TR2021008987T - Kanser terapi̇si̇ne yöneli̇k yöntemler - Google Patents

Kanser terapi̇si̇ne yöneli̇k yöntemler

Info

Publication number
TR2021008987T
TR2021008987T TR2021/008987 TR2021008987T TR 2021008987 T TR2021008987 T TR 2021008987T TR 2021/008987 TR2021/008987 TR 2021/008987 TR 2021008987 T TR2021008987 T TR 2021008987T
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
formula
compound
bcr
abl
pharmaceutically acceptable
Prior art date
Application number
TR2021/008987
Other languages
English (en)
Inventor
Zhai Yifan
Chen Zi
Yang Dajun
Huang Xiaojun
Liu Wei
Jiang Qian
Original Assignee
Ascentage Pharma (Suzhou) Co Ltd
Ascentage Pharma Group Corp Limited
Guangzhou Guangdong 510700 Çi̇n
Guangzhou Healthquest Pharma Co Ltd
Suzhou Jiangsu 215000 Çi̇n
Filing date
Publication date
Application filed by Ascentage Pharma (Suzhou) Co Ltd, Ascentage Pharma Group Corp Limited, Guangzhou Guangdong 510700 Çi̇n, Guangzhou Healthquest Pharma Co Ltd, Suzhou Jiangsu 215000 Çi̇n filed Critical Ascentage Pharma (Suzhou) Co Ltd
Publication of TR2021008987T publication Critical patent/TR2021008987T/tr

Links

Abstract

Mevcut buluş, hematolojik maligniteye sahip hastalar dahil olmak üzere kanserli hastaları tedavi etmeye yönelik yöntemler ile ilgilidir, burada yöntem, formülün (I) bir bileşiğinin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun terapötik olarak etkili bir miktarının oral olarak uygulanmasını içerir, burada R1 ve R2 burada tanımlandığı gibidir.

Description

TARIFNAME KANSER TERAPISINE YÖNELIK YÖNTEMLER TEKNIK ALAN Mevcut bulus, hematolojik maligniteye sahip hastalar dahil olmak üzere kanserli hastalari tedavi etmeye yönelik yöntemler ile ilgilidir. ÖNCEKI TEKNIK Kanser, dünya çapinda topluin üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Kanser, insan ölümünden sorumlu kardiyovasküler hastaliktan sonra ikinci en yaygin nedendir.
Birlesik Devletlerde teshis edildigini ve 589,430 insanin hastaliktan öldügünü tahmin eder.
Kronik miyeloid lösemi (CML), kemik iliginin belirli kan Olusturucu hücrelerinde baslayan bir kanser türüdür. CML hücreleri, normal hücreler içinde bulunmayan BCR-ABL olan bir anormal geni içerir. Bu gen, CML hücrelerinin kontrolü gelistirmesine ve tekrar üretmesine neden olan BCR-ABL olan bir proteini yapar.
BCR-ABL, bir tirosin kinaz olarak bilinen bir protein türüdür. BCR-ABL`yi hedefleyen tirosin kinaz inhibitörleri (TKFlar) olarak bilinen ilaçlar, CML'ye yönelik standart tedavidir. proteinini spesifik olarak hedefleyecek ilk ilaçtir. Bunun ile birlikte imatinibe karsi yeni görülen edinilmis direnç, CML”nin klinik yönetimine yönelik önemli bir sorun haline gelmistir. 100°den fazla direnç ile ilgili BCR-ABL mutanti, klinikte tanimlanmistir, bunlar arasinda "bekçi" T3151, klinik olarak edinilen tüm mutantlarin yaklasik olarak %15-207si olmasi nedeniyle en yaygin mutasyondur. 39234.01 lmatinib direncinin üstesinden gelecek BCR-ABL inhibitörlerinin ikinci neSIini tanimlamak üzere büyük çabalar sarf edilmistir. Bunun ile birlikte ikinci nesil inhibitörler, en refrakter BCR-ABLT3151 mutantini inhibe edemez. BCR-ABLT3151 indüklü ilaç direnci, CML tedavisine yönelik karsilanmamis klinik bir sorun olmaya devam eder. Buna uygun olarak yeni ve daha etkili tedaviye yönelik devam eden bir ihtiyaç vardir. Mevcut bulusun yöntemleri, kanser hastalarina yeni fikirler sunar.
BULUSUN KISA AÇIKLAMASI Mevcut bulus, formülün (1) bir bilesiginin: veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun terapötik olarak etkili bir miktarinin hastaya uygulanmasini içeren bir hastada kanseri tedavi etmeye yönelik yöntemler ile ilgilidir, burada R1, hidrojen, Ci-4 alkil, C3-6 sikloalkil, Ci-4 alkiloksi veya fenildir; ve R2 hidrojen, Ci.4 alkil, C3-5 sikloalkil veya halojendir.
Belirli düzenlemelerde kanser hematolojik malignitedir.
Belirli düzenlemelerde heinatoloj ik malignite, kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere lösemidir.
Belirli düzenlemelerde yöntem, mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin tedavisindedir.
Belirli düzenlemelerde mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine karsi dirençli kronik miyeloid lösemili hasta, BCR-ABL mutasyonlarindan kaynaklanir. 39234.01 M351T, Q252H, Y253F/H veya BCR-ABLWT mutasyonlaridir.
Belirli düzenlemelerde BCR-ABL mutasyonu, T3151mutasy0nudur.
Belirli düzenlemelerde formülün (l) bilesigi veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, bu tür tedaviye ihtiyaci olan hastalara oral olarak uygulanir.
Belirli düzenlemelerde formülün (I) bilesigi veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, 28 günlük tedavi döngüsü boyunca iki günde bir (QOD) uygulanir.
Bir düzenlemede formülün (I) bilesigi, formülün (I-A) bir bilesigi: veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzudur.
Belirli düzenlemelerde formülün (1) veya formülün (l-A) bilesigi, yaklasik 1 mg, yaklasik 2 mg, yaklasik 4 mg veya yaklasik 8 mg olan bir miktarda iki günde bir uygulanir.
Belirli düzenlemelerde fonnülün (1) veya formülün (I-A) bilesigi yaklasik 12 mg veya yaklasik 20 mg olan bir miktarda iki günde bir uygulanir.
Belirli düzenlemelerde formülün (I) veya formülün (l-A) bilesigi, yaklasik 30 mg, yaklasik 40 mg veya yaklasik 45 mg olan bir miktarda iki günde bir uygulanir. 39234.01 Belirli düzenlemelerde formülün (I) veya formülün (I-A) bilesigi yaklasik 50 mg veya yaklasik 60mg olan bir miktarda iki günde bir uygulanir.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, BCR-ABL mutantlari ile formülün (I) bir bilesiginin veya bunun bir tuzunun temas ettirilmesini içeren BCR-ABL mutantlarinin inhibe edilmesinin bir yöntemi ile ilgilidir, burada BCR-ABL BCR-ABLWT”dir.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, T3151”den seçilen BCR-ABL mutantlari ile formülün (I) bir bilesiginin veya bunun bir tuzunun temas ettirilmesini içeren BCR- ABL mutantlarinin inhibe edilmesinin bir yöntemi ile ilgilidir.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere hematolojik maligniteyi tedavi etmeye yönelik formülün (I) veya fonnülün (I-A) bir bilesigini veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunu içeren bir ilaç maddesi veya farmasötik bilesimi saglar.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere hematolojik maligniteyi tedavi etmeye ilaç yönelik ilaç maddesinin imalatinda formülün (I) veya (I-A) bir bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun kullanimi ile ilgilidir.
SEKILLERIN KISA AÇIKLAMASI Sekil lA ve IE, bir faz l arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin etkinligini (%n CHR) gösterir.
Sekil 2A ve 2B, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin etkinligini (MCyR %n) gösterir.
Sekil 3A, 3B ve 3C, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin dozuna (CP) göre etkinligi (MCyR %n) gösterir. 39234.01 Sekil 4A ve 4B, bir faz l arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin MMR°sini (MCyR %n) gösterir.
Sekil 5A ve SB, bir faz l arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin plazma konsantrasyon-süre profillerini gösterir.
Sekil 6A ve 6B, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin etkinligini gösterir.
Sekil 7A, CML-CP hastalari, Örnek 2'de formülün (I-A) bilesiginin yanit oranini ve yanit derinligini gösterir. Sekil 7B, CML hastalarinda formülün (I-A) bilesiginin ilerlemesiz sagkalimini (PFS) gösterir.
Sekil 8, BCR-ABLT315I'i ifade eden Ba/F3 tümör tasiyan farelerinin sagkalimi üzerinde formülün (I-A) bilesiginin etkisini gösterir.
BULUSUN DETAYLI AÇIKLAMASI Burada yayinlanan tüm belgeler, bütünüyle referans yoluyla buraya bu sekilde dahil Aksi tanimlanmadikça burada kullanilan tüm teknik ve bilimsel terimler bu tarifnamenin ait oldugu teknikte uzman kisi tarafindan yaygin olarak anlasilan ile ayni anlama sahiptir.
”Yaklasik” terimi ile burada, yaklasik olarak, yaklasik düzeyde, kabaca veya civarinda ifade edilir. "Yaklasik" terimi, sayisal bir aralik ile baglantili olarak kullanildiginda bu, belirtilen sayisal degerlerin üzerine ve altina sinirlari genisleterek bu araligi modifiye eder. Genel olarak "yaklasik" terimi, %lûaluk bir varyans ile belirtilen degerin üzerine ve altina sayisal bir degeri modifiye etmek üzere burada kullanilir.
”Içerir" ifadesi, “bunlar ile sinirli olmaksizin kapsar"a refere eder.
Burada kullanildigi üzere "tedavi", "tedavi etmek" veya "tedavi etme" terimleri, bunlar ile sinirli olmaksizin terapötik fayda dahil olmak üzere bir hastaligin veya 39234.01 bozuklugun veya bunun bir veya daha fazla semptomunun baslangicinin tersine çevrilmesi, hafifletilmesi, geciktirilmesi veya inhibe edilmesine refere eder. Bazi düzenlemelerde tedavi, bir veya daha fazla semptom gelistikten sonra uygulanir.
Bazi düzenlemelerde tedavi, semptomlarin namevcudiyetinde uygulanabilir. Örnegin tedavi, semptomlarin baslangicindan (örnegin semptomlarin bir geçmisi isiginda ve/veya genetik veya diger duyarli etkenlerin isiginda) önce bir özneye uygulanabilir. Tedaviye ayrica, örnegin nükslerini önlemek veya geciktirmek üzere semptomlar giderildikten sonra devam edilebilir.
Terapötik fayda, kanser gibi tedavi edilen altta yatan bozuklugun eradikasyonunu ve/veya ameliyorasyonunu içerir; bu ayrica, öznenin, altta yatan bozukluk ile hastalikli olabilmesine ragmen bir gelismenin, öznede gözlemleneoegi sekilde altta yatan bozukluk ile iliskilendirilen semptomlardan birinin veya daha fazlasinin eradikasyonunu vefveya ameliyorasyonunu içerir. Bazi düzenlemelerde "tedavi" veya "tedavi etme", asagidakilerden birini veya daha fazlasini içerir: (a) bozuklugun (örnegin bozukluktan ortaya çikan bir veya daha fazla semptomun azaltilmasi ve/veya bozuklugun de) inhibe edilmesi; (b) bozukluk ile iliskilendirilen bir veya daha fazla semptomun gelisiminin yavaslatilmasi veya durdurulmasi (örnegin bozukluk stabilize edilerek ve/veya bozuklugun kötüye gitmesi veya ilerlemesi geoiktirilerek), ve/veya (c) bozuklugun hafifletilmesi (örnegin klinik semptomlarin gerilemesine neden olarak, bozukluk hafifletilerek, bozuklugun ilerlemesi geciktirilerek ve/veya yasam kalitesi artirilarak).
Burada kullanildigi üzere forrnülün (1) veya fonnülün (I-A) veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun "uygulanmasi" veya "uygulamasi", örnegin burada kullanildigi üzere herhangi bir uygun fonnülasyon veya uygulama yolu kullanilarak bir bilesigin veya bunun fannasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun veya bir ön ilacin veya bunun fannasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun bir hastaya dagitimini kapsar. 39234.01 Burada kullanildigi üzere "terapötik olarak etkili miktar" veya "etkili miktar" terimi, bir bozuklugu tedavi etmeye yönelik bir özneye uygulandiginda bozuklugun bu tür tedavisini etkilemek üzere yeterli olan bir bilesik miktari dahil olmak üzere istenen biyolojik veya tibbi yaniti saglamak üzere etkili olan bir miktara refere eder. Etkili miktar, muamele edilecek öznenin bozuklugu ve bunun siddeti ve yasi, agirligi ve benzerine bagli olarak degisecektir. Etkili miktari, bir veya daha fazla dozlarda (örnegin tek bir doz veya çoklu dozlar, istenen tedavi bitis noktasi saglamak üzere gerekebilir). Etkili bir miktarin, bir veya daha fazla diger ajanlar ile baglantili olarak istenebilir veya faydali bir sonucun saglanabilmesi veya saglanmasi halinde etkili bir miktarda verilecegi düsünülebilir. Birlikte uygulanan bilesiklerin uygun dozlari, bilesigin kombine hareketi, katki maddesi veya sinerjistiginden dolayi düsürülebilir.
Burada kullanildigi üzere bir bozuklugun gelisiminin "geciktirilmesi", bozuklugun gelisiminin ertelenmesi, engellenmesi, yavaslatilmasi, stabilize edilmesi ve/veya ötelenmesini ifade eder. Gecikme, hastaligin ve/veya tedavi edilen bireyin geçmisine bagli olarak degisen süre uzunluklarina sahip olabilir.
Burada kullanildigi üzere uygulamanin tasarlandigi "hasta" bunlar ile sinirli olmaksizin insanlar (diger bir deyisle herhangi bir yas grubundan bir erkek veya kadin, örnegin bir pediyatrik özne (örnegin bebek, çocuk, ergen) veya yetiskin özne (örnegin genç yetiskin, orta yasli yetiskin veya yasli yetiskin)) ve/veya diger primatlari (örnegin sinomolgus maymunlar, hint sebekleri) içerir.
Burada kullanildigi üzere "farmasötik olarak kabul edilebilir" veya "fizyolojik olarak kabul edilebilir", veteriner veya insan farmasötik kullanimina yönelik uygun olan farrnasötik bir bilesimin hazirlanmasinda kullanisli olan bilesikler, tuzlar, bilesimler, dozaj formlari ve diger materyallere refere eder.
Burada kullanildigi üzere "farrnasötik olarak kabul edilebilir tuz", saglikli tibbi degerlendirme kapsami dahilinde uygunsuz toksisite, iritasyon, alerjik reaksiyon veya benzeri olmaksizin insanlarin ve ikinci derece hayvanlarin dokulari ile temas 39234.01 halinde kullanima yönelik uygun olan ve makul bir fayda/risk orani ile oranli olan tuzlara refere eder. Farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlar teknikte iyi bilinir. Örnegin S. M. Berge et al., J. Pharmaceutical Sciences, 1977, 66, 1-19,da detayli olarak farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari açiklar. Bilesik l'in farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlari, uygun inorganik ve organik asitler ve bazlardan türetilen tuzlari içerir. Farmasötik olarak kabul edilebilir toksik olmayan asit ilave tuzlarin örnekleri, hidroklorik asit, hidrobromik asit, fosforik asit, sülfürik asit ve perklorik asit gibi inorganik asitler ile veya asetik asit, oksalik asit, maleik asit, tartarik asit, sitrik asit, süksinik asit veya malonik asit gibi organik asitler ile veya iyon degisimi gibi teknikte kullanilan diger yöntemler kullanilarak olustumlan bir amino grubunun tuzlaridir. Diger farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlar, adipat, alginat, askorbat, aspartat, benzensülfonat, benzoat, bisülfat. borat. bütirat, kafurat, karnforsülfonat, sitrat, siklopentanepropiyonat, diglükonat, dodesilsülfat, etansülfonat, format, fumarat, glukoheptonat, gliserofosfat, glükonat, hemisülfat, heptanoat, hekzanoat, hidroiyodit, 2-hidroksi-etansülf0nat, laktobiyonat, laktat, laurat, lauril sülfat, malat, maleat, malonat, metansülfonat, 2-naftalensülfonat, nikotinat, nitrat, oleat, oksalat, palmitat, parnoat, pektinat, persülfat, 3- fenilpropiyonat, fosfat, pivalat, propiyonat, stearat, süksinat, sülfat, tartrat, tiyosiyanat, p-toluensülfonat, undekanoat, valerat tuzlari ve benzerini içerir.
Farmasötik olarak kabul edilebilir karsi iyonlarin, farmasötik formülasyonlari hazirlamaya yönelik olarak tercih edilmesine ragmen diger anyonlar, sentetik ara ürünler olarak oldukça kabul edilebilirdir. Dolayisiyla bu, bu tür tuzlar kimyasal ara ürünler oldugunda iyodit, oksalat, triflorometilsülfonat ve benzeri gibi farmasötik olarak istenmeyen anyonlar olabilir.
Burada kullanildigi üzere alkil, metil, etil, n-propil, izopropil, n-bütil, sec-bütil, izobütil veya tert-bütile refere eder. Alkil gruplari sübstitüe edilebilir veya sübstitûe edilemez. 39234.01 Burada kullanildigi üzere sikloalkil, siklopropil, siklobütil, siklopentil veya siklohekzile refere eder. Sikloalkil gruplari sübstitüe edilebilir veya sübstitüe edilemez.
Burada kullanildigi üzere alkoksi, metoksi, etoksi, propoksi, izopropoksi bütoksi, izobütoksi, sec-bütoksi veya tert-bütoksiye refere eder. Alkoksi gruplari sübstitüe edilebilir veya sübstitüe edilemez.
Burada kullanildigi üzere halojen, florin, klorin, bromin veya iyodine refere eder.Burada kullanildigi üzere formülün (I) bilesigi, asagidaki yapiya sahiptir: burada Ri, hidrojen, Ci-4 alkil, CM sikloalkil, Ci-4 alkiloksi veya fenildir; ve R2 hidrojen, Ci-4 alkil, C3-5 sikloalkil veya halojendir.
Burada kullanildigi üzere formülün (I-A) bilesigi, asagidaki yapiya sahiptir: (I-A)“n1n bilesigine yönelik kimyasal isim, 3-(2-(lH-pirazolo[3,4-b]piridin-5- il)etinil)-4-metil-N-(4-((4-metilpiperazin-1-il)metil)-3-(triflorometi1)fenil)- benzamiddir. 39234.01 Burada kullanildigi üzere formülün (1) veya (l-A) bilesigi, herhangi bir totomer formunu içerir. Sinirlayici olmayan bir örnek olarak totomerizasyon, pirazol ve pirimidin gruplarinda meydana gelebilir.
Formülün (1) veya formülün (I-A) bilesikleri veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, bütünüyle ve tüm amaçlara yönelik referans yoluyla buraya dahil açiklanan üretim yöntemlerine veya buna analog bir yönteme göre elde edilebilir.
Q252H, Y253F/H veya BCR-ABLWT dahil olmak üzere BCR-ABL mutasyonlarinin genis bir spektrumuna karsi yeni selektif güçlü inhibitörlerdir.
Formülün (1) veya forrnülün (I-A) bilesikleri veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu ayrica, KIT, BRAF, DDR1, PDGFR, FGFR, FLT3, RET, SRC, TlE] ve TIE2 dahil olmak üzere diger kinazlara karsi güçlü inhibitörlerdir.
Ayrica burada, formülün (1) veya formülün (I-A) bilesikleri veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunu veya bir veya daha fazla farmasötik olarak kabul edilebilir eksipiyani içeren farmasötik bilesimler veya dozaj formlari saglanir.
Burada saglanan bilesimler ve dozaj formlari ayrica, bir veya daha fazla ilave aktif içerik maddesini içerebilir. Forrnülün (1) veya formülün (I-A) bilesikleri veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, açiklandigi üzere bir farmasötik bilesimin parçasi olarak uygulanabilir.
Bazi düzenlemelerde formülün (1) bir bilesiginin: 39234.01 veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun terapötik olarak etkili bir miktarinin hastaya uygulanmasini içeren bir hastada hematolojik mali gniteye veya fenildir; ve R2 hidrojen, C1.4 alkil, C3.(J sikloalkil veya halojendir.
Belirli düzenlemelerde formülün (l) bilesigi, formülün (l-A) bir bilesigi: veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzudur.
Belirli düzenlemelerde hernatoloj ik malignite, kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere lösemidir.
Belirli düzenlemelerde yöntem, mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin tedavisindedir, burada mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine direnç, BCR-ABL mutasyonlarindan kaynaklanir.
Mevcut tirosin kinaz inhibitörlerinin örnekleri bunlar ile sinirli olmaksizin imatinib, dasatinib, nilotinib, bosutinib, ponatinib veya bafetinibi içerir.
M351T, Q252H, Y253F/H veya BCR-ABLWT mutasyonlaridir.
Belirli düzenlemelerde BCR-ABL mutasyonu, T3151 mutasyonudur.
Bulusun tercih edilen düzenlemesinde bulusun yöntemi, Ponatinib'e karsi dirençli bir hematolojik maligniteyi tedavi etmeye yönelik bir yöntem ile ilgilidir. 39234.01 Ponatinib, diger Tirosin Kinaz Inhibitörlerine (TKFlar) karsi duyarli olmayan + ALL°yi tasiyan Kronik Miyelojen Löseminin (CML) tedavisine yönelik BCR- ABL”nin bir üçüncü nesil inhibitörüdür. Ponatinib7in, çogu BCR-ABL tek mutasyonuna karsi klinik olarak aktif olmasina ragmen hastalarin bir bölümü, Ponatinib°e karsi sürekli olarak yanit vermez (bakiniz: Cortes JE et al. A phase 2 trial of ponatinib in Philadelphia chromosome-positive leukemias. N Engl J Med. ve Ph + ALL ila P0natinib”e karsi dirençli klinik ilaç içinde bulunabildigini T3151/F359V gibi diger bilesik mutasyonlan ayrica, P0natinih”e karsi daha az duyarlidir (bakiniz: Zabriskie MS, et al. BCR-ABLl compound mutations combining key kinase domain positions confer clinical resistance to ponatinib in Ph T3151 ve diger mutasyonlari içeren hastalar, tek mutasyon T3151°e sahip hastalardan daha dirençlidir (bakiniz: Parker WT et al. The impact of multiple low- Bulusun tercih edilen bir düzenlemesinde BCR-ABL kompleks mutant hücre proliferasyonu üzerinde formülün (I) bilesiginin ve Ponatinib°nin inhibitör etkisi, BCR-ABL kompleks mutasyonu ile stabil olarak transfekte edilen bir hücre hattinin olusturulmasi yoluyla dogrulanir ve Ponatinib direncinin üstesinden gelmek üzere olasi terapötik bir yaklasim saglanir.
ABLT315UF317bnin kompleks mutasyonlari ile Ba/F3 hücreleri üzerinde P0natinib°den daha iyi bir antiproliferatif etkiye sahip oldugunu kanitlar. Sonuçlar, 39234.01 formülün (I-A) bilesiginin, BCR-ABL kompleks mutasyonundan kaynaklanan Ponatinib°e karsi direncin üstesinden gelmeye yönelik olasi bir aday ilaçtir.
Belirli düzenlemelerde formülün (1) bilesigi veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, bu tür tedaviye ihtiyaci olan hastalara oral olarak uygulanir.
Belirli düzenlemelerde formülün (I) bilesigi veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu, tedavi döngüsü sirasinda her bir, iki veya üç günde bir uygulanir. tedavi döngüsü olabilir.
Belirli düzenlemelerde formülün (1) veya formülün (l-A) bilesigi her gün veya iki günde bir (QOD) veya üç günde bir kez, özellikle iki günde bir uygulanir.
Uygulama miktari, 0.5 mg ila 100 mg, tercihen 1mg ila 80mg, daha tercihen lmg ila 60mg'dir. En çok tercih edilen düzenlemelerde bu, yaklasik 1 mg, 2 mg, 4 mg, Belirli düzenlemelerde formülün (1) veya formülün (I-A) bilesigi, yaklasik 30 mg, yaklasik 40 mg veya yaklasik 45 mg olan bir miktarda iki günde bir uygulanir.
Belirli düzenlemelerde formülün (1) veya formülün (I-A) bilesigi yaklasik 50 mg veya yaklasik 60mg olan bir miktarda iki günde bir uygulanir.
Belirli düzenlemelerde formülün (1) veya formülün (I-A) bilesigi, her gün veya iki günde bir (QOD) veya üç günde bir kez, özellikle günde bir kez uygulanacak sekilde bir dozaj birimine formüle edilir. Dozaj birimin miktari, 0.5 mg ila 100 mg, tercihen lmg ila 80mg, daha tercihen lmg ila 60mg7dir. 39234.01 Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, BCR-ABL mutantlan ile formülün (1) bir bilesiginin veya bunun bir tuzunun temas ettirilmesini içeren BCR-ABL mutantlarinin inhibe edilmesinin bir yöntemi ile ilgilidir, burada BCR-ABL BCR-ABLWT”dir.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, T31517den seçilen BCR-ABL mutantlari ile formülün (1) bir bilesiginin veya bunun bir tuzunun temas ettirilmesini içeren BCR- ABL mutantlarmin inhibe edilmesinin bir yöntemi ile ilgilidir.
Belirli düzenlemelerde inhibisyon, in vitro veya in vivo olur.
Belirli düzenlemelerde inhibisyon, tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastadir.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere hematolojik maligniteyi tedavi etmeye yönelik formülün (1) veya formülün (I-A) bir bilesigini veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunu içeren bir ilaç maddesi veya farmasötik bilesimi saglar.
Belirli düzenlemelerde mevcut bulus, kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere hematolojik maligniteyi tedavi etmeye ilaç yönelik ilaç maddesinin imalatinda formülün (I) veya (I-A) bir bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun kullanimi ile ilgilidir.
Belirli düzenlemelerde formülün (1) veya (I-A) bilesigi, kati bir dozaj formundadir.
Belirli düzenlemelerde kanser yeni teshis edilir.
Belirli düzenlemelerde kanser nükseder. 39234.01 Belirli düzenlemelerde kanser refrakterdir.
Mevcut tarifnarne, çesitli düzenlemeleri açiklar. Tarifnameyi gözden geçiren teknikte uzman bir kisi, çesitli düzenlemelerin, herhangi bir varyasyonda kombine edilebildigini kolay bir sekilde anlayacaktir. Örnegin tarifnamenin düzenlemeleri, çesitli hastaliklarin tedavisi, hasta popülasyonlari, çesitli dozaj da dozaj formlarinin uygulanmasi, çesitli olumsuz etkilerin minimuma indirilmesi ve çesitli verimlilik ölçümlerinde gelismeleri ve benzerini içerir. Çesitli düzenlemelerin herhangi bir kombinasyonu, tarifnamenin kapsami dahilindedir.
Burada kullanildigi üzere "sagkalim" terimi, canli kalan hastalara refere eder ve ilerlemesiz sagkalimi (PFS) ve genel sagkalimi (OS) içerir. Sagkalim, Kaplan- Meier yöntemi yoluyla tahmin edilebilir ve sagkalimda herhangi bir fark, siniflandirilmis günlük-sira testi kullanilarak hesaplanir.
Burada kullanildigi üzere ”ilerlemesiz sagkalim (PFS)“ terimi, tedaviden (veya randomizasyon) ilk hastalik ilerlemesine veya ölüme kadarki süreye refere eder. Örnegin bu, hastanin, tedavinin baslangicindan veya ilk teshisten itibaren kansere geri dönüs olmaksizin canli kaldigi (örnegin yaklasik bir ay, iki ay, üç ay, üç buçuk ay, dört ay, bes ay, alti ay, yedi ay, sekiz ay, dokuz ay, yaklasik bir yil, yaklasik iki yil, yaklasik üç yil, yaklasik bes yil, yaklasik 10 yil, yaklasik 15 yil, yaklasik 20 yil, yaklasik 25 yil ve benzeri gibi tanimlanan bir süre zarfi) süredir. Ilerlemesiz sagkalim, Kati Tümörlerde Yanit Degerlendirme Kriterleri (RECIST) yoluyla analiz edilebilir.
”Genel sagkalim" terimi, tedavinin baslangicindan veya ilk teshisten itibaren tanimlanan bir süre zarfinda canli kalan hastaya (yaklasik bir yil, yaklasik iki yil, yaklasik üç yil, yaklasik dört yil, yaklasik bes yil, yaklasik 10 yil, yaklasik 15 yil, yaklasik 20 yil, yaklasik 25 yil ve benzeri gibi) refere eder. 39234.01 Hematolojik malignitelerin sinirlayici olmayan örnekleri ayrica amiloidoz, akut miyeloid lösemi (AML); hizlandirilmis CML ve CML blast fazi (CML-BP) dahil olmak üzere kronik miyelojenöz lösemi (CML); akut lenfoblastik lösemi (ALL); kronik lenfositik lösemi (CLL); Hodgkin hastaligi (HD); foliküler lenfoma ve mantle hücreli lenfoma dahil olmak üzere Hodgkin disi lenfoma (NHL), B hücreli lenfoma; T hücreli lenfoma; multipl miyelom (MM); Waldenstrom makroglobulinemisi; miyelodisplastik sendromlar (MDS), refrakter anemi (RA), halkali yan blastli refrakter anemi (RARS), fazla blastli refrakter anemi (RAEB) ve dönüsümde RAEB (RAEB-T); ve miyeloproliferatif sendromlari içerir.
Kanser terapisine yönelik etkinlik, sagkalim süresi, ilerlemesiz sagkalim (PFS) süresi, tedavilere yanit oranlari (RR), yanit süresi ve/veya yasam kalitesinin degerlendirilmesi yoluyla ölçülebilir.
”Farmasötik olarak kabul edilebilir tasiyici" terimi burada, bir alici özne, tercihen bir memeli, daha tercihen bir insan ile uyumlu olan ve ajanin aktivitesi sonlandirilmaksizin hedef yere bir aktif ajani dagitmaya yönelik uygun olan bir materyale refere etmek üzere kullanilir. Toksisite veya tasiyici ile iliskilendirilen olmasi halinde olumsuz etkiler tercihen, aktif ajanin hedeflenen kullanimina yönelik makul bir risk/fayda orani ile oranlidir.
Bu tarifnamenin farmasötik bilesimleri, digeri arasinda klasik granüle etme, karistirma, çözme, kapsülleme, liyofilize etme veya emülsiyonlastirma prosesleri gibi teknikte iyi bilinen yöntemler yoluyla imal edilebilir. Bilesimler, granüller, çökeltiler, partiküller veya tozlar dahil olmak üzere çesitli formlarda üretilebilir. eder. Oral formlarin örnekleri, bunlar ile sinirli olmaksizin tabletler, haplar, kapsüller, tozlar, granüller, solüsyonlar veya süspansiyonlar ve damlalari içerir. Bu tür formlar, bütün olarak yutulabilir veya çignenebilir formda olabilir. 39234.01 Oral uygulamaya yönelik kati dozaj formlari, kapsüller, tabletler, haplar, tozlar ve granülleri içerir. Bu tür kati dozaj formlarinda aktif içerik maddesi, sodyum sitrat veya dikalsiyum fosfat gibi en az bir atil farmasötik olarak kabul edilebilir eksipiyan veya tasiyici ve/veya a) nisasta, laktoz, sukroz, glukoz, mannitol ve silisik asit gibi dolgu maddeleri veya katkilar; b) örnegin karboksimetilselüloz, alginat, jelatin, polivinilpirolidon, sukroz ve akasya gibi baglayicilar; c) gliserol gibi nem tutucular; d) agar-agar, kalsiyum karbonat, patates veya tapyoka nisastasi, alginik asit, belirli silikatlar ve sodyum karboksimetil gibi parçalayici ajanlar; e) parafin gibi solüsyon geciktirici ajanlar; I) kuatemer amonyum bilesikleri gibi absorpsiyon hizlandiricilar; g) örnegin setil alkol ve gliserol monostearat gibi islatma ajanlari; h) kaolin ve bentonit kil gibi absorbanlar ve i) talk, kalsiyum stearat, magnezyum stearat, kati polietilen glikoller, sodyum lauril sülfat ve bunlarin karisimi ile karistirilir. Kapsüller, tabletler ve haplarin durumunda dozaj formu ayrica, fosfatlar veya karbonatlar gibi tamponlama aj anlanni içerebilir.
Kati bilesimler ayrica, laktoz veya süt sekeri ayni zamanda yüksek moleküler agirlikli polietilen glikoller ve benzeri gibi bu tür eksipiyanlar kullanilarak yumusak sert dolgulu j elatin kapsülleri içinde dolgu maddeleri olarak kullanilabilir. Tabletler, drajeler, kapsüller, haplar ve granüllerin kati dozaj formlari, farmasötik formüle etme tekniginde iyi bilinen enterik kaplamalar ve diger kaplamalar gibi kaplamalar ve kabuklar ile hazirlanabilir. Bunlar istege bagli olarak, opaklastirici ajanlari içerebilir ve ayrica, bunlarin, istege bagli olarak geciktirilmis biri sekilde sadece veya tercihen bagirsak yolunun belirli bir kismi içinde aktif içerik maddesini(maddelerini) serbest birakacagi sekilde bir bilesimden olabilir.
Kullanilabilen gömme bilesimlerin örnekleri, polimerik maddeleri ve vakslari içerir.
Kati dozaj formlarinda aktif içerik maddeleri, sukroz, laktoz veya nisasta gibi en az bir atil seyrelti ile karistirilabilir. Bu tür dozaj formlari ayrica, normal uygulama oldugu üzere atil seyrelticilerden farkli ilave maddeleri, örnegin tabletleme yaglayieilari veya bir magnezyum stearat ve mikrokristalin selüloz gibi diger 39234.01 tabletleme yardimci maddelerini içerebilir. Kapsüller, tabletler ve haplarin durumunda dozaj formu ayrica, tamponlama ajanlarini içerebilir.
Aktif içerik maddeleri ayrica, yukarida belirtildigi üzere bir veya daha fazla eksipiyan ile mikro-kapsüllü formda olabilir. ÖRNEKLER Kronik faz (CP) veya hizlandirilmis faz (AP) CML ile TKPya dirençli hastalarda formülün (I-A) oral olarak uygulanan bilesiginin güvenligi, ön etkinligi, farmakokinetik (PK) ve farmakodinamik (PD) özelliklerini degerlendirmek üzere tek ajanli açik etiketli bir doz yükseltme ve doz uzatma Faz 1 çalismasi.
Yöntemler: formülün (I-A) bilesigi, 1 ila 60 mg araliginda degisen 11 dozluk kohortlarda 28 günlük döngüde iki günde bir (QOD) oral olarak uygulaninistir.
Uygun hastalar, hastalik ilerlemesi veya tolere edilemez toksisitelere kadar tedavileri almistir. CML AP ve CP hastalarinda primer etkinlik bitis noktasi, sirasiyla tam hematolojik yanit (CHR) ve majör sitogenetik yanittir (MCyR), MCyR, kismen sitogenetik yaniti (PCyR) ve tam sitogenetik yaniti (CCyR) içerir.
Kan numuneleri, PK analizlerine yönelik döngü 1 sirasinda Gün 1-2 ve Gün 27- 28`de çesitli zaman noktalarinda toplanmistir. BCR-ABL inhibisyonu, döngü 1 ve sonra hastalardan toplanmis periferik kan mononükleer hücresi (PBMC”ler) içinde CRKL ve STATSHn tirosin fosforilasyonu kullanilarak degerlendirilmistir.
Doz yükseltme: her bir doz grubunda 3 ila 6 özne (klasik 3+3 doz arttirma yöntemi) MTD doz grubunda 15 kadar özne (güvenlik ve PK nitelikleri) Doz uzatma çalismalari: 60 kadar özne (CP/ CML-AP) Uzatilmis doz seçimi, ilk güvenlik ve etkinlige baglidir. 39234.01 Çalisma Bitis Noktalari Primer bitis noktasi Dirençli/refrakter CMLili hastalarda formülün (l-A) bilesiginin güvenligini ve RP2D°sini (önerilen faz 2 dozu) belirlemek Sekonder bitis noktasi Dirençli/refrakter CML hastalarinda formülün (l-A) bilesiginin güvenligini incelemek.
Fonnülün (I-A) bilesiginin farmakokinetik niteliklerini degerlendirmek Dirençli/refrakter CML hastalarinda formülün (I-A) bilesiginin etkinligini degerlendirmek.
Belirli düzenlemelerde asagidaki kriterleri karsilayan hastalar, tedavileri alabilir: CP veya APlde hastalar > 18 yas.
TKI direnci.
Minimum yasam beklentisi 23 ay.
Yeterli organ islevine sahip hastalar.
Kalp islevi: Sol ventriküler ejeksiyon fraksiyonu (LVEF) > %50.
EKG QTC araligi: erkckî450ms,kad1nî470ms.
Kontrasepsiyonun (uygulanabilir oldugu üzere) etkinlik formunun kabul edilmesi.
Arastirmacilarin düsüncesinde arastirma prosedürü ile uyum saglayabilirlik.
Belirli düzenlemelerde asagidaki kriterlere sahip olan hastalar, tedavilere dahil edilmeyebilir: 28 gün içinde sitotoksik kemoterapi veya diger herhangi bir radyoterapi; veya 14 gün içinde interferon, sitarabin; veya 14 gün içinde diger TKI”lar; veya herhangi bir diger tedaviden (kellik hariç) dolayi 0-1 CTCAE düzeyine kadar iyilesememis herhangi bir olumsuz etki (AE`ler) almis hastalar. 39234.01 Formülün (I-A) bilesigi ile etkilesime girmek üzere potansiyele sahip olan bir ilaç ile mevcut durumda tedavi alan hastalar.
Ponatinib veya formülün (l-A) bilesigi benzeri ilaçlar ile tedavi edilmis hastalar.
Arastirmanin ilaçlarinin absorpsiyonunu önemli ölçüde degistirebilen gastrointestinal (GI) islevinin bozulmasi veya GI hastaligi.
HBP (>140/9O mmHg) dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalara sahip; veya uzun QT araligina neden olabilen ilaçlari alan hastalar.
Ortalama pulmoner arter basinci >25mmHg. Önceki TKI tedavisi sirasinda ciddi kardiyovasküler AE”lerin deneyimlenmesi.
HSCT geçmisine sahip olan hastalar.
Anormal koagülasyon islevine sahip olan veya CML ile ilgili olmayan önemli bir pihtilasma bozukluguna sahip olan hastalar.
Arastirmaya girmeden önce 4 hafta içinde önemli bir ameliyat geçirmis hastalar.
CML ile ilgili olmayan bir pihtilasma hastaligi geçmisine sahip olan hastalar.
Kisa süreli steroid disinda immünosupresif terapi gerektiren hastalar.
Sitolojik olarak dogrulanmis merkezi sinir sistemine (CNS) dahil olma (asemptomatik, omurilik sivisi ineelemesinin, ilk tedaviden önce gerekli olmamasi halinde).
Klinik olarak önemli primer malignite es zamanli sekilde klinik olarak önemli primer malignitenin tibbi geçmisine sahip hastalar.
HIV+, Hepatitis A, B veya C dahil olmak üzere süregelen veya aktif enfeksiyona sahip olma.
Arastirma ilaci içindeki herhangi bir bilesene karsi bilinen alerji.
Hamile veya emziren.
Hastalarin Nitelikleri 39234.01 Dx ila formülün (I-A) bîlesiginin araligi, orta (aralik) Önceki TKI terapisi, n (%) TKI türü Niloüîliîigtinib + Dasatinib + 5 (%5) 27(%31) 5 (%36) 39234.01 Taban Degerinde BCR-ABL Mutasyonu Sifir mutasyon, n (%) Mutasyon(lar) TS 151 F3 1 ?L E25 5K 3 59I/V G250E E45 9K Y253F/H Digerleri: Patent Yapisi 23(%23) 17 (%17) 51 (%51) 14 (%14) 13 (%63) 1 1 (%11) 7 (%7) 3 (%3) 4 (%4) 3 (%3) 2 (%2) 2 (%2) (%10) 22 (%26) 12 (%14) 47 (%55) (%12) 52 (%60) 9 (%10) (%6) 2 (%2) 3 (%3) 3 (%3) 2 (%2) 2 (%2) (38) 1 (%7) (%36) 4 (%29) 4 (%29) 11 (%19) 2 (%14) 2 (%14) 1 (%7) 1 (%7) 39234.01 Tedavi Ile Ilgili Olumsuz Etkiler lökositoz 9 (%90) 8 (%8.0) 0 Lökopeni 17 (%17) 15 (%15) 0 39234.01 39234.01 Tablo 1. Güvenlik Proili (Görülme Sikligi Orani 2965) TRAE'Ier Herhangi bir derece n (SG) Derece 3-4, ri (96› Hînaogigislst , 35 (%51) aa mai) Hematolojik olmayan 57 (5,93) 11 (%10) Cilt hiperpigmeriîasycnu 11 (-524) 0 Pireksi 13 &19) 4 (%57) Miyalji '1 (%15) 0 Deri kütlesi 6 (%Sß) o Hipeni'igliseridemi 35 (%51) 2 (3.2.9) Hipokalsemi 25 (%36) O Hiperbilirubinemi 20 (%29) 0 CPK yükselmesi ia (ama) 1 mm› AST yükselmesi n (%24) 0 ALT yükselmesi is (5.21) 0 Hipeltalemi 12 (%17) 0 GGT yükselmesi 10 (5514) o Hipeiglisemi 5 (7.711) 0 Hiponatremi 5 (%11) o Tablo 2. Yanit Oranlin Hemitolojik yanit-nm) Süngenetik yanit-nün "-I 47 17 (79 7 18 Ana :magnetik yanmnüt) “51› (%59) (%39) Tam singenetik yani-nm) (%30) (%45) (-55) Moleküler yanit Sonuçlarin Analizi Kaydedilen 70 hasta (CP n=58 ve AP n=12), formülün (I-A) bilesiginin 21 döngü tedavisini almistir, sadece 1 hasta, hastalik ilerlemesinden dolayi arastirmadan geri çekilmistir. Orta yas 39 (aralik: 23-59) yas olmustur. CML teshisinden formülün (1- A) bilesiginin tedavisinin baslatilmasina kadar orta aralik yil olmustur. Altinis bir (%87) hasta, TKI terapisinin 22 ön hattini almistir. Elli üç 39234.01 (%76) hasta, BCR-ABL mutasyonlarina sahip olmustur 45”i (%64), taban degerinde T3151mutasy0nuna sahip olmustur.
Orta bir 4.] (LÜ-21.2) döngü takibi ile forrnülün (I-A) bilesigi tedavisi, 60mg kohorttan farkli tüm doz kohortlarinda iyi tolere edilmistir. Tüm hastalarda 67 (%96) hasta, 21 tedavi ile ilgili olumsuz etkiler (TRAEsler) deneyimlemistir ve 44”ü (%63), .
TRAE°lerden dolayi arastirmadan geri çekilen hiçbir hasta olmamistir. 60Mg kohortta 3 hastadan ikisi, doz sinirlama toksisitesi (DLT) deneyimlemistir ve 50mg QOD formülün (I-A) bilesigi tedavisi, maksimum toksik dozaj (MTD) olarak düsünülinüstür.
Formülün (I-A) bilesigi tedavisinin anti-lösemi aktiviteleri, bu arastirmada hasta, 3 döngüde ng ila 60mg olan dozda CHR”yi saglamistir. Formülün (I-A) bilesigi tedavi 23 döngülerini alan 47 degerlendirilebilir hasta, 12mg ila 50mg olan üzere CCyR'yi saglamistir. Toplam 6 (%15) CP hastasi MMR”yi saglamistir.
Hastalarin %65°inden daha fazlasi, döngünün sonunda MCyR veya MMR”yi saglamistir. Formülün (I-A) bilesigi, taban degerinde T3151 mutasyonuna sahip veya sahip olmayan hastalarda son derece aktif olmustur (Tablo 2). img ila 60 mg araliginda degisen dozlarda formülün (I-A) bilesigi tedavisinin oral uygulanmasindan sonra pik konsantrasyona, 2-8 saatte ulasilmistir. Eliminasyonun, terminal Tuz ile lineer oldugu görülmüstür (gözlem süresinin pencere süreci 48 saattir). 1. Güne karsi 27. Günde formülün (I-A) bilesigi tedavisinin AUCO-t ve degismistir. Dolayisiyla formülün (I-A) bilesigi, 1 ila 60 mg araliginda degisen tek veya çoklu oral uygulama dozundan sonra Cmaks ve AUCO-t içinde yaklasik olarak doz orantili bir artisi sergilemistir. PD arastirma sonuçlari, CRKL fosforilasyonun 39234.01 azaltilmasinin, program ve doza bagli oldugunu, :%50 azalmanin, 12mg-60mg araliginda degisen dozlarda gözlemlendigini göstermistir.
Sekiller 1A ve IE, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin etkinligini (%n CHR) gösterir. (%96”si CHR saglamistir) ve 32 T dahil olmak üzere CHR sagladigini gösterir. (%82”si CHR saglamistir) ve 3 T dahil olmak üzere CHR sagladigini gösterir.
Sekiller 2A ve 2B, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin etkinligini (MCyR %n) gösterir.
Burada Sekil 2A, toplam 66 CML-CP hastasinin %67'sinin MCyR”yi sagladigini gösterir, burada %14”ü PCyR”yi saglamistir ve %53”ü, CCyR”yi saglamistir. 42 T3151+ hastanin %783, MCyR,yi saglamistir (bunlarin %4”ü PCyR”yi saglamistir (burada %297u, PCyR7yi saglamistir ve %17'si, CCyR7yi saglamistir).
Sekil 2B, toplam 12 CML-AP hastanin %25”inin MCyR'yi sagladigini gösterir. yanit oranina sahip olmustur.
Sekil 3A, 3B ve 3C, bir faz l arastirmada spesifik dozlar (CP) ile formülün (l-A) bilesiginin etkinligini (MCyR %n) gösterir.
Burada Sekil 3A, 30 mg olan bir doz uygulandiginda toplam 14 CML-CP hastasinin %50°sinin MCyR`yi sagladigini gösterir! (burada %l4°ü PCyR°yi saglamistir ve %36”si, CCyR”yi saglamistir). Burada 7 T3151+ hastanin %71”i, MCyR'yi saglamistir (bunlarin %14'ü PCyR'yi saglamistir ve %57”si, CCyR”yi PCyR”yi saglamistir ve %14°ü, CCyR'yi saglamistir). 39234.01 Sekil 3B, 40 mg olan bir doz uygulandiginda toplam 18 CML-CP hastasinin %54”ünün MCyR°yi sagladigini gösterir, (burada %lölsi PCyR°yi MCyR*yi saglamistir (%60”1n1n tamami, CCyR`yi saglamistir); 8 T3151` hastanin %50”si, MCyR'yi saglamistir (burada %38°i, PCyR'yi saglamistir ve %13”ü, CCyR”yi saglamistir).
Burada Sekil 3C, 50 mg olan bir doz uygulandiginda toplam 12 CML-CP hastasinin %83”ünün MCyR”yi sagladigini gösterir (burada %25”i PCyR”yi saglamistir ve %. Burada 8 T3151+ hastanin %lOO,ü, MCyR”yi saglamistir (bunlarin %75”i CCyR”yi saglamistir ve %25”i, PCyR”yi PCyR`yi saglamistir ve %25”i, CCyRiyi saglamistir).
Sekil 4A ve 4B, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin MMR”sini (MCyR %n) gösterir.
Burada Sekil 4A, toplam 67 CML-CP hastasinin %31'inin MMR`yi sagladigini hastasinin %4”ü MMR”yi saglamistir.
Sekil 4B, toplam 12 CML-AP hastanin %8'inin MMR”yi sagladigini gösterir.
MMR'yi saglamistir.
Sekil 5A ve SB, bir faz 1 arastirmasinda formülün (I-A) bilesiginin plazma konsantrasyon-süre profillerini gösterir.
Sonuçlar Sekiller 1-5 ve Tablolar 1-25de gösterildigi üzere faz 1 klinik arastirmanin ön sonuçlari, bir yeni 3. Jenerasyon TKI olan formülün (I-A) bilesiginin, T3151 mutasyonu ile veya olmaksizin CML-CP ve CML-AP”ye sahip TKI'ya dirençli hastalarin tedavisinde güvenli ve son derece aktif oldugunu göstermistir. 39234.01 Dirençli Kronik Miyeloid Lösemili Hastalarda formülün (l-A) bilesiginin Faz 1 Arastirmasinin Diger Etkinlik ve Güvenlik Sonuçlari Formülün (l-A) bilesigi, T3151 mutasyonuna sahip olanlar dahil olmak üzere mevcut TKI terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili (CML) hastalarin tedavisine yönelik olarak tasarlanir. Bu deney, oldukça uzun bir dönemde formülün (I-A) bilesiginin etkinlik ve güvenlik analizine odaklanir.
Yöntemler: Maksimum tolere edilmis dozu (MTD) belirlemek ve 2 2 ön TKFlara dirençli veya bunu tolere edemeyen kronik faz (CP/CML-CP) veya hizlandirilmis faz (AP/CML- AP) CMLsli hastalarda veya 21 ön TKFdan sonra BCR-ABL T3151 M°li hastalarda doz sinirlayici toksisiteleri (DLT”ler) tanimlamak üzere formülün (l-A) bilesiginin tasariminin bir açik etiketli, 3+3 doz arttirma faz 1 denemesi devam eder. Formülün (I-A) bilesigi, 1 mg ila 60 mg araliginda degisen 11 dozluk kohortlarda 28 günlük döngüde iki günde bir (QOD) olarak uygulanmistir. Uygun hastalar, hastalik ilerlemesi veya kabul edilemez toksisite, rizayla geri çekilme veya ölüme kadar sürekli tedavileri almistir. Primer etkinlik bitis noktalari, CP“ye yönelik ana sitogenetik yanit (MCyR) ve AP7ye yönelik tam hematolojik yanit (CHR) olmustur.
MCyR, kismi sitogenetik yanit (PCyR) ve tam sitogenetik yaniti (CCyR) içerir. Kan numuneleri, PK analizlerine yönelik döngü 1 sirasinda Gün 1-2 ve Gün 27-28`de çesitli zaman noktalarinda toplanmistir.
Sonuçlar: (% bilesigini almistir. Toplam 62 (%61.4) T3151 mutasyonlu hastalar dahil edilmistir. Takibin olmustur. CML teshisinden formülün (I-A) bilesiginin tedavisinin baslatilmasina degeri ECOG durum 0-1 ”e sahip olmustur. Hastalar, Ciddi ölçüde önceden tedavi edilmistir, 83 (%838) hasta, TKI terapisinin 22 ön hattini almistir. 60Mg kohortta 3923401 3 hastadan ikisi DLT7yi deneyimlemistir ve 50mg QOD, MTD olarak düsünülmüstür. MTD belirlendikten sonra doz uzatma, 30mg, 40mg ve SOmg QOD olan doz düzeylerinde uygulanmistir. Toplamda 56 hasta, uzatma parçasina dahil edilmistir.
Formülün (I-A) bilesigi, 60 mg kohort disinda tüm doz kohortlarinda iyi tolere edilmistir. Tüm hastalarda 101 (%100) hasta, 21 tedavi ile ilgili olumsuz etkiler (TRAE71er) deneyimlemistir, en sik TRAE'ler, derece 1 veya derece 2 olarak rapor edilmistir. En yaygin derece dahil olmak üzere hematolojik AE°ler olmustur. AE'lerin görülme sikligi doza bagli olmaya egilimli olmustur. Ölüm ve CTCAE derece 5 vakalar, arastirmada meydana gelmemistir. Yaygin TRAE'lerin (2 %10) görülme sikligi Tablo 3,te gösterilir.
TABLO 3: Özet tablolama: Tedavi ile ilgili Olumsuz Etkiler Formülün (l-A) bilesi'gi' Herhangi Bir Derece Derece 3,4 SAE Tedavi Edilmis Popülasyon 101 101 101 Tercih Edilen Terim, n(%) Hematolojik olmayan AE'ler Cilt pigmentasyonu 79 (%78. 2) 0 0 Hipertrigliseridemi 55 (%54. 5) 8 (%79) O AST yükselmesi 37 (%36. 6) 3 (%30) 0 ALT yükselmesi 34 (%33. 7) 2 (%2.0) 0 Bilirubin yükselmesi 34 (%33. 7) 1 (%10) 0 Hipokalsemi 4(%33 7) 0 0 Hiponatremi 3(%2 2. 8) U Ü Hiperglisemi 1(%20. 8) 0 0 Miyalji 1(%.20 8) 0 Hipokalemi 0(.%19 8) 0 0 Döküntü 5(%l4. 9) 2 (962.0) 0 Hematolojik AE'ler Formülün (I-A) bilesigi, dozlar Z 12 mg QOD°da güçlü anti-lösemik aktivite göstermistir. Altmis sekiz (%67) degerlendirilebilir hastada formülün (l-A) bilesigi, CML hastalarinda güçlü anti-lösemik aktiviteler göstermistir. Taban degerinde 39234.01 Taban degerinde CCyR°siz 95 degerlendirilehilir hastada 81 CP hastasindan 5651 saglamistir. 100 degerlendirilebilir hastalarda sirasiyla 86 CP hastasindan 3251 bilesigi, T3151 mutasyonlu hastalarda son derece etkinlik göstermistir (Tablo 4, Sekil 6A, 68). Yanit orani ve yanit derinliginin, süreye bagli olmaya egilimli olmustur (Sekil 7A).
TABLO 4: CML3de Faz 1 Deneme: Etkinlik Kisa Açiklamasi (ti-.i MI. Hastalari iP-i'\Ii.Hastalari Ütgiâken Tüm hastalar mutasyonlu mmasyonsuz Tün hastalar muüsyonlu mutasyoi Popüasyon ~ ` 1' I M 11 i i i Hematolojik yanit' «Bu Tam heii'iatolojik Sitogenetik yariiti -I1 (%1 Daga'lem ri-Eblirtc'elerr says-r si i› 1 1 i i ii i Ana sitogenetik Tan' sira-;great Moleküer yanit'j Daglari: riebiir cz'elerr Savar m « I H H ii i Ana/Tam moleküer Tan' wolekiller 1 Sadece en az bir hematolojik analiz sonrasi arastirma tedavisine sahip olan özneler dahil edilir. 2 Sadece en az bir sitogenetik anali? sonrasi arastirma tedavisine sahip olan ö7neler dahil edilir. 9 hasta (6 CP, 3 AP), ilerleyen hastalik (n = 5, 2 CP ve 3 AP), tolere edilemez AE°1er (n:2), rizayla geri çekilme (n:1) ve sekonder gögüs kanseri (n:1) dahil olmak üzere arastirmadan geri çekilmistir. 18 ayda ilerlemesiz sagkalim (PPS) orani, CP hastalarinda %94 ve AP hastalarinda %61 olmustur (Sekil 7B). 39234.01 1-60 mg7den dozlarda formülün (l-A) bilesiginin tek bir oral uygulamasindan sonra formülün (I-A) bilesiginin pik konsantrasyonuna, 4-8 saat araliginda degiserek orta Tmaks ile 1. Günde 1-12 saat arasinda ulasilmistir. Eliminasyonun, 1. Günde 17.5 ila 36.5 saat olan bir orta terminal 'I`m ile lineer oldugu görülmüstür. Formülün (1- A) bilesiginin pik konsantrasyonu, 4-6 saat araliginda degiserek orta Tmaks Ile 27. araliginda degismistir (izleme süre penceresinin ikisi 48 saattir). 27. Gün ila 1.
Günde formülün (I-A) bilesiginin ortalama AUC 0-48 saat ve Cmaks oranlari, bir dozlama rejimi ile orta akümülasyonu önerir. PBMC”lerde CRKL fosforilasyonun azaltilmasi BCR-ABL inhibisyonunun bir biyomarkörünün, formülün (I-A) bilesikleri ile tedavi edilen 53 degerlendirilebilir hastada doz ve süreye bagli oldugu gösterilmistir.
Sonuçlar: formülün (I-A) bilesigi, önemli ve saglam antitümör aktivitesi sergiler, bu, T315I mutasyonlu bu hastalar dahil olmak üzere TKI`ya dirençli CML51i hastalarda iyi tolere edilir. 18 ayda ilerlemesiz sagkalim (PFS) orani, CP hastalarinda %94 ve AP hastalarinda %61 olmustur.
Preklinik in vi'vo arastirmalarda formülün (I-A) bilesigi, BCR-ABLWT veya BCR- ABLU'SIH ifade eden murin Ba/F3 hücrelerinden türetilmis bir insan CML ksenograft modeli ve bir izogenik modelde subkütanöz tümörlerin tam gerilemesini indüklemistir ve BCR-ABLWT veya BCR-ABLT315'”ye sahip olan Ba/F3 hücrelerini tasiyan izogenik lösemi farelerinin sagkalim oranini önemli ölçüde gelistirmistir.
BCR-ABLBIShi tasiyan Ba/F3 tümörünün bir fare modeline yönelik olarak (l-A) bilesigi, iki günde bir kez (q2d) veya üç günde bir (q3d) oral olarak uygulanmistir ve imatinib, bir kontrol olarak günde bir kez (qd) uygulanmistir, sonuçlar, Sekil 89de gösterilmistir: formülün(l-A)bi1esigi, bir doza-bagli sekilde BCR-ABLT3 151°i ifade eden Ba/F3 tümörü tasiyan farelerin sagkalimini önemli ölçüde uzatmistir. 39234.01 Bu deneyde BCR-ABL kompleks mutasyon hücreleri, BCR-ABL kompleks mutasyon hücrelerinin proliferasyonu üzerinde formülün (l-A) bilesiginin ve Ponatinib'in inhibitör etkisini belirlemek üzere kullanilmistir. Deney, formülün (1- A) bilesiginin, Ponatinib”e karsi ilaç direncinin üstesinden gelebilen güçlü etkili bir mutasyonlarini stabil olarak ifade eden Ba/F 3 hücreleri, Institute of Life and Health, Guangzhou Academy of Sciences tarafindan saglanmistir.
Ba/F3 hücre hatti, elektro dönüsüm yöntemi yoluyla olusturulmustur, BCR-ABL hatti, lentivirüs enfeksiyon yöntemi yoluyla yapilmistir. Hücre gen dizileme sonuçlari, BCR-ABL mutant geninin, Ba/F3 hücrelerinin genomu içine entegre edildigini dogrulamistir. Western lekeleme sonuçlari, bu hücre hatlarinda BCR- ABL proteininin ifadesinin, olusturulan Ba/F3 stabil olarak transfekte hücre hattinin geçerliligini dogruladigini gösterir. Hücreler, %10 PES (GIBCO, Kat# 10099-41) ve %1 Penisilin-Streptomisin çift antikorlarini (Temel Ortam, Kat# Sl IOJV) içeren RPMI ortaminda kültürlenmistir. 2. WST analizi yoluyla BCR-ABL tek mutasyonu veya kompleks mutasyonu ile stabil olarak transfekte BaF3 hücrelerinin proliferasyonu üzerinde ilaçlarin etkisi Seri seyreltme yoluyla 9 dozlu bir konsantrasyon ile test edilecek numunenin (formülün (I-A) bilesigi veya Ponatinib) solüsyonu, 96 gözlü kültür plakalari içine 100 ul/gözde orantili olarak eklemistir. Seyreltme, bir hücre bos kontrol (test edilecek numune disinda hücrelere eklenir) olarak kullanilmistir. Ek olarak bir negatif kontrol (test edilecek numune ve hücreler disinda) hazirlanmistir. Negatif kontrol gözlerine ek olarak 100 ul tam ortam hücre süspansiyonu, her bir göze eklenmistir. Seyreltme, 100 ul/ gözde negatif kontrol gözlerine eklenmistir. 3 tekrar eden göz, deneyde ayarlanmistir. Hücreler, bir C02 inkübatörü içinde 37°C”de 72 saat inkübe edilmistir. 20 ul CCK-S saptama solüsyonu (Shanghai Life iLab 39234.01 edilerek her bir göze eklenmistir. OD degeri, bir mikroplaka okuyucusu tarafindan A450nm`de ölçülmüstür.
Hücre viyabilitesinin yüzdeligi, asagidaki formül kullanilarak hesaplanmistir: (0.D. test gözü - 0.D. negatif kontrol gözü) 1' (CD. hücre kontrol gözü - 0.D. negatif kontrol gözü) X bir lineer olmayan gerileme veri analiz yöntemi kullanilarak hesaplanmistir. 3. Sonuçlar Forrnülün (I-A) bilesigi, P0natinib”den BCR-ABLEZ55WT3151, BCR-ABLYmH/EZSW, ABLTNSUFSHbnin kompleks mutasyonlari ile Ba/F3 hücreleri üzerinde daha iyi anti-proliferasyon etkisine sahiptir, formülün (I-A) bilesiginin IC50 degeri, Ponatinib”nin IC50 degerinden 2-9 kat daha az olmustur (Tablo 5). Sonuçlar, formülün (I-A) bilesiginin, BCR-ABL kompleks mutasyonundan kaynaklanan Ponatinibün ilaç direncinin üstesinden gelmeye yönelik olasi bir aday ilaçtir.
Tablo 5. BCR-ABLSnîn tek veya kompleks bir mutasyonu ile BafF 3 hücreleri üzerinde fonnülün (I-A) bilesiginin antiproliferatif etkisi BCR-ABL Antiproliferasyon Etkisi (ICso, nM) Mutasyon mntasyonu içeren -- -- Bölgcs' BajF3 Imatinib Nilotinib Dasatinib Ponatinib @“5an “Al bilesigi Substrat Bölgesi Bolgesi Kompbks Mutasyonu 39234.01 T315h4 Y253H/E255V T315UF359V F3J7LJF359V T315UF317L Y253PUF359V Y253IUT3151 >10000 >10000 >10000 6576±4453 >10000 >10000 >10000 7026±2l83 1944±149 6060±4382 9642±591 >10000 l4937±10597 231±92 89±4Ü 4767±935 l987±l414 772±220 l7±2670±405 3l7±25 978±57 217±l31 7±1ll4±9 100±81 Etkinlik: CI-[R -n (%) SEKIL 1A TÜmÜgNiîâg› T3153& (05211; ?azama-'ra SEKIL 1B Etkinlik: MCyR -n 0%) Tümü (Nmßöî umuma) T315:~{r.=24; SEKILZA 1 I ia- I Etkinik: MCyR - Doza gate n (95) (CP) 30th; (Sin) °ms(3m) 40mg (3m) %100 04:10) 04:31 SEKIL 38 SEKIL 3G Etkinlik: MMR - n (%) TmnüiNußîg T3155+ î315yi smaaas (Nwzas SEMLmA - %3 %11m . m . ° Tmnüswxizs T315I+ ?3:53« Plazma Konsantrasyon Profilleri Faz l klinik deneme-Gün?“ formülün (I-A) hilesigiiiin onalaiiia plazma g 100 konumunun-sür. profillirl (una/15) g `M` --o--Imi 3 ._ .. ***20“ E ` --Jn !Surg Süre (mt) SEKILSA Fazl klinik Gemma-Günü!. forii'iülün (I-A] bilesiginin ortalama plazma â' im konsantrasyon-sun pronllorl (News) 3› +im; 2 10 +4 mg g _40- 11 mi l ` nm zum g 3 -nH 65 N Sürelual) Hastalar(%) HastalarP/d Kronik Faz CML cm MCyR cem SEKIL 6A Hizlandinlmis Faz CML n Toplam (NI-55 Hun-tabi: yint `Içi-i) (NHM Stogene& yani için) (il-as Moleküler yari( için) 731 5! m. 15 Huriiioioji yini içn) (Na-ß SIogenetI: yani içn) T31 5| 'siz iri-22 Hematoloji yan( içi-i) M TOPlam (Null Hemitolni yani içn) m- “ Slogeneilc yani içn) w 7315! fN-!î Stogeneti yiniiçii) (Ibn Hobkûbiyiniiçri) T315I 'siz (3.3 Hen'iiloloik yint içn) cm MCSR CCyR CML-CP hastalarinda formülün (I-A) bilesiginin yanit orani ve yanit derinligi CML-CP'de Yanit Orani Kümülatif Yanit 0rani(% SEKIL 7A CML hastalarinda formülün (I-A) bilesiginin ilerlemesiz sagkalim (PFS) orani CML'de PFS îuxmmmâhmwmmh& PFS Olasiligi M) **w CML-Ai” %61 SEKIL TB BCR-ABLT315"yi ifade eden BaIF3 tümörü tasiyan farelerin sagkalimi üzerinde formülün (I-A) blIesigInIn Etkisi go il- Araç kontrol; ni!) -I- iwissiziiuigqzdui-in -a- lU'USISmgkgqlti-i in .. IU'USIJImkgqllii in Sagkalim yüzdesi(%) -I- IU'13S13lngqllirlll Tümör hücre asilamasindan sonraki günler

Claims (37)

ISTEMLER
1. Bir hastada kanseri tedavi etmek için bir yöntem olup, özelligi formülün (I) bir bilesiginin: R1 N Ci-J veya bunun farrnasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun terapötik olarak etkili bir miktarinin hastaya uygulanmasini içermesidir, burada R1, hidrojen, Ci-4 alkil, C3-6 sikloalkil, Ci-4 alkiloksi veya fenildir; ve R2 hidrojen, Ci-4 alkil, C3-(, sikloalkil veya halojendir.
2. Istem l'e göre yöntem olup, özelligi kanserin, hematolojik malignite olmasidir.
3. Istem Z'ye göre yöntem olup, özelligi hematolojik malignitenin, lösemi olmasidir.
4. Istem Z'ye göre yöntem olup, özelligi hematolojik malignitenin, kronik miyelojen lösemi olmasidir.
5. Istemler l-4`ten herhangi birine göre yöntem olup, özelligi yöntemin, mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin tedavisinde olmasidir.
6. Istem 5°e göre yöntem olup, özelligi mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin, BCR-ABL mutasyonlarmdan kaynaklanmasidir. 39234.01
7. Istem 6”ya göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL mutasyonunun, T3151, mutasyonlari olmasidir.
8. Istem 7”ye göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL mutasyonunun, T3151 mutasyonu olmasidir.
9. Istem 6”ya göre yöntem olup, özelligi mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin, BCR-ABL kompleks mutasyonundan kaynaklanmasidir, tercihen tirosin kinaz inhibitör P0natinib”dir.
10. Istem 9”a göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL kompleks mutasyonunun, B(IR-ABLY253WF359V veya BCR-ABLTSISVF317L veya yukarida söz konusu mutasyon türlerinden biri veya daha fazlasi olmasidir.
ll. Istemler l-lûîdan herhangi birine göre yöntem olup, özelligi formülün (1) bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzunun oral olarak uygulanmasidir.
12. Istemler 1-11°den herhangi birine göre yöntem olup, özelligi formülün (I) bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzunun, tedavi döngüsü sirasinda her bir, iki veya üç günde uygulanmasidir, söz konusu tedavi döngüsü, 20- 40 gün, tercihen 25-35 gün, daha tercihen 28 günlük tedavi döngüsüdür.
13. Isteinler 1-12”den herhangi birine göre yöntem olup, özelligi terapötik olarak etkili miktarin, 0.5 mg ila 100 mg, tercihen lmg ila 80mg, daha tercihen lmg ila 60mg olmasidir.
14. Istem 13'e göre yöntem olup, özelligi terapötik olarak etkili miktarin, 39234.01 veya yaklasik 60mg olmasidir.
15. Istem 1”e göre yöntem olup, özelligi R 1”in, hidrojen, metil, siklopropil, fenil ve metoksiden olusan gruptan seçilmesi; ve Rginin, hidrojen, metil, etil, siklopropil, florin, klorin veya brominden olusan gruptan seçilmesidir.
16. Istemler 1-15”ten herhangi birine göre yöntem olup, özelligi formülün (I) bilesiginin, formülün (I-A) bir bilesigi: / \ GEÇEN `Ji veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu olmasidir.
17. Istemler 1-16”ya göre yöntem olup, özelligi bilesigin, bir kati dozaj formunda olmasidir.
18. BCR-ABL mutantlarinin inhibe edilmesi için bir yöntem olup, özelligi formülün (1) bir bilesiginin: veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun, BCR-ABL mutantlari ile temas ettirilmesini içermesidir, burada Ri, hidrojen, Ci-4 alkil, (33-6 sikloalkil, Ci-4 alkiloksi veya fenildir; ve R2 hidrojen, Ci-4 alkil, C3-6 sikloalkil veya halojendir. 39234.01
19. Istem 18”e göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL mutantlarinin, T3151,
20. Istem 18”e göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL mutantinin, T3151 olmasidir.
21. Istemler 18-20”den herhangi birine göre yöntem olup, özelligi formülün (I) bilesiginin, formülün (I-A) bir bilesigi: veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzu olmasidir.
22. Istemler 18-21 ”den herhangi birine göre yöntem olup, Özelligi inhibisyonun, in vitro veya in vi'vo olmasidir.
23. Istem 22'ye göre yöntem olup, özelligi inhibisyonun, mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili bir hastada olmasidir.
24. Istem 23°e göre yöntem olup, özelligi mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin, BCR-ABL mutasyonlarindan kaynaklanmasidir.
25. Istem 24”e göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL mutasyonunun, T3151, mutasyonlari olmasidir. 39234.01
26. Istem 24'e göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL mutasyonunun, T3151 olmasidir.
27. Istem 24°e göre yöntem olup, özelligi mevcut tirosin kinaz inhibitör terapilerine dirençli kronik miyeloid lösemili hastanin, BCR-ABL kompleks mutasyonundan kaynaklanmasidir, tercihen tirosin kinaz inhibitör Ponatinibidir.
28. Istem 275ye göre yöntem olup, özelligi BCR-ABL kompleks mutasyonunun, BCR-ABLWHWBSgv veya BCR-ABL” 15 l/F317L veya yukarida söz konusu mutasyon türlerinden biri veya daha fazlasi olmasidir.
29. Istemler 23-28”den herhangi birine göre yöntem olup, özelligi yöntemin, formülün (I-A) bir bilesiginin: veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun terapötik olarak etkili bir miktarinin hastaya oral olarak uygulanmasini içermesidir.
30. Istem 29'a göre yöntem olup, özelligi forrnülün (I) bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzunun, tedavi döngüsü sirasinda her bir, iki veya üç günde uygulanmasidir, söz konusu tedavi döngüsü, 20-40 gün, tercihen 25- 35 gün, daha tercihen 28 günlük tedavi döngüsüdür.
31. Istem 29 veya 30”a göre yöntem olup, Özelligi terapötik olarak etkili miktarin, 0.5 mg ila 100 mg, tercihen lmg ila SOmg. daha tercihen lmg ila 60mg olmasidir. 39234.01
32. Istem 31”e göre yöntem olup, özelligi terapötik olarak etkili miktarin, veya yaklasik 60mg olmasidir.
33. BCR-ABL mutantlarini inhibe etmeye yönelik veya kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere hematolojik maligniteyi tedavi etmeye yönelik bir farmasötik bilesim olup, özelligi formülün (1) veya formülün (I-A) bilesigini veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzunu içermesidir.
34. Istem 33°e göre farmasötik bilesim olup, özelligi bunun, bir dozaj birim formuna formüle edilmesidir, bilesim içindeki bilesigin miktari, 0.5 mg ila 100 mg, tercihen lmg ila SOmg, daha tercihen lmg ila 60mg, en çok tercihen yaklasik 1 mg, yaklasik 2 mg, yaklasik 4 mg veya yaklasik 8 mg'dir.
35. Bir ilaç maddesinin imalatinda formülün (I) veya formülün (I-A) bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir tuzunun kullanimi olup, özelligi BCR-ABL mutantlarini inhibe etmeye yönelik veya kronik miyelojen lösemi dahil olmak üzere hematolojik maligniteyi tedavi etmeye yönelik olmasidir.
36. Istemler l-l7”den herhangi birine göre yöntem olup, özelligi formülün (I-A) bilesiginin veya bunun farmasötik olarak kabul edilebilir bir tuzunun, yaklasik 1 mg, yaklasik 2 mg, yaklasik 4 mg, yaklasik 8 mg, yaklasik 12 mg veya yaklasik 20 mg”de bir miktarda 28 günlük tedavi döngüsü sirasinda iki günde bir (QOD) uygulanmasidir.
37. Istemler 1-32 ve 361dan herhangi birine göre yöntem olup, özelligi uygulamadan sonra formülün (I-A) bilesiginin pik konsantrasyonunun, yaklasik 2- 8 saat veya 4-8 saatte olmasidir. 39234.01
TR2021/008987 2019-12-02 Kanser terapi̇si̇ne yöneli̇k yöntemler TR2021008987T (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021008987T true TR2021008987T (tr) 2022-07-21

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP7288482B2 (ja) がんの処置のための、Notch阻害剤およびCDK4/6阻害剤の併用療法
AU2019394218B2 (en) Methods for cancer therapy
UA125216C2 (uk) Комбінована терапія
AU2012333092B2 (en) Synergistic combinations of PI3K- and MEK-inhibitors
CN101242846A (zh) 使用噻吩并嘧啶类和噻吩并吡啶类激酶调节剂的flt3激酶协同调制
JP7123806B2 (ja) 静止細胞標的化およびegfr阻害剤を用いた新生物の処置のための組み合わせ
US20160129003A1 (en) Pharmaceutical Combinations
MX2015001732A (es) Combinaciones farmaceuticas que comprenden un inhibidor de b-raf, un inhibidor de egfr, y opcionalmente un inhibidor de p13k-alfa.
WO2023035223A1 (zh) 药物组合物及其用途
EP2922827A2 (en) Methods of treating a disease or disorder associated with bruton's tyrosine kinase
CN108367006A (zh) 用于治疗血液癌症的赛度替尼
AU2018352382B2 (en) Compounds and methods for treating cancer
CA3121930A1 (en) Methods for treating cancer resistant to cdk4/6 inhibitors
US20140142128A1 (en) Methods of treating a disease or disorder associated with bruton's tyrosine kinase
JP2013523716A (ja) Ccr5拮抗剤、hiv−1プロテアーゼ阻害剤及び薬物動態エンハンサーを含む併用療法
CN113382732A (zh) Mcl-1抑制剂和米哚妥林的组合、及其用途和药物组合物
CA2672716C (fr) Nouvelle utilisation therapeutique pour le traitement des leucemies
TR2021008987T (tr) Kanser terapi̇si̇ne yöneli̇k yöntemler
RU2519199C2 (ru) Противоопухолевый агент, набор и способ лечения рака
JP7493503B2 (ja) Mcl-1阻害剤とミドスタウリンとの組み合わせ、その使用及び医薬組成物
WO2022199656A1 (zh) 药物组合、包含其的试剂盒及其用途