BE1005134A3 - Inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen. - Google Patents

Inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen. Download PDF

Info

Publication number
BE1005134A3
BE1005134A3 BE9200370A BE9200370A BE1005134A3 BE 1005134 A3 BE1005134 A3 BE 1005134A3 BE 9200370 A BE9200370 A BE 9200370A BE 9200370 A BE9200370 A BE 9200370A BE 1005134 A3 BE1005134 A3 BE 1005134A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
mixing
bulk material
air supply
mixing device
mass flow
Prior art date
Application number
BE9200370A
Other languages
English (en)
Inventor
Wolfgang Krambrock
Original Assignee
Zeppelin Schuettguttech Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zeppelin Schuettguttech Gmbh filed Critical Zeppelin Schuettguttech Gmbh
Application granted granted Critical
Publication of BE1005134A3 publication Critical patent/BE1005134A3/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01FMIXING, e.g. DISSOLVING, EMULSIFYING OR DISPERSING
    • B01F33/00Other mixers; Mixing plants; Combinations of mixers
    • B01F33/40Mixers using gas or liquid agitation, e.g. with air supply tubes
    • B01F33/405Mixers using gas or liquid agitation, e.g. with air supply tubes in receptacles having guiding conduits therein, e.g. for feeding the gas to the bottom of the receptacle
    • B01F33/4051Mixers using gas or liquid agitation, e.g. with air supply tubes in receptacles having guiding conduits therein, e.g. for feeding the gas to the bottom of the receptacle with vertical conduits through which the material is being moved upwardly driven by the fluid
    • B01F33/40511Mixers using gas or liquid agitation, e.g. with air supply tubes in receptacles having guiding conduits therein, e.g. for feeding the gas to the bottom of the receptacle with vertical conduits through which the material is being moved upwardly driven by the fluid with a central conduit or a central set of conduits

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Mixers With Rotating Receptacles And Mixers With Vibration Mechanisms (AREA)

Abstract

Een inrichting voor het mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen bestaat uit tenminste een menginrichting met een cilindrische menghouder en daarna volgende kegelvormige massastroomtrechter. Het stortgoed wordt via een in het bijzonder pneumatische luchtcirculatie-inrichting via een centrale transportbuis (17) in de menginrichting gecirculeerd. Om een voortdurende en continue uitname van stortgoed ook tijdens het circuleren van het stortgoed te bereiken, wordt de stortgoedstroom (M1) in stortgoedstromen (M2) en (M3) opgedeeld en één van de stortgoedstromen (M3) via een uitbrenginrichting (18) uit demenginrichting genomen.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



     11 Inrichting voor   het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen." 
De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen volgens de aanhef van conclusie 1. 



   In DE 35 12 538 C2 (Krambrock) zijn verschillende soorten en werkwijzen van menginrichtingen beschreven. Naar de inhoud van deze oudere publikatie wordt voor het verklaren van het basisprincipe uitdrukkelijk verwezen. 



   Dergelijke menginrichtingen worden van bovenaf met stortgoederen gevuld, waarbij over de hoogte van de menginrichting verschillende stofsamenstellingen kunnen optreden. 



  Om een volledig gelijkmatige menging van het stortgoed te verkrijgen, hebben dergelijke mengers een centrale transportbuis, die zieh vanaf een onderste houderuitloop tot boven het bovenste stortgoedoppervlak uitstrekt en waardoorheen het onderaan uittredende materiaal pneumatisch naar het stortgoedoppervlak wordt teruggetranscorteerd. (zie DE 37 07 264 A1) (figuur 1). Het pneumatische terugtransport geschiedt door middel van een ventilator die de lucht in een de uitloop van de houder omsluitend luchttoevoerhuis brengt. Daarbij bereikt men door middel van bijzondere constructieve maatregelen, zoals valbuizen of dergelijke, dat continu materiaal uit verschillende hoogten en daarmee van verschillende samenstelling uit de onderste uitloop van de menginrichting wordt genomen. Gebruikelijk wordt de inhoud van de houder driemaal gecirculeerd om een goede menging te verkrijgen. 



  Tijdens het circulatieproces blijft de onderste uitvoeropening uit de menginrichting gesloten, dat wil zeggen, al het aan de mengeruitloop onttrokken materiaal wordt via de centrale transportbuis weer naar het stortgoedoppervlak teruggetransporteerd. 



   Deze werkwijze heeft het nadeel dat hij zeer tijdrovend is, aangezien enerzijds de vultijd van de totale menginrichting, anderzijds het mengproces, dat wil zeggen de materiaalcirculatie zelf, enige tijd nodig heeft. Pas na een uitge- 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 voerd mengproces kan het gemengde materiaal in het onderste gebied uit de inrichting worden genomen, bijvoorbeeld door middel van een uitvoersluis. 



   De inrichting volgens de uitvinding met de kenmerken van conclusie 1 heeft daarentegen het voordeel dat de bij de stand van de techniek beschreven afzonderlijke processen van het vullen, mengen en naar buiten brengen van het stortgoed naar keuze geheel of gedeeltelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd. Dit leidt tot een aanzienlijke tijdbesparing en maakt in het bijzonder een continu bedrijf van dergelijke installaties mogelijk, wat in de praktijk vaak zeer voordelig 
 EMI2.1 
 is. 



   Aan de uitvinding ligt de gedachte ten grondslag dat tegelijkertijd met het mengproces middels het circulatieproces van het stortgoed een gedeeltelijke materiaalafvoer wordt uitgevoerd. Dit geschiedt door additionele passeerleidingen, die de naar beneden stromende massastroom opdelen in een te circuleren massastroom en een naar buiten te brengen massastroom. Daarbij kan ook in een verdere uitvoering van de uitvinding aan de circulerende massastroom continu een additionele stortgoedstroom met dezelfde en/of een andere samenstelling worden toegevoerd, die de naar buiten te brengen massastroom geheel of gedeeltelijk vervangt. 



   Door deze maatregelen wordt de menginrichting nu in plaats van op de bekende discontinue bedrijfswijze continu bedreven, dat wil zeggen er vindt simultaan een mengen en een uitnemen plaats alsmede eventueel een toevoer van gelijk of andersoortig stortgoed. Het mengproces kan derhalve ook tijdens het vullen en/of legen van de menger plaatsvinden. 



   In de onderconclusies zijn verdere voordelige uitvceringsvormen en verbeteringen van de in conclusie 1 aangegeven gedachte van de uitvinding aangegeven. 



   In principe wordt de stortgoedstroom voordat hij via de vertikale transportbuis weer naar het bovenste stortgoedoppervlak wordt teruggevoerd, opgedeeld en een deel van de massastroom aan de onderste uitvoerinrichting van de menginrichting toegevoerd. 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 



   Deze aftakinrichting van de stortgoedstroom kan doelmatig in samenhang met een dubbelwandige uitvoeringsvorm van het luchttoevoerhuis plaatsvinden, waarbij tussen de wanden van het dubbelwandige huis de voortdurend naar buiten te brengen stortgoedstroom wordt afgevoerd. Het dubbelwandige huis is in zijn bovenste gebied met de onderste menghouder van de menginrichting verbonden. De verbinding geschiedt daarbij doelmatig via afzonderlijke buizen of via een rondgaande cirkelvormige aansluiting. 



   Het pneumatische luchttransport voor het circuleren van het materiaal kan tegelijkertijd met een additionele materiaaltoevoer van een zelfde en/of een ander stortgoed via dezelfde aansluitstukken of via een additionele afzonderlijke toevoerleiding worden uitgevoerd, waarbij het toegevoerde materiaal bij voorkeur aan het luchttoevoerhuis wordt toegevoerd. Het wordt dan middels het circulatieproces via de transportbuis aan de menghouder toegevoerd. 



   De massastromen van het voortdurend te circuleren en van het voor het uitvoerproces af te takken stortgoed worden door de gekozen doorlaatdoorsneden bepaald. Daarbij kunnen de doorlaatdoorsneden eventueel aan bijzondere omstandigheden worden aangepast. 



   Verdere details van de uitvinding zijn in de tekening weergegeven en in de hierna volgende beschrijving van een uitvoeringsvoorbeeld nader toegelicht. 



   Figuur 1 toont het onderste gebied van een menginrichting, zoals deze als een deel van een installatie volgens de weergave in figuur 2 is ontworpen. 



   Figuur 2 toont een installatieschema. 



   De menginrichting in figuur 1 wordt eerst in het concept van de installatie volgens figuur 2 beschreven. Hiertoe bestaat de menginrichting 1 uit een bovenste cilindrische of prismatische menghouder 2 voor stortgoed met een cilindrische hoogte H2 en een in het onderste gebied van de menghouder 2 aansluitende massastroomtrechter 3 met een hoogte H3. De menghouder 2 alsmede de uitlooptrechter 3 vormen een eerste menginrichting 4 met de totale hoogte   H.   

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



   De eerste bovenste menginrichting 4 sluit aan zijn onderste uitloop 5 aan op een tweede menginrichting 6, die eveneens uit een bovenste cilindrische of prismatische menghouder 7 met hoogte   H,   en een hierop aansluitende massastroomtrechter 8 (hoogte H6) bestaat. Deze volgende menginrichting 6 dient voor het afvoeren van het stortgoed uit de onderste uitloop 5 van de massastroomtrechter 3, waarbij bekende maatregelen zijn genomen om stortgoed op verschillende hoogten uit de bovenste menghouder 2 via valbuizen 37 
 EMI4.1 
 of dergelijke uit te nemen (zie DE 35 12 538 AI, DE 37 07 264 AI). 



   Op de uitloop 9 van de onderste massastroomtrechter 8 van de tweede menginrichting 6 is een coaxiale stortgoedafvoerbuis 10 met een cilindrische hoogte H7 aangesloten, die aan zijn onderste einde wederom een erop aangesloten massastroomtrechter 11 mec hoogte Ha heeft. 



   Het onderste gebied van de afvoerbuis 10 is in figuur 2 door een luchttoevoerhuis 12 omgeven, waaraan via een aansluitstuk 13 perslucht van een luchtcompressor 14 kan worden toegevoerd. 



   Binnenin de totale menginrichting 1 strekt zieh varaf de onderste uitloopcpening 15 van de onderste massastroomtrechter 11 tot boven het bovenste stortgoedoppervlak 16 een centrale transportbuis 17 met de hoogte Hg uit, waardoorheen in op zieh bekende wijze het in het onderste gebied komende stortgoed pneumatisch of mechanisch naar het bovenste   stort-   goedoppervlak 16 wordt getransporteerd. Een dergelijke inrichting is bijvoorbeeld in DE 37 07 264   Al,   figuur 1 of DE 35 12 538   AI,   figuren 10 tot 12, getoond. Tijdens dit mengproces, dat wil zeggen het circulatieproces van het stortgoed binnenin de menginrichting   1,   is de onderste uitvoersluis 18   normaliter   buiten bedrijf, dat wil zeggen er wordt geen materiaal door de pneumatische leiding 19 getransporteerd. 



  Volgens DE 35 12 538   AI,   figuur 11 kan er echter ook in een extern terugtransport zijn voorzien. 



   De tot nu tce bij figuur 2 in het algemeen beschreven inrichting is in zijn onderste gebied in figuur 1 volgens de 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 uitvinding uitgevoerd. Dezelfde delen zijn met dezelfde verwijzingscijfers aangeduid. 



   De uitvinding stelt voor dat in plaats van een discontinu bedrijf van de menginrichting, dat wil zeggen van een in de tijd gescheiden vulproces van de menginrichting met stortgoed, zen daarna volgend mengproces met meervoudige circulatie van het totale stortgoed en een in de tijd hieropvolgend uitvoerproces, een overlapping naar keuze van al deze processen plaatsvindt. Hiertoe voorziet de uitvinding er in dat de totale stortgoedstroom (hoeveelheid MI) in het onderste gebied van de menginrichting 1 in deelhoeveelheden M2 en M3 wordt opgedeeld, waarbij Mi =   M   + M3. Dit geschiedt volgens het uitvoeringsvoorbeeld in figuur 1 in de afvoerbuis 10, die op de daarbovenliggende massastroomtrechter aansluit.

   De daarbovenliggende massastroomtrechter kan volgens de weergave in figuur 1 de bovenste eerste menginrichting 4 of de massastroomtrechter 8 van de daaronderliggende tweede menginrichting 6 zijn. Dat betekent dat de tweede menginrichting 6 eventueel kan vervallen. 



   De opdeling van de massastroom Mi in de deelstromen M2 en M3 geschiedt door een dubbelwandig luchttoevoerhuis 12 met een buitenste wand 20 en een binnenste wand 21, die evenwijdig aan elkaar lopen en een rondgaande ringspleet 22 voor de stortgoedstroom M3 vormen, waarvan de inhoud niet meer aan het mengproces deelneemt. De in de afvoerbuis 10 verblijvende massastroom M2 wordt via de ringspleet 23 getransporteerd en komt bij het onderste einde van de afvoerbuis 10 in de massastroomtrechter 11 daarvan, in welk gebied de centrale transportbuis 17 eindigt. Via het aansluitstuk 13 wordt perslucht 39 in de binnenste ruimte 24 van het luchttoevoerhuis 12 gebracht en de perslucht komt overeenkomstig de pijlen 38 van het persluchtverloop in de centrale transportbuis 17 en transporteert het naar beneden stromende stortgoed door de transportbuis 17 weer naar boven (pijl 25).

   Dit komt overeen met het gebruikelijke circulatieproces van een dergelijke menginrichting. De massastroom M2 wordt bepaald door de gewenste mengtijd van de menginrichting. 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 



   Via de ringspleet 22 wordt de van de afvoerbuis 10 afgetakte stortgoedhoeveelheid M3 door de zwaartekracht naar beneden getransporteerd, en komt dan bij het als uitloop-massastroomtrechter 26 gevormde onderste huisdeel van het luchttoevoerhuis 12.   Vandaaruit wordt   de massastroom M3 via een uitvoereluis 18, die bijvoorbeeld als horizontale sluis kan zijn uitgevoerd, in de leiding 19 (figuur 2) naar buiten gebracht. 



   De naar buiten gebrachte massastroom M3 hangt zowel van de verplaatste massa door de ringspleet 22 als ook van de ingestelde uitvoercapaciteit van de   ui tvoersluis 18   af en wordt bepaald door de gewenste transportcapaciteit door de leiding 19. Indien de menginrichting voor het eerst wordt gevuld treedt allereerst natuurlijk een zeer inhomogene menging bij de onderste uittree-opening op. Dientengevolge zal een in eerste instantie meervoudige circulatie van het stortgoed noodzakelijk zijn. Vanaf een bepaalde voldoende mengkwaliteit kan echter het circulatieproces van het stortgoed via de centrale transportbuis simultaan en parallel met de afvoer van een deel van het menggoed plaatsvinden.

   Om de aan de onderste sluis 18 uitgenomen massastroom M3 van het stortgoed te compenseren, kan via de toevoerleiding 28 een additionele stortgoedstroom M4 worden toegevoerd die bijvoorbeeld zodanig kan zijn afgemeten, dat hij de voortdurend uitgenomen hoeveelheid M3 exact vervangt (M3 =   M4).   In zoverre blijft de vulstand van de totale menginrichting constant, waarbij een voortdurende doormenging plaatsvindt. De additionele stortgoedstroom M4 kan via de in figuur 2 aangeduide toevoerinstallatie 27 aan de toevoerleiding 28 naar het aansluitstuk 13 worden toegevoerd. Deze materiaaltoegift kan echter ook afhankelijk van een in de menginrichting 1 gewenste maximale of minimale vulstand door middel van een regelbare uitvoersluis 29 worden geregeld. Hierdoor kan de vulstand binnenin de bovenste menghouder 2 variabel worden uitgevoerd. 



   De vereiste   doorstroomdoorsneden   van de ringspleten 22, 23, alsmede de uitloopdoorsneden van de betreffende massastrocmtrechters worden op elkaar afgestemd om de gewenste 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 massastromen in te stellen. 



   In figuur 1 is als alternatief de aansluiting van het luchttoevoerhuis 12 op de afvoerbuis 10 als rondgaand ringspleetvlak 30 of als afzonderlijke openingen 31 weergegeven. Een rondlopend ringspleetvlak 30 heeft het voordeel dat het luchttoevoerhuis in zijn geheel dubbelwandig of dubbelschalig kan zijn uitgevoerd, met de bovenste, rondgaande aansluitopening 30. 



   Het luchttoevoerhuis 12 bestaat derhalve uit een bovenste, kegelvormig aansluitdeel 32 met hoogte   Hi.   en een onderste, kegelvormig aansluitdeel 33 met hoogte   Hall.   Daartussen ligt een grotendeels cilindrisch cilindermantelstuk 34 met hoogte H12. De binnenste wand 21 van het onderste aansluitdeel 33 loopt grotendeels evenwijdig aan het wandgebied van de onderste massastroomtrechter 11 van de afvoerbuis 10. De onderste uitloopopening 35 eindigt op een hoogte   HI3   boven de uitloopopening 36 van het buitenste wanddeel 20. De uitloopdoorsnede alsmede de uitloopopening 35 als ook de uitloopopening 36 komt grotendeels overeen met de uitloopdoorsnede van de uitloopopening 15 van de massastroomtrechter 11 en wordt bepaald door de gewenste transportcapaciteit door de leiding 19. 



   Voor zover het procestechnisch gewenst is, kan tijdens het mengproces de binnenste ruimte 24 van het   luchttoevoer-   huis 12 via het aansluitstuk 13 of via een afzonderlijk inlaatstuk met een of meer van het menggoed afwijkende toegiftestoffen worden gevuld, waarbij reeds door het circuleren van het materiaal door de transsportbuis 17 een vermenging met het zieh in de menghouder 2 bevindende stortgoed plaatsvindt. 



   De uitvinding is niet beperkt tot het weergegeven en beschreven uitvoeringsvoorbeeld. Zij omvat ook veeleer alle andere uitvoeringsvormen en uitvoeringen die binnen het kader van de uitvindingsgedachte vallen.

Claims (11)

  1. CONCLUSIES 1. Inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen, met tenminste een cilindrische of prismatische menghouder, die in zijn onderste gebied als een smaller wordende massastroomtrechter met een trechteruitloop is uitgevoerd en met een zieh in het onderste uitloopgebied van de menginrichting bevindende inrichting voor het circuleren van het stortgoed via een zieh boven het stortgoedoppervlak uitstrekkende transsportbuis, met het kenmerk, dat de stortgoedstroom (M) bij de uitloop van de menger vóór het terugtransport in de transsportbuis (17) in tenminste twee stortgoedstromen (M, M ) opdeelbaar is, waarbij een stortgoedstroom (M2) voor het mengen circuleerbaar en de EMI8.1 andere stortgoedstroom (M3) tegelijkertijd via een uitvoerinrichting (18)
    uit de menginrichting naar te brengen is.
  2. 2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat een continu mengbedrijf bij gelijktijdige vulling en/of uitname van materiaal instelbaar is, waarbij de mengcirculatiehoeveelheid M2 door de gewenste mengkwaliteit door middel van de mengtijd en de naar buiten te brengen hoeveelheid (M3) door de gewenste transportcapaciteit door de afvoerleiding (19) kan worden bepaald.
  3. 3. Inrichting volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de opdeling van de stortgoedstroom (4) via een aftakleiding (30,31) uit het onderste mengergebied (6,10) plaatsvindt.
  4. 4. Menginrichting volgens conclusie 1, 2 of 3, met het kenmerk, dat een luchttoevoerhuis (12) voor een pneumatische <Desc/Clms Page number 9> stortgoedcirculatie via een centrale transsportbuis (17) is uitgevoerd als dubbelwandig huis (20,21), dat een ringvormig kanaal (22) voor de afvoer van een deelhoeveelheidstroom (M3) vormt.
  5. 5. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat in het onderste gebied van het dubbelwandige luchttoevoerhuis (12) met ringspleet (22) een uitvoerinrichting (18) voor een continu materiaaltransport van het afgetakte stortgoed (M3) aanwezig is.
  6. 6. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat een stortgoedhoeveelheidtoevoer (M4) via een aansluitstuk (13) naar het luchttoevoerhuis (12) door middel van een persluchttoevoer (39) plaatsvindt, waarbij de stortgoedhoeveelheidtoevoer M4 ofwel niveaugestuurd vanuit de menghouder (2) of overeenkomstig de materiaalafvoer (M3) via de uitbrenginrichting (18) plaatsvindt, zodanig dat ondanks de materiaalafvoer (M3) de menghouder (2) niet wordt geleegd.
  7. 7. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het dubbelwandige luchtte- voerhuis (12) in zijn bovenste gebied via een cirkelvormig aansluitvlak (30) of via aftakkende afzonderlijke buizen (31) met het cilindermantelvlak van een menghouderbuis (10) is verbonden.
  8. 8. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het aansluitstuk (13) voor de luchttoevoer (39) en/of materiaaltoevoer (M4) door het dubbelwandige luchttoevoerhuis (12) steekt.
  9. 9. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat het kegelvormige cilindermantelvlak (20) van het onderste huisgebied van het luchttoevoerhuis (12) met de uitvoerinrichting (18) is verbonden en <Desc/Clms Page number 10> dat het binnenste, kegelvormige mantelvlak (21) een onderste openingsdoorsnede (35) vormt, die grotendeels met de daarbovenliggende openingsdoorsnede (15) van de daarbovenliggende massastroomtrechter (11) overeenkomt, waarbij de openingsdoorsneden (35,15) door de gewenste transportcapaciteit door de leiding (19) zijn bepaald.
  10. 10. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat een bovenste eerste menginrichting (4) met bovenste menghouder (2) en daarna volgende massastroomtrechter (3) en een zieh hierop aansluitende tweede menginrichting (6) met menghouder (7) en aansluitende massastroomtrechter (8) aanwezig zijn, waarop een afvoerbuis (10) aansluit en dat de af te takken stortgoedstroom (M3) uit de afvoerbuis (10) kan worden genomen.
  11. 11. Menginrichting volgens een of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat tijdens het mengproces via de aansluitstukken (13) of een afzonderlijk inlaatstuk aan de binnenruimte (24) van het luchttoevoerhuis (12) een of meerdere, van het menggoed afwijkende toegiftenstoffen kunnen worden toegevoerd, waarbij reeds door het circuleren van het materiaal door de transportbuis (17) een vermenging met het zieh in de menghouder (2) bevindende stortgoed plaatsvindt.
BE9200370A 1991-04-27 1992-04-23 Inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen. BE1005134A3 (nl)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4113851A DE4113851A1 (de) 1991-04-27 1991-04-27 Vorrichtung zum kontinuierlichen mischen von pulverfoermigen oder grobkoernigen schuettguetern

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1005134A3 true BE1005134A3 (nl) 1993-04-27

Family

ID=6430523

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9200370A BE1005134A3 (nl) 1991-04-27 1992-04-23 Inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen.

Country Status (3)

Country Link
BE (1) BE1005134A3 (nl)
DE (1) DE4113851A1 (nl)
NL (1) NL193857C (nl)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5581680A (en) * 1993-10-06 1996-12-03 Silicon Graphics, Inc. Method and apparatus for antialiasing raster scanned images
US5528738A (en) * 1993-10-06 1996-06-18 Silicon Graphics, Inc. Method and apparatus for antialiasing raster scanned, polygonal shaped images
US5515484A (en) * 1993-10-06 1996-05-07 Silicon Graphics, Inc. Method and apparatus for rendering volumetric images
EP0997184A1 (de) * 1998-10-02 2000-05-03 Mann + Hummel ProTec GmbH Vorrichtung zum Fördern und Mischen von Schüttgut
RU2562312C1 (ru) * 2014-08-11 2015-09-10 Закрытое акционерное общество "Путь 910" Устройство и способ для приготовления смеси жидкого и твердых компонентов

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1140895A (en) * 1965-03-09 1969-01-22 Du Pont Solids blending
DE1937374A1 (de) * 1969-07-23 1971-02-04 Bayer Ag Vorrichtung zum Mischen und Homogenisieren von Schuettgut und Verfahren zum Betrieb der Vorrichtung
FR2181084A1 (nl) * 1972-04-20 1973-11-30 Bayer Ag
US4042220A (en) * 1975-10-02 1977-08-16 E. I. Du Pont De Nemours And Company Apparatus for solids blending

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2819726A1 (de) * 1978-05-05 1979-11-15 Peters Ag Claudius Schwerkraftmischer fuer pulverfoermiges bis koerniges gut
DE3707264A1 (de) * 1986-03-07 1987-09-10 Avt Anlagen Verfahrenstech Vorrichtung zum mischen von staub- und pulverfoermigen sowie grobkoernigen schuettguetern

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1140895A (en) * 1965-03-09 1969-01-22 Du Pont Solids blending
DE1937374A1 (de) * 1969-07-23 1971-02-04 Bayer Ag Vorrichtung zum Mischen und Homogenisieren von Schuettgut und Verfahren zum Betrieb der Vorrichtung
FR2181084A1 (nl) * 1972-04-20 1973-11-30 Bayer Ag
US4042220A (en) * 1975-10-02 1977-08-16 E. I. Du Pont De Nemours And Company Apparatus for solids blending

Also Published As

Publication number Publication date
DE4113851A1 (de) 1992-10-29
NL193857B (nl) 2000-09-01
NL193857C (nl) 2001-01-03
NL9200760A (nl) 1992-11-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7413388B2 (en) Method and apparatus for pneumatically conveying bulk material which does not flow readily
US4541361A (en) Method and apparatus for automatically feeding great numbers of animals, especially pigs
CA2049334C (en) Device, method and use of the method for determining a production flow
CN210584765U (zh) 一种粉状肥料充分搅拌装置
BE1005134A3 (nl) Inrichting voor het continu mengen van poedervormige of grofkorrelige stortgoederen.
CN108700376B (zh) 高炉储藏室装置
US5685640A (en) Fly ash dosing method for dosing and device therefor
US3592446A (en) Method and apparatus for continuous blending of granular materials
US3148865A (en) Pneumatic conveying and conditioning method and apparatus
US5899561A (en) Method for making a product from separate bulk sources of supply of a liquid carrier and an additive
JPH03238228A (ja) 固形粒子状材料の混合および取出し装置と方法,並びに固形粒子状材料の取出し/循環放出口
FI57702B (fi) Foerfarande och anordning foer kontinuerlig omblandning och uttagning av pulverformigt eller styckeformigt material fraon en behaollare
JP2665085B2 (ja) 材料供給装置
JPH10113921A (ja) 多品種セメント混合粉体の生成供給方法と、それに用いる生成供給装置
US4560285A (en) Material blending system
US20080044238A1 (en) Process for Homogenizing Polyolefin Drag Reducing Agents
GB2145052A (en) Apparatus for delivering loose material from a pressure vessel to a feed pipe
CA1214456A (en) Material blending system
US5074670A (en) Blender with feed rate control
TW542818B (en) Pneumatic transportation system and method for powder and grain
US7263899B2 (en) Device for transporting bulk material and dosing and/or mixing system provided with one such device
CN215905258U (zh) 一种可调节出料量的多路分料装置
US3984087A (en) Device for mixing and apportioning liquids
RU2040326C1 (ru) Установка для смешивания и гомогенизации сыпучих материалов и устройство для непрерывного дозирования муки и подобных материалов
SU338468A1 (ru) Способ усреднения полезных ископаемых

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Effective date: 20050430

RE Patent lapsed

Effective date: 20050430