DK144080B - Anlaeg til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested og mindst en station der er mobil i et omraade hvis stoerrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations daekningsomraade - Google Patents

Anlaeg til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested og mindst en station der er mobil i et omraade hvis stoerrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations daekningsomraade Download PDF

Info

Publication number
DK144080B
DK144080B DK385776AA DK385776A DK144080B DK 144080 B DK144080 B DK 144080B DK 385776A A DK385776A A DK 385776AA DK 385776 A DK385776 A DK 385776A DK 144080 B DK144080 B DK 144080B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
fixed
station
mobile station
frequency
stations
Prior art date
Application number
DK385776AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK385776A (da
DK144080C (da
Inventor
A Zimmermann
H R Mueller
Original Assignee
Autophon Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Autophon Ag filed Critical Autophon Ag
Publication of DK385776A publication Critical patent/DK385776A/da
Publication of DK144080B publication Critical patent/DK144080B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK144080C publication Critical patent/DK144080C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/24Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
    • H04B7/26Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts at least one of which is mobile

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

dø) DANMARK νΕ&Ζ
|j| (12) FREMLÆGGELSESSKRIFT od 144080 B
DIREKTORATET FOR PATENT- OG VAREMÆRKEVÆSENET
(21) Ansøgning nr. 3857/76 (51) IntCI.3 H OA 8 7/26 (22) Indleveringsdag 26. aug. 1976 (24) Løbedag 26. aug. 1976 (41) Aim. tilgængelig 28. féb. 1977 (44) Fremlagt 30· nov. 1981 (86) International ansøgning nr. -(86) International indleveringsdag (85) Videreførelsesdag -(62) Stamansøgning nr. "
(30) Prioritet 27- aug. 1975* 11095/75* CH
(71) Ansøger AUTOPHON AKTIENGESELLSCHAPT* 4500 Solothurn, CH.
(72) Opfinder Alois Zimmermann, CH: Hans Rudolf Mueller, CH.
(74) Fuldmægtig Ingeniørfirmaet Hofman-Bang & Boutard.
(54) Anlæg til tovejs radioforbindelse Imellem et fast talested og mindst en station, der er mobil i et område, hvis størrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations dæk= ningsområde.
Opfindelsen angår et anlæg af den i krav l’s indledning angivne art til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested og mindst én station, der er mobil i et bestemt område. Dette om-råde overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations dæknings-2 område. Ved forskellige steder i det nævnte område er anbragt 0 faste stationer med hver en sender og en modtager. Mindst én af j! disse faste stationer udsender derved en fra det faste talested t til den mobile station rettet information over dens sender, og den mobile station udsender den til det faste talested rettede t information med en enkelt frekvens, som modtages af de forskel- ^ lige faste stationer. I de faste stationer findes første koblings midler, som udelukkende forbinder modtager-udgangen ved den faste station, ved hvilken den mobile station bedst modtages, med det 2 144080 faste talested.
Sådanne anlæg kendes f.eks. fra beskrivelsen til tysk fremlæggelsesskrift nr. 1 101 540 og USA patentskrifteme nr. 2 870 326 og nr. 3 155 909 I alle disse anlæg frembringes en voksende jævnspænding med voksende modtagerfeltstyrke af modtagerne ved de faste stationer. De ved de forskellige stationer frembragte jævnspændinger bliver sammenlignet med hinanden, og modtagerudgangen bliver koblet igennem der, hvor den største spænding blev fastslået. Disse tre kendte anlæg adskiller sig indbyrdes ved den måde, hvorpå de forskellige spændingsværdier overføres og sammenlignes.
I det fra det tyske fremlæggelsesskrift nr. 1 101 540 kendte anlæg bliver de faste stationer forbundet med hinanden over jævnstrømsledninger, hvori forskellene af de til de tilhørende spændinger svarende strømme forløber. Som følge af disse strømmes retning bliver der i relæstationer betjent polariserede relæer, som foretager de tilsvarende til- og udkoblinger.
I det fra USA patent skrift nr. 2 870 326 kendte anlæg sker denne overføring af spændingsværdier med tonefrekvens, hvor frekvensen afhænger af spændingens amplitude. Frekvenserne bliver ved modtagelsesstedet formet tilbage til frekvensproportionale jævnspændinger, og de forskellige spændinger bliver sammenlignet med polariserede relæer.
I det fra USA patentskrift nr. 3 155 909 kendte anlæg frembringer hver faste station en spærreimpuls, så snart et signal ankommer fra den mobile station. Den tidsmæssige afstand mellem disse spærreimpulser fra modtagningens begyndelse afhænger af modtagelsesbetingelserne og tiltager med voksende modtagelsesfeltstyrke og dermed den fra modtageren frembragte jævnspænding. Disse impulser bliver overført til de øvrige faste stationer. Ved den station, som sidst udsender spærreimpulsen, bliver frembragt en forbindelse imellem modtagerudgangen og det faste talested, mens en sådan forbindelse bliver forhindret ved alle de øvrige faste stationer som følge af virkningen af denne impuls.
Oplysning om forbindelserne fra det faste talested til den mobile station kendes kun fra det tyske fremlæggelsesskrift nr. 1 101 540.
3 144080
Der har alle de faste stationers sendere den samme frekvens, og senderen bliver udelukkende koblet til den station, ved hvilken den mobile station bedst modtages. En forbindelsesoptagelse af det faste talested er dog Ikke beskrevet der.
Ved dette kendte anlæg løses den opgave udelukkende at for-binde udgangen fra den faste stations modtager, ved hvilken den bevægelige station modtages bedst, med det faste talested idet de ved de forskellige faste stationer optrædende modtagne feltstyrker bliver indbyrdes sammenlignet.
Det må forventes, at de 1 dette tilfælde nødvendige feltstyrkemålinger, overføringen af måleværdierne og deres sammenligning er mulig uden problemer, så længe den modtagne feltstyrke er stor ved i det mindste en af de faste stationer. Men det må være vanskeligt, også ved svage modtagersignaler at vedligeholde af feltstyrken afhængige signaler, ved hvis sammenligning den bedste modtagerkvalitet kan fastslås. Desuden skal karakteristikkerne for om- og tilbageformning af jævnspændingen (eventuelt) i sammenhæng med transmissionen af jævnspændingsværdierne til andre størrelser stemme nøjagtig overens med hinanden ved de forskellige stationer. Imellem de faste stationer skal overføres styresignaler, hvortil yderligere ledninger til dels vil være nødvendige.
Med den foreliggende opfindelse løses den beskrevne opgave på en måde, ved hvilken en overføring af den målte værdi af feltstyrken ikke er nødvendig imellem de faste stationer, og ved hvilken de til denne løsning knyttede ulemper derfor ikke optræder. Man er derunder gået ud fra kendskabet til, at kvaliteten af forbindelserne imellem den mobile station og de faste stationer er reciprok, dvs. at de faste stationer, hvis sendinger bedst modtages af den mobile station, også modtager den mobile station bedst. Opgaven er ifølge opfindelsen løst ved, at de indledningsvis angivne anlæg er ejendommeligt ved det i krav l's kendetegnende del angivne.
Opfindelsen skal i det følgende nærmere beskrives med henvisning til tegningen, hvorpå 144080 4 fig. 1 viser et blokdiagram af en del af et anlæg, som eksempelvis tjener til radioforbindelse imellem et fast talested og en mobil station, som er anbragt i et på en lang jernbanestrækning kørende· tog, fig. 2 viser det forenklede koblingsdiagram af det faste talested, fig. 3 viser det forenklede koblingsdiagram af en af de faste stationer, og fig. 4 viser det forenklede koblingsskema af den mobile station.
Det i fig. 1 viste faste talested C er forbundet over to til hver sin taleretning hørende ledninger 11 og 12 med seks faste stationer F1....F6. I stedet for galvaniske ledninger 11 og 12 kan naturligvis også benyttes retningsstråleforbindelser. Hver fast station består af en sender 13 og en modtager 14 med dertil hørende antenner. Den mobile station M har en sender 15 og en modtager 16 med hver en tilhørende antenne.
Hver fast station er tildelt en af sendefrekvenserne ffl....
...ff3 og en af et kendesignals frekvenser ul....u5· Den mobile station sender med frekvensen fm og dens modtager kan afstemmes på de tre frekvenser ffl....ff3. I fig· 1 antages, at denne modtager på det pågældende tidspunkt er afstemt til frekvensen ff3· Det nævnte kendesignal er et signal med en lavere frekvens end talebåndet, som bliver tilført til modulationsindgangen for senderen til den omhandlede faste station sammen med et eventuelt foreliggende talesignal fra det faste talested. Et kendesignal, som på tilsvarende måde er moduleret med den fra den mobile station udsendte bærebølge, bliver modtaget af den faste stations modtagere og udløser ved den faste station bestemte virkninger, ved hvilke kendesignalets frekvens svarer til den til denne station tildelte frekvens.
5 U4080
De faste stationers sendefrekvens er i almindelighed på kendt måde således fordelt på de forskellige sendere, at der ved ingen af de mulige steder for den mobile station fremhersker signaler, som stammer fra to stationer, som sender med samme frekvens i forhold til signaler fra andre stationer. Til kendesignalet anvendes fortrinsvis et større antal forskellige frekvenser end til disse sendefrekvenser. Kendesignalernes frekvenser bliver derved fordelt således på de faste stationer, at en bestemt ved et vilkårligt sted placeret mobil station aldrig samtidig kan modtage mere end en af de faste stationer, hvis kendesignals frekvens er ens.
Anlægget arbejder grundlæggende således, at alle de faste stationers sendere vedvarende sender, medens den mobile stations sender kun sender, når der skal føres en samtale. I anlæggets hvilestand bliver ingen af de faste stationers sendere påmoduleret et kendesignal.
Fig. 2 viser det faste talested C, som har en mikrofon og en højtaler med tilhørende forstærkere. Ledningerne 11 og 12, på hvilke der også kan benyttes retningsstråleforbindelser, hører til de faste stationer.
Den i fig. 3 viste faste station indeholder en sender 13 og en modtager 14. Modtagerudgangen kan være forbundet over en elektronisk omskifter 31 med ledningen 11, og senderindgangen er forbundet med ledningen 12 over et højpasfilter 32. Den elektroniske omskifter 31 bliver bragt i ledende tilstand, når et kendesignal er indeholdt i modtagerens udgangssignal, hvilket kendesignal bliver ført gennem båndpasfilteret 33. Højpasfilteret 34 leder de i modtagerudgangen indeholdte støjdele igennem og styrer dermed over en ensretter 37 og et inversionsled 35 kendesignal-frembringeren 36, som dermed kun bliver sat i drift, når modtageren 14 modtager et signal og dermed ingen støj afgiver. Det frembragte kendesignal, som ligger under talefrekvensområdet, bliver sammen med det fra ledningen 12 kommende talesignal ført til indgangen af senderen 13. Højpasfilteret 32, som leder talesignalet igennem, forhindrer kendesignalets afgang i ledningen 12.
144080 6 I alle faste stationer er kendesignalfrembringeren 36 og båndpas-filteret 33 afstemt til den samme frekvens, som hører til den pågældende station.
Den på fig. 4 viste mobile station indeholder hver en med en antenne forsynet sender 15 og en modtager 16. Senderen 15 har en ved hjælp af en tastaturkontakt 438 styret tastaturindgang og en modulationsindgang 403, som bliver tilført mikrofonens 405 signal. Modtageren har tre styreindgange, over hvilke modtagerfrekvensen kan fastlægges på en af tre værdier. Dens udgang fører til et lavpasfilter 406, som kun lader kendesignalet passere, desuden et højpasfilter, som spærrer for kendesignalet og et i tre trin foranderligt dæmpningsled 410. Det over lavpas-filteret 406 førte kendesignal bliver på den ene side ført til dæmpningsledet 440 i fællesskab med talesignalet fra senderens 15 modulationsindgang og på den anden side ensrettet i diodetrinnet 439 og anvendt på en senere beskreven måde i en logisk styring. Det over højpasfilteret 407 fremførte talesignal sendes over gaffelkontakten 415 til hovedtelefonen 416. Dæmpningsledets 410 udgang fører over højpasfilteret 408 til frekvens-styreindretningen 450. Højpasfilteret spærrer såvel tale- som kendesignal, og ved dets udgang fremkommer kun en del af den lejlighedsvis ved modtagerudgangen optrædende støj. Denne støjbestanddel foranlediger for så vidt den overstiger et bestemt niveau på ikke vist måde afsøgningen efter en anden modtagerfrekvens, ved hvilken der optræder mindre støj. Ved denne afsøgning bliver dæmpningsledet 410 først styret på en ringe dæmpning for at søge efter en kanal med god modtagelse. Først når ingen sådan kanal, d.v.s. ingen station, som er særlig god at modtage, er blevet fundet, bliver en større dæmpning indkoblet og dermed også antaget dårligere forbindelser.
Den logiske styring, som bliver tilført diodetrinnets 439 udgangssignal, består af 0G-sluseporten 437, inverteren 436 og forsinkelsesleddet 430 og virker således, at den kun afgiver et signal, når senderen på den ene side er indkoblet et stykke tid, som mindst svarer til forsinkelsesleddets 430 reaktionsforsinkelse, medens der på den anden side intet kendesignal bliver ført til modtageren over lavpasfilteret 406.
7 144080
Den i fig. 4 viste indretning frembyder dermed vedvarende den bedst mulige forbindelseskvalitet i samtaleretning fra fast samtalested til mobilstation. Ved hjælp af fig. 1, 3 og 4 skal der nu beskrives foranstaltninger og kontaktmidler, som tjener til at forbinde det faste talesteds højtaler med modtagerudgangen i den pågældende faste station, hvis sender bliver modtaget af den mobile station. Dette bliver principielt opnået derved, at der til de forskellige faste stationer er knyttet forskellige kendefrekvenser, at de mobile stationer i deres sendesignal bliver moduleret med kendefrekvensen for den pågældende faste station, hvis sender bliver modtaget af dem, og at et modtaget signal i de faste stationer kun bliver ført til det faste tale-sted, når det modtagne kendesignal stemmer overens med det til den pågældende faste station hørende kendesignal. Dette kendesignal bliver frembragt af kendesignalfrembringeren 36 i de faste stationer, og til deres frekvens bliver valgt den til den pågældende station hørende værdi. Kendesignalet bliver kun moduleret bærebølgen ved sådanne faste stationer, til hvilke den mobile station bliver modtaget. Kendesignalet for sådanne faste stationer, som bliver modtaget fra den mobile stations modtager, bliver nu igen udsendt fra den mobile station, modtaget ved forskellige faste stationer og der tilført ved indgangen af båndpasfilteret 33. Da hvert af disse båndpasfiltre som tidligere nævnt allerede er afstemt til den samme frekvens som den i samme station indeholdte kendesignal-frembringer 36, stemmer kun frekvensen af kendesignalet i sådanne faste stationer, som bliver modtaget af den mobile station, overens med filterets 33 gennemgangsfrekvens, således at den elektriske omskifter 31 kun der bliver betjent. Som følge af dette kommer modtagerens udgangssignal kun til det faste talested via den faste station, som bliver modtaget af den mobile station, således at højttaleren ved dette talested kun er tilsluttet en enkelt modtagerudgang.
Med det af den mobile station på den tidligere beskrevne måde foretagne valg af den bedst modtagne faste station bliver der således også udvalgt den faste station, over hvilken for bindeisen bliver afviklet i den modsatte retning. Dermed opnås de samme 144080 8 overføringsbetingelser i begge retninger. Hvis der ved den mobile station intet kendesignal modtages, skønt dens sender er aktiveret, kan dette betyde, at modtageren i den af den mobile stations modtagne faste station er faldet ud, og denne stations kendesignalfrembringer 36 derfor ikke blev indkoblet. For at forhindre, at den mobile station i dette tilfælde ikke bliver hørt ved talestedet, afgiver den af inverteren 436 og sluseporten 437 bestående logiske kobling i den mobile station et udgangssignal, som i frekvens styreindretningen 450 udløser den samme virkning, som støj ved modtagerudgangen, således at en modtagerkanal bliver afsøgt, på hvilken et kendesignal er moduleret.
De beskrevne forhold bliver nu endnu en gang fremstillet sammenfattende i forbindelse med fig. 1. Der foreligger seks faste stationer F1....F6, som tilsammen udsender tre frekvenser ffl....ff3, som udsender de fra det faste talested C afgivne tale- og datasignaler. Frekvenstildelingen til stationerne er derved foretaget ifølge en cyklisk ombytning. De i de faste stationer indeholdte frembringere for kendesignaler og de tilsvarende filtre er afstemt på fem forskellige frekvenser ul.....u5, som er angivet i paranteser med de pågældende sendere og modtagere. Ved det udsendte signal er frekvensen af det i modulationssignalet indeholdte kendesignal ligeledes angivet i paranteser ved siden af bærefrekvensen (ffl, ff2, ff3, ffm), hvor (-) betyder, at der intet kendesignal er moduleret. Den mobile stationmodtager modtager på frekvensen ff3. Af de viste faste stationer kan den dermed modtage stationerne F3 og F6. Det bliver forudsat, at signalerne fra stationen F3 vil kunne modtages med væsentlig større feltstyrke end signalerne fra .stationen F6, således at signalerne fra den sidstnævnte station bliver undertrykt og ingen forstyrrelser bevirker. For så vidt de faste stationer er anbragt på passende måde og for så vidt den gunstigste modtagermulighed på den beskrevne måde bliver af søgt ved den mobile station, er de nævnte forudsætninger i hvert tilfælde opfyldt. Det bliver endvidere forudsat, at det med frekvensen fm udsendte sendesignal fra den mobile station bliver modtaget ved alle de faste stationer F2, F3, F4 og F6. Alle disse stationer modulerer i deres sendesignal det til stationerne tildelte kendesignal.
144080 9
Sendersignalerne bliver ud over de fra stationen F3 udsendte ikke modtaget ved den mobile station, således at også de modulerede kendesignaler er betydningsløse for den mobile station.
Det til senderen i den faste station F3 modulerede kendesignal med frekvensen u3 bliver derimod moduleret ved den mobile stations sendesignal. Dette sendesignal bliver nu modtaget ved de nævnte stationer F2, F3, F4 og F6. Af disse stationer har dog kun stationen F3 et efter frekvensen u3 afstemt filter, således at lom modtageudgangen ved denne station bliver forbundet med ledningen 11. Forbindelsen mellem det faste talested og den mobile station afvikles dermed i begge retninger udelukkende over den faste station F3, idet det ved den mobile station er blevet fastslået, at der ved dens nuværende placering på denne måde vil kunne opnås de i det mindste tilnærmelsesvis bedste overføringsbetingelser.
Som allerede tidligere anført sender de faste stationer vedvarende, medens den mobile station kun sender, når den fører en samtale med det faste talested. Frekvensvalgindretningen i den mobile station arbejder uafhængigt af, om den tilhørende sender er aktiveret, og holder dermed hele tiden den gunstigste forbindelse klar ved ankommende og ved afgivende opkald. For så vidt der foreligger flere mobile stationer, sender kun en enkelt ad gangen, således at de tidligere, på en enkelt mobil station begrænsende betragtninger også i dette tilfælde stemmer uindskrænket.
Opfindelsen er på ingen måde bundet til udførelseseksemplet. Især er antallet af anvendte sende- og kendesignalfrekvenser og antallet af foreliggende taletærskler i eksemplet blevet valgt rent vilkårligt .
Signaleringen ved den tilkoblede station kunne i stedet for det under talebåndets frekvens modulerede kendesignal også ske ved over talebåndets frekvens modulerede signaler, ved en anden modulationsart eller ved hjælp af periodisk korte tonefrekvenssignaler i taleområdet. Det er heller ikke nødvendigt - for så vidt man ser bort fra bestemte fordele - at frembringe kendesignalet i den faste station. Det ville også være muligt, at tildele hver bærefrekvens et kendesignal, at frembringe dette signal i den 144080 10 mobile station og gøre dens frekvens afhængig af den valgte modtagelsesfrekvens.
Faststillingen af modtageren og fastlæggelsen af de forskellige taleniveauer kan også ske på anden måde end i det viste eksempel, idet det modtagne signal eksempelvis på en eller anden kendt måde bliver direkte udtrukket og dets niveau bestemt.
I det beskrevne udførelseseksempel blev det antaget, at såvel modtagerne i de faste som i de mobile stationer kunne modtage den tilhørende sender under driften. Dette betinger anbringelsen af i en i figuren ikke viste antenneskifter. Men opfindelsen er ikke knyttet til sådanne anordninger. Den er også anvendelig i anlæg, i hvilke sending og modtagelse kun kan ske skiftevis ved de mobile stationer. Under sådanne forudsætninger skal der i mobile stationer være tilvejebragt et lager, som fastholder kendetegnet for den sidst modtagne faste sender, og det afgivne kendesignal må frembringes på grundlag af lagerindholdet i den pågældende mobile station.
For at forhindre, at overføringsforholdene forringes, når den mobile station under en uafbrudt sendeforbindelse bevæger sig fra en fixstations område til en andens, anbefales anbringelsen af skiftemidler, som i dette tilfælde periodisk kan omskifte den mobile station på kort tid fra at sende til at modtage, hvorved modtagelsesforholdene hele tiden bliver afprøvet og det frembragte kendesignal lejlighedsvis vil kunne ændres.

Claims (2)

11 U4080
1. Anlæg til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested og mindst én station, der er mobil i området, hvis størrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations dækningsområde, hvilket anlæg har flere, til hvert sit forskellige sted i det nævnte område hørende faste stationer, som hver indeholder en sender og en modtager, og som udsender en fra det faste talested til den mobile station rettet information, og i hvilket anlæg den mobile station udsender den til det faste talested rettede information med en enkelt frekvens, som modtages af de forskellige faste stationer, hvorhos der ved de faste stationer findes første omskiftningsmidler, som udelukkende forbinder modtager-udgangen ved den faste station, ved hvilken den mobile station bedst modtages, med det faste talested, kendetegnet ved, at de i de forskellige faste stationer (F1...F6) indeholdte sendere (13) udsender den fra det faste talested (C) til den mobile station (M) rettede information samtidig med forskellige, til hver af de faste stationer hørende frekvenser (ffl....ff3), Og at den mobile station modtager denne information og denne frekvens med en enkelt modtager (16), som er omskiftelig på de nævnte forskellige frekvenser (ffl____ ff3), og som om skiftes til den for modtagelsen gunstigste frekvens, at de nævnte omskiftningsmidler (33, 31) er styret ved hjælp af kendesignaler (ul... u5) med udenfor talefrekvensbåndet liggende frekvenser, som hører til hver sin af de faste stationer (F1,..F6), at yderligere i den mobile station (M) foreliggende andre omskiftningsmidler (406, 440) modulerer det kendesignal (ul...u5), som svarer til den modtagne faste station (F1....F6), på den tilhørende sender (15), og at de nævnte første omskiftningsmidler (33, 31) kun forbinder den tilhørende modtager-udgang (14) med det faste talested (C), når frekvensen af det modtagne kendesignal (ul...u5) svarer til den frekvens, som kendetegner den pågældende faste station (F1...F6), ogat således kun modtager-udgangen i den faste station, hvis sender modtages af den mobile station, er forbundet med det faste talested.
DK385776A 1975-08-27 1976-08-26 Anlaeg til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested ogmindst en station,der er mobil i et omraade,hvis stoerrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations daekningsomraade DK144080C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH1109575A CH594324A5 (da) 1975-08-27 1975-08-27
CH1109575 1975-08-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK385776A DK385776A (da) 1977-02-28
DK144080B true DK144080B (da) 1981-11-30
DK144080C DK144080C (da) 1982-05-03

Family

ID=4369992

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK385776A DK144080C (da) 1975-08-27 1976-08-26 Anlaeg til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested ogmindst en station,der er mobil i et omraade,hvis stoerrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations daekningsomraade

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4092600A (da)
CH (1) CH594324A5 (da)
DE (1) DE2631517A1 (da)
DK (1) DK144080C (da)
FR (1) FR2322504A1 (da)
SE (1) SE409393B (da)

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5328310A (en) * 1976-08-30 1978-03-16 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Mobile radio control system
FR2383560A1 (fr) * 1977-03-09 1978-10-06 Trt Telecom Radio Electr Dispositif de commande de recherche de frequence dans un recepteur radioelectrique mobile par rapport a des stations emettrices
DE2856019A1 (de) * 1978-12-23 1980-07-10 Bosch Gmbh Robert Sprechfunknetz mit einer hauptstation, mindestens zwei auf demselben funkkanal arbeitenden relaisstationen und mit mehreren unterstationen
DE2931084C3 (de) * 1979-07-31 1982-03-11 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Funksystem
US4399555A (en) * 1980-04-28 1983-08-16 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Cellular high capacity mobile radiotelephone system with fleet-calling arrangement for dispatch service
US4549311A (en) * 1982-08-03 1985-10-22 Motorola, Inc. Method and apparatus for measuring the strength of a radio signal frequency
US4485486A (en) * 1982-08-03 1984-11-27 Motorola, Inc. Method and apparatus for assigning duplex radio channels and scanning duplex radio channels assigned to mobile and portable radio telephones in a cellular radiotelephone communications system
US4481670A (en) * 1982-11-12 1984-11-06 Motorola, Inc. Method and apparatus for dynamically selecting transmitters for communications between a primary station and remote stations of a data communications system
DE3278260D1 (en) * 1982-12-21 1988-04-21 Bbc Brown Boveri & Cie Broadcasting method for a mobile radio network
US4578815A (en) * 1983-12-07 1986-03-25 Motorola, Inc. Wide area coverage radio communication system and method
JPS60143037A (ja) * 1983-12-29 1985-07-29 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 移動無線通信方式
US4627045A (en) * 1984-02-14 1986-12-02 Rosemount Inc. Alternating communication channel switchover system
DE3418082C1 (de) * 1984-05-16 1985-10-17 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Anordnung zur Empfängerauswahl in einem Funksystem
DE3423780C2 (de) * 1984-06-28 1994-05-19 Aeg Mobile Communication Simplex-Funksystem
US4611334A (en) * 1984-08-31 1986-09-09 Motorola, Inc. Message capturing radio data system
US4730310A (en) * 1985-05-03 1988-03-08 American Telephone And Telegraph Company Terrestrial communications system
DE3621990C2 (de) * 1985-07-18 1993-12-09 Man Technologie Gmbh Kommunikationsvorrichtung innerhalb von Fahrzeugen
US4788711A (en) * 1985-11-25 1988-11-29 Cellular Communications Corporation Apparatus and method for a cellular freeway emergency telephone service
US4670906A (en) * 1986-04-02 1987-06-02 Motorola, Inc. Data communications system transmitter selection method and apparatus
AT391573B (de) * 1988-02-15 1990-10-25 Kapsch Ag Einrichtung zum empfang von auf der basis der uic-norm uebertragenen signalen auf fahrzeugen, insbesondere schienengebundenen fahrzeugen
US5040237A (en) * 1989-03-31 1991-08-13 E. F. Johnson Company Method and apparatus for an alternate home channel for a land mobile transmission trunked communication system
US5159701A (en) * 1989-03-31 1992-10-27 E. F. Johnson Company Method and apparatus for a distributive wide area network for a land mobile transmission trunked communication system
DE3910944C1 (en) * 1989-04-05 1991-01-17 Siebert, Gerhard, 3200 Hildesheim, De Arrangement for setting up radio traffic between mobile stations in underground mining
GB2273416B (en) * 1992-11-27 1997-03-26 Motorola Ltd A communications system and method therefor
US5787345A (en) * 1994-06-10 1998-07-28 Uniden America Corporation Automatic voice prompts in a land mobile radio system
US5625870A (en) * 1994-06-10 1997-04-29 Uniden America Corporation Fraud control for radio fleets in a land mobile radio system
US5901341A (en) * 1994-06-10 1999-05-04 Uniden America Corporation Land mobile radio system having a cell in which mobile radios transmit and receive both data and audio
US5678176A (en) * 1994-06-10 1997-10-14 Uniden America Corporation Direct inward dial telephone number recognition in a land mobile radio system
US5627876A (en) * 1994-06-10 1997-05-06 Uniden America Corporation Call priority override in a land mobile radio system
US5557606A (en) * 1994-06-10 1996-09-17 Uniden America Corporation Routing of voice communication at a cell site in a land mobile radio system
US5646632A (en) * 1994-11-14 1997-07-08 Lucent Technologies Inc. Method and apparatus for a portable communication device to identify its own location
US6005884A (en) * 1995-11-06 1999-12-21 Ems Technologies, Inc. Distributed architecture for a wireless data communications system
GB9525110D0 (en) * 1995-12-08 1996-02-07 Northern Telecom Ltd An antenna assembly
US6529486B1 (en) 1997-04-11 2003-03-04 Transcrypt International/E.F. Johnson Company Trunked radio repeater communication system
US6374115B1 (en) 1997-05-28 2002-04-16 Transcrypt International/E.F. Johnson Method and apparatus for trunked radio repeater communications with backwards compatibility
US6684080B1 (en) 1997-05-28 2004-01-27 Transcrypt International/E. F. Johnson Company Trunked radio repeater communication system including home channel aliasing and call grouping

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2642524A (en) * 1948-11-04 1953-06-16 Gen Electric Co Ltd Radio communication system
US2883522A (en) * 1955-05-18 1959-04-21 Tele Dynamics Inc Mobile communication system with carrier signal strength control
DE1251830B (da) * 1961-08-07
CH428868A (de) * 1965-12-17 1967-01-31 Autophon Ag Schaltungsanordnung für Anlagen mit mehreren fixen Sendestationen und mindestens einer einen Empfänger enthaltenden mobilen Station
DE1591556A1 (de) * 1967-09-28 1970-10-08 Siemens Ag Mehrere ortsfeste Sendestellen und ortsbewegliche Empfangsstellen umfassendes Funknetz
US3662267A (en) * 1970-05-20 1972-05-09 Sylvania Electric Prod System for locating and communicating with mobile units
US3818345A (en) * 1972-12-29 1974-06-18 Nepon Kk Low frequency signal transmission and indicating system
JPS5241082B2 (da) * 1973-03-28 1977-10-17
US3906166A (en) * 1973-10-17 1975-09-16 Motorola Inc Radio telephone system
US3955140A (en) * 1975-05-20 1976-05-04 Public Systems, Inc. Mobile radio extension unit with punch through operation

Also Published As

Publication number Publication date
FR2322504B1 (da) 1982-05-07
FR2322504A1 (fr) 1977-03-25
DK385776A (da) 1977-02-28
US4092600A (en) 1978-05-30
DK144080C (da) 1982-05-03
CH594324A5 (da) 1978-01-13
DE2631517A1 (de) 1977-03-03
SE7608088L (sv) 1977-02-28
SE409393B (sv) 1979-08-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK144080B (da) Anlaeg til tovejs radioforbindelse imellem et fast talested og mindst en station der er mobil i et omraade hvis stoerrelse overstiger en enkelt fast sender-modtagerstations daekningsomraade
CA2245240C (en) A method and apparatus for enhancing communication reception at a wireless communication terminal
EP0041289A1 (en) An improved transceiver
US2106806A (en) Relay system
US1624966A (en) Ambulatory repeating system
RU2715554C1 (ru) Перевозимая тропосферная станция
US4121158A (en) Radio system
US1988614A (en) Selective transmission system
US1711879A (en) Ship-guiding method and apparatus
US3904827A (en) System for locating faulty line repeaters of repeater stations in a transmission line
US3105118A (en) Mobile radio stations interconnected with a wire telephone system
US3688195A (en) Normally silent mobile radio telephone system
US2802056A (en) Multiplex system
US3209258A (en) Radio communication system
US1919046A (en) Selective calling circuits
US2745953A (en) Radiant energy signaling systems
US2649540A (en) Multiplex radiophone communication system
SU1084999A1 (ru) Система дуплексной радиосв зи
RU2779079C1 (ru) Система радиосвязи с подвижными объектами
US1603582A (en) Carrier-wave transmission system
US1481324A (en) Signaling system
US1672975A (en) Wave transmission system
US1689026A (en) Frequency arrangement in carrier-wave systems
US4016494A (en) Satellite communication system with improved conference facility
US1676614A (en) Frequency-grouping arrangement for communication systems