TR2021011753A2 - Taşınabilir Su Filtreleme Aparatı - Google Patents

Taşınabilir Su Filtreleme Aparatı

Info

Publication number
TR2021011753A2
TR2021011753A2 TR2021/011753 TR2021011753A2 TR 2021011753 A2 TR2021011753 A2 TR 2021011753A2 TR 2021/011753 TR2021/011753 TR 2021/011753 TR 2021011753 A2 TR2021011753 A2 TR 2021011753A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
water
carafe
cover
filter
flow
Prior art date
Application number
TR2021/011753
Other languages
English (en)
Inventor
Gunal Furkan
Aydin Onur
Original Assignee
İnovi̇sta Akti̇f Karbon Ve İleri̇ Malzeme Teknoloji̇leri̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by İnovi̇sta Akti̇f Karbon Ve İleri̇ Malzeme Teknoloji̇leri̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ filed Critical İnovi̇sta Akti̇f Karbon Ve İleri̇ Malzeme Teknoloji̇leri̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
Publication of TR2021011753A2 publication Critical patent/TR2021011753A2/tr

Links

Abstract

Bu buluşun amacı, farklı coğrafyalarda ve/veya farklı amaçlarla çıkılan seyahatlerde ve/veya evde ve/veya iş yerinde, iç mekânlarda veya dış mekânlarda tek bir filtreleme sistemi kullanarak, düşük maliyetli, taşınabilir, hızlı filtreleme yapan, suyun kalitesini arttırmak için etkili bir aparat sunmaktır.

Description

TARIFNAME Tasinabilir Su Filtreleme Aparati Bulus, uyumlu bir karaf ya da sürahiyle ya da bagimsiz olarak herhangi bir bardagin üzerine konumlandirilarak kullanilabilen, sudaki klor, kloramin, agir metal gibi istenmeyen maddelerin tutulmasina ve/veya suyun yumusatilmasina ve/veya sudaki bulanikligi, kokuyu gidermeye ve/veya suyun tadini iyilestirmeye yönelik aparat ile ilgilidir.
Teknigin bilinen durumu Son yillarda insanlarin sagliga verdigi önem arttikça, daha kaliteli su içme ihtiyacinin farkindaligi da artmistir. Bu sayede insanlar, evde ve iste çesitli su filtreleme araçlari kullanmaya baslamistir. Su filtreleme araçlari arasinda yaygin kullanilan bir seçenek de tasinabilir su filtreleme sistemleridir.
Evden çikarken her durumda, filtreli bir sürahinin veya bir mataranin veya bir karafin veya bir sisenin de tasinmasi mümkün olmayabilir. Çanta ya da bagajdaki hacim yetersizligi, varilacak yerdeki kosullarin ya da yolculugun zorlu olmasi ve bir plastik sise veya cam sisenin götürülmesine uygun olmamasi, konuyla ilgili kisitliliklar olarak siralanabilir. Bir örnek vermek gerekirse, günümüzde kamp ya da piknik alanlarinin neredeyse tamaminda bir tesislesme söz konusudur ve bu bölgelere sebeke suyu verilmektedir. Ancak, bu bölgelerdeki su temininde tesisat bakim periyotlari daha uzundur. Bu yüzden, temin edilen sudaki mikrobiyolojik canlilari etkisiz hale getirmek için daha fazla klorun kullaniini söz konusu olmaktadir. Klor sudaki mikrobiyolojik canlilari etkisiz hale getirdikten sonra, farkli bilesikler olusturarak suyun içinde kalmaya devam eder. Suda kalan klor miktari 4ppm in üzerine çiktiginda insan sagligi için tehdit olusturrnaktadir. Klorun kansere neden olan etkileri birçok bilimsel çalismayla kanitlanmistir. Mevcut tasinabilir su sistemlerinden biri, kamp ya da piknik alaninda kullanmak üzere tercih edilebilir. Anlatilan ihtiyaca yönelik mevcut seçenekler iki grupta toplanabilir. Bu seçenekler kirilgan nitelik ve formdaki karaf ya da sürahiler veya sise formundaki kisisel filtreleme sistemleridir. Kisisel filtreleme sistemleri, ayni filtre sisteminden diger insanlarin da yararlanmasini engeller. Öte yandan kirilgan nitelikteki sürahi ya da karaflar genelde yer kaplayan, biçimleri tasimaya çok müsait olmayan ve çetin kosullarda darbe aldiginda çatlama riski yüksek yapidadirlar. Bu sebeplerle mevcut durumda tüketiciler, ev ve ofis kullanimi için ayri, turistik gezi, kamp ya da piknik kullanimlari için ayri filtreleme sistemlerine ihtiyaç duymaktadirlar. Tarif edilen bu bulus sayesinde, bu ihtiyaçlar tek bir filtreleme aparatiyla karsilanmaktadir.
Bulusun çözümünü amaçladigi teknik problemler Filtre edilmis suyun bosaltilirken, su haznesindeki filtre edilmemis suyla karismasi, suyun filtre edilme sürecinin yavasligi, filtre edilen su bosaltilirken, suyun sürahiyle hazne arasina girmesi, mevcut filtre sistemlerinde plastik bir kutunun içine yerlestirilmis filtre malzemesi bulunmasi, genelde mevcut filtre sistemlerinde bir sürahiye veya karafa bagimlilik söz konusu olmasi, bagimsiz olarak filtre aparatinin kullaniminin mümkün olmamasi, tasinabilir filtre sistemlerinin çogunlugunun, ev veya ofis ortamlarinda kullanima uygunlugu bulunurken ayni zamanda dogada, seyahatte kullanima uygun sekilde gelistirilmemesi bu bulusun ortaya çikmasinda etkili olan problemlerdir.
Genel olarak sürahili su filtreleme sistemlerinde kullanilan filtrelere, su girisi dar ve kisitli miktardaki deliklerden yapilir. Bu durum suyun filtreleme hizini düsürmektedir. Ayrica suyun akisini yavaslatan nedenlerden biri de vakum etkisi diger adiyla vakum basinci etkisidir. Filtrelenecek su, herhangi bir filtre sisteminde hazneye doldurulurken, suyun süzülecegi bölümdeki hava disariya tahliye edilmezse, vakum basinci olusur ve bu etkiyle suyun yavas akmasi veya akmamasi gibi ciddi bir problem ortaya çikar. Böyle bir problem, suyun filtrelenmemesiyle ya da kullanicinin beklentisinin karsilaninamasiyla sonuçlanabilir.
Bu problemi asmak için karafli filtreleme sistemlerinde genelde filtre aparati üzerine bir delik açilir. Sürahili sistemlerde ise, sürahinin üst ucunda bulunan ve filtrelenmis suyun çikis yapacagi açiklik hava giris çikisini düzenler. Böylece, delikten ya da açikliktan disari çikan havaya karsilik, filtre edilmis su yer çekimi etkisiyle karaf ya da sürahinin içine süzülür. Bu bulus ile filtrelenen suyun akis kanali, benzer filtreli karaf sistemlerinden farkli olarak, su haznesinin dis bölümüne tasinmistir. Su akis kanalinin dis yüzeye tasinmasiyla, vakum etkisini ortadan kaldirmak için su haznesine delik açma ihtiyaci ortadan kalkmistir. Bu sayede, bu ürün karaf veya sürahi içinde veya bardak üzerinde güvenle kullanilabilir. Ayrica su akis kanali, su haznesinin en üst bölümüne ulasmadan önce sonlanmaktadir. Bu sayede bu aparat Ile mevcut filtreli karaf ya da sürahili sistemlere göre daha düsük egimlerde bile suyun bosaltilmasi mümkün olmaktadir. Ayrica yeterli genislikte bir su akis yolu verildigi için ve su haznesinin ön bölümünde sizintiyi önleyen, kapagin monte edilmesini saglayan çikinti bulundugu için 90 -120 derecelik açilarda bile, filtre edilmis su, su haznesine girmeyip, su kanalindan çikis yapmaktadir.
Ek olarak, bu bulusta açiklanan üründe kullanilan filtre malzemeleri, performansi en üst düzeye çikarilmis aktif karbon ve/Veya iyon degistiriciler ve/veya KDF malzemeleridir (Kinetic Degradation Fluxion). Suyun filtre malzemesiyle daha kisa süreli temasinda bile yüksek madde tutulumu saglanabilmektedir.
Bu bulustaki amaçlardan biri de suyun sadece kisitli bir noktadan geçip filtre malzemesiyle temas etmesi degil, aksine suyun ayni anda filtre pedinin tamamina nüfuz etmesi ve hizli bir filtreleme süresine ulasilmasidir. Bulus içerisinde, filtre malzemesini tutan bir kutu yerine filtre kilifi kullanilmasi bu avantaji saglamaktadir. Suyun akisi hizi bu yöntemle 3lt/dakika”ya kadar çikarilabilmistir.
Filtreleme aparati bir karaf ya da sürahi ile birlikte kullanilirken, filtrelenmis suyun bosaltilmasi esnasinda su, akis kanalindan tasmadan ve sizmadan düzgün sekilde dökülür.
Bunun sebebi, akis kanalinin, hazne içinde ayri bir bölme ile belirlenmeyip, kanalin distan tasarlanmis olmasidir. Bu sayede, hazne içinde vakumu engellemek için bir delik açmaya gerek kalmamaktadir. Ve bu sayede filtre edilmis su bosaltilirken, su hazne ile karaf arasina girmemektedir.
Bu bulusta anlatilan filtre aparati içinde kullanilan filtre pedinde, malzeme tasiyici plastik oraninin filtre malzemesine orani büyük ölçüde düsürülmüstür, bu sayede hem daha çevreci bir ürün elde edilmistir hem de filtrenin maliyeti ciddi oranda düsürülmüstür. Filtre malzemesini içinde barindiran ped, ince plastik malzemenin kullanildigi basit bir kasnakla veya kasnaksiz olarak plastik içerikli polyester, poliamid, naylon ya da polipropilen ana hammaddesiyle yapilmis en az 120 mesh (1 inç uzunluktaki gözenek sayisi) araliga sahip kumastir. Genelde sürahili ya da siseli filtreleme sistemlerinde, kilif olarak plastik kutu kullanilmaktadir. Buna göre mevcut filtrelerde plastik içeriginin, kullanilan aktif karbon, iyon degistirici ve benzeri filtre malzemelerinin toplam agirligina orani %90-%205 arasi degismektedir. Bu bulusta yer alan filtre pedlerinde kasnaksiz alternatif tercih edilerek üretim yapildiginda plastik oraninin, filtre malzemesine orani ortalama %8idir. Kasnakli alternatif seçildiginde, plastik oraninin, filtre malzemesine orani yine düsük seviyede ve Bu bulus sayesinde, filtre aparati güvenli bir sekilde cam ya da plastik bir su bardaginin ya da karton bardagin üzerine yerlestirilerek filtreleme yapilabilir. Bu sayede tüketici sadece asil filtreleme islemini yapan kisma ücret Ödemis olur. Filtreleme islemini gerçeklestirmek için, ayri bir karaf ya da sürahiye sahip olma zorunlulugu yoktur. Bununla birlikte, bulusta anlatilan ürün satisa sunulurken, ürünle uyumlu karaf seçenek olarak tüketiciye sunulacaktir.
Bu bulusta ifade edilen filtre sistemi bir karaf veya sürahiyle birlikte kullanilabildigi gibi, bagimsiz olarak herhangi bir bardak üzerinde konumlandirilarak da kullanilabilir. Bu sayede, bulus kullaniciya ek külfet getirmeden, hem kapali mekanlarda hem dis mekanlarda su filtrasyon isleminin gerçeklesmesini mümkün kilar.
Bulusun açiklamasi Bu bulusun amaci, farkli cografyalarda ve/Veya farkli amaçlarla çikilan seyahatlerde ve/veya evde ve/veya is yerinde, iç mekânlarda veya dis mekanlarda tek bir filtreleme sistemi kullanarak, düsük maliyetli, tasinabilir, hizli filtreleme yapan, suyun kalitesini arttirmak için etkili bir aparat sunmaktir.
Sekillerin açiklamasi Sekil 1: Filtreleme sistemi bilesenlerinin patlatilmis görüntüsü.
Sekil 2: Filtreleme sisteminin önden, soldan, üstten, A-A Kesiti, perspektif görüntüsü.
Sekil 3: Haznenin öneinli noktalarinin isiinlendirildigi önden, soldan, üstten, B-B Kesiti ve perspektif görüntüsü.
Sekil 4: Hazne Kapagmin önemli noktalarinin isimlendirildigi, önden, soldan, üstten, C-C Kesiti ve perspektif görüntüsü.
Sekil 5: Su akis kapaginin önemli noktasinin isimlendirildigi önden, soldan, üstten, D-D Kesiti ve perspektif görüntüsü.
Sekil 6: Filtre pedi ve aktif karbonun önemli noktasinin isimlendirildigi, önden, soldan, üstten, E-E Kesiti ve perspektif görüntüsü.
Referans Numaralari 1) Su Haznesi 2) Hazne Kapagi 3) Su Akis Kapagi 4) Conta ) Filtre Pedi .1) Aktif Karbon A: Contanin girecegi kanal B: Temizlenen suyun karaftan disari çikabilmesi için olusturulmus kanal C: Su haznesindeki suyun filtreden geçtikten sonra karafa akmasini saglayan delikler D: Hazne kapagini kilavuzlamak ve sabitlemek için kullanilan çikinti E: Hazne kapagini hazneye sabitlemek için kullanilan çikinti F: Su akis kapaginin hazne kapagina baglanmasi için gerekli girinti G: Su akis kapaginin suyla temas etmedigi durumlarda kapali kalmasini saglayan agirlik H: Filtre pedinin üzerindeki, suyun rahatça geçebilmesi için ayarlanmis izgara formunda Bulusun detayli açiklamasi: Bu bulus kapsaminda yapilan çalismalarda farkli kullanim alanlarina yönelik, ortak bir filtre aparati gelistirebilmek için bazi teknik sorunlarin çözülmesi gerektigi fark edilmistir.
Bulusta birçok teknik soruna çözüm olarak uygun bir su akis kanali gelistirilmistir.
Gelistirilen su akis kanali sayesinde, filtre edilen suyun benzerlerinden daha kisa sürede, tikanma yasamadan süzülmesi, sistem içerisinde vakum etkisinin olusmamasi, su haznesinde delige ihtiyaç duyulmamasi, tüm filtre aparatinda rutin temizliklerde her noktaya rahatça erisilebilmesi, su haznesinde mikrobiyolojik canlilarin birikimine neden olacak kivrimlarin ortadan kaldirilmasi saglanmistir. Filtre aparati ticarilestirilirken, tüketicilere filtre uyumlu bir karaf veya sürahi ile farkli amaçlara yönelik Iiltre malzemesi içerek filtre pedi ürün olarak sunulacaktir. Ev ve is yeri kullanimlarinda, tüketiciler filtre aparati uyumlu bir karaf veya sürahiyi tercih edebilir. Diger yandan, bir seyahate çikarken ya da bir grupla piknige giderken, sadece filtre aparati yeterli olmaktadir. Karaf ya da sürahi evde birakilarak, filtre aparati tasindiginda, tek basina kullanilabilecektir. Karton, plastik ya da cam bir bardak üzerine yerlestirilebilen aparat farkli insanlarin içecegi suyun filtrelenmesini saglamaktadir.
Su haznesi(1) filtreleme sisteminin ana elemanidir. Tasarlanirken kesik konik formunda boguma sahip tercihen karaf veya sise veya sürahilere uyumlu olmasi göz önünde tutulmustur. Bilesenin üst çapi alt çapindan daha genistir(Sekil 2 ve 3). Bilesenin alt tarafinda, Bilesenin ölçülerine uygun sekilde kalibi tasarlanmis 1,5mm-2,5mm çap araliginda sizdirmazlik saglayan contanin(4) yerlestirilebilmesi için uygun derinlikte bir kanal yer almaktadir(Sekil 3, A detayi). Bu kanala yerlestirilen sihhi conta(4) sayesinde bilesenin, kendisine fiziksel ölçülerle uygun bir karaf, sise ya da sürahinin üst açikligindan, boguma dogru ittirilerek, güvenli sekilde ve geçici olarak karaf içerisine geçmesi saglanir.
Bilesen dogru sekilde, karaf içerisine oturtuldugunda sihhi conta karaf bogumunun alt seviyesinde kalmaktadir. Bilesenin diger bir özelligi, vakum etkisi yapmadigi için, filtre edilen suyun akisini kesintisiz olarak saglayan, kolay temizlenebilir, mikroplarin yuva yapmasini engelleyecek sekilde keskin hatlari olmayan kanaldir (Sekil 3, B detayi).
Bilesen üzerindeki 270 derece açiya kadar arttirilabilen, kesintisiz sekilde daire formuna uyan ya da kesintili olarak yer alan çikinti veya çikintilar sayesinde (Sekil 3, D detayi) , kapak parçasinin bilesene kilavuzlanmasi ve monte edilmesi saglanir. Bilesenin alt kisminda filtre edilen suyun karafa süzülmesini saglayan delikler konumlandirilmistir (Sekil 3, C detayi). Delikler, yuvarlak, elips ya da farkli formlarda olabilir. Deliklerin toplam alaninin bilesenin taban alanina orani %4-%22 arasinda tutularak filtre edilen suyun akisi hizi O,6It/dk-3,21t/dk araliginda optimize edilir. Su filtreleme isleminin gerçeklesmesi için, bilesenin iç kisminda, filtre pedi bileseni, delikleri kapatacak sekilde, deliklerin üzerine yerlestirilir. Hazne bileseni plastik enjeksiyon makinesinde, termoplastik polimer ve/veya biyoplastik ve/veya biyobozunur hammadde veya katkilar kullanilarak üretilmeye uygundur.
Hazne kapagi(2), SU haznesi tasarimina uygun kapaktir (Sekil 4). Su akis kapaginin(3) hazne kapagina baglanmasi için gerekli çikintiyi (Sekil 4, E detayi) barindirir. Su haznesi bileseninin(l) üst kismina denk gelen çikinti (Sekil 4, E detayi) sayesinde su haznesinin(1] üzerine kilavuzlanir ve monte edilir. Su akis kapagi(3), girinti noktasindan (Sekil 4, F detayi) hazne kapagina monte edilir.
Su akis kapag1(3) hazne kapagina takilan, suyun filtre edilmesini için geçisi saglayan bilesendir. Üzerinde su akisi olmadiginda kapali kalmasini saglayan agirlik bulunur(Sekil 5, G detayi). Bu bilesenin kapali ve açik sekilde iki temel konumu vardir. Suyla temas olmadigi durumda, kapak sürekli kapali konumdadir. Su kapaga 0,11t/dk gibi düsük bir debiyle akarken bile, su kapakla temas ettiginde kapak açilir ve su hazneye dolmaya baslar.
Conta(4), haznenin barindirdigi kanala uygun sekilde üretilen sihhi contadir(Sekil 1).
Tercihen, gida temasina uygun silikon veya kauçuk veya farkli bir esnek malzemeden üretilir. Conta(4), hazne üzerindeki kanala takilip, çikarilabilir sekilde tasarlanmistir.
Haftalik periyotlarla, conta çikarilarak temizlenir ve mikrobik canliligin gelismesi önlenmesi saglanir. C0nta(4) bileseni sayesinde hazne, kendisiyle uyumlu karaf içerisine güvenle yerlestirilir.
Filtre pedi(5), en az 120 mesh delik araligi olan((Sekil 6, H detayi), tercihen polyester, naylon ya da polipropilen malzemeden üretilen bilesendir(Sekil 6). Içinde filtreleme malzemesi olarak aktif karbon ve/veya zeolit ve/veya KDF(5.1) barindirir.
Aktif karbon(5.l), tercihen buharla aktive edilmis aktif karbon ve/veya iyon degistirici malzeme ve/veya KDF malzemesinden olusur.
Bulusun temel bileseni olan su haznesi, filtre islemini gerçeklestirmek için bir filtre pedine ihtiyaç duyar. Kullanicinin tercihine bagli olarak, klor, klorainin, THM (trihalometanlar), bulaniklik, kötü koku, toluene, benzen ve birçok kimyasalin giderilmesi için aktif karbon, agir metallerin giderilmesi için KDF, suyun sertliginin giderilmesi için iyon degistirici malzemelerinden en az birini içeren bir filtre pedi seçilir. Siralanan malzemeler münhasiran bir filtre pedinde yer alabilecegi gibi, farkli oranlarda karisimlari da bir filtre pedinde yer alabilir. Filtre pedi ultrasonik dikisle ya da sicak presle mühürlenerek, içindeki malzemenin disariya çikisinin engellendigi, tercihen polipropilen, polyester, poliamid ya da mikrobiyolojik canlilara yasam imkâni vermeyen benzeri bir tekstil malzemesinden imal, en az 120 mesh(l inçlik mesafedeki gözenek sayisi) gözenek araligina sahip bir bilesendir.
Tercih edilen filtre pedi, su haznesinin iç boslugunda en alt bölüme, su çikis deliklerinin üstüne yerlestirilir. Su akis kapagi, su haznesi kapagina monte edilmis halde çalisan hareketli bir parçadir. Su haznesi kapagi, su haznesinin, genis çapli tarafina, farkli bir ifadeyle su haznesinin en üst bölüme monte edilir. Su haznesine uyumlu olarak imal edilen sihhi conta, su haznesinin dar kismindaki conta kanalina monte edilir. Tüm bilesenler anlatildigi sekliyle bir araya getirildiginde filtre aparati kullanima hazir hale gelir. Filtre aparati, uyumlu bir karaf veya sürahi ile kullanilacaksa, karaf veya sürahinin genis açikligina yerlestirilerek, dikey yönde ittirilmek suretiyle karaf veya sürahi içinde sabitlenir. Filtre aparati bagimsiz olarak kullanilacaksa, istenilen bir bardagin üst açikligina yerlestirilerek hazir hale getirilir.
Bulus, uyumlu bir karaf veya sürahi içerisinde kullanildiginda asagidaki sistemle çalismaktadir. Filtre edilecek suyun akisi bir dis kaynagin açilmasiyla saglanir. Su, su akis kapagina dokunarak, kapagi açar ve su haznesine dolmaya baslar. Su akisi, su haznesinin yaklasik yüzde 90,11k seviyesine ulasildiginda dis kaynagin kapatilmasi suretiyle kesilir. Su akisinin kesilmesiyle birlikte, su akis kapaginda yer alan agirlik sayesinde, su akis kapagi eski konumuna gelerek kapanir. Filtre edilecek su, filtre pedine ilk temasin ardindan, yer çekimi kuvvetiyle, filtre pedinde bulunan filtre malzemesi içinden geçer ve ayni yönde süzülerek karaf veya sürahinin alt bölümüne geçer. Süzülme esnasinda suyun içindeki istenmeyen maddeler, kullanilan filtre malzemesinin özelligine göre filtre pedi içerisinde tutulur. Suyun akisi sorunsuz bir sekilde, vakum etkisinin su akisini yavaslatmasi ya da tamamen engellemesi gibi bir durumla karsilasmadan gerçeklesir. Bu akisi mümkün kilan detay, su haznesi disinda yer alan su akis kanalidir. Bu kanal karaf` ya da sürahi içindeki havanin tahliyesine imkân verdigi için vakum etkisi sorunu ortadan kalkar.
Su haznesi dis yüzeyinde yer alan su kanali, suyun sorunsuz akabilecegi genislikte optimize edilmistir. Su akis kanali, karaf veya sürahinin en üst bölümüne varmadan suyun çikisina müsaade ettigi için, karaf veya sürahinin egiminin 30 derece oldugu konumdan itibaren filtre edilmis su akisi baslar. Bu avantajin destegiyle ve su haznesine yerlestirilmis olan hazne kapagindaki çikinti sayesinde, su haznesi içinde henüz filtre edilmemis belli bir miktar su kaldigi durumda, iki farkli özellikteki suyun karisma ihtimalini ortadan kaldirir.
Filtre aparati bagimsiz olarak bir bardak üzerine konumlandirilarak da kullanilabilir. Özellikle kalabalik ortamlarda, sirayla farkli insanlar için hazirlanacak filtre edilmis suyu elde etmek için, yukarida belirtilen filtreleme islemi adimlari uygulanir. Suyun filtre edilmesi sonrasinda, herhangi bir bosaltma islemi olmayacagi için, direkt olarak bardak içindeki su içime uygun olarak kullanilir.
Filtre aparatinin tüm bilesenleri tercihen termoplastik bir malzemeden plastik enjeksiyon yöntemiyle ve ayni zamanda istenildigi takdirde alternatif olarak ana bilesen olan su haznesi bir hidrolik presleme yöntemiyle 304 veya 306 veya 310 paslanmaz çelik malzemeden üretilebilir.
Filtre aparatinin haftalik olarak temizligi uygundur. Yetiskin bir insanin parmaginin giremeyecegi herhangi bir detaya sahip olmayan, keskin kivrimlari olmayan filtre aparati bilesenlerinin ilik suyla temizlenmesi yeterlidir.

Claims (1)

ISTEMLER
1. Vakum basinci olusmasini filtre aparatina delik açmadan engelleyen, su haznesinin dis yüzeyinde bulunan su akis kanaliyla filtre edilen suyun akisini kesintisiz olarak saglayan, bir karaf ya da sürahiyle ya da bagimsiz olarak herhangi bir bardagin üzerine konumlandirilarak kullanilabilen, sudaki klor, kloramin, agir metal gibi istenmeyen maddelerin tutulmasina ve/veya suyun yumusatilmasina ve/veya sudaki bulanikligi, kokuyu gidermeye ve/Veya suyun tadini iyilestirmeye yönelik tasinabilir su filtreleme aparati olup, özelligi; su haznesi(1), hazne kapagi(2), su akis kapagi(3), conta(4), filtre pedi(5), aktif karbon(5.1), contanin girecegi kanal(A), temizlenen suyun karaftan disari çikabilmesi için olusturulmus kana1(B), su haznesindeki suyun filtreden geçtikten sonra karafa akmasini saglayan delikler(C), hazne kapagini kilavuzlamak ve sabitlemek için kullanilan çikinti(D), hazne kapagini hazneye sabitlemek için kullanilan çikinti(E), su akis kapaginin hazne kapagina baglanmasi için gerekli girinti(F), su akis kapaginin suyla temas etmedigi durumlarda kapali kalmasini saglayan agirlik(G) ve filtre pedinin üzerindeki suyun rahatça geçebilmesi için ayarlanmis izgara formunda malzeme(H) içermesi ile karakterize olunur. . Istem 1”e göre su filtreleme aparati olup, Özelligi; su akis kanalinin karaf veya sürahinin en üst bölümüne varmadan suyun çikisina müsaade etmesiyle, karaf veya sürahinin egiminin 30 derece oldugu konumdan itibaren filtre edilmis su akisinin baslamasini saglamasidir. . Istem 1°e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; su haznesinin( 1) alt tarafinda, 1,5mm-2,5mm çap araliginda sizdirmazlik saglayan contanin(4) yerlestirilebilmesi için uygun derinlikte bir kanal yer almasidir(A). . Istem 1,e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; contanin girecegi kanala(A) yerlestirilen sihhi conta(4) ile kendisine fiziksel ölçülerle uygun bir karaf, sise ya da sürahinin üst açikligindan, boguma dogru ittirilerek karaf içerisine geçmesinin saglanmasidir. . Istem 1°e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; bilesen üzerindeki 270 derece açiya kadar arttinlabilen, kesintisiz sekilde daire formuna uyan ya da kesintili olarak yer alan çikinti veya çikintilar(D) ile kapak parçasinin bilesene kilavuzlanmasi ve monte edilmesidir. Istem 1”e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; bilesenin alt kisminda filtre edilen suyun karafa süzülmesini saglayan, yuvarlak, elips ya da farkli formlarda, deliklerin(C) konumlandirilmasidir. Istem 6”ya göre su filtreleme aparati olup, özelligi; deliklerin(C) toplam alaninin bilesenin taban alanina orani %4 ila %22 arasinda tutularak filtre edilen suyun akisi hizinin O,61t/dk-3,21t/dk araligina optimize edilmesidir. Istem l“e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; su haznesi bileseninin(l) üst kismina denk gelen çikinti(E) ile Su haznesinin(l) üzerine kilavuzlanmasi ve girinti noktasindan(F] monte edilmesidir. Istem 1”e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; en az 120 mesh delik araligi olan, tercihen polyester, naylon ya da polipropilen malzemeden üretilen filtre pedi(5) ve filtreleme malzemesi olarak aktif karbon ve/veya zeolit ve/veya KDF(5.1) içermesidir. Istem 9”a göre su filtreleme aparati olup, özelligi; aktif karbonun(5.l) tercihen buharla aktive edilmis aktif karbon ve/veya iyon degistirici malzeme ve/veya KDF malzemesinden olusmasidir. Istem l”e göre su filtreleme aparati olup, özelligi; uyumlu bir karaf veya sürahi içerisinde kullanildiginda asagidaki sistemle çalismasidir - Filtre edileCek suyun akisinin bir dis kaynagin açilmasiyla saglanmasi, - Suyun, su akis kapagina dokunarak, kapagi açmasi ve su haznesine dolmaya baslamasi, - Su akisinin, su haznesinin yaklasik yüzde 90”lik seviyesine ulasildiginda dis kaynagin kapatilmasiyla kesilmes iI - Su akisinin kesilmesiyle birlikte, su akis kapaginda yer alan agirlik sayesinde, su akis kapaginin eski konumuna gelerek kapanmasi, - Filtre edilecek suyun, filtre pedine ilk temasin ardindan, yer çekimi kuvvetiyle, filtre pedinde bulunan filtre malzemesi içinden geçmesi ve ayni yönde süzülerek karaf veya sürahinin alt bölümüne geçmesi, - Süzülme esnasinda suyun içindeki istenmeyen maddelerin, kullanilan filtre malzemesinin özelligine göre filtre pedi içerisinde tutulmasi.
TR2021/011753 2021-07-25 Taşınabilir Su Filtreleme Aparatı TR2021011753A2 (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021011753A2 true TR2021011753A2 (tr) 2021-08-23

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5505120A (en) Water filter
WO2018014383A1 (zh) 动物饮水机及其供水方法
US20110079551A1 (en) Water treatment cartridge
US20140083924A1 (en) Filter unit and a water filtering device comprising a filter unit
KR20140136397A (ko) 음료의 필터 또는 처리를 위한 병 시스템 및 방법
US20110079572A1 (en) Bottle for water treatment device
US20100243582A1 (en) Droplet Forming Fluid Treatment Devices and Methods of Forming Filtered Droplets in a Fluid Treatment Device
EP3398488A1 (en) Coffee machine drip tray
JP2010284578A (ja) 排水用濾過器
IT9021131A1 (it) Cartuccia a molti strati per la purificazione dell'acqua, per filtro discontinuo con alimentazione a gravita'
TR2021011753A2 (tr) Taşınabilir Su Filtreleme Aparatı
JP4131821B2 (ja) 浄水器
AU2010300490B2 (en) Water treatment device for producing bottled water
US11857896B2 (en) Fluid filter for treating the fluid, a container comprising the same and air release device
CN220109354U (zh) 一种具有废水收集功能的茶水柜
CN109997712A (zh) 带过滤结构的宠物饮水机
JP2013158658A (ja) 携帯用簡易型浄水器
CN220403794U (zh) 一种储水器的净水引流组件及净水器
JP2015167635A (ja) ポット、電気ポット、及び浄水カートリッジ
JPH06269607A (ja) 濾過吸油器
RU2252062C2 (ru) Контейнер и устройство для очистки жидкости
KR101525024B1 (ko) 싱크대용 냄새차단 및 세균억제형 배수장치
KR101681029B1 (ko) 더치커피용 정화장치
KR200397409Y1 (ko) 건강음료 음용장치
JPS60190283A (ja) 浄水器