DK172435B1 - Selvprogrammerende alarmanlæg - Google Patents
Selvprogrammerende alarmanlæg Download PDFInfo
- Publication number
- DK172435B1 DK172435B1 DK199000057A DK5790A DK172435B1 DK 172435 B1 DK172435 B1 DK 172435B1 DK 199000057 A DK199000057 A DK 199000057A DK 5790 A DK5790 A DK 5790A DK 172435 B1 DK172435 B1 DK 172435B1
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- unit
- programming
- code
- trigger unit
- cpu
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G08—SIGNALLING
- G08B—SIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
- G08B25/00—Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems
- G08B25/01—Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems characterised by the transmission medium
- G08B25/10—Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems characterised by the transmission medium using wireless transmission systems
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Business, Economics & Management (AREA)
- Emergency Management (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Alarm Systems (AREA)
Description
DK 172435 B1 SELVPROGRAMMERENDE ALARMANLÆG Teknikkens område.
5 Den foreliggende opfindelse vedrører alarmanlæg og specielt hjemmealarmanlæg af den slags, som omfatter et antal udløserenheder, som hver for sig kan påvirke en centralenhed for udløsning af en alarmmeddelelse.
10 Teknikkens standpunkt.
Det er kendt ved hjemmealarmsystemer at kunne aktivere en centralenhed, så at man ved hjælp af en udløserenhed kan tilkalde hjælp fra personale, som befinder sig i den station, 15 hvor centralenheden er placeret. Sådanne systemer eller anlæg arbejder med kodesignaler, hvor hver udløserenhed er indrettet til ved aktivering at afgive sit specielle kodesignal til påvirkning af centralenheden. Centralenheden omfatter derved en hukommelse med lagrede, kodede signaler, hvilke svarer til 20 samtlige forekommende udløserenheder, som hører til anlægget, eftersom centralenheden kun aktiveres, når det modtagne, kodede signal ved sammenligning findes at stemme overens med et eller andet af de i hukommelsen lagrede signaler.
25 Ved indførelse af en ny udløserenhed i anlægget, eller når en eksisterende udløserenhed på grund af skade eller af anden grund skal tildeles et ændret, kodet signal, skal centralenhedens hukommelse kompletteres med et tilsvarende kodesignal. Dette har hidtil udgjort et generende problem, idet man har 30 været tvunget til at udføre en sådan komplettering rent fysisk, det vil sige, at hver udløserenhed er blevet leveret med en dertil passende hukommelsescelle til indmontering i centralenhedens hukommelse i forbindelse med, at udløserenheden skal introduceres i anlægget.
Det er også kendt at udforme senderenheder og modtagerenheder i fjernstyringssystemer med hver sin mikrodatamat, hvilke mi- 35 2 DK 172435 B1 krodatamater i så tilfælde kan bringes til at arbejde i en programmeringsmåde, se amerikansk patent 4 529 980. Til dette formål er senderenhederne forsynede med en særskilt, separat programmeringssender, og modtagerenhederne er på tilsvarende 5 måde forsynede med en særskilt, separat programmeringsmodtager. Disse programmeringssendere og -modtagere udnyttes således alene til programmerings formål, medens senderenhederne og modtagerenhederne har en normal sender henholdsvis modtager til normal meddelelseskommunikation. Denne opbygning med dob-10 belte sender- og modtagersystemer medfører komplikationer i kredsløbsudrustningen og medfører høje fremstillingsomkostninger.
Redegørelse for opfindelsen.
15
Formålet med den foreliggende opfindelse er at frembringe et alarmanlæg med forenklet indprogrammering i centralenheden af det kodede signal for nye og/eller ændrede udløserenheder i anlægget. Dette opnås ifølge opfindelsen ved at den pågældende 20 udløserenhed eller centralenheden kan omstilles fra sin normale driftsstilling (normalstilling) til en programmerings-stilling. I programmeringsstillingen er udløserenhedens normale sender indrettet til at afgive det nye eller ændrede, kodede signal, som ved modtagelse af centralenhedens normale 25 modtager gør centralenhedens hukommelse modtagelig for dette kodede signal, også efter at alarmanlægget er stillet tilbage til sin normal stilling. Alarmanlægget kan således siges at være selvprogrammeret af den pågældende udløserenhed.
30 Til forskel fra det kendte system ifølge ovenfor nævnte amerikanske patent kræver udløserenhederne i alarmanlægget ifølge den foreliggende opfindelse ikke nogen egen CPU og heller ikke nogen separat sender for afgivelse af et programmeringsignal.
Hver udløserenhed omfatter derfor det enklest tænkelige kreds-35 løbsar arrangement og har lave fremstillings og driftsomkostninger. Heller ikke centralenheden kræver nogen separat modtager til programmeringen men arbejder altid med sin egen nor- 3 DK 172435 B1 male modtager. Med anlægget i foreliggende opfindelse fås desuden en selvprogrammeringsfremgangsmåde, som ved normal stillingen giver en distinkt modtagelighed i centralenhedens modtager for et kodet signal fra en udløserenhed efter, at anlæg-5 get i programmeringsstillingen en gang er forsynet med dette kodede signal. Således kan man med udløserenhedens normale sender opnå direkte programmering af centralenheden, det vil sige, få modtageren til kun at svare på et kodede signal fra denne udløserenhed.
10
Med alarmanlægget ifølge opfindelsen kan et antal udløserenheder indprogrammeres i centralenhedens hukommelse, som fortrinsvis udgøres af et EEPROM, som er koblet til en CPU. Denne CPU er derved formålstjenligt udformet med to alarmpåvirkende 15 udgange, to tilsvarende alarmindikatorudgange og en detektorudgang. De to alarmindikeringer og alarmpåvirkende udgangsspor kan være forbundne til hver sin udløserenhed eller være tildelt forskellig alarmprioritet.
20 Foretrukken udførelsesform.
Den foreliggende opfindelse vil være beskrevet mere detaljeret nedenfor i forbindelse med en foretrukken udførelsesform, som viser opfindelsen anvendt ved et såkaldt hjemmealarmanlæg. Be-25 skrivelsen gives med henvisning til de medfølgende tegninger, hvor fig. 1 viser princippet for anlægget ifølge foreliggende opfindelse, 30 fig. 2 viser delvis i blokskemaform en foretrukken udførelsesform af centralenheden i anlægget ifølge fig. 1, fig. 3 viser en foretrukken udførelsesform af en i anlægget 35 ifølge fig.l indgående udløserenhed.
I fig. 1 vises princippet for et selvprogrammerende alarmanlæg DK 172435 B1 4 ifølge foreliggende opfindelse. En udløserenhed 1 omfatter et kodet kredsløb 11 med tilfældigt valgt kode, samt en sender 12. Senderens 12 kodede udgangssignal kan opfanges af en modtager og kodedetektor 22, som indgår i centralenheden 2. Denne 5 centralenhed 2 omfatter også en strømforsyningskreds 21 og en processor 23, som omfatter en CPU- og EPROM-enhed 24 og en hukommelse 25. Processoren 23 kan omkobles fra en normal driftsstiling N2 til en programmeringsstilling P2.
10 Udløserenheden 1 kan ved hjemmealarmsystemer udgøres af for eksempel en mobilalarmknap (som bæres af den person, til hvilken hjemmealarmsysternet er knyttet), en brandadvarsel, en bevægelsesdetektor eller andre mobile og/eller stationære signaludløsende organer.
15
Udløserenhedens 1 sender 12 og cenralenhedens 2 modtager 23 kan som i den her beskrevne udførelsesform være af radiotype. Opfindelsen kan dog tilpasses også til en anden form for elektromagnetisk signaloverføring, for eksempel med infrarødt lys, 20 ultralydbølger eller lignende eller have trådbundet elektrisk signaloverføring eller optisk overføring med fiberoptik.
I et anlæg af den omtalte slags foreligger der en centralenhed 2, som betjener eller kan påvirkes af en eller et antal udlø-25 serenheder 1. Ved indførelse af en ny udløserenhed 1 i anlægget skal centralenheden 2 lære sig den nye udløserenheds 1 udgangssignal, som afgives ved aktivering af udløserenheden og som fortrinsvis er kodet på en fra de øvrige udløserenheder forskellig måde. Ved at hver udløserenhed 1 afgiver et sær-30 skilt kodet signal kan centralenheden 2 detektere, hvilken udløserenhed der er blevet aktiveret, og på et indikatorpanel eller en anden form for alarmgiveranlæg L distinkt angive, hvilken udløserenhed 1 som alarmerer, og dermed også få årsagen til alarmen, for eksempel personligt opkald, brandvarsel, 35 grænsepassage og så videre.
Ved indlæring af en ny udløserenhed stilles ved den i fig. 1 DK 172435 B1 5 viste udførelsesfonn centralenhedens 2 processor 23 i program-meringsstillingen P2 med en manuelt påvirket omkobler 26. Derefter aktiveres den nye udløserenhed, hvis sender 12 via sin antenne 13 afgiver et kodet radiosignal. Det kodede radiosig-5 nal opfanges af antennen 27 på centralenhedens 2 modtager 22 og videresendes som kodet, elektrisk signal til processorens 23 CPU/EPROM-enhed 24. Fra CPU/EPROM-enheden 24 videresendes det kodede signal til hukommelsen 25, som fortrinsvis er af EEPROM-type, hvori det kodede signal for sig eller dets kode 10 lagres som nyt referencesignal. Efter en forudbestemt tid går omkobleren tilbage til sin normale driftsstilling N2. Derved er centralenheden blevet programmeret til at være modtagelig for den nye udløserenhed 1. Før en sådan selvprogrammering af centralenheden 2 kan denne ikke aktiveres med den nye udløser-15 enhed 1.
Ved fornyet aktivering af den nye udløserenhed 1 efter afsluttet selvprogrammering af centralenheden 2 udløser centralenheden 2 den alarm L, som hører til den nye udløserenhed 1.
20 I fig. 2 vises en foretrukken udførelsesform af centralenhedens processor 23 med sin CPU/EPROM-enhed 24 og EEPROM-hukom-melse 25. CPU/EPROM-enheden 24 udgøres af et IC-kredsløb IC2, som på lederen 24i forsynes med det kodede signal fra modtage-25 ren, og på lederen 242 med detekteringssignaler fra kodedetek-toren. CPU/EPROM-enheden 24 styres via lederne 281, 282 af et tidskredsløb 28 og har en indgang 261, som er tilsluttet til programmeringsomkobleren 26, med hvilken processoren 23 kan omkobles på den ovenfor i forbindelse med fig. 1 angivne måde 30 mellem normaldrift og programmering. Endvidere foreligger der en testindgang 243, via hvilket en testsignal kan indsendes i processoren 23 til testkørsel af dennes funktion. Herudover findes der blandt andet en tilslutning 245 for ALL-kodekobling af CPU/EPROM-enheden 24. EEPROM-hukommelsen 25 er tilsluttet 35 til CPU/EPROM-enheden 24 via lederne 251, 252, 253, og 254, og udgøres af et IC-kredsløb IC3.
6 DK 172435 B1
Den i fig. 2 viste udførelsesform af processoren 23 er et eksempel på et alarmanlæg med to udgående alarmsignaler LI, L2, som hver kan være knyttet til sin udløserenhed eller gruppe af udiøserenheder. Alarmsignalerne LI, L2 udnyttes til aktivering 5 af et alarmgiveranlæg. Til de respektive alarmsignaler Li, L2 hører et indikeringskredsløb med hver en lysdiode Dl, D2. Et tredje indikeringskredsløb med sin lysdiode D3 anvendes til at markere, at et dekteringssignal er gået ind på lederen 242.
10 Når omkobleren 26 står i programmeringsstillingen P2 (fig. 1), og et kodet signal kommer ind på lederen 241, sender CPU/-EPROM-enheden 24 dette signal til EEPROM-hukommelsen 25, som oplagrer den for dette signal signifikante kode. En til denne kode svarende alarmindikering fås på enten dioden Dl eller di-15 oden D2. Et alarmsignal LI henholdsvis L2 sendes dog ikke ud. Efter en forudbestemt tid går omkobleren 26 tilbage til normal driftsstilling N2 (fig. 1).
Hvis det lige nævnte kodede signal sendes ind på lederen 241 20 ved processorens 23 normale drift og efter, at den ovenfor beskrevne selvprogrammering er udført af EEPROM-hukommelsen 25, fås følgende processorfunktion. Et detekteringssignal sendes via lederen 242 til CPU/EPROM-enheden 24 og indikeres ved hjælp af lysdioden D3. Det kodede signal sammenlignes i CPU/-25 EPROM-enheden 24 ved hjælp af styresignaler fra tidskredsløbet 28 med de i EEPROM-hukommelsen 25 lagrede koder. Eftersom der findes overensstemmelser mellem det kodede signals kode og en af de i EEPROM-hukommelsen 25 lagrede koder, fås en alarmindikation på den aktuelle diode Dl eller D2, samtidig med at et 30 alarmsignal LI henholdsvis L2 udsendes fra CPU/EPROM-enheden 24.
I fig. 3 gengives en foretrukken udførelsesform af en udløserenhed 1 med sin sender 12, hvilken efterfølges af kodekredslø-35 bet 11. Såvel dette kodekredsløb 11 som senderen 12 forsynes med spænding fra en strømkilde 14. Senderen 12 er en sædvanlig radiosender. Kodekredsen 11 er et IC-kredsløb IC1 som, styres 7 DK 172435 B1 af et tidskredsløb 15. Strømkilden 14 omfatter også udløserenhedens 1 aktiveringsafbryder 141, som i fig. 3 vises med en manuelt påvirkelig afbryder, som forekommer i mobile alarmknapper. Aktiveringsafbryderen 141 kan dog være af en anden 5 slags, for eksempel IR-detektor, en bimetalkontakt eller anden form for afbryderelement. Endvidere indgår en batterialarm i den viste strømkilde 14.
Når aktiveringsafbryderen 141 første gang påvirkes, genererer 10 kodekredsløbet 11 en tilfældigt valgt kode ved hjælp af den individnummerkredsløbskobling 111, som er tilsluttet til ko-dekredsløbets 11 IC-kredsløbsindgange A1-A7 og A9. Den således genererede kode forbliver derefter kodekredsløbets 11 specifikke kode, hvilken altid udsendes til senderen 12 via lederen 15 112, når aktiveringsafbryderen 141 påvirkes. Senderen 12 vide resender koden som et kodesignal til antennen 13, hvorved den kan opfanges af centralenheden 2, hvis denne er programmeret med denne kode som beskrevet ovenfor i forbindelse med fig. 2.
20 En alternativ udførelsesform af udløserenheden 1 vises i fig.
3 med en punkteret gengivet kodningsomkobler 16. Med denne kodningsomkobler 126, som vises tilsluttet til senderen 12, men ligeledes kan være tilsluttet til kodningskredsløbet 11, kan udløserenheden 1 stilles i programmeringsstilling P2. For-25 målstjenligt er kodningsomkobleren 16 monostabil og indtager sin normale driftsstilling Ml omgående, når aktiveringen ophø rer. Som det fremgår af den følgende beskrivelse, er kodningsomkobleren 16 beregnet til at erstatte den i fig. 1 og 2 til processoren 23 tilsluttede programmeringsomkobler 26.
30 Når kodningsomkobleren 16 aktiveres og således stilles i programmeringsstilling PI samtidig med, at udløserenheden ikke ved hjælp af aktiveringsafbryderen 141 bringes til at afgive sit kodede signal, er kodningskredsløbet 11 indrettet til til 35 det kodede signal at føje en programmeringskode. Centralenheden 2 (som i denne alternative udførelsesform altså savner programmeringsomkobleren 26) kan derved for eksempel via sin 8 DK 172435 B1 detekteringsleder 242 afgøre, at et opfanget signal er beregnet til at ny- eller omprogrammere processoren 23. Processorens 23 EEPROM-hukommelse 25 lagrer derved koden for det opfangede kodede signal (dog uden programmeringskoden), så at 5 centralenheden 2 ved fortsat drift med udløserenhedens 1 kodningsomkobler i normal driftsstilling NI er modtagelig for dette kodede signal på samme måde som tidligere beskrevet i forbindelse med fig. 2.
10 Som nævnt ovenfor må de på tegningerne viste udførelsesformer af opfindelsen ikke anses for begrænsende for opfindelsen, hvis princip er anvendeligt ved mange former, hvor modtagere af en eller anden slags skal programmeres til at være aktiverbare for en vis forudbestemt kode eller kodegruppe.
Claims (9)
1. Alarmanlæg omfattende mindst en udløserenhed (1) og en centralenhed (2), hvorved udløserenheden ved aktivering kan af- 5 give et kodet afgangssignal for at påvirke centralenheden, som er afstemt til det kodede udgangssignal for at indikere modtaget meddelelse fra den aktiverede udløserenhed, kendetegnet ved, at udløserenheden (1) eller centralenheden (2) kan stilles i programmeringsstilling (PI, P2) og normal- 10 stilling (NI; N2), hvorved udløserenhedens (1) normale sender (12) i programmeringsstilling er indrettet til at afgive et kodet signal, som ved modtagelse i centralenhedens normale modtager (22) gør centralenheden modtagelig for dette kodede signal, når alarmanlægget derefter arbejder i normalstilling. 15
2. Anlæg ifølge krav 1, kendetegnet ved, at udløserenheden (1) har en kodningsomkobler (16), som ved den første oprindelige aktivering af udløserenheden er stillet i programmeringsstilling (PI), hvorved udløserenheden er indret- 20 tet til at afgive (via 112) det kodede udgangssignal med en tilføjet programmeringskode, som i centralenheden (2) er indrettet til at programmere en hukommelse (25) med koden i det modtagne, kodede udgangssignal.
3. Anlæg ifølge krav 2, kendetegnet ved, at kode- kredsløbet {11) omfatter et IC-kredsløb {IC1) med indgange (111) til indføring af den valgte kode, som fortrinsvis udgør udløserenhedens (1) individuelle nummer, hvilket IC-kredsløb er spændings for synet fra en egen strømkilde (14) og har en ud- 30 gang (112) tilsluttet til en sender (12).
4. Anlæg ifølge krav 1, kendetegnet ved, at centralenheden (2) har en programmeringsomkobler (26), som tidsbegrænset kan stilles i programmeringsstilling (P2) og automa- 35 tisk gå tilbage til normalstilling (NI).
5. Anlæg ifølge krav 4, kendetegnet ved, at een- DK 172435 B1 10 tralenheden (2) omfatter en CPU-enhed (24), som ved hjælp af programmeringsomkobleren (26) kan stilles i programmeringsstilling (P2) og normalstilling (N2), hvorved CPU-enheden i programmeringsstillingen er indrettet til at programmere en 5 hukommelse (25) med koden i det modtagne kodede udgangssignal fra den aktiverede udløserenhed (1), medens CPU-enheden i normalstilling er indrettet til efter sammenligning med tidligere i hukommelsen (25) oplagrede koder at afgive et alarmsignal (L; LI, L2) i tilfælde af, at det modtagne, kodede udgangssig-10 nal ved s ammen/ligning svarer til en i hukommelsen lagret kode.
6. Anlæg ifølge krav 5, kendetegnet ved, at det af CPU-enheden (24) afgivne alarmsignal (L; LI, L2) er indrettet 15 til at aktivere et til den udløserenhed (1), som har afgivet det kodede signal, hørende alarmorgan.
7. Anlæg ifølge krav 5, kendetegnet ved, at hukommelsen (25) udgøres af en EEPROM. 20
8. Anlæg ifølge krav 5, kendetegnet ved, at CPU-enheden (24) og hukommelsen (25) er tilsluttede til en modtager (22) til opfangning af de fra senderen (12) i den pågældende udløserenhed (1) afgivne, kodede udgangssignaler. DK 172435 B1 z ,-Λ-N /-*-» I - \x& 2Λ ______ STRØM- -1- 23 FORSYNING 1 λ/ 1 ^ , I i — r iil V V,27 1 ! _ ^<3 —i— ; li 2Z , . KODE- -o - -MODTAGER -*> CPU ^ L KREDSLØB SENDER KODE- 1 ' DETEKTOR * I I I j , I I ' 7T ' ; <y ' Hb·1 i - i
1 L__ 1 I_______i DK 172435 B1 — ΓS — zz\ TIDS- " --- KREDS- 261 LØB -ΓΤ” . 1 . - ?4i f-I ICJ MS - I u° ~| cpu g«—c=j-1 -l ___ r--ΟΛ/ ra Γ 1»L^ger -, ,-C3A2 fe -J É| ^ I -p ^ ^02 - J- ?é —0«-c=3 Å2i— DK 172435 B1 η ___ γ !«e—. KREDSLØB ^ » »" Μ I— i — Q , CD M ' :_____ 2 cma -------- -- SENDER . ——— i7 * . - Λ l ---1*0 f -,- Ut 1 <C___J o STRØM- 4L . FORSYNING /^9-3 Ί41 -
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8900212A SE463741B (sv) | 1989-01-20 | 1989-01-20 | Larmanlaeggning innefattande minst en utloesningsenhet och en centralenhet |
SE8900212 | 1989-04-18 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK5790D0 DK5790D0 (da) | 1990-01-09 |
DK5790A DK5790A (da) | 1990-07-21 |
DK172435B1 true DK172435B1 (da) | 1998-07-06 |
Family
ID=20374817
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK199000057A DK172435B1 (da) | 1989-01-20 | 1990-01-09 | Selvprogrammerende alarmanlæg |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
DK (1) | DK172435B1 (da) |
FI (1) | FI102118B1 (da) |
SE (1) | SE463741B (da) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JP3973689B2 (ja) * | 1996-02-08 | 2007-09-12 | コーニンクレッカ フィリップス エレクトロニクス エヌ ヴィ | セキュリティシステム |
-
1989
- 1989-01-20 SE SE8900212A patent/SE463741B/sv not_active IP Right Cessation
-
1990
- 1990-01-09 DK DK199000057A patent/DK172435B1/da not_active IP Right Cessation
- 1990-01-19 FI FI900321A patent/FI102118B1/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI900321A0 (fi) | 1990-01-19 |
FI102118B (fi) | 1998-10-15 |
SE8900212D0 (sv) | 1989-01-20 |
SE463741B (sv) | 1991-01-14 |
FI102118B1 (fi) | 1998-10-15 |
SE8900212L (sv) | 1990-07-21 |
DK5790D0 (da) | 1990-01-09 |
DK5790A (da) | 1990-07-21 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5638046A (en) | Security system | |
US4462022A (en) | Security system with radio frequency coupled remote sensors | |
US5235320A (en) | Alarm system | |
US5805064A (en) | Security system | |
EP0629985B1 (en) | Remote unit identification system | |
CA2200994C (en) | Walk-test control circuit for security alarm device | |
GB2137749A (en) | Intruder Detection System | |
DK172435B1 (da) | Selvprogrammerende alarmanlæg | |
CN102402841A (zh) | 一种电子安保系统中的无线操作报警方法和无线操作装置 | |
EP0735516B1 (en) | Receiver for heating/cooling apparatus | |
KR20190054376A (ko) | 자가 점검 기능이 내장된 무선수신장치 | |
US20060109089A1 (en) | Sports timer actuation system | |
US4477798A (en) | Fire Alarm control system | |
GB2218245A (en) | Radio tag alarm system | |
US9852591B1 (en) | System and method for alarm extension | |
EP2056269B1 (en) | Remote control security supervisory control method | |
GB2367174A (en) | A method and apparatus for security tagging | |
AU736177B2 (en) | Walk-test control circuit for security alarm device | |
JP2006048211A (ja) | 火災報知システム | |
WO1987005137A1 (en) | Personal alarm transmitter | |
JP2765719B2 (ja) | 警備端末機器の設定登録システム | |
JP6800776B2 (ja) | 中継器 | |
JPH0729078A (ja) | 火災報知設備 | |
JP6473030B2 (ja) | 警報システム | |
CA1197914A (en) | Fire alarm control system |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
B1 | Patent granted (law 1993) | ||
PBP | Patent lapsed |