DK1624721T3 - Frit konfigurerbare informationssignaler i høreapparater - Google Patents

Frit konfigurerbare informationssignaler i høreapparater Download PDF

Info

Publication number
DK1624721T3
DK1624721T3 DK05107011.8T DK05107011T DK1624721T3 DK 1624721 T3 DK1624721 T3 DK 1624721T3 DK 05107011 T DK05107011 T DK 05107011T DK 1624721 T3 DK1624721 T3 DK 1624721T3
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
hearing aid
hearing
signal
information signals
user
Prior art date
Application number
DK05107011.8T
Other languages
English (en)
Inventor
Eghart Fischer
Original Assignee
Sivantos Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sivantos Gmbh filed Critical Sivantos Gmbh
Application granted granted Critical
Publication of DK1624721T3 publication Critical patent/DK1624721T3/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04RLOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
    • H04R25/00Deaf-aid sets, i.e. electro-acoustic or electro-mechanical hearing aids; Electric tinnitus maskers providing an auditory perception
    • H04R25/30Monitoring or testing of hearing aids, e.g. functioning, settings, battery power
    • H04R25/305Self-monitoring or self-testing
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04RLOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
    • H04R2225/00Details of deaf aids covered by H04R25/00, not provided for in any of its subgroups
    • H04R2225/41Detection or adaptation of hearing aid parameters or programs to listening situation, e.g. pub, forest

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Otolaryngology (AREA)
  • Neurosurgery (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Measurement Of The Respiration, Hearing Ability, Form, And Blood Characteristics Of Living Organisms (AREA)
  • Audible And Visible Signals (AREA)
  • Circuit For Audible Band Transducer (AREA)
  • Stereophonic System (AREA)

Description

FRIT KONFIGURERBARE INFORMATIONSSIGNALER I HØREAPPARATER
Beskrivelse [0001] Opfindelsen angår et høreapparat med en indgangstransducer til modtagelse af et indgangssignal, en signalbehandlingsenhed og en udgangstransducer til at levere et udgangssignal, som brugeren kan opfatte som et akustisk signal, hvorved brugerens indstillinger og tilstande af høreapparatet kan vises ved hjælp af forskellige lagrede eller genererede udgangssignaler af høreapparatet. Endvidere angår opfindelsen en fremgangsmåde til drift af et sådant høreapparat.
[0002] Fra EP 0 557 847 B1 er et høreapparat der bæres på hovedet kendt, hvilket høreapparat omfatter en elektrisk signalvej mellem en mikrofon og en receiver, hvilken signalvej kan tilpasses til forskellige høresituationer/lydmiljøer ved hjælp af midler til elektronisk indstilling af forprogrammerbare overførselsparametre og et omskiftermiddel for høreapparatet, hvilket omskiftermiddel desuden har en signaludgangsenhedskontroller, som udsender mindst ét signal, der er karakteristisk for hver overførselsparameter til et bestemt høresitua-tion/lydmiljø, hvorved høreapparatbrugeren kan opfatte dette signal og kan informeres om den valgte indstilling uden at fjerne høreapparatet fra hovedet. Signalerne der udsendes af det kendte høreapparat, er successive toner eller talesignaler, der genereres eller opbevares i høreapparatet.
[0003] WO 01/30127 A2 angår et høreapparat, for hvilket der på kontrolsignaler fra en bruger kan udstedes akustisk opfattelige kvitteringssignaler. Derved er det muligt at tilordne et styresignal forskellige brugerdefinerede kvitteringssignaler.
[0004] Fra EP 1 420 611 A1 kendes et høreapparat, som afhængigt af høresitu-ationen, i hvilket det aktuelt befinder sig, automatisk vælger det høreprogram der er bedst egnet til situationen ud fra et antal høreprogrammer. Derudover kan man manuelt skifte fra et høreprogram til det næste ved hjælp af en trykknapkontakt, hvor rækkefølgen af høreprogrammerne automatisk bestemmes, så høreprogrammer der står længere fremme i rækken, er bedre egnet til den aktuelle høresituation.
[0005] Formålet med den foreliggende opfindelse er at muliggøre en mere fleksibel anvendelse af akustiske signaler til visning af indstillinger eller tilstande af et høreapparat.
[0006] Dette formål opnås ved hjælp af et høreapparat med træk ifølge krav 1. Endvidere opnås dette formål ved en fremgangsmåde til drift af et høreapparat med de fremgangsmådetrin, der er angivet i krav 7.
[0007] I et høreapparat registreres et indgangssignal ved hjælp af en indgangstransducer og omdannes til et elektrisk indgangssignal. Sædvanligvis fungerer mindst en mikrofon som indgangstransducer, der modtager et akustisk indgangssignal. Moderne høreapparater omfatter ofte et mikrofonsystem med et antal mikrofoner til at opnå en modtagelse, der er afhængig af indfaldsretningen af akustiske signaler, en retningskarakteristik. Indgangstransducerne kan imidlertid også indbefatte en telespole eller antenne til modtagelse af elektromagnetiske indgangssignaler. Indgangssignalerne der omdannes af indgangstransduceren til elektriske indgangssignaler, tilføres til en signalbehandlingsenhed til yderligere behandling og forstærkning. Den videre behandling og forstærkning udføres for at kompensere for det individuelle høretab af en høreapparatbærer som regel afhængigt af signalfrekvensen. Signalbehandlingsenheden udsender et elektrisk udgangssignal, der via en udgangstransducer tilføres til øret af høreapparatbæreren, således at denne opfatter udgangssignalet som et akustisk signal. Som udgangstransducere anvendes der normalt en receiver, som genererer et akustisk udgangssignal. Udgangstransducere til generering af mekaniske vibrationer som direkte exciterer visse dele af øret til at vibrere, såsom øreknoglerne, er imidlertid også kendt. Endvidere er udgangstransducere kendt, som direkte stimulerer nerveceller i øret.
[0008] Moderne høreapparater kan tilpasses til forskellige høremiljøer ved hjælp af forskellige indstillinger i form af variable parametre, der påvirker signalbehandlingen i høreapparatet. Sådanne høresituationer er for eksempel "stille omgivelser", "fjernsyn", "samtale i støj", "modtagelse via telespole", osv. Et parametersæt til tilpasning af signalbehandlingen til en specifik høresituation betegnes sædvanligvis et høreprogram. Høreprogrammer kan indstilles manuelt af brugeren i den respektive høresituation. Derudover har moderne høreapparater en klassificeringsenhed til automatisk detektering af den aktuelle høresituation og en tilhørende automatisk tilpasning af signalbehandlingen i høreapparatet til den respektive høresituation. For en bruger er det ofte interessant at vide, hvordan deres høreapparat er indstillet for at kontrollere de aktuelle indstillinger og om nødvendigt ændre disse indstillinger. For eksempel ønsker en høreapparatbruger at vide, om den aktuelle høresituation er korrekt anerkendt af klassificeringsenheden. Andre indstillinger omfatter for eksempel bestemte filtre eller algoritmer, der kan være tændt eller slukket. Ud over indstillingerne er visse tilstande af høreapparatet interessante for brugeren, som han ønsker at blive informeret om. Sådanne betingelser erf.eks. den aktuelle ladningstilstand for en anvendt spændingskilde. Andre eksempler på indstillinger, som brugeren ønsker at blive informeret om, er den aktuelle indstilling af en lydstyrke, indstillinger for at hæve eller sænke bestemte frekvensområder eller anvende bestemte lydgivere.
[0009] Ifølge opfindelsen kan der i et høreapparat indstilles en og samme indstilling, f.eks. høreprogram 1, eller en og samme tilstand, f.eks. fuldt opladet spændingskilde, for flere akustiske informationssignaler af forskellige kategorier til information af brugeren om denne indstilling eller denne tilstand. I princippet skal akustiske informationssignaler af forskellige kategorier forstås som betydningen af forskellige signaler, der afviger fra blot forskelle med hensyn til volumen eller mindre lydforskydninger som følge af forskellige signalbehandlinger i høreapparatet. Eksempler på akustiske informationssignaler fra forskellige kategorier er: tale, musik (melodier, melodiske lydsekvenser osv.), enkelttoner, ikke-melodiske tonefølger, støj, osv. De forskellige informationssignaler for en og samme indstilling eller en og samme tilstand er derfor fundamentalt forskellige, for eksempel angiver i så fald det aktuelt indstillede høreprogram et bestemt antal bip-toner og en anden vises ved tale. Som følge heraf kan høreapparatet ifølge opfindelsen tilpasses til en brugers ønsker og behov med hensyn til de anvendte informationssignaler. Informationssignalerne kan derefter vælges, således at forvekslinger mellem de forskellige indstillinger eller tilstande af de tilordnede informationssignaler i vid udstrækning er udelukket.
[0010] En udførelsesform for opfindelsen tilvejebringer et bibliotek af informationssignaler, således at brugeren frit kan tilordne signaler til individuelle indstillinger og tilstande fra biblioteket. Tilordningen kan bestemmes for eksempel ved at programmere høreapparatet.
[0011] En anden udførelsesform for opfindelsen tilvejebringer et hukommelsesområde i høreapparatet, hvori brugeren kan gemme sine egne informationssignaler og tilordne specifikke indstillinger eller tilstande. For eksempel kan brugeren optage og gemme et akustisk signal via en mikrofon til høreapparatet og tilordne det til en bestemt indstilling eller til en bestemt tilstand. Ud over de oplysninger, der er lagret i høreapparatet og som kan genkaldes efter behov, kan informationssignaler også syntetiseres i høreapparatet ved hjælp afen signalgenerator.
[0012] Ifølge opfindelsen kan en indstilling eller en tilstand af den relevante høreapparatindretning tilordnes et antal akustiske informationssignaler tilhørende forskellige kategorier. Fortrinsvis udsendes informationssignaler fra forskellige kategorier automatisk til visning af en og samme indstilling eller til visning af en og samme tilstand af høreapparatet som en funktion af den aktuelle høresitua-tion. F.eks. udsendes informationssignalerne i form af lyde, der ikke er forskellige fra sproget i høresituationen "tale". Omvendt, i situationen "musik", anvendes brugerens information i form af talesignaler. Generelt vælges informationssignalerne som en funktion af den aktuelle høresituation på en sådan måde, at de bedst kan opfattes af brugeren i den aktuelle høresituation. Som med den aktuelle høresituation forholder det sig med det aktuelt indstillede høringsprogram. Erf.eks. høreprogrammet "sprog" indstillet, informeres om informationssignalerne i form af fra sproget forskellige lyde. Derudover kan et høreapparat ifølge opfindelsen også indstilles således, at visse informationssignaler kun leveres i den detekterede høresituation eller det indstillede høreprogram for "stille omgivelser". Fra denne indstilling bør visse informationssignaler, såsom advarslen om en afladet spændingskilde, dog udelukkes.
[0013] Opfindelsen vil blive forklaret mere detaljeret under henvisning til en udførelsesform. Figuren viser et høreapparat 1 med en mikrofon 2 til modtagelse af et akustisk indgangssignal og omdannelse til et elektrisk indgangssignal. Sidstnævnte er tilført til en signalbehandlingsenhed 3 til yderligere behandling og frekvensafhængig forstærkning. Denne udsender igen et elektrisk udgangssignal, der omdannes ved hjælp af en receiver 4 til et akustisk signal og tilføres til øret af høreapparatbæreren. Høreapparatindretningen 1 omfatter endvidere en programhukommelse 5 til opbevaring af et antal parametersæt, såkaldte høreprogrammer, hvoraf den ene i hvert tilfælde aktiveres og aktuelt påvirker signalbehandlingen i signalbehandlingsenheden 3. Mellem forskellige aktive høreprogrammer kan man skifte manuelt ved at trykke på en trykknappen 6. Hertil kommer, at høreapparatindretningen 1 omfatter en klassificeringsenhed 7, som analyserer det elektriske indgangssignal og derved automatisk detekterer den aktuelle høresituation. Under normal drift af høreapparatet 1 bestemmes det aktive høreapparat fra programhukommelsen 5 derfor automatisk af klassificeringsenheden 7.
[0014] Høreapparatet 1 ifølge opfindelsen omfatter midler til udlæsning af akustiske informationssignaler, som informerer brugeren om aktuelle indstillinger, såsom det aktuelle høreprogram, aktuelt tændte eller slukkede filtre eller signalbehandlingsalgoritmer af signalbehandlingsenheden 3, og så videre. Derudover informeres brugeren også om bestemte tilstande af høreapparatet, såsom ladningstilstanden for spændingskilden 9. Midlet 8 til generering af et informationssignal består af en hukommelse 10 til opbevaring af informationssignaler, som er blevet transmitteret udefra til høreapparatet 1. Disse kan optages af mikrofonen 2, for eksempel. Derudover er der også tilvejebragt en elektrisk signalvej 11, via hvilken informationssignaler kan læses ind i hukommelsen 10 via en elektrisk forbindelse med et andet apparat (ikke vist). Endvidere omfatter midlet 8 til generering af et informationssignal også en signalgenerator 12, ved hjælp af hvilken informationssignaler kan genereres direkte i høreapparatet.
[0015] Ifølge opfindelsen kan høreapparatet 1 nu informeres om en og samme indstilling, f.eks. høreprogram 1 er aktiv, forskellige akustiske informationssignalerfor brugerens information vælges via denne indstilling. I eksemplet indgives således det akustiske talesignal "høreprogram 1" eller en enkelt bip-tone til brugerens information om det indstillede høreprogram 1. Tilordningen udføres i henhold til brugerens præferencer, for eksempel via den elektriske signalvej 11 ved programmeringen af høreapparatet 1. For at kunne tilbyde en bruger så omfattende et udvalg af informationssignaler som muligt, som derefter kan tilordnes forskellige indstillinger og tilstande, omfatter midlet 8 til generering af et informationssignal et informationssignalbibliotek 13, således at brugeren kan vælge imellem et antal forskellige forudbestemte informationssignaler. Også derved sker udvælgelsen ved at programmere høreapparatet, for eksempel via den elektriske signalvej 11.
[0016] I modsætning til i den viste udførelsesform kan informationssignalbiblioteket også være deponeret uden for høreapparatet, for eksempel på en computer, som kan forbindes med høreapparatet 1. Informationssignaler der er valgt af brugeren kan derefter også overføres fra computeren til hukommelsen 10 og opbevares der.
[0017] Ifølge udførelseseksemplet ifølge opfindelsen er det tilvejebragt, at indstillingerne eller tilstandene af høreapparatet 1 ikke hver er permanent forbundet med kun ét akustisk informationssignal, men at mindst en indstilling eller en tilstand er forbundet med et antal akustiske informationssignaler, der er lagret eller genereret i høreapparatet 1, hvor en indstilling eller tilstand er forbundet med et akustisk informationssignal tilhørende forskellige kategorier af akustiske informationssignaler. Afgivelsen af et akustisk informationssignal med hensyn til en bestemt indstilling eller en bestemt tilstand finder derefter sted som en funktion af de aktuelle indstillinger af signalbehandlingsenheden 3 og især afhængigt af det aktuelt aktive høreprogram. For eksempel udføres med fordel i et høreprogram fortale ingen talesignaler til information af brugeren. I stedet udvælges toner og klange, der let kan skelnes fra tale. Omvendt vælges der i et høreprogram til musik fortrinsvis talesignaler til at informere brugeren.
[0018] I høreapparatet 1 ifølge udførelseseksemplet er det yderligere tilvejebragt, at information om forholdsvis ubetydelige indstillinger eller betingelser, f.eks. information om det aktuelle høreapparat, leveres i princippet kun i et høreprogram for stille omgivelser. Kun information der er væsentlig for brugeren, f.eks. en advarsel om en afladet spændingskilde 9, udføres i alle høreprogrammer.
[0019] Opfindelsen giverden fordel, at en bruger kan tilordne forskellige informationssignaler til bestemte indstillinger og tilstande ifølge sin egen smag, som er særligt behagelige for ham, eller hvor informationen skjult bagved det let kan genkendes. Den situationsafhængige levering af meget forskellige informationssignaler til information om en og samme indstilling eller en og samme tilstand bidrager til, at brugeren genkender informationen i den respektive situation bedst muligt.

Claims (7)

1. Hørehjælpeapparat (1) der omfatter en indgangstransducer (2) til optagelse af et indgangssignal, en signalbehandlingsenhed (3) og en udgangstransducer (4) til levering af et udgangssignal, der kan opfattes af en bruger som et lydsignal, hvor indstillinger og høreapparatets tilstande (1) kan vises for brugeren ved hjælp af forskellige informationssignaler, der er lagret eller genereret i høreapparatet (1), kendetegnet ved, at en og samme indstilling eller en og samme tilstand kan til-ordnes et antal akustiske informationssignaler af forskellig kategori, hvilken kategori af det akustiske informationssignal til visning afen og samme indstilling eller til visning af en og samme tilstand af høreapparatet (1) kan vælges automatisk på baggrund af den aktuelle høresituation.
2. Høreapparatet (1) ifølge krav 1, hvilket høreapparat (1) omfatter et bibliotek (13) af akustiske informationssignaler, og hvor bestemte indstillinger eller tilstande frit kan tilordnes bestemte akustiske informationssignaler, der er lagret i biblioteket (13).
3. Høreapparatet (1) ifølge krav 1, hvilket høreapparatet (1) omfatter en hukommelse (10), hvori eksternt producerede akustiske signaler er lagret, som derefter frit kan tilordnes bestemte indstillinger eller tilstande af høreapparatet (1).
4. Høreapparatet (1) ifølge krav 1, hvilket høreapparat (1) omfatter en klassificeringsenhed (7) til automatisk detektion af den aktuelle høresituation, og parametre til styring af signalbehandlingen i høreapparatet (1) kan indstilles automatisk på grundlag af den erkendte høresituation.
5. Høreapparat (1) ifølge et af kravene 1 til 4, hvor høreapparatet (1) automatisk vælger et informationssignal, der er forskelligt fra et stemmesignal til det akustiske informationssignal, når en "tale"-høresituation detekteres, eller når høreapparatet (1) betjenes i et høreapparat til "tale".
6. Høreapparat (1) ifølge et af kravene 1 til 5, hvor bestemte informationssignaler kun leveres, når en "stille"-høresituation detekteres, eller når høreapparatet (1) drives i et høreprogram, der er bestemt til "stille".
7. Fremgangsmåde til drift af et høreapparat (1) med en indgangstransducer (2) til optagelse af et indgangssignal, en signalbehandlingsenhed (3) og en udgangstransducer (4) til levering af et udgangssignal, der kan opfattes af en bruger som et lydsignal, hvor indstillinger og tilstande af høreapparatet (1) er angivet til brugeren ved hjælp af forskellige informationssignaler, der er lagret eller genereret i høreapparatet (1), og hvor signalbehandling i høreapparatet er indrettet til forskellige høresituationer, hvilken fremgangsmåde omfatter følgende trin: - at tilordne et antal akustiske informationssignaler af forskellig kategori til en og samme indstilling eller en og samme tilstand af høreapparatet (1), - at automatisk vælge kategorien afhængigt af høresituationen og levering af et akustisk informationssignal for at informere brugeren om indstillingen eller om tilstanden.
DK05107011.8T 2004-08-02 2005-07-29 Frit konfigurerbare informationssignaler i høreapparater DK1624721T3 (da)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102004037376A DE102004037376B3 (de) 2004-08-02 2004-08-02 Frei konfigurierbare Informationssignale bei Hörhilfegeräten

Publications (1)

Publication Number Publication Date
DK1624721T3 true DK1624721T3 (da) 2019-01-14

Family

ID=35427614

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK05107011.8T DK1624721T3 (da) 2004-08-02 2005-07-29 Frit konfigurerbare informationssignaler i høreapparater

Country Status (4)

Country Link
US (1) US7657047B2 (da)
EP (1) EP1624721B1 (da)
DE (1) DE102004037376B3 (da)
DK (1) DK1624721T3 (da)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2626072C (en) * 2005-10-18 2015-06-23 Widex A/S Equipment for programming a hearing aid and a hearing aid
EP1841284A1 (en) * 2006-03-29 2007-10-03 Phonak AG Hearing instrument for storing encoded audio data, method of operating and manufacturing thereof
US8249284B2 (en) * 2006-05-16 2012-08-21 Phonak Ag Hearing system and method for deriving information on an acoustic scene
DE102006046315B4 (de) 2006-09-29 2010-09-02 Siemens Audiologische Technik Gmbh Verfahren zur Bedienkontrolle zum Überprüfen einer Einstellung einer tragbaren Hörvorrichtung und entsprechende Hörvorrichtung
US8612011B2 (en) * 2008-01-22 2013-12-17 Cochlear Limited Recipient-controlled fitting of a hearing prosthesis
WO2009127014A1 (en) * 2008-04-17 2009-10-22 Cochlear Limited Sound processor for a medical implant
JP2012517167A (ja) * 2009-02-20 2012-07-26 ヴェーデクス・アクティーセルスカプ 補聴器用サウンド・メッセージ記録システム
FR3094859B1 (fr) * 2019-04-05 2021-10-29 Orange Système d’aide auditive

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2640012A1 (de) 1976-09-04 1978-03-16 Ruhrkohle Ag Verfahren und geraet zur ortung von kurzschluessen in mit mehreren adern und einer oder mehreren abschirmungen versehenen leitungen, insbesondere des berg- und tunnelbaus
SE428167B (sv) * 1981-04-16 1983-06-06 Mangold Stephan Programmerbar signalbehandlingsanordning, huvudsakligen avsedd for personer med nedsatt horsel
DE3205686A1 (de) * 1982-02-17 1983-08-25 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Hoergeraet
DE3207412A1 (de) 1982-03-02 1983-09-08 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Hoergeraet mit einer batteriegespeisten verstaerkerschaltung und mit mitteln zur lautstaerkeeinstellung
US4777474A (en) * 1987-03-26 1988-10-11 Clayton Jack A Alarm system for the hearing impaired
US6320969B1 (en) * 1989-09-29 2001-11-20 Etymotic Research, Inc. Hearing aid with audible alarm
DE4104359A1 (de) 1991-02-13 1992-08-20 Implex Gmbh Ladesystem fuer implantierbare hoerhilfen und tinnitus-maskierer
DE4217629A1 (de) 1992-05-27 1993-12-02 Siemens Audiologische Technik Am Kopf tragbares Hörgerät
DE4206084C1 (en) 1992-02-27 1992-12-03 Siemens Ag, 8000 Muenchen, De Hearing aid with acoustic indication of selected setting - has tone generator providing signals indicative of electronically set parameter, adjusted by manual switch
DE59301227D1 (de) * 1992-02-27 1996-02-08 Siemens Audiologische Technik Am Kopf tragbares Hörgerät
DE19849020A1 (de) 1998-10-23 2000-04-27 Abb Research Ltd Vorrichtung und Verfahren zum Orten von Störstellen in elektrischen Verteilnetzen
FR2809577B1 (fr) * 2000-05-25 2002-10-18 Mitsubishi Electric Inf Tech Methode de transmission de donnees combattant la degradation de la qualite de service
DE10047548A1 (de) 2000-09-22 2002-04-11 Hagenuk Kmt Kabelmestechnik Gm Verfahren und Vorrichtung zum Ermitteln der Qualität eines Kabels
AU2001224979A1 (en) * 2001-01-23 2001-05-08 Phonak Ag Communication method and a hearing aid system
DE10162802B4 (de) 2001-12-19 2005-12-22 Tutech Innovation Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur Ermittlung von Inhomogenitäten des Schirmverhaltens geschirmter elektrischer Leiter
DE10234537B4 (de) 2002-07-30 2005-05-19 Hagenuk KMT Kabelmeßtechnik GmbH Verfahren und Vorrichtung zum Orten von Kabelmuffen und Kabelfehlern bei verlegten Kabeln
US7106870B2 (en) * 2003-11-20 2006-09-12 Phanak Ag Method for adjusting a hearing device to a momentary acoustic surround situation and a hearing device system

Also Published As

Publication number Publication date
DE102004037376B3 (de) 2005-12-29
US20060023905A1 (en) 2006-02-02
EP1624721B1 (de) 2018-09-19
US7657047B2 (en) 2010-02-02
EP1624721A3 (de) 2008-01-16
EP1624721A2 (de) 2006-02-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK1624721T3 (da) Frit konfigurerbare informationssignaler i høreapparater
AU2006202798B2 (en) Hearing aid and an appropriate method for its adjustment
US7167571B2 (en) Automatic audio adjustment system based upon a user's auditory profile
EP2381700B1 (en) Signal dereverberation using environment information
JP2511575B2 (ja) プログラム可能な遠隔制御補聴器系
US8213627B2 (en) Method and apparatus for monitoring a hearing aid
EP2098097B1 (en) Hearing instrument with user interface
AU2010212304B2 (en) Method for fine-tuning a hearing aid and hearing aid
US20130188796A1 (en) Method of improving a long term feedback path estimate in a listening device
US20200107139A1 (en) Method for processing microphone signals in a hearing system and hearing system
US7916881B2 (en) Hearing device and method for determination of a room acoustic
EP1617705A2 (en) In-situ-fitted hearing device
CN108696813A (zh) 用于运行听力设备的方法和听力设备
CN105744455A (zh) 用于在外部拾取的麦克风信号上叠加空间听觉提示的方法
JP2007282820A (ja) 聴覚機能訓練方法および装置
US8811622B2 (en) Dual setting method for a hearing system
KR20060129085A (ko) 데이터 송신 간섭 차단 기능을 갖는 보청 장치
US8213640B2 (en) Hearing device for musicians
US20110142271A1 (en) Method for frequency transposition in a hearing aid and hearing aid
ES2812799T3 (es) Método y dispositivo para configurar un sistema auditivo específico para un usuario
AU2010347009A1 (en) Method for training speech recognition, and training device
US8842862B2 (en) Hearing aid device with user-controlled automatic adjusting means
US11463818B2 (en) Hearing system having at least one hearing instrument worn in or on the ear of the user and method for operating such a hearing system
JPH04354300A (ja) 補聴器
JPH05153700A (ja) 左右スピーカ音バランス調整装置