DK146949B - Vindue eller lignende lukke med en floej, der valgfrit kan svinges om en vandret akse eller drejes om en lodret akse - Google Patents

Vindue eller lignende lukke med en floej, der valgfrit kan svinges om en vandret akse eller drejes om en lodret akse Download PDF

Info

Publication number
DK146949B
DK146949B DK126870A DK126870A DK146949B DK 146949 B DK146949 B DK 146949B DK 126870 A DK126870 A DK 126870A DK 126870 A DK126870 A DK 126870A DK 146949 B DK146949 B DK 146949B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
wing
window
arm
locking
frame
Prior art date
Application number
DK126870A
Other languages
English (en)
Other versions
DK146949C (da
Inventor
Gerald Marx
Original Assignee
Ferco Sarl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FR6907991A external-priority patent/FR2038604A5/fr
Priority claimed from FR6931437A external-priority patent/FR2058565A6/fr
Application filed by Ferco Sarl filed Critical Ferco Sarl
Publication of DK146949B publication Critical patent/DK146949B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK146949C publication Critical patent/DK146949C/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05DHINGES OR SUSPENSION DEVICES FOR DOORS, WINDOWS OR WINGS
    • E05D15/00Suspension arrangements for wings
    • E05D15/48Suspension arrangements for wings allowing alternative movements
    • E05D15/52Suspension arrangements for wings allowing alternative movements for opening about a vertical as well as a horizontal axis
    • E05D15/522Suspension arrangements for wings allowing alternative movements for opening about a vertical as well as a horizontal axis with disconnecting means for the appropriate pivoting parts
    • E05D15/523Suspension arrangements for wings allowing alternative movements for opening about a vertical as well as a horizontal axis with disconnecting means for the appropriate pivoting parts using movable rods
    • E05D15/524Actuating mechanisms
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05YINDEXING SCHEME ASSOCIATED WITH SUBCLASSES E05D AND E05F, RELATING TO CONSTRUCTION ELEMENTS, ELECTRIC CONTROL, POWER SUPPLY, POWER SIGNAL OR TRANSMISSION, USER INTERFACES, MOUNTING OR COUPLING, DETAILS, ACCESSORIES, AUXILIARY OPERATIONS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, APPLICATION THEREOF
    • E05Y2900/00Application of doors, windows, wings or fittings thereof
    • E05Y2900/10Application of doors, windows, wings or fittings thereof for buildings or parts thereof
    • E05Y2900/13Type of wing
    • E05Y2900/148Windows

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Wing Frames And Configurations (AREA)
  • Hinges (AREA)

Description

146949
Opfindelsen angår et vindue eller et lignende lukke med en fløj, der valgfrit kan vippes om en vandret akse eller drejes om en lodret akse ved fløjens side og omfattende et af flere dele bestående hængsel, der har en i de nævnte to aksers skæringspunkt anbragt hjørnelejring i en karm,og tilhørende hængseldele, der ved en vandret forskydning af fløjen i karmens plan ved hjælp af en forskydningsmekanisme kan henholdsvis bringes ud af indgreb eller i indgreb med hinanden, hvorved hængslet valgfrit kan omstilles fra den ene stilling til den anden henholdsvis vippe- eller svingstilling.
Ved de kendte udførelser af denne vinduestype er vinduets lodrette karmdele udformede med henholdsvis anslag eller false og er forsynede med et sæt såkaldte betjeningsbeslag, der består af to sæt hængsler til svingning af fløjen om henholdsvis en vandret eller en lodret akse, og som kan betjenes uafhængigt af hinanden og er forbundet med et håndtag. Låsebeslaget er sædvanligvis en vinduesstanglås.
Den normale åbningsmetode for denne type vinduer er vippe-åbning for konstant udluftning. Sving-åbningen benyttes kun lejlighedsvis ved vedligeholdelsesarbejder, rengøring eller ved andre lejligheder, der kræver, at vinduesfløjen er tilgængelig fra begge sider.
Til omstilling fra den ene af disse åbningsmetoder til den anden har det været foreslået at gennemføre henholdsvis koblingen og udkoblingen mellem de hængselbeslagdele, der indeholder den bevægelige vinduesfløjs to omdrejningsakser ved at forskyde den bevægelige vinduesfløj lodret. Denne løsning har den alvorlige ulempe, at betjeningen kræver stor kraft, eller at betjeningsorganet skal udføres således, at der kræves en stor betjeningsbevægelse.
Til eliminering af denne ulempe er det kendt ved hjælp af en egnet betjeningsmekanisme i stedet for den lodrette forskydning at bevæge den bevægelige vinduesfløj vandret mellem to endestillinger, i hvilke vinduesfløjen kan åbnes ved henholdsvis en vipning eller en svingning.
Dette medfører, at vinduer af disse sidstnævnte to konstruktioner foruden den sædvanlige vinduesstanglåsning har en betjeningsmekanisme til forskydning af den bevægelse vinduesfløj. Endvidere kræves ved disse konstruktioner, at det, når vinduet skal lukkes fra den vippede åbne stilling, er nødvendigt at betjene et betjeningshåndtag for sættet af hængselbeslag, der tillader vinduesfløjens svingning om den lodrette akse, idet vinduet ellers ikke vil være lukket tæt langs den lodrette rammedel og derved eventuelt kan blive 2 146949 deformeret. Praksis har vist, at denne betjening meget ofte glemmes.
Det er derfor foreslået at udforme beslagdelene på en sådan måde, at betjeningen af hængselbeslagene til svingningen af fløjen om den lodrette akse er sammenkoblet med lukningen af vinduet ved hjælp af dets vinduesstang. Disse løsninger er imidlertid bekostelige på grund af de komplicerede beslag og den tid, der kræves til deres indpasning og anbringelse.
Dertil kommer, at de kendte udførelser af denne vinduestype kræver ekstra anordninger for at undgå koblingsfejl og brud. De konstruktioner, ved hvilke håndtaget til betjening af beslagene, der tillader svingning af vinduesfløjen om den lodrette akse, er anbragt på den lodrette karmdel, kræver endvidere en udsparing i murværket om vinduesåbningen.
Formålet med opfindelsen er at forenkle vindueskonstruktionen og samtidig at opnå en større stabilitet og en enkel og bekvem betjening, der udføres som kun en eneste operation, og endvidere skal vægten af vinduesfløjen eller lignende være uden betydning for betjeningen.
Denne opgave løses ifølge opfindelsen ved, at hjørnelejringen Består af en vandret bolt, der er lejret på en til karmen fastgjort tap, og hvorpå fløjen er drejeligt og forskydeligt lejret, hvilken fløj ved kanten af henholdsvis sin nederste og sin øverste fløjdel over henholdsvis i det mindste ét med bolten flugtende vandret udkob-leligt vippehængsel og over en svingarm er forbundet med karmen, hvilken svingarm ved sin ene ende er drejeligt lejret om en på karmen og flugtende med tappen fastgjort anden tap, og ved sin anden ende indgriber med en på kanten af fløjen anbragt føringslaske, og ved hjælp af låseorganer med en til armen fastgjort pladestrimmel og med denne samvirkende fikseringssteder på kanten af fløjen valgfrit kan kobles fast med denne fløjdel eller frigøres fra denne, og at fløjen er forsynet med en kombineret forskydnings- og låsemekanisme med en lodret forskydelig stang og en med denne samvirkende og på fløjen påhængslet arm og er forsynet med et eneste håndtag, der kan indtage tre forskellige holdestillinger, der tillader henholdsvis låsning og åbning ved enten vipning eller svingning af fløjen.
Den kombinerede forskydnings- eller låsemekanisme kan fortrinsvis ved hjælp af en betjeningsrigel bevæge den lodret forskydelige stang langs den over for den lodrette drejningsakse beliggende fløjdel og den bevægelige arm til bevægelse af fløjen hen mod eller bort fra den lodrette karmdel kan indgribe med et på den lodrette 3 146949 karmdel anbragt låseblik.
Hensigtsmæssigt er ifølge opfindelsen betjeningsrigelens håndtag og dermed stangen bevægelig fra en mellemstilling, hvor fløjen er låst i lukket stilling til modsatte endestillinger, der tillader åbning af fløjen ved henholdsvis vipning eller svingning, og i hvilke endestillinger armen befinder sig i en i forhold til fløjdelen henholdsvis udragende eller tilbagetrukket stilling,og et låseorgan på stangen går fri af dermed samvirkende låseblik på den lodrette karmdel.
Hertil kan armen være hængslet på fløjdelen og ved sine ender have udragende dele, der griber ind i henholdsvis en længdeslids i låseblikket, der tillader frigivelse af armen mod siden, og i et i stangen udformet langhul, hvis længde svarer til en del af længden af bevægelsen af stangen, der bærer samvirkende låseruller.
Armen kan ifølge opfindelsen også være anbragt frit glidende i tværretningen på stangen og ved sine ender have udragende dele, der griber ind i henholdsvis en delvis lukket længdeslids i låseblikket, der over en del af sin længde forhindrer frigivelse af armen mod siden, og i en på fløjdelen anbragt knaststyring, der har en not med aflangde skråt forløbende endedele.
Ved den foran beskrevne udformning opnås, at det ved en enkel betjening af et eneste betjeningsorgan er muligt at overføre vinduet fra vippestillingen til svingstillingen og at låse den bevægelige fløj i denne sidste stilling, hvorved der fås en god lukketæthed i denne sidste stilling, uden at der kræves ekstra led eller mekanismer langs karmdelen.
Opfindelsen forklares nærmere i det følgende under henvisning til tegningen, der anskueliggør udførelsesformer for opfindelsen.
På tegningen viser: fig. 1 et skematisk billede af et vindue ifølge opfindelsen i vippeåbningsstillingen, fig. 2 et skematisk billede af samme vindue i svingåbningsstillingen, fig. 3 et vandret snit gennem vinduet i lukket stilling, fig. 4 en hjørnelejring til vinduet, fig. 5 et perspektivisk billede af en svingarm til vinduet og dermed samvirkende dele, fig. 6,7 og 8 en kombineret forskydnings- og låsemekanisme vist i betjeningsstillingen til henholdsvis vinduets lukkede stilling, dets svingåbningsstilling og dets 4 146949 vippeåbningsstilling, fig. 9 et perspektivisk billede af en anden udførelsesform for den kombinerede forskydnings- og låsemekanisme med delene trukket ud fra hinanden, fig. 10, 11 og 12 partielle længdesnit gennem den i fig. 9 viste mekanisme i henholdsvis svingåbningsstillingen, i lukkestillingen og i vippeåbningsstillingen, og fig. 13 og 14 vandrette snit gennem den i fig. 9 viste mekanisme og vinduesfløjens lodrette rammestykke og karmens lodrette karmdel efter linierne A-A og B-B i henholdsvis fig. 11 og 12.
Det i fig. 1-3 viste vindue består i det væsentlige af en karm D med to lodrette karmdele Md1, Md2 og to vandrette karmdele Td1, Td2 samt en bevægelig vinduesfløj med en ramme O, der ligeledes består af to lodrette rammestykker Mo1, Mo2 og to vandrette rammestykker To1, To2.
Vinduesbeslagene ifølge opfindelsen består af følgende elementer : 1) En hjørnelejring 10 (fig. 4), der er anbragt i det på tegningen nederste højre hjørne af vinduet. Hjømelejringen består af en lodret drejetap 11, der er fastgjort til karmen. En vandret akselbolt 12 er drejeligt lejret på den lodrette tap 11. En hængselbeslag-. del 13, som er fastgjort til det nederste vandrette rammestykke To1, er drejeligt og forskydeligt lejret på den vandrette bolt 12. Denne hjørnelejring tillader tre bevægelser af vinduesfløjen, nemlig: a) til vippeåbning af vinduesfløjen en begrænset drejning af den til det nederste vandrette rammestykke's To1 hængsel-beslagdel 13 om den vandrette bolt 12, b) til svingåbning af vinduesfløjen en drejning gennem en vinkel på 90° eller mere om den til vindueskarmen fastgjorte lodrette tap 11, og c) til vandret forskydning af vinduesfløjen 13 til dennes omstilling fra den ene af de to åbningsmåder til den anden en vandret forskydning af hængselbeslagdelen 13 på den vandrette bolt 12.
2) Et udkobleligt vippehængsel 20, der sammen med hjørnelejringen 10 fastholder og understøtter vinduesfløjen i dennes vippeåbningsstilling. Vippehængslet 20 består af en hængseldel 21, som er fastgjort.til vinduesfløjens nederste vandrette rammestykke og har en hængseltap, der flugter med hjørnelejringens vandrette bolt 12. Hængseldelen 21's hængseltap kan ved vandret forskydning af vin 5 146949 duesfløjen bringes i indgreb med en til karmens nederste vandrette karmdel Td1 fastgjort hængseldel 22. Ved vinduesfløje med stor bredde kan der naturligvis anbringes yderligere et eller flere sæt af vippehængsler 20.
3) En svingarm 30 (fig. 5) til fastholdelse af vinduesfløjen ved dennes øverste side. Svingarmen består af en arm 31, der er hængslet på en lejetap 33 på monteringsvinkier 32, som er fastskru-ede på karmens lodrette karmdel Md1. Armen 31 har ved sin modsatte frie ende en tap 34, der er forskydelig i et langhul i en styreplade 35, som er fastskruet på vinduesfløjens øverste vandrette rammestykke To2. En til den ene ende af armen 31 fastgjort bladfjeder 36 har ved sin frie ende en tap 37, der kan indgribe i en passende fordybning i en låseplade 38, der er fastgjort til vinduesfløjens øverste vandrette rammestykke. Et påløbsorgan 39, der er fastgjort til karmens øverste vandrette karmstykke Td2, er indrettet til i vinduesfløjens lukkede stilling at løfte bladfjederen 36 og derved at frakoble armen 31 fra låsepladen 38 og dermed fra vinduesfløjens ramme. Ved svingåbning af fløjen vil fordybningen i låsepladen 38 befinde sig ud for tappen 37, og såsnart vinduet åbnes, vil fjederen 36 gå fri af påløbsorganet 39, hvorved tappen 37 vil indgribe med låsepladen 38 og derved sammenkoble armen 31 og vinduesfløjens ramme. Derefter er vinduesfløjen hængslet på karmens lodrette karmdel Md1 ved hjælp af hjørnelejringen 10's drejetap 11 og svingarmens lejetap 33, der normalt flugter med hinanden som vist ved den lodrette akse V-V i fig. 1. Ved vippeåbning af vinduesfløjen frigøres dennes ramme derimod fra vindueskarmen, længe før armen 31, idet vinduesfløjens Øverste vandrette rammestykke To2 bevæger sig parallelt med den øverste vandrette karmdel Td2, medens armen 31 stadig beskriver en cirkel om lejetappen 33. Ved en passende valgt anbringelse af den automatiske sammenkoblingsmekanisme opnår man det foran anførte ønskede resultatet.
4) En kombineret forskydnings- og låsemekanisme 40,40' (fig. 6,7 og 8). Denne forskydnings- og låsemekanisme består af en betjeningsrigel 41 og en ved hjælp af denne bevægelig lodret stang 42, der bærer ruller 43, der samvirker med låseblik 44, som er anbragte på den lodrette karmdel Md2. Den lodrette stang 42 er af sædvanlig udførelse, hvorimod længden af rullerne 43 og formen af de tilhørende låseblik 44 er ændrede af hensyn til forskydningsbevægelsen af vinduesfløjen. Den lodrette stang 42, der glider bag en dækplade 42', giver rullen 43 en lodret forskydningsbevægelse, 6 146949 hvorved denne bevæges ind i eller ud af låseblikket 44. I fig. 6 og 7 svarer den forholdsvis store afstand (10-15 mm) mellem dækpladen og låsepladen 44 til henholdsvis lukkestillingen og til vinduesfløjens svingåbningsstilling. Ved drejning opad af den kombinerede forskydnings- og låsemekanismes betjeningshåndtag T bevæges rullen 43 ud af låseblikket 44, således at vinduesfløjen kan åbnes ved svingåbning. Dersom man ønsker en vippeåbning af vinduesfløjen (fig. 8), drejes håndtaget P videre opad for at bringe vinduesfløjens ramme tilbage til den i fig. 1 viste stilling. Denne operation kan kun gennemføres, når rullerne 43 er i en stilling, i hvilken de er frigjort i forhold til deres låseblik 44, hvorved det forhindres, at vinduesrammens lodrette rammestykke Mo1 ved en forglemmelse forbliver låst.
. Mekanismen 40 er endvidere indrettet til forskydning af vinduesfløjens ramme mellem dennes stillinger for svingåbning og vippeåbning. Hertil er stangen 42, der bevæges ved hjælp af betjeningsrigelen 41, indrettet til foruden at bevæge de med låseblikkene 44 samvirkende låseruller 43 også at betjene arme 45, de er drejeligt anbragte på fløjens lodrette rammestykke, f.eks. på dækpladen, og samvirker med låseblik 46, der er fastgjort til vindueskarmens lodrette karmdel. Ved den i fig. 6 viste lukkestilling befinder armene 45 sig i udragende stilling og holder vinduesfløjen trykket mod højre, d.v.s. i stillingen til svingåbning af vinduesfløjen. Svingåbningen opnås ved, at man som vist i fig. 7 bevæger betjeningsrigelen 41's betjeningshåndtag P f.eks. 90° opad, hvorved rullerne 43 frigøres fra låseblikkene 44, medens armene 45 på grund af et langhul 47 i stangen 42 kan forblive i den i fig. 6 viste stilling.
Den i fig. 8 viste stilling til vippeåbning af vinduesfløjen opnås ved, at man drejer betjeningshåndtaget P yderligere 90° opad fra den foregående stilling, hvilket medfører en forskydning af vippearmene 45 i låseblikkene 46, hvorved vinduesfløjen trækkes mod venstre på tegningen.
Fig. 9-14 viser en alternativ udførelsesform for den kombinerede forskydnings- og låsemekanisme ifølge opfindelsen.
Den kombinerede forskydnings- og låsemekanisme 40' består her dels af et låseblik G, der som vist i fig. 13 og 14 er indbygget i den lodrette karmdel Md, og dels af et i vinduesfløjens lodrette rammestykke Mo indbygget låsebeslag og et betjeningshåndtag p og en lodret forskydelig stang 54 samt en med låseblikket G samvirkende rigel L og en bevægemekanisme 60.
7 146949 Håndtaget P bevæger ved hjælp af en ikke vist firkantet aksel et tandsegment 51, der kan drejes mellem to sideplader 52, der danner en kasse, som er fast forbundet med en dækplade 53, der lukker en not i vinduesfløjens lodrette rammestykke Mo, i hvilken stangen 54 forskydes. Stangen 54 er udformet med åbninger 55 til dannelse af en tandstang, med hvilken tandsegmentet 51 er i indgreb. Stangen 54 er endvidere udformet med langhuller 56, i hvilke fastgørelseslapper på sidepladerne 52 indgriber og på denne måde sikrer en føring af stangen.
Rigelen L har en arm, der strækker sig gennem en åbning i stangen 54 og glider mellem to til stangens inderside fastgjorte styrestykker 62. Denne arm har ved sin indadvendende ende en tap 63, der griber ind i styreriller 64 i to sideplader 65, der tilsammen danner en kasse, som er fastnittet til dækpladen 53. Styrerillerne 64 har på hver side af låsestillingen for armens låsestilling (fig. 9) to afsnit, hvoraf det ene er parallelt med stangen 54, og det andet strækker sig i retningen bort fra denne.
Den yderste ende af rigelen L's arm er forsynet med et hoved 66, der er indrettet til at indgribe i låseblikket G. Låseblikket G er udformet af en plade 67 med to sideplader 68 og 69 med ombukkede kanter, mellem hvilke rigelen L's arm kan passere, men bag hvilke armens hoved 66 kan hage sig fast. Sidepladen 68 har en længde, der mindst er lig med længden af spalten 64 i sidepladen på den faste kasse for bevægemekanismen 60, medens sidepladen 69 er kortere og ligger lige ud for overgangen mellem låserillernes to afsnit.
Den kombinerede forskydnings- og låsemekanismes arbejdsmåde beskrives herefter under til fig. 10-12: Når den kombinerede forskydnings- og låsemekanisme befinder sig i låsestilling (fig. 11), står betjeningshåndtaget P vinkelret· på stangen 54, således at låserigelen L fastholdes i højde med det sted, hvor styrerillerne 64's afsnit går over i hinanden. I denne stilling holder rigelen L den lodrette karmdel Md, og det lodrette rammestykke Mo presset bort fra hinanden og forhindrer åbning af vinduesfløjen, idet armens hoved 66 er fastholdt mellem låseblikket G's to sideplader 68 og 69.
Ved svingåbning af vinduesfløjen føres betjeningshåndtaget P en kvart omdrejning nedad (fig. 10), således at stangen 54 trækker rigelen L's arm ned til enden af det afsnit af styrerillen 64, der er parallelt med stangen 54. I denne stilling holder rigelen L's arm stadig den lodrette karmdel Md, og det lodrette ramme 8 146949 stykke presset bort fra hinanden, men åbning af vinduesfløjen er nu mulig, idet rigelen L's arm nu er frigjort fra låseblikket G's sideplade 69.
Ved vippeåbning af vinduesfløjen føres håndtaget P en kvart omdrejning opad (fig. 12), således at stangen 54 fører rigelen L's arm ned i højde med enden af styrerillen 64's skrå afsnit. Herved trækker rigelen L's arm vinduesfløjen hen mod den lodrette karmdel Md, hvorefter vinduesfløjen kan åbnes, idet hovedet af rigelens arm er frigjort fra låseblikket G's sideplade 69.
En drejning af håndtaget i modsat retning vil, som det ses, bevirke, at vinduesfløjens lodrette rammestykke Mo skydes bort fra karmens lodrette karmdel Md og samtidig en låsning af rigelen L's arm i låseblikket G som vist i fig. 11.

Claims (3)

9 146949 Patentkrav.
1. Vindue eller lignende lukke med en fløj, der valgfrit kan vippes om en vandret akse eller drejes om en lodret akse ved fløjens side og omfattende et af flere dele bestående hængsel, der har en i de to nævnte aksers skæringspunkt anbragt hjørnelejring i en karm og tilhørende hængseldele, der ved en vandret forskydning af fløjen i karmens plan ved hjælp af en forskydningsmekanisme kan henholdsvis bringes ud af indgreb eller i indgreb med hinanden, hvorved hængslet valgfrit kan omstilles fra den ene stilling til den anden henholdsvis vippe- eller svingstilling, kendetegnet ved, at hjørnelejringen (10) består af en vandret bolt (12), der er lejret på en til karmen (D) fastgjort tap (11), og hvorpå fløjen (0) er drejeligt og forskydeligt lejret, hvilken fløj ved kanten af henholdsvis sin nederste (To1) og sin øverste fløjdel (To2) over henholdsvis i det mindste ét med bolten (12) flugtende vandret udkoble-ligt vippehængsel (20) og over en svingarm (30) er forbundet med karmen (D), hvilken svingarm ved sin ene ende er drejeligt lejret om en på karmen (D) og flugtende med tappen (11) fastgjort anden tap (33) og ved sin anden ende indgriber med en på kanten af fløjen anbragt føringslaske (35) og ved hjælp af låseorganer (36,37,38,39) med en til armen (30) fastgjort pladestrimmel (36) og med denne samvirkende fikseringssteder på kanten af fløjen valgfrit kan kobles fast med denne fløjdel eller frigøres fra denne, og at fløjen er forsynet med en kombineret forskydnings- og låsemekanisme (40,40') med en lodret forskydelig stang (42,54) og en med denne samvirkende og på fløjen påhængslet arm (45,61) og er forsynet med et eneste håndtag (P), der kan indtage tre forskellige holdestillinger, der tillader henholdsvis låsning og åbning ved enten vipning eller svingning af fløjen.
2. Vindue ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den kombinerede forskydnings- og låsemekanisme (40,40') ved hjælp af en betjeningsrigel (41,50) kan bevæge den lodret forskydelige stang (42,54) langs den over for den lodrette drejningsakse (v) beliggende fløjdel (Mo2), og den bevægelige arm (45,61) til bevægelse af fløjen hen mod eller bort fra den lodrette karmdel (Md2) kan indgribe med et på den lodrette karmdel (Md2) anbragt låseblik (46,67).
3. Vindue ifølge krav 2, kendetegnet ved, at betjeningsrigelens (41,50) håndtag (P) og dermed stangen (42,54) kan bevæges fra en mellemstilling, hvor fløjen er låst i lukket stilling til modsatte endestillinger, der tillader åbning af fløjen ved hen-
DK126870A 1969-03-19 1970-03-13 Vindue eller lignende lukke med en floej, der valgfrit kan svinges om en vandret akse eller drejes om en lodret akse DK146949C (da)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR6907991 1969-03-19
FR6907991A FR2038604A5 (da) 1969-03-19 1969-03-19
FR6931437A FR2058565A6 (da) 1969-09-16 1969-09-16
FR6931437 1969-09-16

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK146949B true DK146949B (da) 1984-02-20
DK146949C DK146949C (da) 1984-07-30

Family

ID=26214916

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK126870A DK146949C (da) 1969-03-19 1970-03-13 Vindue eller lignende lukke med en floej, der valgfrit kan svinges om en vandret akse eller drejes om en lodret akse

Country Status (5)

Country Link
AT (1) AT323014B (da)
BE (1) BE747574A (da)
CH (1) CH515404A (da)
DE (1) DE2013191A1 (da)
DK (1) DK146949C (da)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10343455A1 (de) * 2003-09-19 2005-04-14 Aug. Winkhaus Gmbh & Co. Kg Verschluss zur Verriegelung eines Flügels in einem Rahmen eines Fensters

Also Published As

Publication number Publication date
DK146949C (da) 1984-07-30
DE2013191A1 (de) 1970-10-01
BE747574A (fr) 1970-08-31
AT323014B (de) 1975-06-25
CH515404A (fr) 1971-11-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5152103A (en) Automatic window sash and lock operator
DK177808B1 (en) A roof window having an improved lifting device and hinge connection
NO174976B (no) Svingbar innglassingskonstruksjon for altaner
US5492232A (en) Umbrella-shaped clothes-drying rack
US4620393A (en) Turnable window arrangement having a stop device for a partially open position
US2709582A (en) Window
EP3122974B1 (en) Mechanism at pivoting window
DK146949B (da) Vindue eller lignende lukke med en floej, der valgfrit kan svinges om en vandret akse eller drejes om en lodret akse
US4480406A (en) Skylight
NO874648L (no) Stoettearm for aapnbare vinduer, doerer o.l.
US2143704A (en) Pivot door plate
DK142206B (da) Tagvindue
US2623767A (en) Control device for locking, closing, and ventilating means in windows and doors
KR200445367Y1 (ko) 회동식 창호 시스템의 열림 각도 제한 및 조정기능을 갖는턴첵
PT1770232E (pt) Dispositivo de controlo anti-pânico para portas
DK168098B1 (da) Haengselindretning til en vinduesfloej, en doerfloej eller en lignende floej
US2775000A (en) Locking mechanism for awning type windows
KR200362926Y1 (ko) 여닫이창문용 스테이
US2137654A (en) Door fastening means
TWM530871U (zh) 平開上翻窗
JPS59451Y2 (ja) サツシ窓
DK159399B (da) Fejlbetjeningsblokeringsmekanisme til stangbetjeningsbeslag
JP6680922B2 (ja) 辷り出し窓用開閉装置及び辷り出し窓
JP2523418Y2 (ja) 扉の開閉制御装置
US1536867A (en) Automatic folding door

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed