DK147783B - Arrangement til tilpasning af et hoereapparat ved hjaelp af en raekke akustiske testsignaler - Google Patents
Arrangement til tilpasning af et hoereapparat ved hjaelp af en raekke akustiske testsignaler Download PDFInfo
- Publication number
- DK147783B DK147783B DK418979AA DK418979A DK147783B DK 147783 B DK147783 B DK 147783B DK 418979A A DK418979A A DK 418979AA DK 418979 A DK418979 A DK 418979A DK 147783 B DK147783 B DK 147783B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- level
- signal
- signals
- test signals
- circuit
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04R—LOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
- H04R25/00—Deaf-aid sets, i.e. electro-acoustic or electro-mechanical hearing aids; Electric tinnitus maskers providing an auditory perception
- H04R25/70—Adaptation of deaf aid to hearing loss, e.g. initial electronic fitting
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61B—DIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
- A61B5/00—Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
- A61B5/12—Audiometering
- A61B5/121—Audiometering evaluating hearing capacity
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04R—LOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
- H04R25/00—Deaf-aid sets, i.e. electro-acoustic or electro-mechanical hearing aids; Electric tinnitus maskers providing an auditory perception
- H04R25/50—Customised settings for obtaining desired overall acoustical characteristics
- H04R25/502—Customised settings for obtaining desired overall acoustical characteristics using analog signal processing
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Audiology, Speech & Language Pathology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Otolaryngology (AREA)
- Acoustics & Sound (AREA)
- Pathology (AREA)
- Medical Informatics (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Biophysics (AREA)
- Neurosurgery (AREA)
- Biomedical Technology (AREA)
- Heart & Thoracic Surgery (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Molecular Biology (AREA)
- Surgery (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- Public Health (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Measurement Of The Respiration, Hearing Ability, Form, And Blood Characteristics Of Living Organisms (AREA)
- Circuit For Audible Band Transducer (AREA)
- Prostheses (AREA)
Description
147783
Opfindelsen angår et arrangement til tilpasning af et høreapparat ved hjælp af en række akustiske testsignaler med variabel frekvens og lydniveau. Et sådant arrangement kendes eksempelvis fra DE B2 nr. 2.556.996 5 og DK-fremlæggelsesskrift nr. 138.149.
I praksis foretages den individuelle tilpasning af et høreapparats transmissionskarakteristik til brugerens hørelse empirisk af specialister i audiometri. Tilpasningen afhænger af specialistens dygtighed og erfaring, 10 den tager tid og kan dog ofte give uheldige resultater.
Derfor har man udviklet en metode ("Basic Principles of Otometry", Victoreen, J; Springfield, 111.; 1973), som siges at give reproducerbare resultater. Brugeren præsenteres for en række eksponentielt aftagende, sinus-15 formede akustiske testsignaler, hvis amplitude i hver periode reduceres med ca. 10%. Frekvensen såvel som niveauet af disse signaler kan varieres. Ved forskellige frekvenser varieres lydniveauet, og patienten sig.er, på hvilket niveau et testsignal er mest behageligt for ham.
20 Værdien markeres på et diagram, og proceduren gentages med andre frekvenser. Den resulterende kurve, der repræsenterer det lydniveau, som patienten finder behageligt, sammenlignes med det lydniveauområde, som personer med normal hørelse har fundet behageligt. Dette område ligger 25 på ca. 72 dB. Høreapparatets forstærkning ændres derefter således, at det lydniveau, som patienten anser for at være behageligt, i hvert fald nogenlunde svarer til re-ferenceniveauet.
Man har imidlertid fundet ud af, at heller ikke 30 denne metode giver reproducerbare resultater. Dette beror formentlig på det forhold, at baggrundsstøjniveauet 147783 2 i undersøgelseslokalet varierer. Tilsyneladende er der også fysiologiske og psykologiske faktorer, idet der opnås visse værdier, når en patient på forhånd får besked om, at han skal angive det taleniveau, der behager ham 5 mest, og andre værdier, når patienten ikke får det at vide på forhånd. Patienten opfatter testsignalerne som "clicks", der overhovedet ikke ligner talesignaler. Testsignaler af højere frekvens har kun meget kort varighed.
For eksempel nedsættes amplituden af et 4 kHz-testsignal 10 med 40 dB inden for 11 msek. Inden for dette korte tidsrum er reaktionstiden hos patientens tympan endnu ikke udløbet. Ved høreapparater med automatisk styrkeregulering kan denne regulering ikke reagere korrekt inden for varigheden af dette testsignal.
15 Opfindelsen tager sigte på et arrangement til individuel til pasning af et høreapparats overføringskarakteristik til brugeren af apparatet under opnåelse af reproducerbare og anvendelige resultater.
Med henblik herpå er et arrangement ifølge opfindelsen 20 ejendommeligt ved en kreds til frembringelse af et bredbåndet referencesignal med forudbestemt, konstant niveau, en kreds til frembringelse af en række smalbåndede testsignaler af en varighed på mindst 70 msek og i intervaller på mindst 150 msek, idet disse testsignalers centrale frekvens og 25 niveau er variable, samt en transducer til omdannelse af det bredbåndedé referencesignal og det smalbåndede testsignal til akustiske signaler.
Med et sådant arrangement opnås det tilsigtede resultat ved,at brugeren først præsenteres for det bredbåndede referencesignal med 30 forudbestemt konstant niveau,hvorpå høreapparatets forstærkning justeres således,at brugeren lige netop opfatter referencesignalet, hvorefter brugeren præsenteres for en række smalbåndede testsignaler af en varighed på mindst 70 msek og med et interval på mindst 150 msek,og disse signalers centrale frekvens og niveau varieres således, 35 at det for patienten behagelige lydniveau af disse signaler scm funktion af frekvensen bestemmes overfor et konstant niveau for referencesignalet.
Opfindelsen forklares nærmere i det følgende under 147783 3 henvisning til den skematiske tegning, hvor fig. 1 viser et blokdiagram over et arrangement ifølge opfindelsen, fig. 2a og 2b variationen af lydniveauet i henholds-5 vis referencesignalet og testsignalerne som funktion af tiden, og fig. 3 et diagram, der angiver referenceniveauet og de lydniveauer, som flere tunghøre personer opfatter som behagelige lydniveauer.
1 o 1 I arrangementet i fig. 1 betegnes ved 1 en kilde for et båndbegrænset hvidstøjsignal fra ca. 100 Hz til ca. 10 kHz, dvs. et signal, hvor middelværdien af energien over tilstrækkelig lan9 tid indenfor et snævert frekvensområde i dette frekvensbånd er uafhængig af den fre-^ kvensmæssige beliggenhed inden for frekvensbåndet. Udgangssignalet fra signalkilden 1 tilføres en overlejringskreds 2 samt indgangen til et variabelt båndpas-filter 3. Dette båndpasfilter udfiltrerer fra udgangssignalet fra referencekilden 1 de signalkomposanter, 20 der er beliggende indenfor et relativt snævert frekvensbånd, der i det væsentlige svarer til en tredjedel oktav.
Den centrale frekvens i båndpasfilteret 3 er variabel - på i og for sig kendt måde - ved hjælp af et justørings-element 4, som kan reguleres af audiometerspecialisten.
2 5
Udgangssignalet fra båndpasfilteret 3 føres til indgangen til en forstærker 5, hvis forstærkning kan justeres ved hjælp af et justeringselement 6, og hvis udgangssignal føres til den anden indgang til overlejringskredsen 2 gennem en omskifterkreds 8. Denne om-*30 skifterkreds 8 er i stand til valgfrit at spærre for udgangssignalet fra forstærkeren 5, således at det kun er det signal, der direkte ankommer fra referencekilden 1, der optræder over indgangen til overlejringskredsen 2, eller forstærkerens udgangssignal, der uden koblestøj 35 ("clicks") periodisk kobles til og fra - eventuelt over statistisk fordelte intervaller. Denne kobling til og fra uden "clicks" betyder, at indgangssignalniveauet ved indkobling når en stationær værdi indenfor et givet tidsrum (lidt over 10 msek),oq at indqanqssiqnalniveauet ved frakob- 147783 4 ling eller afbrydelse når nulværdien eller en ubetydelig værdi indenfor tilnærmelsesvis det samme tidsrum. En pludselig eller stejl til- og frakobling ville forårsage stejle transienter, hvorfor der ud over frekvenskomposan-5 terne i smalbåndsignalet ville forekomme yderligere fre-kvenskomposanter over den anden indgang til overlejringskredsen 2.
Omskifterkredsen 8 kan for eksempel bestå af en multiplikatorkreds 9, hvis ene indgang får tilført udgangssignalet fra forstærkeren 5, og hvis anden indgang får tilført et signal, der ankommer fra et skifteelement 10. Skifteelementet 10 kan valgfrit afgive en jævnspænding, der fortrinsvis har værdien nul, og som ganget med udgangssignalet fra forstærkeren 5 også giver værdien nul, eller en jævnspænding 11. Jævnspændingen 11 varierer periodisk mellem et første spændingsniveau, hvor indgangssignalet til multiplikatorkredsen 9 overføres fuldstændigt, og et andet niveau, hvor indgangssig-2o nalet spærres, idet der er kontinuerlige overgange mellem disse to niveauer.
I princippet kan rækkefølgen af bestanddelene 3, 5 og 8 ændres vilkårligt. Det kan for eksempel være hensigtsmæssigt at placere forstærkeren 5 med variabel ^ forstærkning efter omskifterkredsen 8, således at multiplikatorkredsen 9 kun behøver at behandle signaler med et forudbestemt niveau. Om nødvendigt kan smalbåndtestsignalet også tilvejebringes ved hjælp af en digitalgenerator.
De bredbåndsignaler, der hidrører fra signalkilden 30 1, og rækken af de fra omskifterkredsen 8 hidrørende smalbånd-, men ikke rent sinusformede testsignaler overlejres på hinanden i overlejringskredsen 2 og tilføres en højttaler 12, hvori de elektriske signaler omdannes til akustiske signaler, hvilken højttaler er placeret i det samme rum som patienten, hvis høreapparat skal tilpasses. Om ønsket kan der anvendes en separat højttaler for smalbåndsstøjen. I så fald kan overlejringskredsen 2 afskaffes.
5 147783
Fig. 2a viser variationen af signalniveauet fra kilden 1 som funktion af tiden. Det ses, at signalniveauet forbliver konstant under hele undersøgelsen. Ved begyndelsen af undersøgelsen præsenteres patienten kun for det 5 bredbåndsignal, der ankommer fra signalkilden 1. Omskifterkredsen 8 er i den tilstand, hvor smalbåndsignalet er undertrykt. Høreapparatets forstærkning justeres således, at brugeren lige netop kan høre det akustiske signal, der tilvejebringes, og som herefter betegnes referencesigna-10 let. Lydsignalet på det sted, hvor patienten befinder sig, dvs. på det sted, hvor høreapparatet også befinder sig, bør have en konstant værdi, der ligger mellem 40 og 50 dB i forhold til et lydtrykniveau på 20^u Pa. Hvis denne værdi er væsentligt mindre end 40 dB, kan undersø-15 gelsen blive uhensigtsmæssigt påvirket af den omgivende støj. Hvis værdien er væsentligt større end 50 dB, kan der forekomme psykologiske bivirkninger, såsom f.eks. nedsat koncentration, og det anvendelige dynamiske område for behagelig hørelse begrænses (grænse for ubehag).
20 Derefter skiftes omskifterkredsen 8 over, således at smalbåndsignalet med interval nu kan høres. Variationen af disse signalers niveau som funktion af tiden er vist i fig. 2b. Denne figur viser, at smalbåndsignalet er hørbart med forudbestemt niveau inden for tidsrummet 25 og undertrykt inden for tidsrummet T2, idet overgangen fra den ene tilstand til den anden er glat. Det tidsrum T^, hvori smalbåndsignalerne kan høres, bør have en varighed mellem 40 msek og 500 msek, fortrinsvis lOOmsek.
Hvis er kortere end 70 msek, er der risiko for, at øret ikke når at tilpasse sig til smalbåndsignalet, som i det følgende kaldes testsignal. Hvis testsignalet varer væsentligt mere end 500 msek, kan den i øret forekommende træthed invalidere testen. Intervallerne mellem to testsignaler bør være længere end varigheden af testsig-55 nalerne, og de bør være mellem ca. 150 msek og ca. 500 msek.
6 147783
Ved en given frekvens, dvs. i en given position for justeringselementet 4, jf. fig. 1, ændres styrken ved hjælp af justeringselementet 6, og patienten angiver, hvilken niveau han anser for behageligt. Dette niveau 5 bestemmes som den aritmetiske middelværdi af det niveau, hvor testsignalet af patienten opfattes som for kraftigt, og det niveau, der af patienten opfattes som for lavt.
Da referencesignalet forbliver hørbart under metodens andet trin, opnås der en veldefineret baggrundsstøj, der 10 fører til reproducerbare resultater. Testsignalerne og intervallerne mellem testsignalerne har talelignende natur, således at metoden giver en tilpasning, der også under normale anvendelsesforhold sikrer, at brugeren opfatter talesignaler på optimal måde.
15 Derefter bestemmes det behagelige lydniveau ved for skellige frekvenser. Den person, der foretager undersøgelsen, kan notere de opnåede resultater på et diagram, jf. fig. 3, idet lydniveauet i dB angives på ordinataksen, medens frekvensen i kHz angives på abscisseaksen 20 (quasi-logaritmisk). Det lydstyrkeområde, der for personer med normal hørelse anses for at være behageligt, er trykt på forhånd på diagrammet. Dette område kan bestemmes ved,at et antal personer yngre end 25 år og med normal hørelse (dette afgøres på forhånd ved audiotest) an-25 giver de optimale lydniveauer ved forskellige frekvenser over det samme referencesignalniveau, som tunghøre angiver under den efterfølgende test. Det viser sig, at det optimale taleniveau for personer med normal hørelse ved et referencesignalniveau på f.eks. 50 dB ligger på ca.
30 80 dB med en spredning på - 5 dB. Dette gælder for fre kvenser på i hvert fald op til 5 kHz. Når referencesig-nalniveauet er lavere, f.eks. 40 dB, er det lydniveau-område 15, som personer med normal hørelse opfatter som behageligt, også placeret på lavere lydniveauer.
35 Når den person, der foretager undersøgelsen, har markeret på diagrammet i fig. 3 de værdier, som patienten anser for behagelige, opnår man en kurve, der er karakteristisk for kvaliteten af tilpasningen af høre- 7 147783 apparatets overføringskarakteristik til brugerens høre- fejl. I princippet kan der være tre tilfælde: 1) Karakteristikken ligger inden for lydniveauområdet 15. I så fald er høreapparatets tilpasning allerede 5 optimal.
2) Karakteristikken ligger under lydniveauområdet 15 for en person med normal hørelse, dvs. ved højere lydniveauer, f.eks. kurven 16 i fig. 3. Derfor vil brugeren af høreapparatet opfatte niveauerne som be- 10 hagelige niveauer, der er væsentligt højere end de værdier, man får hos en person med normal hørelse.
I så fald skal den person, der foretager undersøgelsen, forøge høreapparatets forstærkning omtrent med forskellen mellem middelværdien af området 15 og 15 karakteristikken 16. Hvis denne forskel desuden er stærkt frekvensafhængig, som tilfældet er ved kurven 16 i fig. 3, hvor lydniveauet ved frekvenser under 1 kHz af patienten opfattes som behageligt, svarende til lydniveauområdet 15 for personer 20 med normal hørelse, hvorimod der ved højere frekven ser er en større forskel, vil en frekvensafhængig korrektion med en passende ændring af filterindstillingen være nødvendig. I tilfælde af kurven 16 må man enten dæmpe de lave frekvenser eller betone de 25 høje frekvenser for at forskyde kurven 16 ned til området 15 efter en passende ændring af forstærkningen.
3) Karakteristikken ligger over det område, der af personer med normal hørelse opfattes som behageligt, 30 dvs. ved lavere lydniveauer, f.eks. karakteristikken 17 i fig. 3. Dette betyder, at patienten har brug for et høreapparat med styrkeregulering, fordi et lydniveau, der af en person med normal hørelse opfattes som behageligt, af patienten opfattes som 35 værende for lavt. Styrkereguleringen sikrer, at hø reapparatets akustiske forstærkning er nedsat for signaler af højere niveau i forhold til forstærkningen for signaler ved lavere niveau.
Claims (2)
1. Arrangement til tilpasning af et høreapparat 3 ved hjælp af en række akustiske testsignaler med varia 4 bel frekvens og lydniveau, kendetegnet ved 5 en kreds til frembringelse af et bredbåndet reference- 6 signal med forudbestemt, konstant niveau, en kreds til 7 frembringelse af en række smalbåndede testsignaler af en varighed på mindst 70 msek og i intervaller på mindst 9 150 msek, idet disse testsignalers centrale frekvens og 10 niveau er variable, samt en transducer til omdannelse 11 af det bredbåndede referencesignal og det smalbåndede 12 testsignal til akustiske signaler. 13
2. Arrangement ifølge krav 1, kendeteg 14 net ved, at kredsen til frembringelse af det bred 15 båndede referencesignal omfatter en signalkilde (1) for 16 elektriske bredbåndede signaler med konstant niveau, at kredsen til frembringelse af en række smalbåndede test-
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE2843923A DE2843923C2 (de) | 1978-10-09 | 1978-10-09 | Verfahren und Anordnung zum Anpassen eines Hörgerätes |
DE2843923 | 1978-10-09 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK418979A DK418979A (da) | 1980-04-10 |
DK147783B true DK147783B (da) | 1984-12-10 |
DK147783C DK147783C (da) | 1985-06-03 |
Family
ID=6051736
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK418979A DK147783C (da) | 1978-10-09 | 1979-10-05 | Arrangement til tilpasning af et hoereapparat ved hjaelp af en raekke akustiske testsignaler |
Country Status (15)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4276781A (da) |
JP (1) | JPS5552699A (da) |
AT (1) | AT364398B (da) |
AU (1) | AU525353B2 (da) |
BE (1) | BE879260A (da) |
CA (1) | CA1141854A (da) |
CH (1) | CH643727A5 (da) |
DE (1) | DE2843923C2 (da) |
DK (1) | DK147783C (da) |
ES (1) | ES484762A1 (da) |
FR (1) | FR2438463A1 (da) |
GB (1) | GB2033641B (da) |
IT (1) | IT1124579B (da) |
NL (1) | NL7907394A (da) |
NZ (1) | NZ191771A (da) |
Families Citing this family (15)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2951856A1 (de) * | 1979-12-21 | 1981-07-02 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Elektroakustisches messgeraet |
DE3205685A1 (de) * | 1982-02-17 | 1983-08-25 | Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart | Hoergeraet |
US4622440A (en) * | 1984-04-11 | 1986-11-11 | In Tech Systems Corp. | Differential hearing aid with programmable frequency response |
US4941179A (en) * | 1988-04-27 | 1990-07-10 | Gn Davavox A/S | Method for the regulation of a hearing aid, a hearing aid and the use thereof |
US5239872A (en) * | 1989-06-23 | 1993-08-31 | Meyer Bisch Christian | Apparatus for the purpose of measuring the sensitivity of a subject to the perception of a vibration |
FR2648698B1 (fr) * | 1989-06-23 | 1994-11-18 | Inst Nal Rech Secu Preven | Appareil destine a la mesure de la sensibilite d'un sujet a la perception d'une vibration |
ATE150609T1 (de) * | 1991-10-03 | 1997-04-15 | Ascom Audiosys Ag | Verfahren zur verstärkung von akustischen signalen für hörbehinderte, sowie vorrichtung zur durchführung des verfahrens |
DE4427044A1 (de) * | 1994-07-29 | 1996-02-01 | Geers Hoergeraete | Verfahren zur Optimierung der Anpassung von Hörgeräten |
EP0661905B1 (de) * | 1995-03-13 | 2002-12-11 | Phonak Ag | Verfahren zur Anpassung eines Hörgerätes, Vorrichtung hierzu und Hörgerät |
US6327366B1 (en) | 1996-05-01 | 2001-12-04 | Phonak Ag | Method for the adjustment of a hearing device, apparatus to do it and a hearing device |
US5878647A (en) | 1997-08-11 | 1999-03-09 | Husco International Inc. | Pilot solenoid control valve and hydraulic control system using same |
US8337914B2 (en) * | 2002-02-27 | 2012-12-25 | Access Business Group International Llc | Dietary food supplement containing natural cyclooxygenase inhibitors and methods for inhibiting pain and inflammation |
WO2011014906A1 (en) * | 2009-08-02 | 2011-02-10 | Peter Blamey | Fitting of sound processors using improved sounds |
JP5579352B1 (ja) * | 2012-09-27 | 2014-08-27 | パナソニック株式会社 | 不快音圧評価システム、不快音圧評価装置、不快音圧調整装置、不快音圧評価方法およびそのコンピュータプログラム |
DE102017103808B3 (de) * | 2017-02-23 | 2018-05-30 | Hörwelt Duisburg GmbH | Verfahren zur patientenspezifischen Konfiguration eines Hörgerätes und Verfahren zum Erzeugen von Testsignalen dafür |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2116971A1 (de) * | 1971-04-07 | 1972-10-19 | Krupp Gmbh | Verfahren zum Bilden von Rauschsignalen und Vorrichtungen zum Ausüben des Verfahrens |
US3784745A (en) * | 1971-04-12 | 1974-01-08 | Shalako Resource Systems | Method and apparatus for providing electronic sound clarification for aurally handicapped persons |
CH550577A (de) * | 1972-02-25 | 1974-06-28 | Shalako Int | Verfahren zur messung von gehoerschaeden an einem patienten. |
US3784750A (en) * | 1972-02-25 | 1974-01-08 | Shalako Resource Systems | Apparatus and prosthetic device for providing electronic correction of auditory deficiencies for aurally handicapped persons |
DE2417146A1 (de) * | 1973-04-12 | 1974-10-17 | Shalako Int | Geraet fuer kompensatorische verstaerkung fuer gehoergeschaedigte personen und verfahren zu dessen anpassung an patienten |
FR2292375A1 (fr) * | 1974-11-21 | 1976-06-18 | Inst Nat Sante Rech Med | Generateur d'impulsions de frequences audibles |
DE2719796B2 (de) * | 1977-05-03 | 1979-03-08 | Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen | Audiometer |
-
1978
- 1978-10-09 DE DE2843923A patent/DE2843923C2/de not_active Expired
-
1979
- 1979-09-24 US US06/078,545 patent/US4276781A/en not_active Expired - Lifetime
- 1979-09-27 FR FR7924101A patent/FR2438463A1/fr active Granted
- 1979-10-04 CA CA000337009A patent/CA1141854A/en not_active Expired
- 1979-10-05 GB GB7934690A patent/GB2033641B/en not_active Expired
- 1979-10-05 NL NL7907394A patent/NL7907394A/nl not_active Application Discontinuation
- 1979-10-05 CH CH899379A patent/CH643727A5/de not_active IP Right Cessation
- 1979-10-05 DK DK418979A patent/DK147783C/da active
- 1979-10-05 AU AU51509/79A patent/AU525353B2/en not_active Ceased
- 1979-10-05 IT IT26304/79A patent/IT1124579B/it active
- 1979-10-05 ES ES484762A patent/ES484762A1/es not_active Expired
- 1979-10-08 NZ NZ191771A patent/NZ191771A/xx unknown
- 1979-10-08 AT AT0654779A patent/AT364398B/de not_active IP Right Cessation
- 1979-10-08 BE BE0/197521A patent/BE879260A/fr unknown
- 1979-10-09 JP JP12955479A patent/JPS5552699A/ja active Granted
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CA1141854A (en) | 1983-02-22 |
GB2033641A (en) | 1980-05-21 |
ES484762A1 (es) | 1980-06-16 |
GB2033641B (en) | 1982-12-08 |
FR2438463A1 (fr) | 1980-05-09 |
AT364398B (de) | 1981-10-12 |
BE879260A (fr) | 1980-04-08 |
NZ191771A (en) | 1983-04-12 |
DE2843923A1 (de) | 1980-04-24 |
IT1124579B (it) | 1986-05-07 |
DE2843923C2 (de) | 1985-09-12 |
IT7926304A0 (it) | 1979-10-05 |
DK418979A (da) | 1980-04-10 |
NL7907394A (nl) | 1980-04-11 |
DK147783C (da) | 1985-06-03 |
ATA654779A (de) | 1981-03-15 |
JPS5552699A (en) | 1980-04-17 |
US4276781A (en) | 1981-07-07 |
FR2438463B1 (da) | 1985-02-15 |
CH643727A5 (de) | 1984-06-29 |
AU525353B2 (en) | 1982-11-04 |
AU5150979A (en) | 1980-04-17 |
JPS6364960B2 (da) | 1988-12-14 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
Moore et al. | Masking patterns for sinusoidal and narrow-band noise maskers | |
Plomp | The negative effect of amplitude compression in multichannel hearing aids in the light of the modulation‐transfer function | |
US7564979B2 (en) | Listener specific audio reproduction system | |
EP2177054B1 (en) | Method for adjusting a hearing device with frequency transposition and corresponding arrangement | |
DK147783B (da) | Arrangement til tilpasning af et hoereapparat ved hjaelp af en raekke akustiske testsignaler | |
DK2485644T3 (da) | Tinnitusbehandlingssystem og fremgangsmåde | |
van Buuren et al. | Compression and expansion of the temporal envelope: Evaluation of speech intelligibility and sound quality | |
KR100647310B1 (ko) | 인간의 청각특성에 따른 주파수 특성을 갖는 신호 출력 방법 및 이를 이용한 이명 치료 장치 | |
US3784750A (en) | Apparatus and prosthetic device for providing electronic correction of auditory deficiencies for aurally handicapped persons | |
Moore et al. | Improvements in speech intelligibility in quiet and in noise produced by two-channel compression hearing aids | |
EP3255901A1 (en) | System for self-managed sound enhancement | |
US8917892B2 (en) | Automated real speech hearing instrument adjustment system | |
JP3142876B2 (ja) | 聴診器 | |
Fabry et al. | Masked and filtered simulation of hearing loss: effects on consonant recognition | |
HU214430B (hu) | Horkolásgátló készülék alvó személyek számára | |
US3784745A (en) | Method and apparatus for providing electronic sound clarification for aurally handicapped persons | |
CN118338220A (zh) | 减轻耳鸣的助听器音频输出方法、音频输出设备及计算机可读存储介质 | |
DK2567552T3 (da) | Metode til betjening af et høreapperat samt høreapperat | |
Neuman et al. | Preferred listening levels for linear and slow-acting compression hearing aids | |
JPS5963899A (ja) | 補聴器適合装置 | |
Tonning | Evaluation of hearing aid fitting based on the patients' experiences from everyday listening conditions | |
Moore | Research data supporting" Effects of Sound-Induced Hearing Loss and Hearing Aids on the Perception of Music" | |
Nielsen et al. | Hearing threshold and equal loudness level contours of 1/3-octave noise bands in a diffuse sound field | |
Holube et al. | Application of psychoacoustics in hearing aid development | |
Neuman et al. | Selection procedures for digital hearing aids |