre gennemført kantet udførelse, ekstremt til 30 en rent kvadratisk form. Med udgangspunkt i en sådan form vil der optræde det forhold, at ri) den ene, ikke-integrerede side af kvadratsiderne uden nogen form for mærkbart hængsel vil kunne udsvinges omkring en svingakse defineret af en tilstødende kvadratside medens den o») te) frie ende af denne udsvingelige side vil kunne samvirke på snaplåsende måde med den frie 3 DK 175003 B1 endedel af den modstående tilstødende kvadratside af ringen. En sådan snaplåsning vil ikke kræve indlejring af særlige fjedermidler, idet man til formålet uden videre kan udnytte elasticiteten af eller i de tre sammenhængende kvadratsider, således at den frie ende af den svingbare side ved åbning og lukning blot skal fremkalde en forbigående ekspansion af den 5 faste U-del, som udføres af de tre sammenhæng-ende sider. Der opnås herved to væsentli- ge funktioner, nemlig: ^ 1) Den uddrejelige side eller ringbjælkedel kan ud- og inddrejes uden at komme i konflikt med fingeren, nemlig for henholdsvis åbning og lukning af den nævnte U-formede del; og 2) Den pågældende side eller bjælkedel udgør i sig selv det fornødne betjeningsorgan for 10 fremkaldelse af åbningen og lukningen, dvs. dette organ har ikke karakter af nogen generende gevækst, men er en del af selve ringlegemet. Når der grundlæggende peges på en firkantet ringform, dvs. en ringstruktur med fire retlinede sider, er en af grundene at den svingbare ringdel i sig selv bør være nogenlunde retlinet for at kunne ud- og indsvinges uden konflikt med fingeren, Det er dog en yderligere grund, at det for tilvejebringelse af en 15 mekanisk stærk svinglejeforbindelse mellem den svingbare del og U-delen er noget nær en nødvendighed, at den svingbare del er udført med en drejetap, som under de trange pladsforhold kan være optaget i en boring i den tilstødende endedel af U-delen, hvorved denne del i sig selv, der i praksis vil udgøre hovedparten af den pågældende side af U-delen, må være mere eller mindre retlinet. For så vidt kan den resterende del af U-delen være formet 20 på krummet måde, men i praksis vil ringkunstneren foretrække en harmonisk form, med to i hovedsagen retlinede ringsidestykker og let buede over- og undersidestykker. I princippet kan det være enten over- eller understykket, der er den svingbare del, men da mange ringe har en særligt fremhævet overdel vil det være naturligt, at det er netop denne del, som er den svingbare del, allerede fordi den qua sin udformning vil være den lettest gribelige del.
25 Øvrige foretrukne udførelsesformer er angivet i de afhængige krav.
ft
Opfindelsen skal i det følgende forklares nærmere under henvisning til tegningen, hvor 30 fig. 1 viser et sidebillede af en ring ifølge opfindelsen og dens indgående enkelte dele set fra "fingersiden", fig. 2 viser et billede set ovenfra af den oplukkelige ring, fig. 3 viser et sidebillede af det svingbare elements udformning, 4 DK 175003 B1 fig. 4 viser et sidebillede af ringen uden det svingbare element indsat, fig. 5 viser diverse eksempler på foretrukne og anvendte udformninger af det dreje lige element, fig. 6 og 6A viser i et sidebillede et eksempel på en foretrukket udformning af en modifi-5 ceret ring ifølge opfindelsen.
På fig. 1 ses en finger 1 med påsat ring 2, hvor det drejelige element 3 er anbragt i sin nor- ' male bærestilling og indgrebsdelen 5 på det drejelige element er i sin låste stilling 4.
10 På fig. 2 ses selvsamme finger med oplukket ring set ovenfra og med det drejelige element 3 uddrejet fra sin låsestilling.
På fig. 3 ses det drejelige element 3 separat, hvor selve indgrebsdelen 5 (fig. 2) er udformet til samvirke med selve den øvrige del af ringafsnittet, dvs. hvor snaplåsningen vil bero på den elastiske udvidelighed mellem de frie ender af den U-formede ringdel, og hvor det 15 drejelige element 3 er udstyret med en drejetap 7 med mindre diameter, og en notgang 8, beregnet til indføring i en udboring 12 i den U-formede ringdels ene ringsidestykke 9 (fig.
4), og efterfølgende fastgørelse ved hjælp af en notstift 11.
Fig. 4 viser den U-formede ringdel 20 uden det drejelige element 6, der monteres i ring-20 sidestykket 9 i et hul 10 positioneret således, at notstiften 11 bringes i indgreb med notgangen 8 på det drejelige element. Notstiften 11 fastgøres efter montage i ringsidestykket 9. Fastgørelse kan foretages på flere måder, såsom limning, nitning, lodning, slaglodning eller svejsning. 1 en foretrukket udførelse anvendes slaglodning med et slaglod af det pågældende metal ringen er udført i.
25
Fig. 5 viser eksempler på designudformninger af det drejelige element med indfattet ædelsten 13 monteret på et kombineret korpuselement/indfatningsorgan 14, samt et korpusele- * ment 15 med påført metalmønster 16 eller emalje.
30 På fig. 6 ses det udvridelige element 17 uddrejet, hvor selve låsens indgrebsdele består af en sampassende konveks og en konkav del, udformet som henholdsvis en konkav hulning 18 ind i endefladen af den udvridelige del af ringen, vendende mod en konveks udstående del 19 af den øvrige "faste" del af ringsektionen, hvor selve den konkave hulning 18 og den 5 DK 175003 B1 konvekse udstående del 19 bringes i låseindgreb ved indvridning af den drejelige del over den "faste" del, som vist i fig. 6A, idet indgrebsflademe fastlåser hinanden i den normale bærestilling ved hjælp af ringens egenfjedring. Her udnyttes således ringelementets evne til at fjedre i det omkredsretning.
5
En fingerring ifølge opfindelsen har foruden de ovenfor allerede anførte fordele også følgende særlige fordel: at den drejelige del, på særdeles enkel måde kan indrettes til vidt forskellige udformninger og designvarianter ved anvendelse af selvsamme dreje- og låsemekanismer som tidligere angivet for det drejelige element, idet dette kan udformes specielt 10 til bæring af indfatningsorganer for ædelsten, emaljer og lignende, samt skulpturelle udformninger af korpuselementer af metal. Herved opnås betydelig kunstnerisk frihed, samtidig med at modulopbygning med standardiserede dele, dvs. det resterende ringlegeme 20 kan udføres i forskellige standardstørrelser og udformninger, kan anvendes.
15 På tegningen er vist udførelser med skarpkantede hjørner, hvilket udmærket kan være acceptabelt i praksis, men det vil forstås, at hjørnerne meget vel kan være markant afrundede, ligesom hele den U-formede ringdel kan være rundet bortset fra den del, som optager dre-jetappen 7.
t

Claims (7)

1. Fingerring, med et ringlegeme (20), som eventuelt er besætningsbærende, og som er udført på oplukkelig måde, kendetegnet ved at ringlegemet (2) har et sideværts ud- 5 svingeligt stykke (3), som i sig selv er tilstrækkeligt lidt krummet til at kunne udsvinges fra ringen (2), når denne sidder på en finger (1), hvilket stykke (3) ved sin ene ende er permanent svingforbundet med en ende af ringlegemet (20), fortrinsvis ved at være forlænget med en afbukket eller -bøjet, ikke udsvingelig del (7), som ved en endetapsamling er i svingbar aksialforbindelse med den tilstødende ende af ringlegemet (20), og at der findes 10 integrerede midler (5,18,19) til stabilisering af det drejelige element (3) i dettes låsestilling på en sådan måde, at stykket er udsvingeligt ved tvangssvingning.
2. Fingerring ifølge krav 1, kendetegnet ved en snaplås, der udgøres af det drejelige element (3) og det resterende ringlegeme (20). 15
3. Fingerring ifølge krav 2, kendetegnet ved at snaplåsen udgøres af den frie endekant (5) af det drejelige element (3) og indersiden af det resterende ringlegeme (20).
4. Fingerring ifølge krav 2, kendetegnet ved at snaplåsen udgøres af indersiden (18) af den 20 ydre endedel af det udsvingelige stykke (3) og endefladen (19) af nævnte modstående en dedel.
5. Fingerring ifølge krav 1, kendetegnet ved at den gren (9) af ringlegemet (20), som holder det udsvingelige stykke (3), har en ydre, retlinet endedel af mærkbarjængde med en 25 boring (12) for optagelse af en med det udsvingelige stykke (3) integreret udformet dreje- tap (7). #
6. Fingerring ifølge krav 5, kendetegnet ved at drejetappen (7) er udført med en rundtgåen-de rille (8) til at samvirke med en gennem boringsvæggen indsat låsestift (11). 30
7. Fingerring ifølge krav 1, kendetegnet ved at fingerringen er sammensat af et resterende ringlegeme (20), der for alle fingerringe er ens i udformning og et udsvingeligt stykke (3) af individuel tilvirkning.
DK199900582A 1999-04-28 1999-04-28 Fingerring DK175003B1 (da)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK199900582A DK175003B1 (da) 1999-04-28 1999-04-28 Fingerring
AU41011/00A AU761519B2 (en) 1999-04-28 2000-04-27 Openable finger-ring
EP00920426A EP1223829A1 (en) 1999-04-28 2000-04-27 Openable finger-ring
JP2000614840A JP2002542851A (ja) 1999-04-28 2000-04-27 開放可能な指輪
US09/959,504 US6701746B1 (en) 1999-04-28 2000-04-27 Openable finger-ring
PCT/DK2000/000215 WO2000065947A2 (en) 1999-04-28 2000-04-27 Openable finger-ring

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK58299 1999-04-28
DK199900582A DK175003B1 (da) 1999-04-28 1999-04-28 Fingerring

Publications (1)

Publication Number Publication Date
DK175003B1 true DK175003B1 (da) 2004-04-19

Family

ID=59053840

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK199900582A DK175003B1 (da) 1999-04-28 1999-04-28 Fingerring

Country Status (6)

Country Link
US (1) US6701746B1 (da)
EP (1) EP1223829A1 (da)
JP (1) JP2002542851A (da)
AU (1) AU761519B2 (da)
DK (1) DK175003B1 (da)
WO (1) WO2000065947A2 (da)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1275319A1 (fr) * 2001-07-11 2003-01-15 AJS Production, Josette Saunier Anneau ouvert articulé
DE102008038132A1 (de) * 2008-08-18 2010-02-25 Hans-Joachim Michel Schmuckstück mit einem Gelenk und ein für ein solches Schmuckstück bestimmtes Gelenk sowie Verfahren zur Herstellung eines derartigen Schmuckstücks
US7799979B2 (en) * 2008-11-20 2010-09-21 Swartz Patrick Neil Plectrum mounting apparatus and method of use
US9259062B2 (en) 2012-09-24 2016-02-16 Jesus Martinez Tactical finger band
US11087724B1 (en) * 2018-11-08 2021-08-10 Cole Eshee Heve McBride Spring loaded thumb pick

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US245297A (en) * 1881-08-09 Louis heckmann
US122328A (en) * 1872-01-02 Improvement in ear-rings
US217092A (en) * 1879-07-01 Improvement in ear-rings
US260692A (en) * 1882-07-04 Ear-ring
US465830A (en) * 1891-12-29 Joseph bulova
US234093A (en) * 1880-06-17 1880-11-02 B -gntermeyeb
US1128084A (en) * 1913-05-27 1915-02-09 Charles S Wilcoxon Ring.
US1407863A (en) * 1920-10-14 1922-02-28 Missouri Paper Products Compan Ring
US2182876A (en) * 1937-01-29 1939-12-12 Moldenhauer Eric Ring
US2357697A (en) * 1942-08-01 1944-09-05 Slater Murray Jewelry
GB584404A (en) 1944-10-06 1947-01-14 Jacob Neumann Improvements connected with finger rings
US2582083A (en) * 1946-12-27 1952-01-08 Robert M Kaufman Ring
FR2610490B1 (fr) 1987-02-06 1994-02-25 Colliette Bernard Bague ouvrante et outil pour determiner les dimensions du profil interne d'une telle bague
EP0375565B1 (en) 1988-12-23 1993-11-24 Allan B. Creates Openable ring with safety snap lock element
US5575161A (en) * 1994-12-07 1996-11-19 Hinchey; Janet L. Dice and craps stick jewelry
US6237367B1 (en) * 2000-06-08 2001-05-29 Howard Cheng Earring connector

Also Published As

Publication number Publication date
AU4101100A (en) 2000-11-17
US6701746B1 (en) 2004-03-09
EP1223829A1 (en) 2002-07-24
WO2000065947A3 (en) 2001-02-15
WO2000065947A2 (en) 2000-11-09
JP2002542851A (ja) 2002-12-17
AU761519B2 (en) 2003-06-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6434798B1 (en) Rotation stopper for opening and closing plates in center fixing device of band-shaped ornament
US9066562B2 (en) Jewelry article
CA2488570A1 (en) Eyeglass-holder necklace assembly
DK175003B1 (da) Fingerring
US4763490A (en) Openable ring with safety locking means
US5186023A (en) Rings that open and close
KR20180079723A (ko) 팔찌용 체결구조
JP3043338B1 (ja) 首飾りの装飾物固定環
US3950828A (en) Chain clasp
KR200359824Y1 (ko) 젓가락
USD433649S (en) Neck lanyard slider
KR20090039288A (ko) 체결용 보조텐션을 갖는 귀걸이
KR101292060B1 (ko) 카라 고정구
KR200458065Y1 (ko) 와이셔츠 깃 고정구
KR200267245Y1 (ko) 링거호스 고정기구
USD447961S1 (en) Watch and bracelet
JP3135957U (ja) 装身具
JP2017159003A (ja) ずれ防止構造ブレスレット等の装身具
KR200182023Y1 (ko) 넥타이고정구가 부착된 넥타이
KR910001319Y1 (ko) 이중 반지
DK200300048U3 (da) Multi-ring
KR200275818Y1 (ko) 장신구
KR200325072Y1 (ko) 목걸이의 연결고리
KR200320524Y1 (ko) 귀고리
KR101078620B1 (ko) 고무장갑

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed

Effective date: 20140430