TR2021015502A2 - Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi - Google Patents

Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi Download PDF

Info

Publication number
TR2021015502A2
TR2021015502A2 TR2021/015502A TR2021015502A TR2021015502A2 TR 2021015502 A2 TR2021015502 A2 TR 2021015502A2 TR 2021/015502 A TR2021/015502 A TR 2021/015502A TR 2021015502 A TR2021015502 A TR 2021015502A TR 2021015502 A2 TR2021015502 A2 TR 2021015502A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
whitening
grams
oil
toothpaste
feature
Prior art date
Application number
TR2021/015502A
Other languages
English (en)
Inventor
Sadry Sanaz
Moti̇ei̇ Shanli̇
Ghatari̇ Rami̇n
Original Assignee
Istanbul Aydin Ueniversitesi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Istanbul Aydin Ueniversitesi filed Critical Istanbul Aydin Ueniversitesi
Priority to TR2021/015502A priority Critical patent/TR2021015502A2/tr
Priority to PCT/TR2021/051231 priority patent/WO2023059280A1/en
Publication of TR2021015502A2 publication Critical patent/TR2021015502A2/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61QSPECIFIC USE OF COSMETICS OR SIMILAR TOILETRY PREPARATIONS
    • A61Q11/00Preparations for care of the teeth, of the oral cavity or of dentures; Dentifrices, e.g. toothpastes; Mouth rinses
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K8/00Cosmetics or similar toiletry preparations
    • A61K8/18Cosmetics or similar toiletry preparations characterised by the composition
    • A61K8/92Oils, fats or waxes; Derivatives thereof, e.g. hydrogenation products thereof
    • A61K8/922Oils, fats or waxes; Derivatives thereof, e.g. hydrogenation products thereof of vegetable origin
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K2800/00Properties of cosmetic compositions or active ingredients thereof or formulation aids used therein and process related aspects
    • A61K2800/40Chemical, physico-chemical or functional or structural properties of particular ingredients
    • A61K2800/59Mixtures
    • A61K2800/592Mixtures of compounds complementing their respective functions
    • A61K2800/5922At least two compounds being classified in the same subclass of A61K8/18

Abstract

Buluş, kimyasal diş beyazlatma ajanlarının neden olduğu toksik etkilerine neden olmadan doğal ve vegan beyazlatma ajanları içeren beyazlatma özelliğine haiz diş macunu yapılanması ile ilgilidir. (Şekil 1)

Description

TARIFNAME BEYAZLATMA ÖZELLIGINE HAIZ DIS MACUNU YAPILANMASI Teknik Alan Bulus, beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, kimyasal dis beyazlatma ajanlarinin neden oldugu toksik etkilerine neden olmadan dogal-vegari beyazlatma ajanlari içeren beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi ile ilgilidir.
Bulusun Altyapisi Günümüzde dis beyazlatma uygulamalari, Estetik Dishekimligi'nde daha saglikli, beyaz ve çekici bir gülümseme elde etme amaciyla kullanilmaktadir.
Son yillarda yapilan birçok çalismada, hastalarin büyük bir kisminin dislerinin renginden memnun olmadigi ve daha beyaz dis arzusu tasidiklari belirtilmistir. Bu çalismalarda, incelenen popülasyona göre dis rengi kisisel memnuniyetsizlik oraninin talebi de arttirmistir. Peroksitler kullanilarak yapilan beyazlatma ile basarili sonuçlar elde edilmesine ragmen bazi yan etkileri ve biyolojik riskleri de bulunmaktadir.
Bu yan etkiler ve beyazlatma ürünlerinin kullanimina iliskin düzenlemelerdeki zorluklar, bu yöntemin tercihinde kisitlamalar getirmistir. Bu nedenle, elde edilmesi istenen estetik sonuçlarin beyazlatici dis macunu kullanilarak da elde edilebilecegi düsünülmektedir. Beyazlatici dis macunlari, geleneksel macunlarin çürük önleyici ve gingivitis önleyici özelliklerine ilave olarak farkli aktif bilesenler ile dis beyazlatici özellik tasimaktadir.
Profesyonel beyazlatma olarak da adlandirilan ofis tipi beyazlatma ilk olarak 1867ide M'Quillen tarafindan tanimlanmistir. Daha sonra, 1895 yilinda % 25 hidrojen peroksit içeren Pyrozone, ticari olarak temin edilebilir ilk beyazlatma ürünü olmustur.
Beyazlatma etkinligini arttirmak için elektromanyetik radyasyon kullanilarak hidrojen peroksidin isitilmasi ilk kez 1937'te tanitilmis ve ayni metodolojide 1980'lerde kizilötesi lambalar kullanilmistir.
Literatürde vital dislerin beyazlatilmasi ile ilgili çok sayida teknik olmasina ragmen, tümü hidrojen peroksit veya öncülü karbamid peroksidin kullanimina dayanmaktadir.
Hidrojen peroksit oda sicakliginda ve basinçta, aci tadi olan renksiz bir sividir ve yogunlugu su yogunlugundan biraz daha yüksektir. Suda yüksek oranda çözünür ve çözeltinin pH'i asit olur. Dis hekimligi alaninda dis beyazlatma isleminde reaktif oksijen molekülleri ürettigi için hidrojen peroksit kullanilir. Hidrojen peroksit güçlü oksitleyici özelliklere sahiptir ve stabil olmayan bir maddedir.
Genellikle bu bilesik ofis içi beyazlatma protokolleri için yüksek konsantrasyonda (%20- beyaz renkli, kristal kati bir bilesiktir; hidrojen peroksit ise aktif beyazlatma maddesidir.
Karbamid peroksitin kullanilan konsantrasyonlari %10 ila %45 arasinda degismektedir ve ev tipi ajanlarin konsantrasyonlari %22” ye kadardir. Beyazlatma jellerinin içeriginde hidrojen peroksit ve karbamid peroksitten baska sodyum hidroksit, sodyum perborat (hidrojen peroksit içermeyen materyaller), üre, kivam arttirici ajanlar (karbapol), koruyucu maddeler, yardimci maddeler (gliserin), yüzey gerilimini azaltan maddeler, tatlandiricilar ve hassasiyet giderici maddeler (flour ve potasyum nitrat) yer almaktadir.
Ofis tipi beyazlatma islemi sirasinda en sik görülen ikinci yan etki ise gingival-mukozal irritasyondur. Vital dislerin ofis tipi beyazlatilmasinda yüksek konsantrasyonlu hidrojen peroksit ajani kullanildigindan, bu ajan diseti veya mukozal dokulara sizdiginda yaniklara sebep olabilir. Çünkü hidrojen peroksit kostik bir ajandir. Erozyon, dislerde mineral kaybi, demineralizasyona daha fazla duyarlilik ve pulpa hasari gibi in-vitro çalismalarla bildirilen ilave riskler de vardir.
Beyazlatma islemi giderek popüler hale gelmesine ragmen, Vital dislerde beyazlatma isleminden sonra siklikla görülen yan etki hassasiyet olarak bildirilmistir.
Bu yan etki %90 gibi yüksek bir oranda görülebilmektedir. Beyazlatma isleminden sonra görülen hassasiyet büyük olasilikla TRPA1 (transient reseptör potansiyel ankyrin 1) adi verilen kemosensitif iyon kanalinin fonksiyonel özelliklerinin bir sonucu olarak ortaya çikmaktadir. Bu iyon kanali, hidrojen peroksit dahil oksidanlarin neden oldugu agri ile iliskilidir. Çesitli arastirmalar, beyazlatma ajanlarinin da pulpaya nüfuz ettigini ve böylece beyazlatmanin hassasiyete neden olan bir pulpa enflamasyonu meydana getirdigini göstermistir. Bununla birlikte hidrojen peroksit konsantrasyonu da dis hassasiyetini etkilemektedir. Düsük konsantrasyonlu ajanlarin hastalartarafindan daha rahat tolere edildigi bildirilmistir.
Dissal renklenmeleri uzaklastirmak ve tekrar olusmasini önlemek için abraziv partikül içeren dis macunlari kullanilmaktadir. Günümüzde bu macunlarda siklikla hidrate silika, kalsiyum karbonat, dikalsiyum fosfat dihidrat, kalsiyum pirofosfat, sodyum bikarbonat, perlit ve alümina gibi abrazivler bulunmaktadir.
Abraziv içerikli macunlarin günlük kullanimi biyofilm ve kromoforlari mekanik olarak uzaklastirmakta, dis yüzeyine adezyonu ve renklenmeyi azaltmaktadir. Oksidan ve enzim içeren beyazlatici dis macunlari, disleri renklendiren pigmentleri kimyasal olarak degistirerek renklenmeyi önlemektedir. Optik özellikteki beyazlatici dis macunlari ise ”blue covarin” gibi pigment içerikleri sayesinde etki göstermektedir.
Firçalama sonrasi mavi, ince, yari transparan bir film tabaka dis yüzeyinde birikmektedir. Bu ince film tabakasi ve isik etkilesimi ile disler daha beyaz ve parlak görünmektedir. Son zamanlarda aktif karbon içerikli beyazlatici dis macunlari da siklikla kullanilmaktadir.
Bugün piyasaya sunulan dis macunlarindaki kömür (charcoal), tipik olarak, kontrollü yeniden isitma veya kimyasal yollarla oksitlenen aktif kömürün ince bir toz formudur.
Florit içeren ürünler oldugu gibi florit içermeyen aktif karbon içerikli beyazlatici dis macunlari da bulunmaktadir. Iyi bilinen absorbsiyon ajani olan kömürün florür üzerinde inaktive edici etkisi ve çürük önleyici etkinliginin arastirilmasi gerekmektedir. Aktif karbon içerikli dis macunlarinin etkinliginin degerlendirildigi az sayida çalisma bulunmaktadir. bakim ürünleri formülasyonlari ve bu ürünleri yapmak için yöntemler burada açiklanmaktadir.” ifadelerine yer verilmektedir.
Bahsedilen basvuruda hindistan cevizi yagi içeren bir dis macunu yapilanmasi ifsa edilmektedir. agirlikça yaklasik %60'indan daha az bir miktarda su içerebilir. Dogal dis macunu, dogal dis macununun agirlikça yaklasik %20 ila yaklasik %60'i arasindaki bir miktarda kil içerebilir. Dis macunu, dogal dis macununun agirlikça %10'undan daha az veya yaklasik %10'Iuk bir miktarda hindistancevizi yagi içerebilir. Dis macunu, dogal dis macununun agirlikça yaklasik %2'sinden daha az veya yaklasik 0Ai2'lik bir miktarda sodyum klorür içerebilir. Dis macunu, dogal dis macununun agirlikça yaklasik ayrica koenzim Q'lO içerebilir.” ifadelerine yer verilmektedir.
Bahsedilen basvuruda da hindistan cevizi yagi içeren bir dis macunu yapilanmasi ifsa edilmektedir. olarak “Mevcut bulus, agiz bakimi için dis macunu bilesimleriyle ve daha özel olarak dogal Florür içermeyen dis macunu bilesimiyle ilgilidir. Dogal florür içermeyen agiz bakimi bilesimi, kömür, hindistancevizi yagi, kabartma tozu, stevia tozu, nane, tarçin ve mür gibi dogal tatlandiricidan olusur. Mevcut bilesimde, nane, tarçin ve mür, piyasada bulunan diger ticari dis macunlarindan daha iyi potansiyel etkileri olan sinerjik antioksidan aktivite sergiler. Aktif kömür, daha yüksek adsorpsiyon gücü saglar ve gereksiz tüm dis yüzeyindeki yapiskan maddelerin çikarilmasini saglar." ifadelerine yer verilmektedir.
Bahsedilen basvuruda da hindistan cevizi yagi içeren bir dis macunu yapilanmasi ifsa edilmektedir.
Yukarida bahsedilen dezavantajlardan dolayi beyazlatma özelligine haiz yeni bir dis macunu yapilanmasi ortaya koyma gereksinimi duyulmustur.
Bulusun Açiklanmasi Teknigin bu konumundan yola çikilarak bulusun amaci, mevcut dezavantajlari ortadan kaldiran beyazlatma özelligine haiz yeni bir dis macunu yapilanmasi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, antimikrobiyal aktiviteye sahip olan bir dis macunu yapilanmasi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, kimyasal dis beyazlatma ajanlarinin neden oldugu toksik etkilerine neden olmayan bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amacii agizdaki toksinleri emerek agzin temizlenmesine olanak saglayan bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, agizdaki dildeki ve dis etindeki bakterileri öldüren bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, beyazlatmaya yarayan ve kimyasallardan olusan diger ürünlere göre dislerin hassasiyetini arttirmayan bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, plak olusumunu engelledigi gibi dis eti sagligini da koruyan bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, antibakteriyel, antifungal ve antiviral aktivite göstererek agiz kokusunu ve dis çürümelerini önleyen bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, dis etlerini iyilestiren, kalp hastaligini önleyen, bagisiklik sistemini destekleyen bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun bir diger amaci, akneleri iyilestirerek, diseti ve çeneyi güçlendiren bir yapi ortaya koymaktir.
Bulusun Detayli Anlatimi Bu detayli açiklamada, bulus konusu yenilik sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak örneklerle açiklanmaktadir.
Bulus, kimyasal dis beyazlatma ajanlarinin neden oldugu toksik etkilerine neden olmadan dogal beyazlatma ajanlari içeren beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi olup özelligi; 10 - 13 gram hindistan cevizi yagi, 1.5 - 3.5 gram balmumu, portakal yagi içermesiyle karakterize edilmesidir.
Bahsedilen dis macunu yapilanmasi, 10 - 13 gram hindistan cevizi yagi, 1.5 - 3.5 gram gram portakal yagi ve 0.5 - 0.20 gram lavanta yagi ana unsurlarindan meydana gelmektedir.
Bulusa konu olan beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi, 11.55 gram hindistan cevizi yagi, 2.25 gram balmumu, 0.75 gram avokado yagi, 0.15 gram Okaliptüs yagi, 0.15 gram portakal yagi ve 0.15 gram lavanta yagi tercih edilen oranlarda bir arada bulunmaktadir.
Hindistan cevizi yagi : Agizdaki toksinleri emmesi ve agzi temizlemesi için dise, dis etlerine ve dile hindistan cevizi yagi degmelidir. hindistan cevizi yaginin içerdigi maddeler sayesinde agizdaki bakterileri öldürmek. Ayni zamanda bu maddeler ile dildeki ve dis etindeki bakteriler de yok oluyor. Hindistan cevizi yagi, beyazlatmaya yarayan ve kimyasallardan olusan diger ürünlere göre dislerinizin hassasiyetini arttirmaz. Ayrica plak olusumunu engelledigi gibi dis eti sagliginizi da korur. Hindistan cevizinde bol miktarda bulunan Laurik asit, antibakteriyel, antifungal ve antiviral aktivite göstermektedir bundan dolayi agiz kokusunu önler. Dis çürümelerini önler ve iyilestirir.
Agiz kokusu öldürür.
Dis etlerini iyilestirir.
Kalp hastaligini önler.
Enflamasyonu azaltir.
Disleri beyazlatir.
Bogaz kurulugunu iyilestirir.
Dudaklari yumusatir.
Bagisiklik sistemini destekler.
Akneleri iyilestirir.
Diseti ve çeneyi güçlendirir.
Dis çürügünden sorumlu bakterilerden Streptococcus mitis, Streptococcus Sabrinus ve Lactobacillus casii'nin ürettikleri asit miktarini bal önemli ölçüde azaltmaktadir” açiklamasinda bulunmustur. Bundan yola çikilarak, anti enflamatuar kompenentleri sayesinde, sisligi ve agriyi azaltan ve dislerin beyazlamasina yardim olan özelligi ile balmumunun gingival yaralari iyilestirme konusunda da arti bir yarar sagladigi sonucuna varildigi belirtilmistir.
Içinde pek çok aminoasit, vitamin ve diger elementler bulunan bal hücre ve doku yapimina en çok destek olan dogal gidalar listesinde yer almaktadir. Ayrica, balmumu vücuda alinan kalsiyum ve magnezyum miktarinin büyük bir kisminin emilmesini saglamaktadir. Bu da, özellikle kemik yapisinin gelisimine ve dis yapilarina ve dis minesi beyazlasmasina iyi gelmektedir.
Bu nedenle, özellikle agiz içi sagligini artirabilmek ve dis yapilarinin saglamligini koruyabilmek için kalsiyum ve magnezyum bakimindan zengin olan süt ve badem gibi besinlerin yaninda bir tatli kasigi bal yemesi önerilmektedir.
Avokado yagi : A, 83, C, D ve E vitamini içerir. Önemli bir antioksidan kaynagidir. Bagisikligi güçlendirir.
Yogun antioksidan kaynagi olmasi ve saglikli beslenen bireylerin sik sik tercih ettigi avakado yagi özellikle dis eti çekilmesine karsi müthis bir koruma kalkanidir.
Avokado yagi dis eti çekilmesini önlemeye de yardimci olur. Dis eti çekilmesi dislerde kanamaya, yogun agriya, kizarikliga ve agiz kokusuna neden olurken önlem alinmadigi takdirde disin çekilmesi bile söz konusu olabilir. Arastirmalara göre Avokado yagi içerigindeki lLlß sayesinde dis eti çekilmelerinde kemik kaybina sebep olan proteinin sentezlenmesini durdurdugu gözlenmistir.
Lavanta yagi : Lavanta çiçegi; idrar arttirici, terletici, uyarici, romatizma agrilarini dindirici, antiseptik, balgam söktürücü, idrar yollari iltihaplarini giderici, egzama yaralarini iyi edici, sinir ve kalp kuvvetlendirici gibi etkileri nedeniyle halk hekimliginde eskiden beri kullanilan bir Uçucu yaglar hasat sonrasi kayiplari engellemesi ve insan sagligina zararli olmamasi nedeniyle insanlar tarafindan tercih edilen dogal bilesiklerdir. (Vergis ve ark., 2015). Yenilebilen kaplamalar arasinda yer alan uçucu yaglar, aromatik bitkilerde bulunmaktadir. Ayrica uçucu yaglar bitkilerde antibakteriyel, antiviral, antifungal ve böcek öldürücü fonksiyonlari ile önemli bir role sahiptirler.
Okaliptüs yagi : Dis enfeksiyonlari, diseti iltihabi ve ferahlatici etki gibi birden fazla sorunun önüne geçen Okaliptüs yagi, ayni zamanda mevcut olan iltihaplarin iyilesmesine olanak tanimaktadir.
Portakal yagi : Portakal yagi zengin C vitamini içeren, antiseptik, afrodizyak, spazm çözücü, iltihap ve gaz giderici, yatistirici ve antidepresan özelliklere sahiptir. Hem tatli hem de aci olabilen portakal yaglari sagliga faydali ve dis eti iyilestirici özelliklere sahiptir.
Portakal hem meyve olarak hem de yag olarak yogun bir taze meyve, narenciye kokusuna sahiptir. Iste bu koku da kiside sakinlestirici, ferahlatici bir etki birakir.
Portakal yagi antiseptik özellikte oldugundan mikroplarin ve bakterilerin yasamasinin ve yayilmasinin önüne geçer. Bu bakimdan özellikle diseti, agiz dokusu ve bogaz yaralarinin iyilestirir.
Okaliptüs yagi, 0.15 gram portakal yagi ve 0.15 gram lavanta yagi bir araya getirilerek 50 °C da karistirarak isitip yag oranlarini ve yaglarin dansiteleri dengeli hale getirilmektedir. Karistirmaya devam ederken balmumunu ekleyip eritilmektedir. Tüm bu islemler 20 dakika içerisinde yapilmaktadir.
Balmumu tamamen eridikten sonra karistirmaya devam edip ve ele getirdigimiz maddenin oda sicakliginda sivi halden kati hale gelmesi beklenmektedir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Bulus, kimyasal dis beyazlatma ajanlarinin neden oldugu toksik etkilerine neden olmadan dogal beyazlatma ajanlari içeren beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi olup özelligi; 10 - 13 gram hindistan cevizi yagi, 1.5 - 3.5 0.5 - 0.20 gram portakal yagi içermesiyle karakterize edilmesidir. . Istem 1'e uygun bir beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi olup özelligi; 0.5 - 0.20 gram Iavanta yagi içermesidir. . Yukaridaki istemlerden herhangi birine uygun bir beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi olup özelligi; hindistan cevizi yaginin 11.55 gram, balmumunun 2.25 gram, avokado yaginin 0.75 gram, Okaliptüs yaginin 0.15 gram, portakal yaginin 0.15 gram olmasidir. . Yukaridaki istemlerden herhangi birine uygun bir beyazlatma özelligine haiz dis macunu yapilanmasi olup özelligi; lavanta yaginin 0.15 gram olmasidir.
TR2021/015502A 2021-10-05 2021-10-05 Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi TR2021015502A2 (tr)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/015502A TR2021015502A2 (tr) 2021-10-05 2021-10-05 Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi
PCT/TR2021/051231 WO2023059280A1 (en) 2021-10-05 2021-11-18 Toothpaste composition with whitening feature

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/015502A TR2021015502A2 (tr) 2021-10-05 2021-10-05 Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021015502A2 true TR2021015502A2 (tr) 2021-11-22

Family

ID=85113501

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2021/015502A TR2021015502A2 (tr) 2021-10-05 2021-10-05 Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi

Country Status (2)

Country Link
TR (1) TR2021015502A2 (tr)
WO (1) WO2023059280A1 (tr)

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR101217382B1 (ko) * 2003-02-13 2012-12-31 가부시끼가이샤 하야시바라 세이부쓰 가가꾸 겐꾸조 α,α-트레할로오스의 당질 유도체를 함유하는 것을 특징으로 하는 피부 외용제
US20160310526A1 (en) * 2008-12-22 2016-10-27 Clearcrescent Technologies, Llc Chlorite-Containing Compositions
KR101733916B1 (ko) * 2016-03-30 2017-05-08 김유수 천연 계면활성제를 포함하는 기능성 치약 및 그 제조방법

Also Published As

Publication number Publication date
WO2023059280A1 (en) 2023-04-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU2004275843B2 (en) Morinda citrifolia-based oral care compositions and methods
RU2549979C2 (ru) Композиция и способ увеличения поглощения фторида с использованием биоактивного стекла
US5000942A (en) Oral hygiene composition
EP2510916B1 (en) Antiseptic pharmaceutical composition for oral hygiene and the treatment of oral diseases of microbial origin
CN105250149A (zh) 口腔护理组合物
JP2005504109A5 (tr)
WO1999015143A1 (fr) Procede de blanchiment d'une dent jaunie, au moyen d'un photocatalyseur a base de dioxyde de titane
US6645472B1 (en) Oral hygiene powder composition and method
TWI653986B (zh) 口腔保健組成物及方法
JP2004532831A (ja) 歯科用調剤
RU2457829C2 (ru) Минерально-витаминный комплекс для укрепления эмали зубов, композиция для гигиены полости рта и зубная паста
RU2334522C1 (ru) Лечебно-профилактический эликсир для ухода за полостью рта
KR100760970B1 (ko) 에센셜 오일을 함유한 치약 조성물
WO2020095099A1 (ru) Коcметическое средство для ухода за полостью рта
TR2021015502A2 (tr) Beyazlatma özelli̇ği̇ne hai̇z di̇ş macunu yapilanmasi
US5316760A (en) Mouth-care products
RU2712085C1 (ru) Средство для ухода за полостью рта
TWI392513B (zh) 含查酮的口腔保健調配物之變色
JP2003012483A (ja) 口腔用組成物
KR20210088589A (ko) 구강 점막 담체 및 보호제
US11857654B2 (en) NHAP containing oral composition
KR102638091B1 (ko) 미백기능을 갖는 치약조성물
JP3793625B2 (ja) 粉状歯磨剤組成物
TWI730286B (zh) 口腔用組合物及其製備方法與用途
EP0414788B1 (en) Mouthcare-products