BE1023495B1 - Verstelbaar meubel - Google Patents
Verstelbaar meubel Download PDFInfo
- Publication number
- BE1023495B1 BE1023495B1 BE2016/5274A BE201605274A BE1023495B1 BE 1023495 B1 BE1023495 B1 BE 1023495B1 BE 2016/5274 A BE2016/5274 A BE 2016/5274A BE 201605274 A BE201605274 A BE 201605274A BE 1023495 B1 BE1023495 B1 BE 1023495B1
- Authority
- BE
- Belgium
- Prior art keywords
- profiles
- length
- wall
- elements
- bearing surface
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47B—TABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
- A47B45/00—Cabinets, racks or shelf units, characterised by features enabling enlarging in height, length, or depth
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47B—TABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
- A47B2220/00—General furniture construction, e.g. fittings
- A47B2220/0052—Panels
- A47B2220/0055—Furniture made of several parallel slats, hinged together by transverse rods passed through respective ends of slats
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A47—FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
- A47B—TABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
- A47B2230/00—Furniture jointing; Furniture with such jointing
- A47B2230/15—Joining of sectional members by means of inner tensioning rods
Landscapes
- Supports Or Holders For Household Use (AREA)
Abstract
De huidige uitvinding betreft een in lengte verstelbaar systeem voor een meubel, omvattende een draagstructuur (33) en meerdere draagvlak-elementen (1) voor het vormen van een draagvlak, met het kenmerk, dat de draagstructuur verstelbaar is in de lengte en minstens gedeeltelijk kan omvat worden door de draagvlak-elementen (1).
Description
VERSTELBAAR MEUBEL
TECHNISCH DOMEIN
De uitvinding heeft betrekking op een modulair, verstelbaar meubel, zoals een wandrek of tafel.
STAND DER TECHNIEK
Nog vaak zijn meubels starre elementen in een interieur, die niet kunnen worden aangepast aan de veranderende noden van de bewoners en gebruikers. Daarnaast worden de meeste meubels zoals wandplanken en wandrekken aangeboden via standaardmaten, die niet altijd geschikt of onmiddellijk bruikbaar zijn voor elk soort interieur. Het kunnen aanpassen in de lengte van een wandplank kan bijvoorbeeld nodig zijn om de volledige afstand tussen twee muren of in een nis te kunnen benutten. Ook het in de lengte verstelbaar maken van een tafel is interessant, bijvoorbeeld als meerdere plaatsen dan standaard voorzien nodig zijn.
In de stand der techniek zijn al enkele systemen bekend die het mogelijk maken om een wandplank of ander meubel zoals een tafel aanpasbaar in de lengte te maken. Er bestaan systemen die zijn opgebouwd uit modules waarbij er modules kunnen worden toegevoegd of weggenomen om een bepaalde lengte te verkrijgen. Deze modules zijn echter nog steeds vrij groot, waardoor men de meubels, zeker als het wandplanken zijn, niet steeds nauwkeurig genoeg kan aanpassen in de lengte. Een wandplank wordt door de meeste mensen gepercipieerd als "op maat" als er wordt gewerkt met een maximale tolerantie van 1 centimeter. Dus ook als er een opening overblijft van 1 cm wordt het geheel meestal door het blote oog toch als "op maat" gepercipieerd. Dit is tevens de tolerantie die schrijnwerkers toepassen bij maatwerk. Een aanpasbaarheid in lengte met een tolerantie van 1cm wordt in deze tekst gedefinieerd als "nauwkeurig" in lengte aanpasbare wandplanken.
De kleinste onderdelen van bovengenoemde modulaire systemen zijn meestal niet kleiner dan 20 cm breed. Hierdoor kan met deze modules geen nauwkeurig in lengte aanpasbare wandplank worden gemaakt.
Wandplanken die wel nauwkeurig in lengte aanpasbaar zijn bestaan uiteraard al.
Deze zijn echter meestal niet meermaals aanpasbaar in de lengte. Ze moeten op maat worden gezaagd of afgebroken of aan elkaar gelijmd. Hiervoor is een zekere vakmanschap vereist. Bovendien zijn deze wandplanken nadien niet meer aanpasbaar aan een nieuwe lengte, tenzij ze kleiner worden gemaakt. Deze wandplanken zijn zeer statisch en passen zich niet aan aan de veranderende gewoontes en levenswijzen.
Bestaande oplossingen die het toch toelaten om meubels zoals wandplanken nauwkeurig en meermaals in lengte aanpasbaar te maken, hebben vaak het nadeel dat zij esthetisch niet de vereiste kwaliteit bieden. Gekende systemen die nauwkeurig en meermaals in lengte aanpasbaar zijn, hebben niet altijd een gesloten oppervlakte waardoor er objecten in de openingen kunnen vallen. Een ander nadeel is dat ze soms een duidelijke naad vertonen en daardoor geen uniforme vormgeving hebben, en /of een oneffen oppervlak verkrijgen. Bovendien zijn deze vaak niet helemaal vlak en vertonen ze een hoogteverschil. Bovendien is de visuele indruk onbevredigend omdat ze vaak geen massieve uitstraling hebben en dus niet voldoen aan de esthetische verwachtingen van de gebruiker.
Tevens is het nadelig dat het ophangsysteem van de genoemde uitvindingen niet geïntegreerd is in de dikte van de wandplank. De wandplank steunt dan op zichtbare consoles, beugels of steunen. Dit leidt tot een meer rommelig, minder aantrekkelijk visueel geheel. Dit heeft tevens als nadeel dat er mogelijks montagemateriaal in de weg hangt. US20080308515, US20060186769, DE202004012153, US20040164655, US20020043191, US4155312 en US20120000867 beschrijven allen een wandplank dat nauwkeurig in lengte aanpasbaar is.
De gewenste lengte wordt bereikt door 2 onderdelen die al schuivend in elkaar passen en ten opzichte van elkaar te verschuiven. Hierdoor ontstaat een bruikbaar draagvlak dat kan variëren. Deze hebben een duidelijk zichtbare naad of overgang en dus geen uniforme vormgeving, geen volledig plat vlak, noch een geïntegreerd ophangsysteem.
Er is nood aan een verbeterd vlak of wandelement dat niet alleen aanpasbaar is in de lengte maar ook een uniforme vormgeving en uitzicht heeft, dat volledig vlak is en een geïntegreerd ophangsysteem heeft.
De huidige uitvinding beoogt een oplossing te vinden voor tenminste enkele van bovenvermelde problemen en voor andere nadelen een oplossing te bieden.
SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
De huidige uitvinding heeft tot doel te voorzien in een meubel dat aanpasbaar is in de lengte.
In het bijzonder biedt onderhavige uitvinding een in lengte verstelbaar systeem voor een meubel volgens conclusie 1. Verdere deelaspecten worden beschreven in de afhankelijke conclusies.
In een tweede aspect omvat onderhavige uitvinding een kit volgens conclusie 22.
In een laatste aspect omvat onderhavige uitvinding een werkwijze voor het maken van een in de lengte verstelbaar systeem, volgens conclusie 24.
BESCHRIJVING VAN DE FIGUREN
Figuur 1 is een perspectiefbeeld van de draagstructuur en de draagvlak-elementen van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 2 zijn twee zijaanzichten van een mogelijke verbinding tussen de draagstructuur en een draagvlak-element volgens onderhavige uitvinding. In dit geval: De draagvlakelementen worden onder een schuine hoek, van boven uit met een neerwaartse beweging over de profielen geschoven.
Figuur 3 is een perspectiefbeeld van een scheidingselement dat kan toegevoegd worden aan het verstelbaar systeem in een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding. De scheidingselementen steken in de hoogte uit en verdelen het vlak in parallelle compartimenten.
Figuur 4 zijn perspectiefbeelden van verschillende add-ons die kunnen worden toegevoegd aan de draagstructuur of draagvlak-elementen van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding. Deze add-ons voorzien het vlak van bijkomende functies.
Deze add-ons zijn, in volgorde van verschijning: een rail, een haakje, een breed draagvlak-element, een pothouder (bloempot, pennenhouder,..), een magazinehouder (of wijnhouder), een verlichtingselement, een deurelement en een dooselement.
Figuur 5 is een perspectiefbeeld van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als wandplank volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding. Figuur 6 is een perspectiefbeeld van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 7 is een perspectiefbeeld van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank, geklemd tussen 2 muren volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 8 is een perspectiefbeeld van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als kastelement bestaande uit een losstaande structuur die de draagstructuur ondersteunt volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding. Figuur 9 is een perspectiefbeeld van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als tafel volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 10 is een perspectiefbeeld van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding. De figuur toont hoe de zwevende wandplank is opgebouwd uit een ophangsysteem en draagvlak-elementen.
Figuur 11 is een bovenaanzicht van een ophangsysteem volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 12 is een doorsnede van een ophangsysteem en draagvlak-element, volgens lijn I-I, van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 13 is een perspectiefbeeld van een standaard draagvlak-element van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 14 is een perspectiefbeeld van een uitgehold draagvlak-element van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 15a is een perspectiefbeeld van een massief draagvlak-element van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding. Dit element heeft aan één zijde een massieve uitstraling.
Figuur 15b is een perspectiefbeeld van een alternatieve uitvoeringsvorm van het massief draagvlak-element van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 16 is een perspectiefbeeld van een mogelijke bevestiging van het massief draagvlak-element aan een ophangsysteem volgens een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 17 schetst een werkwijze van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 18 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van het ophangsysteem en draagvlak-elementen volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 19 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van de verbinding van de draagstructuur met de draagvlak-elementen volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 20 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van de draagstructuur bestaande uit 2 profielen die tov. elkaar verplaatsbaar zijn en een alternatieve uitvoeringsvorm van de verbinding met de draagvlak-elementen volgens onderhavige uitvinding. Figuur 21 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van de profielen volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 22 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van het kader volgens onderhavige uitvinding.
Figuur 23 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van het ophang-systeem en de profielen volgens onderhavige uitvinding.
GEDETAILLEERDE BESCHRIJVING
De uitvinding betreft een in de lengte verstelbaar systeem voor een meubel, zoals een wandmeubel of een tafel. Het draagvlak van het meubel is nauwkeurig aanpasbaar in de lengte. Het is aanpasbaar zonder het vlak te zagen, snijden of elementen te moeten lijmen.
Dit heeft als voordeel dat het vlak een gesloten oppervlak en een uniforme vormgeving krijgt en geen opvallende naden of onregelmatige overgangen vertoont. Dit heeft tevens als voordeel dat het onbeperkt aanpasbaar is in de lengte, er is geen maximale lengte - er kunnen eindeloos veel draagstructuren en draagvlak-elementen worden toegevoegd. De minimumlengte is de lengte van het profiel.
In een eerste aspect betreft onderhavige uitvinding een in lengte verstelbaar systeem voor een meubel, omvattende een draagstructuur en meerdere draagvlak-elementen voor het vormen van een draagvlak. In het bijzonder zal de draagstructuur verstelbaar zijn in de lengte en kan deze minstens gedeeltelijk omvat worden door de draagvlak-elementen. Dit laat toe om een systeem zo op te bouwen dat deze de exact gewenste lengte zal hebben.
Meer in het bijzonder zal de draagstructuur minimum 2 profielen omvatten, die verplaatsbaar zijn ten opzichte van elkaar. Meer in het bijzonder zullen deze profielen verplaatsbaar zijn in de lengterichting. Bij voorkeur zullen deze profielen een cirkelvormige doorsnede omvatten. Meer bij voorkeur omvatten de profielen telescopische buizen.
In een verdere uitvoeringsvorm zullen de draagvlak-elementen over een verbinding beschikken waarmee deze aan de draagstructuur bevestigd worden. Deze verbinding is zo uitgevoerd dat de bovenzijde van de draagvlak-elementen op gelijke hoogte worden verkregen over de hele lengte van het vlak.
Aan de draagstructuur zullen draagvlak-elementen worden toegevoegd tot de gewenste lengte nauwkeurig wordt verkregen.
In een voorkeursvorm zullen de draagvlak-elementen over een uitsparing beschikken. Meer in het bijzonder zal deze uitsparing de vorm hebben van een sleuf of twee sleuven. De uitsparing in de draagvlak-elementen komt overeen met de positie van de 2 profielen waarover de elementen worden geschoven.
In een voorkeursvorm zullen de smalste/kleinste draagvlak-elementen een breedte hebben die kleiner of gelijk is aan 2 centimeter. Dit heeft als voordeel dat het systeem aan beide zijde maximaal 1 cm speling zal hebben ten opzichte van de gewenste maat.
Indien het systeem een wandelement is en het smalste draagvlak-element 2 centimeter is, dan kan er geen draagvlak-element meer aan de draagstructuur toegevoegd worden als de overige vrije ruimte minder dan 2 centimeter bedraagt. Vervolgens kunnen de draagvlak-elementen op de draagstructuur een beetje verschoven worden naar het midden van de draagstructuur, waardoor aan elke zijde maximum slechts 1 cm speling overblijft, wat een aanvaardbare nauwkeurigheid is.
In een verdere voorkeursvorm zal het gevormde vlak van het systeem door in de hoogte uitstekende scheidings-elementen in parallelle compartimenten kunnen worden opgedeeld. Deze elementen worden bevestigd aan het instelbaar systeem en zijn bedoeld om het vlak van bijkomende functies te voorzien. Niet limitatieve lijst van add-ons zijn onder meer een rail met railhouder, haakje, breed draagvlakelement, pothouder, magazinehouder, verlichtingselementen, deurelement, dooselement etc.
In een voorkeursvorm zal het systeem een wandplank zijn, meer bij voorkeur een zwevende wandplank. In een andere uitvoeringsvorm zal het systeem een kastelement/stellingkast zijn. In nog een andere uitvoeringsvorm is het systeem een tafel.
In een verdere voorkeursvorm omvat het systeem een ophangsysteem voorzien voor het ophangen van het vlak aan een wand. Bij voorkeur zal het geïntegreerd zijn in de dikte van de wandplank. Meer bij voorkeur zal het ophangsysteem een element dat aan de wand wordt gemonteerd en minimum 1 uitkragend element omvatten waarop de profielen steunen.
In een verdere voorkeursvorm omvat het ophangsysteem een kader waarbij minstens 1 van de profielen vast verbonden is aan het kader.
In een andere uitvoeringsvorm zal het ophangsysteem, indien het systeem een wandplank is, tussen twee muren worden geklemd.
In een verdere uitvoeringsvorm zal het systeem speciale draagvlakelementen omvatten, waarbij deze elementen deels uitgehold zijn, bedoeld om het uitkragend gedeelte van het ophangsysteem te verbergen en zo een doorlopend uniform draagvlak te verkrijgen.
In een verdere uitvoeringsvorm zal het systeem speciale draagvlakelementen omvatten, waarbij deze elementen langs één zijde massief zijn, bedoeld om aan het uiteinde van het draagvlak te bevestigen en zo een massieve uitstraling te verkijgen langs de zijkant. Dit is vooral gewenst indien het draagvlak één of twee zichtbare uiteindes heeft en zich dus niet tussen twee muren of in een nis bevindt.
In een andere uitvoeringsvorm zal het systeem een draagsysteem omvatten dat op de grond staat en het draagvlak ondersteunt.
In een tweede aspect omvat onderhavige uitvinding een kit voor het maken van een systeem zoals hierboven beschreven. In het bijzonder zal deze kit een draagstructuur en meerdere draagvlak-elementen omvatten. In een verdere uitvoeringsvorm omvat de kit tevens een ophangsysteem en bevestigingsmaterialen.
In een derde aspect omvat onderhavige uitvinding een werkwijze voor het maken van een in de lengte verstelbaar systeem, omvattende het onderling ten opzichte van elkaar verstellen van profielen van de draagstructuur en het voorzien van draagvlak-elementen aan een draagstructuur.
In een voorkeursvorm zal het systeem aan een wand worden gemonteerd. Meer in het bijzonder zullen hierbij minimum 2 vaste lichamen worden gemonteerd aan de wand. De afstand tussen de vaste lichamen wordt overbrugd met profielen. Vaste lichamen en verbindingsprofielen worden toegevoegd tot de gewenste lengte van het wandelement is bereikt. De standaard draagvlak-elementen worden over de profielen geschoven.
In een voorkeurdragende werkwijze worden ter hoogte van de uitkragende onderdelen van het ophangsysteem speciale draagvlak-elementen geplaatst die deze onderdelen verbergen zodat een doorlopend, gesloten draagvlak met een uniforme uitstraling wordt verkregen.
In een andere werkwijze om een wandelement in lengte aan te passen waarbij de zijkant van het wandelement zichtbaar is, krijgen de zijkanten van het wandelement een massieve uitstraling door een speciaal eind-draagvlak-element aan het uiteinde van het kader te monteren.
In een voorkeurdragende werkwijze om een wandelement in lengte aan te passen worden de draagvlak-elementen van boven uit onder een schuine hoek over de profielen geschoven. Dit heeft als voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en ingewisseld met andere add-ons. Doordat de draagvlak-elementen enkel onder een schuine hoek opwaarts, weg van de wand kunnen worden uitgenomen, verkleint dit de kans dat ze accidenteel naar boven worden geduwd.
De uitvinding zal besproken worden aan de hand van de figuren die niet limiterend zijn voor onderhavige uitvinding.
Figuur 1 toont het principe van de draagstructuur (33) en de draagvlak-elementen (1) van een mogelijke uitvoeringsvorm volgens onderhavige uitvinding.
De draagstructuur bestaat minimaal uit 2 profielen die ten opzichte van elkaar verplaatsbaar zijn. (42)
De maximale dikte van de smalste draagvlak-elementen in het vlak is afhankelijk van de totale gewenste lengte van het vlak en vanaf welke nauwkeurigheid het vlak als op maat wordt gepercipieerd. Bvb bij wandplanken werkt de schrijnwerker meestal met een tolerantie van 1 centimeter. Hierbij wordt de wandplank nog steeds als passend gepercipieerd. De smalste draagvlak-elementen van de wandplank dienen dan maximaal 2 centimeter te zijn, zodat de grootst mogelijke speling langs beide zijden van het vlak maximum 1 centimeter bedraagt.
In geval van andere toepassingen, bvb een tafel of bank "op maat" kan met grotere toleranties worden gewerkt en respectievelijk bredere draagvlak-elementen.
In een voorkeurdragende/speciale uitvoeringsvorm hebben de profielen een cirkelvormige doorsnede. Dit heeft als voordeel dat dit de meest efficiënte verhouding is wat betreft materiaalgebruik en sterkte. De ronde vorm zorgt er ook voor dat ze gemakkelijker verschuifbaar zijn.
Het dragend systeem wordt bij voorkeur uitgevoerd in metaal.
De draagvlak-elementen kunnen in verschillende materialen worden uitgevoerd: onder andere: hout, multiplex, MDF, plexiglas, andere kunststoffen, vilt, resthout, enz.
Figuur 2 toont hoe de draagvlak-elementen (1) van boven uit met een neerwaartse beweging over de profielen (42) kunnen geschoven worden.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm hebben de standaard draagvlak-elementen (1) een bepaalde uitsparing (12, 13) waardoor de bovenzijde van de draagvlak-elementen op gelijke hoogte komen over de hele lengte van het vlak, zowel als de draagvlak-elementen steunen op het ene profiel (6) of het andere(26), of beide. Dit heeft als voordeel dat een plat vlak kan verkregen worden. Dit heeft tevens als voordeel dat er maar 1 type van standaarddraagvlak-elementen nodig is waardoor er minder verschillende onderdelen nodig zijn en het vlak gemakkelijker en sneller op te bouwen is.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm bestaat deze uitsparing uit een sleuf onderaan de draagvlak-elementen. Deze sleuf is voorkeurdragend onder een schuine hoek uitgevoerd, in deze uitvoeringsvorm onder een hoek van 45 graden.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm is de sleuf onderaan even breed als het dikste profiel. De sleuf vernauwt en wordt vervolgens even breed als het dunste profiel en eindigt in een halve cirkel, waar het dunste profiel perfect in past. (12) Ter hoogte van de vernauwing is er een deel van een cirkel uitgespaard. Hier past het dikste profiel perfect in. (13)
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm hebben de draagvlak-elementen een langwerpige rechthoekige vorm. Dit heeft als voordeel dat de draagvlak-elementen naast elkaar een plat vlak vormen en zo in zijn geheel het meest gelijkt op de gekende wandplank.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden de draagvlak-elementen onder een schuine hoek, van boven uit, over de staven geschoven. Dit heeft als voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en ingewisseld met andere add-ons. Doordat de draagvlak-elementen enkel onder een schuine hoek opwaarts, weg van de wand kunnen worden uitgenomen , verkleint dit de kans dat ze accidenteel naar boven worden geduwd van onder uit.
Figuur 3 toont scheidingselementen (32). Deze steken in de hoogte uit en verdelen het vlak in parallelle compartimenten.
Dit heeft als voordeel dat het vlak kan opgedeeld worden in verschillende compartimenten met variërende groottes. Deze uitstekende draagvlak-elementen kunnen tevens functioneren als boekensteunen.
Figuur 4 toont de verschillende add-ons die kunnen worden toegevoegd aan de draagstructuur of draagvlak-elementen. Deze add-ons voorzien het vlak van bijkomende functies.
Deze bijkomende functies komen vooral tot hun recht als het vlak een wandelement is.
Deze add-ons zijn, in volgorde van verschijning: een rail, een haakje, een breed draagvlak-element, een pothouder (bloempot, pennenhouder,..), een magazinehouder (of wijnhouder), een verlichtingselement, een deurelement en een dooselement.
Figuur 5 toont het in lengte verstelbaar systeem toegepast als wandplank, waarbij het draagvlak op beugels wordt geplaatst die in de wand zijn bevestigd.
Figuur 6 toont het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank met een ophangsysteem geïntegreerd in de dikte van het draagvlak. Dit wordt verder beschreven in figuur 10.
De integratie van het ophangsysteem in de dikte van het draagvlak heeft als voordeel dat men een zwevende wandplank bekomt zonder zichtbare consoles, beugels of steunen. Zo wordt de plank één met de muur en wordt je niet afgeleid door montagematerialen. Dit heeft tevens als voordeel dat er geen montagemateriaal in de weg hangt.
Figuur 7 toont het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank, geklemd tussen 2 muren. Dit kan verkregen worden door bijvoorbeeld een telescoop-stang tussen 2 muren te klemmen en vervolgens de draagvlak-elementen er op te plaatsen.
Figuur 8 toont het in lengte verstelbaar systeem toegepast als kastelement bestaande uit een losstaande structuur die de draagstructuur ondersteunt en de krachten afleiden naar de grond. De structuren kunnen op elkaar gestapeld worden. Vanaf een bepaalde hoogte worden ze best bevestigd aan de wand om te voorkomen dat het wandelement te gemakkelijk omvalt.
Figuur 9 toont het in lengte verstelbaar systeem toegepast als tafel. In geval van deze toepassing kan met grotere toleranties worden gewerkt en respectievelijk bredere draagvlak-elementen.
Figuur 10 toont de opbouw van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank. De figuur toont hoe de zwevende wandplank is opgebouwd uit draagvlak-elementen en een ophangsysteem, bestaande uit één of meerdere kaders, een arm, verbindingsprofielen en bevestigingselementen.
Deze figuur toont ook de verschillende onderdelen van de kit, indien het vlak toegepast wordt als zwevende wandplank.
Deze kit bestaat uit losse onderdelen die verzameld zitten in een doos, en kunnen worden samengesteld tot een zwevende wandplank aanpasbaar in de lengte.
Dit laat toe dat de onderdelen na montage opnieuw kunnen worden gedemonteerd en opnieuw worden aangepast aan een nieuwe lengte. Bijvoorbeeld als het geheel van wandplanken (of de wandkast), wordt uitgebreid, verkleind of verhuisd naar een andere locatie met andere afmetingen dan de oorspronkelijke.
Overzicht van deze onderdelen: -kader(4)& arm (5) -staven (6 & 26) -draagvlak-elementen (1 & 2 , eventueel ook 3- bij zichtbaar uiteinde) -pluggen, schroeven en andere bevestigingsmaterialen (7)
Figuur 11 toont het ophangsysteem, bestaande uit een arm (5), verbindingsprofielen (6) , bevestigingselementen (7) en een kader (4). Het kader bestaat in deze uitvoeringsvorm uit een gedeelte dat aan de wand wordt bevestigd (30), 2 uitkragende gedeeltes (31) en 2 dunne profielen die aan beide uitkragende gedeeltes zijn bevestigd (26).
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm is het ophangsysteem een stijf kader (4) door bijvoorbeeld minstens 1 van de profielen (26) vast te verbinden aan het uitkragend gedeelte van het ophangsysteem (31). Dit heeft als voordeel dat het ophangsysteem stijver is en de kans op vervorming, bijvoorbeeld torsie verkleint. In een alternatieve uitvoeringsvorm worden (minstens één van) de dikke profielen (6) aan het uitkragend gedeelte van het ophangsysteem bevestigd en zitten de dunne profielen (26) los. Dit heeft als voordeel dat men bij montage gemakkelijker tot bij de schroeven geraakt en de montage gemakkelijker verloopt.
Figuur 12 toont een doorsnede van een ophangsysteem en draagvlak-element, volgens lijn I-I, aangeduid op figuur 11. De figuur toont de hoogte van het uitkragend gedeelte. Vergeleken met andere, bestaande zwevende planksystemen beschikt het uitkragend gedeelte van het ophangsysteem over een vrij grote hoogte. Dit laat toe dat een groot gewicht kan opgevangen worden.
Figuur 13 toont het standaard draagvlak-element (1) met uitsparingen (12 &13) voor de 2 profielen en een uitsparing (14) om bedrading achteraan te laten doorlopen. Figuur 14 een uitgehold draagvlak-element (2) dat zo is uitgehold zodat het over het uitkragend gedeelte (31) van het ophangsysteem kan geschoven worden en dit gedeelte kan verbergen.
Figuur 15a toont een massief draagvlak-element (3). Dit element heeft aan één zijde een massieve uitstraling.
Figuur 15b toont een alternatieve uitvoeringsvorm van het massief draagvlak-element (3-alternatief). Dit element kan aan het ophangsysteem worden bevestigd door het te klemmen, te kleven of met bijkomende elementen te verbinden.
Figuur 16 toont een mogelijke bevestiging van het massief draagvlak-element (3) uit figuur 15-a aan een ophangsysteem. De draadstang (20) wordt aan het massief draagvlak-element (3) bevestigd, bijvoorbeeld door het in een inslagmoer vast te draaien.
Vervolgens wordt de draadstang door het gaatje (22) van het uitkragend gedeelte van het kader (31) geschoven. De bout (21) wordt aangedraaid zodat het massief draagvlak-element vast aan het ophangsysteem wordt bevestigd.
Figuur 17 schetst een werkwijze om een mogelijke uitvoeringsvorm van het in lengte verstelbaar systeem toegepast als zwevende wandplank te monteren aan de wand. Het eerste kader wordt gemonteerd aan het ene uiteinde van waar men het wandelement wenst. De montage kan op de volgende manier verlopen, al dan niet met behulp van het hulpelement: A. Houdt het hulpelementje op een horizontale afstand x/2 van het uiteinde (van waar je het wandelement wenst) en teken een kruisje door het gaatje. x = de lengte van het kader (4).
Bevestig het hulpelementje op deze plaats aan de muur. Eventueel na voor te boren - afhankelijk van het type wand. B. Plaats het kader volledig tegen het uiteinde en laat het midden van het kader steunen op het hulpelement. Dit hulpelement houdt het kader tijdelijk op zijn plaats zodat het gemakkelijk in de muur kan gemonteerd worden door één persoon. Houd het kader loodrecht met behulp van een waterpas. Teken de andere gaten af. C. Neem het kader er terug af. Boor de nodige gaten bij de aantekeningen. Plaats de pluggen er in. D. Plaats het kader , met de verbindingsprofielen er in geschoven terug in het hulpelement. Schroef het kader vast aan de wand met behulp van de bouten (of andere bevestigingselementen). E. Monteer het volgende kader op een bepaalde horizontale afstand van het eerste kader. Optimale tussenafstand: de lengte van de verbindingsprofielen (6) min 10 centimeter. Hierdoor overbruggen de verbindingsprofielen de afstand tussen de twee kaders (4) en is er nog voldoende overlap met de andere profielen (26) die deel uitmaken van het kader.
Dit volgende kader wordt op dezelfde wijze aan de wand gemonteerd als beschreven onder punt A tot D. F. Herhaal stap E totdat de afstand tussen het laatst geplaatste kader en het uiteinde van het gewenste wandelement minder dan x+y-10cm bedraagt. (dus: minder dan de lengte van het kader plus de lengte van de verbindingsbuis min 10 centimeter) Vervolgens kies je:
Is de afstand tussen het laatst gemonteerde kader en het uiteinde van het wandelement: F 1. kleiner dan x (de lengte van een kader): monteer een arm aan het uiteinde.
OF F 2. groter dan x (de lengte van een kader) : monteer een kader aan het uiteinde. Herhaal stap A tot D voor de montage. Voor dit laatste kader hoeven geen verbindingsprofielen te worden toegevoegd. G. schuif de verbindingsprofielen uit en doorheen de gaten (25) in het kader dat ernaast gelegen is. De verbindingsprofielen overbruggen de afstand tussen de kaders zodat er zich over de hele lengte van het wandelement profielen bevinden die de draagvlak-elementen dragen. H. plaats de standaarddraagvlak-elementen (1) over de buizen. I. Ter hoogte van de uitkragende kaders en armen wordt een speciaal draagvlak-element (2) geplaatst dat dit uitkragende gedeelte verbergt. J. Als de zijkant van het wandelement zichtbaar is, bevestig dan het massief draagvlak-element (3) aan het uiteinde van het kader. Haal de draadstang (20) door de gaten (22) en draai de bout (21) aan.
Figuur 18 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van het ophangsysteem en draagvlak-elementen volgens onderhavige uitvinding. De figuur toont dat de draagstructuur zich niet over de gehele lengte van het draagvlak hoeft te bevinden. De afstanden tussen de draagstructuren kunnen overlapt worden met langere elementen. De figuur toont ook dat de draagvlak-elementen niet allemaal even dun hoeven te zijn, maar dat door een combinatie van bepaalde lengtes elke mogelijke lengte tot op de centimeter nauwkeurig kan bereikt worden. Bvb: draagvlakelementen van volgende diktes: 50cm, 10cm, 3cm en 1cm. Door een combinatie en een meervoud van deze diktes kan elke breedte tot op 1 centimeter nauwkeurig verkregen worden. De figuur toont tenslotte ook een alternatieve verbinding tussen draagstructuur en draagvlak-element.
Figuur 19 schetst een alternatieve uitvoeringsvorm van de verbinding van de draagstructuur met de draagvlak-elementen volgens onderhavige uitvinding. De figuur schetst ook een tweede variant die aantoont dat niet alle draagvlak-elementen persé hetzelfde moeten zijn, ze kunnen ook variëren afhankelijk van de positie waar ze op de draagstructuur terecht komen.
In een andere uitvoeringsvorm hebben de standaard draagvlak-elementen (1) een bepaalde uitsparing (27, 28, 29) die verschillend is, afhankelijk van de plaats waar ze op de profielen worden geplaatst. Hierdoor komt de bovenzijde van de draagvlak-elementen op gelijke hoogte over de hele lengte van het vlak. Dit heeft als voordeel dat een plat vlak kan verkregen worden.
In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm hebben de standaard draagvlak-elementen dezelfde uitsparing, onafhankelijk van de plaats waar ze op de profielen terecht komen. Zie figuur 2.
Figuur 20 toont aan dat met enkel 2 profielen die tov. elkaar verplaatsbaar zijn een in lengte verstelbaar systeem kan gevormd worden. Door de alternatieve uitvoeringsvorm van de draagstructuur toont deze figuur ook een alternatieve verbinding tussen de draagvlak-elementen en de draagstructuur.
Figuur 21 toont enkele alternatieve uitvoeringsvormen van de profielen: A. L-profiel + strip B. U-profiel + koker C. 2 buizen / staven in elkaar D. rechthoekig profiel
Andere mogelijkheden zijn ook nog: H-profiel, L-profiel, T-profiel, massief rond, ...
Figuur 22 toont enkele alternatieve uitvoeringsvorm van het kader (4) : A. U-vorm met insnijdingen B. geplooide strip C. rechthoekig profiel D. rond profiel
Andere mogelijkheden zijn ook nog: H-profiel, L-profiel, T-profiel enzovoort.
Figuur 23 toont een alternatieve uitvoeringsvorm van het ophang-systeem (kader + profielen):
De bovenste 2 varianten tonen een alternatieve uitvoeringsvorm waarbij de staven uitkragen uit één vast lichaam en zo een gewenste lengte verkrijgen. Dit is een alternatief vergeleken met de uitvoeringsvorm van de huidige uitvinding waarbij de staven de afstand tussen twee vaste lichamen overbruggen. De huidige uitvinding biedt meer stevigheid en minder kans op doorbuiging. NUMMERING ONDERDELEN OP DE FIGUREN: 1 -het standaard draagvlak-element dat over de profielen wordt geschoven, geklikt, bevestigd. Verschillende uitvoeringsvormen zijn mogelijk, afhankelijk van de vormgeving van de draagstructuur en het type verbinding tussen draagvlak-element en draagstructuur. 2 -het speciale draagvlak-element dat het uitkragend gedeelte van het dragend kader verbergt. Dit draagvlak-element is deels uitgehold (15) waardoor ze het uitkragend gedeelte (31) van het kader kan verbergen. 3 -eind-draagvlakelement: dit draagvlakelement kan optioneel aan de uiteinden van de wandplank worden toegevoegd waardoor de wandplank een massieve uitstraling verkrijgt aan de zijkanten. Dit is actueel indien de uiteindes van het wandelement zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld wanneer de wandplank niet tussen 2 wanden of in een nis wordt geplaatst. 4 -Kader, bij voorkeur in metaal. Het kader is een onderdeel van het ophang-systeem en wordt aan de muur bevestigd en kraagt uit. De stijve hoeken zorgen ervoor dat dit geheel stijf is en dus niet gemakkelijk vervormt. 5 -arm, bij voorkeur in metaal. Deze arm wordt aan de muur bevestigd en kraagt uit. 6 -verbindingsprofielen. Deze zitten los in het kader en zorgen voor de overbrugging van de afstand tussen de kaders of tussen een kader en een arm.
In een alternatieve uitvoeringsvorm is dit profiel -6- onderdeel van het dragend kader dat aan de wand wordt bevestigd en functioneert het andere profiel - 26- als verbindingsprofiel. 7 -houtdraadbout of ander type bevestigingselement: bevestigt kader en/of arm aan de wand. 8 -gaatjes om extra onderdelen aan te bevestigen, indien gewenst. 9 -wand 10 -zijwand (nis / tussen 2 muren / tussen 2 objecten) 12 - insnijding/sleuf die past over het ene profiel (26)-in dit geval: de dunne buis 13 - insnijding die past over het andere profiel (6) -in dit geval: de dikkere buis Door de specifieke insnijding en het verschil in grootte tussen de buizen blijven alle draagvlak-elementen steeds op dezelfde hoogte hangen, ook al worden ze op de dikke of op de dunne buis geplaatst. 14 - insnijding die plaats maakt voor het ophangsysteem en het bevestigingselement en om eventueel bedrading achter te laten lopen voor oa. elektriciteit, audio- en videoinstallaties, enzovoort. 15 - deel van het draagvlak-element is uitgehold om het uitkragend gedeelte van het kader (31) te verbergen en zo een uniforme uitstraling te verkrijgen. 16- uitholling zodat het eindelement (3) over dunne buis (26) kan geschoven worden. 17- uitholling zodat het eindelement (3) over dikke buis (6) kan geschoven worden. 18- uitholling zodat draagvlakelement over het deel van het ophangsysteem kan geschoven worden dat tegen de wand gemonteerd is. 19 - uitholling voorzien voor inslagmoer 20 - draadstang wordt in de inslagmoer bevestigd 21 - bout of ander bevestigingselement dat rond de draadstang wordt geschroefd waardoor het eindstuk aan het ophangsysteem wordt bevestigd. 22 - gaatje waar draadstang kan doorgestoken worden om eindstuk aan het ophangsysteem te bevestigen 23 - holte in kader -4- ter grootte van de dunne buis -26- waardoor deze buis perfect past in het kader -4- en er aan vast wordt gepuntlast.
In een alternatieve uitvoeringsvorm wordt de dikke buis - 6 - vast gepuntlast aan het kader en wordt de dunne buis - 26 - schuifbaar passend ontvangen door deze holte -23 - in het kader - 4. 24 - Hulpelement: Kader wordt hierachter gehaakt, waardoor het kader tijdelijk op zijn plaats gehouden wordt. 25 - holte in kader -4- ter grootte van de dikke verbindingsbuis-6- waardoor het kader -4- deze buis -6- schuifbaar passend kan ontvangen.
In een alternatieve uitvoeringsvorm wordt de dikke buis - 6 - vast gepuntlast aan het kader en wordt de dunne buis - 26 - schuifbaar passend ontvangen door de holte -23 - in het kader - 4. 26 - één van de 2 types profielen (het andere profiel = 6) die ten opzichte van elkaar verschoven worden. In deze uitvoeringsvorm is dit profiel onderdeel van het dragend kader dat aan de wand wordt bevestigd.
In een alternatieve uitvoeringsvorm is het andere profiel - 6- onderdeel van het dragend kader dat aan de wand wordt bevestigd en functioneren deze profielen als verbindingsprofielen. 27, 28, 29 : Alternatieve uitvoeringsvorm, waarbij de draagvlakelementen worden voorzien van verschillende uitsnijdingen afhankelijk van de plaats waar deze op de profielen terechtkomen. 30: het gedeelte van het kader (4) dat aan de muur wordt gemonteerd 31: het gedeelte van het kader (4) dat uitkraagt. 32: in hoogte uitstekende scheidingselementen die het vlak in parallelle compartimenten opdelen. 33: draagstructuur 34: dunste draagvlakelement: maximaal 2 centimeter. 35: rail : voor kapstokken, handdoeken, kleren, enz ... 36: haakje : voor handdoeken, sleutels, accessoires, enz ... 37: breed draagvlakelement. Door dit breed draagvlakelement toe te voegen, voorziet men het draagvlak van een volledig glad element. Dit element kan op dezelfde manier als andere draagvlakelementen over de draagstructuur geschoven worden. Dit onderdeel kan uitgevoerd worden als een geplooide metaalplaat. Een andere plaat kan er dan onderaan met behulp van magneten tegen geplaatst worden, als afwerking. 38: pothouder: voor bloempot, pennenhouder, enz ... 39: magazinehouder / wijnhouder 40: verlichtingselementen , bvb. LED 41: deur-element 42: minimum 2 profielen die tov elkaar verplaatsbaar zijn 43: doos-element
Claims (27)
- CONCLUSIES1. Een in lengte verstelbaar systeem voor een meubel, omvattende een draagstructuur (33) en meerdere draagvlak-elementen (1) voor het vormen van een draagvlak, met het kenmerk, dat de draagstructuur verstelbaar is in de lengte en minstens gedeeltelijk kan omvat worden door de draagvlak-elementen (1).
- 2. Een systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de draagstructuur minimum 2 profielen (42) omvat en dat deze profielen verplaatsbaar zijn ten opzichte van elkaar.
- 3. Systeem volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat de profielen telescopische buizen omvatten.
- 4. Systeem volgens conclusie 2 of 3 daardoor gekenmerkt dat de profielen een cirkelvormige doorsnede hebben.
- 5. Systeem volgens één der voorgaande conclusies daardoor gekenmerkt dat de draagvlak-elementen over een uitsparing beschikken in de vorm van 1 of 2 sleuven.
- 6. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de draagvlak-elementen (1) over een verbinding beschikken (12, 13) waarmee ze aan de draagstructuur bevestigd worden.
- 7. Systeem volgens één der voorgaande conclusies met het kenmerk, dat de aan draagstructuur draagvlak-elementen bevatten over de lengte van de draagstructuur.
- 8. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de draagvlak-elementen (35) een maximale breedte hebben kleiner of gelijk aan 2 centimeter.
- 9. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, waarbij het vlak door bepaalde in hoogte uitstekende scheidings-elementen (32) in parallelle compartimenten kan worden opgedeeld.
- 10. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat elementen worden bevestigd aan het instelbaar systeem bedoeld om het vlak van bijkomende functies te voorzien.
- 11. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, verder omvattende een ophangsysteem (4) voorzien voor het ophangen van het vlak aan een wand, daardoor gekenmerkt dat het geïntegreerd is in de dikte van de wandplank.
- 12. Systeem volgens conclusie 11, daardoor gekenmerkt dat het ophangsysteem minimum volgende onderdelen omvat: een element dat aan de wand wordt gemonteerd (30) en minimum 1 uitkragend element waarop de profielen steunen (31).
- 13. Systeem volgens conclusie 11 of 12, daardoor gekenmerkt dat het ophangsysteem een kader (4) omvat waarbij minstens 1 van de profielen (26 of 6) vast verbonden is aan het kader (4).
- 14. Systeem volgens conclusie één der voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat het ophangsysteem tussen twee muren wordt geklemd.
- 15. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat het in lengte verstelbaar systeem een wandplank is.
- 16. Systeem volgens conclusie 15, daardoor gekenmerkt dat het in lengte verstelbaar systeem een zwevende wandplank is.
- 17. Systeem volgens één der voorgaande conclusies 1 tot 10, verder omvattende een draagsysteem dat op de grond staat en de het draagvlak ondersteunt.
- 18. Systeem volgens conclusie 17, daardoor gekenmerkt dat het in lengte verstelbaar systeem een kastelement/stellingkast is.
- 19. Systeem volgens conclusie 17, daardoor gekenmerkt dat het systeem een tafel is.
- 20. Systeem volgens één der voorgaande conclusies, omvattende speciale draagvlakelementen (2) daardoor gekenmerkt dat ze deels zijn uitgehold, bedoeld om het uitkragend gedeelte van het ophangsysteem (31) te verbergen en zo een doorlopend uniform draagvlak te verkrijgen.
- 21. Systeem volgens conclusie 20, omvattende speciale draagvlakelementen (3) daardoor gekenmerkt dat ze langs één zijde massief zijn.
- 22. Een kit omvattende een draagstructuur (33) en meerdere draagvlak-elementen (1) voor het maken van een systeem van één der conclusies 1 tot 21.
- 23. Kit volgens conclusie 22, omvattende volgende: een ophangsysteem met profielen (4, 6 & 26), draagvlakelementen (1, 2 & 3) en bevestigingsmaterialen (7)
- 24. Een werkwijze voor het maken van een in de lengte verstelbaar systeem, omvattende het voorzien van draagvlakelementen aan een draagstructuur, en het onderling ten opzichte van elkaar verstellen van profielen van de draagstructuur
- 25. Een werkwijze volgens conclusie 24 daardoor gekenmerkt dat het systeem aan de wand wordt gemonteerd.
- 26. Werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, waarbij minimum 2 vaste lichamen (4) worden gemonteerd aan de wand.
- 27. Een werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt dat de draagvlakelementen van boven uit met een neerwaartse beweging over de profielen worden geschoven.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
BEBE2015/0128 | 2015-04-23 | ||
BE201500128 | 2015-04-23 |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
BE1023495A1 BE1023495A1 (nl) | 2017-04-07 |
BE1023495B1 true BE1023495B1 (nl) | 2017-04-07 |
Family
ID=56072145
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
BE2016/5274A BE1023495B1 (nl) | 2015-04-23 | 2016-04-21 | Verstelbaar meubel |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
BE (1) | BE1023495B1 (nl) |
Citations (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3743353A (en) * | 1971-12-20 | 1973-07-03 | P Lupinsky | Modified l furniture structure |
DE4134809A1 (de) * | 1991-03-22 | 1992-09-24 | Buchmann Heinz | Produkttraeger |
WO2011015254A1 (en) * | 2009-08-03 | 2011-02-10 | Valcucine S.P.A. | Stave plane for pieces of furniture with tie-rod element |
EP2997853A1 (fr) * | 2014-08-19 | 2016-03-23 | Jean-Daniel Pochon | Tablette intermédiaire de rangement pour armoires |
-
2016
- 2016-04-21 BE BE2016/5274A patent/BE1023495B1/nl active
Patent Citations (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3743353A (en) * | 1971-12-20 | 1973-07-03 | P Lupinsky | Modified l furniture structure |
DE4134809A1 (de) * | 1991-03-22 | 1992-09-24 | Buchmann Heinz | Produkttraeger |
WO2011015254A1 (en) * | 2009-08-03 | 2011-02-10 | Valcucine S.P.A. | Stave plane for pieces of furniture with tie-rod element |
EP2997853A1 (fr) * | 2014-08-19 | 2016-03-23 | Jean-Daniel Pochon | Tablette intermédiaire de rangement pour armoires |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
BE1023495A1 (nl) | 2017-04-07 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CA2380663C (en) | Storage track | |
US7784626B2 (en) | Wall hanging system | |
HRP920917A2 (hr) | Radni stol | |
DE602007012726D1 (de) | Anklebbares abgewinkeltes wandregal | |
US10111519B2 (en) | Expandable furniture | |
US6364263B1 (en) | Fixture support system | |
US3674230A (en) | Furniture construction | |
US20090242329A1 (en) | Sawhorse with Opposing Fixed and Moveable Sides | |
BE1023495B1 (nl) | Verstelbaar meubel | |
WO1988009136A1 (en) | Furniture construction system | |
BE1022538B1 (nl) | Draagstructuur met steunprofiel en draagarmen, en werkwijze voor het monteren ervan, als ook een bank, rek en legplank | |
ES1055226Y (es) | Estructura de mueble para formacion de armarios, librerias y similares. | |
RU2010114592A (ru) | Упрощенный и адаптируемый расчетно-кассовый стол для магазинов, супермаркетов, гипермаркетов и других торговых помещений | |
NL1032026C2 (nl) | In afmeting verstelbaar meubelstuk. | |
US20070236115A1 (en) | Versatile furniture and assembly method | |
US5802987A (en) | Cantilevered display device | |
US3674327A (en) | Furniture construction | |
JP3224582U (ja) | 多段折りたたみ式本棚 | |
JPH10179299A (ja) | 吊下げ棚 | |
KR200321265Y1 (ko) | 받침판의 높이가 조절되는 물품수납장 | |
RU19455U1 (ru) | Стенд-витрина | |
NL1002354C1 (nl) | Tafelsamenstel, voorzien van een instelbaar werkblad en een instelbaar derde niveau. | |
BE1015386A3 (nl) | Modulair wandrek, muurvast zonder bevestigingen of verbindingen. | |
JP2007289354A (ja) | 組替え可能な棚付き机 | |
JP2005000349A (ja) | デスクシステム |